Daar sluit ik me bij aan. Door de coronacrisis heb ik geen gehakt in huis. Ik bestel twee drie weken mijn boodschappen van te voren. Die worden bezorgd. Daar had ik geen gehakt bij.quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:30 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten.
Geweldig dit! Dit is drie niveau's hoger dan die Kiosk-broodjestroep.quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:28 schreef Yinny het volgende:
Saucijzenbroodjes als lunch
Recept: https://www.dekooktips.com/recepten/saus-br.htm
De ingrediënten:
[ afbeelding ]
Eerst roux maken
[ afbeelding ]
Het gehakt is gekruid met zout, peper, nootmuskaat en Maggi. Alvast half ei erbij, want durfde niet door de hete roux te doen. Dit mengen.
[ afbeelding ]
Nu nog meer nootmuskaat, paneermeel en bloem erdoor.
[ afbeelding ]
Dit verdelen in 10 porties (en niet 12 zoals in recept, want er zitten maar 10 plakjes in een pakje bladerdeeg).
[ afbeelding ]
De worstjes in bladerdeeg doen
[ afbeelding ]
Een beetje krap op het bakblik, likje ei en natuurlijk met vork even randje aandrukken
[ afbeelding ]
Uit de oven, een beetje afkoelen...en HAP!
[ afbeelding ]
Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken.quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:30 schreef praadje het volgende:
Wat een heerlijk volgtopic. Ik geniet elke keer weer van de mooie/lekkere gerechten.
Ziet er lekker uit!quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:23 schreef Kaatje1 het volgende:
Nou zijn de gehaktballen van mijn moeder niet te evenaren dus daarwaag ik me maar niet aan.
Het werd kibbeh. Dat komt in een paar variaten, vegetarisch, van bulgur met kruiden, gefrituurd en dan is het een deeg van gehakt en bulgur gevuld met een lamsgehakt mengsel (lekker maar veelwerk en ik krijg ze echt niet zo mooi als mijn Syrische vriendinnen). Maar het kan ook op de makkelijke manier, onderin het gekruide gehakt met bulgur deeg, dan een laag gekruid gehakt met oa pijnboompitten en dan weer een laag deeg en dat in de oven.
Ik moet alleen nog eens uitzoeken waarom de hele boel uit elkaar viel ipv dat ik het in punten kon snijden.
Maar zoals mijn moeder altijd al zei “waar het komt hangen ook geen schilderijen “
Erbij een salade die ik er ook vaak bij krijg, tomaat, rode ui en komkommer met wat olie, azijn, peper en zout.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen.quote:Op woensdag 13 mei 2020 19:35 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Eens . Heb momenteel geen keuken en kan alleen maar kijken. Aantal gerechten die ik heb gezien wil ik zeker eens maken.
Ik heb al heerlijke soepgerechten opgeslagenquote:Op woensdag 13 mei 2020 19:36 schreef Scheepskok het volgende:
[..]
Precies, ik heb mijn schrift met pen al naast mijn computer liggen.
SPOILER: Voorbereidende werkzaamhedenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Done:
Mweh @ vegagehakt. Mijn lief en ukkie vonden het wel lekker van textuur, ik vond het sojagruis niet echt een feest. Denk toch dat het met, zeg, kip- of varkensgehakt beter geslaagd was geweest, al was de marinade van Chinese rijstwijn (had geen sake meer, dat moet er eigenlijk in), mirin, suiker en sojasaus an sich wel erg smakelijk. Beetje suiker, naast zout, in een omelet is sowieso een goed idee: haalt de smaak goed op!
Zo alles door elkaar geroerd met een dotje sriracha hapte het prima weg, maar heel bijzonder was het verder niet. Maar daar is het de woensdagopdracht voor.
Zo de rest van de bijdragen eens lezen
[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 13-05-2020 20:18:10 ]Let me see you stripped down to the bone
Zou eten. Nu.quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!
[ afbeelding ]
Baba ganoush en tomaten bruschetta, gewoon van de supermarkt.quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:10 schreef minilot het volgende:
Oooh, zeker mooie falafels! Ik wil ze!
Wat zijn dat voor sausjes, @:Farenji?
Gehakt is gehakt en vegetarisch gehakt was toegestaan, en jij draait ook nog zelf gehakt, echt CUL dusquote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!
[ afbeelding ]
Echt hè?quote:
Kijk, zie! Spinazie, gehakt, ballen, spaghetti Godenvoer!quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:11 schreef Hupje het volgende:
Wij aten spinazie-gehakt balletjes (met spaghetti met tomatensaus met groenten). De ideale manier om kleine kinderen spinazie te laten eten zonder knoeien, wat mij betreft.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
In het echt zag het er wel appetijtelijker uit dan op de foto…
Deze ziet er tot nu toe het beste uit wat mij betreft.quote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!
[ afbeelding ]
De falafel die ik tot nu toe heb gegeten was op 1 uitzondering na gewoon vies. Zacht, zompig en zo. Eén keer heerlijke gehad met een beetje een bite in de korst en goed gekruid. Die van jou lijken daaropquote:Op woensdag 13 mei 2020 21:07 schreef Farenji het volgende:
Misschien vinden sommige mensen dit valsspelen, maar wat ik heb gemaakt is toch echt (zelf) gehakt en ik heb er ook nog ballen van gedraaid, dus ik vind mijn falafel uitermate goed hier passen.
Het begint met droge kikkererwten en tuinbonen die ik een nacht in de week heb gezet.
[ afbeelding ]
Een shitload aan kruiden, oa koriander, bosui, knoflook, komijn erbij.
[ afbeelding ]
En hier wordt het dus gehakt!
[ afbeelding ]
Ballen van draaien, in de frituur, en kijk eens wat mooi...
[ afbeelding ]
Olijven, feta, pitabrood en sausjes erbij!
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |