abonnement Unibet Coolblue
pi_187226894
Foto van vandaag O+
Met heerlijke opgedroogde vieze lip. :9

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 2 juni 2019 @ 20:47:46 #227
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187226994
Peuter is sinds de geboorte ook flink zijn grenzen aan het opzoeken. Dus heel herkenbaar @Sisu ! Ik vond zeker de eerste weken peuter echt veel intensiever dan de baby. Eigenlijk ben ik gewoon continue overprikkeld als ik een dag met de baby en peuter thuis ben.

Baby is 6,5 week oud en al 5,5 week zwaar verkouden. Neusspray en een snotzuiger werkt niet echt en het stadium gesneden ui onder bed zijn we ook wel voorbij. Stomen onder de douche is leuk voor 15 minuten. Gaat dit ooit nog over? Of zou ik hiervoor naar de huisarts moeten gaan? Maar ja, dan krijg ik vast te horen wat ik al lang allemaal doe, toch?
Het begint me aardig op te breken dat hij om de 15 minuten huilend wakker wordt. :Z

Ik vond het wel vrij warm vandaag, maar ik had ook het grootste gedeelte van de dag een baby in de draagdoek. En ik zat 2 uur in de auto waarvan de airco kapot is. Waarvan 1 uur met een krijsende baby. :X zelden zo blij geweest om de auto hier de straat in te rijden. :')
No hay mal que dure cien ańos ni cuerpo que lo aguante
pi_187227078
Ohhh pinq O+ Echt hoor, waarom worden ze zo snel groot :'( mis dat kleine zo!

Sisu, het klinkt allemaal heel herkenbaar :') S. is ook heel brutaal zo. Als ze weet dat iets niet mag, met een schuin oog ons in de gaten houden en het dan tóch voorzichtig doen. Maar goed, da’s meer iets voor het kleutertopic misschien :D

NJ wat een heerlijke zomerfoto! Als ze aan ‘t einde van de dag niet vies zijn was het geen goede dag :P

Oh mari wat rot, nu al zo verkouden }:| geen tips verder, dus beterschap en sterkte/succes ermee :*

Wij waren vandaag in duinenzathe. T. deed het zo goed O+ hele dag in de wagen liggen kirren/slapen en af en toe op schoot z’n ogen uitgekeken bij alle mooie kleurtjes en geluidjes :D ik blijf het zeggen, maar hij is zoo leuheuheuk!
  zondag 2 juni 2019 @ 21:03:46 #229
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187227230
Lijkt me zwaar hoor, net een baby en vermoeidheid en hormonen en dan ook nog de zorg voor een peuter/kleuter :P respect voor jullie!
  zondag 2 juni 2019 @ 21:08:23 #230
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187227324
Welkom! En oooh, die foto's. Wat zijn ze nog klein O+ prul voelt dan ineens al heel groot.

Wij rapleyden vandaag voor het eerst, spontaan, omdat prul m'n komkommer wilde. Ze kreeg een stukje zonder pitjes ter grootte van haar vuist en beet er (zonder tanden) een stukje af waar ze vervolgens een half uur op sabbelde. Is dat de bedoeling? Heb heel goed in de gaten gehouden dat ze er niet in stikte, maar vond het toch wel een dingetje... Uiteindelijk had ze het bijna helemaal weggesabbeld en spuugde ze het allerlaatste beetje uit.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  zondag 2 juni 2019 @ 21:12:02 #231
56471 pinquit
oh my lama!
pi_187227410
Mari wat superkak dat je baby al zo lang verkouden is :o :{ pff zo vermoeiend, en zo sneu voor je ventje.
Ben bang dat de huisarts niet veel voor je kan betekenen. Heeft hij geen koorts?
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zondag 2 juni 2019 @ 21:36:53 #232
327807 Mariposas
יה&#14
pi_187227905
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 21:12 schreef pinquit het volgende:
Mari wat superkak dat je baby al zo lang verkouden is :o :{ pff zo vermoeiend, en zo sneu voor je ventje.
Ben bang dat de huisarts niet veel voor je kan betekenen. Heeft hij geen koorts?
Eh nee geen koorts volgens mij. Ik ben niet zo’n temperatuur-typje (volgens mij heb ik bij peuter de thermometer niet meer gebruikt sinds de kraamweek? :') ).
Het is hier in huis ook een permanente snothaard, als grote broer met zijn eeuwige snotslierten onder zijn neus steeds kusjes geeft aan kleine broer. :D
vind het voor baby’s altijd zo zielig omdat ze alleen door hun neus kunnen ademen, lijkt me zo erg om zo beperkt te zijn in je ademhaling. ;(
No hay mal que dure cien ańos ni cuerpo que lo aguante
pi_187228168
Luuf misschien nog een optie? En @exode zweert bij zo’n geursteen (dat heet anders, hoeheetzo’nding?) Pittig zo, en sneu inderdaad.

Tink, ik snap dat Rapleyen ook nooit zo. Phi krijgt met die twee tanden ook niet alles voor elkaar. Toevallig laatst nog een episch gevecht met komkommer. Tja, ik blijf er altijd maar bij en alles wat erin gaat is meegenomen.

@Sisu, ik moest een beetje gnorfen om jouw omschrijving ‘bizar gedrag’ in combi met ‘rommel maken’ :+ Het klinkt wel pittig, ik vond het de eerste weken lastig om niemand tekort te doen. Daar rekende ik mezelf dan ook nog bij, nog iemand om rekening mee te houden :P Het moet vast allemaal nog een beetje landen.

Mensen zijn hier vaak zo blij als de kraam weg is. Ik had ze beide keren nog wel een weekje willen houden. Zalig man, alles schoon en fris en opgeruimd, eten op bed, entertainment voor de oudste, catering voor de visite.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:07:49 #234
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_187228689
Ik mis de kraam nog steeds :') :'(
Ze was echt betrokken bij ons en heeft na de kraamweek nog een paar keer gevraagd hoe het nu ging. Ze voelde als een moederfiguur :@
Nou zullen de hormonen ook wel een rol hebben gespeeld maar ik vond het echt een topvrouw. Heb haar zelfs al geclaimd voor als er een tweede komt :P
Ik ben helemaal niet zo sociaal en zag best op tegen een vreemde in m'n huis maar het was juist heel positief allemaal.

En je baby zo lang verkouden :o ik zou denk ik wel langs de huisarts gaan, zouden baby's al allergieën kunnen hebben? Voor huisstofmijt bijvoorbeeld? Of ontwikkelt zich dat door de jaren?
Maar ja, ik zat na 2 weken al bij de huisarts dus ik schaar mezelf vast onder de overbezorgde moeders :+

En wat een leuke zomerfoto's! O+
  zondag 2 juni 2019 @ 22:31:43 #235
480396 Sisu
Oudgediende
pi_187229318
Oeh 2 weken snot zonder verbetering icm weinig tot geen slaap zou mij ook opbreken hoor. Beterschap!
Als hij ook nog koorts zou hebben zou ik wel naar de ha gaan, of in ieder geval even bellen.
Klinkt echt ruk!

Pinq, wat een lieve foto! Hoe is het nu met je borst en met jou?

Ro heeft het ultieme wapen ingezet om mij gebroken achter te laten: na 4 jaar vroeg ze opeens aan Mn man om in ‘haar eigen bed’ te mogen slapen. Ik wist van niks. Zat beneden Ru te voeden. Hij komt trots naar beneden: ze was zo moe. Ze sliep binnen 10 min en weet je waar? In háár kamer.
Dus nu lig ik te huilen in ons bed. Waar we altijd met zn drietjes in geslapen hebben. Ik voel me zo alleen. Zo naar. Heb gewoon hoofdpijn van het gemis van haar handen in Mn gezicht. Ik voel me plots schuldig of ik haar soms te weinig aandacht heb gegeven sinds Ru er is.
Is dit groot worden? Zijn het Mn hormonen? Brul huilie wuuuuuuh :'(


NJ
Wat een heerlijke foto O+
Vrolijk meisje zeker?

Rapley
Volgens mij gaat het zo heel goed. Gaat toch juist om
Het ontdekken Maarre komkommers zonder zaadjes? Hol je het dan uit ofzo en waarom precies?
Zonder hoop geen leven.
pi_187229573
Ach, Sisu :* Als je zegt ‘wapen ingezet’ klinkt het alsof ze het bewust doet om jou te raken en dat lijkt me stug. Maar snap goed dat dit een moeilijk moment voor je is na zo’n tijd.
  zondag 2 juni 2019 @ 22:54:50 #237
480396 Sisu
Oudgediende
pi_187229867
quote:
1s.gif Op zondag 2 juni 2019 22:42 schreef Jentin het volgende:
Ach, Sisu :* Als je zegt ‘wapen ingezet’ klinkt het alsof ze het bewust doet om jou te raken en dat lijkt me stug. Maar snap goed dat dit een moeilijk moment voor je is na zo’n tijd.
Door deze opmerking besef ik me dus des te meer dat er dus heel veel hormonale emotionele waarde van mijn kant aan gekoppeld zit. Dus dankjewel.
Misschien zou ik op een ander moment zeggen: wat mooi dat ze haar eigen moment kiest!

Of wellicht voelt ze dat ze nu echt moe is door alle halve slaapjes en wil ze gewoon even de rust voor zichzelf pakken.
Ik ben nu gewoon zo’n emotionele bordercollie die het liefst wil dat het hele gezin 24/7 samen is. :@

En zo veel als Ru vandaag geslapen heeft zo wakker is hij nu. :D
Zonder hoop geen leven.
pi_187230441
@Mariposas Jeremy is ook mega lang verkouden geweest, neusspray, uitzuigen en bedje deden we schuin. Hij is nu 7 maanden en het is denk ik nu pas 2 maanden beter.. succes, het is mega vervelend voor alle partijen..

Onze kraamhulp was zo lief O+ heb het echt wel moeilijk gehad toen zij wegging. Maar ze is dan ook bijna twee weken bij ons geweest. We hebben nog steeds contact.

Vriend heeft de jongens vandaag lekker in hun rompertje gelaten, en ze zijn ook lekker binnen gebleven. In ons huis is het relatief koel gebleven. Vincent had wel even wat moeite met in slaap vallen maar inmiddels liggen ze lekker in alleen hun luier in de slaapzak te slapen.
  maandag 3 juni 2019 @ 07:03:16 #239
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187232871
Sisu, het klinkt alsof Ro een heel mooi natuurlijk moment gekozen heeft om wat meer ruimte voor zichzelf en je nieuwe baby te creëren. Da's makkelijk gezegd vanaf de zijlijn, maar ik vind het eigenlijk wel lief... Iig geen wapen. Ze doet je heus niet bewust pijn.

Jentin, fijn dat het niet aan mij ligt :D ze wilde duidelijk iets eten en dus ga ik in haar behoefte mee, maar vervolgens had ik geen idee wat ik aan het doen was. Hihi!
Sisu, ja komkommer zonder zaadjes. Die had ik er even uitgeslurpt. Geen idee waarom eigenlijk, leek me op dat moment logisch.

Ik ben gisteren met prul even op een verplicht feestje geweest. Wat een rare middag. Ik kreeg binnen een uur commentaar op het feit dat ik nog voed ('je bent toch geen melkkoe, dat gelurk aan die tiet, bahbah'), een wolk sigarettenrook in m'n baby's gezicht, de opmerking dat 'ze wel heel klein is' en commentaar op de komkommer. En dan probeer ik vast te houden aan 'ieder z'n ding, wij doen wat voor ons goed voelt, jullie doen wat voor jullie goed voelt ', maar eigenlijk wilde ik gewoon mensen slaan....

Praktische vraag aan mede bv'ers: wat doen jullie als je baby nog slaapt als je weg gaat en je dus eigenlijk zou moeten voeden? Nu kolf ik meestal even met de hand en dan zodra ik een uur later op kantoor ben, maar dan heeft ze eigenlijk niet genoeg voor de hele dag.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187232976
@Tink89 ; voordat ik naar mijn werk ga voed ik Sofie sowieso. Dus ook als ze ligt te slapen. Meestal wordt ze dan even half wakker om te drinken en tukt ze daarna weer verder.
  maandag 3 juni 2019 @ 08:22:12 #241
429226 arvensis
Moeder x 3
pi_187233248
@Tink89 Droomvoeden.
Protčge moi de mes désirs.
  maandag 3 juni 2019 @ 08:46:07 #242
319308 Tink89
To live is to dance
pi_187233348
Dus om 5 uur m'n baby uit bed plukken, droomvoeden en dan hopen dat ze doorslaapt/weer in slaap valt: check! Ik ga het volgende week proberen (de rest van de week congressen en zulks en dus nooit om 6 uur weg zoals vanochtend).
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_187233367
Wat een heerlijke boevenoogjes NJ O+
Wieksel, hihi leuke spetterfoto.

Welkom Ru en Sisu! Heerlijk zo'n kleintje :)

Mari, inderdaad zoals Jentin zegt: een geursteen. Wij hebben er meerdere in huis. Sowieso in elke slaapkamer 1. In de zomer gaat er meestal lavendel op, relaxt geurtje en muggen hebben er een hekel aan. Bij verkoudheid gaat er eucalyptus op.
Wat wij bij die nare verkoudheid ook doen is de aromaverstuiver in de badkamer met eucalyptus en dan in bad of onder de douche.
Bij B zweer ik ook bij Tjing Tjau balsem, dat doe ik dan een beetje op zijn hoeslaken, maar die tip zou ik bewaren tot je een dreumes hebt.

Juul heeft het wijzen met 1 vinger helemaal onder de knie. Echt wat een diva is het. Wijst naar alles wat ze wilt hebben of aanraken en dan met de vragende 'uh?' erachteraan. Als ze het dan niet krijgt, is het krijsen. Wij zeiden bij een week jong al 'zo die is een stuk pittiger dan B.' Ik geloof dat we het toen al goed zagen. Maar dat vinden we stiekem wel leuk, zo'n pittig meisje met een eigen willetje. :@

Gisteren was een topdag. Grote neef kwam dus spelen, zwembadje voor Juul en zwembadje voor de 2 grote mannen en de zandbak. Het was een bende aan het einde van de middag alsof er 20 kinderen hadden rondgerend. En een plezier dat ze hadden. Waterbalonnen en waterpistolen gevecht in de speeltuin, kasteel gebouwd met nogal veel water in de zandbak etc etc. En Juul was het schaterende publiek.

Ik durf het bijna niet te zeggen maar ze lijkt door haar sprong heen te zijn. Ze is weer vrolijk, slaapt weer goed, is weer Juul.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_187234414
Sisu en Pinq, wat een ontzettende cuties! Zo lief en klein. O+ Sisu, bij mij helpt het nu met BV opbouwen om af en toe te kolven om mijn gevoelige tepels even een breaky te geven. Is dat een idee voor je? Of had je dit bij Ro ook? Eén van de kloven die er al 3 weken in zit is eindelijk dicht aan het gaan. Denk eerder dat die door de kolf kwam dan door haar dus, want ik kolf ondertussen minder. De gaten hoger op mijn tepel komen wel door haar.

Ze komt sinds we met de BV begonnen zijn veel vaker voor een voeding, ook met de flesjes. En dan drinkt ze ca. 50 tot 90 cc en valt dan in slaap voor 30 min. Voorheen met enkel voeding via fles ging er 130cc per keer in. Kan dit met de frequentere BV sessies te maken hebben? Dat haar maagje weer wat kleiner is? Het weer? Dat ze wat vaker gewoon een slokje wil ipv een volle buik? Het was vannacht in elk geval erg vervelend voor vriendlief die om het uur bezig was.

Mariposas, wat balen van de verkoudheid. Lijkt me behoorlijk zwaar voor jullie ook. Ik zou na 5 weken wel langs de huisarts gaan. Misschien is er inderdaad meer aan de hand zoals huisstofmijt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier heeft berg zijn intreden gedaan. Hebben jullie de olietruc toegepast of het laten zitten? En hoe lang bleef het dan? Het zit ook enkel op de kale plek waar het haar is uitgevallen.
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
pi_187234485
Rebubbled
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
B had enorm veel berg en Juul iets minder maar ook best aanwezig. Bij B hadden we het gelaten, bij Juul de olie truc gedaan. Ik heb een voorkeur voor weghalen. Bij Juul is het erg minimaal terug. B heeft het nog steeds een beetje.
pi_187234568
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 10:34 schreef Rebubbled het volgende:
Ze komt sinds we met de BV begonnen zijn veel vaker voor een voeding, ook met de flesjes. En dan drinkt ze ca. 50 tot 90 cc en valt dan in slaap voor 30 min. Voorheen met enkel voeding via fles ging er 130cc per keer in. Kan dit met de frequentere BV sessies te maken hebben? Dat haar maagje weer wat kleiner is? Het weer? Dat ze wat vaker gewoon een slokje wil ipv een volle buik? Het was vannacht in elk geval erg vervelend voor vriendlief die om het uur bezig was.
Drinken aan de borst kost ook meer energie voor een baby dan drinken uit een flesje, dus het kan ook zijn dat ze gewoon eerder moe is en daardoor in slaap valt.
  maandag 3 juni 2019 @ 11:44:41 #247
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187235168
Leuke foto's kwamen er weer voorbij O+. En wat worden onze baby's snel groot!

Combinatie baby en peuter lijkt me wel pittig trouwens. Nog even wachten dan maar :+.

Het is eindelijk weer wat koeler! In huis was het 29 graden. Nu alles openstaan en hopen dat de temperatuur in huis onder de 26 komt.

Berg heeft I. ook gehad. Heb het uiteindelijk met babyolie weggekregen, maar het duurde wel een paar maanden voordat ik dat had bedacht. Vond hem er daarna wel wat 'frisser' uitzien.

Ik had net een sollicitatiegesprek (interne vacature). Toch best spannend weer en ik denk niet dat ze voor mij gaan (want aan het opbouwen en onzeker of ik dan in augustus daar volledig zou kunnen starten), maar was wel een leuk gesprek en goed om te doen.

En nu heb ik tot 14:30 de tijd voor mezelf en ga ik voor de verandering maar eens _niet_ poetsen en gewoon lekker uitrusten.
pi_187235339
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2019 11:44 schreef Helsinki het volgende:
Leuke foto's kwamen er weer voorbij O+. En wat worden onze baby's snel groot!

Combinatie baby en peuter lijkt me wel pittig trouwens. Nog even wachten dan maar :+.

Het is eindelijk weer wat koeler! In huis was het 29 graden. Nu alles openstaan en hopen dat de temperatuur in huis onder de 26 komt.

Berg heeft I. ook gehad. Heb het uiteindelijk met babyolie weggekregen, maar het duurde wel een paar maanden voordat ik dat had bedacht. Vond hem er daarna wel wat 'frisser' uitzien.

Ik had net een sollicitatiegesprek (interne vacature). Toch best spannend weer en ik denk niet dat ze voor mij gaan (want aan het opbouwen en onzeker of ik dan in augustus daar volledig zou kunnen starten), maar was wel een leuk gesprek en goed om te doen.

En nu heb ik tot 14:30 de tijd voor mezelf en ga ik voor de verandering maar eens _niet_ poetsen en gewoon lekker uitrusten.
Hoe gaat het nu verder met je? Ook qua stress / spanning? Is het allemaal weer wat beter te behappen?
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_187235520
Oké, olie it is!

Helsinki, wat goed van die vacature. En inderdaad, ook al word je niet aangenomen, je hebt de stap gezet. :D
Disclaimer: Posts van deze user met een korrel zout nemen.
  maandag 3 juni 2019 @ 12:18:36 #250
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_187235691
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2019 11:59 schreef Wolken het volgende:

[..]

Hoe gaat het nu verder met je? Ook qua stress / spanning? Is het allemaal weer wat beter te behappen?
Wat lief dat je het vraagt!

Het gaat gelukkig wel stukken beter. Ik denk dat het de verstreken tijd is, maar ook mijn eigen interventies zoals I. elke week naar het KDV brengen, beter eten, meer bewegen, en dat soort kleine dingetjes. Ben iedere dag nog met de bevalling bezig, maar niet meer zo dat ik alleen de negatieve dingen naar voren haal. Wat me de laatste weken echter treitert is een schuldgevoel over hoe ik tegen I. heb gedaan en waar ik in tekort ben geschoten in de eerste periode. Ik probeer daar alle goede momenten dan wel tegenover te zetten, want dat zijn er veel meer. (Heb hem nooit pijn gedaan of wat dan ook, maar ik had bepaalde dingen toch zo graag anders willen zien. Maar ja, dat is ook niet helemaal een realistisch beeld denk ik.)

Ik wil alleen nog ontdekken hoe ik het beste met spanningen (zoals deze week, dan staan er allerlei dingen op de agenda die veel van me vragen) om kan gaan. En zo houd ik mezelf wel bezig :+. Al met al wel positief dus.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')