abonnement bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 13:57:55 #1
18653 crew  D.
pi_197172076
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.

Poll: Wat zijn Bitcoins?
[list]• Soort digitale Dollar
Nep geld gebaseerd op niks
Nerd Money
Digital currency, No one control it
[/list]Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
pi_197172134
Gekkigheid dit
Op zondag 18 juli 2021 22:02 schreef Catkiller het volgende:
Achterlijke hoer respecteer gewoon de mening van een ander
  zaterdag 2 januari 2021 @ 14:23:39 #3
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_197172387
Mooi begin van het jaar
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_197172657
$31,5K aangetikt. _O_

Het klink me letterlijk als muziek in de oren:
https://aggr.trade/#
:+

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 02-01-2021 15:09:26 ]
pi_197172750
*O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197173144
Ik hoop op een crash ;(
pi_197173237
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
pi_197174805
$32.500 :o
pi_197174808
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 15:32 schreef Cherni het volgende:
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
Ik heb het zelfde gedaan. Wat er ook komen zal, ik ga er een leuk nieuwjaarscadeautje aan overhouden... :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Pritt_Plakstift op 03-01-2021 02:00:37 ]
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 17:58:02 #10
18653 crew  D.
pi_197175181
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 15:32 schreef Cherni het volgende:
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
Al order gezet, of bedacht hoe groot de correctie moet zijn om weer in te stappen?
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 2 januari 2021 @ 18:20:44 #11
862 Arcee
Look closer
pi_197175456
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 17:51 schreef Arcee het volgende:
Wauw, 23 duizend...
Twee weken later 33 duizend. 8)7
  zaterdag 2 januari 2021 @ 20:09:20 #12
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_197177445
En door de 33k heen
pi_197177528
Wel een mooie ATH op Bitstamp nu, $33.333. _O_
  zaterdag 2 januari 2021 @ 22:04:36 #14
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_197180646
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 15:32 schreef Cherni het volgende:
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
Ik op 28900.

Achja je moet gewoon met jezelf afspreken bij x cash ik % uit.

Achteraf is altijd makkelijk praten, winst is winst ;)
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_197180834
Hij zakt weer
  zaterdag 2 januari 2021 @ 23:25:33 #16
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_197182911
quote:
9s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 22:09 schreef Meloewa. het volgende:
Hij zakt weer
:')
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_197185804
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 22:04 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Ik op 28900.

Achja je moet gewoon met jezelf afspreken bij x cash ik % uit.

Achteraf is altijd makkelijk praten, winst is winst ;)
Precies. Ik zou mijn complete winst weer inzetten bij een correctie van 20 tot 30%. Ik had mij voorgenomen om tussen de 30.000 en 32.000 wat winst te pakken. Ik blijf wel een minimaal aantal aan bitcoin vast houden. Komt die correctie er niet dan zal ik zo nu en dan op een dip wat bijkopen.
  zondag 3 januari 2021 @ 11:01:13 #18
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_197185877
Wat een tijd
pi_197187359
Happy birthday Bitcoin! *O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197191211
Wat een weken, wat een jaar.
జ్ఞ‌ా
pi_197201542
blijft steken op/rond 28000 euro Wel een dingetje, er is ruim 1,8 K opeens verkocht toen ie erdoor ging. Lange tijd niet gezien. Heel veel kleine verkopen tov enkele grotere kopen. Particulieren cashen. Ben benieuwd.

[ Bericht 11% gewijzigd door tvdleur op 04-01-2021 02:44:22 ]
pi_197258993
$37.000
¤30.000

[ Bericht 15% gewijzigd door Tourniquet op 07-01-2021 01:13:01 ]
pi_197269994
$39.000
pi_197270026
Is dit het begin van de bullrun of het einde?

Hoe verhoud de ATH zich nu tov alle andere pieken in het verleden? Was dat vaak niet factor 20?
pi_197270090
Je vraagt je af wie nog koopt op dit niveau. Niks geleerd van 2017?
pi_197270154
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:08 schreef KINGIEE het volgende:
Je vraagt je af wie nog koopt op dit niveau. Niks geleerd van 2017?
FOMO :P
  donderdag 7 januari 2021 @ 17:14:50 #27
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_197270184
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 18:20 schreef Arcee het volgende:

[..]

Twee weken later 33 duizend. 8)7
Nu over de 39k. *O*
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2537446/1/301#p203789770" target="_blank" >dinsdag 22 februari 2022 22:22</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/68638" target="_blank" >Zwansen</a> het volgende:
*O*
pi_197270280
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:08 schreef KINGIEE het volgende:
Je vraagt je af wie nog koopt op dit niveau. Niks geleerd van 2017?
:') je vraagt je af wie er niet in stapt. Niets geleerd de laatste paar jaar?
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197270366
iets meer dan 2,5x nog maar voor 100k 8)7

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2021 17:23:42 ]
pi_197270493
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:19 schreef dimmak het volgende:

[..]

:') je vraagt je af wie er niet in stapt. Niets geleerd de laatste paar jaar?
Ik zit nu 3-4 jaar in BTC en heb ondertussen links en rechts verschillende alts getrade. Ik sta op x veel winst inmiddels. Ik heb nu alleen nog BTC en een paar duizend Bondly's. Toch twijfel ik nog om er nog eens wat in te stoppen. Soort mix van FOMO en rupsje nooit genoeg. Als BTC nog eens x4 gaat en je stopt er nu nog ¤20k/¤30k in is dat leuk maar niet schokkend of levens veranderend, met een risico om het kwijt te raken. Is het me dat waard? Het risico in alts is veel groter maar de eventuele winst ook.

En nu inleggen/instappen voelt ergens als te laat.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2021 17:39:12 ]
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 7 januari 2021 @ 17:51:46 #31
862 Arcee
Look closer
pi_197270946
quote:
80s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:29 schreef F.Sinatra het volgende:
En nu inleggen/instappen voelt ergens als te laat.
Dat dacht ik ook toen de koers $80 was.
  Moderator donderdag 7 januari 2021 @ 17:52:54 #32
56843 crew  onlogisch
Forumbeest
pi_197270969
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:51 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook toen de koers $80 was.
En dat denken we als het over 2 jaar 257k staat.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_197271243
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:51 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dat dacht ik ook toen de koers $80 was.
Weet ik. Maar ik zit er al diep in hè ;)
Maar wachten jullie nog op een dipje om bij te storten?

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2021 18:13:53 ]
pi_197271537
quote:
80s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:08 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Weet ik. Maar ik zit er al diep in hè ;)
Maar wachten jullie nog op een dipje om bij te storten?
Bitcoin is mijn spaarpot, ik koop elke week bij.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197271766
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 18:23 schreef dimmak het volgende:

[..]

Bitcoin is mijn spaarpot, ik koop elke week bij.
Ik krijg FOMO elke keer als ik hier lees :D
  donderdag 7 januari 2021 @ 19:18:36 #36
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_197272378
40k
pi_197272406
$40k lads, fucking insane!

Double top like 2013 here we come!
pi_197272519
Sick. Gaat wel hard hoor.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197272532
Heb maar bijgestort :')

Door jullie hè.
  donderdag 7 januari 2021 @ 19:32:01 #40
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_197272610
quote:
80s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:27 schreef F.Sinatra het volgende:
Heb maar bijgestort :')

Door jullie hè.
Ik begin me ook wel een beetje af te vragen waar dit naartoe gaat
pi_197272656
quote:
10s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:32 schreef Heeinz het volgende:

[..]

Ik begin me ook wel een beetje af te vragen waar dit naartoe gaat
Nouja, ik heb (momenteel) meer winst dan ik er net extra in heb gestopt in ieder geval ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 07-01-2021 19:34:48 ]
pi_197272979
Dip om de retail eruit te jagen die hun winst pakken. Grote partijen zullen dadelijk weer opnieuw inkopen.
pi_197273237
Oh was dat de dip?
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197273385
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 19:58 schreef recursief het volgende:
Oh was dat de dip?
Die correcties worden steeds kleiner. En een beginner die nu inlegt raakt in paniek bij dalingen van 5000 tot 10000. Maar voor de lange termijn moet je je niet gek laten maken.

Grote investeerders wachten op dit soort momenten.
pi_197273651
Gekkenhuis! De servers bij Bl3p roken. Ik heb het idee dat ik een goede prijs heb betaald maar ik durf er niet enorm veel tegenaan te gooien.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197273743
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:03 schreef Cherni het volgende:

[..]

Die correcties worden steeds kleiner. En een beginner die nu inlegt raakt in paniek bij dalingen van 5000 tot 10000. Maar voor de lange termijn moet je je niet gek laten maken.

Grote investeerders wachten op dit soort momenten.
Sowieso niet in crypto gaan als schommelingen je nerveus maken.
pi_197273795
quote:
80s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:15 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Wanneer heb je gekocht?
Ruim onder de ¤30k. Ik vulde mijn 2fa in en bam! Api error. Vervolgens kreeg ik een mail met de bevestiging van mijn order, tegen een koers ruim ¤600 onder wat ie was toen ik op de knop drukte.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197273848
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:13 schreef recursief het volgende:
Gekkenhuis! De servers bij Bl3p roken. Ik heb het idee dat ik een goede prijs heb betaald maar ik durf er niet enorm veel tegenaan te gooien.
Voor mij is het een lange termijn investering waar ik in geloof. En ik houd nu alles vast, wat er ook gaat gebeuren. De markt moet wel afkoelen. Maar ik ga ervan uit dat je onder de 25.000 niet meer gaat komen. Ik verwacht dat het mogelijk kan dalen tot 30.000 waar grote partijen een order hebben liggen om in te kopen.

Maar goed, dat is mijn persoonlijke gedachte. Een trader zal er heel anders inzitten. Maar ik ben geen trader maar koop zo nu en dan wat bitcoin sinds 2018
pi_197273917
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:19 schreef Cherni het volgende:

[..]

Voor mij is het een lange termijn investering waar ik in geloof. En ik houd nu alles vast, wat er ook gaat gebeuren. De markt moet wel afkoelen. Maar ik ga ervan uit dat je onder de 25.000 niet meer gaat komen. Ik verwacht dat het mogelijk kan dalen tot 30.000 waar grote partijen een order hebben liggen om in te kopen.

Maar goed, dat is mijn persoonlijke gedachte. Een trader zal er heel anders inzitten. Maar ik ben geen trader maar koop zo nu en dan wat bitcoin sinds 2018
Ik heb begin 2018 voor het laatst verkocht. Daarna alleen nog maar gekocht.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197278629
quote:
80s.gif Op donderdag 7 januari 2021 17:29 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Ik zit nu 3-4 jaar in BTC en heb ondertussen links en rechts verschillende alts getrade. Ik sta op x veel winst inmiddels. Ik heb nu alleen nog BTC en een paar duizend Bondly's. Toch twijfel ik nog om er nog eens wat in te stoppen. Soort mix van FOMO en rupsje nooit genoeg. Als BTC nog eens x4 gaat en je stopt er nu nog ¤20k/¤30k in is dat leuk maar niet schokkend of levens veranderend, met een risico om het kwijt te raken. Is het me dat waard? Het risico in alts is veel groter maar de eventuele winst ook.

En nu inleggen/instappen voelt ergens als te laat.
Voor de korte termijn was de vrij nieuwe nano een leuke... vanaf 3 januari tot nu tig x over de kop van ¤0.80 naar ¤4.10. Als je daar een paar duizend in had gestopt... maar da's achteraf gelul natuurlijk.Ik kan al bijna weer m'n winst/ overhead eruit halen, en da's maanden sneller dan verwacht ! Krijg een Nina Brinks gevoel ^O^

[ Bericht 4% gewijzigd door tvdleur op 07-01-2021 23:48:25 ]
pi_197278869
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:19 schreef Cherni het volgende:

[..]

Voor mij is het een lange termijn investering waar ik in geloof. En ik houd nu alles vast, wat er ook gaat gebeuren. De markt moet wel afkoelen. Maar ik ga ervan uit dat je onder de 25.000 niet meer gaat komen. Ik verwacht dat het mogelijk kan dalen tot 30.000 waar grote partijen een order hebben liggen om in te kopen.

Maar goed, dat is mijn persoonlijke gedachte. Een trader zal er heel anders inzitten. Maar ik ben geen trader maar koop zo nu en dan wat bitcoin sinds 2018
Kan zomaar net als vorig jaar maart weer totaal instorten, ik verwacht het niet met de onrust in Amerika en de nieuwe varianten van corona... de drukpersen staan te ver open vanuit overheden dat mensen en bedrijven hun geld aan het stallen zijn en dat zie je ook in de net aangegeven nano: dat is ook nog een vrijwel aan de euro en dollar gelijkende "echte" munt waar je mee kan betalen tov de bitcoin die meer als beleggingsaandeel (en hype naamsbekendheid) wordt gekocht en ook als zodanig wordt overgedragen tegenwoordig.

[ Bericht 3% gewijzigd door tvdleur op 08-01-2021 00:12:17 ]
pi_197280703
quote:
0s.gif Op donderdag 7 januari 2021 23:42 schreef tvdleur het volgende:

[..]

Voor de korte termijn was de vrij nieuwe nano een leuke... vanaf 3 januari tot nu tig x over de kop van ¤0.80 naar ¤4.10. Als je daar een paar duizend in had gestopt... maar da's achteraf gelul natuurlijk.Ik kan al bijna weer m'n winst/ overhead eruit halen, en da's maanden sneller dan verwacht ! Krijg een Nina Brinks gevoel ^O^
Nano vrij nieuw? Ken je het Raiblocks debacle? Weet je op hoeveel Nano heeft gestaan? Maar laten we shitcoins lekker voor in het cryptocurrencytopic houden..
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197281040
https://stokr.io/infinite-fleet/

Ik snap nog steeds niet waarom Mow gewoon niet heeft gekozen voor lightning in zijn game..
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197282892
quote:
1s.gif Op donderdag 7 januari 2021 20:17 schreef recursief het volgende:

[..]

Ruim onder de ¤30k. Ik vulde mijn 2fa in en bam! Api error. Vervolgens kreeg ik een mail met de bevestiging van mijn order, tegen een koers ruim ¤600 onder wat ie was toen ik op de knop drukte.
Nou ik blijk op een koers van rond de ¤29650 te hebben gekocht. Wat een grap. Toen ik de order inschoot lag de prijs nog dik boven de ¤30k.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197283061
$41.000 :')
pi_197283749
Riemen vast!

Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197284870
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 12:34 schreef recursief het volgende:
Riemen vast!

[ afbeelding ]
Gaat het dan nog sneller?
pi_197285679
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 14:01 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Gaat het dan nog sneller?
Men wacht op een 10K stijging op 1 dag, en een 1K stijging in 1 minuut.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197286312
quote:
6s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 14:46 schreef alilami het volgende:

[..]

Men wacht op een 10K stijging op 1 dag, en een 1K stijging in 1 minuut.
Kan dat!!!???
pi_197286437
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 15:18 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Kan dat!!!???
Waarom niet, we hadden een 4K dag enkele dagen geleden. :) Zodra we een 10K dag krijgen is het een goed moment om een tijdje in een stablecoin te gaan zitten.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  vrijdag 8 januari 2021 @ 15:33:10 #61
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_197286692
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 januari 2021 08:43 schreef dimmak het volgende:

[..]

Nano vrij nieuw? Ken je het Raiblocks debacle? Weet je op hoeveel Nano heeft gestaan? Maar laten we shitcoins lekker voor in het cryptocurrencytopic houden..
Wat is daar eigenlijk mee gebeurd? Of bedoel je de Bitgrail-hack waar ze miljoenen nano’s hebben gestolen?
Op <a href="https://forum.fok.nl/topic/2537446/1/301#p203789770" target="_blank" >dinsdag 22 februari 2022 22:22</a> schreef <a href="https://forum.fok.nl/user/profile/68638" target="_blank" >Zwansen</a> het volgende:
*O*
pi_197406159
twitter
  Moderator vrijdag 15 januari 2021 @ 20:06:17 #63
358144 crew  capuchon_jongen
I love capuchons
pi_197432043
Zo heb besloten om te investeren in BTC. Heel klein beginnen, zo'n 150 euro.

Op welke website kan ik dit best doen en waar is dit veilig?

Ik kom uit België
pi_197432325
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:06 schreef capuchon_jongen het volgende:
Zo heb besloten om te investeren in BTC. Heel klein beginnen, zo'n 150 euro.

Op welke website kan ik dit best doen en waar is dit veilig?

Ik kom uit België
Zou Binance proberen. Makkelijk, overzichtelijk.
pi_197434739
quote:
80s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:17 schreef F.Sinatra het volgende:

[..]

Zou Binance proberen. Makkelijk, overzichtelijk.
Gewoon digicoins kopen, in een wallet zetten en later weer verkopen.

Binance snapte ik geen hol van met die vage grafiekjes en dingen die je kan kopen (BTC-EUR dingen :? Geef mij gewoon BTC voor mijn harde euro's).

Dus zoiets als litebit.eu ofzo...
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_197437348
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:06 schreef capuchon_jongen het volgende:
Zo heb besloten om te investeren in BTC. Heel klein beginnen, zo'n 150 euro.

Op welke website kan ik dit best doen en waar is dit veilig?

Ik kom uit België
Bitonic.nl is wel een goede en betrouwbare site. Binance ook maar de kosten om BTC vanaf hun naar je eigen wallet te sturen zijn vrij hoog.

Ik zou ook meteen een hardware wallet kopen om je Bitcoin veilig te bewaren.
pi_197437707
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 00:11 schreef Gehrman het volgende:

[..]

Bitonic.nl is wel een goede en betrouwbare site. Binance ook maar de kosten om BTC vanaf hun naar je eigen wallet te sturen zijn vrij hoog.

Ik zou ook meteen een hardware wallet kopen om je Bitcoin veilig te bewaren.
Een hardware wallet kopen om 150 euro aan BTC op te zetten lijkt mij persoonlijk een beetje overdreven. :D
pi_197438905
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 00:54 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Een hardware wallet kopen om 150 euro aan BTC op te zetten lijkt mij persoonlijk een beetje overdreven. :D
Ligt er aan hoelang je het erop laat staan
pi_197440352
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 januari 2021 00:54 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Een hardware wallet kopen om 150 euro aan BTC op te zetten lijkt mij persoonlijk een beetje overdreven. :D
True maar ik neem aan dat het niet bij 150 euro blijft :P
pi_197440565
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 januari 2021 20:06 schreef capuchon_jongen het volgende:
Zo heb besloten om te investeren in BTC. Heel klein beginnen, zo'n 150 euro.

Op welke website kan ik dit best doen en waar is dit veilig?

Ik kom uit België
Btcdirect met hun Blox app?
Niet om mee te traden, maar voor de lange termijn iets te bewaren zonder dat ermee betaald kan worden (= veilig)?
Your life is your life: go all the way
https://youtu.be/2lK4LrD8Ii4
pi_197486045
Ik kon het niet, maar je kan nu ook makkelijk traden met je Lightning satjes op LNMarkets. Satjes sparen met bijv. Stekking en feeless traden op LNMarkets. :D
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197567492
Zebedee heeft Infuse in februari klaar. Een overlay voor games om satjes te verdienen, ze beginnen met CS:GO. Best wel tof eigenlijk en ziet er een stuk makkelijker uit dan HangarSix met hun Lightning toernooien voor Warzone.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197568586
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 09:46 schreef dimmak het volgende:
Zebedee heeft Infuse in februari klaar. Een overlay voor games om satjes te verdienen, ze beginnen met CS:GO. Best wel tof eigenlijk en ziet er een stuk makkelijker uit dan HangarSix met hun Lightning toernooien voor Warzone.
Hoe voorkomen ze cheaters? Als er ergens wordt gecheat is het wel CS:GO.
pi_197569939
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 10:52 schreef Dimachaerus het volgende:

[..]

Hoe voorkomen ze cheaters? Als er ergens wordt gecheat is het wel CS:GO.
Daar staat Infuse los van, het is een overlay voor games. Dus op game niveau moet je cheaters weren.
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197570153
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 januari 2021 12:08 schreef dimmak het volgende:
Daar staat Infuse los van
Leuk gimmick product dus.
pi_197620447
Wellicht een domme vraag, maar een Bitcoin kan worden opgedeeld in satoshi's, net zoals een dollar kan worden opgedeeld in pennies. Beide het kleinst mogelijke, vandaag de dag.

Dan komen we neer op een totaal van ongeveer:
2,099,999,997,690,000 satoshi's

Op dit moment is er 19,085,800,000,000 dollar digitaal en fysiek in omloop. Rekenen we dat naar pennies, de kleinste mogelijke dollar, dan zijn dat er 1,908,580,000,000,000.

Uiteraard, het maximaal aantal dollars/pennies groeit ieder jaar en een bitcoin/satoshi niet. Maar waarom claimt iedereen dat Bitcoin schaars is?
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 21:36:45 #77
18653 crew  D.
pi_197620666
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:28 schreef KINGIEE het volgende:

Uiteraard, het maximaal aantal dollars/pennies groeit ieder jaar en een bitcoin/satoshi niet. Maar waarom claimt iedereen dat Bitcoin schaars is?
Het aantal Bitcoin groeit wel, maar geleidelijk, het kan niet 'even bijgedrukt' worden.
Er zijn er nu 18,609,418 en 21,000,000 is de max.
pi_197620745
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:36 schreef D. het volgende:

[..]

Het aantal Bitcoin groeit wel, maar geleidelijk, het kan niet 'even bijgedrukt' worden.
Er zijn er nu 18,609,418 en 21,000,000 is de max.
Maximaal aantal
  zondag 24 januari 2021 @ 21:40:04 #79
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_197620756
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:28 schreef KINGIEE het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar een Bitcoin kan worden opgedeeld in satoshi's, net zoals een dollar kan worden opgedeeld in pennies. Beide het kleinst mogelijke, vandaag de dag.

Dan komen we neer op een totaal van ongeveer:
2,099,999,997,690,000 satoshi's

Op dit moment is er 19,085,800,000,000 dollar digitaal en fysiek in omloop. Rekenen we dat naar pennies, de kleinste mogelijke dollar, dan zijn dat er 1,908,580,000,000,000.

Uiteraard, het maximaal aantal dollars/pennies groeit ieder jaar en een bitcoin/satoshi niet. Maar waarom claimt iedereen dat Bitcoin schaars is?
Hoeveel satoshi's je ook hebt, het blijven 21.000.000 bitcoins maximaal.

Als je 1 bitcoin bezit, bezit je 100 miljoen satoshi dus 1 bitcoin is wel degelijk schaars.
Een satoshi in veel mindere mate maar daar is de waarde ook naar ;)
  Moderator zondag 24 januari 2021 @ 21:41:15 #80
18653 crew  D.
pi_197620786
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:39 schreef KINGIEE het volgende:

[..]

Maximaal aantal
Ja, dat bedoel ik met de max, en dat begreep je dus
pi_197620969
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:28 schreef KINGIEE het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar een Bitcoin kan worden opgedeeld in satoshi's, net zoals een dollar kan worden opgedeeld in pennies. Beide het kleinst mogelijke, vandaag de dag.

Dan komen we neer op een totaal van ongeveer:
2,099,999,997,690,000 satoshi's

Op dit moment is er 19,085,800,000,000 dollar digitaal en fysiek in omloop. Rekenen we dat naar pennies, de kleinste mogelijke dollar, dan zijn dat er 1,908,580,000,000,000.

Uiteraard, het maximaal aantal dollars/pennies groeit ieder jaar en een bitcoin/satoshi niet. Maar waarom claimt iedereen dat Bitcoin schaars is?
Iedere tien minuten worden er nu 6,25 Bitcoin gemined. Dat zijn er 900 per dag. De vraag is veel hoger, dus Bitcoin is schaars. Iedere halving daalt gaat de dagelijkse productie doormidden. Het bekende Stock to Flow model van PlanB gaat van deze schaarste uit. Schaarste wordt hierin gedefinieerd als de tijd die het kost om met de huidige productie(flow, 900 per dag) de huidige voorraad(stock) te produceren, dus stock/flow. Naarmate de flow lager is t.o.v. de stock is er meer schaarste.
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197623118
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:28 schreef KINGIEE het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar een Bitcoin kan worden opgedeeld in satoshi's, net zoals een dollar kan worden opgedeeld in pennies. Beide het kleinst mogelijke, vandaag de dag.

Dan komen we neer op een totaal van ongeveer:
2,099,999,997,690,000 satoshi's

Op dit moment is er 19,085,800,000,000 dollar digitaal en fysiek in omloop. Rekenen we dat naar pennies, de kleinste mogelijke dollar, dan zijn dat er 1,908,580,000,000,000.

Uiteraard, het maximaal aantal dollars/pennies groeit ieder jaar en een bitcoin/satoshi niet. Maar waarom claimt iedereen dat Bitcoin schaars is?
Je kan toch aan de prijs zien dat het schaats is? Zoals je weet neemt die schaarste toe met de jaren omdat het restant van circa 2milj bitcoins steeds langzamer wordt “uitgegeven” van nu 2021 tot 2140, wanneer de laatste bitcoin vrij wordt gegeven. Zolang de bitcoin wordt gezien als een veilige(re) optie dan normale valuta en/of goud zal die schaarste dus alleen maar verder toenemen. En dit laatste lijkt het wel op. Zelfs goud zou diens 3000 jarige dominantie kunnen afleggen aan de bitcoin. Maar time will tell wat dit betreft.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_197624730
quote:
0s.gif Op zondag 24 januari 2021 21:28 schreef KINGIEE het volgende:
Wellicht een domme vraag, maar een Bitcoin kan worden opgedeeld in satoshi's, net zoals een dollar kan worden opgedeeld in pennies. Beide het kleinst mogelijke, vandaag de dag.

Dan komen we neer op een totaal van ongeveer:
2,099,999,997,690,000 satoshi's

Op dit moment is er 19,085,800,000,000 dollar digitaal en fysiek in omloop. Rekenen we dat naar pennies, de kleinste mogelijke dollar, dan zijn dat er 1,908,580,000,000,000.

Uiteraard, het maximaal aantal dollars/pennies groeit ieder jaar en een bitcoin/satoshi niet. Maar waarom claimt iedereen dat Bitcoin schaars is?
twitter


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197624922
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:06 schreef alilami het volgende:

[..]

[ twitter ]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Prijs heeft weinig te maken met het feit dat er meer satoshi's in omloop zijn dan pennies.
pi_197624939
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:28 schreef KINGIEE het volgende:

[..]

Prijs heeft weinig te maken met het feit dat er meer satoshi's in omloop zijn dan pennies.
Heeft Amerika dan aangegeven dat ze geen dollars meer gaan printen?

BTC wordt meer waard terwijl dollars waardelozer worden, meer hoef je niet te weten.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
  maandag 25 januari 2021 @ 00:32:00 #86
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_197624951
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:28 schreef KINGIEE het volgende:

[..]

Prijs heeft weinig te maken met het feit dat er meer satoshi's in omloop zijn dan pennies.
Wat zou 1 BTC waard zijn als je morgen alle US$ om zou zetten naar BTC?
pi_197624957
quote:
7s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:30 schreef alilami het volgende:

[..]

Heeft Amerika dan aangegeven dat ze geen dollars meer gaan printen?

BTC wordt meer waard terwijl dollars waardelozer worden, meer hoef je niet te weten.
Dat staat los van het feit dat er meer satoshi's in omloop zijn dan dollars op dit moment. Een pennie wordt niet schaars genoemd, en een satoshi wel.
pi_197624965
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:32 schreef TheFreshPrince het volgende:

[..]

Wat zou 1 BTC waard zijn als je morgen alle US$ om zou zetten naar BTC?
Waarschijnlijk iets in de miljard(en).
pi_197624973
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:32 schreef KINGIEE het volgende:

[..]

Dat staat los van het feit dat er meer satoshi's in omloop zijn dan dollars op dit moment. Een pennie wordt niet schaars genoemd, en een satoshi wel.
Het minen van BTC gaat door tot de 22ste eeuw, je hebt gezien hoeveel de VS heeft geprint in 1 Corona-jaar, laat staan wat ze nog meer gaan doen de komende tientallen jaren. Elke fiat currency zal richting 0 gaan, terwijl BTC meer waard wordt.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197624983
quote:
3s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:34 schreef alilami het volgende:

[..]

Het minen van BTC gaat door tot de 22ste eeuw, je hebt gezien hoeveel de VS heeft geprint in 1 Corona-jaar, laat staan wat ze nog meer gaan doen de komende tientallen jaren. Elke fiat currency zal richting 0 gaan, terwijl BTC meer waard wordt.
Dan is het een goede hedge tegen inflatie. Maar nog geen reden om iets schaars te noemen.
  maandag 25 januari 2021 @ 00:38:32 #91
38065 TheFreshPrince
Ik doe ook maar wat.
pi_197625004
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:35 schreef KINGIEE het volgende:

[..]

Dan is het een goede hedge tegen inflatie. Maar nog geen reden om iets schaars te noemen.
Een hele bitcoin is schaars.

Een goudstaaf ook. Je kan goud niet minder schaars noemen door een goudstaaf in 100 miljoen stukjes te hakken.
pi_197625008
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:35 schreef KINGIEE het volgende:

[..]

Dan is het een goede hedge tegen inflatie. Maar nog geen reden om iets schaars te noemen.
Er zijn meer miljonairs op de wereld dan dat er Bitcoins zijn, waarom zou je het niet schaars noemen. Maar goed, het heeft iig een fixed supply en dit is al beter dan alle fiat currencies bij elkaar.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197625252
quote:
3s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:34 schreef alilami het volgende:

[..]

Het minen van BTC gaat door tot de 22ste eeuw, je hebt gezien hoeveel de VS heeft geprint in 1 Corona-jaar, laat staan wat ze nog meer gaan doen de komende tientallen jaren. Elke fiat currency zal richting 0 gaan, terwijl BTC meer waard wordt.
Beter je economie leren. Een fiat geldeenheid kan inderdaad aan inflatie onderhevig zijn, maar tot een bepaalde hoogte.

Dan wordt het geld wat niets meer waard is vaak gedevalueerd, en een nieuwe munt uitgegeven door de nationale bank van een land. In een veel beperkte hoeveelheid uiteraard. Vaak worden ook schulden van een land nietig verklaard en gaan ze feitelijk "failliet" en maken ze meteen een doorstart.

Straks is energie trouwens veel schaarser, als de olie en gas voorraden in de lucht gestookt zijn. Dan valt er geen bitcoin meer rendabel te minen of het netwerk in stand te houden door de hoge energie kosten... Tot dus ver zijn zonne- en wind energie niet toereikend genoeg om dat verlies op te vangen.
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_197625282
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 01:25 schreef Godshand het volgende:
Beter je economie leren. Een fiat geldeenheid kan inderdaad aan inflatie onderhevig zijn, maar tot een bepaalde hoogte.

Dan wordt het geld wat niets meer waard is vaak gedevalueerd, en een nieuwe munt uitgegeven door de nationale bank van een land.
quote:
3s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:34 schreef alilami het volgende:
Elke fiat currency zal richting 0 gaan, terwijl BTC meer waard wordt.
Oke dan.
[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197625442
quote:
3s.gif Op maandag 25 januari 2021 00:34 schreef alilami het volgende:

[..]

Het minen van BTC gaat door tot de 22ste eeuw, je hebt gezien hoeveel de VS heeft geprint in 1 Corona-jaar, laat staan wat ze nog meer gaan doen de komende tientallen jaren. Elke fiat currency zal richting 0 gaan, terwijl BTC meer waard wordt.
Richting 0, nou nou nou.
Elke fiat currency is inderdaad zeer gevoelig voor inflatie en in ongeveer elk land hebben ze daar al enorme gevolgen van voorzien.

Maar zolang er verslaafden, bedelaars, daklozen en ook grootschalige misdaad blijft bestaan, zal er ook altijd fiat in de pocket op meer dan genoeg plekken blijven. Voor tig lieden geldt altijd cash = king
pi_197625468
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 02:32 schreef Arthur1983 het volgende:

[..]

Richting 0, nou nou nou.
Elke fiat currency is inderdaad zeer gevoelig voor inflatie en in ongeveer elk land hebben ze daar al enorme gevolgen van voorzien.
Zo controversieel is datgene wat ik zei niet, het is iets dat steeds terugkeert door de geschiedenis heen.

Hidden Secrets of Money
https://www.youtube.com/p(...)jJkeeLL2O09eJoC8r7Dc

[b]Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:[/b]
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple..
pi_197625489
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 02:47 schreef alilami het volgende:

[..]

Zo controversieel is datgene wat ik zei niet, het is iets dat steeds terugkeert door de geschiedenis heen.

Hidden Secrets of Money
https://www.youtube.com/p(...)jJkeeLL2O09eJoC8r7Dc

[ afbeelding ]
Ah, hidden secrets of money.
Nee, klopt, zo controversieel is het niet in de zin dat het allesbehalve nieuw is, niet alleen in diverse decennia, in verschillende eeuwen is vaak genoeg geopperd dat geld als ruilmiddel best mag verdwijnen.

In drie van de boeken van Thea Beckman beschrijft ze hoe in het land Thule geen banken zijn, geen 'wissels' geen aandel
pi_197625492
geen aandelen, geen hypotheekcontracten of überhaupt geen juridische contracten en waarom men daar bijvoorbeeld ook nooit huur voor een woning hoeft te betalen.
In dat land wordt dan echter wel met koperen, soms zelfs gouden muntjes betaald (wat drie zusjes afkomstig uit het Badense Rijk dan maar zonde van de grondstoffen vinden)

quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 01:25 schreef Godshand het volgende:

Straks is energie trouwens veel schaarser, als de olie en gas voorraden in de lucht gestookt zijn. Dan valt er geen bitcoin meer rendabel te minen of het netwerk in stand te houden door de hoge energie kosten... Tot dus ver zijn zonne- en wind energie niet toereikend genoeg om dat verlies op te vangen.
Precies.
Dit wordt straks pas écht het probleem.

De planeet wordt compleet "afgetapt" qua energie. Sommige plekken veranderen in één grote dataschuur en dan pakt één bedrijf dat datacentra wil plaatsen eventjes de volledige energie die opgewekt is voor 300.000 huishoudens. (en ze krijgen die 'duurzame' stroom nog met flinke overheidssubsidie ook.)

In heel veel opzichten (vaccins die bij -70 graden bewaard moeten worden, mondkapjes van plastic die overal in het zwerfvuil en nu al massaal in de oceaan belanden, Mediamarkt, Ubereats en Coolblue die tot ver na mijn dood mij e-mails zullen blijven sturen, tig diensten als de NSA die alle data aftappen en zelfs wat al jaren gedelete is nog steeds terughalen......[[helaas moet al die data]] worden gestored en beveiligd en dat kost echt bakken met energie.) Dus zijn we qua 'duurzaamheid' compleet idioot en inefficiënt bezig. Ethereum en Bitcoins minen zijn die inefficiëntie in het kwadraat.
Maar ja, 't is zo lekker als je coin opeens 1.450 dollartjes of 43k waard is hè. ;)
pi_197625864
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 01:25 schreef Godshand het volgende:

[..]

Straks is energie trouwens veel schaarser, als de olie en gas voorraden in de lucht gestookt zijn. Dan valt er geen bitcoin meer rendabel te minen of het netwerk in stand te houden door de hoge energie kosten... Tot dus ver zijn zonne- en wind energie niet toereikend genoeg om dat verlies op te vangen.
Dat is nou juist bij Bitcoin niet waar. Miners lossen een cryptografische puzzel op. Wie de oplossing als eerste vindt en publiceert verdient een mining fee: nieuwe Bitcoins. Deze puzzels zijn ingewikkeld en er is rekenkracht en dus energie voor nodig om de oplossing te zoeken.

Maar nu komt het: De ingewikkeldheid van de puzzels varieert. Bitcoin is zo ontworpen dat ruwweg iedere tien minuten een puzzel wordt opgelost. Als er veel rekenkracht in het netwerk is worden de puzzels automatisch ingewikkelder. Als de rekenkracht afneemt worden de puzzels eenvoudiger. Op deze manier wordt nog steeds gemiddeld eens per tien minuten een puzzel opgelost en Bitcoin gemined, ook als het aantal miners varieert.

Als energie nu enorm duur wordt, stoppen miners ermee omdat mining niet meer rendabel is. Maar dan neemt de rekenkracht in het netwerk af, en worden de puzzels dus automatisch makkelijker gemaakt. Daardoor is er minder rekenkracht/energie nodig en wordt minen weer rendabel. Uiterst elegant.

[ Bericht 0% gewijzigd door recursief op 25-01-2021 09:36:20 ]
Ik ben een kl ⭕⭕n van deze user
pi_197626896
quote:
1s.gif Op maandag 25 januari 2021 01:25 schreef Godshand het volgende:

[..]

Straks is energie trouwens veel schaarser, als de olie en gas voorraden in de lucht gestookt zijn. Dan valt er geen bitcoin meer rendabel te minen of het netwerk in stand te houden door de hoge energie kosten... Tot dus ver zijn zonne- en wind energie niet toereikend genoeg om dat verlies op te vangen.
quote:
0s.gif Op maandag 25 januari 2021 03:17 schreef Arthur1983 het volgende:
De planeet wordt compleet "afgetapt" qua energie. Sommige plekken veranderen in één grote dataschuur en dan pakt één bedrijf dat datacentra wil plaatsen eventjes de volledige energie die opgewekt is voor 300.000 huishoudens. (en ze krijgen die 'duurzame' stroom nog met flinke overheidssubsidie ook.)

(...)

Dus zijn we qua 'duurzaamheid' compleet idioot en inefficiënt bezig. Ethereum en Bitcoins minen zijn die inefficiëntie in het kwadraat.
Maar ja, 't is zo lekker als je coin opeens 1.450 dollartjes of 43k waard is hè. ;)
Miners gebruiken het liefst zoveel mogelijk hernieuwbare energie en zijn grotendeels te vinden op plekken met een energieoverschot. Bijv. in Sichuan tijdens regenseizoen. Of in Oekraïne met overtollige kernernergie. Of in Rusland (hydrocentrale/kernenergie of door het verbranden van bijproducten van olieboren). Ze moeten ook wel, anders is minen niet rendabel. Miners moeten zo efficiënt mogelijk werken en zullen inefficiënte miners de markt uit werken.

Bovendien zorgt de investeringen van energie voor de veiligheid van het netwerk. En om mijn vermogen te beschermen tegen o.a. geldprinterij mag er best wat geïnvesteerd worden.
Uitvinder van de biersmiley.
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')