abonnement Unibet Coolblue
pi_190265439
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 15:11 schreef LPFAN het volgende:
Ik ga waarschijnlijk ook koken voor mijn ouders met kerst, alleen ik heb echt geen idee wat, ikzelf zit met een medisch dieet zoals geen rauw vlees en eieren en zoutarm en mijn moeder lust helemaal niks. Iemand ideeen? :{
Vooral dat 'lust niks' is wel een uitdaging. :{ Is er iets wat ze wel lust?
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 4 december 2019 @ 15:21:13 #27
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_190265519
Mijn moeder maakte vorig jaar voor het kerstdiner deze kaaskroketten nieuwe stijl en lasagne van draadjesvlees. Beide erg goed geslaagd en lekker, en het recept voor het vlees recept heb ik daarna nog meerdere keren gebruikt zonder lasagnevorm, maar gewoon als draadjesvlees bij het avondeten.
pi_190265684
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 15:11 schreef LPFAN het volgende:
Ik ga waarschijnlijk ook koken voor mijn ouders met kerst, alleen ik heb echt geen idee wat, ikzelf zit met een medisch dieet zoals geen rauw vlees en eieren en zoutarm en mijn moeder lust helemaal niks. Iemand ideeen? :{
Zou zoiets een idee zijn? Varkenshaas gaat er vaak ook wel in bij mensen die 'niks lusten', geen ei, rauw vlees en zoutarm?

http://www.theunsaltedhea(...)le-stuffed-pork.html
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 4 december 2019 @ 18:30:41 #29
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_190268782
quote:
2s.gif Op woensdag 4 december 2019 15:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Zou zoiets een idee zijn? Varkenshaas gaat er vaak ook wel in bij mensen die 'niks lusten', geen ei, rauw vlees en zoutarm?

http://www.theunsaltedhea(...)le-stuffed-pork.html
Oeh dat is wel een idee ja! thanks!
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_190268928
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:30 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Oeh dat is wel een idee ja! thanks!
Ik doe dit jaar zelf niks, dus koken-by-proxy is het dichtsbij dat ik kom. :D
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 4 december 2019 @ 18:45:09 #31
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_190269138
quote:
2s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:36 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik doe dit jaar zelf niks, dus koken-by-proxy is het dichtsbij dat ik kom. :D
Haha :D
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_190269252
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:45 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Haha :D
Ik ging na je post ook gelijk heel enthousaist zitten googlen. :D Dus, mocht je nog meer ideeen nodig hebben? :D
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 4 december 2019 @ 18:57:41 #33
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_190269426
quote:
2s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:50 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ging na je post ook gelijk heel enthousaist zitten googlen. :D Dus, mocht je nog meer ideeen nodig hebben? :D
Haha kom maar op :P
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_190269806
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 18:57 schreef LPFAN het volgende:

[..]

Haha kom maar op :P
Ik zou er ook salie instoppen, misschien wel ipv rozemarijn (want vind ik meh). Salie, varken en appel gaat heel goed samen.

Verder denk ik, in het kader van je moeder, een goede aardappelpuree. Als je durft met ofwel een deel zoete aardappel, of pastinaak. Zoveel zout als je mag (want lekker :9 ) en verder in ieder geval nootmuskaat :9 Ook eventueel gepofte knoflook (uit de oven) als smaakmaker en/of bieslook. En peper :9

Eventueel zelfs nog in individuele dingetjes en dan even in de oven voor bruine randjes :9
Zo bijv: http://www.inmyredkitchen.com/potato-peas-rosettes/
Of in een lege aardappelschil. :Y

Ik weet niet wat voor groente je lekker vindt?

Moet je ook nog voorgerechten enzo? :+
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190270289
Eerste kerstdag gaan we uiteten, tweede kerstdag kook ik. En het menu is verzonnen

- Spinazie met kokosmelk en bieslook
- Gemarineerde halloumi met rougaillesaus
-Kikkererwtenpilav met dadels en pijnboompitten

Waarschijnlijk een makkie in verhouding met wat jullie doen, maar dit leek ons lekker
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  woensdag 4 december 2019 @ 19:32:33 #36
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_190270363
quote:
2s.gif Op woensdag 4 december 2019 19:12 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik zou er ook salie instoppen, misschien wel ipv rozemarijn (want vind ik meh). Salie, varken en appel gaat heel goed samen.

Verder denk ik, in het kader van je moeder, een goede aardappelpuree. Als je durft met ofwel een deel zoete aardappel, of pastinaak. Zoveel zout als je mag (want lekker :9 ) en verder in ieder geval nootmuskaat :9 Ook eventueel gepofte knoflook (uit de oven) als smaakmaker en/of bieslook. En peper :9

Eventueel zelfs nog in individuele dingetjes en dan even in de oven voor bruine randjes :9
Zo bijv: http://www.inmyredkitchen.com/potato-peas-rosettes/
Of in een lege aardappelschil. :Y

Ik weet niet wat voor groente je lekker vindt?

Moet je ook nog voorgerechten enzo? :+
Haha thanks voor de tips ;p nee hoor alleen hoofdgerecht is genoeg :P
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_190284593
quote:
0s.gif Op woensdag 4 december 2019 19:29 schreef ChildoftheStars het volgende:
Spinazie met kokosmelk en bieslook
Heb je een recept van Spinazie met kokosmelk en bieslook? Dit klinkt namelijk alsof ze dat hier ook wel lusten ;)
pi_190284658
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 16:54 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Heb je een recept van Spinazie met kokosmelk en bieslook? Dit klinkt namelijk alsof ze dat hier ook wel lusten ;)
maar natuurlijk

Ingrediëntne
30gr boter
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
450gr. pompoen geschild en in blokjes
1 groene paprika in stukjes
115gr okra in plakjes van 1cm
1 eetlepel gehakte tijm
250ml groente bouillon
300 gr spinazie
400ml kokosmelk
1 eetlepel gehakte biesloos
en naar smaak peper en zout

Boter smelten en daarin de ui en knoflook, bakken tot de ui zacht is. Daarna de paprika, okra en pompoen toevoegen totdat deze zacht is.
Tijm en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Deksel erop en tien minuten laten staan.
Spinazie, kokosmelk en bieslook in de pan. Spinazie laten slinken. En dan de boel zachtjes laten pruttelen. Niet koken, want dan gaat de kokosmelk schiften
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_190284693
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 17:00 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

maar natuurlijk

Ingrediëntne
30gr boter
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
450gr. pompoen geschild en in blokjes
1 groene paprika in stukjes
115gr okra in plakjes van 1cm
1 eetlepel gehakte tijm
250ml groente bouillon
300 gr spinazie
400ml kokosmelk
1 eetlepel gehakte biesloos
en naar smaak peper en zout

Boter smelten en daarin de ui en knoflook, bakken tot de ui zacht is. Daarna de paprika, okra en pompoen toevoegen totdat deze zacht is.
Tijm en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Deksel erop en tien minuten laten staan.
Spinazie, kokosmelk en bieslook in de pan. Spinazie laten slinken. En dan de boel zachtjes laten pruttelen. Niet koken, want dan gaat de kokosmelk schiften
Dank je wel!!

Maar waar haal je okra in Nederland?!
pi_190284723
quote:
0s.gif Op donderdag 5 december 2019 17:04 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:

[..]

Dank je wel!!

Maar waar haal je okra in Nederland?!
Toko of markt
In Groningen je een Aziatische Supermarkt, waar ze het ook hebben
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_190285340
Het nagerecht voor kerstavond weet ik in ieder geval *O* worteltaart
pi_190312284
Ik kan juist echt geen dessert verzinnen. En dat is het enige dat ik maak dit jaar. Vind dat echt de kutste gang, ik eet het niet graag en ik maak het niet graag. Ik kom altijd op dezelfde dingen uit, crumble, tiramisu of chocolademousse oid.
  zaterdag 7 december 2019 @ 15:28:57 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190312462
Peuterproof kerstmenu hier met zijn drietjes

Vooraf toast met zalm en iets met frisse erwtjes.

Hoofdgerecht coquilles met geroosterde bloemkool, geroosterde kikkererwten en een parmezaanse kaaskrokantje.

Toe een chocoladetruffeltaartje maken met ganache on top (beetje Koekelastyle) en advocaat of geconfijte sinaasappelschillen erbij.
En aardbeienijs voor de mini madame hier in huis.

Makkelijk te maken en toch erg lekker denk ik

Voor met de families nog geen idee, komt vast goed (of niet, maar geen zin in druk om te maken en vooral zin in samenzijn en zulks *; )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 7 december 2019 @ 15:50:56 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_190312774
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:11 schreef Myraela het volgende:
Ik kan juist echt geen dessert verzinnen. En dat is het enige dat ik maak dit jaar. Vind dat echt de kutste gang, ik eet het niet graag en ik maak het niet graag. Ik kom altijd op dezelfde dingen uit, crumble, tiramisu of chocolademousse oid.
Is dit niks voor je? Kun je grotendeels van tevoren klaarmaken en ipv zelfgemaakte chocolademousse kun je ook 400 gram kant en klare chocolademousse gebruiken.

Heb het zelf ook gemaakt met de kerst en het viel erg in de smaak.

https://www.culinea.nl/recepten/schwarzwalder-kirsch-trifle/
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_190312850
Ik vind dus heel veel zoetigheid niet lekker, dat maakt het lastig. Dus schwarzwalder bijvoorbeeld maakt mij ook niet blij.

Plan is nu mijn eigen truffeltaart met een lading M&Ms erop: https://www.seasonwithlove.nl/luxe-chocolade-taart/ Dat kan van te voren, kan mijn vriend het meenemen terwijl ik op mijn werk zit en hoef ik op locatie helemaal niets meer te doen.
pi_190312913
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten. :7

Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap :')
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje ( :@ ) of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?

Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 7 december 2019 @ 16:06:50 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190313008
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:00 schreef Lonaa het volgende:
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten. :7

Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap :')
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje ( :@ ) of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?

Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
Ja hoor, ongeveer gelijke delen geraspte gruyère en Emmentaler, beetje maïzena, knoflook, witte wijn, Kirsch, peper en wat nootmuskaat :9

Gaat prima, wel wat geduld hebben, en is een wereld van verschil met pakjes.

https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/

Uiteraard meer kirsch dan staat beschreven, dat lijkt me logisch :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190313060
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:06 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja hoor, ongeveer gelijke delen geraspte gruyère en Emmentaler, beetje maïzena, knoflook, witte wijn, Kirsch, peper en wat nootmuskaat :9

Gaat prima, wel wat geduld hebben, en is een wereld van verschil met pakjes.

https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/

Uiteraard meer kirsch dan staat beschreven, dat lijkt me logisch :9
Oh ja, die had ik al eens opgeslagen :9 Geduld is het probleem niet.

Heb je ook wel eens andere varianten geprobeerd?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190313416
Hmm. Ik denk een kleintje kaasfondue en dan daarbij meer kaas en gesneden vleeswaren en awesomeness. Lekker borrelen.
* Lonaa slingert google aan.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190314966
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:00 schreef Lonaa het volgende:
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten. :7

Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap :')
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje ( :@ ) of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?

Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
kaasfondue zelf maken :Y 350 gram emmenthaler, 400 gr gruyere, knoflook en wijn :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')