abonnement bol.com Coolblue
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 13:57:55 #1
18653 crew  D.
pi_197172076
Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

en
en een technische uitleg:

Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Maar waar kan ik betalen met Bitcoins dan?
Bij steeds meer bedrijven en webshops kan dat. Een overzicht van bedrijven in Nederland is hier te vinden.

Games betalen met Bitcoin kan op Steam Bits

Coinmap is een wereldkaart met veel plaatsen waar je kan betalen met Bitcoins, handig als je op vakantie gaat.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 25 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 25 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Op sites als Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. Bitstamp, Bitfinex, BTC-e en Kraken zijn voorbeelden. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Bitcoinkoersen volgen:
Je kunt de koersen volgen o.a. op bitcoinwisdom. µ heeft een uitleg gemaakt hoe dat werkt:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

Attentie:
- De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in deze reeks besproken.
- De waan van de dag wat betreft het handelen in altcoins wordt hier besproken.

Poll: Wat zijn Bitcoins?
[list]• Soort digitale Dollar
Nep geld gebaseerd op niks
Nerd Money
Digital currency, No one control it
[/list]Tussenstand:

Ook een poll maken? Klik hier
pi_197172134
Gekkigheid dit
Op zondag 18 juli 2021 22:02 schreef Catkiller het volgende:
Achterlijke hoer respecteer gewoon de mening van een ander
  zaterdag 2 januari 2021 @ 14:23:39 #3
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_197172387
Mooi begin van het jaar
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_197172657
$31,5K aangetikt. _O_

Het klink me letterlijk als muziek in de oren:
https://aggr.trade/#
:+

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 02-01-2021 15:09:26 ]
pi_197172750
*O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197173144
Ik hoop op een crash ;(
pi_197173237
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
pi_197174805
$32.500 :o
pi_197174808
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 15:32 schreef Cherni het volgende:
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
Ik heb het zelfde gedaan. Wat er ook komen zal, ik ga er een leuk nieuwjaarscadeautje aan overhouden... :P

[ Bericht 0% gewijzigd door Pritt_Plakstift op 03-01-2021 02:00:37 ]
  Moderator zaterdag 2 januari 2021 @ 17:58:02 #10
18653 crew  D.
pi_197175181
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 15:32 schreef Cherni het volgende:
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
Al order gezet, of bedacht hoe groot de correctie moet zijn om weer in te stappen?
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 2 januari 2021 @ 18:20:44 #11
862 Arcee
Look closer
pi_197175456
quote:
0s.gif Op donderdag 17 december 2020 17:51 schreef Arcee het volgende:
Wauw, 23 duizend...
Twee weken later 33 duizend. 8)7
  zaterdag 2 januari 2021 @ 20:09:20 #12
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_197177445
En door de 33k heen
pi_197177528
Wel een mooie ATH op Bitstamp nu, $33.333. _O_
  zaterdag 2 januari 2021 @ 22:04:36 #14
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_197180646
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 15:32 schreef Cherni het volgende:
Ik heb een deel van de winst genomen bij 31.250. Als er een correctie komt dan zet ik die winst wel weer in. Mocht dat niet gebeuren dan is het alsnog een ongekende winst wat ik nu nog heb aan bitcoin. Zo nu en dan moet je ook tevreden zijn.
Ik op 28900.

Achja je moet gewoon met jezelf afspreken bij x cash ik % uit.

Achteraf is altijd makkelijk praten, winst is winst ;)
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_197180834
Hij zakt weer
  zaterdag 2 januari 2021 @ 23:25:33 #16
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_197182911
quote:
9s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 22:09 schreef Meloewa. het volgende:
Hij zakt weer
:')
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_197185804
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 22:04 schreef Maikuuul het volgende:

[..]

Ik op 28900.

Achja je moet gewoon met jezelf afspreken bij x cash ik % uit.

Achteraf is altijd makkelijk praten, winst is winst ;)
Precies. Ik zou mijn complete winst weer inzetten bij een correctie van 20 tot 30%. Ik had mij voorgenomen om tussen de 30.000 en 32.000 wat winst te pakken. Ik blijf wel een minimaal aantal aan bitcoin vast houden. Komt die correctie er niet dan zal ik zo nu en dan op een dip wat bijkopen.
  zondag 3 januari 2021 @ 11:01:13 #18
406087 Heeinz
Ik schrik hiervan
pi_197185877
Wat een tijd
pi_197187359
Happy birthday Bitcoin! *O*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_197191211
Wat een weken, wat een jaar.
జ్ఞ‌ా
pi_197201542
blijft steken op/rond 28000 euro Wel een dingetje, er is ruim 1,8 K opeens verkocht toen ie erdoor ging. Lange tijd niet gezien. Heel veel kleine verkopen tov enkele grotere kopen. Particulieren cashen. Ben benieuwd.

[ Bericht 11% gewijzigd door tvdleur op 04-01-2021 02:44:22 ]
pi_197258993
$37.000
¤30.000

[ Bericht 15% gewijzigd door Tourniquet op 07-01-2021 01:13:01 ]
pi_197269994
$39.000
pi_197270026
Is dit het begin van de bullrun of het einde?

Hoe verhoud de ATH zich nu tov alle andere pieken in het verleden? Was dat vaak niet factor 20?
pi_197270090
Je vraagt je af wie nog koopt op dit niveau. Niks geleerd van 2017?
abonnement bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')