In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n stickerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:56 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.
De boerian.
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 18:54 schreef Zwansen het volgende:
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n sticker
[ afbeelding ]
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 19:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.
Dit klinkt juist erg lekkerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 20:19 schreef virl3 het volgende:
Gefermenteerde haai in IJsland. Stuctuur van inktvis met een Camembert aroma en smaak
Ja sorry.. Ik zei aroma maar bedoelde slechts de smaak. Het rook ammoniak/sterk vissig..quote:
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 20:05 schreef Kanaroe het volgende:
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?
Wat is gebruikelijk?
Ah, oké. Ik vroeg het omdat je schreef '....als ik er een gegeten heb', dat nam ik letterlijk, vandaarquote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:12 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.
Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Ze zeggen dat de smaak meevalt.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 23:24 schreef virl3 het volgende:
[..]
Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.
Waarom? Ontgroening?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:13 schreef Pinuts het volgende:
Tijdens mijn opleiding bij defensie. Een levende kakkerlak...
Nee dat hoorde oprecht bij de opleiding. In het kader van grens verlegende activiteiten. Instructeurs deden ook leuk mee. Naast de kakkerlak was het ook nog een bakje meelwormen en een sprinkhaan (allemaal levend). Maar vond de kakkerlak veruit het smerigste.quote:
Gefermenteerd niet rot en het is best lekker als je weet hoe je het moet eten. Zou zo weer eens surströmming willen.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Wilde het net hier bijvoegen, kippenklauwen, maar ik heb er een gebraden gegeten. In Manila, in de dure hotels liggen ze er altijd bij, bij de buffetten. Er komen daar veel chinezen "buffetten" want rijk.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:48 schreef F.Sinatra het volgende:
[..]
Dit.
Of een soep met daarin echt nog de kippenpoten (klauwen) in China...
Koud in de zin van rauw of niet opgewarmd als het al een keer gebakken is geweest bv?quote:Op vrijdag 8 januari 2021 16:34 schreef raptorix het volgende:
Ik eet geen gekke dingen, maar vond Oesters enorm goor smaken.
Voor de rest heb ik de vreemde gewoonte om vrijwel al mijn eten koud te eten, wel makkelijk hier thuis: Moet ik het warm maken? : Nee.
Meer als in afgekoeldquote:Op zondag 10 januari 2021 02:29 schreef 111210 het volgende:
[..]
Koud in de zin van rauw of niet opgewarmd als het al een keer gebakken is geweest bv?
Sprinkhanen vond ik wel lekker. Slang heb ik helaas nog nooit gegetenquote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:16 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.
Gebarbecuede slang gehad in Georgië. Geen reet aan, hoop gepeuter, weinig vlees met de structuur van taaie kip.quote:Op zondag 10 januari 2021 12:19 schreef Symphonic het volgende:
[..]
Sprinkhanen vond ik wel lekker. Slang heb ik helaas nog nooit gegeten
Dit klinkt echt vreselijk... Denk dat ik zelfs zou bedankenquote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
Dat vind ik dierenmishandleling. Ik heb geen enkele moeite dat beesten dood gaan om gegeten te worden maar dan mag je ze evengoed nog wel met een beetje respect behandelen. Afgezien van oesters (en eencelligen) hoef ik geen levende beesten op mijn bord. Die oester hoef ik ook niet op een bord, ze zijn eigenlijk alleen maar lekker uit het handje op een wadplaat.quote:Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:
Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Wat wreed.....quote:Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:
Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
Oeh ja, dat ei is echt lekker met rijstpap.quote:Op zondag 10 januari 2021 09:29 schreef egeltje1985 het volgende:
- Orgaanvlees (andoulette in frankrijk, haggis in schotland, hartjes aan een spies in Japan en een soort mixschotel hier bij de Chinees in Rotterdam.) En eigenlijk vind ik het allemaal wel lekker. Het is vaak meer het idee dat t vies is. Haggis bijvoorbeeld lijkt toch best op gekruid gehakt.
- Dingen met kraakbeen (varkensoren, kippenpoten) vind ik wel vies, ik hou niet van dat gevoel in m'n mond. Maar wel geprobeerd dus.
- duizendjaren-ei, in een gerecht klaargemaakt door een vriend uit Macau (China). Vreemde substantie, gelei-achtig. En het ziet er rot uit. Maar in het gerecht was het best lekker, met veel sojasaus, tofu, lente uitjes.
Hahaha herkenbaar.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 12:14 schreef Pizzakoppo het volgende:
Voor mij was dat aardappelen, vlees en groente door elkaar heen geprakt met jus. Toen ik dat voor het eerst tijdens een logeerpartij zag dacht ik dat het een grapje was maar, en ik was toen vrij jong, zeiden ze dat ik gewoon mijn bord moest opeten. Walgelijk op alle fronten. De textuur, het gebrek aan smaak, doodgekookte aardappelen. Daarna nooit meer gegeten lol
Dit. Vooral als je net als ik geen geitenkaas lust, maar wel een bepaald soort feta. En je vriend dan feta meeneemt die wél heel erg naar geitenkaas smaakt.quote:
Dat is geen levend dier meer. Zo reageren dode inktvissen als je er zout op gooit. Zeg maar een soort stuiptrekkingen.quote:Op zondag 10 januari 2021 13:15 schreef Qarrad het volgende:
Hier trek ik ook een grens trouwens. Een levend dier dat de saus nog uit de ogen probeert te vegen...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |