abonnement Unibet Coolblue
pi_194937631
In dit topic wil ik en nodig ik anderen uit, om de podcasts die ze luisteren, te bespreken. Het zou fijn zijn om een korte introductie te doen en te beschrijven wat je er van vindt. Op deze manier kan je nieuwe podcasts ontdekken en je ei erover kwijt. Wat mij betreft mogen het populaire, maar ook meer obscure podcasts zijn.

Genres kunnen wat mij betreft uiteenlopend zijn. Ik heb ook even getwijfeld in welk subforum dit te doen omdat er zo veel verschillende zijn, maar dit subforum lijkt mij iets passender dan MUZ. En heeft het misschien ook iets meer nodig ;-).
pi_194937671
Ik begin zelf met een wat meer obscure podcast :)

Het Nederlandstalige Zes losse tanden is een podcast van vaak iets langer dan een uur waarin muziek wordt besproken. Ze lullen de ene keer wat korter dan de andere keer, en vaak is het ook wat meer slap gelul. De drie presentatoren nemen elk twee recente releases mee op het gebied van punk/metalcore/thrash/hardcore en nog tig hokjes mee en laten die luisteren aan de anderen, die er vervolgens uiteraard een mening over hebben. Eén van hen is muziekredacteur bij het NRC, één van hen werkt bij Epitaph Records en de ander zit/zat in de band John Coffey (die van dat biertje bij Pinkpop).

Hoewel lang niet alle muziek mij aanspreekt, luistert het lekker weg en is het een laagdrempelige manier om nieuwe muziek te leren kennen. Alles wordt ook verzameld in Spotifyplaylijsten, zodat je het achteraf nog eens na kan luisteren zonder gepraat. Zowel wat 'oudere' bands als bijv Deftones tot geheel onbekende bands met nog geen 100 volgers op social media worden besproken en het is dus een flink allegaartje.
Mocht je van deze muziekstijlen houden, zou ik zeggen: doen ^O^
  maandag 7 september 2020 @ 19:21:38 #3
403253 Meke
after all this time? always.
pi_194938368
Heeft u even?
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  maandag 7 september 2020 @ 19:35:42 #4
403253 Meke
after all this time? always.
pi_194938685
Mijn eerste algemene tip is dat je de app pocket casts moet downloaden _O_ Is echt ontzettend fijn, en heel erg veel mogelijkheden O+ Zo kun je bijvoorbeeld afleveringen archiveren nadat je ze beluisterd hebt, waardoor het precies duidelijk is welke afleveringen je al geluisterd hebt, je kunt een wachtlijst maken. Je kunt per podcast instellen wat je met een nieuwe afleveringen wilt doen (onderaan of bovenaan de wachtlijst, wel/niet downloaden) en bijvoorbeeld ook na een bepaalde tijd/ bij een bepaald aantal afleveringen de oude afleveringen archiveren. Ik doe dat bijvoorbeeld bij nieuwspodcasts, die soms 2x per dag uitkomen, die ga ik niet allemaal nog terugluisteren als ik er niet aan toe kwam :P
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_194940024
Over muziek vond ik de podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ echt heel erg leuk. Een snelcursus klassieke muziek luisteren.
Verder luister ik op het moment graag ‘Manmanman de podcast’, ‘Ik ken iemand die’ en voor snel tussendoor ‘Echt gebeurd’.
Ik ben geloof ik vrij laat in de podcasts gerold, maar inmiddels vind ik het echt heerlijk.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  maandag 7 september 2020 @ 21:15:45 #6
403253 Meke
after all this time? always.
pi_194941356
En nu komen er wat toffe podcasts per categorie;

Nieuws-podcasts
De Correspondent ; Net als de website een interessante mix tussen semi-actualiteit en verhalen van achter het nieuws. Veel mooie interviews, maar ook de Rudie en Freddie show (ook als losse podcast) is een aanrader.
NRC Vandaag ; NRC brengt elke dag een mooi achtergrondverhaal uit het nieuws. In zo'n twintig minuten lichten ze dat verhaal toe.
NU.nl Dit wordt het nieuws ; De naam zegt het eigenlijk al. Het is tweemaal daags een soort kort journaal, waarbij ze kort een aantal hoogtepunten uit het nieuws toelichten en vervolgens een minuut of tien dieper op één onderwerp ingaan. Elke vrijdag hebben ze een openbare redactievergadering, dat vind ik stiekem de interessantste aflevering, waarbij ze bepaalde keuzes die ze hebben gemaakt - iets niet brengen of op een bepaalde manier - verder toelichten.

Lifestyle podcasts
30 Minuten Rauw; Ruud de Wild praat 30 minuten met BN'ers van allerlei allooij. De meesten zijn daar behoorlijk open in en ze komen echt tot mooie gesprekken. Het gaat ook echt om hun persoonlijke ontwikkeling en niet alleen om reclame maken voor hun nieuwste show/boek/album/whatever.
The Best Social Podcast; Hoort bij de website 'The Best Social' (Media). Ze praten met mensen aan de voor- en achterkant van de social media. Heel interessant om te weten wat er allemaal achter zit en hoe dat in z'n werk gaat. Bijvoorbeeld één van de oprichters van de Speld die helemaal verteld hoe ze zijn opgericht.
Couple Goals de Podcast; Mandy en Roos zijn samen een queercouple en gaan in gesprek met mensen die voor hen couple goals zijn. Dat zijn onder andere de opa en oma van Roos ( O+ O+ voor die aflevering), maar vooral stellen die op een of andere manier afwijken van "de norm" - veel queerstellen, maar bijvoorbeeld laatst ook een stel dat een non-binair kind heeft.
Datevermaak; Drie Amsterdamse millenials (als je hier al afhaakt lijkt het me beter dat je ook niet gaat luisteren _O- ) vertellen over hun beslommeringen op de Amsterdamse datingmarkt. Lisa, Timo en Lieke daten allerlei verschillende mannen en nemen tijdens die dates voicememo's op. Het is niet echt leerzaam maar wel vermakelijk.
Echt gebeurd; Mensen vertellen echt gebeurde verhalen :D Zijn steeds toffe verhalen van ongeveer een kwartiertje en het kan over vanalles gaan. Meestal is het een vrij grappig of bizar verhaal, soms behoorlijk mooi of heftig (bijvoorbeeld een vluchteling of een ambulancemedewerker die dienst had in Volendam tijdens de brand in het Hemeltje ;( ) .
De Eeuw van de Amateur; Door de makers omschreven als een podcast over ALLES en dat vat het wel redelijk samen. Het gaat vooral een beetje over awkward situaties die de makers meemaken, ze zijn allemaal mediamakers (Botte is podcastproducent en radiomaker, Ype maakt fotostrips en Paulien Cornelisse schuift ook vaak aan en is Paulien Cornelisse :P ) en dat spreekt ook wel een rol - maar het gaat ook wel veel over persoonlijke dingen.
Met Groenteman in de kast; Gijs Groenteman sprak altijd met mensen in de archiefkast af - maar dat kan nu niet meer. Hij spreekt mensen voor een diepteinterview. Een mooie mix tussen mensen met publieke beroepen en mensen die zich meer op de achtergrond begeven. En uit allerlei verschillende 'bubbels', dat vind ik ook wel heel tof!
Van Twee Kanten; Twee geliefden vertellen los van elkaar een heftige verhaal uit hun liefdesleven, erg mooi om zo letterlijk de twee kanten van het verhaal te horen.
VINK, de podcastgids van Nederland; De titel zegt het eigenlijk al :D Drie totaal verschillende mensen (Mischa Blok, radiopresentator, Vincent Bijlo, radiorecensent en Stan Putman, krantrecensent) bespreken iedere week vier podcast: ze dragen er allebei drie aan én eentje aangedragen door een luisteraar. Op een gegeven moment weet je ook wel een beetje wie je meestal volgt. En een hele leuke manier om nieuwe podcasts te leren kennen :D

Educatieve podcasts
Beethoven is meer dan een hond; Een crashcourse in klassieke muziek, béétje studentikoos, maar wel heel luchtig en interessant uitgelegd.
Camera Loopt; actrice Anna Drijver gaat in gesprek met allerlei mensen uit het vak. Van (kleding)stylisten tot stuntmensen tot cameramensen.
De Grote Vriendelijke Podcast; Een podcast voor grote mensen over kinderboeken :D Twee kinderboekenrecensenten bespreken nieuwe kinderboeken en gaan in gesprek met een schrijver. Ze bespreken het schrijfproces, wat iemand me een boek wil bereiken en nog veel meer.
Gewoon Seks; een podcast over.. gewoon seks. En dan eigenlijk niet 'gewoon' seks, maar alle verschillende facetten van seks. Interessant om verhalen van mensen te horen die heel andere seks hebben dan dat ik ken. Ze zijn allemaal heel open en vertellen vanalles :Y
Ongesigneerd; Hierbij wordt het ontwerp van onopvallend straatdesign besproken. Want wie heeft eigenlijk de brievenbussen ontworpen en waarmee is daarbij rekening gehouden? Hoe zorg je dat straatnaambordjes leesbaar zijn en waar is eigenlijk rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de A2?
Polititia; Een noob-podcast over politiek :D Zo legt ze uit wat precies de rollen van de Eerste en de Tweede Kamer zijn, wat de rol van de overzeese eilanden eigenlijk is binnen ons politiek stelsel en gaat ze in gesprek met meerdere politici over wat hun rol precies is.

Verhalende podcasts
Sommigen van deze zijn fictief, sommigen waargebeurd. Ze vertellen in elk geval allemaal in een behapbaar aantal afleveringen een mooi afgerond verhaal
Bob; over een vrouw met dementie die vanalles verteld over haar jeugdliefde - Bob. Haar dochters hadden nog nooit van deze Bob gehoord en vragen zich af in hoeverre deze persoon nou echt bestaat en wat het verhaal is tussen hem en hun moeder.
De Blankenberge tapes ; Ik ga hier niets over vertellen, hier moet je gewoon blanco ingaan, het is fantastisch _O_
De brand in het landhuis; Er is jaaren geleden een landhuis afgebrand onder verdachte omstandigheden. Een journalist die daar in de buurt is opgegroeid onderzoekt dit. Waar is al de kunst gebleven die volgens de geruchten in het landhuis zou liggen? En waarom lag de huiseigenaar zo dicht bij de voordeur maar kon hij niet wegkomen?
De laatste dans; een man vertelt in z'n stamcafé dat hij doodgaat en dat hij z'n laatste maanden op een zonnig eiland door wil brengen. Ze zamelen geld voor hem in, hij vertrekt.. Maar gaat niet dood. De zanger van het lied waarop hij z'n laatste dans in het stamcafé deed, gaat op zoek naar het verhaal achter dit vertrek.
El Tarangu; Een wielrenner uit de jaren '70 is overleden. Tóch gaat een van zijn wielerbuddies met hem uiteten, begin 2000. Ze vragen zich steeds meer af wat daar precies gebeurd is en wie dat precies was :? Er wordt uitgezocht wat daar precies gebeurd is, stap voor stap komt de waarheid steeds meer naar boven.
Kan je even langskomen? ; Met deze woorden wordt een jonge man gebeld en wordt hem verteld dat hij vader gaat worden. De moeder is een vrouw waarmee hij een paar keer een leuke avond heeft beleefd. In de afleveringen die volgen praat hij over verschillende stappen die ze in die negen maanden zetten en hoe ze dat allemaal regelen :Y
The Shrink Next Door [EN]; het verhaal van een psychiater die een paar stappen te ver gaat en zich overal naar binnen manipuleert.

Linksprogressieve podcasts
Bonte Was de Podcast; Twee mediamakers gaan in gesprek over 'blinde vlekken in de media'; in welke programma's worden nog niet-diverse keuzes gemaakt? En welke keuzes waren juist wel heel inclusief? Heel interessante kijk op media.
DAMN, HONEY; Nydia en Marie Lotte spreken elke week met een gast die iets feministisch in hun leven doet. Ze bespreken hun minst feministische act, gaan in gesprek over hoe je stap voor stap steeds iets feministischer kunt worden en bespreken elke week een DAMN, HONEY YES en een DAMN, HONEY NO.

True Crime
Crime Junkie [EN]; Deze Amerikaanse podcast bespreekt elke week een true crimecase; een vermissing of een moord. Ontzettend in scène gezet, maar wel interessant. Ze zijn ontzettend gestructureerd en brengen de zaken heel respectvol.
De Volksjury; Twee Vlaamse vrouwen bespreken tweewekelijks een moord. Ze gaan stap voor stap door de moord heen en bespreken allerlei kanten van het verhaal. Het is gewoon een gezellig geklets, wat best gek is bij het onderwerp _O- Maar ze zijn wel heel respectvol naar slachtoffers en nabestaanden.
Duister de Podcast; Twee vriendinnen vertellen elkaar elke week duistere verhalen. De één vertelt een true crime verhaal, de ander een paranormaal verhaal. Ze kennen elkaars verhalen niet en daardoor hoor je de oprechte reacties van de ander ook, wat een leuke extra dimensie geeft.

Niche podcasts
Ding-a-Dong Podcast; Een heerlijke podcast over het Songfestival. Twee mannen die zichzelf niet ál te serieus nemen weten meer over het Songfestival dan ze willen toegeven en houden je op de hoogte van alle zin en onzin van het Songfestival :9
The Hamilcast [EN]; voor iedereen die de musical Hamilton tof vond. Hoeveel kun je nou over een musical lullen vraag je? Nou inmiddels al ruim 250 afleveringen :P Ze interviewen allerlei mensen die meewerken over de musical, bespreken het boek waar de musical op gebaseerd is.
Harry Potter and the Sacred Text [EN]; Twee literatuurwetenschappers bespreken de hoofdstukken van Harry Potter alsof het een heilig boek is, ze gebruiken daar 'sacred practices' voor en bespreken lessen die je eruit mee kan nemen.
Plumbing the Death Star [EN]; een podcast over nerd culture. Ze bespreken allerlei dilemma's die fictieve werelden met zich meebrengen; vooral veel Star Wars en Marvel, maar ook Harry Potter komt regelmatig voorbij :Y Ze stellen echt leuke vragen en beantwoorden die. Het is veel leuker dan ik het kan omschrijven :')
Pruikentijd Ze hebben nog niet heeel veel afleveringen, maar iedereen die Drag Race een beetje leuk vindt en van plan is Drag Race Holland te kijken, een aanrader O+
The Real Weird Sisters [EN]; Weer een Harry Potter podcast :7 Twee zussen bespreken de boeken hoofdstuk voor hoofdstuk, ze analyseren het tot op het bot en bespreken vooral allerlei leuke dingen eromheen.
Trust Nobody; een podcast over Wie is de Mol. Nelleke, Mark en Elger bespreken iedere week de aflevering van Wie is de Mol of de Vlaamse Mol. Ze bespreken welke verdachte acties er waren, waarom een mol iets wel of niet zou doen en natuurlijk de meest bizarre theorieën _O_
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_194942078
Meke _O_
pi_194942385
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 19:35 schreef Meke het volgende:
Mijn eerste algemene tip is dat je de app pocket casts moet downloaden _O_
En als je daar niet aan kan wennen (zoals ik) en een hekel hebt aan de standaard iOS podcasts app dan adviseer ik Acast! Superfijne UI, alle moderne features die je ook in andere apps kan vinden maar kan er veel beter mee uit de voeten.

Kleine greep, wellicht wat andere onderwerpen dan hierboven ook:

Lore
Folklore in verhalende vorm, soms met een tintje duisternis er in. Altijd fijn!

Noclip
Van het gelijknamige youtube kanaal met gamedocu's van hoogwaardig niveau. Interviews met devs staan centraal.

Serial
4 seizoenen, 4 verschillende onderwerpen tot nu toe. Weinig samenhang en daarom moeilijk te beschrijven zonder per seizoen er op in te gaan. S2 is een sterke aanrader over een US soldaat die in Afghanistan besluit naar de vijand te lopen.

The Brainfood Show
Aanvulling op YouTube kanaal Today I Found Out van Simon Whistler. Allerlei weetjes en feiten die behandeld worden.
Rui Pereira: "You're an artist, you don't give a fuck!"
pi_194942410
Ach ja, dan toch maar nog eentje.

Zimmerman in Space is de wekelijkse podcast van Hens Zimmerman, sterrenkundige die wekelijks vragen van lezers beantwoordt of iets uitlegt over een (soms nieuwsgerelateerd) onderwerp uitlegt. Het gaat over zwarte gaten, verdwaalde asteroïden en radiogolven.
Geinig is dat hij een flink arsenaal van soundbites heeft die hij door zijn teksten heengooit, naast dat hij op een vrij monotone, duidelijk articulerend zijn column in een kwartiertje voorleest.

Ik vind het een taaie podcast, gewoon omdat de onderwerpen behoorlijk beta zijn en dat niet mijn sterke punt is. Daarnaast verslapt mijn aandacht vaak door zijn monotone voorlezen.
Evengoed blijf ik stug doorluisteren, want ik blijf het razend interessant vinden en steek er af en toe nog wat van op.
  maandag 7 september 2020 @ 21:59:24 #10
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_194942903
Ik ben geen podcast luisteraar normaal gesproken maar in de true crime categorie is de showbizzmoord een aanrader.

Begin jaren `80 werd platenproducer Bart van der Laar vermoord gevonden in zijn villa. De podcast geeft niet alleen een leuke inkijk in de Nederlandse showbizzwereld van die tijd maar gaat ook vooral in op de gerechtelijke procedure en de dwalingen die daarin zijn gemaakt.

Lammert de Bruin (De Showbizzmoord): ‘Een journalistiek verhaal is iets heel anders dan een True Crime podcastserie’

En ik kwam dit tegen om te stemmen op je favoriete podcast serie.

facebook
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_194950271
Inmiddels luister ik regelmatig een stuk van My dad wrote a porno.
Dit is een Engelstalige podcast waarin de host het pornoverhaal dat zijn vader heeft geschreven voorleest aan twee vrienden. Het is verdomd slecht geschreven met behoorlijk bijzondere anatomische omschrijvingen, vaak inaccuraat of veeeeel te plastisch, wat hilarisch is om te luisteren.

Toffe podcast, heb regelmatig hardop moeten lachen. Een minder punt vind ik dat er soms te weinig vaart in zit en je soms het idee hebt dan in drie kwartier tien zinnen worden voorgelezen.
pi_194970105
Een andere podcast die ik nog graag onder de aandacht breng is de BNR Perestrojkast.

In deze podcast worden actuele zaken aangaande de (MOE-)landen en gebieden ten oosten van de rivier de Elbe besproken. Meestal wordt er nieuws besproken met een lokale Nederlandse journalist of andere deskundige. De afgelopen periode gaat het natuurlijk met name over Lukashenko, Wit-Rusland en de verkiezingen, en het is wel een interessante manier om het nieuws op die manier te volgen dan alleen via de reguliere media . Verder zijn thema's onder andere de huidige situatie in Polen, het omgaan Covid in de diverse regio's, Poetin uiteraard, maar er is ook een podcast over boekentips uit Centraal- en Oost-Europa.

De podcast wordt regelmatig afgesloten met een (flauw) mopje.
In een klein uurtje word je even bijgepraat en het is voor een buitenstaander als ik, die echter wel een bovengemiddelde interesse heb voor Oost-Europa, goed te volgen. Momenteel zijn de uitzendingen niet zo heel divers wegens Covid en de situatie in Wit-Rusland wat (terecht) aandacht krijgt, maar dat trekt zich wel weer recht te zijner tijd.
pi_195027114
Wat heerlijk is om voor het slapen te luisteren is de podcast Soul Music van BBC Radio 4.

In deze -uiteraard- Engelstalige podcast worden verhalen verteld bij bekende muziekstukken. De genres zijn uiteenlopend, van Boys don't Cry van The Cure tot het volkslied van Amerika, O Holy Night en werken van Mozart en Ravel.

Waar mogelijk vertelt de/een schrijver van het lied over het ontstaan ervan, je hoort flarden van het muziekstuk op de achtergrond, en andere mensen vertellen over relevante ervaringen of herinneringen die zij bij dit lied hebben. Bij Winds of Change van the Scorpions is er bijvoorbeeld iemand die vertelt over zijn vlucht van Oost- naar West-Duitsland, bij Pink Floyd vertelt een moeder over haar zieke zoon die steun ervoer bij het horen van Pink Floyd.
Dit alles gebeurt in een half uurtje en is daarom ideaal om bij in slaap te vallen, maar ook gewoon wakker te luisteren. Er wordt een goedlopend verhaal neergezet met een mooie sfeer, heel fijn.
pi_195054662
Een andere podcast in het true crimegenre is De moord op Patrick van Agros/VPRO.

Bijna twintig jaar terug is in 2002 de 36-jarige tennisleraar Patrick in Heerlen vermoord. De moord is vooralsnog niet opgelost. Er is veel uit de kast getrokken om de moord op te lossen, waaronder betrokkenheid van de Universiteit van Maastricht, rechercheurs die over de landsgrenzen zijn gegaan en blijkbaar 20 rechercheurs die aan de zaak hebben gezeten. Toch is het een cold case en uit de podcast blijkt dat de politie een tunnelvisie had op de ex van Patricks nieuwe vriendin, consequent 'de Turkse ex' genoemd. Maar dat er ook fouten zijn gemaakt, waardoor de crime scene waarschijnlijk vervuild is geweest en er niet goed met de familie is gecommuniceerd.

Prima opgebouwde podcast, alleen trek ik de presentatrice/host Sanne Boer érg slecht. Ze heeft soms kinderlijke uitleg van situaties, een niet-prettige stem en zit (mi) wat in een eenzijdige visie.
pi_195114092
In dat kader heb je ook de podcast De Showbizzmoord, waardoor ik eindelijk eens onthoud waarvoor Martien H onschuldig is veroordeeld.

Het is een podcast waarin in 7 afleveringen van ongeveer een half uur het leven van Bart vd Laar, een platenbobo uit Hilversum, uit de doeken wordt gedaan en wordt verteld hoe hij aan zijn aan einde komt. Vervolgens wordt verteld over het onderzoek en hoe men tot de arrestatie van Martien is gekomen. Het eindigt met de heropening van de zaak en de afloop daarvan.

Interessante, duidelijke uiteenzetting van hoe het gelopen is.
  donderdag 17 september 2020 @ 18:40:52 #16
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_195114214
quote:
14s.gif Op donderdag 17 september 2020 18:33 schreef Meridiaan het volgende:
In dat kader heb je ook de podcast De Showbizzmoord, waardoor ik eindelijk eens onthoud waarvoor Martien H onschuldig is veroordeeld.

Het is een podcast waarin in 7 afleveringen van ongeveer een half uur het leven van Bart vd Laar, een platenbobo uit Hilversum, uit de doeken wordt gedaan en wordt verteld hoe hij aan zijn aan einde komt. Vervolgens wordt verteld over het onderzoek en hoe men tot de arrestatie van Martien is gekomen. Het eindigt met de heropening van de zaak en de afloop daarvan.

Interessante, duidelijke uiteenzetting van hoe het gelopen is.
Zie post #10 :Y

Een andere podcast waar ik wel benieuwd naar ben is "De Brand in het Landhuis"

quote:
Iedere bewoner van de Brabantse gemeente Vught kent grootgrondbezitter Ewald Marggraff. Of althans, iedere Vughtenaar dénkt het hoofdpersonage uit de podcast De brand in het landhuis te kennen. Ewald was een teruggetrokken telg uit de vooraanstaande familie Marggraff die op het landgoed Zionsburg woonde. Hij overleed in 2003 op 80-jarige leeftijd bij een brand in zijn landhuis.

Podcastmaker Simon Heijmans zocht het verhaal van Marggraff uit in de zesdelige podcastserie De brand in het landhuis. Want waar is zijn fortuin van 160 miljoen euro en die kunstcollectie van 500 schilderijen gebleven? En wat klopt er van de verhalen dat Marggraff is vermoord?
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_195160284
Dat is een interessante om te beluisteren, usagi! Wordt vrij mysterieus besproken, dus je gaat er lekker in mee.

Een guilty pleasurepodcast van mij is Zwarte Prietpraat van Prem. Hij krijgt de ruimte om op zondagnacht om middernacht twee uur lang met uiteenlopende gasten te praten over hun werk. Verder provoceert hij met vaste stokpaardjes, komen soms de meest gare bellers aan de lijn en is er een luisteraar die wekelijks een column over de kwalijke praktijken van China heeft.
Verwacht geen muziek, wel heel uiteenlopende gasten met onbekende schrijvers, alternatieve kunstenaars, mensen uit het zakenleven en nog veel meer.

Overigens ben ik niet de enige FOK-ker die luistert, want er werden zondag tweets voorgelezen van @Paul inthedark _O_
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 september 2020 @ 11:15:15 #18
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_195160315
quote:
7s.gif Op zondag 20 september 2020 11:13 schreef Meridiaan het volgende:
Dat is een interessante om te beluisteren, usagi! Wordt vrij mysterieus besproken, dus je gaat er lekker in mee.

Een guilty pleasurepodcast van mij is Zwarte Prietpraat van Prem. Hij krijgt de ruimte om op zondagnacht om middernacht twee uur lang met uiteenlopende gasten te praten over hun werk. Verder provoceert hij met vaste stokpaardjes, komen soms de meest gare bellers aan de lijn en is er een luisteraar die wekelijks een column over de kwalijke praktijken van China heeft.
Verwacht geen muziek, wel heel uiteenlopende gasten met onbekende schrijvers, alternatieve kunstenaars, mensen uit het zakenleven en nog veel meer.

Overigens ben ik niet de enige FOK-ker die luistert, want er werden zondag tweets voorgelezen van @:Paul inthedark _O_
Klopt _O- CC: @Zipportal
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
  Redactie Frontpage / Weblog zondag 20 september 2020 @ 11:15:46 #19
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_195160327
Prem leest vaker m'n tweets voor hee _O_
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_195205190
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2020 11:15 schreef Paul het volgende:
Prem leest vaker m'n tweets voor hee _O_
Ik luister niet wekelijks, maar zal gaan opletten :7

Afgelopen dagen heb ik De Cokevissers beluisterd, een vertelling over cokevissende Urker vissers die samenwerkten met de Amsterdamse onderwereld. Het verhaal luistert voor geen meter weg. De Urkers spreken met een verschrikkelijk Amsterdams accent (?), de dialogen voelen opgelezen aan en de persoon van lokale journalist Anne vd Wal wordt echt als verschrikkelijk onwetend neergezet. Een meisje uit het christelijke Veenendaal dat niet weet dat ze op Urk niet van vloekende mensen houden? En nog wel meer -onnodig- betrekken van de kerk erbij.
Kortom: geen aanrader wat mij betreft.
  dinsdag 22 september 2020 @ 20:36:59 #21
403253 Meke
after all this time? always.
pi_195205419
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2020 20:23 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Ik luister niet wekelijks, maar zal gaan opletten :7

Afgelopen dagen heb ik De Cokevissers beluisterd, een vertelling over cokevissende Urker vissers die samenwerkten met de Amsterdamse onderwereld. Het verhaal luistert voor geen meter weg. De Urkers spreken met een verschrikkelijk Amsterdams accent (?), de dialogen voelen opgelezen aan en de persoon van lokale journalist Anne vd Wal wordt echt als verschrikkelijk onwetend neergezet. Een meisje uit het christelijke Veenendaal dat niet weet dat ze op Urk niet van vloekende mensen houden? En nog wel meer -onnodig- betrekken van de kerk erbij.
Kortom: geen aanrader wat mij betreft.
Vink raadde hem ook al af, hij staat nog wel in m'n wachtlijst maar ga het maar niet te lang tegen beter weten in proberen denk ik _O-
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  Redactie Frontpage / Weblog dinsdag 22 september 2020 @ 21:01:10 #22
80791 crew  Paul
Winnaar 5 FOK-awards 2022
pi_195205849

Filosie met Mayonaise Openhartige gesprekken tussen twee veertigers, over of jij en ik wel bestaan als apart individu. Of is de wereld een droom? Filosofie met mayonaise! En een knipoog.

Deze heb ik bijna allemaal geluisterd :D
Openhartige gesprekken tussen twee veertigers, over of jij en ik wel bestaan als apart individu. Of is de wereld een droom? Filosofie met mayonaise! En een knipoog.
GA EENS WERKEN/UITKERING TREKKEN IPV OP FOK ZITTEN!
Speklap3000 is mijn maatje en DTS winnaar februari!
pi_195205882
Dank! Aantal kende ik nog niet dus volg ik nu dankzij je tips!
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_195220198
Thanks, RipCity ^O^

Dan nu maar eens iets leukers.

Het van Goghmuseum heeft een podcastserie, waarin verschillende BN'ers (van Adriaan van Dis tot Loes Luca) in tien tot vijftien minuten voorlezen uit brieven van Vincent van Gogh aan zijn familie. De gast vertelt daarna wat hem/haar aanspreekt in de brief of het schilderwerk van van Gogh.
Ik heb een voorliefde voor van Gogh, dus ik ben enigszins bevooroordeeld. Maar het is een fijn tussendoortje om even mee te gaan in de wereld van van Gogh. Het is wel erg kort en de gast moet je liggen. De podcast heet Van Gogh Belicht: de brieven.
pi_195290208
Ook de Speld heeft inmiddels een podcast, De Speld Podcast.

In een tijdsbestek van 10-15 minuten worden actuele onderwerpen besproken door een aantal mensen. Het is vast satirisch bedoeld, maar ik haal het er niet uit. Hoewel ik de teksten van de Speld regelmatig vrij grappig vind, snap ik geen snars van deze podcast. Voor mij werkt het dus niet.
Misschien werkt het sowieso beter op papier. Aan het einde van het radioprogramma Langs de Lijn vertelt Diederik Smit als 'satirisch verslaggever' in een minuutje een soort grap, maar daar vind ik ook niets aan.
pi_195296424
Ik luister eigenlijk nooit podcasts maar vanaf morgen heeft Hillary Clinton er een en die lijkt me wel interessant.

https://www.google.nl/amp(...)n-podcast/index.html

Meer mensen die gaan luisteren?
pi_195317400
Mijn laatst beluisterde podcast-serie is Het oord. Het gaat over een man die een soort sekte start, zijn familie meesleept en die uiteindelijk compleet ontspoort. Gewoonlijk luister ik enkel true crime en dit was fictie. Beviel me toch heel goed, ik vergat bij vlagen dat het nep was.

Verder kan ik jullie Tante Jos aanraden, over een vrouw die in het verzet zat en een held was - of rammelt er iets aan haar verhaal?! Hoe dan ook, naast koningin Wilhelmina was zij de enige vrouw met een bepaalde militaire onderscheiding.

En dan nog eentje, voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Black Dahlia-moord: Root of evil. Gemaakt door de kleinkinderen van wat achteraf gezien waarschijnlijk de dader was. Alleen al het verhaal over hun familie is bizar. Het hele Black Dahlia-gedeelte nog buiten beschouwing gelaten.
pi_195327754
De eerste die je noemt, Arual, doet mij denken aan de podcast de Blankenberge Tapes. Dat is een fictief verhaal dat gaat over een verdwenen vrouw. Rechercheurs gaan naar haar op zoek en vinden sporen en een patroon dat leidt naar Blankenberge, in België. Het verhaal wordt verteld door de rechercheurs, familieleden en het slachtoffer.

Het wordt goed verteld, met een goede opbouw met hier en daar een twist. De stemmen zijn prettig om naar te luisteren, ik heb de drie delen in één dag beluisterd en zat er helemaal in.
Wat blijkbaar het verhaal zo fijner maakt dan het oplezen van het script, zoals de Cokevissers, is dat de acteurs in hun eigen woorden het verhaal moesten vertellen:

quote:
"We zochten naar acteurs die konden of wilden improviseren. Behalve een algemene korte inhoud die iedereen te lezen kreeg, gaven we ieder een pagina met informatie die alleen hun personage betrof. Vervolgens gingen we de acteurs een voor een interviewen over 'wat er gebeurd was', in een studiootje dat we afgelopen februari gedurende een paar dagen in het vakantiehuis van m’n schoonvader hadden ingericht. In Blankenberge, de Belgische kustplaats, zodat we allemaal het juiste decor voor ogen hadden; hetzelfde café en dezelfde hotelkamer hadden gezien waar bepaalde scènes zich afspelen."
https://www.nporadio1.nl/(...)e-blankenberge-tapes
pi_195365873
Niet t te missen podcastmakers is Audiocollectief Schik, een groep van twee Vlaamse dames en een Nederlandse dame. Zij hebben onder andere El Tarangu gemaakt. El Tarangu gaat over de Spaanse wielrenner José Manuel Fuente. Hij nodigt aan het begin van deze eeuw een bekende voormalig Belgische wielrenner uit voor een etentje. Ze hebben een goede avond en halen veel herinneringen op.
Alleen, Fuente is overleden 1996 en had dus niet aan die tafel kunnen zitten. Hoe kan dat? Die vraag gaat het trio beantwoorden.

Tja, dit is gewoon een waargebeurd (!) verhaal dat je in één keer afluistert. Er zit een bizarre twist in het verhaal. Het verhaal wordt mooi rustig opgebouwd, de dames hebben prettige vertelstemmen en laten stukje bij beetje meer los, waardoor je steeds meer wil horen.

En nee, je hoeft niet van wielrennen te houden om dit te waarderen.

@_Arual_ Ik ben begonnen aan Het Oord, wordt boeiend verteld, gaaf!
pi_195404438
quote:
1s.gif Op zondag 27 september 2020 23:30 schreef Fugue het volgende:
Ik luister eigenlijk nooit podcasts maar vanaf morgen heeft Hillary Clinton er een en die lijkt me wel interessant.

https://www.google.nl/amp(...)n-podcast/index.html

Meer mensen die gaan luisteren?
Het heeft niet mijn interesse, maar heb jij geluisterd?

Ik heb al een poos terug de podcast De man en de Maan beluisterd. Een podcast over het verloop van een project van astronoom Marc Klein Wolt. Hij wil graag een antenne de ruimte in sturen om signalen op te vangen die net zijn ontstaan na de oerknal. De radio-antenne moet op de achterkant van de maan worden geplaatst, en daar willen een Chinese projectgroep naartoe.

Klein Wolt legt contact en krijgt hen zo ver dat ze samen gaan werken. Of althans, er wordt ruimte op de satelliet vrijgehouden voor het apparaat van Klein Wolt en co. Maar vanaf daar gaat eigenlijk alles anders dan gepland. De deadline is krap, dat weet hij, maar wordt nog veel krapper gemaakt, de Chinezen veranderen plotseling het afgesproken formaat van de radio-antenne, de ESA moet het er mee eens zijn dat er een samenwerking is met China en dan zijn er nog de vermoedens van spionage en dergelijke.

Waar men in de podcast tegenaan loopt zijn de belangen van China, de onderlinge belangen van de individuele Chinese astronomen en medewerkers, het 'onlogische' waar Klein Wolt en zijn groep tegen aanloopt met deadlines en eisen die bijna niet haalbaar zijn, de stress die het legt op de mannen en hun gezin.
Het sleutelwoord is communicatie in deze podcast. Klein Wolt wordt gevolgd door een journaliste, maar houdt ook zijn eigen videodagboek bij, waardoor de emotie en de beleving van hem duidelijker wordt.

Een erg toffe podcast om te volgen, ook als je niet thuis bent in de ruimtevaart of alle technische dingen. Klein Wolt is een aimabel en enthousiast man om te volgen en je gunt hem zijn succes, evenals zijn collega's met wie hij in aanraking komt. De situaties waarin ze belanden zijn soms te bizar voor woorden.
pi_195544081
Een andere podcast die Meke ook al noemt is Bob. Bob is van de makers van El Tarangu en gaat over de dementerende Elisa. De laatste maanden vertelt ze over een jeugdliefde van haar, waar zij zwanger van is geraakt. Ze zou naar een klooster zijn gebracht om te moeten bevallen en heeft het kind moeten afstaan. Haar dochter kennen dit verhaal niet en zijn benieuwd naar de oorsprong ervan en of dit waar is.
De drie dames van audiocollectief Schik gaan dus op zoek naar de waarheid achter dit verhaal. Ze gaan naar het oude klooster, ontmoeten Elisa een aantal keer en gaan op zoek naar den Bob. Ze bezoeken een heoogleraar die vertelt over het hersenproces van dementie.

Een heel interessante, wederom goed vertelde podcast waarin je steeds meer wendingen krijgt in het verhaal en er een bijzonder slot is. Als het ware is het een race tegen de klok omdat de dementie steeds meer van Elisa vergt. Het is overigens heel schattig om haar te horen praten in lief Vlaams :@.

Luisteren dus!
pi_195545440
Ik luister wekelijks naar Argos, radio documentaire van radio 1.

Maar een briljante die ik hier mis is The Other Latif . (Gekopieerd)
Verslaggever Latif Nasser heeft er de afgelopen drie jaar aan gewerkt, en het is het moeilijkste en meest persoonlijke verhaal wat hij ooit gemaakt heeft, zegt hij zelf.
Bij toeval kwam hij erachter dat er in Guantanamo Bay iemand gevangen zat met precies dezelfde voor- en achternaam als hij. Deze man was na vijftien jaar gevangenschap vrijgelaten, maar door een bizar bureaucratisch toeval zit hij nog steeds achter de tralies. Latif Nasser gaat op onderzoek uit naar zijn naamgenoot. De podcast is een reis vol verrassingen en inzichten over beide Latifs persoonlijk, maar ook over wereldpolitiek, religie en het lot
pi_195595784
De ANWB brengt momenteel de podcastreeks Verborgen verhalen uit. Een man, ene Pascal, gaat in Nederland op zoek naar oude (volks-)verhalen in Nederland. Hij spreekt daar met betrokkenen, verzamelaars of mensen die op een of andere manier gelinkt zijn aan de betreffende plek.
Zo is hij in Nijverdal, waar een eeuw terug mensen er van overtuigd waren dat er goud te vinden was in de heuvels, in het Solse gat op de Veluwe wat een spirituele plek is voor sommigen.

Op zich een heel leuk idee, ware het niet dat ik de presentator niet echt prettig vind. Hij komt semi-sarcastisch over (op mij) bij zijn gasten, het komt niet echt over als oprechte interesse. Daarnaast gaat hij in de afleveringen die ik heb beluisterd ook op een soort expeditie. Zo gaat hij in het midden van de nacht in het Solse gat in een tent zitten om 'op zoek te gaan naar de spirituele ervaringen' die daar zouden zijn bij middernacht, en gaat hij in een berg in Nijverdal graven op zoek naar goud.

Dat heeft in deze verhalen met name het effect dat je een hijgende, fluisterende man hoort praten in een microfoon als het ware the Blair Witch Project, maar ik zie de toegevoegde waarde hier niet. Ik hoor liever de oorspronkelijke volksverhalen en die goed uitgewerkt.
pi_195608962
quote:
11s.gif Op maandag 12 oktober 2020 20:41 schreef Meridiaan het volgende:
De ANWB brengt momenteel de podcastreeks Verborgen verhalen uit. Een man, ene Pascal, gaat in Nederland op zoek naar oude (volks-)verhalen in Nederland. Hij spreekt daar met betrokkenen, verzamelaars of mensen die op een of andere manier gelinkt zijn aan de betreffende plek.
Zo is hij in Nijverdal, waar een eeuw terug mensen er van overtuigd waren dat er goud te vinden was in de heuvels, in het Solse gat op de Veluwe wat een spirituele plek is voor sommigen.

Op zich een heel leuk idee, ware het niet dat ik de presentator niet echt prettig vind. Hij komt semi-sarcastisch over (op mij) bij zijn gasten, het komt niet echt over als oprechte interesse. Daarnaast gaat hij in de afleveringen die ik heb beluisterd ook op een soort expeditie. Zo gaat hij in het midden van de nacht in het Solse gat in een tent zitten om 'op zoek te gaan naar de spirituele ervaringen' die daar zouden zijn bij middernacht, en gaat hij in een berg in Nijverdal graven op zoek naar goud.

Dat heeft in deze verhalen met name het effect dat je een hijgende, fluisterende man hoort praten in een microfoon als het ware the Blair Witch Project, maar ik zie de toegevoegde waarde hier niet. Ik hoor liever de oorspronkelijke volksverhalen en die goed uitgewerkt.
Precies hetzelfde. Een van de podcasts waarbij ik ben afgehaakt omdat de presentator me niet bevalt. Bij audioboeken heb ik dat nog veel sterker maar die duren doorgaans ook langer dan een podcast. Een verteller kan het maken of breken. Bij De laatste dans had ik het tegenovergestelde, die man kan prachtig vertellen (het verhaal vond ik minder boeiend).
pi_195658173
Hierboven al eens genoemd, maar als tussendoortje vind ik Echt Gebeurd ook fantastisch. Daarin vertellen mensen in 10-15 minuten een verhaal wat ze zelf hebben meegemaakt. Het verhaal is gelinkt aan een overkoepelend thema, want inmiddels zijn er (normaliter) speciale middagen waarin mensen hun verhaal vertellen aan een publiek.

Vaak hilarisch, maar soms ook simpelweg ontroerend of verdrietig. Zo zijn er verhalen over hoe iemand een man eens uit de gracht levensreddend heeft gered na een ongeluk, hoe iemand in een manische episode zijn partner via Twitter ontmoet en hoe vrienden doen alsof ze hartstikke bekend zijn in China. Indrukwekkend is ook het verhaal van een ambulancemedewerker die naar 't Hemeltje in Volendam wordt gestuurd als daar net de brand heeft plaatsgevonden.

Een heel toffe toevoeging is dat er door mensen passages uit hun dagboek van toen ze net puber waren. Met soms redelijk diepe inzichten, maar ook met hilarische kortzichtigheden en een samenvatting van wie op wie is en wie nu weer een snol is.
pi_195692558
Een altijd wel informatieve podcast is die van NRC XTR Branded Content. Er zijn diverse onderwerpen, waaronder dus de Gids in Gezondheid. Op een begrijpelijke manier wordt verteld over gezondheidsgerelateerde zaken. Het is niet per se een voorlichting, maar wel informatief.

Vooralsnog zijn er maar drie afleveringen over vet, het hart en het reukvermogen. Het laatste was voor mij wat onbekend, dus ik vond het leuk om daar meer over te horen. En ja, soms zijn het open deuren, zoals in 'houd je hart gezond', maar toch is het leerzaam en interessant.
pi_195751816
De podcast De Kofferbakmoord gaat over de moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen. Hij wordt in de kofferbak van zijn auto gevonden in een kanaal in Drenthe, ik dacht in 2017. De zaak is nog niet opgelost. De podcast wordt gepresenteerd door twee journalisten van Dagblad van het Noorden.

Aan de hand van gesprekken met zijn ouders, vriendengroep, beste vriend en zijn vader, maar ook mensen van het OM en een rechercheur. Er wordt een beeld geschetst van een voorbeeldige jongen die voornamelijk werkt, bier drinkt met zijn vrienden en regelmatig bij zijn ouders eet, maar ondertussen is er wel een woonwagenkampbewoner aangehouden geweest en zijn er wat schimmige geruchten over betrokkenheid bij drugshandel.

Jammer vond ik dat de journalisten lijken te denken dat zij de zaak moeten oplossen. Daarnaast had ik soms wat moeite om de geïnterviewden te verstaan. Hoewel sommigen met een accent spreken, is er een behoorlijk verschil in volume, waardoor sommigen echt heel moeilijk te horen zijn.
Ik vond de podcast vrij abrupt afgelopen, heb drie keer gecheckt of er echt niet nog een extra aflevering was.
Dus tja, interessant om eens te luisteren en het is heel naar om het verdriet van de ouders van Ralf te horen, het zijn een paar korte afleveringen van 20 minuten, maar ik ken andere onopgeloste moordzaken die beter worden gepresenteerd in een podcast.
  donderdag 22 oktober 2020 @ 23:01:22 #38
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_195797475
De gijzeling van Gladbeck; Een bankoveral in het Duitsland van 1988 leidt tot een 54-urige gijzeling. Marcel van Roosmalen en Roel Gootzen reizen door Duitsland om het spoor van de gijzelnemers te volgen en betrokkenen te interviewen. Het was dan ook een verre van "standaard" gijzeling. De gijzelnemers waren extreem benaderbaar en werden door de pers op straat geïnterviewd tijdens de gijzeling.

Erg interessant opgezette podcast. Je gaat mee op de road trip door Duitsland waarbij van Roosmalen met veel genoegen de omgeving en de mensen beschrijft. Gootzen blijft iets op de achtergrond en doet veelal de interviews met de betrokkenen. Ondertussen wordt het verhaal van de overval/gijzeling verteld en dan met name de rol van media.

Zelf had nog nooit van deze gijzeling gehoord. De podcast geeft - zover ik kan beoordelen - een redelijk compleet beeld van wat er gebeurd is.
pi_195878780
De podcast Making an Opera luistert fijn weg. Het is een Nederlandstalige podcast over het traject van audities tot aan de vooravond van de uitvoering van de nieuwe opera Ritratto. Eigenlijk zou de première meegenomen worden, maar juist op die avond gingen vanwege Covid alle voorstellingen niet meer door. Een onbedoeld drama bovenop het drama wat de opera sowieso al is, over het extravagante leven van een Italiaanse markiezin.

Stef Visjager prestenteert de podcast en heeft een prettige vertelstem. Ze neemt de luisteraar mee naar de audities, waarin jonge talenten uit de hele wereld een rol probeerden te bemachtigen. Uiteraard met wat drama hier en daar, inclusief de dilemma's die daarbij komen kijken, zoals het wel of niet aannemen van een donkere man voor een personage die van oorsprong ook donker is. Ze vat de verschillende inzichten van de componist en de regie samen, die verschillende dingen vragen van de artiesten, en de moeilijkheid van het dragen van de creaties van Jan Taminiau, als de artiesten daardoor niet meer goed en vrij kunnen zingen en bewegen.

Tussendoor zit een -imho- semiverplicht stukje over dat de artiesten het lastig vinden dat Visjager zich overal mee kan en mag bemoeien. Ze kreeg carte blanche, maar voelde ergens niet aan dat ze tussen de zware zangrepetities door even kort aan een zanger kan vragen hoe hij zich voelt. De zanger reageert wat geïrriteerd, hoewel hij het netjes probeert te verwoorden, maar het gaat dan verder in een tafelgesprek met de zangers en de organisatie. Dat stuk had wat mij betreft niet gehoeven, maar ik snap wel dat ze het er in heeft gezet.

Ook al geef je niets om opera, het is en blijft interessant om zo'n productie te volgen.
pi_196130433
Ik merk dat ik podcasts rondom actualiteiten wat beu begin te worden, ze gaan allemaal over Corona, de Amerikaanse verkiezingen of aanslagen in Europa. Ik ben nu net begonnen aan een Vlaamse True Crime-podcast (ja ja, stukken opbeurender): Wie is mama? Alleen de trailer en de eerste aflevering zijn op dit moment te beluisteren.
pi_196156041
De actualiteiten volg ik wat dat aangaat ook lang niet allemaal, muv de Perestrojkast, maar dat zijn weer zaken die je vrijwel niet in het dagelijkse nieuws hoor. Ik zoek eigenlijk nog een podcast over Scandinavië, maar eens op gaan zoeken.

Ben nu Root of Evil aan het luisteren. Arual noemt 'm al hierboven. Ben nog niet bij de laatste afleveringen, dus ik kan wat onvolledig zijn, maar het is inderdaad een heel bizar verhaal. Twee zussen maken een podcast over hun familie. En dan richten zij zich met name op hun overgrootvader, George Hodel.

In 1947 werd een vrouw vermoord die ook wel Black Dahlia werd genoemd. Zij werd dood aangetroffen en was met chirurgische precisie vernederd en gemarteld: haar bovenlichaam was van haar onderlichaam gescheiden, sigarettenpeuken waren op haar uitgedrukt, haar mondhoeken waren uitgesneden tot een smiley, er ontbraken stukken huid en er zaten feces in haar maag etc :r

George Hodel, een chirurg, was een van de verdachten, maar is nooit veroordeeld. Zijn zoon, Steve, werkte echter bij de LAPD als rechercheur en is zich na zijn pensioen gaan verdiepen in het leven van zijn vader omdat zij lange tijd geen contact hadden gehad. Maar hoe meer Steve ontdekt, hoe meer hij er van overtuigd raakt dat zijn vader deze moord heeft gepleegd. En dat hij wel meer op zijn kerfstok zou hebben.
Het is een bizar verhaal van een bizarre familie en gaat over incest, de dubieuze chirurgische praktijken van George, opmerkelijke huisfeestjes en nog veel meer geheimen.

Het luistert goed weg, interessant is eens dat dochters van in plaats van een journalist oid het presenteert. Het verhaal wordt wel redelijk vaak herhaald, met cliffhangers etc, wat vaak past bij Amerikaanse shows.
pi_196273506
De podcast Omdenken wordt gemaakt door Berthold Gunster. Hij gaat met mensen in gesprek over een probleem of vraagstuk die zij ervaren, ontleedt deze en gaat hierover met hen in gesprek. Want vaak is het probleem niet hetgeen je het eerste ziet, maar zit er meer achter. Samen met de gast spreekt hij hierover. Het doel is niet zozeer om een oplossing te zoeken, maar de gast inzicht te geven over wat er precies gaande is of simpelweg de situatie te leren accepteren.

De problemen van de gasten zijn over het algemeen alledaags, van het geen voldoening halen uit je werk, niet weten hoe je je dag in moet vullen, geen klik of een meningsverschil hebben met familie, maar ook een topsportster die om wil leren gaan met onvermijdelijke blessures.

Ik werk in de zorg en herken veel gesprekstechnieken om een probleem te ontleden en te zien waar het daadwerkelijk knelt. De presentator is recht door zee en komt daardoor goed bij de kern van zijn gast. Hij plugt daarbij schaamteloos zijn eigen boeken, maar het werkt wel. De interactie met de gast is goed en het is te merken dat hij zijn gasten goed op een andere manier laat denken. Je moet daardoor even door de presentator heen prikken, maar na een paar afleveringen wende het en kon ik het beter hebben.
  maandag 16 november 2020 @ 17:03:34 #43
403253 Meke
after all this time? always.
pi_196273629
quote:
14s.gif Op maandag 16 november 2020 16:54 schreef Meridiaan het volgende:
Je moet daardoor even door de presentator heen prikken, maar na een paar afleveringen wende het en kon ik het beter hebben.
Dit klopt wel ja :D Ik vind het wel interessant om na te denken hoe je problemen op een andere manier kunt zien, of dat hij zegt; dan doe je het toch lekker niet?! Maar soms is hij ook wel wat too much _O-

Ik heb gisteren de eerste (en op dit moment enige beschikbare) aflevering van Staatsgeheim (fictie) geluisterd; voor een sociaal podcastexperiment wordt student Max samen met een wildvreemde 21 dagen de wildernis ingestuurd. De werkelijke aanleiding voor het experiment blijkt echter anders dan gedacht. Dit is een podcast die nooit gemaakt had mogen worden...

Een vierdelige podcast, en een kwart daarvan kan ik in elk geval van harte aanraden :D Je wordt echt meegesleurd in het verhaal :Y
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  maandag 16 november 2020 @ 20:10:32 #44
401928 anti-loper
brengt oldschool back
pi_196276245
Ik vind dit een leuk topic. Nog niks om toe te voegen maar heb de intentie om een aantal podcasts te gaan luisteren

[ Bericht 0% gewijzigd door anti-loper op 16-11-2020 20:28:17 ]
Op woensdag 6 februari 2019 00:47 schreef SideEffect het volgende
Als dima voor 31 december 2019 een relatie krijgt met treinmeisje, krijg jij van mij 10¤
pi_196277534
Er is nu ook een podcast van Miljuschka en haar moeder, Astrid Holleeder. Ik heb heb hem zelf nog niet beluisterd, dus ik kan er nog geen oordeel over geven.
  maandag 16 november 2020 @ 22:07:31 #46
403253 Meke
after all this time? always.
pi_196278275
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2020 21:20 schreef _Arual_ het volgende:
Er is nu ook een podcast van Miljuschka en haar moeder, Astrid Holleeder. Ik heb heb hem zelf nog niet beluisterd, dus ik kan er nog geen oordeel over geven.
Ik zag het. Ik begreep wel dat het een eenmalig gesprek is? Vind ik wel bijzonder, voelt niet echt als een podcast ofzo :D
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  dinsdag 17 november 2020 @ 16:51:17 #47
401928 anti-loper
brengt oldschool back
pi_196288663
Ik heb vandaag naar drie podcast geluisterd
2 x Ted Talks daily en 1 podcast van de convo talkshow

Convo talkshow - aflevering met ares (nabespreking lotus tour)
Als je een beetje in de hiphop scene zit dan heb je vast wel een keer van de convo talkshow gehoord. Is een podcast van defano holwijn en twee andere mannen. Gaat vaak over actualiteiten en een beetje hedendaagse cultuur. Vaak schuift er ook een rapper aan om over alles en nog wat te praten. Niks bijzonders, maar als je geïnteresseerd bent in het luchtig bespreken van actualiteiten en een fanboy/girl bent van de rapper die aanschuift dan is het wel dope om het te luisteren.

Ted x Daily
Podcast 1: what crows teach us about death

Podcast van een dame die verteld wat we eigenlijk kunnen leren van het dierenrijk over de dood. Ze geeft aan dat hoe dieren met doden omgaan zou kunnen verklaren waar onze tradities rondom begrafenissen vandaan komen. Ik vond het zelf wel heel interessant, omdat ik wel vaker over dit onderwerp gelezen. Begrafenissen zoals wij ze kennen zijn niet eens zo heel oud en de hoe mensen er mee omgaan vind ik wel fascinerend.

Podcast 2: The lie that invented racism
Podcast van een meneer die onderzoek heeft gedaan naar waar racisme eigenlijk vandaan komt. Racisme is namelijk een relatief nieuw begrip en schijnt te herleiden te zijn naar een bepaald gebeurtenis in de VOC tijden. Meneer legt uit waarom het niet alleen een probleem is voor de donkere mensen onder ons maar ook voor de blanken.
Op woensdag 6 februari 2019 00:47 schreef SideEffect het volgende
Als dima voor 31 december 2019 een relatie krijgt met treinmeisje, krijg jij van mij 10¤
pi_196288677
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2020 17:03 schreef Meke het volgende:

[..]

Dit klopt wel ja :D Ik vind het wel interessant om na te denken hoe je problemen op een andere manier kunt zien, of dat hij zegt; dan doe je het toch lekker niet?! Maar soms is hij ook wel wat too much _O-

Ik heb gisteren de eerste (en op dit moment enige beschikbare) aflevering van Staatsgeheim (fictie) geluisterd; voor een sociaal podcastexperiment wordt student Max samen met een wildvreemde 21 dagen de wildernis ingestuurd. De werkelijke aanleiding voor het experiment blijkt echter anders dan gedacht. Dit is een podcast die nooit gemaakt had mogen worden...

Een vierdelige podcast, en een kwart daarvan kan ik in elk geval van harte aanraden :D Je wordt echt meegesleurd in het verhaal :Y
Ik ben net begonnen aan Staatsgeheim, maar klinkt goed :o
pi_196288826
quote:
1s.gif Op maandag 7 september 2020 20:36 schreef LeSage het volgende:
Over muziek vond ik de podcast ‘Beethoven is meer dan een hond’ echt heel erg leuk. Een snelcursus klassieke muziek luisteren.
Verder luister ik op het moment graag ‘Manmanman de podcast’, ‘Ik ken iemand die’ en voor snel tussendoor ‘Echt gebeurd’.
Ik ben geloof ik vrij laat in de podcasts gerold, maar inmiddels vind ik het echt heerlijk.
Meke noemt 'm ook al, maar Beethoven is meer dan een hond is heel erg tof om te luisteren. Sowieso ben ik wel gek van wat klassieke muziek op z'n tijd. Het verhaal is dat één van de presenterende dames een date heeft waarbij zij zijn ouders gaat ontmoeten tijdens een recital van klassieke muziek. Zij weet echter helemaal niets van klassiek en wil wel indruk maken, dus schakelt ze een vriendin in die wel verstand heeft van klassieke muziek. Samen gaan ze beginnen aan een verkorte cursus klassieke muziek, vanaf de eerste Gregoriaanse muziek.

Dat doen ze op een vrij spontane manier. Met als handige dingen dat ze af en toe een samenvattinkje geven en het (soms op een té) popi-jopie manier doen met hun one-liners van musici. Al met al een heel leuke introductie met veel, veel fijne muziek en een prettige manier van samenwerken tussen de dames.
pi_196325354
De podcast Babylon is een productie van VPRO Dorst. Het verhaal wordt verteld door twee mannen. De eerste heeft een nare periode achter de rug en gaat naar Babylon, een (fictief?) plaatsje in Tsjechië om even uit een dreigende burn out te komen en na een relatiebreuk. In een paar nachten voorafgaand aan de reis heeft hij last van slaapverlamming. Hij slaat zijn tent op op een camping bij een meer. Aan de overkant van het meer staat een oud/vervallen huis. Hij gaat zwemmen en ontmoet daar een meisje.
De tweede man vertelt in de derde aflevering zijn perspectief, waardoor het verhaal tot een slot komt.

Je hebt het verhaal uit voordat je het doorhebt: in drie keer twaalf minuten word je het verhaal verteld. Prima om te luisteren als je een korte wandeling maakt of een treinreis. Het heeft niet heel veel diepgang, maar wordt vlot verteld en luistert goed weg. Ik kan niets meer schrijven hier zonder al iets verder te verklappen, dus luister maar :)
pi_196348642
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 19:35 schreef Meke het volgende:
Mijn eerste algemene tip is dat je de app pocket casts moet downloaden _O_ Is echt ontzettend fijn, en heel erg veel mogelijkheden O+
Vandaag eindelijk gedaan en meteen 15 podcasts aangeklikt :D Prima voor de donkere dagen :7
pi_196349956
Dit topic straks maar eens gaan lezen.

Voor liefhebbers van true crime is Death in Ice Valley van de BBC/NRK een echte aanrader:

quote:
It's a mystery that has intrigued Norway for nearly 50 years.

In November 1970, the badly burnt body of a woman was found in a remote spot in Norway's Isdalen valley.

Someone had cut the labels off her clothes, and scraped distinctive marks off her belongings - as if to stop her from being identified.

And as police started investigating her death, they uncovered a trail of coded messages, disguises, and fake identities - but never cracked the case.

Forty-six years later, Norwegian police and NRK journalists have decided to reopen the investigation.

This is the story of the Isdal Woman - and the perplexing trail of clues she left behind.
pi_196350116
quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 21:15 schreef Meke het volgende:
VINK, de podcastgids van Nederland; De titel zegt het eigenlijk al :D Drie totaal verschillende mensen (Mischa Blok, radiopresentator, Vincent Bijlo, radiorecensent en Stan Putman, krantrecensent) bespreken iedere week vier podcast: ze dragen er allebei drie aan én eentje aangedragen door een luisteraar. Op een gegeven moment weet je ook wel een beetje wie je meestal volgt. En een hele leuke manier om nieuwe podcasts te leren kennen :D
Ik ben geen vaste luisteraar, maar ook al is de besproken podcast niet interessant dan blijft het gekibbel tussen het drietal leuk. Wel een goede podcast om podcasts te leren kennen die buiten je reguliere interesses liggen.

quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 21:15 schreef Meke het volgende:
De laatste dans; een man vertelt in z'n stamcafé dat hij doodgaat en dat hij z'n laatste maanden op een zonnig eiland door wil brengen. Ze zamelen geld voor hem in, hij vertrekt.. Maar gaat niet dood. De zanger van het lied waarop hij z'n laatste dans in het stamcafé deed, gaat op zoek naar het verhaal achter dit vertrek.
Mooie speurtocht. ^O^

quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 21:15 schreef Meke het volgende:
El Tarangu; Een wielrenner uit de jaren '70 is overleden. Tóch gaat een van zijn wielerbuddies met hem uiteten, begin 2000. Ze vragen zich steeds meer af wat daar precies gebeurd is en wie dat precies was :? Er wordt uitgezocht wat daar precies gebeurd is, stap voor stap komt de waarheid steeds meer naar boven.
Kan je even langskomen? ; Met deze woorden wordt een jonge man gebeld en wordt hem verteld dat hij vader gaat worden. De moeder is een vrouw waarmee hij een paar keer een leuke avond heeft beleefd. In de afleveringen die volgen praat hij over verschillende stappen die ze in die negen maanden zetten en hoe ze dat allemaal regelen :Y
Mooie speurtocht. ^O^ Soms wel wat langdradig, had best wat korter gemogen.

quote:
0s.gif Op maandag 7 september 2020 21:15 schreef Meke het volgende:
De Volksjury; Twee Vlaamse vrouwen bespreken tweewekelijks een moord. Ze gaan stap voor stap door de moord heen en bespreken allerlei kanten van het verhaal. Het is gewoon een gezellig geklets, wat best gek is bij het onderwerp _O- Maar ze zijn wel heel respectvol naar slachtoffers en nabestaanden.
Ik heb er denk ik een stuk of zes geluisterd maar ben toen afgehaakt omdat ik het gegiechel te erg vond, ook weinig diepgang. Veel verder dan Wikipedia kwamen ze niet, terwijl het wel interessante zaken waren.
pi_196350161
quote:
14s.gif Op woensdag 9 september 2020 13:40 schreef Meridiaan het volgende:
Een andere podcast die ik nog graag onder de aandacht breng is de BNR Perestrojkast.

In deze podcast worden actuele zaken aangaande de (MOE-)landen en gebieden ten oosten van de rivier de Elbe besproken. Meestal wordt er nieuws besproken met een lokale Nederlandse journalist of andere deskundige. De afgelopen periode gaat het natuurlijk met name over Lukashenko, Wit-Rusland en de verkiezingen, en het is wel een interessante manier om het nieuws op die manier te volgen dan alleen via de reguliere media . Verder zijn thema's onder andere de huidige situatie in Polen, het omgaan Covid in de diverse regio's, Poetin uiteraard, maar er is ook een podcast over boekentips uit Centraal- en Oost-Europa.

De podcast wordt regelmatig afgesloten met een (flauw) mopje.
In een klein uurtje word je even bijgepraat en het is voor een buitenstaander als ik, die echter wel een bovengemiddelde interesse heb voor Oost-Europa, goed te volgen. Momenteel zijn de uitzendingen niet zo heel divers wegens Covid en de situatie in Wit-Rusland wat (terecht) aandacht krijgt, maar dat trekt zich wel weer recht te zijner tijd.
Ik ben deze gaan volgen sinds protesten in Wit-Rusland, erg interessante podcast.
Dit vind ik ook zo'n voorbeeld dat podcasts echt toegevoegde waarde hebben. In Een Vandaag of Nieuwsuur krijgt zo'n onderwerp vijf minuten zendtijd, bij een podcast is er veel meer tijd om iets bespreken.

[ Bericht 27% gewijzigd door TargaFlorio op 21-11-2020 17:06:20 ]
pi_196350184
quote:
14s.gif Op maandag 14 september 2020 12:51 schreef Meridiaan het volgende:
Een andere podcast in het true crimegenre is De moord op Patrick van Agros/VPRO.

Bijna twintig jaar terug is in 2002 de 36-jarige tennisleraar Patrick in Heerlen vermoord. De moord is vooralsnog niet opgelost. Er is veel uit de kast getrokken om de moord op te lossen, waaronder betrokkenheid van de Universiteit van Maastricht, rechercheurs die over de landsgrenzen zijn gegaan en blijkbaar 20 rechercheurs die aan de zaak hebben gezeten. Toch is het een cold case en uit de podcast blijkt dat de politie een tunnelvisie had op de ex van Patricks nieuwe vriendin, consequent 'de Turkse ex' genoemd. Maar dat er ook fouten zijn gemaakt, waardoor de crime scene waarschijnlijk vervuild is geweest en er niet goed met de familie is gecommuniceerd.

Prima opgebouwde podcast, alleen trek ik de presentatrice/host Sanne Boer érg slecht. Ze heeft soms kinderlijke uitleg van situaties, een niet-prettige stem en zit (mi) wat in een eenzijdige visie.
^O^ ^O^ ^O^ Samen met De Showbizzmoord de beste Nederlandse true crime podcast.

De Kofferbakmoord is ook een aanrader.
pi_196350215
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2020 20:23 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Ik luister niet wekelijks, maar zal gaan opletten :7

Afgelopen dagen heb ik De Cokevissers beluisterd, een vertelling over cokevissende Urker vissers die samenwerkten met de Amsterdamse onderwereld. Het verhaal luistert voor geen meter weg. De Urkers spreken met een verschrikkelijk Amsterdams accent (?), de dialogen voelen opgelezen aan en de persoon van lokale journalist Anne vd Wal wordt echt als verschrikkelijk onwetend neergezet. Een meisje uit het christelijke Veenendaal dat niet weet dat ze op Urk niet van vloekende mensen houden? En nog wel meer -onnodig- betrekken van de kerk erbij.
Kortom: geen aanrader wat mij betreft.
Hoog hoorspelgehalte :') Toch heb ik hem met plezier geluisterd, verhaal is op zich wel interessant.
Wel lullig voor die andere Jelle Hakvoort. :')
pi_196350263
quote:
7s.gif Op dinsdag 20 oktober 2020 18:54 schreef Meridiaan het volgende:
De podcast De Kofferbakmoord gaat over de moord op Ralf Meinema uit Klazienaveen. Hij wordt in de kofferbak van zijn auto gevonden in een kanaal in Drenthe, ik dacht in 2017. De zaak is nog niet opgelost. De podcast wordt gepresenteerd door twee journalisten van Dagblad van het Noorden.

Aan de hand van gesprekken met zijn ouders, vriendengroep, beste vriend en zijn vader, maar ook mensen van het OM en een rechercheur. Er wordt een beeld geschetst van een voorbeeldige jongen die voornamelijk werkt, bier drinkt met zijn vrienden en regelmatig bij zijn ouders eet, maar ondertussen is er wel een woonwagenkampbewoner aangehouden geweest en zijn er wat schimmige geruchten over betrokkenheid bij drugshandel.

Jammer vond ik dat de journalisten lijken te denken dat zij de zaak moeten oplossen. Daarnaast had ik soms wat moeite om de geïnterviewden te verstaan. Hoewel sommigen met een accent spreken, is er een behoorlijk verschil in volume, waardoor sommigen echt heel moeilijk te horen zijn.
Ik vond de podcast vrij abrupt afgelopen, heb drie keer gecheckt of er echt niet nog een extra aflevering was.
Dus tja, interessant om eens te luisteren en het is heel naar om het verdriet van de ouders van Ralf te horen, het zijn een paar korte afleveringen van 20 minuten, maar ik ken andere onopgeloste moordzaken die beter worden gepresenteerd in een podcast.
Daar heeft Sanne Boer in de Moord op Patrick ook wel wat last van, maar is dat geen natuurlijke reactie van een maker laat staan een journalist, zeker als de politie niets lijkte te doen?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 0% gewijzigd door TargaFlorio op 21-11-2020 17:05:41 ]
pi_196350282
Sorry voor al mijn gequote, wilde alleen even aangeven wel podcasts wel een aanrader zijn. :@
pi_196350329
quote:
De Gijzeling van Gladbeck
In De Gijzeling van Gladbeck maken journalist Marcel van Roosmalen en zijn jeugdvriend Roel Gootzen een roadtrip door Duitsland voor een reconstructie van één van de meest roemruchtige bankovervallen ooit. Dat was in het Duitse stadje Gladbeck in 1988. Op de overval volgde een bloedige gijzeling.
Welke rol speelden de media in dit spraakmakende gijzeldrama? Zijn er nog onbeantwoorde vragen? Marcel en Roel zoeken hier antwoord op in deze zesdelige serie. Deze podcast is een productie van BNNVARA en NPO Radio 1.
Eigenlijk is de gijzeling zelf maar bijzaak, gaat vooral over de sensatiezucht van de media.
Je moet wel tegen Marcel van Roosmalen kunnen.
pi_196350378
quote:
The Cold War Conversations, https://coldwarconversations.com/
Podcast over koude oorlog en het leven achter het ijzeren gordijn.
Interviews met auteurs, militairen en andere ooggetuigen.
pi_196350408
quote:
Dossier AIVD
Stel dat je mag rondsnuffelen bij de AIVD. Stiekem kijken wat onze Inlichtingen- en Veiligheidsdienst allemaal uitspookt. In deze spannende NPO Radio 1-podcast van de KRO-NCRV nemen we je mee achter de schermen. We spreken mensen die er werken, of gewerkt hebben, en duiken in hun geheimen en de opwinding die de job met zich meebrengt.
En hoe belangrijk is het eigenlijk dat we zo’n inlichtingendienst hebben?

Ontrafel samen met makers Wil van der Schans en Constant Hijzen de mysteries van de AIVD.
Nog maar twee afleveringen geweest. Ging tot nu toe eigenlijk alleen nog maar over hoe medewerkers in het verleden en nu bij de dienst terecht kwamen. Beetje saai tot nu toe.
pi_196353160
Veel podcasts die hier genoemd worden al geluisterd, heerlijk! Ik luister tijdens reizen, sporten en chillen op de bank. Ik merk dat ik vooral fan ben van truecrime.

Ben nu alle afleveringen van de Volksjury aan het bingen. O+

Ik mis nog hier de 'Dat kan mijn kleine nichtje ook':
quote:
In de podcast 'Dat kan m’n kleine nichtje ook' duiken Noortje en Gisbert de musea in. Hij is kenner en groot liefhebber, zij wil het graag leren waarderen maar begrijpt er vooralsnog de ballen van. Per aflevering reizen ze af naar een museum waar ze één kunstenaar uitlichten en aan de hand van een aantal werken in vogelvlucht door het leven van de maker gaan. Wist je bijvoorbeeld dat Picasso verdacht werd van het stelen van de Mona Lisa? Aan de hand van verhalen en anekdotes leert het duo je de kunstenaars en hun meesterwerken kennen. En wie weet kun jij binnenkort op een verjaardag vertellen waarom er scheuren in de werken van Piet Mondriaan zitten!
Leuk laagdrempelige kunstweetjes. Daarna, of tijdens, kijk je op Instagram voor de begeleidende doeken.

En ik lig dubbel om de Krokante Leesmap:
quote:
Voormalig bladenrecensenten Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries, trekken het land in.

Waar moet je zijn en waar kun je beter met een grote boog omheen rijden? Marcel, Noortje en Roelof zijn je onmisbare gidsen. Zolang COVID-19 rondwaart: De Coronafiles.
Ze zijn eerst begonnen met bladen te recenseren en punten geven, slap geouwehoer en mensen bellen. Superflauw en soms hilarisch. Ook gebinged vanaf aflevering 1 tot er nieuwe afleveringen waren.

Ik luister via de google podcasts app, daar kan je je abonneren voor als er nieuwe afleveringen zijn.
pi_196353190
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 16:56 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Eigenlijk is de gijzeling zelf maar bijzaak, gaat vooral over de sensatiezucht van de media.
Je moet wel tegen Marcel van Roosmalen kunnen.
Als je dat kunt, raad ik je de krokante leesmap aan :)
pi_196353254
Ik heb laatst ook de (oude, maar niet minder interessante en intrigerende) podcasts geluisterd van de radioprogramma's met Godfried Bomans en Jan Wolkers op Rottumerplaat.
Als je ze gaat luisteren is de tip om eerst Bomans te luisteren en dan Wolkers :)
Echt geweldig _O_
pi_196353311
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 20:35 schreef Blues het volgende:

[..]

Als je dat kunt, raad ik je de krokante leesmap aan :)
Dat vind ik iets te veel flauwe klets.
pi_196353367
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 20:37 schreef Blues het volgende:
Ik heb laatst ook de (oude, maar niet minder interessante en intrigerende) podcasts geluisterd van de radioprogramma's met Godfried Bomans en Jan Wolkers op Rottumerplaat.
Als je ze gaat luisteren is de tip om eerst Bomans te luisteren en dan Wolkers :)
Echt geweldig _O_
Aantal weken terug Het beste van Biesheuvel geluisterd.
Introductie en dan een kort van verhaal van Maarten Biesheuvel, door hemzelf voorgelezen.
pi_196366388
Tof, Blues & TF, zitten interessante dingen tussen.

Ik heb nog Sterk Water aan te bevelen.
In Sterk Water worden verhalen verteld die direct of indirect met Terschelling te maken hebben, maar sowieso met de zee. In ongeveer negen tot twaalf minuten wordt een waargebeurd verhaal uit de doeken gedaan. Het wordt vlot verteld door de personen die het zelf hebben meegemaakt, vrijwel allemaal eilanders, inclusief de presentatrice.

Voorbeelden zijn het overboord slaan van iemand op zee, het handelen met gejutte spullen, een illegale zeehondenopvanger en flessenpost. Het zijn niet veel afleveringen, dus je bent er zo doorheen, maar het is zeer de moeite waard.
pi_196366921
Misschien iets anders dan wat hier al genoemd is, maar waar ik blij van wordt zijn de (uiteraard) muziek-podcasts van Stenders&Blokhuis:

1. Nieuwe release vrijdag
Nieuwe releases die je waarschijnlijk gemist hebt, maar zou moeten kennen. Stenders & Blokhuis praten je bij.

2. De Beste 10
Je kent ze wel, de lijstjes van de beste songs of albums van bands en artiesten. Ga er maar even aan staan? Zoek de 10 beste songs van Elton John, U2, The Hollies of The Stranglers maar eens uit? Dat is eigenlijk onbegonnen werk. Niet voor Stenders & Blokhuis die zich elke week als vakkundige onderzoekers werpen op een nieuwe kwestie. Natuurlijk, het lijstje van de absolute beste 10 bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen mening of smaak. Maar de manier waarop dit duo zich in de podcast van De Beste 10 zich verantwoorden is subliem. Daarnaast gaan ze nooit voor de inkoppertjes en is het lijstje van Stenders & Blokhuis telkens weer uitermate verrassend en met visie gekozen.

Ze hebben ook nog een derde, maar daar vind ik dan weer niet zo goed door heen te komen:

3. De Tapes
Stenders & Blokhuis gaan in gesprek met muziekjournalist Jean Paul Heck over zijn interviews de afgelopen decennia met de grootste popiconen ter wereld. Inclusief de nooit eerder gepubliceerde audio opnames!
pi_196455102
Voor mensen met interesse in geschiedenis:

quote:
De Bourgondiërs
In 'De Bourgondiërs' neemt Bart Van Loo u mee op sleeptouw door de middeleeuwen en deze reeks zal ook downloadbaar zijn als podcast. Alle afleveringen zijn ondertussen beschikbaar via alle grote platformen. Abonneer u op onze podcast en mis niets van een even wonderlijke als gevaarlijke reis langs brandstapels en feestelijke banketten, de pest en riddertoernooien, Jeanne d’Arc en Filips de Goede, schizofrene koningen en geniale kunstenaars.
https://klara.be/debourgondiers

quote:
Trojka! Naar Rusland
In 2017 was het exact 100 jaar geleden dat er in Rusland een revolutie plaatsvond, die de wereldgeschiedenis, en ook die van ons, heeft veranderd. Klara bracht naar aanleiding van die historische verjaardag de reeks ‘Naar Rusland, met Johan de Boose', en die is nog steeds als podcast te downloaden.

Van Ivan de Verschrikkelijke tot Lenin
Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er in Rusland een revolutie plaatsvond, die de wereldgeschiedenis, en ook die van ons, heeft veranderd.

Die revolutie is geboekstaafd als de Oktoberrevolutie.
In deze 5 -delige Klara-reeks reconstrueert auteur en Rusland-kenner Johan de Boose deze revolutie maar hij kijkt ook naar wat er zoal voorafging aan die Oktoberrevolutie.

Hij duikt de geschiedenis in om Rusland, zijn volk en zijn cultuur beter te begrijpen. Van Ivan De Verschrikkelijke tot Nicolaas II, de laatste van de Romanov’s.

Hij belicht de politiek, de literatuur en de gebruiken van dit bijzondere volk. Een meeslepend verhaal vol verlangen, schoonheid en tragiek.

Of zoals iemand ooit zei: "Wie in Rusland woont, leeft in een meeslepend, maar ook verschrikkelijk boek".
https://klara.be/trojka-0

Beide zijn aanraders, erg interessant maar dankzijn Bart van Loo (De Bourgondiërs) en Johan op de Beeck (Trojka) ook erg prettig om te luisteren.

Op klara.be (klassieke zender van de Vlaamse publieke omroep) is nog meer moois te vinden.
pi_196456197
Goede tip, ik vind de Russische (cultuur-)geschiedenis erg boeiend
pi_196465314
Ik vind de afleveringen van Alicante ook erg leuk. Hebben interessante invalshoeken over grote en kleine onderwerpen. Ze zijn bijvoorbeeld een paar weken terug in de wereld van Flight simulator gedoken. Over mensen die hele weekenden fictieve vluchten maken vanuit hun eigen huis. Andere afleveringen over accenten van het Nederlands, de Turkse voetbalclub Istanbul Basksehir (speeltje van Erdogan) en de wereld van de complotdenkers.

https://www.nporadio1.nl/podcasts/alicante
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_196465336
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2020 17:08 schreef TargaFlorio het volgende:
Voor mensen met interesse in geschiedenis:
[..]

https://klara.be/debourgondiers
Ik heb het boek, erg leuk! Dus de podcast zal ook wel goed zijn :P
pi_196465774
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2020 20:35 schreef Blues het volgende:

[..]

Als je dat kunt, raad ik je de krokante leesmap aan :)
De krokante leesmap, ja, waar gaat dat eigenlijk over? Eigenlijk over helemaal niks, maar het werkt erg goed. Het is alsof je in een kroeg zit met de drie gasten en ze zeiken op elkaar, op hun omgeving, op de instructies van hun baas, etcetera. Twee mannen van ‘middelbare leeftijd’ en de twintiger Noortje maken een goede combinatie.
Oorspronkelijk bespraken ze ‘de bladen’ met elkaar, inmiddels heeft de actualiteit hen ingehaald en hebben ze een tour gedaan langs verschillende toeristische attracties en momenteel zijn ze aan huis gebonden door de Covidregels. Maar dat wordt dan weer geinig opgepakt doordat ze elk een boek bespreken of een schilderij maken.

Als je wikipedia mag geloven is aflevering 48 nooit uitgezonden wegens een ruzie tussen Noortje en Marcel waarbij Marcel is weggestormd. Daar kan ik mij wel een voorstelling van maken, aangezien ze allemaal moeilijk zijn te overtuigen van een andere mening :')
pi_196467332
quote:
1s.gif Op zondag 29 november 2020 13:49 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

De krokante leesmap, ja, waar gaat dat eigenlijk over? Eigenlijk over helemaal niks, maar het werkt erg goed. Het is alsof je in een kroeg zit met de drie gasten en ze zeiken op elkaar, op hun omgeving, op de instructies van hun baas, etcetera. Twee mannen van ‘middelbare leeftijd’ en de twintiger Noortje maken een goede combinatie.
Oorspronkelijk bespraken ze ‘de bladen’ met elkaar, inmiddels heeft de actualiteit hen ingehaald en hebben ze een tour gedaan langs verschillende toeristische attracties en momenteel zijn ze aan huis gebonden door de Covidregels. Maar dat wordt dan weer geinig opgepakt doordat ze elk een boek bespreken of een schilderij maken.

Als je wikipedia mag geloven is aflevering 48 nooit uitgezonden wegens een ruzie tussen Noortje en Marcel waarbij Marcel is weggestormd. Daar kan ik mij wel een voorstelling van maken, aangezien ze allemaal moeilijk zijn te overtuigen van een andere mening :')
Het is echt zulke leuke onzin. Ooit toevallig voorbij zien komen en toen achter elkaar gebinged vanaf afl. 1.
Wel ff wennen.

Dat moest ik ook aan de volksjury, maar luister ook nu vanaf afl 1. Ben bij Tanja Groen. En als er een nieuwe is doe ik die dan weer eerst.
Heb ze ook op fb, daar plaatsen ze dan fotoos en/of filmpjes van de zaak die gedaan hebben.
pi_196467395
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 november 2020 17:08 schreef TargaFlorio het volgende:
Voor mensen met interesse in geschiedenis:
[..]

https://klara.be/debourgondiers
[..]

https://klara.be/trojka-0

Beide zijn aanraders, erg interessant maar dankzijn Bart van Loo (De Bourgondiërs) en Johan op de Beeck (Trojka) ook erg prettig om te luisteren.

Op klara.be (klassieke zender van de Vlaamse publieke omroep) is nog meer moois te vinden.
Fijne tip!
Ben dol op geschiedenis en wetenschap O+
pi_196569168
Ik beluister momenteel Weird Hit Wonder. Over vreemde liedjes uit de jaren 90 die tegen wil en dank een hit werden en vooral het verhaal daaromheen. Bijvoorbeeld One Day Fly, Mooi Man en Meisje (zo lelijk als de nacht). Veel interviews met de artiesten uit die tijd. Ik was een tiener destijds dus ik zwelg in nostalgie.
  zaterdag 5 december 2020 @ 19:54:48 #77
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_196569420
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 december 2020 19:37 schreef _Arual_ het volgende:
Ik beluister momenteel Weird Hit Wonder. Over vreemde liedjes uit de jaren 90 die tegen wil en dank een hit werden en vooral het verhaal daaromheen. Bijvoorbeeld One Day Fly, Mooi Man en Meisje (zo lelijk als de nacht). Veel interviews met de artiesten uit die tijd. Ik was een tiener destijds dus ik zwelg in nostalgie.
3voor12.vpro.nl heeft eerst een paar artikelen erover geplaatst op hun website en nu dus ook een podcast.
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_196607012
quote:
0s.gif Op maandag 16 november 2020 17:03 schreef Meke het volgende:

[..]

Dit klopt wel ja :D Ik vind het wel interessant om na te denken hoe je problemen op een andere manier kunt zien, of dat hij zegt; dan doe je het toch lekker niet?! Maar soms is hij ook wel wat too much _O-

Ik heb gisteren de eerste (en op dit moment enige beschikbare) aflevering van Staatsgeheim (fictie) geluisterd; voor een sociaal podcastexperiment wordt student Max samen met een wildvreemde 21 dagen de wildernis ingestuurd. De werkelijke aanleiding voor het experiment blijkt echter anders dan gedacht. Dit is een podcast die nooit gemaakt had mogen worden...

Een vierdelige podcast, en een kwart daarvan kan ik in elk geval van harte aanraden :D Je wordt echt meegesleurd in het verhaal :Y
Inmiddels staat Staatsgeheim er in het geheel op :s) Luistert zeer makkelijk weg met vier afleveringen van minder dan een kwartier.
  maandag 7 december 2020 @ 21:30:34 #79
403253 Meke
after all this time? always.
pi_196608158
quote:
1s.gif Op maandag 7 december 2020 20:44 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Inmiddels staat Staatsgeheim er in het geheel op :s) Luistert zeer makkelijk weg met vier afleveringen van minder dan een kwartier.
Minder dan een kwartier?! Voor mijn gevoel duren ze wel veel langer :o

Ik vond hem ook aan het einde nog tof trouwens *) *O* *G*
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_196608479
quote:
0s.gif Op maandag 7 december 2020 21:30 schreef Meke het volgende:

[..]

Minder dan een kwartier?! Voor mijn gevoel duren ze wel veel langer :o

Ik vond hem ook aan het einde nog tof trouwens *) *O* *G*
Oeps! Even nagekeken, was inderdaad langer, rond de 25 minuten :P
pi_196627698
Leuk topic dit. Ik luister de laatste tijd ook meer podcasts.

Welke ik zelf heel leuk vind is de Schokkend Nieuws Podcast (van het filmmagazine Schokkend Nieuws), en dan met name de Julius vs. Jasper afleveringen.

Ze kiezen twee films uit die ze tegenover elkaar zetten (bijvoorbeeld Interstellar vs. Inception) en de insteek is dan dat een van de twee films mag 'blijven'. In de praktijk komt het er meer op neer dat ze beide films bespreken en misschien een beetje vergelijken, maar alsnog erg leuk om te luisteren.
De focus ligt wel meer op horror- en genrefilms, maar als dat je ding is dan is het erg vermakelijk. Ze duren ook lekker lang (tot soms wel anderhalf uur) dus als je eens je huis een stevige beurt moet geven dan is het ideaal :P
Koel en donker bewaren
pi_196639685
Ik heb De Vlaamse kunstroof beluisterd, maar ben er tot nu toe nog niet zo enthousiast over. Het gaat over het verdwijnen van een van de panelen van Het Lam Gods in Gent, anno 1934. Naderhand zijn er brieven gevonden met aanwijzing die naar het missende paneel zouden moeten leiden.

Het heeft op zich alle ingrediënten, er worden interessante mensen geïnterviewd. Toch bleef het voor mij een geschiedenisles gesponsord door de Belgische variant van de VVV. En de zin ‘Wat een goede vraag!’ ben ik inmiddels ook beu.
  woensdag 9 december 2020 @ 17:08:39 #83
403253 Meke
after all this time? always.
pi_196639971
quote:
1s.gif Op woensdag 9 december 2020 16:48 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb De Vlaamse kunstroof beluisterd, maar ben er tot nu toe nog niet zo enthousiast over. Het gaat over het verdwijnen van een van de panelen van Het Lam Gods in Gent, anno 1934. Naderhand zijn er brieven gevonden met aanwijzing die naar het missende paneel zouden moeten leiden.

Het heeft op zich alle ingrediënten, er worden interessante mensen geïnterviewd. Toch bleef het voor mij een geschiedenisles gesponsord door de Belgische variant van de VVV. En de zin ‘Wat een goede vraag!’ ben ik inmiddels ook beu.
Ja ik vind hem ook iets teveel wannabe soms :@ Op zich wel leuk maar het is niet echt een opbouwend verhaal voor mijn gevoel, hoewel ik de verhalen van de speurders en wat die bedacht hebben wel echt tof vindt :D _O_


Zoals ze bij vink zeiden; het verhaal is zo tof dat het zonde is dat deze makers het brengen :@
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_196714421
Afgelopen week heb ik de podcast De laatste dans beluisterd. Deze podcast wordt gepresenteerd door Frans Pollux. Deze Limburger heeft blijkbaar een liedje ooit gemaakt dat nog elk jaar in de Top 2000 staat. Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij benadrukt het met enige regelmaat. Iets wat ik normaliter zeer arrogant zou vinden, maar van deze man accepteer ik dat probleemloos en kan ik er om glimlachen. Wat een fijne verteller is dit!
Maar goed, dat liedje is blijkbaar het lievelingsliedje van ene Uwe, een Duitser die tot in 2013 regelmatig in Roermond in een kroegje kwam daar. Maar in januari van dat jaar neemt hij daar van iedereen afscheid. Hij vertelt longkanker te hebben en naar Gran Canaria te gaan om daar zijn laatste weken te slijten.
Uwe vertrekt naar Gran Canaria, alleen. Maar een paar maanden later wordt hij daar weer gezien. Dus, wat is er gebeurd?

Dus, heel fijn verteld verhaal, maar je hebt hiervoor wel een lange adem nodig. Het verhaal wordt uitgesmeerd, nieuwe details worden langzaam geïntroduceerd en er zijn best wat zijweggetjes. Pollux gaat ook wel over grenzen heen vind ik, met het heimelijk opnemen van een gesprek met zijn partner en het inschakelen van een data-info-opsporingsbedrijf.
Maar terugkijkend werkt het wel voor het verhaal. De climax van het verhaal is eigenlijk het beste wat dit soort verhalen kan overkomen, maar daarvoor moet je weer luisteren...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196714682
Helemaal met je eens.. in het begin dacht ik: waar gaat dit naar toe :?
Maar het is echt de moeite waard.

Vanavond de podcast geluisterd van het gesprek tussen Miljuschka Witzenhauzen (djieesss wat een naam en dat voor een dyslectisch kind die ze was/is :D ) en haar moeder Astrid Holleeder over het boek van Astrid: Familiegeheimen.
Mensen konden vragen insturen via de Instagram van Miljuschka aan haar moeder. Erg persoonlijk uiteraard, maar geeft wel een inkijkje in hoe Astrid nu moet leven en hoe dat voor haar is.
pi_196729652
quote:
1s.gif Op zondag 13 december 2020 21:37 schreef Meridiaan het volgende:
Afgelopen week heb ik de podcast De laatste dans beluisterd. Deze podcast wordt gepresenteerd door Frans Pollux. Deze Limburger heeft blijkbaar een liedje ooit gemaakt dat nog elk jaar in de Top 2000 staat. Ik had er nog nooit van gehoord, maar hij benadrukt het met enige regelmaat. Iets wat ik normaliter zeer arrogant zou vinden, maar van deze man accepteer ik dat probleemloos en kan ik er om glimlachen. Wat een fijne verteller is dit!
Maar goed, dat liedje is blijkbaar het lievelingsliedje van ene Uwe, een Duitser die tot in 2013 regelmatig in Roermond in een kroegje kwam daar. Maar in januari van dat jaar neemt hij daar van iedereen afscheid. Hij vertelt longkanker te hebben en naar Gran Canaria te gaan om daar zijn laatste weken te slijten.
Uwe vertrekt naar Gran Canaria, alleen. Maar een paar maanden later wordt hij daar weer gezien. Dus, wat is er gebeurd?

Dus, heel fijn verteld verhaal, maar je hebt hiervoor wel een lange adem nodig. Het verhaal wordt uitgesmeerd, nieuwe details worden langzaam geïntroduceerd en er zijn best wat zijweggetjes. Pollux gaat ook wel over grenzen heen vind ik, met het heimelijk opnemen van een gesprek met zijn partner en het inschakelen van een data-info-opsporingsbedrijf.
Maar terugkijkend werkt het wel voor het verhaal. De climax van het verhaal is eigenlijk het beste wat dit soort verhalen kan overkomen, maar daarvoor moet je weer luisteren...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mooie podcast inderdaad. ^O^

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_196768257
De NS (nouja, weet eigenlijk niet eens of het vanuit de NS komt) had een podcast, de Luisterruit. Deze reeks heeft ongeveer twee jaar gelopen van 2017-2019. In deze podcast worden kort uiteenlopende thema's besproken, vrijwel altijd met een treinrandje, maar soms ook niet. Het is bedoeld om te luisteren als je met de trein reist, vandaar dat het geen lange podcasts zijn. Thijs is de presentator en neemt je mee langs de onderwerpen, meerdere worden er besproken in één aflevering.

Zo ga je mee langs een treinconducteur die zijn gedichten voorleest aan passagiers, gaat een onderwerp van boeken over naar een man die woorden maakt. Wat overigens een heel interessant thema is, blijkbaar is er een heuse competitie tussen de vier die Nederland rijk is. En hij baalt van de jeugd, die ook nieuwe woorden toevoegt aan de Nederlandse taal, maar dan zonder enig gevoel voor de historie en betekenis van taal :D :'). Andere verhalen gaat over iemand die je wolken leert lezen, mensen die een heel ander carrièrepad hebben ingeslagen en de mensen die je tegenkomt in de nachttrein.

Ik vind het een heel fijne podcast om te luisteren. Je hoort verhalen van mensen over dingen waar ik nog nooit over heb nagedacht of niet wist dat het bestond en daar houd ik wel van. Het wordt redelijk vlot verteld, niet in het belachelijke getrokken en de link met de NS/trein/het spoor/het station is er altijd wel. Het gaat misschien niet heel erg de diepte in, maar vindt de juiste balans tussen het interessant houden en het te zwaar maken. Jammer dat ze gestopt zijn, maar ik heb nog wat afleveringen te gaan :)
pi_196768849
Leuke tip tx! Ik ben Willem, de podcast, aan t bingen vanaf afl. 1 2018 en dit is vast een fijne afwisseling.
pi_196824891
Vandaag heb ik Anoniem Intiem geluisterd, een podcast van omroep Gelderland. Het gaat over de mannenontmoetingsplaatsen in Nederland, en dan specifiek over die in Gelderland en nog iets specifieker komt het Ginkelse Zand langs de A12, volgens mij de bekendste in Nederland, regelmatig aan de orde.
Het is een vrij 'donkere' wereld, in de zin dat er veel mannen komen die getrouwd zijn met een vrouw en daar stiekem komen (pun intended), er sprake zou zijn van prostitutie en er soms ook knokploegen zijn.

Het wordt gelukkig niet als sensatieverhaal gebracht en het is prettig dat er veel verschillende kanten worden belicht: mannen die de plek bezoeken, een omwonende, een natuurbeschermer en onderzoekers.
Indrukwekkend vond ik de dochter van één van de mannen die geïnterviewd werd, die samen met haar vader eens op een bankje daar is gaan zitten met hem om te zien wat er nu gebeurd daar (:o). Geen idee hoe ik daar zelf in zou staan als ik dit zou weten van mijn vader.

Voor mij kwam de eenzaamheid erg naar voren. Getrouwde mannen, het vlugge/losse contact met onbekenden, de natuurbeschermer die bekenden was tegengekomen tijdens zijn werk daar. Voor mij zat daar heel veel eenzaamheid in. Niet kunnen/durven te vertellen wie je bent, want je verliest alles.
Een indrukwekkend inkijkje dus.
pi_196879817
De Vlaamse podcast Waarom gaat over Eva, die terug in de tijd gaat naar haar exvriendje Bjorn. Een paar maanden nadat ze het uitmaakte pleegde hij zelfmoord. Hij doet dit samen met zijn klasgenoot Tom, van wie Eva en de vrienden van Bjorn die zij kende van de scouting, het bestaan niet af weten. Voor Eva was er destijds geen direct aanleiding van de zelfmoord van Bjorn. Bij aanvang van de podcast is het 22 jaar terug en gaat Eva op zoek naar het antwoord op de vraag 'waarom'. Ze spreekt met diverse mensen die rond Bjorn stonden. Ze leest ook haar eigen brieven voor die ze destijds aan hem heeft geschreven, maar nooit kon versturen. Indrukwekkend vind ik altijd als ze langs gaan bij de ouders, wat Eva hier ook doet. Ze gaat ook langs met de agent die destijds de ouders heeft bijgestaan.

Bjorn en Tom hebben zich met anderen een week van de wereld afgezonderd en zelfmoord gepleegd. Daar waren nog meer mensen bij destijds, maar die bedachten zich. In de laatste aflevering wordt een brief voorgelezen van iemand die heel dicht bij Bjorn stond. De brief vertelt over de aanloop naar de zelfmoord, de voorbereidingen en hoe hun groepsdynamiek werkte.

De titel van de podcast is misschien logisch gekozen, maar ik vind er ook van dat het het thema zelfmoord nooit goed dekt. Het is zelden een eenduidig antwoord. Maar dat realiseert Eva zich later ook.

Indrukwekkend.
pi_196947752
Ik heb ook weer een tip! Ik luister nu deze: (al ben ik pas bij afl 3, ik vind m toch fijn gemaakt)

Als Raoul Flores en zijn vriendin gaan trouwen verrast zijn schoonvader hen met een enorm cadeau: een landhuis op het Vlaamse platteland.
Hoewel het huis behoorlijk in verval is geraakt besluiten de geliefden er toch hun trouwerij te houden. In de dagen voor de bruiloft komen vrienden en familie langs om te helpen. Maar wanneer ze ’s nachts wakker worden gehouden door vreemde schimmen en geluiden, blijkt dat het huis meer voor ze verbergt dan ze lief is.

Phasmophoba is de nieuwe podcastserie van de makers van De Blankenberge Tapes, Tom Hofland en Pascal van Hulst.
Phasmophobia is een co- productie van VPRO en Room for Film, in opdracht van NPO Radio 1 en (mede) mogelijk gemaakt door VRT en Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
pi_196947807
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 december 2020 12:55 schreef Meridiaan het volgende:
De Vlaamse podcast Waarom gaat over Eva, die terug in de tijd gaat naar haar exvriendje Bjorn. Een paar maanden nadat ze het uitmaakte pleegde hij zelfmoord. Hij doet dit samen met zijn klasgenoot Tom, van wie Eva en de vrienden van Bjorn die zij kende van de scouting, het bestaan niet af weten. Voor Eva was er destijds geen direct aanleiding van de zelfmoord van Bjorn. Bij aanvang van de podcast is het 22 jaar terug en gaat Eva op zoek naar het antwoord op de vraag 'waarom'. Ze spreekt met diverse mensen die rond Bjorn stonden. Ze leest ook haar eigen brieven voor die ze destijds aan hem heeft geschreven, maar nooit kon versturen. Indrukwekkend vind ik altijd als ze langs gaan bij de ouders, wat Eva hier ook doet. Ze gaat ook langs met de agent die destijds de ouders heeft bijgestaan.

Bjorn en Tom hebben zich met anderen een week van de wereld afgezonderd en zelfmoord gepleegd. Daar waren nog meer mensen bij destijds, maar die bedachten zich. In de laatste aflevering wordt een brief voorgelezen van iemand die heel dicht bij Bjorn stond. De brief vertelt over de aanloop naar de zelfmoord, de voorbereidingen en hoe hun groepsdynamiek werkte.

De titel van de podcast is misschien logisch gekozen, maar ik vind er ook van dat het het thema zelfmoord nooit goed dekt. Het is zelden een eenduidig antwoord. Maar dat realiseert Eva zich later ook.

Indrukwekkend.
Vond ik ook. ^O^
  vrijdag 25 december 2020 @ 17:13:39 #93
80382 manny
30 is best veel
pi_196948430
quote:
1s.gif Op woensdag 16 december 2020 17:24 schreef Blues het volgende:
Leuke tip tx! Ik ben Willem, de podcast, aan t bingen vanaf afl. 1 2018 en dit is vast een fijne afwisseling.
Klein lijstje van mijn favoriete podcasts dan maar:

Inderdaad dus de Willem Podcast.

Begint in de eerste seizoen over de Willem Holleeder zaak en is inmiddels doorgeschakeld naar Tachi en de Nederlandse misdaad in het algemeen. Groot pluspunt van deze podcast is dat je veel beter snapt hoe die grote rechtszaken nu echt in zijn werk gaan. En als de advocaat van Holleeder aanschuift om zijn verhaal te doen, dan krijg je wel echt even van de bron de informatie. Harrie en Marianne (de presentatoren) weten echt van de hoed en de rand en draaien al jaren mee in het Nederlandse Crime-watch circuit.

Nadeel vind ik de manier waarop de 2 presentatoren elkaar steeds vliegen afvangen als het gaat om de details. Sommige afleveringen lijden daar echt onder vind ik.

Gezellige luister podcast is van Yous en Yay: new emotions.

Sef en Pepijn spreken elke aflevering langdurig met een BN'er (vaak BA'er) over van alles en nog wat. Beetje afhankelijk van de gast, maar meestal volgt er ontspannen gesprek. Pluspunt is het gebrek aan pretentie van de 2 heren dus het kan heerlijk een half uur gaan over bier drinken op een frans terras of over tuinieren.

Minpunt: sterk afhankelijk van de gast. Omdat zowel yous als jay ook geen enkele moeite doen het gesprek te structureren of een relevantere kant op te duwen zijn sommige gesprekken niet zo tof.

Sport Sport Sport.

De Pak Schaal podcast over ons aller Ajax. Helemaal prima! Freek (journalist) en Arco (Fan) bazelen er op los en in 45 minuten wordt alles rondom Ajax weer besproken. Freek vanuit de realiteit, en Arco vanuit Fan / emo perspectief. Maar het gaat net zo makkelijk over de auto van Arco of de kinderen van Freek die de Corona verveling door moeten komen.

Minpunt: geen.

De Powel en van Velsum podcast

DE podcast over de Keuken Kampioen Divisie. Voorspellingen, nabesprekingen. De kruiwagen en andere mooie wekelijkse items. Elke donderdag weer helemaal up to date. En wie wil nou niet weten hoe het staat met de nieuwe keeper van Dordrecht of de gehuurde spits van FC Volendam.

Algemeen:

De kritisch denken podcast.

Heerlijke podcast voor kritische, sceptische denkers. Ratio is koning. Soms van locatie met een bedenkelijke geluidskwaliteit, maar altijd goede inhoud en al heel wat afleveringen onder weg.

Begrijp me goed: dit is geen podcast voor complotdenkers en andere onzin, maar gedegen kritisch denken.

Joe Rogan (Engelstalig)

Koning in Podcast land, en als hij er zin in heeft dan hele fijne uitzendingen. En soms gewoon uitzetten na 30 minuten.

En wat een gasten. Hier praten we niet over een interview met de voorzitter van de Nederlandse Melkveehoudersbond, maar over Kanye West (geen aanrader), Edward Snowden (aanrader) of Elon Musk

Studio Energie

Alles wat je wil weten over energie en de energietransitie. Dit is DE podcast over energie. Echt snappen hoe het zit met wind, water en kernenergie. Meningen van links, rechts, onder en boven.

Minput: Het stijltje van de presentator is wat irriterend af en toe. De inhoud is echter goud.

Radio Bergeijk podcast

Al het nieuws uit Bergeijk en omstreken gepresenteerd door Toon Sporenberg en zijn beste kennis Peer van Eersel. Live reportages van Peer en af en toe een tirade van Toon. Geweldig en je leert nog eens wat over Brabant.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_196948498
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 17:13 schreef manny het volgende:
Radio Bergeijk podcast

Al het nieuws uit Bergeijk en omstreken gepresenteerd door Toon Sporenberg en zijn beste kennis Peer van Eersel. Live reportages van Peer en af en toe een tirade van Toon. Geweldig en je leert nog eens wat over Brabant.
_O_

Helaas komen er geen nieuwe afleveringen meer. Het "oude" Radio Bergeijk van meer dan tien jaar geleden was overigens wel beter, die afleveringen zijn overigens nog gewoon terug te luisteren.
pi_196948869
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 17:13 schreef manny het volgende:

[..]

Klein lijstje van mijn favoriete podcasts dan maar:

Inderdaad dus de Willem Podcast.

Begint in de eerste seizoen over de Willem Holleeder zaak en is inmiddels doorgeschakeld naar Tachi en de Nederlandse misdaad in het algemeen. Groot pluspunt van deze podcast is dat je veel beter snapt hoe die grote rechtszaken nu echt in zijn werk gaan. En als de advocaat van Holleeder aanschuift om zijn verhaal te doen, dan krijg je wel echt even van de bron de informatie. Harrie en Marianne (de presentatoren) weten echt van de hoed en de rand en draaien al jaren mee in het Nederlandse Crime-watch circuit.

Nadeel vind ik de manier waarop de 2 presentatoren elkaar steeds vliegen afvangen als het gaat om de details. Sommige afleveringen lijden daar echt onder vind ik.
Ik ben het helemaal met je eens. Echt jammer!
pi_196949518
Het stoort me eerlijk gezegd niet.

Wel jammer dat ze bijna nooit eens naar zaken buiten de Randstad kijken.
  vrijdag 25 december 2020 @ 19:54:53 #97
80382 manny
30 is best veel
pi_196950774
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 17:17 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

_O_

Helaas komen er geen nieuwe afleveringen meer. Het "oude" Radio Bergeijk van meer dan tien jaar geleden was overigens wel beter, die afleveringen zijn overigens nog gewoon terug te luisteren.
Hebben ze pauze of zijn ze nu echt gestopt?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_196950847
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 19:54 schreef manny het volgende:

[..]

Hebben ze pauze of zijn ze nu echt gestopt?
quote:
De Vpro stopt voorlopig met het humoristisch radioprogramma Radio Bergeijk. Pieter Bouwman meldt op twitter. “Tot ons Groot Verdriet heeft de Vpro in al haar wijsheid besloten om na de lopende reeks (tot eind oktober) te stoppen met Radio Bergeijk ten gunste van Jong en Vernieuwd.”
  vrijdag 25 december 2020 @ 20:07:44 #99
80382 manny
30 is best veel
pi_196950988
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 19:59 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

[..]

Man man man

Teleurstellend.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zondag 27 december 2020 @ 22:08:05 #100
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_197004400
The Missing Cryptoqueen

Podcast waarin het spoor van Ruja Ignatova gevolgd wordt. Meeliftend op het succes van Bitcoin heeft ze een cryptocurrency opgericht genaamd OneCoin. Deze cryptomunt blijkt echter geen zuivere koffie te zijn, en het wordt nog vreemder als Ruja Ignatova plotseling van de aardbodem verdwijnt.

Prima podcast welke je meeneemt in het onderzoek naar de verdwijning van de oprichtster.
Hoewel de podcast totaal niet technisch is, is het voor het luisteren wel handig om te weten wat een blokchain is.
  zondag 27 december 2020 @ 22:17:17 #101
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_197004855
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 16:31 schreef Blues het volgende:
Ik heb ook weer een tip! Ik luister nu deze: (al ben ik pas bij afl 3, ik vind m toch fijn gemaakt)

Als Raoul Flores en zijn vriendin gaan trouwen verrast zijn schoonvader hen met een enorm cadeau: een landhuis op het Vlaamse platteland.
Hoewel het huis behoorlijk in verval is geraakt besluiten de geliefden er toch hun trouwerij te houden. In de dagen voor de bruiloft komen vrienden en familie langs om te helpen. Maar wanneer ze ’s nachts wakker worden gehouden door vreemde schimmen en geluiden, blijkt dat het huis meer voor ze verbergt dan ze lief is.

Phasmophoba is de nieuwe podcastserie van de makers van De Blankenberge Tapes, Tom Hofland en Pascal van Hulst.
Phasmophobia is een co- productie van VPRO en Room for Film, in opdracht van NPO Radio 1 en (mede) mogelijk gemaakt door VRT en Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
Dank je voor de tip! Heb net de 1ste aflevering geluisterd, hierin wordt de spannende sfeer meteen goed neergezet..Hopelijk is de rest van de afleveringen net zo goed.
pi_197007572
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 22:17 schreef MDDHP het volgende:

Dank je voor de tip! Heb net de 1ste aflevering geluisterd, hierin wordt de spannende sfeer meteen goed neergezet..Hopelijk is de rest van de afleveringen net zo goed.
Ja erg goed gedaan.
Ik heb ook nadat ik alles had geluisterd ook gelezen hoe de makers het hebben aangepakt ^O^
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 28 december 2020 @ 08:25:44 #103
80382 manny
30 is best veel
pi_197013093
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2020 22:08 schreef MDDHP het volgende:
The Missing Cryptoqueen
Hoewel de podcast totaal niet technisch is, is het voor het luisteren wel handig om te weten wat een blokchain is.
Leuke tip.

En tevens is blockchain behandeld in een andere podcast die al getipt is: De rudie en freddie show van de Correspondent.

https://soundcloud.com/ru(...)a-niks-de-blockchain
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  maandag 28 december 2020 @ 08:36:56 #104
80382 manny
30 is best veel
pi_197013190
Als je trouwens een keer een rabbit hole in wil gaan....

Wind of Change.

https://crooked.com/podcast-series/wind-of-change/

De makers onderzoeken of het liedje Wind of change van de Scorpions door de CIA geschreven is om de val van de muur / ontmanteling van oost europa te versnellen.

Nogmaals: dit is zeer ernstig (dubieus) rabbit hole werk, ik zou hem niet als tip willen geven als je daar niet echt van houdt. Ik zelf ben redelijk onbekend in dit genre podcast, dus vond het ook wel aardig om te horen hoe zo een "onderzoek" plaatsvindt; maar ben geen fan geworden.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197014513
Smartless
Wekelijkse podcast van acteurs Will Arnett, Jason Bateman en Sean Hayes.
Een van de drie nodigt een gast uit die pas tijdens de podcast aan de andere twee wordt onthuld.
Zeer uiteenlopende gasten, o.a. Kamala Harris, Paul McCartney, Neil deGrasse Tyson, Jennifer Aniston, Gustavo Dudamel, Ron Howard, Stacey Abrams en vele anderen.

Op Youtube staan ook wat live "post-casts" waarin ze nog wat nakletsen en vragen van luisteraars beantwoorden. :)
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  maandag 28 december 2020 @ 10:33:36 #106
80382 manny
30 is best veel
pi_197015241
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 10:00 schreef Felixa het volgende:
Smartless
Wekelijkse podcast van acteurs Will Arnett, Jason Bateman en Sean Hayes.
Een van de drie nodigt een gast uit die pas tijdens de podcast aan de andere twee wordt onthuld.
Zeer uiteenlopende gasten, o.a. Kamala Harris, Paul McCartney, Neil deGrasse Tyson, Jennifer Aniston, Gustavo Dudamel, Ron Howard, Stacey Abrams en vele anderen.

Op Youtube staan ook wat live "post-casts" waarin ze nog wat nakletsen en vragen van luisteraars beantwoorden. :)
Klinkt goed. Ga ik zeker checken.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197019708
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 08:36 schreef manny het volgende:
Als je trouwens een keer een rabbit hole in wil gaan....

Wind of Change.

https://crooked.com/podcast-series/wind-of-change/

De makers onderzoeken of het liedje Wind of change van de Scorpions door de CIA geschreven is om de val van de muur / ontmanteling van oost europa te versnellen.

Nogmaals: dit is zeer ernstig (dubieus) rabbit hole werk, ik zou hem niet als tip willen geven als je daar niet echt van houdt. Ik zelf ben redelijk onbekend in dit genre podcast, dus vond het ook wel aardig om te horen hoe zo een "onderzoek" plaatsvindt; maar ben geen fan geworden.
Ik vond deze best goed en interessant.
  maandag 28 december 2020 @ 13:42:28 #108
80382 manny
30 is best veel
pi_197020381
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 13:21 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik vond deze best goed en interessant.
Interessant: ja.

Goed:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197020515
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 13:42 schreef manny het volgende:

[..]

Interessant: ja.

Goed:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 28 december 2020 @ 14:00:27 #110
80382 manny
30 is best veel
pi_197020931
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2020 13:47 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
check. maar anyways: zeker vermakelijk
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  maandag 28 december 2020 @ 14:33:25 #111
80382 manny
30 is best veel
pi_197021964
Een heel ander genre is trouwens de persoonlijke ontwikkel achtige podcasts. Ik noem er hieronder drie, ik ben op enig moment best fan geweest van deze; maar ook weer afgehaakt op alledrie. Dus probeer vooral zelf als je er zin in hebt.
De Eindbazen podcast

Proberen de Nederlandse Joe Rogans te zijn. Soms heel interessante gasten en ze gaan hiermee het gesprek aan, zoals ze zelf zeggen: alsof ze aan de bar zitten. Dus geen interview, maar een gesprek. Dat pakt best vaak goed uit, zeker als de gast een topper is. Ik denk aan de aflevering met bijv Dick Berlijn (baas in het leger) of Ynzo van Zanten (Tony Chocolonely). De gesprekken richten zich op voeding, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling. Knap hoe ze dit in Nederland hebben neergezet. Dat bar-gesprek is ook het nadeel aan deze podcast. Niveau van de 2 heren is bij vlagen precies dat.

Leef je mooiste leven podcast

Van Michael en Cindy. Mooie inzichten van het tweetal over persoonlijke groei, balans, wijsheid etc. Behandelen vragen van luisteraars, promoten de eigen events en hebben soms een gast of behandelen een centraal thema. Ze zijn open over hun eigen succes en ellende. Ik vind dat ze dit erg goed doen en ze hebben mij zeker aan het denken gezet over bepaalde thema's.

100% inspiratie podcast

Thijs Lindhout is wel een soort combinatie tussen bovenste 2. Erg goede interviewer die de gast aan het woord laat, doorvraagt en alle thema's van geluk, sex, voeding, etc etc bespreekt, en ook niet te beroerd is zijn eigen zwaktes te delen. Heeft elke aflevering een gast en in een uur ongeveer bespreken ze van alles. Centrale vraag is steeds zijn zoektocht naar geluk.


Zoals gezegd: ik haak op een gegeven moment weer af, om verschillende redenen, maar bij de laatste 2 vond ik dat ze iets te veel ruimte laten voor pseudo wetenschappers die bijvoorbeeld hun NLP / familieopstelling / andere onzinpraatjes proberen te verkopen. Ieder zijn ding, maar niets voor mij. Die gasten kun je ook gewoon overslaan natuurlijk.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197055923
Ik bedank bij voorbaat al :D

Ik ben nog steeds bezig met de Willem-de podcast en kijk nu al uit naar de 4delige serie die de meiden van de Volksjury aan het maken zijn over de bende van Nijvel *G*
twitter


En ik zag een nieuwe podcast voorbij komen die ik nog niet kende, vrij nieuw ook:
https://podcasts.google.c(...)c3NpZXItYWl2ZC54bWw=
  dinsdag 29 december 2020 @ 14:09:03 #113
403253 Meke
after all this time? always.
pi_197056387
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 13:52 schreef Blues het volgende:
Ik bedank bij voorbaat al :D

Ik ben nog steeds bezig met de Willem-de podcast en kijk nu al uit naar de 4delige serie die de meiden van de Volksjury aan het maken zijn over de bende van Nijvel *G*
[ twitter ]

En ik zag een nieuwe podcast voorbij komen die ik nog niet kende, vrij nieuw ook:
https://podcasts.google.c(...)c3NpZXItYWl2ZC54bWw=
Ik moet nog maar 3236u voordat m'n wachtrij leeg is, maar deze voeg ik vast toe _O-

Dossier AIVD dan, Volksjury ben ik helemaal bij :P
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  dinsdag 29 december 2020 @ 14:14:16 #114
80382 manny
30 is best veel
pi_197056573
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 13:52 schreef Blues het volgende:
Ik bedank bij voorbaat al :D

Ik ben nog steeds bezig met de Willem-de podcast en kijk nu al uit naar de 4delige serie die de meiden van de Volksjury aan het maken zijn over de bende van Nijvel *G*
[ twitter ]

En ik zag een nieuwe podcast voorbij komen die ik nog niet kende, vrij nieuw ook:
https://podcasts.google.c(...)c3NpZXItYWl2ZC54bWw=
Oei. Wat een joviaal toontje om dit aan te kondigen.

Ik ken ze nog niet, is die serie van de volksjury een aanrader ?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197059649
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 13:52 schreef Blues het volgende:
Ik bedank bij voorbaat al :D

Ik ben nog steeds bezig met de Willem-de podcast en kijk nu al uit naar de 4delige serie die de meiden van de Volksjury aan het maken zijn over de bende van Nijvel *G*
[ twitter ]

En ik zag een nieuwe podcast voorbij komen die ik nog niet kende, vrij nieuw ook:
https://podcasts.google.c(...)c3NpZXItYWl2ZC54bWw=
Dossier AIVD is vrij droog, gaat meer over de organisatorische kant en onafhankelijkheid t.o.v. politiek. Verwacht geen spannende verhalen.
pi_197059752
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:14 schreef manny het volgende:

[..]

Oei. Wat een joviaal toontje om dit aan te kondigen.

Ik ken ze nog niet, is die serie van de volksjury een aanrader ?
Het idee is goed, maar de uitwerking is minder.
In hetzelfde genre: Moordzaken, de podcast.
pi_197065593
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 14:14 schreef manny het volgende:

[..]

Oei. Wat een joviaal toontje om dit aan te kondigen.

Ik ken ze nog niet, is die serie van de volksjury een aanrader ?
Sorry. Het is wat dubbel.

Ik vind de manier waarop ze de research doen en de podcast opbouwen en maken fijn om naar te luisteren en ze hebben al een tijd niets online gezet. Daarom blij dat ze weer eegens ingedoken zijn. Niet om t feit dat ik blij met crime op zich ben. Hopelijk snap je dat. :)
  dinsdag 29 december 2020 @ 19:52:56 #118
80382 manny
30 is best veel
pi_197067682
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2020 18:45 schreef Blues het volgende:

[..]

Sorry. Het is wat dubbel.

Ik vind de manier waarop ze de research doen en de podcast opbouwen en maken fijn om naar te luisteren en ze hebben al een tijd niets online gezet. Daarom blij dat ze weer eegens ingedoken zijn. Niet om t feit dat ik blij met crime op zich ben. Hopelijk snap je dat. :)
Ik bedoelde van hunnie, in die tweet
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197068319
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2020 19:52 schreef manny het volgende:

[..]

Ik bedoelde van hunnie, in die tweet
Ah :D Ik dacht mijn joviale aankondiging :+
pi_197172702
Hier werd laatst Staatsgeheim getipt. Mooi gemaakt en de hoofdpersoon komt authentiek over (geen hoorspel niveau ;)), maar het verhaal en met name het einde vond ik niet geweldig.
pi_197172779
Voor mensen met interesse in geo-politiek:

quote:
De rode draad
Bureau Buitenland en NPO Radio 1 podcast: De Rode Draad. Een zesdelige serie over China’s doelen en onze toekomst.

China is razendsnel opgeklommen tot wereldmacht. En als het aan leider Xi Jinping ligt, blijft het daar niet bij. Hij heeft grootse plannen voor de toekomst: in 2025 moet China wereldwijd marktleider zijn in de high tech industrie, in 2049 moet het het machtigste leger ter wereld hebben en in 2060 moet China CO2 neutraal zijn. Het zijn plannen die wij niet kunnen negeren. Want wat er in China gebeurt, heeft directe gevolgen voor Europa.

In de nieuwe podcast De Rode Draad onderzoekt radiomaker Saar Slegers samen met China-correspondent Cindy Huijgen en geopolitiek expert Ties Dams wat Xi’s toekomstplannen betekenen voor de Chinezen én voor ons hier in Europa. Hoe realistisch zijn de doelen van Xi Jinping? Welke middelen zet de Chinese Communistische Partij in om ze waar te maken? En welke impact heeft het Chinese beleid op ons leven hier in Nederland?

Cindy Huijgen is sinds 2019 correspondent in China onder andere voor De Telegraaf. Ze vindt het hoog tijd dat we China beter leren begrijpen. ‘Wat me altijd heeft verbaasd is dat de gemiddelde Nederlander veel minder weet over China dan over de VS’, zegt ze. ‘En dat terwijl China echt een wereldmacht is en heel hard op weg is om straks de wereldmacht te zijn.’

Ties Dams is geopolitiek expert die met een kritische blik de manier volgt waarop Europese landen zich verhouden tot China. ‘We moeten China serieus nemen’, zegt hij, ‘alleen dan maakt Europa kans om een rol van betekenis te spelen in de nieuwe wereldorde’. Ties schreef het boek de Nieuwe Keizer: Xi Jinping, de machtigste man van China, hij is verbonden aan Instituut Clingendael en adviseert onder meer de Nederlandse overheid over China.

Saar Slegers is radiomaker en journalist. Ze publiceerde eerder dit jaar de podcast De Man en de Maan over de samenwerking tussen Nederlandse wetenschappers en de Chinese ruimtevaartorganisatie. Deze podcast werd genomineerd voor de Prix d’Europa. Verder maakt ze documentaires voor onder andere Argos (VPRO) en Radio Doc (NTR/VPRO).
quote:
De Arabische Lente: 10 jaar later
Een zesdelige podcast van VPRO en NPO Radio 1 over het Midden-Oosten en de mensen die vrijheid willen. Abdou Bouzerda kijkt met zijn gasten terug op de massale volksopstanden die in 2010 begonnen, waar de wereld tot de dag van vandaag nog de gevolgen van voelt. Maar ook onderzoekt hij of een nieuwe reeks aan protesten kan uitbreken de Arabische wereld.

Het is tien jaar geleden dat de ‘Arabische Lente’ plaatsvond. De zelfverbranding van de straatverkoper Mohammed Bouazizi uit Tunesië, vormde eind 2010 het begin van grootschalige protesten van vooral jonge mensen. Zij scandeerden uit volle borst de eerste zinnen van het inmiddels bekende Arabische gedicht "Als het volk vrijheid wil".

Al snel verspreidden de protesten en deze leuze zich onder over de rest van de regio. Deze serie volksopstanden leidde tot een hele serie van ingrijpende gebeurtenissen, zoals de bloedige oorlog in Syrië, waarvan de gevolgen tot op de dag van vandaag merkbaar zijn. Ook voor ons in Nederland.

Wat is er tien jaar later overgebleven van deze revolutie, van de roep om democratie en verandering? Van de hoop op een betere toekomst? En hoe groot is de kans dat de massa’s uit onvrede weer de straat optrekken? Deze vragen onderzoekt Bureau Buitenland-journalist Abdou Bouzerda met aansprekende en wisselende gasten, onder andere Joris Luyendijk en Hassnae Bouazza.

De eerste aflevering van De Rode Draad was interessant dus ga de rest ook luisteren.
Podcast over de Arabische Lente nog niet geluisterd.
pi_197173137
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 december 2020 17:13 schreef manny het volgende:

Klein lijstje van mijn favoriete podcasts dan maar:

Inderdaad dus de Willem Podcast.

Begint in de eerste seizoen over de Willem Holleeder zaak en is inmiddels doorgeschakeld naar Tachi en de Nederlandse misdaad in het algemeen. Groot pluspunt van deze podcast is dat je veel beter snapt hoe die grote rechtszaken nu echt in zijn werk gaan. En als de advocaat van Holleeder aanschuift om zijn verhaal te doen, dan krijg je wel echt even van de bron de informatie. Harrie en Marianne (de presentatoren) weten echt van de hoed en de rand en draaien al jaren mee in het Nederlandse Crime-watch circuit.

Nadeel vind ik de manier waarop de 2 presentatoren elkaar steeds vliegen afvangen als het gaat om de details. Sommige afleveringen lijden daar echt onder vind ik.

quote:
1s.gif Op vrijdag 25 december 2020 17:41 schreef Blues het volgende:

Ik ben het helemaal met je eens. Echt jammer!
Tijdens het wandelen inmiddels aangekomen bij afl.24/105 en ik wil hier toch op terugkomen.
Het is geen 'elkaar vliegen afvangen' ben ik inmiddels achter.
Allebei, zowel Harry Lensink als Marian Husken zijn goed ingelezen op details.. al jaren (hebben ook boeken geschreven en veel research gedaan) en vullen elkaar aan of wijzen elkaar op dingen die 1 van de 2 niet goed of duidelijk genoeg weergeeft en vooral ten dienste van de luisteraar heb ik nu wel door.
Ik ben totaal niet op de hoogte van al die dingen die in die onderwereld speelde vanaf eind jaren 80/begin 90, en geleidelijk aan (juist omdat ik bij afl 1 begonnen ben een paar weken geleden) snap ik het nu beter. Want er wordt nogal met namen gestrooid en zij proberen het goed te duiden.

Dat wilde ik nog ff kwijt in dit topic bedacht ik me vanmiddag :D
pi_197173659
Ik luister incidenteel een aflevering van DOCS. Dat was RadioDoc, maar sinds dit jaar zendt RadioDoc hun materiaal niet meer uit op de radio, maar is er elke woensdag een nieuwe documentaire als podcast. Deze worden gemaakt door wisselende makers, dus de onderwerpen zijn vaak divers en de kwaliteit ook wel. Vaak zijn de thema’s actueel en verdiepend, maar soms is om vrij random.
De afleveringen duren vaak een uur en dus kan je het goed opzetten tijdens een wandelingetje. Over het algemeen prima documentaires.
pi_197175147
Ik ben Onland aan het luisteren. De podcastmaker vertelt over een meisje dat in 1970 vermoord is, en dat bij hem in de buurt woonde in de Achterhoek. De 12-jarige Rinie Wielheesen. Ik kende de zaak eigenlijk niet.

De podcastmaker duikt er helemaal in (en blijkt een lugubere connectie te hebben met de plaats delict). Eigenlijk is er in al die jaren nooit goed onderzoek gedaan naar een klooster in de buurt. Echt, er gaat een complete beerput open. Ik wacht met smart op de volgende aflevering.
  zaterdag 2 januari 2021 @ 18:37:13 #125
403253 Meke
after all this time? always.
pi_197175700
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 17:55 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben Onland aan het luisteren. De podcastmaker vertelt over een meisje dat in 1970 vermoord is, en dat bij hem in de buurt woonde in de Achterhoek. De 12-jarige Rinie Wielheesen. Ik kende de zaak eigenlijk niet.

De podcastmaker duikt er helemaal in (en blijkt een lugubere connectie te hebben met de plaats delict). Eigenlijk is er in al die jaren nooit goed onderzoek gedaan naar een klooster in de buurt. Echt, er gaat een complete beerput open. Ik wacht met smart op de volgende aflevering.
Oh dit klinkt goed, ik houd wel van true crime.

Ik ben ook wel fan van eerder genoemde Volksjury, maar dat is geen serieuze podcast. Zijn twee vrouwen van rond de dertig die dan steeds een moordzaak bespreken, maar zitten ook wel veel grapjes in. Ze zijn daarin wél altijd respectvol naar slachtoffers en familie, maar kan me goed voorstellen dat het te joviaal is voor sommige mensen :Y
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_197175808
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 17:55 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben Onland aan het luisteren. De podcastmaker vertelt over een meisje dat in 1970 vermoord is, en dat bij hem in de buurt woonde in de Achterhoek. De 12-jarige Rinie Wielheesen. Ik kende de zaak eigenlijk niet.

De podcastmaker duikt er helemaal in (en blijkt een lugubere connectie te hebben met de plaats delict). Eigenlijk is er in al die jaren nooit goed onderzoek gedaan naar een klooster in de buurt. Echt, er gaat een complete beerput open. Ik wacht met smart op de volgende aflevering.
Ah dank voor de tip! Als true crime'fan', :@ vind dat altijd zo vreselijk om van mezelf te zeggen..misschien is geïnteresseerd een beter woord in dit kader... :D, ben ik benieuwd.
  zaterdag 2 januari 2021 @ 20:15:05 #127
80382 manny
30 is best veel
pi_197177581
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 december 2020 18:45 schreef Blues het volgende:

[..]

Sorry. Het is wat dubbel.

Ik vind de manier waarop ze de research doen en de podcast opbouwen en maken fijn om naar te luisteren en ze hebben al een tijd niets online gezet. Daarom blij dat ze weer eegens ingedoken zijn. Niet om t feit dat ik blij met crime op zich ben. Hopelijk snap je dat. :)
Nog even hier op terugkomen (en op je latere post over min of meer hetzelfde)

ik ben ook enthousiast als een nieuwe aflevering van een podcast komt, true-crime of ander onderwerp. Dus "juichen" omdat de nieuwe true crime klaar staat daar is in mijn beleving niets mis mee. Genre is ook populair, en naar mijn mening terecht. Iemand kan zich ook verheugen om naar een goede film te kijken over een seriemoordenaar.

Ik vond alleen de tweet van de dames een beetje raar en te joviaal.

Een tweet met Hoi Hoi, Marc Dutroux hier, om te melden dat ze een podcast over mij gaan maken. en dan met een portret foto van Marc eronder... dat zou toch ook erg raar zijn. Kan aan mij liggen..
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197180366
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 20:15 schreef manny het volgende:

[..]

Nog even hier op terugkomen (en op je latere post over min of meer hetzelfde)

ik ben ook enthousiast als een nieuwe aflevering van een podcast komt, true-crime of ander onderwerp. Dus "juichen" omdat de nieuwe true crime klaar staat daar is in mijn beleving niets mis mee. Genre is ook populair, en naar mijn mening terecht. Iemand kan zich ook verheugen om naar een goede film te kijken over een seriemoordenaar.

Ik vond alleen de tweet van de dames een beetje raar en te joviaal.

Een tweet met Hoi Hoi, Marc Dutroux hier, om te melden dat ze een podcast over mij gaan maken. en dan met een portret foto van Marc eronder... dat zou toch ook erg raar zijn. Kan aan mij liggen..
Ik begreep het de eerste keer ook al :?
pi_197182544
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 18:46 schreef Blues het volgende:

[..]

Ah dank voor de tip! Als true crime'fan', :@ vind dat altijd zo vreselijk om van mezelf te zeggen..misschien is geïnteresseerd een beter woord in dit kader... :D, ben ik benieuwd.
Ik schaam me er ook een beetje voor! Ik kijk ook veel true crime op Netflix en als je dat vertelt, kijken mensen je toch altijd even aan alsof je zelf ook een potentiële misdadiger bent. Ik heb geen idee waar bij mij de fascinatie vandaan komt. Het matcht verder ook totaal niet bij mijn overige interesses (en ik ben een zacht ei).
pi_197183601
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 23:14 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Ik schaam me er ook een beetje voor! Ik kijk ook veel true crime op Netflix en als je dat vertelt, kijken mensen je toch altijd even aan alsof je zelf ook een potentiële misdadiger bent. Ik heb geen idee waar bij mij de fascinatie vandaan komt. Het matcht verder ook totaal niet bij mijn overige interesses (en ik ben een zacht ei).
Ik ook :D
Wat ik heel interessant vind aan die true crime verhalen is het onderzoek, de aanpak, de missers etc etc.
Als ik na zoveel uren luisteren naar die zaken nu iets op Netflix kijk, roep ik dan ook vaak dat ze 'het niet goed aanpakken' want ze moeten metéén iemand verhoren. Of juist NIET met zijn allen op het PD lopen rondbanjeren enzo. _O-
pi_197220696
Bij de podcast Vroege Vogels in 30 minuten krijg je het zondagochtendprogramma Vroege Vogels in 30 minuten. Het is heerlijke slow-radio/podcast waarin je eigenlijk een samenvatting krijgt van het programma vande zondagochtend. En stiekem is het toch erg lekker om dit te beluisteren als je zelf in de natuur loopt en een verslaggever met een bioloog of boswachter in de natuur loopt en uitleg geeft over plantjes, beestjes of andere zaken.
Verwacht dus geen heel spectaculaire wilde dingen, maar informatie over de natuur, zoals gezegd lekker rustig gebracht. Echt zondagochtend, ook al staat het pas maandag online.
pi_197457533
Oeps, dit topic iets laten versloffen :@.

Dit weekend heb ik geluisterd naar Gothrecht van Pepijn Lanen (van de Jeugd van Tegenwoordig). Hij is de bedenker en de verteller van het verhaal van Brinta, een goth meisje dat in een kantorencomplex werkt. Ze wil er eigenlijk niet opvallen. Ze heeft geregeld dat er een speciale Japanse koffiemachine komt te staan op haar verdieping en wil daar contact gaan maken met een meisje dat ze wel ziet zitten. Maar op een dag is die koffiemachine verdwenen en gaat ze op zoek in het Pierre Bokmacomplex naar waar dat ding is gebleven. Ze komt hierbij Dris tegen, die haar helpt naar de kelder te gaan en haar terloops vraagt hem een kopieerapparaat te brengen. In dat apparaat zit echter Pierre Bokma verborgen en nou ja, dat leidt tot van alles.
De vetes tussen systeembeheerders en managementmensen, het eentonige kantoorleven, zombies, directrices die alleen in kantoor/managementtaal kan spreken en het kantoorcafetariaeten: het zit er allemaal in.

Het is niet zozeer een hoorspel, maar er wordt veel gebruik gemaakt van catchy en terugkerende muziek, wat gewoon lekker wegluistert. Het verhaal is absurdistisch en toch ook zeer herkenbaar voor kantoormensen. De (alle?) muziek is van Stippenlift en dat maakt het in combinatie met de teksten van Lanen funky, geinig en slim. Hij heeft een bepaalde fijne swing in zijn manier van vertellen en is creatief in het taalgebruik, wat toch goed werkt (bijv 'managemensen' ipv management).

Zijn boeken vind ik heel moeilijk om doorheen te komen, maar van dit soort verhalen in de vorm van een podcast luister ik er graag meer.
pi_197461195
quote:
17s.gif Op zondag 17 januari 2021 00:30 schreef Meridiaan het volgende:
Oeps, dit topic iets laten versloffen :@.

Dit weekend heb ik geluisterd naar Gothrecht van Pepijn Lanen (van de Jeugd van Tegenwoordig). Hij is de bedenker en de verteller van het verhaal van Brinta, een goth meisje dat in een kantorencomplex werkt. Ze wil er eigenlijk niet opvallen. Ze heeft geregeld dat er een speciale Japanse koffiemachine komt te staan op haar verdieping en wil daar contact gaan maken met een meisje dat ze wel ziet zitten. Maar op een dag is die koffiemachine verdwenen en gaat ze op zoek in het Pierre Bokmacomplex naar waar dat ding is gebleven. Ze komt hierbij Dris tegen, die haar helpt naar de kelder te gaan en haar terloops vraagt hem een kopieerapparaat te brengen. In dat apparaat zit echter Pierre Bokma verborgen en nou ja, dat leidt tot van alles.
De vetes tussen systeembeheerders en managementmensen, het eentonige kantoorleven, zombies, directrices die alleen in kantoor/managementtaal kan spreken en het kantoorcafetariaeten: het zit er allemaal in.

Het is niet zozeer een hoorspel, maar er wordt veel gebruik gemaakt van catchy en terugkerende muziek, wat gewoon lekker wegluistert. Het verhaal is absurdistisch en toch ook zeer herkenbaar voor kantoormensen. De (alle?) muziek is van Stippenlift en dat maakt het in combinatie met de teksten van Lanen funky, geinig en slim. Hij heeft een bepaalde fijne swing in zijn manier van vertellen en is creatief in het taalgebruik, wat toch goed werkt (bijv 'managemensen' ipv management).

Zijn boeken vind ik heel moeilijk om doorheen te komen, maar van dit soort verhalen in de vorm van een podcast luister ik er graag meer.
Ik ga het eens proberen.
Ben nog steeds de Willem podcast aan het luisteren, dat duurt ff tot ik 'bij ben' omdat ze zelf al de 106e afl gemaakt hebben en ik nog niet eens bij afl 40 ben :D
pi_197473597
Nieuwe podcast tip.
Hele interessante.. ook al ben je niet zo'n fan van het begrip true crime, dit is wel een hele interessante!! Had er nog niet eerder van gehoord.
Website:
https://www.bureaudupin.org/

quote:
Bureau Dupin is genoemd naar Auguste Dupin, een fictief personage uit de short stories van de negentiende-eeuwse schrijver Edgar Allen Poe. Poe liet de Franse detective Auguste Dupin moordzaken oplossen door het gebruik van logisch redeneren en gezond verstand. Hoewel Dupin nooit zo beroemd is geworden als zijn confrères Sherlock Holmes of Hercule Poirot, diende hij wel als inspiratiebron voor deze personages van Arthur Conan Doyle en Agatha Christie.
Als je gaat luisteren zou ik eerst beginnen aan de info-podcast:
"Op het bureau #Help, we zijn een community"

En dan de podcasts beginnen luisteren die over de zaak gaan:
"De nieuwjaarsmoord"
  maandag 18 januari 2021 @ 13:16:01 #135
80382 manny
30 is best veel
pi_197484769
Ik heb door dat thuiswerken wel steeds minder tijd te luisteren. Paste zo perfect in autoritje etc. Maar als ik thuiswerk achter de PC en ik luister podcast dan mis ik echt alles wat gezegd wordt.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197485095
quote:
19s.gif Op maandag 18 januari 2021 13:16 schreef manny het volgende:
Maar als ik thuiswerk achter de PC en ik luister podcast dan mis ik echt alles wat gezegd wordt.
Ja, dat heb ik ook wel eens geprobeerd. Echt kansloos :D
pi_197485772
quote:
19s.gif Op maandag 18 januari 2021 13:16 schreef manny het volgende:
Ik heb door dat thuiswerken wel steeds minder tijd te luisteren. Paste zo perfect in autoritje etc. Maar als ik thuiswerk achter de PC en ik luister podcast dan mis ik echt alles wat gezegd wordt.
Een podcast is inderdaad geen muziek dat je gewoon op de achtergrond aan hebt staan, je moet echt bewust luisteren. Afgelopen zaterdag ook nog een podcast tot tweemaal toe tien minuten teruggezet omdat ik met andere dingen bezig was en daardoor de draad kwijt was.
pi_197490257
Ik luister op 2 of 3 vaste momenten per dag.
In mijn half uur sporten (hebben 2 apparaten thuis staan) of mijn wandeling (of allebei als ik de energie heb :P )
en na het avondeten, dan ga ik altijd ff een uurtje chillen op de bank, meestal van 19 tot 20 uur.
pi_197550813
Misschien ook leuk voor hier?
https://top.podcastnetwerk.nl/#/

Er staan meteen veel tips in *)
pi_197555031
Ik heb ooit de podcast Helende Kracht geluisterd. Dat was een korte reeks van drie of vier afleveringen van het Museum Volkenkunde in Leiden. In 2019 was daar een tentoonstelling met dezelfde titel en in de afleveringen vertelden mensen die aan de tentoonstelling hebben bijgedragen of een expert zijn in het een of ander over hun bijdrage of expertise.
Je moet er een beetje in mee kunnen gaan, want het gaat veel over spirituele en zweverige zaken. Zo komt er een heks aan het woord, een antroposofe met een achtergrond in de Surinaams-Hindoestaanse cultuur, maar worden er ook individuele kunststukken besproken.
Voor mij was het -helaas- net even te abstract, ondanks de balans met de mensen die over concrete kunst spraken. Toch was het interessant om her en der wat kennis op te doen over het sjamanisme en de hekserij.
pi_197555143
De dames van de podcast Duister (ook leuk en al eerder genoemd door @Meke ) wezen mij er op dat dit jaar voor het eerst op het RadioGala de Gouden Podcastprijs wordt uitgereikt. De organisatie heeft van AppleMusic en van Spotify de lijsten met de 100 meestbeluisterde podcasts samengevoegd, de dubbelen er uit gehaald en zo een lijst van (ik dacht) 132 podcasts gefabriceerd. Van deze lijst zijn er drie die kans maken op de prijs:

- Man man man, de podcast
- Rookworst de podcast
- Zender Obama Podcast

Stemmen kan niet meer, de uitreiking is op 28 januari te volgen op youtube

https://www.avrotros.nl/g(...)ouden-podcast-award/
pi_197650723
Willem Wever heeft in 2019 een korte serie genaamd Toen was ik twaalf uitgebracht. In vier afleveringen van rond de tien minuten word je meegenomen door iemand die destijds een kind was naar het betreffende verhaal.

De verhalen gaan over de gijzeling in Bovensmilde in 1977, de Bijlmerramp, de vuurwerkramp en het stoppen van Doe Maar. Gezien de heftigheid van de eerste drie verhalen valt het verhaal van Doe Maar nogal uit de toon, maar goed.
De doelgroep van de podcast zijn Willem Weverkijkers, dus de eerste drie verhalen gaan vergezeld van een oproep om het met de ouders te beluisteren. Nuttig, want ik vond het heftige verhalen. Zo worden in het verhaal van de Bijlmerramp radio-oproepen van de piloten en de luchtverkeersleiding gebruikt, openingen van het journaal en ooggetuigenverslagen. In het verhaal van Doe Maar voornamelijk gillende bakvissen :+

Ik had overigens nog nooit van de gijzeling in Bovensmilde door Molukkers gehoord, maar wat een verhaal! Die kinderen zijn dagenlang op hun school gegijzeld, de leraren zelfs drie weken :o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoewel ik de reeks zo uit had en ik misschien niet de primaire doelgroep ben, vond ik het zeer fijn om op deze podcast te hebben geluisterd.
Minpunten zijn dat er niet meer verhalen zijn en dat de presentator, met name in het gijzelingsverhaal, véél te hard staat vergeleken met de persoon die het drama had meegemaakt. Hierdoor was ik voortdurend het gluid aan het aanpassen.
pi_197651264
quote:
17s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 14:36 schreef Meridiaan het volgende:
Willem Wever heeft in 2019 een korte serie genaamd Toen was ik twaalf uitgebracht. In vier afleveringen van rond de tien minuten word je meegenomen door iemand die destijds een kind was naar het betreffende verhaal.

De verhalen gaan over de gijzeling in Bovensmilde in 1977, de Bijlmerramp, de vuurwerkramp en het stoppen van Doe Maar. Gezien de heftigheid van de eerste drie verhalen valt het verhaal van Doe Maar nogal uit de toon, maar goed.
De doelgroep van de podcast zijn Willem Weverkijkers, dus de eerste drie verhalen gaan vergezeld van een oproep om het met de ouders te beluisteren. Nuttig, want ik vond het heftige verhalen. Zo worden in het verhaal van de Bijlmerramp radio-oproepen van de piloten en de luchtverkeersleiding gebruikt, openingen van het journaal en ooggetuigenverslagen. In het verhaal van Doe Maar voornamelijk gillende bakvissen :+

Ik had overigens nog nooit van de gijzeling in Bovensmilde door Molukkers gehoord, maar wat een verhaal! Die kinderen zijn dagenlang op hun school gegijzeld, de leraren zelfs drie weken :o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoewel ik de reeks zo uit had en ik misschien niet de primaire doelgroep ben, vond ik het zeer fijn om op deze podcast te hebben geluisterd.
Minpunten zijn dat er niet meer verhalen zijn en dat de presentator, met name in het gijzelingsverhaal, véél te hard staat vergeleken met de persoon die het drama had meegemaakt. Hierdoor was ik voortdurend het gluid aan het aanpassen.
Eens! Aanrader en ik ben oud en heb geen kinderen. Ik vond enkel de episode over Doe maar uit de toon vallen. De rest waa veel heftiger
pi_197652047
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:08 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Eens! Aanrader en ik ben oud en heb geen kinderen. Ik vond enkel de episode over Doe maar uit de toon vallen. De rest waa veel heftiger
Het stoppen van Doe Maar was volgens mij toen ook erg heftig voor de tienermeisjes. :+

[ Bericht 0% gewijzigd door TargaFlorio op 26-01-2021 15:55:38 ]
pi_197652371
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:23 schreef Blues het volgende:
Misschien ook leuk voor hier?
https://top.podcastnetwerk.nl/#/

Er staan meteen veel tips in *)
Nog best veel waar ik nog nooit van gehoord heb.
pi_197652902
https://www.hln.be/binnen(...)echt-deugd~ae06e242/

Ze gaan 4 podcastafleveringen maken over de bende van Nijvel.
#devolksjury
pi_197652969
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 15:40 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Het stoppen van Doe Maar was volgens mij toen ook erg heftig voor de tienermeisjes. :+
Snap ik, maar ik vind het niet in contrast staan met een halve week gijzeling als een negenjarige :P
pi_197653312
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 16:28 schreef Meridiaan het volgende:

[..]

Snap ik, maar ik vind het niet in contrast staan met een halve week gijzeling als een negenjarige :P
Was maar een grapje. ;)
  dinsdag 26 januari 2021 @ 19:04:35 #149
403253 Meke
after all this time? always.
pi_197655691
Ik vind Toen was ik twaalf ook fantastisch O+ _O_
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  woensdag 27 januari 2021 @ 08:32:33 #150
80382 manny
30 is best veel
pi_197663898
quote:
0s.gif Op donderdag 21 januari 2021 14:23 schreef Blues het volgende:
Misschien ook leuk voor hier?
https://top.podcastnetwerk.nl/#/

Er staan meteen veel tips in *)
Je had wel even mogen waarschuwen voor het design en de navigatie op die site ;)

maar naar veel klikken toch aardig wat dingetjes tegengekomen die ik ga proberen. Thanks!
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197665572
quote:
19s.gif Op woensdag 27 januari 2021 08:32 schreef manny het volgende:

[..]

Je had wel even mogen waarschuwen voor het design en de navigatie op die site ;)

maar naar veel klikken toch aardig wat dingetjes tegengekomen die ik ga proberen. Thanks!
Ow :D
  woensdag 27 januari 2021 @ 11:21:02 #152
80382 manny
30 is best veel
pi_197666000
quote:
0s.gif Op woensdag 27 januari 2021 10:53 schreef Blues het volgende:

[..]

Ow :D
Ik bleef er even op hangen. Zal mijn afwijking zijn. Ik lees zelfs dat de mevrouw die het ontworpen heeft niet de 15 jarige dochter van een digibete podcastfanaat is maar iemand die er echt voor geleerd heeft. Maar goed, smaken verschillen zullen we maar zeggen..
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197666221
Zelfde ontwerpster als site van VPRO?
pi_197671884
Ik heb weer een interessante zelf toegevoegd:
https://www.avrotros.nl/p(...)-mathildes-mysterie/
pi_197672497
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 18:17 schreef Blues het volgende:
Ik heb weer een interessante zelf toegevoegd:
https://www.avrotros.nl/p(...)-mathildes-mysterie/
Die klinkt wel interessant, Showbizzmoord was ook erg goed.
  woensdag 27 januari 2021 @ 19:13:45 #156
403253 Meke
after all this time? always.
pi_197672741
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 18:17 schreef Blues het volgende:
Ik heb weer een interessante zelf toegevoegd:
https://www.avrotros.nl/p(...)-mathildes-mysterie/
Haha hier waren allerlei podcasts (De Showbizzmoord, Daders, TBS) die ineens bovenaan mijn lijst stonden omdat er een nieuwe aflevering was, maar was allemaal de promo voor Mathilde's Mysterie. Ik ga 'm volgen in elk geval :D
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_197683348
Het vierluik van de volksjury over de bende van Nijvel staat ook online op de podcasts site.

Waar moet ik de tijd vandaan halen om alles te luisteren :o :o ;)
  dinsdag 2 februari 2021 @ 10:35:05 #158
80382 manny
30 is best veel
pi_197774863
Laatste Willem is wel weer heel interessant over de Zwarte Cobra.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197776213
Gisteren 2 afleveringen geluisterd van 'Voorzorg'.

De podcast over de gezondheidszorg in Nederland, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. In Voorzorg vragen redacteuren zorgbestuurders en beslissers in de zorg naar wat hen bezighoudt, naar bestuurlijke dilemma’s en meer.

Leek mij interessant, bleek een tegenvaller.
Zou kunnen dat ik net 2 missers heb geluisterd, maar de opnamekwaliteit viel tegen en de sprekers (Han Noten, Loek Winter) vond ik niet erg boeiend overkomen.. weinig prikkelende vragen ook van de redactie
  woensdag 3 februari 2021 @ 05:50:31 #160
80382 manny
30 is best veel
pi_197791865
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2021 12:00 schreef Mip1988 het volgende:
Gisteren 2 afleveringen geluisterd van 'Voorzorg'.

De podcast over de gezondheidszorg in Nederland, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. In Voorzorg vragen redacteuren zorgbestuurders en beslissers in de zorg naar wat hen bezighoudt, naar bestuurlijke dilemma’s en meer.

Leek mij interessant, bleek een tegenvaller.
Zou kunnen dat ik net 2 missers heb geluisterd, maar de opnamekwaliteit viel tegen en de sprekers (Han Noten, Loek Winter) vond ik niet erg boeiend overkomen.. weinig prikkelende vragen ook van de redactie
Voorzorg. Daar had ik nooit van gehoord, maar matige geluidskwaliteit kan echt het luisterplezier verpesten inderdaad (nog los van de kwaliteit van de sprekers). Jammer, want wel een vakgebied waar een heel interessante podcast over te maken is lijkt me.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 3 februari 2021 @ 05:51:56 #161
80382 manny
30 is best veel
pi_197791866
quote:
0s.gif Op donderdag 28 januari 2021 12:18 schreef Blues het volgende:
Het vierluik van de volksjury over de bende van Nijvel staat ook online op de podcasts site.

Waar moet ik de tijd vandaan halen om alles te luisteren :o :o ;)
Vandaag autoritje van bijna 2 uur en dan weer 2 uur terug op het programma staan. Tijd om kennis te maken met de dames van de Volksjury.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197793575
Ik ben afgehaakt bij de Volksjury maar Bende van Nijvel vind ik wel interessant dus ga die vier afleveringen denk ik toch wel beluisteren.
pi_197811742
quote:
1s.gif Op woensdag 27 januari 2021 18:17 schreef Blues het volgende:
Ik heb weer een interessante zelf toegevoegd:
https://www.avrotros.nl/p(...)-mathildes-mysterie/
Lijkt mij een excentrieke vrouw, dus ik ga het denk wel luisteren.
pi_197811919
De podcast Oorlog in je lichaam is een reeks van acht afleveringen waarin de maker je meeneemt in een deel van het oncologisch traject van zijn vrouw. Zij wordt gediagnosticeerd met borstkanker en je gaat mee naar de poli, een operatie en ook zoon Bram komt aan het woord.
Het wordt gelukkig niet heel meeoplijwekkend gebracht, maar bewaart de balans tussen informatief en emotie. Naast dat je Sigrid en Hans Jaap in hun persoonlijke traject volgt, gaat hij in gesprek met chirurgen/oncologen en lotgenoten. Afleveringen gaan over de toekomst van borstkanker met ontwikkelingen op het gebied van pillen en immunotherapie en (slechte) adviezen op het gebied van voeding.
Ik vond het een interessante podcast, juist omdat je niet alleen maar het verhaal volgt van het gezin. Voor mensen die hiermee in aanraking komen kán het een interessante podcast zijn. De leden van het gezin hebben rustige, prettige stemmen en de opbouw van de podcast is mi ook prima.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 16:14:45 #165
80382 manny
30 is best veel
pi_197835767
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2021 10:14 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik ben afgehaakt bij de Volksjury maar Bende van Nijvel vind ik wel interessant dus ga die vier afleveringen denk ik toch wel beluisteren.
Ik heb er nu 2,5 afleveringen op zitten van de Volksjury en het valt me niet mee. Gezellige kletspraat, maar inhoud valt me tegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gezellige luisterpodcast: ja
Inhoud: mwa.

Deze sla ik verder over.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_197836229
Die podcast over Mathilde Willink is fantastisch. Ben altijd gefascineerd door haar, familie heeft een zeefdruk (in ieder geval, iets genummerds) van Willink aan de muur waar ik als kind doodsbang voor was. Zodoende. Mijn man werd gék van Mathildes stem en accent. Bizar trouwens dat heel veel hoofdrolspelers van toen krap een halve eeuw later nog een rol in de media spelen.
pi_197836613
quote:
19s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 16:14 schreef manny het volgende:

[..]

Ik heb er nu 2,5 afleveringen op zitten van de Volksjury en het valt me niet mee. Gezellige kletspraat, maar inhoud valt me tegen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gezellige luisterpodcast: ja
Inhoud: mwa.

Deze sla ik verder over.
Dit is exact de reden waarom ik afgehaakt ben.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 19:08:07 #168
403253 Meke
after all this time? always.
pi_197838637
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 16:46 schreef _Arual_ het volgende:
Die podcast over Mathilde Willink is fantastisch. Ben altijd gefascineerd door haar, familie heeft een zeefdruk (in ieder geval, iets genummerds) van Willink aan de muur waar ik als kind doodsbang voor was. Zodoende. Mijn man werd gék van Mathildes stem en accent. Bizar trouwens dat heel veel hoofdrolspelers van toen krap een halve eeuw later nog een rol in de media spelen.
Ik vind hem echt heel tof ook inderdaad :Y Voor mij is het echt een ver van m'n bed show qua leeftijd :P Maar daarom júist extra interessant om te luisteren. Ik weet niet zo goed wat ik destijds van haar had gevonden, leuk of irritant :D
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  vrijdag 5 februari 2021 @ 19:23:34 #169
490486 usagi414
Subete ga ongakudesu
pi_197838923
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 16:46 schreef _Arual_ het volgende:
Die podcast over Mathilde Willink is fantastisch. Ben altijd gefascineerd door haar, familie heeft een zeefdruk (in ieder geval, iets genummerds) van Willink aan de muur waar ik als kind doodsbang voor was. Zodoende. Mijn man werd gék van Mathildes stem en accent. Bizar trouwens dat heel veel hoofdrolspelers van toen krap een halve eeuw later nog een rol in de media spelen.
Vanavond bij op1 en gisteren bij tijd voor Max.

twitter


Deze staat op mijn lijst om te beluisteren. De showbizzmoord was ook zo goed.

En om nog iets aan de suspense toe te voegen. Raar verhaal dit.

twitter
Life is what happens to you while you're busy making other plans
pi_197840483
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 19:23 schreef usagi414 het volgende:

[..]

Vanavond bij op1 en gisteren bij tijd voor Max.

[ twitter ]

Deze staat op mijn lijst om te beluisteren. De showbizzmoord was ook zo goed.

En om nog iets aan de suspense toe te voegen. Raar verhaal dit.

[ twitter ]
Mathilde Willink en Imca Marina...niet direct een combo waar ik meteen aan zou denken. :D
pi_197904021
Al eerder benoemd, maar ik luister er graag naar dus ik heb het dus over:

In de podcast Duister vertellen twee meiden creepy verhalen aan elkaar, onder het motto 'luister en huiver'. Of 'duister en huiver', maar dat kan ik nooit goed verstaan. Eén van de dames vertelt een waargebeurd crimeverhaal, de ander vertelt een paranormaal verhaal. Allemaal met een flinke saus ellende en narigheid overgoten. Je hoort heel bizarre, trieste en nare casussen, en spookhuizen waar je al bij het luisteren naar van wordt.
Ze kennen elkaars verhaal niet, dus ze reageren vrij spontaan op elkaar en stellen vragen die je zelf ook zou willen stellen. Elke tiende aflevering doen ze iets speciaals, zoals verhalen vertellen van luisteraars.

De één heeft een wat prettigere vertelstem dan de ander. Wat mij stoort is dat er wat fouten in zitten soms, dat ze elkaar vragen stellen waarop dan een fout antwoord wordt gegeven, en dat de verhalen veelal van Amerikaanse origine zijn en dat alle (plaats-)namen ook op z'n Amerikaans uitgesproken worden. Ze doen daarin een dappere poging, maar ik vind het niet altijd lekker weg luisteren.

Ondanks dat is het prima vermaak: de afleveringen duren ruim een uur en zijn prima geschikt om tijdens een autorit of wandeling te luisteren. De insteek is vrij origineel, er hoeft geen moord opgelost te worden en soms zijn er losse eindjes, maar dat is dan prima.

Je merkt dat ze wat commerciëler worden, de introducties tot de verhalen duren steeds langer, er zijn meer referenties naar de Duisteraars, prijzen en de socials.
pi_197904318
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 februari 2021 19:23 schreef usagi414 het volgende:

[..]

Vanavond bij op1 en gisteren bij tijd voor Max.

[ twitter ]

Deze staat op mijn lijst om te beluisteren. De showbizzmoord was ook zo goed.

En om nog iets aan de suspense toe te voegen. Raar verhaal dit.

[ twitter ]
Geen fris zaakje sowieso.
  dinsdag 9 februari 2021 @ 19:40:46 #173
403253 Meke
after all this time? always.
pi_197912920
quote:
6s.gif Op dinsdag 9 februari 2021 11:41 schreef Meridiaan het volgende:
Al eerder benoemd, maar ik luister er graag naar dus ik heb het dus over:

In de podcast Duister vertellen twee meiden creepy verhalen aan elkaar, onder het motto 'luister en huiver'. Of 'duister en huiver', maar dat kan ik nooit goed verstaan. Eén van de dames vertelt een waargebeurd crimeverhaal, de ander vertelt een paranormaal verhaal. Allemaal met een flinke saus ellende en narigheid overgoten. Je hoort heel bizarre, trieste en nare casussen, en spookhuizen waar je al bij het luisteren naar van wordt.
Ze kennen elkaars verhaal niet, dus ze reageren vrij spontaan op elkaar en stellen vragen die je zelf ook zou willen stellen. Elke tiende aflevering doen ze iets speciaals, zoals verhalen vertellen van luisteraars.

De één heeft een wat prettigere vertelstem dan de ander. Wat mij stoort is dat er wat fouten in zitten soms, dat ze elkaar vragen stellen waarop dan een fout antwoord wordt gegeven, en dat de verhalen veelal van Amerikaanse origine zijn en dat alle (plaats-)namen ook op z'n Amerikaans uitgesproken worden. Ze doen daarin een dappere poging, maar ik vind het niet altijd lekker weg luisteren.

Ondanks dat is het prima vermaak: de afleveringen duren ruim een uur en zijn prima geschikt om tijdens een autorit of wandeling te luisteren. De insteek is vrij origineel, er hoeft geen moord opgelost te worden en soms zijn er losse eindjes, maar dat is dan prima.

Je merkt dat ze wat commerciëler worden, de introducties tot de verhalen duren steeds langer, er zijn meer referenties naar de Duisteraars, prijzen en de socials.
Ja ik heb soms ook wel het idee dat ik naar een vertaalde Wikipediapagina luister :@ Maar vind het wel leuk :D
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  dinsdag 9 februari 2021 @ 20:02:56 #174
80382 manny
30 is best veel
pi_197913528
Duister. We gaan em proberen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_198060163
StarTalk Radio is een podcast van planetariumdirecteur en astrofysicus Neil deGrasse Tyson. Samen met een cohost vertelt hij over het heelal/astronomie, fysica en soms wat popcultuurzaken. Het wordt allemaal vrij toegankelijk uitgelegd, de alfa in mij vindt het makkelijker te volgen dan de podcast van Hens Zimmerman. Maar dat komt ook omdat deze host een gast heeft aan wie hij van alles uitlegt.
Neil deGT heeft een enorm aanstekelijke lach, een fijne stem en leek mij een heel prettig persoon, (maar bij het opdoen van wat 'research' lees ik echter dat ook deze man is beschuldigd van seksueel wangedrag).

Het is behoorlijk Amerikaans in de zin van veel en uitgebreid lachen, veel reclames tussendoor en soms wat te weinig kritische vragen.
pi_198060379
De gijzeling van Gladbeck

https://podcasts.apple.co(...)ladbeck/id1521430372

Ik kende het verhaal al, maar het zat een beetje aan de periferie van mijn brein. Over een compleet uit de hand gelopen bankoverval in 1988. Het bizarre daarbij was de rol van de media. Die spraken met de daders terwijl de gijzeling nog gaande was. Ze sprongen zo de auto’s en bussen in, namen zelfs de plaats ik van enkele gijzelaars en deden fotoverzoekjes: ‘Duw dat pistool nog eens in haar nek.’

De presentatie is onder meer in handen can Marcel van Roosmalen en die vind ik wat overheersend. Komt waarschijnlijk omdat hij een mediapersoonlijkheid is, en ik hem verder niet ken. Hij onderneemt samen met een vriend (een geschiedenisleraar) een roadtrip en spreekt met betrokkenen.
pi_198062254
quote:
1s.gif Op woensdag 17 februari 2021 18:48 schreef _Arual_ het volgende:
De gijzeling van Gladbeck
Is hier ook voorbij gekomen volgens mij ^O^
Ik ben ontzettend fan van Marcel, dus vond deze podcast ook zeker leuk. Het verhaal zelf een beetje onderbelicht, maar het hele verslag van de reis vond ik hilarisch :P
pi_198102752
Ik ben net begonnen aan Staakt! Staakt! Staakt! Over de achtergronden van de Februari-staking in ‘41. De enige keer dat er massaal geprotesteerd werd tegen het wegvoeren van (Amsterdamse) joden. Ik moet eerlijk zeggen dat dit een gat is in mijn algemene ontwikkeling. De precieze achtergronden ervan, bedoel ik dan. Het wordt gepresenteerd door Rob Trip.
pi_198128846
Ambulance de Podcast gaat (verrassend) over het werk in/op/rond de ambulance. Aan het woord komen medewerkers, experts en slachtoffers en de onderwerpen zijn uiteenlopend. Het is best heel leerzaam, bijvoorbeeld over hoe te handelen bij duikongevallen, de geschiedenis van de ambulance en hoe je een ongeval 'leest'. Daarnaast zijn het soms persoonlijke verhalen, zoals van de ambulanceverpleegkundige die werd opgeroepen voor een verkeersongeluk, bij het ongeluk kwam en de kapotte auto herkende ( ;( ).

Voor mij zijn het eigenlijk net even te lange afleveringen, steeds rond het uur, om het helemaal boeiend te houden. Ik merk dat ik dus af en toe door de tijdlijn scroll. Anderzijds zijn de thema's best interessant en over een hoop praktische dingen had ik nog nooit nagedacht, en dat vind ik juist het leukste aan podcasts.
pi_198129307
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 februari 2021 21:46 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben net begonnen aan Staakt! Staakt! Staakt! Over de achtergronden van de Februari-staking in ‘41. De enige keer dat er massaal geprotesteerd werd tegen het wegvoeren van (Amsterdamse) joden. Ik moet eerlijk zeggen dat dit een gat is in mijn algemene ontwikkeling. De precieze achtergronden ervan, bedoel ik dan. Het wordt gepresenteerd door Rob Trip.
Ah ja, ik zag m ook voorbij komen.
Ga 'm ook luisteren ^O^
pi_198129995
quote:
7s.gif Op zondag 21 februari 2021 13:23 schreef Meridiaan het volgende:
Ambulance de Podcast gaat (verrassend) over het werk in/op/rond de ambulance.
Klinkt interessant! Maar ik merk ook dat een half uur per podcast wel een beetje de max is. Tenzij ik ga wandelen ofzo, maar thuis werkt langer niet. Helaas, want ik heb inmiddels een aardige lijst opgebouwd door dit topic _O-
  zondag 21 februari 2021 @ 14:37:08 #182
403253 Meke
after all this time? always.
pi_198130126
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2021 14:29 schreef Piles het volgende:

[..]

Klinkt interessant! Maar ik merk ook dat een half uur per podcast wel een beetje de max is. Tenzij ik ga wandelen ofzo, maar thuis werkt langer niet. Helaas, want ik heb inmiddels een aardige lijst opgebouwd door dit topic _O-
Bij mij verschilt het echt wel per podcast. Mijn grote favorieten zijn Damn Honey, de Volksjury, en Trust Nobody. Die praten alledrie soms met gemak twee uur vol :D

Maar dat zijn dan wel gesprekken waar je bij aan de keukentafel zou zitten, en opgebouwd uit segmenten. Eeuw van de Amateur heb ik dat ook bij.

Echt informatieve podcasts vind ik 30-45 minuten ook echt wel de max :P
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_198136530
Ik binge soms echt, vooral True Crime. Ik borduur of haak erbij, dan ben je zo een paar uur verder. Netflix bingen houd ik niet vol, dan is 2 afleveringen de max. Vroeger luisterde ik vooral in het OV, ook al snel een uur per dag. Maar ja ...
pi_198204345
@Blues noemde deze al, maar ik heb eindelijk Phasmophobia beluisterd. Het verhaal is van afgelopen december en gaat over een koppel dat hun wilde haren verliest en gaat trouwen. Haar vader heeft een opknaphuis gekocht en daar worden de voorbereidingen getroffen voor de bruiloft en het er in trekken van het echtpaar daarna. Maar het huis is oud, vervallen en iedereen die naar binnen gaat is niet helemaal zichzelf meer...

Net zoals in hun eerdere verhaal de Blankenberge Tapes, nemen de makers je mee door de hoofdpersonen te laten vertellen wie ze zijn, wat ze doen en praten en wat ze over bepaalde situaties denken. Interessant gegeven is bijvoorbeeld dat ze de bruidegom juist niet laten horen, waardoor je geen idee hebt hoe hij in deze situatie denkt en handelt. Het mysterie van waarom iedereen zich zo raar gaat gedragen in het huis blijft daardoor lang intact en er zijn nog best wat plottwists.

Ik ben fan van deze makers, ik kijk alweer uit naar een nieuw verhaal van ze. Het verhaal wordt duidelijk en redelijk vlot verteld en het bevat weinig opsmuk. Wat mij betreft waren er nog wel wat losse eindjes, dat was jammer, maar de rode draad bleef heel. Heel soms vond ik het lastig om te onderscheiden wie wie nou is qua stemmen, maar ik ben niet heel goed met stemmen herkennen :p.
pi_198204373
quote:
1s.gif Op zondag 21 februari 2021 14:29 schreef Piles het volgende:

[..]

Klinkt interessant! Maar ik merk ook dat een half uur per podcast wel een beetje de max is. Tenzij ik ga wandelen ofzo, maar thuis werkt langer niet. Helaas, want ik heb inmiddels een aardige lijst opgebouwd door dit topic _O-
Tijdens wandelen kan ik het beter hebben inderdaad. Maar continu gefocusd blijven bij puur informatie is dan wel een ding. Hoorcolleges kon ik ook niet goed vroegah
pi_198225549
quote:
0s.gif Op zondag 21 februari 2021 20:27 schreef _Arual_ het volgende:
Ik binge soms echt, vooral True Crime. Ik borduur of haak erbij, dan ben je zo een paar uur verder. Netflix bingen houd ik niet vol, dan is 2 afleveringen de max. Vroeger luisterde ik vooral in het OV, ook al snel een uur per dag. Maar ja ...
:D Ik zie het helemaal voor me. Arual zit op de bank, heeft gezellge konijnenpantoffels aan. Kopje thee erbij en koekjes. Tik tik tik gaan de breinaalden: insteken doorhalen af laten gaan......
En op de achtergrond:
"Hij wurgde hem met een pianosnaar en legde toen het levensloze lijf in een bad van zoutzuur. Van de tanden -die niet oplosten- maakte hij een kralenketting, als aandenken."
Tik tik tik gaan de breinaalden.

Als je van true crime houdt, kan ik je de serie De zaak van je leven" aanraden. Is wel geen podcast.
Ik vond om allerelei redenen vooral deze zaak intrigerend.

https://tvblik.nl/de-zaak(...)van-gerard-zonneveld
pi_198247801
quote:
6s.gif Op vrijdag 26 februari 2021 22:28 schreef nomina het volgende:

[..]

:D Ik zie het helemaal voor me. Arual zit op de bank, heeft gezellge konijnenpantoffels aan. Kopje thee erbij en koekjes. Tik tik tik gaan de breinaalden: insteken doorhalen af laten gaan......
En op de achtergrond:
"Hij wurgde hem met een pianosnaar en legde toen het levensloze lijf in een bad van zoutzuur. Van de tanden -die niet oplosten- maakte hij een kralenketting, als aandenken."
Tik tik tik gaan de breinaalden.

Als je van true crime houdt, kan ik je de serie De zaak van je leven" aanraden. Is wel geen podcast.
Ik vond om allerelei redenen vooral deze zaak intrigerend.

https://tvblik.nl/de-zaak(...)van-gerard-zonneveld
Zo gaat het precies. Of ik luister ondertussen naar Rammstein, terwijl ik een konijnenknuffel haak. Een collega gaf me ook deze tip, mijn interesse is gewekt.
pi_198318036
Uncover
Uncover van CBC (de Canadese NPO).
Inmiddels zijn er acht series podcasts van onderzoeksjournalisten die oude misdaadzaken onderzoeken.
Over o.a. (onopgeloste) moord, seriemoord, vliegtuigbom, sekte, vermissing.
Heel diepgaande, interessante verhalen allemaal.

Evil by Design
Ook van CBC Podcasts.
Over de Canadese modegigant Peter Nygard: een nog grotere zedendelinquent dan Epstein.
Inmiddels zit hij vast in afwachting van zijn rechtszaak.
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  dinsdag 9 maart 2021 @ 23:06:40 #189
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198419251
In de Belgische podcast Geschiedenis voor herbeginners wordt historische gebeurtenissen uitgebreid behandeld. Zo wordt de Koude oorlog in 7 afleveringen van 30 tot 40 minuten uitgelegd. Daarnaast zijn er onder andere afleveringen over de Franse revolutie, Napoleon en de Eerste wereldoorlog De afleveringen zijn goed opgebouwd en niet geschikt om even tussendoor te luisteren, je moet de aandacht er goed bijhouden.

Minder geslaagd vind ik het gebruik van stemacteurs die soms meedoen om bijvoorbeeld een uitspraak van Napoleon te doen. Dit onderbreekt het verhaal en voegt mijns inziens weinig toe.
pi_198419302
Ik wil deze gaan luisteren.
https://www.korpscommando(...)adar-above-yourself/
Iemand al geluisterd? Komt steeds als reclame spotje langs in de Willem podcast. (die ik vanaf het begin aan het luisteren ben, ben nu bij afl. 97 of zo dus ik schiet op :D )
  woensdag 10 maart 2021 @ 07:05:51 #191
80382 manny
30 is best veel
pi_198421495
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 maart 2021 23:09 schreef Blues het volgende:
Ik wil deze gaan luisteren.
https://www.korpscommando(...)adar-above-yourself/
Iemand al geluisterd? Komt steeds als reclame spotje langs in de Willem podcast. (die ik vanaf het begin aan het luisteren ben, ben nu bij afl. 97 of zo dus ik schiet op :D )
Ik hoorde de promo ook inderdaad (en ook bij de Willem), is wel gemaakt als rekrutering-instrument voor defensie dus ik ben een beetje huiverig. Ik ga het een aflevering proberen en zal rapport uitbrengen ;)

Laatste Willem trouwens ook weer interessant. Wel lekker om 2 down to earth journalisten aan tafel te hebben als gast die gewoon zeggen wat ze gevonden hebben, zonder al te veel poespas.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_198423675
quote:
19s.gif Op woensdag 10 maart 2021 07:05 schreef manny het volgende:

[..]

Ik hoorde de promo ook inderdaad (en ook bij de Willem), is wel gemaakt als rekrutering-instrument voor defensie dus ik ben een beetje huiverig. Ik ga het een aflevering proberen en zal rapport uitbrengen ;)

Laatste Willem trouwens ook weer interessant. Wel lekker om 2 down to earth journalisten aan tafel te hebben als gast die gewoon zeggen wat ze gevonden hebben, zonder al te veel poespas.
Laatste Willem (over viervoudige moord in Enschede) was inderdaad weer interessant. Dit soort afleveringen vind ik toch het leukste. Gewoon een concrete zaak die ze bespreken. Laatst over de Zwarte Cobra Henk Rommy was ook zo'n aflevering.

Podcast over KCT heb ik ook op mijn lijst gezet maar nog niet geluisterd.
pi_198424039
quote:
19s.gif Op woensdag 10 maart 2021 07:05 schreef manny het volgende:

[..]

Ik hoorde de promo ook inderdaad (en ook bij de Willem), is wel gemaakt als rekrutering-instrument voor defensie dus ik ben een beetje huiverig. Ik ga het een aflevering proberen en zal rapport uitbrengen ;)

Laatste Willem trouwens ook weer interessant. Wel lekker om 2 down to earth journalisten aan tafel te hebben als gast die gewoon zeggen wat ze gevonden hebben, zonder al te veel poespas.
Ik moest in het begin even wennen maar ben echt fan! Ik leer zoveel over alles dat met criminaliteitsbestrijding te maken heeft. Interessante gasten en gesprekken en idd tegengas van Marjan en het steeds verduidelijken voor de luisteraar van Harry.. helemaal prima!
  woensdag 10 maart 2021 @ 18:58:40 #194
80382 manny
30 is best veel
pi_198432000
quote:
0s.gif Op woensdag 10 maart 2021 10:28 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Laatste Willem (over viervoudige moord in Enschede) was inderdaad weer interessant. Dit soort afleveringen vind ik toch het leukste. Gewoon een concrete zaak die ze bespreken. Laatst over de Zwarte Cobra Henk Rommy was ook zo'n aflevering.

Podcast over KCT heb ik ook op mijn lijst gezet maar nog niet geluisterd.
De gast is inderdaad bepalend, ze hebben de laatste weken ook een paar keer een beetje zo een wauwelaar gehad. Die hoogleraar witwassen ofzo bijvoorbeeld. Maar verder echt een podcast waar ik blij van wordt als ie weer opduikt in de app met een nieuwe aflevering
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  woensdag 10 maart 2021 @ 19:03:38 #195
80382 manny
30 is best veel
pi_198432081
Commando podcast. Heb aflevering 2 geluisterd. Over een Commando en zijn hond.

Tja. Het is een wervende podcast met regie van defensie, dus in deze aflevering in ieder geval geen rauwe randjes of en diepere kijk in de ziel van de genadeloze moordmachine die zichzelf commando noemt.

Ik hou er van als het iets "echter" is, maar wel een aardig kijkje in de wereld van. Weet nu ook dat die hond parachute springt..

Ik scoor em 7/10.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_198433605
Recentelijk is de podcast De Dienst gelanceerd over de manier van werken van de AIVD.

Middels een fictieve casus word je samen met de (overigens prima) host langs diverse onderdelen van het team gestuurd. De casus leidt natuurlijk tot meer en ik merkte dat ik ook mee ging denken |:) Hierdoor miste ik wel een sloot aan informatie die ik ook relevant had gevonden, maar voor de podcast is dit niet zo handig.

Eigenlijk hoor je niets nieuws, maar toch vond ik het voor mijzelf wel interessant de verschillende facetten van het werk te horen en wat voor mensen zich ermee bezig houden. De zaken worden duidelijk uitgelegd en eigenlijk iedereen heeft een prettige vertelstem.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 20:09:48 #197
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_198482343
De podcast De spindoctors van Thijs van den Brink is in het licht van de verkiezingen erg interessant. Geeft een interessant kijkje achter de schermen bij de lijsttrekkers en hun optredens. Zitten nu op aflevering 11 en duren ook vrij lang. Ik ben begonnen met 10. Geen probleem.

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-spindoctors
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
  zaterdag 13 maart 2021 @ 20:12:02 #198
403253 Meke
after all this time? always.
pi_198482406
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 20:09 schreef Terreros85 het volgende:
De podcast De spindoctors van Thijs van den Brink is in het licht van de verkiezingen erg interessant. Geeft een interessant kijkje achter de schermen bij de lijsttrekkers en hun optredens. Zitten nu op aflevering 11 en duren ook vrij lang. Ik ben begonnen met 10. Geen probleem.

https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-spindoctors
Ik heb vandaag aflevering 1 geluisterd, vind het ook een aanrader!
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  zaterdag 13 maart 2021 @ 20:19:35 #199
80382 manny
30 is best veel
pi_198482616
In de laatste Willem podcast verwijzen ze naar een Podcast over de Deventer moordzaak en dat met name de dynamiek van de zaak in de media.. De titel is dan ook de Deventer mediazaak

https://www.vpro.nl/argos(...)enter-mediazaak.html

Lijkt me aanrader.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_198482733
Ik hoorde net in de 'Willem' dat Marian Husken de podcast 'Zware meiden' heeft gemaakt.
Helaas alleen op Storytel te beluisteren en daar heb ik geen abbo. Was wel benieuwd.
https://www.storytel.com/nl/nl/series/53463-Zware-meiden
pi_198482765
quote:
19s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 20:19 schreef manny het volgende:
In de laatste Willem podcast verwijzen ze naar een Podcast over de Deventer moordzaak en dat met name de dynamiek van de zaak in de media.. De titel is dan ook de Deventer mediazaak

https://www.vpro.nl/argos(...)enter-mediazaak.html

Lijkt me aanrader.
Toegevoegd en bedankt voor de tip! Ben nog steeds niet 'bij' met de Willem. Zit nu in nov 20 :)
pi_198548981
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2021 17:55 schreef _Arual_ het volgende:
Ik ben Onland aan het luisteren. De podcastmaker vertelt over een meisje dat in 1970 vermoord is, en dat bij hem in de buurt woonde in de Achterhoek. De 12-jarige Rinie Wielheesen. Ik kende de zaak eigenlijk niet.

De podcastmaker duikt er helemaal in (en blijkt een lugubere connectie te hebben met de plaats delict). Eigenlijk is er in al die jaren nooit goed onderzoek gedaan naar een klooster in de buurt. Echt, er gaat een complete beerput open. Ik wacht met smart op de volgende aflevering.
Afgelopen twee dagen Onland geluisterd. Ik vind het een mooi gemaakte podcast over een verschrikkelijke zaak. Het feit dat de maker iemand van hun is heeft daar denk ik ook wel aan bijgedragen. Hij kent de families, de families kennen zijn familie. Kent de volksaard. Podcast maakt het ook duidelijk dat vijftig jaar na dato de moord nog steeds grote impact heeft.

Wel weer slecht recherchewerk zeg, om boos van te worden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_198551748
Ik vond het ook een mooi gemaakte podcast. En bleef ook nog wel met vragen zitten.... geloof ik.
Alweer een tijd geleden.

Met de Deventer zaak ben ik nu bij. Jammer dat we dan weer moeten wachten op de volgende.
pi_198606630
In twee middagen heb ik de podcast Wraak geluisterd. Het is een podcast waarin een fictief verhaal wordt verteld, al zou het mij niets verbazen als dit ergens predies zo is gegaan. Het thema is MeToo en de omgeving is de Amsterdamse politie. Een vrouw en een man zijn in de running om korpschef te worden. De man heeft echter in het verleden wat insinuerende opmerkingen gemaakt. Als bekend wordt dat hij in de running is voor de baan, komen deze metoo-beschuldigingen uit en krijgt Barbara de baan. Maar dan raakt een van haar vriendinnen vermist en wordt later dood uit het IJ gehaald... dum dum dummmmm

De vertelster heeft een prettige stem, al is de benadering naar de luisteraar soms een beetje kinderlijk/belerend. En sommige gesprekken klinken wat gekunsteld, maar dat is vrijwrl altijd bij verhalen/hoorspelen.
De afleveringen van net geen half uur lang luisteren evengoed makkelijk weg.
  zaterdag 20 maart 2021 @ 18:20:13 #205
403253 Meke
after all this time? always.
pi_198606739
quote:
17s.gif Op dinsdag 26 januari 2021 14:36 schreef Meridiaan het volgende:
Willem Wever heeft in 2019 een korte serie genaamd Toen was ik twaalf uitgebracht. In vier afleveringen van rond de tien minuten word je meegenomen door iemand die destijds een kind was naar het betreffende verhaal.

De verhalen gaan over de gijzeling in Bovensmilde in 1977, de Bijlmerramp, de vuurwerkramp en het stoppen van Doe Maar. Gezien de heftigheid van de eerste drie verhalen valt het verhaal van Doe Maar nogal uit de toon, maar goed.
De doelgroep van de podcast zijn Willem Weverkijkers, dus de eerste drie verhalen gaan vergezeld van een oproep om het met de ouders te beluisteren. Nuttig, want ik vond het heftige verhalen. Zo worden in het verhaal van de Bijlmerramp radio-oproepen van de piloten en de luchtverkeersleiding gebruikt, openingen van het journaal en ooggetuigenverslagen. In het verhaal van Doe Maar voornamelijk gillende bakvissen :+

Ik had overigens nog nooit van de gijzeling in Bovensmilde door Molukkers gehoord, maar wat een verhaal! Die kinderen zijn dagenlang op hun school gegijzeld, de leraren zelfs drie weken :o
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoewel ik de reeks zo uit had en ik misschien niet de primaire doelgroep ben, vond ik het zeer fijn om op deze podcast te hebben geluisterd.
Minpunten zijn dat er niet meer verhalen zijn en dat de presentator, met name in het gijzelingsverhaal, véél te hard staat vergeleken met de persoon die het drama had meegemaakt. Hierdoor was ik voortdurend het gluid aan het aanpassen.
Hier zijn trouwens weer nieuwe afleveringen van. Vind het echt een van de mooiste podcasts _O_
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_198608323
Heb weer een tip:

https://audioboom.com/channels/5046848

Ik 'ken' Gispert van Balen van de kunstpodcast "Dat kan mijn kleine nichtje ook".
Daar is hij de kunstkenner.. nu wordt hij als complete vogelibeet door vogelkenner Arjan Dwarshuis mee genomen om vogels te leren kijken. Ze beginnen in het vondelpark.

Zelf hou ik erg van vogels kijken en proberen te herkennen dus voor mij helemaal leuk.
En Arjan is niet te houden met zijn observaties en veel te vertellen over normale vogels die we allemaal kennen en vaak zien. Erg leuk :Y

quote:
De Vogelspotcast zorgt ervoor dat je vanaf nu wat vaker omhoog kijkt! Wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis gaat wekelijks op vogelsafari met jeugdvriend Gisbert van Baalen, die nog geen kraai van een ekster kan onderscheiden. Samen ontdekken ze de meest uiteenlopende vogelsoorten, aangevuld met veel beginnersvragen en mooie anekdotes. Van de meest spannende natuurgebieden tot het park waar je dagelijks doorheen wandelt.
pi_198615940
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 maart 2021 18:20 schreef Meke het volgende:

[..]

Hier zijn trouwens weer nieuwe afleveringen van. Vind het echt een van de mooiste podcasts _O_
Die over Koninginnedag 2009 :{
pi_198618514
quote:
7s.gif Op woensdag 10 maart 2021 20:25 schreef Meridiaan het volgende:
Recentelijk is de podcast De Dienst gelanceerd over de manier van werken van de AIVD.

Middels een fictieve casus word je samen met de (overigens prima) host langs diverse onderdelen van het team gestuurd. De casus leidt natuurlijk tot meer en ik merkte dat ik ook mee ging denken |:) Hierdoor miste ik wel een sloot aan informatie die ik ook relevant had gevonden, maar voor de podcast is dit niet zo handig.

Eigenlijk hoor je niets nieuws, maar toch vond ik het voor mijzelf wel interessant de verschillende facetten van het werk te horen en wat voor mensen zich ermee bezig houden. De zaken worden duidelijk uitgelegd en eigenlijk iedereen heeft een prettige vertelstem.
Ik vond het ook wel interessant hoe zo'n zaak aangepakt wordt.

Nu bezig met de podcast Tante Jos.
pi_198620457
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 14:40 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ik vond het ook wel interessant hoe zo'n zaak aangepakt wordt.

Nu bezig met de podcast Tante Jos.
Tante Jos is wat mij betreft een van de betere podcasts! Waren mijn geschiedenislessen van de middelbare school maar zo geweest
pi_198621048
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:15 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Tante Jos is wat mij betreft een van de betere podcasts! Waren mijn geschiedenislessen van de middelbare school maar zo geweest
Ik moet nog één aflevering luisteren, maar is inderdaad wel een aanrader. Is ook geen kant-en-klaar verhaal maar echt een zoektocht naar het volledige verhaal.
pi_198621123
Vraagje trouwens: Ik ben vaste luisteraar van Willem. Zijn er andere goede Nederlandstalige podcasts over zware criminaliteit? Op het gebied van true crime is veel te vinden maar betreft dan over het algemeen de huis, tuin en keukenmoorden, wat ik zoek is zoiets als Willem of een korte serie over één zaak.
  dinsdag 23 maart 2021 @ 10:01:19 #212
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198645359
quote:
0s.gif Op zondag 21 maart 2021 16:51 schreef TargaFlorio het volgende:
Vraagje trouwens: Ik ben vaste luisteraar van Willem. Zijn er andere goede Nederlandstalige podcasts over zware criminaliteit? Op het gebied van true crime is veel te vinden maar betreft dan over het algemeen de huis, tuin en keukenmoorden, wat ik zoek is zoiets als Willem of een korte serie over één zaak.
Wellicht is de podcast Cocaïnekoorts dan interessant voor jou. Men bespreekt de rol van Ridouan Taghi in de Nederlandse cocaïnehandel. Niet alleen de "carrière" van Taghi wordt besproken, ook het functioneren van de cocaïnehandel in Nederland wordt belicht.
pi_198655774
De podcast Mangiare! is eigenlijk het radioprogramma op de vrijdagavond met dezelfde naam, maar dan op de podcast.
Het is een ‘culinair radioprogramma’ waarin volgens websites wordt verteld over ‘het culinaire leven’. Het luistert (te) makkelijk weg, de presentatrice heeft een erg prettige stem om naar te luisteren en de onderwerpen gaan niet te diep.
Voor mij is het echt een tussendoortje om te luisteren zonder heel veel aandacht er aan te schenken, ik zal het ook niet meer lang luisteren.

Van de vijf afleveringen die ik nu heb beluisterd, vond ik het behoorlijk op Amsterdam en Rotterdam gericht. Er komen wat leuke tips mbt bereidingen van gerechten en weetjes langs. Ze proeven regelmatig een gerecht en dan blijkt dat het erg lastig is om dat over te brengen op de radio, buiten te vertellen dat het lekker is.
Dieptepunt vond ik het onderdeel waarin lijsttrekkers werden uitgebeeld als een bepaald gerecht met een of ander onlogisch verhaal eromheen.

Waarschijnlijk is het, als je een kookliefhebber bent, fantastisch om naar te luisteren: voor mij is het niet zo heel bijzonder.
pi_198656610
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 10:01 schreef MDDHP het volgende:

[..]

Wellicht is de podcast Cocaïnekoorts dan interessant voor jou. Men bespreekt de rol van Ridouan Taghi in de Nederlandse cocaïnehandel. Niet alleen de "carrière" van Taghi wordt besproken, ook het functioneren van de cocaïnehandel in Nederland wordt belicht.
Thanks, kan hem echter alleen maar op de site van het NRC vinden, niet op Google Podcasts.
  dinsdag 30 maart 2021 @ 11:08:13 #215
80382 manny
30 is best veel
pi_198761972
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 20:07 schreef Meridiaan het volgende:

Van de vijf afleveringen die ik nu heb beluisterd, vond ik het behoorlijk op Amsterdam en Rotterdam gericht.
Dat is idd wel een dingetje met sommige podcasts, het wereldje is erg klein.

Ik hou niet zo van dat heel Randstad - platteland gemopper, maar bijv in de nummer 1 podcast van Nederland (running grapje van new emotions, your and jay) is de balans ook ver te zoeken.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 30 maart 2021 @ 11:14:23 #216
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_198762084
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 20:07 schreef Meridiaan het volgende:
Van de vijf afleveringen die ik nu heb beluisterd, vond ik het behoorlijk op Amsterdam en Rotterdam gericht. Er komen wat leuke tips mbt bereidingen van gerechten en weetjes langs. Ze proeven regelmatig een gerecht en dan blijkt dat het erg lastig is om dat over te brengen op de radio, buiten te vertellen dat het lekker is.

Toevallig de laatste weken wel, maar het programma gaat ook veel het land in. Van een aardappelboer in Groningen t/m Zeeland. Ze komen overal. Nu dan niet. Paar weken geleden was ook Margo Reuten, sterrenchef te Maastricht te gast.

*vaste luisteraar al jaren.

[ Bericht 1% gewijzigd door borisz op 30-03-2021 11:40:14 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_198762574
Jullie luisteren wel veel verhalende podcasts. Bij mij zijn het vooral columns, actualiteit en comedy wat ik luister. De week van Peter, met het oog op morgen, chinapodcast, knorrepodcast dat soort dingen :)

Ik heb wel verhalende podcasts (of geschiedenis podcasts) ooit toegevoegd maar ik kom er niet aan toe.
Onder deze lijn niet schrijven
  dinsdag 30 maart 2021 @ 11:45:30 #218
80382 manny
30 is best veel
pi_198762710
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 11:38 schreef marzman het volgende:
Jullie luisteren wel veel verhalende podcasts. Bij mij zijn het vooral columns, actualiteit en comedy wat ik luister. De week van Peter, met het oog op morgen, chinapodcast, knorrepodcast dat soort dingen :)

Ik heb wel verhalende podcasts (of geschiedenis podcasts) ooit toegevoegd maar ik kom er niet aan toe.
Dat dilemma heb ik ook wel een beetje. Ik volg een aantal actualiteit podcasts, en die ga je dan toch prioriteren boven een verhalende podcast omdat het uiteraard het prettigst is om ze dan ook te luisteren als het nieuws nog vers van de pers is. En dan blijven de verhalende onderaan de lijst hangen.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_198762869
Om de 'Willem' af te wisselen luister ik de Krokante Leesmap en sinds gisteren 'de Leeuw lult'.
Door alle onzin en grappen door van Paul de Leeuw snijdt ie wel serieuze onderwerpen aan, nodigt mensen uit om erover te vertellen en daardoor krijgt het een heel 'open' keukentafelgesprek waarin niets wordt geschuwd.
Heb nu de aflevering over darmkanker geluisterd met Henk Krol.
Als je het leest in je app denk je, ik sla over, maar het is echt leuk en best interessant.
(nu werk ik in de zorg, mss helpt dat ook)
pi_198765936
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 11:14 schreef borisz het volgende:

[..]

Toevallig de laatste weken wel, maar het programma gaat ook veel het land in. Van een aardappelboer in Groningen t/m Zeeland. Ze komen overal. Nu dan niet. Paar weken geleden was ook Margo Reuten, sterrenchef te Maastricht te gast.

*vaste luisteraar al jaren.
Ik heb inderdaad die van de afgelopen weken beluisterd, dus wellicht is dat het ^O^
pi_198767419
Vorige week de podcast over Mathilde Willink beluisterd. Ondanks dat ik weinig met de showbizz- en kunstwereld heb vond ik het best een interessant verhaal. De makers Babs Assink en Lammert de Bruin hebben inmiddels een nieuwe podcast: De moord op de Indiaan.

Nu bezig met Down the Hill: The Delphi Murders. Amerikaanse true crime over moord op twee meisjes op het platteland van Indiana in 2017. Eerlijk gezegd een beetje saai en langdradig. Gezien het feit dat de zaak niet opgelost is verwacht ik ook geen spectaculaire dingen.
pi_198769290
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 18:29 schreef TargaFlorio het volgende:
Vorige week de podcast over Mathilde Willink beluisterd. Ondanks dat ik weinig met de showbizz- en kunstwereld heb vond ik het best een interessant verhaal. De makers Babs Assink en Lammert de Bruin hebben inmiddels een nieuwe podcast: De moord op de Indiaan.

Nu bezig met Down the Hill: The Delphi Murders. Amerikaanse true crime over moord op twee meisjes op het platteland van Indiana in 2017. Eerlijk gezegd een beetje saai en langdradig. Gezien het feit dat de zaak niet opgelost is verwacht ik ook geen spectaculaire dingen.
Ja de Indiaan, ik heb 'm er net opgezet.
Werd ook als tip genoemd aan het eind van de nieuwe K.L.
  dinsdag 30 maart 2021 @ 22:35:39 #223
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198773145
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 maart 2021 20:44 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Thanks, kan hem echter alleen maar op de site van het NRC vinden, niet op Google Podcasts.
Gebruik zelf geen Google Podcast, maar Cocaïnekoorts staat er (inmiddels?) tussen. Anders kun je ook gewoon de RSS feed gebruiken.
  dinsdag 30 maart 2021 @ 23:36:54 #224
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_198774389
Project 46 - De verhalen achter verkeersslachtoffers in Limburg

In 2018 zijn in Limburg 46 personen in het verkeer om het leven gekomen. Twee verslaggevers van Dagblad de Limburger zijn op zoek gegaan naar de identiteit van enkele slachtoffers en hebben hier korte portretten van gemaakt.

Het zijn korte ingetogen portretten van 10-15 minuten. Hierbij wordt altijd het ongeluk kort beschreven en vervolgens komen de nabestaanden aan t woord. Deze vertellen hoe ze het slechte nieuws te horen kregen en hoe de overleden persoon in het leven stond.

De vertelstem is soms zalvend, en audiokwaliteit van de interviews met de nabestaanden wisselt. Desondanks vind ik het een goed uitgevoerde podcast, waar je soms een brok van in de keel krijgt.
pi_198774512
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 23:36 schreef MDDHP het volgende:
Project 46 - De verhalen achter verkeersslachtoffers in Limburg

In 2018 zijn in Limburg 46 personen in het verkeer om het leven gekomen. Twee verslaggevers van Dagblad de Limburger zijn op zoek gegaan naar de identiteit van enkele slachtoffers en hebben hier korte portretten van gemaakt.

Het zijn korte ingetogen portretten van 10-15 minuten. Hierbij wordt altijd het ongeluk kort beschreven en vervolgens komen de nabestaanden aan t woord. Deze vertellen hoe ze het slechte nieuws te horen kregen en hoe de overleden persoon in het leven stond.

De vertelstem is soms zalvend, en audiokwaliteit van de interviews met de nabestaanden wisselt. Desondanks vind ik het een goed uitgevoerde podcast, waar je soms een brok van in de keel krijgt.
Erger me direct aan die voice over (net alsof ze een sprookjesboek voorleest) maar goed om te luisteren als je met 130 door Limburg knalt.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_198948241
De podcast Verboden Verjaagd Vergeten snijdt een bijzonder thema aan: componisten die in de Tweede Wereldoorlog hun beroep niet konden uitoefenen. In elf afleveringen worden componisten besproken die volgens de nazi's verboden muziek maakten en dus werden verketterd.
Sommige van hen vluchtten via het buitenland weg, anderen moesten eerst via concentratiekampen of kwamen daar niet eens uit. Het is interessant om eens hun kant van het verhaal te horen: allemaal componisten en muziek die vergeten zijn of überhaupt nooit bij het volk kwamen. Naast hun levensverhaal en de weerstand die zij opriepen bij de nazi's, wordt ook hun muziek afgespeeld.

Niet alle muziek kon mij bekoren, er zitten erg experimentele stukken tussen. Voor mij waren de verhalen dus indrukwekkender. Het wordt rustig verteld door de presentatoren en is redelijk toegankelijk.
Het is lang niet voor iedereen, maar ik vond het interessant dat ik dit tegen ben gekomen.
pi_198958443
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 april 2021 17:08 schreef Meridiaan het volgende:
De podcast Verboden Verjaagd Vergeten snijdt een bijzonder thema aan: componisten die in de Tweede Wereldoorlog hun beroep niet konden uitoefenen. In elf afleveringen worden componisten besproken die volgens de nazi's verboden muziek maakten en dus werden verketterd.
Sommige van hen vluchtten via het buitenland weg, anderen moesten eerst via concentratiekampen of kwamen daar niet eens uit. Het is interessant om eens hun kant van het verhaal te horen: allemaal componisten en muziek die vergeten zijn of überhaupt nooit bij het volk kwamen. Naast hun levensverhaal en de weerstand die zij opriepen bij de nazi's, wordt ook hun muziek afgespeeld.

Niet alle muziek kon mij bekoren, er zitten erg experimentele stukken tussen. Voor mij waren de verhalen dus indrukwekkender. Het wordt rustig verteld door de presentatoren en is redelijk toegankelijk.
Het is lang niet voor iedereen, maar ik vond het interessant dat ik dit tegen ben gekomen.
Dank voor de tip, ik ga het proberen.

Heb nu na anderhalve 'De leeuw lult' maar er weer afgegooid.
Ik ben nu alweer PdL moe denk ik..
  zondag 11 april 2021 @ 17:38:44 #228
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_198963704
quote:
19s.gif Op zaterdag 13 maart 2021 20:19 schreef manny het volgende:
In de laatste Willem podcast verwijzen ze naar een Podcast over de Deventer moordzaak en dat met name de dynamiek van de zaak in de media.. De titel is dan ook de Deventer mediazaak

https://www.vpro.nl/argos(...)enter-mediazaak.html

Lijkt me aanrader.
Deventer Mediazaak is fantastisch. Gaat meer over de moordzaak in de media dan de zaak zelf. Erg boeiend. Er zitten interviews in met 'de klusjesman', Maurice de Hond, politiemensen en journalisten die de zaak jarenlang gevolgd hebben.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_198963762
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 11:52 schreef Blues het volgende:

[..]

Dank voor de tip, ik ga het proberen.

Heb nu na anderhalve 'De leeuw lult' maar er weer afgegooid.
Ik ben nu alweer PdL moe denk ik..
Ben Paul de Leeuw fan maar vind dit ook helemaal niks. Het lult maar een eind weg.
Je ziet dat structuur in een podcast toch ook belangrijk is.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_198970125
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 17:38 schreef Terreros85 het volgende:

[..]

Deventer Mediazaak is fantastisch. Gaat meer over de moordzaak in de media dan de zaak zelf. Erg boeiend. Er zitten interviews in met 'de klusjesman', Maurice de Hond, politiemensen en journalisten die de zaak jarenlang gevolgd hebben.
Inderdaad mooie, maar vooral ontluisterende podcast. Hoewel ik nooit zozeer tegen 'de media' was toont dit wel aan wat voor belangrijke rol de media eigenlijk heeft en dat ze die rol best wat serieuzer mogen nemen. Het is toch niet te begrijpen dat een figuur als Maurice de Hond nog altijd aandacht weet te genereren in de media?
pi_199019765
De podcast Verstrikt gaat over mensen die zelfmoord plegen of gedachten hebben daartoe. Maarten Dallinga van Omroep Gelderland gaat met hen die suïcidale gedachten hebben/hadden of met nabestaanden in gesprek. Zo spreekt hij met een 'chronisch suïcidale' vrouw, hoe zij zich voelt en hoe haar contact met de crisisdienst/GGZ gaat.

Wat ik helemaal heb gemist, is dat in ongeveer twee jaar tijd vier jongeren in Wezep zelfmoord pleegden. De host gaat in gesprek met de moeder van één van deze overleden jongeren. Wat ik heel ongemakkelijk vond om te luisteren is dat hij de moeder stimuleert om met haar andere dochter dieper in de Facebook van haar overleden dochter te kijken, nadat zij aangeeft maar weinig van Facebook te snappen. Het is niet heel dwingend gedaan en hij zegt zelf dat het wat raar voelt voor hem dat te zeggen en daar bij te zijn, maar ik vond het echt heel ongemakkelijk om naar te luisteren.

Het is een podcast in vijf delen. Ik vind het goed dat er aandacht aan dit onderwerp wordt besteed. In één van de afleveringen gaat hij met iemand in gesprek die trainer is van hulpverleners die over zelfmoord met cliënten en collega's praten. Dat vond ik een goede om in een aflevering te stoppen, want het is geen makkelijk onderwerp om over te praten.
Wat mij wat tegenstond aan deze podcast is zoals genoemd het gesprek met de moeder uit Wezep. Daarnaast gaat de host in de eerste aflevering in gesprek met zijn ouders om te vertellen over zijn suïcidale gevoelens van jaren terug. En daar is de luisteraar getuige van. Dat vond ik echt te intiem om bij te zijn, het maakte mij erg ongemakkelijk.

Dus: gemengde gevoelens.
pi_199167169
In de afgelopen weken een aantal podcasts beluisterd:

quote:
Napoleon, met Johan Op de Beeck
Nog altijd komt de hele wereld de plek met de trap en de leeuw in Waterloo bezoeken. Niet omwille van overwinnaar Wellington maar omwille van de verliezer. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

In de achtdelige podcastreeks "Napoleon" vertelt Johan Op de Beeck waarom de man ons blijft fascineren.
Met 8 afleveringen van bijna 2 uur een hele zit maar doordat Op de Beeck een enthousiaste verteller is verveeld het niet.

quote:
Cocaïnekoorts
In Cocaïnekoorts onderzoeken Jan Meeus, Elze van Driel en Gabriella Adèr hoe een Marokkaanse jongen uit het Utrechtse Vianen kon uitgroeien tot cocaïnebaron. Onder welke omstandigheden lukte dat? Welke rol heeft onze samenleving daarin? En waarom wordt Ridouan Taghi gelinkt aan de moord op Derk Wiersum?
Voor vaste luisteraars van bijvoorbeeld Willem bevat Cocaïnekoorts weinig nieuws, voor minder ingevoerden wel een goede inleiding in de zaak Taghi. Van dezelfde maakster Gabriella Ader is Leven met de maffia ook wel een aanrader.

quote:
Deventer Mediazaak
Vooraf was ik niet enthousiast om deze serie te gaan beluisteren maar heb geen spijt. Bleek dat ik weinig meer wist over deze zaak. Zoals Kawakami hierboven ook al zegt een gemakzuchtige media die zich pas later echt gaat verdiepen in de zaak en natuurlijk de kwalijkje rol van Maurice de Hond. Aanrader! Naar aanleiding van deze podcast komt De Hond binnenkort ook met een podcast.

quote:
In the Dark
Serial investigative journalism from APM Reports, with host Madeleine Baran and a team of reporters. Season 1 looked at the abduction of Jacob Wetterling in rural Minnesota and the accountability of sheriffs in solving crime.
Seizoen 1 gaat over ontvoering van de 11-jarige Jacob Wetterling op het platteland van Minnesota eind jaren '80. Zoals vaker ook nu weer een amateuristisch onderzoek door de politie. Ook andere gerelateerde zaken en situatie sex offenders komen aan bod.
pi_199167727
quote:
0s.gif Op zondag 11 april 2021 11:52 schreef Blues het volgende:

[..]

Dank voor de tip, ik ga het proberen.

Heb nu na anderhalve 'De leeuw lult' maar er weer afgegooid.
Ik ben nu alweer PdL moe denk ik..
Ik vond het druk! Ik luister podcasts om enigszins zen te worden, dus nee. Niet voor mij.
  dinsdag 27 april 2021 @ 21:27:56 #234
80382 manny
30 is best veel
pi_199184787
quote:
0s.gif Op maandag 12 april 2021 09:58 schreef Kawakami het volgende:

[..]

Inderdaad mooie, maar vooral ontluisterende podcast. Hoewel ik nooit zozeer tegen 'de media' was toont dit wel aan wat voor belangrijke rol de media eigenlijk heeft en dat ze die rol best wat serieuzer mogen nemen. Het is toch niet te begrijpen dat een figuur als Maurice de Hond nog altijd aandacht weet te genereren in de media?
Geweldige podcast idd. Vandaag aan begonnen (had flinke autorit) en inmiddels flink gevorderd.

De Hond is zo een opportunistische zak dat ie zelf ook een podcast gaat maken over de zaak. No Shame in his game.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_199184902
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 april 2021 21:27 schreef manny het volgende:

[..]

Geweldige podcast idd. Vandaag aan begonnen (had flinke autorit) en inmiddels flink gevorderd.

De Hond is zo een opportunistische zak dat ie zelf ook een podcast gaat maken over de zaak. No Shame in his game.
Dat meen je niet _O- :X
  dinsdag 27 april 2021 @ 21:43:23 #236
80382 manny
30 is best veel
pi_199185171
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 april 2021 21:32 schreef Blues het volgende:

[..]

Dat meen je niet _O- :X
Helaas wel. Hij heeft het in ieder geval aangekondigd.

User tarfaglirio meldde het overigens ook, iets hierboven
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_199185467
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 april 2021 21:43 schreef manny het volgende:

Helaas wel. Hij heeft het in ieder geval aangekondigd.

User tarfaglirio meldde het overigens ook, iets hierboven
Oh idd. Overheen gelezen.
  dinsdag 27 april 2021 @ 22:25:14 #238
80382 manny
30 is best veel
pi_199186042
quote:
0s.gif Op maandag 12 april 2021 09:58 schreef Kawakami het volgende:

[..]

Inderdaad mooie, maar vooral ontluisterende podcast. Hoewel ik nooit zozeer tegen 'de media' was toont dit wel aan wat voor belangrijke rol de media eigenlijk heeft en dat ze die rol best wat serieuzer mogen nemen. Het is toch niet te begrijpen dat een figuur als Maurice de Hond nog altijd aandacht weet te genereren in de media?
Toch nog even:

Als je trouwens goede analyses leest over de toeslagen affaire dan zie je dat de media ook daar echt een rare rol speelt. Chocoladeletters bij de Bulgarenfraude (tot en met bezoek van brandpunt aan een dorp daaro dat “leefde van” Nederlands fraudegeld), maar ook compleet negeren van verhalen van slachtoffers, totdat er politieke relletjes dreigen te ontstaan, dan er weer er bovenop ineens.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_199193685
Een interessante insteek van een podcast is die van Groene Oren. In deze podcast van Staatsbosbeheer worden 'dieren' geïnterviewd, naar Amerikaans model. Een acteur of cabaretier leeft zich in dat dier in en geeft vanuit die rol zijn interview. Ze kregen van tevoren een briefing over hun dier, en improviseerden vervolgens het gesprek met Chris Bajema.
Daarnaast is er een stukje achtergrond over de stand van het dier doordat de presentator Chris belt met een boswachter. De podcast is dus als educatie bedoeld, maar bevat ook best wat humor doordat de dieren als menselijke karakters worden geportretteerd ('Ik voel mij nog geen vlinder hoor, dat is jouw waarheid. Ik ben zo lang een rups geweest').
Vooralsnog zijn er interviews met een nachtzwaluw, een gentiaanblauwtje (een vlinder), een hazelmuis en een zandhagedis, maar er schijnt een tweede reeks te komen.

De huidige stand van het diertje in kwestie wordt met de boswachter doorgenomen. Tevens proberen de acteurs uit te beelden wat bijvoorbeeld het gevaar van maaien en andere vogels voor de dieren zijn.
Ik vind dit idee wel interessant: je leert best wel wat over dieren die niet zo bekend zijn in ons land. Die met de zandhagedis is goed gedaan, het alfagedrag wordt goed uitgebeeld in die aflevering. Voor mij was niet helemaal duidelijk of dit ook bedoeld is voor kinderen: de beschrijving van de zandhagedis over het paren is redelijk expliciet en er wordt gehint dat dat niet helemaal met wederzijdse instemming ging.

Het gesprek voelt door de improvisatie naturel aan, dus dat maakt dat deze 20-30 minuten per aflevering makkelijk te verteren zijn.
pi_199195565
quote:
7s.gif Op woensdag 28 april 2021 15:46 schreef Meridiaan het volgende:
Een interessante insteek van een podcast is die van Groene Oren. In deze podcast van Staatsbosbeheer worden 'dieren' geïnterviewd, naar Amerikaans model. Een acteur of cabaretier leeft zich in dat dier in en geeft vanuit die rol zijn interview. Ze kregen van tevoren een briefing over hun dier, en improviseerden vervolgens het gesprek met Chris Bajema.
Daarnaast is er een stukje achtergrond over de stand van het dier doordat de presentator Chris belt met een boswachter. De podcast is dus als educatie bedoeld, maar bevat ook best wat humor doordat de dieren als menselijke karakters worden geportretteerd ('Ik voel mij nog geen vlinder hoor, dat is jouw waarheid. Ik ben zo lang een rups geweest').
Vooralsnog zijn er interviews met een nachtzwaluw, een gentiaanblauwtje (een vlinder), een hazelmuis en een zandhagedis, maar er schijnt een tweede reeks te komen.

De huidige stand van het diertje in kwestie wordt met de boswachter doorgenomen. Tevens proberen de acteurs uit te beelden wat bijvoorbeeld het gevaar van maaien en andere vogels voor de dieren zijn.
Ik vind dit idee wel interessant: je leert best wel wat over dieren die niet zo bekend zijn in ons land. Die met de zandhagedis is goed gedaan, het alfagedrag wordt goed uitgebeeld in die aflevering. Voor mij was niet helemaal duidelijk of dit ook bedoeld is voor kinderen: de beschrijving van de zandhagedis over het paren is redelijk expliciet en er wordt gehint dat dat niet helemaal met wederzijdse instemming ging.

Het gesprek voelt door de improvisatie naturel aan, dus dat maakt dat deze 20-30 minuten per aflevering makkelijk te verteren zijn.
Ik krijg meteen het woordje ongein in mn hoofd als ik je lees, maar ik ga m proberen.

Heb net de Italië odcast van BNR radio erop gezet.

Ben helemaal bij met mn vaste pc dus tijd voor iets nieuws om te proberen ^O^
pi_199195661
quote:
1s.gif Op woensdag 28 april 2021 18:41 schreef Blues het volgende:

[..]

Ik krijg meteen het woordje ongein in mn hoofd als ik je lees, maar ik ga m proberen.

Heb net de Italië odcast van BNR radio erop gezet.

Ben helemaal bij met mn vaste pc dus tijd voor iets nieuws om te proberen ^O^
Ongein is niet het juiste woord, educatie is wel de hoofdmoot. Maar hier en daar warden dingen semigrappig gebracht :)
pi_199197045
Ik heb meteen de nachtzwaluw geluisterd en ik vond het wel vermakelijk én ik heb er van geleerd!
De 2e vond ik minder leuk en heb ik afgezet om nog een stukje over Stanley Hillis te luisteren :D
(elke dag tussen 19 en 20 lig ik altijd even een uurtje op bed podcasts te luisteren O+ )
pi_199202431
Zalig! Ik luister met name tijdens het autorijden en tijdens het wandelen.
dan is die met de Zandhagedis ook nog wel leuk om te luisteren, samen met de nachtzwaluw de leukste.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 donderdag 29 april 2021 @ 10:19:50 #244
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_199202734
Ik kan deze aanbevelen als je interesse hebt in cybersecurity, osint en privacy: https://inteltechniques.com/podcast.html
Zijn tot nu toe 214 podcasts van uit gekomen. Als je nieuw bent raden ze podcasts 174 tot 178 aan:

178-Privacy Crash Course 05: Listener Questions
177-Privacy Crash Course 04: Computer Configuration
176-Privacy Crash Course 03: Mobile Devices
175-Privacy Crash Course 02: Email & Messengers
174-Privacy Crash Course 01: Passwords & 2FA
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  donderdag 29 april 2021 @ 11:05:26 #245
80382 manny
30 is best veel
pi_199203266
Potjandikkie wat is die Deventer mediazaak een goede podcast (en wat een paarde$$%& is die M. de H)

En ook wel een spiegel voor alle amateurdetectives en true crime sites / podcasts wat ze kunnen aanrichten.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_199278295
De Moord op de Indiaan valt met tegen.
  zondag 23 mei 2021 @ 15:55:54 #247
99045 Terreros85
Of toch niet?
pi_199582769
BNR heeft een nieuwe podcast: Het nieuwe geld. De maker maakt klapper met cryptomunt. Hij verdient in korte tijd erg veel geld maar verliest het daarna ook snel weer. Brengt hem op het idee om als leek wat meer te weten te komen over geld, schulden, aandelen, banken en nieuwe vormen van geld. Erg toegankelijk. Afgelopen week aflevering 4. Dus niet veel in te halen.
De zwemmer zwemt, hij zwemt in zee
pi_199713960
Soms luister ik een aflevering van de Universiteit van Nederland. Over uiteenlopende onderwerpen wordt een college gegeven. Het gaat niet heel diep en de afleveringen duren ongeveer een kwartier. Er is niet echt een basisniveau nodig, dus je kan makkelijk instappen en de uitleg is eigenlijk altijd goed te volgen. De thema's zijn zoals gezegd erg uiteenlopend: soms serieus, soms met een niet-serieuze inslag.
Enkele van de laatste thema's: 'Wie bepaalt jouw muzieksmaak, jij of Spotify?', 'Is een ijskoude douche in de ochtend nou echt zo gezond?', 'Waarom poept een duif liever op de Dam dan op een eikenboom?' en 'Hoe zorg je dat je een groter stuk taart krijgt dan je vrienden?'.
Kortom: het luistert makkelijk weg, wordt goed uitgelegd, maar verwacht ook weer niet teveel. Prima voor tussendoor te luisteren.
  vrijdag 4 juni 2021 @ 20:59:02 #249
403253 Meke
after all this time? always.
pi_199747369
quote:
7s.gif Op woensdag 2 juni 2021 08:29 schreef Meridiaan het volgende:
Soms luister ik een aflevering van de Universiteit van Nederland. Over uiteenlopende onderwerpen wordt een college gegeven. Het gaat niet heel diep en de afleveringen duren ongeveer een kwartier. Er is niet echt een basisniveau nodig, dus je kan makkelijk instappen en de uitleg is eigenlijk altijd goed te volgen. De thema's zijn zoals gezegd erg uiteenlopend: soms serieus, soms met een niet-serieuze inslag.
Enkele van de laatste thema's: 'Wie bepaalt jouw muzieksmaak, jij of Spotify?', 'Is een ijskoude douche in de ochtend nou echt zo gezond?', 'Waarom poept een duif liever op de Dam dan op een eikenboom?' en 'Hoe zorg je dat je een groter stuk taart krijgt dan je vrienden?'.
Kortom: het luistert makkelijk weg, wordt goed uitgelegd, maar verwacht ook weer niet teveel. Prima voor tussendoor te luisteren.
Dit is één van m'n favoriete afleveringen :D _O-
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  zaterdag 5 juni 2021 @ 13:17:43 #250
80382 manny
30 is best veel
pi_199754286
quote:
7s.gif Op woensdag 2 juni 2021 08:29 schreef Meridiaan het volgende:
Soms luister ik een aflevering van de Universiteit van Nederland. Over uiteenlopende onderwerpen wordt een college gegeven. Het gaat niet heel diep en de afleveringen duren ongeveer een kwartier. Er is niet echt een basisniveau nodig, dus je kan makkelijk instappen en de uitleg is eigenlijk altijd goed te volgen. De thema's zijn zoals gezegd erg uiteenlopend: soms serieus, soms met een niet-serieuze inslag.
Enkele van de laatste thema's: 'Wie bepaalt jouw muzieksmaak, jij of Spotify?', 'Is een ijskoude douche in de ochtend nou echt zo gezond?', 'Waarom poept een duif liever op de Dam dan op een eikenboom?' en 'Hoe zorg je dat je een groter stuk taart krijgt dan je vrienden?'.
Kortom: het luistert makkelijk weg, wordt goed uitgelegd, maar verwacht ook weer niet teveel. Prima voor tussendoor te luisteren.
Eens. Alleen zouden ze de titel moeten veranderen in de middelbare school van nederland. Nu verwacht ik toch meer.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zaterdag 5 juni 2021 @ 17:28:50 #251
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_199757600
quote:
7s.gif Op woensdag 2 juni 2021 08:29 schreef Meridiaan het volgende:
Soms luister ik een aflevering van de Universiteit van Nederland. Over uiteenlopende onderwerpen wordt een college gegeven. Het gaat niet heel diep en de afleveringen duren ongeveer een kwartier. Er is niet echt een basisniveau nodig, dus je kan makkelijk instappen en de uitleg is eigenlijk altijd goed te volgen. De thema's zijn zoals gezegd erg uiteenlopend: soms serieus, soms met een niet-serieuze inslag.
Enkele van de laatste thema's: 'Wie bepaalt jouw muzieksmaak, jij of Spotify?', 'Is een ijskoude douche in de ochtend nou echt zo gezond?', 'Waarom poept een duif liever op de Dam dan op een eikenboom?' en 'Hoe zorg je dat je een groter stuk taart krijgt dan je vrienden?'.
Kortom: het luistert makkelijk weg, wordt goed uitgelegd, maar verwacht ook weer niet teveel. Prima voor tussendoor te luisteren.
Ze doen wat aan Ted Talks denken. Ook leuk.

Met 'De veertigers' heb ik me verder best vermaakt. Vlak voordat ik zelf een veertiger werd heb ik die hele reeks (twee series) doorlopen. Vier mensen die luchtig (maar ook weleens serieus) babbelen over van alles wat zich op die leeftijd afspeelt. Het is een AD-productie, net als de Mediapodcast (met o.a. Angela de Jong). Ook dat hoor ik graag.

En ben je geïnteresseerd in ouderwetse papieren media? Speur dan naar 'Bladendokter', waarin inhoudelijk over de business achter kranten & tijdschriften gepraat wordt.

Nog een muziekpodcast voor wie in de jaren 80 en 90 alternatieve muziek luisterde (ik destijds niet echt, maar ben het met terugwerkende kracht gaan waarderen): Psychocandy, met Lotje Ijzermans. Het ging van de VPRO uit. Gíng ja, want het is inmiddels gestopt. Maar er zijn iig 66 afleveringen om door te werken.
pi_199774317
Deze podcast is ook wel een aanrader. Er komt vanalles voorbij ^O^

https://www.platform-investico.nl/categorie/speurwerk/
  donderdag 17 juni 2021 @ 08:57:12 #253
80382 manny
30 is best veel
pi_199921887
quote:
1s.gif Op zondag 6 juni 2021 19:48 schreef Blues het volgende:
Deze podcast is ook wel een aanrader. Er komt vanalles voorbij ^O^

https://www.platform-investico.nl/categorie/speurwerk/
Samen met de Correspondent en Follow the Money is dit toch heerlijk dat dit kan. Wat een schat aan informatie en echt vastbijten in een onderwerp.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_199925388
https://www.dinocast.nl/

Ik ga deze beluisteren!

quote:
Maarten van Rossem en Gijs Rademaker geven je een nieuw beeld van dinosauriërs! Elke week worden er nieuwe dino's opgegraven en wordt er razendsnel méér bekend over deze dieren. In Dinocast bezoeken Maarten en Gijs de grootste dino-musea en dino-kenners van Nederland en België en stellen ze alle vragen die ze kunnen bedenken. Dit eerste seizoen begint met Stegosaurus en Triceratops. De komende weken verschijnen er telkens nieuwe afleveringen.
pi_199930903
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juni 2021 13:09 schreef _Arual_ het volgende:
https://www.dinocast.nl/

Ik ga deze beluisteren!
[..]

Heeft Maarten nu ook al verstand van dino's?
pi_199994784
NPO Radio 2 heeft nu een podcast over Bruce Springsteen.
Paar afleveringen beluisterd maar ik vind er weinig aan, naar mijn mening een te hoog fanboy/girl gehalte.
pi_199995054
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juni 2021 18:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Heeft Maarten nu ook al verstand van dino's?
Waarvan niet? :D
pi_200037833
quote:
1s.gif Op donderdag 17 juni 2021 13:09 schreef _Arual_ het volgende:
https://www.dinocast.nl/

Ik ga deze beluisteren!
[..]

Benoemen ze ook hoe het kan dat ze de naam weten van de dino in kwestie :')?
pi_200037921
Het radioprogramma Nooit Meer Slapen heeft ook een podcastvariant. In een krap uur neemt de interviewer het leven en doen en laten van de gast door. De presentatie wordt gedaan door Lotje IJzermans en Pieter van der Wielen. Ik heb nog niet veel gesprekken. Het zijn heel diverse gasten uit de culturele sector, met recentelijk bijvoorbeeld Hedy d'Ancona en Frank Groothof, maar ook schrijvers en een drag queen.

Hoewel ik hierboven het een interview noem, vind ik het prettig aan (mn de mannelijke host) dat het meer als een gesprek voelt. Hij is ook goed geïnformeerd over zijn gast. De gasten worden in hun waarde gelaten, mogen ook vrijuit praten en er wordt redelijk doorgevraagd.
pi_200042467
Frank Groothof _O_ daar heb ik mijn jongste zoon naar genoemd :D O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Leuke tip, ik zet 'm erop.

Luister nu ook naar deze:
https://www.parool.nl/kun(...)maal-niets~bbfac874/
pi_200042481
quote:
0s.gif Op maandag 21 juni 2021 19:04 schreef _Arual_ het volgende:

Waarvan niet? :D
En dit.
Gooi er een dubbeltje in... etc...
  zaterdag 26 juni 2021 @ 18:59:41 #262
436222 Japepk
Padvinder
pi_200076876
Tof topic! Kan een leuke podcast zeker waarderen, maar ik ben niet zo van de themapodcasts over één bepaald onderwerp. Ik luister steevast naar Trust Nobody tijdens (wie is) De Mol en heb ook wat Harry Pottercasts beluisterd. Op de stageschool van een studiegenootje van me zijn 4 jongens in een tussenuur een podcast begonnen genaamd.... Het Tussenuurtje. Jonas, Jesse, Lukas en Luuk bespreken wekelijks hun belevenissen op school en daarbuiten. Een interessante kijk op de actualiteit door 4 pubers (witte vwo 6 jongens, wat ze zelf ook vaak aanvoeren) inclusief alle puberale humor en anekdotes die daarbij komen kijken. Aanrader!
't Echte en 't ware!
  zaterdag 26 juni 2021 @ 19:07:39 #263
403253 Meke
after all this time? always.
pi_200077040
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 juni 2021 18:59 schreef Japepk het volgende:
Tof topic! Kan een leuke podcast zeker waarderen, maar ik ben niet zo van de themapodcasts over één bepaald onderwerp. Ik luister steevast naar Trust Nobody tijdens (wie is) De Mol en heb ook wat Harry Pottercasts beluisterd. Op de stageschool van een studiegenootje van me zijn 4 jongens in een tussenuur een podcast begonnen genaamd.... Het Tussenuurtje. Jonas, Jesse, Lukas en Luuk bespreken wekelijks hun belevenissen op school en daarbuiten. Een interessante kijk op de actualiteit door 4 pubers (witte vwo 6 jongens, wat ze zelf ook vaak aanvoeren) inclusief alle puberale humor en anekdotes die daarbij komen kijken. Aanrader!
Welke? *)
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
  zaterdag 26 juni 2021 @ 19:12:25 #264
436222 Japepk
Padvinder
pi_200077103
Precies die twee die je in je uitgebreide post aan het begin noemt! The weird sisters is echt leuk om te luisteren, één van die meiden heeft echt een leuke lach. The Sacred Text kon me iets minder bekoren, dat vind ik soms wat te vergezocht.
't Echte en 't ware!
pi_200146096
Hierboven ook al veel eerder benoemd, maar ik heb Tante Jos beluisterd. Een vrouw gaat de levenswandel van haar tante Jos na, die een verzetsheldin was en naast koningin Wilhelmina de enige vrouw is die de Militaire Willemsorde heeft mogen ontvangen. Mijke kent de verhalen van vroeger en is hier benieuwd naar. Ze gaat daarom de archieven en de verhalen van nog levende betrokkenen na. Ze is ook bij haar tante Jos zelf geweest om haar verhalen te horen voor haar overlijden.
Na haar overlijden en bij aanvang van de podcast gaat Mijke zelf het stuk fietsen wat haar tante heeft gefietst, terwijl er gevechtsvliegtuigen overvlogen en zij smokkelwaar mee had genomen. Mijke gaat in gesprek bij betrokkenen bij wie ze toen heeft gelogeerd. Het blijkt dat de verhalen soms net iets anders liggen dan dat zij destijds te horen heeft gekregen.

Ik kan mij wel vinden in de recensie van Trouw https://www.trouw.nl/nieu(...)te-jos-wel~ba6b8db2/
  zondag 11 juli 2021 @ 09:43:49 #266
80382 manny
30 is best veel
pi_200308912
Zit net de voorlaatste Willem Podcast te luisteren met advocaat Meijering. Opgenomen voor "de aanslag". In deze aflevering krijgt Peter R toch wel een sneer of 3,4 en 1 wat serieuzere aanval te verwerken (verbale aanval wel te verstaan).

Blijft interessant en erg benieuwd waar Harry en Marianne mee komen de volgende aflevering.

Zijn er hier trouwens mensen die Rogan nog volgen na zijn switch naar Spotify. Ik merk dat ik niet meer luister en eigenlijk ook niet het idee heb dat ik iets mis.

Ik luister trouwens nog steeds oldskool via de Apple Podcast app.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200309496
quote:
0s.gif Op donderdag 17 juni 2021 18:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Heeft Maarten nu ook al verstand van dino's?
Soms praat hij over dingen waar ik zelf wat van weet en heel vaak klopt het niet wat hij zegt. Ik luister hem meer als vermaak, een beetje sarcasme, alles op zo'n zeikerige toon
Onder deze lijn niet schrijven
  zondag 11 juli 2021 @ 11:20:49 #268
80382 manny
30 is best veel
pi_200309793
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 10:55 schreef marzman het volgende:

[..]

Soms praat hij over dingen waar ik zelf wat van weet en heel vaak klopt het niet wat hij zegt. Ik luister hem meer als vermaak, een beetje sarcasme, alles op zo'n zeikerige toon
Precies. Heerlijk. Maar inderdaad op zijn minst met een gezonde dosis kritisch denken beluisteren en zelf blijven checken.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200311427
quote:
19s.gif Op zondag 11 juli 2021 09:43 schreef manny het volgende:
Zit net de voorlaatste Willem Podcast te luisteren met advocaat Meijering. Opgenomen voor "de aanslag". In deze aflevering krijgt Peter R toch wel een sneer of 3,4 en 1 wat serieuzere aanval te verwerken (verbale aanval wel te verstaan).

Blijft interessant en erg benieuwd waar Harry en Marianne mee komen de volgende aflevering.


Ik kan me altijd wel vinden in de kwesties die Nico bespreekt en duidt.
Heb je de Taghi podcast ook geluisterd? Ook interessant vind ik om naast de Willem te volgen.
pi_200313606
quote:
19s.gif Op zondag 11 juli 2021 09:43 schreef manny het volgende:
Blijft interessant en erg benieuwd waar Harry en Marianne mee komen de volgende aflevering.
In de volgende aflevering slechts een bijsluiter over de aanslag want aflevering was al opgenomen. :+ Komen pas na de vakantie terug met nieuwe afleveringen, al lijkt me een ingelaste aflevering wel logisch.

De Taghi pocast is ook interessant, sowieso zijn Paul Vugts en Wouter Laumans wel goed. Zijn eigenlijk mijn favoriete gasten in Willem.
  zondag 11 juli 2021 @ 16:24:37 #271
80382 manny
30 is best veel
pi_200313717
quote:
1s.gif Op zondag 11 juli 2021 13:23 schreef Blues het volgende:

[..]

Ik kan me altijd wel vinden in de kwesties die Nico bespreekt en duidt.
Heb je de Taghi podcast ook geluisterd? Ook interessant vind ik om naast de Willem te volgen.
Blijf dat lastig vinden. Hij duidt een goed punt met de kroongetuige, maar is ook iemand die pgb bewijs probeert ongeldig te laten verklaren en dus hele grote nare boeven uit het gevang probeert te houden. Van die advocaat vermoordende zeg maar..... En dan kun je zeggen “dat is zijn werk”, maar dat is me toch wat makkelijk.

De snijtafel heeft de vinger al een keer op de plek gelegd waar het voor mij wringt in deze (lange) aflevering:

proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200313737
Ik vond het ook niet zo'n sterk optreden van Meijering.
pi_200330672
quote:
19s.gif Op zondag 11 juli 2021 09:43 schreef manny het volgende:

Zijn er hier trouwens mensen die Rogan nog volgen na zijn switch naar Spotify. Ik merk dat ik niet meer luister en eigenlijk ook niet het idee heb dat ik iets mis.

Ik luister trouwens nog steeds oldskool via de Apple Podcast app.
Ik heb spotify even geprobeerd omdat veel Nederlandse podcasts (spijkers met koppen, soms ook met het oog op morgen) muziek hebben en ze de rechten niet hebben geregeld in het buitenland (dat is dan de tekst die je krijgt), op spotify werkte dat wel. Ik weet niet of dat nog steeds is want ik ben daar ook weer mee gestopt, het verschijnt niet in mijn podcastupdates en spotify zit niet in mijn systeem om daar te kijken dus dan vergeet ik te luisteren.

Rogan luister ik niet, maar daar zou dan hetzelfde gebeurd zijn. Een keertje luisteren op Spotify en het daarna vergeten.
Onder deze lijn niet schrijven
  dinsdag 13 juli 2021 @ 20:14:28 #274
80382 manny
30 is best veel
pi_200350004
quote:
0s.gif Op zondag 11 juli 2021 16:16 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

In de volgende aflevering slechts een bijsluiter over de aanslag want aflevering was al opgenomen. :+ Komen pas na de vakantie terug met nieuwe afleveringen, al lijkt me een ingelaste aflevering wel logisch.

Ingelaste aflevering staat live.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200350022
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juli 2021 20:14 schreef manny het volgende:

Ingelaste aflevering staat live.
Ik zag het. Ga ik morgen luisteren.
Net geluisterd naar de nieuwste Moordzaken. Wat een verhaal !! (meerdere eigenlijk in 1 zaak)
pi_200350056
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juli 2021 20:15 schreef Blues het volgende:

[..]

Net geluisterd naar de nieuwste Moordzaken. Wat een verhaal !! (meerdere eigenlijk in 1 zaak)
Inderdaad :o Erg fijne podcast is dat trouwens. ^O^
  dinsdag 13 juli 2021 @ 20:26:05 #277
80382 manny
30 is best veel
pi_200350240
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 juli 2021 20:15 schreef Blues het volgende:

[..]

Ik zag het. Ga ik morgen luisteren.
Net geluisterd naar de nieuwste Moordzaken. Wat een verhaal !! (meerdere eigenlijk in 1 zaak)
Thanks voor de tip
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
  zaterdag 31 juli 2021 @ 16:24:51 #278
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_200658393
Weet iemand nog leuke podcasts waarin over (recente) muziekreleases geouwehoerd wordt? Gewoon wat mensen bij elkaar die er lekker over leeglopen.

Ik ken 'Zes Losse Tanden' al, maar dat is specifiek voor in een rockbui; m'n voorkeuren zijn wat breder. De 'Super Top 10' van David Achter De Molen & co ken ik ook, maar die muziek uit de top 10 van Spotify vind ik weer amper te harden. Het geklets erover klinkt dan weer leuk.

Muzikaal breed + gezellig gebabbel (maar met een kritische noot), dus.
pi_200658527
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 16:24 schreef Eightyone het volgende:
Weet iemand nog leuke podcasts waarin over (recente) muziekreleases geouwehoerd wordt? Gewoon wat mensen bij elkaar die er lekker over leeglopen.

Ik ken 'Zes Losse Tanden' al, maar dat is specifiek voor in een rockbui; m'n voorkeuren zijn wat breder. De 'Super Top 10' van David Achter De Molen & co ken ik ook, maar die muziek uit de top 10 van Spotify vind ik weer amper te harden. Het geklets erover klinkt dan weer leuk.

Muzikaal breed + gezellig gebabbel (maar met een kritische noot), dus.
Ik heb het eerlijk gezegd nooit beluisterd, maar 3voor 12 heeft Niet Te Missen? Zie https://3voor12.vpro.nl/tags/podcast.html

Ik luister idd Zes Losse Tanden en Communion After Dark, maar dat is een vrij specifieke markt: electro, industrial, goth en synthpop.
  zaterdag 31 juli 2021 @ 18:57:36 #280
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_200660422
De podcast 'Ouwehoeren Over Muziek' heeft trouwens wel wat. Alleen verschijnen daar al geruime tijd geen nieuwe delen meer van.

Engelstalige varianten mogen ook.
  zaterdag 31 juli 2021 @ 19:30:30 #281
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_200660795
Kassiewijle

Kunstenaar en funerair specialist Babs Bakels is van jongs af aan mateloos gefascineerd door de dood. Radiomaker Laura Stek, die haar sterfelijkheid juist graag negeert, raakte geïntrigeerd door Babs: waarom omringt iemand zich constant met eindigheid en verval? Kan zij ons iets leren over onze complexe verhouding met de dood? Samen onderzochten ze in zes podcastafleveringen, genaamd ‘Kassiewijle’, onze omgang met de dood, van de laatste adem tot het hiernamaals.
Informerend, intrigerend en soms confronterend, hoe dan ook een aanrader!
@omroepvpro - Te vinden op Spotify en iTunes.
***
pi_200676313
Raar maar waar is een podcast waarin in afleveringen een creepy verhaal verteld wordt. Er is ook een Youtube-kanaal van. Marcel Schakenraad vertelt in afleveringen van minder dan een kwartier een paranormaal/mysterieus/onverklaarbaar verhaal. Hij doet dat in de ik-persoon. De verhalen gaan bijvoorbeeld over dieptes in Russische vlakten, mensen die in je slaapkamer staan en mysterieuze gebeurtenissen op de oceaan.
Ook doet hij af en toe andere dingen dan enkel de verhalen, zoals uitleg over het Havanasyndroom of cults/sektes.

Hij heeft geen goede vertelstem en legt er te weinig emotie in vind ik. Dat haalt eerlijk gezegd de lol er een beetje van af, want inhoudelijk is het echt wel prima om te luisteren. Het is een beetje hetzelfde als wat de dames van de podcast Duister hebben: prima verhalen, maar het wordt niet prettig vertelt.
  zondag 1 augustus 2021 @ 15:50:40 #283
403253 Meke
after all this time? always.
pi_200677462
quote:
0s.gif Op zondag 1 augustus 2021 15:13 schreef Meridiaan het volgende:
Raar maar waar is een podcast waarin in afleveringen een creepy verhaal verteld wordt. Er is ook een Youtube-kanaal van. Marcel Schakenraad vertelt in afleveringen van minder dan een kwartier een paranormaal/mysterieus/onverklaarbaar verhaal. Hij doet dat in de ik-persoon. De verhalen gaan bijvoorbeeld over dieptes in Russische vlakten, mensen die in je slaapkamer staan en mysterieuze gebeurtenissen op de oceaan.
Ook doet hij af en toe andere dingen dan enkel de verhalen, zoals uitleg over het Havanasyndroom of cults/sektes.

Hij heeft geen goede vertelstem en legt er te weinig emotie in vind ik. Dat haalt eerlijk gezegd de lol er een beetje van af, want inhoudelijk is het echt wel prima om te luisteren. Het is een beetje hetzelfde als wat de dames van de podcast Duister hebben: prima verhalen, maar het wordt niet prettig vertelt.
Ik denk dat ik dit wel eens geluisterd heb. Is dit niet ook (net als Duister trouwens) een slecht vertaald voorgelezen verhaal?

Of ik had een andere podcast, maar die was gewoon creepypasta's aan het voorlezen met heel veel Engelse woorden en letterlijke vertalingen :')
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_200677498
quote:
1s.gif Op zondag 1 augustus 2021 15:50 schreef Meke het volgende:
Ik denk dat ik dit wel eens geluisterd heb. Is dit niet ook (net als Duister trouwens) een slecht vertaald voorgelezen verhaal?

Of ik had een andere podcast, maar die was gewoon creepypasta's aan het voorlezen met heel veel Engelse woorden en letterlijke vertalingen
Is een creepypasta een eng verhaal? Want dat heb ik ook bij hem zien staan. Het is inderdaad ook niet heel best vertaald, dat heb ik nog niet eens opgeschreven. Heel veel overeenkomsten met Duister, zoals gezegd.



Is het plaatje van de podcast.
pi_200679560
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 juli 2021 18:57 schreef Eightyone het volgende:
De podcast 'Ouwehoeren Over Muziek' heeft trouwens wel wat. Alleen verschijnen daar al geruime tijd geen nieuwe delen meer van.

Engelstalige varianten mogen ook.
Toegevoegd om er een paar te luisteren.
pi_200701554
Ik luister nu Na Sluitingstijd nstijd, over de puinzooi die horecatycoon Sjoerd Kooistra van zijn leven had gemaakt. En hoe hij anderen compleet meesleepte in de chaos die uiteindelijk uitliep op zijn dood en een bizar faillissement. Tot nu toe heel interessant (maar dat gegiebel van die dames hadden ze eruit mogen knippen).
  maandag 2 augustus 2021 @ 22:49:38 #287
382404 MDDHP
Niets te verbergen?
pi_200704443
The Atheist Experience is een wekelijkse podcast waarin de discussie omtrent het bestaan van een god centraal staat. De twee presentatoren discussiëren met bellers van wie de meerderheid gelooft in het bestaan van een god. Daarnaast bellen ook af en toe mensen voor advies over hoe om te gaan met hun sterk gelovige familie terwijl ze zelf niet geloven.

Het levert vaak leuke discussies op, al hebben de presentatoren veel meer ervaring met discussies dan de gemiddelde beller, en dat merk je meteen. Een beller die de presentatoren wil overtuigen van het bestaan van een god wordt over het algemeen snel klem gepraat.

Hoewel het erg Amerikaans aanvoelt wordt er wel regelmatig gevloekt en soms zou je willen dat een discussie eerder afgebroken werd.
  donderdag 5 augustus 2021 @ 11:37:09 #288
466913 Eightyone
Bejaarde millennial
pi_200752439
Ik vond deze muziekpodcasts - Engelstalig en met Spaanse wortels - nog. RPS, The Weekly Review. Drie mensen die een uur lang kletsen over popcultuur, maar stiekem vooral over muziek.

https://www.podplay.com/p(...)weekly-review-465586 (maar ook via andere podcast-diensten te vinden)

De radiozender waar ze aan gekoppeld zijn, Radio Primavera Sound (daar kwam ik het ook tegen), vind ik sowieso niet slecht.
  donderdag 5 augustus 2021 @ 21:38:17 #289
80382 manny
30 is best veel
pi_200763346
Als je van rap houdt, en op wonderbaarlijke wijze deze podcast hebt gemist: drink champs (seizoen 1 is legendarisch)
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200854163
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 maart 2021 11:38 schreef marzman het volgende:
Jullie luisteren wel veel verhalende podcasts. Bij mij zijn het vooral columns, actualiteit en comedy wat ik luister. De week van Peter, met het oog op morgen, chinapodcast, knorrepodcast dat soort dingen :)

Ik heb wel verhalende podcasts (of geschiedenis podcasts) ooit toegevoegd maar ik kom er niet aan toe.
Knorrepodcast check. Dat is echt goed.
  woensdag 11 augustus 2021 @ 08:51:48 #291
80382 manny
30 is best veel
pi_200856989
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 augustus 2021 22:57 schreef Handleiding het volgende:

[..]

Knorrepodcast check. Dat is echt goed.
Dan ga ik die ook maar eens checken. Ik zie eigenlijk nergens een goede omschrijving van de podcast, wat is het?
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200857481
quote:
19s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 08:51 schreef manny het volgende:

[..]

Dan ga ik die ook maar eens checken. Ik zie eigenlijk nergens een goede omschrijving van de podcast, wat is het?
Een podcast van Martijn Koning en Sander van Opzeeland en Raoul Heerttje en Daniel Arends die heel vaak aanschuiven. Ze proberen gewoon een beetje nieuw materiaal te maken in de lockdown (toen begonnen ze). Onderwerpen het hondje van Gorden, dat gedoe bij Jinnek met Martijn, waarom Raoul weg is bij Comedytrain, of ze maken ruzie omdat Sander niet zo veel kan met de flauwe woordgrapjes van Martijn en Martijn verwacht wel dat die daar wat mee doet. Ik moet altijd wel lachen om de podcast.
Onder deze lijn niet schrijven
  woensdag 11 augustus 2021 @ 09:36:36 #293
80382 manny
30 is best veel
pi_200857615
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 09:29 schreef marzman het volgende:

[..]

Een podcast van Martijn Koning en Sander van Opzeeland en Raoul Heerttje en Daniel Arends die heel vaak aanschuiven. Ze proberen gewoon een beetje nieuw materiaal te maken in de lockdown (toen begonnen ze). Onderwerpen het hondje van Gorden, dat gedoe bij Jinnek met Martijn, waarom Raoul weg is bij Comedytrain, of ze maken ruzie omdat Sander niet zo veel kan met de flauwe woordgrapjes van Martijn en Martijn verwacht wel dat die daar wat mee doet. Ik moet altijd wel lachen om de podcast.
Check. Thanks.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200883758
quote:
0s.gif Op woensdag 11 augustus 2021 09:29 schreef marzman het volgende:

[..]

Een podcast van Martijn Koning en Sander van Opzeeland en Raoul Heerttje en Daniel Arends die heel vaak aanschuiven. Ze proberen gewoon een beetje nieuw materiaal te maken in de lockdown (toen begonnen ze). Onderwerpen het hondje van Gorden, dat gedoe bij Jinnek met Martijn, waarom Raoul weg is bij Comedytrain, of ze maken ruzie omdat Sander niet zo veel kan met de flauwe woordgrapjes van Martijn en Martijn verwacht wel dat die daar wat mee doet. Ik moet altijd wel lachen om de podcast.
Goeie samenvatting. Ik kan er ook om lachen, maar ook de serieuze ondertoon van met name Heertje en Opzeeland kan ik waarderen.
  woensdag 18 augustus 2021 @ 17:33:45 #295
80382 manny
30 is best veel
pi_200968656
quote:
0s.gif Op donderdag 12 augustus 2021 21:48 schreef Handleiding het volgende:

[..]
Goeie samenvatting. Ik kan er ook om lachen, maar ook de serieuze ondertoon van met name Heertje en Opzeeland kan ik waarderen.
Mmmm. Laatste 2 afleveringen geluisterd. Ik weet niet of ik dit aankan. Het is alsof je een uur lang na de ochtendshow van Evers van 10 jaar geleden luistert als die in een melige bui waren.

Wellicht net even pech met deze 2, maar ik geloof niet dat deze podcast iets voor mij is. Smaken verschillen...

De samenvatting van de laatste podcast:

hi ha ha hi hi haha

Ken en Barbie.. ha ha hi hi

Ken ie die ? Nee, die, ha ha ha hi hi, Ken ik niet.

ha ha ha, hi hi hi,

barbie in een rolstoel.

haha. hi hi. laten we dat even factchecken.

ja. haha hi, haha, hi

Of Ken dat niet.... hahahahaha hi hi

hahaha ha

hi hi..
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200973522
quote:
19s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 17:33 schreef manny het volgende:

[..]
Mmmm. Laatste 2 afleveringen geluisterd. Ik weet niet of ik dit aankan. Het is alsof je een uur lang na de ochtendshow van Evers van 10 jaar geleden luistert als die in een melige bui waren.

Wellicht net even pech met deze 2, maar ik geloof niet dat deze podcast iets voor mij is. Smaken verschillen...

De samenvatting van de laatste podcast:

hi ha ha hi hi haha

Ken en Barbie.. ha ha hi hi

Ken ie die ? Nee, die, ha ha ha hi hi, Ken ik niet.

ha ha ha, hi hi hi,

barbie in een rolstoel.

haha. hi hi. laten we dat even factchecken.

ja. haha hi, haha, hi

Of Ken dat niet.... hahahahaha hi hi

hahaha ha

hi hi..
Eh nee dan heb je wat anders geluisterd.
  donderdag 19 augustus 2021 @ 06:40:32 #297
80382 manny
30 is best veel
pi_200976161
quote:
0s.gif Op woensdag 18 augustus 2021 22:07 schreef Handleiding het volgende:

[..]
Eh nee dan heb je wat anders geluisterd.
Mmm. Dat lijkt me sterk: De Knorrepodcast. Aflevering 62: Sander houdt van Barbies.
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_200995861
de Maarten podcast is toch wel echt leuk :Y
En idd heeft ie 'overal' verstand van :D
  Moderator vrijdag 20 augustus 2021 @ 12:00:49 #299
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_200996249
Tijdens de autorit naar Tsjechië en terug hebben we veel geluisterd naar:
- Teun (van der Keuken) & Gijs (Groenteman) Vertellen Alles (herkenbaar midlife mannenleed en mama Hanneke is gewoon ontzettend tof :'), eerste afleveringen zijn nog een beetje zoeken naar het juiste format maar wordt steeds leuker daarna),
- Bruce Springsteen & Obama (beetje te veel fanboys van elkaar maar het blijven natuurlijk interessante mensen),
- de Deventer Mediazaak (erg goed),
- Wind Of Change (& the CIA) begon wel leuk, maar werd een beetje langdradig,
- maar mijn absolute favoriet was The Case Of The Missing Hit ( :D :') :D ) over een man die zich een hitje uit zijn jeugd herinnert, maar niemand in zijn omgeving kent het en hij kan het ook niet online vinden (alleen iemand van de Caribische eilandengroep Trinidad & Tobago heeft ooit flarden tekst ervan online gezet met de vraag of iemand het nummer kent).

Bij die laatste was het moeilijk rijden vanwege de tranen in mijn ogen van het lachen.

[ Bericht 2% gewijzigd door UIO_AMS op 20-08-2021 12:11:41 ]
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_201004509
quote:
19s.gif Op donderdag 19 augustus 2021 06:40 schreef manny het volgende:

[..]
Mmm. Dat lijkt me sterk: De Knorrepodcast. Aflevering 62: Sander houdt van Barbies.
oh ja je valt er middenin, begin eens wat eerder in de reeks.
pi_201011048
Ik heb de politiepodcast en moordcast erop gezet.
Hiermee sluit ik deze vergadering :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')