abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 31 oktober 2019 @ 14:47:15 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189714989



De 75ste editie van de Ronde van Spanje gaat van start in Nederland. Van 14 t/m 16 augustus 2020 kunnen we het peloton van La Vuelta verwelkomen. En dat is bijzonder! Slechts drie keer eerder startte deze wielerronde buiten Spanje. Aldus https://www.lavueltaholanda.com/, waar ook meteen staat dat we nog negen maanden, 13 dagen en 10 uur moeten wachten op de start. Komt wel heel erg dichtbij zo hoor.

Van start gaan we in Utrecht, er zal een ploegentijdrit van 23 kilometer verreden worden. Althans, dat schijnt het idee te zijn. Bij de Vuelta wil er nog wel eens het een en ander veranderen, kan over een paar maanden ook prima een TTT van 13 kilometer worden.
1. Utrecht - Utrecht, 23,7 km (TTT)

De tweede etappe zou dan weer van het prachtige Den Bosch terug naar Utrecht leiden. Beetje een vreemde volgorde, maar goed. In de omgeving van Utrecht pakt men nog wel wat heuveltjes mee, zoals de gevreesde Amerongse Berg, maar dit wordt gewoon sprinten. Spannend!
2. 's-Hertogenbosch - Utrecht, 183 km

Op de derde dag bevinden we ons ineens in het eveneens prachtige Breda, waar de renners een rondje door de kerk moeten lopen. :')
quote:
De Vuelta in Breda: voor het sprinten de kerk uitgaan

Tijdens de Vuelta van 2020 moet het peloton in Breda niet langs, maar dóór de Grote Kerk. Dat heeft de gemeente Breda vrijdag bekendgemaakt. "De Vuelta is een unieke kans om onze mooie stad aan de wereld te presenteren", klinkt het in Breda.

Dat dorpen of steden die een grote ronden ontvangen alles uit de kast halen om zichzelf in de kijker te zetten, is natuurlijk niet nieuw. Maar in Breda gaan ze volgend jaar dus nog een stapje verder. Voor start van de 3e etappe moeten de renners er met de fiets aan de hand door de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

"De Vuelta 2020 is een unieke kans om ons mooi Breda aan de wereld te presenteren. Daarom hebben we heel zorgvuldig een prachtige route langs de highlights van Breda samengesteld. En als klap op de vuurpijl gaat de Ronde van Spanje niet langs de kerk, maar door de kerk", zegt wethouder Sport Daan Quaars.

Nederland is volgend jaar voor de tweede keer gastheer voor de "Gran Salida" van de Vuelta. In 2009 werd er in Assen gestart, volgend jaar wordt op vrijdag 14 augustus het startschot in Utrecht gegeven met een ploegentijdrit..

De tweede etappe voert het peloton van Den Bosch opnieuw naar Utrecht. Zondag 16 augustus volgt een rit met start en aankomst in Breda. Daar wil het stadsbestuur de volle toegestane elf kilometer van de neutralisatie gebruiken om zoveel mogelijk van de stad te laten zien, inclusief dus het interieur van de Grote Kerk.
Verder maken ze de ernstige fout door het dode westen van Brabant te verkennen, terwijl iedereen weet dat je beter naar het oosten kan gaan. Roosendaal, Bergen op Zoom, wil je alle kijkers spontaan een depressie bezorgen ofzo? Enfin, weer sprinten. Lachen!
3. Breda - Breda, 194 km



Na deze passage in Holanda, ongetwijfeld unaniem een belachelijk groot succes, gaat de Vuelta verder op het mooiste stukje planeet. Volgens de meest recente geruchten zou de vierde rit van start moeten gaan in Irun, de Baskische plaats aan de grens met Frankrijk. Vanuit Irun zouden we dan naar Arrate rijden, de befaamde berg boven Eibar. Bekend van de Itzulia en bekend van de Vuelta, Alejandro Valverde won hier in 2012 nog een rit bijvoorbeeld. Het zou meteen een pittige rit kunnen worden, met onderweg onder meer een beklimming van de Karakate, eveneens bekend van de Itzulia. Arrate zelf zullen ze ongetwijfeld weer doen via Matsaria, muurtjesgenot dus.
4. Irun - Arrate

Daarna is er nog veel onduidelijkheid. Er waren geruchten over een rit van het fenomenale Eibar naar Pamplona, maar er zijn ook veel geluiden dat er vanuit Pamplona een rit zal starten met aankomst in Lekunberri. Of misschien wel allebei? In ieder geval, onderweg naar Lekunberri zou San Miguel de Aralar beklommen moeten worden, de klim die we nog kennen uit de Vuelta van 2014. Toen won Fabio Aru daar. Het parcours zou kunnen lijken op dat van de Emakumeen Nafarroako Klasikoa, een nieuwe koers voor vrouwen die dit jaar voor het eerst werd verreden. Ashleigh Moolman won, een echte klimster.

https://as.com/ciclismo/2(...)72107679_776361.html

Daarna is er nog meer onduidelijkheid. Er lekt in Spanje altijd een stuk minder uit, voor mijn gevoel. Of mensen doen minder moeite om informatie te achterhalen, dat kan ook. 18 december wordt alles onthuld, dan is het tijd voor de presentatie van La Vuelta 2020. Tot die tijd moeten we het doen met wat geruchtjes, zoals het feit dat de koers terug zou moeten keren naar het Baskenland. Na Lekunberri gaan we wat anders doen, waarna we rond etappe 12 terug zouden moeten zijn in Euskal Herria. Een rit met start in Vitoria-Gasteiz en aankomst bij het heiligdom van Estibaliz, of Valdegovia, of Añana. Niemand die het weet.

Daarna duiken we in ieder geval Cantabrië in, er zou een rit moeten zijn tussen Castro Urdiales en Suances. Suances kennen we nog van de Vuelta van 2017, toen ging er in deze kustplaats een rit van start. We kennen het ook als de woonplaats van Jose Ivan Gutierrez, de getormenteerde ex-prof.
https://www.ifomocantabri(...)021171538111242.html

Uiteraard zijn er ook weer een paar ritten in Asturië. Zo zijn er geruchten dat we maar weer eens naar Lagos de Covadonga gaan, gaap. Ook La Farrapona en Ancares worden genoemd, behoorlijk veilige gokjes. Die beklimmingen komen om de zoveel tijd terug, dus als je het ieder jaar roept zit je vanzelf een keer goed. Van mij hoeft het niet, er zijn nog wel andere beklimmingen te ontdekken. Daarom vind ik een eventuele aankomst op Arrate best jammer, er zijn in het Baskenland echt wel meer bergen.

Enfin, een ander 'leuk' gerucht is dat we terugkeren naar Galicië, onder meer voor een rit rond Ourense. Ook zou er een tijdrit op het parcours liggen met onderweg de beklimming van Mirador de Ézaro. Deze steile muur kennen we nog van de Vuelta van 2012 en 2016. Altijd lachen natuurlijk.


Verder heb ik ook weer wat flopgeruchten over het onvermijdelijke Andorra gelezen. Laguna Negra de Urbion komt ook voorbij, maar dat is wel een oud gerucht. Daarom maar vast dit topic, kunnen we mooi in de gaten houden of er nog nieuwe geruchten opduiken. Na de fantastische Vuelta van 2019 verdient de editie van 2020 natuurlijk ook onze aandacht. Spannend dus, volg hier de werken van de Unipublicgoden!



Heden is het 17 december en inmiddels kennen we het hele parcours! We hebben nog exact 7 maanden, 27 dagen en 0 uur te gaan tot de start in Utrecht.


Het is een noordelijke ronde geworden. Het zuiden van Spanje komt er bijzonder bekaaid vanaf. Wel de meest internationale Vuelta ooit, want we doorkruisen liefst vier verschillende landen.


1. 14 augustus - Dit wisten we al natuurlijk. Een qua afstand redelijk te aanvaarden ploegentijdrit.
w/


2. 15 augustus - Alto de Amerongse Berg _O_ Verder heel snel vergeten.
w/


3. 16 augustus - Dit zullen we dan maar zien als een ode aan grote Nederlandse renners uit het verleden, ofzo. Van Est, Wagtmans, enzo, je kent het wel.
w/

-


4. 18 augustus - Na de extra rustdag gaat de Vuelta verder in Irun, waar men voor het eerst sinds 1969 weer durft langs te komen. Een lastig ritje in het prachtige Baskenland, met in het bijzonder een pittige finale. Karabieta en dan Arrate is niet heel slecht, al blijft Arrate wel heel erg gaap. Zit ook weer in de Itzulia, zien we volgend jaar dus twee keer. Hoewel je op basis van deze summiere informatie nog steeds niet weet welke kant ze doen. Matsaria is het leukst, maar het kan ook de klassieke beklimming van Usartza zijn. In ieder geval een betere rit dan die van 2012, toen zat er voor Arrate niets. Nu dus in ieder geval Karabieta, het is alleen jammer dat Karakate is geschrapt. Was wel een gerucht, maar komt er dus niet van.



5. 19 augustus - Toch ook een vrij lastige rit. Urbasa is dan misschien niet de zwaarste klim van allemaal, San Miguel de Aralar is zeker de moeite waard. Een finish na een afdaling is ook wel eens leuk, dat zie je niet zo vaak in de Vuelta. Lekunberri is een plaats met wat geschiedenis in de koers, in ieder geval in de Ronde van het Baskenland. Derhalve mogen we eigenlijk we spreken over een prima rit. Zeker als je bedenkt dat het de eerste week is hebben we hier weinig over te klagen.



6. 20 augustus - Dit gaat iets minder spektakel opleveren. Zal wel een rit voor de vluchters zijn. We gaan vooral naar Laguna Negra voor de mooie plaatjes. Laguna Negra de Vinuesa, blijkbaar. Dacht dat het overal Urbion werd genoemd, maar Unipublicgoden gaan vaak voor een andere invalshoek. In de omgeving liggen veel meer beklimmingen, dus men had meer met deze rit kunnen doen. Nu is het vooral een mogelijkheid om de mannen van Burgos weer een ritzege cadeau te doen, als ze tenminste worden uitgenodigd.



7. 21 augustus - Ritje voor de sprinters, dat viel te verwachten. We gaan op een historische plaats van start, in het voormalige Keltische dorpje Numancia. De wind zou hier overigens misschien wel een rol kunnen spelen, we bevinden ons toch redelijk in de buurt van Zaragoza. En daar waait het altijd.



8. 22 augustus - Van Huesca naar Sabiñanigo. Licht tegenvallende rit, hier gaat voor het klassement vermoedelijk niet veel gebeuren. Heuvelritje voor de vluchters, zoiets. Iedereen zal zich sparen voor de laatste rit van de week. Toeristisch gezien wel een leuke rit, zo rijden de renners onder meer door de kloof van Añisclo.



9. 23 augustus - Precies het meest voorspelbare parcours dat men kon uitstippelen. Portalet, Aubisque, Tourmalet. Op papier natuurlijk leuk, in de praktijk geloof ik het wel met die hele Tourmalet. Alsnog een hele belangrijke rit, waar een hoop duidelijk gaat worden. Had overigens wel wat langer mogen zijn, trouwens.


-


10. 25 augustus - Weer een rit in het altijd fantastische Baskenland. Wel een weinig betekenisvolle rit, vrees ik. Werk voor de vluchters, zou ik zeggen. Ach, in ieder geval mooie plaatjes. Puerto de Orduña is niet heel zwaar, ziet er wel mooi uit. Een echte klassieker, dus sowieso de moeite waard.



11. 26 augustus - Moncalvillo wordt genot, stevige klim. En in ieder geval geen unipuerto, het is iets. Ook hier hadden ze meer mee kunnen doen, maar ze zijn in ieder geval afgestapt van de ____/. Moncalvillo wordt volgens Igor Anton fantastisch, en hij kan het weten want hij heeft daar een huisje in de buurt. Bij mij ligt het broekje nu al op de grond. Na 1994, toen de klim passeerde in de Vuelta a la Rioja, komt de Vuelta a España nu voor het eerst langs. We gaan op zoek naar een opvolger van Jose Maria Jimenez.



12. 27 augustus - Ja, da's niks he. Hopen dat het waait, misschien? De Meseta is ons hopelijk gunstig gezind.



13. 28 augustus - Toch van Castro Urdiales naar Suances, het worden lange verplaatsingen voor de renners. Hele dag langs de kust, het zal ondanks het vlakke profiel toch redelijk veel op en af gaan. Aan het eind blijkbaar een klimmetje van twee kilometer aan 5%, leuk voor de puncheurs. Die komen tegenwoordig wat minder aan het trekken, zou dat iets te maken hebben met het afhaken van figuren als Rodriguez en Moreno? Vast niet. De laatste keer dat we in Suances aankwamen dateert van 2008, toen won Bettini voor Rebellin. Geen ritje voor de sprinters, mogen we dus wel alvast concluderen.



14. 29 augustus - Na een korte passage in Cantabrië bevinden we ons plots in Asturië, in Villaviciosa om precies te zijn. Opnieuw een lange verplaatsing, maar daardoor krijgen we op papier wel een leuke rit. Campa, Colladona, Cobertoria, San Lorenzo en dan La Farrapona. Stevige, serieuze rit. Enige probleem: rit 15.



15. 30 augustus - Start in Pola de Laviana. Cordal voor Angliru, zoals altijd. Mozqueta erbij is ook prima, het grote probleem blijft toch echt de volgorde. Doe Angliru voor La Farrapona en je hebt twee dagen genot. Nu is er toch wel een grote kans dat renners zich gaan verstoppen onderweg naar La Farrapona. Op zich ben ik het hier verder wel eens met de afstanden. Eerst een - relatief - lange bergrit en daarna een korte, zo hoort het. Alleen had die lange dan 200 moeten zijn in plaats van 170, maar goed. Hoewel de afstand in dit geval weinig verschil zal maken, aangezien niemand voor de Angliru in de aanval zal gaan naar alle waarschijnlijkheid. Die klim is zo lastig dat renners niet snel risico gaan nemen. Deed Contador een paar jaar terug wel, maar dat was een ander verhaal. Normaal gesproken alleen koers op de Angliru en dus gooi je op deze manier min of meer twee dagen weg. Had beter gekund.

-


16. 1 september - Volledig langs de kust en dan Mirador de Ezaro, zoals de verwachting was. Toch niet naar de smaak van iedereen, want als je af en toe van de kust had afgeweken had je nog wat meer beklimmingen onderweg kunnen meepikken. Nouja goed, 33,5 is meer dan verwacht. We doen het er maar mee.



17. 2 september - Dag voor de vluchters. Mooie plaatjes in de Ribeira Sacra. En toch nog een oplopende aankomst in Ourense, zo te zien. Langste rit van het geheel, de enige boven 200 kilometer.



18. 3 september - Ga je voor de tweede keer in de historie naar Portugal en dan kom je met zoiets. Nee, dit kan niet.



19. 4 september - Geen Torre. :') Sowieso, wat is deze rit überhaupt? Dit is vrij teleurstellend, de derde week is er een om snel te vergeten.



20. 5 september - Nouja, goed, hier hebben ze nog wel wat van proberen te maken. Alleen is La Covatilla echt een kutaankomst, en de bergen in de omgeving zijn niet lastig genoeg om er echt een geweldige rit van te maken. Dus dan kom je op zoiets uit. Het is in ieder geval lastiger dan de rit naar La Covatilla van 2018. Maarja, om hier nu een veldslag te verwachten? Waarschijnlijk weten we na de tijdrit al wie de Vuelta wint en ligt bijna alles al vast. Deze rit doet verder wat denken aan de rit naar Plataforma de Gredos van de afgelopen Vuelta. Zelfde gebied, zelfde opeenstapeling van minder zware klimmen om toch nog wat verschil te laten ontstaan.



21. 6 september - Starten bij een paardenrenbaan, weer eens wat anders. Daarmee is het laatste vraagteken weggewerkt. Ik moet even alles laten bezinken, maar ik denk dat het voor Vueltabegrippen een behoorlijk brave ronde is.


Onder voorbehoud. Een paar weken voor de Vuelta begint zullen bijna al deze profielen aangepast worden en krijgen we heel wat anders voorgeschoteld. Tot dat moment moeten we het doen met een ronde waarvan het zwaartepunt in de eerste twee weken ligt. Tijdens de laatste week bloedt de koers behoorlijk dood.

Tevens condoleren wij met name de mensen in Andalusië, Catalonië, Murcia en Valencia met hun verlies. De Vuelta is van het noorden! En van Portugal. En Frankrijk. En Nederland. In 2021 start in Burgos, bovendien is het dan ook nog eens Xacobeo 2021, waardoor we minimaal een paar dagen in Galicië gaan vertoeven. Ook dan wordt het weer een grimmige zaak om het zuiden te bereiken.

De Vuelta 2020 in cijfers:


Voorlopige deelnemerslijst met dank aan DigitalNomadPCS:


Random leuke foto van Lugo:


En alvast een verre blik in de toekomst, in 2021 gaan we van start in de kathedraal van Burgos, want dat ding bestaat dan 800 jaar ofzo:


Tot slot wil ik nog even juichen omwille van het feit dat Lagos de Covadonga niet in het parcours zit. Voor het tweede jaar op rij, genot!



[ Bericht 23% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 19-12-2019 17:27:08 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator donderdag 31 oktober 2019 @ 14:58:13 #2
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189715089
Vuelta-baas is niet bang dat stikstofdiscussie start van Ronde van Spanje in Utrecht dwarsboomt

videoVuelta-baas Javier Guillén is niet bevreesd dat de discussie over stikstof, die in ons land een hot item is, de start van de Spaanse rittenkoers in de weg gaat zitten. Hij is ervan overtuigd dat de Ronde van Spanje in augustus volgend jaar gewoon start in Utrecht en zoals gepland Den Bosch en Breda aandoet.

Dat zei hij bij een bezoek aan Utrecht, waar hij zowel de plek van de ploegenpresentatie (13 augustus, Vredenburgplein) als de Jaarbeurs bezocht waar op vrijdag 14 augustus de ploegentijdrit start. ,,Nee! Daar ben ik helemaal niet bang voor’’, zegt hij desgevraagd, nadat recent La Vuelta Holanda werd geplaatst op provinciale lijsten van evenementen die mogelijk te veel stikstof veroorzaken. Nader onderzoek moet uitwijzen of het Spaanse wielerevenement door mag gaan.

,,Ik ken het woord ‘stikstof’ inmiddels, alsmede de discussie die er in jullie land gaande is over deze problematiek’’, zegt Javier Guillén. ,,Ik weet ook hoe gevoelig het ligt. Ik volg het op hoofdlijnen. Ons is er juist alles aan gelegen om samen met onze partners zo groen mogelijk te opereren. Natuur en milieu zijn voor ons ook belangrijke aandachtspunten, we zijn er begaan mee. Bovendien zijn we te gast in Nederland, we hebben respect voor jullie wensen en regels.’’

Hij zegt er samen met de organisatie voor te willen zorgen dat de uitstoot van stikstof zo laag mogelijk is. De reclamekaravaan blijft bijvoorbeeld achter in Spanje; Utrecht krijgt een elektrische klimaatneutrale variant, inclusief e-bikes. Guillén: ,,Ik heb Utrecht leren kennen als een ‘Stad van de Toekomst’, waar alles in het werk wordt gesteld om de fiets in te bedden en voorrang te geven in het dagelijkse leven van iedereen. Dat verhaal willen we ook graag vertellen en tonen aan Spaanse steden, zodat zij iets vergelijkbaars kunnen doen. Utrecht geeft op dat terrein het goede voorbeeld.’’
Het water op

Gisteren werd ook bekend dat de Vuelta-start definitief op dezelfde plek is als die van de Tour de France in 2015: op het plein voor de Jaarbeurs. Geluiden dat de Vuelta in het evenementencomplex start, worden door de organisatie van La Vuelta Holanda tegengesproken. Wel gaan de renners het water op. Na de ploegenpresentatie om precies te zijn.

Als ze het podium af zijn, waarop het Spaanse wielericoon Pedro Delgado (tweevoudig Vuelta-winnaar, éénmaal won hij de Tour de France, red.) een prominente rol gaat spelen, stappen zij in bootjes die de karavaan over de Utrechtse Catharijnesingel voeren. Vergelijkbaar met de Tourstart in 2015, toen het peloton bij de ploegenpresentatie in bootjes langs park Lepelenburg voer.
pi_189744372
quote:
10s.gif Op donderdag 31 oktober 2019 14:58 schreef Momo het volgende:
Vuelta-baas is niet bang dat stikstofdiscussie start van Ronde van Spanje in Utrecht dwarsboomt

videoVuelta-baas Javier Guillén is niet bevreesd dat de discussie over stikstof, die in ons land een hot item is, de start van de Spaanse rittenkoers in de weg gaat zitten. Hij is ervan overtuigd dat de Ronde van Spanje in augustus volgend jaar gewoon start in Utrecht en zoals gepland Den Bosch en Breda aandoet.

Dat zei hij bij een bezoek aan Utrecht, waar hij zowel de plek van de ploegenpresentatie (13 augustus, Vredenburgplein) als de Jaarbeurs bezocht waar op vrijdag 14 augustus de ploegentijdrit start. ,,Nee! Daar ben ik helemaal niet bang voor’’, zegt hij desgevraagd, nadat recent La Vuelta Holanda werd geplaatst op provinciale lijsten van evenementen die mogelijk te veel stikstof veroorzaken. Nader onderzoek moet uitwijzen of het Spaanse wielerevenement door mag gaan.

,,Ik ken het woord ‘stikstof’ inmiddels, alsmede de discussie die er in jullie land gaande is over deze problematiek’’, zegt Javier Guillén. ,,Ik weet ook hoe gevoelig het ligt. Ik volg het op hoofdlijnen. Ons is er juist alles aan gelegen om samen met onze partners zo groen mogelijk te opereren. Natuur en milieu zijn voor ons ook belangrijke aandachtspunten, we zijn er begaan mee. Bovendien zijn we te gast in Nederland, we hebben respect voor jullie wensen en regels.’’

Hij zegt er samen met de organisatie voor te willen zorgen dat de uitstoot van stikstof zo laag mogelijk is. De reclamekaravaan blijft bijvoorbeeld achter in Spanje; Utrecht krijgt een elektrische klimaatneutrale variant, inclusief e-bikes. Guillén: ,,Ik heb Utrecht leren kennen als een ‘Stad van de Toekomst’, waar alles in het werk wordt gesteld om de fiets in te bedden en voorrang te geven in het dagelijkse leven van iedereen. Dat verhaal willen we ook graag vertellen en tonen aan Spaanse steden, zodat zij iets vergelijkbaars kunnen doen. Utrecht geeft op dat terrein het goede voorbeeld.’’
Het water op

Gisteren werd ook bekend dat de Vuelta-start definitief op dezelfde plek is als die van de Tour de France in 2015: op het plein voor de Jaarbeurs. Geluiden dat de Vuelta in het evenementencomplex start, worden door de organisatie van La Vuelta Holanda tegengesproken. Wel gaan de renners het water op. Na de ploegenpresentatie om precies te zijn.

Als ze het podium af zijn, waarop het Spaanse wielericoon Pedro Delgado (tweevoudig Vuelta-winnaar, éénmaal won hij de Tour de France, red.) een prominente rol gaat spelen, stappen zij in bootjes die de karavaan over de Utrechtse Catharijnesingel voeren. Vergelijkbaar met de Tourstart in 2015, toen het peloton bij de ploegenpresentatie in bootjes langs park Lepelenburg voer.
Nu maar hopen dat de electrische karavaan niet onderweg hoeft op te laden :P
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  Moderator zaterdag 2 november 2019 @ 13:46:59 #4
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189745013
quote:
"We can expect a pure Vuelta. The identity of the Vuelta is so easy now. From the beginning, you can expect very intense racing. They'll be short stages rather than long but from the first week, you'll see real difficulties in the route with a progression from less to more. We want to have very good mountain stages on the weekend and then have a very big mountain stage the day before Madrid."
He bah, veel korte ritten. :{

Bergritten in het weekend. ^O^
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_189757597
Corendon wil graag aan de start staan. Hoe zou groot zou de kans op een wildcard zijn?
pi_189758002
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 10:41 schreef Chiappucci het volgende:
Corendon wil graag aan de start staan. Hoe zou groot zou de kans op een wildcard zijn?
Als Mathieu aan de start staat 99,9%
  Redactie Sport zondag 3 november 2019 @ 11:20:21 #7
451829 crew  H.Vviv
pi_189758172
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 11:08 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Als Mathieu aan de start staat 99,9%
Lijkt mij niet.
  Moderator zondag 3 november 2019 @ 11:28:02 #8
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189758272
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 11:20 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Lijkt mij niet.
Waar Tokio al jaren de enige stip aan de horizon is, kijken Van der Poel en Corendon-Circus toch ook naar een evenement direct ná de Spelen: de Vuelta à Espana, die op 14 augustus start in Nederland. "Dat is een concreet doel van onze ploeg", stelt Roodhooft.

De Belgische formatie hoopt een wildcard te bemachtigen. Maar eerst moet er nog worden uitgebreid. "We willen een aantal renners erbij hebben. Die renners moeten een beetje de wind uit de zeilen wegnemen van Mathieu, zowel in het mountainbiken als het wegwielrennen."
  Moderator zondag 3 november 2019 @ 11:32:23 #9
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189758333
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 10:41 schreef Chiappucci het volgende:
Corendon wil graag aan de start staan. Hoe zou groot zou de kans op een wildcard zijn?
Volgens een Belgische krant ligt er een wildcard klaar als Mathieu besluit de Vuelta te willen rijden.

Ik heb alleen wat moeite om dat te geloven, aangezien dat ten koste zou gaan van de Spaanse ploegen. Het is volgens mij nog steeds niet officieel bevestigd, maar er zouden volgend jaar 19 WT-ploegen zijn. Daarnaast zou Total Direct Energie startrecht krijgen in alle WT-wedstrijden, als beste PCT-ploeg van 2019. Als ze van dat recht gebruikmaken sta je al op 20 ploegen en blijven er maar twee wildcards over. Een van die twee zal ongetwijfeld voor Caja Rural zijn, want dat is op papier de beste Spaanse PCT-ploeg. Zijn er ook het langste bij en subsponsor Seguros RGA is ook sponsor van de Vuelta.

Dan blijft er dus nog één plek over, waar drie ploegen om zouden strijden. Burgos, Fundacion Euskadi en Corendon. Burgos niet uitnodigen zou gevoelig liggen, want Spaanse ploeg, want overwinning van Madrazo dit jaar. Bovendien gaat de Vuelta in 2021 van start in Burgos, de ploeg is dus stiekem ook een sponsor van de Vuelta. In 2021 is Burgos er dus sowieso bij, beetje raar om ze nu dan niet uit te nodigen. De Fundacion is nieuw op dit niveau en zal zich dus eerst moeten bewijzen, maar het is wel lastig om een Baskische ploeg te negeren als je na vier dagen in het Baskenland zit. Dat gaan de fans daar niet waarderen, die willen juichen voor de jongens in het oranje.

Het zal dus best een lastige keuze worden. Een keuze voor Mathieu is tegelijkertijd een middelvinger voor het Spaanse wielrennen. En hoewel Mathieu ook in Spanje populair is, zal dat toch niet goed vallen. Als ze die keuze maken zullen ze het vast gooien op de start in Nederland, ofzo. In ieder geval denk ik wel dat ze bij Unipublic hopen dat TDE geen wildcard wil, zoals dat ook bij RCS het geval is met betrekking tot de Giro. Niemand zit op TDE te wachten, bedankt UCI!
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport zondag 3 november 2019 @ 11:37:14 #10
451829 crew  H.Vviv
pi_189758415
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 11:28 schreef Momo het volgende:

[..]

Waar Tokio al jaren de enige stip aan de horizon is, kijken Van der Poel en Corendon-Circus toch ook naar een evenement direct ná de Spelen: de Vuelta à Espana, die op 14 augustus start in Nederland. "Dat is een concreet doel van onze ploeg", stelt Roodhooft.

De Belgische formatie hoopt een wildcard te bemachtigen. Maar eerst moet er nog worden uitgebreid. "We willen een aantal renners erbij hebben. Die renners moeten een beetje de wind uit de zeilen wegnemen van Mathieu, zowel in het mountainbiken als het wegwielrennen."
Dat Van der Poel graag de Vuelta wil rijden heeft hij al meermaals laten weten in de media, maar ik doelde meer op dat de keuze voor de wildcards moeilijk gaat worden, zoals Rellende_Rotscholier dat hierboven perfect uitlegt. Ik zie trouwens Total Direct Energie de wildcard gaat benutten. Hebben in het verleden ook aan de Vuelta meegedaan.
  Moderator zondag 3 november 2019 @ 13:39:54 #11
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_189760208
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 11:37 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Dat Van der Poel graag de Vuelta wil rijden heeft hij al meermaals laten weten in de media, maar ik doelde meer op dat de keuze voor de wildcards moeilijk gaat worden, zoals Rellende_Rotscholier dat hierboven perfect uitlegt. Ik zie trouwens Total Direct Energie de wildcard gaat benutten. Hebben in het verleden ook aan de Vuelta meegedaan.
R_R zet het wel goed uit ja. Als Total Direct Energie ookal in de Giro en Tour gaan starten hebben ze niets meer echt te zoeken in de Vuelta. Sowieso hebben die een matig rondeteam. Taaramae en Calmejane kunnen ook maar beperkt starten. Zou het wel zonde vinden van Burgos en de Basken als die niet zouden mogen starten in de Vuelta. Dan zie ik de Basken eerder op de wipstoel zitten wat als nog lullig zou zijn. Is worldtour status van Cofidis al zeker? Al zou dat ook raar zijn als die niet starten in de vuelta aangezien die co-sponsor zijn letterlijk van de Vuelta.
pi_189761565
quote:
0s.gif Op zondag 3 november 2019 13:39 schreef Momo het volgende:

[..]

R_R zet het wel goed uit ja. Als Total Direct Energie ookal in de Giro en Tour gaan starten hebben ze niets meer echt te zoeken in de Vuelta. Sowieso hebben die een matig rondeteam. Taaramae en Calmejane kunnen ook maar beperkt starten. Zou het wel zonde vinden van Burgos en de Basken als die niet zouden mogen starten in de Vuelta. Dan zie ik de Basken eerder op de wipstoel zitten wat als nog lullig zou zijn. Is worldtour status van Cofidis al zeker? Al zou dat ook raar zijn als die niet starten in de vuelta aangezien die co-sponsor zijn letterlijk van de Vuelta.
Cofidis start sowieso, WT of niet.
  Moderator zaterdag 9 november 2019 @ 15:35:44 #13
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189866265
https://www.mundodeportiv(...)-la-vuelta-2020.html

Mathieu heeft een groot probleem. Guillen zegt in dit interview dat hij momenteel maar twee wildcards heeft om uit te delen en dat die twee wildcards zeker naar Spaanse ploegen gaan. "We handhaven de filosofie van ondersteuning en promotie van het Spaanse wielrennen." Het is mogelijk dat Total Direct Energie geen gebruik gaat maken van het startrecht (Total zou liever naar de Giro gaan, daar heeft Calmejane om gevraagd), in dat geval gaat de derde wildcard waarschijnlijk ook naar een Spaanse ploeg. Guillen vindt het erg leuk dat Mathieu interesse heeft in de Vuelta, maar het belang van het Spaanse wielrennen gaat voorlopig voor. Om Mathieu aan de start te krijgen zal de ASO druk moeten uitoefenen, zolang dat niet het geval is krijgen we gewoon drie van het rijtje Caja/Burgos/Euskadi/Total.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 9 november 2019 @ 18:09:41 #14
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_189867829
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 15:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
https://www.mundodeportiv(...)-la-vuelta-2020.html

Mathieu heeft een groot probleem. Guillen zegt in dit interview dat hij momenteel maar twee wildcards heeft om uit te delen en dat die twee wildcards zeker naar Spaanse ploegen gaan. "We handhaven de filosofie van ondersteuning en promotie van het Spaanse wielrennen." Het is mogelijk dat Total Direct Energie geen gebruik gaat maken van het startrecht (Total zou liever naar de Giro gaan, daar heeft Calmejane om gevraagd), in dat geval gaat de derde wildcard waarschijnlijk ook naar een Spaanse ploeg. Guillen vindt het erg leuk dat Mathieu interesse heeft in de Vuelta, maar het belang van het Spaanse wielrennen gaat voorlopig voor. Om Mathieu aan de start te krijgen zal de ASO druk moeten uitoefenen, zolang dat niet het geval is krijgen we gewoon drie van het rijtje Caja/Burgos/Euskadi/Total.
Van der Poel begint daar niet voor niets over nu
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator woensdag 13 november 2019 @ 01:46:56 #15
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189917756
https://www.andorradifusi(...)-vindra-andorra-2020

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA geen Andorra volgend jaar. *O*

Waarschijnlijk wel weer tijdens de Tour van 2021, maar na een jaar adempauze kan ik Andorra wel weer aan.

De geruchten over een tijdrit met onderweg de Mirador de Ezaro worden steeds sterker. Het schijnt te gaan om een tijdrit van een kilometer of 30 langs de kust, waarna men het binnenland in zal duiken om te finishen op die steile muur. Beetje hetzelfde als de Tour, al is de klim naar Ezaro een stuk minder lang dan La Planche des Belles Filles. Het wordt in ieder geval wel het jaar van de wisselgimmicks, zoals tijdens het WK in Bergen.

Na de tijdrit gaan we weer eens door de Ribeira Sacra rijden, zoals we de afgelopen jaren wel vaker hebben gedaan. In 2018 nog, toen eindigde er een rit in Luintra. Iets soortgelijks zou nu weer op het programma moeten staan. Werd toen een rit voor de vluchters, gewonnen door De Marchi. Niet direct heel significant.

Tevens krijgen we volgens de Altimetriasgoden een aankomst bergop op Moncalvillo. Typische Vueltaklim wel, ik zie het zomaar gebeuren. Is in de buurt van Logroño en zou moeten volgen tijdens de tweede week, voor we terugkeren naar het Baskenland. De klim zat ooit in de Vuelta a La Rioja, niemand minder dan Jose Maria Jimenez won toen. Verder is het voor de Vuelta een onbekende klim.



In de OP staat dat het parcours op 18 december onthuld wordt, maar dat is ondertussen 17 december geworden. 18 december is er een of ander onbeduidend potje voetbal ofzo, en dus wijkt de presentatie uit. 17 december, zet het in je agenda.



[ Bericht 3% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 11-12-2019 13:45:06 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 15 november 2019 @ 15:21:58 #16
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_189954948
quote:
De Vuelta a España kent in 2020 mogelijk een koninginnenrit met finish in Frankrijk. Organisator Unipublic is aan het kijken naar een etappe die finisht in Tarbes of in Lourdes, meldt Radio Huesca.

De Spaanse rittenkoers is met de regio Huesca in gesprek om in het noorden van het land twee etappes uit te stippelen. Het zou gaan om een etappe door het middengebergte in de provincie Huesca zelf en een rit die door het hooggebergte trekt naar het noorden.

Naast mogelijke aankomsten in Tarbes of Lourdes, overlegt de Vuelta ook met de provincie Zaragoza (dat naast Huesca ligt, red.) over een finish in Ejea de los Caballeros.

In deze periode moet de organisatie van de Spaanse ronde, die volgend jaar begint in Utrecht, de contracten met etappeplaatsen afronden. Op 17 december wordt in Madrid het complete rittenschema gepresenteerd.
De provincie Huesca is natuurlijk het terrein van parcoursbouwer Escartin, dus dit ligt wel voor de hand. We kunnen de komende jaren nogal wat passages in Aragón verwachten, zeker ook omdat er allerlei Aragonese renners aan het doorbreken zijn zoals Barcelo en Samitier. Een rit in Frankrijk hoeft voor mij niet zo nodig. Als je wil eindigen in Tarbes of Lourdes krijg je een nogal standaardritje met beklimmingen die we tijdens de Tour al te vaak zien. De Aubisque enzo, je kent het wel. De Tourmalet wordt ook genoemd, vreselijk. Probleem is waarschijnlijk dat het moeilijk is om volgend jaar naar Catalonië te gaan, gezien de onrust daar. Dus dan moet je misschien wel Frankrijk in voor een fatsoenlijke bergrit als je in het noorden zit en niet direct richting Cantabrië, Asturië en Galicië wil.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 18 november 2019 @ 15:56:54 #17
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190006334
Nog wat nieuwe geruchten, omdat het kan.

- Mogelijk een aankomst op de Tourmalet. -O-
https://www.ladepeche.fr/(...)ogrammee,8545419.php
Datum zou 28 augustus zijn, maar dat lijkt niet logisch. Daarom heb ik toch nog wat hoop dat dit gerucht niet klopt. Het zou wel echt vreselijk saai zijn om de Tourmalet in het parcours op te nemen. Die klim kennen we ondertussen wel. Het zal in ieder geval een rit worden met vertrek vanuit Spanje, Sabiñanigo bijvoorbeeld. Daarna via de Portalet richting Frankrijk en vervolgens via de Aubisque naar de Tourmalet. Zoiets zal het wel worden. Creatief is het allemaal niet, maar dat zal ook wel niet de bedoeling zijn.

- Mogelijk een aankomst op Laguna Negra de Urbión.
http://www.heraldodiariod(...)na-negra_142205.html
De organisatie zou enthousiast zijn, gezien de mooie locatie. Het is alleen wel een beschermd natuurgebied, dus dat ligt weer wat ingewikkeld allemaal en er moet nog wat geld opgehoest worden en blablabla. Maar dit komt wel goed, vermoed ik. Ergens in de eerste week zou dit moeten zijn.



- Na de aankomst bergop op Laguna Negra zou er een vlakke rit volgen tussen Soria en Ejea de los Caballeros.
https://www.ciclismoafond(...)ma-etapa-vuelta-2020
quote:
De gemeenteraad van Ejea de los Caballeros (Zaragoza) heeft bevestigd dat op vrijdag 21 augustus 2020 de zevende etappe van de 75e wielertour van Spanje zijn aankomst in de stad Aragonese zal hebben, op een dag waarop het peloton vertrekt uit Soria .
Langzaam wordt het dus een beetje duidelijk, maar ik moet zeggen dat ik niet overal even vrolijk van word. Daags voor we naar Madrid gaan zou de laatste bergrit zomaar kunnen eindigen op La Covatilla. Saai. En dan willen de geluiden over Lagos de Covadonga en La Farrapona ook niet ophouden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 18 november 2019 @ 16:08:51 #18
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_190006486
Start in UUUUUUUUU. *O*

Met een ploegentijdrit -O-
Zal toch wel even langs de kant gaan staan.
  maandag 18 november 2019 @ 16:14:51 #19
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190006576
Sinds ik vertrokken ben uit het altijd sympathieke Utrecht, komen daar meer grote rondes voorbij dan in Zuid-Spanje. Dat kán toch niet? Belachelijk. Beflikkering.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator maandag 18 november 2019 @ 16:33:58 #20
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190006882
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 16:14 schreef Koffieplanter het volgende:
Sinds ik vertrokken ben uit het altijd sympathieke Utrecht, komen daar meer grote rondes voorbij dan in Zuid-Spanje. Dat kán toch niet? Belachelijk. Beflikkering.
Je had ook naar het altijd sympathieke noorden van Spanje moeten gaan.

Zuid-Spanje is failliet.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 18 november 2019 @ 16:36:43 #21
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190006939
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 16:33 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je had ook naar het altijd sympathieke noorden van Spanje moeten gaan.

Zuid-Spanje is failliet.
Way ahead of ya. Er wordt georiënteerd.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator dinsdag 19 november 2019 @ 14:08:44 #22
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190020982
quote:
0s.gif Op maandag 18 november 2019 16:36 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Way ahead of ya. Er wordt georiënteerd.
Goed om te lezen dat het Baskenland binnenkort een paar inwoners rijker is. :)
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 19 november 2019 @ 14:17:52 #23
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190021106
https://www.heraldo.es/no(...)urmalet-1344576.html

Deze krant gaat uit van Moncalvillo in de eerste week. Dan zou Laguna Negra pas in de tweede week volgen.

Eerste week zou dan zoiets kunnen zijn:
1. Utrecht - Utrecht TTT
2. Den Bosch - Utrecht
3. Breda - Breda
4. Irun - Arrate
5. Pamplona - Lekunberri
6. Logroño - Moncalvillo
7. Soria - Ejea de los Caballeros
8. Huesca - Jaca/Sabiñanigo/Biescas
9. Jaca/Sabiñanigo/Biescas - Tourmalet

quote:
Zo zal het peloton in principe op zaterdag 22 augustus met vertrek in Huesca een halve bergetappe tegemoet zien in de richting van Alto Gállego, door het Oroel-gebied. Dit doel zou zijn in Jaca (Fuerte del Rapitán), Sabiñánigo of Biescas. Vanaf een van deze locaties zou de koninginfase van La Vuelta beginnen: de Tena-vallei oplopend naar Frankrijk, de Portalet zou worden beklommen, het zou naar Laruns gaan, al in een buurland, en twee kolossen zouden worden gekoppeld aan Tour-genetica: de Aubisque en de finale in de Tourmalet,
Drie aankomsten bergop in de eerste week (Arrate, Moncalvillo en Tourmalet). Waarschijnlijk twee aankomsten in dalende lijn (aankomst beneden in Lekunberri na San Miguel de Aralar en aankomst ergens in Aragon na wat beklimmingen onderweg). Drie vlakke ritten en een TTT. Nog aardig gebalanceerd ook, voor Vuelta-begrippen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  dinsdag 19 november 2019 @ 14:36:02 #24
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190021337
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 november 2019 14:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Goed om te lezen dat het Baskenland binnenkort een paar inwoners rijker is. :)
Buiten Spanje is aannemelijker.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 29 november 2019 @ 16:15:39 #25
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190186034
Volgens Marca gaan we volgend jaar maar weer eens naar de Angliru. Verder bevestigen ze een aantal dingen die we al wisten, zoals de aankomst op Moncalvillo en de tijdrit met aankomst boven op Mirador de Ezaro.

https://www.marca.com/cic(...)2704e7f2b8b4575.html

Dit nieuwtje schijnen ze van de Asturische televisie te hebben, daar zou ook bevestigd zijn dat we naar La Farrapona gaan. Angliru en Farrapona dus, open deuren worden ingetrapt. We missen alleen de bevestiging van Lagos de Covadona nog, dan hebben we alle bekende beklimmingen weer gehad.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 2 december 2019 @ 17:22:05 #26
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190234425
Een nieuw gerucht, jawel. We krijgen een rit tussen Miranda de Ebro, in de provincie Burgos, en Aguilar de Campoo (niet te verwarren met Alto Campoo), in de provincie Palencia. Dit wordt een ritje in de tweede week, als we op weg gaan naar Asturië. Lijkt me een beetje een overgangsrit, denk niet dat hier veel van te maken valt. Is overigens slecht te combineren met een eerder gerucht over een rit tussen Castro Urdiales en Suances, dat valt dan af lijkt me.

https://www.elnortedecast(...)191201123815-nt.html
https://www.diariopalenti(...)n-la-vuelta-a-espana

Nog iets meer dan twee weken en we weten het. Spanning alom.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport dinsdag 10 december 2019 @ 21:53:06 #27
451829 crew  H.Vviv
pi_190370035
Direct Energie lijkt de wildcard voor de Vuelta a España te gaan benutten.
  Moderator woensdag 11 december 2019 @ 00:55:31 #28
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190373906
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 december 2019 21:53 schreef H.Vviv het volgende:
Direct Energie lijkt de wildcard voor de Vuelta a España te gaan benutten.
Ja, voor dat bericht was ik al een beetje bang. Geen onlogische gang van zaken nadat bekend werd dat ze de Giro laten schieten. Als Vegni druk kan zetten op Total Direct Energie mag Guillen eigenlijk ook niet achterblijven, misschien dat hij Bernaudeau eveneens op andere gedachten kan brengen. Want leuk en aardig dat Calmejane de Tour en de Vuelta wil rijden, voor de rest zal TDE vooral het tweede garnituur gaan sturen. Daar heeft de Vuelta niets aan en daar hebben wij als kijker ook bijzonder weinig aan. Calmejane wilde trouwens eerst graag de Giro rijden, zijn mening wordt dus blijkbaar niet eens zo heel erg relevant geacht. Als TDE echt wil rijden wordt de kans voor Mathieu nog een stukje kleiner, ik zie het niet gebeuren dat er maar één wildcard naar een Spaanse ploeg gaat.

In ander nieuws schijnt een van de etappes in Galicië van start te gaan in Mos, de geboorteplaats van niemand minder dan Oscar Pereiro. Die rit schijnt ook specifiek aan hem opgedragen te worden, vrij voorspelbaar aangezien hij tegenwoordig bijbeunt als ambassadeur van de Vuelta. Afgelopen Vuelta zagen we hem dagelijks de act met het flesje alcoholvrij bier en de glasbak opvoeren. Over de etappe zelf zijn meerdere geruchten. Een lokaal radiostation heeft het over een rit van 255 kilometer richting Puebla de Sanabria met meerdere beklimmingen onderweg. Zou lachen zijn, maar lijkt me vrij ongeloofwaardig.

De presentatie komt ondertussen steeds dichterbij. Nog een weekje! Of nouja, iets minder zelfs ondertussen.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 11 december 2019 @ 13:43:44 #29
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190378939
Er komt een aankomst in Ciudad Rodrigo, een plaats in de provincie Salamanca waar de Vuelta twee keer eerder is geweest. In 1999 en 2000, het leverde twee memorabele winnaars op. In 1999 won Jan Ullrich, een jaar later was het de beurt aan Alexandre Vinokourov. Het zal vermoedelijk de laatste of voorlaatste rit zijn voor we naar Madrid gaan. Aangezien Ciudad Rodrigo redelijk dicht bij La Covatilla ligt zou het zomaar kunnen zijn dat de rit naar Ciudad Rodrigo de 19e is en daarna de aankomst bergop op La Covatilla de 20e. Daarna nog even naar Madrid, want daar ben je dan toch bijna. De start van de rit is nog ongewis, er bestaat zelfs een mogelijkheid dat er een uitstapje naar Portugal op het programma staat. Plaats van vertrek is wel van belang, als je bijvoorbeeld vanuit het noorden komt wordt het vermoedelijk een vrij vlakke rit. In 1999 en 2000 kwam men vanuit het oosten, vanuit Bejar, en daarna reed men via een sierra die ten oosten van Ciudad Rodrigo ligt naar de stad. Enfin.

https://salamancartvaldia(...)iclista-espana-2020/

Dit bericht wil ik jullie ook niet onthouden: De Vrienden van de Planeet zijn geen fan van een aankomst boven op Moncalvillo. Daar zal Guillen wakker van liggen.
quote:
De groep hekelt dat «het huidige ministerie van Duurzaamheid en Ecologische Transitie geen belangstelling toont voor de grote ecologische waarde van de Sierra de Moncalvillo»
https://www.larioja.com/c(...)191205094445-nt.html

Over Moncalvillo gesproken, die rit zou normaal gesproken in de eerste week moeten volgen. Alleen willen de lokale overheden het liever pas in de tweede week zien, zodat men de rustdag ook door kan brengen in La Rioja. Het draait allemaal om de centen, he. Qua schema begint dat ondertussen wat moeilijk te worden, maar wie weet.
quote:
Volgens wat al is bevestigd, zou de dag twee datums kunnen hebben om in de drie weken van terugkeer onder te brengen. De eerste zou zijn in de zesde, op 20 augustus, vóór de etappe die zal vertrekken uit Soria en aankomt in Ejea de los Caballeros. De tweede, die de overheidsdiensten van Riojan meer motiveert, zou rond de tiende etappe zijn, na de beklimming van de Tourmalet en een rustdag (zodat u kunt profiteren van de componenten van de Tour die twee nachten in hotels in Rioja heeft doorgebracht). In dat geval zou de fase Logroño-Moncalvillo de tiende van de derde van de grote ronden in etappes zijn.
https://www.larioja.com/d(...)1204002119-ntvo.html

Oh en de rit naar Aguilar de Campoo gaat misschien niet van start in Miranda de Ebro, maar bij een militaire basis. Ook lachen. Wel een vrij rigoureuze manier om van de milieuactivisten af te komen.
https://www.diariodeburgo(...)Vuelta-a-Espana-2020
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 14 december 2019 @ 20:25:13 #30
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190442611
Over drie dagen is het tijd voor de presentatie, de spanning bouwt dus langzaam op. De vriendelijke mensen in Galicië lichten alvast een tipje van de sluier op, zij maken twee etappes bekend. Direct na de derde rustdag gaan we een stukje fietsen tussen Muros en Dumbria. Dat zorgde voor wat verwarring bij mij, want tussen Muros en Dumbria ligt toch al snel een kilometer of 37, dat kan niet de bedoeling zijn. Het zit dan ook anders, want we eindigen gewoon zoals te verwachten viel op Mirador de Ezaro. Ezaro ligt alleen in de gemeente Dumbria en daarom wordt Dumbria genoemd, want waarom zou je de daadwerkelijke finishplaats benadrukken? Enfin.

De dag daarna is in ieder geval een stuk duidelijker, het gaat van Lugo naar Ourense. Rit van 180 kilometer, grotendeels door de Ribeira Sacra. Kennen we, want dat hebben we de afgelopen jaren vaker gezien. In 2018 nog, toen er een rit aankwam in Luintra. Mooi stukje wereld, en ruig terrein. Het zal geen makkelijke rit worden, veel beklimminkjes onderweg. Wel een wat vlakkere finale, buiten de Ribeira Sacra is het nog een kilometer of 20 fietsen tot in Ourense. Ook wel een wat andere finale dan de afgelopen keren dat we daar waren, op basis van dit kaartje. In Ourense zelf zou er blijkbaar nog wel een mogelijkheid zijn dat er wat steile straatjes in het parcours opgenomen worden, de Vuelta kennende sluit ik zoiets niet uit.



Etappe 18 zou dan dus starten in Mos, maar waar ze precies naartoe gaan is nog niet duidelijk. Of toch wel? In Portugal worden bepaalde geluiden steeds sterker.

quote:
A Vuelta a Espanha regressa a Portugal e terá um final de etapa na cidade do Porto, numa tirada que parte da terra de Oscar Pereira, em Mos na Galiza. Segue-se, no dia seguinte, uma pequena neutralização até Viseu de onde nova etapa partirá para Ciudad Rodrigo.

Com o país rendido ao turismo, a visibilidade que a Vuelta poderá proporcionar, através das imagens televisivas para todo o mundo, facilitou um “negócio”, bem mais acessível do que da última vez que a Vuelta nos visitou.


16. Muros - Mirador de Ezaro (ITT)
17. Lugo - Ourense
18. Mos - Porto
19. Viseu - Ciudad Rodrigo
20. ? - La Covatilla
21. ? - Madrid

Ik heb alleen nog wat gaten in de tweede week. Mijn Lagos de Covadongavrees is nog steeds springlevend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 14:57:16 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190477272
Wielerflits komt met een bericht dat u op 9 november al in dit fameuze topic kon lezen, namelijk dat Mathieu de Vuelta naar alle waarschijnlijkheid niet gaat rijden.

quote:
Mathieu van der Poel gaf al aan dat hij in 2020 graag zijn grote rondedebuut zou maken in de Vuelta a España. Maar zo eenvoudig ligt het niet. Vuelta-koersdirecteur Javier Guillén zit er zwaar mee in zijn maag. “Ik heb slechts twee wildcards, terwijl er drie Spaanse ProContinentale teams zijn. Het wordt bijna onmogelijk om Corendon-Circus uit te nodigen”, vertelt Guillén aan WielerFlits.

Eerst een medaille pakken op de mountainbike op de Olympische Spelen, om daarna te focussen op de Vuelta a España, zijn grote rondedebuut. Zo had Mathieu van der Poel het in gedachten. Dat de Spaanse ronde van start gaat in Utrecht, was een extra meevaller. Eén grote voorwaarde: Corendon-Circus – of hoe het team in 2020 ook zal heten – moet rekenen op een wildcard van de organisator. En daar knelt het schoentje.

“Ik ben zeer vereerd dat een wereldtopper als Mathieu van der Poel van start wil gaan in de Vuelta a España”, vertelt koersdirecteur Javier Guillén. “Van der Poel is niet alleen een referentie in het hedendaagse wielrennen, hij brengt ook spektakel. Maar… Het is zeer ingewikkeld.”

22 teams
Guillén legt uit. “Ik heb plaats voor 22 teams in de Vuelta. Dat zijn de negentien WorldTour-teams, aangevuld met Total Direct Energie als beste ProContinentale ploeg. Dat wil zeggen dat ik maar twee wildcards meer over heb, terwijl er al drie Spaanse teams zijn die smeken om deel te nemen aan de Vuelta: Caja Rural-Seguros, Burgos-BH en Fundación Euskadi. Hoe graag ik het zou willen, het wordt dus bijna onmogelijk om ook nog de ploeg van Van der Poel uit te nodigen.”

Dat de Spaanse ProContinentale teams met hun bestaan bedreigd zijn als ze de Ronde van Spanje niet kunnen rijden, voegt Guillén er nog aan toe. “En we moeten een van beide al teleurstellen, terwijl we de filosofie willen handhaven om het Spaanse wielrennen te promoten.” Wie de wildcards krijgt, wordt beslist na de Ronde van het Baskenland (6-11 maart).
Exclusieve quotes voor Wielerflits hoor, of zei Guillén een tijdje terug eigenlijk precies hetzelfde, in ongeveer dezelfde bewoordingen?
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 november 2019 15:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
https://www.mundodeportiv(...)-la-vuelta-2020.html

Mathieu heeft een groot probleem. Guillen zegt in dit interview dat hij momenteel maar twee wildcards heeft om uit te delen en dat die twee wildcards zeker naar Spaanse ploegen gaan. "We handhaven de filosofie van ondersteuning en promotie van het Spaanse wielrennen." Het is mogelijk dat Total Direct Energie geen gebruik gaat maken van het startrecht (Total zou liever naar de Giro gaan, daar heeft Calmejane om gevraagd), in dat geval gaat de derde wildcard waarschijnlijk ook naar een Spaanse ploeg. Guillen vindt het erg leuk dat Mathieu interesse heeft in de Vuelta, maar het belang van het Spaanse wielrennen gaat voorlopig voor. Om Mathieu aan de start te krijgen zal de ASO druk moeten uitoefenen, zolang dat niet het geval is krijgen we gewoon drie van het rijtje Caja/Burgos/Euskadi/Total.
Ja dus. Echt bovenop het nieuws zitten ze niet, zou je kunnen beweren.

Enfin, de dag voor de presentatie. Ik word momenteel overspoeld door allerlei nieuwsberichten, iedereen wacht blijkbaar tot op het laatst om er nog wat leuke nieuwtjes uit te gooien. Een bloemlezing:
https://www.lagacetadesal(...)e-portugal-BJ1913461
Meerdere bronnen, waaronder dit lokale krantje, komen met wat meer informatie over de route in Portugal. Tijdens de rit naar Porto rijden we in ieder geval door Viano do Castelo, dat aan de kust ligt. In de stedelijk gebied van Porto rijden we minstens door Matosinhos, eveneens aan de kust. Lijkt zodoende niet echt de moeilijkste rit ooit te worden. Toch is het wel een bijzondere rit, het is namelijk pas de tweede keer in de historie dat de Vuelta naar Portugal gaat. Klinkt krankzinnig, maar het is toch echt zo. In 1997 ging de Vuelta van start in Lissabon en bleef men drie dagen in Portugal, daarvoor en daarna zijn we er niet meer geweest. Moet je even over nadenken: de Vuelta is zo ongeveer vaker in Nederland geweest dan in Portugal. Koekoek.

Een dag later gaat het dan naar Ciudad Rodrigo vanuit Viseu, met onderweg mogelijk een beklimming van Alto da Torre. De Torre van de Volta? De Torre van de Volta. Jammer dat W52 net nu geen PCT-ploeg meer is, anders konden we de eindzege van Joao Rodrigues nu al noteren. Goed, uiteindelijk hebben we niks aan deze klim, aangezien ie op een kilometer of 100 van de finish zou moeten liggen. Maar toch leuk, niks mis mee. Nog wat gesmolten asfalt van Gustavo Cesar in beeld krijgen heeft toch wel wat. In de buurt van Fuentes de Oñoro rijden we Spanje weer in en daarna zetten we dus koers richting Ciudad Rodrigo, waar de Vuelta voor het laatst in 2000 was. Dit lokale krantje heeft nog een foto gevonden uit die tijd, een prachtige foto. Vinokourov wint, voor Laiseka en Garcia Acosta, lekker man.



https://amp.diariodenavar(...)020-674231-1024.html
Diario de Navarra voegt nog wat details toe aan de rit richting Lekunberri. Naast San Miguel de Aralar krijgen we onderweg ook nog Urbasa voorgeschoteld, al stelt die klim volgens mij niet heel veel voor. Nouja goed, het combineert in ieder geval wel lekker met Aralar. In ieder geval wel weer een extra bevestiging dat we na een aantal passages in de Itzulia Lekunberri nu een keer in de Vuelta gaan zien. Bonusnieuwtje is dat de volgende rit, etappe 6, dan toch niet van start gaat in Logroño, maar in Lodosa. Dat ligt net op de grens tussen Navarra en La Rioja en er valt verder niet heel veel te beleven heb ik het idee. Dan is Logroño in principe toch wat interessanter, maar afijn. Misschien dat Logroño in de tweede week dan alsnog komt, als we richting Moncalvillo gaan.

https://elmirondesoria.es(...)clista-a-espana-2020
Laguna Negra was lang een gerucht, verdween toen weer een beetje naar de achtergrond en komt nu weer bovendrijven. Het lijkt toch echt te gaan gebeuren, volgens een lokale notabele. Lekker hoor, heb ik wel zin in. Mooie omgeving, dat is alvast iets. Er zijn blijkbaar wel meerdere kanten van de klim, de een wat moeilijker dan de ander. Even afwachten of het dus echt wat wordt, maar de Vuelta kennende pakken ze de kant met een kilometer aan 11%. Bonusnieuwtje hier is dat de volgende rit van start gaat in het plaatsje Garray, in de buurt van Soria. Vanuit hier zet men koers naar Ejea de los Caballeros, wat te betekenen heeft dat Laguna Negra in de eerste week aan de beurt is. Dat wil ook meteen zeggen dat Moncalvillo in dat geval door zal schuiven naar de tweede week, dan hebben de lokale overheden uiteindelijk toch hun zin gekregen. Voor de aankomst en het vertrek heeft de provincie 100.000 euro moeten betalen, dan weet u ook weer meteen hoe duur de Vuelta is.



https://as.com/ciclismo/2(...)76498062_947428.html
Het altijd onbetrouwbare AS komt met de bevestiging dat we de laatste dag voor Madrid gaan finishen op La Covatilla. We gaan er voor deze gelegenheid maar vanuit dat ze een keer wel betrouwbaar zijn. Jammer dat ze verder niets over deze rit zeggen, je gaat heel wat beklimmingen nodig hebben voor La Covatilla om van die klim wat te maken.

1. Utrecht - Utrecht (TTT)
2. 's-Hertogenboch - Utrecht
3. Breda - Breda
-
4. Irun - Arrate
5. Pamplona - Lekunberri
6. Lodosa- Laguna Negra de Urbion
7. Garray - Ejea de los Caballeros
8. Huesca - Jaca/Sabiñanigo/Biescas
9. Jaca/Sabiñanigo/Biescas - Tourmalet
-
10. Vitoria-Gasteiz - Valdegovia
11. Logroño - Moncalvillo
12. Base Militar Cid Campeador, Castrillo Del Val - Aguilar de Campoo
13. Castro Urdiales - Suances
14. ? - La Farrapona
15. ? - L'Angliru
-
16. Muros - Mirador de Ezaro (ITT)
17. Lugo - Ourense
18. Mos - Porto
19. Viseu - Ciudad de Rodrigo
20. ? - La Covatilla
21. ? - Madrid

Tweede week is nog steeds heel erg puzzelen, er klopt vermoedelijk vrij weinig van wat er nu staat. De eerste en derde week daarentegen staan behoorlijk vast. Qua aankomsten bergop klopt het in ieder geval, dat worden er acht. Waarbij Mirador de Ezaro dan telt als aankomst bergop, blijkbaar.

Morgenavond, acht uur. Dan weten we het.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 16 december 2019 @ 15:04:20 #32
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_190477407
https://www.hln.be/sport/(...)onmogelijk~ae35e94e/

Wielerflits is wel dusdanig exclusief met het MVDP-bericht, dat HLN ernaar verwijst.

Tsja, zou jammer zijn. Maar het wildcardsysteem is sowieso stuk op deze manier, als er al zoveel plekken vast liggen.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 15:16:15 #33
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190477596
Ik ben geen fan van het nieuwe systeem waarin de 'beste' PCT-ploeg automatisch overal een wildcard voor krijgt, maar ook zonder dat systeem was het lastig geworden voor Mathieu. De voorkeur gaat gewoon uit naar de Spaanse ploegen, en dat is volkomen logisch. Als je die Spaanse ploegen niet uitnodigt vallen ze om en dan heeft het Spaanse wielrennen helemaal niets meer.

Mijn vermoeden is dat van de Spaanse ploegen Fundacion de lul zal zijn. Die hebben op zich nog wel prima sponsoren om zo'n klap op te vangen, maar fijn zal het niet zijn.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 16 december 2019 @ 15:20:21 #34
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190477651
Geen Senhora de Graça, teleurgesteld. @Mani89
Put these foolish ambitions to rest.
  maandag 16 december 2019 @ 15:23:54 #35
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_190477702
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 15:16 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik ben geen fan van het nieuwe systeem waarin de 'beste' PCT-ploeg automatisch overal een wildcard voor krijgt, maar ook zonder dat systeem was het lastig geworden voor Mathieu. De voorkeur gaat gewoon uit naar de Spaanse ploegen, en dat is volkomen logisch. Als je die Spaanse ploegen niet uitnodigt vallen ze om en dan heeft het Spaanse wielrennen helemaal niets meer.

Mijn vermoeden is dat van de Spaanse ploegen Fundacion de lul zal zijn. Die hebben op zich nog wel prima sponsoren om zo'n klap op te vangen, maar fijn zal het niet zijn.
Het echte probleem is natuurlijk dat CCC, DiDa, Cofidis en Katusha een ProTourlicentie hebben.

En dan vergeet ik Sunweb nog.
  maandag 16 december 2019 @ 17:28:38 #36
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_190479621
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 15:20 schreef Koffieplanter het volgende:
Geen Senhora de Graça, teleurgesteld. @:Mani89
Wat de fuck is Senhora de Graça?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 17:49:06 #37
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190479921
https://as.com/ciclismo/2(...)76512070_621221.html



AS komt met dit. Ze houden het toch op Soria, in plaats van Garray. Verder gaan we blijkbaar van Villaviciosa naar La Farrapona. Daar wil ik nog wel een kleine slag om de arm houden, omdat de verplaatsing van Suances naar Villaviciosa nogal lang is. Ook de verplaatsing van Aguilar de Campoo naar Castro Urdiales is vrij lang, sluit allemaal niet perfect op elkaar aan. Maar goed, het zou kunnen kloppen, want andere geruchten zijn er toch niet. Pola de la Viana klinkt te willekeurig om niet te kunnen kloppen, we kunnen dus weer een vraagteken wegwerken.

Van de steden in Aragón is het blijkbaar Sabiñanigo geworden dat de gelukkige is. Denk dat die rit tegenvallend gaat worden, heuvelritje voor de vluchters. Daarna van Biescas naar de Tourmalet, dan beginnen we in ieder geval met de Portalet.

In de laatste week gaan we richting La Covatilla dan dus van start in Sequero, waarvan akte. Madrid - Madrid klinkt alsof er nog verdere invulling nodig is, maar die laatste rit boeit toch niemand.

Marca komt met ongeveer hetzelfde kaartje, kom ik achter terwijl ik dit typ. Dan zal het dus allemaal wel ongeveer kloppen. Met het verschil dat Marca voor Numancia gaat in plaats van Soria. Numancia is een archeologische vindplaats een stukje ten noorden van Soria, in de buurt van het eerder genoemde dorpje Garray. Marca is dus net wat specifieker dan AS, zo kunnen we het samenvatten. Ander verschil is dat Marca gaat voor Jaca als aankomstplaats van rit 8 en Sabiñanigo als vertrekplaats van rit 9. Klein bier allemaal wel. Oh en Oviedo in plaats van Pola de la Viana. Goed, weten we dus na morgen welke krant het meest betrouwbaar is. Ik zet m'n geld dan toch op Marca.

https://www.marca.com/cic(...)2704e3d058b4604.html


[ Bericht 5% gewijzigd door Rellende_Rotscholier op 16-12-2019 18:46:28 ]
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_190480888
Molema
Nivali
  maandag 16 december 2019 @ 19:03:04 #39
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_190481059
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:28 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Wat de fuck is Senhora de Graça?
Die andere mythische klim in Portugal.
  maandag 16 december 2019 @ 19:14:14 #40
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190481262
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2019 17:28 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Wat de fuck is Senhora de Graça?
Jij doet niet meer mee.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator maandag 16 december 2019 @ 23:25:49 #41
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190487567
De Asturische televisie denkt te weten hoe de twee bergritten in Asturië eruit gaan zien.


Ziet er in principe niet heel misdadig uit, al kunnen we de beklimmingen van La Cobertoria en San Lorenzo wel dromen ondertussen.


Kijk, nu wordt het al problematischer. Dit ziet er ronduit schandalig uit. Sowieso is er eigenlijk sprake van een verkeerde volgorde. Je zou er slimmer aan doen om eerst de Angliru te beklimmen en een dag later pas de Farrapona. Nu heb je kans dat iedereen nog wat achter de hand gaat houden omdat ze weten dat ze de volgende dag nog naar die vervelende Angliru moeten. Misschien met het oog daarop dat de rit naar de Angliru vrij eenvoudig lijkt te zijn.

Maar goed, wel onder voorbehoud. Er bestaat wat scepsis over de betrouwbaarheid van deze profielen.

En aangezien we nu toch bezig zijn heeft men ook alvast wat info over de Vuelta van 2021. Dat die Vuelta van start zou gaan in Burgos was al bekend, maar blijkbaar beginnen we daar met een individuele tijdrit. De mensen in Breda hebben blijkbaar de Spanjooltjes op ideeën gebracht, want we vertrekken en finishen bij de kathedraal van Burgos. Misschien zelfs daadwerkelijk in de kathedraal, mijn niveau van begrijpend lezen in het Spaans is niet zo hoog. Ook de tweede en de derde dag blijven we in Burgos, waarbij vooral de derde dag interessant kan worden. Men spreekt over een aankomst bergop op Picon Blanco, dat is wel genot. Leuk klimmetje, bekend van de Vuelta a Burgos. Goed, dat ligt natuurlijk wel ver in de toekomst. Eerst 2020 maar eens afwachten.

https://www.marca.com/cic(...)2601d0b1a8b461e.html
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 17 december 2019 @ 19:35:59 #42
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190501381
Presentatie is vanaf 20:15 te volgen op facebook, jawel!

https://www.facebook.com/lavuelta
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel dinsdag 17 december 2019 @ 20:57:12 #43
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_190503339
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 19:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Presentatie is vanaf 20:15 te volgen op facebook, jawel!

https://www.facebook.com/lavuelta
https://twitter.com/ammattipyoraily/status/1207022848860020736

Draad met profieltjes.
♫ ~ Je kunt de massa niet beteugelen; het is een monster ~ Marcel van Roosmalen
  Moderator dinsdag 17 december 2019 @ 20:58:58 #45
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_190503365
Vuelta a Norte España

Alto de Amerongse Berg _O_
  Moderator dinsdag 17 december 2019 @ 21:13:16 #46
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_190503728
JumboVismaRoad twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 21:07:14 🇪🇦#Vuelta2020 @s_kruijswijk will be our team leader for the coming Vuelta.🚴‍♂"I see it as a great opportunity to get on the podium in the Vuelta."🏆Watch the full interview here!⤵#samenwinnen https://t.co/MZomEDCMu1 reageer retweet
Morgen al vuelta team bekend maken _O-
pi_190504097
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 20:58 schreef Momo het volgende:
Vuelta a Norte España

Alto de Amerongse Berg _O_
Klinkt als een Spaans muurtje tegen 20% :D
pi_190504327
quote:
ronde van Noord Spanje
pi_190504331
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 21:13 schreef Momo het volgende:
JumboVismaRoad twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 21:07:14 🇪🇦#Vuelta2020@:s_kruijswijk will be our team leader for the coming Vuelta.🚴‍♂"I see it as a great opportunity to get on the podium in the Vuelta."🏆Watch the full interview here!⤵#samenwinnen https://t.co/MZomEDCMu1 reageer retweet
Morgen al vuelta team bekend maken _O-
Van de voorlopige selecties van de grote rondes voor dit jaar is later ook nog genoeg gewijzigd :D

Maar denk dat elke ploeg inmiddels al wel een idee heeft hoe de verdeling gaat worden qua grote rondes. En waarom dat dan niet openbaar maken?
  Moderator dinsdag 17 december 2019 @ 21:37:03 #50
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190504334

1. Dit wisten we al natuurlijk.


2. Alto de Amerongse Berg _O_


3. Dit zullen we dan maar zien als een ode aan grote Nederlandse renners uit het verleden, ofzo. Van Est, Wagtmans, enzo, je kent het wel.

-


4. Karabieta en dan Arrate is niet heel slecht, al blijft Arrate wel heel erg gaap. Zit ook weer in de Itzulia, zien we volgend jaar dus twee keer. Hoewel je op basis van deze summiere informatie nog steeds niet weet welke kant ze doen. Denk wel Matsaria, maar goed. In ieder geval een betere rit dan die van 2012, toen zat er voor Arrate niets. Nu dus in ieder geval Karabieta, het is alleen jammer dat Karakate is geschrapt. Was wel een gerucht, maar komt er dus niet van.


5. Inderdaad Urbasa, inderdaad San Miguel de Aralar en finish in Lekunberri. Soms kloppen geruchten, jawel. Prima rit, eigenlijk wel. Zeker als je bedenkt dat het de eerste week is hebben we hier weinig over te klagen.


6. Dit gaat iets minder spektakel opleveren. Zal wel een rit voor de vluchters zijn. We gaan vooral naar Laguna Negra voor de mooie plaatjes. Laguna Negra de Vinuesa, blijkbaar. Dacht dat het overal Urbion werd genoemd, maar Unipublicgoden gaan vaak voor een andere invalshoek.


7. Ritje voor de sprinters, dat viel te verwachten. Inderdaad start in het voormalige Keltische dorpje Numancia, puntje voor Marca.


8. Van Huesca naar Sabiñanigo, dat is dan weer een punt voor AS. Verder een tegenvallende rit, zoals ik al had voorspeld. Heuvelritje voor de vluchters, komt aardig in de buurt. Iedereen zal zich sparen voor de laatste rit van de week.


9. Biescas, weer een punt voor AS. Verder geen verrassingen, precies het meest voorspelbare parcours dat men kon uitstippelen. Portalet, Aubisque, Tourmalet. Op papier natuurlijk leuk, in de praktijk geloof ik het wel met die hele Tourmalet. Alsnog een hele belangrijke rit, waar een hoop duidelijk gaat worden.

-


10. Op de officiële site van de Vuelta staat nu Victoria i.p.v. Victoria (lol). Verder kicken hoor, weer een rit in het altijd fantastische Baskenland. Wel een weinig betekenisvolle rit, vrees ik. Werk voor de vluchters, zou ik zeggen. Ach, in ieder geval mooie plaatjes. Puerto de Orduña is niet heel zwaar, ziet er wel mooi uit.


11. Moncalvillo wordt genot, stevige klim. En in ieder geval geen unipuerto, het is iets.


12. Ja, da's niks he. Hopen dat het waait, misschien?


13. Toch van Castro Urdiales naar Suances, het worden lange verplaatsingen voor de renners. Hele dag langs de kust, het zal ondanks het vlakke profiel toch redelijk veel op en af gaan. Aan het eind blijkbaar een klimmetje van twee kilometer aan 5%, leuk voor de puncheurs.


14. Villaviciosa klopte dus ook, opnieuw een lange verplaatsing. Verder klopte het plaatje van de Asturische televisie bijna helemaal, ze hebben alleen Colladona over het hoofd gezien. Campa, Colladona, Cobertoria, San Lorenzo en dan La Farrapona. Stevige, serieuze rit. Enige probleem: rit 15.


15. Gelukkig was de Asturische televisie hier helemaal abuis. Wel wat meer dan twee beklimmingen onderweg, zoals te zien valt. En inderdaad een start in Pola de Laviana, AS wint het dus dik van Marca. Amai, streep door de rekening. Enfin, toch Cordal voor Angliru, zoals altijd. Mozqueta erbij is ook prima, het grote probleem blijft toch echt de volgorde. Doe Angliru voor La Farrapona en je hebt twee dagen genot. Nu is er toch wel een grote kans dat renners zich gaan verstoppen onderweg naar La Farrapona. Op zich ben ik het hier verder wel eens met de afstanden. Eerst een - relatief - lange bergrit en daarna een korte, zo hoort het. Alleen had die lange dan 200 moeten zijn in plaats van 170, maar goed.

-


16. Volledig langs de kust en dan Mirador de Ezaro, zoals de verwachting was. Toch niet naar de smaak van iedereen, want als je af en toe van de kust had afgeweken had je nog wat meer beklimmingen onderweg kunnen meepikken. Nouja goed, 33,5 is meer dan verwacht. We doen het er maar mee.


17. Dag voor de vluchters. Mooie plaatjes in de Ribeira Sacra. En toch nog een oplopende aankomst in Ourense, zo te zien.


18. Ga je voor de tweede keer in de historie naar Portugal en dan kom je met zoiets. Nee, dit kan niet.


19. Geen Torre. :') Sowieso, wat is deze rit überhaupt? Dit is vrij teleurstellend, de derde week is er een om snel te vergeten.


20. Nouja, goed, hier hebben ze nog wel wat van proberen te maken. Alleen is La Covatilla echt een kutaankomst, en de bergen in de omgeving zijn niet lastig genoeg om er echt een geweldige rit van te maken. Dus dan kom je op zoiets uit. Het is in ieder geval lastiger dan de rit naar La Covatilla van 2018. Maarja, om hier nu een veldslag te verwachten? Waarschijnlijk weten we na de tijdrit al wie de Vuelta wint en ligt bijna alles al vast.


21. Starten bij een paardenrenbaan, weer eens wat anders. Daarmee is het laatste vraagteken weggewerkt. Ik moet even alles laten bezinken, maar ik denk dat het voor Vueltabegrippen een behoorlijk brave ronde is.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_190504369
Kruiswijkgod gaat natuurlijk eerst even opwarmen in de Tour om vervolgens in topvorm te zijn voor de Vuelta
pi_190504460
Het blijven wel voorlopige profielen, bij de Vuelta kan een sprintrit opeens in een bergrit veranderen tussen de presentatie en de werkelijke ronde..

Maar die slotweek is niet echt des Vueita zeg
  Moderator dinsdag 17 december 2019 @ 23:15:18 #53
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190506976
Movistar_Team twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 21:24:52 .@alejanvalverde, sobre el recorrido de #LaVuelta20: “Espectacular, muy dura y, poco a poco, marcando su estilo y tomando importancia. Pasar por cuatro países también ayudará a acercarla un poco más fuera de nuestras fronteras”. https://t.co/OhGRM6fKqX reageer retweet
Valverde heeft gesproken. Muy dura.

Terwijl ik het idee heb dat het wat minder duro is dan normaal, vooral dankzij die laatste week.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_190509092
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 december 2019 21:13 schreef Momo het volgende:
JumboVismaRoad twitterde op dinsdag 17-12-2019 om 21:07:14 🇪🇦#Vuelta2020@:s_kruijswijk will be our team leader for the coming Vuelta.🚴‍♂"I see it as a great opportunity to get on the podium in the Vuelta."🏆Watch the full interview here!⤵#samenwinnen https://t.co/MZomEDCMu1 reageer retweet
Morgen al vuelta team bekend maken _O-
Ik wil Steven als kopman in de Giro, dat Agnellospook vernietigen.
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 01:14:09 #55
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190509304
IgorAntonH twitterde op woensdag 18-12-2019 om 00:39:19 Gran final!! 👌Que conozco perfectamente!! ya que en sus laderas tenemos casa, en la localidad de Castroviejo, pueblo más cercano a la cima. Me siento parte de esta tierra y montaña... y me da pena no haber corrido en Moncalvillo como profesional!! Sera un descubrimiento 👍👍 https://t.co/zSUraRnOOI reageer retweet
Mooie jongen Igor is erg enthousiast over de aankomst op Moncalvillo. Hij heeft daar in de buurt blijkbaar een huisje en derhalve kent hij de omgeving als zijn broekzak. Lekker man.

Nu kijk ik nóg meer uit naar Moncalvillo. :)
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 01:29:34 #56
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190509431
Sow, ik kom even een stukje tegen van een Spaanse blogger. Ik heb mijn meerdere gevonden.

quote:
Guillén maakt doos (van dennen) met de Vuelta
De hebzucht en de wens om te overstijgen verklaren de route van de Vuelta 2020, vandaag gepresenteerd in het grootste hotel in Madrid - 3000 zitplaatsen in het auditorium -, zo groot dat ze de facto open deuren hebben gemaakt zodat de pellets van Guillén de handelen en wennen aan het wiel van canapés. Het is allemaal belachelijk van begin tot eind, net als alle edities van de Tour van Javier Guillén.

De Tour keert terug naar Nederland, en doet dit met hetzelfde doel als de eerste keer, in 2009: om geld te krijgen naar het welvarende Europese land. Zal het opnieuw 50% van het budget dekken? Zeker niet, want de professionele carver die de race runt, heeft ook een excursie naar Portugal moeten maken - die aankomst in Porto zal een oogje op de buren kosten - en de hele ontwikkeling van de afgelopen week veranderen.

Het is een rotzooi. Nog een, nog een ronde meer dan acht hoge aankomsten!, Minimum chrono - dit jaar met einde in de Mirador de Ézaro- en dat komt nooit uit het Centrale Systeem, met meerdere verplaatsingen voor de caravan - de overdracht tussen Angliru en La Coruña Het zal zijn om te onthouden- en met weinig of geen reden om verschillen te trekken. Na een van de slechtste Vuelta in de geschiedenis te hebben geleefd, alleen gered door de handel en professionaliteit van Roglic ("maar hij glimlachte niet naar journalisten"), keert Guillén terug om zijn bedrijf te verzilveren. Pine.

De race begint op 14 augustus met een knipoog naar Gibraltar in Utrech, 2500 kilometer van de rots. Een CRE van 23 km. waar de handel van de gastheren schaamte zal voorkomen, zoals de oprit in zoutbergen, vleermuizen of kasseien die glanzen, die opnieuw zullen worden gevolgd door twee vlakke etappes met een einde in Utrech en Breda. Het WK van volgend jaar is extreem zwaar, maar de Tour wil thuis Groenewegen kronen.

Nadat Guillén de tickets op de eerste rustdag heeft geteld, gaat de eerste etappe in Spanje van Irún naar Arrate en beklimt een aantal drukke havens in Baskische races zoals Kampazar of Karabieta, naast de laatste slotklim. 170 km waar de onderwerpen van eerbetoon aan Baskisch fietsen en de beste fans ter wereld op hun gemak zullen zijn, terwijl anderen zich afvragen of het geen beter eerbetoon zou zijn geweest om iets te doen dat niet elk jaar in april is gezien.

Normalisatie was dit, Basken! Larroja speelt als gastvrouw een Eurocup in Bilbao en La Vuelta neemt geld van de Diputación en het dure stadhuis van Eibar, terwijl Itzulia nauwelijks elk jaar overleeft met de hulp van Banco Sabadell. Het ziet er veel beter uit op papier, de etappe van de volgende dag, waar Guillen het weelderige Navarra gaat ontslaan met een etappe waarin hij de betonnen helling van Aralar -subida in 2014 herhaalt, maar deze keer die wilde wilde waarderen en de Doel in Lekumberri: Jammer dat ik niets heb geleerd van Quintana's les in Calpe, en dat ik het doel een beetje verder heb geplaatst.

We zijn al op het grondgebied van Guillén. Hardheid weinig, maar youtube eindigt bij cascoporro, terwijl ze de autonome en gemeentelijke schatkisten scheren. Een goed voorbeeld is de aankomst van de zevende dag in de Laguna Negra de Soria, waar niemand zal zijn voor het eigen kenmerk van de provincie - afgezien van semi-wilde kinderen uit de laatste zomerkampen, een pest in het gebied - en Guillén zal 100.000 nemen euro van de vleugel voor "promotie van de provincie", dat zijn dennenbossen en onherbergzame rotsen. Een verdomde donderdag. Laat me met het verhaal van het lege Spanje komen, dat neuronen het eerste missen.

Het moeilijkst zullen de landschappen van herbevolking dennenbossen zijn
Een podium in één fase, ideaal voor Jose Herrada, Madrazo of een andere uitgehongerde man zoals Maté om zijn gloriedag te proberen, met de goedkeuring van de Guillén-rijder, die al de eerste parabien ontvangt van "toppen ontdekken", "innovatief" en, zag de schande van zijn oranje feest vallen, iets anders dan 'ondernemer'. Omdat het duidelijk moet worden gezegd: als de Vuelta daar nooit is geweest, en heel zelden naar Soria, is het omdat de provincie andere zorgen heeft en omdat het midden in La Nada ligt.

Na een vlakke etappe met einde in Ejea de los Caballeros waar er problemen kunnen zijn met de wind van de Ebro-vallei - die niet altijd gesloten is - tussen een landschap van fruitbomen beplant met spelden en bewaterd zoals in de Neguev, op zaterdag is er de half pre-Pyrenese berg eindigend in Sabiñañigo, een podium dat Escartín zeer dierbaar is, die zulke goede ontwerpen maakt in deze Tour met zijn vriend Giner. Een tweede 15 km. van doel, "veel zenuwen in het peloton."

Het is alleen omdat zondag een vreselijke bergdag van 135 km verwacht, een fietsafstand die walging en schaamte veroorzaakt. U verlaat Biescas - waar de Edelweis-camping is gebouwd met Aragonese intelligentie, hetzelfde als het Delicias del AVE-station - en na het passeren van Portalet en de Aubisque vanaf Laruns, eindigt het bij de Tourmalet. Hij is tenminste een heer en uiteindelijk. Na de zorgen om het einde van de etappe in de Tour in 2010 te zijn geweest - compatibel onder de mist tussen Contador en A. Schleck - en 2018 - afbeelding van Pinot om een ​​sprint naar acht te voorkomen - die gelooft dat wat er in de Tour gebeurt gaat Om heel anders te zijn, heb je zeker ook Kerstloterij gekocht. Voor de illusie zeggen ze.

Niemand is verrast dat dit geen ASO-experiment is - eigenaar van de Tour - om te concurreren met de Quebrantacarteras. Kom op, hij heeft al zijn uiterlijk en kopieert wat de Parets del Vallés Rat al jaren doet op de Vuelta: een getraceerd podium om zijn eigen fietstochten te promoten. Destijds.

De vreselijke inspanning van 135 km. Het dwingt een rustdag en een transfer naar Vitoria, vanwaar een van de beste etappes van de race vertrekt: verrassend, door eerbetoon zonder te zoeken naar nieuwe beklimmingen die niets bijdragen, en uiteindelijk. 150 km door Álava de la Corrupción twee keer de mythische Orduña beklimmen, de laatste keer acht kilometer verderop. Het is niet langer de haven van Ocaña en Loroño, maar alleen al omdat het de afgelopen decennia nauwelijks in concurrentie is gezien.

Hoeveel nieuwe provincies zijn aangemeerd! Soria, Huesca, nu La Rioja en vervolgens Palencia, zullen het zien. Van deze Guillen koop je een Tesla. Na jaren de prachtige regio met de naam wijn te hebben verwaarloosd - inclusief een fase van schaamte gewonnen door Stuyven met een gebroken hand, wat een Logroño-Logroño was - heeft de verdwijning van de irrelevante regionale tour publiek geld vrijgemaakt om te investeren in Guillén's speelgoed, dat het niet beter plaatsvond dan een single-port fase te doen eindigen in Moncalvillo, een port van degenen die John XXXX opwinden, en die ons herinneren aan de rest van Rominger's Demand.

Palencia keert na enkele decennia terug naar de Vuelta, met een onbeduidende etappe in Aguilar de Campoo, en dat is een prachtig landschap, bijna evenveel als de etappe van de volgende dag met een Vuelta a Cantabria zonder berg, het resultaat van het maken van de route tussen Castro Urdiales en Suances in 190 km, wanneer het in de helft kan worden gedaan. Het resultaat? Vijf uur bergverheffing tussen herenhuizen, oranje pannendaken van Leroy Merlin en anderen trots op baretten en poloshirts met rojigualdas-mondstukken.

De twee fasen van het weekend in Asturië worden dus bereikt, de twee fasen van een vast en vastgesteld contract voor 220.000 euro die rechtstreeks van de openbare schatkist van de regio komen waar er meer honden zijn dan mensen jonger dan 25 jaar, omdat de prioriteit Het is de prioriteit en er wordt publiek beleid gemaakt voor de mensen. Het fietsen? Een investering met gegarandeerd rendement , zeggen ze. Kijk bijvoorbeeld rond 2020, zie.

Op zaterdag wordt 170 km afgelegd. tussen Villaviciosa en de Farrapona omhoog Colladona, La Cobertoria aan de moeilijkste kant - de Pola de Lena -, San Lorenzo - de moeilijkste passerende haven van het schiereiland - en eindigend op de beroemde beklimming van Somiedo, die eindigt in een onverhard pad, al aan de Leon-kant. Het is de koningin-etappe, maar er gebeurt niets omdat het vreselijke ontwerp van de Tour de volgende dag de Angliru heeft gepland in een etappe met één poort van 109 km, een horror die iedereen op zaterdag laat vertrekken.

Zeer harde Angliru! Heel moeilijk! Een etappe van damesfietsen: op afstand
En ik zeg goed enkele poort, omdat de vorige irrelevante moeilijkheden alleen nuttig zijn om de benen te verwarmen. Het is een schande dat zoiets als fietsen wordt genoemd, maar de comecanapés die Guillén aanmoedigen, zullen zich al zorgen maken dat hun geliefde leider de weg vrijlaat zodat de bubbel geen problemen heeft met de vervelende fietstoeristen.

Een woon-werkverkeer dat Bruguera-strips waardig is, zal de caravan, na een rustdag, naar de rand van de kust van Coruña brengen, in een driedubbele redundantie die relatief is gezien het feit dat Guillén niet aan iets beters heeft gedacht dan de enige CRI te programmeren van de race (33,55 km vlak van Galicië) na de rustdag, in de laatste week, en eindigend bij de Mirador de Ézaro, die een fietswisseling dwingt en bevestigt dat dit niets meer is dan een circus -kruisen, tussen het vreselijke landschap van de waterval ingesloten in een dam van Galicische smaak.

Het is net als de CRI World Cup in Bergen, maar zonder mooie huizen
In het laatste decennium heeft de Tour 30 etappes in Galicië gehad, wat zeker iets betekent. Almachtige en caciquiles raden. Ik kijk ernaar uit om op tv te kijken. En almachtige en caquiles raden, sta ik erop, wat verklaart waarom er daarna een etappe van 205 km is. - de langste van de race, althans in de afgelopen week - tussen Lugo en Orense, langs sites die alleen verschijnen op de pagina's van evenementen zoals Lalín, Chantada - waar de beroemde moordenaar - en Monforte de Lemos, voor een apotheose laatste circuit in de leen van Jacome, zo anders dan de Baltar die hem het stadhuis van de meest ellendige stad in Spanje gaf. De wolkenkrabber .

Ja, een laatste week van de Tour is gewoon niet te stoppen. Na de excursie door Zwart Spanje keert de race terug naar de kust met een uitgang van Mos - waar Pereiro het eerste en laatste licht zag - en uiteindelijk in Porto, de mooiste stad van het Iberisch schiereiland. De dag zal niet veel geven, tenzij de wind de zee binnentreedt, en ook niet op vrijdag, waar hij terugkeert naar Spanje met een einde in Ciudad Rodrigo en de grens door Villar Formoso passeert als de smokkelaars.

De Vuelta wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar beslist in het Centrale Systeem, met een bergstadion in de raruna in de Sierra de Francia en de finale in Covatilla, een skigebied dat tot de verbeelding spreekt en een scenario van vreemde gebeurtenissen tijdens het fietsen. Ik stel me de weg voor die is geverfd met dingen als "Roberto Heras onschuldig", "Santi Blanco literato" of "Moises Dueñas Nobelprijs", en misschien zelfs al begonnen met het uitgeven van verf. In een humoristische knipoog terwijl hij kaartjes streelde, wilde Guillén de laatste rit in Madrid om de Zarzuela-renbaan te verlaten, dus ezels en renpaarden.

We staan ​​voor een nieuwe Tour met meer van hetzelfde: als dit jaar twee soevereine etappes uitkwamen dankzij de fans en een zeer mooie finish in Toledo, keren we dit jaar terug naar meer geitenhellingen, naar bijna geen etappe met de mogelijkheid van verrassing, en - onthoud het wel, een etappe heerst in de Pyreneeën van 135 km, en een etappe van Angliru met 109 km. Je weet wel, de Guillén-formule van seconden boven, seconden onder en Valverde leeft tot de laatste week. Emotie. Wat we leuk vinden

Het is een tour die handig is voor iedereen die in de Tour de France is gevallen, voor degenen die de Tour hebben gemaakt en niet het grote juli-evenement hebben gemaakt en voor Roglic, die Tour en Tour perfect kan verdubbelen, en het zou zijn beter dan het zou gebeuren met de race, met speciale groeten aan de journalisten die hun prachtige triomf drie maanden geleden nog niet hebben ingeslikt. Als deze gang en Froome er niet waren geweest, zou de Tour verpakt zijn in een dennenbak.

Zoals alle goedkope lijken.
http://ciclismo2005.com/2(...)-pino-con-la-vuelta/
De vertaling is af en toe een beetje brak, maar ik heb het idee dat de beste man geen fan is van Guillén.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 18 december 2019 @ 13:49:38 #57
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_190516369
quote:
Arkea-Samsic wil in 2020 graag de Vuelta a España rijden. Ploegbaas Emmanuel Hubert vertelt op de website van zijn team dat hij hoopt dat zijn ploeg een uitnodiging krijgt.

Arkea-Samsic heeft met Nairo Quintana volgend seizoen een oud-winnaar in de gelederen. De 29-jarige Colombiaan maakt de overstap van Movistar en won de Spaanse rittenkoers in 2016. Bovendien beschikt de ploeg met Winner Anacona, Warren Barguil en Nacer Bouhanni over meerdere renners die in de Vuelta al eens ritsucces behaalden.

“We hebben renners die kunnen schitteren in alle onderdelen van de wedstrijd”, aldus Hubert. “Quintana en Barguil hebben op het gebied van het algemeen- en het bergklassement hun kwaliteiten bewezen. Voor sprintaankomsten hebben we Bouhanni. We dromen ervan om aan de 75ste editie deel te nemen”, klinkt het.
Allemaal even lachen jongens!

Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 27 december 2019 @ 00:41:46 #58
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_190671448
De Soos mag op de zeer voorbarige startlijst.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 14:14:02 #59
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193014478
lavuelta twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 13:30:00 #LaVuelta20 Selección de equipos | Teams selection

🌟 19 UCI World Teams
⭐ Líder UCI ProTeams 2019 @TDE_ProCycling (🇫🇷)
⭐ Wildcards Burgos - BH (🇪🇸) + @CajaRural_RGA (🇪🇸)

📄 +info ➡️ https://t.co/QL6SHlyo8f https://t.co/lPJsBLBxIx reageer retweet
De wildcards zijn bekend, jongens!

Niet dat we dit jaar gaan fietsen, maar toch.

Stel dat we wel gaan fietsen, dan doen we het met de volgende 22 ploegen.

Geen verrassingen, in de wandelgangen hoorde je al een tijdje deze geruchten. Aangezien we nu niet meer van start gaan in Nederland maar in het Baskenland hadden ze bij Euskaltel goede hoop dat ze een wildcard zouden krijgen, maar die hoop verdampte snel. De volgende hoop was gevestigd op de UCI, je hoorde geluiden rondzingen dat de ploegen misschien naar zeven man zouden gaan en dat er daardoor extra ploegen uitgenodigd zouden worden. Ook dat bleek niet het geval, dus vist Euskaltel achter het net.

Caja Rural is er zoals altijd bij, dat is geen verrassing meer. Ook al presteren ze van de Spaanse procontinentale ploegen de laatste jaren het minst in de Vuelta. Dat Seguros RGA ook sponsor is van de Vuelta zal helpen.

Burgos heeft het argument dat ze vorig jaar een rit wonnen en dat de Vuelta in 2021 van start gaat in Burgos. Beetje lullig om een directe sponsor niet uit te nodigen.

Euskaltel kreeg plots het argument in de schoot geworpen dat de koers van start gaat in Irun, maar dat blijkt niet voldoende. Ook het feit dat ze in de eerste maanden van het jaar veel beter presteerden dan Caja Rural en Burgos is niet genoeg. Ze zullen het in 2021 nog eens moeten proberen, maar ook dan gaat het weer een lastig verhaal worden aangezien we dan opnieuw geconfronteerd worden met slechts twee wildcards. En ook dan zijn Caja Rural en Burgos er uiteraard weer bij, want Seguros RGA sponsort de Vuelta dan nog steeds en we gaan van start in Burgos. 2022 dan maar? Lachen! Of er moeten nog wat ploegen omvallen de komende maanden, dat kan ook altijd nog.

Maar goed, we gaan toch niet fietsen. Dus u hoeft de agenda niet leeg te houden tussen 20 oktober en 8 november. 18 ritten, beginnend in Irun met een aankomst op Arrate. In onze dromen, natuurlijk nooit in de realiteit.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 14:45:12 #60
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_193014930
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
lavuelta twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 13:30:00 #LaVuelta20 Selección de equipos | Teams selection

🌟 19 UCI World Teams
⭐ Líder UCI ProTeams 2019 @:TDE_ProCycling (🇫🇷)
⭐ Wildcards Burgos - BH (🇪🇸) + @:CajaRural_RGA (🇪🇸)

📄 +info ➡️ https://t.co/QL6SHlyo8f https://t.co/lPJsBLBxIx reageer retweet
De wildcards zijn bekend, jongens!

Niet dat we dit jaar gaan fietsen, maar toch.

Stel dat we wel gaan fietsen, dan doen we het met de volgende 22 ploegen.

Geen verrassingen, in de wandelgangen hoorde je al een tijdje deze geruchten. Aangezien we nu niet meer van start gaan in Nederland maar in het Baskenland hadden ze bij Euskaltel goede hoop dat ze een wildcard zouden krijgen, maar die hoop verdampte snel. De volgende hoop was gevestigd op de UCI, je hoorde geluiden rondzingen dat de ploegen misschien naar zeven man zouden gaan en dat er daardoor extra ploegen uitgenodigd zouden worden. Ook dat bleek niet het geval, dus vist Euskaltel achter het net.

Caja Rural is er zoals altijd bij, dat is geen verrassing meer. Ook al presteren ze van de Spaanse procontinentale ploegen de laatste jaren het minst in de Vuelta. Dat Seguros RGA ook sponsor is van de Vuelta zal helpen.

Burgos heeft het argument dat ze vorig jaar een rit wonnen en dat de Vuelta in 2021 van start gaat in Burgos. Beetje lullig om een directe sponsor niet uit te nodigen.

Euskaltel kreeg plots het argument in de schoot geworpen dat de koers van start gaat in Irun, maar dat blijkt niet voldoende. Ook het feit dat ze in de eerste maanden van het jaar veel beter presteerden dan Caja Rural en Burgos is niet genoeg. Ze zullen het in 2021 nog eens moeten proberen, maar ook dan gaat het weer een lastig verhaal worden aangezien we dan opnieuw geconfronteerd worden met slechts twee wildcards. En ook dan zijn Caja Rural en Burgos er uiteraard weer bij, want Seguros RGA sponsort de Vuelta dan nog steeds en we gaan van start in Burgos. 2022 dan maar? Lachen! Of er moeten nog wat ploegen omvallen de komende maanden, dat kan ook altijd nog.

Maar goed, we gaan toch niet fietsen. Dus u hoeft de agenda niet leeg te houden tussen 20 oktober en 8 november. 18 ritten, beginnend in Irun met een aankomst op Arrate. In onze dromen, natuurlijk nooit in de realiteit.
Ook geen Arkea, dus ook geen Quintana
  vrijdag 8 mei 2020 @ 14:48:40 #61
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_193014976
Irritant dat er zoveel dor hout in de World Tour zit waardoor rondes als de Vuelta theoretisch al gevuld zijn voordat de interessantere ProConti-ploegen uitgenodigd kunnen worden. Aan de andere kant maakt het weinig uit, aangezien het waarschijnlijk toch niet door gaat.
pi_193014983
Wat dat betreft zou het niet zo erg zijn als er twee of drie WT ploegen wegvallen en wat meer ruimte komt voor wildcards
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 15:00:22 #63
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193015139
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:45 schreef Momo het volgende:

[..]

Ook geen Arkea, dus ook geen Quintana
Die maakten sowieso geen kans, net als Alpecin-Fenix.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 8 mei 2020 @ 19:38:53 #64
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193019665
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 mei 2020 14:14 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
lavuelta twitterde op vrijdag 08-05-2020 om 13:30:00 #LaVuelta20 Selección de equipos | Teams selection

🌟 19 UCI World Teams
⭐ Líder UCI ProTeams 2019 @:TDE_ProCycling (🇫🇷)
⭐ Wildcards Burgos - BH (🇪🇸) + @:CajaRural_RGA (🇪🇸)

📄 +info ➡️ https://t.co/QL6SHlyo8f https://t.co/lPJsBLBxIx reageer retweet
De reacties op deze tweet zijn trouwens wel hilarisch, de Basken zijn echt viesmad.

Valt ook wel wat voor te zeggen, natuurlijk.

Mensen vergeten alleen dat deze beslissing eind vorig jaar al genomen is zo'n beetje, nog voor de eerste koersen dit jaar werden verreden in ieder geval. Het sportieve aspect is altijd zo'n beetje het minst rullevant.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_193030331
quote:
Nadat eerder al het openingsweekend in Nederland in het water viel, heeft de Vuelta-organisatie zaterdag ook bekendgemaakt dit jaar omwille van de coronamaatregelen niet door Portugal te passeren. Oorspronkelijk zouden ritten 15 en 16 over Portugees grondgebied komen, maar organisator Unipublic wil geen risico’s nemen.

Dit betekent dat de finishlijn van etappe 15, die gelegen was tussen Porto en Matosinhos, en de start van rit 16 in Viseu, zullen verplaatst worden. De Vuelta vond al nieuwe kandidaten om de Portugese steden te vervangen, maar zal die de komende weken pas bekendmaken. “Wanneer het parcours van de etappes helemaal rond is”, aldus Unipublic.

Vuelta-baas Javier Guillén was in een reactie begripvol. “In de uitzonderlijke toestand van tegenwoordig moeten we flexibel zijn”, zei hij. “Het is heel jammer dat we Portugal dit jaar niet kunnen bezoeken, maar onze relatie met de Portugese autoriteiten blijft uitstekend. We zullen de komende jaren terugkeren naar het land dat ons altijd zeer goed heeft ontvangen.”

De Vuelta besloot haar persbericht met de mededeling dat er verder geen parcourswijzigingen meer aan de editie van dit jaar moeten verwacht worden.
  Moderator zaterdag 9 mei 2020 @ 13:23:00 #66
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193030473
De vijf saaiste etappes verdwijnen dus uit het parcours.

Het altijd sympathieke coronavirus.

(Alleen jammer dat alle overgebleven etappes ook niet doorgaan)
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_193030683
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:23 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
(Alleen jammer dat alle overgebleven etappes ook niet doorgaan)
Wanneer overweeg je deze safe space te verlaten? 31 juli? :)
  Moderator zaterdag 9 mei 2020 @ 14:49:31 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193031341
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 mei 2020 13:42 schreef showtimer het volgende:

[..]

Wanneer overweeg je deze safe space te verlaten? 31 juli? :)
31 juli inderdaad.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator dinsdag 12 mei 2020 @ 19:04:10 #69
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193087983
In plaats van een vlakke floprit in Portugal een aankomst bergop in Extremadura? Het zou zomaar kunnen!

https://www.elperiodicoex(...)adalupe_1232674.html

Al gaan we natuurlijk niet fietsen dit jaar. Maar dan gaan we in 2021 waarschijnlijk alsnog naar Extremadura, gaaf!
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator woensdag 3 juni 2020 @ 16:42:00 #70
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193454881
https://www.marca.com/cic(...)68e3ecf128b4596.html

Mos - Puebla de Sanabria (230 km)
Salamanca - Ciudad Rodrigo

In plaats van Portugal.

Spannend.

Over een dag of tien moet dat allemaal officieel bevestigd worden, blijkbaar.

Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 12 juni 2020 @ 18:41:24 #71
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_193604546
De geruchten bleken te kloppen, hoera.



Rit 15 is dus inderdaad pittig lang, 234 kilometer zelfs.



Ziet er heel spectaculair uit, maar dat gaat in de praktijk tegenvallen. De laatste 100 kilometer is volledig gelijk aan de zevende etappe van de Vuelta van 2016. En wie won toen? Ja, jawel. Niemand minder dan Jonas van Genechten. Ja, echt waar.



Rit 16 heeft veel weg van een rit voor de vluchters.

Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator vrijdag 18 september 2020 @ 15:52:31 #72
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_195130719
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 15:44 schreef Koffieplanter het volgende:
We hebben nog geen Vuelta topic, toch? In ieder geval schrijven we Dumoulin (onder voorbehoud) en Pinot op.
w/.
  vrijdag 18 september 2020 @ 16:00:36 #73
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195130869
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 juni 2020 18:41 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De geruchten bleken te kloppen, hoera.

[ afbeelding ]

Rit 15 is dus inderdaad pittig lang, 234 kilometer zelfs.

[ afbeelding ]

Ziet er heel spectaculair uit, maar dat gaat in de praktijk tegenvallen. De laatste 100 kilometer is volledig gelijk aan de zevende etappe van de Vuelta van 2016. En wie won toen? Ja, jawel. Niemand minder dan Jonas van Genechten. Ja, echt waar.

[ afbeelding ]

Rit 16 heeft veel weg van een rit voor de vluchters.

[ afbeelding ]
Weer een Ronde van Noord-Spanje. Dat blijft toch een dingetje.
  vrijdag 18 september 2020 @ 18:54:49 #74
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_195133607
Carapaz doet ook mee.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_195134561
En bij Dumoulin werd het als een mogelijkheid gezien, maar die twijfelt zelf inmiddels omdat hij flink gesloopt is na deze Tour
  Moderator vrijdag 18 september 2020 @ 19:40:37 #76
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195134704
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:34 schreef Marcoss het volgende:
En bij Dumoulin werd het als een mogelijkheid gezien, maar die twijfelt zelf inmiddels omdat hij flink gesloopt is na deze Tour
Sepp zei dat "probably" hij, Tom en George naar de vuelta zouden gaan op de rustdag
pi_195135073
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:40 schreef Momo het volgende:

[..]

Sepp zei dat "probably" hij, Tom en George naar de vuelta zouden gaan op de rustdag
Met eventueel de Plus erbij wel prima ondersteuning voor Dumoulin dan, als hij start uiteraard
pi_195135819
Dumoulin is wel van de hoogtestages. Dan moet ie Luik en de Gold Race waarschijnlijk laten schieten. Wel lastige keuzes als je in het achterhoofd misschien ook nog twijfelt of de Vuelta doorgaat.
pi_195135890
Zou wel echt genot zijn als het gewoon doorgaat. Lekker in november nog Asturië in met waarschijnlijk een topveld _O_
  Redactie Sport vrijdag 18 september 2020 @ 20:45:29 #80
451829 crew  H.Vviv
pi_195136009
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 20:37 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dumoulin is wel van de hoogtestages. Dan moet ie Luik en de Gold Race waarschijnlijk laten schieten. Wel lastige keuzes als je in het achterhoofd misschien ook nog twijfelt of de Vuelta doorgaat.
Als je echt met hoogtestages wilt gaan werken zou je eigenlijk ook het WK moeten overslaan. Bora lijkt bijvoorbeeld wel voor die planning te kiezen.
pi_195137300
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 19:34 schreef Marcoss het volgende:
En bij Dumoulin werd het als een mogelijkheid gezien, maar die twijfelt zelf inmiddels omdat hij flink gesloopt is na deze Tour
Ik las juist net dat die redelijk fris uit de tour komt en AGR en dan Vuelta rijdt ;)
pi_195137353
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 20:37 schreef Dale__Cooper het volgende:
Dumoulin is wel van de hoogtestages. Dan moet ie Luik en de Gold Race waarschijnlijk laten schieten. Wel lastige keuzes als je in het achterhoofd misschien ook nog twijfelt of de Vuelta doorgaat.
Gold Race zou hij dan als enige koers tussen WK en Vuelta rijden ja
pi_195137425
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2020 21:39 schreef Max23 het volgende:

[..]

Ik las juist net dat die redelijk fris uit de tour komt en AGR en dan Vuelta rijdt ;)
quote:
Dumoulin leeft in de Tour dag voor dag, dus kom bij hem nog niet aan met nieuwe doelen. De Vuelta later dit jaar? Dumoulin heeft er zelf nog geen moment aan gedacht . ,,Iedereen heeft het daarover. Zo van: ‘Dan rijdt hij zichzelf hier in vorm voor de Vuelta. Maar ik rij hier niet rond met het gevoel dat ik elke dag frisser word, dadelijk even ga rusten en ik dan in de Vuelta even ga uitpakken.’’
Dat zei hij gisteren na de rit, dat artikel van wielerflits zal op basis van oudere bronnen zijn, lijkt me
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 23 september 2020 @ 10:34:00 #84
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_195213140
https://www.indeleiderstr(...)a-in-vuelta-a-espana

quote:
Jumbo-Visma gaat met een ijzersterke ploeg naar de Vuelta a España, zo claimt het Spaanse AS. Volgens het medium doet Tom Dumoulin zoals verwacht mee en zijn ook titelverdediger Primoz Roglic en Sepp Kuss van de partij.
  woensdag 23 september 2020 @ 11:09:38 #85
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_195213676
quote:
En Bennett dan ook nog?
  woensdag 23 september 2020 @ 11:14:04 #86
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195213738
Zolang Jetse Bol maar niet meedoet vind ik elke selectie wel acceptabel.
pi_195214099
Roglic had het over "rust nemen" en "nieuwe doelen zoeken" na de Tour, maar waarschijnlijk kwam hij er dan later achter dat er na het WK/heuvelklassiekers eigenlijk geen andere doelen meer zijn zonder Vuelta..

Al start hij ook gewoon op het WK, dus van rust nemen is ook geen sprake.

Wordt wel een enorm sterke ploeg in ieder geval, blijft de vraag of één van de toprenners nog iets over heeft en het 3 weken volhoudt.

[ Bericht 0% gewijzigd door Marcoss op 23-09-2020 11:53:23 ]
  woensdag 23 september 2020 @ 11:40:04 #88
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_195214119
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 11:38 schreef Marcoss het volgende:
Roglic had het over "rust nemen" en "nieuwe doelen zoeken" na de Tour, maar waarschijnlijk kwam hij dan later achter dat er na het WK/heuvelklassiekers eigenlijk geen andere doelen meer zijn zonder Vuelta..

Al start hij ook gewoon op het WK, dus van rust nemen is ook geen sprake.

Wordt wel een enorm sterke ploeg in ieder geval, blijft de vraag of één van de toprenners nog iets over heeft en het 3 weken volhoudt.
Scheelt al dat het maar 2,5 week is ;)
pi_195214157
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 11:40 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Scheelt al dat het maar 2,5 week is ;)
Oh ja, de Vuelta start halverwege de week..

Merkwaardig jaar, dat 2020 ;(
  woensdag 23 september 2020 @ 12:15:49 #90
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_195214723
Een Vuelta van 18 etappes is eigenlijk niet echt een Vuelta natuurlijk. Maar oké.
pi_195221552
Kan wel spannend worden met Dumoulin, Roglic, Froome, Carapaz.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator woensdag 23 september 2020 @ 18:53:19 #92
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195221663
Begin toch een beetje voor deze race te vrezen met de hard stijgende trend van besmettingen in Spanje

twitter
  Moderator woensdag 23 september 2020 @ 18:58:29 #93
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_195221750
Lekker gewerkt Navarra.

Op de tweede dag een start in Pamplona, dat zou eventueel wel een probleem kunnen worden.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_195222373
Tour ging toch ook wel door “rode” gebieden? Met volgens mij ook volop publiek langs de kant.. maar misschien dat de Vueita het iets anders aanpakt.
  woensdag 23 september 2020 @ 19:52:16 #95
478082 VoMy
Seksloos kutventje
pi_195222825
quote:
1s.gif Op woensdag 23 september 2020 19:33 schreef Marcoss het volgende:
Tour ging toch ook wel door “rode” gebieden? Met volgens mij ook volop publiek langs de kant.. maar misschien dat de Vueita het iets anders aanpakt.
Maar rood twee weken geleden is al weer stukken minder heftig dan rood nu, laat staan rood over 3-4 weken. Rood is rood niet meer.
  woensdag 23 september 2020 @ 19:55:47 #96
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_195222922
En Spanje is wel weer meer een 3de wereldland dan Frankrijk. Gaat lastig worden allemaal.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_195223545
Tsja, met die bubbel kun je eigenlijk toch prima een race organiseren. Het enige probleem zijn dan de eventuele toeschouwers.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
  Moderator woensdag 23 september 2020 @ 20:24:56 #98
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_195223572
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 20:23 schreef JohnDDD het volgende:
Tsja, met die bubbel kun je eigenlijk toch prima een race organiseren. Het enige probleem zijn dan de eventuele toeschouwers.
Denk dat het probleem ook eventueel is dat bepaalde deelregio's de koers niet meer willen hebben omdat het volgens de regels niet meer zou mogen.
pi_195223588
quote:
0s.gif Op woensdag 23 september 2020 20:24 schreef Momo het volgende:

[..]

Denk dat het probleem ook eventueel is dat bepaalde deelregio's de koers niet meer willen hebben omdat het volgens de regels niet meer zou mogen.
De Vuelta is in Spanje helaas niet zo heilig als de Tour in Frankrijk. Dus de kans is natuurlijk aanwezig dat hij alsnog wordt geannuleerd.
Gaat voor de BHFH-award 2005!
Humanitas est in bestias bonitas.
I am the hole I can't get out of.
pi_195241883
Geen hoogtestage voor Dumoulin. Benieuwd of die nog in Luik gaat rijden, in ieder geval wel de Gold Race.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')