Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:09 |
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL. Op zondag 24 mei maken we met iedereen die mee wil doen soesdeeg! Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Blues | zondag 17 mei 2020 @ 20:18 |
Ik ga meesoesen | |
Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:41 |
Maar als ik soesdeeg maak, moet ik dan ook soesjes maken? Ik hou niet van soesjes. | |
Cat-astrophe | zondag 17 mei 2020 @ 20:45 |
Vullen met een lekkere pattisiercreme en aan mij geven. Opgelost Ik wil wel meedoen, maar moet even kijken hoe ik in de tijd zit. Jaren geleden dat ik zelf heb gesoesd. | |
Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:46 |
Maar kan ik er nog meer dingen mee, behalve 'gewoon' soesjes? Ik ben echt niet van het bakken/zoet | |
Cat-astrophe | zondag 17 mei 2020 @ 20:47 |
Er bestaat ook zoiets als hartige soezen. Ik heb horen fluisteren van vulling met kaas | |
Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:48 |
Maar, in alle eerlijkheid, goede banketbakkersroom is lekker. En goed deeg ook. Dus misschien is zelf maken zo gek nog niet en wel lekker. | |
Cat-astrophe | zondag 17 mei 2020 @ 20:48 |
Geef nou maar gewoon aan mij. Met zoete vulling | |
Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 20:48 |
Oh! | |
Sarabi | zondag 17 mei 2020 @ 20:53 |
Ik ga denk ik dit maken: https://uitpaulineskeuken.nl/2017/12/hartige-soesjes.html | |
mascara-klodder | zondag 17 mei 2020 @ 20:58 |
Dit kan ik als ik al de vulling niet van te voren op eet | |
mascara-klodder | zondag 17 mei 2020 @ 20:58 |
Chocolade-glazuur erover ook nog? | |
Myraela | zondag 17 mei 2020 @ 21:17 |
Die lijken me wel lekker. | |
Myraela | zondag 17 mei 2020 @ 21:19 |
Ik heb een kaassoesjes gemaakt, maar die vond ik toch wat matig, Te eentonig ofzo. Als ik nu soesjes zou gaan maken, zou ik denk ik een oreo-vulling met een dikke laag chocolade er overheen maken. Maar dat ga ik niet doen, dus hier hebben jullie niets aan. | |
Yinny | zondag 17 mei 2020 @ 21:25 |
https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/ | |
Lonaa | zondag 17 mei 2020 @ 21:35 |
Oh, dat kan niet slecht zijn. Ik sla m even op. | |
Yinny | maandag 18 mei 2020 @ 11:08 |
Croquembouche wordt het niet met maar 2 personen... alhoewel als ik nou hele kleine soesjes maak... Bossche bollen of toch chouquettes... Of gewoon allemaal | |
DJMO | maandag 18 mei 2020 @ 11:20 |
Deze ga ik met m'n jongste maken zondag. Filmpje kreeg ik door van zijn vader. Aanrader | |
AnneX | maandag 18 mei 2020 @ 11:25 |
Oh jee...met vers fruit https://deliciousmagazine(...)limoenvulling/72456/ En ik triggerde op limoen, want limoen | |
Kaatje1 | maandag 18 mei 2020 @ 11:31 |
Ben op zoek naar m’n recept van hammousse als vulling, maar kaan is natuurlijk ook erg lekker | |
Axia | dinsdag 19 mei 2020 @ 12:11 |
Laatst toevallig https://www.joyofbaking.com/Profiteroles.html gemaakt, maar dan met een hartige vulling van kip, mais, wortel en doperwten gemengd met slasaus (don't ask, het is een recept van mijn schoonmoeder en mijn man is er superdol op). Het recept van de soesdeeg vond ik goed en erg lekker. Ik ben wel op zoek naar andere hartige vullingen. | |
minilot | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:44 |
Ik maak eclairs, ofwel langwerpige soesjes Nog even denken over vulling en topping.. Wel zoet in elk geval | |
minilot | dinsdag 19 mei 2020 @ 18:47 |
Voor inspiratie: pret met soesdeeg! https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_choux_pastry_dishes | |
Lucky_Strike | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:02 |
Oeh Ik weet nog niet of ik mee doe. Hoe lang duurt een soesproces zo'n beetje? | |
minilot | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:07 |
Stelt niks voor joh! De ingrediënten van het soesdeeg een paar minuten koken, beetje afkoelen, eieren erdoor en hoppa, de spuitzak in. Soesdingen op bakplaat spuiten en (beetje afhankelijk van de grootte van de units natuurlijk) gemiddeld twintig minuten in de oven. Gaatje erin peuren, vulling erin, opeten. | |
DJMO | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:11 |
Ben jij de vriendin van Nick? Ik lig elke keer weer slap van het lachen om zijn taalgebruik | |
Hupje | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:36 |
Ik heb 1x soesjes gemaakt maar zoals jij het beschrijft, heb ik het niet ervaren, hoor. Maar ik ga het gewoon nog eens proberen. Ik denk dat het kleine moorkopjes worden (melkvrij). | |
Cat-astrophe | dinsdag 19 mei 2020 @ 19:39 |
Ik denk dat ik zoete én hartige soesjes ga maken. Hartig: https://www.smulweb.nl/re(...)-van-zalm-en-monchou Zoet beslis ik ter plekke. Misschien iets met rood fruit of iets met banaan en chocolade | |
Blues | dinsdag 19 mei 2020 @ 20:20 |
Ik denk aan grOOOte SOES, gevuld met slagroom, gedipt in chocolade en afgetopt met aarbei | |
Jagärtrut | dinsdag 19 mei 2020 @ 20:21 |
eventueel nog aardbei in kleine stukjes door de slagroom.... | |
Cat-astrophe | dinsdag 19 mei 2020 @ 20:23 |
| |
Lucky_Strike | dinsdag 19 mei 2020 @ 21:31 |
Hmm ok. Ik zie zondag wel. | |
Lonaa | dinsdag 19 mei 2020 @ 21:33 |
Ik ben ook nog niet overtuigd. | |
Myraela | dinsdag 19 mei 2020 @ 21:46 |
Maar een vulling zonder slagroom om frustraties te voorkomen. | |
Lucky_Strike | dinsdag 19 mei 2020 @ 21:56 |
Ik heb een pot geklopte verse slagroom besteld bij Albert | |
Cat-astrophe | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:15 |
Een slimme meid..... | |
Yinny | dinsdag 19 mei 2020 @ 22:46 |
| |
minilot | woensdag 20 mei 2020 @ 20:11 |
Ik zeg niet dat het simpel is hè, maar je vroeg of het veel tijd in beslag neemt en dat valt op zich wel mee. Het is alleen wel een boel gepruts | |
Lucky_Strike | woensdag 20 mei 2020 @ 20:42 |
Dat de voorbereiding geen uren duurt is al belangrijk. Ik heb tegen mijn vriend gezegd dat ik hem graag assisteer en bereid ben om te helpen met opeten. Hij beslist zondag of er soesjes gemaakt worden. | |
douche-eendje | woensdag 20 mei 2020 @ 20:43 |
Owja, ik had zoiets geopperd omdat ik een goed excuus had om eindelijk eens een keer soezendeeg te gaan proberen. Dus, wat is het meest foolproof recept? | |
minilot | woensdag 20 mei 2020 @ 20:48 |
Zeg dan maar tegen die knettertoffe vriend van je dat ik vind dat soesjes moeten! Hoppa. Peer pressure. | |
Lucky_Strike | woensdag 20 mei 2020 @ 20:55 |
Het is doorgegeven | |
Isabeau | donderdag 21 mei 2020 @ 00:04 |
Het is denk ik wel 20 jaar geleden dat ik soesjes heb gemaakt Lukten (toen) meestal prima. Was helemaal niet moeilijk, ook al leek het aanvankelijk wel moeilijk. | |
minilot | donderdag 21 mei 2020 @ 08:38 |
Zojuist besloten: het worden tompouce-eclairs Zwitserse room erin, roze glazuur erop (middels granaatappelsap) en een streepje slagroom om het af te maken | |
Kaatje1 | donderdag 21 mei 2020 @ 12:39 |
Zou het een essentiële treinreis zijn om hiervoor naar jouw dorp te gaan? | |
Blues | donderdag 21 mei 2020 @ 12:40 |
| |
Sarabi | donderdag 21 mei 2020 @ 12:50 |
Ik twijfel elke keer of het al zondag is als ik dit topic omhoog zie gaan | |
emmyemmy2 | zaterdag 23 mei 2020 @ 15:40 |
Ik doe mee met bananensoezen. Nog nooit soezen/soesdeeg gemaakt | |
Cat-astrophe | zaterdag 23 mei 2020 @ 15:43 |
Ik heb monchou, zalm, aardbeien, bosbessen en slagroom. Dat wordt een feestje | |
minilot | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:15 |
Ik vind dat ik eigenlijk vandaag al de banketbakkersroom moet maken maar ik voel me er een duizendvoud te lui voor. | |
AnneX | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:19 |
Begin je morgen om 6 uur? Fruit als aardbeien, frambozen, bramen bij de teler gehaald. Ws. veel te veel. maakt niet uit. | |
minilot | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:21 |
Fruit is mij te gezond voor soes! Of nou ja, ik had gevriesdroogde framboos besteld om het glazuur mee te kleuren maar was niet op tijd geleverd en de supermarkt bleek gespeend van granaatappelsap, dus pietsje kleurstof it is! | |
Anneloos | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:24 |
Mm hier wil wel aan meedoen.. ik heb nog oreo’s liggen.. misschien oreo soesjes met witte chocolade of met gele banketbakkersroom erin | |
DJMO | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:44 |
Hier worden het de slagroomsoesje van Eten met Nick boter en eieren staan al buiten de koelkast zodat we morgen lekker vroeg kunnen beginnen | |
Oceanonix | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:46 |
Soezen wel eens gemaakt maar ik weet niet zeker of het in deze eeuw was. Ik ga het mijzelf moeilijk maken door een recept te hebben in het spaans en dit met behulp van translate uit te voeren. | |
emmyemmy2 | zaterdag 23 mei 2020 @ 16:48 |
Ik heb vieslekkere bananenpudding uit een pakje dat in de soezen gaat | |
AnneX | zaterdag 23 mei 2020 @ 17:29 |
Oei, dat is een goeie! Eier altijd, boter nú uit de koelkast! | |
DJMO | zaterdag 23 mei 2020 @ 17:43 |
ik bewaar m'n eieren altijd wel in de koelkast. Tenzij ik ze nodig heb voor een recept waarbij ze op kamertemperatuur moeten zijn. | |
Blues | zaterdag 23 mei 2020 @ 20:22 |
Omdat ik slagroom toch iets te simpel vond, ga ik de soesen ook vullen met zelfmaak banketbakkersroom | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 05:45 |
Joe. | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 05:46 |
Ha, soesbakken met hindernissen! Tof, succes! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 07:39 |
Voor wie wat receptondersteuning kan gebruiken: Serious Eats heeft duidelijke foto's van het proces https://sweets.seriouseat(...)choux-slideshow.html | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 09:39 |
Ik sla over. Geen boter genoeg in huis, geen zin om daarvoor botsauto te spelen bij de winkel. En omdat ik alles alleen moet opeten is het voor mijn, toch al niet aanwezige lijn, veel verstandiger om van jullie baksel achter m’n beeldscherm te genieten | |
Sarabi | zondag 24 mei 2020 @ 09:45 |
Ik sla ook over, succes allemaal! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 09:47 |
Van: Tot: Ik vond de Zwitserse room een tikkie saai smaken dus nog een kwak advocaat erdoorheen geroerd. Nu erg goed! Mag opstijven tot eclairbaktijd! En jammer @Kaatje1! Al zou ik het geloof ik nog jammerder vinden om geen boter in huis te hebben an sich dan om geen soezen te maken. Boter: | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 09:50 |
Ik heb nog wel iets, genoeg om de week tot aan de boodschappen door te komen maar te weinig om soezen mee te maken en Dan ook niets voor de rest van de week. De keus was makkelijk | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2020 @ 10:04 |
Ongeveer deze worden het! https://ritzymom.com/2020(...)eycomb-pastry-cream/ Ik had nog honeycomb in de vriezer | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 10:17 |
Ik wilde deze maken, maar ben bang dat alleen ik de citroen lekker vind. https://www.hap-en-tap.be/eclairs-met-citroencreme-en-meringue/ | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 10:30 |
We zijn onderweg! Boter gisteravond al uit de k.oelkast gehaald (nadat ik dat hier las). Recept volgen, en erachter komen dat mijn cheap ass staafmixer met hulpstukken niet sterk genoeg is voor dit zware deeg. Dus workout gehad met de klopper en nu maar hopen dat het deeg goed is. Ze zitten inmiddels *kijkt op stopwatch* 9 minuten in de oven en ik zie rijs | |
DJMO | zondag 24 mei 2020 @ 10:33 |
Wij gaan nu de rest van de benodigdheden halen en dan vanmiddag aan de bak | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2020 @ 10:43 |
De vanille banketbakkersroom En hier gaat straks verkuimelde honeycomb door die ik nog in de diepvries had: | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 10:44 |
| |
Hupje | zondag 24 mei 2020 @ 11:36 |
Ik maak moorkopsoesjes: https://rutgerbakt.nl/friandise-recepten/moorkopsoesjes-recept/ (maar dan koemelkvrij) De spulletjes van vandaag Boter, melk, water en zout bij elkaar en aan de kook brengen. Daarna bloem erbij. Eieren erdoor roeren, het wordt een lekker papje. Maar wel zwaar om door te roeren. Met de spuitzak hoopjes spuiten en de puntjes platvegen. Ik heb de helft ingesmeerd met ei, in het ene recept werd dat wel gedaan en in het andere niet. Kan ik meteen het verschil zien. Nu staan ze in de oven. Fingers crossed! | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 12:06 |
| |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 12:15 |
Soezen zijn gebakken. En ze zijn lekker licht en luchtig Het proces kende wel wat hobbels... Straks de hartige soezen afmaken, die gaan mee naar een klein proefpanel. En, als ik zin heb in een koffie pauze, ook een zoete soes (of 2, ik moet nog meer oefenen met de afmetingen). | |
golfer | zondag 24 mei 2020 @ 12:21 |
Haha. Mixer en blikopener. | |
AnneX | zondag 24 mei 2020 @ 12:26 |
Oh Cat wat een hindernissen! Dan heb je er nog een mooi resultaat mee behaald! Als ik zo iets heb, ga ik bij de buren vragen... | |
Isabeau | zondag 24 mei 2020 @ 12:28 |
Ik krijg zin in soesjes | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 12:31 |
Eigenwijs is ook wijs Eerste hartige soes getest: geslaagd! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 12:34 |
Zal mij benieuwen hoe ze eruit komen straks! Geen mixer gebruikt maar op klassieke wijze deeg in elkaar gebeukt met houten pollepel, dat voelde ik aan het eind van het proces wel even Heb nog eieren voor drie keer deze hoeveelheid deeg dus als de eclairs rampzalig mislukken, probeer ik het wel opnieuw | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 12:35 |
Mooierds, @Cat-astrophe! Je ziet de omstandigheden er niet aan af! | |
z80 | zondag 24 mei 2020 @ 12:47 |
VOOR. Alles met room mag je houden. | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 12:48 |
Dank! Het bloed, zweet en de tranen had ik er natuurlijk afgeveegd, voor ik de foto’s maakte Wat maak jij nette eclairs | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 12:56 |
Hoei! | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2020 @ 12:59 |
Mooi minilot! Goeie kleur ook | |
DJMO | zondag 24 mei 2020 @ 13:17 |
Recept uitgeprint en opgehangen De ingrediënten: [spoiler]Het recept schrijft volle melk voor, dus de vader van m'n jongste ging even snel volle melk halen bij de winkel, zodat het niet aan de ingrediënten kon liggen als het zou mislukken) Afwegen van het bloem : Klaar voor de start: Tot straks | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 13:42 |
Leuk, samen bakken! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 13:56 |
Smal klein spuitmondje onvindbaar (ik verdenk peuter) dus poffertjesbeslagfles maar gebruikt Ging eigenlijk prima! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 14:00 |
En done! Dwarsdoorsnede: | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 14:02 |
Wauw, ze zijn mooi!!! | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 14:09 |
Wat goed en leuk allemaal al! Tot nu toe drukjes geweest met 2 recepten volgens Rutgerbakt: Soesdeeg (duh) en Banketbakkersroom, waarbij ik met die room maken ineens weer 14 was op de huishoudschool! Ik had een dejavuutje.. De opdracht aan mezelf was om grOte soezen te maken. Klaarzetten: Kookdeeg gemaakt: Spuiten: Tussenshot (lastig want weerspiegeling en ik moet écht een keer dat ovenruitje poetsen ) Klaar! Doorrrrrrrrr met de banketbakkersroom maken: Klaarzetten: Mijn dejavu moment waarbij je eerst de helft vd melk met vanillestok in de kom met suiker en ei giet, doorroert en weer terug in de pan die op het vuur wacht In een diep bord schenken om af te koelen, afdekken en tot vullen in de koelkast laten koelen waarbij je de folie OP de room drukt om velvorming te voorkomen: Tot zover Het eindresultaat 'in elkaar zetten' volgt later vandaag | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 14:12 |
Wow | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 14:24 |
Wauw, ze zijn mooi!!! Wat een doorzettingsvermogen! | |
Isabeau | zondag 24 mei 2020 @ 14:24 |
Kijk nou hoe professioneel | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 14:26 |
Cat wat een hindernissen | |
Sarabi | zondag 24 mei 2020 @ 14:26 |
Wow! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 14:26 |
| |
AnneX | zondag 24 mei 2020 @ 14:34 |
@mini ...nou durf ik niet meer...wat een profi eclairs! | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 14:37 |
Wauw allemaal. Prachtige soezen en watertandend van de eclairs van mini. Zin alles (wil de bak met room van @Blues wel uitlepelen | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 14:38 |
De chouquettes https://www.davidlebovitz.com/les-chouquettes/ Voor het bakken Na het bakken En hap! Ik heb nog slagroom en aardbeien, dus straks een paar vullen als gebakjes. De gougeres https://www.davidlebovitz.com/gougeres-french-cheese-puffs/ Heel veel kaas En heel lekker Ik vind met een spuitzak werken niet fijn, dus een ijstang gebruikt, vandaar dat ze zo rond zijn bij mij. Bij de chouquettes helemaal vol, toen ik zag hoe groot ze werden, bij de gougeres juist heel bescheiden gehouden, zodat die wat kleiner waren. | |
Sarabi | zondag 24 mei 2020 @ 14:47 |
Zien er ook al zo lekker uit | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 15:00 |
