abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_192474451
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:36 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Dit zijn van die dingen die ik regelmatig vergeet omdat ik slecht kan plannen.
Zelfde bij mij hoor. Maar als ik m'n (indonesische) moeder vertel dat ik nasi heb gekookt met net gekookte rijst, nou dan is het huis weer te klein. :P

Oh en als extra tip van moeders: na het koken van de rijst, één of twee tenen verse knoflook (door de knoflookpers) erdoorheen mengen, samen met sambal (niet te veel, één á twee theelepels) om de rijst alvast op smaak te brengen. Dan dus in de koelkast en de volgende dag heb je een goede basis voor de nasi.

Hm, misschien doe ik 8 april wel mee, nu ik erover nadenk haha.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_192474722
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:09 schreef Isabeau het volgende:
@:Leintjeuh had zo'n geweldig lekker nasirecept _O_ Maar niet echt standaard en uit het kookboek van Beb Vuyk geloof ik.

Misschien doe ik woensdag wel mee. Ligt er even aan wat mijn vriend wil. Vorige week ook nasi gehad namelijk.
Niet uit Bep Vuyk, ik app het naar je. Maar: geen nasi zonder trassi en imo hoort er behalve ui, geen groente in :D

[ Bericht 10% gewijzigd door Leintjeuh op 06-04-2020 11:09:18 ]
  maandag 6 april 2020 @ 11:10:17 #28
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192474855
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:40 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Zelfde bij mij hoor. Maar als ik m'n (indonesische) moeder vertel dat ik nasi heb gekookt met net gekookte rijst, nou dan is het huis weer te klein. :P

Oh en als extra tip van moeders: na het koken van de rijst, één of twee tenen verse knoflook (door de knoflookpers) erdoorheen mengen, samen met sambal (niet te veel, één á twee theelepels) om de rijst alvast op smaak te brengen. Dan dus in de koelkast en de volgende dag heb je een goede basis voor de nasi.

Hm, misschien doe ik 8 april wel mee, nu ik erover nadenk haha.
Herkenbaar. Bij mij is het de oma die daar vandaan komt, en die doet niet zo moeilijk. Maar moeders vraagt zich dan altijd af waarom ik zo ben.

Knoflook en sambal er al doorheen? Doe je die dan niet door je verse boemboe?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192476027
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 11:10 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Herkenbaar. Bij mij is het de oma die daar vandaan komt, en die doet niet zo moeilijk. Maar moeders vraagt zich dan altijd af waarom ik zo ben.

Knoflook en sambal er al doorheen? Doe je die dan niet door je verse boemboe?
Je moeder vraagt zich af waarom je zo bent? Die snap ik niet?

Nee, gebruik verder geen boemboe. Ik bak het vlees aan, gooi de groente erbij en dan de "gemarineerde" rijst. Beetje zout, peper, en eventueel nog wat ketjap manis maar niet veel. Spiegelei of roerei erbij/ernaast, gefruite uitjes erbij, augurk of zilveruitjes, klaar is kees.

Maar bij nasi goreng bestaat er geloof ik toch geen standaard recept haha.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
  maandag 6 april 2020 @ 13:13:04 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192476995
Sorry, maar ik gooi de planning wat in de war, maar voor mij staat de nasi goreng kampung toevallig al gepland voor morgen. Maak wel een paar fotootjes, hoor. :)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_192477082
Tja...vorige week noemde men het ‘Chinese rijst’ 8)7
En het was smakelijk.

https://www.hellofresh.nl(...)972fae08b52843549503

Verder ga ik wel meelezen, want de tip van rijst de dag tevoren koken etc. is een goeie.
pi_192477200
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 09:52 schreef Hojdhopper het volgende:
Kleine tip, mocht iemand het nog niet zo doen; kook de rijst een dag eerder. Dan is ie op 8 april wat harder en korreliger en gaat het niet zo plakken bij het bakken in de wokpan.

Dat is een goede tip! Wist ik niet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  maandag 6 april 2020 @ 13:34:59 #33
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192477373
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 12:13 schreef Hojdhopper het volgende:

[..]

Je moeder vraagt zich af waarom je zo bent? Die snap ik niet?

Nee, gebruik verder geen boemboe. Ik bak het vlees aan, gooi de groente erbij en dan de "gemarineerde" rijst. Beetje zout, peper, en eventueel nog wat ketjap manis maar niet veel. Spiegelei of roerei erbij/ernaast, gefruite uitjes erbij, augurk of zilveruitjes, klaar is kees.

Maar bij nasi goreng bestaat er geloof ik toch geen standaard recept haha.
Waarom ik niet iets simpels kan onthouden als de rijst vooraf te koken.

Oké, dat klinkt prima.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192477466
Overigens vind ik nasi goreng van de chinees echt niet te eten (en bami van de chinees al helemaal niet, vieze glibbertroep).
pi_192481628
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 13:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Overigens vind ik nasi goreng van de chinees echt niet te eten (en bami van de chinees al helemaal niet, vieze glibbertroep).
Helemaal mee eens :Y Die nasi is heel raar.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  Licht Ontvlambaar maandag 6 april 2020 @ 19:05:29 #36
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_192482792
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2020 20:36 schreef LeSage het volgende:
Wel grappig, bij vrijwel ieder recept ontbreekt de trassi. Terwijl mijn Indische schoonfamilie meteen roept: ‘Geen nasi zonder trassi.’
Grappig, was ook wat ik dacht. Ik gebruik meestal dit recept: http://www.kraotach.nl/recepten/indonesie/nasigoreng.html
En daarbij satésaus uit het Indonesisch kookboek van mijn schoonmoeder.

Jammergenoeg geen tijd woensdag, maar jullie hebben me wel getriggerd om het binnenkort weer te maken.
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_192483398
Koken rijst een dag eerder was al gepland.
* Oceanonix zet ook de knoflook en de sambal klaar

zijn er meer tips waar deze oerhollandse trien rekening mee moet houden. Heb wel vaker nasi gemaakt maar laat ik hier dan direct een kookworkshop van maken. ;) :D
  maandag 6 april 2020 @ 19:49:36 #38
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192483603
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 19:39 schreef Oceanonix het volgende:
Koken rijst een dag eerder was al gepland.
* Oceanonix zet ook de knoflook en de sambal klaar

zijn er meer tips waar deze oerhollandse trien rekening mee moet houden. Heb wel vaker nasi gemaakt maar laat ik hier dan direct een kookworkshop van maken. ;) :D
Veel Nederlanders doen er een beetje atjar bij. Beetje zuur voor het contrast.
Je kunt natuurlijk gewoon een potje kopen met wat zure groenten, maar je kunt ook zelf iets maken.

Bijvoorbeeld komkommer in het zuur (atjar ketimoen). Of een omelet (dadar iris).
Misschien wil je een ander bijgerecht. Besengek bijvoorbeeld. Misschien je eigen pindasaus maken.

Wat zou je willen?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192483747
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 19:39 schreef Oceanonix het volgende:
Koken rijst een dag eerder was al gepland.
* Oceanonix zet ook de knoflook en de sambal klaar

zijn er meer tips waar deze oerhollandse trien rekening mee moet houden. Heb wel vaker nasi gemaakt maar laat ik hier dan direct een kookworkshop van maken. ;) :D
Ik herhaal: geen nasi zonder trassi
pi_192483822
Ik ga een groente bijgerecht met pindadressing erbij maken. Ik ga voor 2 gerechten uit de kookboeken serie Boekoe Bangsa.

Maar bij die nasi stond niet de tip voor het koken van rijst een dagj eerder (kende tip al). En sambal een dag eerder kende ik ook niet.

En ja ik ga trassi gebruiken!
pi_192491130
quote:
1s.gif Op maandag 6 april 2020 13:42 schreef Doedezemaar het volgende:
Overigens vind ik nasi goreng van de chinees echt niet te eten (en bami van de chinees al helemaal niet, vieze glibbertroep).
Ja, heb je wel een punt, erg droog ook meestal. Alhoewel ik de nasi minder erg vind dan de bami.
Nederlander in München, met voorliefde voor Taiwan en auti's gonna aut.
pi_192498776
TV(oorbereiding)P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  dinsdag 7 april 2020 @ 18:14:09 #43
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_192498958
Cool. :7
I think that it’s extraordinarily important that we in computer science keep fun in computing
For all who deny the struggle, the triumphant overcome
Met zwijgen kruist men de duivel
pi_192499032
Ik doe morgen niet mee, maar ik maakte vanavond wel een foe yong hai. Mochten mensen nog inspiratie voor een bijgerecht zoeken. :D

  dinsdag 7 april 2020 @ 18:47:23 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_192499533
Ik maakte vandaag al Nasi Goreng Kampung (een mengelmoes van overblijfsels en wat nieuwe zaken toegevoegd).

Ingrediënten snijden en voorbereiden.

Ui, knoflook, peper, prei, taugé en een blokje trassi:

Speklappen in reepjes snijden:

Beenham in blokjes snijden:

Rijst en kruiden:

Soja en ketjap manis:

Speklappen in de pan:

Ui, knoflook, pepers en trassi toevoegen:

Prei en sambal badjak toevoegen:

Taugé en beenham toevoegen:

Eitjes klutsen met room en sojasaus:

In pannetje een omelet van bakken:

Omelet in reepjes snijden:

Alles op een bord:

Atjar erbij serveren:


Smullen maar! :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 7 april 2020 @ 18:52:24 #46
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192499612
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 april 2020 18:47 schreef golfer het volgende:
Ik maakte vandaag al Nasi Goreng Kampung (een mengelmoes van overblijfsels en wat nieuwe zaken toegevoegd).

Ingrediënten snijden en voorbereiden.

Ui, knoflook, peper, prei, taugé en een blokje trassi:
[ afbeelding ]
Speklappen in reepjes snijden:
[ afbeelding ]
Beenham in blokjes snijden:
[ afbeelding ]
Rijst en kruiden:
[ afbeelding ]
Soja en ketjap manis:
[ afbeelding ]
Speklappen in de pan:
[ afbeelding ]
Ui, knoflook, pepers en trassi toevoegen:
[ afbeelding ]
Prei en sambal badjak toevoegen:
[ afbeelding ]
Taugé en beenham toevoegen:
[ afbeelding ]
Eitjes klutsen met room en sojasaus:
[ afbeelding ]
In pannetje een omelet van bakken:
[ afbeelding ]
Omelet in reepjes snijden:
[ afbeelding ]
Alles op een bord:
[ afbeelding ]
Atjar erbij serveren:
[ afbeelding ]

Smullen maar! :9
Ziet er lekker uit, Golfer. Heb er trek van gekregen. :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192505748
@golfer leuk verslag! Had je de rijst al met iets gemengd voor het bakken?
pi_192509875
Ik heb niet genoeg ingredienten in huis, maar ik volg dit topic wel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 8 april 2020 @ 10:20:10 #49
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_192510369
Zo, mijn atjar ketimoen is klaar gezet.
De kroepoek en rempejek liggen al klaar. Gebakken uitjes en seroendeng stonden al in de kast.

Alles voor de pindasaus in huis. Eitjes in huis voor besengeh. Heb er al trek in.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_192510684
quote:
0s.gif Op woensdag 8 april 2020 10:20 schreef Kaneelstokje het volgende:
Zo, mijn atjar ketimoen is klaar gezet.
De kroepoek en rempejek liggen al klaar. Gebakken uitjes en seroendeng stonden al in de kast.

Alles voor de pindasaus in huis. Eitjes in huis voor besengeh. Heb er al trek in.
Ik vind telor besengek wel een goed idee om te maken. Ik wilde eigenlijk kipsate maken maar ik heb zo ranzig veel gegeten de laatste dagen dat ik pindasaus even niet trek.

Is dit een goed recept?
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')