quote:Op donderdag 24 december 2020 14:24 schreef Meke het volgende:
[..]
Ik heb echt al drie laptops geen dvd drive meer
Mijn laptop heeft gewoon een dvd-speler.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Nope. En in mijn oude laptop had ik er wel een, maar tegenwoordig verkopen ze die niet meer met dvd-speler erin
En slagroom?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
3 eieren, gescheiden
100 gr pure chocolade, grof gehakt
1 el suiker
snuf zout
Klinkt wel apart, een toetje met vlees erin, maar ja, ik ben erg benieuwd!
Wel apart trouwens dat dat gehakt niet op een aparte regel staat.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
3 eieren, gescheiden
100 gr pure chocolade, grof gehakt
1 el suiker
snuf zout
Klinkt wel apart, een toetje met vlees erin, maar ja, ik ben erg benieuwd!
Nee, geen slagroom, want dan wordt de chocoladesmaak alleen maar minder. Als je het eiwit opklopt, dan moet dat een beetje de slagroom vervangen, geloof ik.quote:
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh wacht ja hahaha ik zat alleen aan de eidooiers te denken dacht al waar is de restquote:Op donderdag 24 december 2020 14:27 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Nee, geen slagroom, want dan wordt de chocoladesmaak alleen maar minder. Als je het eiwit opklopt, dan moet dat een beetje de slagroom vervangen, geloof ik.
Ik moest hardop lachenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:26 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]
Wel apart trouwens dat dat gehakt niet op een aparte regel staat.
Het is wel fijn als het goed kan opstijven in de koelkast, anders loopt het zo uit na het opscheppenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
De mensen bekend met tiramisu: kan ik dat morgen ook gewoon maken? Mam zit elke keer dat ik het vandaag maar vast moet maken maar ik heb het idee dat het lekkerder is als het wat verser is?
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Morgen! Wij hebben tweede kerstdag het diner en de mousse moet een nachtje opstijvenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:20 schreef BillDauterive het volgende:
@:Aoibhin, wanneer ga je de mousse maken? Ik moet voor 5 personen maken, dan is 100 gram chocolade toch niet genoeg?
Zin in!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:21 schreef Strani het volgende:
Nou, nog 9 uur en 39 minuten tot de Top 2000
Ah maar morgenochtend is dat prima als het toch pas na het diner op tafel komt.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:29 schreef H_T het volgende:
[..]
Het is wel fijn als het goed kan opstijven in de koelkast, anders loopt het zo uit na het opscheppen
Dan heb je vast een extra luxequote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]
[..]
Mijn laptop heeft gewoon een dvd-speler.
He verdorie, ik ben het gehakt vergeten te kopenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
3 eieren, gescheiden
100 gr pure chocolade, grof gehakt
1 el suiker
snuf zout
Klinkt wel apart, een toetje met vlees erin, maar ja, ik ben erg benieuwd!
Tbh. is Tiramisu wel nog lekkerder als ie een dagje gestaan heeft.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:31 schreef molloot200 het volgende:
[..]
Ah maar morgenochtend is dat prima als het toch pas na het diner op tafel komt.
Ja precies, het luchtige komt door het opgeklopte eiwitquote:Op donderdag 24 december 2020 14:27 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Nee, geen slagroom, want dan wordt de chocoladesmaak alleen maar minder. Als je het eiwit opklopt, dan moet dat een beetje de slagroom vervangen, geloof ik.
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
[..]Ik hoop voor je dat je er toch nog van kan genieten straksSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
Oké oké dan ga ik het straks maken!!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:33 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Tbh. is Tiramisu wel nog lekkerder als ie een dagje gestaan heeft.
Gewoon een gaming laptop.quote:
Kan gewoon allebei hoor! Mijn ervaring is wel dat na een nachtje in de koelkast de boel wat beter "bij elkaar blijft", maar laatst ook tiramisu op de dag zelf gemaakt en dat smaakte gewoon primaquote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
De mensen bekend met tiramisu: kan ik dat morgen ook gewoon maken? Mam zit elke keer dat ik het vandaag maar vast moet maken maar ik heb het idee dat het lekkerder is als het wat verser is?
Veel succes! Ook met het weerstaan van de verleidingquote:Op donderdag 24 december 2020 14:34 schreef molloot200 het volgende:
[..]
Oké oké dan ga ik het straks maken!!
Maar is dat niet gewoon een eigenschap van tiramisu?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:35 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Kan gewoon allebei hoor! Mijn ervaring is wel dat na een nachtje in de koelkast de boel wat beter "bij elkaar blijft", maar laatst ook tiramisu op de dag zelf gemaakt en dat smaakte gewoon prima
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoepquote:Op donderdag 24 december 2020 14:30 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Morgen! Wij hebben tweede kerstdag het diner en de mousse moet een nachtje opstijven
Het recept gaat uit van vier personen, dus dan zou ik inderdaad meer maken. Maar het ligt er ook een beetje aan hoe groot de porties zijn. Die bakjes op de foto's zien er ook niet al te groot uit
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordt de helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:32 schreef Em31 het volgende:
Ik heb nog nooit chocolademousse op die manier gemaakt, maar drie eiwitten opkloppen wordt in ieder geval wel veel. Misschien zou je de helft van de helft erbij kunnen doen voor de zekerheid?
Hahaha als het goed is wel jaquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]
Maar is dat niet gewoon een eigenschap van tiramisu?
etDeefquote:Op donderdag 24 december 2020 14:38 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Hahaha als het goed is wel ja
Maar als je het op de dag zelf maakt wordt het gewoon wat "slapper" allemaal. Voor de vorm beter om echt een hele nacht te laten opstijven
Ohja ik bedoelde eigenlijk de helft geen idee waarom ik helft van de helft zei maar ja 33% lijkt me prima. Met 3 eiwitten kun je in ieder geval heel veel meringue maken normaal dus is ook zeker niet weinig, maar zakt natuurlijk wel een beetje in als er chocolade doorheen gaat.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoep
[..]
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordt de helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?
Hopelijk wordt het geen ontzettend zooitje als drie opgeklopte eiwitten al veel is
En dan wel erbij zeggen dat het zo hoort he?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoep
Als je eiwitten opklopt, komt er heel veel lucht bij, dus dat zet enorm uit. Van drie eiwitten kun je al gauw een heel volle kom krijgenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordt de helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?
Hopelijk wordt het geen ontzettend zooitje als drie opgeklopte eiwitten al veel is
Ja daar zitten er weer meerdere inquote:
Net gegoogled, meringue is ook best makkelijk!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:40 schreef Em31 het volgende:
[..]
Ohja ik bedoelde eigenlijk de helft geen idee waarom ik helft van de helft zei maar ja 33% lijkt me prima. Met 3 eiwitten kun je in ieder geval heel veel meringue maken normaal dus is ook zeker niet weinig, maar zakt natuurlijk wel een beetje in als er chocolade doorheen gaat.
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademoussequote:Op donderdag 24 december 2020 14:44 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
En dan wel erbij zeggen dat het zo hoort he?
[..]
Als je eiwitten opklopt, komt er heel veel lucht bij, dus dat zet enorm uit. Van drie eiwitten kun je al gauw een heel volle kom krijgen
Spannend he? Een thriller is er niks bijquote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Em31 het volgende:
Laatst bij 24Kitchen was Rudolph eiwitten aan het kloppen en het ging echt nét niet over dat randje van de mixer. Zat er steeds gespannen naar te kijken
Ik zou ze gewoon meteen gaan kloppen. De schaal is goed voor de weerstand.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Strani het volgende:
Ik zou ook de eitjes eerst een paar keer flink schudden voor je ze openbreekt @:BillDauterive, dan worden ze al een beetje luchtig en dan scheelt het weer met kloppen.
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of nietquote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Strani het volgende:
Ik zou ook de eitjes eerst een paar keer flink schudden voor je ze openbreekt @:BillDauterive, dan worden ze al een beetje luchtig en dan scheelt het weer met kloppen.
Als je gegarandeerd een gezellige kerst wilt hebben dan zou ik er van uit gaan dat ik troll.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of niet
Altijd een handige optiequote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademousse
Dat hebben we vaker bij Strani's postsquote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of niet
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het receptquote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Net gegoogled, meringue is ook best makkelijk!
[..]
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademousse
Check! Ik ga dus een grotere kom pakken dan ik van plan was.
Jullie geven goede tips
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:48 schreef ijs_beer het volgende:
Ik ben bij Heel Holland Bakt altijd zenuwachtig of Jannie niet spontaan een toeval krijgt van alle suiker die ze moet opvreten.
Ik weet het zélf vaak niet eens!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Dat hebben we vaker bij Strani's posts
Goeiequote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Em31 het volgende:
[..]
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het recept
Ja, maar dat is gewoon de ouderdomquote:Op donderdag 24 december 2020 14:52 schreef Strani het volgende:
[..]
Ik weet het zélf vaak niet eens!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |