abonnement Unibet Coolblue
pi_195329275
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:06 schreef Ixnay het volgende:
Er gaan weer massaal mensen op stemmen. En ze geloven er nog echt in.
Ik geloof er niet in. Met tellingen kan gesjoemeld worden. Over gemeenteraadsverkiezingen tilde Baudet daar een tipje van de sluier. De tellingen gaan op een usb stick op de fiets naar het gemeentehuis naar een onbeveiligde computer.
pi_195329285
quote:
3s.gif Op woensdag 23 september 2020 02:40 schreef Treinhoer het volgende:

[..]

Ten eerste zou ik absoluut geen draft opstellen om Eurobonds voor te stellen om de doodeenvoudige reden: Je beloond slecht gedrag van bankiers, omdat ze weten dat hun speculaties worden gedekt door de belastinbetalers.
Ik had voorgesteld om zieke banken om te laten vallen. Dat doet zeer, heel veel zeer. Maar dat is de enige manier om het systeem te resetten en er voor te zorgen dat banken veel voorzichtiger speculeren.

Ik had als MP ook pertinent geweigerd om Eurobonds te accepteren omdat veel landen dit geld gebruiken voor andere zaken, maar ook dat is weer een 'beloning' voor landen die jarenlang de eigen uitgaven niet op orde hebben en er met de pet naar hebben gegooid. En al die landen kunnen prima op de financiele markt geld lenen nu. De rentes zijn zo gunstig zodat ze haast nog geld toe krijgen om te lenen. Maar dat moeten ze dan terugbetalen. Bij deze situatie kunnen ze jaren klootzakken en tegen werken met als gevolg dat het nooit terug gaat worden betaald. Terwijl wij nu miljarden wegsluizen.
Jammer dat hier dan weer niet op gereageerd wordt.

Spijker op de kop imo
pi_195329327
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:09 schreef feitcepsrep het volgende:

[..]

Jammer dat hier dan weer niet op gereageerd wordt.

Spijker op de kop imo
Je mag het BNW complot en onzin noemen. Maar na alle jaren moeten mensen wel concluderen. Dat nuchter beleid nooit een doel op zich was geweest van onze politiek. Koers stond namelijk altijd al vast.
pi_195329515
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 17:51 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Waarom zie jij liever GL dan PvdA?
Omdat GL net iets scherper is op klimaat, het thema van de komende decennia. Verder heb ik ook niks met Asscher, maar dat is niet de hoofdreden.

(Mijn ideaal zou denk ik trouwens CU, CDA, PvdA en GL zijn, maar ik had het nu over een optie die wel een meerderheid had.)
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195329587
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:12 schreef I-O het volgende:

[..]

Je mag het BNW complot en onzin noemen. Maar na alle jaren moeten mensen wel concluderen. Dat nuchter beleid nooit een doel op zich was geweest van onze politiek. Koers stond namelijk altijd al vast.
Volgens mij heb je niet helemaal door dat ik het juist met m eens ben :D
pi_195329596
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 12:08 schreef archito het volgende:
In een democratie als die van Nederland moet je nu eenmaal samenwerken en compromissen sluiten. Gelukkig maar.
En daarom zijn ze tegen het raadgevend referendum en komen ze niet met een voorstel voor een bindend referendum?
pi_195329608
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 14:14 schreef Hahug13 het volgende:
Ik weet het echt niet meer. Ik stem al jaren VVD maar ik sta absoluut niet achter het beleid dat het kabinet de afgelopen periode heeft gevoerd. Maar wat is het alternatief? FvD of PVV? Ik vind het allemaal niks. Ik denk dat het FvD gaat worden omdat ik graag wil zien wat ze kunnen bereiken als ze meer zetels zouden hebben.
En het CDA of het CU als alternatief voor de VVD?
pi_195329668
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 23:58 schreef EttovanBelgie het volgende:
Het wordt PvdA; de SP is met die laatste frats omtrent de euro ook voor nu geen optie. Dat die partij maar niet doorheeft dat het een enorm potentieel heeft aan kiezers maar steeds weer verzandt in kinderachtig populisme... Hamer op vaste banen en sociale zekerheid... laat dat gezever over de euro en de EU over aan de BNW'ers van de PVV en FvD.

PvdA is de enige solide keuze op links; en links is hard nodig in dit land. Rutte heeft het verre van slecht gedaan, en zich ook een uitermate bekwaam leider betoond. Maar de typische VVD-kernpunten hebben nu lang genoeg onze samenleving tot rendabel kosten-baten plaatje gemaakt. Terug met de menselijke maat, collectieve verantwoordelijkheid, sociale ZEKERHEID en eerlijke verdeling.
Wat is volgens jou het verschil tussen PvdA en GL? En wat versta jij onder eerlijke verdeling? In hoeverre is de verdeling zoals wij die hebben in NL niet eerlijk? Ik denk dat er weinig landen zijn waarin de inkomsten zo dicht bij elkaar liggen als in NL.
pi_195329757
- Hier ook -

[ Bericht 49% gewijzigd door Tijger_m op 29-09-2020 18:54:54 ]
  dinsdag 29 september 2020 @ 18:41:05 #160
413578 Hahug13
Parttime autist
pi_195329821
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:27 schreef jameshond7 het volgende:

[..]

En het CDA of het CU als alternatief voor de VVD?
Dat is voor mij te links. Het probleem is dat de VVD de laatste tijd een flinke ruk naar links heeft gemaakt en dat er nu op FvD en PVV na geen rechtse partij meer over is. En dat zijn nou net de populistische partijen. Ik zou graag een rechtse partij zien zonder populistisch leiderschap, maar dat is er dus niet meer.

Ik heb ook een tijdje naar SGP gekeken en hoewel ik me wel kan vinden in de standpunten liggen mijn prioriteiten toch anders dan die van hun.
pi_195329909
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:37 schreef I-O het volgende:


Ja goed, daarvoor volg ik deze discussie niet lang genoeg denk ik

[ Bericht 16% gewijzigd door Tijger_m op 29-09-2020 18:55:20 ]
pi_195329941
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 15:01 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Verdubbeling daklozen = iedereen erop vooruit.
Glazen bol gekocht bij de action?
pi_195330079
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:41 schreef Hahug13 het volgende:

[..]

Dat is voor mij te links. Het probleem is dat de VVD de laatste tijd een flinke ruk naar links heeft gemaakt en dat er nu op FvD en PVV na geen rechtse partij meer over is.
Daar verschillen de meningen over, @Klopkoek zal zeggen dat er naast de SP geen linkse partij meer over is. Maak jij niet de vergissing dat VVD de laatste jaren een linkser beleid moet voeren omdat ze in de coalitie zitten (al heb je gelijk dat VVD en CDA wat naar links opschuiven: daar zitten de kiezers, serieuze kiezers stemmen over het algemeen niet FvD of PVV).
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
pi_195330097
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 15:57 schreef Hahug13 het volgende:

[..]

:') wat? In welke complottheorien geloof ik dan? Ik heb trouwens niks gezegt over uit de EU stappen ik wil alleen minder EU. Ik vind dat de EU nu teveel macht heeft en niet democratisch genoeg is. Ik ben helemaal geen voorstander van uit de EU stappen zoals de Britten dat hebben gedaan. Ik wil graag dat de macht van de EU wordt ingeperkt en dat het Nederlandse parlement zelf mag beslissen over Nederland.

En ik heb trouwens geen waarom je denkt dat ik met de hele wereld ruzie zou willen maken omdat ze het klimaatakkoord hebben getekend?
Ik kan me daar helemaal in vinden, maar de EU die niet alsmaar meer macht wil over de lidstaten en die aanwendt ten bate van het internationale grootbedrijf bestaat niet. De niet democratische EU die zijn macht blijft uitbreiden onder wat voor voorwendsel en hoe illegaal dan ook is de enige EU die er is. Kut voor je, en voor mij maar het is niet anders.

Het beste scenario is dat er op een gegeven moment zoveel lidstaten zijn die zeggen 'op deze manier doen wij niet meer mee' dat de EU helemaal overhoop wordt gehaald maar wel blijft bestaan als samenwerkingsverband met regels voor de interne markt en een gezamenlijk internationaal beleid. .

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 17:56 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Met sommige zaken zoals de media heb je vaak een punt (het volk wijsmaken dat er goed corona beleid wordt gevoerd; bij de tegenstanders alleen de gekkies laten zien) maar dit is natuurlijk een stropop.
Het gaat echt niet alleen over het coronabeleid, ook het idee dat het voor corona goed ging met de economie en zelfs het land is pure propaganda. En als over de EU gaat dan wordt het ineens weer een nationalistische landenwedstrijdje waarin onze aanvoerder Rutte knap strijd levert terwijl we goed scoren op allerlei internationale lijstjes in vergelijking met notabene andere EU-landen. Maar kom niet aan de regels van het spel, met GS-criminelen aan het hoofd van de ECB en de EC, met CETA, TTIP en het klimaatakkoord.

Daarnaast heb je het buigen voor totalitair 'progressief'. Ik heb zeker emotioneel niet zoveel tegen het homohuwelijk, maar het idee dat twee mannen recht zouden hebben op een kind vind ik een beetje raar. Het lijkt me normaal om te beginnen bij het recht van het kind. Mijn standpunt van gelijke rechten voor homo's was in de jaren 80 nog progressief en inmiddels reactionair omdat ik niet met winden meewaai. Het totale normaliseren en het creeeren van een industrie rondom snijden in een gezond lichaam vind ik ronduit bizar, net als dat bioligische mannen de vloer aan mogen vegen met sportende vrouwen. Als dit twitter was had ik de eerste doodsbedreiging al te pakken en was men op zoek naar mijn werkgever om me te laten ontslaan. Het is of je steunt alle gekte of je bent een homohater.

quote:
Sowieso zijn er wel degelijk zwemen van antisemitisme. Denk aan al die Russische vrienden, hun denktank tijger Sid Lukassen of het theedrinken met Le Pen.

Hier een fraaie opsomming:

In een interview (19 mei 2018) met Baudet in het AD komt langs dat hij in een van zijn boeken beweert dat Parijs niet meer zou bestaan als maarschalk Pétain niet met de nazi's had gecollaboreerd. Dit is op z'n zachtst gezegd een uiterst pijnlijke uitspraak, alleen al in het licht van de deportatie van Joden door het Vichy-regime. En bovendien historisch aanvechtbaar: de Duitse generaal Dietrich von Choltitz, militair gouverneur van Parijs, beweert in zijn memoires dat hij een direct bevel van Hitler om Parijs te verwoesten heeft genegeerd, omdat hij van de stad hield en dacht dat Hitler gek was geworden.
https://ikje.blogspot.com(...)n-neofascist-20.html
Op die manier kun je Rutte natuurlijk ook als neonazi met rassenleer neerzetten, zie zijn contacten met Blok en diens uitspraken over Suriname. Hij dealt ook regelmatig met de homohaters van de SGP terwijl zijn politieke vriend Halbe Zijlstra bij Putin in de datsja mocht komen en zijn nauwe banden met 'Horst Wessellied' Van Baalen, handelaar van de dood Henry Keizer en oorlogshitser Verhofstadt. Om nog maar te zwijgen over zijn eigen 'profileringsdrang' als staatssecretaris.

Bij links wordt het nog leuker. De lijntjes van Klaver naar RaRa zijn kort, de link tussen Asscher en Pol Pot overduidelijk. En over de moslimpolitici hoeven we het helemaal niet te hebben. Dat neemt overigens niet weg dat je het Nederlands nationalisme niet op het Franse of Vlaamse moet projecteren en doen alsof zij hetzelfde zijn. Hij had een keer Ramataursing mee moeten neven naar die Vlaamse gelevlaggenzwaaiers dan had hij het verschil met Nederlands rechts wel gemerkt.

Maar kritiek op Soros is ook al antisemitisch tegenwoordig, wie kan er nou tegen zijn dat een gewetenloze buitenlandse miljardair zijn geld gebruikt om hier de politiek en de media te beinvloeden ten bate van niet-Nederlandse belangen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 19:00:17 #165
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195330126
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 15:59 schreef Hahug13 het volgende:

[..]

[..]

Volgens mij hebben ze meer iets tegen homo activisme ipv homo's zelf. Dat is wel iets anders. Ik heb zelf persoonlijk ook iets tegen regenboogzebrapaden maar niks tegen homo's
Da's wel dun, hoor. "Ik ben niet tegen homo's maar ze moeten wel stil zijn"
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195330301
Bij gebrek aan beter denk ik dat het PVV of FvD gaat worden, hoewel ik vind dat beiden het niet goed aanpakken..te polariserend. Maar geen enkele andere partij kan mij bekoren dus het is dit of thuisblijven.
pi_195330395
Ja. Rutte is voor mij de "minst slechte" van het stelletje dat in de Tweede Kamer zit en tevens situeer ik mezelf als economisch rechts, sociaal in het centrum. De VVD sluit zodoende redelijk bij mij aan.
Enkel een overwinning van Omzigt/Hoekstra had me mogelijk op andere gedachten kunnen brengen.
pi_195330908
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 19:00 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Da's wel dun, hoor. "Ik ben niet tegen homo's maar ze moeten wel stil zijn"
Op wie doel je nu precies met 'ze'? Want lang niet alle LGBT'ers doen mee aan de hele gecreëerde cultuur binnen die scene. Het wordt gepresenteerd alsof dat dé universele beleving is, maar dit is verre van het geval. Er zijn ook genoeg LGBT'ers die er helemaal niets mee hebben en zich er zelf van distantiëren. Kortom, er is dus wel degelijk een concreet verschil tussen kritiek op de cultuur en kritiek op de seksuele oriëntatie.
  dinsdag 29 september 2020 @ 19:52:24 #169
413578 Hahug13
Parttime autist
pi_195330917
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 18:57 schreef Hanca het volgende:

[..]

Daar verschillen de meningen over, @:Klopkoek zal zeggen dat er naast de SP geen linkse partij meer over is. Maak jij niet de vergissing dat VVD de laatste jaren een linkser beleid moet voeren omdat ze in de coalitie zitten (al heb je gelijk dat VVD en CDA wat naar links opschuiven: daar zitten de kiezers, serieuze kiezers stemmen over het algemeen niet FvD of PVV).
Daarom zei ik ook dat het voor MIJ te links is. Op zich wel makkelijk om iedereen rechts van de VVD gelijk weg te zetten als niet-serieuze kiezer. Maar goed, elke stem is evenveel waard. Al lijkt dit wel heel erg op hoe het in 2016 in de VS ook ging, serieuze kiezers stemmen toch niet op Trump. Daar kregen ze ook even een wakeup call. Misschien is dat ook wel de rede dat steeds meer kiezers de niet-serieuze kant op gaan.

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 19:14 schreef Pleun2011 het volgende:
Bij gebrek aan beter denk ik dat het PVV of FvD gaat worden, hoewel ik vind dat beiden het niet goed aanpakken..te polariserend. Maar geen enkele andere partij kan mij bekoren dus het is dit of thuisblijven.
Precies, daar zit ik dus ook mee. Maar ik ga zowieso stemmen, thuis blijven vind ik geen optie.
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 19:53:02 #170
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195330924
NVM
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 29 september 2020 @ 19:58:05 #171
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195331004
Nee, dan ben je de grootste debiel die er is en bevestig je de minachting van de zittende politici voor de doorsnee kiezer

Je moet juist bij deze verkiezingen de zittende partijen zo hard mogelijk afstraffen voor hun wanbeleid door ze massaal te vernederen door:

• Niet op ze te stemmen
• Ook niet een voorkeurstem op de zittende partij, maar ander persoon
• Partij stemmen die het hardst oppositie heeft gevoerd

Voorbeeld
Vroeger CDA gestemd, genadeloos genaaid door Grapperhaus >>> stem Wilders is het antwoord
ook al bevalt de partij je niet, je bent het verplicht


Hier kunnen de andere oppositie partijen nog een puntje aan zuigen :7
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:01:32 #172
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195331078
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 19:58 schreef ikweethetookniet het volgende:
Nee, dan ben je de grootste debiel die er is en bevestig je de minachting van de zittende politici voor de doorsnee kiezer

Je moet juist bij deze verkiezingen de zittende partijen zo hard mogelijk afstraffen voor hun wanbeleid door ze massaal te vernederen door:

• Niet op ze te stemmen
• Ook niet een voorkeurstem op de zittende partij, maar ander persoon
• Partij stemmen die het hardst oppositie heeft gevoerd

Voorbeeld
Vroeger CDA gestemd, genadeloos genaaid door Grapperhaus >>> stem Wilders is het antwoord
ook al bevalt de partij je niet, je bent het verplicht


Hier kunnen de andere oppositie partijen nog een puntje aan zuigen :7
Moet dit?
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 20:04:07 #173
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195331134
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:01 schreef VoMy het volgende:

[..]

Moet dit?
Waarom niet? Daar is dit topic voor.

Ik vind het een vreemde insteek want dan zit je voor 4 jaar vast aan een partij van brievenbus pissers die nog nooit iets gepresteerd heeft behalve op het pluche zitten maar soit, dat mag in een democratie.

Oh sorry, ik vergat nog wat, een partij die bestaat uit een man, een veroordeelde haatzaaier. Maar als je daar op wilt stemmen dan mag dat uiteraard.

[ Bericht 5% gewijzigd door Tijger_m op 29-09-2020 20:09:25 ]
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:16:32 #174
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195331424
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:01 schreef VoMy het volgende:
Moet dit?
Helaas wel, en de oorzaak daarvan is niet Wilders, maar een Grapperhaus die over alle nederlanders heen pist

Dan maar liever een PVV er die door de brievenbus pist :7
pi_195331447
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 19:14 schreef Pleun2011 het volgende:
Bij gebrek aan beter denk ik dat het PVV of FvD gaat worden, hoewel ik vind dat beiden het niet goed aanpakken..te polariserend. Maar geen enkele andere partij kan mij bekoren dus het is dit of thuisblijven.
Maar waarom stem je dan niet blanco :?
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:18:59 #176
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195331480
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:04 schreef Tijger_m het volgende:
Waarom niet? Daar is dit topic voor.
Ik vind het een vreemde insteek want dan zit je voor 4 jaar vast aan een partij van brievenbus pissers die nog nooit iets gepresteerd heeft behalve op het pluche zitten maar soit, dat mag in een democratie......
Dank, jij begrijpt wat een forum moet zijn
Je zit niet aan die Partij vast want door zo te stemmen versplinteren de grote partijen zodat er een coalitie moet worden gevormd van tenminste 5 partijen
Dan is de rol van de PVV niet zo groot als ze al meedoen, en doen ze niet mee, dan hebben CDA en VVD niet meer zo een grote bek
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:20:52 #177
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195331513
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:17 schreef Fugue het volgende:
Maar waarom stem je dan niet blanco :?
Omdat je dan geen controle hebt over waar die stem terecht komt
Je zal wel moeten stemmen op een oppositie partij om niet weer zo genaaid te worden als deze periode is gebeurd
pi_195331540
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:20 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Omdat je dan geen controle hebt over waar die stem terecht komt
Je zal wel moeten stemmen op een oppositie partij om niet weer zo genaaid te worden als deze periode is gebeurd
Er valt niet te regeren met die partijen dus dan word je als kiezer evengoed genaaid
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 20:22:00 #179
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195331541
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:18 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Dank, jij begrijpt wat een forum moet zijn
Je zit niet aan die Partij vast want door zo te stemmen versplinteren de grote partijen zodat er een coalitie moet worden gevormd van tenminste 5 partijen
Dan is de rol van de PVV niet zo groot als ze al meedoen, en doen ze niet mee, dan hebben CDA en VVD niet meer zo een grote bek
Ok, dus je hebt liever CDA/VVD/D66/GL en CU?
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:23:30 #180
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195331584
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:16 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

Helaas wel, en de oorzaak daarvan is niet Wilders, maar een Grapperhaus die over alle nederlanders heen pist

Dan maar liever een PVV er die door de brievenbus pist :7
Jij maakt de toekomst van het land afhankelijk van de trouwerij van een minister. :')
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:28:14 #181
195606 ikweethetookniet
Weet jij het wel ?
pi_195331674
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:23 schreef Hexagon het volgende:
Jij maakt de toekomst van het land afhankelijk van de trouwerij van een minister. :')
:N Ik maak de toekomst van dit land afhankelijk van de integriteit van de minister en die heeft Grapperhaus 0.0
Sterker nog deze lul verwijdert zijn eigen strafblad
pi_195331696
Natuurlijk niet
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:30:37 #183
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_195331717
Eerst was FvD m'n keus maar vind ze helaas ongeloofwaardig worden. Zat potentieel in.

Nu VVD.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 20:41:58 #184
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195331911
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:28 schreef ikweethetookniet het volgende:

:N Ik maak de toekomst van dit land afhankelijk van de integriteit van de minister en die heeft Grapperhaus 0.0
Sterker nog deze lul verwijdert zijn eigen strafblad
Dat is een argument tegen het CDA, niet voor de PVV.

Ik ben van de generatie die Paars 1 nog heel goed kan herinneren, ik weet nog hoe blij iedereen was dat we eindelijk van het CDA verlost waren. De enige reden dat het CDA weer in de regering kan komen zijn de PVV en de FvD.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195331978
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:17 schreef Fugue het volgende:

[..]

Maar waarom stem je dan niet blanco :?
Om nou voor een blanco stem mijn zolderkamer te verlaten.. nou, nee.
pi_195332001
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:45 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Om nou voor een blanco stem mijn zolderkamer te verlaten.. nou, nee.
Oke. Ik begrijp gewoon oprecht niet waarom je op een partij zou stemmen waar je niet achter staat
  dinsdag 29 september 2020 @ 20:52:09 #187
464681 hollandia02
"The Young Boy"
pi_195332091
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:45 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Om nou voor een blanco stem mijn zolderkamer te verlaten.. nou, nee.
Helaas kunnen we nog niet online stemmen.
In Rotterdam verdienen ze het, in Den Haag verdelen ze het en in Amsterdam smijten ze het over de balk.
Jules Deelder, may he rest in peace
pi_195332117
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:46 schreef Fugue het volgende:

[..]

Oke. Ik begrijp gewoon oprecht niet waarom je op een partij zou stemmen waar je niet achter staat
Ik zou er achter kunnen staan als ze iets gematigder zouden zijn zodat anderen met hen willen regeren. Mocht ik op één van die partijen gaan stemmen dan is dat eerder omdat ik een afkeer heb van VVD en nog meer van links progressief
pi_195332375
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 19:52 schreef Hahug13 het volgende:

[..]

Daarom zei ik ook dat het voor MIJ te links is. Op zich wel makkelijk om iedereen rechts van de VVD gelijk weg te zetten als niet-serieuze kiezer. Maar goed, elke stem is evenveel waard. Al lijkt dit wel heel erg op hoe het in 2016 in de VS ook ging, serieuze kiezers stemmen toch niet op Trump. Daar kregen ze ook even een wakeup call. Misschien is dat ook wel de rede dat steeds meer kiezers de niet-serieuze kant op gaan.
Serieuze kiezers stemmen natuurlijk ook niet op de VVD. Populistisch gebral over hardwerkende Nederlanders, lagere lastendruk en fabeltjes over onbegrepen marktwerking om vervolgens de lastendruk enorm te verhogen en het geld aan niet zo hard werkende maar hard bezittende buitenlanders te geven. En wel overheidstaken aan cowboys uitleveren onder het mom van marktwerking, alsof daarmee hun incompetente bestuurders wezenlijk minder schade kunnen aanrichten.

De VVD hangt van holle demagogie, fake news en patjepeeerige platvloersheid aan elkaar. De enige verfijning zit hem in de manier waarop ze messen in ruggen steken en soms de manier waarop ze graaien.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_195332539
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:53 schreef Pleun2011 het volgende:
Ik zou er achter kunnen staan als ze iets gematigder zouden zijn zodat anderen met hen willen regeren.
Ik zie het juist precies andersom. Ik zou nooit op een partij stemmen die al bij voorbaat water bij de wijn doet. Dan sta je bij de onderhandelingen nog zwakker. Nee, eerst vol voor je overtuigingen, principes of idealen staan, na de verkiezingen zie je verder.

Dat partijen zeggen andere uit te sluiten is gewoon een handige truc waar je niet in moet trappen. Het zet druk op die partijen de gewenste kant op te schuiven en tevens trekt het de kiezers met een hekel aan die uitgesloten partij. Maar na de verkiezingen is dit zo weer anders, dat hebben we in het verleden gezien.

[ Bericht 5% gewijzigd door Wegenbouwer op 30-09-2020 00:24:52 ]
pi_195332556
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:41 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Dat is een argument tegen het CDA, niet voor de PVV.

Ik ben van de generatie die Paars 1 nog heel goed kan herinneren, ik weet nog hoe blij iedereen was dat we eindelijk van het CDA verlost waren. De enige reden dat het CDA weer in de regering kan komen zijn de PVV en de FvD.
Nee, ook het feit dat VVD vanuit hun programma meer een voorkeur heeft voor het CDA dan voor de PvdA. Ook al hebben personen in de VVD vaak meer met PvdA'ers dan met CDA'ers (ze moeten niks van die "normen en waarden, volkslied en sociale stage"-taal hebben), het programma van het CDA sluit wel gewoon meer aan. Met VVD de grootste is een keuze voor het CDA als partij er bij gewoon heel logisch.

Verder zijn we al veel verder dan Paars, CDA is niet meer die partij die altijd regeerde en wordt daar door huidige politici ook niet meer mee geassocieerd. Rutte was dan misschien 'al' 37 bij Paars 1, Dijkhoff was bijvoorbeeld nog maar 23 en heeft dus nooit echt een "altijd regerend CDA" meegemaakt. CDA is eerder de partij van Balkenende dan van Lubbers. En Balkenende wordt door VVD echt niet gezien als iemand waarvan we eindelijk verlost waren.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 21:19:52 #192
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195332593
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:17 schreef Hanca het volgende:

[..]

Nee, ook het feit dat VVD vanuit hun programma meer een voorkeur heeft voor het CDA dan voor de PvdA. Ook al hebben personen in de VVD vaak meer met PvdA'ers dan met CDA'ers (ze moeten niks van die "normen en waarden, volkslied en sociale stage"-taal hebben), het programma van het CDA sluit wel gewoon meer aan. Met VVD de grootste is een keuze voor het CDA als partij er bij gewoon heel logisch.

Verder zijn we al veel verder dan Paars, CDA is niet meer die partij die altijd regeerde en wordt daar door huidige politici ook niet meer mee geassocieerd. Rutte was dan misschien 'al' 37 bij Paars 1, Dijkhoff was bijvoorbeeld nog maar 23 en heeft dus nooit echt een "altijd regerend CDA" meegemaakt.
De ironie is dat nu de VVD de rol van CDA heeft, natuurlijk, falende bestuurders, integriteits problemen alom hoewel het CDA met hun verkiezing ook weer flink op de oude toer is, natuurlijk.

Maar goed, ik moet niets van VVD of CDA hebben en ik ben dus bepaald niet onbevooroordeeld :)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195332660
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:19 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

De ironie is dat nu de VVD de rol van CDA heeft, natuurlijk, falende bestuurders, integriteits problemen alom hoewel het CDA met hun verkiezing ook weer flink op de oude toer is, natuurlijk.

Maar goed, ik moet niets van VVD of CDA hebben en ik ben dus bepaald niet onbevooroordeeld :)
Als ik van een periode niks moet hebben, is het wel van Paars. Ook al was ik maar 7-15 jaar oud, Paars blijft de politieke nachtmerrie.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 21:24:13 #194
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195332668
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:23 schreef Hanca het volgende:

[..]

Als ik van een periode niks moet hebben, is het wel van Paars. Ook al was ik maar 7-15 jaar oud, Paars blijft de politieke nachtmerrie.
Ik vind je toch een prima gast, hoor ;)
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_195332739
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:23 schreef Hanca het volgende:

[..]

Als ik van een periode niks moet hebben, is het wel van Paars. Ook al was ik maar 7-15 jaar oud, Paars blijft de politieke nachtmerrie.
De Ravages van Rutte zijn ook niet alles...
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_195332843
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:24 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ik vind je toch een prima gast, hoor ;)
Ach ja, met de meeste D66'ers kan ik hier prima optrekken. En er zijn ook zat D66 kamerleden die ik best kan waarderen.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
  Moderator dinsdag 29 september 2020 @ 21:33:04 #197
54278 crew  Tijger_m
42
pi_195332874
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:31 schreef Hanca het volgende:

[..]

Ach ja, met de meeste D66'ers kan ik hier prima optrekken. En er zijn ook zat D66 kamerleden die ik best kan waarderen.
Ik ben geen lid van een partij, ik neem mijn beslissing op basis van de programma's en ik neem in ogenschouw wat de afgelopen periode gebracht heeft, dogmatisch ben ik absoluut niet behalve op het vlak van de EU mischien.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  dinsdag 29 september 2020 @ 21:40:28 #198
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195332996
quote:
6s.gif Op dinsdag 29 september 2020 20:28 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:N Ik maak de toekomst van dit land afhankelijk van de integriteit van de minister en die heeft Grapperhaus 0.0
Sterker nog deze lul verwijdert zijn eigen strafblad
Maarre in hoeverre schiet je wat op met de PVV, waar nogal wat lui met een strafblad op afkomen.
  dinsdag 29 september 2020 @ 21:42:44 #199
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_195333031
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:17 schreef Hanca het volgende:
Rutte was dan misschien 'al' 37 bij Paars 1, Dijkhoff was bijvoorbeeld nog maar 23 en heeft dus nooit echt een "altijd regerend CDA" meegemaakt.
In 1994 was Rutte 27 en Klaas 13.
pi_195333186
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 september 2020 21:42 schreef Hexagon het volgende:

[..]

In 1994 was Rutte 27 en Klaas 13.
Ja, mijn fout... ik zat er 10 jaar naast. Maar dat geeft nog duidelijker aan dat CDA niet meer die partij is die altijd regeert.
Misschien is er geen gevoel dat groter geluk geeft dan dat men voor andere mensen iets kan betekenen (Dietrich Bonhoeffer )
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')