Zo zag hij er uit toen wij 10 jaar geleden bij hem waren in Alkmaar:quote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:56 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga voor scotch eggs van Wullie. Wullie is eigenaar van een schots restaurant in Alkmaar. Had zijn recept al heel lang liggen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Die heb ik ook nog in de vriezerquote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:58 schreef golfer het volgende:
Zullen wel weer de ballen van de Librije worden dan. Misschien verzin ik iets anders. Of helemaal niets.
Geen probleem hoor. Ik heb nog wel ergens een oud-lijk liggen die in de gehaktmolen vermalen kan worden.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:51 schreef Farenji het volgende:
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handigquote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:06 schreef Sorella het volgende:
Ik ga het gehakt zelf draaien en denk dat het salisbury steak wordt of gehakt brood.
Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ?quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Niet eens bij nagedacht om zelf te draaien. Maar woensdag ook werklui over de vloer om de airco te installeren en die moeten ook in de keuken zijn. Dat lijkt me niet handig
Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan)quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:20 schreef Sorella het volgende:
[..]
Lijkt mij ook niet, er zal wel geboord moeten worden ?
Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 22:21 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Veel (en ik heb daar zo’n bloedhekel aan)
Ik zet de stofzuiger klaar.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 10:56 schreef Sorella het volgende:
[..]
Stof door je huis dat is nog het ergste, 2 weken later vind je dat nog terug.
Geen grote verbouwingen meer hierzo maar als dat wel zo was had ik ook schoonmaaksters ingehuurd, beste idee everquote:Op zaterdag 9 mei 2020 11:02 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ik zet de stofzuiger klaar.
6 jaar geleden hier een grote verbouwing gehad. Toen had ik 2 schoonmaaksters ingehuurd die als specialisatie “verbouwingsschoonmaak” hadden. In 3 uur was alles spik en span en daarna viel het eigenlijk best mee met stof. Beste 120 euro ooit uitgegeven
Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:56 schreef DJMO het volgende:
https://dekeukenvankniede(...)6/zelf-gehakt-maken/
En nou wil ik een gehaktmolen hebben. Gewoon. Omdat het kán.
Ik lees dan ook verschillende tips om het zelf te maken. Het zou, als je het goed aanpakt, ook in de blender kunnen (die heb ik wel staan) maar dat schijnt nog een van de lastigste manieren te zijn. Aan de andere kant: vers gedraaid (half om half) is zoveel smaakvoller en lekkerder dan gehakt uit de fabriek.quote:Op zaterdag 9 mei 2020 15:41 schreef marc0871 het volgende:
[..]
Mijn moeders keukenmachine heeft een gehaktmolenmodule.
Daar heeft ze denk ik 2 keer met veel geëtter gehakt mee proberen te draaien.
Wel een paar keer gebruikt voor zult.
De laatste keer dat ik het zag, waren die plaatjes vuil en verroest.
Moet nog ergens in de voorraadkast liggen.
Hoho, er staat niet 'maak gehakt', er staat 'maak iets met gehakt'.quote:Op vrijdag 8 mei 2020 17:51 schreef Farenji het volgende:
Ik vind wel dat gehakt maken betekent dat je het ook zelf moet hakken. Anders is het toch een beetje valsspelen.
Het wordt een kruisingquote:Op vrijdag 8 mei 2020 16:46 schreef DJMO het volgende:
Ik krijg flashbacks ....
Ik denk er over om deze te maken: https://www.keukenliefde.(...)verrassende-vulling/
of deze: https://www.ah.nl/allerha(...)-met-kaas-en-mosterd
of een kruising tussen die twee
Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe.quote:
Mja, of ik doe zoietsquote:Op zaterdag 9 mei 2020 21:31 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Oeh! In die richting moet ik het ook gaan zoeken als ik meedoe.
Ik heb niet zoveel met gehakt, behalve als opvuller door pastagerechten en dat vind ik in deze context minder geslaagd.
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:20 schreef Sarabi het volgende:
Ik heb nog steeds geen inspiratie....
Wordt waarschijnlijk een gerecht met vanalles bij elkaar gegooid. Weet niet of ik dat hier kan/durf te posten
Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijnquote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaienniet dus.
Ik ben nu verdrietig en boos.
Dat is balen!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaienniet dus.
Ik ben nu verdrietig en boos.
Precies. De woensdagopdrachten zijn juist voor de simpelere dingen.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?
RIP KitchenAidquote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:52 schreef Sorella het volgende:
Ik haak af, ik heb gehakt gedraaid en toen begin mijn kitchenaid verbrand te ruiken.
Er stond me vaag iets van bij om schoon te maken havermout er door heen draaienniet dus.
Ik ben nu verdrietig en boos.
Hij doet het nog wel maar de snelheid is minder en het begon weer te ruiken dus ik vertrouw het niet.quote:Op dinsdag 12 mei 2020 15:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Is hij stuk?? Dat zou wel heel erg ellendig zijn
Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananasquote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doenquote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:34 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Daar mieter ik gewoon alles wat ik lekker vind op. Of het nou past of niet (behalve ananas)
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen
Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!"quote:
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:52 schreef fietsie het volgende:
[..]
Pizza is om te beleggen, niet om uit te drogen en er dan een verlept blaadje italiaans onkruid op te flikkeren en te kraaien "authentiek!"
Duivels!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 16:40 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van pizza maar zou eigenlijk mee moeten doen. Om juist die ananas er royaal op te doen
quote:Op dinsdag 12 mei 2020 14:22 schreef minilot het volgende:
[..]
Tuurlijk wel, leuk juist! Culinaire aanstelleritis komt zondag wel weer bij de pizzaopdracht, toch?
Ben benieuwd!quote:Op dinsdag 12 mei 2020 22:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een mooie rol gekruid gehakt in de koelkast liggen voor de döner die ik morgen maak. Morgenochtend wordt hij ingevroren zodat hij morgenavond goed te snijden is.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |