abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 18 februari 2019 @ 14:01:19 #1
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185083715
Vervolg van : F&F / Cayok & Chester, Diesel & Pepe, en Blackie

Een probleempje bij mijn provider zorgde ervoor dat alle plaatjes uit mijn voorgaande topics niet meer zichtbaar waren. "www.mvdejong.luna.nl" bestond niet meer, alleen "mvdejong.luna.nl"; na wat overleg met mijn provider is ook de "www"-versie weer levend. Wat nog blijft is dat het certificaat niet klopt, dat is alleen geldig voor de korte versie, dus je krijgt een beveiligings-klacht, en dan moet je een uitzondering toevoegen (voor de hele https://www.mvdejong.luna.nl).

Maar nu kan ik weer verder met het reilen en zeilen van het vijftal, ik zal binnenkort wat recentere foto's toevoegen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 14:16:37 #2
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185083995
Elke winter is weer de vraag : hoe gaat Blackie om met de noodzaak om binnen te slapen ? Ook eind vorig jaar bleek dat een temperatuur van onder de 10o haar deed besluiten dat een kwartet katers toch te verkiezen was boven een nachtje buiten. Maar deze winter heeft ze duidelijk geaccepteerd dat dit haar huis is : ze bleef veel langer binnen liggen dan "noodzakelijk" was om op te warmen, en ze komt nu ook vaker binnen slapen terwijl het buiten best uit te houden is. Zo is ze afgelopen zaterdag, met temperaturen overdag van boven de 10o, twee keer naar binnen gelopen om daar een half uur tot een uur in een mandje te duiken.

Ze had tot een week geleden de gewoonte om in de loop van de avond naar binnen te komen, en zich dan op het salon-tafeltje tegen mijn kuiten te nestelen, en daar bleef ze slapen, ook als ik naar bed ging. Pas in de loop van de ochtend ging ze naar buiten, om dan weer binnen te komen als ik ging ontbijten en wat vleeswaar ronddeelde. Maar ik ben momenteel elke woensdag-avond op een examen-training, en ik maak ook wel mee dat als ik rond 11 uur 's avonds thuiskom, ze achter het raam op met zit te wachten.

De laatste dagen loopt ze vaker 's avonds laat nog buiten, en als ze dan naar binnen komt loopt ze de trap op om bij me op bed te slapen, tot ergens tussen 4 en 5 uur.

Ik hoor de laatste weken wel wat vaker de diepe keelgrom die ze opzet als de spanning met de katers oploopt, maar dat is een gevolg van haar vele binnenzijn, en de opkomende lente waardoor de heren wat speelser worden, ook naar haar toe. In tegenstelling tot voorgaande jaren is dat voor haar ook geen reden meer om direct naar buiten te vluchten.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 14:56:21 #3
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185084614
Oud&nieuw was echt naar dit jaar. Zoals gewoonlijk werkte ik die dag thuis, zodat ik rond 3 uur 's middags de kattenluiken kon afsluiten (en er een plankje voorhangen om te voorkomen dat ze in paniek op volle snelheid erdoorheen vlogen, zoals Chester een keer presteerde in het vorige huis van Blackie).

De heren waren allevier binnen, maar Blackie niet. Na een half uurtje ben ik toch even in het parkje bij de volgende flat gaan kijken, en ze kwam daar mauwend uit de struiken, dus ze stond vermoedelijk te wachten tot het geknal even minder werd om naar huis te komen. Nu kon ze gewoon met me oplopen.

Zoals te verwachten kropen Diesel en Chester eind van de dag onder de bank, Pepe begin van de avond en Cayok rond een uur of 9. Alles leek onder controle, zelfs toen Cayok bij de eerste knallen na middernacht onder de bank vandaan kwam en klagelijk begon te mauwen; dat kenden we ook al van de vorige jaren. Alleen : dit keer slaagde hij erin om binnen 15 seconden het plankje voor het kattenluik weg te slopen, en dwars door het gesloten kattenluik naar buiten te breken.

Natuurlijk gingen we direct op zoek, maar zonder resultaat. Toen het geknal afgelopen was, rond half 3, zijn we nog eens 3 kwartier aan het rondlopen en roepen geweest, maar nog steeds niets. Ik heb toen de kattenluiken weer opengezet (voor zover dat nog nodig was) voor de andere katten, en we zijn naar bed gegaan met het idee dat de volgende dag een lange zoektocht zou gaan opleveren. Ik had nog een beetje hoop, omdat waar een hond in paniek zou blijven rennen, een kat vrij snel tot de conclusie komt dat hij (of zij) beter kan onderduiken en afwachten.

Ik ben 's nachts nog een paar keer wakker geweest, en ging dan even kijken of meneer toevallig binnen was gekomen. Om half 8 was ik weer wakker, en hoorde een kat de trap oplopen. En mijn gehoor had het goed, het was de oude man Cayok die op zolder wilde gaan eten. Zucht. Hij is vrij kort achter elkaar naar zolder gegaan, dus hij was vermoedelijk tot na 7 ergens weggekropen, en was net weer binnen. Hij is de rest van de dag wel eerst wat schuchter, en later wat extra aanhalig geweest, maar hij lijkt er geen echte problemen van overgehouden te hebben.

In december komen er aanmerkelijk robuustere planken voor de kattenluikjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 16:39:31 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185086334
Dan slaap je niet goed hè? Ik herken het van toen ik nog thuis woonde, één van de katten « verdween » ook weleens in de avond de 31e. Een hoop stress...
  maandag 18 februari 2019 @ 16:26:42 #5
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185086416
Het
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 16:23 schreef Prego het volgende:
Dan slaap je niet goed hè? Ik herken het van toen ik nog thuis woonde, één van de katten « verdween » ook weleens in de avond de 31e. Een hoop stress...
Nee, en zeker niet als hij temidden van al het vuurwerk uit weet te breken.
Gelukkig is hij weliswaar vrij schrikachtig, maar heeft hij dat naar mijn inschatting geleerd op straat; het lijkt erop dat hij ook deze situatie "streetwise" heeft aangepakt.
En de komende oudjaar gaat hem dit niet meer lukken, het worden nu niet meer houten plankjes aan oogjes opgehangen, maar stevig balken die geborgd worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 16:38:52 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185086622
Fijn, meer avonturen van de groep *O* ik lees weer mee!
Gek? kan je dat eten?
  maandag 18 februari 2019 @ 16:38:28 #7
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185086632
Het vijftal is ook nog steeds druk bezig om alles wat leeft en groeit in de buurt onder controle te houden. Muizen, en kleine ratten, zijn daarbij nog steeds de bulk van wat er in en om mijn huis wordt afgeleverd.

Blackie heeft 2 jaar geleden op 2 opeenvolgende dagen een piepjong konijntje weten te vangen. Ondertussen heeft Pepe tweemaal een volwassen (wild) konijn buitgemaakt. De eerste keer kwam hij tegen mijn bedtijd ermee binnen, toen heb ik hem zijn gang laten gaan, en kon de volgende ochtend het beest, minus de kop, opruimen.

Een half jaartje geleden was ik op een zondag-avond laat beneden voor eten, en telde buiten snel 4 katten, alleen Pepe was buiten zicht. Ik vond hem door af te gaan op wat geluiden in mijn voortuin, waar ik Pepe aantrof, met zijn kaken om de nek van een konijn dat nog net een paar laatste stuiptrekkingen maakte. Ik ben toen eten voor de rest, en mijzelf, gaan klaarzetten, en toen ik 3 kwartier later weer ging kijken zat hij zichzelf net te wassen, terwijl er alleen nog 2 pootjes overwaren. Die heeft Blackie toen opgepeuzeld, zodat ik niets in de kliko hoefde te gooien (ik heb in het halletje een handschoen liggen die alleen maar dient voor het opruimen van karkassen). Pepe is de rest van de avond wel heel loom geweest, ook toen ik naar de singel liep duurde het 5 minuten voordat hij volgde. Ook voor een kater van 8 kg is een volwassen konijn wel een behoorlijke maaltijd.

Maar hij moet dat halfdode beest toch meer dan 100 meter naar zijn thuis-basis hebben versleept, want konijnen zitten niet vlakbij.

Het kan nog leuk worden, want er zit bij de singel een blauwe reiger die denkt katten te kunnen intimideren, en Pepe negeerde dat de keren dat ik het zag. Als dat beest een keer te brutaal wordt denk ik dat die reiger ook op het menu komt.

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 17:18:26 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 20:55:46 #8
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185092306
Ha tof, je bent weer begonnen met de avonturen van je katten!
*O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 18 februari 2019 @ 22:12:04 #9
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_185094471
Reiger stond in de middeleeuwen ook bij mensen op t menu. :D

Ik heb jullie gemist. :@
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 19 februari 2019 @ 02:43:04 #10
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_185097518
Mooi die verhalen weer te zien... om zo mee te leven met 'jouw' kattenlevens.
Ik heb er zelf ook 4 (allemaal katers nu, het meisje is helaas gestorven, en een kater is er bijgekomen sinds mijn moeder en mijn vader overleden zijn).

Het lijkt mij wel een interessante gedachte als alle kattenliefhebbers hier op Fok hun katten voorstellen in een voorstellingstopic. Om de karakters (etc) kunnen te leren kennen van de katten waarover we het allemaal hebben. Gewoon als naslagwerk voor degenen die dit alles willen volgen, zoals bij jou.

Kortom gewoon de achtergrond van onze gemeenschappelijke katten, hun karakter etc.
Gewoon voor alle F&F kattenliefhebbers over hun eigen katten.
En natuurlijk kan er ook zo'n topic over honden (e.d.) geopend worden.

Ja, ik kan zelf ook zo'n topic voor mijn katten openen... maar voor we het weten zijn het er straks 30 topics.
Dus samenwerking heeft zo z'n voordelen. ;)
pi_185099774
He, wat een fijne verrassing dat het topic weer open is!
We have far more in common than that which devides us..
pi_185101064
Oh kijk ze zijn er weer!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_185114097
Wat heerlijk om weer over je vijftal te lezen!
  donderdag 21 februari 2019 @ 15:21:02 #14
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185148128
Het lijkt niet logisch, maar een van de problemen met jagende katten zijn muizen in huis. Mijn jongens nemen hun prooi graag mee naar binnen, maar dat wil nog wel eens tot gevolg hebben dat ze na een tijdje spelen genoeg hebben van een muis die nog niet dood is.

Het is al vervelend als een half-dode muis zich aan de meute weet te onttrekken, en achter een kast dood gaat. Maar die stank duurt maar een paar dagen, als het al niet warm genoeg is dat de muis eerder mummificeert dan verrot.

Ik heb eind vorig jaar echter tweemaal een probleem gehad met een muis die een tijd in mijn huis heeft geleefd. Ze hadden zich aanvankelijk verstopt in het inwendige van de koelkast, en konden vanuit die schuilplaats, als de katten van huis waren, makkelijk bij het klaarstaande droogvoer komen. Daarvan legden ze ook op meerdere plaatsen een voorraadje aan. Echter, na een paar dagen beginnen de sanitaire gewoonten van muizen je huis redelijk onleefbaar te maken.

De eerste is het huis ontvlucht toen ik de koelkast naar voren trok. Ik heb toen zo goed als mogelijk de gaten waar dat beest zich verstopte met kippengaas gedicht. Ik maakte toen alles goed schoon, en dacht van het probleem af te zijn. Echter, na een paar dagen stonk het nog meer, en het bleek dat een plastic constructie, waarvan ik dacht dat het een open rekje was dat de motor moest vastzetten, feitelijk van onderen dicht was, en dus een reeks bakjes vormde. Elk bakje was gevuld met een laag muizen-urine, waarin de muizen-keutels dreven. Dat maar grondig schoongemaakt, waarna ik een tijdje weer in een fris huis woonde.

Het probleem trad echter weer op, en het bleek dat de volgende muis nog steeds een mogelijkheid had gevonden om in de achterkant van de koelkast te trekken. Ik heb toen de zaak weer goed schoongemaakt, en er nu een geperforeerde aluminium plaat tegen gemonteerd. In dit geval was de muis echter niet het huis ontvlucht, maar was vanuit de open keuken de woonkamer ingevlucht, en had zich achter wat kastjes had weten te nestelen, waar zelfs behang werd verscheurd om een nestje te bouwen. Het beest verjaagd (dat was een hele vette muis), schoongemaakt en de opening die voor de plint bedoeld was precies pas gemaakt.

Ik dacht dat ik de muis kwijt was, maar helaas, hij of zij was weer naar een andere reeks kasten uitgeweken, dus ik kon weer aan de gang. Nu zijn niet alleen de openingen voor de plinten dichtgemaakt, maar ik heb de achterkant van alle kasten (onder de onderste plank) ook dichtgemaakt zodat er ook geen plek meer is om te wonen, zelfs als een muis achter de kast weet te komen.

Het genoegen om je huis binnen te lopen en het stinkt er niet naar muis ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185165887
Ik moet wel lachen om je verhaal. Heel veel Tommies en nog is één Jerry ze te slim af
We have far more in common than that which devides us..
pi_185192285
Leuk je bent weer terug. ^O^
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:46:52 #17
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_186827764
Blackie is steeds vaker binnen te vinden, ook als de weersomstandigheden het niet nodig maken. Soms staat ze 's ochtends al voor de deur van de badkamer te jengelen dat ze te lang moet wachten op het rondje vleeswaar. Gisteren ook weer, en toen we samen naar beneden liepen lag er een dikke muis in het halletje. Die heeft ze dus, via de huiskamer, daar gebracht om er mee te spelen; vermoedelijk dacht ze dat in de huiskamer de heren ook met haar prooi zouden willen spelen. Tot voor kort bleef ze buiten met haar prooi, maar blijkbaar is binnen toch veiliger (of warmer ?). Overigens lag in de huiskamer ook een prooi : een meerkoet-kuiken, vermoedelijk van Pepe.

Ze blijft ook proberen op betere voet te komen met de heren, en er komt soms wat respons. Vorige week stond ze weer neusje te snuffelen met Cayok, en probeerde hem een kopje te geven. Hij beantwoordde dat met een kopje waarbij hij ook zijn hele lijfje inzette, dat was toch wat veel voor haar (qua gewicht scheelt het niet zo veel, maar hij staat wel wat hoger op zijn pootjes).

Alleen Diesel vertrouwt het nog niet, hij is nog steeds bang dat kopjes-geven uitmondt in meppen, terwijl zij het juist met hem blijft proberen uit respect voor zijn leiders-positie.

Met Pepe gaat het ook goed, ze is op haar gemak in zijn buurt. Maar ze weet nu ook dat meppen geen goed idee meer is, hij pikt het niet meer en mept terug. En dat is met 8 tegen 4 kg best indrukwekkend, maar ze accepteert de "correctie" zonder bang voor hem te zijn.

En wat ook merkbaar is dat ze wat toleranter is bij gepeuter aan haar lijfje. Ik heb nog nooit zoveel teken moeten plukken, uit allemaal, maar waar Blackie daar vroeger moeilijk over deed, heb ik er nu al een keer drie achter elkaar kunnen lostrekken zonder dat ze begon te tegen te spartelen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:47:58 #18
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_186827787
Wijzg, niet quote ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_186829927
Wat fijn dat ze wat meer op haar gemak wordt. Dat moet voor haar ook een stuk fijner zijn.
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 23 februari 2020 @ 11:20:28 #20
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191642739
Blackie liet deze herfst zien definitief gesettled te zijn : toen ze eenmaal door de dalende temperaturen weer binnen ging slapen, bleef ze dat ook doen als de temperaturen dat helemaal niet nodig maakten. Ze ging ook vaak demonstratief midden in de kamer liggen, en negeerde de voorbijlopende katers, ze draaide zelfs niet haar oortjes als er eentje vlak achter haar langs liep. En ik betrapte haar erop dat ze soms opzettelijk dichter bij Pepe ging liggen, ze leek iets van een band te krijgen met de kater die meer dan het dubbele van haar gewicht was.

Helaas, vrijdag-ochtend is ze onder een metro terechtgekomen, ik zal het verder zonder haar moeten doen.

Slaap zacht, prinsesje.

Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_191642801
Ogh wat verdrietig. Net nu ze op haar plekje was geland. Sterkte.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_191643010
Sterkte mvdejong ;(
pi_191644001
Ach wat sneu. Hopelijk heeft ze niet hoeven lijden. Sterkte
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 23 februari 2020 @ 13:03:26 #24
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_191644067
Wat erg... ;( Veel sterkte. Gelukkig heeft ze iig wél een hele fijne tijd bij jullie gehad.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 23 februari 2020 @ 14:10:30 #25
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191644986
Bedankt allemaal.

Ik denk niet dat ze geleden heeft, een metro is vrij definitief. En als ze alleen gewond was geweest, was ze wel weggekropen in het struikgewas dat aan alle kanten om het metro-spoor aanwezig is, en hadden ze haar niet zo snel gevonden. Ze moet door een van de eerste metro's geraakt zijn, anders was ze wel voor 7 uur in de buurt van huis geweest voor haar rondje vleeswaar, en ik werd begin van de ochtend al gebeld door de Dierenambulance "na een melding overleden kat". En dan moesten ze haar nog ophalen, scannen, en de chip-gegevens opvragen om te vinden waar ze thuishoorde.

Maar ik begin er nu achter te komen hoeveel van mijn dagelijkse routine alleen maar was ontstaan om Blackie binnen te krijgen en te houden.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_191645005
Och wat sneu. Veel sterkte!

Merk je nog iets aan de katers?
  zondag 23 februari 2020 @ 14:16:39 #27
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191645078
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 14:12 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Och wat sneu. Veel sterkte!

Merk je nog iets aan de katers?
Nee, maar die relatie was volgens mij nog niet sterk genoeg. Het meeste contact was 's avonds bij het eten (waar ze zonodig de koppen van de veel grotere katers wegduwde uit de bakjes waaruit zij op dat moment wilde eten), maar het is vaak genoeg voorgekomen dat ze pas later binnenkwam. Pepe was nog meer tolerant tegenover haar, dan dat hij een band richting haar opbouwde.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zondag 23 februari 2020 @ 17:29:57 #28
7446 Pippi
Crazy cat woman
pi_191648951
Ahh, wat sneu.
Prinses Blackie is niet meer...
Hoe oud is zij uiteindelijk geworden?
  zondag 23 februari 2020 @ 19:41:13 #29
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191651409
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 17:29 schreef Pippi het volgende:
Ahh, wat sneu.
Prinses Blackie is niet meer...
Hoe oud is zij uiteindelijk geworden?
Een jaartje of 10. Ze heeft een kleine 2 jaar geleefd in de groep waar ze geboren is, daar is ze toen uit weggevlucht. Daarna heeft ze een 2-3 luxe jaartjes als enige kat bij een ouder echtpaar geleefd, maar die verhuisden naar een 9e verdieping. Daarna ben ik 6 jaar bezig geweest haar duidelijk te maken dat mijn katers lief zijn, hoewel dat alleen de eerste 2 jaar echt veel moeite kostte. En dat lukte, de laatste maanden kwam ze zelfs door het kattenluik naar binnen, terwijl ze daarvoor alleen maar door de kier van de voordeur wilde (het lattenluik komt uit op het stukje huiskamer waar altijd wel wat katers te vinden zijn). Overigens was veel van haar afkeer van mijn katers wel aanstellerij.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 22 december 2020 @ 20:33:24 #30
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_196889551
Terwijl de corona mij niet veel problemen bezorgt (ik kan net zo goed vanaf huis werken, en mijn belangrijkste hobby is fietsen, in mijn eentje) is 2020 toch ook voor mij een vrij beroerd jaar geworden. Nadat ik in februari Blackie ben kwijtgeraakt, heb ik onlangs de jongste kater uit de groep, Chester, op een leeftijd van iets van 9 jaar, moet laten inslapen vanwege een gezwel in zijn borst. Als dat al operabel was geweest, waren we daar te laat voor geweest omdat hij in nog geen 2 maanden van 5.7 naar 4.05 kg was afgevallen (na het eerste bezoek aan de dierenarts heb ik hem een maand lang niet kunnen aanraken).


En net als Blackie begon hij ook net een positieve ontwikkeling door te maken. Hij vond aanhalen altijd best lekker, maar durfde daar niet om te vragen. Als ik thuiskwam liep hij altijd mijn richting op (respect tonen aan de leider van de groep), maar sloeg op een dikke meter dan haaks af. En zowaar is hij de afgelopen zomer soms spontaan op me af komen lopen voor een krabbel.

Drie is te weinig, dus in januari ga ik er weer eentje bijnemen, en dat zal wel weer interessant worden, omdat ik toch voor een probleem-kat ga. Er zitten zoveel katten in asiels die voor de gemiddelde kattenbezitter niet geschikt zijn, omdat ze te bang zijn. Ik ga voor een exemplaar dat ik voorzichtig moet overtuigen dat de wereld niet zo slecht is; en eventueel aanvaarden dat het geen kroelbeestje wordt.

[ Bericht 2% gewijzigd door mvdejong op 22-12-2020 21:06:32 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_196889973
Aaww knuffel.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_196891770
Wat verdrietig, heel veel sterkte.

Hopelijk ga je dan ook weer wat vaker updates posten ik vind ze altijd erg leuk O-)
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 22 december 2020 @ 21:58:42 #33
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_196891900
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 21:53 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wat verdrietig, heel veel sterkte.

Hopelijk ga je dan ook weer wat vaker updates posten ik vind ze altijd erg leuk O-)
Tja, na 7 jaar gebeurt er niet zoveel spannends meer, en zeker niet omdat Blackie net wegviel toen haar relatie met de katers veel positiever leek te worden,

Maar de nieuweling zal dit topic wel weer wat leven inblazen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_196891956
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 21:58 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Tja, na 7 jaar gebeurt er niet zoveel spannends meer, en zeker niet omdat Blackie net wegviel toen haar relatie met de katers veel positiever leek te worden,

Maar de nieuweling zal dit topic wel weer wat leven inblazen.
Alleen foto's is ook goed :+ Nee voel je niet verplicht. Vind het gewoon een leuk topic.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_196892203
Fijn om weer iets van je te lezen, al is de aanleiding zo verdrietig.
Zou het kunnen dat Chester door het thuiswerken aanhankelijker was geworden, alleen maar thuis ipv steeds thuiskomen (merk ik hier wel)
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 22 december 2020 @ 22:20:30 #36
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_196892367
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 20:33 schreef mvdejong het volgende:
Terwijl de corona mij niet veel problemen bezorgt (ik kan net zo goed vanaf huis werken, en mijn belangrijkste hobby is fietsen, in mijn eentje) is 2020 toch ook voor mij een vrij beroerd jaar geworden. Nadat ik in februari Blackie ben kwijtgeraakt, heb ik onlangs de jongste kater uit de groep, Chester, op een leeftijd van iets van 9 jaar, moet laten inslapen vanwege een gezwel in zijn borst. Als dat al operabel was geweest, waren we daar te laat voor geweest omdat hij in nog geen 2 maanden van 5.7 naar 4.05 kg was afgevallen (na het eerste bezoek aan de dierenarts heb ik hem een maand lang niet kunnen aanraken).

[ afbeelding ]
En net als Blackie begon hij ook net een positieve ontwikkeling door te maken. Hij vond aanhalen altijd best lekker, maar durfde daar niet om te vragen. Als ik thuiskwam liep hij altijd mijn richting op (respect tonen aan de leider van de groep), maar sloeg op een dikke meter dan haaks af. En zowaar is hij de afgelopen zomer soms spontaan op me af komen lopen voor een krabbel.

Drie is te weinig, dus in januari ga ik er weer eentje bijnemen, en dat zal wel weer interessant worden, omdat ik toch voor een probleem-kat ga. Er zitten zoveel katten in asiels die voor de gemiddelde kattenbezitter niet geschikt zijn, omdat ze te bang zijn. Ik ga voor een exemplaar dat ik voorzichtig moet overtuigen dat de wereld niet zo slecht is; en eventueel aanvaarden dat het geen kroelbeestje wordt.
Sterkte! En tof dat je straks weer voor een probleemkat gaat O+

En tof dat je dan weer wat vaker gaat posten ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 22 december 2020 @ 22:34:38 #37
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_196892855
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 22:12 schreef Kaatje1 het volgende:
Fijn om weer iets van je te lezen, al is de aanleiding zo verdrietig.
Zou het kunnen dat Chester door het thuiswerken aanhankelijker was geworden, alleen maar thuis ipv steeds thuiskomen (merk ik hier wel)
Ik denk niet dat het thuiswerken veel uitmaakte. De heren komen 's ochtends binnen, en liggen dan tot het einde van de middag te slapen. Slechts heel af en toe krijg ik er eentje langs terwijl ik op zolder werk. Ik denk dat Chester eindelijk voldoende (zelf)vertrouwen had opgebouwd. Net zoals ik nu Cayok met twee handen kan aanhalen, wat twee jaar geleden nog tot een paniek-aftocht leidde.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_196893071
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 22:34 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het thuiswerken veel uitmaakte. De heren komen 's ochtends binnen, en liggen dan tot het einde van de middag te slapen. Slechts heel af en toe krijg ik er eentje langs terwijl ik op zolder werk. Ik denk dat Chester eindelijk voldoende (zelf)vertrouwen had opgebouwd. Net zoals ik nu Cayok met twee handen kan aanhalen, wat twee jaar geleden nog tot een paniek-aftocht leidde.
Ik werk waar de katten ook slapen, en zeker de bange komt regelmatig even kijken op het beeldscherm, heel dicht bij mij.
Vond jouw verhalen altijd zo bemoedigend, bij jou kwam het goed, zo hield ik hoop ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_198136751
Kick. Hoop dat TS snel een nieuwe kat mag verwelkomen.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:43:51 #40
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199354436
Het heeft even geduurd, maar binnenkort gaat de teller weer omhoog ! Het probleem is dat ik altijd eventjes na wil denken als ik op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl een potentiele kandidaat zie, en dat die dan vaak al besproken is als ik wil reageren. Driemaal op tijd gereageerd, de eerste keer was op een poes die ze toch samen met 2 andere wilden plaatsen, de tweede keer een koppel die kat-sociaal naar elkaar waren, maar niet naar andere katten. De derde keer had ik gereageerd op 4 potentiele kandidaten in het asiel in Vlaardingen, en binnen een paar uur kreeg ik een telefoontje over Onyx. Dit is de foto zoals die op de site stond :Het is een kater van een jaar of 2, die in een soort katatonische toestand op straat is aangetroffen. Er bleek geen medische reden te zijn, dus dat was pure paniek. Ze hadden heel weinig informatie over hem, omdat hij alleen maar in een hoekje verstopt zit, en geen contact wil. Hij heeft wel interesse getoond in een jong poesje dat los in de kamer loopt (hij zit in een grote kooi, met daarin weer een houten hokje), dus ze hadden het idee dat hij wel met andere katten om zou kunnen gaan, zeker met zo'n super-sociale groep als de mijne. En aangezien ik met mijn heren ook 2 maanden geduld moest hebben voordat de eerste mij accepteerde, hadden ze het idee dat ik Onyx langzaam zou kunnen overtuigen dat de wereld niet zo zwart is als hijzelf.

Ik heb hem nog niet aangeraakt (ik heb hem nog niet eens helemaal in levende lijve gezien, alleen een klein stukje achterlijf in zijn hokje, en 1 oog), maar ik heb een paar maal mijn hand in zijn hokje geplaatst, wat resulteerde in blazen, en uiteindelijk grommen. Toch waren er positieve dingen :
- hij heeft geen moment aanstalten gemaakt uit te halen;
- hij heeft op een gegeven moment toch even gesnuffeld aan de plek waar mijn hand had gelegen.
Dat bevestigde voor mij het vermoeden dat het asiel ook heeft : het is een kat die mensen gewend is geweest.

Ze stelden dat hij een kat was die naar buiten moest, maar het zou ook juist kunnen zijn dat hij aanvankelijk zo verstard was omdat hij een verwende binnenkat is die onbedoeld op straat belandde, en een shutdown kreeg omdat hij daar niet mee om kon gaan.

Sommige asiels geven de kat nooit bij het eerste bezoek mee, omdat ze zowel het asiel als de nieuwe eigenaar even nog willen laten nadenken. Ik had hem wel direct mee kunnen nemen, maar het bleek dat hij woensdag nog zijn booster-injectie moet krijgen, en ik wilde hem niet meenemen om hem dan een paar dagen later al weer te moeten oppakken, in een mandje proppen en naar een dierenarts brengen voor een prik. De dames van het asiel konden die redenering volgen, dus hij zit nog in het asiel; ik ga hem donderdag ophalen. Het zal een interessante tijd worden, ik verwacht eigenlijk dat hij na een paar weken vrij abrupt een grote omslag zal maken van paniek naar vertrouwen. Maar, ik ga gewoon beginnen, en zie wel waar wij met ons tweetjes uitkomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 10-05-2021 10:50:09 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199355344
Wat fijn voor Onyx dat hij bij jou komt, met al jouw geduld met katten.
We have far more in common than that which devides us..
pi_199356678
Wat fijn voor Onyx. Ik ben erg benieuwd waar deze kat zich qua karakter in gaat ontpoppen.
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 10 mei 2021 @ 13:02:11 #43
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199356696
Fijn om te lezen, ik ga dit met warme belangstelling volgen. Ik hoop dat Onyx zich snel wat beter op zijn gemak gaat voelen.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 11 mei 2021 @ 00:20:28 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_199366735
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:43 schreef mvdejong het volgende:
Het heeft even geduurd, maar binnenkort gaat de teller weer omhoog ! Het probleem is dat ik altijd eventjes na wil denken als ik op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl een potentiele kandidaat zie, en dat die dan vaak al besproken is als ik wil reageren. Driemaal op tijd gereageerd, de eerste keer was op een poes die ze toch samen met 2 andere wilden plaatsen, de tweede keer een koppel die kat-sociaal naar elkaar waren, maar niet naar andere katten. De derde keer had ik gereageerd op 4 potentiele kandidaten in het asiel in Vlaardingen, en binnen een paar uur kreeg ik een telefoontje over Onyx. Dit is de foto zoals die op de site stond :

[ afbeelding ]

Het is een kater van een jaar of 2, die in een soort katatonische toestand op straat is aangetroffen. Er bleek geen medische reden te zijn, dus dat was pure paniek. Ze hadden heel weinig informatie over hem, omdat hij alleen maar in een hoekje verstopt zit, en geen contact wil. Hij heeft wel interesse getoond in een jong poesje dat los in de kamer loopt (hij zit in een grote kooi, met daarin weer een houten hokje), dus ze hadden het idee dat hij wel met andere katten om zou kunnen gaan, zeker met zo'n super-sociale groep als de mijne. En aangezien ik met mijn heren ook 2 maanden geduld moest hebben voordat de eerste mij accepteerde, hadden ze het idee dat ik Onyx langzaam zou kunnen overtuigen dat de wereld niet zo zwart is als hijzelf.

Ik heb hem nog niet aangeraakt (ik heb hem nog niet eens helemaal in levende lijve gezien, alleen een klein stukje achterlijf in zijn hokje, en 1 oog), maar ik heb een paar maal mijn hand in zijn hokje geplaatst, wat resulteerde in blazen, en uiteindelijk grommen. Toch waren er positieve dingen :
- hij heeft geen moment aanstalten gemaakt uit te halen;
- hij heeft op een gegeven moment toch even gesnuffeld aan de plek waar mijn hand had gelegen.
Dat bevestigde voor mij het vermoeden dat het asiel ook heeft : het is een kat die mensen gewend is geweest.

Ze stelden dat hij een kat was die naar buiten moest, maar het zou ook juist kunnen zijn dat hij aanvankelijk zo verstard was omdat hij een verwende binnenkat is die onbedoeld op straat belandde, en een shutdown kreeg omdat hij daar niet mee om kon gaan.

Sommige asiels geven de kat nooit bij het eerste bezoek mee, omdat ze zowel het asiel als de nieuwe eigenaar even nog willen laten nadenken. Ik had hem wel direct mee kunnen nemen, maar het bleek dat hij woensdag nog zijn booster-injectie moet krijgen, en ik wilde hem niet meenemen om hem dan een paar dagen later al weer te moeten oppakken, in een mandje proppen en naar een dierenarts brengen voor een prik. De dames van het asiel konden die redenering volgen, dus hij zit nog in het asiel; ik ga hem donderdag ophalen. Het zal een interessante tijd worden, ik verwacht eigenlijk dat hij na een paar weken vrij abrupt een grote omslag zal maken van paniek naar vertrouwen. Maar, ik ga gewoon beginnen, en zie wel waar wij met ons tweetjes uitkomen.
O+ Succes! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_199366895
Succes @mvdejong, en fijn dat je zo’n kater een huis gaat geven O+
pi_199388815
Succes! Ik ben benieuwd hoe het gaat!
  donderdag 13 mei 2021 @ 12:51:55 #47
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199402674
Zo, Onyx is is zijn nieuwe huis. De medewerkster van het asiel heeft hem in de transportmand gedaan, wat met geblaas gepaard ging, maar alweer zonder echt verzet. De autorit duurde ongeveer een half uur, en de eerste 10 minuten heeft hij wat onzeker, maar toch wel geinteresseerd rondgekeken, daarna werd het hem teveel en is hij heel gericht tussen het fleece dekentje en het kussentje gekropen, en is daar blijven liggen, ook nadat ik de mand al naar mijn slaapkamer had gedragen. Het is duidelijk een stress-gevoelig jongetje, maar hij heeft niet merkbaar gereageerd op de geuren van het dekentje, waar minstens 3 katers (2 van mij, en 1 adoptie-kandidaat) op hebben gelegen, dus andere katten zijn geen probleem voor hem.

Ik laat hem nu een paar uurtjes alleen, in de loop van de middag ga ik kijken of er al wat beweging in is gekomen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  donderdag 13 mei 2021 @ 16:42:49 #48
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199406810
Rond 12:45 heb ik hem in mijn slaapkamer gezet, rond 16:30 ben ik gaan kijken, en hij was in ieder geval uit de transportmand gekomen; dat was wel een opluchting. Ik heb gisterenavond en vanochtend nog een ruw huisje voor hem gemaakt dat lijkt op waar hij in het asiel in lag, alleen wat groter : meubelplaat, 60x40 cm oppervlak. 60 cm hoog met een plafond op 40 cm en een gat van 30x30 in de lange zijde aan de linkerkant; een deken erin en een deken erop. Hij was er inderdaad in gaan liggen (yippie), ik ben er even voor gaan liggen, en hij heeft de hele tijd naar me liggen kijken, zonder verdere reactie. Ik heb wat tegen hem gepraat, en ben toen weer weggegaan, mijn hand aanbieden leek me nu niet behulpzaam. Er staat nu water en 2 soorten droogvoer, rond 19:00 ga ik eten maken en dan krijgt hij ook een bakje natvoer. In het asiel kreeg hij geen blikvoer omdat hij dat toch niet opat, kijken of hij Animundi spul wel lekker vindt (de katten van mijn voormalige buurman keken bij de eerste keer dat ze dat voorgeschoteld kregen hem aan alsof ze niet konden geloven dat ze dat mochten hebben).

En dan gaan we de eerste nacht in waarin hij urenlang met een mens in dezelfde ruimte van 3x4 meter moet verblijven.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 13-05-2021 17:02:21 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199407311
Welkom thuis Onyx *O*
  vrijdag 14 mei 2021 @ 09:19:56 #50
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199414730
Toen ik rond 19:00 natvoer bracht, en ook toen ik rond middernacht naar bed ging, lag hij nog steeds achterin het hok, en gaf de indruk alsof hij al die tijd niet van zijn plekje gekomen was. Ik maakte me dus wel wat zorgen, en nam me voor om hem desnoods vrijdag-ochtend uit het hok te halen, om hem uit die toestand te krijgen. Maar dat was niet iets om al die avond te doen, dus ik ben mijn bed in gedoken, heb nog een kwartiertje wat Wikipedia-pagina's doorlopen, en daarna het licht uitgedaan.

Een kwartier later kwam hij plotseling in beweging, en heeft anderhalf uur lang mijn slaapkamer lopen verkennen, waarbij hij ook meerdere malen op mijn bed sprong, onder andere om zo het kozijn te bereiken en naar buiten te kijken. Ik hoorde hem ook meerdere malen op de bak gaan (en rook het een keertje), wat mij geruststelde over zijn spijsvertering (een kat in paniek kan dat zolang ophouden dat hij met spoed naar de dierenarts moet). En ook later in de nacht is hij gaan rondspoken. Om het helemaal af te maken trof ik hem vanochtend zo aan :Hij had blijkbaar niet meer de behoefte om achterin het hok weggedoken te liggen, maar lag op een kussentje in een rek dat aan alle kanten open was. Ook de uitdrukking in zijn ogen is aanmerkelijk beter dan de foto van het asiel. En op een gegeven moment deed hij zijn oogjes zelfs dicht en legde zijn kopje op het kussen, toch een begin van vertrouwen.
Sorry voor kwaliteit van de foto's, ik nam ze terwijl ik nog in bed lag, en de tweede is overbelicht omdat een zwarte kat tegen een donkergrijze achtergrond de camera voor de gek hield; ik moet weer eens opzoeken hoe ik een paar stoppen onderbelicht.

Maar ik ben dus zeer gelukkig vanochtend, nadat hij iets van 10 uur als een blok in het hok heeft gelegen, heeft hij plotseling zelfvertrouwen en ondernemingsdrang gekregen, terwijl er wel iemand in de kamer bij hem was. Ik had nog wel gehoopt op vooruitgang, maar dit overtrof mijn verwachtingen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  vrijdag 14 mei 2021 @ 09:22:50 #51
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199414754
*O* *O* *O*
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_199415434
Wat een fijn bericht dat hij het al zo goed doet. Kan me voorstellen dat je helemaal blij bent
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 15 mei 2021 @ 16:31:07 #53
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199435038
Probleempje : meneer heeft nog niet willen eten sinds hij bij mij is. Ik had 2 soorten droogvoer klaarstaan, Royal Canin Outdoor en Natural Health Carnivore, die naar mijn ervaring voor de meeste katten onweerstaanbaar zijn, maar er is nog geen brokje weg. Ik heb het asiel gebeld, om te vragen wat hij daar kreeg, en nu ook bakjes met Royal Canin Sensible en Hill's Adult Chicken neergezet. Het is nog niet dramatisch, maar het zou voor mij geruststellender zijn als hij gaat eten.

Hij stond in het asiel al bekend als een moelijk eter (hij at geen blikvoer, ze waren gestopt om dat te proberen), ik denk dat eten beter gaat worden als hij minder overheerst wordt door de angst/woede waar hij nu onder gebukt gaat.

Voor de rest ligt hij overdag in het rek boos en argwanend te zijn, 's nachts gaat hij toch wel rondspoken, in de nacht van vrijdag op zaterdag heb ik hem zijn nageltjes horen scherpen, wat toch ook iets is dat zelfvertrouwen suggereert. Veel meer heb ik die nacht niet meegemaakt, ik had van donderdag op vrijdag maar iets van 3-4 uur geslapen, dus nu was ik echt knockout.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zaterdag 15 mei 2021 @ 17:00:37 #54
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199435383
Drinkt hij wel ?
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_199436117
Gekookte kipfilet geven? Heb een, bij vlagen, heel moeilijker eter en als ik dat geef lijk dat een trigger te zijn om weer (langzaam) normaal te eten.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 15 mei 2021 @ 19:25:40 #56
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199437212
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 18:06 schreef Kaatje1 het volgende:
Gekookte kipfilet geven? Heb een, bij vlagen, heel moeilijker eter en als ik dat geef lijk dat een trigger te zijn om weer (langzaam) normaal te eten.
Ik heb vanochtend ook 3 kipflites gekocht, 2 voor mezelf en eentje voor de nieuweling.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zaterdag 15 mei 2021 @ 19:26:20 #57
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199437219
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 17:00 schreef deedeetee het volgende:
Drinkt hij wel ?
Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is het niveau in het waterbakje wel iets lager.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199437450
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 19:25 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Ik heb vanochtend ook 3 kipflites gekocht, 2 voor mezelf en eentje voor de nieuweling.
:D
Hopelijk is dat de trigger
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 15 mei 2021 @ 19:49:09 #59
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199437591
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 19:26 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Ik weet het niet zeker, maar volgens mij is het niveau in het waterbakje wel iets lager.
Dat zou wel fijn zijn, en water regelmatig verschonen. sommige dieren lusten alleen vers water is mijn ervaring.
Mss lust hij vis ? Ik had een kitten dat mijn hand( met vis ) aanviel toen ik stukje gebakken vis van de markt had meegenomen. Gebakken vis ruikt erg sterk.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 15 mei 2021 @ 19:59:07 #60
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199437757
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 19:49 schreef deedeetee het volgende:

[..]

Dat zou wel fijn zijn, en water regelmatig verschonen. sommige dieren lusten alleen vers water is mijn ervaring.
Omgekeerd zijn er ook katten die liever water hebben met alg enz. erin. Ik heb in de keuken een bloemenvaas staan, die vul ik alleen bij, en die staat er al meer dan 2 jaar. En het is bij alle katten de meest populaire drinkbak.

quote:
Mss lust hij vis ? Ik had een kitten dat mijn hand( met vis ) aanviel toen ik stukje gebakken vis van de markt had meegenomen. Gebakken vis ruikt erg sterk.
Ook nog een idee, maandag eens proberen als het probleem dan nog bestaat. Mijn huidge katten zijn daar dan weer helemaal niet in geinteresseerd, die willen geen bereid eten (alleen Cayok wil nog wel eens een paar stukjes kaas). Mijn Burmezen daarentegen leefden voor het meeeten met wat ik zelf had, ik kocht dan ook voor mezelf ca. 2 ons per dag, bereidde het zonder zout en kruiden, sneed aan tafel ca. 1/4 eraf voor de heren, en deed daarna zout en peper voor mezelf erop.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zaterdag 15 mei 2021 @ 20:24:23 #61
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199438395
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 mei 2021 19:59 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Omgekeerd zijn er ook katten die liever water hebben met alg enz. erin. Ik heb in de keuken een bloemenvaas staan, die vul ik alleen bij, en die staat er al meer dan 2 jaar. En het is bij alle katten de meest populaire drinkbak.
[..]

Ook nog een idee, maandag eens proberen als het probleem dan nog bestaat. Mijn huidge katten zijn daar dan weer helemaal niet in geinteresseerd, die willen geen bereid eten (alleen Cayok wil nog wel eens een paar stukjes kaas). Mijn Burmezen daarentegen leefden voor het meeeten met wat ik zelf had, ik kocht dan ook voor mezelf ca. 2 ons per dag, bereidde het zonder zout en kruiden, sneed aan tafel ca. 1/4 eraf voor de heren, en deed daarna zout en peper voor mezelf erop.
Aangezien er totaal niks bekend is over waar Onyx vroeger gewoond heeft en wat hij daar at, plus dat hij duidelijk een trauma heeft opgelopen, is het wel puzzelen om er achter te komen wat hij nu wel lust. Ook best mogelijk dat hij nu in andere omstandigheden dan vroeger hele andere voorkeuren gaat krijgen. Katten zijn graag nu eenmaal eigenwijs.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 16 mei 2021 @ 11:24:37 #62
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199447404
Gisteren, toen ik toch in de dierenwinkel was, heb ik een klein model hokje/krabpaal gekocht, en die staat nu ook in mijn slaapkamer. Echt een kleine maat, Cayok zou passen, Diesel met een schoenlepel, als Pepe zich erin wurmt barst dat ding. Maar Onyx is echt een dwergje vergeleken met de oude garde, ik denk rond de 3 kg, Cayok is een rank middelmaatje met 4-5, en de broertjes zijn 6+ en 8+ (groot en dik).

Toen ik gisteren halverwege avond besloot even een half uurtje wat te gaan liggen lezen op mijn bed, werd ik gevolgd door Cayok, die de laatste tijd graag in mijn slaapkamer een kroelsessie doet (kan ik op de grond zitten, en hij steeds buiten bereik lopen en weer terug). Toen de stoute schoenen aangetrokken en Cayok mee naar binnen laten gaan. Eerst miste ik Onyx, want die lag niet in het rek, maar was zowaar in het nieuwe meubelstuk gaan liggen :De ontmoeting tussen de oudste en jongste van mijn katten was een anticlimax : die vond eigenlijk niet plaats. Onyx lag op zijn ondertussen bekende manier afwisselend mijn voeten en Cayok argwanend te bekijken, en Cayok deed alsof hij Onyx niet had gezien (onwaarschijnlijk aangezien er nog geen anderhalve meter tussen beide heren was). Cayok was wel heel erg voorzichtig, en snuffelde voortdurend, maar ging uiteindelijk het hok verkennen waarin Onyx zijn eerste dag had doorgebracht, en dribbelde toen weer de kamer uit en de trap af.

Toch nog wel bemoedigend was dat Onyx daarna omhoog keek en duidelijk mijn blik zocht, dat is toch iets van (h)erkenning.

Toen ik later naar bed ging was hij weer in het rek teruggekeerd, dat lijkt toch zijn vaste stekkie te worden. Vannacht is hij weer druk bezig geweest, met aardig wat energie, op een gegeven moment sprong hij vanaf anderhalve meter op mijn bed, maar schrok zich toen een ongeluk omdat hij wat te dicht bij mijn hoofd beland was.

En er staat nu gekookte kip.klaar, kijken wat hij daar mee doet.

[ Bericht 4% gewijzigd door mvdejong op 16-05-2021 14:02:06 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 17 mei 2021 @ 09:34:47 #63
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199463531
Het is echt een maf maar lief beestje. We hebben vannacht een paar uur samen op bed geslapen !
Toen ik naar bed ging had hij een nieuw slaapplekje bedacht : een hoekje van het voeteneinde van mijn bed. Ik verwachtte dat hij wel weg zou gaan als ik op bed ging liggen lezen, maar terwijl hij wel argwanend keek nam hij vrij snel aan dat ik niet van plan was hem met mijn handen aan te raken, dus hij sloot zijn ogen en rolde zich weer op. Toen heb ik maar een extra deken gepakt en ben daar onder gaan liggen, en zo hebben we samen gelegen totdat hij rond 4 uur even wat ging bewegen, daarna is hij weer in het rek gaan slapen.

Hij is niet echt bang, hij wil alleen niet aangeraakt worden, maar doet ook niets meer dan blazen en grommen als je hem wel dreigt aan te raken, of zelfs oppakt (wat ik nog niet heb gedaan, en zo lang mogelijk zal vermijden). Ik ga gewoon geduldig proberen zijn vertrouwen verder te winnen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199463933
Klinkt goed, niet echt bang maar stelt z’n grenzen ;)
Heeft hij al gegeten?
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 17 mei 2021 @ 10:13:40 #65
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199463969
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 10:10 schreef Kaatje1 het volgende:
Klinkt goed, niet echt bang maar stelt z’n grenzen ;)
Heeft hij al gegeten?
Nee, nog niet, ik ga in mijn lunchpauze even naar de visboer, kijken of gekookte of gebakken vis hem kan overtuigen. En ik ga ook eens kijken of rauwe kip zijn interesse wekt (mijn katers vinden gebakken kip niets, maar zeker Pepe komt altijd kijken als hij geluiden uit de keuken hoort komen die lijken op het snijden van kip of lam).
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199464048
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 10:13 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Nee, nog niet, ik ga in mijn lunchpauze even naar de visboer, kijken of gekookte of gebakken vis hem kan overtuigen. En ik ga ook eens kijken of rauwe kip zijn interesse wekt (mijn katers vinden gebakken kip niets, maar zeker Pepe komt altijd kijken als hij geluiden uit de keuken hoort komen die lijken op het snijden van kip of lam).
Misschien ook met kattensnoepjes proberen?
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 17 mei 2021 @ 11:03:06 #67
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199464660
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 10:21 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Misschien ook met kattensnoepjes proberen?
Recht voor zijn neusje op zijn kussentje gelegd. Niet aangeraakt.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199464732
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 11:03 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Recht voor zijn neusje op zijn kussentje gelegd. Niet aangeraakt.
_O- Eigenwijs stuk vreten
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 17 mei 2021 @ 12:47:57 #69
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199466370
quote:
0s.gif Op maandag 17 mei 2021 11:05 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

_O- Eigenwijs stuk vreten
Eigenwijs stuk niet-vreten.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 18 mei 2021 @ 13:01:29 #70
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199483604
Zo, alle vertrouwen dat ik de afgelopen dagen heb gewonnen ben ik nu wel weer kwijt, en vermoedelijk wel meer.
Hij had sinds donderdag niet meer gegeten, en niet of nauwelijks gedronken, en ik zag gisterenavond wat plukjes haar op de plekjes waar hij veel lag, dus een bezoekje aan de dierenarts was niet meer te vermijden. Hij had wat problemen om opgepakt te worden, mijn handen liggen nu redelijk aan stukken. Maar bij de dierenarts bleek dat zijn bloedwaarden nog goed waren, dus lever (eten) en nieren (drinken) hebben nog geen schade ondervonden van de vastenperiode. Zijn bloed was wel wat aan de donkere kant, en zijn velletje veerde niet heel soepel terug, dus uitgedroogd was hij wel.. Hij heeft 200 ml onderhuids infuus gekregen, zodat hij voorlopig even weer gehydrateerd is, en heeft eetlust-opwekkende medicatie gekregen.

Nu hem weer tot rust laten komen en opnieuw beginnen.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-05-2021 14:18:24 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199483819
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 13:01 schreef mvdejong het volgende:
Zo, alle vertrouwen dat ik de afgelopen dagen heb gewonnen ben ik nu wel weer kwijt, en vermoedelijk wel meer.
Hij dat sinds donderdag niet meer gegeten, en niet of nauwelijks gedronken, en ik zag gisterenavond wat plukjes haar op de plekjes waar hij veel lag, dus een bezoekje aan de dierenarts was niet meer te vermijden. Hij had wat problemen om opgepakt te worden, mijn handen liggen nu redelijk aan stukken. Maar bij de dierenarts bleek dat zijn bloedwaarden nog goed waren, dus lever (eten) en nieren (drinken) hebben nog geen schade ondervonden van de vastenperiode. Zijn bloed was wel wat aan de donkere kant, en zijn velletje veerde niet heel soepel terug, dus uitgedraagd was hij wel.. Hij heeft 200 ml onderhuids infuus gekregen, zodat hij voorlopig even weer gehydrateerd is, en heeft eetlust-opwekkende medicatie gekregen.

Nu hem weer tot rust laten komen en opnieuw beginnen.
Ach wat sneu voor hem. Hopelijk doet de medicatie het.
Eetlust opwekkende medicatie werd hier ook gebruikt...eten was niet aan te slepen. Ik heb wel gemerkt aan de niet etende kat dat er een patroon in zat, nl bij de rui. Dus in het najaar en in het voorjaar was het ellende. Misschien is het een bekend fenomeen dat meerdere katten dat hebben?
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 18 mei 2021 @ 13:36:10 #72
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199484038
Goed dat je op tijd met hem naar de da bent gegaan. Vertrouwen in je kan ook nog gaan best meevallen, want hij zal zich al dagen niet lekker hebben gevoeld. En met genoeg vocht in zijn lijfje en hopelijk binnenkort ook eten zou hij best wel 'ns bij kunnen trekken. Goed in je vel zitten is tenslotte ook belangrijk zeker ook voor je stemming.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 18 mei 2021 @ 14:18:08 #73
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199484762
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 mei 2021 13:36 schreef deedeetee het volgende:
Goed dat je op tijd met hem naar de da bent gegaan. Vertrouwen in je kan ook nog gaan best meevallen, want hij zal zich al dagen niet lekker hebben gevoeld. En met genoeg vocht in zijn lijfje en hopelijk binnenkort ook eten zou hij best wel 'ns bij kunnen trekken. Goed in je vel zitten is tenslotte ook belangrijk zeker ook voor je stemming.
Hij heeft laten zien dat hij wel vertrouwen kan hebben, toen ik zondag in bed ging liggen terwijl hij op het voeteneinde lag, en bleef liggen toen hij doorhad dat ik hem niet ging aanraken; hij sloot zijn oogjes en rolde zich op. Maar het zal wel even duren voordat we weer zover zijn.

Ik verwacht nog steeds dat het een heel leuk kameraadje gaat zijn, en ik zie nog steeds de mogelijkheid dat het zelfs een schootkatertje gaat worden, ook omdat hij pas 2 jaar is (hoewel de 3 jonkies uit mijn kwartet ook wel aanhalig zijn, maar geen schootkatten, en die waren ook tegen de 2 jaar). Maar dat gaat wel een paar maandjes duren.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-05-2021 14:47:13 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  woensdag 19 mei 2021 @ 09:28:20 #74
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199499932
Hij heeft gisterenmiddag niet gegeten, maar gek genoeg, ondanks die 200ml vocht onder zijn huidje, wel fors gedronken. En vannacht (rond half 2 en half 5) heeft hij de beide bakjes met droogvoer van het type dat hij in het asiel kreeg (Hill's Adult Chicken en Royal Canin Sensible) leeggeveegd; het spul dat mijn andere jongens momenteel eten (Royal Canin Outdoor en Natural Health Carnivore) lijkt nog onaangetast. Dat was best een hoop eten voor een jochie van 3 kg, maar hij had dan ook een heel leeg buikje. De eetlust-opwekker heeft zijn werk goed gedaan ! Ik heb daar nog meer van, maar dat moet in zijn oorschelp gesmeerd worden, dus tenzij hij weer stopt met eten vermijd ik dat maar even, hij wantrouwt me nu al voldoende. Hij is vannacht nog wel over mij heen gelopen om in het kozijn naar de vogeltjes te kijken die zich lieten horen, maar zijn blik is dodelijk.

Dat hij weer terugkeert naar het eten dat hij uit het asiel al kende bevestigt weer dat hij heel slecht kan omgaan met veranderingen in zijn leventje.

Toen ik rond half 6 even naar het toilet moest, stond Diesel aan de transportmand te snuffelen, en wilde vervolgens met mij mee de slaapkamer in, om tussen mijn benen een grote wasbeurt te doen. Toch maar binnengelaten, maar toen hij op mijn bed zat was hij toch van slag door de geuren. Hij is weer van mijn bed af gesprongen, en na wat aarzelend rondlopen wilde hij weer snel weg. Hij had niet eens gezien dat, toen hij op het voeteinde van mijn bed sprong, hij binnen een meter van zijn nieuwe huisgenootje zat. Ik heb nu driemaal een van de oude garde in mijn slaapkamer gehad, zonder dat er een echte kennismaking/confrontatie heeft plaatsgevonden.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199499986
quote:
0s.gif Op woensdag 19 mei 2021 09:28 schreef mvdejong het volgende:
Hij heeft gisterenmiddag niet gegeten, maar gek genoeg, ondanks die 200ml vocht onder zijn huidje, wel fors gedronken. En vannacht (rond half 2 en half 5) heeft hij de beide bakjes met droogvoer van het type dat hij in het asiel kreeg (Hill's Adult Chicken en Royal Canin Sensible) leeggeveegd; het spul dat mijn andere jongens momenteel eten (Royal Canin Outdoor en Natural Health Carnivore) lijkt nog onaangetast. Dat was best een hoop eten voor een jochie van 3 kg, maar hij had dan ook een heel leeg buikje. De eetlust-opwekker heeft zijn werk goed gedaan ! Ik heb daar nog meer van, maar dat moet in zijn oorschelp gesmeerd worden, dus tenzij hij weer stopt met eten vermijd ik dat maar even, hij wantrouwt me nu al voldoende. Hij is vannacht nog wel over mij heen gelopen om in het kozijn naar de vogeltjes te kijken die zich lieten horen, maar zijn blik is dodelijk.

Dat hij weer terugkeert naar het eten dat hij uit het asiel al kende bevestigt weer dat hij heel slecht kan omgaan met veranderingen in zijn leventje.

Toen ik rond half 6 even naar het toilet moest, stond Diesel aan de transportmand te snuffelen, en wilde vervolgens met mij mee de slaapkamer in, om tussen mijn benen een grote wasbeurt te doen. Toch maar binnengelaten, maar toen hij op mijn bed zat was hij toch van slag door de geuren. Hij is weer van mijn bed af gesprongen, en na wat aarzelend rondlopen wilde hij weer snel weg. Hij had niet eens gezien dat, toen hij op het voeteinde van mijn bed sprong, hij binnen een meter van zijn nieuwe huisgenootje zat. Ik heb nu driemaal een van de oude garde in mijn slaapkamer gehad, zonder dat er een echte kennismaking/confrontatie heeft plaatsgevonden.
Er zit in ieder geval eten in! En het is bekend eten, hopelijk smaakt dat naar (heel) veel meer

Maar moet je dat eetlust opwekkend spul smeren? Ik krijg hiervoor een humaan antidepressiva waar ik 1/8 van moest geven en dan binnen 15 minuten begon de honger.
We have far more in common than that which devides us..
  woensdag 19 mei 2021 @ 09:42:28 #76
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199500065
quote:
0s.gif Op woensdag 19 mei 2021 09:34 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Er zit in ieder geval eten in! En het is bekend eten, hopelijk smaakt dat naar (heel) veel meer
Dat was zo'n mooi geluid vannacht, het kraken van die brokjes. Dat hij pas 's nachts begon te eten kwam vermoedelijk door de stress van het vangen en behandelen. Maar met water en eten in zijn lijfje betekent het dat ik nu weer vooruit kan denken met het arme mannetje, i.p.v. alleen maar aan overleven te moeten denken. Ik hoop dat hij blijft eten, maar hij heeft in iedere geval wel een paar dagen gewonnen.
quote:
Maar moet je dat eetlust opwekkend spul smeren? Ik krijg hiervoor een humaan antidepressiva waar ik 1/8 van moest geven en dan binnen 15 minuten begon de honger.
Dit is Mirataz, een zalfje waarvan de dosering wordt bepaald door een lijntje van een bepaalde lengte uit de tube te knijpen, en dit moet dan in de oorschelp van de kat worden gesmeerd; het wordt dan via de huid opgenomen. Dat betekent dat ik het in noodgevallen aan Onyx kan toedienen door hem snel in een handdoek/fleece-dekentje te wikkelen, daar wordt hij behoorlijk kalm van, en dan een oortje uit die kluwen los te peuteren. Dat is veel beter te doen dan te pogen hem iets oraal toe te dienen; ook voor hem is het minder traumatisch.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199500116
quote:
0s.gif Op woensdag 19 mei 2021 09:42 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Dat was zo'n mooi geluid vannacht, het kraken van die brokjes. Dat betekent dat ik nu weer vooruit kan denken met het arme mannetje, i.p.v. alleen maar aan overleven te moeten denken. Ik hoop dat hij blijft eten, maar hij heeft in iedere geval wel een paar dagen gewonnen.
[..]

Dit is Mirataz, een zalfje waarvan de dosering wordt bepaald door een lijntje van een bepaalde lengte uit de tube te knijpen, en dit moet dan in de oorschelp van de kat worden gesmeerd; het wordt dan via de huid opgenomen. Dat betekent dat ik het in noodgevallen aan Onyx kan toedienen door hem snel in een handdoek/fleece-dekentje te wikkelen, daar wordt hij behoorlijk kalm van, en dan een oortje uit die kluwen los te peuteren. Dat is veel beter te doen dan te pogen hem iets oraal toe te dienen; ook voor hem is het minder traumatisch.
Kan me zo goed voorstellen dat je het gevoel had dat je de jackpot binnenkreeg.

En die orale pillen werken als een tierelier maar inderdaad een ramp om toe te dienen. Nou zou in het oorschelp bij deze kat net zo moeilijk zijn. Na 8 jaar laat ze zich nog nauwelijks oppakken en pas een week of 2 geleden dat ik merkte dat ze even bij mij op bed kwam (heb een kwartier voor dood in bed gelegen , durfde niet te bewegen)
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 20 mei 2021 @ 09:33:57 #78
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199515460
Gisteren heb ik Onyx van 9 uur 's ochtends tot 1 uur 's nachts met rust gelaten, om hem een beetje te ontstressen. Toen ik naar bed ging had hij over de dag aardig wat gegeten, en zelfs al zijn water opgedronken (oeps, beter op letten).

Ook vannacht heb ik hem tweemaal horen eten en drinken, en de eetlust-opwekker zou zo langzamerhand uitgewerkt moeten zijn, dus ik heb hoop dat die kickstart met onderhuids vocht en eetlust-opwekker zijn normale eet-ritme weer hersteld heeft; ik ga hem liever niet weer hanteren om eetlust-opwekker toe te dienen. Hij heeft ook weer gepoept, dus het hele spijsverterings-systeem functioneert goed.

Zij blik is ook weer wat veranderd, hij kijkt nu weer wantrouwend zoals eerst, niet die dodelijke blik van de afgelopen dagen. Hij werd vanochtend wakker van mijn wekker, keek heel kort boos en argwanend, maar rolde zich toen weer op.

Hij lijkt verrassend vergevingsgezind voor een getraumatiseerde kat, dat geeft hoop voor de toekomst. Het zou goed kunnen dat hij toch sociaal contact nodig heeft, dus dan zou hij nog redelijk snel kunnen ontdooien.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199516126
Klinkt (voorzichtig) positief. Duimen dat dit doorzet
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 20 mei 2021 @ 11:41:41 #80
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199517298
Eten, drinken en geen dodelijke blikken meer werpen ^O^
Gaat volgens mij de goede kant op hoor. Als hij zich lichamelijk weer goed voelt kan hij zijn belangstelling gaan richten op zijn omgeving.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  vrijdag 21 mei 2021 @ 10:03:53 #81
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199536544
Toen ik gisteren naar bed ging was er aardig wat RC Sensible verdwenen, en vannacht hoorde ik hem ook nog eten. Water verdwijnt ook, dus hij lijkt ook zonder de eetlust-opwekker nu probleemloos te blijven eten en drinken.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199537014
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:03 schreef mvdejong het volgende:
Toen ik gisteren naar bed ging was er aardig wat RC Sensible verdwenen, en vannacht hoorde ik hem ook nog eten. Water verdwijnt ook, dus hij lijkt ook zonder de eetlust-opwekker nu probleemloos te blijven eten en drinken.
Mooi nieuws, had dus een soort duwtje nodig
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 21 mei 2021 @ 12:02:26 #83
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199537898
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 10:47 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Mooi nieuws, had dus een soort duwtje nodig
Ik vermoed dat hij door stress van de volgende verhuizing binnen een maand (zijn chip was op 19 april geplaatst, dat zal niet al te lang na zijn binnenkomst zijn geweest), gestopt was met eten en drinken, en dat hij door de uitdroging toen al helemaal meer nergens toe kwam. Ik ben blij dat ik hem waarschijnlijk voor langere tijd niet meer hoef vast te pakken.

Dus nu gaan we weer werken aan vertrouwen, door af en toe even bij hem te gaan zitten en zachtjes tegen hem te praten, waarbij ik regelmatig mijn ogen sluit. Hij heeft dat ook een paar keer gedaan, maar ik durf nog niet te zeggen of dat echt een reactie daarop was, of een normale knipper-reflex.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199538176
Ja, geduld is echt een schone zaak in deze. Hier één die (voor fokredenen) in de eerste 2 jaar 8x een nieuw huis gehad heeft. Die is nu nog steeds niet echt benaderbaar. Al heeft een jaar thuiswerken wel heel veel verbetering gebracht. Ze ligt achter de laptop, of op 1 meter op de bank, en is zowaar laatst op bed gesprongen terwijl ik er ook lag.
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 21 mei 2021 @ 16:24:58 #85
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199541932
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 12:19 schreef Kaatje1 het volgende:
Ja, geduld is echt een schone zaak in deze. Hier één die (voor fokredenen) in de eerste 2 jaar 8x een nieuw huis gehad heeft. Die is nu nog steeds niet echt benaderbaar. Al heeft een jaar thuiswerken wel heel veel verbetering gebracht. Ze ligt achter de laptop, of op 1 meter op de bank, en is zowaar laatst op bed gesprongen terwijl ik er ook lag.
Altijd heerlijk als je na zoveel tijd toch nog meer respons krijgt op al je zorg en liefde.

Maar ik verwacht niet dat het met Onyx zo lang zal duren. Dat een toch duidelijk getraumatiseerd katertje als hij al na een paar dagen op het voeteneinde van mijn bed durfde te blijven slapen terwijl ik in bed kroop, suggereert dat hij wel behoefte heeft aan sociaal contact met mensen, en bereid is vertrouwen te schenken. Helaas was ik gedwongen dat kleine beetje vertrouwen te beschamen, maar dat hij nu al weer wat minder gespannen reageert na deze nieuwe stress geeft wat hoop.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199541966
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:24 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Altijd heerlijk als je na zoveel tijd toch nog meer respons krijgt op al je zorg en liefde.

Maar ik verwacht niet dat het met Onyx zo lang zal duren. Dat een toch duidelijk getraumatiseerd katertje als hij al na een paar dagen op het voeteneinde van mijn bed durfde te blijven slapen terwijl ik in bed kroop, suggereert dat hij wel behoefte heeft aan sociaal contact met mensen, en bereid is vertrouwen te schenken. Helaas was ik gedwongen dat kleine beetje vertrouwen te beschamen, maar dat hij nu al weer wat minder gespannen reageert na deze nieuwe stress geeft wat hoop.
Onyx is misschien een huiskat geweest waar al mee geknuffeld is en Nika moest produceren. Ze werd maar niet krols, van kater naar kater. En toen ze bij mij was, was ze binnen 3 dagen krols :D (wat een ellende)
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 21 mei 2021 @ 18:14:04 #87
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199543483
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 16:29 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Onyx is misschien een huiskat geweest waar al mee geknuffeld is en Nika moest produceren. Ze werd maar niet krols, van kater naar kater. En toen ze bij mij was, was ze binnen 3 dagen krols :D (wat een ellende)
Je zou toch denken dat fokkers (niet Fok!kers) beseffen dat het uitblijven van krolsheid een gevolg van stress zou kunnen zijn, en dat je haar dan een paar weken de tijd geeft om tot rust te komen. Arm beestje. Gelukkig zit ze nu ergens waar ze geaccepteerd wordt met al haar beperkingen.

Onyx stond op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl als "Moet naar buiten : ja", maar dat label krijgen alle katten die op straat zijn aangetroffen, om problemen bij de nieuwe eigenaar te voorkomen. Ik ben er van overtuigd dat Onyx een beschermd leventje als huiskat in een hele rustige omgeving is gewend, en per ongeluk op straat belandde en daar niet mee om kon gaan. Hij lijkt problemen te hebben met alles wat hij niet gewend is, en heeft ook geen moment geprobeerd uit mijn slaapkamer te ontvluchten. Bij de dierenarts was nog even de discussie of hij niet beter daar kon blijven voor verzorging, maar de da dacht dat het beter was dat hij naar huis ging. Ik dacht aanvankelijk van niet, omdat hij nog maar 5 dagen bij mij was, maar het lijkt erop dat dat al voldoende vertrouwd is dat hij daar wat houvast aan heeft. Een buitenkat zou ook niet zo makkelijk accepteren dat zijn leventje zich binnen een oppervlak van 3x4 meter af moet spelen.

Het zou ook kunnen zijn dat hij nooit naar buiten zal willen, maar ik heb liever dat hij dat gecontroleerd doet, omdat de kattenluiken altijd openstaan en hij dus abusievelijk op straat terecht zou kunnen komen. Als ik geluk heb gaan zijn eerste stapjes buiten gebeuren als hij met de groep meeloopt naar de singel, dan kan hij in vertrouwd gezelschap de buitenwereld leren kennen. En wie weet accepteert hij een halsbandje en kan ik hem aan de riem meenemen. Maar wil hij niet, het is geen verplichting.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 21-05-2021 21:12:51 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199543629
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 18:14 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Je zou toch denken dat fokkers (niet Fok!kers) beseffen dat het uitblijven van krolsheid een gevolg van stress zou kunnen zijn, en dat je haar dan een paar weken de tijd geeft om tot rust te komen. Arm beestje. Gelukkig zit ze nu ergens waar ze geaccepteerd wordt met al haar beperkingen.

Onyx stond op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl als "Moet naar buiten : ja", maar dat label krijgen alle katten die op straat zijn aangetroffen, om problemen bij de nieuwe eigenaar te voorkomen. Ik ben er van overtuigd dat Onyx een beschermd leventje als huiskat in een hele rustige omgeving is gewend, en per ongeluk op straat belandde en daar niet mee om kon gaan. Hij lijkt problemen te hebben met alles wat hij niet gewend is, en heeft ook geen moment geprobeerd uit mijn slaapkamer te ontvluchten. Bij de dierenarts was nog even de discussie of hij niet beter daar kon blijven voor verzorging, maar de da dacht dat het beter was dat hij naar huis ging. Ik dacht aanvankelijk van niet, omdat hij nog maar 5 dagen bij mij was, maar het lijkt erop dat dat al voldoende vertrouwd is dat hij daar wat houvast aan heeft. Een buitenkat zou ook niet zo makkelijk accepteren dat zijn leventje zich binnen een oppervlak van 3x4 meter af moet spelen.

Het zou ook kunnen zijn dat hij nooit naar buiten zal willen, maar ik heb liever dat hij dat gecontroleerd doet, omdat de kattenluiken altijd openstaan en hij dus abusielijk op straat terecht zou kunnen komen. Als ik geluk heb gaan zijn eerste stapjes buiten gebeuren als hij met de groep meeloopt naar de singel, dan kan hij in vertrouwd gezelschap de buitenwereld leren kennen. En wie weet accepteert hij een halsbandje en kan ik hem aan de riem meenemen. Maar wil hij niet, het is geen verplichting.
Het lijkt er inderdaad een beetje op of "buiten zijn" hem is overkomen. En nu een rustpunt heeft gekregen. Zo fijn dat hij bij jou zit.
We have far more in common than that which devides us..
pi_199546981
Het kan maar zo zijn dat hij zijn hele leven bij 1 persoon heeft gewoond en op de een of andere manier buiten is geraakt.
Hij lijkt me een kat die die daardoor verstijft van angst. Zo’n kat kun je op die duur wel laten wennen aan andere dingen maar dat duurt lang. Hij registreert niets tijdens zo’n angstaanval.
Misschien kun je kijken op de filmpjes van Jackson Galaxy, volgens mij heeft hij ook filmpjes van verstijfde angstkatten en trucs om hem sneller uit die angst te krijgen.
Maar hij heeft bij jou een goed stekje om te leren en lekker te leven.
  zaterdag 22 mei 2021 @ 10:51:31 #90
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199552040
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 mei 2021 21:44 schreef Charlie_Brown het volgende:
Het kan maar zo zijn dat hij zijn hele leven bij 1 persoon heeft gewoond en op de een of andere manier buiten is geraakt.
Hij lijkt me een kat die die daardoor verstijft van angst. Zo’n kat kun je op die duur wel laten wennen aan andere dingen maar dat duurt lang. Hij registreert niets tijdens zo’n angstaanval.
Misschien kun je kijken op de filmpjes van Jackson Galaxy, volgens mij heeft hij ook filmpjes van verstijfde angstkatten en trucs om hem sneller uit die angst te krijgen.
Maar hij heeft bij jou een goed stekje om te leren en lekker te leven.
Dat denk ik ook, een persoon (mogelijk wat ouder), of een rustig paartje, weinig bezoekers, nooit gewend aan nieuwe dingen. Maar aangezien hij vorige zondag heeft laten zien dat hij bij mij op bed kon slapen, weet ik dat er ruimte is voor verbetering, en ik laat hem gewoon merken dat hij in zijn veilige kamertje kan zijn, en dat er geen enge dingen gebeuren als ik daar ook ben.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 24 mei 2021 @ 17:50:26 #91
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_199600141
Blijf dit een fantastisch topic vinden O+
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  vrijdag 28 mei 2021 @ 17:59:08 #92
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199658248
Misschien een heel klein beetje vooruitgang. Vanochtend begon Onyx kort voordat mijn wekker afging te donderjagen, en eindigde in het kozijn om naar buiten te kijken. Toen mijn wekker afliep, ging ik op mijn bed zitten, een half metertje van hem vandaan, en terwijl hij wel argwanend keek, bleven zijn pupillen redelijk klein, ze gingen niet direct naar "volledig open in paniek". En na een paar minuten ging hij ook naar andere dingen kijken. 't Is niet veel, maar lijkt een beginnetje van iets meer vertrouwen.

Hij wordt trouwens ook wel actiever, en destructiever. Hij trekt regelmatig mijn badjas van het hangertje af (leuk, zo'n stoffen ceintuur), en ik heb hem ook al een paar keer gewoon zien hangen in mijn Viking-hoodie, op zo'n anderhalve meter. Om hem wat meer mogelijkheden te geven heb ik een plank meubelplaat van 25x200cm genomen, en 2 deurmatten er omheen gespijkerd; dit staat nu naast het rek zodat hij daarmee op het rek kan klauteren. Trouwe lezertjes herkennen dit als iets dat ik voor het kwartet katers ook vrij kort na hun aankomst in de huiskamer heb geinstalleerd. Ik heb dit donderdag-avond geplaatst, ik heb nog niet gemerkt dat hij er mee bezig is geweest.

Het enige probleem is dat hij momenteel te zachte onlasting heeft, terwijl hij toch heel netjes eet : enkel Hill's Adult Chicken (de Royal Canin Sensible is nu weer uit de mode) en kraanwater. Dat moet ik wel in de gaten houden.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 28-05-2021 18:46:12 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199660797
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 17:59 schreef mvdejong het volgende:
Misschien een heel klein beetje vooruitgang. Vanochtend begon Onyx kort voordat mijn wekker afging te donderjagen, en eindigde in het kozijn om naar buiten te kijken. Toen mijn wekker afliep, ging ik op mijn bed zitten, een half metertje van hem vandaan, en terwijl hij wel argwanend keek, bleven zijn pupillen redelijk klein, ze gingen niet direct naar "volledig open in paniek". En na een paar minuten ging hij ook naar andere dingen kijken. 't Is niet veel, maar lijkt een beginnetje van iets meer vertrouwen.

Hij wordt trouwens ook wel actiever, en destructiever. Hij trekt regelmatig mijn badjas van het hangertje af (leuk, zo'n stoffen ceintuur), en ik heb hem ook al een paar keer gewoon zien hangen in mijn Viking-hoodie, op zo'n anderhalve meter. Om hem wat meer mogelijkheden te geven heb ik een plank meubelplaat van 25x200cm genomen, en 2 deurmatten er omheen gespijkerd; dit staat nu naast het rek zodat hij daarmee op het rek kan klauteren. Trouwe lezertjes herkennen dit als iets dat ik voor het kwartet katers ook vrij kort na hun aankomst in de huiskamer heb geinstalleerd. Ik heb dit donderdag-avond geplaatst, ik heb nog niet gemerkt dat hij er mee bezig is geweest.

Het enige probleem is dat hij momenteel te zachte onlasting heeft, terwijl hij toch heel netjes eet : enkel Hill's Adult Chicken (de Royal Canin Sensible is nu weer uit de mode) en kraanwater. Dat moet ik wel in de gaten houden.
Doet hij ook wat met “normale” kattenspeeltjes of zijn alleen niet kattenspeeltjes leuk
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 28 mei 2021 @ 22:47:55 #94
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199663662
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 mei 2021 20:43 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Doet hij ook wat met “normale” kattenspeeltjes of zijn alleen niet kattenspeeltjes leuk
Twee balletjes (een van zacht gummi, een geperforeerd met belletje) worden genegeerd; een hengeltje ook, want met mij in de buurt is hij te wantrouwig. Maar een grote pluizige muis ligt wel steeds op andere plekken. Ik ga morgen nog wat pluizige dingetjes halen.

Maar blijkbaar zijn spring-spelletjes zijn belangrijkste manier om zijn energie kwijt te raken.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199665504
Kleine stapjes zijn ook vooruitgang, hoe klein dan ook!
Over de ontlasting @mvdejong, mijn dierenarts had voor mijn kat Lactulos voorgeschreven en dat werkte heel erg goed! Na een dag of 3/4 was het probleem opgelost. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat voor Onyx ook werkt maar misschien kan je het er met de arts over hebben wanneer de ontlasting te zacht blijft. En je moet het met een spuit direct in de bek spuiten en misschien is dat op dit moment voor het vertrouwen van Onyx geen goed idee…
  zaterdag 29 mei 2021 @ 13:28:02 #96
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199668606
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 01:48 schreef Prego het volgende:
Kleine stapjes zijn ook vooruitgang, hoe klein dan ook!
Over de ontlasting @:mvdejong, mijn dierenarts had voor mijn kat Lactulos voorgeschreven en dat werkte heel erg goed! Na een dag of 3/4 was het probleem opgelost. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat voor Onyx ook werkt maar misschien kan je het er met de arts over hebben wanneer de ontlasting te zacht blijft. En je moet het met een spuit direct in de bek spuiten en misschien is dat op dit moment voor het vertrouwen van Onyx geen goed idee…
Het laatste wat ik momenteel wil doen is hem aanraken. Maar als het na dit weekeinde niet verbetert (en het is nu echte spuitpoep), dan ga ik toch met de dierenarts overleggen hoe we dit aanpakken. Gelukkig drinkt hij veel, dus er is geen risico op uitdroging.

Ik heb de planten in mijn slaapkamer gecontroleerd, maar de ene is echt niet iets wat katten proberen te eten (Araucaria), de andere is iets lelie-achtigs maar de bladeren zijn ongerept.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zaterdag 29 mei 2021 @ 13:59:12 #97
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199668817
Misschien toch om het helemaal zeker te weten de planten tijdelijk ergens anders zetten ? Gewoon om het af te kunnen strepen als mogelijke oorzaak.
Hij was al magertjes toen je hem kreeg toch ? Dus wellicht is hij voor veel zaken overgevoelig.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 30 mei 2021 @ 10:25:26 #98
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199679957
I
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 mei 2021 13:59 schreef deedeetee het volgende:
Misschien toch om het helemaal zeker te weten de planten tijdelijk ergens anders zetten ? Gewoon om het af te kunnen strepen als mogelijke oorzaak.
Hij was al magertjes toen je hem kreeg toch ? Dus wellicht is hij voor veel zaken overgevoelig.
Ik heb inderdaad voor de zekerheid maar de planten even in de douche gezet.

Ik heb gisteren ook 2 pluche muisjes gekocht die lichtjes piepen bij de kleinste aanraking, maar een daarvan werd door Pepe ingepikt toen ik ze van het kaartje ging halen, hij probeerde er met kaart en al mee vandoor te gaan. De andere ligt in de slaapkamer voor Onyx, maar die heeft er tot nu toe 1 piepje uit laten komen, blijkbaar is het te nieuw, en dus te eng. Terwijl voor de meeste katten iets nieuws erg spannend is, maar toch ook onweerstaanbaar interessant, overheerst voor Onyx het spannende.

Het mooie weer geeft de andere jongens eindelijk de gelegenheid om buiten te slapen/doezelen :

Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199684547
Wat heerlijk, dat dutje in de tuin!

En toch overwegend positieve signalen. Hopelijk dat de problemen met de ontlasting snel over zijn en zonder oppakken opgelost worden...
  dinsdag 1 juni 2021 @ 11:07:33 #100
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199703856
Onyx at de laatste dagen wat minder, maar gisteren heeft hij zijn bakje Hill's leeggeveegd. En ik ben vannacht niet wakker geworden van gespetter en geknetter, er lag ook niets in de bak vanochtend, Dus ik heb nu hoop op hoop, en dan weer harde, Of hij gaat weer vervelend doen en heeft nu een verstopping, dat ligt haast in de lijn van de verwachting met dat jongetje. Maar hij lijkt zich beter te voelen, ik had gisterenavond het gevoel dat hij met iets meer interesse, en iets minder argwaan, lag te kijken naar wat ik allemaal in zijn kamertje aan het doen was.

Toen ik vanochtend voor het ontbijt binnenkwam waren Diesel en Pepe in een hoekje aan het jagen op iets dat piep-geluiden maakte, en even later kwam Pepe uit het hoekje met een hele vette muis. Toen dat beest weer naar dat hoekje ontsnapte haalde hij hem weer op, en toen heeft hij het beestje netjes afgemaakt. Aangezien Diesel wel meedeed aan de jacht, maar Pepe met rust liet toen hij beet had, kan ik er vanuit gaan dat Pepe ook de oorspronkelijke vanger was.

En even later merkte ik dat in een hoekje van de keuken een heel klein muisje zijn (haar ?) domicilie had gekozen, die heb ik toen maar even doen overlijden; vermoedelijk recent door een van de heren binnengebracht en ontkomen. Hij/zij leefde nog, die was ergens achter gekropen waar ik een paar harde meppen op had gegeven, met een afnemend gepiep als resultaat. Maar uiteindelijk kon ik het beestje in de struiken vrijlaten.

[ Bericht 7% gewijzigd door mvdejong op 01-06-2021 12:51:55 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  woensdag 2 juni 2021 @ 09:20:14 #101
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199714413
Meneer heeft het lang opgehouden, maar om 04:30 vanochtend heeft hij dan toch een grote boodschap gedaan, en bij het schoonmaken kon ik constateren dat het weer keurige drolletjes waren, in plaats van smerige plakkaten. Hij heeft dus zijn darm-probleempjes overwonnen, hopelijk gaat hij zich weer wat meer ontspannen nu zijn inwendige weer functioneert. Hij heeft ook weer redelijk gegeten, dus we lijken weer even een normale situatie te hebben bereikt.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199718731
Wat een heerlijke verhalen, de katten mogen zich heel gelukkig prijzen met een baasje zoals jij.

Wij hebben hier een kat die gebleven is na een logeerpartij. Due begint na ruim een jaar eindelijk te ontdooien. Wat een heerlijk proces om re aanschouwen.
pi_199719286
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juni 2021 09:20 schreef mvdejong het volgende:
Meneer heeft het lang opgehouden, maar om 04:30 vanochtend heeft hij dan toch een grote boodschap gedaan, en bij het schoonmaken kon ik constateren dat het weer keurige drolletjes waren, in plaats van smerige plakkaten. Hij heeft dus zijn darm-probleempjes overwonnen, hopelijk gaat hij zich weer wat meer ontspannen nu zijn inwendige weer functioneert. Hij heeft ook weer redelijk gegeten, dus we lijken weer even een normale situatie te hebben bereikt.
Fijn om te horen ^O^
  donderdag 3 juni 2021 @ 09:22:24 #104
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199727095
Vannacht twee kleine positieve dingetjes :
• Toen ik naar bed ging, lag hij in het rek, maar sprong kort daarna op het voeteneinde van mijn bed en bleef daar staat met rechte poten, en zijn staart omhoog met de punt naar voren : een uitstraling van zelfvertrouwen die ik nog niet eerder gezien heb, en in mijn nabijheid.
• Even later sprong hij op de grond en stond naar mij te kijken. Ik stak mijn hand uit (ca. 75cm afstand, buiten de blaas-afstand), en toen gaf hij 2 kleine piep-geluidjes. Dat was de eerste communicatie anders dan blazen en grommen, en het leek een uiting van een conflict tussen zijn angst/argwaan en toch een behoefte aan contact.

Ik ben zo blij dat ik hem niet weer hoefde op te pakken en naar de dierenarts te slepen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199728029
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 09:22 schreef mvdejong het volgende:
Vannacht twee kleine positieve dingetjes :
• Toen ik naar bed ging, lag hij in het rek, maar sprong kort daarna op het voeteneinde van mijn bed en bleef daar staat met rechte poten, en zijn staart omhoog met de punt naar voren : een uitstraling van zelfvertrouwen die ik nog niet eerder gezien heb, en in mijn nabijheid.
• Even later sprong hij op de grond en stond naar mij te kijken. Ik stak mijn hand uit (ca. 75cm afstand, buiten de blaas-afstand), en toen gaf hij 2 kleine piep-geluidjes. Dat was de eerste communicatie anders dan blazen en grommen, en het leek een uiting van een conflict tussen zijn angst/argwaan en toch een behoefte aan contact.

Ik ben zo blij dat ik hem niet weer hoefde op te pakken en naar de dierenarts te slepen.
Wat klinkt dit goed! Slaapt hij ook op bed wanneer jij er ligt? Of is dat nog een stap te ver?
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 3 juni 2021 @ 10:58:15 #106
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199728134
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 10:46 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Wat klinkt dit goed! Slaapt hij ook op bed wanneer jij er ligt? Of is dat nog een stap te ver?
Nee, dat heeft hij een keer gedaan, een paar dagen nadat ik hem kreeg (en toen lag hij alop het voeteinde en aanvaarde dat ik erbij ging liggen), maar dat is sinds het bezoekje aan de dierenarts teveel voor hem, dat ik hem moest oppakken vernietigde al het vertrouwen wat hij in mij had. Hij ligt overdag wel op bed (wat goed is voor de geur-uitwisseling die het groeps-gevoel sterkt), maar hij ligt nu ook vaak te zonnen in de vensterbank.

Maar dit soort kleine signaaltjes zijn voor mij voldoende, voor mijn kwartet katers waren het toen ook die kleine stapjes die het voor mij geen probleem maakte om 2/4/6/8 maanden te moeten wachten totdat ze mij helemaal vertrouwden.

En omdat hij duidelijk een mensen-kat is, en geen andere sociale contacten heeft (mijn 4 katers hadden elkaar) en al na een paar dagen toch een teken van toenadering gaf, verwacht ik dat hij eerder in weken dan in maanden zijn verzet zal opgeven. Het zou ook wel eens kunnen zijn dat hij niet geleidelijk ontspant, maar dat hij in een keer over gaat.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199728160
quote:
0s.gif Op donderdag 3 juni 2021 10:58 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Nee, dat heeft hij een keer gedaan, een paar dagen nadat ik hem kreeg (en toen lag hij alop het voeteinde en aanvaarde dat ik erbij ging liggen), maar dat is sinds het bezoekje aan de dierenarts teveel voor hem, dat ik hem moest oppakken vernietigde al het vertrouwen wat hij in mij had. Hij ligt overdag wel op bed (wat goed is voor de geur-uitwisseling die het groeps-gevoel sterkt), maar hij ligt nu ook vaak te zonnen in de vensterbank.

Maar dit soort kleine signaaltjes zijn voor mij voldoende, voor mijn kwartet katers waren het toen ook die kleine stapjes die het voor mij geen probleem maakte om 2/4/6/8 maanden te moeten wachten totdat ze mij helemaal vertrouwden.

En omdat hij duidelijk een mensen-kat is, en geen andere sociale contacten heeft (mijn 4 katers hadden elkaar) en al na een paar dagen toch een teken van toenadering gaf, verwacht ik dat hij eerder in weken dan in maanden zijn verzet zal opgeven. Het zou ook wel eens kunnen zijn dat hij niet geleidelijk ontspant, maar dat hij in een keer over gaat.
Mooi om zo'n proces te zien en jouw geduld met hem (en de andere 4 indertijd).
En dan die kleine toenaderingen, gewoon cadeautjes zijn dat dan.
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 3 juni 2021 @ 15:31:53 #108
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199731121
Eventjes Onyx in het kozijn gekiekt :


Vergeleken met de asiel-foto is te zien dat zijn oogleden en kin wat kaal zijn geworden, vermoedelijk door stress, of de hongerstaking de eerste week. Er zit op zijn rechter-ooglid ook een klein wondje, mogelijk heeft hij ook gewoon te enthousiast zitten krabbelen, of heeft hij zichzelf geraakt tijdens de worsteling om hem naar de dierenarts te brengen. Nu hij weer fysiek in orde is, hoop ik dat het weer wat bijtrekt.

Zijn befje zorgt wel voor een mooie scheiding tussen zijn kopje en zijn lijfje, anders was het echt alleen maar een zwarte massa.

Maar als je dit vergelijkt met de 1e foto, die uit het asiel, is dit toch wel een stuk beter.

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 03-06-2021 19:54:38 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199734429
Hij ziet er in ieder geval niet angstig meer uit! Hooguit wat argwanend. Het gaat de goede kant op, wat leuk om dit proces te volgen!
  vrijdag 4 juni 2021 @ 09:16:25 #110
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199739362
Weer wat leuks. Toen ik gisterenavond naar bed ging, kwam Onyx ook weer in actie, maar ging toen aan het tapijt bij de deur van mijn slaapkamer krabbelen (ik heb vanochtend gezien dat hij dat vaker doet, aan de losgetrokken lusjes). Daarna probeerde hij met zijn voorpootje de deur open te trekken. Blijkbaar is hij toch wel geinteresseerd in de wereld buiten mijn slaapkamer, maar durft hij het niet aan om dat te proberen als ik er ben, terwijl ik toch vaak dingen doe, zoals de bak schoonmaken, met de deur wagenwijd open.

Daarna werd het nog leuker, want hij wilde die deur blijkbaar echt openhebben, en probeerde dat voor elkaar te krijgen met een grote sprong naar de deurkruk. Gelukkig is die glad, en werkt het mechanisme wat stroef, zodat hij geen kans heeft, maar ik blijk dus een kat te hebben die het trucje van de deurkruk kent. Dat was onverwacht !

Toch leuk dat hij avontuurlijker lijkt te zijn dan ik dacht. Helaas kan ik hem nog niet zijn zin geven, daarvoor moet hij toch wat meer vertrouwen in mij hebben.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 04-06-2021 09:43:27 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199739589
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 09:16 schreef mvdejong het volgende:
Weer wat leuks. Toen ik gisterenavond naar bed ging, kwam Onyx ook weer in actie, maar ging toen aan het tapijt bij de deur van mijn slaapkamer krabbelen (ik heb vanochtend gezien dat hij dat vaker doet, aan de losgetrokken lusjes). Daarna probeerde hij met zijn voorpootje de deur open te trekken. Blijkbaar is hij toch wel geinteresseerd in de wereld buiten mijn slaapkamer, maar durft hij het niet aan om dat te proberen als ik er ben, terwijl ik toch vaak dingen doe, zoals de bak schoonmaken, met de deur wagenwijd open.

Daarna werd het nog leuker, want hij wilde die deur blijkbaar echt openhebben, en probeerde dat voor elkaar te krijgen met een grote sprong naar de deurkruk. Gelukkig is die glad, en werkt het mechanisme wat stroef, zodat hij geen kans heeft, maar ik blijk dus een kat te hebben die het trucje van de deurkruk kent. Dat was onverwacht !

Toch leuk dat hij avontuurlijker lijkt te zijn dan ik dacht. Helaas kan ik hem nog niet zijn zin geven, daarvoor moet hij toch wat meer vertrouwen in mij hebbn.
*O* voor nachtelijke avonturen!

Over katten die het mechanisme van de deurkruk kennen: dat is een gemengd genoegen, vind ik altijd. Het is enorm slim en leuk en schattig. Maar ik heb regelmatig op katten van een vriendin gepast die zelfs de koelkast open konden krijgen en als je voor de zoveelste keer thuiskomt bij een open koelkast en yoghurt overal dan gaat dat schattigheidsgehalte wel wat naar beneden :D

(De oplossing hiervoor bleek overigens, na veel pogingen in de categorie 'stoel tegen de koelkastdeur' om een lade-koelkast te nemen. Maar dat is voor je slaapkamerdeur helaas geen optie :+ )
  vrijdag 4 juni 2021 @ 09:43:19 #112
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199739635
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 09:39 schreef yinu het volgende:

[..]

*O* voor nachtelijke avonturen!

Over katten die het mechanisme van de deurkruk kennen: dat is een gemengd genoegen, vind ik altijd. Het is enorm slim en leuk en schattig. Maar ik heb regelmatig op katten van een vriendin gepast die zelfs de koelkast open konden krijgen en als je voor de zoveelste keer thuiskomt bij een open koelkast en yoghurt overal dan gaat dat schattigheidsgehalte wel wat naar beneden :D
(De oplossing hiervoor bleek overigens, na veel pogingen in de categorie 'stoel tegen de koelkastdeur' om een lade-koelkast te nemen. Maar dat is voor je slaapkamerdeur helaas geen optie :+ )
Zat opties :
• gewoon de kruk omgekeerd monteren, de deur gaat naar binnen open, dus dat is geen probleem;
• een ronde kruk nemen, er zijn niet zoveel katten die daarmee overweg kunnen (ze zijn er wel).
Maar het is nu geen probleem met Onyx, de kruk is gewoon een reep gebogen alu-profiel, die tot ca. 15o soepel omlaag gaat, daarna grijpt pas het mechanisme in, en dat is wat stroef. Met zijn 3 kg is hij allang van de kruk afgegleden voordat het mechanisme opent.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199739756
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 09:43 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Zat opties :
• gewoon de kruk omgekeerd monteren, de deur gaat naar binnen open, dus dat is geen probleem;
• een ronde kruk nemen, er zijn niet zoveel katten die daarmee overweg kunnen (ze zijn er wel).
Maar het is nu geen probleem met Onyx, de kruk is gewoon een reep gebogen alu-profiel, die tot ca. 15o soepel omlaag gaat, daarna grijpt pas het mechanisme in, en dat is wat stroef. Met zijn 3 kg is hij allang van de kruk afgegleden voordat het mechanisme opent.
Ja de opties voor een gewone deur werken goed!

Voor die koelkast was het lastiger, we zijn er nooit achter gekomen hoe ze dat nou precies deden want het was geen deur die heel makkelijk te openen was. Maar het waren slimme beesten en ze konden goed samenwerken (siamezen waren het, ze zijn inmiddels allebei overleden na een lang en mooi leven vol kattenkwaad)
  vrijdag 4 juni 2021 @ 10:01:39 #114
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199739882
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 09:51 schreef yinu het volgende:

[..]

Ja de opties voor een gewone deur werken goed!

Voor die koelkast was het lastiger, we zijn er nooit achter gekomen hoe ze dat nou precies deden want het was geen deur die heel makkelijk te openen was. Maar het waren slimme beesten en ze konden goed samenwerken (siamezen waren het, ze zijn inmiddels allebei overleden na een lang en mooi leven vol kattenkwaad)
Je kunt voor een koelkast oogjes krijgen die je met sterk dubbelzijdig tape op kast en deur plakt. Als je de oogjes laat overlappen hoef je dan alleen maar een pen erdoor te steken.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199740896
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 10:01 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Je kunt voor een koelkast oogjes krijgen die je met sterk dubbelzijdig tape op kast en deur plakt. Als je de oogjes laat overlappen hoef je dan alleen maar een pen erdoor te steken.
Ik onthoud 'm! Bij haar was een koelkast in een lade dus een oplossing. En mijn huidige twee huistijgers zijn gelukkig niet in staat om de koelkast open te krijgen. De 'dikke' is niet slim genoeg en de 'dunne' heeft niet genoeg interesse in eten. :+ O+
  zaterdag 5 juni 2021 @ 11:04:57 #116
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199752827
* mvdejong om 5 uur op zaterdagmorgen :


Jullie zullen het wel begrijpen : als de sprong van Onyx precies goed landt op de deurkruk, dan gaat de deur wel van het slot. Gelukkig was ik wakker en was de deur nog niet open, dus ik kon mijn imbus-sleutel pakken en de kruk in een kurk veranderen. Onyx was weer in het kozijn achter het gordijn gaan liggen, wat nu zijn standaard-plekje is : uitzicht, en toch min of meer geborgen.

