abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_192090641
Even een apart topic aangemaakt voor iets dat niet geheel onbelangrijk is en - in deze tijden van opperste voorzichtigheid, terughoudendheid en advies om vooral toch binnen te blijven en er niet te veel op uit te gaan - toch gemakkelijk vergeten kan worden:

Bewegen! ^O^ *O* :B

In dit topic kunnen we elkaar stimuleren om te blijven bewegen, motiveren, beweegtips geven. I don't care. Sportscholen zijn gesloten, competities stilgelegd. We dienen zo veel mogelijk binnen te blijven en vooral geen risico's op te zoeken.

Dit zorgt wel voor een tegenstrijdigheid: om gezond te blijven en risico's te vermijden dienen we met zijn allen - zoveel mogelijk - binnen te blijven, maar hoe blijven we in hemelsnaam een beetje gezond als we - doordat we binnen blijven - vergeten genoeg te blijven bewegen? :+

Dus: motiveer elkaar om te blijven bewegen en sporten, deel tips uit, etcetera etcetera. O+
pi_192090647
https://www.pzc.nl/dossie(...)n-beweging~a657189d/

Wetenschappers drukken ons op het hart: ‘Nederlanders, blijf in beweging’

CORONA Lege treinen, verlaten snelwegen en keukentafels die dienstdoen als bureau: miljoenen Nederlanders werken noodgedwongen thuis vanwege het coronavirus. Een noodzakelijke maatregel om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar er loert wel een ander gevaar: gebrek aan lichaamsbeweging. En dat terwijl het juist heel belangrijk is voor je immuunsysteem om actief te blijven, vertelt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.

De sportscholen zijn gesloten en het advies is om zo min mogelijk de deur uit te gaan. Dat geldt in ieder geval de komende drie weken, maar naar alle waarschijnlijkheid langer. En dat terwijl stilzitten funest is voor je afweersysteem. En nee, de wandeling van de slaapkamer naar de keukentafel telt niet als lichaamsbeweging. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en collega’s Leonard Hofsta (hoogleraar cardiologie) en Eric van Gorp (hoogleraar klinische virologie) trekken aan de bel.

In hun manifest Het coronavirus daagt ons uit! maken de drie wetenschappers duidelijk hoe belangrijk lichaamsbeweging is voor het bestrijden van virussen. ,,Het gevaar is dat mensen het ‘thuis zitten’ letterlijk gaan nemen”, licht Scherder toe aan deze website. ,,Door stilzitten verslechtert je weerstand en dat is precies wat je nu niet wilt.” Met hun oproep hopen de wetenschappers dat de politiek in de communicatie over het virus ook het belang van lichaamsbeweging benadrukt. ,,Je hoort steeds het advies over handen wassen, maar lichaamsbeweging wordt nergens genoemd.”

Erik Scherder, Neuropsycholoog
Scherder legt uit wat er met je lichaam gebeurt als je in beweging komt. ,,Als je matig intensief beweegt, stijgt het aantal t-cellen en nk-cellen, oftewel natural killers, in je lichaam. Dat zijn de cellen die virussen aanpakken. Je hoeft niet buiten je grenzen te gaan, maar kom uit die stoel. Ga de trap een paar keer extra op en af, maak een wandeling.”

Of je nu een sportschooljunkie bent of alleen af en toe de fiets pakt, wanneer je deze dingen schrapt uit je routine, heeft dat binnen enkele dagen al impact op je conditie, vertelt Scherder. ,,Je kunt zeggen: ‘ik laat het allemaal maar over me heen komen’, maar je kunt je ook afvragen: ‘wat kan ik zelf doen om gezond te blijven?’ 70 procent van de Nederlanders haalt de bewegingsnorm niet. Dit virus zou de trigger kunnen zijn voor veel mensen om juist in beweging te komen.”

Mentale gesteldheid
Naast de lichamelijk voordelen, heeft je mentale gesteldheid ook baat bij lichaamsbeweging. Voel je je down door het gebrek aan social contact, of door al het negatieve nieuws over het coronavirus? Hup, die stoel uit en bewegen. Scherder: ,,Bij beweging worden neurotransmitters in je hersenen geactiveerd. Je maakt dopamine aan en dit zorgt voor een goed gevoel. Zo bestrijd je dus ook futloze gedachtes.”

Een krachtig afweersysteem is cruciaal om (ernstige) ziektes te voorkomen, aldus de wetenschappers in hun manifest. ‘We kunnen zelf ons afweersysteem sterker maken! Laat u uitdagen door het coronavirus!’

Geen smoesjes
Bewegingswetenschapper Jasper Reenalda aan de Universiteit Twente sluit zich aan bij de boodschap van Scherder en geeft advies. Dat de sportscholen dicht zijn, is volgens hem geen excuus. ,,Er zijn genoeg andere mogelijkheden om actief te zijn. Je kunt gewoon naar buiten om te wandelen, fietsen of hardlopen. Alleen activiteiten in groepen zijn niet mogelijk.”

Mochten we binnenkort ook niet meer naar buiten mogen om te sporten, dan vraagt dat om meer creativiteit. Toch is er dan ook genoeg te verzinnen. ,,Je moet alleen wel de tijd nemen en discipline hebben om het te doen”, aldus Reenalda. ,,Als je een teamsport gewend was, had je een stok achter de deur en vertelde een coach wat je moest doen. Nu moet je zelf aan de slag.”

Oefeningen
Reenalda geeft aan dat er een heel scala aan oefeningen is die je gewoon thuis kunt doen. ,,Het hangt ook van je doel af. Wil je je conditie op peil houden, of wil je het ook uitbouwen?” Voor de eerste groep raadt hij programma’s aan van 10 minuten met simpele oefeningen. ,,Die zijn overal op het internet te vinden. Dat zijn dan bijvoorbeeld knie-buigingen, sprong-oefeningen en uitvalspassen. Die zijn heel geschikt om je lichaam in beweging te krijgen en je doorbloeding op gang te brengen. In een setje van tien 10 minuten kun je veel dingen doen die een positieve bijdrage leveren.”

Voor degenen die het wat uitdagender zoeken, zijn er de zogenaamde high intensity interval trainingen. ,,Dat zijn korte blokjes van intensieve oefeningen die positieve effecten hebben. Ze hebben een hoog tempo en hoge intensiteit, waardoor je je conditie uitbouwt.”

Kinderen
Zit je ook nog heel de dag met kinderen om je heen die anders op school zouden zitten? Betrek dan gezellig het hele gezin bij de activiteit. ,,Mijn drie kinderen zijn ook thuis”, vertelt Reenalda. ,,Wij hebben een trampoline in de tuin. Dat is een ideale mogelijkheid om je hele lichaam in beweging te brengen. Vijf minuten springen kan al een hoop doen voor je conditie.”

,,Bewegen helpt ook om je hoofd leeg te maken”, besluit Reenalda. ,,Je doorbreekt de sleur die je hebt omdat je heel de dag thuis zit en het werkt stressverlagend. Het maakt niet uit welke oefening je kiest, als je maar in beweging blijft.”
pi_192090685
Gewoon regelmatig fappen ^O^
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 10:32:48 #4
479373 Banaanvragen
Voor al uw Banaanvragen
pi_192090701
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 10:29 schreef Salina het volgende:
In dit topic kunnen we elkaar stimuleren
Ik ben gister nog gestimuleerd door je zusje TS _O_
Op maandag 14 oktober 2019 10:03 10:03 schreef Plompzakker het volgende:
Novembagger
  dinsdag 17 maart 2020 @ 10:32:57 #5
4259 JK
In for a penny, in for a pound
pi_192090705
Ik mag van mijn vrouw niet ijsberen door de kamer. Gelukkig nog een tuin van 60m2.
pi_192091966
Ik heb een energievol boerenfoxje van 2 jaar oud en ik woon in een klein plattelandsdorpje, dus ik krijg genoeg beweging met wandelen, zonder al te veel mensen tegen te komen :Y
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_192091986
Ik sport gewoon nog lekker buiten. Fietsen en hardlopen. Doe ik altijd alleen en dat blijf ik ook zeker doen.
pi_192092065
Ik wandel een flink stuk elke dag. Alleen. Doe ik al jaren. Buiten komen mag, mits niet in groepen.

En mocht het zo ver komen dat we helemaal niet meer buiten mogen, dan heb ik hier nog een VR bril liggen met Beat Saber, Racket NX en Synthriders.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 11:45:50 #9
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_192092089
Ik ben zo blij met dit bericht. Volgens mij voor het eerst dat hier aandacht voor is. Ik zeg al dagen dat het een serieus probleem is dat iedereen op zijn luie reet zit.

De laatste dagen bestaat er zoiets als 'frisse-lucht-shaming', mensen kijken op je neer als je het waagt om even een frisse neus te gaan halen. Nu hoor ik het eindelijk eens van de andere kant.

Vanmiddag maar even sporten dacht ik zo :)
pi_192092130
Ik ben gisteren na een jaar stilstand gelijk het hardlopen weer gaan oppakken (Start to Run), ik hoop echt van harte dat dat soort activiteiten mogelijk blijven en we niet het hierboven gemelde scenario van verplicht binnenblijven werkelijkheid wordt! Als iedereen gewoon afstand houdt moet dat kunnen, dus alsjeblieft mensen, ga nou niet met je vriendenclub buiten sporten!
  dinsdag 17 maart 2020 @ 11:48:28 #11
46794 Berkery
Fat bastard
pi_192092163
Ik loop nu wat grotere stukken met de hond. Dat beest is over 4 weken topfit.
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_192092202
Gouden tip, altijd _O_
Zonder wrijving geen glans
pi_192092342
Goed topic, zeker blijven bewegen.

Nu mijn gyms dicht zijn heb ik thuis een mini ''fitgirl'' setup met hometrainer, wat gewichtjes, kettlebell e.d. en wandelen buiten. Hopelijk binnen twee weken een fijne thuisgym (afhankelijk of er dan nog leveringen plaats kunnen vinden) *fingers crossed
pi_192092378
quote:
7s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 11:48 schreef Berkery het volgende:
Ik loop nu wat grotere stukken met de hond. Dat beest is over 4 weken topfit.
Dan doe jij straks je ondertitel ook geen eer meer aan.
  Forum Admin dinsdag 17 maart 2020 @ 11:59:58 #15
54263 crew  Pharkus
eeuwig vader, deeltijd autist
pi_192092425
Ik ben naar mijn werk gefietst ipv het OV of met de auto :)
Een vel leeg papier kan altijd nog een mooie tekening worden.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 12:00:08 #16
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_192092468
Als je ook nog snel al die gehamsterde chips (blijkbaar vloog ook dt de deur uit) weg gaat lopen werken voor de tv, gaat het hard.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 14:05:11 #18
46794 Berkery
Fat bastard
pi_192095320
quote:
11s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 11:57 schreef SunZomer het volgende:
Dan doe jij straks je ondertitel ook geen eer meer aan.
Als ik ook een beetje let op wat ik eet wel ja :@
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_192095452
quote:
14s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 11:56 schreef SunZomer het volgende:
Goed topic, zeker blijven bewegen.

Nu mijn gyms dicht zijn heb ik thuis een mini ''fitgirl'' setup met hometrainer, wat gewichtjes, kettlebell e.d. en wandelen buiten. Hopelijk binnen twee weken een fijne thuisgym (afhankelijk of er dan nog leveringen plaats kunnen vinden) *fingers crossed
Ik kom bij jou sporten dan. :P

Nee, grapje. Ik heb zelf ook wel wat apparatuur, maar niet bijzonder veel. Recent een medicine-ball van 12 kg gekocht. Die komt nu wel van pas. En wat weerstandsbanden. Niet ideaal, maar beter iets dan niets.

Ik ga, nu mijn sportschool dicht is, de dumbells en barbells wel missen. Zeker als je aan krachttraining doet is dat wel een dingetje. Gelukkig kun je thuis ook de nodige krachtoefeningen doen. Genoeg over te vinden op internet, Youtube en dergelijke.

Squats, lunges, push-ups, pull-ups, crunches, sit-ups, veel kun je thuis doen. Eventueel verzwaard met behulp van weerstandsbanden of een rugzak die je vol met dikke boeken laadt en die omdoet. Doe je lekker die lunges en squats met 10 kilo op je rug.

En toch wat meer hardlopen; was ik toch al van plan in de lente. Even wat verlagen in vetpercentage voor een goede zomerbody. Niet dat je er iets aan hebt nu; voorlopig geen vakantie om te boeken. :')

Oja, en nu het minder krachttraining wordt de komende tijd, probeer ik wel meer dan genoeg eiwitten te eten zodat ik niet al het opgebouwde spier de komende maanden verlies. :X
pi_192095510
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 11:45 schreef DecoAoreste het volgende:
Ik ben zo blij met dit bericht. Volgens mij voor het eerst dat hier aandacht voor is. Ik zeg al dagen dat het een serieus probleem is dat iedereen op zijn luie reet zit.

De laatste dagen bestaat er zoiets als 'frisse-lucht-shaming', mensen kijken op je neer als je het waagt om even een frisse neus te gaan halen. Nu hoor ik het eindelijk eens van de andere kant.

Vanmiddag maar even sporten dacht ik zo :)
Serieus? :?

Laat ze lekker shamen dan. Gezondheid boven alles. Laat ze dr maar eens over nadenken, die shamers. :W

Gewoon lekker sporten dus.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 14:13:08 #21
78680 Nielsch
zie signature
pi_192095544
Gewoon extra veel neuken
zie ondertitel
  dinsdag 17 maart 2020 @ 14:18:48 #22
452300 DuizendGezichten
Komedie? Tragedie?
pi_192095687
Voor de fitnessjunks.

Ik doe dit al jaren, werkt als een trein. Enige wat je echt nodig hebt, is een pull up bar.

https://www.reddit.com/r/(...)/recommended_routine
Op het scherp van de snede.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 14:19:17 #23
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192095698
Gisteren de hele dag naar mijn favoriete natuurgebied geweest (vogeltjes kijken O+ ). Dan loop je toch al gauw 10-15km.

Op een gemiddelde dag loop ik thuis ook wel zo'n 5km per dag. Boodschappen doen is sowieso al minimaal 4km en vaak loop ik s'middags nog een rondje door het park (standaard rondje is 5km).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 17 maart 2020 @ 14:24:30 #24
38496 Perrin
road warrior
pi_192095839
Wij lopen nu ook met het gezin elke dag 2x ~5km met de hont.
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_192096401
Ik ben vanmorgen helemaal naar mijn werkkamer gelopen. En vanavond weer helemaal terug. Hopelijk heb ik geen spierpijn morgen, van al dat lopen.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 14:52:00 #26
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_192096435
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 14:19 schreef SeLang het volgende:
Gisteren de hele dag naar mijn favoriete natuurgebied geweest (vogeltjes kijken O+ ).
BAM!... H5N1 infectie.
It's muffin time.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 15:16:40 #27
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_192096958
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 14:52 schreef SpecialK het volgende:

[..]

BAM!... H5N1 infectie.
Vogelgriep stelde niet zoveel voor natuurlijk, vergeleken met dit virus.

Ik begrijp nu wel iets beter waar iedereen bang voor was met de vogelgriep en met de Mexicaanse griep.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 15:18:30 #28
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_192096995
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 14:11 schreef Salina het volgende:

[..]

Serieus? :?

Laat ze lekker shamen dan. Gezondheid boven alles. Laat ze dr maar eens over nadenken, die shamers. :W

Gewoon lekker sporten dus.
Net gedaan. 5 km hardgelopen in 2 blokken van 2,5. Mijn conditie is niet super momenteel maar heb de komende tijd alle tijd om het weer een beetje op te bouwen. In het verleden heb ik halve marathons gelopen, zou wel vet zijn om dat weer te kunnen :)
  dinsdag 17 maart 2020 @ 15:24:59 #29
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_192097136
Net vet lang gras genaaid.
Uurtje zweten.
#ivorytowerlivesmatter
  dinsdag 17 maart 2020 @ 15:25:42 #30
38496 Perrin
road warrior
pi_192097151
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 15:24 schreef Hyperdude het volgende:
Net vet lang gras genaaid.
Uurtje zweten.
Wel veilig hoop ik?
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
  dinsdag 17 maart 2020 @ 15:26:29 #31
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_192097173
quote:
15s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 15:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Wel veilig hoop ik?
Handschoenen :Y
#ivorytowerlivesmatter
pi_192097204
Vanmorgen lekker in het zonnetje in de tuin lopen spitten. Komt een flinke moestuin aan :)
pi_192113763
https://www.bd.nl/dossier(...)nd-te-hulp~a3523299/

Nu de sportscholen gesloten zijn, zitten veel sporters met een probleem: hoe blijven we fit? Boogieland heeft daarvoor een oplossing. De (kick)boxclub in Amsterdam heeft alle bokszakken opgehangen in de stad, onder meer aan de voet van de A’dam Toren, op de Nieuwmarkt, voor het Skate Caf, in het Westerpark en op het Museumplein.

^O^
pi_192113870
Ik heb gewoon mijn loopje met de hond en dat blijf ik doen.
Follow your heart and your dreams won't be far behind
Life is too short to wake up with regrets. So love the people who treat you right. Forget about the ones who don’t. If you get a second chance, grab it!
  woensdag 18 maart 2020 @ 10:49:26 #35
436103 BatWayne
Do you bleed?
pi_192114300
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 11:59 schreef Pharkus het volgende:
Ik ben naar mijn werk gefietst ipv het OV of met de auto :)
Ik ook normaal 15 minuten met de auto maar nu 40 minuten fietsen
  woensdag 18 maart 2020 @ 10:52:14 #36
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_192114352
Ik wandel 's morgensvroeg een uurtje en 's avonds laat een uurtje :) Ik kom nu op veel meer stappen per dag dan voor corona :P Misschien weet ik dit wel vol te houden en ga ik sportief worden :)
Ik ben een Nikon :-)
  woensdag 18 maart 2020 @ 10:53:23 #37
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_192114374
quote:
15s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 15:25 schreef Perrin het volgende:

[..]

Wel veilig hoop ik?
:D
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmattergeencensuurblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
blacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatterblacklivesmatterwhitelivesmatteralllivesmatter
pi_192138163
Aangezien veel mensen thuisblijven, kunnen we geen dikke kat worden en moeten wij ons immuun systeem op peil houden door thuis fit te blijven.
deze clip heb ik gevonden, miss kunnen jullie tips en trucs aanvullen?

.
pi_192138511
Deck of pain, eiwitten op minimaal 1,5g per kg houden.
Ochtend vroeg hardlopen wanbeer iedereen nog slaapt.
pi_192138681
Graag een filmpje van een geile chick in yogapants. Waarvoor dank.
pi_192138811
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 10:48 schreef HPoi het volgende:
Graag een filmpje van een geile chick in yogapants. Waarvoor dank.
bewust eruit gelaten, anders stormen jullie naar buiten, dat kunnen we niet hebben, he >:)
pi_192138887
myg0t
  donderdag 19 maart 2020 @ 11:15:32 #43
277319 Tinos85
Gewoon lekker
  donderdag 19 maart 2020 @ 11:36:00 #44
423121 Fretwork
Acte d'loquence
pi_192139416
Manlet!
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  donderdag 19 maart 2020 @ 11:40:05 #45
91039 mstx
2x1/2 = 1/2 x 1/2
pi_192139520
quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 10:48 schreef HPoi het volgende:
Graag een filmpje van een geile chick in yogapants. Waarvoor dank.
Op donderdag 2 juli 2009 22:41 schreef RTB het volgende:
als ik elk rap"liedje" een kans moest geven was ik aan het eind van dit millennium nog bezig met het tempo waarin die kotshoop uitgebraakt wordt.
👾
pi_192139562
@ OP: "No equipment needed". Thumbnail met twee dumbbells in zijn hand. :')
pi_192139581
quote:
Thnx. Mijn 30 seconden workout ook weer gehad. O-)
pi_192141673
Misschien dit topic toevoegen aan:

COR / Niet onbelangrijk: BLIJF BEWEGEN!

Er zijn al zoveel topics, overzicht raakt snel kwijt.

quote:
0s.gif Op donderdag 19 maart 2020 10:37 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Deck of pain, eiwitten op minimaal 1,5g per kg houden.
Ochtend vroeg hardlopen wanbeer iedereen nog slaapt.
Eiwitten inderdaad; nu ik veel minder beweeg blijf ik op niveau qua eiwitten. Verlaag wel in koolhydraten.

Moet toch binnenkort weer wat oefeningen doen binnen. Laatste keer sportschool was zaterdag.
Binnenkort ook maar beginnen weer met hardlopen, bij gebrek aan beter. Moet nog wat in vetpercentage verlagen weer.

Vanavond filmpjes even bekijken, misschien zit er nog iets nuttigs tussen.
pi_192242057
Even een paar ideetjes voor wat thuisschema's.

https://www.dokterdokter.(...)voor-thuis/item72365

0jp2rfo.jpg

http://www.eetenbeweegcoa(...)feningen-voor-thuis/

https://bodybuildingblog.(...)ening-4-triceps-dips

Nu eerst even een dagje werken, eind van de middag weer even wandelen en fitnessen thuis. Of misschien wel een rondje hardlopen. :Y)

[ Bericht 9% gewijzigd door Salina op 24-03-2020 09:33:42 ]
pi_192242526
ik heb een soort van mountainbike die ik onder het stof wil weghalen. Maar eigenlijk moet de ketting en alles even nagekeken worden. Ikzelf ben daar een n00b in dus fietsenwinkel even proberen een dezer dagen :o Als ze open zijn. Afstand houden doe ik uiteraard en ga alleen (geen idee wie mee zou moeten)
just give a second thought
what if we don't get caught...
  dinsdag 24 maart 2020 @ 11:38:57 #51
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192244326
Deze week blijf ik binnen want volgens mij heb ik nu corona (wel milde symptomen). Wel jammer van het mooie weer ;(, maar ik ga nu echt niet het risico nemen om iemand te besmetten die daar misschien aan dood kan gaan.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192246888
Hoe krijgen jullie genoeg eiwitten binnen?

Nu ik nier meer naar de supermarkt ga en 1x per 2 weken bestel ben ik wat zuiniger met vlees,kwark,eieren en zuivel en probeer ook niet gelijk door de houdbare tonijn heen te zijn.
Heb ook 5kg whey ingeslagen en haal denk nu de helft van mijn eiwitten hier uit.
  dinsdag 24 maart 2020 @ 13:53:43 #53
38496 Perrin
road warrior
pi_192247084
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 13:44 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Hoe krijgen jullie genoeg eiwitten binnen?

Nu ik nier meer naar de supermarkt ga en 1x per 2 weken bestel ben ik wat zuiniger met vlees,kwark,eieren en zuivel en probeer ook niet gelijk door de houdbare tonijn heen te zijn.
Heb ook 5kg whey ingeslagen en haal denk nu de helft van mijn eiwitten hier uit.
Ik heb mijn voedingspatroon eigenlijk niet aangepast, maar bijv gedroogde linzen of kikkererwten lijken me goede bronnen?
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
  dinsdag 24 maart 2020 @ 14:30:53 #54
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192247884
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 13:44 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Hoe krijgen jullie genoeg eiwitten binnen?

Nu ik nier meer naar de supermarkt ga en 1x per 2 weken bestel ben ik wat zuiniger met vlees,kwark,eieren en zuivel en probeer ook niet gelijk door de houdbare tonijn heen te zijn.
Heb ook 5kg whey ingeslagen en haal denk nu de helft van mijn eiwitten hier uit.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is ca 0,75 gram per kg lichaamsgewicht, dus in mijn geval is dat ca 50 gram per dag.

En portie zilvervliesrijst levert al ongeveer 15 gram. Brood (of muesli, als het verse brood op is) levert ongeveer 30 gram (exclusief beleg). Dus dan heb ik al 45 van de benodigde 50 gram te pakken. Tel daarbij op sardientjes en pindakaas en ik heb genoeg proteine uit alleen al het houdbare droogvoer. Daar bovenop komen dan nog kaas, eieren en kip zolang de voorraad strekt.

Hetgene waar ik het eerste een tekort aan krijg is (diepvries) groente, aangezien mijn vriesvak maar klein is. Ik heb wel nog 11 liter tomatensap en vitaminepillen voor zeker 5 maanden om eventueel vitaminetekort aan te vullen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192248016
Hier toveren we vanavond de woonkamer weer om tot gym *O*. En dan samen even een workout doen.

En in het weekend duiken we op zaterdag de bossen in, waar vrijwel niemand komt, om 15-18km te wandelen.
  KLB - Mijn lief dagboek-user 2019 dinsdag 24 maart 2020 @ 14:39:57 #56
433994 jigggy
moegenblatvlekker
pi_192248059
Elke dag 6x 25 pushups,en dit filmpje


Probeer om de 2 dagen 25 pushups meer te doen en als het echt een dag niet gaat neem ik een rust dag en ga ik ipv dit een kilometer of 10 wandelen
  dinsdag 24 maart 2020 @ 14:51:14 #57
78918 SeLang
Black swans matter
pi_192248271
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:37 schreef Anne het volgende:

En in het weekend duiken we op zaterdag de bossen in, waar vrijwel niemand komt, om 15-18km te wandelen.
Ik woon dicht bij The New Forest (Engeland) en daar zijn plekken die enorm drassige en baggerig zijn. Daar komt dus geen hont. Dus kaplaarzen aan en gaan :). Schitterende natuur.

Maar zolang ik symptomen heb ga ik echt niet mijn huis uit, ook niet als ik vrijwel zeker weet dat ik niemand tegenkom. Wel kut met dit prachtige weer, aangezien er nogal wat valt in te halen van de afgelopen maanden :P
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_192248353
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:51 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik woon dicht bij The New Forest (Engeland) en daar zijn plekken die enorm drassige en baggerig zijn. Daar komt dus geen hont. Dus kaplaarzen aan en gaan :). Schitterende natuur.

Maar zolang ik symptomen heb ga ik echt niet mijn huis uit, ook niet als ik vrijwel zeker weet dat ik niemand tegenkom. Wel kut met dit prachtige weer, aangezien er nogal wat valt in te halen van de afgelopen maanden :P
Lijkt me geweldig om daar in de buurt te wonen. Jammer dat je er nu niet van kan genieten.
ROBODEMONS..................|:(
  dinsdag 24 maart 2020 @ 17:10:05 #59
308523 the-eye
boycot oranje
pi_192250746
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:39 schreef jigggy het volgende:
Elke dag 6x 25 pushups,en dit filmpje


Probeer om de 2 dagen 25 pushups meer te doen en als het echt een dag niet gaat neem ik een rust dag en ga ik ipv dit een kilometer of 10 wandelen
^O^
Ik kom maar niet op gang, heb al weken niks gedaan :')
  dinsdag 24 maart 2020 @ 17:28:40 #61
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_192251071
Wij gebruiken Ring Fit met de Nintendo Switch, erg leuk en je voelt het wel :Y

Men verkoopt de game met ring hier voor 200 euro omdat hij overal is uitverkocht :D
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_192305560
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 13:44 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Hoe krijgen jullie genoeg eiwitten binnen?

Nu ik nier meer naar de supermarkt ga en 1x per 2 weken bestel ben ik wat zuiniger met vlees,kwark,eieren en zuivel en probeer ook niet gelijk door de houdbare tonijn heen te zijn.
Heb ook 5kg whey ingeslagen en haal denk nu de helft van mijn eiwitten hier uit.
Voedingspatroon niet veel aangepast, wat Perrin ook al zei.

Ik zorg - en zeker ook nu ik veel binnen zit en minder beweeg - altijd al dat ik voldoende eiwitten heb. Veel (heel veel) magere kwark, magere hamblokjes, tonijn in blik, kip in blik, eiwitrepen voor soms, whey heb ik ook maar gebruik ik nu geeneens nu ik niet meer intensief in de sportschool sport. Genoeg eiwitten dus.

Heb het voordeel dat ik tegenover 3 supermarkten woon, dus ik kan 's ochtends heel vroeg of 's avonds laat nog even snel lansgwippen om wat aan te vullen. Maar ik ga wel minder snel naar buiten en naar de supermarkt, merk ik. Maar het kn dus wel makkelijk.

De helft van je eiwitten uit whey lijkt me ook niet zo goed trouwens. Je kunt toch wel wt kwark/kip/tonijn/bonen in huis halen?

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:30 schreef SeLang het volgende:

[..]

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is ca 0,75 gram per kg lichaamsgewicht, dus in mijn geval is dat ca 50 gram per dag.
Ik weet niet wat jij aan sport doet, maar 0,75 g per kg is voor mij erg weinig hoor. Ligt er wel aan wat je doet uiteraard. Ik doe aan fitness/krachttraining, dus ik ga daar flink boven zitten. Ik probeer altijd 1,5-2 g per kg eiwit te halen, en zeker nu ik minder naar de sportschool ga. Al is het maar om mijn spiervolume en kracht die ik in 2,5 jaar heb opgebouwd te bewaren.

Nu ik veel minder beweeg en veel meer thuis zit, probeer ik wel te minderen met totale calorie-inname. Eiwitten wil ik zoveel mogelijk blijven nuttigen, voor spierbehoud dus. Dus ik minder in koolhydraten. Zo hoop ik toch een beetje op niveau te blijven zonder dat ik meteen flink veel massa/kracht kwijtraak en hoger in vetgehalte ga zitten.

Al merk ik dat het thuiszitten soms zo gaat vervelen dat ik vanzelf opeens aan het snoepen ga, of, zoals gisteren, op n dag een halve pot pindakaas oppeuzel (wel klein potje maar toch). _O-
pi_192305605
Deze https://www.dokterdokter.(...)voor-thuis/item72365 is wel een aanrader hoor.
Om mee te beginnen. ;)

Duurt trouwens wel langer dan 7 minuten (richting 8- 8 1/2).

Nu even wat krachttraining doen met weerstandsbanden, wat triceps- en borstoefeningen en wellicht nog de medicine ball van 12 kg.
pi_192306618
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 17:34 schreef Salina het volgende:

[..]

Voedingspatroon niet veel aangepast, wat Perrin ook al zei.

Ik zorg - en zeker ook nu ik veel binnen zit en minder beweeg - altijd al dat ik voldoende eiwitten heb. Veel (heel veel) magere kwark, magere hamblokjes, tonijn in blik, kip in blik, eiwitrepen voor soms, whey heb ik ook maar gebruik ik nu geeneens nu ik niet meer intensief in de sportschool sport. Genoeg eiwitten dus.

Heb het voordeel dat ik tegenover 3 supermarkten woon, dus ik kan 's ochtends heel vroeg of 's avonds laat nog even snel lansgwippen om wat aan te vullen. Maar ik ga wel minder snel naar buiten en naar de supermarkt, merk ik. Maar het kn dus wel makkelijk.

De helft van je eiwitten uit whey lijkt me ook niet zo goed trouwens. Je kunt toch wel wt kwark/kip/tonijn/bonen in huis halen?
[..]
Goed bezig! Ik ga niet meer naar de supermarkt en moet wachten op de bezorging van boodschappen.
Als ik vol aan de andere dingen ga waar veel eiwitten inzitten ben ik zo door mijn voorraad heen.
Op deze manier krijg ik 1,5g per kg binnen. Niet ideaal, maar het werkt.
pi_192307679
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 18:33 schreef Cesare-Borgia het volgende:

[..]

Goed bezig! Ik ga niet meer naar de supermarkt en moet wachten op de bezorging van boodschappen.
Als ik vol aan de andere dingen ga waar veel eiwitten inzitten ben ik zo door mijn voorraad heen.
Op deze manier krijg ik 1,5g per kg binnen. Niet ideaal, maar het werkt.
Ah, dat verandert de zaak inderdaad wel erg. Bewuste keuze om niet naar de supermarkt te gaan (vanwege gezondheid of iets dergelijks) of omdat je wat verder van de supermarkten weg woont? Of gewoon veiligheid/voorzorg?

Ik ga nu ook veel minder naar de supermarkt. Zaterdag is altijd supermarktdag maar ik denk dat ik morgen skip, zal wel erg druk zijn. Misschien zondagmiddag als er veel minder mensen zijn. Verder ga ik altijd wel 2-3 keer per week hier ergens bij een van de 3 sp's langs, gewoon omdat ik dan snel zin heb in iets. Maar ik ben nu al een week niet meer geweest ofzo, althans kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een sp binnen ging. :o

Nou ja, op zich is veel whey prima. Het werkt wel hoor, zeker! Lekker smaakje hoop ik? ;)
Ik koop meestal van die goedkope bakken bij de Aldi/Kruidvat/Action. Whey-isolaat. Je hebt vast wel lekkerder smaakjes via internet maar ik ben te lui om te bestellen tot nu toe. En isolaat is toch het beste volgens bepaalde bronnen. Dat hoeft niet al te duur te zijn.

Maar eiwit/whey is wel een andere "soort" eiwit dan de eiwitten die je uit vlees/tonijn/bonen haalt toch? De whey-eiwitten worden sneller opgenomen dan de eiwitten uit "normale" voeding als ik me niet vergis. Daarom wordt geadviseerd een beetje van beiden te doen, dus niet al te veel te leunen op whey.

Doe je die whey in melk of in water? Of, zoals ik, ook eens gewoon door de kwark?

Oja, bezorgen doe ik uit principe niet; ik woon 50 meter van de Aldi vandaan, 75 meter van de Jumbo en een paar honderd meter van de AH. Beetje sneu als ik dan laat bezorgen. Maar als ik - als alleenstaande - ziek wordt heb ik wel een probleem. Geen idee wat ik dan ga doen. Daarom heb ik wel een klein voorraadje aangelegd, je weet maar nooit.
pi_192308624
eens in de 4 dagen wat hardlopen buiten in het park, vooral 's avonds, dan is het rustig.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  vrijdag 27 maart 2020 @ 20:45:55 #67
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_192309577
Elke dag een 3 kwartier/uurtje wandelen, waarbij flink doorstappen is voor een oude dame hopelijk genoeg beweging. :)
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_192309679
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 maart 2020 11:40 schreef Najieto het volgende:
Ik sport gewoon nog lekker buiten. Fietsen en hardlopen. Doe ik altijd alleen en dat blijf ik ook zeker doen.
Ik ook. 3x oer week hardlopen. Paar keer erop uit met de racefiets en regelmatig een stuk wandelen.

Sowieso denk ik dat een goede conditie geen kwaad kan mocht je covid gaan krijgen.
Whatever...
pi_192327722
Momenteel is het bijzonder rustig in de Hoge Veluwe als je op goede tijden doordeweeks gaat, dus gelijk om negen uur bij de opening. Dan kan je daar heerlijk wandelen en op 10 kilometer kom je maar een paar mensen tegen.
Verder zit ik drie keer per week op de hometrainer, yoga doe ik nu thuis en soms krachtoefeningen. Om inderdaad, wat degene boven mij zegt, mocht ik ziek worden ik een gunstige uitgangpositie wil hebben.
pi_192327834
Zo is het. Daarnaast wil ik een beetje actief blijven en wat structuur met sl dat thuis werken.
Whatever...
pi_192327856
Ik heb een home trainer, elke dag 20minuutjes erop
pi_192328684
net hardgelopen buiten ^O^
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_192360771
Ik doe de ene dag fappen met m'n rechterhand en de andere dag met m'n linker hand.

#stayfit
pi_192385299
Goed bezig Gehrman! Alle beetjes helpen!
pi_192385343
Bewegen we nog een beetje, mensen? Hier nog wat inspiratiefilmpjes:

Overigens lijken ze allemaal wel een beetje op elkaar, maar er zitten kleine verschillen in qua oefeningen. Ze lijken ook wel op deze:
https://www.dokterdokter.(...)voor-thuis/item72365

De meeste workouts bevatten i.i.g. de meest gebruikelijke oefeningen zoals push-ups, lunges, crunches, plank, wall-sit, squat en natuurlijk de onvermijdelijke jumping jacks om mee te starten.

Ik heb er een paar gedaan (geheel of gedeeltelijk).

Leuk voor als je tijd genoeg hebt (en sportief bent ingesteld): zoek de verschillen qua oefeningen in de bovenstaande workouts. :P
  woensdag 1 april 2020 @ 08:58:46 #76
372302 Revanches
Soeverein en onafhankelijk
pi_192385354
Zit 3x per week op de mountainbike en loop elke dag 5k ongeveer.
And I am a weapon of massive consumption
And it's not my fault it's how I'm programmed to function
pi_192385433
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 maart 2020 20:45 schreef deedeetee het volgende:
Elke dag een 3 kwartier/uurtje wandelen, waarbij flink doorstappen is voor een oude dame hopelijk genoeg beweging. :)
Ik ben dan wel wat jonger, maar ik wandel ook elke avond 3 kwartier tot een uurtje. Tegenwoordig wel laat in de avond zodat ik weinig mensen tegenkom.
ROBODEMONS..................|:(
pi_192386458
Heel veel yoga scholen doen nu online klassen, bijv via zoom. Mijn school ook en dat werkt prima kan ik zeggen. Best fijn om vanuit je eigen woonkamer toch met anderen en een docent om je heen je lichaam te rekken en strekken en je in het zweet te werken. Zeker nu vind ik yoga echt heel lekker, om fit te blijven, even terug naar de basis, en je hoofd leeg te maken. Met online klassen is er ook op zich niks dat je tegenhoudt om bij een school ergens in verweggistan te gaan yoga'en dus je keuzemogelijkheid is een stuk groter dan normaal.
pi_192386639
quote:
3s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:13 schreef Farenji het volgende:
Heel veel yoga scholen doen nu online klassen, bijv via zoom. Mijn school ook en dat werkt prima kan ik zeggen. Best fijn om vanuit je eigen woonkamer toch met anderen en een docent om je heen je lichaam te rekken en strekken en je in het zweet te werken. Zeker nu vind ik yoga echt heel lekker, om fit te blijven, even terug naar de basis, en je hoofd leeg te maken. Met online klassen is er ook op zich niks dat je tegenhoudt om bij een school ergens in verweggistan te gaan yoga'en dus je keuzemogelijkheid is een stuk groter dan normaal.
Met anderen om je heen? Hoe bedoel je dat? Een soort super-Skype, dat iedereen elkaar kan zien?
  woensdag 1 april 2020 @ 10:29:07 #80
168739 Red_85
'echt wel'
pi_192386713
De tuin is fijn om van dit soort oefeningen te doen. Gelukkig heb ik er 1 met ruimte zat.

Verder is een collega naast het werk fitness leraar en heeft wat oefeningen opgenomen en gedeeld op Sharepoint. Heel fijn. Dat lekker door de savonds. En in het weekend overdag en het weer het toelaat een fijn stuk fietsen, alleen of met vriendin.

quote:
0s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:39 schreef jigggy het volgende:
Elke dag 6x 25 pushups,en dit filmpje


Probeer om de 2 dagen 25 pushups meer te doen en als het echt een dag niet gaat neem ik een rust dag en ga ik ipv dit een kilometer of 10 wandelen
Oew, weer inspiratie.

quote:
Oew, hele andere inspiratie. Goede oefeningen ook.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_192386863
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:24 schreef Salina het volgende:

[..]

Met anderen om je heen? Hoe bedoel je dat? Een soort super-Skype, dat iedereen elkaar kan zien?
Ja, heb je nog nooit zoom of google meet/hangout gebruikt? Laptop op de grond zodat de docent je mat en jou kan zien, en je ziet de andere deelnemers dan ook, mits die hun camera aan hebben staan. Voordeel is dat je je microfoon zelf uit kan zetten zodat je gewoon tijdens de lastige asanas ongeneerd een scheet kan laten. :D
pi_192389253
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:37 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ja, heb je nog nooit zoom of google meet/hangout gebruikt? Laptop op de grond zodat de docent je mat en jou kan zien, en je ziet de andere deelnemers dan ook, mits die hun camera aan hebben staan. Voordeel is dat je je microfoon zelf uit kan zetten zodat je gewoon tijdens de lastige asanas ongeneerd een scheet kan laten. :D
Zoom of Google meet/hangout zegt me helemaal niets! _O- :@
Ik ben niet zo thuis in de nieuwste snufjes en technieken. Maar klinkt wel leuk.

Dus je kunt wel ongegeneerd naar je mede-yogisten kijken? :@

Yogisten is geen echt woord, verzin ik even ter plekke, kan ff geen snellere benaming vinden voor meerdere yoga-cursisten.
pi_192389364
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 10:29 schreef Red_85 het volgende:
De tuin is fijn om van dit soort oefeningen te doen. Gelukkig heb ik er 1 met ruimte zat.

Verder is een collega naast het werk fitness leraar en heeft wat oefeningen opgenomen en gedeeld op Sharepoint. Heel fijn. Dat lekker door de savonds. En in het weekend overdag en het weer het toelaat een fijn stuk fietsen, alleen of met vriendin.
[..]

Oew, weer inspiratie.
[..]

Oew, hele andere inspiratie. Goede oefeningen ook.
Eerste filmpje is inderdaad ook een leuke toevoeging aan je schema. Zit ook enige overlap in met de oefeningen in de 4 filmpjes die ik vanmorgen plaatste, zoals de bicycle kick/plank of hoe die ook heette, en wat andere oefeningen.
Maar ook weer nieuwe exercises. :Y)
En dit ziet er wel uit als een lekker zware workout.

Tweede filmpje is ook interessant. De oefeningen ook wel. :Y)
pi_192389405
Overigens kun je ook wel combineren, meerdere van die korte workouts achter elkaar doen.

Of zoals ik, sommige oefeningen zwaarder maken: met lunges, squats en push-ups doe ik wel eens een rugzak om met een kilo of 6-8 aan boeken en dumbells er in. Of ik loop met medicine ball van 12kg te lungen of squatten.
Maar dat doe ik niet altijd hoor, alleen als ik zin heb. :B
pi_192389438
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 12:38 schreef Salina het volgende:

[..]

Zoom of Google meet/hangout zegt me helemaal niets! _O- :@
Ik ben niet zo thuis in de nieuwste snufjes en technieken. Maar klinkt wel leuk.

Dus je kunt wel ongegeneerd naar je mede-yogisten kijken? :@

Yogisten is geen echt woord, verzin ik even ter plekke, kan ff geen snellere benaming vinden voor meerdere yoga-cursisten.
Yogi's. En nee, als je ongegeneerd naar de strakke yoga pants van je mede yogi's gaat zitten kijken dan word je er al heel snel uitgekickt, net als zou gebeuren in een echte les. Gluren doe je maar ergens anders. Als je meedoet aan de les heb je ook meestal helemaal geen tijd of aandacht over om met iets anders bezig te zijn dan met je eigen practice want yoga is (anders dan je zou verwachten van wat je in de yoghurt reclame ziet) gewoon keihard werken.
  woensdag 1 april 2020 @ 14:08:53 #86
168739 Red_85
'echt wel'
pi_192391102
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 12:46 schreef Salina het volgende:
Overigens kun je ook wel combineren, meerdere van die korte workouts achter elkaar doen.

Of zoals ik, sommige oefeningen zwaarder maken: met lunges, squats en push-ups doe ik wel eens een rugzak om met een kilo of 6-8 aan boeken en dumbells er in. Of ik loop met medicine ball van 12kg te lungen of squatten.
Maar dat doe ik niet altijd hoor, alleen als ik zin heb. :B
Heb ook nog een paar zware stoeptegels in de tuin liggen. Kwam met mijn eigen fantasie al een heel eind, maar inspiratie en monkey-see-monkey-do is altijd welkom.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_192391420
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 12:48 schreef Farenji het volgende:

[..]

Yogi's. En nee, als je ongegeneerd naar de strakke yoga pants van je mede yogi's gaat zitten kijken dan word je er al heel snel uitgekickt, net als zou gebeuren in een echte les. Gluren doe je maar ergens anders. Als je meedoet aan de les heb je ook meestal helemaal geen tijd of aandacht over om met iets anders bezig te zijn dan met je eigen practice want yoga is (anders dan je zou verwachten van wat je in de yoghurt reclame ziet) gewoon keihard werken.
Yogi's is het woord? Officieel?

Ah, was maar een grapje h, van dat ongegeneerd staren. ;)
Ik ben in de sportschool altijd heel serieus bezig, stalen blik, volgens mij heb ik echt zo'n blik van " praat niet tegen me" of "kijk niet naar me". Vind het ook wel irritant als mensen naar je kijken of tegen je gaan praten terwijl ik intensief bezig ben. Al ben je soms toch even een paar seconden afgeleid door die strakke yogapants, maar daarna is het weer: hop, en door.

Ik denk niet dat zo'n groepsles via Zoom of Google iets voor mij is. Op de sportschool trouwens ook nog nooit groepslessen gedaan, al kan ik ze wel gewoon doen.

Geef mij maar gewoon alleen sporten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Salina op 01-04-2020 14:28:59 ]
pi_192391518
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:08 schreef Red_85 het volgende:

[..]

Heb ook nog een paar zware stoeptegels in de tuin liggen. Kwam met mijn eigen fantasie al een heel eind, maar inspiratie en monkey-see-monkey-do is altijd welkom.
Klinkt goed. Maar wat doe je dan met die stoeptegels? Laat je die door iemand anders op je rug leggen als je push-ups gaat doen?

Of stop je die in een grote (hele grote) rugzak of backpack? Dan zou je er wel mee kunnen sporten (squat/lunges/etc.).

Ik denk wel dat enige voorzichtigheid altijd op zijn plek is, als je dingen op je rug gaat doen tijdens het sporten.

Enne, noemde je mij een aap trouwens? :@ :D
  woensdag 1 april 2020 @ 14:32:55 #89
168739 Red_85
'echt wel'
pi_192391608
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:27 schreef Salina het volgende:

[..]

Klinkt goed. Maar wat doe je dan met die stoeptegels? Laat je die door iemand anders op je rug leggen als je push-ups gaat doen?

Of stop je die in een grote (hele grote) rugzak of backpack? Dan zou je er wel mee kunnen sporten (squat/lunges/etc.).

Ik denk wel dat enige voorzichtigheid altijd op zijn plek is, als je dingen op je rug gaat doen tijdens het sporten.

1. Voor je gezicht vasthouden en dan naar beneden en boven met gestrekte armen.
2. Vast pakken met 2 handen, squaten, tegelijk naar beneden en de tegel de grond laten raken, daarna strekken en de stoeptegel boven je hoofd zwaaien, daarna weer squaten en de tegel de grond laten raken... herhalen herhalen herhalen tot je niet meer kan.

quote:
Enne, noemde je mij een aap trouwens? :@ :D
Zijn we toch eigenlijk ook?
Enige verschil is dat onze voorouders ooit het vuur hebben weten onder controle te krijgen. *) ;)
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_192391741
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:32 schreef Red_85 het volgende:

[..]

1. Voor je gezicht vasthouden en dan naar beneden en boven met gestrekte armen.
2. Vast pakken met 2 handen, squaten, tegelijk naar beneden en de tegel de grond laten raken, daarna strekken en de stoeptegel boven je hoofd zwaaien, daarna weer squaten en de tegel de grond laten raken... herhalen herhalen herhalen tot je niet meer kan.
[..]
Klinkt goed! Kijk, dat kan ik dus weer niet. Met die stoeptegels kun je ook je biceps trainen als je wilt.

Die oefening die jij beschrijft hierboven kan ik met de medicine ball wel doen, en heb ik ook wel eens gedaan. Ook de biceps kan goed met de medball.
En daarnaast heb ik de weerstandsbanden nog (zwart en blauw), handig voor alle spiergroepen.

quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:32 schreef Red_85 het volgende:

Zijn we toch eigenlijk ook?
Enige verschil is dat onze voorouders ooit het vuur hebben weten onder controle te krijgen. *) ;)
Ah, op die manier. Nouja, ik ga straks in mijn apenpak sportkledij weer even lekker sporten. Heb meteen zin gekregen van al die tips en trucs.
  woensdag 1 april 2020 @ 15:03:28 #91
168739 Red_85
'echt wel'
pi_192392117
quote:
0s.gif Op woensdag 1 april 2020 14:42 schreef Salina het volgende:

[..]

Klinkt goed! Kijk, dat kan ik dus weer niet. Met die stoeptegels kun je ook je biceps trainen als je wilt.

Die oefening die jij beschrijft hierboven kan ik met de medicine ball wel doen, en heb ik ook wel eens gedaan. Ook de biceps kan goed met de medball.
En daarnaast heb ik de weerstandsbanden nog (zwart en blauw), handig voor alle spiergroepen.
[..]

Ah, op die manier. Nouja, ik ga straks in mijn apenpak sportkledij weer even lekker sporten. Heb meteen zin gekregen van al die tips en trucs.
^O^ :Y
Succes :)
Morgen weer.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_192411713
ik ging gisteravond joggen, moest wel meerdere keren het gras op om mensen te ontwijken
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_192471628
Deze keer na 22.00uur gegaan om te joggen
Er waren weinig joggers, wel veel mensen die een frisse neus aan het halen waren voor mijn gevoel.
Moest paar keer oversteken om uit de buurt van meerdere mensen te blijven.

diepe zucht....
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_192473156
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 01:46 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
Deze keer na 22.00uur gegaan om te joggen
Er waren weinig joggers, wel veel mensen die een frisse neus aan het halen waren voor mijn gevoel.
Moest paar keer oversteken om uit de buurt van meerdere mensen te blijven.

diepe zucht....
Schandalig. :P
Ik moet ook weer meer gaan wandelen of joggen. Zaterdag 5 kwartier gewandeld, en joggen bijna 3 weken geleden voor het laatst. Ik ben toch wat lui aan het worden.

Wel bijna elke dag fitnessoefeningen, maar toch...

Ik moet even een tijdje bij doen denk ik.

Ik blijf er bij dat de eerder geplaatste YT-Tabata-filmpjes fijne HIIT-trainingen zijn. Heb er gisteren 2 gedaan: een van 20 minuten (wel versneld afgespeeld, 1:25, dus pakweg 15 min) en een van 12 minuten.

Alleen voor de borstspieren en biceps moet ik nog wel een tandje bij doen ook. Die worden te weinig meegenomen in die Tabata-filmpjes.
  maandag 6 april 2020 @ 09:54:58 #95
308523 the-eye
boycot oranje
pi_192473828
Hebben jullie ook dat als je tijdens je workout naar adem staat te happen dat gelijk de schrik om je hart slaat van "Heb ik 't al :{ "
  maandag 6 april 2020 @ 10:01:07 #96
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_192473922
Gisteren om 16:30 gaan rennen.

Was vrij druk rond sloterplas. Park zat vol met mensen die aan het zonnen waren. Bizar.
It's muffin time.
pi_192474049
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 09:54 schreef the-eye het volgende:
Hebben jullie ook dat als je tijdens je workout naar adem staat te happen dat gelijk de schrik om je hart slaat van "Heb ik 't al :{ "
Heb je al wat? Corona?

Nee, dat heb ik niet (de schrik).

Misschien heb je dan te weinig uithoudingsvermogen, of een te zware workout gedaan. :P
Maar geen Corona.
  maandag 6 april 2020 @ 10:16:32 #98
308523 the-eye
boycot oranje
pi_192474134
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:08 schreef Salina het volgende:

[..]

Heb je al wat? Corona?

Nee, dat heb ik niet (de schrik).

Misschien heb je dan te weinig uithoudingsvermogen, of een te zware workout gedaan. :P
Maar geen Corona.
Tuurlijk was het een zware workout. Ik heb een paar uur trillende spieren gehad en dat betekent dat je te ver bent gegaan. Maarja dat weet je ook pas achteraf.
pi_192474151
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:16 schreef the-eye het volgende:

[..]

Tuurlijk was het een zware workout. Ik heb een paar uur trillende spieren gehad en dat betekent dat je te ver bent gegaan. Maarja dat weet je ook pas achteraf.
Een paar uur trillende spieren? Wow. Dat heb ik nog nooit gehad. Wat heb je gedaan dan??
  maandag 6 april 2020 @ 10:20:46 #100
308523 the-eye
boycot oranje
pi_192474183
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:18 schreef Salina het volgende:

[..]

Een paar uur trillende spieren? Wow. Dat heb ik nog nooit gehad. Wat heb je gedaan dan??
Ja nou.... warmingup met touwtje springen en alles losgooien en daarna krachttraining. klein uurtje bezig geweest
pi_192474204
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:20 schreef the-eye het volgende:

[..]

Ja nou.... warmingup met touwtje springen en alles losgooien en daarna krachttraining. klein uurtje bezig geweest
Maar wat voor krachttraining? Heb je zelf apparatuur thuis? Dumbells? Ben wel benieuwd.

Ik mis de dumbells en barbell wel moet ik zeggen. Werkt toch wat makkelijker voor de borst, triceps en schouders.
pi_192474231
Ik ben bezig met deze 3 weken diet training en daarnaast wissel ik het af met haar dance

video's. Best pittig *O*


Daarnaast krachttraining met de kettlebell. Zoals deze voor beginners:10 minuten:[ Bericht 10% gewijzigd door Nadelspiel op 06-04-2020 10:44:01 ]
pi_192474239
quote:
14s.gif Op dinsdag 24 maart 2020 14:51 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik woon dicht bij The New Forest (Engeland) en daar zijn plekken die enorm drassige en baggerig zijn. Daar komt dus geen hont. Dus kaplaarzen aan en gaan :). Schitterende natuur.

Maar zolang ik symptomen heb ga ik echt niet mijn huis uit, ook niet als ik vrijwel zeker weet dat ik niemand tegenkom. Wel kut met dit prachtige weer, aangezien er nogal wat valt in te halen van de afgelopen maanden :P
New Forest, mooi! Ik woon in een dorpje in de buurt van Oxford, aan een doodlopende weg naar een oude molen en met toegang tot paden langs velden. Gelukkig is het eindelijk allemaal wat opgedroogd hier en hoef ik niet meer door de bagger te rennen. Wel zie ik hier veel meer mensen hardlopen, dan normaal. En ook fietsers die overduidelijk normaal niet fietsen.
Maar ik doe gewoon elke dag een stuk hardlopen, en ook nog fietsen 3-4 keer in de week, meestal op de trainer binnen. Zwemmen komt er helaas niet van.
pi_192474272
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:25 schreef George_of_the_Jungle het volgende:
Ik woon in een dropje
Lekker! :9~

Salmiak, zoet of zout?

Toch even Googlen waar jullie wonen. Engeland is best mooi denk ik.
pi_192474286
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:28 schreef Salina het volgende:

[..]

Lekker! :9~

Salmiak, zoet of zout?
:o Dubbel zout!
  maandag 6 april 2020 @ 10:29:58 #106
308523 the-eye
boycot oranje
pi_192474292
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:22 schreef Salina het volgende:

[..]

Maar wat voor krachttraining? Heb je zelf apparatuur thuis? Dumbells? Ben wel benieuwd.

Ik mis de dumbells en barbell wel moet ik zeggen. Werkt toch wat makkelijker voor de borst, triceps en schouders.
Ik heb een pullup bar met daar aan ook nog een slingtrainer en het apparaat wat je in het filmpje ziet en een power wheel.
Dus ik kan genoeg, op allerlei manieren doen


[ Bericht 4% gewijzigd door the-eye op 06-04-2020 10:39:24 ]
pi_192474354
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:29 schreef the-eye het volgende:

[..]

Ik heb een pullup bar met daar aan ook nog een slingtrainer en het apparaat wat je in het filmpje ziet en een power wheel.
Dus ik kan genoeg, op allerlei manieren doen
Nice.
pi_192474377
Meest simpele oplossing is door geregeld even te gaan traplopen van helemaal beneden tot aan de zolder even 2a 3x op en neer en 1x per uur bijvoorbeeld.

Je hoeft je niet meteen gelijk in zweet te jagen hoor, simpel bewegen is voldoende.
  maandag 6 april 2020 @ 10:37:06 #109
308523 the-eye
boycot oranje
pi_192474398
quote:
0s.gif Op maandag 6 april 2020 10:34 schreef Salina het volgende:

[..]

Nice.
Man! als je in die slingtrainer je borst of triceps traint is echt killing (voor mij) Dus zoals in ringen jezelf omhoog drukken of proberen een kreuzhang te doen.
pi_192552623
deze keer om 00:30uur gaan joggen
gelukkig was het deze keer wel rustig en heb ik maar een paar keer hoeven te ontwijken/oversteken :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  vrijdag 10 april 2020 @ 14:44:57 #111
46794 Berkery
Fat bastard
pi_192552799
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 14:24 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:
deze keer om 00:30uur gaan joggen
gelukkig was het deze keer wel rustig en heb ik maar een paar keer hoeven te ontwijken/oversteken :)
Waar woon je dan? Hier kan ik elk moment van de dag wel de straat op zonder problemen. Ik woon in een doorsnee woonwijk in een doorsnee provinciestad.
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_192552847
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 april 2020 14:44 schreef Berkery het volgende:

[..]

Waar woon je dan? Hier kan ik elk moment van de dag wel de straat op zonder problemen. Ik woon in een doorsnee woonwijk in een doorsnee provinciestad.
Amsterdam :)
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  vrijdag 10 april 2020 @ 14:54:16 #113
46794 Berkery
Fat bastard
pi_192552882
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 14:49 schreef W.H.I.S.T.L.E het volgende:

Amsterdam :)
Dan kan ik me er iets bij voorstellen :D
Herman Melville’s “Moby Dick” has perhaps the most memorable opening line in all of Western literature:
“I hope you motherfuckers like reading about whales”
pi_192552936
Dus ik deed dit voor de lol vanmorgen: https://vitals.lifehacker(...)-with-ric-1842729598

Ik heb gelachen, me vermaakt en ga het noooooit weer doe _O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_192609561
https://www.lidl-shop.nl/(...)4634D567C8EF7F901A7F

Voor de fanatiekeling die nog gewichten wil kopen (zijn op de meeste plekken uitverkocht), de Lidl heeft een sandbag voor 30E inclusief verzendkosten #nospon
pi_192610454
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 april 2020 15:00 schreef Isabeau het volgende:
Dus ik deed dit voor de lol vanmorgen: https://vitals.lifehacker(...)-with-ric-1842729598

Ik heb gelachen, me vermaakt en ga het noooooit weer doe _O-
Snap ik! :D
Zowel dat je gelachen hebt, als dat je het nooit meer gaat doen. Mijn hemel, deze gast. Die ken ik van heuuul vroeger.

Weet er iemand trouwens waar je een beetje goedkoop wat dumbells (online) kan kopen? Minimaal 12-15 kilo? Misschien gaat het nog wel lang duren voor we weer naar de sportschool kunnen. Ik mis de dumbells en de borst/triceps/schouderoefeningen.
Ik heb een sch*thekel aan push-ups. En nu nog meer. :P
pi_192611178
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 11:26 schreef Salina het volgende:

[..]

Snap ik! :D
Zowel dat je gelachen hebt, als dat je het nooit meer gaat doen. Mijn hemel, deze gast. Die ken ik van heuuul vroeger.

Weet er iemand trouwens waar je een beetje goedkoop wat dumbells (online) kan kopen? Minimaal 12-15 kilo? Misschien gaat het nog wel lang duren voor we weer naar de sportschool kunnen. Ik mis de dumbells en de borst/triceps/schouderoefeningen.
Ik heb een sch*thekel aan push-ups. En nu nog meer. :P
Ik zou dolgraag nog een setje kopen (ik heb er 1 van 10,5 kilo, met losse schijven maar zou hier nog wel een extra van willen of een extra setje) maar voor een setje moet je ondertussen al bedragen van rond de 80 euro of zelfs meer voor aftikken op bol.com :(
pi_192611597
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 12:07 schreef Lafoy het volgende:

[..]

Ik zou dolgraag nog een setje kopen (ik heb er 1 van 10,5 kilo, met losse schijven maar zou hier nog wel een extra van willen of een extra setje) maar voor een setje moet je ondertussen al bedragen van rond de 80 euro of zelfs meer voor aftikken op bol.com :(
Ik zat net even te Googlen ja, en inderdaad zijn die bedragen echt fors voor een beetje dumbells van boven de 10 kilo p.s. Richting 80-100 euro al snel. Minimaal. En vaak ook nog uitverkocht of niet leverbaar.

Heb ik daar meer dan 2,5 jaar krachttraining voor gedaan. Een crisis en alle spieropbouw kan zomaar weg zijn. -O-
Nouja, bij wijze dan. Niet alles verdwijnt natuurlijk meteen.
Ik doe wel thuis wat oefeningen maar ik kan geen push-up meer zien, ik wil echt goede borstoefeningen die leuk zijn! Triceps/schouder kan ik wel trainen met de weerstandsbanden. Biceps kan ik ook trainen, benen ook (lunges, squats, wall-sit etc.). Maar borst wordt een probleem als dit nog lang gaat duren.
pi_192611642
Ff naar de pomp op en neer ja. Kmot peuke hebbe
pi_192611765
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 12:35 schreef Salina het volgende:

[..]

Ik zat net even te Googlen ja, en inderdaad zijn die bedragen echt fors voor een beetje dumbells van boven de 10 kilo p.s. Richting 80-100 euro al snel. Minimaal. En vaak ook nog uitverkocht of niet leverbaar.

Heb ik daar meer dan 2,5 jaar krachttraining voor gedaan. Een crisis en alle spieropbouw kan zomaar weg zijn. -O-
Nouja, bij wijze dan. Niet alles verdwijnt natuurlijk meteen.
Ik doe wel thuis wat oefeningen maar ik kan geen push-up meer zien, ik wil echt goede borstoefeningen die leuk zijn! Triceps/schouder kan ik wel trainen met de weerstandsbanden. Biceps kan ik ook trainen, benen ook (lunges, squats, wall-sit etc.). Maar borst wordt een probleem als dit nog lang gaat duren.
Lunges, squats en deadlifts zijn ook niet echt te doen zonder gewicht. Vandaar dat ik een 17 KG sandbag heb gekocht (zie bericht hierboven)

Het liefst had ik gewoon een stang met 2x 10 kilo, 2x5 en 2x 2,5, maar daar moet je ondertussen bijna 300 euro voor aftikken of zo :(
pi_192611836
Iedere 2 dagen loop ik in de namiddag een rondje van 1 tot 2 uur (afhankelijk van hoe interessant de podcast is).
Verder een beetje spelen met gewichtjes en opdrukken, maar niet meer dan dat. Het is niet ideaal, maar het is wat. Als het hart maar lekker gaat pompen.
pi_192612004
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 april 2020 12:44 schreef Lafoy het volgende:

[..]

Lunges, squats en deadlifts zijn ook niet echt te doen zonder gewicht. Vandaar dat ik een 17 KG sandbag heb gekocht (zie bericht hierboven)

Het liefst had ik gewoon een stang met 2x 10 kilo, 2x5 en 2x 2,5, maar daar moet je ondertussen bijna 300 euro voor aftikken of zo :(
Die sandbag is wel een leuk idee. Ik gebruik ook regelmatig een rugzak met wat dikke boeken en kleine dumbells (2 kilo ps) voor het squatten, lungen en zelfs voor push-ups. Ook heb ik een medicine ball van 12 kg.

Eventueel kan ik mijn grote travel bag volgooien met boeken, dan kom ik tot veel meer kilos dan nu het geval is. Misschien moet ik dat eens proberen. Of daar mee push-ups te doen.

Maar lungen en squatten is niet mijn grootste zorg, ik heb bovengemiddeld sterke beenspieren. Al zijn vooral squats ook voor andere spiergroepen wel nuttig.
pi_192624428
Nog zo'n goeie ouwe foute workout:
pi_192666443
gisteravond weer gaan hardlopen. Zag wel een duidelijke afvlakking, zo niet vermindering van het aantal joggers en ik ging nog wel eerder dan de vorige keer
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_192972787
Ik heb besloten dat ik vanaf morgen ga hardlopen. 4x 4km ong per week.
Conditie wordt gewoon slecht met enkel wat push ups en sit ups doen thuis.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 6 mei 2020 @ 13:23:04 #126
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_192972896
Gisteren 17km gelopen :+.
Vaak nu 1x in de week een lange wandeling (+-15km) en 2x 8-10km
Daarnaast 2x uurtje yoga en soms nog een andere training uit de categorie HIIT.

Kortom beweeg genoeg :) en ook al wat kilo's kwijt :+
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_192972942
Tip: cardio jazz via Youtube:
pi_192973044
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:13 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Ik heb besloten dat ik vanaf morgen ga hardlopen. 4x 4km ong per week.
Conditie wordt gewoon slecht met enkel wat push ups en sit ups doen thuis.
Grappig, ik wou dit topic ook weer eens van stal halen.

Bewegen is en blijft belangrijk.

Bij mij zit de laatste twee weken de klad er in. In alles, eigenlijk. Motivatie (om te sporten en bewegen, bv wandelen), eetgedrag (meer snoepen en snacken) en meer alcohol. Ik ben/was even klaar met thuis sporten. Ik wil vooral krachttraining doen, dat heb ik nu wel gezien thuis, zo zonder barbell, bench press en dumbells.

Ik snap best dat veel mensen gaan hardlopen, wandelen, fietsen, maar ik doe sport vooral voor de kracht en niet voor cardio. Anders val ik juist (veel) af, terwijl ik naar de sportschool ga om aan te komen.
Nu kan ik wel enkele percentages vet/kilootjes kwijtraken dus ben deze week toch weer begonnen wandelen, en ga nu vanaf deze week weer meer op eten en drinken letten (niet/minder snacken en alcohol).
Maar 4 keer in de week hardlopen ga ik niet doen, dan val ik echt te veel af vrees ik (ervaring van verleden ook). ;)

Gelukkig ben ik wel heel veel eiwitten blijven eten, ik merk dat het nog wel meevalt qua afname kracht/omvang. Tonijn, kip, kwark - veel kwark. Eiwitrepen, proteinepudding...alles.

Maar ik moet echt meer gaan bewegen. De motivatie terugkrijgen, iets minder lusteloos worden.
pi_192973191
Ja inderdaad, meer ongezonde zooi, meer alcohol. Daarom wil ik rennen het helpt me de rest van de dag gemotiveerd en sterk te zijn wat weer helpt met voeding en krachttraining.

Ik denk dat enige wat ik voor kracht echt nodig heb is een dumbellset en pull up bar. Ik denk dat ik dan heel veel kan doen.

Liefst zou ik ook een bokszak hebben maar heb de ruimte er niet voor helaas.
pi_192973209
Sinds ik dagelijks een uur tot 1,5 uur ga wandelen op rustig tempo, wordt mijn conditie weer normaler. En wat dansen met bovenstaande videoserie. Ik merk dat je rustig aan moet doen als je hele tijd hebt stilgezeten, lekker rustig tempo maar wel een lange tijd. Af en toe een dag heel weinig eten. Veel fruit.
  woensdag 6 mei 2020 @ 15:46:16 #131
168739 Red_85
'echt wel'
pi_192975022
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:33 schreef Salina het volgende:

[..]

Grappig, ik wou dit topic ook weer eens van stal halen.

Bewegen is en blijft belangrijk.

Bij mij zit de laatste twee weken de klad er in. In alles, eigenlijk. Motivatie (om te sporten en bewegen, bv wandelen), eetgedrag (meer snoepen en snacken) en meer alcohol. Ik ben/was even klaar met thuis sporten. Ik wil vooral krachttraining doen, dat heb ik nu wel gezien thuis, zo zonder barbell, bench press en dumbells.

Ik snap best dat veel mensen gaan hardlopen, wandelen, fietsen, maar ik doe sport vooral voor de kracht en niet voor cardio. Anders val ik juist (veel) af, terwijl ik naar de sportschool ga om aan te komen.
Nu kan ik wel enkele percentages vet/kilootjes kwijtraken dus ben deze week toch weer begonnen wandelen, en ga nu vanaf deze week weer meer op eten en drinken letten (niet/minder snacken en alcohol).
Maar 4 keer in de week hardlopen ga ik niet doen, dan val ik echt te veel af vrees ik (ervaring van verleden ook). ;)

Gelukkig ben ik wel heel veel eiwitten blijven eten, ik merk dat het nog wel meevalt qua afname kracht/omvang. Tonijn, kip, kwark - veel kwark. Eiwitrepen, proteinepudding...alles.

Maar ik moet echt meer gaan bewegen. De motivatie terugkrijgen, iets minder lusteloos worden.
Mij motiveert juist dit weer om wat te gaan doen.
Zaterdag en zondag de racefiets gepakt
Maandag krachttraining in de tuin
Gisteren 4 uur gewandeld in de natuur

Hou gewoon mijn ritme aan. 3-4x in de week iets van sport. En als het kan meer. Bepaalde oefeningen mis ik eerder die in de sportschool wel kunnen. De rest vind ik alleen maar beter buiten.
'Je gaat het pas zien als je het begrijpt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
  woensdag 6 mei 2020 @ 17:56:24 #132
61660 Lariekoek
Zo, jij bent echt grappig.
pi_192977208
Moeten ze vooral de sportscholen pas weer op 1 september open laten gaan :')
lariekoek (de ~ (m.)) 1 onzin
  Moderator woensdag 6 mei 2020 @ 18:03:35 #133
145080 crew  SuperwormJim
Het boegbeeld van FOK!
pi_192977358
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:33 schreef Salina het volgende:

[..]

Grappig, ik wou dit topic ook weer eens van stal halen.

Bewegen is en blijft belangrijk.

Bij mij zit de laatste twee weken de klad er in. In alles, eigenlijk. Motivatie (om te sporten en bewegen, bv wandelen), eetgedrag (meer snoepen en snacken) en meer alcohol. Ik ben/was even klaar met thuis sporten. Ik wil vooral krachttraining doen, dat heb ik nu wel gezien thuis, zo zonder barbell, bench press en dumbells.

Ik snap best dat veel mensen gaan hardlopen, wandelen, fietsen, maar ik doe sport vooral voor de kracht en niet voor cardio. Anders val ik juist (veel) af, terwijl ik naar de sportschool ga om aan te komen.
Nu kan ik wel enkele percentages vet/kilootjes kwijtraken dus ben deze week toch weer begonnen wandelen, en ga nu vanaf deze week weer meer op eten en drinken letten (niet/minder snacken en alcohol).
Maar 4 keer in de week hardlopen ga ik niet doen, dan val ik echt te veel af vrees ik (ervaring van verleden ook). ;)

Gelukkig ben ik wel heel veel eiwitten blijven eten, ik merk dat het nog wel meevalt qua afname kracht/omvang. Tonijn, kip, kwark - veel kwark. Eiwitrepen, proteinepudding...alles.

Maar ik moet echt meer gaan bewegen. De motivatie terugkrijgen, iets minder lusteloos worden.
Zo herkenbaar, deze post. Je kunt doen wat je wil, maar niets komt in de buurt van de sportschool als je jaren gewend bent aan 5x5 squat/bench/press/deadlift. ;(
pi_192982422
quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 17:56 schreef Lariekoek het volgende:
Moeten ze vooral de sportscholen pas weer op 1 september open laten gaan :')
Tja, 1 september dus.
Betaal ik daar al die contributie voor.

Mijn sportschool - een van de betere en duurdere in de stad - wilde niet aan stopzetten van de abonnementen, wat b.v. goedkopere sportscholen wel hebben aangeboden. Want dat zou hun financieel te veel in de problemen brengen. Wel zaten ze na te denken over korting op bepaalde zaken, als ze weer open gaan. Dat duurt nu dus ng 4 maanden. :{

Ze hebben wel een FB-pagina geopend alleen voor leden, waar regelmatig filmpjes/oefensessies op verschijnen. Tja, leuk, maar thuis oefeningen doen kan ik zelf ook en makkelijk via YT bijvoorbeeld. Genoeg te vinden op het net.

Dus nog maanden zonder sportschool/zware krachttraining. Dat samen met het thuiswerken wat ik al 2 maanden doe en dus ook tot minimaal september moet blijven doen (mijn werkgever volgt stipt de adviezen)...godskolere, ik heb nu al moeite met de motivatie soms.

Vandaag wel toch hardgelopen, misschien komt het door de berichtjes hier. ;) Toch 5 kilometer.
Morgen weer wat krachtoefeningen doen dan maar.

Maar ***, wat mis ik de dumbbells eigenlijk.

quote:
0s.gif Op woensdag 6 mei 2020 13:42 schreef Cesare-Borgia het volgende:
Ja inderdaad, meer ongezonde zooi, meer alcohol. Daarom wil ik rennen het helpt me de rest van de dag gemotiveerd en sterk te zijn wat weer helpt met voeding en krachttraining.

Ik denk dat enige wat ik voor kracht echt nodig heb is een dumbellset en pull up bar. Ik denk dat ik dan heel veel kan doen.

Liefst zou ik ook een bokszak hebben maar heb de ruimte er niet voor helaas.
Ik heb geeneens ruimte voor zo'n pull-up bar. :')
Leuk als je in zo'n klein flatje woont. Was ik nu maar verhuisd ooit.
pi_192984301
Vorige week een herstelweekje wat ook een kwakkelweekje werd. Minste week lopen dit jaar, 25k, maar wel minimaal elke dag een mijl. Deze week hopelijk 'gewoon' weer tussen de 50-60k, volgende week ook het fietsen weer oppakken.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')