Zo zag hij er uit toen wij 10 jaar geleden bij hem waren in Alkmaar:quote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga voor scotch eggs van Wullie. Wullie is eigenaar van een schots restaurant in Alkmaar. Had zijn recept al heel lang liggen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Die heb ik ook nog in de vriezerquote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:58 schreef golfer het volgende:
Zullen wel weer de ballen van de Librije worden dan. Misschien verzin ik iets anders. Of helemaal niets.
Geen probleem hoor. Ik heb nog wel ergens een oud-lijk liggen die in de gehaktmolen vermalen kan worden.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:51 schreef Farenji het volgende:
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handigquote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:06 schreef Sorella het volgende:
Ik ga het gehakt zelf draaien en denk dat het salisbury steak wordt of gehakt brood.
Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handig
Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan)quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:20 schreef Sorella het volgende:
[..]
Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ?
Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan)
Ik zet de stofzuiger klaar.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 10:56 schreef Sorella het volgende:
[..]
Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug.
Geen grote verbouwingen meer hierzo maar als dat wel zo was had ik ook schoonmaaksters ingehuurd, beste idee everquote:Op zaterdag 9 mei 2020 11:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zet de stofzuiger klaar.
6 jaar geleden hier een grote verbouwing gehad. Toen had ik 2 schoonmaaksters ingehuurd die als specialisatie “verbouwingsschoonmaak” hadden. In 3 uur was alles spik en span en daarna viel het eigenlijk best mee met stof. Beste 120 euro ooit uitgegeven
Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:56 schreef DJMO het volgende:
https://dekeukenvankniede(...)6/zelf-gehakt-maken/
En nou wil ik een gehaktmolen hebben. Gewoon. Omdat het kán.
Ik lees dan ook verschillende tips om het zelf te maken. Het zou, als je het goed aanpakt, ook in de blender kunnen (die heb ik wel staan) maar dat schijnt nog een van de lastigste manieren te zijn. Aan de andere kant: vers gedraaid (half om half) is zoveel smaakvoller en lekkerder dan gehakt uit de fabriek.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 15:41 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule.
Daar heeft ze denk ik 2 keer met veel geëtter gehakt mee proberen te draaien.
Wel een paar keer gebruikt voor zult.
De laatste keer dat ik het zag, waren die plaatjes vuil en verroest.
Moet nog ergens in de voorraadkast liggen.
Hoho, er staat niet 'maak gehakt', er staat 'maak iets met gehakt'.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:51 schreef Farenji het volgende:
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
Het wordt een kruisingquote:Op vrijdag 8 mei 2020 16:46 schreef DJMO het volgende:
Ik krijg flashbacks ....
Ik denk er over om deze te maken: https://www.keukenliefde.(...)verrassende-vulling/
of deze: https://www.ah.nl/allerha(...)-met-kaas-en-mosterd
of een kruising tussen die twee
Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe.quote:
Mja, of ik doe zoietsquote:Op zaterdag 9 mei 2020 21:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe.
Ik heb niet zoveel met gehakt, behalve als opvuller door pastagerechten en dat vind ik in deze context minder geslaagd.
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:20 schreef Sarabi het volgende:
Ik heb nog steeds geen inspiratie....
Wordt waarschijnlijk een gerecht met vanalles bij elkaar gegooid. Weet niet of ik dat hier kan/durf te posten
Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijnquote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaienniet dus.
Ik ben nu verdrietig en boos.
Dat is balen!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaienniet dus.
Ik ben nu verdrietig en boos.
Precies. De woensdagopdrachten zijn juist voor de simpelere dingen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?
RIP KitchenAidquote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaienniet dus.
Ik ben nu verdrietig en boos.
Hij doet het nog wel maar de snelheid is minder en het begon weer te ruiken dus ik vertrouw het niet.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijn
Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananasquote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:34 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananas)
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen
Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!"quote:
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef fietsie het volgende:
[..]
Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!"
Duivels!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?
Ben benieuwd!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 22:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een mooie rol gekruid gehakt in de koelkast liggen voor de döner die ik morgen maak. Morgenochtend wordt hij ingevroren zodat hij morgenavond goed te snijden is.
Mijn lievelings pastasaus! En mijn vriend zijn minst favoriete sausquote:Op woensdag 13 mei 2020 13:05 schreef golfer het volgende:
Ik heb een beetje gesmokkeld, want had afgelopen zondag al van mijn gehakt (250 gr. h.o.h en 250 gr. rundergehakt) Ragu Bolognese gemaakt en die (deels) ingevroren.
Benodigde ingrediënten: (pancetta niet voorradig, dus maar een gerookt spekblok)
[ link | afbeelding ]
Netjes snijden en mixen:
[ link | afbeelding ]
Spekblokjes uitbakken in de pan:
[ link | afbeelding ]
Groentes erbij:
[ link | afbeelding ]
Gehakt, kruiden en knoflook erbij:
[ link | afbeelding ]
Wildfond, rode wijn en scheutje volle melk erbij:
[ link | afbeelding ]
Deksel erop en minimaal 3 uur (!!) laten pruttelen:
[ link | afbeelding ]
Eindresultaat, Ragu Bolognese:
[ link | afbeelding ]
Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereidingquote:Op woensdag 13 mei 2020 14:47 schreef Oceanonix het volgende:
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid?
Zolang het geen wedstrijd is, is er ook geen jury en kunnen we elke toevoeging aan het topic gewoon waarderen.quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:47 schreef Oceanonix het volgende:
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid?
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereiding
Nee joh, niet zo happen zeg.quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor.
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Foto verslag:
Recept ophangen
De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht)
Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan:
Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk:
Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer![]()
Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur,
In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen
Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon
ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen.
Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuiven
Ik heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"
Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad - My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
OP lijkt me duidelijkquote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.
Op woendag 13 mei maken we met iedereen die mee wil doen iets met gehakt.
Woensdag gehaktdag
Maak iets met gehakt. Uiteraard mag vegagehakt ook.
Algemene spelregels:
De regels:
[b ] - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. [/b]
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:35 schreef DJMO het volgende:
Goed ik kon dus niet kiezen tussen twee recepten. Dus de best of both maar samengevoegd tot één recept en er m'n eigen draai aan gegeven.SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Foto verslag:
Recept ophangen
[ afbeelding ]
De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht)
[ afbeelding ]
Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan:
[ afbeelding ]
Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk:
[ afbeelding ]
Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur,
[ afbeelding ]
In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon
[ afbeelding ]
ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen.
[ afbeelding ]
Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuiven
Spoilers!
Lekker en makkelijk! Een succes voor woensdagquote:Op woensdag 13 mei 2020 17:28 schreef Sarabi het volgende:
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen
[ afbeelding ]
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus
[ afbeelding ]
Da’s een goed en smakelijk idee voor niet veel tijd. Nooit aan gedachtquote:Op woensdag 13 mei 2020 17:28 schreef Sarabi het volgende:
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen
[ afbeelding ]
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus
[ afbeelding ]
Neeeeee, ziet er goed uit!quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor.
Jij maakt gewoon gehaktballen voor bij gehaktquote:Op woensdag 13 mei 2020 18:28 schreef fietsie het volgende:
Dus... gehaktdag....
Lamsgehakt met feta; balletjes voor bij de
Lamsragu met spinazie, voor over de spaghetti.
[ afbeelding ]
Daar de spinazie en tomaat bij en pruttelen maar..
[ afbeelding ]
Vervolgens de balletjes maken (ook voor morgen):
[ afbeelding ]
Feta erdoor...
[ afbeelding ]
En zachtjes garen; gelijk balletjes voor op brood voor de lunch van morgen, en / of een snackje..
[ afbeelding ]
Daar sluit ik me bij aan. Door de coronacrisis heb ik geen gehakt in huis. Ik bestel twee drie weken mijn boodschappen van te voren. Die worden bezorgd. Daar had ik geen gehakt bij.quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:30 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten.
Geweldig dit! Dit is drie niveau's hoger dan die Kiosk-broodjestroep.quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:28 schreef Yinny het volgende:
Saucijzenbroodjes als lunch
Recept: https://www.dekooktips.com/recepten/saus-br.htm
De ingrediënten:
[ afbeelding ]
Eerst roux maken
[ afbeelding ]
Het gehakt is gekruid met zout, peper, nootmuskaat en Maggi. Alvast half ei erbij, want durfde niet door de hete roux te doen. Dit mengen.
[ afbeelding ]
Nu nog meer nootmuskaat, paneermeel en bloem erdoor.
[ afbeelding ]
Dit verdelen in 10 porties (en niet 12 zoals in recept, want er zitten maar 10 plakjes in een pakje bladerdeeg).
[ afbeelding ]
De worstjes in bladerdeeg doen
[ afbeelding ]
Een beetje krap op het bakblik, likje ei en natuurlijk met vork even randje aandrukken
[ afbeelding ]
Uit de oven, een beetje afkoelen...en HAP!
[ afbeelding ]
Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken.quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:30 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten.
Ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:23 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou zijn de gehaktballen van mijn moeder niet te evenaren dus daarwaag ik me maar niet aan.
Het werd kibbeh. Dat komt in een paar variaten, vegetarisch, van bulgur met kruiden, gefrituurd en dan is het een deeg van gehakt en bulgur gevuld met een lamsgehakt mengsel (lekker maar veelwerk en ik krijg ze echt niet zo mooi als mijn Syrische vriendinnen). Maar het kan ook op de makkelijke manier, onderin het gekruide gehakt met bulgur deeg, dan een laag gekruid gehakt met oa pijnboompitten en dan weer een laag deeg en dat in de oven.
Ik moet alleen nog eens uitzoeken waarom de hele boel uit elkaar viel ipv dat ik het in punten kon snijden.
Maar zoals mijn moeder altijd al zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen “
Erbij een salade die ik er ook vaak bij krijg, tomaat, rode ui en komkommer met wat olie, azijn, peper en zout.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen.quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:35 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken.
Ik heb al heerlijke soepgerechten opgeslagenquote:Op woensdag 13 mei 2020 19:36 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen.
SPOILER: Voorbereidende werkzaamhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Done:
Mweh @ vegagehakt. Mijn lief en ukkie vonden het wel lekker van textuur, ik vond het sojagruis niet echt een feest. Denk toch dat het met, zeg, kip- of varkensgehakt beter geslaagd was geweest, al was de marinade van Chinese rijstwijn (had geen sake meer, dat moet er eigenlijk in), mirin, suiker en sojasaus an sich wel erg smakelijk.Beetje suiker, naast zout, in een omelet is sowieso een goed idee: haalt de smaak goed op!
Zo alles door elkaar geroerd met een dotje sriracha hapte het prima weg, maar heel bijzonder was het verder niet. Maar daar is het de woensdagopdracht voor.![]()
Zo de rest van de bijdragen eens lezen
[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 13-05-2020 20:18:10 ]Let me see you stripped down to the bone
Zou eten. Nu.quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!![]()
[ afbeelding ]
Baba ganoush en tomaten bruschetta, gewoon van de supermarkt.quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:10 schreef minilot het volgende:
Oooh, zeker mooie falafels! Ik wil ze!
Wat zijn dat voor sausjes, @:Farenji?
Gehakt is gehakt en vegetarisch gehakt was toegestaan, en jij draait ook nog zelf gehakt, echt CUL dusquote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!![]()
[ afbeelding ]
Kijk, zie! Spinazie, gehakt, ballen, spaghettiquote:Op woensdag 13 mei 2020 21:11 schreef Hupje het volgende:
Wij aten spinazie-gehakt balletjes (met spaghetti met tomatensaus met groenten). De ideale manier om kleine kinderen spinazie te laten eten zonder knoeien, wat mij betreft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In het echt zag het er wel appetijtelijker uit dan op de foto…
Deze ziet er tot nu toe het beste uit wat mij betreft.quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!![]()
[ afbeelding ]
De falafel die ik tot nu toe heb gegeten was op 1 uitzondering na gewoon vies. Zacht, zompig en zo. Eén keer heerlijke gehad met een beetje een bite in de korst en goed gekruid. Die van jou lijken daaropquote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!![]()
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |