Ken ik niet. Toch eens proberenquote:
Lijkt me heerlijk om het zo te doen Alleen vrees ik dat mijn laagste stand dus nog steeds te hoog is. Mijn gasfornuis kent geen pruttelpitje, had mijn oude fornuis wel.quote:Op donderdag 9 april 2020 10:25 schreef Farenji het volgende:
Idd, tijd is vaak een van de belangrijkste ingredienten. Kost wel een minuut of twintig om ze mooi te karameliseren. Daarnaast helpt het als je een goede pan met dikke bodem hebt (anders verbranden ze), gas op de laagste stand, en zeker niet te vaak roeren.
Ik heb standaard laos, rode peper, serehstengels en gember in de diepvries, en altijd ui, knoflook en potjes kruiden, trassie en sambal en ketjap in huis, dus dat is voor mij makkelijk te maken, maar er is niks mis met zulke potjes hoor, ik zou er alleen de deur voor uit moeten en op zoek moeten gaan naar een winkel die ze verkoopt.quote:Op donderdag 9 april 2020 10:14 schreef Xlarge het volgende:
[..]
[..]
Ik vind het een beetje vals spelen omdat het kant en klaar is inderdaad. Ik verwachtte misschien wat reacties van de mensen die de pasta, kruidenmix etc van scratch af hadden gemaakt.
Maar dat was onterecht blijkt nu
bedankt
Heb je geen sudderplaatje (van oma)? https://www.hema.nl/koken(...)metaal-80893062.html Toen ik nog op gas kookte was dat mijn redder voor de rendang en de pastasaus.quote:Op donderdag 9 april 2020 10:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ken ik niet. Toch eens proberen
[..]
Lijkt me heerlijk om het zo te doen Alleen vrees ik dat min laagste stand dus nog steeds te hoog is. Mijn gasfornuis kent geen pruttelpitje, had mijn oude fornuis wel.
Och hemel! Zoiets heb ik wel gehad, maar waar dat nu is... helemaal vergeten dat dat ook werkt.quote:Op donderdag 9 april 2020 10:37 schreef Doedezemaar het volgende:
Heb je geen sudderplaatje (van oma)? https://www.hema.nl/koken(...)metaal-80893062.html Toen ik nog op gas kookte was dat mijn redder voor de rendang en de pastasaus.
Misschien dat het ook aan je pan ligt, ik bak het op het grootste pit en in de laagste stand gaat die ook nog best hard. Maar ik gebruik wel een grote zware rvs pan. In een dunnere anti aanbakpan lukt het me ook niet.quote:Op donderdag 9 april 2020 10:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Lijkt me heerlijk om het zo te doen Alleen vrees ik dat mijn laagste stand dus nog steeds te hoog is. Mijn gasfornuis kent geen pruttelpitje, had mijn oude fornuis wel.
Dat laatste plaatje, krijg spontaan honger terwijl ik net lunch op heb!quote:Op woensdag 8 april 2020 18:48 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik had als eerste de atjar ketimoen gemaakt.
[ afbeelding ]
Helaas de rode ui vergeten, maar soit.
De rijst gekookt vanmorgen.
[ afbeelding ]
Daarna, na het werk, de boemboe's gemaakt.
[ afbeelding ]
Voor de eieren.
[ afbeelding ]
Voor de rijst.
[ afbeelding ]
Iets te veel water helaas.
[ afbeelding ]
En het eindresultaat met zelfgemaakte pindasaus.
Heerlijk.
Nou, als ik jou en Myra beiden kan imponeren, dan heb ik het goed gedaan.quote:Op donderdag 9 april 2020 12:31 schreef Belsezar het volgende:
[..]
Dat laatste plaatje, krijg spontaan honger terwijl ik net lunch op heb!
Mhehehehee bij de eerste dacht ik autocorrect maar nu moet ik er gewoon om lachenquote:Op donderdag 9 april 2020 14:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
Net de restjes sajoerboontjes en bazinga+ei met linzen em atjar in een wrap gedaan
Mijn hoofd maakte er steeds bazinga van en nu gaat het niet meer weg. Wel een soort van autocorrect dusquote:Op donderdag 9 april 2020 19:41 schreef Leintjeuh het volgende:
[..]
Mhehehehee bij de eerste dacht ik autocorrect maar nu moet ik er gewoon om lachen
Indeed! Ik hoor wel wanneer het openingsfeest van je restaurant isquote:Op donderdag 9 april 2020 15:13 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Nou, als ik jou en Myra beiden kan imponeren, dan heb ik het goed gedaan.
quote:Op vrijdag 10 april 2020 12:40 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb even zitten spelen met jullie eindresultaten. Ik kon helaas niet met alle foto's wat, dus als je je foto niet terugziet dan kan dat kloppen. Sorry.
[ afbeelding ]
Rijst niet te ver door garen, goed af laten koelen, de rijst als eerste bakken dan pas de rest toevoegen (zorg dat er niet te veel vocht in zit) en natuurlijk geen kleef rijst gebruiken.quote:Op donderdag 9 april 2020 18:15 schreef LeSage het volgende:
Ik heb gisteren wel een poging gedaan tot nasi.
Poging, want op de een of andere manier was mijn rijst van de avond ervoor een soort rijstepap geworden
Ziet er goed uitquote:Op vrijdag 10 april 2020 12:40 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb even zitten spelen met jullie eindresultaten. Ik kon helaas niet met alle foto's wat, dus als je je foto niet terugziet dan kan dat kloppen. Sorry.
[ afbeelding ]
Hoeft niet hoor. Als je rijst maar goed gekoeld en droog is.quote:Op vrijdag 10 april 2020 13:03 schreef Zalmslaatje het volgende:
Rijst niet te ver door garen, goed af laten koelen, de rijst als eerste bakken dan pas de rest toevoegen
En je groenten en/of vlees prutje niet te vochtig, anders valt er niet veel te bakken aan de rijstquote:Op vrijdag 10 april 2020 13:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Hoeft niet hoor. Als je rijst maar goed gekoeld en droog is.
Mooi!quote:Op vrijdag 10 april 2020 12:40 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb even zitten spelen met jullie eindresultaten. Ik kon helaas niet met alle foto's wat, dus als je je foto niet terugziet dan kan dat kloppen. Sorry.
[ afbeelding ]
Tof!!!quote:Op vrijdag 10 april 2020 12:40 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb even zitten spelen met jullie eindresultaten. Ik kon helaas niet met alle foto's wat, dus als je je foto niet terugziet dan kan dat kloppen. Sorry.
[ afbeelding ]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |