abonnement Unibet Coolblue
pi_200075550
’Nu doorpakken met Lelystad Airport’.
quote:
We gaan minder vliegen óf Lelystad Airport moet worden geopend. Een tussenweg lijkt er niet te zijn voor de deelnemers aan De Kwestie. De tegenstanders hebben eigenlijk maar één zwaarwegend argument: vliegen is slecht voor het milieu. Het andere argument (vliegen geeft overlast voor omwonenden) wordt veelal weggewuifd, zelfs door Lelystedelingen zelf.

quote:
Om met dat laatste te beginnen: het vliegveld bij de Flevolandse hoofdstad biedt nu vooral plaats aan kleine privétoestellen, die kort bij de luchthaven hun rondjes draaien. Dat geeft pas echt overlast, beweert J&E, die wel brood ziet in opening van de Lelystadse luchthaven voor vakantievluchten: „Verlossing van kleine circulerende kleine vliegtuigjes boven Lelystadse wijken. Daar heb je echt last van, ik kan het weten, ik woon op paar kilometer afstand...”

Veel voorstanders van opening van het vliegveld wijzen op de reeds gedane investeringen. Joannes 1947 zegt: „Dit zal toch niet de zoveelste blunder zijn qua infrastructuur? Het heeft goud gekost om dit vliegveld in bruikbare staat te krijgen en nu houden een paar milieuhobbyisten het tegen! Knopen doorhakken nu en charters vanaf ’Lelijkstad’ laten vertrekken. Budgetmaatschappijen kunnen daar prima opereren. Het ontlast Schiphol van de lallende passagiers in de vakantietijd. Ook Groningen kan open voor vakantievluchten. Dat scheelt een berg autoritten naar het westen toe. Doorpakken nu!”

"Je krijgt Nederlanders niet uit een vliegtuig en Schiphol groeit uit z’n jasje"
Ook Wilmavoermans is voor opening van Lelystad Airport: „Dat vliegveld moet open! Goed voor de werkgelegenheid en het zou belachelijk zijn als er kapitaalvernietiging zou plaatsvinden. Je krijgt Nederlanders niet uit een vliegtuig en Schiphol groeit uit z’n jasje door alle milieumaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden. Dan is het beter om te spreiden en het vliegveld is klaar voor gebruik!”

Afbraak
Pb59 is ziet eveneens kapitaalvernietiging op de loer liggen. „Niet afblazen, anders is al dat geld door de plee. En dan zijn we er nog niet want ook de afbraak kost een vermogen.”

Volgens Alfredjfmulder zouden we dit plan eens moeten afronden: „Gebruiken zoals gepland. De investeringen in Lelystad Airport zijn al gedaan. Het doel moet niet zijn om in zijn totaliteit meer vluchtbewegingen te realiseren, maar om Schiphol te ontlasten. Hiermee kan de overlast rond Schiphol worden gedrukt en de veiligheid op Schiphol beter worden gewaarborgd. De lusten en lasten worden iets beter verdeeld.”

Dat verspreiden van de starts en landingen is ook voor Partijtje reden om vóór opening van Lelystad te zijn: „Drie gespecialiseerde vakantievliegvelden in Nederland; dat zou super zijn. Schiphol ontlasten geeft internationaal veel meer kansen voor de toekomst. Het vakantieverkeer legt een enorme extra druk op Schiphol. Door het te ontlasten wordt Schiphol een vliegveld met allure. Ook voor de vakantieganger is het veel relaxter om van Rotterdam, Eindhoven of Lelystad te vertrekken. Kijk in Oostenrijk naar Innsbruck: alleen vakantievluchten. Wenen is daarmee ontlast.”

Het verhaal van Leon Adegeest, die betoogt dat het openen van Lelystad niets oplost en alleen maar nadelen kent, vindt minder weerklank. Brompot noemt hem zelfs milieuridder: „De milieuridder wil ons weer met drogredenen en valse informatie op zijn groene pad het bos in sturen. Het gaat niet om een nieuwe luchthaven, maar om het verplaatsen van vluchten van de ene naar de andere bestaande luchthaven. Dat u ertegen bent mag natuurlijk, maar vertel wel gewoon de waarheid, meneer Adegeest.”

"Schizofreen landje zijn we toch"
Minder vliegen
Tegenstanders van Lelystad vinden om te beginnen dat we gewoon minder moeten vliegen. Dan is een extra luchthaven gewoon niet nodig. Dikkie53 maakt zich grote zorgen: „Vliegen is voor het milieu een ramp. Er wordt wereldwijd veel te veel gevlogen. Als je op flightradar kijkt, is het een grote wolk gele stipjes en elk stipje is een vliegtuig. Ik vind het vreemd dat je al die milieuschreeuwers hier niet over hoort.”

Edwin V_ legt de link met de huidige woningnood. Er moet ruimte voor woningbouw worden gevonden, dus: „Gewoon schrappen dat vliegveld, beter voor meer woningbouw op Flevoland.”

Anderen, zoals Caspar, signaleren dat we zoals zo vaak weer eens de kool en de geit willen sparen. En dat gaat nu eenmaal niet: „Schizofreen landje zijn we toch. Ongebreidelde groei willen met alles én het braafste milieu-jongetje van de wereld willen uithangen gaan nu eenmaal niet samen. Punt.”

Startblokken
Vele vertrouwen in het politieke verhaal is er niet. Sterker nog, het gedrag van onze politici wordt naar believen gebruikt als argument. Fam-Leijten zegt bijvoorbeeld: „Zolang Kaag het vliegtuig pakt voor een reisje naar Luxemburg, valt het allemaal wel mee met de luchtverontreiniging. Kijk eens naar het Ruhrgebied met alle industriële vervuilers. Vliegveld Lelystad staat in de startblokken, het ontlast Schiphol en het heeft al vele miljoenen gekost. Dus open dit vliegveld. Goed voor de werkgelegenheid en economie in Flevoland. Laat de klimaatdrammers aan het werk gaan en iets nuttigs gaan doen.”

"Wat denk je van het loslaten van de gedachte dat het altijd meer en groter moet? Genoeg is genoeg"

Daarmee vallen de meeste betogen mooi in het straatje van de Haarlemmermeerse wethouder Nobel, die nog liever vandaag dan morgen vakantievluchten van Schiphol naar Lelystad ziet verplaatsen. Dat snapt Armchair critic wel van de wethouder: „Natuurlijk komt de heer Nobel als wethouder op voor de inwoners van de gemeente Haarlemmermeer. Zij zullen het roerend met hem eens zijn. Maar het frappante is, dat ook de inwoners van Lelystad voorstanders zijn van de opening van Lelystad Airport. Vanwege de werkgelegenheid, die de luchthaven oplevert. Tegenstanders zijn degenen die onder de vliegroutes wonen. Daarom is het van het grootste belang, dat vliegen op lage hoogtes zoveel mogelijk voorkomen moet worden. Bovendien moeten degenen die echt last hebben van overvliegende vliegtuigen financieel gecompenseerd worden. Zodat ze hun huizen beter kunnen isoleren.”

HdR heeft veel minder op met de goede bedoelingen van de gemeentepoliticus: „Typisch een verhaal van een wethouder die spreekt voor eigenbelang. Kletskoek uitkramen in de vorm van dat het veel banen oplevert; pure nonsens. Het aantrekkelijk lijken voor internationale bedrijven wil nog niet zeggen dat ze naar Nederland komen. En waar moeten ze zich dan vestigen? In het overvolle Haarlem soms? Kortom, meneer de wethouder, kun je misschien eens iets originelers bedenken? Wat denk je van een vliegveld in zee? En wat denk je van wat minder vliegen? En wat denk je van het loslaten van de gedachte dat het altijd meer en groter moet? Genoeg is genoeg. Vol is vol.”

"Openen dat vliegveld. Prima lokatie voor vakantievluchten"
Markerwaard
Een ander vliegveld, dat minder overlast oplevert, is dat misschien een plan? Veel reageerders zeggen: leg maar een nieuw Schiphol in zee, maar Pollico heeft een ander idee: „Pomp de Markerwaard alsnog leeg en bouw daar een mega-vliegveld. Dan kunnen Schiphol en Lelystad dicht. Geen herrie meer voor de omwonenden en de Randstad-grond van het voormalige Schiphol zal een vermogen opbrengen vanwege de woningbouw! Met de opbrengst van die grond alleen al kan het nieuwe vliegveld Markerwaard bekostigd worden, dus geld hoeft ook geen probleem te zijn.”

Helder verhaal, maar niet voor de korte termijn. Dus? Peer2083: „Vakantievluchten naar Europa vanaf Lelystad; intercontinentaal en zakenvluchten vanaf Schiphol. Simpeler kan ik het niet maken, wel duurder :).”

Of, volgens Bartjes: „Openen dat vliegveld. Prima lokatie voor vakantievluchten. Dit geeft ruimte voor Schiphol om haar functie als Europese hub te versterken. Schiphol is economisch te belangrijk voor Nederland om toe te geven aan al die milieu-, klimaat- en andere drammers.”
Tja, ik weet het niet... Je zou zeggen gooi maar open als het geen overlast geeft... Maarja, vliegen geeft overal in de wereld wel ergens overlast... Je hoort die dingen nou éénmaal als ze (laag) overkomen...
pi_200075706
quote:
Je krijgt Nederlanders niet uit een vliegtuig
Gooi er maar eens een flinke vliegtax tegenaan of bied een betaalbaar alternatief. Krijg je die Nederlanders er echt wel uit.
pi_200075755
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:07 schreef Fugue het volgende:

[..]

Gooi er maar eens een flinke vliegtax tegenaan of bied een betaalbaar alternatief. Krijg je die Nederlanders er echt wel uit.
alsof 100 euro extra iets uit maakt, dan vlieg ik wel vanuit duitsland, is vaak nog goedkoper ook
pi_200075771
Zeg nee tegen lelystad airport
pi_200075787
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:09 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

alsof 100 euro extra iets uit maakt, dan vlieg ik wel vanuit duitsland, is vaak nog goedkoper ook
Graag
pi_200075810
quote:
Ook Wilmavoermans is voor opening van Lelystad Airport: „Dat vliegveld moet open! Goed voor de werkgelegenheid en het zou belachelijk zijn als er kapitaalvernietiging zou plaatsvinden.
Nou, wat goed... Direct en indirect 400 banen erbij (op een krappe arbeidsmarkt) maar tegelijkertijd voor tienduizenden mensen extra overlast.
  zaterdag 26 juni 2021 @ 18:12:38 #7
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_200075812
Als dat vliegveld in gebruik moet worden genomen mogen ze wel eens echt met de infrastructuur bezig en zorgen dat er een station komt.
Desnoods lightrail dat een rondje polder rijdt maar liefst ook bij Nijkerk of Harderwijk een aansluiting, zodat het vliegveld te bereiken is met het OV en je niet via Amsterdam of Zwolle met de trein naar Lelystad hoeft om daar een bus (!!!!!) naar het vliegveld te nemen.

Zolang er geen fatsoenlijke spoorverbindingen in de polder zijn wil geen hond daar wonen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_200075848
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:12 schreef Leandra het volgende:
Als dat vliegveld in gebruik moet worden genomen mogen ze wel eens echt met de infrastructuur bezig en zorgen dat er een station komt.
Desnoods lightrail dat een rondje polder rijdt maar liefst ook bij Nijkerk of Harderwijk een aansluiting, zodat het vliegveld te bereiken is met het OV en je niet via Amsterdam of Zwolle met de trein naar Lelystad hoeft om daar een bus (!!!!!) naar het vliegveld te nemen.

Zolang er geen fatsoenlijke spoorverbindingen in de polder zijn wil geen hond daar wonen.
Als er onderhoud of een ongeval is op de A6 dan loopt de N302 direct vast. Is totaal niet berekend op extra verkeer, heeft ook ouderwetse kruisingen met verkeerslichten.
En inderdaad, zonder trein wordt dat massaal met de auto er naartoe.
  zaterdag 26 juni 2021 @ 18:14:40 #9
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_200075855
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:12 schreef Leandra het volgende:
Als dat vliegveld in gebruik moet worden genomen mogen ze wel eens echt met de infrastructuur bezig en zorgen dat er een station komt.
Desnoods lightrail dat een rondje polder rijdt maar liefst ook bij Nijkerk of Harderwijk een aansluiting, zodat het vliegveld te bereiken is met het OV en je niet via Amsterdam of Zwolle met de trein naar Lelystad hoeft om daar een bus (!!!!!) naar het vliegveld te nemen.

Zolang er geen fatsoenlijke spoorverbindingen in de polder zijn wil geen hond daar wonen.
En wij hier in de rimboe maar denken dat het daar allemaal te doen is.
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_200075968
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:12 schreef Leandra het volgende:
Als dat vliegveld in gebruik moet worden genomen mogen ze wel eens echt met de infrastructuur bezig en zorgen dat er een station komt.
Desnoods lightrail dat een rondje polder rijdt maar liefst ook bij Nijkerk of Harderwijk een aansluiting, zodat het vliegveld te bereiken is met het OV en je niet via Amsterdam of Zwolle met de trein naar Lelystad hoeft om daar een bus (!!!!!) naar het vliegveld te nemen.

Zolang er geen fatsoenlijke spoorverbindingen in de polder zijn wil geen hond daar wonen.
Nu ben ik het met je eens maar alleen schiphol is fatsoenlijk bereikbaar met het ov. Eindhoven Airport is ook gekloot met bussen die overal en nergens stoppen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  zaterdag 26 juni 2021 @ 18:23:43 #11
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_200076027
Waarom zou Schiphol moeten groeien?

En ik lees een hoop gezanik over vakantievluchten dat die dan van Eelde en Lelystad kunnen vertrekken... Vakanties lijken me nou niet direct de meest zwaarwegende argumenten om een vliegveld te openen/ uit te breiden.
pi_200076047
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:09 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

alsof 100 euro extra iets uit maakt, dan vlieg ik wel vanuit duitsland, is vaak nog goedkoper ook
Jij misschien wel maar als ik met de trein kan en het is goedkoper zie je mij niet op Schiphol.

Geldt helaas niet voor de Gerda's die met Easyjet naar Alanya moeten maar een grote groep haal je er zo echt wel uit.
pi_200076307
Het beste idee dat ik tot nu toe voorbij heb zien komen:

- geef iedere Nederlander een vast aantal vlieg kilometers per jaar
- zorg dat het totaal daarvan minder is dan de beschikbare of gewenste capaciteit
- zorg voor een platform waar je die kilometers kan kopen of verkopen (en prijs op basis van vraag / aanbod)
- kilometers op? Bijkopen en anders jammer dan.
pi_200076495
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:33 schreef TheFreshPrince het volgende:
Het beste idee dat ik tot nu toe voorbij heb zien komen:

- geef iedere Nederlander een vast aantal vlieg kilometers per jaar
- zorg dat het totaal daarvan minder is dan de beschikbare of gewenste capaciteit
- zorg voor een platform waar je die kilometers kan kopen of verkopen (en prijs op basis van vraag / aanbod)
- kilometers op? Bijkopen en anders jammer dan.
Dit liever niet, dan kunnen straks alleen de boomers en beleggers nog vliegen ;(

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2021 18:41:32 ]
  † In Memoriam † zaterdag 26 juni 2021 @ 18:45:26 #15
88815 The_Emotion
98.3
pi_200076587
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:40 schreef Fugue het volgende:

[..]

Dit liever niet, dan kunnen straks alleen de boomers en beleggers nog vliegen ;(
Jij krijgt er deugpunten voor terug omdat jij niet het vliegtuig pakt.
Je kan er niets van kopen, maar wel mee op de borst kloppen dat je bijdraagt aan een beter milieu en klimaat. O-)
"Scientists are actually preoccupied with accomplishment. So they are focused on whether they can do something. They never stop to ask if they should do something."
- Ian Malcolm
  Jaap van Dissel-award 2022 zaterdag 26 juni 2021 @ 18:46:04 #16
385501 Starhopper
Nova is mijn prinses
pi_200076604
Waarom uitbreiden als we minder gaan vliegen?
Op maandag 9 oktober 2023 13:31 schreef Nova het volgende:[/b]
Oh schatje, wat lief van je om dat te zeggen! Jij bent echt een prins op het witte paard voor mij. Met jou voel ik me zo geliefd en speciaal. Laten we nog lang samen genieten van sprookjesachtige avonturen en elkaar verwennen met veel knuffels en kusjes. O+ naar jou, mijn lieve prins! :*
  Knapste mannelijke user 2022 zaterdag 26 juni 2021 @ 18:47:09 #17
206731 Mortaxx
Doomer
pi_200076618
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:33 schreef TheFreshPrince het volgende:
Het beste idee dat ik tot nu toe voorbij heb zien komen:

- geef iedere Nederlander een vast aantal vlieg kilometers per jaar
- zorg dat het totaal daarvan minder is dan de beschikbare of gewenste capaciteit
- zorg voor een platform waar je die kilometers kan kopen of verkopen (en prijs op basis van vraag / aanbod)
- kilometers op? Bijkopen en anders jammer dan.
Ja nog meer overheid is de oplossing :')

Gewoon minder staatssteun geven aan de vliegindustrie. Wordt vliegen vanzelf duurder
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
pi_200076847
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:23 schreef AchJa het volgende:
Waarom zou Schiphol moeten groeien?

En ik lees een hoop gezanik over vakantievluchten dat die dan van Eelde en Lelystad kunnen vertrekken... Vakanties lijken me nou niet direct de meest zwaarwegende argumenten om een vliegveld te openen/ uit te breiden.
Integendeel, buitenlandse vakanties zijn het exporteren van geld. En voor de CO2-uitstoot van een vakantievlucht kun he heel veel huizen met gas verwarmen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_200076848
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:47 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Ja nog meer overheid is de oplossing :')

Gewoon minder staatssteun geven aan de vliegindustrie. Wordt vliegen vanzelf duurder
Accijns op kerosine.
pi_200077285
Treinverbinding naar Düsseldorf/Weeze en je bent klaar
pi_200077358
quote:
5s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:00 schreef Bocaj het volgende:
Veel voorstanders van opening van het vliegveld wijzen op de reeds gedane investeringen.
Dat is een veelgemaakte denkfout, beter bekend als "sunk cost fallacy". Reeds eerder gemaakte kosten mogen nooit een argument zijn om een slecht plan niet af te blazen. Anders zou het betekenen dat je altijd door moet gaan cq nog meer moet "investeren" in iets wat kansloos lijkt / blijkt te zijn. Dat levert gigantisch veel ellende en kosten op voor de belastingbetaler steeds maar weer. Het is een fout/gemis in onze hersenen zodat die fout altijd weer gemaakt wordt.

quote:
Sunk costs (in het Nederlands ook wel verzonken kosten), of sunk expenditures zijn in de economie kosten die al gemaakt zijn en niet meer ongedaan te maken zijn. Bij het nemen van operationele economische beslissingen dient men geen rekening te houden met deze sunk costs. Mensen doen dit echter wel en dit wordt gezien als een van de bekende valkuilen in het nemen van een economische beslissing. In het Engels heet dit de sunk cost fallacy of ook wel Concorde-effect, naar het vliegtuig waar overheden miljoenen in bleven investeren terwijl duidelijk was dat het nooit rendabel zou zijn.


[ Bericht 13% gewijzigd door Bart2002 op 26-06-2021 19:38:25 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_200079922
quote:
Je krijgt Nederlanders niet uit een vliegtuig en Schiphol groeit uit z’n jasje door alle milieumaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden. Dan is het beter om te spreiden en het vliegveld is klaar voor gebruik!”
Totale onzin dit. Het grote merendeel van de vluchten op Schiphol betreft mensen die niet in Nederland willen zijn, maar alleen overstappen. Het is deze grote groep waar heel Nederland last van heeft en alleen Schiphol zelf financieel voordeel.
  zaterdag 26 juni 2021 @ 21:24:15 #23
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_200079980
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:07 schreef Fugue het volgende:

[..]

Gooi er maar eens een flinke vliegtax tegenaan of bied een betaalbaar alternatief. Krijg je die Nederlanders er echt wel uit.
Een Buk raket wil ook wel helpen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Knip op 26-06-2021 21:27:01 (Aanvullen ) ]
Non possumus non loqui
pi_200080375
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:24 schreef Fugue het volgende:

[..]

Jij misschien wel maar als ik met de trein kan en het is goedkoper zie je mij niet op Schiphol.

Geldt helaas niet voor de Gerda's die met Easyjet naar Alanya moeten maar een grote groep haal je er zo echt wel uit.
Je kan niet met de trein naar Lelystad airport ;)
pi_200080533
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:22 schreef SjoukjeHooynaayer het volgende:

[..]

Totale onzin dit. Het grote merendeel van de vluchten op Schiphol betreft mensen die niet in Nederland willen zijn, maar alleen overstappen. Het is deze grote groep waar heel Nederland last van heeft en alleen Schiphol zelf financieel voordeel.
vergeet niet dat wij er gigantische voordelen van hebben.

Een collega uit Oostenrijk moest naar zuid afrika en vloog naar schiphol om daar op een overstap naar johannesburg te stappen.

Madrid -> johannesburg? idem of omhoog naar Amsterdam of Parijs of een van die oliestaatjes

vanuit Amsterdam heb je hele goede overstap mogelijkheden naar de rest van de wereld, dat scheelt een hoop tijd
pi_200080715
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:39 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

Je kan niet met de trein naar Lelystad airport ;)
Maar wel half Europa door. Is alleen gruwelijk inefficiënt en duur.
pi_200080827
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:45 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

vergeet niet dat wij er gigantische voordelen van hebben.

Een collega uit Oostenrijk moest naar zuid afrika en vloog naar schiphol om daar op een overstap naar johannesburg te stappen.

Madrid -> johannesburg? idem of omhoog naar Amsterdam of Parijs of een van die oliestaatjes

vanuit Amsterdam heb je hele goede overstap mogelijkheden naar de rest van de wereld, dat scheelt een hoop tijd
Dat zijn alleen maar gigantische nadelen.
  zaterdag 26 juni 2021 @ 22:00:38 #28
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_200080889
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:45 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

vergeet niet dat wij er gigantische voordelen van hebben.

Een collega uit Oostenrijk moest naar zuid afrika en vloog naar schiphol om daar op een overstap naar johannesburg te stappen.

Madrid -> johannesburg? idem of omhoog naar Amsterdam of Parijs of een van die oliestaatjes

vanuit Amsterdam heb je hele goede overstap mogelijkheden naar de rest van de wereld, dat scheelt een hoop tijd
Maar wat zijn die gigantische voordelen dan behalve fijnstof en geluidsoverlast? Niet voor die collega, maar voor de Nederlanders?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juni 2021 @ 22:01:06 #29
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200080901
'Groene' clubjes die denken dat het probleem verplaatsen alles oplost :O
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juni 2021 @ 22:03:40 #30
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200080975
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:33 schreef TheFreshPrince het volgende:
Het beste idee dat ik tot nu toe voorbij heb zien komen:

- geef iedere Nederlander een vast aantal vlieg kilometers per jaar
- zorg dat het totaal daarvan minder is dan de beschikbare of gewenste capaciteit
- zorg voor een platform waar je die kilometers kan kopen of verkopen (en prijs op basis van vraag / aanbod)
- kilometers op? Bijkopen en anders jammer dan.
- 75% blijft ongebruikt
- de 25% zal het 'budget' 10x opmaken.
Bij elkaar 250% en dan ben je nog nergens.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200081089
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:03 schreef Nattekat het volgende:

[..]

- 75% blijft ongebruikt
- de 25% zal het 'budget' 10x opmaken.
Bij elkaar 250% en dan ben je nog nergens.
Dat kan dus niet. Lees het nog eens ;)
pi_200081210
Nutteloos vliegveld gaat dat worden. Alsof andere bestaande vliegvelden dat niet op hadden kunnen vangen.
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 26 juni 2021 @ 22:33:32 #33
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_200081881
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:08 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]

Dat kan dus niet. Lees het nog eens ;)
Er gaat bijgekocht worden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_200082201
Als we Schiphol minder zouden gebruiken als hub voor lijnvluchten van andere wereldbewoners blijven er misschien wat meer vluchten over voor de Nederlandse bevolking zelf. Schiphol is gewoon business terwijl het service had moeten zijn. Vooral VVD blijven stemmen mensen (alhoewel PVV het helaas net zo ziet).

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 21:45 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

vergeet niet dat wij er gigantische voordelen van hebben.

Een collega uit Oostenrijk moest naar zuid afrika en vloog naar schiphol om daar op een overstap naar johannesburg te stappen.

Madrid -> johannesburg? idem of omhoog naar Amsterdam of Parijs of een van die oliestaatjes

vanuit Amsterdam heb je hele goede overstap mogelijkheden naar de rest van de wereld, dat scheelt een hoop tijd
Kijk dit bedoel ik, fijn voor de rest van de wereld, kut voor ons. Het lijkt wel op hoe we hier met data centers omgaan.
pi_200083030
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 22:43 schreef Alpha0 het volgende:
Als we Schiphol minder zouden gebruiken als hub voor lijnvluchten van andere wereldbewoners blijven er misschien wat meer vluchten over voor de Nederlandse bevolking zelf. Schiphol is gewoon business terwijl het service had moeten zijn. Vooral VVD blijven stemmen mensen (alhoewel PVV het helaas net zo ziet).
[..]

Kijk dit bedoel ik, fijn voor de rest van de wereld, kut voor ons. Het lijkt wel op hoe we hier met data centers omgaan.
dankzij schiphol hoef je niet een halve dag langer in het vliegtuig te zitten naar een verre bestemming en dankzij de datacenters en de AMS-IX ring hebben wij een behoorlijk hoge internet dekking met dito snelheid
pi_200083277
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:10 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

dankzij schiphol hoef je niet een halve dag langer in het vliegtuig te zitten naar een verre bestemming en dankzij de datacenters en de AMS-IX ring hebben wij een behoorlijk hoge internet dekking met dito snelheid
Toch veel overlast voor die halve dag tijdwinst. Is dat nou echt wel in balans?
pi_200083358
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 19:28 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dat is een veelgemaakte denkfout, beter bekend als "sunk cost fallacy". Reeds eerder gemaakte kosten mogen nooit een argument zijn om een slecht plan niet af te blazen. Anders zou het betekenen dat je altijd door moet gaan cq nog meer moet "investeren" in iets wat kansloos lijkt / blijkt te zijn. Dat levert gigantisch veel ellende en kosten op voor de belastingbetaler steeds maar weer. Het is een fout/gemis in onze hersenen zodat die fout altijd weer gemaakt wordt.
[..]

Dit gaat hier niet op, aangezien deze kosten wel degelijk weer goedgemaakt kunnen worden als het vliegveld operationeel is. Het probleem hier is niet of het vliegveld rendabel zou kunnen zijn.
pi_200083759
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:17 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Toch veel overlast voor die halve dag tijdwinst. Is dat nou echt wel in balans?
Als je het globaal bekijkt maakt het geen zak uit, idem met de veeteelt, of ze die koe nu hier laten opgroeien en slachten of 400km verderop, het maakt globaal gezien geen flikker uit.

Ik heb er geen last van en mensen die er wel last van hebben kiezen er zelf voor.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 26-06-2021 23:33:23 ]
pi_200083772
Wát een propaganda artikel zeg.
pi_200367159
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:17 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Toch veel overlast voor die halve dag tijdwinst. Is dat nou echt wel in balans?
Anders heb je die halve dag tijdwinst niet, maar de vervuiling globaal wel. Overlast boeit niet. Schiphol was er eerder dan de omwonenden.
pi_200367659
quote:
0s.gif Op woensdag 14 juli 2021 21:12 schreef Halcon het volgende:

[..]

Anders heb je die halve dag tijdwinst niet, maar de vervuiling globaal wel. Overlast boeit niet. Schiphol was er eerder dan de omwonenden.
Ik had het over overlast, niet alleen vervuiling.
  woensdag 14 juli 2021 @ 21:44:26 #42
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_200367746
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 23:17 schreef Alpha0 het volgende:

[..]

Toch veel overlast voor die halve dag tijdwinst. Is dat nou echt wel in balans?
Welke overlast?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_200368223
De vergelijking met Innsbruck. :D Dat is een bestemming, geen vertrekpunt. En dan Nederland als braafste milieujongetje van de klas. 8)7 Voor zover ik weet zijn we hier het vieste jongetje van de klas.
Puur een propaganda-artikel van lokalen. Het was een fout dat vliegveld aan te leggen. Verlies nemen en over tot de orde van de dag.
pi_200368224
Een aantal jaren terug de keuze gehad tussen de trein en vliegen naar Berlijn: bijna 250 euro verschil in het voordeel van...je kan het al raden :P
pi_201895497
Lelystad hoopt nu toch écht op duidelijkheid!
twitter
  maandag 25 oktober 2021 @ 11:20:10 #46
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_201895584
Het zou wel eens tijd worden, maar met dat demissionaire kabinet is dat nog meer een probleem dan het al was met al die acties van milieuclubs.
  maandag 25 oktober 2021 @ 15:57:26 #47
3647 B.R.Oekhoest
Taalpotpourrist Berend Rinus
pi_201898899
quote:
5s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:00 schreef Bocaj het volgende:
’Nu doorpakken met Lelystad Airport’.
[..]
[ afbeelding ]
[..]

Of, volgens Bartjes: „Openen dat vliegveld. Prima lokatie voor vakantievluchten. Dit geeft ruimte voor Schiphol om haar functie als Europese hub te versterken. Schiphol is economisch te belangrijk voor Nederland om toe te geven aan al die milieu-, klimaat- en andere drammers.”

Bartje had toch alleen verstand van bruune boon'n?
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_201898928
quote:
0s.gif Op maandag 25 oktober 2021 11:09 schreef Bocaj het volgende:
Lelystad hoopt nu toch écht op duidelijkheid!
[ twitter ]
Ijdele hoop...
Reason is not automatic, those who deny it cannot be conquered by it, Ayn Rand
Discuseren met domme mensen verlies ik omdat ik niet genoeg ervaring heb met dom lullen.
  zondag 10 juli 2022 @ 09:47:52 #49
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205294453
Het zoeken naar een zondebok is begonen zodat het nieuwe gloednieuwe vliegveld alleen nog door de privejet van Defensie en Alexander gebruikt kan worden
We hebben nu een nieuwe reden , ha ha DE Stikstof crisis
niet de zure regen , of het gat in de ozon laag of de geluidsnormen , nee stikstof
https://satl-lelystad.nl/aangesloten-actiegroepen/
https://www.ad.nl/binnenl(...)ad-airport~afc0edc9/




[ Bericht 26% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2022 10:09:45 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_205294790
Je bouwt een vliegveld en gaat dan pas kijken of je het wilt openen. :')

Alternatief idee van een megavliegveld, in tijden van recessie. Alleen al het oppompen van het land kost een vermogen. Die mensen hebben ook totaal geen realiteitsbesef.

[ Bericht 17% gewijzigd door Jed1Gam op 10-07-2022 10:47:05 ]
  zondag 10 juli 2022 @ 10:40:30 #51
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205294860
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:34 schreef Jed1Gam het volgende:
Je bouwt een vliegveld en gaat dan pas kijken of je het wilt openen. :')

Alternatief idee van een megavliegveld, in tijden van recessie. Allee al het oppompen van het land kost een vermogen. Die mensen hebben ook totaal geen realiteitsbesef.
Je bouwt een vliegveld waar mensen alleen maar met de auto kunnen komen... daar gaat het al mis.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205294978
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:40 schreef Leandra het volgende:

[..]
Je bouwt een vliegveld waar mensen alleen maar met de auto kunnen komen... daar gaat het al mis.
Genoeg vliegvelden op de wereld waar je enkel met de bus of auto heen kan, een goede shuttle service brengt al uitkomst. Als het alleen om vakantievluchten gaat is tijd ook niet super belangrijk.

Maar natuurlijk was het beter als ze er een trein verbinding aan zouden aanleggen. Maar zoiets duurt in Nederland minstens 30 jaar door de poldercultuur.
pi_205295011
https://nos.nl/artikel/24(...)oot-lelystad-airport

Dikke kans dat het nog lang zal duren, misschien helemaal niet. :)
  zondag 10 juli 2022 @ 10:54:14 #54
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205295027
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:50 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Genoeg vliegvelden op de wereld waar je enkel met de bus heen kan, een goede shuttle service brengt al uitkomst. Als het alleen om vakantievluchten gaat is tijd ook niet super belangrijk.

Maar natuurlijk was het beter als ze er een trein verbinding aan zouden aanleggen. Maar zoiets duurt in Nederland minstens 30 jaar door de poldercultuur.
Punt is dat die bus, en ik heb echt een schijthekel aan de bus, vanaf station Lelystad gaat... het gros van de mensen die ten zuiden van het vliegveld wonen kunnen er dus alleen komen als ze met een trein via Zwolle of Amsterdam gaan, en dat is vrij absurd als je de locatie van het vliegveld bekijkt.

Dan moet je dus (bijna) langs Schiphol om naar Lelystad te gaan, en daar een bus pakken naar het vliegveld.

Dan stap ik wel op Schiphol uit.

En hoe het op andere vliegvelden in de wereld is maakt niet echt uit natuurlijk, dit vliegveld moet een alternatief voor Schiphol zijn.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205295082
Even een paar boeren onteigenen, paar aftakkingen maken uit het westen en zuidoosten en een station.

In 2080 gereed waarschijnlijk. :')
Het is koud, het is guur....
  zondag 10 juli 2022 @ 11:02:23 #56
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205295108
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:59 schreef TweedeKlum het volgende:
Even een paar boeren onteigenen, paar aftakkingen maken uit het westen en zuidoosten en een station.

In 2080 gereed waarschijnlijk. :')
Doe het dan gelijk goed, laat de treinen een 8 over de polder rijden, met Lelystaf Airport als middelpunt van die 8, met een aansluiting vanaf Harderwijk of Nijkerk.

Is de rest van Flevoland ook gelijk fatsoenlijk bereikbaar en daardoor geschikt voor woningbouw.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205295138
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 11:02 schreef Leandra het volgende:

[..]
Doe het dan gelijk goed, laat de treinen een 8 over de polder rijden, met Lelystaf Airport als middelpunt van die 8, met een aansluiting vanaf Harderwijk of Nijkerk.

Is de rest van Flevoland ook gelijk fatsoenlijk bereikbaar en daardoor geschikt voor woningbouw.
Nee, zeg, we gaan de mensen het niet te makkelijk maken, groetjes Shell.
Het is koud, het is guur....
  zondag 10 juli 2022 @ 11:08:59 #58
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205295182
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:50 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Genoeg vliegvelden op de wereld waar je enkel met de bus of auto heen kan, een goede shuttle service brengt al uitkomst. Als het alleen om vakantievluchten gaat is tijd ook niet super belangrijk.

Maar natuurlijk was het beter als ze er een trein verbinding aan zouden aanleggen. Maar zoiets duurt in Nederland minstens 30 jaar door de poldercultuur.
Nieuwe treinverbinding aanleggen is in Nederland al helemaal niet meer mogelijk, nog erger dan woningen bouwen
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 11:02 schreef Leandra het volgende:

[..]
Doe het dan gelijk goed, laat de treinen een 8 over de polder rijden, met Lelystaf Airport als middelpunt van die 8, met een aansluiting vanaf Harderwijk of Nijkerk.

Is de rest van Flevoland ook gelijk fatsoenlijk bereikbaar en daardoor geschikt voor woningbouw.
woningbouwen in de natuur dat doen we niet meer en akkerbouwland is ook natuur

quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:59 schreef TweedeKlum het volgende:
Even een paar boeren onteigenen,
Zoek jij ruzie met Caroline ??
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 10 juli 2022 @ 17:47:31 #59
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205300707
https://www.telegraaf.nl/(...)naf-lelystad-airport.
.
Het is wel weer een grof schandaal,

nu gaat de politiek op zoek naar een geschikte zondebok

Het RIVM denk ik , of de gemeente lelystad

[ Bericht 0% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2022 18:18:02 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 10 juli 2022 @ 17:53:52 #60
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_205300810
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 11:08 schreef michaelmoore het volgende:

... en akkerbouwland is ook natuur

Nee, hoor.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_205300893
Goed topic van een jaar geleden. :') 14.gif
  zondag 10 juli 2022 @ 18:18:40 #62
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205301057
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 17:53 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]
Nee, hoor.
O dus als je weiland omploegt , dan mag er wel gebouwd worden
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 10 juli 2022 @ 18:20:16 #63
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_205301073
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 18:18 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
O dus als je weiland omploegt , dan mag er wel gebouwd worden
Hoe is dat relevant? Jij zegt dat akkerland natuur is en dat is niet zo. Maar ja, van mij mag er op gebouwd worden.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_205301314
Het artikel uit de OP is wel echt een klassiek Telegraaf-artikel zeg _O- Wat een niveau. Gewoon even op Twitter rondkijken en neerpennen wat een of andere fucking Peer2083 vindt van Lelystad Airport
  zondag 10 juli 2022 @ 18:45:09 #65
330914 Sherlock_Holmes
2de plaats WIDM prono 2020
pi_205301321
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:34 schreef Jed1Gam het volgende:
Je bouwt een vliegveld en gaat dan pas kijken of je het wilt openen. :')

Alternatief idee van een megavliegveld, in tijden van recessie. Alleen al het oppompen van het land kost een vermogen. Die mensen hebben ook totaal geen realiteitsbesef.
Vliegveld bestond al veel langer. Ze hebben het alleen lopen uitbreiden.

En ja, het ligt inderdaad langs de snelweg en dan gaat het lastig worden om een spoor aan te leggen.
´ Just remember, there's a thin line between being a hero and being a memory´
  zondag 10 juli 2022 @ 18:53:24 #66
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_205301400
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 18:45 schreef Sherlock_Holmes het volgende:

[..]
Vliegveld bestond al veel langer. Ze hebben het alleen lopen uitbreiden.

En ja, het ligt inderdaad langs de snelweg en dan gaat het lastig worden om een spoor aan te leggen.
Het ligt langs de snelweg? Langs welke snelweg ligt Lelystad Airport volgens jou?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_205301546
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 18:53 schreef Leandra het volgende:
Het ligt langs de snelweg? Langs welke snelweg ligt Lelystad Airport volgens jou?
A6 (Muiderberg - Joure)
  zondag 10 juli 2022 @ 19:44:09 #68
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_205301887
ze vragen wel personeel voor bagageafhandeling

https://www.lelystadairport.nl/
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_205302116
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 18:45 schreef Sherlock_Holmes het volgende:

[..]
Vliegveld bestond al veel langer. Ze hebben het alleen lopen uitbreiden.

En ja, het ligt inderdaad langs de snelweg en dan gaat het lastig worden om een spoor aan te leggen.
Ik weet, kwam er vroeger wel eens, heb er zelfs nog gewerkt als scholier 20 jaar geleden. :')

Die simpele uitbreiding heeft wel een kleine 214 miljoenen gekost tot nu toe.

https://nos.nl/artikel/23(...)toe-214-miljoen-euro
  zaterdag 21 januari 2023 @ 12:45:46 #70
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207653690
quote:
1s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:50 schreef Jed1Gam het volgende:

[..]
Genoeg vliegvelden op de wereld waar je enkel met de bus of auto heen kan, een goede shuttle service brengt al uitkomst. Als het alleen om vakantievluchten gaat is tijd ook niet super belangrijk.

Maar natuurlijk was het beter als ze er een trein verbinding aan zouden aanleggen.
Maar zoiets duurt in Nederland minstens 30 jaar door de poldercultuur.
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2022 10:40 schreef Leandra het volgende:

[..]
Je bouwt een vliegveld waar mensen alleen maar met de auto kunnen komen... daar gaat het al mis.
op zich is dat niet verkeerd , er kunnen ook nog busverbndingen heen

Met de stikstofruimte aankoop door schiphol komt er weer lucht voor lelystad airport

https://www.telegraaf.nl/(...)uit-4-1-miljoen-euro

quote:
Schiphol koopt Boer Karel uit: 4,1 miljoen euro
Door CONNIE VERTEGAAL
GROOTSCHERMER - Schiphol heeft zijn stikstofrechten op orde, zo werd donderdag bekend via NRC. De luchthaven heeft emissierechten opgekocht van in totaal twaalf veehouders. Een van die bedrijven is de pluimveehouderij van Karel Kostelijk in Grootschermer.

Karel Kostelijk op zijn erf, dat sinds enkele weken van Schiphol is.

Het bedrijf is beëindigd en Schiphol is sinds december eigenaar van de grond, het woonhuis en de stallen op de Grootschermerweg, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster.
Met de aankoop was een bedrag van 4,1 miljoen euro gemoeid.
Dat Schiphol de koper was van zijn bedrijf, wist Kostelijk pas toen hij het koopcontract onder ogen kreeg. De makelaar met wie hij onderhandelde mocht hem dat niet vertellen.
De aankoop van de pluimveehouderij vormt een groot aandeel in de totale investering die Schiphol deed. Dat behelst een bedrag tussen de 20 en 25 miljoen. Vier bedrijven werden totaal opgekocht, van acht veehouders neemt Schiphol alleen de stikstofrechten over.
Wilde jacht op stikstofruimte moeilijk te stoppen
De verkoop komt na een voor pluimveehouder Karel Kostelijk heftige periode. Hij had een prachtig modern bedrijf, waarin hij de afgelopen tien jaar voor drie miljoen had geïnvesteerd. Niettemin wist vogelgriep door te dringen in zijn stallen.
Eind 2021 en begin 2022 werd hij twee keer achter elkaar door een uitbraak van het virus getroffen. De stallen werden geruimd en in totaal 277.000 vleeskippen werden gedood. ,,Het jaar begon verschrikkelijk, maar ik ben doorgegaan en het jaar eindigde heel mooi", zegt hij er zelf over.

Groot probleem
Schiphol heeft stikstofruimte nodig omdat de natuurvergunning van de luchthaven, en ook voor Lelystad Airport, niet op orde is.
Het vliegverkeer stoot meer stikstof uit dan toegestaan.
Veel industrie zit in dezelfde situatie en stoot illegaal stikstof uit. En ook voor woningbouw en wegenaanleg is stikstofruimte nodig.
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 21 januari 2023 @ 13:12:17 #71
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_207654003
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 12:45 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
[..]
op zich is dat niet verkeerd , er kunnen ook nog busverbndingen heen
Nee, als ik met de bus moet ga ik met de auto, die ik daar voor een vermogen moet parkeren, dus dan kies ik weer voor Schiphol, dat wel fatsoenlijk met de trein bereikbaar is.
Of Düsseldorf, waarvoor dat ook geldt.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 21 januari 2023 @ 13:14:18 #72
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207654014
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 13:12 schreef Leandra het volgende:

[..]
Nee, als ik met de bus moet ga ik met de auto, die ik daar voor een vermogen moet parkeren, dus dan kies ik weer voor Schiphol, dat wel fatsoenlijk met de trein bereikbaar is.
Of Düsseldorf, waarvoor dat ook geldt.
als ik met de bus moet, ga ik met de auto, die ik daar voor een vermogen moet parkeren 8)7 8)7

:'( :O :W

Als ik met de bus moet dan ga ik met de bus
Als ik met de trein moet dan ga ik met de trein
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zaterdag 21 januari 2023 @ 22:25:36 #73
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_207663388
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 13:14 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
als ik met de bus moet, ga ik met de auto, die ik daar voor een vermogen moet parkeren 8)7 8)7

:'( :O :W

Als ik met de bus moet dan ga ik met de bus
Als ik met de trein moet dan ga ik met de trein
Nou nee, ik ga dus niet met de bus.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_207663780
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:14 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]
Als er onderhoud of een ongeval is op de A6 dan loopt de N302 direct vast. Is totaal niet berekend op extra verkeer, heeft ook ouderwetse kruisingen met verkeerslichten.
En inderdaad, zonder trein wordt dat massaal met de auto er naartoe.
Daar was vroeger een station Lelystad-Zuid gebouwd.
Als je de hoofdingang van het vliegveld Lelystad verplaatst naar de westkant, dan zou je dichtbij dat station Zuid zijn. Even opknappen dus. En zoals in Chengdu dan met een pendelbus naar het vliegveld, dat is een goedkope verbinding..
  zaterdag 21 januari 2023 @ 23:27:16 #75
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207664564
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2023 22:25 schreef Leandra het volgende:

[..]
Nou nee, ik ga dus niet met de bus.
nou ik word vaak gebracht , en of dat lelystad eindhoven of Schiphol is zal me worst zijn
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  zondag 22 januari 2023 @ 00:09:11 #76
168739 Red_85
'echt wel'
pi_207665167
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:12 schreef Leandra het volgende:
Als dat vliegveld in gebruik moet worden genomen mogen ze wel eens echt met de infrastructuur bezig en zorgen dat er een station komt.
Desnoods lightrail dat een rondje polder rijdt maar liefst ook bij Nijkerk of Harderwijk een aansluiting, zodat het vliegveld te bereiken is met het OV en je niet via Amsterdam of Zwolle met de trein naar Lelystad hoeft om daar een bus (!!!!!) naar het vliegveld te nemen.

Zolang er geen fatsoenlijke spoorverbindingen in de polder zijn wil geen hond daar wonen.
Dit.
Intens slechte infra. Zo ook met die veestal van eindhoven airport. Ergens achteraf op een industrieterreintje. Wat een armoe.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  zondag 22 januari 2023 @ 00:15:11 #77
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207665227
Wat je wel vergeet is dat dat vliegveld er al ik weet niet hoe lang ligt. Dat is nooit opgericht om een Schiphol lite te worden. Dan nu anno 2023 de infra de schuld te geven is niet fair imho.
  dinsdag 31 januari 2023 @ 17:26:05 #78
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207794037
https://www.telegraaf.nl/(...)-opvang-asielzoekers

nu gaan we asielzoekers opvangen op vliegveld lelystad
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 31 januari 2023 @ 17:26:46 #79
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_207794044
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 17:26 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-opvang-asielzoekers

nu gaan we asielzoekers opvangen op vliegveld lelystad
Kunnen we ze meteen terugvliegen. Win-win.
  dinsdag 31 januari 2023 @ 17:35:29 #80
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_207794121
Dweilen met de kraan open. De Nederlanders worden voor de gek gehouden door het kabinet. Wat een clowneske klojos zijn dat toch in Den Haag
  dinsdag 31 januari 2023 @ 17:41:39 #81
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_207794194
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 17:26 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-opvang-asielzoekers

nu gaan we asielzoekers opvangen op vliegveld lelystad
  dinsdag 31 januari 2023 @ 17:45:49 #82
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207794225
schiphol heeft al heel veel stikstof boeren opgekocht voor lelystad airport, hoe gaat dat dan ??

1 miljard euro in gestopt om schiphol te ontlasten

De overheid is de aller slechtste besteder van overheidsgeld

[ Bericht 18% gewijzigd door michaelmoore op 31-01-2023 19:30:34 ]
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  dinsdag 31 januari 2023 @ 19:21:20 #83
142400 RedFever007
Schoenbekooievaar beste ooieva
pi_207795419
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 17:26 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-opvang-asielzoekers

nu gaan we asielzoekers opvangen op vliegveld lelystad
Liever daar dan hier ^O^ en wat @WheeledWarrior zegt
  dinsdag 31 januari 2023 @ 19:42:00 #84
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207795846
Alleen niemand weet ervan. Locatie is eigendom van schiphol trouwens.

https://www.omroepflevola(...)angplek-asielzoekers
pi_207796059
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 17:26 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)-opvang-asielzoekers

nu gaan we asielzoekers opvangen op vliegveld lelystad
Ze zoeken weer plekken hoor..

Staat Soestdijk niet al heul lang leeg?
  dinsdag 31 januari 2023 @ 19:51:40 #86
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207796093
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 19:50 schreef Toine51 het volgende:

[..]
Ze zoeken weer plekken hoor..

Staat Soestdijk niet al heul lang leeg?
OP dat landgoed kan je inderdaad best een paar hallen snel neerzetten
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_207796294
quote:
0s.gif Op zondag 22 januari 2023 00:09 schreef Red_85 het volgende:

[..]
Dit.
Intens slechte infra. Zo ook met die veestal van eindhoven airport. Ergens achteraf op een industrieterreintje. Wat een armoe.
Vanuit historie logisch want het is een luchtmachtbasis. Maar daar moet idd ook een station komen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 31 januari 2023 @ 20:00:52 #88
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207796314
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 19:59 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Vanuit historie logisch want het is een luchtmachtbasis. Maar daar moet idd ook een station komen.
Gaat niet gebeuren.
pi_207796356
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 20:00 schreef Gunner het volgende:

[..]
Gaat niet gebeuren.
Dan een expres bus die maar 3x stopt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  dinsdag 31 januari 2023 @ 20:11:56 #90
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207796612
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 20:02 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]
Dan een expres bus die maar 3x stopt.
1x geloof ik :P
pi_207796784
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 19:42 schreef Gunner het volgende:
Alleen niemand weet ervan. Locatie is eigendom van schiphol trouwens.

https://www.omroepflevola(...)angplek-asielzoekers
Wel handig voor de uitstroom. Je hoeft ze alleen maar met honden zo'n slurf in te jagen en klaar is kees, op naar de gezinshereniging.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 31 januari 2023 @ 20:34:04 #93
9001 Gunner
#teamkroegenlos
pi_207797102
quote:
Ik had het over de busverbinding naar Lelystad AirPort :P . Die is nonstop geloof ik
  dinsdag 31 januari 2023 @ 20:39:39 #94
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207797205
quote:
2s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 20:34 schreef Gunner het volgende:

[..]
Ik had het over de busverbinding naar Lelystad AirPort :P . Die is nonstop geloof ik
maar tot het stikstof probleem is opgelost kan er toch nog niet gevlogen worden , moeten ze nog wat boeren opkopen

dan pas komt de sneldbusdienst om de hoek kijken
maar eerst komen er kennelijk asielzoekers in de vertrek hal slapen , op matjes, kunnen ze vast wennen
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
pi_207798195
ik vind dat vliegen schoner moet. en snel.
beperken is leuk, maar dat is uiteindelijk natuurlijk totaal geen oplossing. je kan de vaart der volkeren niet tegenhouden. mensen zullen alleen maar meer gaan vliegen en reizen. als ze niet vanuit nederland kunnen vertrekken, gaan ze naar duistland of belgie.

dus ontwikkel als de donder schoner vliegen.
pi_207808157
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 21:29 schreef pokkerdepok het volgende:
ik vind dat vliegen schoner moet. en snel.
beperken is leuk, maar dat is uiteindelijk natuurlijk totaal geen oplossing. je kan de vaart der volkeren niet tegenhouden. mensen zullen alleen maar meer gaan vliegen en reizen. als ze niet vanuit nederland kunnen vertrekken, gaan ze naar duistland of belgie.

dus ontwikkel als de donder schoner vliegen.
De hele luchtvaartindustrie wordt al gedreven door de brandstofkosten. GE, P&W en RR zijn elkaar volop aan het beconcurreren. En het enige wat telt is brandstofverbruik, ondanks dat twee motoren al meer dan de helft van de aankoopprijs van het vliegtuig vormen.
Ze zullen waarschijnlijk nog wel een procentje per jaar zuiniger en dus schoner worden maar veel meer kun je niet verwachten.
Wie dit leest is gek
pi_207808244
quote:
99s.gif Op woensdag 1 februari 2023 18:29 schreef Nieuwschierig het volgende:

[..]
De hele luchtvaartindustrie wordt al gedreven door de brandstofkosten. GE, P&W en RR zijn elkaar volop aan het beconcurreren. En het enige wat telt is brandstofverbruik, ondanks dat twee motoren al meer dan de helft van de aankoopprijs van het vliegtuig vormen.
Ze zullen waarschijnlijk nog wel een procentje per jaar zuiniger en dus schoner worden maar veel meer kun je niet verwachten.
je moet het ook meer zoeken in echte innovatie natuurlijk, maar dat is toekomst.
en verder, vervuilen is schadelijke stoffen in de atmosfeer dumpen. dat hoeft niet. daar kun je 100% aan vooruitgang boeken, als nieuwe technologieën worden ontwikkeld.
pi_207862765
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 januari 2023 21:29 schreef pokkerdepok het volgende:
ik vind dat vliegen schoner moet. en snel.
beperken is leuk, maar dat is uiteindelijk natuurlijk totaal geen oplossing. je kan de vaart der volkeren niet tegenhouden. mensen zullen alleen maar meer gaan vliegen en reizen. als ze niet vanuit nederland kunnen vertrekken, gaan ze naar duistland of belgie.

dus ontwikkel als de donder schoner vliegen.
Kan niet. Het kost nou eenmaal heel veel energie om zo hard te gaan dat je voldoende lift krijgt om een paar duizend ton de lucht in te krijgen. Dat kun je niet in een batterij meenemen want dan moet je nog veel meer gewicht mee omhoog nemen. Die CO2 blijft ook op grotere hoogte hangen waar het een veel groter broeikaseffect geeft.

Dus dan moet je of vederlichte batterijen uitvinden, of je moet het in zeppelins zoeken. Die hebben als voordeel dat ze ook op lage snelheid werken. Mensen proberen zichzelf en ons wijs te maken dat ze kunnen blijven vliegen terwijl ze het klimaat aan redden zijn. Onzin, vliegen is veruit het meest klimaatschadende wat een consument kan doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 5 februari 2023 @ 12:15:33 #99
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_207862808
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 12:13 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Kan niet. Het kost nou eenmaal heel veel energie om zo hard te gaan dat je voldoende lift krijgt om een paar duizend ton de lucht in te krijgen. Dat kun je niet in een batterij meenemen want dan moet je nog veel meer gewicht mee omhoog nemen. Die CO2 blijft ook op grotere hoogte hangen waar het een veel groter broeikaseffect geeft.

Dus dan moet je of vederlichte batterijen uitvinden, of je moet het in zeppelins zoeken. Die hebben als voordeel dat ze ook op lage snelheid werken. Mensen proberen zichzelf en ons wijs te maken dat ze kunnen blijven vliegen terwijl ze het klimaat aan redden zijn. Onzin, vliegen is veruit het meest klimaatschadende wat een consument kan doen.
waterstof is de mogelijkheid om schoon te vliegen
Daarnaast moeten we alle daken van nieuwbouwwoningen vol leggen met zonnepanelen, dus niet 6 of 8 panelen per huis


woningen kunnen energie leveren ipv gebruiken
When people do counterfeiting , they go to jail , when public servants do that they get re-elected
  Knapste mannelijke user 2022 zondag 5 februari 2023 @ 12:23:35 #100
206731 Mortaxx
Doomer
pi_207862992
quote:
0s.gif Op zondag 5 februari 2023 12:15 schreef michaelmoore het volgende:

[..]
waterstof is de mogelijkheid om schoon te vliegen
Daarnaast moeten we alle daken van nieuwbouwwoningen vol leggen met zonnepanelen, dus niet 6 of 8 panelen per huis

woningen kunnen energie leveren ipv gebruiken
waterstof is ook weer zo'n sprookje waarmee al 20 jaar wordt gedaan alsof we ons gedrag niet aan hoeven te passen om CO2 uitstoot te verminderen. Het aandeel dat zonnepanelen kunnen leveren is ook eindig. Je kunt de zon niet op het juiste moment bijschakelen.

Het is gewoon heel simpel. Er moet minder gevlogen worden
Op dinsdag 31 oktober 2023 22:09 schreef Ama het volgende:
Poepie
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')