abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_190315592
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Myraela het volgende:
Ik vind dus heel veel zoetigheid niet lekker, dat maakt het lastig. Dus schwarzwalder bijvoorbeeld maakt mij ook niet blij.

Plan is nu mijn eigen truffeltaart met een lading M&Ms erop: https://www.seasonwithlove.nl/luxe-chocolade-taart/ Dat kan van te voren, kan mijn vriend het meenemen terwijl ik op mijn werk zit en hoef ik op locatie helemaal niets meer te doen.
Ooh die taart! Met grove zoutkorrels aan de bovenkant lijkt ie me hemels O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_190316171
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 december 2019 16:43 schreef Lonaa het volgende:
Hmm. Ik denk een kleintje kaasfondue en dan daarbij meer kaas en gesneden vleeswaren en awesomeness. Lekker borrelen.
* Lonaa slingert google aan.
Spianata romana is goddelijk in de kaasfondue.
Spoilers!
  zaterdag 7 december 2019 @ 19:24:16 #53
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190316178
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:56 schreef Myraela het volgende:
Ik vind dus heel veel zoetigheid niet lekker, dat maakt het lastig. Dus schwarzwalder bijvoorbeeld maakt mij ook niet blij.

Plan is nu mijn eigen truffeltaart met een lading M&Ms erop: https://www.seasonwithlove.nl/luxe-chocolade-taart/ Dat kan van te voren, kan mijn vriend het meenemen terwijl ik op mijn werk zit en hoef ik op locatie helemaal niets meer te doen.
Ik wilde iets dergelijks voorstellen, maar heb het recept alleen in het Frans :D

En als je nou echt niet van zoet houdt, zou ik er een tweede taartje bij bakken, maar dan iets quiche-achtigs met bijvoorbeeld een blauwe kaas. Kun je kiezen (tenzij iemand anders al voor een kaasgang zorgt natuurlijk).
pi_190316358
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Spianata romana is goddelijk in de kaasfondue.
Oh! Goede tip!
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190318259
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 december 2019 18:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Ooh die taart! Met grove zoutkorrels aan de bovenkant lijkt ie me hemels O+
Oh, dat is ook nog wel een idee. :9

quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 19:24 schreef Gaoxing het volgende:
Ik wilde iets dergelijks voorstellen, maar heb het recept alleen in het Frans :D

En als je nou echt niet van zoet houdt, zou ik er een tweede taartje bij bakken, maar dan iets quiche-achtigs met bijvoorbeeld een blauwe kaas. Kun je kiezen (tenzij iemand anders al voor een kaasgang zorgt natuurlijk).
Zou ook nog kunnen! Maar ik denk dat ik het gewoon bij deze taart hou. We eten daarvoor wat hapjes, dus eten komen we sowieso niet tekort. En het is gewoon op de bank, dus als ik er toch geen zin in heb ook prima. Al is deze taart ook gewoon wel echt lekker, machtig en puur. Schuif ik voor mezelf de M&Ms eraf, maar dat vinden de kinderen leuk. :D
pi_190327214
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 december 2019 15:11 schreef Myraela het volgende:
Ik kan juist echt geen dessert verzinnen. En dat is het enige dat ik maak dit jaar. Vind dat echt de kutste gang, ik eet het niet graag en ik maak het niet graag. Ik kom altijd op dezelfde dingen uit, crumble, tiramisu of chocolademousse oid.
Misschien is een mangomousse wat?
Het vruchtvlees van een mango pureren met wat poedersuiker, een klein beetje verse, geraspte gember en het sap van een halve limoen.
Klop 125 ml slagroom stijf.
Spatel de mangopuree door de slagroom.
Verdelen over 4 coupes of puddingschaaltjes en een uurtje in de koelkast.
Heerlijk fris, zoetzuur.
  zondag 8 december 2019 @ 16:00:39 #57
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_190329085
Onze voorlopige planning is ook klaar *O*
We eten beide kerstavonden thuis en maken het ons niet te moeilijk.

1e kerstdag, lekker licht omdat we eerst gaan brunchen bij familie
- edamame
- zelfgemaakte pokebowls (mango, zalm, zeewiersalade)
- loempiaatjes
- ben & jerry's ijs na :P

2e kerstdag, traditioneel
- ham en meloen
- prei/bloemkoolsoep
- biefstuk van de bbq, aardappelbolletjes, gevulde champignons, stoofpeertjes, boontjes in spek gewikkeld
- tiramisu
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_190329536
Ik zit te denken om zalm te roken in mijn rookoventje vooraf, maar waarmee zal ik dat combineren?

Hoofd wordt een stoof van wild, daar zoek ik nog iets bij.

Dessert wordt witte chocolademousse met karamel/zoute popcorn.
  maandag 9 december 2019 @ 11:28:34 #59
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190341007
Wij zijn nog in het ongewisse wie het feest gaat hosten en wie alles gaat maken. Wel is duidelijk dat er een vis en vlees hoofdgerecht gaan komen. Heeft iemand een vishoofdgerecht dat tegenstand kan bieden aan een klassiek vleesgerecht voor Kerst (rund/wild/kalkoen).
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_190341266
quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 16:29 schreef Tuindier het volgende:
Ik zit te denken om zalm te roken in mijn rookoventje vooraf, maar waarmee zal ik dat combineren?

Hoofd wordt een stoof van wild, daar zoek ik nog iets bij.

Dessert wordt witte chocolademousse met karamel/zoute popcorn.
Ik heb ooit zelf graved lax gemaakt met biet, en dat combineerde ik met een kleine zoete aardappelpannenkoek (van geraspte aardappel) met een dotje zure room, dille en een zachtgekookt kwarteleitje. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_190341480
Het was even terugzoeken en een matige foto:
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2019 @ 15:57:32 #62
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346198
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2019 11:40 schreef Lonaa het volgende:
Ik heb ooit zelf graved lax gemaakt met biet, en dat combineerde ik met een kleine zoete aardappelpannenkoek (van geraspte aardappel) met een dotje zure room, dille en een zachtgekookt kwarteleitje. :Y
Ik heb vorig jaar ook graved lax gemaakt (en was verbaasd hoe simpel dat was, trouwens), maar ik vind het wel een beetje een voorgerechtgerecht :)

Maar wat dan wel..... Ik denk wel meteen aan zalm, misschien in bladerdeeg, omdat niet zo snel omver geblazen wordt door wild e.d. Even over denken...

quote:
0s.gif Op zondag 8 december 2019 16:29 schreef Tuindier het volgende:
Ik zit te denken om zalm te roken in mijn rookoventje vooraf, maar waarmee zal ik dat combineren?

Hoofd wordt een stoof van wild, daar zoek ik nog iets bij.

Dessert wordt witte chocolademousse met karamel/zoute popcorn.
Oe lekker! Voor je voorgerecht een trio van zalm met zelfgemaakte graved lax en iets zalmrillettes achtigs? Die laatste is bij ons een jaarlijks terugkerend gerecht (en dan wordt er vaak ook nog een portie gemaakt voor O&N).
pi_190346269
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 15:57 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ik heb vorig jaar ook graved lax gemaakt (en was verbaasd hoe simpel dat was, trouwens), maar ik vind het wel een beetje een voorgerechtgerecht :)

Maar wat dan wel..... Ik denk wel meteen aan zalm, misschien in bladerdeeg, omdat niet zo snel omver geblazen wordt door wild e.d. Even over denken...
[..]

Oe lekker! Voor je voorgerecht een trio van zalm met zelfgemaakte graved lax en iets zalmrillettes achtigs? Die laatste is bij ons een jaarlijks terugkerend gerecht (en dan wordt er vaak ook nog een portie gemaakt voor O&N).
Dit was ook voorgerecht en na aanleiding van de post van Tuindier op wat bij de zalm te serveren. :P

wb jouw vis dat tegen een goed stuk vlees moet opboksen...vind ik lastig. Ga er eens op broeden. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2019 @ 16:02:11 #64
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346297
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2019 16:01 schreef Lonaa het volgende:
Dit was ook voorgerecht en na aanleiding van de post van Tuindier op wat bij de zalm te serveren. :P

wb jouw vis dat tegen een goed stuk vlees moet opboksen...vind ik lastig. Ga er eens op broeden. :Y
Ooooh sorry. Beetje ziek, beetje suf enzo :@
  maandag 9 december 2019 @ 16:02:54 #65
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190346318
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 15:57 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

en iets zalmrillettes achtigs? Die laatste is bij ons een jaarlijks terugkerend gerecht (en dan wordt er vaak ook nog een portie gemaakt voor O&N).
Heb je daar een recept voor? :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190346325
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:02 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Ooooh sorry. Beetje ziek, beetje suf enzo :@
Geeft niet. :*

Ik ooit zalm in bladerdeeg geserveerd voor naast de Beef Wellington (voornamelijk voor m'n moeder) en hoewel dat best kerstwaardig is, is het wel een beetje...saai. :D

Edit: maar dat was dus ook niet jouw vraag maar die van @Fretwork. :') Ik ben ook niet helemaal helder. :D
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 9 december 2019 @ 16:04:16 #67
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346346
quote:
1s.gif Op maandag 9 december 2019 16:02 schreef Molo het volgende:
Heb je daar een recept voor? :9
Yep. Morgen ok? Moet 'm even overtypen en vertalen ;)
  maandag 9 december 2019 @ 16:05:06 #68
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190346358
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 11:28 schreef Fretwork het volgende:
Wij zijn nog in het ongewisse wie het feest gaat hosten en wie alles gaat maken. Wel is duidelijk dat er een vis en vlees hoofdgerecht gaan komen. Heeft iemand een vishoofdgerecht dat tegenstand kan bieden aan een klassiek vleesgerecht voor Kerst (rund/wild/kalkoen).
Wil je het echt tegelijk serveren?
  maandag 9 december 2019 @ 16:34:44 #69
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190347092
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:04 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Yep. Morgen ok? Moet 'm even overtypen en vertalen ;)
Ja hoor, geen haast, kerst duurt nog wel even :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190349085
quote:
2s.gif Op maandag 9 december 2019 11:50 schreef Lonaa het volgende:
Het was even terugzoeken en een matige foto:
[ afbeelding ]
De zalm is hier gekleurd met biet dus? Ziet er ondanks matige foto erg lekker uit!
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:04 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Yep. Morgen ok? Moet 'm even overtypen en vertalen ;)
Ik heb ook wel interesse! Rilette klinkt goed, en van te voren voor te bereiden.
pi_190349258
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 18:06 schreef Tuindier het volgende:

[..]

De zalm is hier gekleurd met biet dus? Ziet er ondanks matige foto erg lekker uit!
[..]

Ik heb ook wel interesse! Rilette klinkt goed, en van te voren voor te bereiden.
Ja! Die leg je erop en de kleur trekt dan in de vis. Ziet er erg gaaf uit. En helemaal niet moeilijk. De combi zalm + zoete aardappel doet het ook erg goed. :Y Zou ook goed kun nen met zelfgerookte zalm. :)

https://www.jamieoliver.c(...)-beetroot-gravadlax/ (eerste link die ik vond)
Sterkheidsbaas van alles.
  dinsdag 10 december 2019 @ 05:00:52 #72
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_190357599
Zalm rillette dus. Koud voorgerecht voor 4 personen:

Ingredienten:
1 teen knoflook, in plakjes
handvol tijm
1 onbehandelde citroen, sap geperst en schil geraspt
200 g zalmfilet, met huid
200 g gerookte zalm, gehakt
1 lente-ui, in kleine ringetjes
1 eetlepel verse dille, gehakt
2 eetlepels zachte boter
50 g creme fraiche

Je gaat eerst de zalmfilet stomen. Zonder meer de lekkerste methode, maar ik heb het recept ook wel eens gemaakt met een overgebleven stukje zalm uit de oven, en zelfs een keer met een blikje, wat de bereidingstijd behoorlijk verkort.

Mix knoflook, tijm en citroenrasp. Leg de helft op de bodem van een stoompan (als je die niet hebt zou ik het in de oven doen met een stukje alufolie er overheen). Zalmfilet erop, kruiden met zout en peper, en dan de andere helft van de tijmmix erop. Stoom 8 tot 10 minuten.

Meng de gerookte zalm, lente-ui en dille, en voeg een beetje citroensap toe.

Laat de zalmfilet afkoelen, haal de huid (en de knoflook, e.d.) ervan af en 'flake' de zalm.

Meng de zalm met de boter en creme fraiche tot een romige massa en vouw het gerookte zalm mengsel erdoor.

Proeven, evt. zout, peper en citroensap toevoegen en serveren mbv een ring of in een quenelle.

Nog steeds ziek en suf, dus als er iets raars in staat moet je het even zeggen ;)
  dinsdag 10 december 2019 @ 10:08:27 #73
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_190359464
quote:
0s.gif Op maandag 9 december 2019 16:05 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Wil je het echt tegelijk serveren?
Yes, dat is wel het plan
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  dinsdag 10 december 2019 @ 20:58:24 #74
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_190368524
Thanks Gaoxing ^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_190398626
Heeft iemand hier nog beproefde recepten voor gevulde hele kip?

Ik heb 2 hele kippen voor de kerst (11 mensen), dus kan 2 recepten maken. Maar ik weet niet zo goed waar ik ze mee moet vullen en/of insmeren om een echt goede smaak te krijgen ...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')