quote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
3 eieren, gescheiden
100 gr pure chocolade, grof gehakt
1 el suiker
snuf zout
Klinkt wel apart, een toetje met vlees erin, maar ja, ik ben erg benieuwd!
Nee, geen slagroom, want dan wordt de chocoladesmaak alleen maar minder. Als je het eiwit opklopt, dan moet dat een beetje de slagroom vervangen, geloof ik.quote:
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oh wacht ja hahaha ik zat alleen aan de eidooiers te denkenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:27 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Nee, geen slagroom, want dan wordt de chocoladesmaak alleen maar minder. Als je het eiwit opklopt, dan moet dat een beetje de slagroom vervangen, geloof ik.
Ik moest hardop lachenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:26 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]Wel apart trouwens dat dat gehakt niet op een aparte regel staat.
Het is wel fijn als het goed kan opstijven in de koelkast, anders loopt het zo uit na het opscheppenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
De mensen bekend met tiramisu: kan ik dat morgen ook gewoon maken? Mam zit elke keer dat ik het vandaag maar vast moet maken maar ik heb het idee dat het lekkerder is als het wat verser is?
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Morgen! Wij hebben tweede kerstdag het diner en de mousse moet een nachtje opstijvenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:20 schreef BillDauterive het volgende:
@:Aoibhin, wanneer ga je de mousse maken?Ik moet voor 5 personen maken, dan is 100 gram chocolade toch niet genoeg?
Zin in!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:21 schreef Strani het volgende:
Nou, nog 9 uur en 39 minuten tot de Top 2000![]()
![]()
Ah maar morgenochtend is dat prima als het toch pas na het diner op tafel komt.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:29 schreef H_T het volgende:
[..]
Het is wel fijn als het goed kan opstijven in de koelkast, anders loopt het zo uit na het opscheppen
Dan heb je vast een extra luxequote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]
[..]Mijn laptop heeft gewoon een dvd-speler.
He verdorie, ik ben het gehakt vergeten te kopenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:25 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
3 eieren, gescheiden
100 gr pure chocolade, grof gehakt
1 el suiker
snuf zout
Klinkt wel apart, een toetje met vlees erin, maar ja, ik ben erg benieuwd!
Tbh. is Tiramisu wel nog lekkerder als ie een dagje gestaan heeft.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:31 schreef molloot200 het volgende:
[..]
Ah maar morgenochtend is dat prima als het toch pas na het diner op tafel komt.
Ja precies, het luchtige komt door het opgeklopte eiwitquote:Op donderdag 24 december 2020 14:27 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Nee, geen slagroom, want dan wordt de chocoladesmaak alleen maar minder. Als je het eiwit opklopt, dan moet dat een beetje de slagroom vervangen, geloof ik.
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
[..]Ik hoop voor je dat je er toch nog van kan genieten straksSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op dinsdag 2 augustus 2022 22:02 schreef Domnivoor het volgende:
Jij bent een eindeloze bron van leuke quotes :D
Oké oké dan ga ik het straks maken!!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:33 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Tbh. is Tiramisu wel nog lekkerder als ie een dagje gestaan heeft.
Kan gewoon allebei hoor!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:28 schreef molloot200 het volgende:
De mensen bekend met tiramisu: kan ik dat morgen ook gewoon maken? Mam zit elke keer dat ik het vandaag maar vast moet maken maar ik heb het idee dat het lekkerder is als het wat verser is?
Veel succes!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:34 schreef molloot200 het volgende:
[..]
Oké oké dan ga ik het straks maken!!
Maar is dat niet gewoon een eigenschap van tiramisu?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:35 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Kan gewoon allebei hoor!Mijn ervaring is wel dat na een nachtje in de koelkast de boel wat beter "bij elkaar blijft", maar laatst ook tiramisu op de dag zelf gemaakt en dat smaakte gewoon prima
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoepquote:Op donderdag 24 december 2020 14:30 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Morgen! Wij hebben tweede kerstdag het diner en de mousse moet een nachtje opstijven![]()
Het recept gaat uit van vier personen, dus dan zou ik inderdaad meer maken. Maar het ligt er ook een beetje aan hoe groot de porties zijn. Die bakjes op de foto's zien er ook niet al te groot uit
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordtquote:Op donderdag 24 december 2020 14:32 schreef Em31 het volgende:
Ik heb nog nooit chocolademousse op die manier gemaakt, maar drie eiwitten opkloppen wordt in ieder geval wel veel. Misschien zou je de helft van de helft erbij kunnen doen voor de zekerheid?
Hahaha als het goed is wel jaquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef Luctor.et.Emergo het volgende:
[..]
Maar is dat niet gewoon een eigenschap van tiramisu?
etDeefquote:Op donderdag 24 december 2020 14:38 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Hahaha als het goed is wel ja![]()
Maar als je het op de dag zelf maakt wordt het gewoon wat "slapper" allemaal. Voor de vorm beter om echt een hele nacht te laten opstijven
Ohja ik bedoelde eigenlijk de helft geen idee waarom ik helft van de helft zeiquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoep
[..]
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordtde helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?
Hopelijk wordt het geen ontzettend zooitje als drie opgeklopte eiwitten al veel is
En dan wel erbij zeggen dat het zo hoort he?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik heb vier eieren, dus dan doe ik die wel en dan 133 gram chocolade en dan komt het vast ook wel ongeveer goed. Zo niet, dan wordt het chocoladesoep
Als je eiwitten opklopt, komt er heel veel lucht bij, dus dat zet enorm uit. Van drie eiwitten kun je al gauw een heel volle kom krijgenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:37 schreef BillDauterive het volgende:
Ik heb nooit drie eiwitten opgeklopt, dus geen idee hoeveel dat wordtde helft van de helft = 25%, ik doe 33% erbij, ja, dat moet ook wel lukken dan, toch?
Hopelijk wordt het geen ontzettend zooitje als drie opgeklopte eiwitten al veel is
Ja daar zitten er weer meerdere inquote:
Net gegoogled, meringue is ook best makkelijk!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:40 schreef Em31 het volgende:
[..]
Ohja ik bedoelde eigenlijk de helft geen idee waarom ik helft van de helft zeimaar ja 33% lijkt me prima. Met 3 eiwitten kun je in ieder geval heel veel meringue maken normaal dus is ook zeker niet weinig, maar zakt natuurlijk wel een beetje in als er chocolade doorheen gaat.
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademoussequote:Op donderdag 24 december 2020 14:44 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
En dan wel erbij zeggen dat het zo hoort he?
[..]
Als je eiwitten opklopt, komt er heel veel lucht bij, dus dat zet enorm uit. Van drie eiwitten kun je al gauw een heel volle kom krijgen
Spannend he? Een thriller is er niks bijquote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Em31 het volgende:
Laatst bij 24Kitchen was Rudolph eiwitten aan het kloppen en het ging echt nét niet over dat randje van de mixer. Zat er steeds gespannen naar te kijken
Ik zou ze gewoon meteen gaan kloppen. De schaal is goed voor de weerstand.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Strani het volgende:
Ik zou ook de eitjes eerst een paar keer flink schudden voor je ze openbreekt @:BillDauterive, dan worden ze al een beetje luchtig en dan scheelt het weer met kloppen.
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of nietquote:Op donderdag 24 december 2020 14:46 schreef Strani het volgende:
Ik zou ook de eitjes eerst een paar keer flink schudden voor je ze openbreekt @:BillDauterive, dan worden ze al een beetje luchtig en dan scheelt het weer met kloppen.
Als je gegarandeerd een gezellige kerst wilt hebben dan zou ik er van uit gaan dat ik troll.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of niet
Altijd een handige optiequote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademousse![]()
Dat hebben we vaker bij Strani's postsquote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Ik weet eerlijk gezegd niet of je trollt of niet
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het receptquote:Op donderdag 24 december 2020 14:47 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Net gegoogled, meringue is ook best makkelijk!
[..]
Haha, ik heb ze al chocolademousse beloofd. Als het echt fout gaat, dan koop ik het wel in de winkel en doe ik het in een kommetje en presenteer ik het als mijn eigen chocolademousse![]()
Check! Ik ga dus een grotere kom pakken dan ik van plan was.
Jullie geven goede tips
quote:Op donderdag 24 december 2020 14:48 schreef ijs_beer het volgende:
Ik ben bij Heel Holland Bakt altijd zenuwachtig of Jannie niet spontaan een toeval krijgt van alle suiker die ze moet opvreten.
Ik weet het zélf vaak niet eens!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Dat hebben we vaker bij Strani's posts
Goeiequote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Em31 het volgende:
[..]
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het recept
Ja, maar dat is gewoon de ouderdomquote:Op donderdag 24 december 2020 14:52 schreef Strani het volgende:
[..]
Ik weet het zélf vaak niet eens!
Sowieso met die van anderen als ze even niet kijkenquote:Op donderdag 24 december 2020 14:53 schreef ijs_beer het volgende:
Ik ben bij Strani altijd zenuwachtig dat als ie mee zou doen bij Heel Holland Bakt dat ie dan met eieren zou gaan lopen schudden.
Nou als het @BillDauterive nu niet lukt dan weet ik het ook niet meer!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:53 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Goeie![]()
En de eieren op kamertemperatuur
Dat wist ik wel en dat gaat nog wel spannend worden, want als ik een eitje bak, dan breekt het eigeel wel eens voordat ie in de pan zit. Als dat nu ook gebeurt, is het dan nog te redden door met een lepel alle eigeel uit de kom te halen, of is het dan al verloren?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:51 schreef Em31 het volgende:
[..]
Pas ook nog op dat er geen eigeel bij het eiwit zit en je kom vetvrij is anders lukt het opkloppen niet, maar misschien stond dat wel gewoon in het recept
Ik kan niet goed tegen deze drukquote:Op donderdag 24 december 2020 14:54 schreef Em31 het volgende:
[..]
Nou als het @:BillDauterive nu niet lukt dan weet ik het ook niet meer!
Heb je er geen zeefje voor?quote:Op donderdag 24 december 2020 14:54 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat wist ik wel en dat gaat nog wel spannend worden, want als ik een eitje bak, dan breekt het eigeel wel eens voordat ie in de pan zit. Als dat nu ook gebeurt, is het dan nog te redden door met een lepel alle eigeel uit de kom te halen, of is het dan al verloren?
Even in een bakje splitsen in plaats van alles meteen in 1 kom!quote:Op donderdag 24 december 2020 14:54 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat wist ik wel en dat gaat nog wel spannend worden, want als ik een eitje bak, dan breekt het eigeel wel eens voordat ie in de pan zit. Als dat nu ook gebeurt, is het dan nog te redden door met een lepel alle eigeel uit de kom te halen, of is het dan al verloren?
Ftfyquote:Op donderdag 24 december 2020 14:53 schreef ijs_beer het volgende:
Ik ben bij Strani altijd zenuwachtig dat als ie mee zou doen bij Heel Holland Bakt dat ie dan met eieren zou gaan lopen schudden.
Nou nou nou. Zo'n predator is het ook weer niet.quote:
Dat was ik ook zeker van planquote:Op donderdag 24 december 2020 14:55 schreef Em31 het volgende:
[..]
Even in een bakje splitsen in plaats van alles meteen in 1 kom!
We leggen wel een druk op die arme Billyquote:Op donderdag 24 december 2020 14:54 schreef Em31 het volgende:
[..]
Nou als het @:BillDauterive nu niet lukt dan weet ik het ook niet meer!
Zo kennen we je weerquote:Op donderdag 24 december 2020 14:54 schreef Strani het volgende:
[..]
Sowieso met die van anderen als ze even niet kijken
Hahaha grapje hoor, maar door je vingers is wat minder scherp dan zo’n gewone zeefquote:Op donderdag 24 december 2020 14:57 schreef Strani het volgende:
[..]
Nou dat zou ik écht gebruiken hoor
Dan is het wel aardig verloren ja helaas. Maar misschien dat je ze allemaal apart kan breken eerst in een kommetje. Als er dan een eigeel breekt, hoef je niet gelijk de rest van de eiwitten ook weg te gooienquote:Op donderdag 24 december 2020 14:54 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat wist ik wel en dat gaat nog wel spannend worden, want als ik een eitje bak, dan breekt het eigeel wel eens voordat ie in de pan zit. Als dat nu ook gebeurt, is het dan nog te redden door met een lepel alle eigeel uit de kom te halen, of is het dan al verloren?
Green predator, wel een tikkeltje vreemdquote:Op donderdag 24 december 2020 14:56 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Nou nou nou. Zo'n predator is het ook weer niet.
Als er dan een breekt zou ik het toch apart kloppen denk ik voor de zekerheid want een beetje kan al genoeg zijnquote:Op donderdag 24 december 2020 14:57 schreef BillDauterive het volgende:
[..]
Dat was ik ook zeker van plan
Takes one to know onequote:Op donderdag 24 december 2020 15:00 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Green predator, wel een tikkeltje vreemd
Als het nu mislukt worden we woestquote:Op donderdag 24 december 2020 14:57 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
We leggen wel een druk op die arme Billy
Ja die dingen lijken me wel handig!quote:
Dat is ook een goede tip ja en zo doe ik het ook heel vaak, ipv de dooier "over te hoppen" tussen de twee schaaltjes. Die schaaltjes zijn ook gewoon nog scherp en dan kun je de dooier alsnog breken. Veel minder kans bij zachte handjesquote:Op donderdag 24 december 2020 14:58 schreef Em31 het volgende:
[..]
Hahaha grapje hoor, maar door je vingers is wat minder scherp dan zo’n gewone zeef
OPHEFquote:Op donderdag 24 december 2020 15:00 schreef Em31 het volgende:
[..]
Als het nu mislukt worden we woest
Ja ik kan het goed snappen dat jullie bij mij ook altijd zenuwachtig zijnquote:
HOIquote:
Dus net voor het splitsen even wat handcrème op.quote:Op donderdag 24 december 2020 15:01 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Dat is ook een goede tip ja en zo doe ik het ook heel vaak, ipv de dooier "over te hoppen" tussen de twee schaaltjes. Die schaaltjes zijn ook gewoon nog scherp en dan kun je de dooier alsnog breken. Veel minder kans bij zachte handjes
Geen ideequote:Op donderdag 24 december 2020 15:02 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
HOI
Wanneer doe jij wel eens mee met Among Us op Discord?
Opstijven goed, uitlopen slecht. Je leert hier nog eens wat.quote:Op donderdag 24 december 2020 14:29 schreef H_T het volgende:
[..]
Het is wel fijn als het goed kan opstijven in de koelkast, anders loopt het zo uit na het opscheppen
Haags kennende heeft hij dat in 1 ochtend alweer erbij terug gepost, dus of dat nou zo'n zware straf is waar hij iets van leert....quote:Op donderdag 24 december 2020 15:01 schreef Strani het volgende:
[..]
Voor straf 10.000 posts van je postcount af!
quote:Op donderdag 24 december 2020 15:00 schreef Em31 het volgende:
[..]
Als het nu mislukt worden we woest
Ja lekker tochquote:Op donderdag 24 december 2020 15:02 schreef Em31 het volgende:
[..]
Dus net voor het splitsen even wat handcrème op.
Ik wil weten hoe jij klinktquote:
Een half miljoen eraf dan!quote:Op donderdag 24 december 2020 15:03 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Haags kennende heeft hij dat in 1 ochtend alweer erbij terug gepost, dus of dat nou zo'n zware straf is waar hij iets van leert....
Prachtig weer hoor!quote:
Ik zou handcrème door het baksel doen. Weet je zeker dat de cake fluffy is.quote:Op donderdag 24 december 2020 15:02 schreef Em31 het volgende:
[..]
Dus net voor het splitsen even wat handcrème op.
Dat wil ik horen!quote:
Weer?quote:
Waarom niet ook, met lavendel moet sowieso wel kunnen.quote:Op donderdag 24 december 2020 15:05 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Ik zou handcrème door het baksel doen. Weet je zeker dat de cake fluffy is.
Het is typisch 2020 though.quote:Op donderdag 24 december 2020 09:18 schreef Arizona het volgende:
[..]
Ja, gelukkig wel ja![]()
Voel me echt een Scrooge nu
Want: ik heb de laatste traptrede gemist toen ik naar beneden ging. Vól op mijn net herstelde enkel geland. Die is nu pijnlijk en zwelt wat op.
![]()
Het is zo'n dag.
Ik heb zo'n één en het is ontzettend handig. Bij de meeste kookwinkels wel te koopquote:Op donderdag 24 december 2020 15:00 schreef Aoibhin het volgende:
[..]
Ja die dingen lijken me wel handig!Maar is iets anders dan een zeefje natuurlijk; daar ga je echt niks mee bereiken
Misschien ook een luchtje opdoen bij het beslag, gaat het lekker van ruikenquote:Op donderdag 24 december 2020 15:05 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Ik zou handcrème door het baksel doen. Weet je zeker dat de cake fluffy is.
Oh, dan ben ik in de war met @Cyan9quote:Op donderdag 24 december 2020 15:05 schreef ijs_beer het volgende:
[..]
Weer?
IK HEB NOG NOOIT EERDER ZO'N TEKENING HIER GEPLAATST.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |