Alle belangrijke smaken zitten er wel in, ja. Ik heb alleen nooit met "verse" kurkuma gewerkt. Ik had het gekocht, maar was bang alles blijvend geel te maken.quote:Op woensdag 8 april 2020 10:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind telor besengek wel een goed idee om te maken. Ik wilde eigenlijk kipsate maken maar ik heb zo ranzig veel gegeten de laatste dagen dat ik pindasaus even niet trek.
Is dit een goed recept?
Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk.quote:Op woensdag 8 april 2020 11:12 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Alle belangrijke smaken zitten er wel in, ja. Ik heb alleen nooit met "verse" kurkuma gewerkt. Ik had het gekocht, maar was bang alles blijvend geel te maken.![]()
Dus ik weet niet hoe dat gaat smaken hierin. Ik vind kurkuma zelf altijd erg snel overheersen, dus ben daar zelf voorzichtig mee.
Ik gebruik altijd dit recept http://carolinebrouwer.bl(...)e-eieren-in-een.htmlquote:Op woensdag 8 april 2020 11:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk.
Hoe maak jij het dan?
Ja, same. Je weet ongeveer welke smaken je er in zoekt. Het smaak geen 2 keer hetzelfde bij me.quote:Op woensdag 8 april 2020 11:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk.
Hoe maak jij het dan?
Volgens mij heb ik daarvoor alles in huis, kan ik ook nog wel maken straks.quote:Op woensdag 8 april 2020 10:42 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik vind telor besengek wel een goed idee om te maken. Ik wilde eigenlijk kipsate maken maar ik heb zo ranzig veel gegeten de laatste dagen dat ik pindasaus even niet trek.
Is dit een goed recept?
Wel fijn, zo'n toko in de buurt. Ik moet er voor reizen.quote:Op woensdag 8 april 2020 13:26 schreef Farenji het volgende:
De rijst hoeft echt niet perse een dag van te voren gekookt te worden, het gaat er vooral om dat ie goed afgekoeld is en niet te plakkerig.
Mijn rijst staat nu te koken, zometeen even naar de toko voor wat ingrediënten voor de boemboe en bakbananen.
Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen.quote:Op woensdag 8 april 2020 13:37 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Wel fijn, zo'n toko in de buurt. Ik moet er voor reizen.
Geweldig! De supermarkt heeft meestal alleen maar spullen van maar heel gemiddelde smaak zonder karakter. Bij een toko haal je spullen die je echt kunt proeven.quote:Op woensdag 8 april 2020 13:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen.
Heerlijk. Ik heb daar ook om de hoek gewoond maar snapte toen helaas nog niet wat ik bij zo'n toko moest halen. Eeuwig zonde. Nu woon ik in de polder en moet ik reizen voor de internationale keuken.quote:Op woensdag 8 april 2020 13:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen.
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?quote:Op woensdag 8 april 2020 16:15 schreef Farenji het volgende:
Alvast even wat preparatie pics!
Alle ingredienten voor de currypasta bijelkaar:
[ afbeelding ]
Alles geschild en gehakt:
[ afbeelding ]
Even blenderen... Hmmm spicy smoothy!
[ afbeelding ]
Nu ff opruimen!
Lekker aan de slag geweest, zie ik.quote:Op woensdag 8 april 2020 17:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ben een vroege eter![]()
Vanmiddag al telor besengek gemaakt naar een recept wat hier langskwam
Alles klaar zetten
[ afbeelding ]
(Uiteindelijk ging er een half pepertje in want ik ben een watje)
Boemboe klaar
[ afbeelding ]
Pruttelpruttel met naakte eitjes erbij
[ afbeelding ]
Door naar de hoofdact. Ik maakte er een soort surf en turf van, geen authentiek recept. Beetje van internet, beetje van mijn koelkast en kruidenvoorraad.
[ afbeelding ]
Niet alle kip en garnaal ging erin. En er dook later een wortel op die ook een plekje in de pan wilde.
Kipje marineren
[ afbeelding ]
Paar stappen overgeslagen maar vertrouw erop dat het een na het ander in de pan verdween. Het heeft wel wat weg van paella![]()
[ afbeelding ]
NomnomnomMet een ‘tikje’ seroendeng (want kokos
) en kroepoek
[ afbeelding ]
Smaakte prima, garnaal had er achteraf niet in gehoeven, die viel weg tegen de andere smaakjes.
Dit is de pasta waar ik zometeen de groente en rijst in bak. Er zit in: citroengras, galangawortel, gemberwortel, knoflook, nootmuskaat, rode (lombok) peper, geelwortel (in gedroogde gemalen vorm), sjalotje, zwarte peperkorrels, limoensap, palmsuiker, en wat olie.quote:Op woensdag 8 april 2020 18:06 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallenquote:Op woensdag 8 april 2020 18:06 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.
[..]
Lekker aan de slag geweest, zie ik.
Misschien een tipje voor volgende keer: de eieren halveren voordat je ze in de pasta doet. Dan dringt de smaak beter door.
Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter!quote:Op woensdag 8 april 2020 18:21 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen
Weer wat geleerd voor een volgende keer
Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie?quote:Op woensdag 8 april 2020 18:23 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter!
Nee totaal nietquote:Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie?
Dit ziet er echt fucking goed uitquote:Op woensdag 8 april 2020 18:48 schreef Kaneelstokje het volgende:
[ afbeelding ]
En het eindresultaat met zelfgemaakte pindasaus.
Heerlijk.
De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees).quote:Op woensdag 8 april 2020 20:17 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik ben niet zo weg van nasi maar dit ziet er allemaal heerlijk uit
Met uitzondering van risotto hou ik niet zo van het mondgevoel van rijst. Dus de smaak wel maar het eten ervan nietquote:Op woensdag 8 april 2020 20:36 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees).
Ik heb jarenlang een soort van nasitrauma gehad omdat mijn moeder hem niet lekker klaarmaakte.quote:Op woensdag 8 april 2020 21:10 schreef Sjeen het volgende:
Zo verschillend allemaal, maar ik zou werkelijk van alles willen proeven! Toch maar weer eens maken binnenkort
Het ziet er allemaal lekker uit in dit topic, hoor. Laat maar komenquote:Op woensdag 8 april 2020 19:52 schreef Barreltje het volgende:
Oh envoor de mensen die nasi appetijtelijk op de foto krijgen..
Ohquote:Op maandag 6 april 2020 13:18 schreef AnneX het volgende:
Tja...vorige week noemde men het ‘Chinese rijst’![]()
En het was smakelijk.
https://www.hellofresh.nl(...)972fae08b52843549503
Verder ga ik wel meelezen, want de tip van rijst de dag tevoren koken etc. is een goeie.
Wow, ik heb echt nog nooit mijn uitjes zo gekregenquote:Op woensdag 8 april 2020 20:52 schreef Farenji het volgende:
Echte nasi kan natuurlijk niet zonder trassi gebakken uitjes.
[ afbeelding ]
Langzaam bruin en knapperig laten worden. Olie met heel veel smaak naderhand gebruiken om de rest in te bakken!
[ afbeelding ]
Overige ingredienten: kruidenpasta, wortel, kouseband, eieren, bakbanaan, ketjap, sambal en natuurlijk de nasi.
[ afbeelding ]
Het eindresultaat met ook nog zuurgoed van komkommer met rode ui erbij.
[ afbeelding ]
Het was best lekker, al zeg ik het zelf!
Wow, die uitjes heb je wat geduld voor nodig gehad.quote:Op woensdag 8 april 2020 20:52 schreef Farenji het volgende:
Echte nasi kan natuurlijk niet zonder trassi gebakken uitjes.
[ afbeelding ]
Langzaam bruin en knapperig laten worden. Olie met heel veel smaak naderhand gebruiken om de rest in te bakken!
[ afbeelding ]
Overige ingredienten: kruidenpasta, wortel, kouseband, eieren, bakbanaan, ketjap, sambal en natuurlijk de nasi.
[ afbeelding ]
Het eindresultaat met ook nog zuurgoed van komkommer met rode ui erbij.
[ afbeelding ]
Het was best lekker, al zeg ik het zelf!
I.p.v. halveren, prik ik gaatjes met een satéstokje of toothpik🤪 in een ei.quote:Op woensdag 8 april 2020 18:21 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen
Weer wat geleerd voor een volgende keer
Ik prik ze gewoon met een vork helemaal lek, arme mishandelde eitjesquote:Op donderdag 9 april 2020 09:31 schreef AnneX het volgende:
[..]
I.p.v. halveren, prik ik gaatjes met een satéstokje of toothpik🤪 in een ei.
Genoten van jullie verschillende nasi maaltijden en bijgerechten.
quote:Op donderdag 9 april 2020 09:38 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Ik prik ze gewoon met een vork helemaal lek, arme mishandelde eitjes
Trafasie is een kant en klare kruidenmengsel uit een potje (van Faja Lobi) en ik vind dat niet vals spelen 🙂quote:Op donderdag 9 april 2020 09:23 schreef Isabeau het volgende:
Wat is trafasie en waarom is dat vals spelen?
quote:Op donderdag 9 april 2020 10:07 schreef Yinny het volgende:
[..]
Trafasie is een kant en klare kruidenmengsel uit een potje (van Faja Lobi) en ik vind dat niet vals spelen 🙂
Ik vind het een beetje vals spelen omdat het kant en klaar is inderdaad. Ik verwachtte misschien wat reacties van de mensen die de pasta, kruidenmix etc van scratch af hadden gemaakt.quote:Op donderdag 9 april 2020 09:23 schreef Isabeau het volgende:
Wat is trafasie en waarom is dat vals spelen?
quote:Op donderdag 9 april 2020 09:26 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Wow, ik heb echt nog nooit mijn uitjes zo gekregenHoe doe je dat! (Mijn gasfornuis' laagste stand vind ik overigens veel te hoog. Stom ding
)
Idd, tijd is vaak een van de belangrijkste ingredienten.quote:Op donderdag 9 april 2020 09:28 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Wow, die uitjes heb je wat geduld voor nodig gehad.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |