Vooral dat 'lust niks' is wel een uitdaging. Is er iets wat ze wel lust?quote:Op woensdag 4 december 2019 15:11 schreef LPFAN het volgende:
Ik ga waarschijnlijk ook koken voor mijn ouders met kerst, alleen ik heb echt geen idee wat, ikzelf zit met een medisch dieet zoals geen rauw vlees en eieren en zoutarm en mijn moeder lust helemaal niks. Iemand ideeen?
Zou zoiets een idee zijn? Varkenshaas gaat er vaak ook wel in bij mensen die 'niks lusten', geen ei, rauw vlees en zoutarm?quote:Op woensdag 4 december 2019 15:11 schreef LPFAN het volgende:
Ik ga waarschijnlijk ook koken voor mijn ouders met kerst, alleen ik heb echt geen idee wat, ikzelf zit met een medisch dieet zoals geen rauw vlees en eieren en zoutarm en mijn moeder lust helemaal niks. Iemand ideeen?
Oeh dat is wel een idee ja! thanks!quote:Op woensdag 4 december 2019 15:33 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Zou zoiets een idee zijn? Varkenshaas gaat er vaak ook wel in bij mensen die 'niks lusten', geen ei, rauw vlees en zoutarm?
http://www.theunsaltedhea(...)le-stuffed-pork.html
Ik doe dit jaar zelf niks, dus koken-by-proxy is het dichtsbij dat ik kom.quote:Op woensdag 4 december 2019 18:30 schreef LPFAN het volgende:
[..]
Oeh dat is wel een idee ja! thanks!
Hahaquote:Op woensdag 4 december 2019 18:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik doe dit jaar zelf niks, dus koken-by-proxy is het dichtsbij dat ik kom.
Ik ging na je post ook gelijk heel enthousaist zitten googlen. Dus, mocht je nog meer ideeen nodig hebben?quote:
Haha kom maar opquote:Op woensdag 4 december 2019 18:50 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ging na je post ook gelijk heel enthousaist zitten googlen. Dus, mocht je nog meer ideeen nodig hebben?
Ik zou er ook salie instoppen, misschien wel ipv rozemarijn (want vind ik meh). Salie, varken en appel gaat heel goed samen.quote:
Haha thanks voor de tips ;p nee hoor alleen hoofdgerecht is genoegquote:Op woensdag 4 december 2019 19:12 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zou er ook salie instoppen, misschien wel ipv rozemarijn (want vind ik meh). Salie, varken en appel gaat heel goed samen.
Verder denk ik, in het kader van je moeder, een goede aardappelpuree. Als je durft met ofwel een deel zoete aardappel, of pastinaak. Zoveel zout als je mag (want lekker ) en verder in ieder geval nootmuskaat Ook eventueel gepofte knoflook (uit de oven) als smaakmaker en/of bieslook. En peper
Eventueel zelfs nog in individuele dingetjes en dan even in de oven voor bruine randjes
Zo bijv: http://www.inmyredkitchen.com/potato-peas-rosettes/
Of in een lege aardappelschil.
Ik weet niet wat voor groente je lekker vindt?
Moet je ook nog voorgerechten enzo?
Heb je een recept van Spinazie met kokosmelk en bieslook? Dit klinkt namelijk alsof ze dat hier ook wel lustenquote:Op woensdag 4 december 2019 19:29 schreef ChildoftheStars het volgende:
Spinazie met kokosmelk en bieslook
maar natuurlijkquote:Op donderdag 5 december 2019 16:54 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Heb je een recept van Spinazie met kokosmelk en bieslook? Dit klinkt namelijk alsof ze dat hier ook wel lusten
Dank je wel!!quote:Op donderdag 5 december 2019 17:00 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
maar natuurlijk
Ingrediëntne
30gr boter
1 grote ui gesnipperd
2 tenen knoflook gehakt
450gr. pompoen geschild en in blokjes
1 groene paprika in stukjes
115gr okra in plakjes van 1cm
1 eetlepel gehakte tijm
250ml groente bouillon
300 gr spinazie
400ml kokosmelk
1 eetlepel gehakte biesloos
en naar smaak peper en zout
Boter smelten en daarin de ui en knoflook, bakken tot de ui zacht is. Daarna de paprika, okra en pompoen toevoegen totdat deze zacht is.
Tijm en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Deksel erop en tien minuten laten staan.
Spinazie, kokosmelk en bieslook in de pan. Spinazie laten slinken. En dan de boel zachtjes laten pruttelen. Niet koken, want dan gaat de kokosmelk schiften
Toko of marktquote:Op donderdag 5 december 2019 17:04 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
[..]
Dank je wel!!
Maar waar haal je okra in Nederland?!
Is dit niks voor je? Kun je grotendeels van tevoren klaarmaken en ipv zelfgemaakte chocolademousse kun je ook 400 gram kant en klare chocolademousse gebruiken.quote:Op zaterdag 7 december 2019 15:11 schreef Myraela het volgende:
Ik kan juist echt geen dessert verzinnen. En dat is het enige dat ik maak dit jaar. Vind dat echt de kutste gang, ik eet het niet graag en ik maak het niet graag. Ik kom altijd op dezelfde dingen uit, crumble, tiramisu of chocolademousse oid.
Ja hoor, ongeveer gelijke delen geraspte gruyère en Emmentaler, beetje maïzena, knoflook, witte wijn, Kirsch, peper en wat nootmuskaatquote:Op zaterdag 7 december 2019 16:00 schreef Lonaa het volgende:
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten.
Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje ( ) of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?
Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
Oh ja, die had ik al eens opgeslagen Geduld is het probleem niet.quote:Op zaterdag 7 december 2019 16:06 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja hoor, ongeveer gelijke delen geraspte gruyère en Emmentaler, beetje maïzena, knoflook, witte wijn, Kirsch, peper en wat nootmuskaat
Gaat prima, wel wat geduld hebben, en is een wereld van verschil met pakjes.
https://www.davidlebovitz.com/making-swiss-cheese-fondue-recipe/
Uiteraard meer kirsch dan staat beschreven, dat lijkt me logisch
kaasfondue zelf maken 350 gram emmenthaler, 400 gr gruyere, knoflook en wijnquote:Op zaterdag 7 december 2019 16:00 schreef Lonaa het volgende:
Wij doen dus niks bijzonders met kerst, maar wel lekker eten.
Kerstmiddag = feestmiddag, dus kerstavond waarschijnlijk een vette hap
Eerste kerstdag dan matige hoofdpijn en brak. Wel lekker uitgebreid ontbijten en dan 's avonds kaasfondue. Ik twijfel over een pakje ( ) of toch zelf wat maken. Iemand hier al wel eens zelf kaasfondue gemaakt? En wat ging daar dan in?
Tweede kerstdag maak ik steak tartare. Veel. Met brood. Omdat lekker.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |