Lucky_Strike | vrijdag 3 april 2020 @ 21:37 |
In dit topic bespreken we alles rond de derde opdracht van CUL / Kook mee met CUL: overlegtopic Op woensdag 8 april maken we met iedereen die mee wil doen nasi. Nasi In Nederland wordt daar meestal nasi goreng mee bedoeld maar de echte puristen mogen hun gekookte rijst ook best nasi noemen. Algemene spelregels: De regels: - Kook op de aangegeven dag het aangegeven gerecht. - Er is geen tijdstip waarop iets klaar moet zijn, een datum is al specifiek genoeg. - Het maakt niet uit welk recept je gebruikt. - Eventuele aanvullende regels lees je bij de uitleg voor komende opdracht hierboven. | |
Lucky_Strike | vrijdag 3 april 2020 @ 21:55 |
Ik heb vanavond alvast een pot atjar gemaakt. Nooit eerder gedaan, ik hoop dat het smaakt volgende week. | |
Barreltje | vrijdag 3 april 2020 @ 22:44 |
Hier is het slow-cook gerecht van saté (voor bij de nasi ![]() ![]() | |
anndb | zaterdag 4 april 2020 @ 07:19 |
Ik doe mee! :-) | |
Farenji | zaterdag 4 april 2020 @ 12:27 |
Nice! Ik was van plan om vandaag zuurgoed te maken met komkommer, voor de surinaamse twist bij de nasi. | |
Lucky_Strike | zaterdag 4 april 2020 @ 20:57 |
Lekker ![]() | |
Doedezemaar | zaterdag 4 april 2020 @ 21:09 |
Oh, da’s best een goed idee, ik heb nog varkenshaas waar ik sateh van wilde maken. Mijn nasi ziet er altijd beroerd uit, maar smaakt wel goed. | |
Oceanonix | zaterdag 4 april 2020 @ 21:12 |
Ik ga voor een recept uit Boekoe Bangsa, daar maak ik echt te weinig uit. | |
Lonaa | zondag 5 april 2020 @ 18:28 |
Een week of wat geleden heb ik (voor het eerst ![]() ![]() Ik overweeg het woensdag een nieuwe kans te geven met nieuw/ander recept. Lekker kip erbij ofzo. ![]() ![]() | |
minilot | zondag 5 april 2020 @ 18:57 |
Ik hou het simpel woensdag en maak gewoon de lekkerste gebakken rijst die ik ken, Jean-Georges Vongerichtens ginger fried rice! ![]() Zoals hier: http://momofukufor2.com/2010/09/ginger-fried-rice-recipe/ Of hier: https://iamafoodblog.com/ginger-fried-rice-recipe/ Gebaseerd op: https://www.nytimes.com/2010/01/27/dining/27mini.html?ref=dining ![]() | |
Doedezemaar | zondag 5 april 2020 @ 19:27 |
Ik doe meestal een beetje zoals dit https://www.francescakookt.nl/indonesische-nasi-goreng, maar dan met een zakje soepgroente er doorheen en ik roer er rauw ei doorheen, waardoor het er echt helemaal niet meer uitziet. Geen laos meer op voorraad, dus even kijken of ik daar nog aan kan komen, anders pak ik poeder. | |
Kaneelstokje | zondag 5 april 2020 @ 19:28 |
Misschien dat ik me goed genoeg voel om mee te doen. ![]() | |
Mortaxx | zondag 5 april 2020 @ 20:05 |
Tvp | |
Barreltje | zondag 5 april 2020 @ 20:11 |
Ik zit dus al een week hiermee in mn hoofd..![]() | |
LeSage | zondag 5 april 2020 @ 20:33 |
Ik denk dat ik voor het eerst ook maar eens nasi zonder zakje van Kokki-Djawa ga maken ![]() Vulling is eigenlijk altijd alleen een beetje prei, kip- of varkensvlees, soms spekjes en ei erdoor geklutst. En dan vermoedelijk met kokosboontjes en saté van de bbq ![]() | |
LeSage | zondag 5 april 2020 @ 20:36 |
Wel grappig, bij vrijwel ieder recept ontbreekt de trassi. Terwijl mijn Indische schoonfamilie meteen roept: ‘Geen nasi zonder trassi.’ | |
Kaneelstokje | zondag 5 april 2020 @ 20:40 |
Wij maken het ook steeds meer zonder zakjes. Is toch wel leuker. | |
Aure | zondag 5 april 2020 @ 20:52 |
Mijn familie (ook Indisch) verafschuwd trassi ![]() ![]() | |
Farenji | zondag 5 april 2020 @ 21:03 |
Ik ga een vega nasi maken dus ook zonder trassi. Maar wel met andere goede smaakmakers. Ik ben trouwens ooit wel eens uitgeschoten met de trassie, nou dat doe je ook maar 1 keer. ![]() ![]() | |
Hojdhopper | maandag 6 april 2020 @ 09:52 |
Kleine tip, mocht iemand het nog niet zo doen; kook de rijst een dag eerder. Dan is ie op 8 april wat harder en korreliger en gaat het niet zo plakken bij het bakken in de wokpan. | |
Doedezemaar | maandag 6 april 2020 @ 09:54 |
Ik maak altijd nasi op een dag na een dag dat we rijst eten, dan kook ik meteen een dubbele hoeveelheid rijst. Het wordt alsnog een plakzooi, dus ik doe het meer voor het gemak dan om plakken te voorkomen | |
Hojdhopper | maandag 6 april 2020 @ 10:00 |
Ja dat is ook handig natuurlijk. Maar eigenlijk vreemd dat de rijst dan alsnog plakt. Zet je hem 's nachts in de koelkast? Gaat er eigenlijk om dat die rijst echt goed afkoelt. | |
Doedezemaar | maandag 6 april 2020 @ 10:05 |
Ja, direct koelen en in de koelkast, nare bacteriegroei in gekookte rijst, brr. Mijn nasi ziet er nooit aantrekkelijk uit, maar dat boeit me inmiddels niet meer. | |
Isabeau | maandag 6 april 2020 @ 10:09 |
@Leintjeuh had zo'n geweldig lekker nasirecept ![]() Misschien doe ik woensdag wel mee. Ligt er even aan wat mijn vriend wil. Vorige week ook nasi gehad namelijk. | |
Kaneelstokje | maandag 6 april 2020 @ 10:36 |
Dit zijn van die dingen die ik regelmatig vergeet omdat ik slecht kan plannen. | |
Hojdhopper | maandag 6 april 2020 @ 10:40 |
Zelfde bij mij hoor. Maar als ik m'n (indonesische) moeder vertel dat ik nasi heb gekookt met net gekookte rijst, nou dan is het huis weer te klein. ![]() Oh en als extra tip van moeders: na het koken van de rijst, één of twee tenen verse knoflook (door de knoflookpers) erdoorheen mengen, samen met sambal (niet te veel, één á twee theelepels) om de rijst alvast op smaak te brengen. Dan dus in de koelkast en de volgende dag heb je een goede basis voor de nasi. Hm, misschien doe ik 8 april wel mee, nu ik erover nadenk haha. | |
Leintjeuh | maandag 6 april 2020 @ 11:01 |
Niet uit Bep Vuyk, ik app het naar je. Maar: geen nasi zonder trassi en imo hoort er behalve ui, geen groente in ![]() [ Bericht 10% gewijzigd door Leintjeuh op 06-04-2020 11:09:18 ] | |
Kaneelstokje | maandag 6 april 2020 @ 11:10 |
Herkenbaar. Bij mij is het de oma die daar vandaan komt, en die doet niet zo moeilijk. Maar moeders vraagt zich dan altijd af waarom ik zo ben. Knoflook en sambal er al doorheen? Doe je die dan niet door je verse boemboe? | |
Hojdhopper | maandag 6 april 2020 @ 12:13 |
Je moeder vraagt zich af waarom je zo bent? Die snap ik niet? Nee, gebruik verder geen boemboe. Ik bak het vlees aan, gooi de groente erbij en dan de "gemarineerde" rijst. Beetje zout, peper, en eventueel nog wat ketjap manis maar niet veel. Spiegelei of roerei erbij/ernaast, gefruite uitjes erbij, augurk of zilveruitjes, klaar is kees. Maar bij nasi goreng bestaat er geloof ik toch geen standaard recept haha. | |
golfer | maandag 6 april 2020 @ 13:13 |
Sorry, maar ik gooi de planning wat in de war, maar voor mij staat de nasi goreng kampung toevallig al gepland voor morgen. Maak wel een paar fotootjes, hoor. ![]() | |
AnneX | maandag 6 april 2020 @ 13:18 |
Tja...vorige week noemde men het ‘Chinese rijst’ ![]() En het was smakelijk. https://www.hellofresh.nl(...)972fae08b52843549503 Verder ga ik wel meelezen, want de tip van rijst de dag tevoren koken etc. is een goeie. | |
Sigaartje | maandag 6 april 2020 @ 13:25 |
Dat is een goede tip! Wist ik niet. | |
Kaneelstokje | maandag 6 april 2020 @ 13:34 |
Waarom ik niet iets simpels kan onthouden als de rijst vooraf te koken. Oké, dat klinkt prima. | |
Doedezemaar | maandag 6 april 2020 @ 13:42 |
Overigens vind ik nasi goreng van de chinees echt niet te eten (en bami van de chinees al helemaal niet, vieze glibbertroep). | |
Isabeau | maandag 6 april 2020 @ 18:02 |
Helemaal mee eens ![]() | |
Sjeen | maandag 6 april 2020 @ 19:05 |
Grappig, was ook wat ik dacht. Ik gebruik meestal dit recept: http://www.kraotach.nl/recepten/indonesie/nasigoreng.html En daarbij satésaus uit het Indonesisch kookboek van mijn schoonmoeder. Jammergenoeg geen tijd woensdag, maar jullie hebben me wel getriggerd om het binnenkort weer te maken. | |
Oceanonix | maandag 6 april 2020 @ 19:39 |
Koken rijst een dag eerder was al gepland. * Oceanonix zet ook de knoflook en de sambal klaar zijn er meer tips waar deze oerhollandse trien rekening mee moet houden. Heb wel vaker nasi gemaakt maar laat ik hier dan direct een kookworkshop van maken. ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | maandag 6 april 2020 @ 19:49 |
Veel Nederlanders doen er een beetje atjar bij. Beetje zuur voor het contrast. Je kunt natuurlijk gewoon een potje kopen met wat zure groenten, maar je kunt ook zelf iets maken. Bijvoorbeeld komkommer in het zuur (atjar ketimoen). Of een omelet (dadar iris). Misschien wil je een ander bijgerecht. Besengek bijvoorbeeld. Misschien je eigen pindasaus maken. Wat zou je willen? | |
Doedezemaar | maandag 6 april 2020 @ 19:55 |
Ik herhaal: geen nasi zonder trassi | |
Oceanonix | maandag 6 april 2020 @ 19:58 |
Ik ga een groente bijgerecht met pindadressing erbij maken. Ik ga voor 2 gerechten uit de kookboeken serie Boekoe Bangsa. Maar bij die nasi stond niet de tip voor het koken van rijst een dagj eerder (kende tip al). En sambal een dag eerder kende ik ook niet. En ja ik ga trassi gebruiken! | |
Hojdhopper | dinsdag 7 april 2020 @ 09:42 |
Ja, heb je wel een punt, erg droog ook meestal. Alhoewel ik de nasi minder erg vind dan de bami. | |
Cat-astrophe | dinsdag 7 april 2020 @ 18:04 |
TV(oorbereiding)P
| |
FlippingCoin | dinsdag 7 april 2020 @ 18:14 |
Cool. ![]() | |
Myraela | dinsdag 7 april 2020 @ 18:18 |
Ik doe morgen niet mee, maar ik maakte vanavond wel een foe yong hai. Mochten mensen nog inspiratie voor een bijgerecht zoeken. ![]() ![]() | |
golfer | dinsdag 7 april 2020 @ 18:47 |
Ik maakte vandaag al Nasi Goreng Kampung (een mengelmoes van overblijfsels en wat nieuwe zaken toegevoegd). Ingrediënten snijden en voorbereiden. Ui, knoflook, peper, prei, taugé en een blokje trassi: ![]() Speklappen in reepjes snijden: ![]() Beenham in blokjes snijden: ![]() Rijst en kruiden: ![]() Soja en ketjap manis: ![]() Speklappen in de pan: ![]() Ui, knoflook, pepers en trassi toevoegen: ![]() Prei en sambal badjak toevoegen: ![]() Taugé en beenham toevoegen: ![]() Eitjes klutsen met room en sojasaus: ![]() In pannetje een omelet van bakken: ![]() Omelet in reepjes snijden: ![]() Alles op een bord: ![]() Atjar erbij serveren: ![]() Smullen maar! ![]() | |
Kaneelstokje | dinsdag 7 april 2020 @ 18:52 |
Ziet er lekker uit, Golfer. Heb er trek van gekregen. ![]() | |
Yinny | dinsdag 7 april 2020 @ 23:21 |
@golfer leuk verslag! Had je de rijst al met iets gemengd voor het bakken? | |
Sigaartje | woensdag 8 april 2020 @ 09:48 |
Ik heb niet genoeg ingredienten in huis, maar ik volg dit topic wel. | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 10:20 |
Zo, mijn atjar ketimoen is klaar gezet. De kroepoek en rempejek liggen al klaar. Gebakken uitjes en seroendeng stonden al in de kast. Alles voor de pindasaus in huis. Eitjes in huis voor besengeh. Heb er al trek in. | |
Lucky_Strike | woensdag 8 april 2020 @ 10:42 |
Ik vind telor besengek wel een goed idee om te maken. Ik wilde eigenlijk kipsate maken maar ik heb zo ranzig veel gegeten de laatste dagen dat ik pindasaus even niet trek. Is dit een goed recept? | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 11:12 |
Alle belangrijke smaken zitten er wel in, ja. Ik heb alleen nooit met "verse" kurkuma gewerkt. Ik had het gekocht, maar was bang alles blijvend geel te maken. ![]() Dus ik weet niet hoe dat gaat smaken hierin. Ik vind kurkuma zelf altijd erg snel overheersen, dus ben daar zelf voorzichtig mee. | |
Lucky_Strike | woensdag 8 april 2020 @ 11:15 |
Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk. Hoe maak jij het dan? | |
Doedezemaar | woensdag 8 april 2020 @ 11:25 |
Ik gebruik altijd dit recept http://carolinebrouwer.bl(...)e-eieren-in-een.html En dan een dag vantevoren, dan trekken de smaken goed in | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 11:41 |
Ja, same. Je weet ongeveer welke smaken je er in zoekt. Het smaak geen 2 keer hetzelfde bij me. Ene keer met kokosmelk, andere keer met santen, sja. | |
Cat-astrophe | woensdag 8 april 2020 @ 12:21 |
Volgens mij heb ik daarvoor alles in huis, kan ik ook nog wel maken straks. | |
Sigaartje | woensdag 8 april 2020 @ 13:16 |
Uit het AD: https://www.ad.nl/koken-e(...)nelle-nasi~a0076109/ Hierin staat ook dat je de rijst een dag van te voren moet koken! Dit is de thuis-moeten-blijven-versie en er wordt zelfs een blikje Smac in gebruikt. | |
Farenji | woensdag 8 april 2020 @ 13:26 |
De rijst hoeft echt niet perse een dag van te voren gekookt te worden, het gaat er vooral om dat ie goed afgekoeld is en niet te plakkerig. Mijn rijst staat nu te koken, zometeen even naar de toko voor wat ingrediënten voor de boemboe en bakbananen. | |
Sigaartje | woensdag 8 april 2020 @ 13:37 |
Wel fijn, zo'n toko in de buurt. Ik moet er voor reizen. | |
Farenji | woensdag 8 april 2020 @ 13:44 |
Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen. ![]() | |
Sigaartje | woensdag 8 april 2020 @ 13:55 |
Geweldig! De supermarkt heeft meestal alleen maar spullen van maar heel gemiddelde smaak zonder karakter. Bij een toko haal je spullen die je echt kunt proeven. | |
Barreltje | woensdag 8 april 2020 @ 14:02 |
De rijst staat op, het vlees ligt in de slowcooker ![]() Nu wachten.. | |
Lucky_Strike | woensdag 8 april 2020 @ 14:27 |
Heerlijk. Ik heb daar ook om de hoek gewoond maar snapte toen helaas nog niet wat ik bij zo'n toko moest halen. Eeuwig zonde. Nu woon ik in de polder en moet ik reizen voor de internationale keuken. | |
Farenji | woensdag 8 april 2020 @ 16:15 |
Alvast even wat preparatie pics! Alle ingredienten voor de currypasta bijelkaar: ![]() Alles geschild en gehakt: ![]() Even blenderen... Hmmm spicy smoothy! ![]() Nu ff opruimen! ![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 8 april 2020 @ 17:51 |
Ik ben een vroege eter ![]() Vanmiddag al telor besengek gemaakt naar een recept wat hier langskwam Alles klaar zetten ![]() (Uiteindelijk ging er een half pepertje in want ik ben een watje) Boemboe klaar ![]() Pruttelpruttel met naakte eitjes erbij ![]() Door naar de hoofdact. Ik maakte er een soort surf en turf van, geen authentiek recept. Beetje van internet, beetje van mijn koelkast en kruidenvoorraad. ![]() Niet alle kip en garnaal ging erin. En er dook later een wortel op die ook een plekje in de pan wilde. Kipje marineren ![]() Paar stappen overgeslagen maar vertrouw erop dat het een na het ander in de pan verdween. Het heeft wel wat weg van paella ![]() ![]() Nomnomnom ![]() ![]() ![]() Smaakte prima, garnaal had er achteraf niet in gehoeven, die viel weg tegen de andere smaakjes. | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 18:06 |
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht? En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht. Lekker aan de slag geweest, zie ik. ![]() Misschien een tipje voor volgende keer: de eieren halveren voordat je ze in de pasta doet. Dan dringt de smaak beter door. | |
Doedezemaar | woensdag 8 april 2020 @ 18:14 |
![]() Gelukt: nasi met zelfgemaakte sateh van varkenshaas, komkommer zoetzuur, pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek, met op dit bord nog wat Surinaamse sambal erbij. | |
Farenji | woensdag 8 april 2020 @ 18:17 |
Dit is de pasta waar ik zometeen de groente en rijst in bak. Er zit in: citroengras, galangawortel, gemberwortel, knoflook, nootmuskaat, rode (lombok) peper, geelwortel (in gedroogde gemalen vorm), sjalotje, zwarte peperkorrels, limoensap, palmsuiker, en wat olie. | |
Cat-astrophe | woensdag 8 april 2020 @ 18:21 |
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen ![]() Weer wat geleerd voor een volgende keer ![]() | |
Mortaxx | woensdag 8 april 2020 @ 18:23 |
Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter! | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 18:27 |
Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie? | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 18:48 |
Ik had als eerste de atjar ketimoen gemaakt.![]() Helaas de rode ui vergeten, maar soit. De rijst gekookt vanmorgen. ![]() Daarna, na het werk, de boemboe's gemaakt. ![]() Voor de eieren. ![]() Voor de rijst. ![]() Iets te veel water helaas. ![]() En het eindresultaat met zelfgemaakte pindasaus. Heerlijk. | |
Mortaxx | woensdag 8 april 2020 @ 19:06 |
Nee totaal niet | |
Myraela | woensdag 8 april 2020 @ 19:49 |
Dit ziet er echt fucking goed uit | |
Barreltje | woensdag 8 april 2020 @ 19:50 |
Wij kookten met pakjes ![]() Vanmiddag het vlees in de slowcooker gedonderd.. een stuk haaskarbonade van @sigme, in repen gesneden en in 2 zakken gevuld met kokosmelk, rode curry, kurkuma, koriander,komijn, vissaus, sojasaus, bruine suiker en limoensap gestopt.. 4 uur laten cooken ![]() ![]() Dus.. wat later de pannen weer op het vuur.. van de saus van het vlees plus een paar lepels pindasaus van Calve werd een pindasaus gemaakt ![]() ![]() Er werden corona- boontjes verwarmd dmv stoom en de wok werd voorverwarmd ![]() Het vlees werd op spiesen geregen ![]() De pakjes werden aan de rijst en boontjes toegevoegd ![]() Er werden nog wat smaakmakers toegevoegd ![]() ![]() Het vlees bleek toch niet zo handig op een spies te zitten en ging dus spies-loos in de pan ![]() ![]() En dat alles op een bord: ![]() ![]() Al waren we wel de kroepoek vergeten en dat was een gemis.. ![]() | |
Barreltje | woensdag 8 april 2020 @ 19:52 |
Oh en ![]() | |
Yinny | woensdag 8 april 2020 @ 20:01 |
Ik heb de onderstaande recepten gebruikt: Nasi goreng https://smaakmenutie.nl/nasi-goreng/ In plaats van katenspek heb ik 100 g gerookte spekblokjes gebruikt. Pindakip https://ashleywillems.nl/(...)cooker-super-lekker/ Geen bosuitjes in huis en geen sambal gebruikt ivm mee-etende kleuter. Boontjes https://www.lekkerensimpel.com/sajoer-boontjes/ Alleen dan met snijbonen Resultaat ![]() Met cassavechips, kroepoek, sambal, gebakken uitjes en wat pinda's opgediend. | |
Kaneelstokje | woensdag 8 april 2020 @ 20:05 |
Zonde man. Dank je. | |
Kaatje1 | woensdag 8 april 2020 @ 20:17 |
Ik ben niet zo weg van nasi maar dit ziet er allemaal heerlijk uit | |
Doedezemaar | woensdag 8 april 2020 @ 20:36 |
De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees). | |
Kaatje1 | woensdag 8 april 2020 @ 20:39 |
Met uitzondering van risotto hou ik niet zo van het mondgevoel van rijst. Dus de smaak wel maar het eten ervan niet | |
Lucky_Strike | woensdag 8 april 2020 @ 20:44 |
Vanmiddag rijst gekookt. Vorige week atjar gemaakt. Vorig jaar Surinaamse komkommer gemaakt. Mijn nasi-recept is supergeheim dus dat kan ik niet delen. Maar er gingen speklappen en smaakmakers in: ![]() Rijst er bij. Tegelijkertijd die bazinga-eieren en sajoerboontjes gemaakt. ![]() Helaas te weinig tijd om in te laten koken. ![]() Met sambal brandal. ![]() | |
Sarabi | woensdag 8 april 2020 @ 20:52 |
Ziet er allemaal goed uit ![]() | |
Farenji | woensdag 8 april 2020 @ 20:52 |
Echte nasi kan natuurlijk niet zonder trassi gebakken uitjes.![]() Langzaam bruin en knapperig laten worden. Olie met heel veel smaak naderhand gebruiken om de rest in te bakken! ![]() Overige ingredienten: kruidenpasta, wortel, kouseband, eieren, bakbanaan, ketjap, sambal en natuurlijk de nasi. ![]() Het eindresultaat met ook nog zuurgoed van komkommer met rode ui erbij. ![]() Het was best lekker, al zeg ik het zelf! ![]() | |
Sjeen | woensdag 8 april 2020 @ 21:10 |
Zo verschillend allemaal, maar ik zou werkelijk van alles willen proeven! Toch maar weer eens maken binnenkort ![]() | |
Oceanonix | woensdag 8 april 2020 @ 21:18 |
Ik heb nasi (recept uit Boekoe Bangsa 1) gemaakt en oelang-oelang geserveerd met gebakken uitjes![]() | |
Cat-astrophe | woensdag 8 april 2020 @ 21:25 |
Ik heb jarenlang een soort van nasitrauma gehad omdat mijn moeder hem niet lekker klaarmaakte. Blij dat ik via CUL nu op een andere gedachten ben gebracht (al moet ik deze poging links en rechts nog wel tweaken). | |
Hupje | woensdag 8 april 2020 @ 22:27 |
Het ziet er allemaal lekker uit in dit topic, hoor. Laat maar komen ![]() Mijn nasi is verschrikkelijk (lees: verse rijst, kant en klaar groentepakket en kruiden uit een zakje), dus hier heb ik me niet aan gewaagd. ![]() | |
minilot | woensdag 8 april 2020 @ 23:22 |
Brood, hartige taart en appeltaart met enthousiasme gedaan maar vandaag zat Kook mee met CUL er écht niet in. Wel ter ere van het topic dan maar bezorgnasi geregeld ![]() Dit was 'm. ![]() Een ![]() ![]() ![]() | |
BE | woensdag 8 april 2020 @ 23:35 |
![]() ![]() Ik dacht 'ik pas'. We hebben deze week nl nog de Hello Freshbox dus ja, dan ga je niet alsnog zelf nasi maken. Dus ik ga met mijn duffe hoofd naar de keuken, pak de twee recepten die ik nog heb voor deze week. Koos voor: ![]() ![]() Er rinkelde nog geen belletje. Totdat ik het gros van de ingredienten klaar had staan en bij stap 3 en 4 kwam. Toen nog gauw even wat foto's gemaakt want... zij noemen het dan wel 'Chinese rijst' maar het is natuurlijk gewoon nasi: ![]() ![]() ![]() ![]() Hoe bizar toevallig is dit! ![]() Oh ![]() ![]() Oh, en ja, de naam 'Chinese rijst' is mss wel beter passend als ik zie wat er hier voor lekkers gemaakt wordt onder de naam 'nasi'. ![]() [ Bericht 33% gewijzigd door BE op 08-04-2020 23:44:26 ] | |
Xlarge | donderdag 9 april 2020 @ 07:58 |
Ik heb gisteren ook mee gedaan, wel vals gespeeld met Trafasie, maar ik moest ook nog heel de dag werken ![]() ![]() ![]() | |
Isabeau | donderdag 9 april 2020 @ 09:23 |
Wat is trafasie en waarom is dat vals spelen? | |
Isabeau | donderdag 9 april 2020 @ 09:26 |
Wow, ik heb echt nog nooit mijn uitjes zo gekregen ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 9 april 2020 @ 09:28 |
Wow, die uitjes heb je wat geduld voor nodig gehad. | |
AnneX | donderdag 9 april 2020 @ 09:31 |
I.p.v. halveren, prik ik gaatjes met een satéstokje of toothpik🤪 in een ei. Genoten van jullie verschillende nasi maaltijden en bijgerechten. Haha @BE en ‘chinese’ rijst van HF. En ![]() ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door AnneX op 09-04-2020 09:38:53 ] | |
Doedezemaar | donderdag 9 april 2020 @ 09:38 |
Ik prik ze gewoon met een vork helemaal lek, arme mishandelde eitjes | |
AnneX | donderdag 9 april 2020 @ 09:39 |
![]() ( doe ik ook wel, vond het alleen zo lomp posten. ) | |
Yinny | donderdag 9 april 2020 @ 10:07 |
Trafasie is een kant en klare kruidenmengsel uit een potje (van Faja Lobi) en ik vind dat niet vals spelen 🙂 @Lucky_Strike geheime kruidenmix? 😂 @minilot lekker snel klaar! @BE toch wel nasi! @Farenji wow, die uitjes en banaan! @Oceanonix ziet er goed uit! Nog een kookboek voor op mijn lijst | |
Xlarge | donderdag 9 april 2020 @ 10:14 |
Ik vind het een beetje vals spelen omdat het kant en klaar is inderdaad. Ik verwachtte misschien wat reacties van de mensen die de pasta, kruidenmix etc van scratch af hadden gemaakt. Maar dat was onterecht blijkt nu ![]() bedankt ![]() | |
Xlarge | donderdag 9 april 2020 @ 10:15 |
@Isabeau ![]() ![]() | |
Farenji | donderdag 9 april 2020 @ 10:25 |
Idd, tijd is vaak een van de belangrijkste ingredienten. ![]() | |
Isabeau | donderdag 9 april 2020 @ 10:33 |
Ken ik niet. Toch eens proberen ![]() Lijkt me heerlijk om het zo te doen ![]() | |
Doedezemaar | donderdag 9 april 2020 @ 10:33 |
Ik heb standaard laos, rode peper, serehstengels en gember in de diepvries, en altijd ui, knoflook en potjes kruiden, trassie en sambal en ketjap in huis, dus dat is voor mij makkelijk te maken, maar er is niks mis met zulke potjes hoor, ik zou er alleen de deur voor uit moeten en op zoek moeten gaan naar een winkel die ze verkoopt. | |
Doedezemaar | donderdag 9 april 2020 @ 10:37 |
Heb je geen sudderplaatje (van oma)? https://www.hema.nl/koken(...)metaal-80893062.html Toen ik nog op gas kookte was dat mijn redder voor de rendang en de pastasaus. | |
Isabeau | donderdag 9 april 2020 @ 10:38 |
Och hemel! Zoiets heb ik wel gehad, maar waar dat nu is... helemaal vergeten dat dat ook werkt. | |
Farenji | donderdag 9 april 2020 @ 10:48 |
Misschien dat het ook aan je pan ligt, ik bak het op het grootste pit en in de laagste stand gaat die ook nog best hard. Maar ik gebruik wel een grote zware rvs pan. In een dunnere anti aanbakpan lukt het me ook niet. | |
Belsezar | donderdag 9 april 2020 @ 12:31 |
Dat laatste plaatje, krijg spontaan honger terwijl ik net lunch op heb! ![]() ![]() ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 9 april 2020 @ 14:36 |
Net de restjes sajoerboontjes en bazinga+ei met linzen em atjar in een wrap gedaan ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 9 april 2020 @ 15:13 |
Nou, als ik jou en Myra beiden kan imponeren, dan heb ik het goed gedaan. | |
LeSage | donderdag 9 april 2020 @ 18:15 |
Ik heb gisteren wel een poging gedaan tot nasi. Poging, want op de een of andere manier was mijn rijst van de avond ervoor een soort rijstepap geworden ![]() Dus alleen foto’s van de zelfgevijzelde boemboe en het vlees in de pan. Toen heb ik de foto’s opgegeven. ![]() ![]() Smaak was wel dikke prima, kokosboontjes erbij ook en verder satesaus, rempejek, kroepoek, gebakken uitjes en seroendeng. Gelukje wel dat de boemboe voor 2 keer was en ik dus een herkansing in de vriezer heb liggen nu. Ik heb hier wel een boel lekkere nasi’s voorbij zien komen. Ik hou daar zo van ![]() | |
Leintjeuh | donderdag 9 april 2020 @ 19:41 |
Mhehehehee bij de eerste dacht ik autocorrect maar nu moet ik er gewoon om lachen ![]() | |
Lucky_Strike | donderdag 9 april 2020 @ 19:54 |
Mijn hoofd maakte er steeds bazinga van en nu gaat het niet meer weg. Wel een soort van autocorrect dus ![]() | |
Belsezar | vrijdag 10 april 2020 @ 11:19 |
Indeed! Ik hoor wel wanneer het openingsfeest van je restaurant is ![]() | |
Oceanonix | vrijdag 10 april 2020 @ 12:40 |
Ik heb even zitten spelen met jullie eindresultaten. Ik kon helaas niet met alle foto's wat, dus als je je foto niet terugziet dan kan dat kloppen. Sorry.![]() | |
Lucky_Strike | vrijdag 10 april 2020 @ 12:58 |
![]() | |
Zalmslaatje | vrijdag 10 april 2020 @ 13:03 |
Rijst niet te ver door garen, goed af laten koelen, de rijst als eerste bakken dan pas de rest toevoegen (zorg dat er niet te veel vocht in zit) en natuurlijk geen kleef rijst gebruiken. Succes ![]() | |
Kaneelstokje | vrijdag 10 april 2020 @ 13:15 |
Ziet er goed uit ![]() | |
golfer | vrijdag 10 april 2020 @ 13:19 |
Hoeft niet hoor. Als je rijst maar goed gekoeld en droog is. | |
Zalmslaatje | vrijdag 10 april 2020 @ 13:23 |
En je groenten en/of vlees prutje niet te vochtig, anders valt er niet veel te bakken aan de rijst ![]() Zou voor fail proof toch eerst de rijst bakken. | |
Yinny | vrijdag 10 april 2020 @ 14:23 |
Mooi! | |
LeSage | vrijdag 10 april 2020 @ 16:09 |
Het lag puur aan het koken van de rijst. Was op de een of andere manier helemaal mislukt. Nog rauw van binnen en van buiten over gaar. Gek, want ik deed het op dezelfde manier als altijd en dan gaat het wel goed. | |
#ANONIEM | vrijdag 10 april 2020 @ 16:33 |
Tof!!! ![]() Klein dingetje wel: het is FOK! ![]() |