FOK!forum / Ouder(s) / Het babytopic (0-1 jaar) Deel 742
Mariposasmaandag 27 mei 2019 @ 07:33
Welkom in het babytopic!

De baby wiki-lijst vind je hier: klik
Het is natuurlijk niet verplicht gegevens in dit lijstje toe te voegen/aan te passen.
20161030-445.jpg
Een lijst met de verjaardagen van veel OUD-users en hun kindjes vind je op de Fok!wiki:

Ons motto:
Have babies they said, it will be fun they said *O*

Verboden woorden: egopost, faalmoeder. Het is niet egoistisch om even je gevoel te spuien zonder op anderen te reageren, en wat je ook doet je bent altijd de beste moeder voor jouw baby.
Mariposasmaandag 27 mei 2019 @ 07:33
@Rebubbled
Oh jouw verhaal is bijna precies mijn verhaal. Ik Heb er ook uitgebreid over gepost in het borstvoedingstopic. Maar hier ook een klemmer, ik kan 1 a 2 voedingen per dag geven, omdat ik aan elke voeding kloven overhoudt en ik het niet weer wil laten escaleren. En dat idd weer borstontstekingen oplevert, ik heb zoals het er naar uitziet mijn vijfde borstontsteking net kunnen afwenden. *O*
Ja ik kolf ook ‘s nachts ongeveer om de drie uur. Ik ben dan toch wel wakker want of baby moet een fles, of hij is wakker door krampjes.

Ik kreeg trouwens bij de eerste lactatiekundige ook te horen dat ik gewoon pech had, slechte match met baby, maar bij een consult bij een andere lactatiekundige vorige week bleek er toch een te kort tongriempje te zijn.

Het is inderdaad een opluchting niet zoveel meer te hoeven plassen, dat was direct verdwenen (logisch). Alleen jammer dat ik 40 x meer tijd ben aan dat kolven. :')
Auremaandag 27 mei 2019 @ 07:53
Wat een verhalen Mariposas en rebubbled. Knap dat jullie nog doorzetten :* veel sterkte, ik hoop dat het snel beter mag gaan bij jullie :*
exodemaandag 27 mei 2019 @ 09:10
Luna, hoe gaat het vandaag met welpje? Goede nacht gehad?
Ah rebubbled ik hoop zo dat het snel beter gaat met de borstvoeding.

Onze kleine Juul wordt echt groot. Ze kruipt nu de kamer door. Ze wijst ook naar alles en zegt dan 'uh' zo van 'dat wil ik hebben'. Met dat koppie erbij O+
Naar de open keuken hebben wij een laag afstapje, mevrouw heeft nog geen methode om dat obstakel te overwinnen. Ik was gisteren aan het koken en ze heeft wel 6 keer geprobeerd dat afstapje af te gaan. Toen gaf ze het op en ging daar maar zitten en met die grote ogen naar me kijken.

En verder c_/ niet vanwege Juul maar B werd zaterdagavond ziek...leve de wasmachine zeg maar.
lunapuellamaandag 27 mei 2019 @ 09:18
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 09:10 schreef exode het volgende:
Luna, hoe gaat het vandaag met welpje? Goede nacht gehad?
Lief dat je het vraagt! Nacht ging best prima. We hadden er dan ook een arsenaal aan neusspray, paracetamol en toco-tholin (tegen het snot) tegenaan gegooid. Hij werd wel wakker met flinke soepoogjes en nog een beetje warm, maar niet meer zo gloeiend als gisteren en ook minder snotterig. Hij is nu bij de opvang, dat biedt meestal fijne afleiding voor hem.
exodemaandag 27 mei 2019 @ 09:20
Oh wat fijn Luna, het hele arsenaal aan hulpmiddelen dus :D Hopelijk gaat het nu steeds wat beter. Het weer werkt ook echt niet mee he. Juul is ook weer verkouden, ik had gehoopt daar eind mei toch wel vanaf te zijn.
Rebubbledmaandag 27 mei 2019 @ 09:55
Thnx Aure. O+

Mariposas, erg benieuwd of de ingreep jullie dan gaat helpen. Laat het me weten, dan kan ik eventueel ook op verder onderzoek. De nachtelijke pomp sessies vond ik echt killing en zijn voor mij reden geweest de interval terug te brengen. Zeker toen ik aan de tweede antibioticakuur zat en die me ontzettend moe maakte.

Beterschap aan alle zieke kindjes. Wat balen!
CaVaBienmaandag 27 mei 2019 @ 10:22
Ik heb alles gelezen, maar ben de helft alweer vergeten :')

Ik wilde in ieder geval nj nog feliciteren ;)
SPOILER
Wij zijn ook al 8 maanden niet intiem geweest. Begin van de zwangerschap had ik geen zin, omdat ik te ziek/misselijk was, tegen het einde kreeg ik vervolgens zin, maar vond mijn man het eng om de baby pijn te doen :') En nu durf ik niet meer en heb er ook geen tijd/ energie voor, dus even kijken hoe lang het bij ons gaat duren
Vervelend van de borstontstekingen mariposas en rebubbled. Er wordt zo gehamerd op het geven van borstvoeding dat moeders zich schuldig voelen als het niet helemaal lukt. Schuldig voelen is niet nodig, baby's groeien ook heel goed op flesvoeding en als je daarmee een happy mama krijgt, krijg je automatisch ook een happy baby.

Wij zijn inmiddels 7 weken verder. M is aan het groeien, maar het is nog wel te merken dat ze vroeg is geboren. We dragen nog steeds maat 50 :P Ze begon trouwens met prematuur maten, dus ze is wel gegroeid.

Verder hier ook problemen met borstvoeding. Vanwege haar startgewicht (2,3kg) kon ze de eerste weken niet lang aan de borst. Het kostte te veel energie. Ik heb volop gekolfd en ben daar nog steeds mee bezig. Nu drinkt ze wel aan de borst, maar het duurt zo lang en ze valt steeds in slaap tussendoor, waardoor alweer de volgende voedingstijd komt als zij klaar is. Ik word niet zo gelukkig van kolven, dus ik weet niet hoelang ik dit ga volhouden.

Ik ben kapot door de slapeloze nachten. M slaapt niet zo veel, dus ik kom overdag ook niet echt aan iets toe. En als ze slaapt, dan slaapt ze vooral op mij. Er waren dagen waarop ik niet eens kon douchen. Nu laat ik haar gewoon huilen als ik moet douchen of koken. En dan voel ik me daar vervolgens weer schuldig over :P

Het is echt nog allemaal ontdekken voor mij. Ik voel me af en toe een mislukte mama, maar ik weet in ieder geval dat ik veel van haar houd en ik hoop dat zij dat ook aanvoelt.
Schanumaandag 27 mei 2019 @ 10:33
Aapie, wat is het leuk om jouw mannetjes zo samen te zien en wat leuk dat ze elkaar echt al opzoeken O+

Ik zag nog een mooi spaghettimonstertje (Welpje) voorbij komen O+

En Frummel met een verbrand wangetje, dat dat zo snel kan gebeuren wist ik ook niet :o Maar nu weet je het voor de volgende keer :)

Mrs. Peel, wat zielig dat het poepen zo pijn doet. Dat hadden wij bij Jewel ook, begon ook toen ze baby was. Lactulose kregen wij destijds ook maar dat hielp (vrijwel) niet. Uiteindelijk hebben we zakjes gekregen (ik weet even niet hoe het heet) die we moeten mengen met water en dagelijks moeten geven, dat doen we nu sinds ze bijna 2 is volgens mij en sindsdien gaat het weer goed met poepen.

Een roller voor Stroop, wat goed! *O*

En een kruiper voor Tink, ook al zo goed! *O*

Pinquit, wat fijn dat er geen abcessen meer zijn maar wat een gedoe zeg, ik hoop echt dat de AB snel aanslaat. Veel beterschap en sterkte!

Wat goed dat Sofie al tot staan komt en mama zegt O+

Ceviche, vervelend is die spruw, hopelijk is het snel over en gaat het drinken dan ook weer wat beter. Wel een jompel voor zijn goede groei O+

En de tweeling van Exode en Jentin kan kruipen, haha, wat geweldig leuk dat ze zo gelijk op gaan.

Draakje ook al aan de kruip, wat een ontwikkelingen opeens overal, geweldig O+ Die obsessie voor schoenen: check. Ik kan die van mij niet meer bij de deur laten staan want dan gaat Vlokje er gegarandeerd mee aan de haal :')

Luna, beterschap voor Welpje. Hoe ging het vannacht en hoe gaat het nu met hem?

Rebubbled, wat vervelend dat het met de borstvoeding niet goed loopt, frustrerend voor jou lijkt mij dat ook. Ik heb helaas geen tips, maar duim voor je dat er alsnog verbetering in komt. Sterkte!

Cavabien, voel je alsjeblieft geen mislukte mama. Het is zwaar en aanpoten met een newborn in huis, helemaal als het je eerste is en je alles nog moet uitvinden en ontdekken. Hopelijk gaat het slapen snel wat beter en kom jij dan ook wat meer aan je rust toe. Vlokje wilde ook alleen bij mij zijn, ik heb heel veel baat gehad bij een draagdoek en uiteindelijk een draagzak zodat ik haar bij mij kon dragen en ik zo mijn handen vrij had. Misschien heb je er ook al één, maar zo niet dan zou dit misschien voor jou ook een optie zijn om het voor jou wat makkelijker te maken?

Mijn laatste weekje in dit topic :o Vrijdag wordt Vlokje gewoon alweer 1, hoe dan? Ze is dit weekend overgegaan naar een dreumesbed (ja nu al) omdat ze nog steeds tussen ons in sliep. Ledikant was lava. En warempel, vrijdag op zaterdag sliep ze tot 1 uur in eigen bed, zaterdag op zondag tot 00.00 en vannacht tot 6.00 uur :o De bedwissel lijkt dus geslaagd #scheerjewegfokwet
Framblij89maandag 27 mei 2019 @ 10:33
@CaVaBien ik weet ook nog dat ik een keer vergeten was om drinken en eten en de afstandsbediening voor mezelf was vergeten klaar te leggen toen frum nog op mij sliep, zat ik daar half uitgedroogd op de bank, 3 uur lang :') het is niet erg dat je haar laat huilen als je moet douchen of koken, je zei zelf al eerder als je met douchen en koken (zijn ook behoeftes toch!?) een happy mama krijgt, krijg je ook een happy baby ;)
Ik werd zelf ook altijd schijtnerveus overigens als frum weer aan het huilen was terwijl ik echt naar de wc moest maar ja.

En een mislukte mama ben je zeker niet, lees terug wat je zegt! Je doet je stinkende best om borstvoeding te geven en het duurt lang maar je houdt vol. Dus kappen met je een mislukte mama te voelen aub O+ Je doet het hartstikke goed.

Aah schanu je laatste weekje hier alweer! Al die babies hierzo die opeens 1 zijn.. Het lijkt mij wel dat als vlokje de afgelopen nachten zo goed heeft geslapen in haar nieuwe bed dat dat wel zo blijft, toch?? En ja ik had ook geen idee dat het zo snel kon gaan met verbranden, nu is ze aan het vervellen ... :N

Mijn baby ging trouwens zelfstandig zitten gister! Eerst kruipen, nu gelijk al zitten en nu wil ze ook alweer staan.. hou op hoor _O-
exodemaandag 27 mei 2019 @ 10:35
Shanu, haha, die Vlokje voelt zich gewoon geen baby joh, die denkt hoppa geef mij dat grote bed maar. Hopelijk blijft het helpen, ik gun jou zoveel doorslaapnachten!

Had je trouwens gezien dat er op 23 juni een event in Oud Valkenveen is van 'Meer dan gewenst' wij gaan erheen, leuk om je daar tegen te komen met je gezin.
Helsinkimaandag 27 mei 2019 @ 10:37
Vervelend, al die worstelingen met BV geven. Sinds ik ben gestopt is er hier thuis meer rust, maar ik vind het echt heel erg jammer. Knap dat jullie doorzetten, voor hoe lang dat ook mag zijn :*.

Wij zijn druk met onze beeb. Zure poep, veel sabbelen, kwijlen, koorts... Ik roep het al weken maar zou het nu dan tóch betekenen dat er tandjes door gaan komen?! :). Hij drinkt gelukkig al wel iets beter. Zaterdag was dat nog geen 300 ml. Dat ben ik niet van hem gewend.

Wat goed, Schanu! *O*.
lunapuellamaandag 27 mei 2019 @ 10:38
Wow @Schanu, Vlokje ook alweer bijna 1? Wat gaat dat hard joh! Fijn van de geslaagde bedwissel, stoer hoor! *O*

@Helsinki, klinkt absoluut als tandjes! Ik duim dat ze snel doorkomen. :* Hier vermoeden ook weer nieuwe tandjes.
Schanumaandag 27 mei 2019 @ 10:44
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 10:35 schreef exode het volgende:
Shanu, haha, die Vlokje voelt zich gewoon geen baby joh, die denkt hoppa geef mij dat grote bed maar. Hopelijk blijft het helpen, ik gun jou zoveel doorslaapnachten!

Had je trouwens gezien dat er op 23 juni een event in Oud Valkenveen is van 'Meer dan gewenst' wij gaan erheen, leuk om je daar tegen te komen met je gezin.
Wat leuk! Alleen zijn wij dan op vakantie en ik zie dat het vanaf daar 1,5 uur rijden is naar Naarden. Ik weet niet hoe gezellig dat gaat zijn met twee kleine kinderen op de achterbank :') Maar ik zal het wel even bespreken met vrouwlief!

Framblij, wat knap dat frummel kan zitten, die zet straks ook gewoon meteen haar eerste stapjes zo snel als ze nu gaat joh :')
Rebubbledmaandag 27 mei 2019 @ 11:12
Cava, fijn om te horen dat het goed met jullie gaat! En onze baby met bijna dezelfde UD als jij draagt ook nog maat 50 en deze was 1,5 week over tijd. Jullie zijn een maat omhoog, echt top! En ik herken ook wat jij en Framblij zeggen. Ik kan uren uitdrogen en hongeren terwijl ze op me slaapt. Ik vind het juist heel knap van je dat je voor jezelf zorgt. Daar moet ik echt een voorbeeld aan nemen hoor.

Helsinki, balen dat hij een lastige fase heeft. Hopelijk is het inderdaad een tandje en dus een mijlpaal. Zou zo fijn zijn!

Ik heb buggie haar acne gisteren ingesmeerd met vers getapte melk. Het lijkt vandaag iets beter te zijn. Maar misschien beeld ik het me in. Vandaag nog een ronde proberen. Ook heb ik het idee dat ze niet lekker reageert op zonnebrandcrème. Ik heb er nu twee geprobeerd, waaronder de zwitsal zonder parfum. Zijn er nog babyhuidvriendelijkere te krijgen voor zover jullie weten?
Helsinkimaandag 27 mei 2019 @ 11:26
Krijgt ze er een droge huid van? Die van Attitude schijnt goed te zijn. Ik heb deze, maar vind de geur echt niet zo tof. Hierna ga ik die van Attitude proberen of deze van Soléo. Vind het alleen dat als het dan niet bevalt, je meteen een lekker bedrag kwijt bent aan dat spul :').
Auremaandag 27 mei 2019 @ 11:34
Drs. Leenarts, kun je kopen bij o.a. de etos. Het is een zonnebrand die je gewoon voor volwassenen en kinderen kunt gebruiken, smeert lekker, geeft alleen geel af op kleding als je daar op morst (gaat er wel uit in de was). Zonder parfum en zonder nanodeeltjes (en ook zonder parabenen en zonder oxybenzon). Ik vind hem niet stinken. En je kan er ook eerst een kleine verpakking van kopen om uit te proberen. Dan ben je maar 3 euro kwijt, mocht het toch niks zijn :P
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 14:11
@CaVaBien
Het zij je vergeven, 't is al heel wat dat je alles bijgeleest krijgt toch!
SPOILER
Dankjewel :9 Zolang je het er beide maar mee eens bent kom je er wel doorheen, is mijn ervaring nu, maar je merkt wel dat het meer tussen je in gaat staan ofzo. Hier was het dus zo dat we december wisten van de zwangerschap, maar het na de positieve test al snel stopte. Misselijkheid inderdaad eerst, algeheel lamlendig gevoel en dat ging al snel over in bekkenklachten en vervolgens voorweeën. 15 maanden heeft er nu dus ongeveer tussen gezeten, hopelijk nu iets minder lange tussentijd :9 Nog wel een keer geprobeerd trouwens om de bevalling op te wekken. Was geen succes. Daarna door alle pijntjes geen optie, vervolgens miste even het vuurwerk thuis, maar we kunnen nu dan waarschijnlijk weer na gaan denken over de anticonceptie..
Maar 7 weken al joh, wat vliegt de tijd! :o En dan nog maat 50, krijg je wel kleding als cadeautjes wat nog past zeker? :9 Onthoud voor jezelf dan ook goed je happy mama/happy baby hé! Als jij zelfs niet doucht op sommige dagen dan kun je er toch wel vanuit gaan dat je eigenlijk alles doet.. Genieten van het samen slapen ook totdat ze er ineens geen tijd meer voor heeft. :9

@Schanu
Laatste week al? Ik ga je missen met al je uitgebreide bijleesberichten! Hopelijk vanaf nu een goede serie nachten in het dreumesbed! <3

@Helsinki
Klinkt wel hééél erg naar tandjes!

--

We hadden hier gisterenavond trouwens het eerste echte woordje ... 'mama!'
Ze begon zo voortvarend met 'bababababa', maar het is toch echt mama geworden. :+
Rebubbledmaandag 27 mei 2019 @ 15:09
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 11:26 schreef Helsinki het volgende:
Krijgt ze er een droge huid van? Die van Attitude schijnt goed te zijn. Ik heb deze, maar vind de geur echt niet zo tof. Hierna ga ik die van Attitude proberen of deze van Soléo. Vind het alleen dat als het dan niet bevalt, je meteen een lekker bedrag kwijt bent aan dat spul :').
Ik denk dat het de acne aanzienlijk verergerd. Nu 2 dagen niet buiten geweest, jeej pnd, en het lijkt aanzienlijk minder.

Goeie tip Aure, die kleine verpakking. Ik ga eens kijken.

Nicolas, het eerste woordje! Super tof! O+ Mooi he hoe deze kleine dingen zo groots zijn. Buggie glimlacht sinds enkele dagen gemeend en omg elke keer als ze nu glimlacht is dat zoveel waard. Er zit een mensje in, een echt mensje en ze is blij met ons. Mijn hart.. Ik kan niet man.

SPOILER
Oh en seks is hier afwezig sinds week 13 ofzo. Ik vond het sowieso al een raar idee met baby erbij, maar toen begon mijn zenuwbeknelling en had ik gewoon echt teveel pijn. Toen dat weg was, vond ik mezelf echt te groot en baby te prominent aanwezig. We hebben nog 1x geprobeerd weeën op te wekken, maar dat had weinig met onderlinge verbinding te maken. En nu na de knip, vacuumpomp die in me werd geduwd en hechtingen die afgestoten werden, wil ik zelf niet eens eraan zitten of ernaar kijken. Dus dat gaat nog wel even duren ben ik bang..
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 15:14
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 14:11 schreef NicolasJoy het volgende:
@:CaVaBien
Het zij je vergeven, 't is al heel wat dat je alles bijgeleest krijgt toch!
SPOILER
Dankjewel :9 Zolang je het er beide maar mee eens bent kom je er wel doorheen, is mijn ervaring nu, maar je merkt wel dat het meer tussen je in gaat staan ofzo. Hier was het dus zo dat we december wisten van de zwangerschap, maar het na de positieve test al snel stopte. Misselijkheid inderdaad eerst, algeheel lamlendig gevoel en dat ging al snel over in bekkenklachten en vervolgens voorweeën. 15 maanden heeft er nu dus ongeveer tussen gezeten, hopelijk nu iets minder lange tussentijd :9 Nog wel een keer geprobeerd trouwens om de bevalling op te wekken. Was geen succes. Daarna door alle pijntjes geen optie, vervolgens miste even het vuurwerk thuis, maar we kunnen nu dan waarschijnlijk weer na gaan denken over de anticonceptie..
Maar 7 weken al joh, wat vliegt de tijd! :o En dan nog maat 50, krijg je wel kleding als cadeautjes wat nog past zeker? :9 Onthoud voor jezelf dan ook goed je happy mama/happy baby hé! Als jij zelfs niet doucht op sommige dagen dan kun je er toch wel vanuit gaan dat je eigenlijk alles doet.. Genieten van het samen slapen ook totdat ze er ineens geen tijd meer voor heeft. :9

@:Schanu
Laatste week al? Ik ga je missen met al je uitgebreide bijleesberichten! Hopelijk vanaf nu een goede serie nachten in het dreumesbed! <3

@:Helsinki
Klinkt wel hééél erg naar tandjes!

--

We hadden hier gisterenavond trouwens het eerste echte woordje ... 'mama!'
Ze begon zo voortvarend met 'bababababa', maar het is toch echt mama geworden. :+
Leuk! :D
Mini-ToT brabbelt soms onbedoeld wel eens mamama en papapa, maar het is nog niet echt gericht op ons. :) Maar elke ontwikkeling is gewoon super leuk om te zien en horen. Elk nieuw klein dingetje! :Y Zelfs als meneertje ineens in z'n bakje met pap zit te graaien of er een volle lepel uit grist en er vervolgens mee gaat zitten zwaaien zoals vandaag allebei! _O- :')
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 15:34
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:09 schreef Rebubbled het volgende:

[..]

Ik denk dat het de acne aanzienlijk verergerd. Nu 2 dagen niet buiten geweest, jeej pnd, en het lijkt aanzienlijk minder.

Goeie tip Aure, die kleine verpakking. Ik ga eens kijken.

Nicolas, het eerste woordje! Super tof! O+ Mooi he hoe deze kleine dingen zo groots zijn. Buggie glimlacht sinds enkele dagen gemeend en omg elke keer als ze nu glimlacht is dat zoveel waard. Er zit een mensje in, een echt mensje en ze is blij met ons. Mijn hart.. Ik kan niet man.

SPOILER
Oh en seks is hier afwezig sinds week 13 ofzo. Ik vond het sowieso al een raar idee met baby erbij, maar toen begon mijn zenuwbeknelling en had ik gewoon echt teveel pijn. Toen dat weg was, vond ik mezelf echt te groot en baby te prominent aanwezig. We hebben nog 1x geprobeerd weeën op te wekken, maar dat had weinig met onderlinge verbinding te maken. En nu na de knip, vacuumpomp die in me werd geduwd en hechtingen die afgestoten werden, wil ik zelf niet eens eraan zitten of ernaar kijken. Dus dat gaat nog wel even duren ben ik bang..
Ja, super bijzonder. Ook grappig hoe je nu zit te juichen bij elke brabbel terwijl je waarschijnlijk over een x aantal weken/maanden zult denken: 'Houd je nu nooit eens op en even stil?!' :9 Dat eerste lachje is trouwens ook echt goud. O+
SPOILER
Soortgelijk dus wel denk ik. Alleen dan hier niet eens een zware bevalling eigenlijk. Maar er hoeft maar één stukje te zijn dat niet meewerkt fysiek en als er dan pijn is, ja dan schiet 't gewoon niet op..
quote:
2s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:14 schreef ToT het volgende:

[..]

Leuk! :D
Mini-ToT brabbelt soms onbedoeld wel eens mamama en papapa, maar het is nog niet echt gericht op ons. :) Maar elke ontwikkeling is gewoon super leuk om te zien en horen. Elk nieuw klein dingetje! :Y Zelfs als meneertje ineens in z'n bakje met pap zit te graaien of er een volle lepel uit grist en er vervolgens mee gaat zitten zwaaien zoals vandaag allebei! _O- :')
Juichend bij de dingen zitten waar je misschien juist niet mee had moeten juichen. :9

De woordjes volgen hier vooral bij inspanning en eten. Stil eten is er echt niet bij, maar ik zag bij andere kinderen dat dus wel kan. Alleen hier ab-so-luut niet. :+
Cevichemaandag 27 mei 2019 @ 15:41
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:34 schreef NicolasJoy het volgende:

Juichend bij de dingen zitten waar je misschien juist niet mee had moeten juichen. :9

Koert had in de eerste week zichzelf zo enorm ondergepoept dat de kraamzorg (met meer dan 10 jaar ervaring) zei dat ze nog nooit zoiets had gezien.
En trots dat we waren _O- :')

Vandaag is eindelijk is z'n navel eraf gevallen :) mocht ook wel na 15 dagen.
Tink89maandag 27 mei 2019 @ 17:03
Ik heb weer eens een uur vertraging -O- ik wil gewoon naar huis \klaagpost
Auremaandag 27 mei 2019 @ 17:08
Ik had vandaag een soort van 'rapport'gesprek over Jip op de opvang :D :') stelt natuurlijk niks voor, maar ik was wel hartstikke trots dat ze hem zo'n lekker gezellig en sociaal kind vinden :P verder qua gedrag en ontwikkeling is hij daar gewoon precies zoals thuis. Over een weekje viert hij zijn verjaardag op de opvang en over 3 weken gaat ie over naar een verticale groep O+ Hij wordt zo groot!
Rebubbledmaandag 27 mei 2019 @ 18:06
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 15:41 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Koert had in de eerste week zichzelf zo enorm ondergepoept dat de kraamzorg (met meer dan 10 jaar ervaring) zei dat ze nog nooit zoiets had gezien.
En trots dat we waren _O- :')

Vandaag is eindelijk is z'n navel eraf gevallen :) mocht ook wel na 15 dagen.
Ohh die eerste echte poep staat mij ook nog helder voor ogen. Na 3 uur een drukke huilende baby midden in de nacht, opende we de luier en die zat geheel vol. En whooop ze slingert zo haar voeten erdoor. En haar romper onder. En we keken elkaar echt aan van ok wat nu. :') We hadden nog geen badles gehad van de kraamzorg. Ik heb haar gebeld. Ik wist het echt niet meer en gelukkig nam ze op. Baby onder de kraan van de wasbak gehangen, afgedroogd, nieuwe luier en daarna samen de slappe lach gehad om de enorme poepchaos op bed, in haar kamer, in de badkamer. We hadden geen idee dat er zoveel poep uit zo'n klein babietje kon komen. Manmanmanmanman.
Cevichemaandag 27 mei 2019 @ 18:59
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 18:06 schreef Rebubbled het volgende:

[..]

Ohh die eerste echte poep staat mij ook nog helder voor ogen. Na 3 uur een drukke huilende baby midden in de nacht, opende we de luier en die zat geheel vol. En whooop ze slingert zo haar voeten erdoor. En haar romper onder. En we keken elkaar echt aan van ok wat nu. :') We hadden nog geen badles gehad van de kraamzorg. Ik heb haar gebeld. Ik wist het echt niet meer en gelukkig nam ze op. Baby onder de kraan van de wasbak gehangen, afgedroogd, nieuwe luier en daarna samen de slappe lach gehad om de enorme poepchaos op bed, in haar kamer, in de badkamer. We hadden geen idee dat er zoveel poep uit zo'n klein babietje kon komen. Manmanmanmanman.
Ik kan me helemaal voorstellen dat je daar dan staat van 'en nu?' _O- hulde voor de kraamzorg _O_
Koert had al 2 dagen niet gepoept voor de ontploffing, en inderdaad ook uren gehuild -O-
Die voelde zich daarna ook duidelijk een stuk beter.
Je maakt wat mee he :')
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 19:21
Zo, er is weer met moeite wat in gegaan hoor! :')

SPOILER
61104209_2254212431563083_1308744953920225280_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=81f2d74eb1eb383566412e7739df2880&oe=5D8F4C5A
Lojmaandag 27 mei 2019 @ 19:37
Yes!!!

Zonder iets te hebben gelezen..
Li kan nu bewust en goed zelfstandig tot zit komen!!!
Ik mag gaan fietsen O+
(Al klinkt 9 maanden nog wel vroeg...) ;)
exodemaandag 27 mei 2019 @ 19:56
Yeaaaah Loj, fietsen!
Juul vindt fietsen fantastich, jammer alleen dat ze er dan niet meer af wilt....dan laat ze zich goed horen zeg maar.

Oh wat fijn NJ, mama, zo'n mooi woord (tot ze 5 zijn en je elke minuut mamaaaa hoort hihi).

Ze heeft zich vandaag weer 2x volledig ondergepoept. Nu al meerdere dagen dat elke poepbroek tot haar nek zit. Het is wat dunner en stinkt enorm. Tandjes? Verkoudheid? Virusje? Geen idee. Ze eet ook iets minder maar is verder gezellig, actief en vrolijk.
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 21:23
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 19:37 schreef Loj het volgende:
Yes!!!

Zonder iets te hebben gelezen..
Li kan nu bewust en goed zelfstandig tot zit komen!!!
Ik mag gaan fietsen O+
(Al klinkt 9 maanden nog wel vroeg...) ;)
*O* *O* Yay! Lekker fietsen in de zomer! :D
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 21:25
Onze dame gaat steeds handiger in zit, zelfstandig, maar meestal vooral onhandig. Ze begint zichzelf nu op te trekken om zelfstandig te gaan staan. Maar dan wel nog aan dingen op knie of navelhoogte waardoor ze voorovergebogen staat. :9

Zodra ze rechtop gaat staan wiebelen de benen alle kanten op en dusdanig dat ze dus niet blijft staan. :P Zal eens proberen en GIF te maken..
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 21:32
:') Have a kid, they said. It will be fun, they said!
In nog geen half uur tijd heeft meneer uitgebreid over de nieuwe bank zitten kotsen en over een vrij nieuwe stoel heen zitten piesen tijdens het verschonen! :')
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 21:38
videotogif-2019-05-27-21-29-06-md.gif
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 21:45
Argh. Vreselijk. Gifs uploaden kan ik dus gewoon niet. :6

Voor de instagram volgers staat daar wel een deel. Geen idee meer wie ik daar heb maar toch. :+
Cevichemaandag 27 mei 2019 @ 21:49
quote:
2s.gif Op maandag 27 mei 2019 21:32 schreef ToT het volgende:
:') Have a kid, they said. It will be fun, they said!
In nog geen half uur tijd heeft meneer uitgebreid over de nieuwe bank zitten kotsen en over een vrij nieuwe stoel heen zitten piesen tijdens het verschonen! :')
Dat valt mij echt tegen, hoeveel was zo'n kleintje produceert. Binnen 5 minuten wordt er wat op gespuugd, vanmiddag had hij binnen een uur poep gelekt en al dat plassen tijdens het verschonen wat niet in een luier terechtkomt... Absurd hoeveel was daarvan komt.
Goed om te weten dat dat voorlopig dus zo blijft :P

NJ, ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor ze echt rechtop kan blijven staan!
Spees_Eendmaandag 27 mei 2019 @ 21:55
Geen zorgen, daarna komt de periode dat ze elke 3 minuten een volle beker omstoten, daarna het buitenspelen, je kan maar beter van wassen gaan houden *O*

Go baby's met nieuwe skills! *O*

Die van mij staat sinds een kleine week los :'). Ik dacht eerst dat ie het per ongeluk deed, maar toen deed ie het nog eens en nog eens, en ook op de opvang. Super trots natuurlijk, maar het is wel tegen de afspraken in o|O .
Framblij89maandag 27 mei 2019 @ 21:57
quote:
2s.gif Op maandag 27 mei 2019 21:32 schreef ToT het volgende:
:') Have a kid, they said. It will be fun, they said!
In nog geen half uur tijd heeft meneer uitgebreid over de nieuwe bank zitten kotsen en over een vrij nieuwe stoel heen zitten piesen tijdens het verschonen! :')
Ach jeetje :') zal je net zien...

Spugen jullie kids eigenlijk veel?

@NicolasJoy aaah ze staat! Soort van *O* binnen paar weken gaat ze wel rechtop staan denk ik hoor *)

En ja inderdaad ik heb nog nooit zo vreselijk veel wasjes gedraaid en dan leven we nu nog maar in een 3 persoons huishouden. Maar goed het huis ruikt dan wel constant heerlijk naar wasmiddel haha
Spees_Eendmaandag 27 mei 2019 @ 22:01
Die van ons spuugt niet zoveel nee. Vlak na het drinken wel een beetje als hij dan te snel voorover buigt ofzo. *
Loj wat leuk van het fietsen trouwens O+ precies op tijd voor het mooie fietsweer :7

*kwijlen dan weer wel, aan 1 stuk door. Altijd natte bovenkleding als ik zn kwijlsjaals vergeet. Hij heeft in een week of 2-3 dan ook 4 tanden gekregen :+. Al kwijlt ie eigenlijk al vanaf het begin.
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 22:04
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2019 21:57 schreef Framblij89 het volgende:

[..]

Ach jeetje :') zal je net zien...

Spugen jullie kids eigenlijk veel?

Valt hier eigenlijk reuze mee maar vanavond kreeg hij even wat meer te eten en drinken dan normaal omdat hij al een paar dagen moeilijk eet en nu ineens meer zin had. En ja, dat maagje kan maar zoveel aan voordat alles er weer uit gegooid wordt! :')

Maar buiten deze keer gebeurt het eigenlijk hooguit een keertje per 2 weken of zo (of nog minder) en dan is het meestal niet echt veel meer dan een mondje vol.
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 22:05
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2019 22:01 schreef Spees_Eend het volgende:
Die van ons spuugt niet zoveel nee. Vlak na het drinken wel een beetje als hij dan te snel voorover buigt ofzo. *
Loj wat leuk van het fietsen trouwens O+ precies op tijd voor het mooie fietsweer :7

*kwijlen dan weer wel, aan 1 stuk door. Altijd natte bovenkleding als ik zn kwijlsjaals vergeet. Hij heeft in een week of 2-3 dan ook 4 tanden gekregen :+. Al kwijlt ie eigenlijk al vanaf het begin.
Ah ja kwijlen doet mini-ToT ook als een blije buldog. Als hij geen slabbetje draagt zijn zijn truitjes ook continu doorweekt.
Framblij89maandag 27 mei 2019 @ 22:22
Nee hier ook niet veel gespuug dus.. echt heel soms een maagzuur boer ofzo of een klein mondje terug maar that’s it. Ik volg heel wat van die mommy instagrammers en daarvan zie je de ene kotser na de andere _O-

dat kwijlen is dan wel weer echt veel inderdaad, ook vaak heerlijk in mijn mond als ik haar boven m’n hoofd hou :')

Blije bulldog _O-
Cevichemaandag 27 mei 2019 @ 22:27
Tot nu toe af en toe een mondje, maar nu de laatste dagen komt het meer in golven :{ ik vermoed dat het komt door de drank/druppels tegen spruw. Ook ineens meer last van krampjes lijkt het.
Maar hij is pas 2 weken, het is niet alsof hij al maanden een vast patroon volgt :P
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 22:28
quote:
1s.gif Op maandag 27 mei 2019 22:22 schreef Framblij89 het volgende:
Nee hier ook niet veel gespuug dus.. echt heel soms een maagzuur boer ofzo of een klein mondje terug maar that’s it. Ik volg heel wat van die mommy instagrammers en daarvan zie je de ene kotser na de andere _O-

dat kwijlen is dan wel weer echt veel inderdaad, ook vaak heerlijk in mijn mond als ik haar boven m’n hoofd hou :')

Blije bulldog _O-
_O- Dat doet me weer denken aan die filmpjes van een jongen die zijn baby-broertje in de lucht houdt en dat die 'm dan recht in de mond kotst! :') Aangezien er meerdere filmpjes van zijn van steeds dezelfde situatie is het natuurlijk opgezet spel, maar hoe wanhopig voor views en likes moet je wel niet zijn om dat dan keer op keer bewust te laten gebeuren? :X :X :X
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 22:31
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 22:27 schreef Ceviche het volgende:
Tot nu toe af en toe een mondje, maar nu de laatste dagen komt het meer in golven :{ ik vermoed dat het komt door de drank/druppels tegen spruw. Ook ineens meer last van krampjes lijkt het.
Maar hij is pas 2 weken, het is niet alsof hij al maanden een vast patroon volgt :P
Spruw? Heeft de huisarts daar al naar gekeken? Wij kregen van een zeer ervaren medewerkster van het consultatiebureau te horen dat mini-ToT spruw had maar de huisarts zei dat het gewoon aangekoekte melk in zijn mondje was. Hij zei dat we moesten stoppen met het medicijn en die witte vlekken in zijn mondje zijn vrij snel weer verdwenen. Spruw schijnt niet zo vaak voor te komen en onze huisarts zei dat eigenlijk elk geval wat hij op spreekuur kreeg loos alarm bleek te zijn. (En hij gaat binnenkort met pensioen.)
Overigens moest mini-ToT niet spugen van dat medicijn.
Ik had er overigens wel best zorgen over toen die vlekjes na het 2e potje aan druppels nog niet weg waren en dat we er ineens mee moesten stoppen! :@ Hier in dit topic werden nog alternatieve middeltjes aangeraden zoals iets wat z'n mondje blauw of paars zou maken (weet ff niet wat het was), maar dat spul schijnt dus heel goed te werken als het idd wel echt spruw blijkt te zijn. :)
exodemaandag 27 mei 2019 @ 22:43
Hier staat de wasmachine non stop aan lijkt het wel. 2 kinderen...we zijn toe aan een tweede wasmachine ernaast ;)
Rebubbledmaandag 27 mei 2019 @ 22:59
Hier wel een kotser. Bijna elke voeding komt er weer melk uit. Dus we wassen ons rot. Super irritant, maar na vier weken heb ik geaccepteerd dat we het merendeel van de dag naar zure melk ruiken. Ik kan er niet tegenaan verschonen.

Hier ook een vermoeden van spruw en ook een huisarts die er liever niets aan doet tot het de baby echt dwars zit en ze er minder om gaat drinken.
Framblij89maandag 27 mei 2019 @ 23:14
quote:
2s.gif Op maandag 27 mei 2019 22:28 schreef ToT het volgende:

[..]

_O- Dat doet me weer denken aan die filmpjes van een jongen die zijn baby-broertje in de lucht houdt en dat die 'm dan recht in de mond kotst! :') Aangezien er meerdere filmpjes van zijn van steeds dezelfde situatie is het natuurlijk opgezet spel, maar hoe wanhopig voor views en likes moet je wel niet zijn om dat dan keer op keer bewust te laten gebeuren? :X :X :X
Ja ik snap dat ook echt niet _O- lijkt me dat je dan op een gegeven moment een heel huis vol kotsers heb
ToTmaandag 27 mei 2019 @ 23:27
Zelf schijn ik als baby ook geel gekotst te hebben. Koemelkallergie, werd gezegd. Alles wat er in ging, ging er ook net zo hard weer uit. Alleen heb ik verder nooit meer last van die allergie gehad toen ik opgroeide. :?
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 23:37
quote:
0s.gif Op maandag 27 mei 2019 22:43 schreef exode het volgende:
Hier staat de wasmachine non stop aan lijkt het wel. 2 kinderen...we zijn toe aan een tweede wasmachine ernaast ;)
Hemel.. Ik heb het idee dat 't ding hier al nooit meer uit staat. Toch maar bij één houden. :P
NicolasJoymaandag 27 mei 2019 @ 23:38
Hier veel last van reflux, maar deze dame hield het allemaal binnen met pijn en irritatie tot gevolg.

Zijn trouwens begonnen met het afbouwen van de Nexium. Vind 't doodeng.
Cevichedinsdag 28 mei 2019 @ 00:10
quote:
2s.gif Op maandag 27 mei 2019 22:31 schreef ToT het volgende:

[..]

Spruw? Heeft de huisarts daar al naar gekeken? Wij kregen van een zeer ervaren medewerkster van het consultatiebureau te horen dat mini-ToT spruw had maar de huisarts zei dat het gewoon aangekoekte melk in zijn mondje was. Hij zei dat we moesten stoppen met het medicijn en die witte vlekken in zijn mondje zijn vrij snel weer verdwenen. Spruw schijnt niet zo vaak voor te komen en onze huisarts zei dat eigenlijk elk geval wat hij op spreekuur kreeg loos alarm bleek te zijn. (En hij gaat binnenkort met pensioen.)
Overigens moest mini-ToT niet spugen van dat medicijn.
Ik had er overigens wel best zorgen over toen die vlekjes na het 2e potje aan druppels nog niet weg waren en dat we er ineens mee moesten stoppen! :@ Hier in dit topic werden nog alternatieve middeltjes aangeraden zoals iets wat z'n mondje blauw of paars zou maken (weet ff niet wat het was), maar dat spul schijnt dus heel goed te werken als het idd wel echt spruw blijkt te zijn. :)
Koert had uitslag bij z'n billen, het consultatiebureau kwam op bezoek dus ik heb ze gevraagd even te kijken en zij dachten aan schimmel. Toen vroegen ze of we wat hadden gezien in z'n mond. Er was me niks opgevallen maar toen we keken was z'n tong wit. Ze zeiden dat we moesten kijken of we het weg konden vegen (dan is het moedermelk) of niet (dan is het spruw) en dat we ermee naar de huisarts moesten.
Het lukte mij niet om lang genoeg in die mond te kijken dus ik heb het de huisarts maar laten doen en het bleek niet weg te vegen. Dus spruw.
Maar Koert leek ook minder te drinken (althans, minder lang maar wel vaker komen) dus vandaar dat we er toch wat voor kregen. Ik zie nog geen verschil in z'n mond maar hij drinkt voor mijn gevoel wel beter (nattevingerwerk, maar toch).
Nu ga ik ergens toch twijfelen of het wel echt spruw is :')
ToTdinsdag 28 mei 2019 @ 08:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 00:10 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Koert had uitslag bij z'n billen, het consultatiebureau kwam op bezoek dus ik heb ze gevraagd even te kijken en zij dachten aan schimmel. Toen vroegen ze of we wat hadden gezien in z'n mond. Er was me niks opgevallen maar toen we keken was z'n tong wit. Ze zeiden dat we moesten kijken of we het weg konden vegen (dan is het moedermelk) of niet (dan is het spruw) en dat we ermee naar de huisarts moesten.
Het lukte mij niet om lang genoeg in die mond te kijken dus ik heb het de huisarts maar laten doen en het bleek niet weg te vegen. Dus spruw.
Maar Koert leek ook minder te drinken (althans, minder lang maar wel vaker komen) dus vandaar dat we er toch wat voor kregen. Ik zie nog geen verschil in z'n mond maar hij drinkt voor mijn gevoel wel beter (nattevingerwerk, maar toch).
Nu ga ik ergens toch twijfelen of het wel echt spruw is :')
Ai vervelend allemaal. Ja ach toch maar volgen wat de huisarts zegt en als je het idee hebt dat het drinken wat beter gaat, er idd voorlopig mee door gaan! :Y
Ja qua eten en drinken blijft het met mini-ToT ook een heel gedoe. Overdag drinkt hij sowieso minder, hoewel ik er soms wel 180ml in krijg. Lukt het helemaal niet, dan meng ik wat Dixap door de melk; daar lust hij dan meestal 60 ml van en later drinkt hij de rest meestal wel op. Maar laatst heb ik hem ook al wat thee en water gegeven en ook eens verdunde Dixap zonder melk. Dat is allemaal nieuw en interessant voor hem, dus dat gaat wat beter. :Y
Schanudinsdag 28 mei 2019 @ 08:49
*O* voor de zittende Li!!

Ik zag een half staande Spookje voorbij komen O+

En Spees wat knap dat hij nu al los staat! _O_

Kwijlen doet mijn Vlokje gelukkig niet zoveel, maar ze had wel reflux en spuugde zeer veel. Van kleine beetjes teruggeven tot projectielbraken.

Mijn laatste BFD alweer :{

SPOILER
w7n98j.jpg
lunapuelladinsdag 28 mei 2019 @ 09:04
Aah @Schanu, je bijna-dreumes O+
Framblij89dinsdag 28 mei 2019 @ 09:10
Aah schanu wat een popje O+ Ik dacht ook een keer ik koop bellenblaas voor de kleine, maar ze is echt heel erg bang voor bubbels _O-

Bffdddd

SPOILER
2ynlag1.jpg
30k3hus.jpg
Wat is nexium @NicolasJoy? Iets tegen maagzuur/reflux?

[ Bericht 23% gewijzigd door Framblij89 op 28-05-2019 09:19:55 ]
exodedinsdag 28 mei 2019 @ 09:24
Haha NJ, tja dat krijg je met een kleuter die veel buitenspeelt en nog wel eens een plasongelukje heeft, zijn snot aan zijn mouwen afsmeert, achteloos eet en daardoor nog wel eens wat knoeit en een baby die op een KDV zit waar veel buiten in het zand en met water wordt gespeeld en dan nog de epische poepluiers en nu met zonnebrand aan de kleding.
Hoe doen ouders met 4 kinderen dat? 2 vriendjes van B komen uit een gezin met 4 kindjes, ik zal het eens vragen aan de moeders :D

Ik zag je gifje op Insta NJ, grote dame! Juul staat minder stevig, die wiebelt nog meer.

In de spoiler Juul die het befaamde afstapje overwint, gisteren durfde ze nog niet en ineens vandaag lukte het, als ze door de keuken heenkruipt, komt ze in de speelkamer waar het bezaaid ligt met knikkers, papieren vliegtuigjes en Hotwheels. Kortom of de deur van de speelkamer moet voortaan dicht of B moet beter opruimen. Zijn Lego is al naar zijn slaapkamer verhuisd, dat zie ik zelf ook niet altijd liggen op de grond.

SPOILER
Ah Fram en Shanu, jullie mooierds. Laatste BFD voor Vlokje, wat een dame is het al O+
Schanudinsdag 28 mei 2019 @ 09:31
De mooie en vrolijke Frummel!
Die pyjama heb ik ook voor Jewel, hij is zo leuk O+

En Exode jouw knapperdje! Wat goed dat ze het afstapje heeft overwonnen, mooi om te zien hoe ze dat onder de knie krijgen he O+ Wij hebben een behoorlijke drempel bij de achterdeur en eerst kroop Vlokje daar altijd enorm onhandig, maar wel geslaagd, overheen. Nu heeft ze door dat als ze staat ze er veel makkelijker overheen kan terwijl ze zich vasthoudt aan de deurpost. Dat ontdekken en die ontwikkelingen, ik blijf het prachtig vinden O+

Ps. in overleg met vrouwlief besloten om niet naar die speelmiddag van Meer dan gewenst te gaan. Hopelijk volgend jaar wel, dan is onze oudste 3 en is het voor haar ook wat leuker omdat ze het dan veel bewuster meemaakt.
ToTdinsdag 28 mei 2019 @ 09:41
@Schanu: Haha ik heb hier ook een bellenblaas-pistooltje die veel bubbels produceert. Nog niet uitgeprobeerd met mini-ToT. Dat wil ik doen als hij net ietsjes ouder is; volgens mij gaat hij dan helemaal uit z'n dak! :D

@Framblij89 Dat koppie! O+

@exode Tip: (Sowieso een erg leuk en "leerzaam" kanaal! :P )
Schanudinsdag 28 mei 2019 @ 09:44
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 09:41 schreef ToT het volgende:
@:Schanu: Haha ik heb hier ook een bellenblaas-pistooltje die veel bubbels produceert. Nog niet uitgeprobeerd met mini-ToT. Dat wil ik doen als hij net ietsjes ouder is; volgens mij gaat hij dan helemaal uit z'n dak! :D

@:Framblij89 Dat koppie! O+
Dit was een bellenblaasmachine, die Vlokje steeds omver trok waardoor het vloeistof eruit liep. En peuter vond het nodig om zand in het bakje voor de bellenblaas te doen, RIP bellenblaasmachine. Tot zover mijn succesverhaal *O*
Cevichedinsdag 28 mei 2019 @ 10:13
Wat een leuke foto's O+
Leuk ook om te zien wat een baby allemaal kan na een jaar en hoeveel interactie er dan is.
Tink89dinsdag 28 mei 2019 @ 10:17
Zonder bijlees: prul heeft oorontsteking nummer 3 te pakken... 39,3 vanochtend en ze is heel zielig. Ik vind het sneu, maar merk ook dat m'n energie echt op is.

Iemand nog tips?
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 10:18
Ohh Schanu wat een leukerd O+

Framblij, heerlijke brede lach heeft ze :D

Juul aan de kruip over het afstapje O+ Je kan echt goed zien dat ze een zusje is van B!

Hier ook al de laatste BFD :o :o

SPOILER
69cNkhb.jpg
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 10:34
@Tink89 heb je iets van antibiotica gekregen van de huisarts? (Of geven ze dat niet bij oorontstekingen? Ik heb geen idee eigenlijk). Verder als Jip zo koortsig en ellendig is, wil hij veel slapen, soms wel alleen maar op mij, dus dan liggen we samen in bed of op de bank en zorg ik dat ik eten en drinken binnen handbereik heb en dan ligt hij tegen mij aan terwijl ik hem over zijn rug aai. Als ik dingen moet doen hou ik hem bij me in de draagzak, dat vindt hij dan ook gewoon prima.

Oh en paracetamol, ik geef hem dan elke 6 uur een paracetamol, volgens de verpakking mag het geloof ik maar elke 8 uur.. Maar als hij echt héél ellendig is hou ik gewoon het ziekenhuisschema aan van toen in december, dat vond de kinderarts ook prima trouwens. Als het dan weer iets beter gaat laat ik er wel weer langer tussen. Of ik doe alleen in de ochtend en in de avond. Tot hij koorts- en pijnvrij is.
Schanudinsdag 28 mei 2019 @ 10:40
Tink, mijn peuter van 2,5 heeft de eerste 2 jaar van haar leventje ook non stop oorontstekingen, longontstekingen en griepjes en alles gehad. Wij hebben een dossier laten opbouwen bij de huisarts, dus steeds heel laagdrempelig gebeld zodat we uiteindelijk (na mijn inziens veel te lange tijd) een doorverwijzing hebben gekregen voor de KNO arts. Daar is dit jaar haar neusamandel verwijderd en heeft ze buisjes in haar oren gekregen.

Mijn ervaring is helaas dat er snel moeilijk wordt gedaan over een doorverwijzing, dus ik zou als ik jou was een kort lijntje met de huisarts houden als Prul zoveel oorontstekingen heeft en houdt, zodat je uiteindelijk hopelijk een doorverwijzing kan krijgen mocht het nodig blijken.

Voor jullie is het zwaar, herkenbaar, ik liep op een gegeven moment compleet op mijn tandvlees. Probeer rust te pakken daar waar mogelijk door met Prul mee te slapen 's middags, vraag hulp in je omgeving in de vorm van jou helpen met Prul maar ook misschien juist andere taken van jou overpakken (huishouden ofzo?) zodat jij je primair kan richten op je dochter. En stel niet al te hoge eisen aan jezelf en de opvoeding. Bij Jewel heb ik op een gegeven moment het gezond moeten eten bijvoorbeeld losgelaten, ze heeft periodes tussendoor op yoghurt en fruit geleefd omdat ze eenvoudigweg niet anders meer wilde en kon eten. We hebben ontelbaar veel hangdagen gehad waarbij ik haar tv liet kijken, tegen mijn principes in maar zo maakte ik de dagen voor haar dragelijk als ze nergens anders energie voor had en had ik mijn handen meer vrij om andere dingen te doen. Sterkte, ik hoop dat er snel verbetering in jullie situatie komt!

Wat een knappe Jip! O+ Gaan wij gezellig samen over naar het dreumestopic :D
Rebubbleddinsdag 28 mei 2019 @ 10:53
Mooi advies Schanu! O+ En eens met doorverwijzingen afdwingen. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen 'Oh ik wou dat ik later bij de specialist was beland.' en altijd het tegenovergestelde. Huisartsen die maar blijven voortslepen.

SPOILER
Ons kleine buggie. O+

2ir426q.jpg

Tummy time wat meer 'op je buik chill' time is.
2enys2h.jpg
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 11:02
Ik geloof in dit geval dat het probleem juist de specialist is die Tink niet serieus neemt...
Helsinkidinsdag 28 mei 2019 @ 11:08
Haha ToT, wij kopen voorlopig maar geen nieuwe bank. Het begon bij mij weer te kriebelen maar echt, daar doe ik mezelf geen plezier mee.

Framblij, ja, ik vind dat I. wel regelmatig spuugt. Zeker nu hij ook veel op z'n buik ligt en rolt.

Leuk, Loj! Hier moeten we nog even wachten, maar dan kan ik me nog verdiepen in een leuke fiets. Ik twijfel tussen de Gazelle Bloom en de BSP Dolce Vita.

NJ, ik hoop dat het goed gaat met afbouwen :*.

Schanu O+. Zo zoet. En Jip ook al zijn laatste BFD hier in dit topic. Wat gaan ze hard!
En wat een dappere dood, die Juul O+. En die kleine van Framblij is ook om op te eten.

Rebubbled, zo'n mini nog! Wat heerlijk. (Ik reageer nog op je bericht, echt waar. Heb de rust nog niet goed kunnen vinden.)

Tink, doorverwijzing proberen te regelen? En voor jezelf wellicht kijken of iemand de zorg eventjes kan overnemen zodat jij ook op kunt laden :*.

Wij doen ook weer eens mee met BFD (niet quoten, deze haal ik straks weer weg):

SPOILER
8YAnlMj.jpg

Mijn kuiken op het KDV.
Wolkendinsdag 28 mei 2019 @ 11:14
Volgens mij loopt Tink nog niet bij de specialist maar bij de ha.

Ervaringsdeskundige hier. Iedere keer naar de ha gaan op laten noteren. En bij 6 oorontstekingen die doorverwijzing eisen, eerder doen ze het niet. En tot dan, helaas kiezen op elkaar en doorgaan. Probeer wat te slapen als de kleine slaapt en probeer zo veel mogelijk hulp bij familie en vrienden te zoeken hoe lastig dat ook is.

Hier oorontsteking nummer 13 en over 1,5 week word Bikkel geopereerd en krijgt hij buisjes. Helaas is dan de ellende nog niet voorbij omdat hij ook slaapapneu heeft en meerdere malen per nacht stopt met ademhalen. Hierdoor schrikt hij weer huilend wakker waardoor ik er s'nachts zo een 8 keer uit moet om hem te troosten.
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 11:14
Ah ik dacht dat ze laatst was doorverwezen wegens zieke prul en de kinderarts zich als een hork gedroeg?
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 11:15
Maar misschien haal ik nu dingen door elkaar :D
Tink89dinsdag 28 mei 2019 @ 11:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 11:15 schreef Aure het volgende:
Maar misschien haal ik nu dingen door elkaar :D
Nee hoor, je hebt het goed onthouden. Door naar de kinderarts (semi-spoed, dus geen vaste arts ofzo) en die zegt '90% is viraal, uitzieken maar... paracetamol geven en verder niks).

En dat is een heel begrijpelijk standpunt hoor, medisch gezien snap ik het. Maar ik vind het bizar hoe hard je moet roepen om hulp voor je die krijgt. Ik heb net huilend met de arts-assistent aan de telefoon gezeten dat ik dit niet nog eens twee weken trek en dat ik moe ben en dat ze er zo ziek van is en dat ik graag wil dat we verder kijken enz... en het advies was 'vraag je schoonouders om prul over te nemen, stop met de borstvoeding en probeer te slapen'.
Framblij89dinsdag 28 mei 2019 @ 11:24
Yess @exode het is d’r gelukt *O* dapper meisje, echt zo’n leukerd O+

Aah @Rebubbled zo klein en lief, heel knap O+

@Helsinki nog zo’n knapperd, wat een mooie wimpers heeft hij O+ Zou inderdaad nog heel even wachten met een nieuwe bank kopen als l. zo veel spuugd. Nog eventjes geduld ;)

I love bfd, zo leuk om alle babies te zien.

En thanks iedereen voor de complimentjes O+

Wij kunnen ook gaan fietsen maar moet ook nog even gaan focussen op welke fiets, we hebben een fiets maar vind dat ding levensgevaarlijk voor mezelf alleen al.

En @Tink89 hier geen ervaring met oorontstekingen.. ik sluit me aan bij wat schanu en aure hebben gezegd. Verder gewoon een knuffel :*
Hoop dat er zsm een doorverwijzing komt naar een specialist is die de situatie eens een keer wél serieus neemt. Ik heb daar helaas wel ervaring mee, als het aan onze huisarts had gelegen hadden we toen frum al aan het uitdrogen was nog “even 2 weken moeten doorzetten”.
Ik vind het werkelijk niet kunnen dat als de wanhoop nabij, of er al is, je jankend aan de telefoon zit, en dat de assistent dan nog zegt dat je schoonouders het maar over moeten nemen, bah. o|O
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 11:30
Jezus wat bizar weer Tink. Misschien inderdaad dan een verwijzing van de huisarts proberen te krijgen voor de KNO arts ipv kinderarts?
exodedinsdag 28 mei 2019 @ 11:31
Hou op met al die leuke foto's O+ Wat hebben we toch allemaal mooie baby's.

Ik snap het wel hoor Shanu, er zijn meerdere meetings per jaar nu. Wij gaan voor ons maar vooral voor B. Die is natuurlijk al 5 en stelt best veel vragen. Ik gun hem kinderen die ook 2 mama's of 2 papa's hebben. Dat ie ziet dat hij niet de enige is.

Dat afstapje, ja dat ontdekken en een oplossing bedenken blijf ik mooi vinden. Juul natuurlijk met de kleine dingen, B met de grotere dingen. Wij denken niet na over het afstapje voor haar is het een bijna onneembare vesting. We laten haar ook gaan en kijken hoe dingen oplost. B wil als grote broer altijd helpen, dat proberen we er wat uit te krijgen, dat hij het ook laat gaan. Maar dat vindt hij echt lastig.
Maar oh die liefde tussen die 2, nu ze kruipt ook, hij vindt het geweldig. Hij gaat door de kamer heen en Juul er lachend achteraan.

Aure, jouw Jip, die ogen O+ Ja niemand vraagt zich af of ze volbloed broer en zus zijn _O- Al lijkt ze vooral op B nu, minder op B als baby. B was echt groot, grof en fors. De ogen zijn wel exact hetzelfde, hebben ze van hun moeder, echt bizar hoeveel ze op mijn vrouw lijken.
Schanudinsdag 28 mei 2019 @ 12:17
Rebubbled, ik kan je foto's helaas niet zien!

Helsinki, wat een knapperdje heb je daar O+

Tink, een kinderarts en een KNO arts staat denk ik best ver van elkaar. Ik heb met Vlokje ook bij de kinderarts gelopen wegens diverse problematiek en voelde me daar ergens wel en ergens niet gehoord. Bij ons werd ook veel afgeschoven op 'het hoort er een beetje bij' en 'ze is een gevoelig en intense baby', achteraf gezien is ze ook daadwerkelijk over het meeste heen gegroeid ondertussen, zoals de reflux. Wil je een doorverwijzing voor de KNO arts, waar je heen zal moeten voor de oorontstekingen, dan loopt dat volgens mij echt via de huisarts en hoe knullig ook, daarvoor worden drie oorontstekingen niet als voldoende gezien omdat ze niet te snel willen overgaan tot een ingreep. Jewel heeft uiteindelijk 3 longontstekingen en een stuk of 12 (dubbele) oorontstekingen gehad, reageerde ook niet meer op de normale dosis ab, voordat de huisarts eindelijk aan ons verzoek tegemoet kwam voor een doorverwijzing. En toen nog hebben we op onze strepen moeten staan. Bizar hoe het werkt eigenlijk :{

Exode, zo mooi zoals je altijd schrijft over B en Juul samen O+
En ja voor B zal zo'n dag echt heel leuk zijn denk ik! Voor onze meiden ook als ze iets groter zijn. Wij hebben wel het 'geluk' dat we heel veel roze gezinnen in onze omgeving hebben, het beste vriendinnetje van Jewel heeft ook twee mama's. Hopelijk gaan ze later ook veel aan elkaar hebben als ze vragen gaan krijgen.
pinquitdinsdag 28 mei 2019 @ 12:49
Hier gaat 't inmiddels goed! Nieuwe AB slaat aan, ik ben koorts- en (bijna) pijnvrij en controle gisteren was ook helemaal goed.

Noor heeft haar prachtige doorslaapnachten vervangen voor krampjesnachten *O* :') dus dat is ook weer zoals het hoort ;)

SPOILER
Bfd! Yeah dat is nu voor ons ook een ding! *O*

tumblr_ps7n8uCbXj1vz716q_1280.jpg

Twee weken Nora vandaag! Ze slaapt nog vooral, dus slaapfotos zullen in het begin wat overheersen ;)

Wat een poppetje Rebub! En de jouwe heeft ook al wenkbrauwen O+

En I. wordt zo groot ineens Helsinki! :o O+
lunapuelladinsdag 28 mei 2019 @ 13:35
Noor O+ Wat een lief propje nog. *rammelt*

I. wordt groot inderdaad! Knapperd O+

Wat een lieve foto's Rebubbled. Helemaal verliefd samen. *;

Hier weinig nieuws verder. Welpje is nog steeds goed verkouden, vannacht amper geslapen want ademen ging maar moeizaam met die snotneus. En hij wordt eenkennig, hij moest huilen toen ik wegging bij de gastouder vanochtend. ;(

Maar BFD doen we gewoon aan mee! *O*

SPOILER
zTM4arS.jpg?1

hiWbWyc.jpg?1
Tink89dinsdag 28 mei 2019 @ 14:00
Ooooh, wat zijn die ieniemienie baby's nog ieniemienie... Ik rammel (nog) niet, maar die slaapfoto van Pinq. Ik zou bijna een tweede willen om dat hele kleine baby nog een keertje mee te maken.

En alle andere blije baby's: jullie zijn prachtig! Ik twijfel elke dinsdag een kwartier of ik vasthoud aan mijn mijnkindnietopsocialmedia-policy door jullie.

Ik heb even selectief geknipt uit quotes (prul hangt in de draagzak te slapen op m'n buik):

quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 11:14 schreef Wolken het volgende:
Volgens mij loopt Tink nog niet bij de specialist maar bij de ha.

Ervaringsdeskundige hier. Iedere keer naar de ha gaan op laten noteren. En bij 6 oorontstekingen die doorverwijzing eisen, eerder doen ze het niet. En tot dan, helaas kiezen op elkaar en doorgaan. Probeer wat te slapen als de kleine slaapt en probeer zo veel mogelijk hulp bij familie en vrienden te zoeken hoe lastig dat ook is.

Hier oorontsteking nummer 13 en over 1,5 week word Bikkel geopereerd en krijgt hij buisjes. Helaas is dan de ellende nog niet voorbij omdat hij ook slaapapneu heeft en meerdere malen per nacht stopt met ademhalen. Hierdoor schrikt hij weer huilend wakker waardoor ik er s'nachts zo een 8 keer uit moet om hem te troosten.
Jeetje, en dan klaag ik na 5 weken met amper slaap al. Hopelijk wordt het na de operatie in ieder geval veel beter. En in de tussentijd deel ik mijn koffie met liefde met je c_/ En ja, we laten alles noteren. Staan op de lijst van 'ouders die mogen bellen' bij de kinderarts. De arts-assistent (dus niet die hork van vorige week) was ook echt lief vanochtend, maar ze was ook heel eerlijk. Ze raadde me aan om hulp te zoeken bij familie en vrienden, te stoppen met de bv (om mij te ontlasten) en verder elke 4 uur paracetamol te geven om het zo draaglijk te houden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 11:30 schreef Aure het volgende:
Jezus wat bizar weer Tink. Misschien inderdaad dan een verwijzing van de huisarts proberen te krijgen voor de KNO arts ipv kinderarts?
Die krijg je niet na 'pas drie oorontstekingen in 5 weken', daarvoor tellen ze eerst tot 6. Dat prul er elke keer echt ziek van is, is daarbij niet zo van belang. Ik snap het medisch gezien allemaal best, maar toch: hoe houd ik dat dan vol?

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 12:17 schreef Schanu het volgende:
Tink, een kinderarts en een KNO arts staat denk ik best ver van elkaar. Ik heb met Vlokje ook bij de kinderarts gelopen wegens diverse problematiek en voelde me daar ergens wel en ergens niet gehoord. Bij ons werd ook veel afgeschoven op 'het hoort er een beetje bij' en 'ze is een gevoelig en intense baby', achteraf gezien is ze ook daadwerkelijk over het meeste heen gegroeid ondertussen, zoals de reflux. Wil je een doorverwijzing voor de KNO arts, waar je heen zal moeten voor de oorontstekingen, dan loopt dat volgens mij echt via de huisarts en hoe knullig ook, daarvoor worden drie oorontstekingen niet als voldoende gezien omdat ze niet te snel willen overgaan tot een ingreep. Jewel heeft uiteindelijk 3 longontstekingen en een stuk of 12 (dubbele) oorontstekingen gehad, reageerde ook niet meer op de normale dosis ab, voordat de huisarts eindelijk aan ons verzoek tegemoet kwam voor een doorverwijzing. En toen nog hebben we op onze strepen moeten staan. Bizar hoe het werkt eigenlijk :{
3 longontstekingen en 12 oorontstekingen en dan nog op je strepen moeten staan? Pfft... gelukkig is mijn huisarts over het algemeen niet zo moeilijk in het overleggen met en doorsturen naar specialisten.

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 10:40 schreef Schanu het volgende:
Tink, mijn peuter van 2,5 heeft de eerste 2 jaar van haar leventje ook non stop oorontstekingen, longontstekingen en griepjes en alles gehad. Wij hebben een dossier laten opbouwen bij de huisarts, dus steeds heel laagdrempelig gebeld zodat we uiteindelijk (na mijn inziens veel te lange tijd) een doorverwijzing hebben gekregen voor de KNO arts. Daar is dit jaar haar neusamandel verwijderd en heeft ze buisjes in haar oren gekregen.

Mijn ervaring is helaas dat er snel moeilijk wordt gedaan over een doorverwijzing, dus ik zou als ik jou was een kort lijntje met de huisarts houden als Prul zoveel oorontstekingen heeft en houdt, zodat je uiteindelijk hopelijk een doorverwijzing kan krijgen mocht het nodig blijken.

Voor jullie is het zwaar, herkenbaar, ik liep op een gegeven moment compleet op mijn tandvlees. Probeer rust te pakken daar waar mogelijk door met Prul mee te slapen 's middags, vraag hulp in je omgeving in de vorm van jou helpen met Prul maar ook misschien juist andere taken van jou overpakken (huishouden ofzo?) zodat jij je primair kan richten op je dochter. En stel niet al te hoge eisen aan jezelf en de opvoeding. Bij Jewel heb ik op een gegeven moment het gezond moeten eten bijvoorbeeld losgelaten, ze heeft periodes tussendoor op yoghurt en fruit geleefd omdat ze eenvoudigweg niet anders meer wilde en kon eten. We hebben ontelbaar veel hangdagen gehad waarbij ik haar tv liet kijken, tegen mijn principes in maar zo maakte ik de dagen voor haar dragelijk als ze nergens anders energie voor had en had ik mijn handen meer vrij om andere dingen te doen. Sterkte, ik hoop dat er snel verbetering in jullie situatie komt!
Txs. Ze heeft net inderdaad even tv gekeken, dat leidt even af. En verder slaapt ze momenteel alleen rechtop, dus dan maar in de draagzak en in de tussentijd online de boodschappen bestellen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 10:34 schreef Aure het volgende:
@:Tink89 heb je iets van antibiotica gekregen van de huisarts? (Of geven ze dat niet bij oorontstekingen? Ik heb geen idee eigenlijk). Verder als Jip zo koortsig en ellendig is, wil hij veel slapen, soms wel alleen maar op mij, dus dan liggen we samen in bed of op de bank en zorg ik dat ik eten en drinken binnen handbereik heb en dan ligt hij tegen mij aan terwijl ik hem over zijn rug aai. Als ik dingen moet doen hou ik hem bij me in de draagzak, dat vindt hij dan ook gewoon prima.

Oh en paracetamol, ik geef hem dan elke 6 uur een paracetamol, volgens de verpakking mag het geloof ik maar elke 8 uur.. Maar als hij echt héél ellendig is hou ik gewoon het ziekenhuisschema aan van toen in december, dat vond de kinderarts ook prima trouwens. Als het dan weer iets beter gaat laat ik er wel weer langer tussen. Of ik doe alleen in de ochtend en in de avond. Tot hij koorts- en pijnvrij is.
Die elke 6 uur doen wij ook ja, dat mag ook gewoon van de kinderarts.

En we hebben de vorige twee keer (na even aankijken) antibiotica gehad, maar volgens de kinderarts is het bijna altijd viraal en dan heeft antibiotica geen zin. Prul gaat daar bovendien keihard van aan de krampjes en diarree, dus we wachten weer even af. We moeten heel goed in de gaten houden of ze alert blijft en (redelijk) blijft drinken en plassen. Bij temperaturen boven de 40 graden en als ze stopt met drinken, plassen of reageren, hangen we weer aan de telefoon.

Sorry voor de monsterpost...
Cevichedinsdag 28 mei 2019 @ 14:10
Wat een mooie bfd's O+
En wat een hoop baby's die bijna jarig zijn! Bijna baby-af :o
Gelukkig komt er nu weer een hele leuke fase :Y

Klinkt zwaar, Tink. Hopelijk knapt ze snel op. Ik ken je verder niet zo goed natuurlijk, maar je hebt een relatie, toch? Kan je man/vriend je misschien wat ontlasten? Even wat tijd voor jezelf, of een keer goed slapen maakt misschien dat je weer wat meer kunt hebben. En het wordt echt beter :*

Pinq, fijn dat het al zoveel beter gaat. Je hebt echt een prachtige dochter.
En krampjes }:|
gewoonmezelf87dinsdag 28 mei 2019 @ 14:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 11:14 schreef Wolken het volgende:
Volgens mij loopt Tink nog niet bij de specialist maar bij de ha.

Ervaringsdeskundige hier. Iedere keer naar de ha gaan op laten noteren. En bij 6 oorontstekingen die doorverwijzing eisen, eerder doen ze het niet. En tot dan, helaas kiezen op elkaar en doorgaan. Probeer wat te slapen als de kleine slaapt en probeer zo veel mogelijk hulp bij familie en vrienden te zoeken hoe lastig dat ook is.

Hier oorontsteking nummer 13 en over 1,5 week word Bikkel geopereerd en krijgt hij buisjes. Helaas is dan de ellende nog niet voorbij omdat hij ook slaapapneu heeft en meerdere malen per nacht stopt met ademhalen. Hierdoor schrikt hij weer huilend wakker waardoor ik er s'nachts zo een 8 keer uit moet om hem te troosten.
Ik mag hopen dat ze ook gelijk de neusamandel wegpikken? Mijn zoontje had ook apneu en na verwijderen neusamandel ging dit al10x beter... nadat de keelamandelen ook weg zijn is de apneu ook weg.

Overigens... mijn zoontje heeft n verwijzing kno gehad zonder herhaalde oorontstekingen. Wel chronish verkouden.
Stroopwafelmeisjedinsdag 28 mei 2019 @ 14:27
Tink, je overwoog sowieso al te stoppen met bv, toch? Is dit dan een mooi moment om de nachtvoeding(en) te vervangen voor kv, zodat jij en man die kunnen afwisselen? Zo kom je misschien meer tot rust?

Veel sterkte aan alle ouders-met-zieke-baby's. Inderdaad met alles binnen handbereik maar op de bank zitten en lekker veel knuffelen. En koffie, liters koffie..

Bfd O+ Ik geniet zo van jullie baby's maar ook hier een 'mijnkindnietopsocialmedia-policy' :s) ! Wat zijn Jip en Vlokje al groot opeens! Moeilijk voor te stellen dat ze zo groot worden in een jaar. En dan Noor en Buggie die nog zo klein zijn.. O+ O+
Mijn roller draagt inmiddels maat 62. Er is ook weinig echt kleins meer aan :'(
exodedinsdag 28 mei 2019 @ 15:00
Tink, ik vind het zo vervelend om te lezen. Ik hoop zo dat het snel allemaal beter gaat. Ik heb geen tips of ervaringen. Alleen een virtuele knuffel.

Het is hier hard werken met een baby die echt overal heenkruipt en bij elke 'nee' lachend herhaalt wat ze deed. De ondeugd spat er vanaf. En dat hard werken zeg ik met een knipoog.
Ze heeft nu al wel een week enorm stinkende poep, niet dat het normaal naar bloemetjes ruikt maar dit is echt heel erg. En is dus ook redelijk dun. Ze is wat verkouden maar verder...toch een tand erbij of gewoon meteen meerdere? of een kies? Geen idee. Ben wel blij als deze luiers weer over zijn.
ToTdinsdag 28 mei 2019 @ 15:14
Mini-ToT is in dromenland! :P

SPOILER
61393907_2254751871509139_7115767456550879232_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=247d56bc41de05f66e7caf9a8101a9aa&oe=5D589F98
61768794_2254751654842494_8682882344324956160_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=ad4dd025a985e3543b8673a6dc07d168&oe=5D60660C
CaVaBiendinsdag 28 mei 2019 @ 15:18
Draagdoek gebruiken is wel slim Schanu! Ik heb er 1 van bam+boe, even kijken hoe ik die moet wikkelen.

Bedankt framblij, ik probeer te onthouden dat een baby ook af en toe hoort te huilen :P
Wat een schattige foto trouwens en wat knap dat ze al kan zitten! Tijd gaat snel he..

Woow NJ wat bijzonder! Het eerste woordje *O* Wel apart dat het eerste woordje (bijna) altijd mama is he :P

Aah leuk dat jullie al glimlachjes hebben rebubbled O+
Ik zit elke dag te wachten op een glimlach, maar M is vooralsnog een baby met een serieuze blik :P

Herkenbaar van de poep Ceviche en Rebubbled! Ze zijn zo klein, maar de hoeveelheid poep die ze kunnen produceren is enorm :P
M begon een aantal keer te poepen toen we haar luier aan het verschonen waren. Het was spuitpoep, dus alles zat eronder helaas :P Ooh en ze heeft ook al een paar keer op mijn hand geplast :') Leuk he, baby's :P

Ik zie hele leuke foto's van schattige baby's O+
En veel baby's die bijna geen baby meer zijn.. Het gaat zo snel allemaal!

Wij doen ook maar eens mee met bfd :)

SPOILER
xng8b9.jpg
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 15:19
Ahw gos die mini babietjes, wat een heerlijkheid O+

Wat ligt mini tot er lekker bij zeg :D

Wat een beauty Ceviche O+

Exode, Jip heeft volgens mij ook 3 x zoiets gehad. Dat was dan (geloof ik) een buikgriepachtig iets (vaak ook een beetje groenig), hij had er soms een beetje koorts/verhoging bij, maar was meestal wel redelijk gezellig. Maar die lucht ja, niet te harden. Echt een stuk erger dan normaal.
Rebubbleddinsdag 28 mei 2019 @ 16:46
Ohh wat een ontzettende leuke babies man. Wat een cuteness overload hier!

Vandaag de eerste Mamakits bijeenkomst gehad. Allemaal janken natuurlijk, om ons eigen verhaal en die van elkaar. Slopende 2 uur deze kennismaking. Vanaf volgende keer wordt het beter. Dan gaan we met deelonderwerpen aan de slag. Zoveel uiteenlopende problematiek en zoveel gelijkenissen tegelijk. Het is fijn om te zien wat een moeder wel niet kan verzetten op een dag. Wat een kracht. En het niet doen is er gewoon niet bij. Ook jullie allemaal hier, zo trots op elke ouder!
Wolkendinsdag 28 mei 2019 @ 17:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 14:16 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Ik mag hopen dat ze ook gelijk de neusamandel wegpikken? Mijn zoontje had ook apneu en na verwijderen neusamandel ging dit al10x beter... nadat de keelamandelen ook weg zijn is de apneu ook weg.

Overigens... mijn zoontje heeft n verwijzing kno gehad zonder herhaalde oorontstekingen. Wel chronish verkouden.
Nou, hij is eigenlijk nog te jong voor beide ingrepen. En de slaapapneu word steeds erger en heb ik van de week een filmpje van gemaakt. Omdat ik vanmorgen toch in het ziekenhuis moest zijn ben ik gelijk langs de KNO afdeling gelopen en had ik gelukkig voor vanmiddag een belafspraak kunnen maken. Maar mocht de kleine dus echt apneu hebben ( heeft hij, maar ben natuurlijk geen arts ) dan gaat de operatie volgende week niet door omdat de anesthesist hem niet onder narcose zal willen brengen en worden we doorverwezen naar het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag. Morgen kunnen we gelukkig bij de huidige KNO arts terecht en zal hij met een buisje in de neus van Bikkel gaan kijken of de neusamandelen het probleem veroorzaken. En hij wilde het filmpje ook even zien.

Ik weet nu even niet zo goed hoe ik dit vind. Aan de ene kant baal ik er verschrikkelijk van dat hij dus nog langer met oorontstekingen door moet lopen, aan de andere kant nemen ze de klachten nu wel serieus.

Echt respect voor de ouders met chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen, ik vind dit echt al loodzwaar.
Tink89dinsdag 28 mei 2019 @ 17:55
Ach wolken toch. Ik stuur je even een dikke knuffel :* :*
Peacefullldinsdag 28 mei 2019 @ 19:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 17:34 schreef Wolken het volgende:

[..]

Nou, hij is eigenlijk nog te jong voor beide ingrepen. En de slaapapneu word steeds erger en heb ik van de week een filmpje van gemaakt. Omdat ik vanmorgen toch in het ziekenhuis moest zijn ben ik gelijk langs de KNO afdeling gelopen en had ik gelukkig voor vanmiddag een belafspraak kunnen maken. Maar mocht de kleine dus echt apneu hebben ( heeft hij, maar ben natuurlijk geen arts ) dan gaat de operatie volgende week niet door omdat de anesthesist hem niet onder narcose zal willen brengen en worden we doorverwezen naar het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag. Morgen kunnen we gelukkig bij de huidige KNO arts terecht en zal hij met een buisje in de neus van Bikkel gaan kijken of de neusamandelen het probleem veroorzaken. En hij wilde het filmpje ook even zien.

Ik weet nu even niet zo goed hoe ik dit vind. Aan de ene kant baal ik er verschrikkelijk van dat hij dus nog langer met oorontstekingen door moet lopen, aan de andere kant nemen ze de klachten nu wel serieus.

Echt respect voor de ouders met chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen, ik vind dit echt al loodzwaar.
:* :* Dat is het ook :* :*
Auredinsdag 28 mei 2019 @ 20:26
Wolken :* Continu een ziek kind hebben, alleen maar slechte nachten hebben, huisarts/ziekenhuis bezoeken, dat is allemaal hartstikke zwaar. Ik hoop dat ze het snel beter kunnen maken voor Bikkel :* het is ronduit kut om je baby steeds zo ziek en met pijn te zien.
wiekseldinsdag 28 mei 2019 @ 23:13
SPOILER
9kmnic.jpg
Eindelijk gelukt een foto op BFD te plaatsen van m'n giant baby! 4,5mnd nu en vandaag koortsig en niet zo blij zeurderuig vooral... Hopen dat hij en wij beetje slapen. En dat die tandjes doorkomen!

Sterkte alle maal
wiekseldinsdag 28 mei 2019 @ 23:18
O ja, morgen is kdv dag voor m'n kleine. Maar door die koorts en z'n lamlendigheid twijfel ik... Wat zouden jullie doen?
Framblij89dinsdag 28 mei 2019 @ 23:26
Ah wolken, even een hart onder de riem :* lijkt me echt zo zo zwaar.. ook respect voor jullie.

@wieksel wat een heerlijke bollie O+ Hoe is hij verder? Zou het morgenochtend even aankijken denk ik. Als hij dan gewoon vrolijk is lekker laten gaan :) hoop dat jullie een goede nacht hebben! #fuckofffokwet

@ToT zulke lieve foto’s, als babies slapen krijgen ze zo’n heel zacht lief gezicht, zit zo vaak ook naar frum te staren als ze slaapt, heerlijk O+

En ik krijg wel weer rammelende eierstokken van die pasgeboren babies hoor... pff _O-

[ Bericht 6% gewijzigd door Framblij89 op 28-05-2019 23:35:06 ]
lunapuellawoensdag 29 mei 2019 @ 09:53
Man oh man. De nacht was van het soort 'dronk ik maar koffie'. Welpje werd rond 1 uur wakker en het duurde tot 3:45 tot ik hem weer in slaap had. Wat hem nou precies dwars zat weet ik niet, maar het was kreunen, huilen, schoppen, wringen... Hij wilde amper tot niet drinken en vaak niet eens sabbelen op mijn vinger. Zo ontzettend sneu voor hem, en frustrerend voor mij. ;(
Spees_Eendwoensdag 29 mei 2019 @ 10:00
Wat zielig Luna, kan het zijn dat hij handvoetmondziekte heeft? Dat heerst in verschillende regio's (bij ons ook maar ik weet niet waar je woont). Dan kun je ook echt niks in je mond verdragen.

En ik zou gewoon toch aan de koffie gaan, beginnen met een grote scheut echte (volle) koffiemelk erin :7
lunapuellawoensdag 29 mei 2019 @ 10:06
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2019 10:00 schreef Spees_Eend het volgende:
Wat zielig Luna, kan het zijn dat hij handvoetmondziekte heeft? Dat heerst in verschillende regio's (bij ons ook maar ik weet niet waar je woont). Dan kun je ook echt niks in je mond verdragen.

En ik zou gewoon toch aan de koffie gaan, beginnen met een grote scheut echte (volle) koffiemelk erin :7
Ik moest even googlen, maar denk niet dat dat het is. Ik heb geen blaasjes gezien en vanochtend ging er wel een halve boterham in, dus niks in de mond verdragen is niet aan de orde. Hij is wel heel verkouden, wat het slechte drinken in elk geval deels verklaart.
Spees_Eendwoensdag 29 mei 2019 @ 10:10
Germ, hopelijk verdwijnt het weer snel. Ollie is ineens ook weer helemaal verkouden met groene snot en dichtgeplakte ogen. Ik dacht dat we het snotseizoen achter ons hadden gelaten :{w
exodewoensdag 29 mei 2019 @ 10:16
Oooh Wieksel wat een heerlijke baby, hoe gaat het nu? Geen koorts meer?

Ik zit wel aan de koffie hoor Luna, Juul was vannacht 5x wakker en toen ze weer sliep werd B wakker, die had zoveel geplast dat zijn nachtluier het niet meer hield, zeiknat bed.
Bij Juul zit er iets dwars, ze is wat uit haar hum, slaapt onrustig en eet minder. En dus die stinkende doorlekluiers. Misschien toch een buikvirusje inderdaad Aure. Ze drinkt wel veel en het is niet dat ze weinig eet maar voor haar doen, is het weinig.

Gelukkig zijn we bijna 4 dagen vrijjjjj! Zo'n zin in het weekend. Lekker met zijn 4tjes zijn. En een werk update in de spoiler.

SPOILER
Nou...het werden lange maanden, maar ik hoor bij een afdeling en heb een manager. Informeel dan, want op papier ga ik 01-09 pas over ivm met kwartaalafsluiting etc. Niet dat ik zo bijzonder ben, maar het budget wat ik beheer is best hoog en dat gedurende een financieel kwartaal overdragen is nogal een ingewikkeld ding.

1 nadeel, ik val door een ingewikkeld verhaal op papier tot 01-09 onder een manager die mij niet kent en ik hem ook niet. Maar hij moet wel mijn kosten goedkeuren. Ik ga bijv volgende week 2 dagen naar Londen voor mijn werk en dat moet hij dus goedkeuren. Het is een hork dus ik moet alles 10 keer verklaren. (ik moet bijv een preffered hotel boeken en die zijn nogal duur, dan wil hij weten waarom ik een duur hotel boek en niet het Ibis bijv). Mijn nieuwe manager werd woest toen ik dat gisteren subtiel vertelde en gaat het verder opnemen met die man.

Maar in mijn nieuwe team ben ik met open armen ontvangen en dat had ik wel even nodig. Meteen elke 2 weken onderdeel van de teammeetings, ik kreeg allerlei welkom bij het team mailtjes en werd uitgenodigd voor een uitje. Dat klinkt heel normaal en zou het ook moeten zijn, maar iedereen die mijn verhaal een beetje heeft gevolgd weet dat het niet bepaald normaal was.
Mijn nieuwe manager kende ik ook al en is zover ik kan beoordelen een aardige vent. Ook geen manager die steeds op mijn vingers meekijkt.

Ik heb met hem afgesproken dat ik tot de zomervakantie alleen mijn werk draaiende houd en daarna de nieuwe projecten die al maanden on hold staan op ga pakken. Dat geeft veel rust, letterlijk en figuurlijk. Ik ben in de zomer ruim 4 weken vrij maar moet wel bereikbaar zijn, hierdoor neem ik maar 3 weken verlof op. Prima voor nu, volgend jaar is mij een back up gegarandeerd.
Jentinwoensdag 29 mei 2019 @ 10:52
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2019 10:16 schreef exode het volgende:
Bij JuulPhi zit er iets dwars, ze is wat uit haar hum, slaapt onrustig en eet minder. En dus die stinkende luiers. Ze drinkt wel veel en het is niet dat ze weinig eet maar voor haar doen, is het weinig.

SPOILER
Nou...het werden lange maanden, maar ik hoor bij een afdeling en heb een manager. Informeel dan, want op papier ga ik 01-09 pas over ivm met kwartaalafsluiting etc. Niet dat ik zo bijzonder ben, maar het budget wat ik beheer is best hoog en dat gedurende een financieel kwartaal overdragen is nogal een ingewikkeld ding.

1 nadeel, ik val door een ingewikkeld verhaal op papier tot 01-09 onder een manager die mij niet kent en ik hem ook niet. Maar hij moet wel mijn kosten goedkeuren. Ik ga bijv volgende week 2 dagen naar Londen voor mijn werk en dat moet hij dus goedkeuren. Het is een hork dus ik moet alles 10 keer verklaren. (ik moet bijv een preffered hotel boeken en die zijn nogal duur, dan wil hij weten waarom ik een duur hotel boek en niet het Ibis bijv). Mijn nieuwe manager werd woest toen ik dat gisteren subtiel vertelde en gaat het verder opnemen met die man.

Maar in mijn nieuwe team ben ik met open armen ontvangen en dat had ik wel even nodig. Meteen elke 2 weken onderdeel van de teammeetings, ik kreeg allerlei welkom bij het team mailtjes en werd uitgenodigd voor een uitje. Dat klinkt heel normaal en zou het ook moeten zijn, maar iedereen die mijn verhaal een beetje heeft gevolgd weet dat het niet bepaald normaal was.
Mijn nieuwe manager kende ik ook al en is zover ik kan beoordelen een aardige vent. Ook geen manager die steeds op mijn vingers meekijkt.

Ik heb met hem afgesproken dat ik tot de zomervakantie alleen mijn werk draaiende houd en daarna de nieuwe projecten die al maanden on hold staan op ga pakken. Dat geeft veel rust, letterlijk en figuurlijk. Ik ben in de zomer ruim 4 weken vrij maar moet wel bereikbaar zijn, hierdoor neem ik maar 3 weken verlof op. Prima voor nu, volgend jaar is mij een back up gegarandeerd.
Zo, tot zover mijn update over Phi :P

Kleine aanvulling met nieuwe cb-stats: 8660 gram bij 73 cm. Nog steeds vrijwel op het middellijntje. Ze doet het goed :)

Fijn dat je eindelijk een plek hebt, exode. Eindelijk rust in de tent.

@wieksel, wat een lekker moppie is Thor.

Verder kom ik even niet.
Aurewoensdag 29 mei 2019 @ 10:59
Wat sneu luna :*

Hopelijk is de tweeling op afstand weer snel vrolijk en zonder stinkluiers ;)

Beter van je nieuwe team exode! Dat geeft ook rust denk ik.

Ik ben een verjaardagskroon voor Jip aan het maken :D best nog wel wat werk :')

SPOILER
1GY8cBw.jpg
Ik moet de 1 nog op het rondje stikken, en het rondje is verwisselbaar dus we kunnen hem elk jaar gebruiken *O* misschien doe ik er nog een ster of twee op met klittenband... Dan kan dat ook nog ooit anders. Patroon komt van Kiind trouwens, mocht iemand anders ook haar tijd hier in willen steken :P
exodewoensdag 29 mei 2019 @ 11:01
Jentin, kan je even regelen dat Phi weer in haar hum is? Dan volgt Juul ook hopelijk.
Wij volgende week weer CB, ik ga stuk als de stats overeenkomen Jentin _O-

Oh wow Aure, ik ben verre van creatief en handig, wat gaaf zeg!
Rebubbledwoensdag 29 mei 2019 @ 11:13
Wieksel, wat een pracht van een baby!

Luna, balen van de gebroken nacht. Hopelijk trekt de verkoudheid snel bij. Hoe pak jij zo'n verkoudheid aan? Dan kan ik me vast voorbereiden op de eerste keer hier en dingen in huis halen.

Exode, wat fijn dat de werksituatie eindelijk rond is. Hopelijk geeft het een hoop rust.

Jentin, prettig zo'n gemiddelde baby! Ik ben erg benieuwd waar wij op de lijn komen. Buggie was P14 bij geboorte, maar lijkt de afgelopen weken haar best te hebben gedaan om naar een andere groeilijn te klimmen. :P

Buggie haar nesthaar valt uit! Dacht net dat ik een hele nieuwe lading okselhaar had gekregen nadat ze op me had geslapen en wilde die stomme hormonen al de schuld geven, tot ze niet aan me vast bleken te zitten.. Begint de nieuwe haargroei meteen of hebben we eerst een tijdje een kale baby?

En ze is een en al glimlachjes deze ochtend. God wat een cutie. En gisteravond hadden we een succesvolle aanlegsessie aan een borst zonder tepelhoedje. Dus vandaag zwaai ik toch weer de 'blijven proberen' kant op. Wanneer is het telaat om je melkproductie omhoog te krijgen?
Rebubbledwoensdag 29 mei 2019 @ 11:14
Oh Aure, dat heb je snel gedaan! Zag net je story langskomen. :D
Aurewoensdag 29 mei 2019 @ 11:20
Haha hij is nog niet af hoor! Heb nu wel de voor- en achterkant aan elkaar zitten :D
Aurewoensdag 29 mei 2019 @ 11:21
Volgens mij kan dat altijd nog, je productie opkrikken :) zoveel mogelijk aanleggen :*
lunapuellawoensdag 29 mei 2019 @ 11:45
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2019 11:13 schreef Rebubbled het volgende:
Luna, balen van de gebroken nacht. Hopelijk trekt de verkoudheid snel bij. Hoe pak jij zo'n verkoudheid aan? Dan kan ik me vast voorbereiden op de eerste keer hier en dingen in huis halen.
Wij gebruiken nu vooral (baby-)neusspray en toco tholin op het bed. En ik overweeg nu toch zo'n snotzuiger van Otrivin in huis te halen, want hij snottert wat af. Hij hoest dit keer niet, maar als hij dat wel doet gebruiken we ook Luuf voor baby's.

Niet al deze spullen zijn al vanaf de geboorte geschikt trouwens, maar Welpje is inmiddels 8 maanden. De consumentenbond heeft een aardig overzicht: https://www.consumentenbo(...)uden-dit-kun-je-doen
Helsinkiwoensdag 29 mei 2019 @ 12:33
Wat een gedoe eigenlijk, om zo'n doorverwijzing te krijgen. En ondertussen kun je ook maar beperkt invloed uitoefenen op de situatie. :* voor alle ouders die daarmee worstelen en natuurlijk ook voor de zieke kindjes.

Fijn dat je AB aanslaat, Pinq! Met je mooie baby O+. Rammelende eierstokken hier! En slapende baby's zijn zo lief om naar te kijken. Het was een goede BFD-oogst zo *) .

Verkoudheid. Wij hebben dat ding van Otrivin inderdaad, maar I. wil absoluut niks in of bij z'n neus hebben. Dan is er nog Nisykind van VSM en ik heb de {SIMPLE as that} Vapour Rub Baby in huis gehaald. Dat is wel fijn spul :). Verder af en toe proberen te stomen door samen in de badkamer te zitten. Hij heeft op het moment erg veel last van snot maar het lukt me gewoon niet om dat met die snotzuiger weg te halen.
Aurewoensdag 29 mei 2019 @ 12:43
Wij doen dat altijd met zijn tweeën. Mijn vriend houdt Jip in de houdgreep en zorgt er voor dat hij zijn hoofd niet kan draaien en ik spoel zijn neus en zuig dan met zo'n pompje zijn neus uit. Hij vindt het afschuwelijk maar soms is het gewoon echt nodig.
lunapuellawoensdag 29 mei 2019 @ 13:02
Ik heb vannacht uit pure wanhoop wat snot weggezogen met mijn mond. :@
Aurewoensdag 29 mei 2019 @ 13:14
Onder een warme douche zetten geeft hier ook wel wat verlichting. Ik zet hem dan op de vloer (ik douche dan zelf ook mee hoor) en zet de douche wat warmer dan ik normaal zou doen en er is dan een gegarandeerd snotfestijn. Vanochtend kwam er nog 3 liter snot uit onder de douche, dat je je af vraagt hoe dat allemaal in zijn hoofd past :P
wiekselwoensdag 29 mei 2019 @ 13:28
@Rebubbled dat okselhaar... Hahahaha.

Dank voor de lieve woorden over Thor. Tis heerlijk mannetje! Op de p99 qua lengte maar z'n paps is ook bijna 2m.vannacht hele nacht geslapen met PCM maar wel thuisgebleven want vanochtend verhoging en erg hangerig en hij is nog aant wennen aan de herrie in Kdv... Wou ik hem niet aandoen. Dus ik heb weekend!

Wij hebben die Otrovin snotzuiger. Fijn ding, werkt goed... Niet de favo activiteit van Thor.

Dat kroontje is erg gaaf @Aure!

Diep respect trouwens voor alle borstvoeders...mij lukte het niet... Vind het echt knap hoe jullie overal doorheen gaan
gewoonmezelf87woensdag 29 mei 2019 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 17:34 schreef Wolken het volgende:

[..]

Nou, hij is eigenlijk nog te jong voor beide ingrepen. En de slaapapneu word steeds erger en heb ik van de week een filmpje van gemaakt. Omdat ik vanmorgen toch in het ziekenhuis moest zijn ben ik gelijk langs de KNO afdeling gelopen en had ik gelukkig voor vanmiddag een belafspraak kunnen maken. Maar mocht de kleine dus echt apneu hebben ( heeft hij, maar ben natuurlijk geen arts ) dan gaat de operatie volgende week niet door omdat de anesthesist hem niet onder narcose zal willen brengen en worden we doorverwezen naar het Juliana kinderziekenhuis in Den Haag. Morgen kunnen we gelukkig bij de huidige KNO arts terecht en zal hij met een buisje in de neus van Bikkel gaan kijken of de neusamandelen het probleem veroorzaken. En hij wilde het filmpje ook even zien.

Ik weet nu even niet zo goed hoe ik dit vind. Aan de ene kant baal ik er verschrikkelijk van dat hij dus nog langer met oorontstekingen door moet lopen, aan de andere kant nemen ze de klachten nu wel serieus.

Echt respect voor de ouders met chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen, ik vind dit echt al loodzwaar.
Oh ja... mijn zoontje was idd net 1 de 1e keer. En net 2 toen buisjes voor de 2e keer en neus en keel eruit gingen.

Hopenlijk vinden ze er iets op en knapt je kleintje op.
Wolkenwoensdag 29 mei 2019 @ 18:58
quote:
1s.gif Op woensdag 29 mei 2019 16:00 schreef gewoonmezelf87 het volgende:

[..]

Oh ja... mijn zoontje was idd net 1 de 1e keer. En net 2 toen buisjes voor de 2e keer en neus en keel eruit gingen.

Hopenlijk vinden ze er iets op en knapt je kleintje op.
Hij is volgende week vrijdag 10 maanden. Maar we waren vanmiddag dus bij de KNO arts en heeft via een buisje in zijn neus gekeken en kon duidelijk vergrootte neusamandelen zien. Hij heeft toen meteen contact opgenomen met de anesthesist en die heeft aangegeven een uitzondering te willen maken *O* . Dus volgende week krijgt hij en buisjes en worden zijn neusamandelen verwijderd. Er zit wel een kans in dat hij dan wel een nachtje moet blijven maar dat vind ik helemaal prima.
lunapuellawoensdag 29 mei 2019 @ 19:03
Wat fijn dat er een oplossing komt Wolken! *O*
ToTwoensdag 29 mei 2019 @ 19:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2019 23:13 schreef wieksel het volgende:
SPOILER
Eindelijk gelukt een foto op BFD te plaatsen van m'n giant baby! 4,5mnd nu en vandaag koortsig en niet zo blij zeurderuig vooral... Hopen dat hij en wij beetje slapen. En dat die tandjes doorkomen!

Sterkte alle maal
Als ik dat kussen zo zie, lijkt je giant baby zo'n beetje groot als onze 8,5 maand oude mini-ToT! _O-

Mwah misschien nog wel wat kleiner, maar veel zal het niet schelen! :D
ToTwoensdag 29 mei 2019 @ 21:33
;( Ik ben jaloers op het baby-huidje van mini-ToT

SPOILER
Allebei vandaag flink buiten geweest. Ik flink verbrand, hij helemaal prima in orde! _O- :')
gewoonmezelf87woensdag 29 mei 2019 @ 23:21
quote:
0s.gif Op woensdag 29 mei 2019 18:58 schreef Wolken het volgende:

[..]

Hij is volgende week vrijdag 10 maanden. Maar we waren vanmiddag dus bij de KNO arts en heeft via een buisje in zijn neus gekeken en kon duidelijk vergrootte neusamandelen zien. Hij heeft toen meteen contact opgenomen met de anesthesist en die heeft aangegeven een uitzondering te willen maken *O* . Dus volgende week krijgt hij en buisjes en worden zijn neusamandelen verwijderd. Er zit wel een kans in dat hij dan wel een nachtje moet blijven maar dat vind ik helemaal prima.
Dat vond ik toen eigenlijk best wel prettig!! Fijn dat er iets gaat gebeuren en hopenlijk knapt hij erna snel op.
Lojdonderdag 30 mei 2019 @ 02:48
Fijn Wolken dat ze ietsgaan doen!

Ik merkte meteen verbetering toen Js buisjes kreeg en zijn neusamandelen (volgens de arts hadden we het weekrecord qua vergrote neusamandelen :s ) eruit gingen. Maar echt meteen was mijn “ongelukkige” peuter een happy peuter!
NicolasJoydonderdag 30 mei 2019 @ 10:50
@Schanu
Laatste BFD? :( Maar wat voor één, 't is wel weer een zeer waardevolle toevoeging!

Rip bellenblaas hahaha.

@Framblij89
Wat een dotje is het toch! Misschien zit ik er wel helemaal naast hoor, maar ik vind haar geen typische baby uitstraling, net even anders, vind ik leuk! Jammer wel dat ze bellenblaas eng vindt :9 Hier een baby die het gewoon niet kan waarderen. :P Nexium is inderdaad een maagzuurremmer. Zodat als ze dan spuugt ze niet direct pijn/klachten heeft. Ze had haar slokdarm e.d. ontstoken op het moment dat we ervoor naar de dokter waren.. Maar ze willen dat je het niet te lang gebruikt, dus nu hadden we eindelijk voor drie maanden gekregen, maar die zitten er bijna op. I.p.v. cold turkey proberen te stoppen bouwen we zelf dus maar rustig af..

@exode
't belooft nog wat voor hier met het wassen denk ik dan. We hebben nu al extra droogrekken gekocht omdat het allemaal niet meer past. :') Met drie of vier kinderen zou ik denk ik een extra wasmachine kopen. :p
Qua staan is de dame intussen nog al weer verder, ze gaat als een trein! Nu is het optrekken aan de bank en bijzettafels geworden zodat ze ook écht rechtop kan staan. Het gaat zo snel! :o

Geweldig dit blik van Juul trouwens als ze het afstapje af is! Zag hem langskomen. :D Wordt opruimen voor B!
Zoveel als B en Juul op je vrouw lijken zul je wel nóg meer verliefd op je kindjes zijn zo. :D

Vanochtend zonder koffie gekund? Geniet van jullie vrije dagen!!!

SPOILER
Wat fijn dat er wat duidelijk is nu op het werk zeg! Eindelijk wat rust straks dan hopelijk. Ook dat je meteen echt ergens bij hoort en ze je ook daadwerkelijk leuk en gezellig opnemen. Verademening lijkt me! Weet je waar je het voor hebt volgehouden. Nu nog even bikkelen met de huidige hork en aftellen tot september, komt allemaal al veel te snel! :9
@Ceviche
Waar jij nu dan kan genieten van de foto's van de baby's en wat er allemaal komt genieten wij stiekem wel heel heel erg van de foto's van de mini's. :9

@Tink89
Beterschap en sterkte met Prul.. <3

@Aure
Ook laatste BFD :( Leuke foto trouwens, mooie blik zo starend in de verte tijdens het eten. :D

Gaaf die kroon zo, zag je al druk bezig op Instagram! :9 Hulde dat je er zo mee bezig bent! Misschien dat wij er stiekem ook vast over na kunnen denken. Duurt goddank nog even, maar als ik zie wat een werk sommige er in stoppen kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. :P

@Rebubbled
Buggie <3 <3 <3
Wat een onwijs mooie foto zo samen!! Neus aan neus, mooie tevreden mama. :D Die is mooi gelukt hoor! :D

Verschilt zo onwijs qua haargroei.. Hier gaat het best okay, vrij snel al, maar mijn neefje van nu een jaar is nog vrijwel kaal. :9 Hoef je je wel even geen zorgen te maken over je okselhaar. :9

@Helsinki
#Teamgeennieuwebank Onze bank zakt een beetje door en we hebben een super mooie zachte fijn geweldige mooie gave toffe mooie bank gezien. Zei ik al dat die mooi en zacht is? :9 Maar de bekleding van deze bank kan eigenlijk al om de week in de was, laat staan nu ze gaat staan tegen de bank aan en haar kwijl afsmeert.. We wachten nog maar even. :( :9
Hoop ook dat 't afbouwen mee zit, zijn nu over op 1/4 á 1/3 zakje per dag i.p.v. 1/2... Heb je foto gemist. :(

@Wolken
Ook sterkte/beterschap met Bikkel.. Aftellen naar de operatie :(
Lijkt me zo moeilijk inderdaad...

@pinquit
Hurray voor de AB! Fijn dat je je beter voelt!
Wat is Noor ook een mooi kindje zeg! Slaapfoto's zijn nooit mis!

@lunapuella
Yay voor BFD, leuke foto's! :D Hopen dat de eenkennigheid een beetje meevalt..
Was afgelopen nacht beter dan gisteren.. ?

@CaVaBien
Heel apart ja, heel hard m'n best gedaan er papa van te maken. Maar stiekem ook wel handig hoor, nu als er iets gebeurt is het direct 'Mamamamamamamamamamaaaa' :9
We gaan duimen voor je glimlachjes. :D
Hele serieuze en bedenkelijke blik inderdaad, maar leuke foto zo!

@wieksel
Grote baby! Maar de rolletjes lijken eigenlijk best mee te vallen, gewoon echt groot dus! :9
Ben je nog naar de kdv geweest?

@Jentin
Dank voor de twinupdate :9, haha! Mooie gemiddelde baby wordt 't dan zo! :9

@ToT
Soms je mini wel ingesmeerd, maar zelf niet? :9
NicolasJoydonderdag 30 mei 2019 @ 10:52
Zo. Weer bij gelezen na een paar dagen, jullie gaat snel op 't moment. :9

Vandaag is Spookje dan wél écht even lang uit als in de buik. *O* :9 Dus we vieren het gewoon nog een keer. *)

Zojuist klaar met werken, dus het grootste deel van de dag is vrij! Onze baby trekt zich nu dus op aan de bank, de bijzettafels.. Niets is meer veilig :9 (Ook haar eigen achterhoofd niet echt... :s) ) Dus vandaag lekker samen spelen en proberen of ze nog wat wil knuffelen..
Lojdonderdag 30 mei 2019 @ 11:01
gefeliciteerd NJ!
En oja!
Ik had gisteren de even lang in als uit de buik dag!
Wij vierden met dat met ons eerste fietsmomentje.
Li vond het fantastisch! Ze zat schaterlachend op de fiets O+

Geniet van jullie vrije dag allemaal vandaag!
NicolasJoydonderdag 30 mei 2019 @ 11:04
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2019 11:01 schreef Loj het volgende:
gefeliciteerd NJ!
En oja!
Ik had gisteren de even lang in als uit de buik dag!
Wij vierden met dat met ons eerste fietsmomentje.
Li vond het fantastisch! Ze zat schaterlachend op de fiets O+

Geniet van jullie vrije dag allemaal vandaag!
Nog gefeliciteerd dan ook! :9 Geweldig dat ze dan zo goed reageerde ook direct op de fiets!

Wij moeten ook maar 'ns gaan kijken naar een stoeltje voor op de fiets..
Mijn vader begon ook al super enthousiast dat hij zijn fiets wil laten aanpassen zodat hij zo snel mogelijk met z'n kleindochter kan gaan fietsen. O+ O+ Helemaal enthousiast. :D
ToTdonderdag 30 mei 2019 @ 12:37
@NicolasJoy Nee, maar ik zat wel wat meer in de zon als hij. Toch is het verschil wel behoorlijk. Ik voel de zonnebrand nog steeds wat en hij is nog steeds helemaal prima in orde! _O-

Maar morgen ga ik sowieso wel baby-zonnebrand voor hem halen. :) We hebben dit weekend een barbecue en dan zal hij dus ook veel buiten zijn.
Framblij89donderdag 30 mei 2019 @ 14:17
@NicolasJoy ja dat is precies wat ik altijd zeg haha, ze is niet zo’n typische baby baby, heel moeilijk uit te leggen ook _O- vind het wel een mooi compliment, thanks O+

Beter dat jullie niet cold turkey doen maar relaxed afbouwen, dan hopen dat het allemaal mee gaat vallen maar je zou heus denken van wel :)
En gefeliciteerd met het net zo lang uit de buik als in de buik *O* vind dat wel een mooie dag, voelt ook als een verjaardag ofzo haha.
Wat tof dat spookje zich gaat optrekken aan de bank! het hele baby zijn is er dan wel bijna helemaal af

Verder ben ik echt giga hard aan het snotteren en het wil allemaal ff niet :%, denk dat frum mij heeft aangestoken, maar zelf lijkt ze er niet veel last van te hebben op het vele niezen na.

@ToT ja wel ff halen hoor, neem maar van mij aan opeens hebben ze een mega rode vlek en schrik je je de pleuris _O-
ToTdonderdag 30 mei 2019 @ 14:29
quote:
1s.gif Op donderdag 30 mei 2019 14:17 schreef Framblij89 het volgende:
@:NicolasJoy ja dat is precies wat ik altijd zeg haha, ze is niet zo’n typische baby baby, heel moeilijk uit te leggen ook _O- vind het wel een mooi compliment, thanks O+

Beter dat jullie niet cold turkey doen maar relaxed afbouwen, dan hopen dat het allemaal mee gaat vallen maar je zou heus denken van wel :)
En gefeliciteerd met het net zo lang uit de buik als in de buik *O* vind dat wel een mooie dag, voelt ook als een verjaardag ofzo haha.
Wat tof dat spookje zich gaat optrekken aan de bank! het hele baby zijn is er dan wel bijna helemaal af

Verder ben ik echt giga hard aan het snotteren en het wil allemaal ff niet :%, denk dat frum mij heeft aangestoken, maar zelf lijkt ze er niet veel last van te hebben op het vele niezen na.

@:ToT ja wel ff halen hoor, neem maar van mij aan opeens hebben ze een mega rode vlek en schrik je je de pleuris _O-
Precies. :)
Maar mini-ToT is een kwart Aziatisch en een kwart Afrikaans, dus zijn pigmentjes beschermen hem al wel wat meer dan mij! :P Maar je wil zo'n ukkepuk natuurlijk idd niet met een zonnebrand opzadelen. :)
Rebubbleddonderdag 30 mei 2019 @ 20:46
Oké ik was in lichaamslengte aan het denken met even lang uit als in de buik. :') Kwartje is gevallen. Gefeliciteerd NJ en Loj.

Hier gisteren 1 maand gevierd. Vriend kwam thuis met een 1 ballon. Vet cute. En sinds gisteren hapt buggie ineens aan. Zomaar. Dus vandaag meteen naar de lactatiekundige geweest. Ze kan mijn tepel nog iets verder naar binnen zuigen, maar zoals het nu gaat is het op zich goed. En ze is door 4 weken fles een luie drinker geworden. Dus ze wacht op mijn toeschietreflex, neemt dan een paar slokken en wacht dan op de volgende. Ze moet nog even doorkrijgen dat als je gewoon doorzuigt er ook melk komt.

Maar boy moeten mijn tepels nu echt even wennen aan dat aanhapgeweld. Ze moet een paar keer happen en die tepel in en uit is geen feest. Als hij eenmaal zit is het prima. Tepeleelt is een ding right? Ik groei vanzelf harde bonkies als tepels right?
Cevichedonderdag 30 mei 2019 @ 20:55
Wat fijn dat Buggie het nu op lijkt te pakken, Rebubbled!
Fuchsia_rozedonderdag 30 mei 2019 @ 21:06
Nog O+ voor alle te leuke babyfoto's die ik langs zag komen.

Aure en Schanu :o Jullie kleine guppies bijna 1 jaar, wat een mijlpaal. Ik ga jullie hier missen! Heel veel plezier met de festiviteiten.
En super knap & leuk die kroon. Ik doe het je niet na.

Wolken, wat ontzettend fijn dat er een plan is! En een hele dikke :* voor jou. Wat ontzettend zwaar zeg! Dat je nog overeind staat :* Hopelijk knapt je mannetje dan snel op!

NJ :D dan toch echt de goede datum voor even lang uit de buik, als in de buik! En Spookje die gaat staan, knapperd!
En Loj ook!
Die van ons komt er ook al bijna aan *slik*

Wat fijn Rebubbled dat buggie het ineens (meer) lijkt te begrijpen. En ja hoor, daar wennen je tepels aan. Ik had echt mega gevoelige tepels, begin van elke voeding deed echt pijn. Dat aanhappen ja :X De tsr heeft ook lange tijd onprettig gevoeld, maar dat is maar heel kort natuurlijk.
Inmiddels bijna 9 maanden O+
Aurevrijdag 31 mei 2019 @ 07:12
Schanu! Gefeliciteerd met Vlokje O+ wanneer vieren jullie het met familie? Ik zie je morgen in het dreumestopic 8-)


Komt goed met je tepels hoor Rebubbled! Ik duim dat kleine buggie nog lang aan je borst mag!

Hoe gaat het met jullie fuchs? Ook alweer 9 maanden joh.. Wow!
Rebubbledvrijdag 31 mei 2019 @ 07:18
Oké, net voor de 4e ochtend op een rij uit bed geplukt door vriendlief om een lekkende monsterpoepluier op te lossen samen. Aka, bed verschoond, baby gedoucht en verkleed, mezelf gedoucht, baby in opperste actiestand weer tot slaapstand brengen. Niet dat ik dit niet echt fantaaaaastisch vind of iets, maar zijn er luiers die dit wel aankunnen? Betekent dit wellicht dat we een maat omhoog moeten?
Jentinvrijdag 31 mei 2019 @ 07:31
Ik zou zeker een maatje groter nemen dan, ja :Y Welke luiers gebruik je? Ik heb met Pampers en de Lidl-luiers nog nooit zulke horror gehad, gelukkig :P

Phi heeft gisteravond uuuuuuren gespookt en wilde níet slapen. Ze leek wel een Duracell-konijn, ongekend. Uiteindelijk sliep ze pas om 22.00 Ze is dan wel weer zo dat ze de nacht verder doortrekt :z Ik denk dat ze een beetje té moe was, ze had ‘s ochtends tot 12.30 wel goed 1,5 uur getukt, maar daarna niet meer.

Vandaag gaan we haar nieuwe ledikant opzetten. Ze is zo bewegelijk dat ze in dit ledikant steeds klem komt te liggen en dan wakker wordt en 2 uur entertainment vereist. We hebben nog een groter ledikant (70x140) staan van haar broer, dus dat schroef ik straks maar in elkaar. Kan meteen de bodem naar beneden, want tijdens haar Duracell-episode van gisteren, zag ik haar ineens op d’r knietjes zitten met haar handen op de rand van haar bed, klaar voor de duik :X Dus voor ik ‘baby valt head first uit ledikant door nalatigheid ouderpaar’ aan m’n loedermoederlijst kan toevoegen, even aanpassen maar :P

[ Bericht 51% gewijzigd door Jentin op 31-05-2019 07:39:45 ]
Mariposasvrijdag 31 mei 2019 @ 07:37
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 07:18 schreef Rebubbled het volgende:
Oké, net voor de 4e ochtend op een rij uit bed geplukt door vriendlief om een lekkende monsterpoepluier op te lossen samen. Aka, bed verschoond, baby gedoucht en verkleed, mezelf gedoucht, baby in opperste actiestand weer tot slaapstand brengen. Niet dat ik dit niet echt fantaaaaastisch vind of iets, maar zijn er luiers die dit wel aankunnen? Betekent dit wellicht dat we een maat omhoog moeten?
Welke maat luiers zit je? Wij hebben 1 pak maat 1 gebruikt, daarna over op maat 2.
En we gebruiken Pampers (pure protection), die vind ik het beste absorberen en aansluiten.
Baby lekte in het begin steeds door maar dat kwam omdat wij luie verschoners zijn met plasluiers. Moest echt weer wennen aan dat je een luier om de zoveel uur moet verschonen. :')
Framblij89vrijdag 31 mei 2019 @ 07:42
@ToT Ik zag gister in de appie een dubbelganger van mini tot!! :D

Hangt er wat in de lucht ofzo? Frum is gewoon elk uur wakker geworden, omdat ze haar speen kwijt was denk ik? Normaal heeft ze daar nooit zo’n last van. Ze ging ook elke keer met haar speen spelen en gooide ze m uit bed om vervolgens weer te miepen, zo’n 20 keer. Ik heb liters koffie nodig :O

@Rebubbled idd maatje groter proberen? Wij hebben de Etos luiers (woezel en pip) en ik vind die serieus zo chill. een echte poep explosie kan geen luier tegenop overigens.

@Jentin moet wel heel erg lachen om de Duracell konijn vergelijking _O-
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 08:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 07:42 schreef Framblij89 het volgende:
@:ToT Ik zag gister in de appie een dubbelganger van mini tot!! :D

Hangt er wat in de lucht ofzo? Frum is gewoon elk uur wakker geworden, omdat ze haar speen kwijt was denk ik? Normaal heeft ze daar nooit zo’n last van. Ze ging ook elke keer met haar speen spelen en gooide ze m uit bed om vervolgens weer te miepen, zo’n 20 keer. Ik heb liters koffie nodig :O

@:Rebubbled idd maatje groter proberen? Wij hebben de Etos luiers (woezel en pip) en ik vind die serieus zo chill. een echte poep explosie kan geen luier tegenop overigens.

@:jentin moet wel heel erg lachen om de Duracell konijn vergelijking _O-

Whaha, leuk! :D

Mini-ToT was gisternacht continu wakker omdat hij veel te vroeg was gaan slapen. Vannacht ging het een stuk beter. 1x gehuild en 1x heel vrolijk liggen lachen enzo! :')
lunapuellavrijdag 31 mei 2019 @ 08:57
Rebub, dat klinkt inderdaad als tijd voor een maatje groter. Ik dacht een paar maanden geleden ook even dat ik een slechte moeder was die Welpje te weinig verschoonde omdat hij telkens doorlekte - tot ik op de volgende maat overstapte 8)7

Oh, en tepel-eelt is absoluut een ding! Het wordt beter :*

Jammer van de avond Jentin, maar fijn dat Phi daarna lekker doorsliep!

De afgelopen 2 nachten gingen hier gelukkig veel beter. Welpje snottert overdag nog steeds wat af, maar heeft er bij het slapen gelukkig niet echt meer last van.
Fuchsia_rozevrijdag 31 mei 2019 @ 10:27
Ja hoera Vlokje 1 jaar! *O* Gefeliciteerd Schanu :* Tot over ruim 3 maanden :W

quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 07:12 schreef Aure het volgende:
Hoe gaat het met jullie fuchs? Ook alweer 9 maanden joh.. Wow!
Bijna hè O-) Nog een week :+
Gaat heel goed hier op vakantie. De autoritten gingen echt perfect met afwisseling tussen slaapjes, stoppen, spelen, eten/drinken en in nood Nijntje op de tablet 2x 15 minuten (van de 3 dagen reizen).
Ik geniet er nu zo van dat hij nu lekker in de kinderstoel aan tafel erbij zit bij het ontbijt/terras e.d. O+ O+ We voeren hem van alles, maar brood blijft de grote favoriet.

Ben jij klaar voor het grote feest morgen?

En luiers. Hier verschonen ik nog steeds meestal midden in de nacht 1x. Als hij elk uur of anderhalf drinkt, moet dat er ook weer uit en met een buikslaper is dat niet te stoppen.
Ivm fokwet zeg ik niks over afgelopen nacht :P

Gelukkig zag je het op tijd Jentin! Hopelijk gaat het beter in het grotere ledikant.
En die Duracell konijntjes hè :') Draakje kan er ook wat van.

c_/ voor Framblij. Waardeloos zijn die nachten.

Fijn van het betere slapen Luna! Hopelijk is het snot overdag ook snel weg.
Takkie88vrijdag 31 mei 2019 @ 10:46
Hiep hiep hoera voor vlokje! Gefeliciteerd Schanu! *O*

Sofie sluit zich aan bij de Duracell baby van jentin. Het is al een hele week dat we haar niet voor 23.00 op bed krijgen. Een enkele keer slaapt ze eerder op de avond 1 cyclus en dan wordt ze gillend wakker. Dromen, verkouden, tanden (nu dan toch eindelijk?) of een sprongetje? Er zit in ieder geval ook overdag van alles dwars maar we houden maar aan: het is een fase ;)
CaVaBienvrijdag 31 mei 2019 @ 11:09
Ik kreeg vanochtend ook een poepexplosie cadeau van M.

Ze zat volledig onder de poep. Ook haar wiegje en verschoonkussen konden verschoond worden :P

Dat is dan fijn wakker worden, maar niet heus. En mijn man was helaas al naar werk, dus mocht ik alles in mijn eentje doen :P

Wij gebruiken trouwens lidl/ kruidvat en pampers luiers door elkaar. Lijkt mij ook hoog tijd voor ons om over te stappen naar maat 2.
Cevichevrijdag 31 mei 2019 @ 13:09
Hier maar 1 keer doorgelekt (poep) met juist zo'n etos-woezel en pip luier :P
Er zijn al 3 pakken kruidvat nummer 1 doorheen gegaan en een klein pak 0 (vriend had de verkeerde gekocht maar hij bleek 0 ook nog te passen). Heb wel al maat 2 staan maar dat duurt nog wel even denk ik. Pampers 1 was dan weer te groot nog. Ik verschoon sowieso na elke voeding en soms extra als ik hem hoor poepen, ik wil van de schimmel af en de huisarts zei dat we hem het beste zsm kunnen verschonen. Dus dat doen we maar. Sowieso gaat hij niet slapen met een vieze luier :P

Al heeft Koert wel een regeldag/regeldagen dus misschien is hij morgen ineens uit nr 1 gegroeid ofzo :P
Vriend is vandaag thuis dus ik ben voor het eerst sinds maanden alleen naar de stad geweest *O*

Wat gaat de tijd snel, Fuchs! We zaten samen in het zwanger topic, ik was nog geen 2 maanden zwanger toen jij beviel maar het voelt alsof we heel lang tegelijk daar zaten (die eerste weken duurden erg lang denk ik :+)
Leuk om te lezen hoeveel hij al kan/doet/begrijpt :)
Rebubbledvrijdag 31 mei 2019 @ 13:13
Oké overstappen dus. Balen want we hebben net een nieuw pak pampers aangeschaft. Ach mooi cadeau voor de volgende zwangere. :') Ik dacht dat je over zou stappen als haar buikje niet goed meer past, maar dat is dus niet waaraan je het merkt?

Fijn he Cava. Gelukkig is het hier altijd rond de 5/6 uur voeding die vriendlief doet. Minder gelukkig dat hij me altijd hysterisch wakker maakt en ik van slaap naar instant actie moet gaan.

Schanu, is er vandaag iemand jarig? Gefeliciteerd!

Balen van de duracell baby's! Hier een die na elke 5 slokken 10 minuten in slaap valt en dan wakker schrikt en zich bedenkt dat ze honger heeft. Super productief.
Jentinvrijdag 31 mei 2019 @ 13:39
@Rebubbled: een dicht pak luiers mag je vaak gewoon ruilen met de bon. Soms ook zonder bon, als t een huismerk is.

@Schanu, gefeliciteerd! *O* *O* *O* Zal je missen hier, dus ben blij dat ik ook gauw over mag naar de dreumesen!
aapieannievrijdag 31 mei 2019 @ 13:55
@Rebubbled, regelmatig doorlekken is hier wel een indicatie dat de luier een maatje groter mag. De maten overlappen elkaar ook qua kg's. Ruilen kan met een dicht pak, bij kruidvat ook zonder bon. Tenminste hier wel.

@Schanu hieperdepiep hoera! Gefeliciteerd met vlokje *O*
Tink89vrijdag 31 mei 2019 @ 14:34
Doorlekken is hier soms ook een teken dat de romper een maatje groter mag. Dan is de luier prima, maar kan hij niet uitzetten.
Schanuvrijdag 31 mei 2019 @ 15:20
Even zonder verdere bijlees, namens Vlokje dankjulliewel voor de felicitaties O+

Ze was bijzonder onder de indruk van de verjaardagversiering. Iets minder onder de indruk maar wel erg blij met haar cadeaus volgens mij. Al wist peuter er ook wel raad mee :')

Nu gewoon weer een dreumes in huis, wat is het onmogelijk snel gegaan en was is Vlokje gegroeid (letterlijk en figuurlijk) het afgelopen jaar. Veel van jullie zie ik gelukkig terug in het dreumestopic dus: tot snel! O+

SPOILER
2lc3fr5.jpg
Helsinkivrijdag 31 mei 2019 @ 15:31
Schanu, gefeliciteerd met Vlokje O+. Tot in het volgende topic!

NJ, wat handig dat jullie wasbare hoezen hebben! Dat lijkt me ook wel heel handig met een baby. En wat gaat ze goed, die dame van jullie :D.

Rebubbled, worden vanzelf wat meer bestand tegen aanhapgeweld! Duurt soms alleen wel even. Ook een goede tip van Tink wat rompers betreft. Dat was hier een keer de boosdoener :').

Ben het verder weer vergeten :').

Op hoeveel slaapjes zitten de baby's rond 8 a 9 maanden? I. doet 3 slaapjes overdag. Soms 2. Ik vind hem best snel moe de laatste dagen maar ja, tandjes en verkouden... dat is toch ook wat.
Jentinvrijdag 31 mei 2019 @ 16:21
Phi zat toen op 2 slaapjes, eentje rond 10.00 en eentje rond 15.00. Tegenwoordig al op een. Ik vind het weinig, maar ik weiger ‘s middags een uur de strijd aan te gaan voor een tukkie van 40 minuten. Dan maar niet.
aapieannievrijdag 31 mei 2019 @ 16:26
Onze 7 maanders doen ook nog 3 slaapjes.. ik kan me dat van kleuter helemaal niet meer herinneren. Maar bij haar hoefden we verder ook niks natuurlijk, nu moeten we elke dag optijd op voor school, en in de middag ook weer naar school voor het ophalen.
Framblij89vrijdag 31 mei 2019 @ 17:08
Gefeliciteerd met Vlokje @Schanu!! *O* tot snel in het dreumestopic.

Hier verschilt het per dag, in de ochtend meestal 1.5u, dan in de middag 2 u en heel soms namiddag 45 min.. heb alleen geen vaste tijden ofzo maar vaak dus 2 slaapjes :) en hier dus ook sinds ze 7/8 maanden is heel snel moe.
Peacefulllvrijdag 31 mei 2019 @ 17:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 15:31 schreef Helsinki het volgende:
Schanu, gefeliciteerd met Vlokje O+. Tot in het volgende topic!

NJ, wat handig dat jullie wasbare hoezen hebben! Dat lijkt me ook wel heel handig met een baby. En wat gaat ze goed, die dame van jullie :D.

Rebubbled, worden vanzelf wat meer bestand tegen aanhapgeweld! Duurt soms alleen wel even. Ook een goede tip van Tink wat rompers betreft. Dat was hier een keer de boosdoener :').

Ben het verder weer vergeten :').

Op hoeveel slaapjes zitten de baby's rond 8 a 9 maanden? I. doet 3 slaapjes overdag. Soms 2. Ik vind hem best snel moe de laatste dagen maar ja, tandjes en verkouden... dat is toch ook wat.
M zit nu op twee slaapjes op een dag. In de ochtend ongeveer 2/2,5 uur en in de middag nog 1/1,5 uur. Het is ook afhankelijk van hoe laat hij wakker is 's morgens.
En M zit nu in een sprong. Je merkt aan hem dat hij mentaal aan het groeien is en hij slaap nu ook vaker, langer, makkelijker in en veel dieper.

Wij hebben net de wandelwagenbak omgewisseld voor het zitje. Wel bijna helemaal plat nog, maar we hadden een heel trots jongentje O+

En even een vraag over een fiets. M is pogingen aan het doen om zelfstandig te gaan zitten. Als hij hem zelf zittend wegzetten blijft hij gerust een kwartier zelf zitten en het lukt ook weer uit zit naar lig te komen. Dus het moment dat we op de fiets kunnen is niet heel ver weg meer.
Ik ben enorm geschrokken van de prijs van de moederfietsen! Ik heb een prima gewone fiets die echt nog wel wat jaren mee kan. Maar in hoeverre is afstand zitje-stuur een ding? En zo'n dubbele standaard? Ik gebruik de fiets alleen voor uitstapjes naar de kinderboerderij of naar opa & oma. Incidenteel dus. De rest zit allemaal op loopafstand.
Mariposasvrijdag 31 mei 2019 @ 18:13
@Peacefull
Bij mijn niet-moederfiets past een voorzitje echt prima. Maar ik heb volgens mij een redelijk ruim frame voor mijn lengte. Een dubbele standaard vind ik wel echt een must. Het staat gewoon veel stabieler. Of je staat ontzettend te hannesen met je fiets vasthouden en tegelijkertijd je kindje vastmaken of iets pakken. Bij de fietsenmaker kunnen ze je gewone standaard vervangen voor een dubbele standaard, koste bij fiets van mijn man iets van ¤70,-. Wel dan echt een goede stevige dubbele standaard erop laten zetten!
lunapuellavrijdag 31 mei 2019 @ 18:33
Ik heb een dubbele standaard op mijn gewone fiets laten zetten en er zelf een los moederstuur op gezet. Grotendeels zelfde effect als een echte moederfiets, voor een fractie van de prijs. :)
Peacefulllvrijdag 31 mei 2019 @ 19:00
Goede tips Mariposas en Luna :) Ik stond natuurlijk al weer te kijken naar gloednieuwe fietsen, maar tweedehands, een ouder model of eigen fiets met dubbel standaard + ander stuur is natuurlijk ook een optie :) Ik ga ook eens kijken in het fietsentopic :)
Tink89vrijdag 31 mei 2019 @ 19:25
Ik heb nu dezelfde zoektocht en ga wrs voor een showmodel gazelle bloom. Ik vind vooral de standaard, het stuurslot, de extra ruimte (op mijn huidige fiets passen mijn borsten bij het opstappen niet tussen zitje en zadel zegmaar) en de extra lange bagagedrager heel fijn. En dus met 50% korting.

En mijn huidige fiets was sowieso al aan vervanging toe, dus vind dit nu wel een prima moment om voor een jaar of tien een nieuwe te doen. Mijn man krijgt dan mijn huidige fiets.
exodevrijdag 31 mei 2019 @ 19:50
Gefeliciteerd Vlokje, een dreumes Shanu :) Tot over 4 weken.
Helsinkivrijdag 31 mei 2019 @ 20:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 19:25 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb nu dezelfde zoektocht en ga wrs voor een showmodel gazelle bloom. Ik vind vooral de standaard, het stuurslot, de extra ruimte (op mijn huidige fiets passen mijn borsten bij het opstappen niet tussen zitje en zadel zegmaar) en de extra lange bagagedrager heel fijn. En dus met 50% korting.

En mijn huidige fiets was sowieso al aan vervanging toe, dus vind dit nu wel een prima moment om voor een jaar of tien een nieuwe te doen. Mijn man krijgt dan mijn huidige fiets.
Waar is ie met 50% korting te koop?

Ik twijfel tussen de Bloom, Batavus Mambo Deluxe of de BSP La Dolce Vita :').
Of toch een elektrische... Maar dat vind ik zonde voor de keren dat ik fiets.

edit: blauw of zwart?

Framblij, als ik I. zo druk zie met rollen, oprichten, dingen pakken, boos worden omdat het tijgeren niet lukt... Ja, dan snap ik wel dat hij nu snel moe is _O-. Vind dat dan zo lief. Ik heb een slaapliedje dat ik voor hem zing en dan laat hij zich helemaal op me vallen. Compleet ontspannen. En ik aai dan over z'n rug O+.

[ Bericht 10% gewijzigd door Helsinki op 31-05-2019 20:40:49 ]
lunapuellavrijdag 31 mei 2019 @ 20:36
Oh ja, een bagagedrager-verlenger heb ik ook nog, erop gezet toen we een achterzitje gingen gebruiken.
Jentinvrijdag 31 mei 2019 @ 20:53
Ik keek eergisteren ‘Bevallen met...’ op TLC. Heerlijke tv als je zelf niet hoeft :+ Maar daar zat een verloskundige in... Eerst zei ze iets als ‘Nu ik zelf kinderen heb, snap ik beter hoe het is. Dat “gewoon” omdraaien in bed heel veel energie kost als je aan het bevallen bent en dat je dat dus niet zomaar even doet. Dus ik zeg nooit meer ‘doe even dit’ blablabla’. Tien minuten later in het programma: ‘Je moet zo even die persweeën wegzuchten.’ :')

Verder zei de dame die aan het bevallen was op een gegeven moment, een beetje wanhopig van de pijn: ‘Ik ga dit zo niet redden tot het einde’ en die vk reageert met ‘Daar weet jij helemaal niks van.’

Zo kun je toch niet zijn :? ?

Ik heb me plaatsvervangend zitten ergeren :')

Dat moest ik even delen :+
arvensisvrijdag 31 mei 2019 @ 20:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 20:33 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Waar is ie met 50% korting te koop?

Ik twijfel tussen de Bloom, Batavus Mambo Deluxe of de BSP La Dolce Vita :').
Of toch een elektrische... Maar dat vind ik zonde voor de keren dat ik fiets.

edit: blauw of zwart?

Framblij, als ik I. zo druk zie met rollen, oprichten, dingen pakken, boos worden omdat het tijgeren niet lukt... Ja, dan snap ik wel dat hij nu snel moe is _O-. Vind dat dan zo lief. Ik heb een slaapliedje dat ik voor hem zing en dan laat hij zich helemaal op me vallen. Compleet ontspannen. En ik aai dan over z'n rug O+.
Ik ben ook op zoek naar een goede moederfiets, dus als je in de buurt goede acties vindt, hoor ik dat graag.
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 21:00
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 20:53 schreef Jentin het volgende:
Ik keek eergisteren ‘Bevallen met...’ op TLC. Heerlijke tv als je zelf niet hoeft :+ Maar daar zat een verloskundige in... Eerst zei ze iets als ‘Nu ik zelf kinderen heb, snap ik beter hoe het is. Dat “gewoon” omdraaien in bed heel veel energie kost als je aan het bevallen bent en dat je dat dus niet zomaar even doet. Dus ik zeg nooit meer ‘doe even dit’ blablabla’. Tien minuten later in het programma: ‘Je moet zo even die persweeën wegzuchten.’ :')

Verder zei de dame die aan het bevallen was op een gegeven moment, een beetje wanhopig van de pijn: ‘Ik ga dit zo niet redden tot het einde’ en die vk reageert met ‘Daar weet jij helemaal niks van.’

Zo kun je toch niet zijn :? ?

Ik heb me plaatsvervangend zitten ergeren :')

Dat moest ik even delen :+
Soms hoor je van die verhalen over verloskundigen en dergelijke.... :N
Wij hadden een stagiaire, goddomme zeg! :X :X :X
Eerst zat dat mens bij een controle tijdens de zwangerschap het hoofdje van miniToT keihard weer helemaal naar boven te drukken waarbij mevrouw ToT zat te kermen van de pijn, en tijdens de bevalling (waarvoor die dame slaapdronken van de trap af lazerde) met een ongelooflijke ochtend-adem en een oerhollands accent in m'n vrouw d'r gezicht zat te hijgen: "Joe aar uh strong woemun! Joe ken doe dis! Briet in troe joer noos, briet out troe joer mout! In troe joer noos, out troe joer mout! In troe joer noos, out troe joer mout. Joe aar uh strong woemun! Joe ken doe dis!"
Tink89vrijdag 31 mei 2019 @ 21:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 20:33 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Waar is ie met 50% korting te koop?

Ik twijfel tussen de Bloom, Batavus Mambo Deluxe of de BSP La Dolce Vita :').
Of toch een elektrische... Maar dat vind ik zonde voor de keren dat ik fiets.

edit: blauw of zwart?

Framblij, als ik I. zo druk zie met rollen, oprichten, dingen pakken, boos worden omdat het tijgeren niet lukt... Ja, dan snap ik wel dat hij nu snel moe is _O-. Vind dat dan zo lief. Ik heb een slaapliedje dat ik voor hem zing en dan laat hij zich helemaal op me vallen. Compleet ontspannen. En ik aai dan over z'n rug O+.
Aah, dat klinkt lief O+

En ik had een verpleegkundige die echt in m'n oor stond te roepen en toen ik zei dat ze daarmee op moest houden, zei de vk dat ze ons alleen maar aan het aanmoedigen waren. Boeiend, hou gewoon even je mond dicht _O-

En bij een lokale fietsenhandel een showmodel, nieuw en met garantie. En zwart, die blauwe is niks voor mij O-)
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 21:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 21:08 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Aah, dat klinkt lief O+

En ik had een verpleegkundige die echt in m'n oor stond te roepen en toen ik zei dat ze daarmee op moest houden, zei de vk dat ze ons alleen maar aan het aanmoedigen waren. Boeiend, hou gewoon even je mond dicht _O-

En bij een lokale fietsenhandel een showmodel, nieuw en met garantie. En zwart, die blauwe is niks voor mij O-)
Haha, klinkt zoals die stagiaire die wij dus hadden! _O-
Even subtiel aan de VK laten merken dat zij niet echt bevorderlijk voor de situatie werkte.
Toen die er uit gebonjourd werd zei ze nog: "Ja ik snap het wel hoor, niet iedereen heeft iets met stagiaires." _O-

Toen ze eindelijk opgerot was, viel er echt een oase van rust in de kamer. De VK zelf was echt super goed! ^O^
Cevichevrijdag 31 mei 2019 @ 21:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 20:53 schreef Jentin het volgende:
Ik keek eergisteren ‘Bevallen met...’ op TLC. Heerlijke tv als je zelf niet hoeft :+ Maar daar zat een verloskundige in... Eerst zei ze iets als ‘Nu ik zelf kinderen heb, snap ik beter hoe het is. Dat “gewoon” omdraaien in bed heel veel energie kost als je aan het bevallen bent en dat je dat dus niet zomaar even doet . Dus ik zeg nooit meer ‘doe even dit’ blablabla’. Tien minuten later in het programma: ‘Je moet zo even die persweeën wegzuchten.’ :')

Verder zei de dame die aan het bevallen was op een gegeven moment, een beetje wanhopig van de pijn: ‘Ik ga dit zo niet redden tot het einde’ en die vk reageert met ‘Daar weet jij helemaal niks van.’

Zo kun je toch niet zijn :? ?

Ik heb me plaatsvervangend zitten ergeren :')

Dat moest ik even delen :+
Dit :o lukte me totaal niet meer. En dan heb je net je been gedraaid en dan komt er weer een perswee en dan heb je helemaal geen idee meer wat je aan het doen bent. Ik voelde me best een aansteller, zo van: draai gewoon om, hoe moeilijk kan het zijn... Maar ik kreeg het niet voor elkaar. Goed om te lezen dat dat dus inderdaad niet zo eenvoudig is.

Maar het is ook gewoon een hele rare situatie en die vk's zeggen zoveel, dat er altijd wel wat dingen zijn die er rottig uitkomen. Ik vond de mijne ook niet zo tactvol eigenlijk, maar geen idee of het écht aan haar lag of dat ik overgevoelig ben/was :P

ToT, goed dat ze wegging ^O^ op jullie verzoek of had de vk door dat het niet zo lekker liep?
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 21:53
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 21:45 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Dit :o lukte me totaal niet meer. En dan heb je net je been gedraaid en dan komt er weer een perswee en dan heb je helemaal geen idee meer wat je aan het doen bent. Ik voelde me best een aansteller, zo van: draai gewoon om, hoe moeilijk kan het zijn... Maar ik kreeg het niet voor elkaar. Goed om te lezen dat dat dus inderdaad niet zo eenvoudig is.

Maar het is ook gewoon een hele rare situatie en die vk's zeggen zoveel, dat er altijd wel wat dingen zijn die er rottig uitkomen. Ik vond de mijne ook niet zo tactvol eigenlijk, maar geen idee of het écht aan haar lag of dat ik overgevoelig ben/was :P

ToT, goed dat ze wegging ^O^ op jullie verzoek of had de vk door dat het niet zo lekker liep?
De VK vroeg haar of ze even iets wilde ophalen en vroeg vervolgens wat we van haar vonden. :)
"Nou, om HEEL EERLIJK te zijn...." :')

Maar het gekke was dat ik hen kort vantevoren nog verteld had dat ik absoluut niet toestond dat ze mijn vrouw nog één keer aan zou raken, en toch kwamen ze met haar bij ons huis aangezet, diep in de nacht....
We waren dan ook absoluut niet blij toen we haar slaperige kop ons huis binnen zagen komen.
Peacefulllvrijdag 31 mei 2019 @ 21:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 20:33 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Waar is ie met 50% korting te koop?

Ik twijfel tussen de Bloom, Batavus Mambo Deluxe of de BSP La Dolce Vita :').
Of toch een elektrische... Maar dat vind ik zonde voor de keren dat ik fiets.

edit: blauw of zwart?

Framblij, als ik I. zo druk zie met rollen, oprichten, dingen pakken, boos worden omdat het tijgeren niet lukt... Ja, dan snap ik wel dat hij nu snel moe is _O-. Vind dat dan zo lief. Ik heb een slaapliedje dat ik voor hem zing en dan laat hij zich helemaal op me vallen. Compleet ontspannen. En ik aai dan over z'n rug O+.
Zwart, 100%. Ik zou na een jaar uitgekeken zijn op die blauwe kleur. Ik heb nu een roze met witte. Toen ik 15 was super leuk, nu niks meer aan :')

En lieve I O+ Dat tijgeren kan hij zo ineens snappen. M kwam terug van logeren bij opa en oma en ineens tijgerde hij de kamer door.
Cevichevrijdag 31 mei 2019 @ 22:01
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 21:53 schreef ToT het volgende:

[..]

De VK vroeg haar of ze even iets wilde ophalen en vroeg vervolgens wat we van haar vonden. :)
"Nou, om HEEL EERLIJK te zijn...." :')

Maar het gekke was dat ik hen kort vantevoren nog verteld had dat ik absoluut niet toestond dat ze mijn vrouw nog één keer aan zou raken, en toch kwamen ze met haar bij ons huis aangezet, diep in de nacht....
We waren dan ook absoluut niet blij toen we haar slaperige kop ons huis binnen zagen komen.
Oh lekker handig weer :') en je gaat natuurlijk zo iemand ook niet meteen weer wegsturen, zeker niet midden in de nacht :X
Jentinvrijdag 31 mei 2019 @ 22:04
@Ceviche, ik had dat ook hoor. Bij de geboorte van Phi ging ik tijdens de 40 minuten durende autorit naar het ziekenhuis van 4 naar 10 cm, maar dat wist ik uiteraard nog niet toen ik daar net gearriveerd was. In die kraamsuite aangekomen, kon ik alleen maar op m’n zij liggen en de zijkant van het bed vasthouden. En die vpk daar maar zeggen: ‘Ga maar op je rug liggen. Wil je even op je rug liggen? Draai maar even op je rug. Kun je even op je rug komen liggen?’ En ik dacht idd ook: ‘Ja, hóe dan? Mijn lijf is even aan het exploderen, momentje.’ :+

@ToT, wat een verhaal. Kijk, stagiaires moeten het ook leren, maar je bent al zo kwetsbaar op zo’n moment. Ik heb de stagiaire geweigerd bij mijn bevalling. Ik kon ‘t er even niet bij hebben toen.
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 22:01 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Oh lekker handig weer :') en je gaat natuurlijk zo iemand ook niet meteen weer wegsturen, zeker niet midden in de nacht :X
Ja volgens mij stuurden we haar rond een uurtje of 7 in de ochtend weg.
Gelukkig duurde de daadwerkelijke bevalling maar een half uurtje, en dat begon een uur nadat dat mens opgetyft was.
NicolasJoyvrijdag 31 mei 2019 @ 22:08
@Framblij89 Goed dat het compliment over je hummeltje of frummeltje dan goed overkomt, het is soms zoeken naar woorden hé :9 En moeders en baby's.. Ik ben altijd maar voorzichtig!
Ik vind onze dame inderdaad steeds meer een dame worden i.p.v. een baby. Vooral sinds ze nu zelf vanuit liggen gaat zitten. Kruipen, zelf zitten.. Ze kan ineens zoveel en ineens zo zelfstandig. :o

@Rebubbled Wat fijn dat de borstvoeding dan iets beter gaat! Hopelijk snel minder lui en deze stijgende lijn vasthouden! :D

@Fuchsia_roze Het is een fijne dag, evenlang uit als in, maar voor je gevoel komt dan het jaar er ook ineens heel snel aan..

@Schanu Gefeliciteerd! Wat ziet het er uit als een fijne dag al zo! Ik volg je snel weer! :D

@Jentin Wij twijfelden ook al over een ander ledikant omdat Spookje soms zo vast zit.. Die kruipt waar ze niet gaan kan. :p Maar in deze kamer past het niet en nog geen zin de logeerkamer te verbouwen. :9 Dat komt als er ooit misschien een tweede komt of pas als ze echt wat groter is en meer ruimte nodig heeft..

@Helsinki
Qua slaapritme is het hier gemiddeld ongeveer zo:
07:30 Wakker
(Afhankelijk van de nacht: )
09:00/10:00 Slaapje van 40 minuten - 2 uur.
15:00 Slaapje van 40 minuten - 2 uur.

Soms dan nog even tussen 19 en 21 ergens

Slapen rond 22uur.

Gemiddeld slaapt ze buiten de nacht 3,2 keer per dag volgens mijn app. :P ~ 13,5 uur per dag.

Ze geeft gelukkig hele duidelijke signalen, dus moe=moe hier. Soms maar 1-2 keer per dag. Soms wel 5 slaapjes..

@ToT
Wij werden in eerste instantie geweigerd bij het ziekenhuis, was vol :9 Maar onze VK durfde het niet aan nog 30 minuten te moeten rijden naar een ander ziekenhuis, dus heeft plek voor ons vrij gescholden zeg maar. Maar die autorit staat me nog bij.. Ik was echt bang dat de baby onderweg geboren zou worden :9
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 22:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 22:04 schreef Jentin het volgende:
@:ceviche, ik had dat ook hoor. Bij de geboorte van Phi ging ik tijdens de 40 minuten durende autorit naar het ziekenhuis van 4 naar 10 cm, maar dat wist ik uiteraard nog niet toen ik daar net gearriveerd was. In die kraamsuite aangekomen, kon ik alleen maar op m’n zij liggen en de zijkant van het bed vasthouden. En die vpk daar maar zeggen: ‘Ga maar op je rug liggen. Wil je even op je rug liggen? Draai maar even op je rug. Kun je even op je rug komen liggen?’ En ik dacht idd ook: ‘Ja, hóe dan? Mijn lijf is even aan het exploderen, momentje.’ :+

@:ToT, wat een verhaal. Kijk, stagiaires moeten het ook leren, maar je bent al zo kwetsbaar op zo’n moment. Ik heb de stagiaire geweigerd bij mijn bevalling. Ik kon ‘t er even niet bij hebben toen.
Ik vroeg haar bij hoeveel bevallingen zij aanwezig was geweest. Ik verwachtte een antwoord van maximaal 5x.
Bleek dus 30 te zijn! :')
ToTvrijdag 31 mei 2019 @ 22:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 22:08 schreef NicolasJoy het volgende:

@:ToT
Wij werden in eerste instantie geweigerd bij het ziekenhuis, was vol :9 Maar onze VK durfde het niet aan nog 30 minuten te moeten rijden naar een ander ziekenhuis, dus heeft plek voor ons vrij gescholden zeg maar. Maar die autorit staat me nog bij.. Ik was echt bang dat de baby onderweg geboren zou worden :9
Eerst geweigerd omdat er geen plek was? :X Dan verwacht ik op z'n minst een os en een ezel in de kraamkamer! :X

De autorit naar het ziekenhuis staat mij ook echt nog duidelijk bij. Kolere zeg..... -O-
NicolasJoyvrijdag 31 mei 2019 @ 22:19
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 22:10 schreef ToT het volgende:

[..]

Eerst geweigerd omdat er geen plek was? :X Dan verwacht ik op z'n minst een os en een ezel in de kraamkamer! :X

De autorit naar het ziekenhuis staat mij ook echt nog duidelijk bij. Kolere zeg..... -O-
't ziekenhuis was overvol, alle kamers bezet.. Uiteindelijk is er iemand met (pin me er niet op vast) 3 cm ontsluiting van een kamer afgehaald voor ons geloof ik. Hier was het een controleafspraak in het ziekenhuis vanwege 6 dagen over tijd om ~ 11u. Vervolgens waren we pas om 13u aan de beurt doordat de VK ook dienst had. Bleek dat m'n vrouw toen al een tijdje weeën had. Ze had al wel buikpijn sinds 's nachts, maar stelde niets voor vergeleken met de voorweeën die ze eerder al had. Om 14u waren we thuis met (wat in het ziekenhuis bleek) 3á4 cm ontsluiting. 16u braken de vliezen, 17:30 was onze eigen verloskundige bij ons thuis. Toen bleek ze 10cm ontsluiting te hebben. Ongeveer tot 19:30 thuis geprobeerd te persen, maar ging niet goed genoeg. Toen naar het ziekenhuis, eerst geen plek, vervolgens auto ingepakt met plastic, want in 15 minuten rijden kan het zomaar komen :9 Uiteindelijk is tegen 21:50 onze dame pas geboren na hulp van wat versterkende middelen. Tegen 01:30 waren we weer onderweg naar huis geloof ik. :9
lunapuellavrijdag 31 mei 2019 @ 22:26
Ik ben weer extra blij dat mijn tweede een vlotte thuisbevalling was, geloof ik. :P

Eerste in het ziekenhuis ging ook best prima trouwens, behalve een praatgrage co-assistente.
Framblij89vrijdag 31 mei 2019 @ 22:48
Ik had helaas niet mijn eigen vk bij de bevalling, maar voordat we naar het ziekenhuis gingen en ik zei dat ik twijfelde of ik een ruggenprik wilde (ik had echt heftige rugweeën), zei ze met een dikke knipoog “de bevalling is dan wel medisch, dus gratis”. _O-

In het ziekenhuis waren ze allemaal te lief, een vpk gaf me een zelfgemaakt stuk appelcake (die ik een uur later weer eruit gooide) en de vk die toen kwam checken telkens bleef heel lang bij me zitten terwijl haar shift al over was, en ze was zelf ook 16wk zwanger toen O+ Het enige vervelende was de vk die uiteindelijk frum heeft gehaald, die zei na elke pers “jaaaaaa goed zo perfect perfect het gaat NU gebeuren!” En ze had één of andere tic, was een kuchje die ze elke seconde deed.

@ToT jemig wat een verhaal, achteraf gezien klinkt het dan altijd grappig maar zo’n mens kan je toch gewoon schieten :|W

@NicolasJoy ja ik snap je ;) vind het zelf ook altijd wel lastig om woorden te vinden voor dat soort dingen.. je kan dan idd maar beter voorzichtig zijn voordat je opeens een hoek krijgt :')

@Helsinki dat is zó lief O+
Ik zou trouwens voor de zwarte fiets gaan!
Wolkenvrijdag 31 mei 2019 @ 22:56
Ik weet het allemaal niet meer, ik heb zoveel mensen aan mijn bed gehad. En daar zal ook wel een hork tussen gezeten hebben maar na 18 uur weeenopwekkers was ik ook niet aardig meer. Ik had ook trouwens mijn ogen dicht dus ik heb bijna niemand gezien, ik heb het allemaal maar over mij heen laten komen. Alleen uiteindelijk bij de keizersnede de gynaecoloog en anesthesist. O ja, en 1 verpleegster van de afdeling die mee was gegaan naar de ok.
Elleskavrijdag 31 mei 2019 @ 23:10
Ik hoor hier al niet meer maar stagiaires O+ die bij mijn bevalling was was super. De vk had ons naar het ziekenhuis gestuurd waar de stagiair al klaar stond om ons op te vangen. Ze had direct door dat de bevalling nogal sneller verliep dan verwacht en heeft de bevalling uitstekend begeleid. De vk was er nog net op tijd voor de geboorte dus het was voor haar een vuurdoop maar daar hebben we niets van gemerkt.

quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 17:26 schreef Peacefulll het volgende:


En even een vraag over een fiets. M is pogingen aan het doen om zelfstandig te gaan zitten. Als hij hem zelf zittend wegzetten blijft hij gerust een kwartier zelf zitten en het lukt ook weer uit zit naar lig te komen. Dus het moment dat we op de fiets kunnen is niet heel ver weg meer.
Ik ben enorm geschrokken van de prijs van de moederfietsen! Ik heb een prima gewone fiets die echt nog wel wat jaren mee kan. Maar in hoeverre is afstand zitje-stuur een ding? En zo'n dubbele standaard? Ik gebruik de fiets alleen voor uitstapjes naar de kinderboerderij of naar opa & oma. Incidenteel dus. De rest zit allemaal op loopafstand.
Even bij de fietenmaker vragen of ze een showroom zitje op je fiets willen zetten voor een proefrit.
Dubbele standaard heb ik niet, daar krijg ik de fiets niet goed op getild maar een standaard op de achteras is bij mijn fiets ook super stevig (zelfs met gevulde fietstassen, grote vakantietas en buggy #pakezel )

[ Bericht 1% gewijzigd door Elleska op 01-06-2019 09:07:45 ]
Cevichevrijdag 31 mei 2019 @ 23:41
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 22:04 schreef Jentin het volgende:
@:ceviche, ik had dat ook hoor. Bij de geboorte van Phi ging ik tijdens de 40 minuten durende autorit naar het ziekenhuis van 4 naar 10 cm, maar dat wist ik uiteraard nog niet toen ik daar net gearriveerd was. In die kraamsuite aangekomen, kon ik alleen maar op m’n zij liggen en de zijkant van het bed vasthouden. En die vpk daar maar zeggen: ‘Ga maar op je rug liggen. Wil je even op je rug liggen? Draai maar even op je rug. Kun je even op je rug komen liggen?’ En ik dacht idd ook: ‘Ja, hóe dan? Mijn lijf is even aan het exploderen, momentje.’ :+

@:ToT, wat een verhaal. Kijk, stagiaires moeten het ook leren, maar je bent al zo kwetsbaar op zo’n moment. Ik heb de stagiaire geweigerd bij mijn bevalling. Ik kon ‘t er even niet bij hebben toen.
Herkenbaar ja, dat de vk hetzelfde blijft zeggen en dat jij dan hetzelfde blijft antwoorden en dat je dan 10 minuten lang dezelfde antwoorden blijft kaatsen _O-
Na de bevalling moest ze wat hechten, en ze zei dat ik moest ontspannen maar ik had net een kind gebaard en ik trilde en adrenaline en het was koud en ik vond dat hele hechten enzo eng dus dat ontspannen lukte niet. Maar een vk die blijft zeggen dat je moet ontspannen helpt ook niet, dat zij dat blijft zeggen verandert niks aan de situatie. Gelukkig was er een lieve kraamverzorgster die hielp door een andere aanpak (die zei dat ik m'n been wel tegen haar aan kon leggen). Dat hielp.
Wat een snelle ontsluiting trouwens! Ging je eerste ook zo snel?

Ik heb wel de kraam geweigerd trouwens, die belde aan toen de persfase net begon en ik lag daar zo in het zicht en open en bloot (ook echt tegenover de deuropening van de kamer), ik heb geroepen of de kraam niet gewoon op de gang kon wachten :(
Die heeft dus 2 uur op de trap gezeten :@ midden in de nacht ook nog :@ achteraf was ze heel aardig maar ik zag het echt niet zitten, een vreemde die bij binnenkomst zo naar binnen zou kunnen kijken :@
Cevichevrijdag 31 mei 2019 @ 23:44
quote:
2s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 22:08 schreef ToT het volgende:

[..]

Ja volgens mij stuurden we haar rond een uurtje of 7 in de ochtend weg.
Gelukkig duurde de daadwerkelijke bevalling maar een half uurtje, en dat begon een uur nadat dat mens opgetyft was.
Denk je dat de bevalling ineens vorderde omdat alles ineens een stuk relaxter was omdat dat mens weg was? Ik kan me er wel wat bij voorstellen :D
Ik vind het wel heel vriendelijk dat jullie hebben gewacht met haar wegsturen tot het buiten licht was :D
aapieannievrijdag 31 mei 2019 @ 23:51
Ik heb via mijn werk een nieuwe fiets kunnen aanschaffen. Heb er alleen nog geen voorzitje bij want kleuter ging toen al achterop. Nu fietst ze zelf en ben ik aan het kijken voor een bakfiets voor de heren!

Ik heb echt wel een fijne bevalling gehad van de jongens. Dubbel team aanwezig omdat tweeling. Maar alles ging zo snel dus ipv 8 mensen ofzo in de kamer hebben we het heel intiem met alleen de klinisch verloskundige en verpleegkundigen gedaan. De gyn die eigenlijk aanwezig moest zijn kwam binnen toen beide mannetjes al op mijn borst lagen haha!
Spees_Eendzaterdag 1 juni 2019 @ 08:05
Bij mijn laatste bevalling (poliklinisch met eigen verloskundige) kwam er telkens een vrouw langs die in dienst was als kraamzorg van het ziekenhuis en die assisteerde, het was die nacht/ochtend heel druk dus regelmatig was zij er even alleen en de vk bij een andere vrouw. Zij leek wel een parodie :'). Tijdens een wee trok ze mijn kussen onder mn hoofd weg, al tetterend dat ze die wel even goed zou leggen, toen ik met de nodige moeite riep dat de vk moest komen omdat ik persweeen had en de baby er nu aankwam, ging ze me een 'preek' geven over obligatoire persdrang die nodig was, en dat ik die nog niet had want dat kon ze wel zien (dit had ze vast net in haar studieboek geleerd). Het was mijn derde bevalling dus ik heb haar na die wee heel duidelijk laten weten dat ik wel wist waar ik het over had en dat ik nú de vk wilde, een paar minuten later was de baby er dan ook ;).

Ik had erg uitgekeken naar het moment na de bevalling, wij wisten niet of het een jongen of meisje was en ik was benieuwd naar dat tijdsvacuummomentje direct na de geboorte, waarbij je niet weet wat het is, maar daar eigenlijk ook nog helemaal niet aan denkt, maar zij tetterde direct in mn oor toen de baby op mn buik lag "HEB JE AL GEZIEN WAT HET IS! HEB JE HET AL GEZIEN!"

Dat heb ik haar wel kwalijk genomen :')

Verder prima begeleid hoor, maar zo'n mens kan dus met een paar opmerkingen best een negatieve stempel op je bevalling drukken.
Tink89zaterdag 1 juni 2019 @ 08:28
Mijn baby draait/kruipt/wokkelt zich elke nacht meerdere keren zo vast in een hoek van haar ledikant dat ze het op een krijsen zet... Iemand tips? Ben er een keer of zes extra uit geweest vannacht.

De vpk riep hier 'geef 'm van onderen' en 'geef 'm van jetje'. Zo niet mijn ding, vond het echt irritant.

En ik ben doodmoe en het wordt veel te warm vandaag en ik wil gewoon nog even slapen, maar dat wordt 'm niet, vrees ik \klaagmodus
Spees_Eendzaterdag 1 juni 2019 @ 09:01
Tink, de klaagmodus soms eens uit wil ook wel eens helpen voor je gemoed :+
Jentinzaterdag 1 juni 2019 @ 09:16
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 08:28 schreef Tink89 het volgende:
Mijn baby draait/kruipt/wokkelt zich elke nacht meerdere keren zo vast in een hoek van haar ledikant dat ze het op een krijsen zet... Iemand tips? Ben er een keer of zes extra uit geweest vannacht.

De vpk riep hier 'geef 'm van onderen' en 'geef 'm van jetje'. Zo niet mijn ding, vond het echt irritant.

En ik ben doodmoe en het wordt veel te warm vandaag en ik wil gewoon nog even slapen, maar dat wordt 'm niet, vrees ik \klaagmodus
Phi doet dat ook. Je zou de onderkant van de slaapzak stevig kunnen instoppen onder het matras? Wij zijn al beyond die truc, maar misschien werkt het voor Prul nog wel. Oh, en ik heb een opgerolde deken onder haar hoofdeinde gelegd, dat leek de afgelopen weken wel te helpen tegen dat gekruip naar boven. Dan is er toch een hele lichte weerstand, denk ik. Ik heb haar niet meer opgefrommeld tegen het hoofdeinde gevonden iig.

@Ceviche, mijn eerste ging niet zo vlot. Ik bleef daar urenlang hangen op 6 cm omdat hij een sterrenkijker was. Uiteindelijk kreeg ik toen een ruggenprik om de weëenopwekkers vol gas aan te kunnen zetten. Over mooie uitspraken gesproken: ik lag daar kapot te gaan van de pijn, kwam dus niet verder dan 6 cm, was net al pijnlijdend het hele ziekenhuis doorgereden voor een ruggenprik en die wilde maar niet lukken en moest drie keer over. Ik kon wel janken van ellende en toen kwam er ook nog even een of andere doos bloedprikken met de onsterfelijke woorden: ‘Ik weet niet of het lukt hoor, ik ben hier nooit zo goed in.’ 8)7

@Spees_Eend, wat een figuur. Toch zonde dat zo iemand geen roeping heeft gehad voor vakken vullen ofzo. Beetje gevalletje ‘later lach je erom’, maar tis zo zonde.
ToTzaterdag 1 juni 2019 @ 09:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2019 23:44 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Denk je dat de bevalling ineens vorderde omdat alles ineens een stuk relaxter was omdat dat mens weg was? Ik kan me er wel wat bij voorstellen :D
Ik vind het wel heel vriendelijk dat jullie hebben gewacht met haar wegsturen tot het buiten licht was :D
Ja daar ben ik absoluut van overtuigd! :Y
Mevrouw ToT zat echt te hyperventileren door die stagiaire en toen die eenmaal weg ging, ontspande ze helemaal en toen ging alles veel beter. Klopt ook wel als je kijkt naar die cyclus van ontspanning --> bepaalde hormonen --> betere weeën enz. :)
Overigens bleef mevrouw ToT als een malle persen, ook op momenten waarop de VK zei dat ze rust moest nemen, omdat persen de pijn juist verlichtte voor haar. De VK was stomverbaasd dat ze continu zo kon blijven persen! :D En dat voor zo'n klein deerntje! :D
exodezaterdag 1 juni 2019 @ 09:44
Ten eerste, ik heb liters koffie nodig. Juul heeft voor de 3e nacht op rij heel veel gespookt. Veel huilen, amper te troosten dus maar tussen ons ingelegd om 04:00. Ik hoop zo dat het een sprong cq tanden of allebei is en niet dat dit de nieuwe Juul is.

Wat betreft fiets: wij hebben de Batuvus Mambo mamafiets gedoe. Die hebben we 5 jaar geleden gekocht. Het is wel een tank, ding is stevig wat fijn is maar ik vind het behoorlijk zwaar fietsen. Ik vind het wel erg fijn een mamafiets verder. Staat stevig, fiets dus stevig en die grotere zit is vooral voor mij fijn. We hebben ook een Giant transport fiets waar we het krat vanaf hebben gehaald. Ook met dubbele standaard en slot om stuur vast te zetten maar die is lang niet zo stabiel als de Mambo. Hij fiets wel een heel stuk lichter.
Oh en koop een fiets bij een winkel in de buurt. Wij hebben dat echt bewust gedaan, een dorpswinkel die alles wel heeft staan of kan bestellen (ook voor een proefrit). Handig met onderhoud en het scheelt amper merkte ik. Ik gun het zo'n lokale winkel gewoon.

Bij ons ziekenhuis zat het ook vol overigens. Er zijn die dag en nacht veel stellen naar een ziekenhuis 15 minuten verderop gestuurd. Voor ons was een kamer gereserveerd gelukkig omdat mijn vrouw medisch was geworden door te lang gebroken vliezen.

Bij B was de VK pas in het ziekenhuis toen B al zo goed als geboren was. We zijn met B met gillende sirenes de A2 overgegaan. (in de spits en ik zat voorin in de ambulance, ik heb mijn ogen maar dicht gedaan). De VK was er in vliegende vaart achteraan gegaan. B dacht echter, weet je mijn moeder heeft al 1,5 uur lopen persen, zodra ik de ziekenhuiskamer zie, floeps ik eruit.
Tink89zaterdag 1 juni 2019 @ 09:45
Spees, je hebt gelijk. Jullie krijgen hier wat dat betreft ook wel het slechtste van iedereen. In real life durf ik nooit zo goed te klagen/zeuren en hier is die drempel wat lager :D

Nu heb ik een slapende baby op m'n buik, een lekker boterham, behoorlijk wat opgeruimd, ingevroren en gewassen en alles klaar staan om straks weg te gaan en een auto met airco in het vooruitzicht O+
Takkie88zaterdag 1 juni 2019 @ 09:58
Vinden jullie een baby met korte broek er ook zo super schattig uit zien? O+ Die mollige beentjes O+
Alleen daarom al zou het van mij het hele jaar dit weer mogen zijn!
(Oké, Sofie is over 2 maanden geen baby meer maar een dreumes met korte broek is vast ook schattig)
Jentinzaterdag 1 juni 2019 @ 12:49
Jaaaa, takkie, zalig. Ik kan Phi ook wel opvreten dan. En net had ze voor het eerst een haarbandje om, ook zo schattig.
Fuchsia_rozezaterdag 1 juni 2019 @ 13:01
Ja Takkie echt te schattig O+ Met die spekbeentjes eronder!
O Jentin, een haarbandje in is ook wel heel cute ja O+ (of zo'n staartje of clipje in) Liet ze het zitten?
Draakje had gister een pet op. Zo leuk, maar hij liet m vaak maar een paar minuten op :+

Ik denk dat we Draakje als we thuis zijn overdag ook maar in de wagen of in de Maxi-Cosi onderweg moeten laten slapen :') Kind slaapt al maanden niet zo veel overdag! Ligt nu heerlijk te slapen in de wagen na het zwemmen.
Ik las dan ook vol verbazing hoeveel jullie baby's slapen. Draakje slaapt thuis meestal maar 1 slaapje van 2 uur of 2 van 1 a 1,5 uur. Tenzij ik er niet ben, dan slaapt hij soms 3 uur :7 En het is nu ook niet dat hij van 20-8 uur slaapt ofzo. Hij heeft denk ik weinig slaap nodig.
Rebubbledzaterdag 1 juni 2019 @ 15:39
Ik had in mijn bevalplan opgenomen dat stagiaires of artsen in opleiding niet aan me mochten komen. Toen de gynaecoloog erbij werd geroepen voor de knip en vacuumpomp, stelde hij ook zijn arts in opleiding voor. Ik heb haar niet eens een hand gegeven en enkel tegen haar geroepen 'je blijft van me af!' Een eerdere ervaring met biopten van mijn baarmoedermond nemen dat 2x achter elkaar faliekant mislukte door een arts in opleiding 3 jaar eerder ligt hieraan ten grondslag. Geen polonaise meer aan mijn lijf. Naderhand nog mijn excuses aangeboden voor mijn felheid.

Wat hebben jullie baby's aan met dit weer? Een kort broekje lees ik al, met romper neem ik aan? Hier een romper met lange mouwen en een jurkje, maar ik ben als de dood dat ze oververhit raakt..
Cevichezaterdag 1 juni 2019 @ 15:59
@Rebubbled je hebt groot gelijk hoor, zeker in een ziekenhuis zit al snel Jan en alleman aan je :{w goed juist dat je je grenzen hebt aangegeven. En dat felle zijn ze wel gewend met bevallen de vrouwen :P ik heb tenminste wel een en ander gezegd op een manier waarop ik dat normaal nooit zou doen.
Tink89zaterdag 1 juni 2019 @ 16:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2019 15:39 schreef Rebubbled het volgende:
Ik had in mijn bevalplan opgenomen dat stagiaires of artsen in opleiding niet aan me mochten komen. Toen de gynaecoloog erbij werd geroepen voor de knip en vacuumpomp, stelde hij ook zijn arts in opleiding voor. Ik heb haar niet eens een hand gegeven en enkel tegen haar geroepen 'je blijft van me af!' Een eerdere ervaring met biopten van mijn baarmoedermond nemen dat 2x achter elkaar faliekant mislukte door een arts in opleiding 3 jaar eerder ligt hieraan ten grondslag. Geen polonaise meer aan mijn lijf. Naderhand nog mijn excuses aangeboden voor mijn felheid.

Wat hebben jullie baby's aan met dit weer? Een kort broekje lees ik al, met romper neem ik aan? Hier een romper met lange mouwen en een jurkje, maar ik ben als de dood dat ze oververhit raakt..
Heel begrijpelijk hoor! En fel zijn mag tijdens je bevalling (of überhaupt als het om je lijf gaat).

En hier alleen een romper, het is 28 graden. Vanochtend een jumpsuit met korte mouwen en pijpjes.
Framblij89zaterdag 1 juni 2019 @ 17:46
Hier romper shirt en kort broekje! Maar hier is nogal een frisse wind, vind het altijd vrij moeilijk haha.

En ik hou ervan dat ze lekker met blote beentjes en voetjes liggen in de kinderwagen O+

@Fuchsia_roze hier wordt er juist helemaal niet in de kinderwagen geslapen, hoe moe ze ook is, lijkt me wel relaxed want dan kan je net ff iets langer op pad, nu is het nog op tijd thuis zijn want anders heb je een kind wat heel de boel bij elkaar krijst :')

SPOILER
24eqb8l.jpg O+
Aurezaterdag 1 juni 2019 @ 21:59
Jip is één! Het was een hele toffe dag en Jip vond het meestal ook leuk :D zelfs zijn kroon heeft hij lang op zijn hoofd gehouden! :D

Tot in het volgende topic!

SPOILER
IZS8Mss.jpg
Jentinzaterdag 1 juni 2019 @ 22:03
Gefeliciteerd, @Aure! Lieve foto op schoot bij papa (?). Hoe heb je het jaar beleefd? Hoop zo dat zijn dreumesstatus samengaat met minder ziek zijn.
Spees_Eendzaterdag 1 juni 2019 @ 22:19
Gefeliciteerd, Aure O+
Aurezaterdag 1 juni 2019 @ 22:28
Het jaar was intens! Zowel intens leuk als af en toe intens zwaar. Maar ik heb enorm genoten en geniet nog steeds. Jip is een ontzettend leuk kind, mijn relatie nog sterker en beter geworden en ik vind mezelf ook gewoon heel tof als mama :D :P maar ik hoop inderdaad wel dat we wat minder longontstekingen hebben dit komende jaar :P
Fuchsia_rozezaterdag 1 juni 2019 @ 22:34
Gefeliciteerd Aure *O* Jip gewoon een heuse dreumes O+ Leuke foto's!
En "intens" dekt wel de lading goed wat mij betreft ook.

Tot over 3 maanden :W
Takkie88zaterdag 1 juni 2019 @ 23:11
Gefeliciteerd Aure en Jip! Mooie foto’s van zijn eerste verjaardag! O+
Cevichezondag 2 juni 2019 @ 00:14
Gefeliciteerd Aure!
krijgerrtjezondag 2 juni 2019 @ 07:06
Aure gefeliciteerd met Jip! O+ Leuke verjaardagspam :D dreumessen zijn zo leuk! Tot volgend jaar :)

Hier draagt baby inderdaad een romper met broekje als we op stap zijn en alleen een romper thuis :) Genieten jullie ook zo van dit weer? Halve dag buiten geweest met de kinderen gister O+ T. lag op het Hemakleed (thanks nog voor de tip, exode deelde hem volgens mij :P) onder een tipi in het gras en lag zo te lachen de hele ochtend!
Framblij89zondag 2 juni 2019 @ 08:21
Aah aure gefeliciteerd met Jip!! Wat een leuke foto’s O+ Tot snel! :W
Lojzondag 2 juni 2019 @ 08:43
(Nog) gefeliciteerd Aure en Schanu! Tot over 3 maanden!

En ik kan moederfietsen alleen maar aanraden! Ben er al 6 jaar super gelukkig mee! Stuurslot vooral!

Bij Js wel een stagiaire, maar zij was super fijn. Er was bij Li wel een vk, die zo vreemd en vervelend was. Ik was na een afspraak met haar zo blij dat ik onder begeleiding van de gyn zou bevallen ;) ik hoorde dat ze ook ontslagen is na meerdere klachten.

Wat gaan jullie eigenlijk doen op deze te warme dag?
lunapuellazondag 2 juni 2019 @ 08:47
Gefeliciteerd met Jip, Aure! Zijn kroon staat hem goed hoor O+

Ik ben onvoldoende voorbereid op dit weer, heb helemaal geen korte broekjes voor Welpje in huis. :@ Straks misschien maar even langs de Hema.
Helsinkizondag 2 juni 2019 @ 09:20
Hier 1 kort broekje.. dat schiet ook niet op. Ook maar even op pad straks :').

I. is echt veel aan het jengelen want hij leeft last van zijn tandjes. Ga hem zo PCM geven. De warmte trek ik nu beter dan met bolle babybuik maar echt genieten doe ik niet. In huis is het ook 28 graden en je weet dan op een gegeven moment niet meer waar je het zoeken moet.

Misschien even zwemmen straks. En anders niet zo heel veel dus :+.
exodezondag 2 juni 2019 @ 10:00
Wij hebben een poolparty in de tuin, verschillende zwembadjes, emmers, zandbak erbij, grote parasol erboven. Ons neefje van 8 komt zo spelen. Dus Juul heeft entertainment van 2 jongens.

Juul is in de eeuwigdurende hittegolf geboren. Ik denk dat ze nu denkt 'hehe eindelijk mijn weer'

We zouden naar de Plassen kunnen maar we merken dat Juul echt moe is. Dus in haar eigen bedje slapen is beter.

Juul krijgt overigens alleen een zwemluier aan zo, of niets. B rent ook in zijn onderbroek (hij wilt in zijn blootje maar niet met zijn neef erbij).
Tink89zondag 2 juni 2019 @ 10:14
Prul heeft alleen een romper aan, verder niks. Heb een leuk exemplaar uit de kast getrokken, dus ook prima voor buitenshuis. Maar eigenlijk denk ik dat we vandaag binnen blijven. Hier is 't 24 graden en da's beter dan buiten.

En Aure, alsnog gefeliciteerd! Wat een heerlijke foto's. Tot over een half jaar!
silliegirlzondag 2 juni 2019 @ 11:06
Moederfietsen; ik heb nog steeds spijt van de mijne. Hij is, achteraf, net wat te hoog. Ik kan net niet met mn voet op de grond, wat prut is met opstappen, maar nog prutter met onverwachte stops met 2 kids erop. Met alleen W. Ging het nog wel, maar nu vind ik het doodeng..
Tink89zondag 2 juni 2019 @ 12:09
Die van mij is gisteren gekocht :D vooralsnog heel blij mee, maar (natuurlijk) nog niet getest met een kind erop.
CaVaBienzondag 2 juni 2019 @ 12:31
Gefeliciteerd aure! Super leuke foto's ook, Jip ziet er blij uit :)

Poolparty klinkt goed exode. Daar heb ik eigenlijk ook wel zin in :P

M droeg gisteren alleen een rompertje met lange mouwen en vandaag alleen een jurkje. Het is hier benauwd in huis, vooral in de kamer waarin zij slaapt.

Wat ik mij trouwens afvraag.. Hoe doen mama's dat met zichzelf aankleden (en borstvoeding)?

Ik had dus een mooi zomers jurkje aan, die strak aansluit aan de bovenkant, maar dat is dus een heel gedoe als je ongeveer elke 2 a 3 uur moet voeden/kolven. Die is dus net toch weer in de kast verdwenen en draag ik nu zo'n wijd (lelijk) jurkje :')

En mijn haren los lukt ook niet, omdat ik M veel optil en mijn haren dan om haar vingers draaien (en eruit worden getrokken).

Moet ik me erbij neerleggen dat ik er de komende periode niet uit zal zien? :P
lunapuellazondag 2 juni 2019 @ 12:37
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 12:31 schreef CaVaBien het volgende:
Wat ik mij trouwens afvraag.. Hoe doen mama's dat met zichzelf aankleden (en borstvoeding)?
Voedingsjurkje, of rokje met topje.
Tink89zondag 2 juni 2019 @ 12:42
Ik heb eigenlijk altijd een voedingstop onder m'n kleren, zodat ik of m'n shirt omhoog kan doen en het topje omlaag of m'n jurkje van boven los of uit kan doen en m'n topje omlaag.

Echt hoog gesloten items die niet omhoog kunnen (zoals een jurkje met een hoge hals en een rits aan de achterkant) heb ik niet aan nu. Dat lukt me niet handig.

Edit: losse haren en oorbellen-die-geen-knopjes-zijn zijn hier momenteel in de ban. Dat werkt gewoon niet, helaas.
Mariposaszondag 2 juni 2019 @ 13:11
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 12:31 schreef CaVaBien het volgende:
Gefeliciteerd aure! Super leuke foto's ook, Jip ziet er blij uit :)

Poolparty klinkt goed exode. Daar heb ik eigenlijk ook wel zin in :P

M droeg gisteren alleen een rompertje met lange mouwen en vandaag alleen een jurkje. Het is hier benauwd in huis, vooral in de kamer waarin zij slaapt.

Wat ik mij trouwens afvraag.. Hoe doen mama's dat met zichzelf aankleden (en borstvoeding)?

Ik had dus een mooi zomers jurkje aan, die strak aansluit aan de bovenkant, maar dat is dus een heel gedoe als je ongeveer elke 2 a 3 uur moet voeden/kolven. Die is dus net toch weer in de kast verdwenen en draag ik nu zo'n wijd (lelijk) jurkje :')

En mijn haren los lukt ook niet, omdat ik M veel optil en mijn haren dan om haar vingers draaien (en eruit worden getrokken).

Moet ik me erbij neerleggen dat ik er de komende periode niet uit zal zien? :P
Of een overslagjurkje of jurkje met knoopjes (veel denim jurkjes hebben knopen).

En ja, het is inderdaad verder een beetje aanpassen qua kleding en uiterlijk helaas.
Cholulazondag 2 juni 2019 @ 13:21
Kleding: rokjes met een topje of jurkjes met een v-hals. Ik stem het komende jaar mijn kleding altijd af op het voeden. Dat hoeft er niet stom uit te zien. Mijn haren heb ik vaak in een knot (vaak de knot die ik snel heb gemaakt voor het douchen) of halflos.

Het is wel aanpassen, maar dat moet ik sowieso. Ik ben nogal ontevreden de staat van mijn lichaam op dit moment.

Fred heeft nu zijn summersuit aan, maar we zitten of in de schaduw of binnen. Als we meer buiten zouden doen dan zou ik kiezen voor een romper.
exodezondag 2 juni 2019 @ 14:18
Juul heeft alleen een luier aan vooralsnog. Ze vond haar eigen zwembadje hilarisch (¤2 bij Kruidvat, gaat ook mee deze zomer naar de camping,hebben we meteen een badje).

De poolparty is getransformeerd in waterpistolen en waterbalonnen gevecht in de speeltuin.

Haar slaapkamer is 26 graden zag ik, dus alleen in luier in bed nu.
wiekselzondag 2 juni 2019 @ 16:34
Wow @Aure, Jip al 1!van harte, en wat een gaaf kroontje! Hopen op een jaar met een kerngezond manneke

Ik had net voor ik wist dat ik zwanger was een hippe stadsfiets gekocht... Zijn ca 50 km op gereden na bijna een jaar. Toen ik zwanger was 9mnd misselijk, en woon werk met ovgedaan... Ga em binnenkort in ruilen voor een mama fiets... Vind de mambo mooi maar heb van oudsher altijd gazelle... Hmmm

Verder vandaag bezoek gehad van vrienden met een zoontje dat een dag jonger is, echt lollig die 2 bij elkaar te zien...

En thor is idd groot, 69,5 cm en 8,57kilo...bij 4 mnd (3wk geleden)

Hij heeft net heerlijk in zn nieuwe pool gezwommen... BLIJ EI! Verder hele dag alleen luier en romper aan

SPOILER
2iscttx.jpg
Rebubbledzondag 2 juni 2019 @ 17:30
Ik had gisteren ook een jurkje aan dat hoog aansloot. Die heb ik 3 uur gedragen, tot ik half naakt moest kolven uiteindelijk omdat hij toch echt helemaal uit moest. Toen ben ik weer naar mijn joggingbroek en shirt combi geswitched. En mijn haar heb ik tegenwoordig ook altijd vast. Kleine grijpgrage handjes die in de knoop raken zijn niet fijn nee.

Hier momenteel enkel een luiertje aan, overdreven? Warmtestuwing is echt mijn persoonlijke nachtmerrie.

En niet tevreden zijn over je lijf is hier ook wel een ding. Enerzijds ben ik vet trots op mijn lege babyhuisjes, maar als ik ergens heen ga zonder baby voel ik me alsof ik gewoon te dik ben. Ook zit ik in de awkward fase van 5 weken postpartum en positiekleding is nu echt te groot en lubberend, maar mijn oude kleding te klein en niet flatterend met de nieuwe buik. En om nu tussenkleding voor een klein tijdje aan te schaffen vind ik ook weer zo wat. Maar ja. Ik ontkom er niet aan denk ik.
Rebubbledzondag 2 juni 2019 @ 17:31
Zo leuk al die spetterende kindjes! Ik kan echt niet wachten tot buggie capabel genoeg is om te spetteren.
Framblij89zondag 2 juni 2019 @ 19:34
Nee hoor @Rebubbled is niet overdreven. Hier ligt frum nu in een romper omdat ze de nacht in gaat, nu staat er 31 graden op de babyfoon maar het voelt helemaal niet zo warm }:| volgens mij mag je wel 2 graden er vanaf halen toch?

@wieksel wat een leuk mannetje O+

Heb nu trouwens wel weer van die vochtpoten, meer hier die er last van hebben door de warmte sinds zwangerschap?
Sisuzondag 2 juni 2019 @ 19:47
Hey!
Vorige week zaterdag ben ik bevallen van onze zoon Ru(ne).
SPOILER
cw4bgo.jpeg
Hij maakte een grote dip in zn gewicht, maar nu schiet hij weer omhoog en zit hij goed boven zn geboortegewicht.
De bv gaat met dagen súper terwijl ik sommige avonden lig te huilen van de pijn (huid is hypergevoelig, kloven en aanhappen doet soms 10 sec intens pijn)
Vandaag weer een goede dag. Borsten voelen weer zachter aan.
Ro is een trotse zus die momenteel gevaarlijk gedrag vertoont en echt flink onze grenzen opzoekt. Vandaag was ook de eerste dag zonder kraamhulp. Dit deed haar zichtbaar goed.

Slapen jullie kinders met deze warmte ook meer dan normaal?
Ru was soms moeilijk wakker te krijgen voor voeding terwijl ik dat net deze temperaturen toch wel erg belangrijk vind.

Bv kleding: jurken met wijde hals ^O^
Moet alleen nog wel achter fijne bh’s Aan.
Kan nu iig niks verdragen. Krijg dan zo’n last van stekende pijn :{

[ Bericht 5% gewijzigd door Sisu op 02-06-2019 19:53:52 ]
krijgerrtjezondag 2 juni 2019 @ 19:58
Oh sisu, wat een propje nog O+ O+ O+ ik mis het nu al :D

Dat gedrag is herkenbaar van S., die is zo ongeveer even oud als ro dacht ik. In het begin, met een nieuwe baby, maar ook nu nog, 4 maanden later :') Maar denk dat het bij ons meer een leeftijd dingetje is dan een zussendingetje, dat grenzen opzoeken. Boh, hoop dat het bij jullie wat minder is :')

Meer slapen niet gemerkt. Eerder minder :+
Sisuzondag 2 juni 2019 @ 20:09
Nou dat gedrag is echt bizar hoor. Hoop echt dat het snel voorbij gaat haha.

Een paar willekeurige acties:
- tijdens de lunch met kraamhulp komt ze op schoot zitten. We praten wat over het brood dat ze nog moet opeten en PATS slaat ze me opeens in Mn gezicht.
- Mn thee staat zoals altijd af te koelen op het aanrecht. Ik voed Ru. Ro komt met de mok thee voorzichtig aangelopen vanuit de keuken. ‘Sufferd. Je bent je thee nog vergeten’.
- ze rent vanuit de badkamer naar de wc,
Glijdt voor het trapgat opeens uit en valt al in het trapgat terwijl ik nog net, echt net, haar val kon breken door haar te blocken. Wat heb ik gehuild daarna!
- ons slaan. Dingen op de grond gooien. Heel veel rommel maken. Echt :')

Maar nu de kraamhulp weg is (die zij de dokter bleef noemen O+ ) is ze al een stuk rustiger. Heerlijk in haar blootje met water gespeeld en op het heetst van de dag gezellig binnen gespeeld. Echt een fijne dag.
pinquitzondag 2 juni 2019 @ 20:17
Hier was het ook wat vervelend toen de kraamhulp er nog was, maar niet zo extreem.
Krijgt Ro nog veel quality time met je man?
Wat een mooie is Ru O+ ook zo'n lekker bol met haar O+
pinquitzondag 2 juni 2019 @ 20:22
Werrum he? Ik vind 't nog wel meevallen, gelukkig is het hier binnen (beneden dan) goed te doen.
En morgen weer lekker koel :)
Noor had hier een tijdje alleen een luier, en nu heeft ze alleen een romper aan. Icm met veel dragen en hobbelen met d'r, das warm genoeg :+

SPOILER
tumblr_pshhjuKkZQ1vz716q_1280.jpg
Ook een voedfotootje O+

Morgen moet m'n lief weer aan 't werk :o hoe dan? Hoe ga ik alles regelen en fixen dan? :') buuuh!
NicolasJoyzondag 2 juni 2019 @ 20:38
@Sisu
Hoi! Leuk! Welkom enzo! :D O+
NicolasJoyzondag 2 juni 2019 @ 20:40
- Foutje -
NicolasJoyzondag 2 juni 2019 @ 20:42
Foto van vandaag O+
Met heerlijke opgedroogde vieze lip. :9

SPOILER
61543269_10219056919756163_4899246663148765184_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=094b2f587244e1bbec3003f9b338e612&oe=5D89C925
Mariposaszondag 2 juni 2019 @ 20:47
Peuter is sinds de geboorte ook flink zijn grenzen aan het opzoeken. Dus heel herkenbaar @Sisu ! Ik vond zeker de eerste weken peuter echt veel intensiever dan de baby. Eigenlijk ben ik gewoon continue overprikkeld als ik een dag met de baby en peuter thuis ben.

Baby is 6,5 week oud en al 5,5 week zwaar verkouden. Neusspray en een snotzuiger werkt niet echt en het stadium gesneden ui onder bed zijn we ook wel voorbij. Stomen onder de douche is leuk voor 15 minuten. Gaat dit ooit nog over? Of zou ik hiervoor naar de huisarts moeten gaan? Maar ja, dan krijg ik vast te horen wat ik al lang allemaal doe, toch?
Het begint me aardig op te breken dat hij om de 15 minuten huilend wakker wordt. :Z

Ik vond het wel vrij warm vandaag, maar ik had ook het grootste gedeelte van de dag een baby in de draagdoek. En ik zat 2 uur in de auto waarvan de airco kapot is. Waarvan 1 uur met een krijsende baby. :X zelden zo blij geweest om de auto hier de straat in te rijden. :')
krijgerrtjezondag 2 juni 2019 @ 20:53
Ohhh pinq O+ Echt hoor, waarom worden ze zo snel groot :'( mis dat kleine zo!

Sisu, het klinkt allemaal heel herkenbaar :') S. is ook heel brutaal zo. Als ze weet dat iets niet mag, met een schuin oog ons in de gaten houden en het dan tóch voorzichtig doen. Maar goed, da’s meer iets voor het kleutertopic misschien :D

NJ wat een heerlijke zomerfoto! Als ze aan ‘t einde van de dag niet vies zijn was het geen goede dag :P

Oh mari wat rot, nu al zo verkouden }:| geen tips verder, dus beterschap en sterkte/succes ermee :*

Wij waren vandaag in duinenzathe. T. deed het zo goed O+ hele dag in de wagen liggen kirren/slapen en af en toe op schoot z’n ogen uitgekeken bij alle mooie kleurtjes en geluidjes :D ik blijf het zeggen, maar hij is zoo leuheuheuk!
Cevichezondag 2 juni 2019 @ 21:03
Lijkt me zwaar hoor, net een baby en vermoeidheid en hormonen en dan ook nog de zorg voor een peuter/kleuter :P respect voor jullie!
Tink89zondag 2 juni 2019 @ 21:08
Welkom! En oooh, die foto's. Wat zijn ze nog klein O+ prul voelt dan ineens al heel groot.

Wij rapleyden vandaag voor het eerst, spontaan, omdat prul m'n komkommer wilde. Ze kreeg een stukje zonder pitjes ter grootte van haar vuist en beet er (zonder tanden) een stukje af waar ze vervolgens een half uur op sabbelde. Is dat de bedoeling? Heb heel goed in de gaten gehouden dat ze er niet in stikte, maar vond het toch wel een dingetje... Uiteindelijk had ze het bijna helemaal weggesabbeld en spuugde ze het allerlaatste beetje uit.
pinquitzondag 2 juni 2019 @ 21:12
Mari wat superkak dat je baby al zo lang verkouden is :o :{ pff zo vermoeiend, en zo sneu voor je ventje.
Ben bang dat de huisarts niet veel voor je kan betekenen. Heeft hij geen koorts?
Mariposaszondag 2 juni 2019 @ 21:36
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 21:12 schreef pinquit het volgende:
Mari wat superkak dat je baby al zo lang verkouden is :o :{ pff zo vermoeiend, en zo sneu voor je ventje.
Ben bang dat de huisarts niet veel voor je kan betekenen. Heeft hij geen koorts?
Eh nee geen koorts volgens mij. Ik ben niet zo’n temperatuur-typje (volgens mij heb ik bij peuter de thermometer niet meer gebruikt sinds de kraamweek? :') ).
Het is hier in huis ook een permanente snothaard, als grote broer met zijn eeuwige snotslierten onder zijn neus steeds kusjes geeft aan kleine broer. :D
vind het voor baby’s altijd zo zielig omdat ze alleen door hun neus kunnen ademen, lijkt me zo erg om zo beperkt te zijn in je ademhaling. ;(
Jentinzondag 2 juni 2019 @ 21:49
Luuf misschien nog een optie? En @exode zweert bij zo’n geursteen (dat heet anders, hoeheetzo’nding?) Pittig zo, en sneu inderdaad.

Tink, ik snap dat Rapleyen ook nooit zo. Phi krijgt met die twee tanden ook niet alles voor elkaar. Toevallig laatst nog een episch gevecht met komkommer. Tja, ik blijf er altijd maar bij en alles wat erin gaat is meegenomen.

@Sisu, ik moest een beetje gnorfen om jouw omschrijving ‘bizar gedrag’ in combi met ‘rommel maken’ :+ Het klinkt wel pittig, ik vond het de eerste weken lastig om niemand tekort te doen. Daar rekende ik mezelf dan ook nog bij, nog iemand om rekening mee te houden :P Het moet vast allemaal nog een beetje landen.

Mensen zijn hier vaak zo blij als de kraam weg is. Ik had ze beide keren nog wel een weekje willen houden. Zalig man, alles schoon en fris en opgeruimd, eten op bed, entertainment voor de oudste, catering voor de visite.
Cevichezondag 2 juni 2019 @ 22:07
Ik mis de kraam nog steeds :') :'(
Ze was echt betrokken bij ons en heeft na de kraamweek nog een paar keer gevraagd hoe het nu ging. Ze voelde als een moederfiguur :@
Nou zullen de hormonen ook wel een rol hebben gespeeld maar ik vond het echt een topvrouw. Heb haar zelfs al geclaimd voor als er een tweede komt :P
Ik ben helemaal niet zo sociaal en zag best op tegen een vreemde in m'n huis maar het was juist heel positief allemaal.

En je baby zo lang verkouden :o ik zou denk ik wel langs de huisarts gaan, zouden baby's al allergieën kunnen hebben? Voor huisstofmijt bijvoorbeeld? Of ontwikkelt zich dat door de jaren?
Maar ja, ik zat na 2 weken al bij de huisarts dus ik schaar mezelf vast onder de overbezorgde moeders :+

En wat een leuke zomerfoto's! O+
Sisuzondag 2 juni 2019 @ 22:31
Oeh 2 weken snot zonder verbetering icm weinig tot geen slaap zou mij ook opbreken hoor. Beterschap!
Als hij ook nog koorts zou hebben zou ik wel naar de ha gaan, of in ieder geval even bellen.
Klinkt echt ruk!

Pinq, wat een lieve foto! Hoe is het nu met je borst en met jou?

Ro heeft het ultieme wapen ingezet om mij gebroken achter te laten: na 4 jaar vroeg ze opeens aan Mn man om in ‘haar eigen bed’ te mogen slapen. Ik wist van niks. Zat beneden Ru te voeden. Hij komt trots naar beneden: ze was zo moe. Ze sliep binnen 10 min en weet je waar? In háár kamer.
Dus nu lig ik te huilen in ons bed. Waar we altijd met zn drietjes in geslapen hebben. Ik voel me zo alleen. Zo naar. Heb gewoon hoofdpijn van het gemis van haar handen in Mn gezicht. Ik voel me plots schuldig of ik haar soms te weinig aandacht heb gegeven sinds Ru er is.
Is dit groot worden? Zijn het Mn hormonen? Brul huilie wuuuuuuh :'(


NJ
Wat een heerlijke foto O+
Vrolijk meisje zeker?

Rapley
Volgens mij gaat het zo heel goed. Gaat toch juist om
Het ontdekken Maarre komkommers zonder zaadjes? Hol je het dan uit ofzo en waarom precies?
Jentinzondag 2 juni 2019 @ 22:42
Ach, Sisu :* Als je zegt ‘wapen ingezet’ klinkt het alsof ze het bewust doet om jou te raken en dat lijkt me stug. Maar snap goed dat dit een moeilijk moment voor je is na zo’n tijd.
Sisuzondag 2 juni 2019 @ 22:54
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:42 schreef Jentin het volgende:
Ach, Sisu :* Als je zegt ‘wapen ingezet’ klinkt het alsof ze het bewust doet om jou te raken en dat lijkt me stug. Maar snap goed dat dit een moeilijk moment voor je is na zo’n tijd.
Door deze opmerking besef ik me dus des te meer dat er dus heel veel hormonale emotionele waarde van mijn kant aan gekoppeld zit. Dus dankjewel.
Misschien zou ik op een ander moment zeggen: wat mooi dat ze haar eigen moment kiest!

Of wellicht voelt ze dat ze nu echt moe is door alle halve slaapjes en wil ze gewoon even de rust voor zichzelf pakken.
Ik ben nu gewoon zo’n emotionele bordercollie die het liefst wil dat het hele gezin 24/7 samen is. :@

En zo veel als Ru vandaag geslapen heeft zo wakker is hij nu. :D
aapieanniezondag 2 juni 2019 @ 23:26
@Mariposas Jeremy is ook mega lang verkouden geweest, neusspray, uitzuigen en bedje deden we schuin. Hij is nu 7 maanden en het is denk ik nu pas 2 maanden beter.. succes, het is mega vervelend voor alle partijen..

Onze kraamhulp was zo lief O+ heb het echt wel moeilijk gehad toen zij wegging. Maar ze is dan ook bijna twee weken bij ons geweest. We hebben nog steeds contact.

Vriend heeft de jongens vandaag lekker in hun rompertje gelaten, en ze zijn ook lekker binnen gebleven. In ons huis is het relatief koel gebleven. Vincent had wel even wat moeite met in slaap vallen maar inmiddels liggen ze lekker in alleen hun luier in de slaapzak te slapen.
Tink89maandag 3 juni 2019 @ 07:03
Sisu, het klinkt alsof Ro een heel mooi natuurlijk moment gekozen heeft om wat meer ruimte voor zichzelf en je nieuwe baby te creëren. Da's makkelijk gezegd vanaf de zijlijn, maar ik vind het eigenlijk wel lief... Iig geen wapen. Ze doet je heus niet bewust pijn.

Jentin, fijn dat het niet aan mij ligt :D ze wilde duidelijk iets eten en dus ga ik in haar behoefte mee, maar vervolgens had ik geen idee wat ik aan het doen was. Hihi!
Sisu, ja komkommer zonder zaadjes. Die had ik er even uitgeslurpt. Geen idee waarom eigenlijk, leek me op dat moment logisch.

Ik ben gisteren met prul even op een verplicht feestje geweest. Wat een rare middag. Ik kreeg binnen een uur commentaar op het feit dat ik nog voed ('je bent toch geen melkkoe, dat gelurk aan die tiet, bahbah'), een wolk sigarettenrook in m'n baby's gezicht, de opmerking dat 'ze wel heel klein is' en commentaar op de komkommer. En dan probeer ik vast te houden aan 'ieder z'n ding, wij doen wat voor ons goed voelt, jullie doen wat voor jullie goed voelt ', maar eigenlijk wilde ik gewoon mensen slaan....

Praktische vraag aan mede bv'ers: wat doen jullie als je baby nog slaapt als je weg gaat en je dus eigenlijk zou moeten voeden? Nu kolf ik meestal even met de hand en dan zodra ik een uur later op kantoor ben, maar dan heeft ze eigenlijk niet genoeg voor de hele dag.
Takkie88maandag 3 juni 2019 @ 07:18
@Tink89 ; voordat ik naar mijn werk ga voed ik Sofie sowieso. Dus ook als ze ligt te slapen. Meestal wordt ze dan even half wakker om te drinken en tukt ze daarna weer verder.
arvensismaandag 3 juni 2019 @ 08:22
@Tink89 Droomvoeden.
Tink89maandag 3 juni 2019 @ 08:46
Dus om 5 uur m'n baby uit bed plukken, droomvoeden en dan hopen dat ze doorslaapt/weer in slaap valt: check! Ik ga het volgende week proberen (de rest van de week congressen en zulks en dus nooit om 6 uur weg zoals vanochtend).
exodemaandag 3 juni 2019 @ 08:48
Wat een heerlijke boevenoogjes NJ O+
Wieksel, hihi leuke spetterfoto.

Welkom Ru en Sisu! Heerlijk zo'n kleintje :)

Mari, inderdaad zoals Jentin zegt: een geursteen. Wij hebben er meerdere in huis. Sowieso in elke slaapkamer 1. In de zomer gaat er meestal lavendel op, relaxt geurtje en muggen hebben er een hekel aan. Bij verkoudheid gaat er eucalyptus op.
Wat wij bij die nare verkoudheid ook doen is de aromaverstuiver in de badkamer met eucalyptus en dan in bad of onder de douche.
Bij B zweer ik ook bij Tjing Tjau balsem, dat doe ik dan een beetje op zijn hoeslaken, maar die tip zou ik bewaren tot je een dreumes hebt.

Juul heeft het wijzen met 1 vinger helemaal onder de knie. Echt wat een diva is het. Wijst naar alles wat ze wilt hebben of aanraken en dan met de vragende 'uh?' erachteraan. Als ze het dan niet krijgt, is het krijsen. Wij zeiden bij een week jong al 'zo die is een stuk pittiger dan B.' Ik geloof dat we het toen al goed zagen. Maar dat vinden we stiekem wel leuk, zo'n pittig meisje met een eigen willetje. :@

Gisteren was een topdag. Grote neef kwam dus spelen, zwembadje voor Juul en zwembadje voor de 2 grote mannen en de zandbak. Het was een bende aan het einde van de middag alsof er 20 kinderen hadden rondgerend. En een plezier dat ze hadden. Waterbalonnen en waterpistolen gevecht in de speeltuin, kasteel gebouwd met nogal veel water in de zandbak etc etc. En Juul was het schaterende publiek.

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ze lijkt door haar sprong heen te zijn. Ze is weer vrolijk, slaapt weer goed, is weer Juul.

SPOILER
Met mijn neefje gaat het niet zo goed. Hij is dus 8 en is snel overprikkeld, is zeer waarschijnlijk hoog begaafd en zit over het algemeen niet lekker in zijn vel. Ze lopen al een jaar bij een kindercoach en hebben hun leven best wel aangepast. Ze gaan volgende week beginnen met een mega verbouwing, er komt een opbouw op hun huis en daar worden de nieuwe slaapkamers voor hem en zijn zusje in gemaakt. Dat geeft natuurlijk nogal wat stress. Afgelopen week meerdere dagen niet naar school kunnen gaan, want stress resulteert bij hem in buikpijn en spugen.
Hij had gisteren zo'n plezier bij ons, zo mooi om te zien, zo ontspannen was hij. Ik weet ook dat de puinbende die ze ervan aan het maken waren thuis niet mag. Daar moet elke korrel zand in de zandbak blijven.
Het is bij ons geen pipi langkous huis overigens maar op een dag zoals gisteren mogen ze van mij de hele tuin verbouwen.
Rebubbledmaandag 3 juni 2019 @ 10:34
Sisu en Pinq, wat een ontzettende cuties! Zo lief en klein. O+ Sisu, bij mij helpt het nu met BV opbouwen om af en toe te kolven om mijn gevoelige tepels even een breaky te geven. Is dat een idee voor je? Of had je dit bij Ro ook? Eén van de kloven die er al 3 weken in zit is eindelijk dicht aan het gaan. Denk eerder dat die door de kolf kwam dan door haar dus, want ik kolf ondertussen minder. De gaten hoger op mijn tepel komen wel door haar.

Ze komt sinds we met de BV begonnen zijn veel vaker voor een voeding, ook met de flesjes. En dan drinkt ze ca. 50 tot 90 cc en valt dan in slaap voor 30 min. Voorheen met enkel voeding via fles ging er 130cc per keer in. Kan dit met de frequentere BV sessies te maken hebben? Dat haar maagje weer wat kleiner is? Het weer? Dat ze wat vaker gewoon een slokje wil ipv een volle buik? Het was vannacht in elk geval erg vervelend voor vriendlief die om het uur bezig was.

Mariposas, wat balen van de verkoudheid. Lijkt me behoorlijk zwaar voor jullie ook. Ik zou na 5 weken wel langs de huisarts gaan. Misschien is er inderdaad meer aan de hand zoals huisstofmijt.

SPOILER
Exode, Wat lief dat je neefje bij jou even los kon. Kun je tijdens de verbouwing vaker zijn ontspanningsplekje zijn? Is vast ook fijn voor de ouders om naast de verbouwing even kindloos te zijn.
Hier heeft berg zijn intreden gedaan. Hebben jullie de olietruc toegepast of het laten zitten? En hoe lang bleef het dan? Het zit ook enkel op de kale plek waar het haar is uitgevallen.
exodemaandag 3 juni 2019 @ 10:40
Rebubbled
SPOILER
Jazeker, ook aangeboden, vandaar dat hij er gisteren ook was. Eigenlijk zou mijn nichtje van 5 ook meekomen, maar die was helaas ziek. Sowieso zien de kindjes elkaar regelmatig, B heeft daar ook 2 nachten geslapen destijds in afwachting van de komst van zijn zusje.
Ze wonen 8 kilometer verderop dus makkelijk te regelen.
Kortom hij zal nog wel vaker een bende komen maken denk ik.

Echter, bij anderen zijn, kan hem ook juist stress opleveren omdat hij zich dan aanpast in zijn gedrag. Hij blijft dan aan staan zeg maar. Thuis trekt ie zich dan terug op zijn kamer, hier blijft hij doorgaan. Dus we moeten vooral met B goed afspreken dat zijn neef zich af en toe even terug zal trekken met Duckie of de Lego die op B zijn slaapkamer staat.
B had enorm veel berg en Juul iets minder maar ook best aanwezig. Bij B hadden we het gelaten, bij Juul de olie truc gedaan. Ik heb een voorkeur voor weghalen. Bij Juul is het erg minimaal terug. B heeft het nog steeds een beetje.
lunapuellamaandag 3 juni 2019 @ 10:48
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 10:34 schreef Rebubbled het volgende:
Ze komt sinds we met de BV begonnen zijn veel vaker voor een voeding, ook met de flesjes. En dan drinkt ze ca. 50 tot 90 cc en valt dan in slaap voor 30 min. Voorheen met enkel voeding via fles ging er 130cc per keer in. Kan dit met de frequentere BV sessies te maken hebben? Dat haar maagje weer wat kleiner is? Het weer? Dat ze wat vaker gewoon een slokje wil ipv een volle buik? Het was vannacht in elk geval erg vervelend voor vriendlief die om het uur bezig was.
Drinken aan de borst kost ook meer energie voor een baby dan drinken uit een flesje, dus het kan ook zijn dat ze gewoon eerder moe is en daardoor in slaap valt.
Helsinkimaandag 3 juni 2019 @ 11:44
Leuke foto's kwamen er weer voorbij O+. En wat worden onze baby's snel groot!

Combinatie baby en peuter lijkt me wel pittig trouwens. Nog even wachten dan maar :+.

Het is eindelijk weer wat koeler! In huis was het 29 graden. Nu alles openstaan en hopen dat de temperatuur in huis onder de 26 komt.

Berg heeft I. ook gehad. Heb het uiteindelijk met babyolie weggekregen, maar het duurde wel een paar maanden voordat ik dat had bedacht. Vond hem er daarna wel wat 'frisser' uitzien.

Ik had net een sollicitatiegesprek (interne vacature). Toch best spannend weer en ik denk niet dat ze voor mij gaan (want aan het opbouwen en onzeker of ik dan in augustus daar volledig zou kunnen starten), maar was wel een leuk gesprek en goed om te doen.

En nu heb ik tot 14:30 de tijd voor mezelf en ga ik voor de verandering maar eens _niet_ poetsen en gewoon lekker uitrusten.
Wolkenmaandag 3 juni 2019 @ 11:59
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 11:44 schreef Helsinki het volgende:
Leuke foto's kwamen er weer voorbij O+. En wat worden onze baby's snel groot!

Combinatie baby en peuter lijkt me wel pittig trouwens. Nog even wachten dan maar :+.

Het is eindelijk weer wat koeler! In huis was het 29 graden. Nu alles openstaan en hopen dat de temperatuur in huis onder de 26 komt.

Berg heeft I. ook gehad. Heb het uiteindelijk met babyolie weggekregen, maar het duurde wel een paar maanden voordat ik dat had bedacht. Vond hem er daarna wel wat 'frisser' uitzien.

Ik had net een sollicitatiegesprek (interne vacature). Toch best spannend weer en ik denk niet dat ze voor mij gaan (want aan het opbouwen en onzeker of ik dan in augustus daar volledig zou kunnen starten), maar was wel een leuk gesprek en goed om te doen.

En nu heb ik tot 14:30 de tijd voor mezelf en ga ik voor de verandering maar eens _niet_ poetsen en gewoon lekker uitrusten.
Hoe gaat het nu verder met je? Ook qua stress / spanning? Is het allemaal weer wat beter te behappen?
Rebubbledmaandag 3 juni 2019 @ 12:09
Oké, olie it is!

Helsinki, wat goed van die vacature. En inderdaad, ook al word je niet aangenomen, je hebt de stap gezet. :D
Helsinkimaandag 3 juni 2019 @ 12:18
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2019 11:59 schreef Wolken het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu verder met je? Ook qua stress / spanning? Is het allemaal weer wat beter te behappen?
Wat lief dat je het vraagt!

Het gaat gelukkig wel stukken beter. Ik denk dat het de verstreken tijd is, maar ook mijn eigen interventies zoals I. elke week naar het KDV brengen, beter eten, meer bewegen, en dat soort kleine dingetjes. Ben iedere dag nog met de bevalling bezig, maar niet meer zo dat ik alleen de negatieve dingen naar voren haal. Wat me de laatste weken echter treitert is een schuldgevoel over hoe ik tegen I. heb gedaan en waar ik in tekort ben geschoten in de eerste periode. Ik probeer daar alle goede momenten dan wel tegenover te zetten, want dat zijn er veel meer. (Heb hem nooit pijn gedaan of wat dan ook, maar ik had bepaalde dingen toch zo graag anders willen zien. Maar ja, dat is ook niet helemaal een realistisch beeld denk ik.)

Ik wil alleen nog ontdekken hoe ik het beste met spanningen (zoals deze week, dan staan er allerlei dingen op de agenda die veel van me vragen) om kan gaan. En zo houd ik mezelf wel bezig :+. Al met al wel positief dus.
Rebubbledmaandag 3 juni 2019 @ 16:44
Ik denk dat we gewoon een regeldag hebben. Na vannacht bijna elk uur gevoed te willen worden, heeft ze vanochtend een slaapje van 3 uur gedaan en is daarna aan 1 stuk door aan het vragen om voedsel. Na de 5e borstvoedingssessie in 4 uur hebben mijn tepels het echt opgegeven hoor. Het gat links is weer open. Elke keer maar 10 min, 20 min slapen, weer vragen, voeden, minislaapje etc. Net maar even gekolfd en kunstvoeding klaargezet om de ladies even een schoonheidsslaapje te gunnen. Ze is wel gewoon een blije glimlachende baby tussendoor.

Vanaf wanneer zijn jullie begonnen met een babygym? Ik heb haar er vandaag 3 minuten onder gelegd en had het idee dat het zo interessant was dat het ook veel te veel voor haar was.
ToTmaandag 3 juni 2019 @ 17:23
Waarom is borsthaar zo leuk voor baby's? :') Als hij nog ietsjes sterker wordt, zit ik hier straks met een zorgvuldig geëpileerde bast! :'(
Dit gaat nog een heel leuke zomer worden! _O- Note to self: ook op zonnige dagen toch maar een shirt dragen als je met Mini-ToT gaat spelen of hem draagt of zo! :'(
Framblij89maandag 3 juni 2019 @ 17:38
@Helsinki nee is ook geen realistisch beeld, ik had ook liever bepaalde dingen anders gedaan (bijv frum groot kijken, ze zijn maar zo kort baby :() en snap je schuldgevoel ook. Je hebt iig van die momenten geleerd en daar gaat het om. En fijn dat het beter gaat O+

@ToT ja dat snap ik ook niet _O- niet dat ik borsthaar heb :’) maar mijn vriend z’n baard is bijv ook mega interessant, en de haren op mn hoofd. Nu snap ik wel waarom moeders alleen maar hun haren vast hebben haha. Ben al heel wat haren verloren, niet door hormonen _O-
ToTmaandag 3 juni 2019 @ 17:39
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 17:38 schreef Framblij89 het volgende:
@:Helsinki nee is ook geen realistisch beeld, ik had ook liever bepaalde dingen anders gedaan (bijv frum groot kijken, ze zijn maar zo kort baby :() en snap je schuldgevoel ook. Je hebt iig van die momenten geleerd en daar gaat het om. En fijn dat het beter gaat O+

@:ToT ja dat snap ik ook niet _O- niet dat ik borsthaar heb :’) maar mijn vriend z’n baard is bijv ook mega interessant, en de haren op mn hoofd. Nu snap ik wel waarom moeders alleen maar hun haren vast hebben haha. Ben al heel wat haren verloren, niet door hormonen _O-
Haha, ja Mini-ToT grijpt ook vaak de bos kroeshaar van mama vast, en zijn vingertjes blijven daar heeeeel goed in vastzitten! _O-
Cevichemaandag 3 juni 2019 @ 18:09
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 16:44 schreef Rebubbled het volgende:
Ik denk dat we gewoon een regeldag hebben. Na vannacht bijna elk uur gevoed te willen worden, heeft ze vanochtend een slaapje van 3 uur gedaan en is daarna aan 1 stuk door aan het vragen om voedsel. Na de 5e borstvoedingssessie in 4 uur hebben mijn tepels het echt opgegeven hoor. Het gat links is weer open. Elke keer maar 10 min, 20 min slapen, weer vragen, voeden, minislaapje etc. Net maar even gekolfd en kunstvoeding klaargezet om de ladies even een schoonheidsslaapje te gunnen. Ze is wel gewoon een blije glimlachende baby tussendoor.

Vanaf wanneer zijn jullie begonnen met een babygym? Ik heb haar er vandaag 3 minuten onder gelegd en had het idee dat het zo interessant was dat het ook veel te veel voor haar was.
Hier zijn er net 3 regeldagen achter de rug, ik geef in principe borstvoeding maar we hebben aangevuld met flesjes. Ik ben 's nachts uren met Koert bezig geweest (ook verschonen, wachten tot hij slaapt), zelf 2 uur geslapen, dan weer uren met hem bezig geweest, en toen heb ik hem slapend naar beneden gebracht (vriend was beneden en dan kon ik even douchen) , ik stond nog niet boven aan de trap toen ik hem alweer hoorde. Ik weet dat het erbij hoort maar ik wilde gewoon even douchen en ontbijten ;(
Om het mentaal nog een beetje leuk te houden hebben we het aangevuld met flesjes. Geen idee of dat een goed idee was (iets met dat zulke dagen je productie reguleren) maar hij had echt honger en ik had even rust nodig. Paar uur later heb ik het trouwens weer opgepakt.
Schijnt dat ze rond dag 10 ook een regeldag hebben maar daar heb ik niets van gemerkt.
Rebubbledmaandag 3 juni 2019 @ 18:29
Dag 9, week 3, week 6, 3 maanden. Zoiets geloof ik. 9 en 3 was ze stipt, nu een week vooruit. En ja ik weet dat regeldagen zijn om de productie op te krikken, maar daar denken mijn tepels echt anders over. En ik heb nu soms al dat ik pissig word als mijn tepel voor de 5e keer heen en weer wordt gehannest terwijl er al een gat in zit. Dus dat wil ik verder voorkomen. 'Het moet wel leuk en ontspannen blijven', hoor ik mijn lactatiekundige dan zeggen. Ik probeer te pompen zodra ze komt. Maar het is niet alsof ze meer drinkt. Nu ook weer, gillen en dan maar 60 cc drinken en in slaap tukken op me. Klein moppie.
Wolkenmaandag 3 juni 2019 @ 18:41
*-*
quote:
0s.gif Op
maandag 3 juni 2019 12:18 schreef Helsinki het volgende:


[..]

Wat lief dat je het vraagt!

Het gaat gelukkig wel stukken beter. Ik denk dat het de verstreken tijd is, maar ook mijn eigen interventies zoals I. elke week naar het KDV brengen, beter eten, meer bewegen, en dat soort kl+eine dingetjes. Ben iedere dag nog met de bevalling bezig, maar niet meer zo dat ik alleen de negatieve dingen naar voren haal. Wat me de laatste weken echter treitert is een schuldgevoel over hoe ik tegen I. heb gedaan en waar ik in tekort ben geschoten in de eerste periode. Ik probeer daar alle goede momenten dan wel tegenover te zetten, want dat zijn er veel meer. (Heb hem nooit pijn gedaan of wat dan ook, maar ik had bepaalde dingen toch zo graag anders willen zien. Maar ja, dat is ook niet helemaal een realistisch beeld denk ik.)

Ik wil alleen nog ontde+
-*kken hoe ik het beste met spanningen (zoals deze week, dan staan er allerlei dingen op de agenda die veel van me vragen) om kan gaan. En zo houd ik mezelf wel bezig :+. Al met al wel positief dus.
Draai je wel weer gewoon nachtdiensten enz? Op een gegeven moment komt er gewoon een soort regelmaat in alle onregelmatigheden he? En voel je asjeblieft niet schuldig hoor! Bijna niemand is meteen een supermoeder en we hebben allemaal moeten wennen aan de baby en alles wat erbij hoort. En met alle ellende die Bikkel heeft ( gehad ) ben ik ook niet altijd even lief en geduldig geweest.
Jentinmaandag 3 juni 2019 @ 21:28
@pinquit, hoe was de eerste dag zonder je lief?

Regeldagen zijn ruk, mensen. Ceasar hing ook heeeeeeeele dagen aan de borst, Phi heeft dat veel minder gedaan en 's nachts hebben ze het beide nooit gedaan #zegeningentellen. Sterkte, @Rebubbled, ik herken het wel, dat je gewoon even wil dat je borsten met rust gelaten worden. Bij Phi is voeden nooit pijnloos geworden, en dan zat ik echt op m'n tanden te bijten. Zo balen als ze dan weer na een uurtje kwam.

@Helsinki, goed van je gesprek. Wie weet verrassen ze je nog :) En wees niet te streng voor jezelf, al snap ik het wel. Mijn lontje is héél erg kort de laatste tijd en dan ben ik bepaald niet de warme, liefdevolle moeder die ik graag zou willen zijn. Daar voel ik me ook ontzettend rot over, maar ik geloof nog wel dat de liefde overheerst. Dat telt, denk ik.

@exode, wat fijn dat Juul erdoor is. Ik hoef denk ik niet te zeggen hoe het met Phi gaat op dat gebied _O-
Wij hebben van het weekend de tuin flink aangepakt, drie dagen bikkelen. Phi kroop lekker overal tussendoor, trok zich op aan het zwembad van haar broer, nam eens een hap onkruid en een likje van een mierenlokdoos ( :X ) en werd ontzettend goor door een mix van zand, modder, tuinaarde, grind, snot en water. Maar een lol dat ze had O+ Hoogtepunt was dat ze op de rand van het zwembadje zat, met haar beentjes in het water naar haar broer te spartelen, gierend van de lach. En hij kwam dan naar haar toe en liet zich door haar omduwen, om zichzelf dan vol gas achterover te laten vallen. Ze bleef er zowat in.

Oh, en ze roept haar broer O+ Ik ben 'mama' en papa is 'papa', maar Caesar noemt ze, om onduidelijke redenen, 'Jaja'. Als ze hem hoort bijvoorbeeld, roept ze 'Jaajaaaaaa' en wijst naar waar zijn stem vandaan komt.
Ze zegt ook 'Boem' als ze iets laat vallen, samen met 'Uh-oh' _O- Oh, en sinds deze week een onmiskenbaar 'Nee', bijvoorbeeld als ze niet meer wil eten. Dan draait ze haar hoofd weg, maakt een slaande beweging en zegt 'Nee'. Ze gaat ineens heel veel snappen in een heel rap tempo. Prachtig om te zien.
Cevichemaandag 3 juni 2019 @ 21:47
Wat leuk, Jentin O+ en in zo'n korte tijd!
Framblij89maandag 3 juni 2019 @ 22:06
Aah jentin zo leuk om te lezen O+ wat gaat ze hard!!
Cevichemaandag 3 juni 2019 @ 23:14
Ik dacht dat de regeldagen hier wel weer klaar waren maar nu zijn we toch ook weer zo'n 7 uur in touw :') continu voeden, minislaapje (als er al een slaapje gedaan wordt) en nog steeds een ontevreden baby. Dus toch maar weer een flesje gemaakt. Het vervelende eraan vind ik dat ik nou niet weet of dat een goed idee is of niet.
ToTmaandag 3 juni 2019 @ 23:28
:') GVD!
Bungelt er een kabel waarmee je je mobieltje oplaadt? Ohhhh, interessant! *GRIJP!*
Geef je hem een losse kabel? Meh, saai hoor.
Rebubbledmaandag 3 juni 2019 @ 23:49
Ah Jentin wat lief! Zo leuk dat ze elkaar zo goed vinden. O+ En wat leert ze dat rap. Ineens een heel mensje met attitude. Je maakt me wel een beetje bang met dat de borstvoeding met Phi nooit pijnvrij was. Tot wanneer ben je doorgegaan? Enig idee waardoor het kwam?

Ceviche, Ik denk dat het contraproductief werkt voor de borstvoeding verhogen. Maar dat maakt niet zoveel uit voor ons, aangezien we nog dagelijks bijvoeden. Als ik de baby moet evenaren, moet ik ineens dubbel produceren en dat ga ik nooit meer voor elkaar krijgen denk ik.
aapieanniedinsdag 4 juni 2019 @ 05:58
0g5iwyk.jpg

Goedemorgen!

Straks weer naar het cb!

Kom even schaamteloos binnenvallen. T was weer mijn nacht werkweek dus niet meegelezen haha
Cevichedinsdag 4 juni 2019 @ 07:55
@Rebubbled dat idee heb ik ook. Maar soms hebben ze gewoon een groeispurt en hebben ze extra voeding nodig, dan is het voor mijn gevoel vooral nodig om voeding te geven, maar ik weet niet waar ik nou goed aan doe. Maar na z'n fles gisteravond (geen volle fles) had hij nog steeds honger, dus nog maar een fles gegeven. Die heeft hij maar half opgedronken (in totaal ongeveer 100 ml) maar wel doorgeslapen vannacht (voor het eerst, hij zal wel moe zijn geweest na gisteren). Eindelijk een tevreden baby na 7 uur bijna constant voeden.

@aapieannie wat een leuk stel! Ze groeien echt enorm hard :o
Helsinkidinsdag 4 juni 2019 @ 09:39
Ja, dat dus. Ik realiseer me dat het echt wel normaal is om af en toe gefrustreerd te zijn of even niet te weten wat je moet. Maar ook hier overheerst de liefde (mooi gezegd) O+. En wat leuk die ontwikkelingen, Jentin! Gaat inderdaad hard.

Slaapdiensten doe ik nog niet, Wolken :). Ik werk nu 3 x drie uur in de week. Komt binnenkort een half uur bij, dus heel rustig aan het opbouwen. Dat was tijdens het solliciatiegesprek wel een dingetje. Er werd gezegd dat advies van de bedrijfsarts niet heilig is en ik vooral naar mezelf moet luisteren. Dat ik m'n grens pas weet als ik er tegenaan loop. Volgens mij is dat al gebeurd en is er niets mis mee om dat op een rustig tempo te ontdekken of er al ruimte is voor meer belasting.

Ik wil wel een baan met meer structuur want sinds ik op vaste dagen + tijden werk lijkt het ook beter te gaan. Het geeft meer rust op deze manier. Aan de andere kant betekent dat wel dat ik tijd met I. ga inleveren. Maar ach, dat is nog niet voor nu.

ToT hier zijn onze telefoons en afstandsbedieningen erg interessant :+. Hij 'duikt' er dan ook echt op af. Op meer dingen wel, die hij dan wil. Dus dat is echt wel opletten :').

Och, I. is weer veel aan het hoesten. Ik reken maar op kortere slaapjes vandaag.
exodedinsdag 4 juni 2019 @ 11:27
Aaaah jentin wat superzoet! reageert hij ook op de 'jaja'? En wat een heerlijke tuindag :D
Wow wat een knapperds aap! Hoe ging het bij het CB?

Juul is weer goedgekeurd en heeft 2 prikjes gehad, de 11 maanden shots. Ik ga vandaag wat eerder naar huis zodat ze niet mee naar het zwembad hoeft voor B zijn zwemles. Dat vindt ze al matig en tegen die tijd vanmiddag is er wellicht wat verhoging of zo.

Voor de statistieken: 10120 gram en 76 cm.

We hadden gisteren een gesprekje bij het KDV, ze is daar exact zoals thuis dus dat was erg fijn om te horen. Vrolijk, gezellig, knuffelig, maar ook lui _O- Ze wilt wel alles zien en meemaken en je merkt dat er een hoop frustratie weg is nu ze kan kruipen. Als er iets niet naar haar zin gebeurt, laat ze dat nogal merken. Ze zet dan een behoorlijke keel op....ook herkenbaar.
Ze gaat standaard huilen als de stofzuiger aangaat, ook dat is herkenbaar, dat doet ze thuis al bij de kruimeldief. Dat vindt ze echt vreselijk.
We hadden zelf natuurlijk ook door dat ze het naar haar zin heeft, maar fijn om extra bevestiging te krijgen.

En fototijd....Juul in het zwembadje zondag, zo'n vergietje is natuurlijk heel grappig op je hoofd. Die bleef ze maar op haar hoofd leggen en dat vond ze zelf erg grappig.
En in de schommel bij Dierentuin Amersfoort, schommelen vindt ze zo ontzettend leuk. Ik vind deze foto echt zo grappig, zo'n chill houding en die oogjes O+

SPOILER
aapieanniedinsdag 4 juni 2019 @ 14:13
De mannen zijn weer goedgekeurd.
Jeremy 8.8 kg bij 71.6 cm
Vincent 8.5 kg bij 71.6 cm

Tevreden over wat ze doen en hoe ze eten en slapen, het was een fijn bezoekje.

Vanavond even bijlezen hoor!
pinquitdinsdag 4 juni 2019 @ 14:26
Eerste dag in m'n eentje ging helemaal top gisteren! *O*
Geen idee waar ik me zo druk om heb gemaakt, het voelt eerder alsof de rust is wedergekeerd :') lekker aankeutelen.

SPOILER
Mijn baby is alweer drie weken oud :o nahjaaa!

tumblr_pskqg4cF281vz716q_1280.jpg

ToTdinsdag 4 juni 2019 @ 14:26
Mini-ToT en ik zijn ook weer naar het CB geweest.
8 maand en 3 weken oud.
8,775 kg
72 cm
Netjes op het lijntje, hoewel het stipje van de lengte er net een piepklein beetje onder lijkt te zitten. (Verwaarloosbaar).
Verder meer uitleg gekregen over waarom loopstoeltjes niet goed zijn; baby's hebben nog amper spieren in de onderrug waardoor het daar bij elke stap een schok oploopt.
Verder kan het frustrerend werken als hij straks door het loopstoeltje al wel kan lopen, maar dat hij zichzelf nog niet goed kan omdraaien of opstaan enzo. :)
Jentindinsdag 4 juni 2019 @ 14:36
Omg, @pinquit, die fotooooo O+ O+ O+
Tink89dinsdag 4 juni 2019 @ 15:44
Pinq, die foto O+
Rebubbleddinsdag 4 juni 2019 @ 20:41
Ah Pinq wat een moppies!

Wat fijn dat alle babies lekker groeien. Donderdag ons eerst CB bezoek. Ben benieuwd.
Framblij89dinsdag 4 juni 2019 @ 20:43
Wij hebben donderdag weer cb, ben zo benieuwd hoeveel frum weegt enz. Heb wel het gevoel dat ze niet heel veel is aangekomen sinds de laatste keer maar ze is tussendoor ook aardig ziek geweest dus niet heel gek. Wat wegen jullie babies veel trouwens :9

@ToT ach ja zo lang er maar een stijgende lijn in zit is het goed ja toch :) en goede uitleg ook!

@pinquit die foto O+ O+ O+ O+

SPOILER
2nq77tf.jpg
Poppekind O+
Hahaha @exode die vergiet op d’r hoofd _O-
ToTdinsdag 4 juni 2019 @ 20:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 20:43 schreef Framblij89 het volgende:
Wij hebben donderdag weer cb, ben zo benieuwd hoeveel frum weegt enz. Heb wel het gevoel dat ze niet heel veel is aangekomen sinds de laatste keer maar ze is tussendoor ook aardig ziek geweest dus niet heel gek. Wat wegen jullie babies veel trouwens :9

@:ToT ach ja zo lang er maar een stijgende lijn in zit is het goed ja toch :) en goede uitleg ook!

@:pinquit die foto O+ O+ O+ O+

SPOILER
[ afbeelding ]
Poppekind O+
Hahaha @:exode die vergiet op d’r hoofd _O-
Dat koppie elke keer! :D O+
aapieanniedinsdag 4 juni 2019 @ 20:54
@ToT onze baby's zijn ongeveer even groot dus! Alleen de mijne een maandje jonger en schieten daardoor boven de gemiddelde lijn uit haha!

Schatting is dat beide heren 1.90 lang worden.. :o

@Framblij89 mooie slanke dame heb je daar!
ToTdinsdag 4 juni 2019 @ 20:57
quote:
6s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 20:54 schreef aapieannie het volgende:
@:ToT onze baby's zijn ongeveer even groot dus! Alleen de mijne een maandje jonger en schieten daardoor boven de gemiddelde lijn uit haha!

Schatting is dat beide heren 1.90 lang worden.. :o

@:Framblij89 mooie slanke dame heb je daar!
Kunnen ze al zo'n schatting maken? :D

En damn! Ja idd, dan zijn ze idd al flink aan de forse kant! :D
En wij hadden het gevoel dat mini-ToT al vrij fors was. :P We noemen hem steevast "fatso" (hoewel het babyvet er in de loop der maanden wel van af gegaan is :P ) en zijn steeds verbaasd over hoe groot hij is, maar hij zit dus keurig op de lijntjes (hoewel de bovenkant van het stipje van vandaag net tegen de onderkant van de gemiddelde lijn aan schurkt.) Er zit alleen wel een dalende trend in de groei; hij was steeds bovengemiddeld en dat buigt nu dus steeds verder naar beneden af. Als hij nu dus op het gemiddelde zit, hoe zal het dan over een paar maanden zijn? -O-
Framblij89dinsdag 4 juni 2019 @ 21:01
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 20:57 schreef ToT het volgende:

[..]

Kunnen ze al zo'n schatting maken? :D

En damn! Ja idd, dan zijn ze idd al flink aan de forse kant! :D
En wij hadden het gevoel dat mini-ToT al vrij fors was. :P We noemen hem steevast "fatso" (hoewel het babyvet er in de loop der maanden wel van af gegaan is :P ) en zijn steeds verbaasd over hoe groot hij is, maar hij zit dus keurig op de lijntjes (hoewel de bovenkant van het stipje van vandaag net tegen de onderkant van de gemiddelde lijn aan schurkt.) Er zit alleen wel een dalende trend in de groei; hij was steeds bovengemiddeld en dat buigt nu dus steeds verder naar beneden af. Als hij nu dus op het gemiddelde zit, hoe zal het dan over een paar maanden zijn? -O-
Een dalende lijn in gewicht of lengte? Beweegt hij ook veel meer?
Ik vind het sowieso heel apart bij babies hoe die groei zo verloopt. Ik zit me echt zo vaak op te vreten over frum haar gewicht maar ze is ook best lang (ver boven gemiddeld), dus lijkt het automatisch dunner.

En leuk koppie he, echt zo’n boefie
@aapieannie thanks O+
ToTdinsdag 4 juni 2019 @ 21:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 21:01 schreef Framblij89 het volgende:

[..]

Een dalende lijn in gewicht of lengte? Beweegt hij ook veel meer?
Ik vind het sowieso heel apart bij babies hoe die groei zo verloopt. Ik zit me echt zo vaak op te vreten over frum haar gewicht maar ze is ook best lang (ver boven gemiddeld), dus lijkt het automatisch dunner.

En leuk koppie he, echt zo’n boefie
@:aapieannie thanks O+
Ik heb ff ingelogd om even een screenshot te maken, maar nu ik het opnieuw bekijk is het allemaal heel marginaal.
Ik dacht dat het zowel qua gewicht als qua lengte wat naar beneden af boog, maar het is dus idd slechts wat gerommel in de marges en kan goed te verklaren zijn met of z'n buikje al dan niet vol is (de vorige keren had hij beter gegeten dan nu) en misschien of zijn beentjes net een piepklein beetje meer gestrekt waren of niet.

Hij beweegt de laatste tijd sowieso wel als een malle, ja! :D
Framblij89dinsdag 4 juni 2019 @ 21:08
quote:
2s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 21:05 schreef ToT het volgende:

[..]

Ik heb ff ingelogd om even een screenshot te maken, maar nu ik het opnieuw bekijk is het allemaal heel marginaal.
Ik dacht dat het zowel qua gewicht als qua lengte wat naar beneden af boog, maar het is dus idd slechts wat gerommel in de marges en kan goed te verklaren zijn met of z'n buikje al dan niet vol is (de vorige keren had hij beter gegeten dan nu) en misschien of zijn beentjes net een piepklein beetje meer gestrekt waren of niet.

Hij beweegt de laatste tijd sowieso wel als een malle, ja! :D
Haha ah ja zo zie je maar dan kijk je later nog een keer en dan valt het allemaal wel mee en is het logisch te verklaren. Hier kan het ook allemaal wel wat hrammetjes schelen in ochtend en avond, al wegen wij d’r thuis gewoon op onze weegschaal :')
ToTdinsdag 4 juni 2019 @ 21:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 21:08 schreef Framblij89 het volgende:

[..]

Haha ah ja zo zie je maar dan kijk je later nog een keer en dan valt het allemaal wel mee en is het logisch te verklaren. Hier kan het ook allemaal wel wat hrammetjes schelen in ochtend en avond, al wegen wij d’r thuis gewoon op onze weegschaal :')
Ja ik heb hier zo'n baggage-weegveer die we wel vaker aan de straps van een wipstoeltje hebben vastgemaakt om mini-ToT er mee te wegen. Meestal zat er maar een grammetje of 10 verschil tussen wat wij gewogen hebben en wat de weegschaal van het CB aangaf, maar we hebben dit al maanden niet meer gedaan. :)
ToTdinsdag 4 juni 2019 @ 21:21
Hier zit hij trouwens z'n 12-pack te showen! :P (Met TBC-vaccinatie zwelling op de arm die uiteindelijk toch op kwam dagen.)

SPOILER
61764146_2938792122828058_6851761945784090624_n.jpg?_nc_cat=101&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=aa8f3f2645664c96bfb59a712e12ea85&oe=5D9E0654
:X GEEN aanrader trouwens, dit stoeltje! :X
Als je gewend bent hem er uit te tillen terwijl dat dienblad/tafeltje/ding nog boven zijn beentjes hangt ben je 9 van de 10 keer wel handig en alert genoeg hem er zonder problemen er uit te tillen.
Maar die 1 op de 10 keer.....scherpe rand! :X

Scherpe rand inmiddels trouwens afgeplakt met ladingen ducttape......die hij weer reuze interessant vindt om los te pulken! :')
Het rotte is alleen dat het een beetje lastig is om dat dienblad er weer in te schuiven. Het liefste laten we 'm de hele tijd aan het stoeltje vast zitten, maar dat is gewoon niet veilig! :N
Fuchsia_rozedinsdag 4 juni 2019 @ 22:03
OMG die mini baby's O+
En die foto van Pinq. O+ Ik wil nu acuut een 2e :')

Goede stats allemaal! Wij moeten volgende week naar het CB

Wat raar van dat stoeltje/dienblad Tot
Mrs.Peeldinsdag 4 juni 2019 @ 22:41
Even een vraag tussendoor, nu het over het CB gaat. Volgens mij hadden wij bij 6 maanden, en vervolgens pas weer bij 11 maanden een afspraak bij het CB. Maar ik lees hier dat jullie afspraken hebben bij leeftijden tussen deze 6 en 11 maanden. Zijn die extra ingepland, of mis ik iets? :?
Vivdinsdag 4 juni 2019 @ 22:55
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 22:41 schreef Mrs.Peel het volgende:
Even een vraag tussendoor, nu het over het CB gaat. Volgens mij hadden wij bij 6 maanden, en vervolgens pas weer bij 11 maanden een afspraak bij het CB. Maar ik lees hier dat jullie afspraken hebben bij leeftijden tussen deze 6 en 11 maanden. Zijn die extra ingepland, of mis ik iets? :?
Wij hadden destijds inderdaad een extra afspraak bij 7,5 maand of zo, omdat ze qua grove motoriek een béétje ( :+ ) aan de late kant was met alles. Niet dat het veel toevoegde, want we hadden regelmatig de kinderfysio over de vloer en die rapporteerde (met onze toestemming uiteraard) ook terug richting CB. We kregen dus vooral nog wat ongevraagd advies over de voeding cadeau. :s)
Wolkendinsdag 4 juni 2019 @ 23:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 22:41 schreef Mrs.Peel het volgende:
Even een vraag tussendoor, nu het over het CB gaat. Volgens mij hadden wij bij 6 maanden, en vervolgens pas weer bij 11 maanden een afspraak bij het CB. Maar ik lees hier dat jullie afspraken hebben bij leeftijden tussen deze 6 en 11 maanden. Zijn die extra ingepland, of mis ik iets? :?
Hier hetzelfde hoor. Alleen heb ik dan ook extra afspraken ivm de gezondheid van Bikkel en ik het fijn vind dat er iemand even extra mee kijkt. Maar anders was het ook 6 maanden en dan 11 maanden weer.
Mrs.Peelwoensdag 5 juni 2019 @ 00:11
Bedankt dames!
CaVaBienwoensdag 5 juni 2019 @ 00:13
Ik zie weer leuke foto's van mooie blije baby's! Zo schattig allemaal O+

Vervelend van de zwelling ToT. Heeft hij er verder nog last van gehad?

Hoe denken jullie trouwens over vaccineren? Het is de laatste tijd een beetje een taboe onderwerp, aangezien er felle discussies zijn tussen vaccineerders vs niet vaccineerders. Ik ben er trouwens voor, maar af en toe begin ik te twijfelen. Mijn man is een enorme pro-vaccinatie aanhanger, dus wij gaan denk ik wel vaccineren.

En over regeldagen en flesvoeding..
Mijn productie was na de bevalling niet voldoende en daarnaast dronk M niet aan de borst. Ze heeft de eerste week flesvoeding gemengd met gekolfde melk gekregen.

Daarna kreeg ik door het kolven en aan de borst proberen te laten drinken een gat in mijn ene borst. Het geven van borstvoeding deed heel erg pijn. Ik verkrampte elke keer bij het aanhappen en ook tijdens de voeding had ik pijnlijke borsten.

Nu gaat het beter, maar ik geef tijdens de regeldagen en af en toe in de nachten flesvoeding. Ik probeer het voeden zo ontspannen mogelijk te maken en wil mijn borsten af en toe beetje rust gunnen. Uiteindelijk moeten die ook nog een tijdje mee :P

Veel cb bezoekjes lees ik met mooie stats!
Wij moeten vrijdag ook weer langs. Ik ben benieuwd hoe ze het doet.
Jentinwoensdag 5 juni 2019 @ 00:34
Ik ben pro-vaccineren, ook omdat geen enkele anti-vaxxer me tot nu toe enig steekhoudend argument heeft kunnen voorleggen voor zijn standpunt. Ik ben ongetwijfeld een goedgelovig volgzaam Big Pharma-schaap, maar ik kan helemaal niets met grote complottheorieën waarin mensen mijn kind moedwillig stuk willen maken om eraan te verdienen of andere kronkels. Ik heb nog gewoon een ouderwetsch en degelijk vertrouwen in de medische wereld en weiger te geloven dat medici stiekem allemaal nare, doortrapte, geldbeluste enge typetjes zijn die moedwillig mijn baby's stukmaken. Idem voor wetenschappers/farmaceuten. Er is ook niemand die me overtuigend bewijs voor het tegendeel heeft kunnen laten zien.

Zolang mensen in mijn omgeving met een medische achtergrond en/of een medisch beroep zonder enige twijfel hun eigen kinderen laten vaccineren, mensen die ik persoonlijk ken en vertrouw, zie ik niet in waarom ik met mijn Letterkunde-bul hun kennis en oordeel in twijfel zou trekken.

Ik las een tijd terug een artikel in de Volkskrant en ik wist gewoon niet of ik moest lachen/huilen/vrezen toen ik las dat iemand van stichting Vaccinvrij, geconfronteerd met statistieken over sterfgevallen rondom vaccinaties, schreef: '‘Ik baseer me liever op de (vaak schrijnende) ervaringsverhalen van de ouders in plaats van die kille cijfertjes’,

Ja, ok :|W :|W :|W :|W :|W

Maar ongetwijfeld zijn er mensen die weer heel erg moeten huilen om mij, mijn domheid en naïviteit en mijn arme gevaccineerde kindertjes :+

[ Bericht 1% gewijzigd door Jentin op 05-06-2019 01:02:26 ]
CaVaBienwoensdag 5 juni 2019 @ 01:28
@Jentin ben ik mee eens. Ik heb ook niet echt overtuigend bewijs gezien waarom het nou slecht zou zijn voor je kind.

Ik twijfel alleen een beetje aan de leeftijd waarop vaccinaties worden gegeven. Is het niet te vroeg om een vaccinatie te geven aan een baby van 2 maanden..
Maar aan de andere kant is de baby dan wel gelijk beschermd. Nu houd ik mijn baby zo veel mogelijk uit de buurt van andere kinderen. Na de vaccinaties hoef ik me minder zorgen te maken.

Lastig :P
Cevichewoensdag 5 juni 2019 @ 03:54
quote:
1s.gif Op woensdag 5 juni 2019 01:28 schreef CaVaBien het volgende:
@:Jentin ben ik mee eens. Ik heb ook niet echt overtuigend bewijs gezien waarom het nou slecht zou zijn voor je kind.

Ik twijfel alleen een beetje aan de leeftijd waarop vaccinaties worden gegeven. Is het niet te vroeg om een vaccinatie te geven aan een baby van 2 maanden..
Maar aan de andere kant is de baby dan wel gelijk beschermd. Nu houd ik mijn baby zo veel mogelijk uit de buurt van andere kinderen. Na de vaccinaties hoef ik me minder zorgen te maken.

Lastig :P
Mijn vk vertelde dat zij altijd naar een antroposofisch consultatiebureau gaat, een van haar redenen is dat ze dan een ander vaccinatieschema kan volgen. Later beginnen met vaccinaties en ook maar een prikje per keer (gaat in overleg).
Voor mij is het niks maar misschien wel wat voor jou. Dat cb waar zij zit zit in Rotterdam maar er zullen er vast meer zijn.
lunapuellawoensdag 5 juni 2019 @ 04:24
Vaccineren ^O^ :Y

Polio of mazelen :N
Fuchsia_rozewoensdag 5 juni 2019 @ 06:17
Pro vaccineren hier. :Y

Ik had achteraf wel graag eerder willen weten dat Draakje volgens mij een dktp prik minder had kunnen krijgen, omdat ik die prik (voor kinkhoest) in mijn zwangerschap heb gehad. Weet er het fijne niet van, omdat ik mij er niet meer in verdiept heb. Draakje had toen ik erachter kwam al minimaal 2 van die prikken gehad, dus het bleek toen te laat te zijn -O-

-edit- Draakje is alweer wakker, nadat hij pas om 22.30 uur sliep. (Lekker Mediterraans ritme :+ ). Hij heeft hier 1x 12 uur geslapen, mét meerdere nachtvoedingen en verder max 10 uur, maar dit slaat weer alles :O :O

[ Bericht 16% gewijzigd door Fuchsia_roze op 05-06-2019 06:27:34 ]
Lemijnwoensdag 5 juni 2019 @ 06:58
Fuchsia, het is redelijk nieuw beleid dat er een DKTP minder nodig is in dat geval.

Ik heb me ook verdiept in later vaccineren maar kwam al snel tot de conclusie dat ik dat een slecht idee vond.
- vaccineren is veilig, net zo veilig met 2 mnd als met 3. Het gevoelsmatige van je kleine gave baby’tje wordt echt niet minder als je een maand wacht
- er is geen enkel bewijs voor dat het beter is voor het immuunsysteem om te wachten
- er is wel bewijs voor hoe kleiner, hoe kwetsbaarder voor infecties.

Dus ik heb vol overtuiging gewoon bij 2 mnd die eerste vaccinaties laten geven. Wel die afspraak een weekje later gepland dan zij voorstelden want oké, echt leuk vond ik het nog steeds niet en zelfs in was hormonaal in die tijd :{w .
krijgerrtjewoensdag 5 juni 2019 @ 07:00
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 04:24 schreef lunapuella het volgende:
Vaccineren ^O^ :Y

Polio of mazelen :N
+1

En ik geloof dat het grote gros op fok er ook zo over denkt :+
Peejturwoensdag 5 juni 2019 @ 07:49
Gisteren ook weer CB. Kleine meid is alweer 3 maanden oud en nu 62,1 cm lang en 6415 gram.

Leuke foto's allemaal gisteren. Ik post niet veel mee maar lees bijna alles.
Wolkenwoensdag 5 juni 2019 @ 08:02
Ik weet nog hoe ik het moet lobbyen om de kinkhoest vaccinatie te laten zetten toen ik zwanger was. De gynaecoloog in het zh wilde er niet aan want het stond niet in het protocol en de huisarts had er nog nooit van gehoord. Ik ben blij dat zulke dingen uiteindelijk wel wat makkelijker gedaan worden.
Jentinwoensdag 5 juni 2019 @ 08:03
quote:
0s.gif Op woensdag 5 juni 2019 04:24 schreef lunapuella het volgende:
Vaccineren ^O^ :Y

Polio of mazelen :N
Ik m’n best doen op een heel verhaal _O-

Ik heb vaccinaties ook wel eens uitgesteld in verband met ziek kind. Dan had hij bijvoorbeeld al een dubbele oorontsteking en een ooginfectie, dan schoof ik die vaccinatie even op. Maar hij kreeg ‘m wel.

Mooie stats, Peejtur. Hoe gaat het verder met haar?
Helsinkiwoensdag 5 juni 2019 @ 08:42
Peejtur! Ik dacht een paar dagen geleden nog: hoe zou het daar nu mee gaan? :).

Baby's zijn goed aan het groeien hier O+.

Hier ook bij 11 maanden weer naar het CB. En ook voor vaccineren :).

Sollicitatie: ik ben gisteren gebeld en mag een paar uur meedraaien op de andere werkplek. Stom, maar m'n gevoel is niet zo heel goed meer. De kijk van die leidinggevende op opbouwen met werken blijft een beetje aan me knagen. Het zou jammer zijn als ik van de ene omgeving waar ik steeds moet 'vechten' voor m'n herstel in een nog zo'n omgeving kom, maar dan met een leidinggevende die echt wel veel harder is dan mijn huidige leidinggevende. Staat ze ook om bekend. Maar ik wacht het dinsdag wel af :). Wie weet.

I. heeft ons niet gewekt vannacht. Hoe fijn! O+.
aapieanniewoensdag 5 juni 2019 @ 09:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 juni 2019 22:41 schreef Mrs.Peel het volgende:
Even een vraag tussendoor, nu het over het CB gaat. Volgens mij hadden wij bij 6 maanden, en vervolgens pas weer bij 11 maanden een afspraak bij het CB. Maar ik lees hier dat jullie afspraken hebben bij leeftijden tussen deze 6 en 11 maanden. Zijn die extra ingepland, of mis ik iets? :?
Wij moesten eigenlijk met 6 maanden ook, maar omdat druk en geen plek maandje later gedaan.
Nu weer met 9 maanden omdat vooral jeremy wat langzamer is in zn ontwikkeling. Nouja prima hoor!
aapieanniewoensdag 5 juni 2019 @ 09:08
Oh en dicht