Mijn lievelings pastasaus! En mijn vriend zijn minst favoriete sausquote:Op woensdag 13 mei 2020 13:05 schreef golfer het volgende:
Ik heb een beetje gesmokkeld, want had afgelopen zondag al van mijn gehakt (250 gr. h.o.h en 250 gr. rundergehakt) Ragu Bolognese gemaakt en die (deels) ingevroren.
Benodigde ingrediënten: (pancetta niet voorradig, dus maar een gerookt spekblok)
[ link | afbeelding ]
Netjes snijden en mixen:
[ link | afbeelding ]
Spekblokjes uitbakken in de pan:
[ link | afbeelding ]
Groentes erbij:
[ link | afbeelding ]
Gehakt, kruiden en knoflook erbij:
[ link | afbeelding ]
Wildfond, rode wijn en scheutje volle melk erbij:
[ link | afbeelding ]
Deksel erop en minimaal 3 uur (!!) laten pruttelen:
[ link | afbeelding ]
Eindresultaat, Ragu Bolognese:
[ link | afbeelding ]
Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereidingquote:Op woensdag 13 mei 2020 14:47 schreef Oceanonix het volgende:
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid?
Zolang het geen wedstrijd is, is er ook geen jury en kunnen we elke toevoeging aan het topic gewoon waarderen.quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:47 schreef Oceanonix het volgende:
Beste Jury, telt de inzending van de heer Golfer mee of niet? Want op zondag bereid?
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Eigenlijk niet he? Hij had beter zijn mond kunnen houden over de dag van bereiding
Nee joh, niet zo happen zeg.quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor.
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Foto verslag:
Recept ophangen
De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht)
Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan:
Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk:
Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer
Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur,
In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen
Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon
ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen.
Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuivenIk heb er één en ik ben er trots op
"Tussen droom en daad staan wetten in de weg, en praktische bezwaren" "The needs of the many outweigh the needs of the crew"
Terugblik op tachtig kilometer lopen - Westerborkpad - My 5 minutes of fame - Heldin
DTS - Foto's en verslagen
OP lijkt me duidelijkquote:Op vrijdag 8 mei 2020 15:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
In dit topic bespreken we alles rond de volgende opdracht van Kook mee met CUL.
Op woendag 13 mei maken we met iedereen die mee wil doen iets met gehakt.
Woensdag gehaktdag
Maak iets met gehakt. Uiteraard mag vegagehakt ook.
Algemene spelregels:
De regels:
[b ] - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. [/b]
- Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg.
- Het maakt niet uit welk recept je gebruikt.
- Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
quote:Op woensdag 13 mei 2020 16:35 schreef DJMO het volgende:
Goed ik kon dus niet kiezen tussen twee recepten. Dus de best of both maar samengevoegd tot één recept en er m'n eigen draai aan gegeven.SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Foto verslag:
Recept ophangen
[ afbeelding ]
De ingrediënten (de knoflook staat niet op de foto, die heb ik standaard voor het grijpen in een groentezakje aan de muur links van het aanrecht)
[ afbeelding ]
Uien in halve ringen, champignons in plakjes met de knoflook in de pan:
[ afbeelding ]
Het originele recept zegt fijnsnijden; maar ik ben lui en zet een kleine groente hakker aan het werk:
[ afbeelding ]
Ook het mengen van de rest laat ik in eerste instantie over aan de mixer
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dan in de koelkast zetten voor minimaal een half uur,
[ afbeelding ]
In porties verdelen, ballen rollen en door de bloem heen halen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Aanbraden op middelhoog vuur, ca 225 ml water erbij + een tablet rundvleesbouillon
[ afbeelding ]
ca 30 minuten tot 40 minuten zachtjes laten garen; ik had de eerste 10/15 minuten de deksel op de pan, daarna zonder deksel verder laten garen.
[ afbeelding ]
Het zout was ik vergeten, ik heb versgemalen vier seizoenen peper gebruikt, maar dat was geen verlies: ik moest me inhouden om ze niet alle vier tegelijk naar binnen te schuivenSpoilers!
Lekker en makkelijk! Een succes voor woensdagquote:Op woensdag 13 mei 2020 17:28 schreef Sarabi het volgende:
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen
[ afbeelding ]
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus
[ afbeelding ]
Da’s een goed en smakelijk idee voor niet veel tijd. Nooit aan gedachtquote:Op woensdag 13 mei 2020 17:28 schreef Sarabi het volgende:
Niet echt heel spannend, maar zal het toch maar plaatsen
[ afbeelding ]
Gehakt, boontjes, rijst en hoisinsaus
[ afbeelding ]
Neeeeee, ziet er goed uit!quote:Op woensdag 13 mei 2020 14:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik wist niet dat het een wedstrijd was en er een jury is?
Dus haal maar weer weg hoor.
Jij maakt gewoon gehaktballen voor bij gehaktquote:Op woensdag 13 mei 2020 18:28 schreef fietsie het volgende:
Dus... gehaktdag....
Lamsgehakt met feta; balletjes voor bij de
Lamsragu met spinazie, voor over de spaghetti.
[ afbeelding ]
Daar de spinazie en tomaat bij en pruttelen maar..
[ afbeelding ]
Vervolgens de balletjes maken (ook voor morgen):
[ afbeelding ]
Feta erdoor...
[ afbeelding ]
En zachtjes garen; gelijk balletjes voor op brood voor de lunch van morgen, en / of een snackje..
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |