abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 8 april 2020 @ 11:12:02 #51
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192511194
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 10:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind telor besengek wel een goed idee om te maken. Ik wilde eigenlijk kipsate maken maar ik heb zo ranzig veel gegeten de laatste dagen dat ik pindasaus even niet trek.

Is dit een goed recept?
Alle belangrijke smaken zitten er wel in, ja. Ik heb alleen nooit met "verse" kurkuma gewerkt. Ik had het gekocht, maar was bang alles blijvend geel te maken. :X
Dus ik weet niet hoe dat gaat smaken hierin. Ik vind kurkuma zelf altijd erg snel overheersen, dus ben daar zelf voorzichtig mee.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192511253
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 11:12 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Alle belangrijke smaken zitten er wel in, ja. Ik heb alleen nooit met "verse" kurkuma gewerkt. Ik had het gekocht, maar was bang alles blijvend geel te maken. :X
Dus ik weet niet hoe dat gaat smaken hierin. Ik vind kurkuma zelf altijd erg snel overheersen, dus ben daar zelf voorzichtig mee.
Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk.

Hoe maak jij het dan?
Spoilers!
pi_192511373
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 11:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk.

Hoe maak jij het dan?
Ik gebruik altijd dit recept http://carolinebrouwer.bl(...)e-eieren-in-een.html
En dan een dag vantevoren, dan trekken de smaken goed in
  woensdag 8 april 2020 @ 11:41:35 #54
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192511641
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 11:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb ook geen verse kurkuma in huis vandaag dus ik gebruik gedroogde. Ik mik dingen gewoon bij elkaar tot het lekker smaakt eigenlijk.

Hoe maak jij het dan?
Ja, same. Je weet ongeveer welke smaken je er in zoekt. Het smaak geen 2 keer hetzelfde bij me.
Ene keer met kokosmelk, andere keer met santen, sja.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192512378
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 10:42 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik vind telor besengek wel een goed idee om te maken. Ik wilde eigenlijk kipsate maken maar ik heb zo ranzig veel gegeten de laatste dagen dat ik pindasaus even niet trek.

Is dit een goed recept?
Volgens mij heb ik daarvoor alles in huis, kan ik ook nog wel maken straks.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192513224
Uit het AD:
https://www.ad.nl/koken-e(...)nelle-nasi~a0076109/

Hierin staat ook dat je de rijst een dag van te voren moet koken!
Dit is de thuis-moeten-blijven-versie en er wordt zelfs een blikje Smac in gebruikt.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192513381
De rijst hoeft echt niet perse een dag van te voren gekookt te worden, het gaat er vooral om dat ie goed afgekoeld is en niet te plakkerig.

Mijn rijst staat nu te koken, zometeen even naar de toko voor wat ingrediënten voor de boemboe en bakbananen.
pi_192513565
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 13:26 schreef Farenji het volgende:
De rijst hoeft echt niet perse een dag van te voren gekookt te worden, het gaat er vooral om dat ie goed afgekoeld is en niet te plakkerig.

Mijn rijst staat nu te koken, zometeen even naar de toko voor wat ingrediënten voor de boemboe en bakbananen.
Wel fijn, zo'n toko in de buurt. Ik moet er voor reizen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_192513703
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 13:37 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Wel fijn, zo'n toko in de buurt. Ik moet er voor reizen.
Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen. :D
pi_192513901
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 13:44 schreef Farenji het volgende:

[..]

Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen. :D
Geweldig! De supermarkt heeft meestal alleen maar spullen van maar heel gemiddelde smaak zonder karakter. Bij een toko haal je spullen die je echt kunt proeven.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 8 april 2020 @ 14:02:29 #61
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192514053
De rijst staat op, het vlees ligt in de slowcooker ^O^
Nu wachten..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192514465
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 13:44 schreef Farenji het volgende:

[..]

Bij mij om de hoek zit de west kruiskade, een straat vol toko's en allerlei eettentjes. Ik heb daar bijna mijn huis op uitgekozen. :D
Heerlijk. Ik heb daar ook om de hoek gewoond maar snapte toen helaas nog niet wat ik bij zo'n toko moest halen. Eeuwig zonde. Nu woon ik in de polder en moet ik reizen voor de internationale keuken.
Spoilers!
pi_192516052
Alvast even wat preparatie pics!

Alle ingredienten voor de currypasta bijelkaar:



Alles geschild en gehakt:



Even blenderen... Hmmm spicy smoothy!



Nu ff opruimen! :Y)
pi_192517581
Ik ben een vroege eter :Y)

Vanmiddag al telor besengek gemaakt naar een recept wat hier langskwam

Alles klaar zetten

(Uiteindelijk ging er een half pepertje in want ik ben een watje)

Boemboe klaar


Pruttelpruttel met naakte eitjes erbij


Door naar de hoofdact. Ik maakte er een soort surf en turf van, geen authentiek recept. Beetje van internet, beetje van mijn koelkast en kruidenvoorraad.

Niet alle kip en garnaal ging erin. En er dook later een wortel op die ook een plekje in de pan wilde.

Kipje marineren


Paar stappen overgeslagen maar vertrouw erop dat het een na het ander in de pan verdween. Het heeft wel wat weg van paella :D


Nomnomnom :Y) Met een ‘tikje’ seroendeng (want kokos O+ ) en kroepoek


Smaakte prima, garnaal had er achteraf niet in gehoeven, die viel weg tegen de andere smaakjes.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 8 april 2020 @ 18:06:19 #65
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192517774
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 16:15 schreef Farenji het volgende:
Alvast even wat preparatie pics!

Alle ingredienten voor de currypasta bijelkaar:

[ afbeelding ]

Alles geschild en gehakt:

[ afbeelding ]

Even blenderen... Hmmm spicy smoothy!

[ afbeelding ]

Nu ff opruimen! :Y)
Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.

quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 17:51 schreef Cat-astrophe het volgende:
Ik ben een vroege eter :Y)

Vanmiddag al telor besengek gemaakt naar een recept wat hier langskwam

Alles klaar zetten
[ afbeelding ]
(Uiteindelijk ging er een half pepertje in want ik ben een watje)

Boemboe klaar
[ afbeelding ]

Pruttelpruttel met naakte eitjes erbij
[ afbeelding ]

Door naar de hoofdact. Ik maakte er een soort surf en turf van, geen authentiek recept. Beetje van internet, beetje van mijn koelkast en kruidenvoorraad.
[ afbeelding ]
Niet alle kip en garnaal ging erin. En er dook later een wortel op die ook een plekje in de pan wilde.

Kipje marineren
[ afbeelding ]

Paar stappen overgeslagen maar vertrouw erop dat het een na het ander in de pan verdween. Het heeft wel wat weg van paella :D
[ afbeelding ]

Nomnomnom :Y) Met een ‘tikje’ seroendeng (want kokos O+ ) en kroepoek
[ afbeelding ]

Smaakte prima, garnaal had er achteraf niet in gehoeven, die viel weg tegen de andere smaakjes.
Lekker aan de slag geweest, zie ik. :)

Misschien een tipje voor volgende keer: de eieren halveren voordat je ze in de pasta doet. Dan dringt de smaak beter door.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192517899

Gelukt: nasi met zelfgemaakte sateh van varkenshaas, komkommer zoetzuur, pindasaus, gebakken uitjes en kroepoek, met op dit bord nog wat Surinaamse sambal erbij.
pi_192517949
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:06 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.

Dit is de pasta waar ik zometeen de groente en rijst in bak. Er zit in: citroengras, galangawortel, gemberwortel, knoflook, nootmuskaat, rode (lombok) peper, geelwortel (in gedroogde gemalen vorm), sjalotje, zwarte peperkorrels, limoensap, palmsuiker, en wat olie.
pi_192518025
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:06 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Is dat voor de rijst, of voor een bijgerecht?
En wat zit er allemaal in? Ik herken niet alles zo op het zicht.
[..]

Lekker aan de slag geweest, zie ik. :)

Misschien een tipje voor volgende keer: de eieren halveren voordat je ze in de pasta doet. Dan dringt de smaak beter door.
Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen :@
Weer wat geleerd voor een volgende keer ^O^
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192518058
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:21 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen :@
Weer wat geleerd voor een volgende keer ^O^
Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter!
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  woensdag 8 april 2020 @ 18:27:02 #70
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192518115
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:23 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Je zou de eieren ook in vieren kunnen delen. Dan verspreidt de smaak zich nog beter!
Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  woensdag 8 april 2020 @ 18:48:33 #71
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192518436
Ik had als eerste de atjar ketimoen gemaakt.



Helaas de rode ui vergeten, maar soit.

De rijst gekookt vanmorgen.



Daarna, na het werk, de boemboe's gemaakt.



Voor de eieren.



Voor de rijst.



Iets te veel water helaas.



En het eindresultaat met zelfgemaakte pindasaus.
Heerlijk.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192518744
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:27 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Heb jij ooit Indisch leren koken van je familie?
Nee totaal niet
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_192519509
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:48 schreef Kaneelstokje het volgende:

[ afbeelding ]

En het eindresultaat met zelfgemaakte pindasaus.
Heerlijk.
Dit ziet er echt fucking goed uit
  woensdag 8 april 2020 @ 19:50:11 #74
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192519534
Wij kookten met pakjes w/

Vanmiddag het vlees in de slowcooker gedonderd.. een stuk haaskarbonade van @sigme, in repen gesneden en in 2 zakken gevuld met kokosmelk, rode curry, kurkuma, koriander,komijn, vissaus, sojasaus, bruine suiker en limoensap gestopt.. 4 uur laten cooken ^O^


Dus.. wat later de pannen weer op het vuur.. van de saus van het vlees plus een paar lepels pindasaus van Calve werd een pindasaus gemaakt _O_


Er werden corona- boontjes verwarmd dmv stoom en de wok werd voorverwarmd


Het vlees werd op spiesen geregen

De pakjes werden aan de rijst en boontjes toegevoegd

Er werden nog wat smaakmakers toegevoegd

Het vlees bleek toch niet zo handig op een spies te zitten en ging dus spies-loos in de pan ^O^


En dat alles op een bord:



:Y)

Al waren we wel de kroepoek vergeten en dat was een gemis.. -O-
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
  woensdag 8 april 2020 @ 19:52:28 #75
337640 Barreltje
Produceert gas
pi_192519586
Oh en _O_ voor de mensen die nasi appetijtelijk op de foto krijgen..
Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
pi_192519822
Ik heb de onderstaande recepten gebruikt:
Nasi goreng
https://smaakmenutie.nl/nasi-goreng/
In plaats van katenspek heb ik 100 g gerookte spekblokjes gebruikt.
Pindakip
https://ashleywillems.nl/(...)cooker-super-lekker/
Geen bosuitjes in huis en geen sambal gebruikt ivm mee-etende kleuter.
Boontjes
https://www.lekkerensimpel.com/sajoer-boontjes/
Alleen dan met snijbonen

Resultaat

Met cassavechips, kroepoek, sambal, gebakken uitjes en wat pinda's opgediend.
  woensdag 8 april 2020 @ 20:05:27 #77
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192519917
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 19:06 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Nee totaal niet
Zonde man.

quote:
14s.gif Op woensdag 8 april 2020 19:49 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dit ziet er echt fucking goed uit
Dank je.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192520195
Ik ben niet zo weg van nasi maar dit ziet er allemaal heerlijk uit
We have far more in common than that which devides us..
pi_192520551
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:17 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik ben niet zo weg van nasi maar dit ziet er allemaal heerlijk uit
De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees).
pi_192520613
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:36 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

De aankleding doet ook veel. Vroeger riep ik ook altijd: ik lust geen nasi. Maar ik kende alleen die van de chinees of thuisgemaakt met zo’n zakje gedroogde nasigroente en blokjes hamlap waar half Nederland mee opgegroeid is. Met satestokjes uit zo’n zakje (of de nare satestokjes met die nare oranje saus van de Chinees).
Met uitzondering van risotto hou ik niet zo van het mondgevoel van rijst. Dus de smaak wel maar het eten ervan niet
We have far more in common than that which devides us..
pi_192520711
Vanmiddag rijst gekookt. Vorige week atjar gemaakt. Vorig jaar Surinaamse komkommer gemaakt.

Mijn nasi-recept is supergeheim dus dat kan ik niet delen. Maar er gingen speklappen en smaakmakers in:


Rijst er bij. Tegelijkertijd die bazinga-eieren en sajoerboontjes gemaakt.



Helaas te weinig tijd om in te laten koken.


Met sambal brandal.
Spoilers!
pi_192520831
Ziet er allemaal goed uit :9
pi_192520846
Echte nasi kan natuurlijk niet zonder trassi gebakken uitjes.



Langzaam bruin en knapperig laten worden. Olie met heel veel smaak naderhand gebruiken om de rest in te bakken!



Overige ingredienten: kruidenpasta, wortel, kouseband, eieren, bakbanaan, ketjap, sambal en natuurlijk de nasi.



Het eindresultaat met ook nog zuurgoed van komkommer met rode ui erbij.



Het was best lekker, al zeg ik het zelf! :9
  Licht Ontvlambaar woensdag 8 april 2020 @ 21:10:06 #84
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_192521147
Zo verschillend allemaal, maar ik zou werkelijk van alles willen proeven! Toch maar weer eens maken binnenkort :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_192521283
Ik heb nasi (recept uit Boekoe Bangsa 1) gemaakt en oelang-oelang geserveerd met gebakken uitjes

pi_192521419
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 21:10 schreef Sjeen het volgende:
Zo verschillend allemaal, maar ik zou werkelijk van alles willen proeven! Toch maar weer eens maken binnenkort :D
Ik heb jarenlang een soort van nasitrauma gehad omdat mijn moeder hem niet lekker klaarmaakte.
Blij dat ik via CUL nu op een andere gedachten ben gebracht (al moet ik deze poging links en rechts nog wel tweaken).
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_192522910
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 19:52 schreef Barreltje het volgende:
Oh en _O_ voor de mensen die nasi appetijtelijk op de foto krijgen..
Het ziet er allemaal lekker uit in dit topic, hoor. Laat maar komen :9

Mijn nasi is verschrikkelijk (lees: verse rijst, kant en klaar groentepakket en kruiden uit een zakje), dus hier heb ik me niet aan gewaagd. :@
pi_192523939
Brood, hartige taart en appeltaart met enthousiasme gedaan maar vandaag zat Kook mee met CUL er écht niet in. Wel ter ere van het topic dan maar bezorgnasi geregeld :') Volgende keer beter!

Dit was 'm.


Een O+ voor de 'supergeheime' nasi van @Lucky_Strike :D :9
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 8 april 2020 @ 23:35:55 #89
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_192524069
:D Mini! _O_

Ik dacht 'ik pas'. We hebben deze week nl nog de Hello Freshbox dus ja, dan ga je niet alsnog zelf nasi maken.

Dus ik ga met mijn duffe hoofd naar de keuken, pak de twee recepten die ik nog heb voor deze week. Koos voor:





Er rinkelde nog geen belletje. Totdat ik het gros van de ingredienten klaar had staan en bij stap 3 en 4 kwam. Toen nog gauw even wat foto's gemaakt want... zij noemen het dan wel 'Chinese rijst' maar het is natuurlijk gewoon nasi:









Hoe bizar toevallig is dit! :D

quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 13:18 schreef AnneX het volgende:
Tja...vorige week noemde men het ‘Chinese rijst’ 8)7
En het was smakelijk.

https://www.hellofresh.nl(...)972fae08b52843549503

Verder ga ik wel meelezen, want de tip van rijst de dag tevoren koken etc. is een goeie.
Oh :D Ik had het dus al kunnen weten als ik beter mee had gelezen. :D

Oh, en ja, de naam 'Chinese rijst' is mss wel beter passend als ik zie wat er hier voor lekkers gemaakt wordt onder de naam 'nasi'. ;)

[ Bericht 33% gewijzigd door BE op 08-04-2020 23:44:26 ]
***
pi_192526803
Ik heb gisteren ook mee gedaan, wel vals gespeeld met Trafasie, maar ik moest ook nog heel de dag werken :)



pi_192528095
Wat is trafasie en waarom is dat vals spelen?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192528160
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:52 schreef Farenji het volgende:
Echte nasi kan natuurlijk niet zonder trassi gebakken uitjes.

[ afbeelding ]

Langzaam bruin en knapperig laten worden. Olie met heel veel smaak naderhand gebruiken om de rest in te bakken!

[ afbeelding ]

Overige ingredienten: kruidenpasta, wortel, kouseband, eieren, bakbanaan, ketjap, sambal en natuurlijk de nasi.

[ afbeelding ]

Het eindresultaat met ook nog zuurgoed van komkommer met rode ui erbij.

[ afbeelding ]

Het was best lekker, al zeg ik het zelf! :9
Wow, ik heb echt nog nooit mijn uitjes zo gekregen :o Hoe doe je dat! (Mijn gasfornuis' laagste stand vind ik overigens veel te hoog. Stom ding :{ )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 9 april 2020 @ 09:28:47 #93
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192528217
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 20:52 schreef Farenji het volgende:
Echte nasi kan natuurlijk niet zonder trassi gebakken uitjes.

[ afbeelding ]

Langzaam bruin en knapperig laten worden. Olie met heel veel smaak naderhand gebruiken om de rest in te bakken!

[ afbeelding ]

Overige ingredienten: kruidenpasta, wortel, kouseband, eieren, bakbanaan, ketjap, sambal en natuurlijk de nasi.

[ afbeelding ]

Het eindresultaat met ook nog zuurgoed van komkommer met rode ui erbij.

[ afbeelding ]

Het was best lekker, al zeg ik het zelf! :9
Wow, die uitjes heb je wat geduld voor nodig gehad.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192528283
quote:
1s.gif Op woensdag 8 april 2020 18:21 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Ik was bang dat ze dan uit elkaar zouden vallen :@
Weer wat geleerd voor een volgende keer ^O^
I.p.v. halveren, prik ik gaatjes met een satéstokje of toothpik🤪 in een ei.

Genoten van jullie verschillende nasi maaltijden en bijgerechten.

Haha @BE en ‘chinese’ rijst van HF.

En _O- voor de geheime ingrediënten van Lucky. :D

[ Bericht 18% gewijzigd door AnneX op 09-04-2020 09:38:53 ]
pi_192528408
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 09:31 schreef AnneX het volgende:

[..]

I.p.v. halveren, prik ik gaatjes met een satéstokje of toothpik🤪 in een ei.

Genoten van jullie verschillende nasi maaltijden en bijgerechten.
Ik prik ze gewoon met een vork helemaal lek, arme mishandelde eitjes
pi_192528443
quote:
1s.gif Op donderdag 9 april 2020 09:38 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

Ik prik ze gewoon met een vork helemaal lek, arme mishandelde eitjes
:D
( doe ik ook wel, vond het alleen zo lomp posten. )
pi_192529049
quote:
5s.gif Op donderdag 9 april 2020 09:23 schreef Isabeau het volgende:
Wat is trafasie en waarom is dat vals spelen?
Trafasie is een kant en klare kruidenmengsel uit een potje (van Faja Lobi) en ik vind dat niet vals spelen 🙂

@Lucky_Strike geheime kruidenmix? 😂
@minilot lekker snel klaar!
@BE toch wel nasi!
@Farenji wow, die uitjes en banaan!
@Oceanonix ziet er goed uit! Nog een kookboek voor op mijn lijst
pi_192529197
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 10:07 schreef Yinny het volgende:

[..]

Trafasie is een kant en klare kruidenmengsel uit een potje (van Faja Lobi) en ik vind dat niet vals spelen 🙂

quote:
5s.gif Op donderdag 9 april 2020 09:23 schreef Isabeau het volgende:
Wat is trafasie en waarom is dat vals spelen?
Ik vind het een beetje vals spelen omdat het kant en klaar is inderdaad. Ik verwachtte misschien wat reacties van de mensen die de pasta, kruidenmix etc van scratch af hadden gemaakt.

Maar dat was onterecht blijkt nu :)

bedankt 14.gif
pi_192529463
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 09:26 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wow, ik heb echt nog nooit mijn uitjes zo gekregen :o Hoe doe je dat! (Mijn gasfornuis' laagste stand vind ik overigens veel te hoog. Stom ding :{ )
quote:
0s.gif Op donderdag 9 april 2020 09:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Wow, die uitjes heb je wat geduld voor nodig gehad.
Idd, tijd is vaak een van de belangrijkste ingredienten. ;) Kost wel een minuut of twintig om ze mooi te karameliseren. Daarnaast helpt het als je een goede pan met dikke bodem hebt (anders verbranden ze), gas op de laagste stand, en zeker niet te vaak roeren.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')