Slagroom, fruit en soezen in huis hebben, natuurlijk kon ik niet wachten Liefde En voor de soezen die ik over heb nóg meer fruit erbij doen. Toen nog ‘even’ de hartige soezen vullen. Nou, mijn lijdensweg was nog niet voorbij hoor Één spuitzak en twee soorten soezen betekent tussendoor afwassen, waarbij het niet helpt als je vandaag (niet soes gerelateerd) je klauwen hebt verbrand door een heet ovenrooster vol vast te pakken. Ik tel nu drie blaartjes. En toen bleek het speciale opzetstukje te klein (of mijn vulling te grof) dus moest ik over naar een gewoon spuitmondje. En dus eerst zelf gaatjes maken. Keuken werd een puinzooi. Maar... het is volbracht. Verder niet echt foto waardig, ik heb er geen garnering bij gedaan omdat ik er nog mee de deur uit ga. | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 15:01 |
Die chouquettes zijn | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 15:02 |
waar woont jouw huis? Of waar moet je heen...kom je hier in de buurt | |
Cat-astrophe | zondag 24 mei 2020 @ 15:06 |
Mijn huis woont in het zuiden. Soezen gaan iets noordelijker, maar qua afstand gaat het vast niet veel uitmaken. En daar zijn drie hongerige monden dus ik vrees het ergste | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 15:11 |
Helaas, dan doe ik hetzelfde als met de eclairs van mini ed de kaas dingen..ogen dicht en er heel sterk aan denken, misschien lukt het om de smaak te proeven..mind over matter | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 15:18 |
En gevuld met aardbeien en slagroom | |
Hupje | zondag 24 mei 2020 @ 15:33 |
Wauw @minilot en @Yinny Nou durf ik mijn prutswerk bijna niet meer te posten Maar goed, misschien helpt me dit ooit te herinneren dat ik NOOIT meer soezen maak met sojaroom erin. Daar zijn de soezen dan! Beetje groter dan ik in gedachten had… Wel goed luchtig! Chocoladeglazuur maken met chocolade, poedersuiker en sojamelk (eigenlijk moest er slagroom bij) Soezen vullen met slagroom (in mijn geval sojaroom, geen aanrader, wat een dunne troep) Dopen in de chocolade Opstijven in de koelkast Het eindresultaat! Alpro op te kloppen is geen goede vulling. In ieder geval blijft het met 1 zakje Klopfix veel te dun. Een volgende keer kan ik beter banketbakkersroom ofzo maken. Had ik kunnen zien bij de recepten eerder in dit topic, maar ja. Ze zijn wel lekker. Gewoon opletten met knoeien. | |
DJMO | zondag 24 mei 2020 @ 15:55 |
Op de bakplaat en in de oven Uit de oven, enkele zijn er mislukt, dus de mooiste uitzoeken Papa mag de soezen vullen Samen met minime garneren En klaar. Staan nu te koukleimen in de koelkast. | |
emmyemmy2 | zondag 24 mei 2020 @ 15:56 |
Hier ook een poging. Nog nooit gemaakt Soort van banoffee-soes idee. Kookdeegje Eitjes erin Gezouten karamelletje maken Mijn een-ogige sous(soes!)-chef komt meehelpen Klaarrr. Lekker groot En toen was ik afgeleid door de lekkerheid dus geen pics. Waren gevuld met bananenpudding en getopt met de zoute karamel | |
Loontjah | zondag 24 mei 2020 @ 16:09 |
Mijn eerste bijdrage aan 'Kook mee met CUL': Hartige soesjes gevuld met ei-aspergesalade en stukjes warmgerookte zalm van Foppen Proces: Eind resultaat: Niets bijzonders aan het soesjesdeeg. Salade gemaakt van kleine stukjes asperge, 2 eieren, Calvé mayonaise, halve theelepel mosterd, peper, zout en wat bieslook. De zalmstukjes liggen er los op. | |
golfer | zondag 24 mei 2020 @ 16:10 |
Je hebt jouw vader gevraagd te helpen? | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 16:20 |
Soezen afmaken Eerst voorzien van een mooie shiny chocoladelaagje: Vullen met de banketbakkersroom en 'opmaken' Doorgesneden, had ze voor de foto misschien nog even moeten laten opstijven, maar ben er klaar mee Smaak is top | |
DJMO | zondag 24 mei 2020 @ 16:29 |
mijn vader is al 15 jaar en drie dagen dood. Dit is de vader van m'n jongste zoon. Ben speciaal het weekend hierheen gegaan om mee te kunnen doen aan deze opdracht. | |
golfer | zondag 24 mei 2020 @ 16:31 |
Oh, je noemt jouw ex(neem ik althans aan) ook papa? | |
DJMO | zondag 24 mei 2020 @ 16:32 |
In gezinsverband wel ja, want ik had het ook over m'n zoon. Maar dat is een discussie die hier niet thuishoort verder. | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 16:33 |
Wat een toffe editie is dit! | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 16:34 |
Ooit heb ik wel kleine soesjes gemaakt en die rezen niet. Wat ik nu geleerd heb (spelende vrouw ) is dat de bloem dus goed gaar met worden met het koken.. dat is idd dé truc om mooi gerezen soezen te krijgen | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 16:36 |
Ohhh wat een heerlijkheden komen er voorbij. Nu bijna spijt dat ik niet meegedaan heb. Zelfs de zoete soezen zijn om in te happen | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 16:39 |
Ja! Zo leuk om de verschillende soezen te zien. Nu nog proeven op een soesmiet | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2020 @ 16:59 |
Uh oh, klassieke fout, prachtige puf maar ze stortte in ondanks mooi kleurtje toch nog niet gaar | |
marc0871 | zondag 24 mei 2020 @ 17:00 |
Ziet er goed uit mensen. Ik moet helaas ook deze keer verstek laten gaan. Gisteren is mijn blinde darm verwijderd, dus ff de kracht niet om een soesdeeg te maken. Wel alweer thuis. | |
AnneX | zondag 24 mei 2020 @ 17:16 |
Soo...marco... voorspoedig herstel! | |
marc0871 | zondag 24 mei 2020 @ 17:19 |
Dank je. | |
AnneX | zondag 24 mei 2020 @ 17:22 |
Wat er allemaal voorbijkomt aan versierde en gevulde soezen Is er iemand die de gebruikte recepten verzamelt in een post? ( not me😎) Affijn...de spuitzak moest 2x gebruikt voor deeg én voor de vulling dus schoonmaken. De soesjes bleken kleine soesjes, en de helft van de vulling gemaakt. En zoals iemand hierboven ook zegt: wat een slagveld na afloop. Dat wordt niet meegeteld bij voorbereiden en oventijd. Buren waren blij verrast: “ vandaag moest ik soesjes bakken...” en uitgedeeld. Plaatjes: De slagroom + mascarpone + limoenzest was top. Recept van Rutger https://deliciousmagazine(...)utm_medium=affiliate Die zal verrast zijn met zijn google resultaten.😉 | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2020 @ 17:22 |
Voor oven: Nog niet gaar zo bleek Gered: Vulling: Glaze: Eindresultaat volgt.... | |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 17:47 |
Oeh, da's een hele reden! Sterkte en beterschap | |
Zo-is-dat | zondag 24 mei 2020 @ 17:56 |
Vullen: Daarna dippen en bestrooien En aanvallen maar! We slaan het diner maar over denk ik | |
Lucky_Strike | zondag 24 mei 2020 @ 18:00 |
Er zijn soesjes en eclairs @JFlip post later de foto's. Het is maar goed dat we hier ons geld niet mee hoeven te verdienen, wat een gepruts. | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 18:02 |
Beterschap! | |
Lucky_Strike | zondag 24 mei 2020 @ 18:06 |
Boh, dat lijkt me echt een goede combi. Ik ga hem onthouden. Sowieso vind ik van die opengesneden soezen veel handiger. Dat gekut om met een spuitzak room er in te krijgen ben ik wel zat. Volgende keer doe ik zoiets als wat jij hebt gemaakt | |
Oceanonix | zondag 24 mei 2020 @ 18:22 |
Ik haak vandaag af, ik werd vanochtend wakker met een mooie migraine aanval. Medicijnen werken en zit jullie daarom wel te volgen en alle resultaten op te slaan voor de samenvatting. Maar heb niet voldoend puf om de keuken in te duiken. Ik zie wat mooie resultaten langskomen. Mijn tussenconclusie de meeste zijn hier dol op zoet. | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 18:25 |
Ook al zo mooi! En eigen honeycomb, helemaal goed gedaan! | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 18:40 |
Ik ben niet dol op zoet hoor Wel op het maken van vanalles.. het opeten is voor mij eigenlijk van ondergeschikt belang Sterkte met je migraine [ Bericht 47% gewijzigd door Blues op 24-05-2020 18:45:45 ] | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 18:41 |
Die eclairs hierboven zijn ook goed gelukt! Ook leuk om eens te proberen, qua strakheid beter te krijgen dan de ronde. | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 18:47 |
Was benieuwd naar het resultaat omdat ik in dubio stond of ik kartel of glad mondje ging gebruiken. Die van jou met kartel zijn ook gewoon prima en leuk! En de zest lijkt me een mooie smaak'toon'. Buurtjes blij | |
mascara-klodder | zondag 24 mei 2020 @ 18:48 |
Complimenten voor iedereen hoor Wel geïnspireerd om ook weereens zelf te maken maar dan eerst eens een spuitzak scoren. Echt werkelijk van alles ben ik wel voorzien in de keuken maar van zoiets simpels dus niet | |
golfer | zondag 24 mei 2020 @ 18:50 |
De Hema heeft herbruikbare spuitzakken.
| |
JFlip | zondag 24 mei 2020 @ 18:54 |
Nadat de druk in huize Jflip en Lucky_strike door Minilot tot ongekende hoogte was opgevoerd, vond ik het niet langer verantwoord om nog nee te zeggen. Tijd om voor de eerste keer soezen te maken. Even een disclaimer: ik ben niet verantwoordelijk voor eventuele oog-aids en/of verlies van eetlust. Qua receptuur heb ik voor de meeste van mn baksel op Rutger van rutgerbakt.nl vertrouwt, dus waarom zou ik deze keer ook niet doen. Omdat ik hier de term "zwitserse room" was tegengekomen maar eens gekeken waaruit dat bestaat. De combinatie banketbakkersroom en slagroom leidt dan direct tot water in de mond, dus eerst maar eens (ook voor de eerste keer) banketbakkersroom gemaakt. De pics echter didnt happen, dus jullie zullen me op mn woord moeten geloven. Het lijkt eenvoudig, en dat was het in princpe ook. Dat het soesdeeg. Nog nooit een kookdeeg gemaakt. dus eerst maar het water, de melk en en de boter aan de kook gebracht. Dan de bloem erdoor en roeren maar! Dankzij het filmpje wat Mini gepost heeft besloten om de eieren er maar met de keukenmachine door te roeren. So far so good. Tja, en dan wordt het tijd om de soesje te gaan maken. Werken met een spuitzak is al een soort jeugdtrauma. Dat trauma is nog niet helemaal verwerkt zoals je kunt zien. Ik hoor juliie denken "don't quit your day job". Ik deel die mening, maar laat me daar niet door tegenhouden. Eggwash eroverheen en hop de oven is. Hopen dat het beter smaakt dan dat het eruit ziet. 25 minuten later.... Tijd om te vullen. Ook hier komt de spuitzak weer bij te voorschijn, en dus de bijbehorende krachttermen ook. Een paar soezen/eclairs/ofhoejezookwilnoemen gevuld met de banketbakkersroom, een paar met slagroom en een paar met zwitserse room. Lucky blijkt beter te kunnen spuiten dan ik. Kaal zijn die soezen maar een beetje saai, dus maar wat chocolade, poedersuiker en slagroom au bain marie gesmolten en die dingen erin gedoopt . Het resultaat: En dan nu lekker een tukkie doen in de koelkast.. En ik op de bank. Zoals Lucky al zei, gelukkig dat we ons geld er niet mee hoeven te verdienen, maar leuk is het wel. Blijven oefenen maar en die zien ze er hopelijk ooit eens zo uit zoals die van jullie. Eet smakelijk! [ Bericht 13% gewijzigd door JFlip op 24-05-2020 19:02:32 ] | |
Isabeau | zondag 24 mei 2020 @ 19:10 |
Als ze maar geweldig smaken, toch En dat zal vast met soes, room en chocolade | |
Ole | zondag 24 mei 2020 @ 19:13 |
Kaatje1 | zondag 24 mei 2020 @ 19:20 |
Ook deze wil ik. Kom ondertussen kilo's aan alleen al van het kijken | |
fietsie | zondag 24 mei 2020 @ 19:31 |
| |
AnneX | zondag 24 mei 2020 @ 19:35 |
Oefenen Jflip...blijven oefenen🤪 Het ziet er best lekker! uit. | |
Yinny | zondag 24 mei 2020 @ 19:52 |
@JFlip en daarom maak ik de soesjes met ijstang ipv spuiten Goed gelukt, vooral voor een eerste keer! | |
Hupje | zondag 24 mei 2020 @ 19:52 |
@JFlip Jullie hebben hetzelfde recept gebruikt als ik (alleen heb ik het koemelkvrij gemaakt). Werd dat chocoladeglazuur bij jullie ook zo snel hard (of ligt het eraan dat ik me niet helemaal aan de beschrijving heb gehouden)? Ik dacht, het staat voor het slagroom kloppen, dus zal vast lang moeten afkoelen. Maar ik heb het nog een keer vloeibaar moeten maken met de magnetron | |
marc0871 | zondag 24 mei 2020 @ 19:54 |
Dacht ik toch, hè. Dank. Dank je. | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 20:04 |
Heh @ jullie allemaal over spuitzakken. Heb er wel ergens eentje liggen maar had geen zin in het opzoeken en vooral het schoonmaken ervan en voor zowel het deeg als voor de vulling gewoon een ziplockzakje gebruikt en daar een schuin hoekje afgeknipt. Werkt als een tiet en na gebruik gewoon de prullenbak in. #lui
Tof verslag zeg, knakker! Beetje slordig gespoten misschien, maar wel lekker goed goudbruin en glanzend gebakken, zeg! Chapeau Zou eten! | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 20:10 |
Oh en @JFlip, voor de volgende keer, om nettere kontjes aan de eclairs te krijgen in plaats van zo'n puntje: gewoon na het spuiten van de streep ophouden met knijpen en met een kort rukje de spuitzak recht omhoog tillen, dan breekt het deeg op de goeie manier af En bij het vullen rustig doorduwen tot je ziet dat de vulling bij de rand van het gaatje omhoog komt en dan even een natte vinger erlangs halen om de onderkant van de soes/eclair schoon en netjes te houden (..en ik snap inenen waarom alles in The Great British Bakeoff zo pikant klonk ) | |
Blues | zondag 24 mei 2020 @ 20:18 |
@JFlip, wat kan jij geweldig spuiten Mooi opstel en Rutgergod rules! [ Bericht 0% gewijzigd door Blues op 24-05-2020 20:45:51 ] | |
minilot | zondag 24 mei 2020 @ 20:30 |
Mooi hoor! En ingredientsgewijs zou ik de jouwe het liefste eten | |
Lucky_Strike | zondag 24 mei 2020 @ 21:19 |
| |
mascara-klodder | zondag 24 mei 2020 @ 21:28 |
| |
mascara-klodder | zondag 24 mei 2020 @ 21:31 |
Als ik mee had gedaan dan waren die van mij hoogstwaarschijnlijk vergelijkbaar met die van JFlip Maar door dit topic geleerd dat je ook die grotere open soezen kan maken natuurlijk. Dat zal mij met mijn gestoorde fijne motoriek wrs beter af gaan. Dus dank! | |
Aure | maandag 25 mei 2020 @ 07:41 |
Super tof om te zien Ik wilde eigenlijk ook meedoen (nog nooit soezen gemaakt), maar was te druk met gamen . Maar leuk om zoveel diversiteit te zien! | |
AnneX | dinsdag 26 mei 2020 @ 11:49 |
@Oceanotrix gaat het weer een beetje na de migraine aanval afgelopen zondag? Denk je dat je als afsluiting nog zo’n fraaie soesjes collage kunt maken? Anders, swat. | |
Blues | dinsdag 26 mei 2020 @ 12:27 |
Ik wachtte daar ook al op Vind het altijd zo'n leuke afsluiter! | |
Oceanonix | dinsdag 26 mei 2020 @ 18:54 |
Ik leef nog maar had even wat achterstand opgelopen. Bij deze de samenvatting | |
AnneX | dinsdag 26 mei 2020 @ 19:04 |
Yeah Oceanotrix 🎉 zachtjes dan...en | |
Cat-astrophe | dinsdag 26 mei 2020 @ 19:51 |
DJMO | dinsdag 26 mei 2020 @ 19:57 |
Ik mis die van ons | |
Blues | dinsdag 26 mei 2020 @ 20:19 |
Yeah! DJMO komt goed, soms vergeet ze er eentje | |
mascara-klodder | dinsdag 26 mei 2020 @ 20:27 |
| |
Oceanonix | dinsdag 26 mei 2020 @ 22:06 |
nieuwe pogig, DJMO toegevoegd aan de chocolade sectie | |
Isabeau | dinsdag 26 mei 2020 @ 22:07 |
Zou alles eten | |
Yinny | dinsdag 26 mei 2020 @ 22:13 |
Hoop soezen! En croquembouche blijft op te maken lijstje staan |