wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekkerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:16 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[ afbeelding ]
Şırdan (gevulde schapenmaag) in Adana, Turkije
Heeeerlijk, maar ziet er niet uit.Eigen foto.
Volgende keer stuur ik het naar je opquote:
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:48 schreef 111210 het volgende:
[..]
wat voor vulling, als het gewoon gehakt/vlees is lijkt het mij ook best lekker
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 14:22 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Het is gevuld met gekruide rijst. Heerlijk.
Ja, dan is de geur niet te harden. Maar dat ruik je niet terug tijdens het eten.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 14:40 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik heb dergelijke magen bij dissecties opengesneden en die lucht van geiten en schapen was niet te harden. Dus ik pas.![]()
(Ik pas sowieso, maar eerlijk gezegd lijkt me maag minder smerig dan darm, en dat laatste wordt wel massaal gegeten in de vorm van worst. Dus ik zou eerder maag hebben gegeten)
Ik kan verder niet echt iets bedenken, want eet vooral groenten/ fruit/ noten en dat is toch niet heel snel echt weerzinwekkend qua idee/ aanzicht/ smaak. En hoewel ik het idee van gefermenteerde sojabonen ook niet echt lekker vind, smaakt het wel prima.
Penang fishhead curryquote:Op dinsdag 5 januari 2021 13:30 schreef speknek het volgende:
De levende schaaldieren en zeekomkommer die in Zuid-Korea van mijn bord probeerden te kruipen vond ik niet echt wat. Ik heb nog een paar van die taaie krioelende dingen geprobeerd te knagen maar ik ging toch liever hongerig naar bed. Was nog duur ook. Natuurlijk net als iedereen ook wat gefrituurde insecten in Thailand gegeten, of rauwe kip op een stokje in Japan, bleh.
In termen van zag er niet uit maar smaakte goddelijk, was de vissenhoofdcurry in Maleisie.
[ afbeelding ]
Phuc me wat was dat lekker.
Ja, bizar die smaak.quote:
Lekker juist. Net als wormen, krekels/sprinkhanen, slangen, etc.. Alleen surströmning kreeg ik echt niet weg.quote:
Ik werd ooit door een lokale gids uitgedaagd dat te eten. Ik lustte het wel maar hij dus niet.quote:
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:12 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Ja, bizar die smaak.![]()
In Maleisië misschien wel het lekkerste ooit gegeten, maar met die durian ook het smerigste ooit gegeten.
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:52 schreef Discombobulate het volgende:
[..]
Waar kun je het eigenlijk mee vergelijken? Wil het graag eens proberen.
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n stickerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 17:56 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Hele sterke stinkkaas, waarvan de smaak een paar uur blijft hangen. En die vervolgens na een paar uur weer terugkomt en weer lang blijft hangen omdat je een onvoorkomelijk boertje laat.
De boerian.
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 18:54 schreef Zwansen het volgende:
In Maleisië hangt in elk hotel ook een soort verbodsbord voor durians. Zelfs in de huurauto zat zo’n sticker
[ afbeelding ]
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?quote:Op dinsdag 5 januari 2021 19:03 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Mijn vrouw vindt doerians vreselijk. Wil me echt niet zoenen als ik die dag er één gegeten heb.
Dit klinkt juist erg lekkerquote:Op dinsdag 5 januari 2021 20:19 schreef virl3 het volgende:
Gefermenteerde haai in IJsland. Stuctuur van inktvis met een Camembert aroma en smaak
Ja sorry.. Ik zei aroma maar bedoelde slechts de smaak. Het rook ammoniak/sterk vissig..quote:
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 20:05 schreef Kanaroe het volgende:
Eet je een hele doerian per persoon, of eet je er een stukje van?
Wat is gebruikelijk?
Ah, oké. Ik vroeg het omdat je schreef '....als ik er een gegeten heb', dat nam ik letterlijk, vandaarquote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:12 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Je deelt een doerian met meerderen. Het zachte vruchtvlees zit in 'compartimenten' van de grote vrucht. Paar van die compartimenten is ruim voldoende.
Ja die bedoelde ik. Ik heb een stukje gegeten in een vis restaurant in Reykjavik, waar ze een 50 euro vis buffet hadden, met deze "lekkernij" in glazen potjes tegen de lucht voor de liefhebbers. Smaakt als een soort van kaas.quote:Op dinsdag 5 januari 2021 22:51 schreef Ixnay het volgende:
In IJsland eten ze een haai, ze noemen het hakarl.
De haai heeft geen nieren. En alle afvalstoffen blijven de gehele levensduur in het lichaam van de haai omdat het lichaam zichzelf niet reinigt. Doordat het gaat rotten terwijl de haai nog leeft wordt het lichaam warmer, dit doodt de bacteriën maar de haai blijft in leven met alle rottende afvalstoffen erin.
Als de haai gevangen wordt wordt de haai onder de rotsgrond begraven. Ook hier blijft het enige tijd rotten. Dit gebeurt op verre afstand van huizen, want de geur is zo vies dat het op een afstand van 300 meter nog goed te ruiken is, ondanks dat de haai een meter onder de rotsen ligt.
Het vlees eten is bijna niet mogelijk. Alleen echte diehards kunnen het. Ik ben een zwakkeling als het om geur en eten gaat en ben op een afstand gebleven van waar het gemaakt wordt, maar respect voor de mensen die dit in hun mond krijgen.
Toen ik terugwas in het hotel ben ik meteen met kleren aan gaan douchen om alle geur weg te hebben.
In Zweden hebben ze surströmming. Dit blijkt nog veel viezer te zijn en doet de geur van hakarl op rozenblaadjes lijken. Ook een rottende vissoort. Dit heb ik (gelukkig) nooit geroken. Laat staan dat ik het ooit ga proeven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |