Is het te makkelijk als ik zeg 'geen zout toevoegen'? of zitten er nog meer haken en ogen aan een zoutbeperking?quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:09 schreef MilkTea het volgende:
Heeft er iemand misschien gerechten die leuk(en lekker) zijn voor kerst met een zoutbeperking? Ik mag geen ingrediënten gebruiken met meer dan 1,0 zout per 100 gram.
Ja, er zijn zo enorm veel producten waar je vanaf het begin al een dikke bult zout in zit. Toen mijn moeder een paar maanden geleden deze beperking kreeg was het echt even een klus om eten te koken waar überhaupt nog smaak aan zat.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:13 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Is het te makkelijk als ik zeg 'geen zout toevoegen'? of zitten er nog meer haken en ogen aan een zoutbeperking?
Op FB is iemand met een pagina met recepten zoutarm/loos zijn. De keuken van Martine.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:15 schreef MilkTea het volgende:
[..]
Ja, er zijn zo enorm veel producten waar je vanaf het begin al een dikke bult zout in zit. Toen mijn moeder een paar maanden geleden deze beperking kreeg was het echt even een klus om eten te koken waar überhaupt nog smaak aan zat.
Inmiddels wel gerechten gevonden met smaak, door onder andere kookboeken met zoutarme gerechten. Maar dit zijn over het algemeen "gewone" maaltijden. Niet iets voor kerst.
Ik heb al gegoogled en wat gerechten gevonden, maar was gewoon benieuwd of er op FOK! ook mensen zijn met deze beperking en wat langer ervaring
Ah, op die manier. Veel onbewerkte producten gebruiken.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:15 schreef MilkTea het volgende:
[..]
Ja, er zijn zo enorm veel producten waar je vanaf het begin al een dikke bult zout in zit. Toen mijn moeder een paar maanden geleden deze beperking kreeg was het echt even een klus om eten te koken waar überhaupt nog smaak aan zat.
Inmiddels wel gerechten gevonden met smaak, door onder andere kookboeken met zoutarme gerechten. Maar dit zijn over het algemeen "gewone" maaltijden. Niet iets voor kerst.
Ik heb al gegoogled en wat gerechten gevonden, maar was gewoon benieuwd of er op FOK! ook mensen zijn met deze beperking en wat langer ervaring
Die pagina is koolhydraat arm, niet zoutarm. Toch bedankt!quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Op FB is iemand met een pagina met recepten zoutarm/loos zijn. De keuken van Martine.
Ik zie het nu, da's apart. Want jaren geleden kookte zij zout arm ivm nierproblemen.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:20 schreef MilkTea het volgende:
[..]
Die pagina is koolhydraat arm, niet zoutarm. Toch bedankt!
Ik zou persoonlijk dan naar gerookte dingen kijken, gerookte zalm/paling etc heeft toch super veel smaak zonder toegevoegd zout. Moet je wel hier van houden natuurlijk, maar kan je toch iets feestelijks mee.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:09 schreef MilkTea het volgende:
Heeft er iemand misschien gerechten die leuk(en lekker) zijn voor kerst met een zoutbeperking? Ik mag geen ingrediënten gebruiken met meer dan 1,0 zout per 100 gram.
Geeft niet, meer zielen meer vreugd!quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:58 schreef anndb het volgende:
[..]
Ik zou persoonlijk dan naar gerookte dingen kijken, gerookte zalm/paling etc heeft toch super veel smaak zonder toegevoegd zout. Moet je wel hier van houden natuurlijk, maar kan je toch iets feestelijks mee.
Edit: Sorry lonaa ook al gezegd zie ik
Wat bedoel je eigenlijk met 1,0 zout per 100 gram?quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:09 schreef MilkTea het volgende:
Heeft er iemand misschien gerechten die leuk(en lekker) zijn voor kerst met een zoutbeperking? Ik mag geen ingrediënten gebruiken met meer dan 1,0 zout per 100 gram.
Kijk eens op https://natriumarm.eu. Nu niet meer zo actief, maar ze heeft daar veel lekkere gerechten op geplaatst.quote:Op donderdag 31 oktober 2019 16:09 schreef MilkTea het volgende:
Heeft er iemand misschien gerechten die leuk(en lekker) zijn voor kerst met een zoutbeperking? Ik mag geen ingrediënten gebruiken met meer dan 1,0 zout per 100 gram.
Wat heb je zoal besteld dan?quote:Op vrijdag 15 november 2019 11:15 schreef Sigaartje het volgende:
Ik organiseer voor vrinden een buffet bij mij thuis. Alles wordt verzorgd. Geen omkijken naar.
Dat moet nog gebeuren. Ik zat te denken aan een mix van Nederlands en Surinaams. Ze komen het brengen en daarna halen ze de boel weer op. Kost een paar honderd euro, maar dan ben je van alles af.quote:
Ik hou ook niet van spruitjes. Maar mijn vader is er dol op, en hij eet het zelden omdat zijn vriendin het niet lust.quote:Op woensdag 13 november 2019 10:44 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik vind spruitjes niet zo lekker. Mijn schoonmoeder zweert bij cranberries door de spruitjes.
Edit: zoiets dus: https://uitpaulineskeuken(...)-met-cranberrys.html
Oh, da's wel heel lief dan.quote:Op vrijdag 15 november 2019 12:21 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik hou ook niet van spruitjes. Maar mijn vader is er dol op, en hij eet het zelden omdat zijn vriendin het niet lust.
Vooral dat 'lust niks' is wel een uitdaging.quote:Op woensdag 4 december 2019 15:11 schreef LPFAN het volgende:
Ik ga waarschijnlijk ook koken voor mijn ouders met kerst, alleen ik heb echt geen idee wat, ikzelf zit met een medisch dieet zoals geen rauw vlees en eieren en zoutarm en mijn moeder lust helemaal niks. Iemand ideeen?
Zou zoiets een idee zijn? Varkenshaas gaat er vaak ook wel in bij mensen die 'niks lusten', geen ei, rauw vlees en zoutarm?quote:Op woensdag 4 december 2019 15:11 schreef LPFAN het volgende:
Ik ga waarschijnlijk ook koken voor mijn ouders met kerst, alleen ik heb echt geen idee wat, ikzelf zit met een medisch dieet zoals geen rauw vlees en eieren en zoutarm en mijn moeder lust helemaal niks. Iemand ideeen?
Oeh dat is wel een idee ja! thanks!quote:Op woensdag 4 december 2019 15:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Zou zoiets een idee zijn? Varkenshaas gaat er vaak ook wel in bij mensen die 'niks lusten', geen ei, rauw vlees en zoutarm?
http://www.theunsaltedhea(...)le-stuffed-pork.html
Ik doe dit jaar zelf niks, dus koken-by-proxy is het dichtsbij dat ik kom.quote:Op woensdag 4 december 2019 18:30 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Oeh dat is wel een idee ja! thanks!
Hahaquote:Op woensdag 4 december 2019 18:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik doe dit jaar zelf niks, dus koken-by-proxy is het dichtsbij dat ik kom.
Ik ging na je post ook gelijk heel enthousaist zitten googlen.quote:
Haha kom maar opquote:Op woensdag 4 december 2019 18:50 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ging na je post ook gelijk heel enthousaist zitten googlen.Dus, mocht je nog meer ideeen nodig hebben?
Ik zou er ook salie instoppen, misschien wel ipv rozemarijn (want vind ik meh). Salie, varken en appel gaat heel goed samen.quote:
Haha thanks voor de tips ;p nee hoor alleen hoofdgerecht is genoegquote:Op woensdag 4 december 2019 19:12 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zou er ook salie instoppen, misschien wel ipv rozemarijn (want vind ik meh). Salie, varken en appel gaat heel goed samen.
Verder denk ik, in het kader van je moeder, een goede aardappelpuree. Als je durft met ofwel een deel zoete aardappel, of pastinaak. Zoveel zout als je mag (want lekker) en verder in ieder geval nootmuskaat
Ook eventueel gepofte knoflook (uit de oven) als smaakmaker en/of bieslook. En peper
![]()
Eventueel zelfs nog in individuele dingetjes en dan even in de oven voor bruine randjes![]()
Zo bijv: http://www.inmyredkitchen.com/potato-peas-rosettes/
Of in een lege aardappelschil.
Ik weet niet wat voor groente je lekker vindt?
Moet je ook nog voorgerechten enzo?
Heb je een recept van Spinazie met kokosmelk en bieslook? Dit klinkt namelijk alsof ze dat hier ook wel lustenquote:Op woensdag 4 december 2019 19:29 schreef ChildoftheStars het volgende:
Spinazie met kokosmelk en bieslook
maar natuurlijkquote:Op donderdag 5 december 2019 16:54 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Heb je een recept van Spinazie met kokosmelk en bieslook? Dit klinkt namelijk alsof ze dat hier ook wel lusten
Dank je wel!!quote:Op donderdag 5 december 2019 17:00 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
maar natuurlijk
Ingrediëntne
30gr boter
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
450gr. pompoen geschild en in blokjes
1 groene paprika in stukjes
115gr okra in plakjes van 1cm
1 eetlepel gehakte tijm
250ml groente bouillon
300 gr spinazie
400ml kokosmelk
1 eetlepel gehakte biesloos
en naar smaak peper en zout
Boter smelten en daarin de ui en knoflook, bakken tot de ui zacht is. Daarna de paprika, okra en pompoen toevoegen totdat deze zacht is.
Tijm en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Deksel erop en tien minuten laten staan.
Spinazie, kokosmelk en bieslook in de pan. Spinazie laten slinken. En dan de boel zachtjes laten pruttelen. Niet koken, want dan gaat de kokosmelk schiften
Toko of marktquote:Op donderdag 5 december 2019 17:04 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dank je wel!!
Maar waar haal je okra in Nederland?!
Is dit niks voor je? Kun je grotendeels van tevoren klaarmaken en ipv zelfgemaakte chocolademousse kun je ook 400 gram kant en klare chocolademousse gebruiken.quote:Op zaterdag 7 december 2019 15:11 schreef Myraela het volgende:
Ik kan juist echt geen dessert verzinnen. En dat is het enige dat ik maak dit jaar. Vind dat echt de kutste gang, ik eet het niet graag en ik maak het niet graag. Ik kom altijd op dezelfde dingen uit, crumble, tiramisu of chocolademousse oid.
Ja hoor, ongeveer gelijke delen geraspte gruyère en Emmentaler, beetje maïzena, knoflook, witte wijn, Kirsch, peper en wat nootmuskaatquote:Op zaterdag 7 december 2019 16:00 schreef Lonaa het volgende:
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten.
Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap![]()
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje () of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?
Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
Oh ja, die had ik al eens opgeslagenquote:Op zaterdag 7 december 2019 16:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hoor, ongeveer gelijke delen geraspte gruyère en Emmentaler, beetje maïzena, knoflook, witte wijn, Kirsch, peper en wat nootmuskaat![]()
Gaat prima, wel wat geduld hebben, en is een wereld van verschil met pakjes.
https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/
Uiteraard meer kirsch dan staat beschreven, dat lijkt me logisch
kaasfondue zelf makenquote:Op zaterdag 7 december 2019 16:00 schreef Lonaa het volgende:
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten.
Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap![]()
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje () of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?
Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |