abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 23 april 2019 @ 09:37:14 #1
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186376104
registreer om deze reclame te verbergen
Liveblog NOS:
https://nos.nl/liveblog/2(...)ls-in-sri-lanka.html

Uitzending AgendaFreeTV:

quote:
Zeker twintig doden tijdens explosies in kerken en hotels in Sri Lanka

Op paaszondag zouden bij twee kerken en drie hotels explosies hebben plaatsgevonden in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, melden lokale media. Volgens de directeur van het Colombo National Hospital kwamen bij de explosies meer dan twintig mensen om het leven en raakten ten minste 280 mensen gewond.

Vanwege Pasen was het druk in de kerken.

Naar verwachting loopt het dodental snel op. Het is nog onbekend of de aanslag is opgeist.

Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken.

https://www.nu.nl/buitenl(...)anka.html?redirect=1
quote:
Explosies bij kerken en hotels op Sri Lanka: 'minstens 80 gewonden'

Bij drie kerken in Sri Lanka hebben vanmorgen explosies plaatsgevonden. Ook bij drie hotels in de hoofdstad Colombo zijn explosieven afgegaan. Daarbij raakten minstens 80 mensen gewond, melden plaatselijke media.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9

Het is nog niet duidelijk of de explosies levens hebben geist. De eerste explosie vond plaats bij de basiliek Nationaal heiligdom van Sint Antonius in Colombo. Volgens ooggetuigen was de explosie zo krachtig dat omliggende gebouwen schudden.

,,We hebben al 80 gewonde gelovigen opgenomen en er worden nog steeds slachtoffers binnengebracht", verklaarde een functionaris van het Nationale Ziekenhuis van Colombo tegenover persbureau AFP.

De tweede explosie vond plaats bij de Sint Sebastiaan kerk in Negombo, een overwegend katholieke plaats ten noorden van de Sri Lankaanse hoofdstad. De kerk heeft op haar Facebook-pagina om hulp gevraagd.

De politie haastte zich onmiddellijk naar beide gebieden en sloot de toegang tot de kerken af. Sri Lankaanse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat ze de omgeving controleren op de aanwezigheid van meer explosieven of aanslagplegers.

Pasen is een belangrijke feestdag binnen het christendom. Sri Lanka kent een christelijke minderheid, van voornamelijk rooms-katholieken.

https://www.ad.nl/buitenl(...)0-gewonden~af38ac5d/
quote:
20+ killed, 280 injured in 6 blasts at Sri Lankan hotels and churches on Easter Sunday

5cbbf7f1fc7e93487f8b4625.png

Six explosions rocked churches and hotels in Sri Lanka as Christian started Easter Sunday celebrations, with more than 20 killed and hundreds injured, local authorities confirmed.

Blasts during Easter mass celebrations reportedly took place at St Anthony's Church in Colombo and another church in Katuwapitiya, Katana, just outside the capital. The explosions appear to have been coordinated, as both occurred around 8:45am local time.

At about the same time in the capital, the Shangri-La and Kingsbury hotels were also hit, local media report.


Alleged footage of the aftermath, shared on social media, showed chaos and large-scale destruction inside at least one of the churches. At least 150 people were reportedly rushed to hospitals.https://www.rt.com/news/457129-sri-lanka-church-hotel-blasts/
quote:
Dit weten we over de aanslagen in Sri Lanka
Sri Lanka werd zondagochtend 21 april getroffen door in totaal acht aanslagen op drie kerken en meerdere hotels. Hierbij zijn ten minste 290 doden gevallen, onder wie een Nederlander. Ook zijn er zeker vijfhonderd gewonden gevallen. Dit is wat we weten over de aanslagen.
De eerste berichten over de explosies kwamen rond 10.00 uur lokale tijd (6.30 uur Nederlandse tijd) binnen.

De eerste aanslag vond zondagochtend plaats in een kerk Negombo, ten noorden van Colombo. Ook kerken in Kochchikade, aan de westkust, en in Batticaloa, aan de oostkust van het eiland waren het doelwit. In verband met paasvieringen was het erg druk in de gebedshuizen.

Naast hotel Shangri-La vonden ook explosies plaats in de hotels Kingsbury en Cinnamon Grand. In deze hotels, alle drie gelegen in het centrum van Colombo, verbleven veel buitenlandse toeristen. In hotel Cinnamon Grand ging een explosief af in het restaurant op de begane grond. Het is nog onduidelijk waar de ontploffingen in de andere hotels hebben plaatsgevonden.

Daarnaast werden ook een vierde hotel en een huis in een buitenwijk van Colombo getroffen door aanslagen. Het is nog niet opgehelderd hoe die aanvallen zijn uitgevoerd.

Tot nu toe 24 verdachten aangehouden
In verband met de aanslagen zijn tot nu toe 24 mensen aangehouden.
Drie Sri Lankaanse politieagenten kwamen tijdens een politie-inval om het leven kwamen door een zelfmoordaanslag. In totaal werden bij die inval zeven personen aangehouden.

Zeker n Nederlander om het leven gekomen
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zondagmiddag dat onder de dodelijke slachtoffers n Nederlander is. Het gaat om een 54-jarige vrouw die in het buitenland woonde. Ze woonde overigens niet in Sri Lanka.

Naast de Nederlandse vrouw zijn ook zeker 35 andere buitenlandse slachtoffers gedentificeerd. Zij waren afkomstig uit Denemarken, China, de Verenigde Staten, Japan, Pakistan, Marokko, India en Bangladesh.

De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo overgebracht. De autoriteiten vragen mensen bloed te doneren

Lokale terreurgroep zit volgens Sri Lankaanse regering achter aanslagen
De Sri Lankaanse regering wijst de lokale terreurgroep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) aan als verantwoordelijke voor de aanslagen. Ook gaat de overheid ervan uit gaat dat de terreurgroep is geholpen door een internationaal netwerk van terroristen. Wie de daders precies waren is niet bekend.

De aanslagen zijn nog altijd niet opgeist, maar de Sri Lankaanse autoriteiten spraken zondag gelijk al van een terreurdaad. Ook de NTJ werd toen al genoemd. De groepering van radicale moslims werd vorig jaar ook verantwoordelijk gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

De Sri Lankaanse politie waarschuwde tien dagen geleden al op landelijk niveau voor aanslagen op belangrijke kerken.

President roept noodtoestand uit
De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, riep zondag de noodtoestand uit voor heel het land. Deze geldt vanaf komende nacht. Ook is een avondklok van kracht. Dit houdt in dat niemand zich tussen 20.00 uur en 4.00 uur op straat mag bevinden.

Nederlands reisadvies voor Sri Lanka aangepast, reizen geannuleerd
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste op zondagochtend al het reisadvies voor Sri Lanka aan. Reizigers werd verzocht de omgeving van de aanslagen te mijden en instructies van de lokale politie op te volgen. Ook op het vliegveld zouden toeristen rekening moeten houden met extra veiligheidsmaatregelen.

Het Rode Kruis had de website Ikbenveilig.nl zondagochtend opengesteld, zodat Nederlanders op Sri Lanka hun naasten kunnen laten weten dat ze veilig zijn.
Omgekeerd kan het thuisfront gericht zoeken op namen van familieleden of vrienden die in het getroffen gebied zijn. Er waren zondag rond 11.20 uur 429 matches, mensen die in Sri Lanka aanwezig waren en aan hun naasten lieten weten in orde te zijn.

Premier Sri Lanka: Er waren aanwijzingen voor de aanslagen
De Sri Lankaanse premier Ranil Wickremesinghe gaf toe dat de regering wel degelijk vooraf over belangrijke informatie over de aanslagen beschikte. De informatie zou niet zijn gedeeld met ministers.

Premier Wickremesinghe zei dat er niet adequaat op de informatie gereageerd is. Ook sprak hij over een onderzoek dat wordt ingesteld om vast te stellen hoe de cruciale informatie precies is gebruikt.

Wereldleiders zeggen geschokt te zijn
De premier van Sri Lanka heeft de acht aanslagen sterk veroordeeld.
Andere staatshoofden spraken eveneens hun afschuw uit. De Nederlandse minister-president Mark Rutte reageerde via Twitter op het nieuws: "Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag. Gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden."

Sri Lanka kent een christelijke minderheid
Sri Lanka kent een christelijke minderheid van voornamelijk rooms-katholieken. Het aantal katholieken in het land wordt geschat op 1,2 miljoen van de in totaal 21 miljoen inwoners.
De meerderheid (ongeveer 70 procent) van de inwoners van Sri Lanka is boeddhistisch. Zo'n 12 procent is hindoe en 10 procent moslim.

Vorig jaar waren er zo'n 86 meldingen van discriminatie, bedreigingen en geweld tegen christenen, aldus de National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka (NCEASL), die meer dan tweehonderd kerken in het land vertegenwoordigt.

De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka. De Tamils, die een etnische minderheid in Sri Lanka vormen, pakten in 1983 de wapens op in hun streven naar een onafhankelijke staat op het eiland in de Indische Oceaan. Een bloedige burgeroorlog volgde waarbij tienduizenden mensen omkwamen. De oorlog duurde tot 2009.
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-in-sri-lanka.html
  dinsdag 23 april 2019 @ 09:45:42 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_186376234
Krijgen we nu een tocht met kaarsjes of hoe zit dat ? Dat we het beestje bij de naam durven noemen. Politiek is al deels om, nu de hippiemedia nog.

[ Bericht 1% gewijzigd door Frutsel op 23-04-2019 09:53:27 ]
pi_186376324
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik moet zeggen dat ik daar ook nog nooit van gehoord had. Misschien is het een vrij gebruikelijke term in de VS, maar dan hebben ze dat aardig goed verborgen weten te houden.
Ik ook niet, en het lijkt inderdaad geen erg gebruikelijke term, maar zulke constructies komen toch weleens voor als een gebeurtenis in de context van een specifiek festival plaatsvindt.
https://www.express.co.uk(...)-car-eid-worshippers
https://choice.npr.org/in(...)-stampede-near-mecca
https://www.bloomberg.com(...)orist-attack-pa-says
pi_186376359
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:53 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Ik ook niet, en het lijkt inderdaad geen erg gebruikelijke term, maar zulke constructies komen toch weleens voor als een gebeurtenis in de context van een specifiek festival plaatsvindt.
https://www.express.co.uk(...)-car-eid-worshippers
https://choice.npr.org/in(...)-stampede-near-mecca
https://www.bloomberg.com(...)orist-attack-pa-says
En dan nog. Ik mis sowieso het verschil in gevoelswaarde. Klinkt een dode 'paasvierder' minder erg dan een dode christen?

Nou ja, we leven in hoogsensitieve tijden, zullen we maar zeggen.
pi_186376362
quote:
De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka.
So what? Die burgeroorlog, waar alle media steeds over zeuren, heeft geen mallemoer met deze actualiteit te maken. Dat was een eeuwenoude vete tussen de Tamil-hindoes en Singalese boeddhisten. Dit gaat over hondsdolle moslims die over de hele wereld christenen afslachten.
of zien ik dat weer verkeert....
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 23 april 2019 @ 10:00:35 #6
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186376403
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik moet zeggen dat ik daar ook nog nooit van gehoord had. Misschien is het een vrij gebruikelijke term in de VS, maar dan hebben ze dat aardig goed verborgen weten te houden.
Aan de andere kant, hoe vaak is er een reden geweest voor grote berichten over zo'n specifieke groep, 'paasvierders'? :+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:07:14 #7
479373 Banaanvragen
Voor al uw Banaanvragen
pi_186376475
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:45 schreef Drugshond het volgende:
Krijgen we nu een tocht met kaarsjes of hoe zit dat ? Dat we het beestje bij de naam durven noemen. Politiek is al deels om, nu de hippiemedia nog.
Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag, de aanslagen in nieuw zeeland als voorbeeld nemend... de politicie wisten niet hoe snel ze op tv moesten komen om hun medeleven te betuigen

manifestatie op de dam, halsema voorop enzovoorts

misschien een volledig respectloze vraag maar waar zijn ze nu? ik heb een tweetje van de minpres gezien maar dat was het dan wel.
Op maandag 14 oktober 2019 10:03 10:03 schreef Plompzakker het volgende:
Novembagger
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:13:45 #8
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186376553
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:57 schreef gombro het volgende:

[..]

So what? Die burgeroorlog, waar alle media steeds over zeuren, heeft geen mallemoer met deze actualiteit te maken. Dat was een eeuwenoude vete tussen de Tamil-hindoes en Singalese boeddhisten. Dit gaat over hondsdolle moslims die over de hele wereld christenen afslachten.
Het zou niet kunnen dat men die burgeroorlog in een klein zinnetje vermeldt om aan te geven dat Srilankanen de afgelopen halve eeuw al ontzettend veel geweld te verduren hebben gehaden dat deze aanslag misschien wel aanleiding is tot nieuwe schermutselingen? alles moet een grote j'accuse zijn richting moslims, alles moet in het teken staan van jouw GROTE GELIJK? Het leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen een islam vs the west frame?
pi_186376623
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:07 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag, de aanslagen in nieuw zeeland als voorbeeld nemend... de politicie wisten niet hoe snel ze op tv moesten komen om hun medeleven te betuigen

manifestatie op de dam, halsema voorop enzovoorts

misschien een volledig respectloze vraag maar waar zijn ze nu? ik heb een tweetje van de minpres gezien maar dat was het dan wel.
Ik vind het een prima punt. Als je in bepaalde gevallen heel graag uitgebreid je medeleven wil betuigen, dan zegt dat heel waarschijnlijk iets over je mate van medeleven. Dus als je er op gegeven moment voor kiest om dat niet te doen, dan lijkt ook dat me een indicatie van de mate van medeleven. Impliciete boodschap: dit is minder erg.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 10:28:05 #10
8781 crew  Frutsel
pi_186376725
AFP twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 10:27:45 #BREAKING Initial probe shows Sri Lanka attacks 'retaliation for Christchurch': deputy defence minister https://t.co/jiNVU5QOF1 reageer retweet
pi_186376737
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:13 schreef -XOR- het volgende:

Het zou niet kunnen dat men die burgeroorlog in een klein zinnetje vermeldt om aan te geven dat Srilankanen de afgelopen halve eeuw al ontzettend veel geweld te verduren hebben gehaden dat deze aanslag misschien wel aanleiding is tot nieuwe schermutselingen? alles moet een grote j'accuse zijn richting moslims, alles moet in het teken staan van jouw GROTE GELIJK? Het leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen een islam vs the west frame?
Zo hee, lekker pittig! Ja, het huidige leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen het islam vs west frame. Heel goed geformuleerd. De IS-bommenjongens zijn al op de bewakingsvideo's aangetoond, momenteel op uw tv. Als je nou een verband met de lokale, autochtone en historische tegenstellingen zelfs maar had kunnen suggerren, had je misschien een punt gehad. Maar nee....
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:31:24 #12
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_186376761
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:28 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 10:27:45 #BREAKING Initial probe shows Sri Lanka attacks 'retaliation for Christchurch': deputy defence minister https://t.co/jiNVU5QOF1 reageer retweet
Ah, het is toch de schuld van een extreem rechtse verwarde einzelganger. Gelukkig maar, dan kunnen we weer rustig slapen. ^O^
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:34:37 #13
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186376814
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:29 schreef gombro het volgende:

[..]

Zo hee, lekker pittig! Ja, het huidige leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen het islam vs west frame. Heel goed geformuleerd. De IS-bommenjongens zijn al op de bewakingsvideo's aangetoond, momenteel op uw tv. Als je nou een verband met de lokale, autochtone en historische tegenstellingen zelfs maar had kunnen suggerren, had je misschien een punt gehad. Maar nee....
Die vermelding dat de burgeroorlog net is afgelopen mag dus alleen maar gedaan worden als er een verband is met de huidige aanslagplegers en niet om aan te geven dat Srilankanen al veel onder geweld hebben geleden? lekker empatisch...

In het artikel dat je aanhaalt wordt nota bene al vermeld dat het hier waarschijnlijk om islamieten gaat.

[ Bericht 3% gewijzigd door -XOR- op 23-04-2019 10:39:38 ]
pi_186376842
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik vind het een prima punt. Als je in bepaalde gevallen heel graag uitgebreid je medeleven wil betuigen, dan zegt dat heel waarschijnlijk iets over je mate van medeleven. Dus als je er op gegeven moment voor kiest om dat niet te doen, dan lijkt ook dat me een indicatie van de mate van medeleven. Impliciete boodschap: dit is minder erg.
Het kan zijn dat westerse politici minder behoefte hebben om demonstratief een tegengeluid te laten horen omdat Sri Lanka geen westers land is en de aanslagplegers geen westerlingen zijn. Er is dan geen categorie "ons soort mensen" van wie je je moet distantiren.
pi_186376935
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:34 schreef -XOR- het volgende:

Die vermelding dat de burgeroorlog net is afgelopen mag dus alleen maar gedaan worden als er een verband is met de huidige aanslagplegers en niet om aan te geven dat Srilankanen al veel onder geweld hebben geleden? lekker empatisch...
Doorstane ellende moet zeker gemeld worden. Maar niet misbruikt om de massa om de tuin te leiden en verbanden te neppen die niet bestaan. En daar waren de media wereldwijd druk mee bezig.
of zien ik dat weer verkeert....
pi_186376982
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:36 schreef Iblardi het volgende:

[..]

Het kan zijn dat westerse politici minder behoefte hebben om demonstratief een tegengeluid te laten horen omdat Sri Lanka geen westers land is en de aanslagplegers geen westerlingen zijn. Er is dan geen categorie "ons soort mensen" van wie je je moet distantiren.
De mogelijke suggestie van verwantschap met de dader... Ik vind het een goed punt.
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:50:03 #17
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186377012
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:43 schreef gombro het volgende:

[..]

Doorstane ellende moet zeker gemeld worden. Maar niet misbruikt om de massa om de tuin te leiden en verbanden te neppen die niet bestaan.
Dit is het artikel dat je aanhaalt:

quote:
Sri Lanka werd zondagochtend getroffen door in totaal acht aanslagen op drie kerken en meerdere hotels. Hierbij zijn ten minste 290 doden gevallen, onder wie drie Nederlanders. Ook zijn er zeker vijfhonderd gewonden gevallen. Dit is wat we weten over de aanslagen.

De eerste berichten over de explosies kwamen rond 10.00 uur lokale tijd (6.30 uur Nederlandse tijd) binnen.

De eerste aanslag vond zondagochtend plaats in een kerk Negombo, ten noorden van Colombo. Ook kerken in Kochchikade, aan de westkust, en in Batticaloa, aan de oostkust van het eiland waren het doelwit. In verband met paasvieringen was het erg druk in de gebedshuizen.

Naast hotel Shangri-La vonden ook explosies plaats in de hotels Kingsbury en Cinnamon Grand. In deze hotels, alle drie gelegen in het centrum van Colombo, verbleven veel buitenlandse toeristen. In hotel Cinnamon Grand ging een explosief af in het restaurant op de begane grond. Het is nog onduidelijk waar de ontploffingen in de andere hotels hebben plaatsgevonden.

Daarnaast werden ook een vierde hotel en een huis in een buitenwijk van Colombo getroffen door aanslagen. Het is nog niet opgehelderd hoe die aanvallen zijn uitgevoerd.

Tot nu toe 24 verdachten aangehouden
In verband met de aanslagen zijn tot nu toe 24 mensen aangehouden.

Drie Sri Lankaanse politieagenten kwamen tijdens een politie-inval om het leven kwamen door een zelfmoordaanslag. In totaal werden bij die inval zeven personen aangehouden.

Explosie in Sri Lankaanse kerk met dashcam vastgelegd Explosie in Sri Lankaanse kerk met dashcam vastgelegd
Zeker drie Nederlanders om het leven gekomen
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde zondagmiddag dat onder de dodelijke slachtoffers n Nederlander is. Het gaat om een 54-jarige vrouw die in het buitenland woonde. Ze woonde overigens niet in Sri Lanka.

Op maandag werden nog eens twee Nederlandse slachtoffers gedentificeerd, waarmee het aantal slachtoffers uit Nederland op drie kwam. Het ging om een 48-jarige vrouw en haar twaalfjarige dochter. Beiden hadden een dubbele nationaliteit en woonden in het buitenland.

Naast de drie Nederlandse vrouwen zijn ook zeker 35 andere buitenlandse slachtoffers gedentificeerd. Zij waren afkomstig uit Denemarken, China, de Verenigde Staten, Japan, Pakistan, Marokko, India en Bangladesh.

De gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen in de hoofdstad Colombo overgebracht. De autoriteiten vragen mensen bloed te doneren.

BuitenlandZie ook: Bloedbad in Sri Lanka door aanslagen op hotels en kerken
Lokale terreurgroep zit volgens Sri Lankaanse regering achter aanslagen
De Sri Lankaanse regering wijst de lokale terreurgroep National Thowheeth Jama'ath (NTJ) aan als verantwoordelijke voor de aanslagen. Ook gaat de overheid ervan uit gaat dat de terreurgroep is geholpen door een internationaal netwerk van terroristen. Wie de daders precies waren is niet bekend.

De aanslagen zijn nog altijd niet opgeist, maar de Sri Lankaanse autoriteiten spraken zondag gelijk al van een terreurdaad. Ook de NTJ werd toen al genoemd. De groepering van radicale moslims werd vorig jaar ook verantwoordelijk gehouden voor de vernieling van boeddhistische beelden.

De Sri Lankaanse politie waarschuwde tien dagen geleden al op landelijk niveau voor aanslagen op belangrijke kerken.

Boze menigte belaagt gearresteerde man in Sri Lanka Boze menigte belaagt gearresteerde man in Sri Lanka
President roept noodtoestand uit
De president van Sri Lanka, Maithripala Sirisena, riep zondag de noodtoestand uit voor heel het land. Deze geldt vanaf komende nacht.

Ook is een avondklok van kracht. Dit houdt in dat niemand zich tussen 20.00 uur en 4.00 uur op straat mag bevinden.

Nederlands reisadvies voor Sri Lanka aangepast, reizen geannuleerd
Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken paste op zondagochtend al het reisadvies voor Sri Lanka aan. Reizigers werd verzocht de omgeving van de aanslagen te mijden en instructies van de lokale politie op te volgen. Ook op het vliegveld zouden toeristen rekening moeten houden met extra veiligheidsmaatregelen.

Het Rode Kruis had de website Ikbenveilig.nl zondagochtend opengesteld, zodat Nederlanders op Sri Lanka hun naasten kunnen laten weten dat ze veilig zijn.

Omgekeerd kan het thuisfront gericht zoeken op namen van familieleden of vrienden die in het getroffen gebied zijn. Er waren zondag rond 11.20 uur 429 matches, mensen die in Sri Lanka aanwezig waren en aan hun naasten lieten weten in orde te zijn.

Premier Sri Lanka: Er waren aanwijzingen voor de aanslagen
De Sri Lankaanse premier Ranil Wickremesinghe gaf toe dat de regering wel degelijk vooraf over belangrijke informatie over de aanslagen beschikte. De informatie zou niet zijn gedeeld met ministers.

Premier Wickremesinghe zei dat er niet adequaat op de informatie gereageerd is. Ook sprak hij over een onderzoek dat wordt ingesteld om vast te stellen hoe de cruciale informatie precies is gebruikt.

Wereldleiders zeggen geschokt te zijn
De premier van Sri Lanka heeft de acht aanslagen sterk veroordeeld.

Andere staatshoofden spraken eveneens hun afschuw uit. De Nederlandse minister-president Mark Rutte reageerde via Twitter op het nieuws: "Vreselijke berichten uit Sri Lanka over bloedige aanslagen op hotels en kerken op deze Eerste Paasdag. Gedachten zijn bij de slachtoffers en nabestaanden."

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Amerikaanse president Donald Trump zeiden na de aanslagen "erg mee te leven" met de slachtoffers en hun nabestaanden.

Tevens sprak de paus zich in zijn paastoespraak op zondag uit over de gebeurtenissen. Hij sprak onder meer van "wreed geweld" en zei zich verbonden te voelen met alle slachtoffers.

Sri Lanka kent een christelijke minderheid
Sri Lanka kent een christelijke minderheid van voornamelijk rooms-katholieken. Het aantal katholieken in het land wordt geschat op 1,2 miljoen van de in totaal 21 miljoen inwoners.

De meerderheid (ongeveer 70 procent) van de inwoners van Sri Lanka is boeddhistisch. Zo'n 12 procent is hindoe en 10 procent moslim.

Vorig jaar waren er zo'n 86 meldingen van discriminatie, bedreigingen en geweld tegen christenen, aldus de National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka (NCEASL), die meer dan tweehonderd kerken in het land vertegenwoordigt.

De aanslagen volgen tien jaar na de beindiging van een jarenlange burgeroorlog in Sri Lanka. De Tamils, die een etnische minderheid in Sri Lanka vormen, pakten in 1983 de wapens op in hun streven naar een onafhankelijke staat op het eiland in de Indische Oceaan. Een bloedige burgeroorlog volgde waarbij tienduizenden mensen omkwamen. De oorlog duurde tot 2009.
https://www.nu.nl/buitenl(...)en-in-sri-lanka.html

In het laatste zinnetje wordt even vermeld dat Sri Lanka heel lang heeft geleden onder een zware burgeroorlog. Dit is een volstrekt normaal artikel met een uiteenzetting over de feiten zoals die tot dan toe bekend waren en een stukje achtergrond. Poehpoeh wat een misleiding van die vermaledijde MSM toch weer...
pi_186377032
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:36 schreef Iblardi het volgende:

Het kan zijn dat westerse politici minder behoefte hebben om demonstratief een tegengeluid te laten horen omdat Sri Lanka geen westers land is en de aanslagplegers geen westerlingen zijn. Er is dan geen categorie "ons soort mensen" van wie je je moet distantiren.
Zou kunnen. Maar de internationale media en ook de Nederlandse geven heel adequaat de uitzonderlijke proportie van deze aanslagen aan: qua slachtoffers namelijk de grootste sinds 9/11. Daar is geen woord Spaans bij.
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:53:54 #19
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_186377062
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:19 schreef Jigzoz het volgende:

[..]

Ik vind het een prima punt. Als je in bepaalde gevallen heel graag uitgebreid je medeleven wil betuigen, dan zegt dat heel waarschijnlijk iets over je mate van medeleven. Dus als je er op gegeven moment voor kiest om dat niet te doen, dan lijkt ook dat me een indicatie van de mate van medeleven. Impliciete boodschap: dit is minder erg.
Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat maakt het nog wranger eigenlijk. In Sri Lanka is een Nederlandse omgekomen en nog meer westerse burgers ook.. blijkbaar minder erg dus dan de slachtoffers in christchurch.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 23 april 2019 @ 10:56:34 #20
148813 Vader_Aardbei
Wij hebben mammoeten gevloerd!
pi_186377095
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:53 schreef nixxx het volgende:

[..]

Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat maakt het nog wranger eigenlijk. In Sri Lanka is een Nederlandse omgekomen en nog meer westerse burgers ook.. blijkbaar minder erg dus dan de slachtoffers in christchurch.
Nog los van het feit dat Sri Lanka vl dichter bij Nederland ligt dan Nieuw-Zeeland, geografisch gezien. Het verschil in ophef en framing is bespottelijk, op zijn zachtst gezegd.
pi_186377114
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:53 schreef nixxx het volgende:

Ik denk dat je gelijk hebt, maar dat maakt het nog wranger eigenlijk. In Sri Lanka is een Nederlandse omgekomen en nog meer westerse burgers ook.. blijkbaar minder erg dus dan de slachtoffers in christchurch.
Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt de angst mee dat wij het op ons brood gaan krijgen. Vandaar dat geroeptoeter.
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 11:00:22 #22
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186377150
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt de angst mee dat wij het op ons brood gaan krijgen. Vandaar dat geroeptoeter.
En een mooie gelegenheid om te laten zien van: "Zie mij eens deugen". Ja, dat medeleven van sommige politici was volstrekt over de top.
pi_186377154
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt angst mee. Vandaar dat geroeptoeter.
Dat zal het zijn ja. Heel duidelijk aangeven dat je ergens absoluut niet mee geassocieerd mee wil worden (extreemrechts geweld) of juist wl (persvrijheid: Charlie Hebdo). In dit geval is er geen verdenking van associatie met extremistische moslims en de behoefte om een associatie met christenen te benadrukken is er ook niet bepaald.
  dinsdag 23 april 2019 @ 11:01:50 #24
418504 mosrednA
Nil sine labore
pi_186377164
Dodental naar boven bijgesteld. 321.

Zal ongetwijfeld nog oplopen gezien het aantal gewonden..
Als de shit je tot aan je kin staat, moet je je kop niet laten hangen.
pi_186377203
quote:
9s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:01 schreef -mosrednA het volgende:
Dodental naar boven bijgesteld. 321.

Zal ongetwijfeld nog oplopen gezien het aantal gewonden..
Dan mag je de TT gelijk updaten. :)
pi_186377297
quote:
9s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:01 schreef -mosrednA het volgende:
Dodental naar boven bijgesteld. 321. Zal ongetwijfeld nog oplopen gezien het aantal gewonden..
CNN herhaalt steeds het stuk met Sudesh Kolonne, die zijn vrouw en dochtertje dood vond tussen de slachtoffers. Komt knalhard binnen. Die arme man...
of zien ik dat weer verkeert....
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 11:16:07 #27
8781 crew  Frutsel
pi_186377361
Je zou denken dat dit behoorlijk groots is opgezet. Het vinden van mensen, materiaal, geld etc vereist toch een aardige planning.

Er was ook voor gewaarschuwd door een buitenlandse mogendheid?

Om dan nu te roepen dat het "wraak voor Christchurch is" zou natuurlijk kunnen of het is makkelijk om dat gewoon te roepen terwijl er toch al een grote aanslag in de voorbereiding was.

Kan me niet voorstellen dat je dit in een maand van de grond krijgt zonder enige voorbereiding.
  dinsdag 23 april 2019 @ 11:22:26 #28
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186377455
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:16 schreef Frutsel het volgende:
Je zou denken dat dit behoorlijk groots is opgezet. Het vinden van mensen, materiaal, geld etc vereist toch een aardige planning.

Er was ook voor gewaarschuwd door een buitenlandse mogendheid?

Om dan nu te roepen dat het "wraak voor Christchurch is" zou natuurlijk kunnen of het is makkelijk om dat gewoon te roepen terwijl er toch al een grote aanslag in de voorbereiding was.

Kan me niet voorstellen dat je dit in een maand van de grond krijgt zonder enige voorbereiding.
Ik geloof daar ook niets van, dat zijn van die rechtvaardigheidsgronden die achteraf worden verzonnen. Een aanslag van deze magnitude vergt inderdaad zeker maanden van voorbereiding en veel hulp van buitenaf, De Sri Lankaanse moslimgemeenschap krijgt zo' n aanslag echt niet alleen voor elkaar. Zelfs de Tamil tijgers hebben nooit een aanslag op deze schaal gepleegd en die waren er ook echt niet vies van het viezier op soft targets te richten. Iedereen weet ook wel dat IS niet zo heel veel aanleiding nodig heeft voor gewelddadigheden.
  dinsdag 23 april 2019 @ 11:22:39 #29
3647 B.R.Oekhoest
Berend Rinus is de naam
pi_186377460
Dit is natuurlijk de schuld van DENK en van Ozturk en Graaf Denkula in het bijzonder.
Zij zijn het immers die de moslims ophitsen om dit soort dingen te doen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De moraal zit in een crisis, niemand weet meer wat van wie is.
Mijn broer Tinus zeker niet; de minkukel neemt steeds ongevraagd bezit van mijn FOK!account. Beste vent wel verder, overigens: http://fotoboek.fok.nl/Tinus_O..
pi_186377532
Aanslagen Sri Lanka gedaan als wraak voor aanslagen op moskeen Christchurch’
De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeen in maart van dit jaar. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt volgens de minister een tweede extremistische groepering verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen in op hotels en kerken.
https://www.ad.nl/dossier(...)ristchurch~a4268eb0/
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 23 april 2019 @ 11:37:22 #31
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186377686
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:29 schreef Loekie1 het volgende:
Aanslagen Sri Lanka gedaan als wraak voor aanslagen op moskeen Christchurch’
De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeen in maart van dit jaar. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt volgens de minister een tweede extremistische groepering verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen in op hotels en kerken.
https://www.ad.nl/dossier(...)ristchurch~a4268eb0/
Nou bedankt maar weer, Brenton T.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 23 april 2019 @ 11:41:45 #32
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_186377752
er is dus een kans dat er weer een Brenton T. schutter op duikt
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 11:45:45 #33
8781 crew  Frutsel
pi_186377808
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou bedankt maar weer, Brenton T.
Ja en dat was weer de schuld van Pietje El Shabab en zo geven we elkaar mooi de schuld enzo
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 23 april 2019 @ 11:47:20 #34
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186377828
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:45 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Ja en dat was weer de schuld van Pietje El Shabab en zo geven we elkaar mooi de schuld enzo
Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  dinsdag 23 april 2019 @ 11:51:14 #35
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_186377879
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:07 schreef Banaanvragen het volgende:

[..]

Ik vind het eigenlijk wel een goede vraag, de aanslagen in nieuw zeeland als voorbeeld nemend... de politicie wisten niet hoe snel ze op tv moesten komen om hun medeleven te betuigen

manifestatie op de dam, halsema voorop enzovoorts

misschien een volledig respectloze vraag maar waar zijn ze nu? ik heb een tweetje van de minpres gezien maar dat was het dan wel.
Boven de rivieren denken ze wat goed voor is. Think again Zo stemmen wij.
pi_186377880
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:16 schreef Frutsel het volgende:
Je zou denken dat dit behoorlijk groots is opgezet. Het vinden van mensen, materiaal, geld etc vereist toch een aardige planning.

Er was ook voor gewaarschuwd door een buitenlandse mogendheid?

Om dan nu te roepen dat het "wraak voor Christchurch is" zou natuurlijk kunnen of het is makkelijk om dat gewoon te roepen terwijl er toch al een grote aanslag in de voorbereiding was.

Kan me niet voorstellen dat je dit in een maand van de grond krijgt zonder enige voorbereiding.
Klopt..het duurt jaren voor je zo'n aanslag hebt voorbereid en zeker als je er geen ervaring mee hebt.
pi_186377887
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:47 schreef heywoodu het volgende:

Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Hallo, twee gestoorde kampen? Wij hebben hier twee decennia met tientallen aanslagen gehad met vele honderden, ja duizenden doden door tientallen daders. En n enkele idioot in Nieuw-Zeeland. Twee gestoorde kampen? Nou, dat andere kamp zie je alleen als je een hele speciale bril opzet....

[ Bericht 1% gewijzigd door gombro op 23-04-2019 11:58:39 ]
of zien ik dat weer verkeert....
  Eindredactie Sport / Forummod dinsdag 23 april 2019 @ 11:53:01 #38
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_186377900
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:51 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Klopt..het duurt jaren voor je zo'n aanslag hebt voorbereid en zeker als je er geen ervaring mee hebt.
En dat laatste geldt wel voor het gros van de zelfmoordterroristen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_186377962
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:29 schreef Loekie1 het volgende:
Aanslagen Sri Lanka gedaan als wraak voor aanslagen op moskeen Christchurch’
De zelfmoordaanslagen in Sri Lanka waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in twee Nieuw-Zeelandse moskeen in maart van dit jaar. Dat blijkt volgens onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene uit eerste onderzoeksresultaten. Daarnaast wordt volgens de minister een tweede extremistische groepering verdacht van betrokkenheid bij de bomaanslagen in op hotels en kerken.
https://www.ad.nl/dossier(...)ristchurch~a4268eb0/
Dit is gewoon gelul. Dat roepen ze zodat wij, "de blanken", ons nog extra schuldig voelen. Sterker nog, we zijn het zelf schuld!!

Tief toch op man. :r

Ophoeren met de multicul,
Ophoeren met politiek correct gelul,
Ophoeren met de islam de hand boven het hoofd te houden.

Etc etcetc.

:(
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_186377971
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:51 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Klopt..het duurt jaren voor je zo'n aanslag hebt voorbereid en zeker als je er geen ervaring mee hebt.
't Is natuurlijk wel handig om een vergelding alvast voorbereid te hebben. Tja dat het voor een ander land is waar de mensen er totaal niks mee te maken hebben is maar een detail. De politici en media lijken dat ook niet zo belangrijk te vinden.

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:51 schreef gombro het volgende:

[..]

Hallo, twee gestoorde kampen? Wij hebben hier twee decennia met tientallen aanslagen gehad door tientallen daders met vele honderden doden. En n enkele idioot in Nieuw-Zeeland. Twee gestoorde kampen? Nou, die ene zie je alleen als je een hele speciale bril opzet....
Komt door het gevaar Wilders. Maar goed dat de kinderen daar in de schoolboeken al voor gewaarschuwd worden.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 12:03:53 #41
8781 crew  Frutsel
pi_186378034
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Mwoah... Ik denk dat de Brendon T's nog wel op n of twee handen te tellen zijn.. het aantal zelfmoordaanslagen niet meer. En als het niet de schuld is van de Brendon T's dan is het in hun ogen wel de schuld van Westerse regeringen die zich bemoeien in Islamitische landen en als die het niet zijn dan is het wel de schuld van ongelovigen die daar op vakantie gaan of of of. etc etc

Zoals ik net zei denk ik dat het in dit geval makkelijk wijzen is naar Christchurch, maar ik geloof gewoon niet dat dat de werkelijke reden is. Dit is te groot om in zo'n korte tijd voor elkaar te krijgen.
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:04:21 #42
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_186378038
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:22 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Ik geloof daar ook niets van, dat zijn van die rechtvaardigheidsgronden die achteraf worden verzonnen. Een aanslag van deze magnitude vergt inderdaad zeker maanden van voorbereiding en veel hulp van buitenaf, De Sri Lankaanse moslimgemeenschap krijgt zo' n aanslag echt niet alleen voor elkaar. Zelfs de Tamil tijgers hebben nooit een aanslag op deze schaal gepleegd en die waren er ook echt niet vies van het viezier op soft targets te richten. Iedereen weet ook wel dat IS niet zo heel veel aanleiding nodig heeft voor gewelddadigheden.
Dat denk ik ook. Veel langer voorbereid.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
pi_186378059
Ja, geef Nieuw-Zeeland maar de schuld. Lekker makkelijk. Blijkbaar is het al langer onrustig in dat land. Waar je in het verleden nooit echt iemand over hoorde.

sb00_B.gif
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:15:49 #44
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_186378197
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 09:20 schreef -XOR- het volgende:

https://tpook.nl/2019/04/(...)n-naar-paasvierders/

Zelfs TPO heeft het hier over paasvierders, die rechtse meltdown is nergens voor nodig.
Ja kappen daarmee. TPO kappen met dat domme gelul, kappen met dat ''rechtse'', kappen met dat hele leuke ''meltdown'' gedoe.

Gewoon zeggen hoe het zit;

Een groep moslims maken moslims dood zoals in egypte; ''wat erg'' en ''we zijn geschrokken''.

Een groep moslims maken niet-moslims dood zoals in sri lanka; ''we leven intens mee'' en ''we zijn geschrokken''.

Maar n niet-moslim maakt moslims dood; ''moskeen beschermen'', ''is de schuld van opkomend rechts'' en als kers op de taart laat Erdogan een filmpje bij een verkiezingsbijeenkomst zien om aan te tonen hoe het westen (of de niet-islamtische gemeenschap) de islamitische gemeenschap kapot willen maken ofzo.

Vreemd toch dat moslims niet hun zorgen en angst uitte zoals na Egypte, zoals na Christchurch.... Echt vreemd.
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:47 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Precies. Daar komt geen einde aan, want het zijn twee totaal gestoorde kampen tegen elkaar met daarin nog meer gestoorde excessen en die blijven deze bagger in stand houden, heen en weer en weer terug.
Ja en vreemd genoeg blijven we juist het grootste kamp, wat in zn bronnen van zn ideologie geweld rechtvaardigt en motiveert, gewoon tolereren en zelfs beschermen. Zonder de gewelddadige bronnen te bekritiseren, f uit ''respect'', f uit angst voor de gewelddadige reacties die zodoende door de ''gekkies'' van die betreffende ideolgie als gerechtvaardigd worden gezien.

Raaarrrr.
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 12:16:29 #45
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_186378212
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:04 schreef nixxx het volgende:

[..]

Dat denk ik ook. Veel langer voorbereid.
wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_186378361
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Want die explosieven 'koop' je gewoon bij een marktkraampje om de hoek? :?

Amigo, mag ik van jou een zak geroosterde pinda's en 250kg aan explosieven. Oja, doe er ook nog maar even 125 ontstekers bij.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 12:27:05 #47
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_186378382
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:25 schreef AToontje87 het volgende:

[..]

Want die explosieven 'koop' je gewoon bij een marktkraampje om de hoek? :?
nee dat zegt niemand
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:27:50 #48
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_186378393
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 11:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nou bedankt maar weer, Brenton T.
Jij laat je ook van alles op de mouw spelden, is het niet?

Begon Brenton Tarrant, of was de aanslag in Christchurch een reactie op jaren van systematisch moslimgeweld?
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
pi_186378438
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:57 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik denk dat je 't om moet draaien: in Christchurch was een idioot aan het werk waarmee onze politici absoluut niet geassocieerd wensen te worden. Daar speelt de angst mee dat wij het op ons brood gaan krijgen. Vandaar dat geroeptoeter.
Dus capituleren voor de islam uit angst voor de gevolgen, maakt het nog erger als dit ons land en onze vrijheden dient te vertegenwoordigen. Het beestje moet gewoon bij de naam genoemd worden en dezelfde behandeling te krijgen als onze heren en vrouwen politici weer losgaan over extreem-rechts. Maar je merkt dat zodra de islam erbij betrokken is ze op hun tenen lopen, in de media, de politiek zelfs cabaretiers durven niks meer over de islam te zeggen, en het lijkt wel steeds erger te worden. Misschien moeten al die zwakkelingen maar aftreden en mensen die niet bang zijn aan de macht laten.
Deze mening is volledig en alleen gebaseerd op de onderbuik en daar ben ik boerentrots op!
pi_186378446
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:30 schreef J.A.R.V.I.S. het volgende:

[..]

Dus capituleren voor de islam uit angst voor de gevolgen, maakt het nog erger als dit ons land en onze vrijheden dient te vertegenwoordigen. Het beestje moet gewoon bij de naam genoemd worden en dezelfde behandeling te krijgen als onze heren en vrouwen politici weer losgaan over extreem-rechts. Maar je merkt dat zodra de islam erbij betrokken is ze op hun tenen lopen, in de media, de politiek zelfs cabaretiers durven niks meer over de islam te zeggen, en het lijkt wel steeds erger te worden. Misschien moeten al die zwakkelingen maar aftreden en mensen die niet bang zijn aan de macht laten.
Alleen aftreden maar? Wat ben je mild vandaag.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_186378450
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:27 schreef Oostwoud het volgende:
Begon Brenton Tarrant, of was de aanslag in Christchurch een reactie op jaren van systematisch moslimgeweld?
Ik had begrepen dat Tarrant niet tegen dat geweld moordde maar tegen de wereldwijde moslimmigratie en islamisering.
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:41:02 #52
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_186378556
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Jij kunt de explosieven op je werk jatten, voor de gewone mens is dat wat lastiger. Weet niet echt of er in Sri Lanka moeilijk aan explosieven te komen is, misschien nog veel rondzwervend spul van Tamil tijgers.
Het lastige lijkt mij een groepje van tien mensen of wat vinden die zichzelf wel even op willen blazen. Daar gaat ook wat tijd in zitten denk ik.
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:48:09 #53
92960 Knip
Ik ben die ik ben
pi_186378662
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 10:13 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Het zou niet kunnen dat men die burgeroorlog in een klein zinnetje vermeldt om aan te geven dat Srilankanen de afgelopen halve eeuw al ontzettend veel geweld te verduren hebben gehaden dat deze aanslag misschien wel aanleiding is tot nieuwe schermutselingen? alles moet een grote j'accuse zijn richting moslims, alles moet in het teken staan van jouw GROTE GELIJK? Het leed van de Srilankanen mag slechts bezien worden binnen een islam vs the west frame?
Veelzeggender is het dat niet vermeld wordt dat in 2016 in Lahore ook een grote aanslag tijdens Pasen op christenen door moslims werd gepleegd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslag_in_Lahore_op_27_maart_2016

Om even te benadrukken dat het vooral niets met moslims te maken heeft
Non possumus non loqui
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:48:20 #54
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186378665
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:16 schreef sp3c het volgende:

[..]

wat moet je allemaal voorbereiden dan

busje kopen, explosieven kopen/maken, 10 uur gaan we ... het is niet alsof ze met de scalpel te werk gaan ofzo
Dat zou je denken. De praktijk wijst echter uit dat alle 'succesvolle' grotere aanslagen behoorlijk tijdig gepland zijn. Sowieso bestaat de moslimgemeenschap van Sri Lanka behoudens een kleine middenklasse voornamelijk uit bewoners van pseudo-krottenwijken in Colombo en wat golfplaten strandhuisjes aan de oostkust. Die kunnen dat echt niet zelf voor elkaar gekregen hebben.
pi_186378689
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:41 schreef nixxx het volgende:
Weet niet echt of er in Sri Lanka moeilijk aan explosieven te komen is, misschien nog veel rondzwervend spul van Tamil tijgers.
Rondzwervend spul van de Tamils zou nooit bij moslims belanden. En de Tamil bommen waren veel kleiner. Daar kon je geen kerken mee opblazen en honderd man doden.
of zien ik dat weer verkeert....
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 12:50:56 #56
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_186378693
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:41 schreef nixxx het volgende:

[..]

Jij kunt de explosieven op je werk jatten, voor de gewone mens is dat wat lastiger. Weet niet echt of er in Sri Lanka moeilijk aan explosieven te komen is, misschien nog veel rondzwervend spul van Tamil tijgers.
Het lastige lijkt mij een groepje van tien mensen of wat vinden die zichzelf wel even op willen blazen. Daar gaat ook wat tijd in zitten denk ik.
grote probleem lijkt mij het bouwen van de bommen, daar heb je iemand voor nodig die weet wat hij aan het doen is maar het verzamelen van de explosieven zal zeker in een land dat relatief kortgeleden een heftige burgeroorlog heeft uitgevochten niet zo'n heel groot probleem zijn

als je hier al kijkt wat er aan illegaal vuurwerk binnenkomt iedere jaarwisseling ...

hoeft geen jaren te duren lijkt me zeker niet als ze al langer van plan waren om iets op te blazen
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator dinsdag 23 april 2019 @ 12:52:40 #57
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_186378712
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:48 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Dat zou je denken. De praktijk wijst echter uit dat alle 'succesvolle' grotere aanslagen behoorlijk tijdig gepland zijn. Sowieso bestaat de moslimgemeenschap van Sri Lanka behoudens een kleine middenklasse voornamelijk uit bewoners van pseudo-krottenwijken in Colombo en wat golfplaten strandhuisjes aan de oostkust. Die kunnen dat echt niet zelf voor elkaar gekregen hebben.
alle grotere aanslagen of alle grotere aanslagen in west Europa?

kan me voorstellen dat het hier wat lastiger is om zoiets voor elkaar te krijgen maar dat is misschien ook hopen tegen beter weten in
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  dinsdag 23 april 2019 @ 12:57:00 #58
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_186378778
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:52 schreef sp3c het volgende:

[..]

alle grotere aanslagen of alle grotere aanslagen in west Europa?

kan me voorstellen dat het hier wat lastiger is om zoiets voor elkaar te krijgen maar dat is misschien ook hopen tegen beter weten in
Dat lijkt me sowieso. Er stromen nu ook allerlei berichten binnen dat de veiligheidsdienste in SL nogal wat steken hebben laten vallen, maar dan nog: het valt ook niet mee om daar zulke bommen te fabriceren/importeren. De Tamiltijgers zijn in ieder geval nooit geslaagd zo'n grote en goed gecoordineerde aanslag te plegen en die hadden ook buiten het eiland echt wel een redelijk uitgebreid netwerk .
pi_186378942
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:41 schreef nixxx het volgende:

Het lastige lijkt mij een groepje van tien mensen of wat vinden die zichzelf wel even op willen blazen.
Is misschien wel nooit zo makkelijk geweest: sinds het eind van het Kalifaat lopen er honderden doodsverachtende en statenloze jihadi's in het wild rond die verder nergens heen kunnen en een leuke laatste klus zoeken.
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:11:52 #60
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:34:14 #61
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_186379225
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:10 schreef gombro het volgende:

[..]

Is misschien wel nooit zo makkelijk geweest: sinds het eind van het Kalifaat lopen er honderden doodsverachtende en statenloze jihadi's in het wild rond die verder nergens heen kunnen en een leuke laatste klus zoeken.
Kun je nagaan hoe diep het verdriet zat om een verkrachtingsstaat op te richten.En andere mensen die niet jouw geloof aanhangen over de kling te gooien.

[ Bericht 0% gewijzigd door Drugshond op 23-04-2019 13:45:45 ]
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:36:11 #62
129292 LXIV
misdunker
pi_186379249
Dat van die ‘islamophobia’ klopt letterlijk. Stel je voor dat de hoofdboodschap op de msm was na Christchurch:’ We moeten vooral oppassen dat rechts hier niet op wordt aangekeken’. Het was net andersom.
Thierry for president!
pi_186379310
De media en veel linkse politici zijn niet bepaald pro-christelijk, dat zal ook wel een rol spelen bij de selectieve verontwaardiging. En dan komt er nog een stukje ordinaire lafheid bij kijken. Christenen doen niks terug als je hen aanvalt dus dat is lekker makkelijk. Maar moslims bekritiseren..dat doen ze niet..bij de gedachte alleen al loopt het dun door de broek bij de Jettens van deze wereld.
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:42:56 #64
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:45:21 #65
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186379356
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
pi_186379402
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:45 schreef speknek het volgende:
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
Salafisme bedoel je? Haatpredikers zullen toch altijd wel hun weg vinden.. bovengronds of ondergronds.
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:50:43 #67
54837 nixxx
NIET broer van TD
pi_186379432
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:10 schreef gombro het volgende:

[..]

Is misschien wel nooit zo makkelijk geweest: sinds het eind van het Kalifaat lopen er honderden doodsverachtende en statenloze jihadi's in het wild rond die verder nergens heen kunnen en een leuke laatste klus zoeken.
Denk niet dat er veel Sri lankanen in Syri en Irak waren?
Maar nu in Europa en Midden-Oosten en Noord-Afrika geen gebrek nee..
ik ben niet gek.. ik ben volstrekt niet gek, ik ben helemaal niet gek... ik ben een nagemaakte gek
gooi alles weg neem een besluit, doe als het moet alles opnieuw
  dinsdag 23 april 2019 @ 13:56:07 #68
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186379504
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:48 schreef Pleun2011 het volgende:

[..]

Salafisme bedoel je? Haatpredikers zullen toch altijd wel hun weg vinden.. bovengronds of ondergronds.
Tuurlijk, maar als het ondergronds is dan schrik je een meute 'goedbedoelende burgers' al af, en normaliseer je het taalgebruik in de tussentijd ook niet.
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:02:39 #69
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_186379570
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Tuurlijk, maar als het ondergronds is dan schrik je een meute 'goedbedoelende burgers' al af, en normaliseer je het taalgebruik in de tussentijd ook niet.
Boeien, zelfreinigend vermogen onder moslims is 0. Die geven elkaar nooit aan, Al helemaal niet als hun land van herkomst niet moslim is. PFFFFT.
pi_186379594
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:03 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Mwoah... Ik denk dat de Brendon T's nog wel op n of twee handen te tellen zijn.. het aantal zelfmoordaanslagen niet meer. En als het niet de schuld is van de Brendon T's dan is het in hun ogen wel de schuld van Westerse regeringen die zich bemoeien in Islamitische landen en als die het niet zijn dan is het wel de schuld van ongelovigen die daar op vakantie gaan of of of. etc etc

Zoals ik net zei denk ik dat het in dit geval makkelijk wijzen is naar Christchurch, maar ik geloof gewoon niet dat dat de werkelijke reden is. Dit is te groot om in zo'n korte tijd voor elkaar te krijgen.
Ik geloof ook niet dat Christchurch hier iets mee te maken heeft. Radicale moslims verzinnen altijd wel een smoes voor het doden van onschuldige burgers.
ROBODEMONS..................|:(
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:06:46 #71
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_186379601
barack-obama-easter-worshippers-tweet.jpg

quote:
Easter worshippers
Is dit een nieuwe cult? De geheime sekte der Paasaanbidders?

Men wringt zich in bochten om het woord christenen maar te vermijden. Dankzij de VS zijn in 20 jaar tijd de christenen massaal uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika gezuiverd. Dankzij de alom gerespecteerde families Bush en Obama. Als er ergens een Jood wordt vermoord in een islamitisch land, is het bijna reden tot een invasie, maar christenen (en andere minderheden als Yezidi's en Sji'ieten) zijn daar vogelvrij.
pi_186379640
quote:
13s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:06 schreef EdvandeBerg het volgende:
[ afbeelding ]
[..]

Is dit een nieuwe cult? De geheime sekte der Paasaanbidders?

Men wringt zich in bochten om het woord christenen maar te vermijden. Dankzij de VS zijn in 20 jaar tijd de christenen massaal uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika gezuiverd. Dankzij de alom gerespecteerde families Bush en Obama. Als er ergens een Jood wordt vermoord in een islamitisch land, is het bijna reden tot een invasie, maar christenen (en andere minderheden als Yezidi's en Sji'ieten) zijn daar vogelvrij.
Vreemde term inderdaad. Alsof christenen alleen pasen vieren.
ROBODEMONS..................|:(
pi_186379641
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:02 schreef Drugshond het volgende:

zelfreinigend vermogen onder moslims is 0. Die geven elkaar nooit aan,
We mogen hopen van wel. Want er zitten in heel Europa moslims bij de politionele diensten, ook bij recherche e.d. Kennelijk is daar weinig reden ze niet te vertrouwen.
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:13:03 #74
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_186379654
quote:
18s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:11 schreef Morrigan het volgende:

[..]

Vreemde term inderdaad. Alsof christenen alleen pasen vieren.
Net zoals moslims geen mohammedanen meer worden genoemd worden, ze aanbidden Allah maar niet Mohammed.
pi_186379677
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:48 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Zo werkt de wereld niet. Bijzonder naeve linkse stellingname ook.
In Rusland en vooral China doet men goed hun best om de radicale islam te heropvoeden. :D
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:16:52 #76
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_186379687
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:11 schreef gombro het volgende:

[..]

We mogen hopen van wel. Want er zitten in heel Europa moslims bij de politionele diensten, ook bij recherche e.d. Kennelijk is daar weinig reden ze niet te vertrouwen.
Je hebt zelf ook google.
https://www.volkskrant.nl(...)-corruptie~b1c0b945/

Ik ben hier niet om jouw huiswerk te doen.
pi_186379717
quote:
Hm. Ik moet toegeven: dat artikel is wel effe schrikken....
of zien ik dat weer verkeert....
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:38:36 #78
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_186379915
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 12:32 schreef gombro het volgende:

[..]

Ik had begrepen dat Tarrant niet tegen dat geweld moordde maar tegen de wereldwijde moslimmigratie en islamisering.
Zou er sprake zijn van systematisch moslimgeweld in westerse landen zonder de aanwezigheid van moslims, immigratie en islamisering in westerse landen?
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:44:54 #79
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_186379987
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:45 schreef speknek het volgende:
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
''Laten we toch gewoon alles verbieden wat radicaal is. Maar laten we ajb de bronnen die deze radicaliteit aanwakkert ongemoeid, want respect enzjeweettoch''.

:')
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:46:59 #80
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_186380009
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 13:45 schreef speknek het volgende:
Gewoon radicale islam en radicaal rechts verbieden ja toch.
Met welke reden laat je radicaal links weg?
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:55:25 #81
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380118
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:46 schreef Oostwoud het volgende:

[..]

Met welke reden laat je radicaal links weg?
Recent geen grote terreuraanslagen op onschuldigen gepleegd?
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:56:20 #82
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380132
quote:
4s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:44 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

''Laten we toch gewoon alles verbieden wat radicaal is. Maar laten we ajb de bronnen die deze radicaliteit aanwakkert ongemoeid, want respect enzjeweettoch''.

:')
Oh ja alles wat radicaliteit aanwakkert, dat is geen glijdende schaal totaan de halve bevolking in werkkampen plaatsen.
  dinsdag 23 april 2019 @ 14:57:44 #83
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380149
Het valt in ieder geval op dat de hypocrisieschreeuwers in een kramp schieten op het moment dat er wel consistentie geleverd wordt.
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:04:46 #84
471590 Oostwoud
Remigratie-activist
pi_186380258
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:55 schreef speknek het volgende:

[..]

Recent geen grote terreuraanslagen op onschuldigen gepleegd?
Daar is dan ook weinig reden toe, radicaal links mag tevreden zijn met hoe het gaat in de wereld:
Natiestaten brokkelen af, grenzen vervagen.
Het 'koloniale, patriarchale' westen verliest zijn volkeren, zijn culturen aan massaimmigratie en islamisering.
Allerlei genderonzin is bon ton geworden.

Enkel de anti-kapitalisten hebben iets te kniezen, of de mensen die vinden dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Wat recent is, is maar betrekkelijk. Waar leg jij de grens? Als er iets ernstigs is gebeurt in 1979 dan is dat te lang geleden, maar is het van 1980 dan is het nog wel relevant?

Wat noem je bovendien een grote aanslag? Sri Lanka was in verhouding een veel grotere aanslag dan Christchurch.

quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Oh ja alles wat radicaliteit aanwakkert, dat is geen glijdende schaal totaan de halve bevolking in werkkampen plaatsen.
Je bedoelt zoals radicaal links? Ooit van de goelag gehoord of van de Holodomor?

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:57 schreef speknek het volgende:
Het valt in ieder geval op dat de hypocrisieschreeuwers in een kramp schieten op het moment dat er wel consistentie geleverd wordt.
Jij bent juist totaal niet consistent.
Ik ben blank en dus ben ik niet wit.
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:12:40 #85
251549 SpaceOddity
Allah is gay.
pi_186380368
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:56 schreef speknek het volgende:

[..]

Oh ja alles wat radicaliteit aanwakkert, dat is geen glijdende schaal totaan de halve bevolking in werkkampen plaatsen.
Nee okee, laten we het wel even aan jou over om te bepalen welke vorm van radicale waanzin we gaan verbieden. Top. ^O^
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_186380388
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 14:55 schreef speknek het volgende:

[..]

Recent geen grote terreuraanslagen op onschuldigen gepleegd?
Ah kijk, we zijn Fortuyn al officieel vergeten.
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:15:06 #87
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380403
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:04 schreef Oostwoud het volgende:
Daar is dan ook weinig reden toe, radicaal links mag tevreden zijn met hoe het gaat in de wereld:
Natiestaten brokkelen af, grenzen vervagen.
Het 'koloniale, patriarchale' westen verliest zijn volkeren, zijn culturen aan massaimmigratie en islamisering.
Allerlei genderonzin is bon ton geworden.
:')
quote:
Enkel de anti-kapitalisten hebben iets te kniezen, of de mensen die vinden dat het allemaal niet snel genoeg gaat.

Wat recent is, is maar betrekkelijk. Waar leg jij de grens? Als er iets ernstigs is gebeurt in 1979 dan is dat te lang geleden, maar is het van 1980 dan is het nog wel relevant?

Wat noem je bovendien een grote aanslag? Sri Lanka was in verhouding een veel grotere aanslag dan Christchurch.
[..]

Je bedoelt zoals radicaal links? Ooit van de goelag gehoord of van de Holodomor?
Natuurlijk zeg ik recent en zeg ik terrorisme. Als we het gaan oprekken naar atrociteiten door de staat (goelag, holodomor, culturele revolutie, year zero, etc) kunnen we daar ook aan toevoegen politionele acties, preemptive strikes, een paar honderd jaar kolonialisme, slavernij, Tibet, Rohingya, etc. Hij die zonder zonde is werpe de eerste steen. We moeten iets praktisch werkbaars houden. Dan hebben we een hele reeks Salafistische en een paar high profile extreem-rechtse aanslagen. Als je vindt dat extremistisch gedachtegoed dat tot grote terreuraanslagen leidt aan banden gelegd moet worden, heb je daar de aangewezen kandidaten.

quote:
Jij bent juist totaal niet consistent.
Jawel en jij kan niet dealen.
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:16:00 #88
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380414
quote:
4s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:12 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Nee okee, laten we het wel even aan jou over om te bepalen welke vorm van radicale waanzin we gaan verbieden. Top. ^O^
Deze jijbak werkt niet zo goed als je denkt.
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:16:15 #89
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380417
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:14 schreef AToontje87 het volgende:

Ah kijk, we zijn Fortuyn al officieel vergeten.
Nee hoor en jij kan niet lezen.
  dinsdag 23 april 2019 @ 15:17:34 #90
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186380430
Maar goed, ik snap dat jullie culturele Marxisten maar wat graag voor radicale moslims in de bres springen dat ze hun gedachtegoed kunnen verspreiden, dus ik laat het hier maar bij.
pi_186380452
quote:
Vlag halfstok vanwege terreuraanslagen Sri Lanka
Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de islamitische terreuraanslagen in Sri Lanka, waarbij 310 mensen onder wie drie Nederlanders omkwamen, hangt de vlag van dat land halfstok op het stadhuis in Rotterdam.
https://www.ad.nl/rotterd(...)-sri-lanka~aa92db6b/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186381038
Was IS niet verslagen?
"Life doesn't start fair, but with hard work and effort it ends fair" -Louis Rossman
pi_186381147
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 april 2019 15:57 schreef Elan het volgende:
Was IS niet verslagen?
Nee joh..ze hebben alleen geen territorium meer.

Overigens denk ik dat de manier waarop westerse media en politici de Islam behandelen (met fluwelen handschoenen) de haat tegen Islam alleen maar in de hand werkt.
pi_186381165
BreakingNLive twitterde op dinsdag 23-04-2019 om 13:22:11 BREAKING: ISIS claims responsibility for Sri Lanka attacks. Death toll reaches 321. reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  dinsdag 23 april 2019 @ 16:23:49 #95
8369 speknek
(((Globali$t)))
pi_186381432
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
pi_186381509
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:23 schreef speknek het volgende:
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Valt weinig over te zeggen. In 2008 had je een goedgeorganiseerde terroristische aanslag in Bombay en die groep kwam uit Pakistan. Dus Al Qaeda..zou me verbazen. ISIS geloof ik ook niet direct.
pi_186381729
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:23 schreef speknek het volgende:
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Daar zat ik ook aan te denken, maar ISIS probeert natuurlijk zo veel mogelijk te claimen om relevant te blijven.
ROBODEMONS..................|:(
pi_186382048
De NOS rectificeert een eigen bericht: 'Moslimgroep krijgt schuld aanslagen', is aangepast naar
"Moslimgroep pleegde aanslagen”.

https://over.nos.nl/nieuw(...)ri-lanka-was-onjuist
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_186382269
Sri Lanka bombings were retaliation for Christchurch shooting, defense minister says

“Extremist group named National Thawheed Jamaath carried out Sunday's terror attacks in response to terror attacks in Christchurch," the official said.


https://www.nbcnews.com/n(...)inister-says-n997391
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
pi_186382330
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2019 16:23 schreef speknek het volgende:
Wel apart, al die gesynchroniseerde bommen lijkt meer op Al Qaeda dan ISIS, zo georganiseerd zijn ze nog niet geweest (of het moet Parijs geweest zijn), en dat nadat hun kalifaat was ingestort. Alhoewel er deze keer ook een rijke Srilankees bij betrokken was?
Wereldwijd groeien ze nog steeds , ondanks dat hun invloed in het midden oosten is afgenomen
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')