Heerlijk. Ik heb daar ook om de hoek gewoond maar snapte toen helaas nog niet wat ik bij zo'n toko moest halen. Eeuwig zonde. Nu woon ik in de polder en moet ik reizen voor de internationale keuken.quote:Op woensdag 8 april 2020 13:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen.
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?quote:Op woensdag 8 april 2020 16:15 schreef Farenji het volgende:
Alvast even wat preparatie pics!
Alle ingredienten voor de currypasta bijelkaar:
[ afbeelding ]
Alles geschild en gehakt:
[ afbeelding ]
Even blenderen... Hmmm spicy smoothy!
[ afbeelding ]
Nu ff opruimen!
Lekker aan de slag geweest, zie ik.quote:Op woensdag 8 april 2020 17:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ben een vroege eter![]()
Vanmiddag al telor besengek gemaakt naar een recept wat hier langskwam
Alles klaar zetten
[ afbeelding ]
(Uiteindelijk ging er een half pepertje in want ik ben een watje)
Boemboe klaar
[ afbeelding ]
Pruttelpruttel met naakte eitjes erbij
[ afbeelding ]
Door naar de hoofdact. Ik maakte er een soort surf en turf van, geen authentiek recept. Beetje van internet, beetje van mijn koelkast en kruidenvoorraad.
[ afbeelding ]
Niet alle kip en garnaal ging erin. En er dook later een wortel op die ook een plekje in de pan wilde.
Kipje marineren
[ afbeelding ]
Paar stappen overgeslagen maar vertrouw erop dat het een na het ander in de pan verdween. Het heeft wel wat weg van paella![]()
[ afbeelding ]
NomnomnomMet een ‘tikje’ seroendeng (want kokos
) en kroepoek
[ afbeelding ]
Smaakte prima, garnaal had er achteraf niet in gehoeven, die viel weg tegen de andere smaakjes.
Dit is de pasta waar ik zometeen de groente en rijst in bak. Er zit in: citroengras, galangawortel, gemberwortel, knoflook, nootmuskaat, rode (lombok) peper, geelwortel (in gedroogde gemalen vorm), sjalotje, zwarte peperkorrels, limoensap, palmsuiker, en wat olie.quote:Op woensdag 8 april 2020 18:06 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallenquote:Op woensdag 8 april 2020 18:06 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.
[..]
Lekker aan de slag geweest, zie ik.
Misschien een tipje voor volgende keer: de eieren halveren voordat je ze in de pasta doet. Dan dringt de smaak beter door.
Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter!quote:Op woensdag 8 april 2020 18:21 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen
Weer wat geleerd voor een volgende keer
Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie?quote:Op woensdag 8 april 2020 18:23 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter!
Nee totaal nietquote:Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie?
Dit ziet er echt fucking goed uitquote:Op woensdag 8 april 2020 18:48 schreef Kaneelstokje het volgende:
[ afbeelding ]
En het eindresultaat met zelfgemaakte pindasaus.
Heerlijk.
De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees).quote:Op woensdag 8 april 2020 20:17 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik ben niet zo weg van nasi maar dit ziet er allemaal heerlijk uit
Met uitzondering van risotto hou ik niet zo van het mondgevoel van rijst. Dus de smaak wel maar het eten ervan nietquote:Op woensdag 8 april 2020 20:36 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees).
Ik heb jarenlang een soort van nasitrauma gehad omdat mijn moeder hem niet lekker klaarmaakte.quote:Op woensdag 8 april 2020 21:10 schreef Sjeen het volgende:
Zo verschillend allemaal, maar ik zou werkelijk van alles willen proeven! Toch maar weer eens maken binnenkort
Het ziet er allemaal lekker uit in dit topic, hoor. Laat maar komenquote:Op woensdag 8 april 2020 19:52 schreef Barreltje het volgende:
Oh envoor de mensen die nasi appetijtelijk op de foto krijgen..
Ohquote:Op maandag 6 april 2020 13:18 schreef AnneX het volgende:
Tja...vorige week noemde men het ‘Chinese rijst’![]()
En het was smakelijk.
https://www.hellofresh.nl(...)972fae08b52843549503
Verder ga ik wel meelezen, want de tip van rijst de dag tevoren koken etc. is een goeie.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |