abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_190315592
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Myraela het volgende:
Ik vind dus heel veel zoetigheid niet lekker, dat maakt het lastig. Dus schwarzwalder bijvoorbeeld maakt mij ook niet blij.

Plan is nu mijn eigen truffeltaart met een lading M&Ms erop: https://www.seasonwithlove.nl/luxe-chocolade-taart/ Dat kan van te voren, kan mijn vriend het meenemen terwijl ik op mijn werk zit en hoef ik op locatie helemaal niets meer te doen.
Ooh die taart! Met grove zoutkorrels aan de bovenkant lijkt ie me hemels O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_190316171
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:43 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik denk een kleintje kaasfondue en dan daarbij meer kaas en gesneden vleeswaren en awesomeness. Lekker borrelen.
* Lonaa slingert google aan.
Spianata romana is goddelijk in de kaasfondue.
Spoilers!
  zaterdag 7 december 2019 @ 19:24:16 #53
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190316178
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Myraela het volgende:
Ik vind dus heel veel zoetigheid niet lekker, dat maakt het lastig. Dus schwarzwalder bijvoorbeeld maakt mij ook niet blij.

Plan is nu mijn eigen truffeltaart met een lading M&Ms erop: https://www.seasonwithlove.nl/luxe-chocolade-taart/ Dat kan van te voren, kan mijn vriend het meenemen terwijl ik op mijn werk zit en hoef ik op locatie helemaal niets meer te doen.
Ik wilde iets dergelijks voorstellen, maar heb het recept alleen in het Frans :D

En als je nou echt niet van zoet houdt, zou ik er een tweede taartje bij bakken, maar dan iets quiche-achtigs met bijvoorbeeld een blauwe kaas. Kun je kiezen (tenzij iemand anders al voor een kaasgang zorgt natuurlijk).
pi_190316358
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Spianata romana is goddelijk in de kaasfondue.
Oh! Goede tip!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190318259
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ooh die taart! Met grove zoutkorrels aan de bovenkant lijkt ie me hemels O+
Oh, dat is ook nog wel een idee. :9

quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:24 schreef Gaoxing het volgende:
Ik wilde iets dergelijks voorstellen, maar heb het recept alleen in het Frans :D

En als je nou echt niet van zoet houdt, zou ik er een tweede taartje bij bakken, maar dan iets quiche-achtigs met bijvoorbeeld een blauwe kaas. Kun je kiezen (tenzij iemand anders al voor een kaasgang zorgt natuurlijk).
Zou ook nog kunnen! Maar ik denk dat ik het gewoon bij deze taart hou. We eten daarvoor wat hapjes, dus eten komen we sowieso niet tekort. En het is gewoon op de bank, dus als ik er toch geen zin in heb ook prima. Al is deze taart ook gewoon wel echt lekker, machtig en puur. Schuif ik voor mezelf de M&Ms eraf, maar dat vinden de kinderen leuk. :D
pi_190327214
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:11 schreef Myraela het volgende:
Ik kan juist echt geen dessert verzinnen. En dat is het enige dat ik maak dit jaar. Vind dat echt de kutste gang, ik eet het niet graag en ik maak het niet graag. Ik kom altijd op dezelfde dingen uit, crumble, tiramisu of chocolademousse oid.
Misschien is een mangomousse wat?
Het vruchtvlees van een mango pureren met wat poedersuiker, een klein beetje verse, geraspte gember en het sap van een halve limoen.
Klop 125 ml slagroom stijf.
Spatel de mangopuree door de slagroom.
Verdelen over 4 coupes of puddingschaaltjes en een uurtje in de koelkast.
Heerlijk fris, zoetzuur.
  zondag 8 december 2019 @ 16:00:39 #57
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_190329085
Onze voorlopige planning is ook klaar *O*
We eten beide kerstavonden thuis en maken het ons niet te moeilijk.

1e kerstdag, lekker licht omdat we eerst gaan brunchen bij familie
- edamame
- zelfgemaakte pokebowls (mango, zalm, zeewiersalade)
- loempiaatjes
- ben & jerry's ijs na :P

2e kerstdag, traditioneel
- ham en meloen
- prei/bloemkoolsoep
- biefstuk van de bbq, aardappelbolletjes, gevulde champignons, stoofpeertjes, boontjes in spek gewikkeld
- tiramisu
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_190329536
Ik zit te denken om zalm te roken in mijn rookoventje vooraf, maar waarmee zal ik dat combineren?

Hoofd wordt een stoof van wild, daar zoek ik nog iets bij.

Dessert wordt witte chocolademousse met karamel/zoute popcorn.
  maandag 9 december 2019 @ 11:28:34 #59
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190341007
Wij zijn nog in het ongewisse wie het feest gaat hosten en wie alles gaat maken. Wel is duidelijk dat er een vis en vlees hoofdgerecht gaan komen. Heeft iemand een vishoofdgerecht dat tegenstand kan bieden aan een klassiek vleesgerecht voor Kerst (rund/wild/kalkoen).
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_190341266
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 16:29 schreef Tuindier het volgende:
Ik zit te denken om zalm te roken in mijn rookoventje vooraf, maar waarmee zal ik dat combineren?

Hoofd wordt een stoof van wild, daar zoek ik nog iets bij.

Dessert wordt witte chocolademousse met karamel/zoute popcorn.
Ik heb ooit zelf graved lax gemaakt met biet, en dat combineerde ik met een kleine zoete aardappelpannenkoek (van geraspte aardappel) met een dotje zure room, dille en een zachtgekookt kwarteleitje. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190341480
Het was even terugzoeken en een matige foto:
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2019 @ 15:57:32 #62
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346198
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2019 11:40 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb ooit zelf graved lax gemaakt met biet, en dat combineerde ik met een kleine zoete aardappelpannenkoek (van geraspte aardappel) met een dotje zure room, dille en een zachtgekookt kwarteleitje. :Y
Ik heb vorig jaar ook graved lax gemaakt (en was verbaasd hoe simpel dat was, trouwens), maar ik vind het wel een beetje een voorgerechtgerecht :)

Maar wat dan wel..... Ik denk wel meteen aan zalm, misschien in bladerdeeg, omdat niet zo snel omver geblazen wordt door wild e.d. Even over denken...

quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 16:29 schreef Tuindier het volgende:
Ik zit te denken om zalm te roken in mijn rookoventje vooraf, maar waarmee zal ik dat combineren?

Hoofd wordt een stoof van wild, daar zoek ik nog iets bij.

Dessert wordt witte chocolademousse met karamel/zoute popcorn.
Oe lekker! Voor je voorgerecht een trio van zalm met zelfgemaakte graved lax en iets zalmrillettes achtigs? Die laatste is bij ons een jaarlijks terugkerend gerecht (en dan wordt er vaak ook nog een portie gemaakt voor O&N).
pi_190346269
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 15:57 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ik heb vorig jaar ook graved lax gemaakt (en was verbaasd hoe simpel dat was, trouwens), maar ik vind het wel een beetje een voorgerechtgerecht :)

Maar wat dan wel..... Ik denk wel meteen aan zalm, misschien in bladerdeeg, omdat niet zo snel omver geblazen wordt door wild e.d. Even over denken...
[..]

Oe lekker! Voor je voorgerecht een trio van zalm met zelfgemaakte graved lax en iets zalmrillettes achtigs? Die laatste is bij ons een jaarlijks terugkerend gerecht (en dan wordt er vaak ook nog een portie gemaakt voor O&N).
Dit was ook voorgerecht en na aanleiding van de post van Tuindier op wat bij de zalm te serveren. :P

wb jouw vis dat tegen een goed stuk vlees moet opboksen...vind ik lastig. Ga er eens op broeden. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2019 @ 16:02:11 #64
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346297
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2019 16:01 schreef Lonaa het volgende:
Dit was ook voorgerecht en na aanleiding van de post van Tuindier op wat bij de zalm te serveren. :P

wb jouw vis dat tegen een goed stuk vlees moet opboksen...vind ik lastig. Ga er eens op broeden. :Y
Ooooh sorry. Beetje ziek, beetje suf enzo :@
  maandag 9 december 2019 @ 16:02:54 #65
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190346318
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 15:57 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

en iets zalmrillettes achtigs? Die laatste is bij ons een jaarlijks terugkerend gerecht (en dan wordt er vaak ook nog een portie gemaakt voor O&N).
Heb je daar een recept voor? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190346325
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:02 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ooooh sorry. Beetje ziek, beetje suf enzo :@
Geeft niet. :*

Ik ooit zalm in bladerdeeg geserveerd voor naast de Beef Wellington (voornamelijk voor m'n moeder) en hoewel dat best kerstwaardig is, is het wel een beetje...saai. :D

Edit: maar dat was dus ook niet jouw vraag maar die van @Fretwork. :') Ik ben ook niet helemaal helder. :D
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2019 @ 16:04:16 #67
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346346
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2019 16:02 schreef Molo het volgende:
Heb je daar een recept voor? :9
Yep. Morgen ok? Moet 'm even overtypen en vertalen ;)
  maandag 9 december 2019 @ 16:05:06 #68
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346358
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 11:28 schreef Fretwork het volgende:
Wij zijn nog in het ongewisse wie het feest gaat hosten en wie alles gaat maken. Wel is duidelijk dat er een vis en vlees hoofdgerecht gaan komen. Heeft iemand een vishoofdgerecht dat tegenstand kan bieden aan een klassiek vleesgerecht voor Kerst (rund/wild/kalkoen).
Wil je het echt tegelijk serveren?
  maandag 9 december 2019 @ 16:34:44 #69
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190347092
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:04 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Yep. Morgen ok? Moet 'm even overtypen en vertalen ;)
Ja hoor, geen haast, kerst duurt nog wel even :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190349085
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2019 11:50 schreef Lonaa het volgende:
Het was even terugzoeken en een matige foto:
[ afbeelding ]
De zalm is hier gekleurd met biet dus? Ziet er ondanks matige foto erg lekker uit!
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:04 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Yep. Morgen ok? Moet 'm even overtypen en vertalen ;)
Ik heb ook wel interesse! Rilette klinkt goed, en van te voren voor te bereiden.
pi_190349258
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 18:06 schreef Tuindier het volgende:

[..]

De zalm is hier gekleurd met biet dus? Ziet er ondanks matige foto erg lekker uit!
[..]

Ik heb ook wel interesse! Rilette klinkt goed, en van te voren voor te bereiden.
Ja! Die leg je erop en de kleur trekt dan in de vis. Ziet er erg gaaf uit. En helemaal niet moeilijk. De combi zalm + zoete aardappel doet het ook erg goed. :Y Zou ook goed kun nen met zelfgerookte zalm. :)

https://www.jamieoliver.c(...)-beetroot-gravadlax/ (eerste link die ik vond)
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 10 december 2019 @ 05:00:52 #72
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190357599
Zalm rillette dus. Koud voorgerecht voor 4 personen:

Ingredienten:
1 teen knoflook, in plakjes
handvol tijm
1 onbehandelde citroen, sap geperst en schil geraspt
200 g zalmfilet, met huid
200 g gerookte zalm, gehakt
1 lente-ui, in kleine ringetjes
1 eetlepel verse dille, gehakt
2 eetlepels zachte boter
50 g creme fraiche

Je gaat eerst de zalmfilet stomen. Zonder meer de lekkerste methode, maar ik heb het recept ook wel eens gemaakt met een overgebleven stukje zalm uit de oven, en zelfs een keer met een blikje, wat de bereidingstijd behoorlijk verkort.

Mix knoflook, tijm en citroenrasp. Leg de helft op de bodem van een stoompan (als je die niet hebt zou ik het in de oven doen met een stukje alufolie er overheen). Zalmfilet erop, kruiden met zout en peper, en dan de andere helft van de tijmmix erop. Stoom 8 tot 10 minuten.

Meng de gerookte zalm, lente-ui en dille, en voeg een beetje citroensap toe.

Laat de zalmfilet afkoelen, haal de huid (en de knoflook, e.d.) ervan af en 'flake' de zalm.

Meng de zalm met de boter en creme fraiche tot een romige massa en vouw het gerookte zalm mengsel erdoor.

Proeven, evt. zout, peper en citroensap toevoegen en serveren mbv een ring of in een quenelle.

Nog steeds ziek en suf, dus als er iets raars in staat moet je het even zeggen ;)
  dinsdag 10 december 2019 @ 10:08:27 #73
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190359464
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:05 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Wil je het echt tegelijk serveren?
Yes, dat is wel het plan
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 10 december 2019 @ 20:58:24 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190368524
Thanks Gaoxing ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190398626
Heeft iemand hier nog beproefde recepten voor gevulde hele kip?

Ik heb 2 hele kippen voor de kerst (11 mensen), dus kan 2 recepten maken. Maar ik weet niet zo goed waar ik ze mee moet vullen en/of insmeren om een echt goede smaak te krijgen ...
pi_190404601
Oke, ik heb een zalmzijde en een everzwijnrollade gehaald bij de sligro. Zalmzijde wordt gerookt en gerilet en gegravardlaxt. Wat zal ik bij de everzwijnrollade serveren? Ik zag iets van rode kool crumble langs komen, maar dat wordt misschien wel erg zwaar, of niet?
pi_190404828
In The naked chef van Jamie Oliver staat een heel lekker recept voor gebraden kip.
  donderdag 12 december 2019 @ 23:23:27 #78
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190409442
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 20:24 schreef Tuindier het volgende:
Oke, ik heb een zalmzijde en een everzwijnrollade gehaald bij de sligro. Zalmzijde wordt gerookt en gerilet en gegravardlaxt. Wat zal ik bij de everzwijnrollade serveren? Ik zag iets van rode kool crumble langs komen, maar dat wordt misschien wel erg zwaar, of niet?
Zolang de rode kool als zuurtje fungeert denk ik dat het wel kan. Zou er zelf geen crumble van maken, dan zit je misschien inderdaad wat aan de zware kant.
Misschien een iets frissere groente zoals pastinaak ergens in verwerken?
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_190411321
Ik ga voor (ik volg niet alle recepten exact, maar dit is ter inspiratie voor anderen):

Voorgerechtjes
- Vijgen/Balsamico crème/Prosciutto/Amandel schaafsel
- Avocado met zoet aardappel (https://www.blissfulbasil.com/sweet-potato-avocado-bites/)
- Makreelmousse met dille (past wellicht niet helemaal in het geheel, maar als visliefhebbers, wilde ik het toch toevoegen)

Soep
- Champignonsoep (ala Heston Blumenthal)

Hoofdgercht
- Beef Wellington (wil het gewoon een keer proberen en het lijkt mij erg lekker) (https://www.seriouseats.c(...)ington-ultimate.html)
- Rode wijn saus (https://www.bbcgoodfood.c(...)t-and-red-wine-sauce)
- Aardappel puree (https://www.bonappetit.com/recipe/ultra-creamy-mashed-potatoes)
- Green Beans Almondine (https://simoneskitchen.nl(...)geroosterde-amandel/)

Nagerecht
- 'Pim's koekjes' (https://www.bbcgoodfood.com/recipes/2766669/chocolate-jaffa-pots)
  vrijdag 13 december 2019 @ 06:35:01 #80
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190411362
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 14:39 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Heeft iemand hier nog beproefde recepten voor gevulde hele kip?

Ik heb 2 hele kippen voor de kerst (11 mensen), dus kan 2 recepten maken. Maar ik weet niet zo goed waar ik ze mee moet vullen en/of insmeren om een echt goede smaak te krijgen ...
https://www.foodrepublic.(...)-and-zaatar-chicken/

Echt het lekkerste hele-kip-recept wat ik ken. Alleen niet echt gevuld (hoewel ik wel altijd een halve citroen/sinaasappel erin stop voor smaak en extra vocht).

quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 20:24 schreef Tuindier het volgende:
Oke, ik heb een zalmzijde en een everzwijnrollade gehaald bij de sligro. Zalmzijde wordt gerookt en gerilet en gegravardlaxt. Wat zal ik bij de everzwijnrollade serveren? Ik zag iets van rode kool crumble langs komen, maar dat wordt misschien wel erg zwaar, of niet?
Ik vind rode kool bij wild wel erg lekker O+ Jamie Oliver heeft verschillende lekkere recepten met een flinke hoeveelheid balsamico azijn die tot stroperig wordt ingekookt (oppassen als je het van tevoren maakt dat er niet teveel vocht is vrijgekomen; soms is alleen opwarmen niet genoeg en heb je een paar minuten nodig om opnieuw vrijgekomen vocht in te koken).
pi_190411425
quote:
0s.gif Op donderdag 12 december 2019 20:33 schreef Bleie het volgende:
In The naked chef van Jamie Oliver staat een heel lekker recept voor gebraden kip.
Dank je! Ik ga even op zoek naar iemand die dit boek heeft (ik heb hem niet ...)
pi_190411427
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 december 2019 06:35 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

https://www.foodrepublic.(...)-and-zaatar-chicken/


Echt het lekkerste hele-kip-recept wat ik ken. Alleen niet echt gevuld (hoewel ik wel altijd een halve citroen/sinaasappel erin stop voor smaak en extra vocht).
[..]

Ik vind rode kool bij wild wel erg lekker O+ Jamie Oliver heeft verschillende lekkere recepten met een flinke hoeveelheid balsamico azijn die tot stroperig wordt ingekookt (oppassen als je het van tevoren maakt dat er niet teveel vocht is vrijgekomen; soms is alleen opwarmen niet genoeg en heb je een paar minuten nodig om opnieuw vrijgekomen vocht in te koken).
Die ga ik iig maken, dank je!
pi_190412752
Even crosspost aangezien het voor het kerstmenu is:

Heeft iemand ervaring met zelfgemaakte (kaas of bv garnalen) kroketten in the airfryer? Kan dit? En zo ja hoe lang?
pi_190440148
Onze plannen zijn rond.

Kerstavond met gezin thuis. Moet nog bedenken wat ik dan maak. Wordt 3 gangen, liefst vegetarisch.

Eerste Kerstdag naar schoonouders, hoef ik niet voor te doen.

Tweede Kerstdag met mijn familie, 8 volwassenen en 6 kinderen (6-15 jaar). Ik maak een voorgerecht. Hoofdgerecht wordt stoof van wild, met puree, rodekool en stoofpeertjes. Toe maken broer en schoonzus, weet nog niet wat dat wordt.

Ik ben op zoek naar inspiratie voor dat voorgerecht. Liefst maak ik iets dat bij iedereen in de smaak valt. Verdere eisen: vegetarisch, thuis al te maken en goed te vervoeren (bakfiets, metro, lopen). Iemand een suggestie?
pi_190474344
Bleh, heb ook het nagerecht toegewezen gekregen. Vind ik nooit een spannend gerecht, maar goed, het is wel ontspannen voorwerken.

Ga denk voor deze passievrucht cheescakes:
http://theanswerisfood.co(...)esecake-in-een-glas/

Voor ons eigen kerstdiner ga ik wel lekker op de makkelijke toer.
Beenhammetje met geroosterde ovengroenten, soepje vooraf en ijs :P

[ Bericht 24% gewijzigd door ThePlaneteer op 16-12-2019 12:36:47 ]
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_190474428
Twee keer veel visite. Eerste kerstdag doen we rustig aan (restjes).

Kerstavond:
Klassieke garnalencocktail. Beef Wellington, aardappelkroketjes, spruitjes. Kaas. Crêpes Suzette.

Tweede kerstdag
Japanse garnalenkroketjes, Fois gras. Boeuf Bourguignon, rode wijnsaus, papardelle, sla. Kaas. Stofpeertjes met vanilleijs.

[ Bericht 10% gewijzigd door Aurelius op 16-12-2019 12:40:19 ]
pi_190476275
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 17:51 schreef Bleie het volgende:
Onze plannen zijn rond.

Kerstavond met gezin thuis. Moet nog bedenken wat ik dan maak. Wordt 3 gangen, liefst vegetarisch.

Eerste Kerstdag naar schoonouders, hoef ik niet voor te doen.

Tweede Kerstdag met mijn familie, 8 volwassenen en 6 kinderen (6-15 jaar). Ik maak een voorgerecht. Hoofdgerecht wordt stoof van wild, met puree, rodekool en stoofpeertjes. Toe maken broer en schoonzus, weet nog niet wat dat wordt.

Ik ben op zoek naar inspiratie voor dat voorgerecht. Liefst maak ik iets dat bij iedereen in de smaak valt. Verdere eisen: vegetarisch, thuis al te maken en goed te vervoeren (bakfiets, metro, lopen). Iemand een suggestie?
Carpaccio van geroosterde rode biet?
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 16 december 2019 @ 14:48:06 #88
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190477102
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 12:32 schreef Aurelius het volgende:
Twee keer veel visite. Eerste kerstdag doen we rustig aan (restjes).

Kerstavond:
Klassieke garnalencocktail. Beef Wellington, aardappelkroketjes, spruitjes. Kaas. Crêpes Suzette.

Tweede kerstdag
Japanse garnalenkroketjes, Fois gras. Boeuf Bourguignon, rode wijnsaus, papardelle, sla. Kaas. Stofpeertjes met vanilleijs.
Leuke, klassieke menu’s! Ik kreeg er honger van 🙂

Bij ons is oudste dochter (17) het hele menu aan het voorbereiden. Hier en daar wat ambitieus, en net zo eigenwijs als haar moeder, dus we gaan het zien.... ;)
pi_190481490
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 17:51 schreef Bleie het volgende:
Ik ben op zoek naar inspiratie voor dat voorgerecht. Liefst maak ik iets dat bij iedereen in de smaak valt. Verdere eisen: vegetarisch, thuis al te maken en goed te vervoeren (bakfiets, metro, lopen). Iemand een suggestie?
Kun je op locatie nog wel iets afbakken of moet het koud zijn? Een soep vind je misschien te simpel of saai, maar een goede uiensoep met gegratineerde kaas maakt mij altijd wel erg blij. Of een klein pasteitje met champignons, schaaltjes vullen met een champignonragout en afdekken met korstdeeg en dan daar nog even afbakken.
pi_190481952
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2019 17:51 schreef Bleie het volgende:
Ik ben op zoek naar inspiratie voor dat voorgerecht. Liefst maak ik iets dat bij iedereen in de smaak valt. Verdere eisen: vegetarisch, thuis al te maken en goed te vervoeren (bakfiets, metro, lopen). Iemand een suggestie?
En mocht er echt geen plekje op gasstel en/of in de oven over zijn, dan zou je bijvoorbeeld vegetarische summer rolls kunnen maken?

- Een dipsausje kan je makkelijk een dag van tevoren maken.
- Het snijden kan eerder op de dag (bieten, mango, wortel, komkommer, even rond-googelen en het zo kleurrijk mogelijk maken! :) )
- alleen wel kort van te voren de rijstvellen rollen (of misschien zelfs ter plekke?)
pi_190482610
Normaal vind ik garnalen erg lekker (gefrituurd). Is zo'n garnalen ring (rauw) van de LIDL lekker ?
pi_190482735
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 20:12 schreef Faerlina91 het volgende:
Normaal vind ik garnalen erg lekker (gefrituurd). Is zo'n garnalen ring (rauw) van de LIDL lekker ?
Ja, dat zijn prima garnalen. Maar zijn gewoon hele simpele garnalen.
  maandag 16 december 2019 @ 20:52:56 #93
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_190483710
Mn vrouw wil kerstdiner met haar ouders en mij doen.

Dat mijn schoonouders haring het lekkerst vinden van de supermarkt en alles wat wij lekker vinden afkraken, bewaar ik mijn heerlijkheden wel voor als we weer met zijn tweetjes zijn.

Dan het liefst ook hollandse garnalencocktails, maar ben niet zo van het pellen. Voor het gemak misschien toch maar van de supermarkt, maar dan merk ik toch wel weer de conserveringsmiddelen die erin zitten.
  maandag 16 december 2019 @ 20:59:57 #94
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190483888
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 20:12 schreef Faerlina91 het volgende:
Normaal vind ik garnalen erg lekker (gefrituurd). Is zo'n garnalen ring (rauw) van de LIDL lekker ?
Vooral saai, zeker als je er niks bij doet. Ze zijn trouwens gekookt, niet rauw

Ok op een Zweedse open sandwich ofzo, verder vooral meh. Goeie bron van eiwitten maar niets bijzonders. Niet te vergelijken met gefrituurde
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190484878
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 19:46 schreef realAIVD het volgende:

[..]

En mocht er echt geen plekje op gasstel en/of in de oven over zijn, dan zou je bijvoorbeeld vegetarische summer rolls kunnen maken?

- Een dipsausje kan je makkelijk een dag van tevoren maken.
- Het snijden kan eerder op de dag (bieten, mango, wortel, komkommer, even rond-googelen en het zo kleurrijk mogelijk maken! :) )
- alleen wel kort van te voren de rijstvellen rollen (of misschien zelfs ter plekke?)
Goed idee!
pi_190485745
Dank voor de voorgerechttips!

Ik kan ter plekke best nog iets opwarmen of zo, maar er is een klein keukentje, dus liefst niet al te veel. Soep zou wel kunnen, maar vind ik vooral lastig met vervoer.

Carpaccio is wel een goed idee, al houdt niet iedereen van niet. Maar ik zou twee versies kunnen doen, biet en rund, en dan kan iedereen kiezen.
pi_190491320
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 22:10 schreef Bleie het volgende:
Dank voor de voorgerechttips!

Ik kan ter plekke best nog iets opwarmen of zo, maar er is een klein keukentje, dus liefst niet al te veel. Soep zou wel kunnen, maar vind ik vooral lastig met vervoer.

Carpaccio is wel een goed idee, al houdt niet iedereen van niet. Maar ik zou twee versies kunnen doen, biet en rund, en dan kan iedereen kiezen.
Ja, bijv. En je kan het helemaal voorbereiden thuis, in aparte bakjes meenemen en dan daar opmaken. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190522270
Vorig jaar hebben we 5 dagen uitgebreid gekookt. Dit jaar heb ik weinig inspiratie. Het wordt in elk geval een avond fonduen bij mijn schoonmoeder. Dan maken we zelf nog:

- pizza van de bbq
- kaasfondue
- porchetta van de bbq met gepofte knolselderij met pesto en een aardappeltaart met cheddar. Voorgerecht gazpacho met feta, komkommer en olijven.
- snickers cheesecake
- bergen hapjes, kazen, worsten met zelfgebakken brood
- scones
- zelfgemaakte worstenbroodjes
- lenterollen met confit de canard en garnalen

Misschien maken we kroketten van de restjes.

[ Bericht 4% gewijzigd door Lucky_Strike op 18-12-2019 18:49:55 ]
Spoilers!
pi_190524040
Lijkt me nog een flink kook/bakkerst-diner LS! :)

Hier een redelijk simpele.

Kerstavond:
vooraf gerookte forelmousse met appel-dille spulletje a la Jumbo
hoofd roodgesmoord rundvlees met rettich op aardappelpuree met boontjes in gembersaus
chocola, koffie en cognac toe

1ste kerstdag:
vroege (en uitgebreide) mezze schotel
als de visite weg is ws nog een hapje en/of snackje na

2de kerstdag:
kaasfondue met alles er op en er aan,
of iets klassieks met als hoofd iets van de paardenslager

3de kerstdag:
uit eten bij een al-you-can-eat Koreaan, die ook ayce sushi en ayce chinees doet,
met het deel van de familie die daar de lol van in ziet (het leuke deel dus >:) )
  woensdag 18 december 2019 @ 20:20:03 #100
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_190524746
Op verzoek van velen in de familie maak ik weer mini quiches voor de brunch :D
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')