FOK!forum / Blockchain Technology & Cryptocurrencies / [SC] Cryptocurrencies #1110 BTC gaat naar 80000-100000 in 2022
klaasweetallesvrijdag 24 december 2021 @ 17:21
image?span=6m&size=medium&currency= USD&exchange=coinbase image?span=24h&size=medium&currency=USD&exchange=coinbase

Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; Coingecko. Bitcoin is bedoeld als peer-to-peer geld, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus. In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
Transacties worden door nodes verzonden naar het netwerk. Een node is een computer die de software van Bitcoin draait. Miners stoppen deze transacties in een blok en als dank krijgen zij hiervoor een beloning. Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en Proof of Stake (PoS). PoW is een vorm van mining, waarbij de rekenkracht van een computer wordt gebruikt ten dienste van de blockchain. De computer lost als het ware mathematische puzzels op en moet intensief werk (de W in PoW) leveren om transacties te controleren en nieuwe blokken te creëren. Deze inspanningen worden beloond in cryptocurrency. PoS is in principe een vorm van virtuele mining. Des te groter het aantal (stake) van een bepaalde cryptocurrency iemand bezit, des te meer transacties er kunnen worden gevalideerd en des te groter de reward voor de persoon in kwestie. Met andere woorden: Des te meer je bezit, des te meer je zult worden beloond.

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
Satoshi Nakamoto zocht een vorm van bescherming tegen centrale banken. Vanaf de jaren 70 waren cyberpunks al op zoek naar zoiets. Met Bitcoin is die oplossing er gekomen. Doordat de software open-source is kan het makkelijk gekloond worden. Dit gebeurde in de eerste jaren dan ook. Later begonnen bedrijfen en individuen andere voordelen te zien in blockchain en zijn daar op door gegaan. Sommige zullen je vertellen dat geld (dus Bitcoin) de enige usecase voor blockchain is, andere zullen je vertellen dat het de oplossing voor alles is. Doe je eigen onderzoek.

f6TnaFp.gif

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via brokers of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een broker. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer closed-source wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Maar nu even serieus, ik snap er nog steeds niks van!
Bekijk hier stap voor stap handleidingen:
http://forum.fok.nl/topic/2399122

Hoe claim ik een geforkte munt?
Door je private key in een wallet te importeren die de nieuwe munt support (wel eerst je Bitcoins verplaasen naar een ander adres!). Gedetailleerde uitleg voor Bitcoin Cash en Bitcoin Gold: http://forum.fok.nl/topic/2408251/1/400#p175313682

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.
Hodlen - Je cryptomunten altijd houden (holden).
Holden - Holden is ook traden, alleen zit er meer tijd tussen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange
Binance - Chinese exchange, werkt goed voor handelen tussen crpytomunten

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitonic
BTC Direct
Satos

Bitcoin block explorers
Blockchain.info
BlockExplorer.com
CryptoGraffiti.info

Crypto koersen
Preev simple bitcoin price
CoinGecko - Cryptocurrency Prices and Market Capitalization
Cryptodashboard.io - Lichtgewicht versie van Coinmarketcap met auto refresh
cryptowat.ch - Live koersen van de belangrijkste exchanges
Agrr - Trades en koers van de grootste exchanges.

Gedetailleerde crypto statistieken
fork.lol
coin.dance
Statoshi.info
Cryptocurrency Mining Profitability
BitcoinWisdom.com

Crypto nieuws
Bitcoin Magazine (NL)
Bitcoin nieuws
Bitcoin Magazine
Coindesk
CoinTelegraph
/r/CryptoCurrency
/r/Bitcoin

Informatie
Bitcoin Information & Resources
Bitcoin-Only (NL)
Bitcoinstart (NL)

Bitcoin en belastingaangifte
Bitcoin als vermogen: box 3
Het bezit van bitcoin en andere crypcurrencies wordt gezien als vermogen. Vermogen moet worden opgegeven in box 3.

De waarde die u opgeeft is de waarde (in euro's) van uw cryptovaluta op 1 januari van het fiscale jaar. Bij uw belastingaangifte over het jaar 2016, geeft u dus aan hoeveel uw cryptocurrencies op 1 januari waard waren. Wij adviseren u om altijd al uw cryptocurrencies op te geven, ook als het om kleine bedragen gaat. Immers kan uw portfolio in een jaar sterk in waarde stijgen, als u het niet eerder heeft opgegeven dan kampt u in de toekomst wellicht met een voor de belastingdienst onverklaarbaar vermogen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Belastingdienst.

Starten met het kopen van bitcoin
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van een wallet. Betaal met iDeal.
- HODL = win

Starten met het kopen van Altcoins
- Open een account op bijv. Binance.
- Bij de tab 'Deposits/withdrawals' kies je 'Deposit' bij Bitcoin. Kopieer het wallet-adres.
- Koop bitcoin (bijvoorbeeld bij Satos of Bitonic). Verzend het naar het adres van Binance. Betaal met iDeal.
- Na de verwerkingstijd (meestal 20-30 min) staat je saldo in bitcoin op Binance. Via de Exchanges kan je bitcoin kopen/verkopen voor andere Crypto.
(Elke transactie -dus koop/verkoop van crypto op Binance- kost je 0,1% van de transactiesom aan fee. Lagere fee (0,05%) is mogelijk als je BNB-crypto gekocht hebt. In dat geval gaan deze fees direct van je BNB-saldo af.)

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen. Don't invest recklessly.
klaasweetallesvrijdag 24 december 2021 @ 17:22
200w.gif?cid=82a1493b2yls4ysna84j68zi646jdyas6j2rtij16r7t7e4r&rid=200w.gif&ct=g
viceversavrijdag 24 december 2021 @ 17:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 december 2021 17:20 schreef klaasweetalles het volgende:

[..]
niet veel

het is een risicovolle belegging

alleen vermogensbelasting wordt minder
https://www.reddit.com/r/(...)app&utm_source=share
fathankvrijdag 24 december 2021 @ 21:56
Een overduidelijke trollpost die 3x wordt gequote

Bullish
ZeventiendeEtagezaterdag 25 december 2021 @ 03:09
Veel memecoins gekocht wil gewoon rijk worden gvd
FundsAreSafuzaterdag 25 december 2021 @ 13:58
Maar PYR is dus voor een tweede keer in korte tijd rekt gegaan, maar deze keer door een fout van Binance? Helluva year
Sjemmertzaterdag 25 december 2021 @ 14:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 december 2021 03:09 schreef ZeventiendeEtage het volgende:
Veel memecoins gekocht wil gewoon rijk worden gvd
Dogelon mars maat wordt de volgende Shiba dat.

*dit is geen financieel advies.
fathankzaterdag 25 december 2021 @ 23:19
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 december 2021 13:58 schreef FundsAreSafu het volgende:
Maar PYR is dus voor een tweede keer in korte tijd rekt gegaan, maar deze keer door een fout van Binance? Helluva year
Linkje?

RIP dima
Mortaxxzaterdag 25 december 2021 @ 23:35
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 december 2021 23:19 schreef fathank het volgende:

[..]
Linkje?

RIP dima
Er is na de hack een hard fork geweest maar Binance heeft deposit open gezet voor de 'oude' pyr die toen daar gedumpt werd

Ben bang dat dima er nu echt een einde aan heeft gemaakt
D.zondag 26 december 2021 @ 00:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2021 23:35 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Er is na de hack een hard fork geweest maar Binance heeft deposit open gezet voor de 'oude' pyr die toen daar gedumpt werd

Ben bang dat dima er nu echt een einde aan heeft gemaakt
Wel vervelend als je 'maar' 2 miljoen winst hebt dit jaar :Y
Gremenzondag 26 december 2021 @ 00:36
Ja het valt toch wel mee. Prijs is nog hetzelfde als begin november. Toen het allemaal nog lambo was
fathankzondag 26 december 2021 @ 07:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2021 23:35 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Er is na de hack een hard fork geweest maar Binance heeft deposit open gezet voor de 'oude' pyr die toen daar gedumpt werd

Ben bang dat dima er nu echt een einde aan heeft gemaakt
Lol wat een shitshow :')

Hopelijk heeft ie z'n Polo al afbetaald.
firefly3zondag 26 december 2021 @ 11:24
Je moet nooit maximalist zijn. Ook geen pyr maximalist.
ZeventiendeEtagezondag 26 december 2021 @ 15:38
oke wie heeft airdrop van RADAR en SOS geclaimed :T
ZeventiendeEtagezondag 26 december 2021 @ 18:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2021 23:35 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Er is na de hack een hard fork geweest maar Binance heeft deposit open gezet voor de 'oude' pyr die toen daar gedumpt werd

Ben bang dat dima er nu echt een einde aan heeft gemaakt
PYR :r 5k ingegooid en 3k verlies in een paar weken :r

Alles omgewisseld naar $SHIB _O_

wil veel geld
Divjezondag 26 december 2021 @ 19:01
quote:
10s.gif Op zondag 26 december 2021 15:38 schreef ZeventiendeEtage het volgende:
oke wie heeft airdrop van RADAR en SOS geclaimed :T
'Gratis' ¤280,- aan SOS gekregen. Iets van 38 miljoen SOS.

Leuk.
Isdatzozondag 26 december 2021 @ 19:13
quote:
10s.gif Op zondag 26 december 2021 18:40 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
PYR :r 5k ingegooid en 3k verlies in een paar weken :r

Alles omgewisseld naar $SHIB _O_

wil veel geld
Zo te zien veel geleerd van dat PYR-avontuur _O_
#ANONIEMzondag 26 december 2021 @ 19:29
quote:
10s.gif Op zondag 26 december 2021 18:40 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
PYR :r 5k ingegooid en 3k verlies in een paar weken :r

Alles omgewisseld naar $SHIB _O_

wil veel geld
Net nu ze morgen overgaan op een nieuw token contract waardoor de hacker niet meer kan dumpen.
klaasweetalleszondag 26 december 2021 @ 20:20
quote:
10s.gif Op zondag 26 december 2021 18:40 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
PYR :r 5k ingegooid en 3k verlies in een paar weken :r

Alles omgewisseld naar $SHIB _O_

wil veel geld
goed gedaan
ZeventiendeEtagezondag 26 december 2021 @ 21:02
quote:
81s.gif Op zondag 26 december 2021 19:29 schreef Gehrman het volgende:

[..]
Net nu ze morgen overgaan op een nieuw token contract waardoor de hacker niet meer kan dumpen.
Fool me
once shame on you

Fool me twice shame on me
dimmakmaandag 27 december 2021 @ 09:35
quote:
0s.gif Op zondag 26 december 2021 19:01 schreef Divje het volgende:

[..]
'Gratis' ¤280,- aan SOS gekregen. Iets van 38 miljoen SOS.

Leuk.
Leuk voor oud en nieuw zoveel sos.
Kaizen_maandag 27 december 2021 @ 10:03
Een paar weken geleden flink verkocht ivm de aankomende crash. Toch wat flinke percentages loss kunnen voorkomen.

Nu weer flink ingekocht in BTC, EHT, POLKA, ADA, AXS, WINK en noem maar op. _O_

Mijn kaarsje voor de hyperbool bull is gebrand - Geen bear market aub, daar heb ik niet zoveel mee
Medusa666maandag 27 december 2021 @ 11:58
Ik kan geen cardano kopen op kraken! Hebben jullie dit probleem ook?
dimmakmaandag 27 december 2021 @ 12:26
twitter


https://nftreplicas.net/
Ronald-Koemanmaandag 27 december 2021 @ 12:48
quote:
NFT's zonder link met een autoriteit in de echte wereld zijn waardeloos, zo te zien is dit een geinig project die dit aantoont en uitbuit.
onlogischmaandag 27 december 2021 @ 12:52
quote:
14s.gif Op maandag 27 december 2021 12:48 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
NFT's zonder link met een autoriteit in de echte wereld zijn waardeloos, zo te zien is dit een geinig project die dit aantoont en uitbuit.
Ronald-Koemanmaandag 27 december 2021 @ 12:57
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 12:52 schreef onlogisch het volgende:

[..]

Dat is waar het op neerkomt ja :P
longasleepmaandag 27 december 2021 @ 13:28
Heb wel zin in wat nieuwe ATHs
viagraapmaandag 27 december 2021 @ 15:22
Zie nu oas dat klaasweetalles dit topic heeft geopend.

Alles verkocht.
Mortaxxmaandag 27 december 2021 @ 16:14
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 13:28 schreef longasleep het volgende:
Heb wel zin in wat nieuwe ATHs
Ik sta al op een ATH :7
onlogischmaandag 27 december 2021 @ 16:46
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2021 16:14 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Ik sta al op een ATH :7
Hopelijk wel in sats.

@aTypisch
Mortaxxmaandag 27 december 2021 @ 16:47
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 16:46 schreef onlogisch het volgende:

[..]
Hopelijk wel in sats.

@:aTypisch
Heb op dit moment geen Bitcoin
onlogischmaandag 27 december 2021 @ 16:52
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2021 16:47 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Heb op dit moment geen Bitcoin
Maar sta je ATH in sats :?

Of in, lol, fiat?
Sureahcamiddmaandag 27 december 2021 @ 19:03
aPgG8lc.png?1
ColtZ40maandag 27 december 2021 @ 19:04
Naar de kermis geweest?
Mortaxxmaandag 27 december 2021 @ 19:08
Zometeen de weekly AMA van defikingdoms jongens
Sureahcamiddmaandag 27 december 2021 @ 19:14
De top is in boys

mn neefje is aan de shiba

HwU1Ivl.png

ICtO00Z.png

4 year cycle

LFG!!
fathankmaandag 27 december 2021 @ 21:52
quote:
Netjes

Stond je op wachtlijst? Volgende een daydate? Of een sub?
D.maandag 27 december 2021 @ 22:18
quote:
Nog garantie? Hij loopt 2 weken achter :Y
Sureahcamiddmaandag 27 december 2021 @ 22:51
quote:
14s.gif Op maandag 27 december 2021 21:52 schreef fathank het volgende:

[..]
Netjes

Stond je op wachtlijst? Volgende een daydate? Of een sub?
Ik heb hem via chrono24 gekocht, wel nieuw. Vind alleen dit horloge mooi, daydate te groot voor mij en ik ga toch geen duikershorloge dragen :').
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 22:18 schreef D. het volgende:

[..]
Nog garantie? Hij loopt 2 weken achter :Y
5 jaar :7
fathankdinsdag 28 december 2021 @ 07:40
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 22:51 schreef Sureahcamidd het volgende:

[..]
Ik heb hem via chrono24 gekocht, wel nieuw. Vind alleen dit horloge mooi, daydate te groot voor mij en ik ga toch geen duikershorloge dragen :').
[..]
5 jaar :7
Staysafe bro
Lospedrosadinsdag 28 december 2021 @ 07:52
Wat is dit voor pauperbende?
PicoMMPdinsdag 28 december 2021 @ 09:13
Ik word hier toch een beetje moe van
#ANONIEMdinsdag 28 december 2021 @ 09:26
FHkL1BUVcAMDPc8?format=jpg&name=large

[ Bericht 45% gewijzigd door #ANONIEM op 28-12-2021 09:27:22 ]
dimmakdinsdag 28 december 2021 @ 09:30
https://newsprees.com/vit(...)es-far-beyond-money/

quote:
Vitalik Buterin: “If Eth fails to scale, then Eth deffinitely failed. If Eth succeeds at scalling, but it turns into something that’s centralized, then I think it also failed. If Eth succeeds at scalling and decentralization, but nothing interesting gets built on top of it then it also fails.”
ZeventiendeEtagedinsdag 28 december 2021 @ 10:08
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 19:14 schreef Sureahcamidd het volgende:
De top is in boys

mn neefje is aan de shiba

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

4 year cycle

LFG!!
Ik heb mijn PYR ook omgeruild voor SHIB :)

Heb ook Chainlink omgeruild voor Floki :Y

Je kan lullen wat je wil maar ik heb geen zin om -50% te staan in zogenaamde coins die intrinsiek waarde hebben

Wil gewoon lambo neef

Wil kk rijk worden

TO VALHALLA
Sureahcamidddinsdag 28 december 2021 @ 10:24
quote:
De Tweede Kamer wil daarom al lang een box 3-heffing op basis van het werkelijke rendement, maar invoering daarvan stuit al jaren op bezwaren over de uitvoerbaarheid. Deze zomer gaf Vijlbrief aan dat hij toch mogelijkheden ziet. Dat gaat echter nog wel even duren. Vijlbrief denkt dat het ’echt reëel’ is dat de nieuwe spaartaks er vanaf 1 januari 2025 ligt. „Het duurt geen decennium”, benoemt Vijlbrief het goede nieuws. „Het iets minder goede nieuws: het is er niet volgend jaar.”
daar gaan al die gekke winsten ;(, mocht crypto tegen die tijd niet fakt gaan dan is het wel de (r)overheid die je fakt
dimmakdinsdag 28 december 2021 @ 10:31
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:24 schreef Sureahcamidd het volgende:

[..]
daar gaan al die gekke winsten ;(, mocht crypto tegen die tijd niet fakt gaan dan is het wel de (r)overheid die je fakt
Laat het eerst maar 2025 worden en de definitie bekend zijn.
Blikdinsdag 28 december 2021 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:24 schreef Sureahcamidd het volgende:

[..]
daar gaan al die gekke winsten ;(, mocht crypto tegen die tijd niet fakt gaan dan is het wel de (r)overheid die je fakt
we zouden ook al vanaf 2017 gaan salderen op teruglevering van zonnepanelen. Dat gebeurt ook nog steeds niet.
Pharkusdinsdag 28 december 2021 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:24 schreef Sureahcamidd het volgende:

[..]
daar gaan al die gekke winsten ;(, mocht crypto tegen die tijd niet fakt gaan dan is het wel de (r)overheid die je fakt
Bijzonder. Bij verliezen komen ze nooit steunen. Ze kunnen beter gaan klagen over die negatieve rentes...
Sureahcamidddinsdag 28 december 2021 @ 10:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:31 schreef dimmak het volgende:

[..]
Laat het eerst maar 2025 worden en de definitie bekend zijn.
Je gaat sowieso meer dan de huidige 1,8% VRH betalen.

Daarnaast zou het me niks verbazen als huizenbezitters extra belast gaan worden.

quote:
Volgens de staatssecretaris moet ook de Tweede Kamer ‘politiek moeilijke keuzes’ maken over de invulling van de nieuwe belasting, bijvoorbeeld over het eigen huis. In de ’contouren’ die Vijlbrief van de nieuwe spaartaks schetst, valt het eigen huis, net als in de huidige situatie, bijvoorbeeld niet in de vermogenstaks.
PicoMMPdinsdag 28 december 2021 @ 10:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:24 schreef Sureahcamidd het volgende:

[..]
daar gaan al die gekke winsten ;(, mocht crypto tegen die tijd niet fakt gaan dan is het wel de (r)overheid die je fakt
Ik geef gewoon niks op :7
MaximumRushdinsdag 28 december 2021 @ 10:57
Leuk plan, praktisch gezien onmogelijk uitvoerbaar wanneer mensen niet eerlijk zijn over hun rendementen.

Of de belastingdienst moet zo'n 10.000 FTE erbij nemen die gaan uitrekenen wat je rendement per belegging is geweest.
dimmakdinsdag 28 december 2021 @ 11:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:49 schreef Sureahcamidd het volgende:

[..]
Je gaat sowieso meer dan de huidige 1,8% VRH betalen.

Daarnaast zou het me niks verbazen als huizenbezitters extra belast gaan worden.
[..]

Tegen die tijd woon ik toch in El Salvador :7
Apotheosedinsdag 28 december 2021 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:54 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Ik geef gewoon niks op :7
Ik heb nog geeneens m'n inleg eruit. Dus m'n vermogen is minder dan vóór crypto. De belasting moet mij betalen :+
PicoMMPdinsdag 28 december 2021 @ 13:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 13:15 schreef Apotheose het volgende:

[..]
Ik heb nog geeneens m'n inleg eruit. Dus m'n vermogen is minder dan vóór crypto. De belasting moet mij betalen :+
Ik zie het nut niet zo van die belasting :P

Aankopen doen via m'n Binance kaart, fuck de bank en fuck de belastingdienst
dimmakdinsdag 28 december 2021 @ 13:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 13:44 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Ik zie het nut niet zo van die belasting :P

Aankopen doen via m'n Binance kaart, fuck de bank en fuck de belastingdienst
Je Binance kaart is anoniem of heb je daar ook KYC voor moeten doen?
PicoMMPdinsdag 28 december 2021 @ 14:03
quote:
7s.gif Op dinsdag 28 december 2021 13:57 schreef dimmak het volgende:

[..]
Je Binance kaart is anoniem of heb je daar ook KYC voor moeten doen?
Niet anoniem, want je naam staat erop. Maar ik dacht niet dat ik KYC moest doen. Ze hebben wel je adres nodig om de kaart naartoe te sturen
dimmakdinsdag 28 december 2021 @ 14:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 14:03 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Niet anoniem, want je naam staat erop. Maar ik dacht niet dat ik KYC moest doen. Ze hebben wel je adres nodig om de kaart naartoe te sturen
Ik denk dat je mis zit maat. Je bent gewoon de lul als de belastingdienst aanklopt bij Binance.
Kaizen_dinsdag 28 december 2021 @ 14:15
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 10:03 schreef Kaizen_ het volgende:
Nu weer flink ingekocht in BTC, EHT, POLKA, ADA, AXS, WINK en noem maar op.

Mijn kaarsje voor de hyperbool bull is gebrand - Geen bear market aub, daar heb ik niet zoveel mee
:')
FundsAreSafudinsdag 28 december 2021 @ 14:34
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 14:13 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik denk dat je mis zit maat. Je bent gewoon de lul als de belastingdienst aanklopt bij Binance.
Denken dat CZ gaat snitchen :')
dimmakdinsdag 28 december 2021 @ 14:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2021 14:34 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Denken dat CZ gaat snitchen :')
Als je moet vertrouwen op Binance kom je van een oude kermis thuis.
SOGdinsdag 28 december 2021 @ 15:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 10:57 schreef MaximumRush het volgende:
Leuk plan, praktisch gezien onmogelijk uitvoerbaar wanneer mensen niet eerlijk zijn over hun rendementen.

Of de belastingdienst moet zo'n 10.000 FTE erbij nemen die gaan uitrekenen wat je rendement per belegging is geweest.
Brokers kunnen gewoon eindstand minus beginstand plus opnames minus stortingen doorgeven?

Zijn drie extra factoren tov wat ze nu doorgeven.
MaximumRushdinsdag 28 december 2021 @ 15:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2021 15:04 schreef SOG het volgende:

[..]
Brokers kunnen gewoon eindstand minus beginstand plus opnames minus stortingen doorgeven?

Zijn drie extra factoren tov wat ze nu doorgeven.
Ik heb me er niet in ingelezen, maar ik denk dan gelijk aan een systeem zoals Ierland. Daar betaal je ook belasting over je rendement, maar betaal je pas belasting bij een transactie. Dus bijvoorbeeld bij crypto, pas wanneer je het omzet in fiat moet je belasting betalen over de winst die je hebt gemaakt.

Als je veel transacties hebt is dit echt niet te doen, moet je ook alles bij gaan houden voor welke prijs je welke coin hebt gekocht. Voor de belastingdienst zelf is dit ook echt een giga werk om allemaal te controleren.

Mijn ervaring in Ierland was bij mijzelf en collega's dat niemand dit opgaf, en dat de Ierse belastingdienst ook geen controles deed.

Volgens mij werken ze in de VS ook met zo'n systeem.
PicoMMPdinsdag 28 december 2021 @ 16:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 14:13 schreef dimmak het volgende:

[..]
Ik denk dat je mis zit maat. Je bent gewoon de lul als de belastingdienst aanklopt bij Binance.
Er staat niet veel op Binance :) alleen wat ik nodig heb voor uitgaven
SOGdinsdag 28 december 2021 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 december 2021 15:34 schreef MaximumRush het volgende:

[..]
Ik heb me er niet in ingelezen, maar ik denk dan gelijk aan een systeem zoals Ierland. Daar betaal je ook belasting over je rendement, maar betaal je pas belasting bij een transactie. Dus bijvoorbeeld bij crypto, pas wanneer je het omzet in fiat moet je belasting betalen over de winst die je hebt gemaakt.

Als je veel transacties hebt is dit echt niet te doen, moet je ook alles bij gaan houden voor welke prijs je welke coin hebt gekocht. Voor de belastingdienst zelf is dit ook echt een giga werk om allemaal te controleren.

Mijn ervaring in Ierland was bij mijzelf en collega's dat niemand dit opgaf, en dat de Ierse belastingdienst ook geen controles deed.

Volgens mij werken ze in de VS ook met zo'n systeem.
Ah ja klopt idd.

Dus er zijn idd twee mogelijkheden:
Belasting over gerealiseerde rendementen en belasting over ongerealiseerde rendementen.

Welk systeem ze in nederland willen invoeren weet ik niet (is ook ng niet precies bekend trouwens).
FundsAreSafudinsdag 28 december 2021 @ 18:43
Een van de Bogdanoffs is overleden, vandaar de dip
ZeventiendeEtagedinsdag 28 december 2021 @ 19:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2021 18:43 schreef FundsAreSafu het volgende:
Een van de Bogdanoffs is overleden, vandaar de dip
Blijkbaar de pump guy
viagraapdinsdag 28 december 2021 @ 19:20
Als ze nou eens keken wat voor soort rendement ze belasten. Een tweede huis bijvoorbeeld. Of wat dacht je van inkomsten uit huur, is toch absurd dat die niet belast wordt.
fathankdinsdag 28 december 2021 @ 19:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2021 14:34 schreef FundsAreSafu het volgende:

[..]
Denken dat CZ gaat snitchen :')
Lol fiat deposits zijn niet voor niks suspended totdat ze aan voldoen aan de regelgeving.
PicoMMPdinsdag 28 december 2021 @ 20:38
Net als je denkt dat alles weer een beetje beter gaat.... Boemmmmm
ZeventiendeEtagedinsdag 28 december 2021 @ 21:04
quote:
0s.gif Op maandag 27 december 2021 12:52 schreef onlogisch het volgende:

[..]

onzin

onlogischdinsdag 28 december 2021 @ 22:21
https://nos.nl/artikel/24(...)weeling-overleden-72

Pamp it ;(
SOGwoensdag 29 december 2021 @ 00:31
quote:
:') paintbuckets
raptorixwoensdag 29 december 2021 @ 05:38
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 december 2021 16:15 schreef SOG het volgende:

[..]
Ah ja klopt idd.

Dus er zijn idd twee mogelijkheden:
Belasting over gerealiseerde rendementen en belasting over ongerealiseerde rendementen.

Welk systeem ze in nederland willen invoeren weet ik niet (is ook ng niet precies bekend trouwens).
Er gaat voorlopig helemaal niets veranderen in Nederland, en dat verwacht ik ook niet. Daarnaast gaat het in Nederland maar om relatief kleine bedragen.
#ANONIEMwoensdag 29 december 2021 @ 10:43
METIS 14.gif
raptorixwoensdag 29 december 2021 @ 13:29
45K mooi instap moment :)
Plotswoensdag 29 december 2021 @ 14:30
Hebben mensen hier een .eth domeinnaam? Zoja, waarom? Kost 160 USD p/j momenteel.
FundsAreSafuwoensdag 29 december 2021 @ 14:44
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 13:29 schreef raptorix het volgende:
45K mooi instap moment :)
Zeker dit jaar nog doen, de koers blijft onder de 50k omdat exchanges anders te veel verlies pakken op eindejaarsopties. In januari maar weer eens parabolisch gaan
Landgeldwoensdag 29 december 2021 @ 14:51
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 13:29 schreef raptorix het volgende:
45K mooi instap moment :)
Kan nog lager hoor!! 35k-30k
raptorixwoensdag 29 december 2021 @ 15:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 14:51 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Kan nog lager hoor!! 35k-30k
Ik verwacht niet zo laag, toevallig had ik nog met mijn collegas over rond de piek, en toen was mjin inschatting 42K, wat dus aardig lijkt te gaan kloppen.
PicoMMPwoensdag 29 december 2021 @ 15:07
Beter gaan we in januari naar de maan
raptorixwoensdag 29 december 2021 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 14:30 schreef Plots het volgende:
Hebben mensen hier een .eth domeinnaam? Zoja, waarom? Kost 160 USD p/j momenteel.
Domeinnamen zijn vrij zinloos, vroeger was dat qua SEO nog interessant, nu niet meer, tenzij je buiten internet om je URL wilt promoten is het redelijk zinloos.
raptorixwoensdag 29 december 2021 @ 15:07
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:07 schreef PicoMMP het volgende:
Beter gaan we in januari naar de maan
Belastingdienst gaat huilie huilie doen :)
Apotheosewoensdag 29 december 2021 @ 15:39
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:07 schreef PicoMMP het volgende:
Beter gaan we in januari naar de maan
en dan niet weer zo ellendig veel terugvallen zoals nu weer. Ik weet misschien niet veel van de markt nog af, maar heb het idee dat de markt op elke scheet reageert.
Kaizen_woensdag 29 december 2021 @ 15:55
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:07 schreef PicoMMP het volgende:
Beter gaan we in januari naar de maan
Dit dus. Altcoins vangen nu rake klappen - In principe zouden ze allemaal minimaal kunnen verdubbelen volgend jaar.
Landgeldwoensdag 29 december 2021 @ 15:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:07 schreef raptorix het volgende:

[..]
Belastingdienst gaat huilie huilie doen :)
Alsof je iets opgeeft aan de belastingdienst. Zien ze toch niet.
raptorixwoensdag 29 december 2021 @ 16:35
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:58 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Alsof je iets opgeeft aan de belastingdienst. Zien ze toch niet.
Er zijn genoeg mensen die crypto gewoon als serieuse belegging zien, en dit netjes onder brengen en daar belasting over betalen. Overigens is vermogensbelasting niet zo heel erg hoog, sterker nog het is een stuk lager dan inflatie ;)
fathankwoensdag 29 december 2021 @ 18:55
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 14:30 schreef Plots het volgende:
Hebben mensen hier een .eth domeinnaam? Zoja, waarom? Kost 160 USD p/j momenteel.
Oh dat is niet zo duur. Slechts 1/2 tx-fee

quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:58 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Alsof je iets opgeeft aan de belastingdienst. Zien ze toch niet.
Inderdaad die overboekingen naar je RaboRegenboog-rekening ziet de fiscus niks van
Mortaxxwoensdag 29 december 2021 @ 18:58
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 15:58 schreef Landgeld het volgende:

[..]
Alsof je iets opgeeft aan de belastingdienst. Zien ze toch niet.
Als je een paar tientjes hebt niet maar als je nog eens een huis wilt kopen van je crypto kun je beter wat historie opbouwen
Isdatzowoensdag 29 december 2021 @ 18:59
In dat kader: https://www.gasdao.org/
dimmakwoensdag 29 december 2021 @ 19:12
Zoekt er nog iemand een Bitcoin creditcard om te gebruiken met Google/Apple Pay?

twitter
Mortaxxwoensdag 29 december 2021 @ 19:42
quote:
7s.gif Op woensdag 29 december 2021 18:59 schreef Isdatzo het volgende:
In dat kader: https://www.gasdao.org/
Vertel eens wat meer hierover
Isdatzowoensdag 29 december 2021 @ 19:46
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2021 19:42 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Vertel eens wat meer hierover
Gratis tokens als je meer dan $1559 aan gas fees hebt laten verdampen.
Mortaxxwoensdag 29 december 2021 @ 19:47
quote:
7s.gif Op woensdag 29 december 2021 19:46 schreef Isdatzo het volgende:

[..]
Gratis tokens als je meer dan $1559 aan gas fees hebt laten verdampen.
Oh gratis wantrouw ik
Isdatzowoensdag 29 december 2021 @ 19:48
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2021 19:47 schreef Mortaxx het volgende:

[..]
Oh gratis wantrouw ik
Nepnederlander
Isdatzowoensdag 29 december 2021 @ 19:49
Nee, groot gelijk hoor. Ik ook, maar is wel legit en ik heb m'n tokens al binnen. Komt dat middelgroot subtropisch eiland toch nog goed dit jaar.
Mortaxxwoensdag 29 december 2021 @ 20:19
quote:
7s.gif Op woensdag 29 december 2021 19:49 schreef Isdatzo het volgende:
Nee, groot gelijk hoor. Ik ook, maar is wel legit en ik heb m'n tokens al binnen. Komt dat middelgroot subtropisch eiland toch nog goed dit jaar.
Maar je hebt wel je wallet moeten verbinden. En dan weet je nooit waar je toestemming voor geeft

Dat risico neem ik niet voor een paar grijpstuivers
Isdatzowoensdag 29 december 2021 @ 20:34
Je kan het contract gewoon bekijken. Dan weet je precies waar je aan toe bent. Zijn ook geen duizenden regels code of zo.
Plotswoensdag 29 december 2021 @ 20:52
quote:
7s.gif Op woensdag 29 december 2021 20:34 schreef Isdatzo het volgende:
Je kan het contract gewoon bekijken. Dan weet je precies waar je aan toe bent. Zijn ook geen duizenden regels code of zo.
Net alsof we allemaal Solidity kunnen ;(

Die coin heeft weinig meme gehalte. Toch bedankt en succes.
Plotswoensdag 29 december 2021 @ 22:49
twitter
raptorixdonderdag 30 december 2021 @ 12:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 december 2021 22:49 schreef Plots het volgende:
[ twitter ]
Leuk maar in 2013 was de markt compleet niet te vergelijken met later, het is appels met peren vergelijken.
Plotsdonderdag 30 december 2021 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 30 december 2021 12:52 schreef raptorix het volgende:

[..]
Leuk maar in 2013 was de markt compleet niet te vergelijken met later, het is appels met peren vergelijken.
Time in the market > to time the market.

We are still early.
raptorixdonderdag 30 december 2021 @ 13:24
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2021 13:14 schreef Plots het volgende:

[..]
Time in the market > to time the market.

We are still early.
ik zit binnenkort met wat goede analysten, zal het ze vragen :)
ZeventiendeEtagedonderdag 30 december 2021 @ 15:56
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2021 13:14 schreef Plots het volgende:

[..]
Time in the market > to time the market.

We are still early.
toilettweet Elon > TA Will Clemente
Plotsdonderdag 30 december 2021 @ 16:11
quote:
10s.gif Op donderdag 30 december 2021 15:56 schreef ZeventiendeEtage het volgende:

[..]
toilettweet Elon > TA Will Clemente
LT > ST
ZeventiendeEtagedonderdag 30 december 2021 @ 18:49
quote:
0s.gif Op donderdag 30 december 2021 16:11 schreef Plots het volgende:

[..]
LT > ST
wat
Sureahcamidddonderdag 30 december 2021 @ 20:22
Vandaag proefrit gemaakt in de s60 B5

Wat een machine

Dat wordt hem denk ik
Kaizen_vrijdag 31 december 2021 @ 08:32
Hpoe gaat iedereen om met de heftige markt van de laatste paar weken? Meer op de bal zitten met traden, uitcashen om risico te verminderen of simpelweg hodlen tot betere tijden?
Isdatzovrijdag 31 december 2021 @ 08:37
Heftige markt? Niks van gemerkt.
Wereldgozervrijdag 31 december 2021 @ 08:38
quote:
0s.gif Op donderdag 30 december 2021 20:22 schreef Sureahcamidd het volgende:
Vandaag proefrit gemaakt in de s60 B5

Wat een machine

Dat wordt hem denk ik
Ha dima

Hoeveel is je pyr nog waard
Wereldgozervrijdag 31 december 2021 @ 08:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 december 2021 08:32 schreef Kaizen_ het volsat gende:
Hpoe gaat iedereen om met de heftige markt van de laatste paar weken? Meer op de bal zitten met traden, uitcashen om risico te verminderen of simpelweg hodlen tot betere tijden?
1 sat blijft 1 sat
Sureahcamiddvrijdag 31 december 2021 @ 09:54
quote:
10s.gif Op vrijdag 31 december 2021 08:38 schreef Wereldgozer het volgende:

[..]
Ha dima

Hoeveel is je pyr nog waard
Miljoenen
RamboDirkvrijdag 31 december 2021 @ 09:57
Eindejaarsrun begonnen, we zijn vertrokken.
#ANONIEMvrijdag 31 december 2021 @ 09:59
Wat is handig om te gebruiken als wallet? Ik heb nu nog alles op exchanges staan, maar dat is natuurlijk niet echt veilig.

Ik zie door de bomen het bos niet meer helemaal. Een app op mijn telefoon is niet echt relaxed omdat ik telefoon van werk heb. Hardware is duur en voelt een beetje als geld onder je matras bewaren. Software kan, maar wat dan als je laptop crasht of gestolen wordt? Zou het liefst alles ergens op de cloud zetten zodat ik er altijd bij kan, maar is dat dan wel veiliger dan op een exchange?
Blikvrijdag 31 december 2021 @ 10:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 december 2021 09:57 schreef RamboDirk het volgende:
Eindejaarsrun begonnen, we zijn vertrokken.
100k zouden we eind dec op staan toch ;)
PicoMMPvrijdag 31 december 2021 @ 10:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 december 2021 08:32 schreef Kaizen_ het volgende:
Hpoe gaat iedereen om met de heftige markt van de laatste paar weken? Meer op de bal zitten met traden, uitcashen om risico te verminderen of simpelweg hodlen tot betere tijden?
Bijkopen en HODL
PicoMMPvrijdag 31 december 2021 @ 10:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2021 09:59 schreef Heph844 het volgende:
Wat is handig om te gebruiken als wallet? Ik heb nu nog alles op exchanges staan, maar dat is natuurlijk niet echt veilig.

Ik zie door de bomen het bos niet meer helemaal. Een app op mijn telefoon is niet echt relaxed omdat ik telefoon van werk heb. Hardware is duur en voelt een beetje als geld onder je matras bewaren. Software kan, maar wat dan als je laptop crasht of gestolen wordt? Zou het liefst alles ergens op de cloud zetten zodat ik er altijd bij kan, maar is dat dan wel veiliger dan op een exchange?
Alles boven de 10K op de Ledger.
PicoMMPvrijdag 31 december 2021 @ 10:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 december 2021 10:06 schreef Blik het volgende:

[..]
100k zouden we eind dec op staan toch ;)
We hebben nog ruim 12 uur :7
onlogischvrijdag 31 december 2021 @ 12:06
twitter
potjecremevrijdag 31 december 2021 @ 13:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 december 2021 10:06 schreef Blik het volgende:

[..]
100k zouden we eind dec op staan toch ;)
Plan flop
FundsAreSafuvrijdag 31 december 2021 @ 15:27
Ik verwacht dat we morgenmiddag rond 13:00 parabolisch gaan wanneer het nieuwe jaar wordt ingeluid in Amerikaans Samoa
Wereldgozervrijdag 31 december 2021 @ 16:17
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2021 13:10 schreef potjecreme het volgende:

[..]
Plan flop
Jij hier

Genot
fathankzaterdag 1 januari 2022 @ 02:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2021 09:59 schreef Heph844 het volgende:
Wat is handig om te gebruiken als wallet? Ik heb nu nog alles op exchanges staan, maar dat is natuurlijk niet echt veilig.

Ik zie door de bomen het bos niet meer helemaal. Een app op mijn telefoon is niet echt relaxed omdat ik telefoon van werk heb. Hardware is duur en voelt een beetje als geld onder je matras bewaren. Software kan, maar wat dan als je laptop crasht of gestolen wordt? Zou het liefst alles ergens op de cloud zetten zodat ik er altijd bij kan, maar is dat dan wel veiliger dan op een exchange?
Je coins staan niet op je computer maar op de blockchain

Je seed is je toegang tot je coins. Een hardwarewallet bewaart je seed maar je moet een backup van je seed van je hardwarewallet ergens veilig opslaan. Liefst niet in de cloud uiteraard.
Wereldgozerzaterdag 1 januari 2022 @ 02:51
Stukje dump op 1 Jan
de_boswachterzaterdag 1 januari 2022 @ 08:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2022 02:51 schreef Wereldgozer het volgende:
Stukje dump op 1 Jan
200.gif
raptorixzaterdag 1 januari 2022 @ 10:16
Net gekocht :)
raptorixzaterdag 1 januari 2022 @ 10:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2021 09:59 schreef Heph844 het volgende:
Wat is handig om te gebruiken als wallet? Ik heb nu nog alles op exchanges staan, maar dat is natuurlijk niet echt veilig.

Ik zie door de bomen het bos niet meer helemaal. Een app op mijn telefoon is niet echt relaxed omdat ik telefoon van werk heb. Hardware is duur en voelt een beetje als geld onder je matras bewaren. Software kan, maar wat dan als je laptop crasht of gestolen wordt? Zou het liefst alles ergens op de cloud zetten zodat ik er altijd bij kan, maar is dat dan wel veiliger dan op een exchange?
Heb alleen Bitcoin en gebruik Electrum wallet, mijn seedphrase staat op papier.
Mocht je niet zeker voelen en het om wat grotere hoeveelheden gaat test het dan eerst met een kleine transactie.
Zelf heb ik nooit mijn wallet "hot" geinstalleerd staan, dat doe ik alleen op een server die ik van scratch opbouw en firewall, na gebruik trash ik die weer.
ColtZ40zaterdag 1 januari 2022 @ 13:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 december 2021 15:27 schreef FundsAreSafu het volgende:
Ik verwacht dat we morgenmiddag rond 13:00 parabolisch gaan wanneer het nieuwe jaar wordt ingeluid in Amerikaans Samoa
Wat een groene kaarsen!
IkeDubaku99zaterdag 1 januari 2022 @ 14:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 december 2021 10:29 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Bijkopen en HODL
Dit dus.
FundsAreSafuzaterdag 1 januari 2022 @ 14:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2022 13:14 schreef ColtZ40 het volgende:

[..]
Wat een groene kaarsen!
Dit valt rauw op mijn dak
D.zaterdag 1 januari 2022 @ 14:53
De uitslag :Y

D. in BTC / Het grote waarzeggerstopic - editie 2021
FundsAreSafuzaterdag 1 januari 2022 @ 22:33
Gelukkig gaat SOUL weer moon, nu de rest van de paupermarkt nog zodat het niet weer instort
Mortaxxzaterdag 1 januari 2022 @ 22:35
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2022 22:33 schreef FundsAreSafu het volgende:
Gelukkig gaat SOUL weer moon, nu de rest van de paupermarkt nog zodat het niet weer instort
De rest van de markt gaat ook prima
#ANONIEMzondag 2 januari 2022 @ 05:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2022 22:33 schreef FundsAreSafu het volgende:
Gelukkig gaat SOUL weer moon, nu de rest van de paupermarkt nog zodat het niet weer instort
SOUL gaat lekker. METIS ook een prima coin.
#ANONIEMzondag 2 januari 2022 @ 05:07
twitter


Interessant draadje van VitalikGOD.
FundsAreSafuzondag 2 januari 2022 @ 10:22
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2022 05:07 schreef Gehrman het volgende:
[ twitter ]

Interessant draadje van VitalikGOD.
12-dimensional hypercubes genot _O_
Mortaxxzondag 2 januari 2022 @ 11:27
Defikingdoms inmiddels op 17 dollar voor JWL _O_
Isdatzozondag 2 januari 2022 @ 14:47
Die paniek in de ALGO-wereld _O- .

https://www.reddit.com/r/Tinyman/

Foutje in het contract :lijstje: .
Gremenzondag 2 januari 2022 @ 16:54
quote:
11s.gif Op zondag 2 januari 2022 14:47 schreef Isdatzo het volgende:
Die paniek in de ALGO-wereld _O- .

https://www.reddit.com/r/Tinyman/

Foutje in het contract :lijstje: .
Paar weken geleden was grim.finance op fantom exploited (door slordigheid in contract) -> 20 miljoen weg
fathankzondag 2 januari 2022 @ 17:37
Lekker je geld aan een paar hobbyisten toe vertrouwen :')
Mortaxxzondag 2 januari 2022 @ 18:08
Lijkt me toch wel mooi werk. Beetje die smart contacts napluizen op foutjes en dan flink cashen
dimmakmaandag 3 januari 2022 @ 09:09
Fuck, screenshot vergeten te nemen op 1 januari. Is er inmiddels al een belastingdienst vriendelijke app om alles bij te houden?
Kaizen_maandag 3 januari 2022 @ 12:29
Safemoon *O*
ThijsTHmaandag 3 januari 2022 @ 19:09
H
quote:
0s.gif Op maandag 3 januari 2022 09:09 schreef dimmak het volgende:
Fuck, screenshot vergeten te nemen op 1 januari. Is er inmiddels al een belastingdienst vriendelijke app om alles bij te houden?
Ik woon in het buitenland maar puur uit nieuwsgierigheid: hoe werkt dat eigenlijk? Moet je perse de waarde op 1 Jan om 00:00 uur nemen of mag het op elk moment van de dag wat jou het beste uitkomt qua waarde?
En zijn er bepaalde websites die je moet gebruiken als referentiekader van de waarde of mag je zelf een exchange uitkiezen? Immers per exchange kunnen de waardes lichtelijk verschillen.
Mortaxxmaandag 3 januari 2022 @ 19:44
quote:
0s.gif Op maandag 3 januari 2022 19:09 schreef ThijsTH het volgende:
H
[..]
Ik woon in het buitenland maar puur uit nieuwsgierigheid: hoe werkt dat eigenlijk? Moet je perse de waarde op 1 Jan om 00:00 uur nemen of mag het op elk moment van de dag wat jou het beste uitkomt qua waarde?
En zijn er bepaalde websites die je moet gebruiken als referentiekader van de waarde of mag je zelf een exchange uitkiezen? Immers per exchange kunnen de waardes lichtelijk verschillen.
Mag je zelf weten
dimmakmaandag 3 januari 2022 @ 20:20
quote:
0s.gif Op maandag 3 januari 2022 19:09 schreef ThijsTH het volgende:
H
[..]
Ik woon in het buitenland maar puur uit nieuwsgierigheid: hoe werkt dat eigenlijk? Moet je perse de waarde op 1 Jan om 00:00 uur nemen of mag het op elk moment van de dag wat jou het beste uitkomt qua waarde?
En zijn er bepaalde websites die je moet gebruiken als referentiekader van de waarde of mag je zelf een exchange uitkiezen? Immers per exchange kunnen de waardes lichtelijk verschillen.
Het doet er pas toe wanneer de belastingdienst je wil doorlichten en dan heb je sowieso wel gezeik. Het is meer een gevalletje better safe than sorry. Zorgen dat je de administratie op orde hebt zodat het gezeik wat minder is als je aan de beurt bent.
Eyjafjallajoekullmaandag 3 januari 2022 @ 21:09
quote:
11s.gif Op zondag 2 januari 2022 14:47 schreef Isdatzo het volgende:
Die paniek in de ALGO-wereld _O- .

https://www.reddit.com/r/Tinyman/

Foutje in het contract :lijstje: .
Wat is hier precies gaande? cryptodrama is altijd enorm goed tijdsverdrijf :P
Mortaxxmaandag 3 januari 2022 @ 21:16
Igor Bogdanoff ook overleden. Komt dan nu de bullrun naar 100k?
Eyjafjallajoekullmaandag 3 januari 2022 @ 21:23
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2022 21:16 schreef Mortaxx het volgende:
Igor Bogdanoff ook overleden. Komt dan nu de bullrun naar 100k?
Je hebt het weer gejinxed.
viceversamaandag 3 januari 2022 @ 22:06
quote:
2s.gif Op maandag 3 januari 2022 21:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Wat is hier precies gaande? cryptodrama is altijd enorm goed tijdsverdrijf :P
Liquidity pools werden leeggetrokken. Best wel kut, maar beter komen ze er nu achter nu tinyman nog relatief klein is. De meeste mensen en tokens hebben wel op tijd hun liquidity gepulled tot het probleem is opgelost. De discords van de tokens waar ik in zit waren ook snel met handelen.

Nu afwachten tot het is opgelost. :) Tokens on the cheap scoren.
#ANONIEMdinsdag 4 januari 2022 @ 00:30
quote:
1s.gif Op maandag 3 januari 2022 21:16 schreef Mortaxx het volgende:
Igor Bogdanoff ook overleden. Komt dan nu de bullrun naar 100k?
Eigenlijk vind ik het ook wel mooi als de voorspellingen van Plan Tokkie B niet uitkomen.
#ANONIEMdinsdag 4 januari 2022 @ 03:05
twitter
fathankdinsdag 4 januari 2022 @ 15:31
VeUSD _O_

1:1 fiat backed stablecoin op Vechain

https://www.vechain.org/a(...)objectives-and-more/
ZeventiendeEtagedinsdag 4 januari 2022 @ 15:58
:r

ik word al weken misselijk als ik mijn portfolio open
firefly3woensdag 5 januari 2022 @ 13:03
Haha telkens doet Bitcoin alsof hij uit gaat breken en wordt hij weer omlaag gezet. Gelukkig heb ik farms die in deze periode geld opleveren.
suijkerbuijkwoensdag 5 januari 2022 @ 15:17
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 januari 2022 15:58 schreef ZeventiendeEtage het volgende:
:r

ik word al weken misselijk als ik mijn portfolio open
De btc coin blijft maar laag .
Maar er komen steeds meer shit coins op de markt die makkelijk stijgen.

Crypto gaat er door naar te klote.
Eyjafjallajoekullwoensdag 5 januari 2022 @ 21:10
collectieve meltdown weer op Reddit, ook vanwege de aandelen c_/
firefly3woensdag 5 januari 2022 @ 21:24
quote:
0s.gif Op woensdag 5 januari 2022 15:17 schreef suijkerbuijk het volgende:

[..]
De btc coin blijft maar laag .
Maar er komen steeds meer shit coins op de markt die makkelijk stijgen.

Crypto gaat er door naar te klote.
Komt echt niet door shitcoins
MaximumRushwoensdag 5 januari 2022 @ 21:26
Wat is deze dan :D
Plotswoensdag 5 januari 2022 @ 21:27
Omlaag omlaag omlaag

Eyjafjallajoekullwoensdag 5 januari 2022 @ 21:46
dit moet lager kunnen
Mortaxxwoensdag 5 januari 2022 @ 21:50
Heeft China Bitcoin weer verboden?
Drizzy_woensdag 5 januari 2022 @ 21:52
lol
#ANONIEMwoensdag 5 januari 2022 @ 21:53
bitcoin-holder-investor-has-to-work-at-mcdonalds-due-to-low-value-puts-on-mcdonalds-hat-meme.jpg
amp25woensdag 5 januari 2022 @ 22:01
Down het blijft maar uitverkoop
firefly3woensdag 5 januari 2022 @ 22:14
Goeie store of value, die bitchcoin :D

Maar gelukkig is je gehalveerde-vermogen decentralized.
Eyjafjallajoekullwoensdag 5 januari 2022 @ 22:45
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2022 22:14 schreef firefly3 het volgende:
Goeie store of value, die bitchcoin :D

Maar gelukkig is je gehalveerde-vermogen decentralized.
Nou nou. What comes down must go up go down further.
SOGwoensdag 5 januari 2022 @ 22:45
jonah-hill-excited.gif
suijkerbuijkwoensdag 5 januari 2022 @ 23:11
Eerste hit op btc geraakt .
Gelijk bij binance in de flex sparen gezet .
Die 3% rente gaat van zelf wel aan tikken voor dat btc eens weer 70k gaat raken.
firefly3woensdag 5 januari 2022 @ 23:29
Lengthened bear-market cycle. Tot over 8 jaar :+
Eyjafjallajoekullwoensdag 5 januari 2022 @ 23:32
Het bleef heel lang rond de 42000 staat omdat het een meme getal is natuurlijk. Maar dat was in Euro's. Ben benieuwd of hetzelfde gaat gebeuren op 42000 dollar zo.
Mortaxxwoensdag 5 januari 2022 @ 23:33
Daar gaan we boys. Tot over 4 jaar
Eyjafjallajoekullwoensdag 5 januari 2022 @ 23:40
Zie stuitert even terug net voor de 420 grens in dollars :P
Arthur1983donderdag 6 januari 2022 @ 00:57
quote:
2s.gif Op woensdag 5 januari 2022 21:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
dit moet lager kunnen
Ai. Hoewel ik wat fiat aan de kant had gezet om goedkoop wat bij te kopen, doet de waardevermindering van het portfolio wel even pijn.

Het is ook maar de vraag of het bij deze drop blijft. Regelmatig kan na een drop van 15% het bloedbad rond half 3 's nachts en daarna nog op een vrijdag, zaterdag & zondag nog veel groter worden.
SOGdonderdag 6 januari 2022 @ 01:26
raptorixdonderdag 6 januari 2022 @ 02:28
quote:
0s.gif Op maandag 3 januari 2022 19:09 schreef ThijsTH het volgende:
H
[..]
Ik woon in het buitenland maar puur uit nieuwsgierigheid: hoe werkt dat eigenlijk? Moet je perse de waarde op 1 Jan om 00:00 uur nemen of mag het op elk moment van de dag wat jou het beste uitkomt qua waarde?
En zijn er bepaalde websites die je moet gebruiken als referentiekader van de waarde of mag je zelf een exchange uitkiezen? Immers per exchange kunnen de waardes lichtelijk verschillen.
Je mag het redelijk zelf weten, belangrijk is dat je wel consequent bent in je bepaling, wil je echt zeker weten dan doe je er goed aan om het gewoon te vragen.
RamboDirkdonderdag 6 januari 2022 @ 07:25
SpanishPlushBlackbuck-max-1mb.gif
dimmakdonderdag 6 januari 2022 @ 10:03
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2022 22:14 schreef firefly3 het volgende:
Goeie store of value, die bitchcoin :D

Maar gelukkig is je gehalveerde-vermogen decentralized.
:')

b2H4HZZ.jpg
einzeinzdonderdag 6 januari 2022 @ 10:09
Mag gerust nog wat stoom van de ketel wat mij betreft!
Eyjafjallajoekulldonderdag 6 januari 2022 @ 10:30
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 10:03 schreef dimmak het volgende:

[..]
:')

[ afbeelding ]
Er zijn natuurlijk wel wat mensen die op 60k hebben ingekocht :D Die zullen wel schijten nu.
MaximumRushdonderdag 6 januari 2022 @ 10:43
quote:
2s.gif Op donderdag 6 januari 2022 10:30 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Er zijn natuurlijk wel wat mensen die op 60k hebben ingekocht :D Die zullen wel schijten nu.
Yup, net zoals de gasten in 2018 die op 20K hadden ingekocht. En vervolgens waarschijnlijk weer verkocht op 7K, om weer in te stappen op 30K.

Ik maak me geen zorgen.
D.donderdag 6 januari 2022 @ 11:03
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 10:09 schreef einzeinz het volgende:
Mag gerust nog wat stoom van de ketel wat mij betreft!
De stoom blaast al maanden af :Y
raptorixdonderdag 6 januari 2022 @ 11:05
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:03 schreef D. het volgende:

[..]
De stoom blaast al maanden af :Y
Zijn een hoop goed redenen voor maar structureel niet aan de hand.
Sterker nog het is redelijk gezond al een koers ups en downs heeft.
einzeinzdonderdag 6 januari 2022 @ 11:08
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:03 schreef D. het volgende:

[..]
De stoom blaast al maanden af :Y
Ik heb mijn vizier gericht op Bitcoin, Ethereum en Polkadot. Van zodra er nog 20% af gaat tank ik flink bij!
D.donderdag 6 januari 2022 @ 11:12
WTF?

Safemoon +33% afgelopen uur

Iets gemist?
D.donderdag 6 januari 2022 @ 11:13
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:08 schreef einzeinz het volgende:

[..]
Ik heb mijn vizier gericht op Bitcoin, Ethereum en Polkadot. Van zodra er nog 20% af gaat tank ik flink bij!
Ik zou er niet op wachten :N
einzeinzdonderdag 6 januari 2022 @ 11:13
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 00:57 schreef Arthur1983 het volgende:

[..]
Ai. Hoewel ik wat fiat aan de kant had gezet om goedkoop wat bij te kopen, doet de waardevermindering van het portfolio wel even pijn.

Het is ook maar de vraag of het bij deze drop blijft. Regelmatig kan na een drop van 15% het bloedbad rond half 3 's nachts en daarna nog op een vrijdag, zaterdag & zondag nog veel groter worden.
Dat vind ik net heel leuk!
Confettidonderdag 6 januari 2022 @ 11:15
Heeft crypto ooit haar waarde gehouden als de normale beurs hard zakte?

Het gaat gewoon mee met de beurs en totaal geen safe haven in spannende tijden.
RamboDirkdonderdag 6 januari 2022 @ 11:26
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:12 schreef D. het volgende:
WTF?

Safemoon +33% afgelopen uur

Iets gemist?
Whale ingestapt.
Ronald-Koemandonderdag 6 januari 2022 @ 11:42
quote:
1s.gif Op woensdag 5 januari 2022 22:14 schreef firefly3 het volgende:
Goeie store of value, die bitchcoin :D

Maar gelukkig is je gehalveerde-vermogen decentralized.
Bitcoin heeft alles in zich om een goede store of value te zijn. Het heeft helaas nog niet zijn werkelijke prijsniveau gevonden en de weg daarnaartoe is zeer golvend omdat teveel mensen het nog niet als store of value zien. Op het moment dat de enorme groeipotentie eruit is en Bitcoin als iets wordt gezien dat bij het normale leven hoort dan gaat het speculatieve en golvende eruit. Wanneer? Dat is de vraag en weet niemand.
Lospedrosadonderdag 6 januari 2022 @ 11:44
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:42 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Bitcoin heeft alles in zich om een goede store of value te zijn. Het heeft helaas nog niet zijn werkelijke prijsniveau gevonden en de weg daarnaartoe is zeer golvend omdat teveel mensen het nog niet als store of value zien. Op het moment dat de enorme groeipotentie eruit is en Bitcoin als iets wordt gezien dat bij het normale leven hoort dan gaat het speculatieve en golvende eruit. Wanneer? Dat is de vraag en weet niemand.
Als de bubbel barst.
Ronald-Koemandonderdag 6 januari 2022 @ 11:47
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:44 schreef Lospedrosa het volgende:

[..]
Als de bubbel barst.
De Bitcoin bubbels zijn al meerdere keren gebarst maar Bitcoin verdwijnt daardoor niet. Sterker nog, het komt telkens harder terug. Waarom? Omdat er daadwerkelijk iets achter zit wat waarde heeft, iets wat los staat van de prijsontwikkeling.
ZeventiendeEtagedonderdag 6 januari 2022 @ 12:24
wtf is deze :r
firefly3donderdag 6 januari 2022 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 10:03 schreef dimmak het volgende:

[..]
:')

[ afbeelding ]
Ik heb zelf al een tijdje Bitcoin. Was gewoon grappig om te zeggen :D
firefly3donderdag 6 januari 2022 @ 12:34
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 11:42 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Bitcoin heeft alles in zich om een goede store of value te zijn. Het heeft helaas nog niet zijn werkelijke prijsniveau gevonden en de weg daarnaartoe is zeer golvend omdat teveel mensen het nog niet als store of value zien. Op het moment dat de enorme groeipotentie eruit is en Bitcoin als iets wordt gezien dat bij het normale leven hoort dan gaat het speculatieve en golvende eruit. Wanneer? Dat is de vraag en weet niemand.
Ja, het gaat steeds meer omhoog. Heb zelf ook Bitcoin maar is een grappige comment als je kijkt naar de korte termijn. Stel je hebt nog maar 6 maanden te leven.
fathankdonderdag 6 januari 2022 @ 12:38
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 12:34 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ja, het gaat steeds meer omhoog. Heb zelf ook Bitcoin maar is een grappige comment als je kijkt naar de korte termijn. Stel je hebt nog maar 6 maanden te leven.
Dan leven jouw bitcoins door tot in de eeuwigheid (of in ieder geval tot WO3 komt en de Reptillians alle electronics wipen maar dat is een ander verhaal)
Crazy Harrydonderdag 6 januari 2022 @ 13:07
Radix houdt zich prima.
Kaizen_donderdag 6 januari 2022 @ 13:18
quote:
13s.gif Op donderdag 6 januari 2022 12:24 schreef ZeventiendeEtage het volgende:
wtf is deze :r
Buy the dip nummertje 38 *O*
#ANONIEMdonderdag 6 januari 2022 @ 13:34
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 13:18 schreef Kaizen_ het volgende:

[..]
Buy the dip nummertje 38 *O*
Nee joh, dipt nog wel ff verder :P
over_hedgedonderdag 6 januari 2022 @ 13:42
quote:
4s.gif Op donderdag 6 januari 2022 13:34 schreef Leonos het volgende:

[..]
Nee joh, dipt nog wel ff verder :P
brb. ff bijkopen
Isdatzodonderdag 6 januari 2022 @ 13:45
POLL
MaximumRushdonderdag 6 januari 2022 @ 13:56
Ik vind het wel opmerkelijk dat dit komt na het nieuws van fossielen Goldman Sachs.

Ga je toch denken of het niet is om een koopmomentje te creëren voor je matties.
recursiefdonderdag 6 januari 2022 @ 15:18
bom1p8yn8ap01.jpg
Eyjafjallajoekulldonderdag 6 januari 2022 @ 15:25
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 13:56 schreef MaximumRush het volgende:
Ik vind het wel opmerkelijk dat dit komt na het nieuws van fossielen Goldman Sachs.

Ga je toch denken of het niet is om een koopmomentje te creëren voor je matties.
Als je dat denkt, waarom niet kopen dan?
Afwazigdonderdag 6 januari 2022 @ 15:26
Kunnen we PYR inmiddels als omtoveren naar POOR?
Pharkusdonderdag 6 januari 2022 @ 15:27
quote:
Verkopen op de top is wellicht nog moeilijker dan de dip kopen.
recursiefdonderdag 6 januari 2022 @ 15:32
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 15:27 schreef Pharkus het volgende:

[..]
Verkopen op de top is wellicht nog moeilijker dan de dip kopen.
Beiden heb ik nog nooit gedaan.
MaximumRushdonderdag 6 januari 2022 @ 15:40
quote:
2s.gif Op donderdag 6 januari 2022 15:25 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]
Als je dat denkt, waarom niet kopen dan?
Omdat ik al genoeg bitcoins heb.
fathankdonderdag 6 januari 2022 @ 16:14
quote:
9s.gif Op donderdag 6 januari 2022 15:26 schreef Afwazig het volgende:
Kunnen we PYR inmiddels als omtoveren naar POOR?
Alleen voor de late instappers?
FL_Freakdonderdag 6 januari 2022 @ 17:17
quote:
Dit maakt niet uit zolang er ooit weer een reversal komt
#ANONIEMdonderdag 6 januari 2022 @ 18:25
FIbrT3TVEAExNxS?format=jpg&name=large
#ANONIEMdonderdag 6 januari 2022 @ 18:31
twitter
onlogischdonderdag 6 januari 2022 @ 18:40
quote:
9s.gif Op donderdag 6 januari 2022 15:26 schreef Afwazig het volgende:
Kunnen we PYR inmiddels als omtoveren naar POOR?
Laten we er even een expert bijhalen.

@Sureahcamidd
Mortaxxdonderdag 6 januari 2022 @ 20:14
Defikingdoms blijft wel zo tegen de ATH hangen
Apotheosedonderdag 6 januari 2022 @ 20:33
In deze tijden moet je gewoon niet naar je saldo kijken :'( Ook al heb ik maar relatief weinig nog ingelegd, het steekt toch dat het geld nu beetje zit te verdampen. Misschien dat ik nog te weinig kennis heb van de crypto wereld, maar zie veel mensen zo positief zijn en maar weer bijkopen. 🙄
Plotsdonderdag 6 januari 2022 @ 20:38
We gaan pas stijgen als je het niet verwacht. Tot die tijd, gewoon naar het grotere plaatje kijken.
RamboDirkdonderdag 6 januari 2022 @ 21:07
Plukje bijgekocht, kon het niet laten :P
firefly3donderdag 6 januari 2022 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 20:33 schreef Apotheose het volgende:
In deze tijden moet je gewoon niet naar je saldo kijken :'( Ook al heb ik maar relatief weinig nog ingelegd, het steekt toch dat het geld nu beetje zit te verdampen. Misschien dat ik nog te weinig kennis heb van de crypto wereld, maar zie veel mensen zo positief zijn en maar weer bijkopen. 🙄
Je moet gewoon oneindig veel bijkopen. Of denk je dat crypto nooit meer hersteld? ;)
Apotheosedonderdag 6 januari 2022 @ 22:13
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 21:29 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je moet gewoon oneindig veel bijkopen. Of denk je dat crypto nooit meer hersteld? ;)
zal ooit wel weer herstellen, maar de dips zijn tegenwoordig best vaak. Het is alsof je 1 stap vooruit zet en daarna weer 2 naar achteren. Goed, ik ben nog niks gewend. Zit er pas sinds november in. :Y)
einzeinzdonderdag 6 januari 2022 @ 22:36
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 22:13 schreef Apotheose het volgende:

[..]
zal ooit wel weer herstellen, maar de dips zijn tegenwoordig best vaak. Het is alsof je 1 stap vooruit zet en daarna weer 2 naar achteren. Goed, ik ben nog niks gewend. Zit er pas sinds november in. :Y)
Dat is fijn toch. Maar je moet op tijd op de trein zitten, kan zomaar ff van vandaag op morgen 10% stijgen en dat ie daarna rustig herstelt aan 3% per dag en dat we de huidige koers nooit meer terug zien.

Kijk bv. naar Polkadot. Vanmorgen nog 12% in het rood. Staat momenteel 1,73% in het groen. Gewoon quasi een schommeling van 14% op enkele uren tijd.
D.donderdag 6 januari 2022 @ 22:38
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 20:33 schreef Apotheose het volgende:
In deze tijden moet je gewoon niet naar je saldo kijken :'( Ook al heb ik maar relatief weinig nog ingelegd, het steekt toch dat het geld nu beetje zit te verdampen. Misschien dat ik nog te weinig kennis heb van de crypto wereld, maar zie veel mensen zo positief zijn en maar weer bijkopen. 🙄
Het verdampt niet.
Je hebt er coins voor gekocht, en je hebt nog steeds evenveel coins, en als je staket zelf nog meer :Y
Eyjafjallajoekulldonderdag 6 januari 2022 @ 22:38
quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 21:29 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je moet gewoon oneindig veel bijkopen. Of denk je dat crypto nooit meer hersteld? ;)
Sommige coins nooit meer idd. BTC wss wel.
de_boswachterdonderdag 6 januari 2022 @ 22:44
Zo net nog even ¤20 bijgepompt!!!!!
Livin on the edge
firefly3donderdag 6 januari 2022 @ 23:46
Zijn het allemaal bots/scammers op Twitter en YouTube die zeggen dat je een account moet volgen voor crypto advies? Het zijn er zoveel
firefly3donderdag 6 januari 2022 @ 23:58
Ik heb een heeeeeeeeeele groot fout ontdekt in Bitcoin, of eigenlijk in het systeem van Bitcoin.

Bitcoin zorgt voor een EXTREEM verschil tussen arm en rijk. Volgens mij is het niet de bedoeling dat Michael Saylor en een paar whales duizend keer rijker gaat worden dan Elon Musk omdat hij in Bitcoin aped en die paar mensen al het macht op Aarde hebben puur omdat zij HODLERS waren.

Of misschien zijn jullie al voorbereid om die paar whales te dienen.
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 00:14
Bitcoins moeten een lifespan hebben, of beter zelfs, minder verkoopwaarde krijgen om te voorkomen dat whales uiteindelijk als een koning Toto over de Aarde heersen. Dus geen inflatie over het gehele netwerk, maar meer een soort ID per coin. Je moet multidimensionaal denken om ervoor te zorgen dat Pietje de walvis niet een megawallet krijgt
Crazy Harryvrijdag 7 januari 2022 @ 01:13
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 23:58 schreef firefly3 het volgende:
Ik heb een heeeeeeeeeele groot fout ontdekt in Bitcoin, of eigenlijk in het systeem van Bitcoin.

Bitcoin zorgt voor een EXTREEM verschil tussen arm en rijk. Volgens mij is het niet de bedoeling dat Michael Saylor en een paar whales duizend keer rijker gaat worden dan Elon Musk omdat hij in Bitcoin aped en die paar mensen al het macht op Aarde hebben puur omdat zij HODLERS waren.

Of misschien zijn jullie al voorbereid om die paar whales te dienen.
lol

en ik bij de eerste zin maar denken dat je het over de vrij simpel uit te buiten exploit in lightning ging hebben :D
Arthur1983vrijdag 7 januari 2022 @ 02:39
quote:
9s.gif Op donderdag 6 januari 2022 15:26 schreef Afwazig het volgende:
Kunnen we PYR inmiddels als omtoveren naar POOR?
Ik vind de woordspeling leuk. :) :)
Komt in mijn top 3 van de dag samen met o.a. No-Vac Djokovic.

Maar hoezo is al het geld weg dan? Stijging van 7,4% in 1 uurtje tijd. :P Het blijft allemaal zo volatiel als de neten.....
#ANONIEMvrijdag 7 januari 2022 @ 02:45
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 23:58 schreef firefly3 het volgende:
Ik heb een heeeeeeeeeele groot fout ontdekt in Bitcoin, of eigenlijk in het systeem van Bitcoin.

Bitcoin zorgt voor een EXTREEM verschil tussen arm en rijk. Volgens mij is het niet de bedoeling dat Michael Saylor en een paar whales duizend keer rijker gaat worden dan Elon Musk omdat hij in Bitcoin aped en die paar mensen al het macht op Aarde hebben puur omdat zij HODLERS waren.

Of misschien zijn jullie al voorbereid om die paar whales te dienen.
Laten we er even een expert bijhalen.

@klaasweetalles
Arthur1983vrijdag 7 januari 2022 @ 02:51
quote:
9s.gif Op donderdag 6 januari 2022 15:26 schreef Afwazig het volgende:
Kunnen we PYR inmiddels als omtoveren naar POOR?
Geen verkeerd instapmomentje dan misschien? #PYR, Vulcan-Forged project kunnen mensen best in blijven geloven. Gamers genoeg.

Hier onder de twee meest spot on posts van de afgelopen 24 uur:

quote:
0s.gif Op donderdag 6 januari 2022 13:56 schreef MaximumRush het volgende:
Ik vind het wel opmerkelijk dat dit komt na het nieuws van fossielen Goldman Sachs.

Ga je toch denken of het niet is om een koopmomentje te creëren voor je matties.
Amen.
Je bent heus geen complotdenker wanneer je dit hardop denkt.

Of we nu spreken van olietankers die opeens van richting veranderen, Russisch gas dat in de andere richting wordt gepompt. Of het om heel rare ingrepen op de valutamarkt gaat, of om Tweets van Elon Musk met leugens over raketten, elektrische auto's of een naar een hond vernoemd muntje...

..Veeeeel vaker worden er wel dingen op grote schaal beïnvloed dan niet, veel vaker zat er al een opzetje achter dan dat het echt vrijelijk overgelaten wordt aan de markt.

quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 23:58 schreef firefly3 het volgende:
Ik heb een heeeeeeeeeele groot fout ontdekt in Bitcoin, of eigenlijk in het systeem van Bitcoin.

Bitcoin zorgt voor een EXTREEM verschil tussen arm en rijk. Volgens mij is het niet de bedoeling dat Michael Saylor en een paar whales duizend keer rijker gaat worden dan Elon Musk omdat hij in Bitcoin aped en die paar mensen al het macht op Aarde hebben puur omdat zij HODLERS waren.

Of misschien zijn jullie al voorbereid om die paar whales te dienen.
Thumbsup _O_ _O_
Michael Saylor en een paar anderen zijn dan duizend keer rijker?

Maar in welk opzicht is hij rijk dan?
Het enige wat hij vervolgens heeft is een boel geld en een obsessie en niet te temmen honger naar MEER MEER meer geld. Feitelijk is dat geestelijke armoede.

Medelijden met die arme Michael en ook met Elon. o|O
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 06:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 00:14 schreef firefly3 het volgende:
Bitcoins moeten een lifespan hebben, of beter zelfs, minder verkoopwaarde krijgen om te voorkomen dat whales uiteindelijk als een koning Toto over de Aarde heersen. Dus geen inflatie over het gehele netwerk, maar meer een soort ID per coin. Je moet multidimensionaal denken om ervoor te zorgen dat Pietje de walvis niet een megawallet krijgt
Bedenker van CBDC gespot, you will love to be poor.
klaasweetallesvrijdag 7 januari 2022 @ 07:22
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2022 23:58 schreef firefly3 het volgende:
Ik heb een heeeeeeeeeele groot fout ontdekt in Bitcoin, of eigenlijk in het systeem van Bitcoin.

Bitcoin zorgt voor een EXTREEM verschil tussen arm en rijk. Volgens mij is het niet de bedoeling dat Michael Saylor en een paar whales duizend keer rijker gaat worden dan Elon Musk omdat hij in Bitcoin aped en die paar mensen al het macht op Aarde hebben puur omdat zij HODLERS waren.

Of misschien zijn jullie al voorbereid om die paar whales te dienen.
Keihard gelachen

:'(
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 09:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 01:13 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]
lol

en ik bij de eerste zin maar denken dat je het over de vrij simpel uit te buiten exploit in lightning ging hebben :D
Hehe ik moet creatief blijven ;)

We zagen al extreme getallen met Shiba, dat iemand ineens 6 miljard had. De Chinese overheid is de één ná grootste bitcoin holder. Als Bitcoin super succesvol is, wordt China de economische grootmacht van de wereld en daarbij óók militair gezien de machtigste. Ironisch dat Bitcoin voor decentralisatie staat, maar uiteindelijk super-centralisatie ontstaat doordat megawhale China de macht overneemt.
fathankvrijdag 7 januari 2022 @ 09:57
Dus dat is de tactiek van China. Bitcoin verbieden en alles voor zichzelf houden. Miners het land uitjagen maar wel alles opkopen ofzo?
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 10:18
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 09:57 schreef fathank het volgende:
Dus dat is de tactiek van China. Bitcoin verbieden en alles voor zichzelf houden. Miners het land uitjagen maar wel alles opkopen ofzo?
Helaas pindakaas, niemand heeft rekening gehouden dat Bitcoin de gehele politieke verstandhouding in de wereld op z'n kop kan zetten als Bitcoin teveel waard wordt ;)

https://www.cryptopolitan.com/chinese-government-holds-bitcoin/
Plotsvrijdag 7 januari 2022 @ 10:49
Fucking geniaal _O_ :

firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 10:57
quote:
:D niceee
stinkievrijdag 7 januari 2022 @ 11:10
Mmmm daling vlakt alweer af. En op uitbasis alweer iets omhoog
Crazy Harryvrijdag 7 januari 2022 @ 11:26
quote:
Ik snap niet dat je er niet bij in slaap valt.
Die 3 minuten leken er wel 30
PicoMMPvrijdag 7 januari 2022 @ 12:15
Ether in de uitverkoop, die keldert hard zeg
viagraapvrijdag 7 januari 2022 @ 12:16
Vandaag weer even met korting inkopen.
fathankvrijdag 7 januari 2022 @ 12:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 10:18 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Helaas pindakaas, niemand heeft rekening gehouden dat Bitcoin de gehele politieke verstandhouding in de wereld op z'n kop kan zetten als Bitcoin teveel waard wordt ;)

https://www.cryptopolitan.com/chinese-government-holds-bitcoin/
Hardop gelachen,

Bedankt!

Dus omdat ze wat Bitcoin in beslag hebben genomen verandert dat het geopolitieke speelveld? Ze verbieden alles en z'n moeder wat met Bitcoin en crypto te maken heeft maar ze worden dankzij die paar in beslag genomen bitcoins ineens de volgende supermacht?

SPOILER
daar hebben ze Bitcoin echt niet voor nodig _O-


[ Bericht 8% gewijzigd door fathank op 07-01-2022 12:32:16 ]
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 12:53
quote:
10s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 12:26 schreef fathank het volgende:

[..]
Hardop gelachen,

Bedankt!

Dus omdat ze wat Bitcoin in beslag hebben genomen verandert dat het geopolitieke speelveld? Ze verbieden alles en z'n moeder wat met Bitcoin en crypto te maken heeft maar ze worden dankzij die paar in beslag genomen bitcoins ineens de volgende supermacht?

SPOILER
daar hebben ze Bitcoin echt niet voor nodig _O-
Als je wat basiswiskunde hebt gehad wist je dat het gat tussen arm en rijk exponentieel zou toenemen naarmate Bitcoin blijft stijgen.

Het gaat om het groeiende gat dat er ontstaat tussen de whales en de mensen die net met Bitcoin beginnen.
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 12:55
Mensen willen toch dat Bitcoin Fiat overneemt over 30 jaar? Welkom alvast in de wereld die geleidt wordt door Bitcoin whales :Y

Heel het kapitalisme zal verdwijnen, de rijken zijn de Hodlers en niet meer de meest innovatieve personen.
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 12:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 12:55 schreef firefly3 het volgende:
Mensen willen toch dat Bitcoin Fiat overneemt over 30 jaar? Welkom alvast in de wereld die geleidt wordt door Bitcoin whales :Y

Heel het kapitalisme zal verdwijnen, de rijken zijn de Hodlers en niet meer de meest innovatieve personen.
Heb jij niets beters te doen dan trollen?
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 13:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 12:59 schreef raptorix het volgende:

[..]
Heb jij niets beters te doen dan trollen?
Weet jij het antwoord? Straks heb je echt iemand die 1.000 triljoen waard is omdat hij even een paar miljard in iedere memecoin heeft gestopt etc. Hoe los je dit op? Of vereren we hem als de nieuwe wereldleider?
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 13:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:01 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Weet jij het antwoord? Straks heb je echt iemand die 1.000 triljoen waard is omdat hij even een paar miljard in iedere memecoin heeft gestopt etc. Hoe los je dit op? Of vereren we hem als de nieuwe wereldleider?
De memecoins zullen in de loop van dit jaar verdwijnen schat ik zo in, daarnaast boeit het me geen ruk als iemand miljardair is, waar ik me wel aan erger zijn mannetjes in pakken die bepalen hoeveel er bijgedrukt word en wie het gaat krijgen. Daarnaast zijn er genoeg coins met nuttige doeleinden waarbij vasthouden niet loont.
#ANONIEMvrijdag 7 januari 2022 @ 13:08
De bodem is bereikt, lets goooo! *O*
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:05 schreef raptorix het volgende:

[..]
De memecoins zullen in de loop van dit jaar verdwijnen schat ik zo in, daarnaast boeit het me geen ruk als iemand miljardair is, waar ik me wel aan erger zijn mannetjes in pakken die bepalen hoeveel er bijgedrukt word en wie het gaat krijgen. Daarnaast zijn er genoeg coins met nuttige doeleinden waarbij vasthouden niet loont.
We hebben het nu nog over iemand die "maar" 6 miljard dollar had verdient aan Shiba. Maar over 20 jaar is het gat zo groot geworden, dat er mensen met 1.000 miljard opstaan. Mensen die ineens al het vastgoed over heel de wereld kunnen kopen. En dan?
over_hedgevrijdag 7 januari 2022 @ 13:09
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:08 schreef Leonos het volgende:
De bodem is bereikt, lets goooo! *O*
maar ik moest niet kopen van jou. Wat is het nou
fathankvrijdag 7 januari 2022 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 12:53 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Als je wat basiswiskunde hebt gehad wist je dat het gat tussen arm en rijk exponentieel zou toenemen naarmate Bitcoin blijft stijgen.

Het gaat om het groeiende gat dat er ontstaat tussen de whales en de mensen die net met Bitcoin beginnen.
Weekend is al begonnen?
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 13:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:08 schreef firefly3 het volgende:

[..]
We hebben het nu nog over iemand die "maar" 6 miljard dollar had verdient aan Shiba. Maar over 20 jaar is het gat zo groot geworden, dat er mensen met 1.000 miljard opstaan. Mensen die ineens al het vastgoed over heel de wereld kunnen kopen. En dan?
Dan gaan de mensen elkaar gewoon met schelpjes of goud betalen.
FL_Freakvrijdag 7 januari 2022 @ 13:29
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:08 schreef Leonos het volgende:
De bodem is bereikt, lets goooo! *O*
jinx :')
Kaizen_vrijdag 7 januari 2022 @ 14:16
quote:
4s.gif Op donderdag 6 januari 2022 13:34 schreef Leonos het volgende:

[..]
Nee joh, dipt nog wel ff verder :P
Buy the dip nummertje 39 *O*

[ Bericht 68% gewijzigd door Kaizen_ op 07-01-2022 14:23:47 ]
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 15:37
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:17 schreef fathank het volgende:

[..]
Weekend is al begonnen?
Kan al met pensioen, ruim 30 jaar voor de pensioensleeftijd, maar ik pomp liever nog ff bijna volledige salarissen in crypto
PicoMMPvrijdag 7 januari 2022 @ 15:39
We'll keep on fallingggg
Apotheosevrijdag 7 januari 2022 @ 15:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 15:39 schreef PicoMMP het volgende:
We'll keep on fallingggg
freefall *O*
fathankvrijdag 7 januari 2022 @ 15:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 15:37 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Kan al met pensioen, ruim 30 jaar voor de pensioensleeftijd, maar ik pomp liever nog ff bijna volledige salarissen in crypto
Grote jongen ^O^. Het is je gegund

Jammer dat je voor de rest alleen maar onzin uitkraamt dus dit neem ik ook met een korreltje zout.
Ronald-Koemanvrijdag 7 januari 2022 @ 16:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 13:01 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Weet jij het antwoord? Straks heb je echt iemand die 1.000 triljoen waard is omdat hij even een paar miljard in iedere memecoin heeft gestopt etc. Hoe los je dit op? Of vereren we hem als de nieuwe wereldleider?
Is allemaal slechts op papier hè. Hoe meer Bitcoin je hebt hoe fictiever de totaalwaarde. Want hoe meer Bitcoin je hebt hoe moeilijker het is om je hele stack uit te cashen zonder prijsverlies. Vindt maar eens een koper voor 8 miljard dollar (wat de Chinese overheid heeft volgens dat artikel) aan Bitcoin... die vindt je niet en als je het vervolgens gaat dumpen dan keldert de prijs. De Bitcoin markt is relatief zeer illiquide, en voor alle andere coins geldt dat in nog véél extremere mate.

Als je je stack als onderpand inzet dan krijg je daar ook maar de helft of minder voor terug in fiat. En ook daar geldt hoe groter je stack hoe moelijker het is om liquiditeit te vinden. Of geloof je daadwerkelijk al die marketcaps van al die coins?
Eyjafjallajoekullvrijdag 7 januari 2022 @ 16:53
Hop, onder de 36k.
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 17:08
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 15:59 schreef fathank het volgende:

[..]
Grote jongen ^O^. Het is je gegund

Jammer dat je voor de rest alleen maar onzin uitkraamt dus dit neem ik ook met een korreltje zout.
Ik ben jouw troll berichtjes inmiddels wel gewend en dat je niet inhoudelijk kunt reageren waarom het niet erg is dat het gat tussen rijk en arm vanwege Bitcoin snel zal vergroten, ik denk te complex :)
firefly3vrijdag 7 januari 2022 @ 17:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 16:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Is allemaal slechts op papier hè. Hoe meer Bitcoin je hebt hoe fictiever de totaalwaarde. Want hoe meer Bitcoin je hebt hoe moeilijker het is om je hele stack uit te cashen zonder prijsverlies. Vindt maar eens een koper voor 8 miljard dollar (wat de Chinese overheid heeft volgens dat artikel) aan Bitcoin... die vindt je niet en als je het vervolgens gaat dumpen dan keldert de prijs. De Bitcoin markt is relatief zeer illiquide, en voor alle andere coins geldt dat in nog véél extremere mate.

Als je je stack als onderpand inzet dan krijg je daar ook maar de helft of minder voor terug in fiat. En ook daar geldt hoe groter je stack hoe moelijker het is om liquiditeit te vinden. Of geloof je daadwerkelijk al die marketcaps van al die coins?
Bedankt voor je uitleg :) Nu snap ik dat het niet zulke grote gevolgen heeft als wat ik dacht.
D.vrijdag 7 januari 2022 @ 17:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 16:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

Of geloof je daadwerkelijk al die marketcaps van al die coins?
Marketcap is gewoon een som, wat valt daar wel of niet aan te geloven?
Ronald-Koemanvrijdag 7 januari 2022 @ 17:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:11 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Bedankt voor je uitleg :) Nu snap ik dat het niet zulke grote gevolgen heeft als wat ik dacht.
Je hebt wel gelijk dat Bitcoin het gat tussen rijk en arm gaat vergroten. Maar dat ligt niet zozeer aan Bitcoin maar meer aan het feit dat je met veel geld makkelijker veel geld kunt verdienen. Rijke mensen kunnen dat voordeel uitbuiten met Bitcoin maar ook met aandelen, vastgoed, leningen etc.

Bitcoin geeft in potentie wel meer mensen toegang tot het wereldwijde betalingsverkeer. Ongeveer 1.7 miljard volwassenen (lees: arme mensen) hebben nog geen mogelijkheid tot het hebben van een bankrekening en een groot deel van die mensen zou wel aan kunnen sluiten dankzij Bitcoin waar je alleen maar internet en een goedkope smartphone voor nodig hebt en verder niks.
Ronald-Koemanvrijdag 7 januari 2022 @ 17:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:21 schreef D. het volgende:

[..]
Marketcap is gewoon een som, wat valt daar wel of niet aan te geloven?
Dat het totaal van die som ook daadwerkelijk in de markt zit. Dat alle coins van een bepaalde crypto bijelkaar ook daadwerkelijk zoveel waard zijn. Dat die som uberhaupt wat zegt.
D.vrijdag 7 januari 2022 @ 17:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:27 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Dat het totaal van die som ook daadwerkelijk in de markt zit. Dat alle coins van een bepaalde crypto bijelkaar ook daadwerkelijk zoveel waard zijn. Dat die som uberhaupt wat zegt.
Het zegt dat alle circulerende coins tegen de huidige prijs dit bedrag vertegenwoordigen.
Daar heb je verder weinig aan :P
ThijsTHvrijdag 7 januari 2022 @ 17:50
Kan iemand me vertellen waarom het logisch is dat crypto meezakt met beurzen? Ik snap de redenatie niet.....als mensen het uit de beurs halen dan is er toch juist meer geld beschikbaar om in andere projecten, zoals crypto, te steken? Ik neem aan dat ze het geld wat ze uit de beurzen halen niet op een spaarrekening zetten immers, en in vastgoed investeren met de huidige prijzen lijkt me ook geen slimme zet....
Ik snap best dat bepaalde FED ingrepen gevolgen hebben op de beurst, maar voor crypto snap ik dit totaal niet.
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 18:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:50 schreef ThijsTH het volgende:
Kan iemand me vertellen waarom het logisch is dat crypto meezakt met beurzen? Ik snap de redenatie niet.....als mensen het uit de beurs halen dan is er toch juist meer geld beschikbaar om in andere projecten, zoals crypto, te steken? Ik neem aan dat ze het geld wat ze uit de beurzen halen niet op een spaarrekening zetten immers, en in vastgoed investeren met de huidige prijzen lijkt me ook geen slimme zet....
Ik snap best dat bepaalde FED ingrepen gevolgen hebben op de beurst, maar voor crypto snap ik dit totaal niet.
Deels sentiment, heb je slecht vertrouwen in het 1, dan ook vaak in het andere. Daarnaast is het voor een deel ook zo dat als je "geld" nodig hebt omdat je bijvoorbeeld op de beurs verliest, je assets moet verkopen om de bakker te betalen. Je ziet bij aandelen vergelijkbare trend, gaat de ene helft omhoog, dan stijgt het andere vaak mee.
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 18:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:24 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]
Je hebt wel gelijk dat Bitcoin het gat tussen rijk en arm gaat vergroten. Maar dat ligt niet zozeer aan Bitcoin maar meer aan het feit dat je met veel geld makkelijker veel geld kunt verdienen. Rijke mensen kunnen dat voordeel uitbuiten met Bitcoin maar ook met aandelen, vastgoed, leningen etc.

Bitcoin geeft in potentie wel meer mensen toegang tot het wereldwijde betalingsverkeer. Ongeveer 1.7 miljard volwassenen (lees: arme mensen) hebben nog geen mogelijkheid tot het hebben van een bankrekening en een groot deel van die mensen zou wel aan kunnen sluiten dankzij Bitcoin waar je alleen maar internet en een goedkope smartphone voor nodig hebt en verder niks.
Betalen staat hier los van, als goud 1 miljard per kilo was, kan ik er ook gewoon een brood voor kopen, als de bakker en ik bij betalen/ontvangen terug naar fiat gaat maakt het dus niet zoveel uit.
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 18:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 16:46 schreef Ronald-Koeman het volgende:

Of geloof je daadwerkelijk al die marketcaps van al die coins?
Ik heb abbo op de Bitcoin Alpha nieuwsbrief, en daar houden ze vaak rekening hiermee, zal het volgende keer eens posten als het ter sprake komt.
ThijsTHvrijdag 7 januari 2022 @ 18:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 18:02 schreef raptorix het volgende:

[..]
Deels sentiment, heb je slecht vertrouwen in het 1, dan ook vaak in het andere. Daarnaast is het voor een deel ook zo dat als je "geld" nodig hebt omdat je bijvoorbeeld op de beurs verliest, je assets moet verkopen om de bakker te betalen. Je ziet bij aandelen vergelijkbare trend, gaat de ene helft omhoog, dan stijgt het andere vaak mee.
We hebben het toch vooral over grote partijen op beurzen, die hoeven er geen dagelijkse vaste lasten of eten van te betalen.
En de individuen (gewone burgers) die op de beurzen investeren doen dat vast niet met geld wat ze niet kunnen missen, dus die komen ook niet in geldnood als hun aandelen wat zakken.
Ik snap het gewoon echt niet.
Het scenario van jou zou alleen opgaan als ze alles wat ze uit crypto en beurzen halen direct nodig hebben. Hebben ze het niet direct nodig dan zou je toch verwachten dat ze een deel elders gaan investeren. En ik had dan crypto een logische investering gevonden als vervanging van beurzen.
fathankvrijdag 7 januari 2022 @ 18:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:08 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Ik ben jouw troll berichtjes inmiddels wel gewend en dat je niet inhoudelijk kunt reageren waarom het niet erg is dat het gat tussen rijk en arm vanwege Bitcoin snel zal vergroten, ik denk te complex :)
Ja dat zal het zijn. Zo complex dat je het begrip liquiditeit en het gebrek daaraan niet kan bevatten.
onlogischvrijdag 7 januari 2022 @ 19:15
giphy.gif
stinkievrijdag 7 januari 2022 @ 20:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 18:16 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
We hebben het toch vooral over grote partijen op beurzen, die hoeven er geen dagelijkse vaste lasten of eten van te betalen.
En de individuen (gewone burgers) die op de beurzen investeren doen dat vast niet met geld wat ze niet kunnen missen, dus die komen ook niet in geldnood als hun aandelen wat zakken.
Ik snap het gewoon echt niet.
Het scenario van jou zou alleen opgaan als ze alles wat ze uit crypto en beurzen halen direct nodig hebben. Hebben ze het niet direct nodig dan zou je toch verwachten dat ze een deel elders gaan investeren. En ik had dan crypto een logische investering gevonden als vervanging van beurzen.
institutionele beleggers moeten assets verkopen bij te veel dalingen.
Handelaren gaan uit van rente stijging, dus word eenvoudig beleggen of sparen weer lucratiever zonder het crypto risico
En Henk en Ingrid moeten inderdaad de wintersport afrekenen en sla dan niet 15% van je kapitaal verdampt…….
raptorixvrijdag 7 januari 2022 @ 20:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 18:16 schreef ThijsTH het volgende:

[..]
We hebben het toch vooral over grote partijen op beurzen, die hoeven er geen dagelijkse vaste lasten of eten van te betalen.
En de individuen (gewone burgers) die op de beurzen investeren doen dat vast niet met geld wat ze niet kunnen missen, dus die komen ook niet in geldnood als hun aandelen wat zakken.
Ik snap het gewoon echt niet.
Het scenario van jou zou alleen opgaan als ze alles wat ze uit crypto en beurzen halen direct nodig hebben. Hebben ze het niet direct nodig dan zou je toch verwachten dat ze een deel elders gaan investeren. En ik had dan crypto een logische investering gevonden als vervanging van beurzen.
Eens maar hun bots werken wel op zelfde manier.
MaximumRushzaterdag 8 januari 2022 @ 09:35
Waar is @Nattekat eigenlijk? Heeft hij toevallig crypto gekocht voor de dip?
einzeinzzaterdag 8 januari 2022 @ 10:54
Ze lijken te gaan stabiliseren. Waarschijnlijk bodemen we nu uit.
Nattekatzaterdag 8 januari 2022 @ 14:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 09:35 schreef MaximumRush het volgende:
Waar is @:Nattekat eigenlijk? Heeft hij toevallig crypto gekocht voor de dip?
Nee, ik moet nu op mijn handen zitten omdat dit de eerste keer in maanden is dat ik niet mijn spaarrekening nodig heb om rond te komen, en crypto is aantrekkelijk :')
PicoMMPzaterdag 8 januari 2022 @ 14:34
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 10:54 schreef einzeinz het volgende:
Ze lijken te gaan stabiliseren. Waarschijnlijk bodemen we nu uit.
:D _O-
n__nzaterdag 8 januari 2022 @ 14:38
En hebben we al THORUS?
einzeinzzaterdag 8 januari 2022 @ 15:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 14:34 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
:D _O-
Wat denk jij?
ZeventiendeEtagezaterdag 8 januari 2022 @ 16:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 09:35 schreef MaximumRush het volgende:
Waar is @:Nattekat eigenlijk? Heeft hij toevallig crypto gekocht voor de dip?
https://ibb.co/QmGyWFV

@Nattekat
firefly3zaterdag 8 januari 2022 @ 16:54
quote:
14s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 18:25 schreef fathank het volgende:

[..]
Ja dat zal het zijn. Zo complex dat je het begrip liquiditeit en het gebrek daaraan niet kan bevatten.
Je zit in een ontkenningsfase en vind het normaal dat iemand 6 miljard dollar met Shiba heeft verdient. Grote oogkleppen en angst is gevaarlijk.
fathankzaterdag 8 januari 2022 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 16:54 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Je zit in een ontkenningsfase en vind het normaal dat iemand 6 miljard dollar met Shiba heeft verdient. Grote oogkleppen en angst is gevaarlijk.
Nee. Dat heeft niemand.
firefly3zaterdag 8 januari 2022 @ 17:23
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 17:03 schreef fathank het volgende:

[..]
Nee. Dat heeft niemand.
Dit gaat veel vaker voorkomen in cryptoland en uiteindelijk problemen veroorzaken
fathankzaterdag 8 januari 2022 @ 17:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 17:23 schreef firefly3 het volgende:

[..]
Dit gaat veel vaker voorkomen in cryptoland en uiteindelijk problemen veroorzaken
Ziener.
PicoMMPzaterdag 8 januari 2022 @ 18:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 15:53 schreef einzeinz het volgende:

[..]
Wat denk jij?
Het is niet te voorspellen. Nobody knows shit about fuck.

We kelderen inmiddels verder.
firefly3zaterdag 8 januari 2022 @ 23:01
quote:
14s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 17:52 schreef fathank het volgende:

[..]
Ziener.
Wiskunde
Mortaxxzaterdag 8 januari 2022 @ 23:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 18:14 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Het is niet te voorspellen. Nobody knows shit about fuck.

We kelderen inmiddels verder.
Laatste uur weer een flinke sprong omhoog. Fascinerende markt blijft dit ook
firefly3zaterdag 8 januari 2022 @ 23:03
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 januari 2022 18:14 schreef PicoMMP het volgende:

[..]
Het is niet te voorspellen. Nobody knows shit about fuck.

We kelderen inmiddels verder.
Heerlijk naar beneden. Ik koop zoveel bij dat als Bitcoin weer terug is op 60K mijn vermogen alweer 4x meer is. Alle midcaps en smallcaps kopen.
LXIVzondag 9 januari 2022 @ 09:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:50 schreef ThijsTH het volgende:
Kan iemand me vertellen waarom het logisch is dat crypto meezakt met beurzen? Ik snap de redenatie niet.....als mensen het uit de beurs halen dan is er toch juist meer geld beschikbaar om in andere projecten, zoals crypto, te steken? Ik neem aan dat ze het geld wat ze uit de beurzen halen niet op een spaarrekening zetten immers, en in vastgoed investeren met de huidige prijzen lijkt me ook geen slimme zet....
Ik snap best dat bepaalde FED ingrepen gevolgen hebben op de beurst, maar voor crypto snap ik dit totaal niet.
Het is een misvatting dat er geld in of uit een markt gebracht/gehaald kan worden. Voor iedereen die crypto verkoopt staat weer iemand die daarvoor betaald en vice versa. Er zit welgeteld 0,0 dollar 'in' de cryptomarkt. Wat er is, is een waardering van een asset en die kan stijgen of dalen.
Voor de cryptomarkt specifiek geldt dat er wel een redelijke hoeveelheid geld weglekt door uitgaves aan electriciteit en afschrijving van hardware. Dat geld is verdwenen en komt dus nooit meer terug. Maar er is nergens een potje waarin al het geld waarvoor crypto gekocht is bewaard wordt. Dat geld is terecht gekomen bij mensen die voor meer geld crypto verkocht hebben dan ooit gekocht.
onlogischzondag 9 januari 2022 @ 09:36
Mijn zending ether komt maar niet aan op Bitvavo :{

Meer mensen hier last van?
LXIVzondag 9 januari 2022 @ 09:38
En op de achterkant van een bierviltje de hoeveelheid geld die weglekt om crypto in de lucht te houden:
Stel dat 50% van de kosten electriciteit is en 50% afschrijving hardware, ontwikkelingskosten, investeringen in infrastructuur, salarissen voor professionals etc, en dat BTC 50% van de totale cryptomarkt is. (ruwe schattingen, het gaat om de orde van grootte).
Dan verbruikt BTC momenteel 100 TWHr/hr, dat is 100.000.000.000 KWHr/jr, dat is met een prijs van 5 ct per KWhr dan 5 miljard. Totale kosten alle crypto dan 20 miljard per jaar. Weinig tov de marketcap, maar deze hoeveelheid geld zal dus per jaar 'in' de markt moeten instromen om de prijs gelijk te houden los van speculatieve marktstijgingen. Dit is de hoeveelheid geld die dus 'verdampt' om het hele cryptosysteem in de lucht te houden.

NB dat dit geld dus nooit meer terug komt en dat dit het verlies is van alle cryptobezitters per jaar, onafhankelijk van de marktwaarde die zij onderling aan de diverse valuta toekennen.
ludovicozondag 9 januari 2022 @ 09:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 januari 2022 17:50 schreef ThijsTH het volgende:
Kan iemand me vertellen waarom het logisch is dat crypto meezakt met beurzen? Ik snap de redenatie niet.....als mensen het uit de beurs halen dan is er toch juist meer geld beschikbaar om in andere projecten, zoals crypto, te steken? Ik neem aan dat ze het geld wat ze uit de beurzen halen niet op een spaarrekening zetten immers, en in vastgoed investeren met de huidige prijzen lijkt me ook geen slimme zet....
Ik snap best dat bepaalde FED ingrepen gevolgen hebben op de beurst, maar voor crypto snap ik dit totaal niet.
De beurzen zakken, als je uitgaat van een rationele markt, op basis van twee principes, nouja misschien 3 zelfs.

Je hebt de baten van investeren.. Toekomstige vrije kasstromen.. Je hebt de zekerheid van die verwachte kasstromen... En die parameters kunnen bewegen en zijn niet in stenen gezet. / wat mensen denken dat de toekomst brengt wordt constant aangepast en niet alleen door observeerbare feiten maar allicht ook door human nature.

En dan heb je het stuk nog dat als je je geld investeert je het niet gelijk kan uitgeven, mensen hebben liever het geld nu dan men er op moet wachten. Dat noemen we de time value of money.

De laatste koersdalingen komen van rentestijgingen. Dat houdt in dat toekomstige waarde minder waarde krijgt.

Uitgaande van dat dalen voornamelijk growth stock op de aandelenmarkt. Als men ook veel groei in waarde verwacht in bitcoin is paralel een koersdaling van bitcoin een logisch gevolg.
ludovicozondag 9 januari 2022 @ 09:44
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 09:38 schreef LXIV het volgende:
En op de achterkant van een bierviltje de hoeveelheid geld die weglekt om crypto in de lucht te houden:
Stel dat 50% van de kosten electriciteit is en 50% afschrijving hardware, ontwikkelingskosten, investeringen in infrastructuur, salarissen voor professionals etc, en dat BTC 50% van de totale cryptomarkt is. (ruwe schattingen, het gaat om de orde van grootte).
Dan verbruikt BTC momenteel 100 TWHr/hr, dat is 100.000.000.000 KWHr/jr, dat is met een prijs van 5 ct per KWhr dan 5 miljard. Totale kosten alle crypto dan 20 miljard per jaar. Weinig tov de marketcap, maar deze hoeveelheid geld zal dus per jaar 'in' de markt moeten instromen om de prijs gelijk te houden los van speculatieve marktstijgingen. Dit is de hoeveelheid geld die dus 'verdampt' om het hele cryptosysteem in de lucht te houden.

NB dat dit geld dus nooit meer terug komt en dat dit het verlies is van alle cryptobezitters per jaar, onafhankelijk van de marktwaarde die zij onderling aan de diverse valuta toekennen.
Joah maar je betaald ook bankkosten bij de reguliere valuta. Kan zomaar zijn dat die van bitcoin goedkoper is.

Maarehh tis nu een speculatiemiddel gewoon en als overheden cash geld verbannen dan ook slecht te herleiden geld als bitcoin.
LXIVzondag 9 januari 2022 @ 09:49
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 09:44 schreef ludovico het volgende:

[..]
Joah maar je betaald ook bankkosten bij de reguliere valuta. Kan zomaar zijn dat die van bitcoin goedkoper is.

Maarehh tis nu een speculatiemiddel gewoon en als overheden cash geld verbannen dan ook slecht te herleiden geld als bitcoin.
Maar valuta an sich is ook geen asset maar gewoon een verrekenmethode om transacties te doen. Pas als je het als kapitaal ter beschikking stelt aan een partij kun je spreken van een investering. Het aanhouden van valuta kost dan ook geld, zeker nu banken dit geld niet kunnen gebruiken ivm de negatieve rente. Dat zijn je bankkosten.
LXIVzondag 9 januari 2022 @ 09:53
Eigenlijk is die 20 miljard per jaar de (mi noodzakelijke) inflatie die crypto inherent kennen. Tov een marketcap van 1,7 triljoen is dat 1.2%, best ok dus.
raptorixzondag 9 januari 2022 @ 10:39
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 09:19 schreef LXIV het volgende:

[..]
Het is een misvatting dat er geld in of uit een markt gebracht/gehaald kan worden. Voor iedereen die crypto verkoopt staat weer iemand die daarvoor betaald en vice versa. Er zit welgeteld 0,0 dollar 'in' de cryptomarkt. Wat er is, is een waardering van een asset en die kan stijgen of dalen.
Voor de cryptomarkt specifiek geldt dat er wel een redelijke hoeveelheid geld weglekt door uitgaves aan electriciteit en afschrijving van hardware. Dat geld is verdwenen en komt dus nooit meer terug. Maar er is nergens een potje waarin al het geld waarvoor crypto gekocht is bewaard wordt. Dat geld is terecht gekomen bij mensen die voor meer geld crypto verkocht hebben dan ooit gekocht.
Je kunt niet zomaar alle crypto op 1 hoop gooien, je ziet nu al de eerste serieuze "purpose" coins ontstaan, helaas zijn die wel erg onderhevig aan speculatie waardoor het uiteindelijke doel vertroebeld, maar dat zie je ook in andere markten zoals kunst, wiskey en postzegels, het zal tijd nodig hebben om uit te kristaliseren.
raptorixzondag 9 januari 2022 @ 10:41
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 09:53 schreef LXIV het volgende:
Eigenlijk is die 20 miljard per jaar de (mi noodzakelijke) inflatie die crypto inherent kennen. Tov een marketcap van 1,7 triljoen is dat 1.2%, best ok dus.
Dat hangt per cryptocoin af, het fijne is wel dat Tokenomics van een coin transparant zijn, kortom je weet op voorhand hoeveel er bij komt, bij sommige coins is het bijvoorbeeld ingebouwd dat ze na verloop van tijd waarde verliezen.
LXIVzondag 9 januari 2022 @ 10:52
quote:
0s.gif Op zondag 9 januari 2022 10:39 schreef raptorix het volgende:

[..]
Je kunt niet zomaar alle crypto op 1 hoop gooien, je ziet nu al de eerste serieuze "purpose" coins ontstaan, helaas zijn die wel erg onderhevig aan speculatie waardoor het uiteindelijke doel vertroebeld, maar dat zie je ook in andere markten zoals kunst, wiskey en postzegels, het zal tijd nodig hebben om uit te kristaliseren.
Dat maakt niets uit voor het principe dat er geen geld 'in' of 'uit' een markt vloeit. Er is een waardering voor een asset en die kan stijgen of dalen. Al daalt de waardinging van bitcoin naar $1, dan nog komt er netto geen cent vrij. Er wordt alleen tegen een andere prijs verhandelt.
Als niemand vandaag nog in BTC handelt en jij verkoopt mij 1 bitcoin tegen $1, dan is de marktprijs $1. Verder vind er helemaal geen verschuiving met geld plaats, laat staan dat iets uit of in de markt vloeit.