Toen ik net mijn gereedschap weer opborg klonk er uit het halletje een gruwelijke kreet, die ik herkende als het geluid dat Diesel tegenwoordig maakt als hij mijn aandacht wil. Ik riep hem, en hij kwam snel de trap op, en na een eerste kroelbui toonde hij toch wel interesse in mijn slaapkamer. Dus ik ging naar binnen, ging op de grond zitten, en na een kleine aarzeling volgde hij. Na een stevige kroelbui ging hij toch de geuren verkennen, een stuk minder gespannen dan de vorige keer (mogelijk omdat Onyx veel minder gestressed is, dat heeft ook invloed op de geur), en ik ging op bed zitten. Diesel kwam weer kroelen, met zijn zeer luidruchtige gespin, en ging daar zo in op dat hij zelfs miste dat Onyx toch even om het hoekje van het gordijn kwam kijken, zo'n 15 cm tussen beide kopjes. Diesel maakte nog een rondje door de kamer, met name nu met interesse voor de geuren van de deken op het hok, en kwam weer op het bed. Nadat ik ook zijn buikje uitgebreid aandacht had gegeven, sprong hij in het kozijn om naar buiten te kijken, met zijn rug naar Onyx. Na een tijdje leek hij wat te horen, keek om, en merkte eindelijk dat er echt een andere kat in de kamer was. Hij draaide zich om, en toen blies hij; hij was blijkbaar verrast was door zijn onverwachte nabijheid. Vrij kort daarna besloot Diesel toch maar om de kamer te verlaten.

Onyx is nu trouwens niet snel onder de indruk, de uitzetters van mijn ramen zijn nog van het klassieke U-profiel met gaatjes type, en die wil ik vervangen door modernere telescopische. Onyx plekje in het kozijn is voor het linkerraam, ik heb gisteren de uitzetter voor het rechterraam vervangen, terwijl hij er lag. Zelf het boren van de gaatjes en het indraaien van de schroeven (beide met een accuboormachine, niet de veel luidere 220V-versie) leken het voor hem niet enger te maken dan mijn nabijheid op zich.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zaterdag 5 juni 2021 @ 12:14:55 #117
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199753710
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juni 2021 11:17 schreef yinu het volgende:

[..]

Ik onthoud 'm! Bij haar was een koelkast in een lade dus een oplossing. En mijn huidige twee huistijgers zijn gelukkig niet in staat om de koelkast open te krijgen. De 'dikke' is niet slim genoeg en de 'dunne' heeft niet genoeg interesse in eten. :+ O+
Overigens, voor dit soort dingen moet je niet naar dierenzaken of zo, maar naar zaken die zich bezighouden met artikelen om huizen kinderveilig te krijgen. Want kinderen, katten en honden vormen wat dat betreft dezelfde risico's.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 7 juni 2021 @ 14:52:26 #118
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199783483
Vannacht heeft Onyx ook weer meerdere pogingen gedaan de deur open te krijgen, maar vergeefs. Maar het lijkt echt tijd om hem wat meer ruimte te geven.

Hij ligt nu weer op het kozijn, en heeft geen idee wat hem te wachten staat : ik heb zojuist de opening in de deur tussen het halletje en de huiskamer dichtgemaakt (en de kruk omhoog gemonteerd), en de deur van de slaapkamer opengelaten.

Nu heeft de oude garde alleen nog de beschikking over de huiskamer, de keuken en de buitenwereld, Dat gaat Cayok niet leuk vinden omdat die vaak de moeite neemt om naar zolder te gaan om daar droogvoer te eten.

Onyx kan nu vanuit de slaapkamer naar beneden naar het halletje, of omhoog naar de overloop daar en de zolder, die ook mijn werkkamer is. Hij heeft ook nog een klein kamertje met een tweede kattenbak op de 1e verdieping. Gaat hij zijn Sesam Open U ! truc nog verder proberen, dan kan hij nog naar het toilet op de begane grond, de badkamer op de 1e verdieping, en mijn sleutelkamer (gereedschap en opslag) op de 1e verdieping.

Hij had het zojuist nog niet door, benieuwd hoe de situatie zich nu gaat ontwikkelen. Het nadeel is dat hij nu op zolder, zowel de overloop als de kamer, zichzelf compleet onbereikbaar kan maken door de stapels computers en onderdelen.

En ik moet er nu aan denken om de buitendeur altijd minstens op de knip te doen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 7 juni 2021 @ 16:21:34 #119
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199784723
Hij heeft het doorgekregen, hij stond zojuist op de overloop van de zolder. Erg onzeker, op een gegeven moment kwam er een klagelijk miauwtje uit, vermoedelijk nu iets teveel avontuur tegelijk. Hij is weer de trap afgegaan.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 7 juni 2021 @ 16:27:01 #120
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199784811
Dapper mannetje is die Onyx ^O^
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  maandag 7 juni 2021 @ 16:39:12 #121
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199784966
Hij ligt nu weer in mijn slaapkamer, op het kozijn, achter het gordijn; duidelijk toch zijn veilige plekje om zich terug te trekken. Maar ik verwacht dat hij de komende dagen, en vooral de komende nachten, regelmatig op verkenning zal uitgaan naar gelang hij meer zelfvertrouwen opbouwt.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199785286
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 16:21 schreef mvdejong het volgende:
Hij heeft het doorgekregen, hij stond zojuist op de overloop van de zolder. Erg onzeker, op een gegeven moment kwam er een klagelijk miauwtje uit, vermoedelijk nu iets teveel avontuur tegelijk. Hij is weer de trap afgegaan.
beetje een held op sokken. De stoere Onyx :D
We have far more in common than that which devides us..
  maandag 7 juni 2021 @ 18:00:44 #123
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199785947
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 17:05 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

beetje een held op sokken. De stoere Onyx :D
Ondanks zijn enthousiaste pogingen om de deur te forceren, blijft hij toch moeite hebben met nieuwe dingen.
Maar ik heb de afgelopen dagen nog wel zijn huidige situatie opnieuw overdacht, en ik denk dat hij niet meer echt getraumatiseerd is, alleen nog wel erg argwanend; maar niet echt meer dan bijv. Cayok in zijn eerste maanden. En nu hij wat meer beweging kan krijgen door trappen op en af te lopen, denk ik dat hij zich beter gaat voelen.

Hoewel hij die klimplank met tapijt eromheen nog niet gebruikt heeft, daar had hij een hoop energie mee kunnen afreageren.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199785980
quote:
0s.gif Op maandag 7 juni 2021 18:00 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Ondanks zijn enthousiaste pogingen om de deur te forceren, blijft hij toch moeite hebben met nieuwe dingen.
Maar ik heb de afgelopen dagen nog wel zijn huidige situatie opnieuw overdacht, en ik denk dat hij niet meer echt getraumatiseerd is, alleen nog wel erg argwanend; maar niet echt meer dan bijv. Cayok in zijn eerste maanden. En nu hij wat meer beweging kan krijgen door trappen op en af te lopen, denk ik dat hij zich beter gaat voelen.

Hoewel hij die klimplank met tapijt eromheen nog niet gebruikt heeft, daar had hij een hoop energie mee kunnen afreageren.
Zijn nieuwsgierigheid wint het van de angst.
Had ook een kat die dat kon, deuren open maken. Was ook een volwassen kat toen ze bij mij was. De vorige kon dat echt niet. Maar je gaat echt aan jezelf twijfelen. Ik had de deur toch dicht gedaan, hoe komt die kat nou opeens naast me op bed _O-
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 juni 2021 @ 09:23:57 #125
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199791985
Hij is toch een echte kat : onzeker maar toch nieuwsgierig. Ik weet niet of hij in de loop van maandag-middag of -avond nog op avontuur is geweest, maar toen ik naar bed ging en het licht uitdeed, ging hij onmiddelijk de kamer uit. Een minuutje later was hij weer terug en miauwde een paar keer naar me. Dus dat miauwtje eerder op de dag was geen toeval, ondanks zijn argwaan ziet hij in mij toch iemand waar hij op denkt/hoopt te kunnen vertrouwen.

Hij is daarna steeds een paar minuten weggeweest, om weer terug te komen om te eten of te drinken, of om weer in het kozijn te liggen. En daarbij viel op dat hij niet helemaal naar achteren ging liggen, maar zich zo positioneerde dat hij naar mijn hoofd kon kijken.

Ook toen ik wakker werd liep hij weer heen en weer tussen "buiten" en het kozijn, en toen hij weer een keer rustig lag ging ik overeind zitten, wat geen reactie opriep. Toen heb ik een gokje genomen, en met mijn wijsvinger een pootje aangeraakt. Hij keek wel vuil, maar blies of gromde niet, en hij bleef gewoon liggen, en zijn uitstraling was niet echt geschokt :
(sorry, foto's van een zwarte kat tegen de ochtendzon in worden niet echt goed).

Het lijkt erop dat hij, doordat hij zich niet meer zo opgesloten voelt, wat meer zelfvertrouwen heeft opgebouwd. Het lijkt dat het de goede actie op het goede moment was.

Toen ik na het ontbijt weer boven kwam lag hij weer helemaal achteraan op het kozijn, dus die positie bij de spleet in de gordijnen heeft echt te maken met mijn aanwezigheid.

Ik benaderde hem trouwens een paar keer per week zodanig dat hij ging blazen, om hem de zekerheid te geven dat ik me echt terugtrok als hij dat deed, ook weer om wat onderling vertrouwen op te bouwen.

Wat voor mij zijn manier van omgaan met de open deur ook betekent : als het straks tijd wordt om hem alle vrijheid te geven, durf ik hem de kans te geven om naar buiten te gaan, omdat hij die vrijheid voorzichtig gebruikt. En, voorlopig zal hij zich niet gaan verstoppen op de onbereikbare plaatsjes op zolder.

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 08-06-2021 09:47:44 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 13:17:47 #126
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199794600
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 09:23 schreef mvdejong het volgende:
En, voorlopig zal hij zich niet gaan verstoppen op de onbereikbare plaatsjes op zolder.
Hoewel, ik heb geen idee waar meneer nu uithangt ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199796559
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 13:17 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Hoewel, ik heb geen idee waar meneer nu uithangt ...
:o
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 juni 2021 @ 16:37:34 #128
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199797097
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 15:55 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

:o
Onyx kwam zojuist tevoorschijn, hij was ergens tussen de dozen en kasten op de overloop op zolder gaan slapen.
Of mogelijk helemaal achterin onder het schuine dak, daar liggen wat glasvezelmatten waar mijn Burmezen 20 jaar geleden een grote deuk in hebben geslapen. Ik hoop niet dat ik nu helemaal geen contact meer met hem krijg. Maar ik verwacht dat hij na verloop van tijd toch wel weer contact zoekt, misschien wel juist omdat het niet meer 8 uur per nacht min of meer gedwongen is; hij lijkt toch echt wel een mensen-katertje. Die twee foto's van vanochtend stralen niet eens echt wantrouwen uit, terwijl ik hem misschien 2 minuten daarvoor iets gruwelijks had aangedaan : ik had hem aangeraakt.

Hij gebruikt nu de kattenbak in het kleine kamertje op de overloop van de 1e verdieping, niet die op mijn slaapkamer. Als hij daarin volhardt kan ik die op mijn slaapkamer weghalen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199797138
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 16:37 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Onyx kwam zojuist tevoorschijn, hij was ergens tussen de dozen en kasten op de overloop op zolder gaan slapen.
Of mogelijk helemaal achterin onder het schuine dak, daar liggen wat glasvezelmatten waar mijn Burmezen 20 jaar geleden een grote deuk in hebben geslapen. Ik hoop niet dat ik nu helemaal geen contact meer met hem krijg. Maar ik verwacht dat hij na verloop van tijd toch wel weer contact zoekt, misschien wel juist omdat het niet meer 8 uur per nacht min of meer gedwongen is; hij lijkt toch echt wel een mensen-katertje.

Hij gebruikt nu de kattenbak in het kleine kamertje op de overloop van de 1e verdieping, niet die op mijn slaapkamer. Als hij daarin volhardt kan ik die op mijn slaapkamer weghalen.
Dat laatste is wel heel erg fijn.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 8 juni 2021 @ 16:55:58 #130
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199797261
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juni 2021 16:41 schreef Kaatje1 het volgende:

[..]

Dat laatste is wel heel erg fijn.
Ach, ik heb er niet zoveel last van; het werd wel wat vervelend toen hij een week aan de zachte was en elke 2 uur op de bak moest. Maar het was dus echt heel prettig dat ik kon constateren dat hij een hele nacht niet gepoept had, en dus dat probleem blijkbaar over was.

Na zijn aanvankelijk aarzelingen lijkt hij nu tevreden te zijn met de geboden extra ruimte, ik merk wel hoe hij zich verder ontwikkelt.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 8 juni 2021 @ 21:17:47 #131
7446 Pippi
Crazy cat woman
pi_199800092
Wat een mooie ontwikkelingen al terwijl Onyx pas 4 weken bij jou is!
Ik lees weer mee, je schrijft zo mooi en boeiend :)
  woensdag 9 juni 2021 @ 18:20:38 #132
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199809114
Onyx lijkt zich weer een stukje beter thuis te voelen. Hij heeft vandaag meerdere pogingen gedaan om in het kozijn op zolder te gaan liggen terwijl ik daar zat te werken, maar schrok toch steeds als ik bewoog, hij kwam meestal niet verder dan het bureau. Maar zojuist hoorde ik hem weer op het bureau springen, en bleef heel stil zitten, alleen mijn handen op het toetsenbord bewogen, en uiteindelijk ging hij zelfs zitten. Toen hij een paar keer "ke-ke-ke" naar voorbijvliegende vogels gedaan had leek hij voldoende tot rust gekomen voor een foto :


Hij heeft een paar keer ook zijn kopje neergelegd, maar zodra ik dan de camera pakte richtte hij zich weer op, en uiteindelijk had hij daar genoeg van en vertrok. Maar toch weer een klein stapje vooruit. Als hij de komende dagen vaker daar gaat liggen terwijl ik zit te werken, went hij weer verder aan mijn aanwezigheid terwijl ik bezig ben.

Ik heb dit weekeinde wat extra fleece-dekens voor de katten ingeslagen om er voldoende te hebben om de gebruikte in de was te kunnen doen (het hok van Onyx heeft er 2 nodig). Ik had ze na het uitpakken even op de grond in de huiskamer gelegd, en daar liggen ze nog, want :

Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  woensdag 9 juni 2021 @ 21:17:29 #133
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199811219
O+ Ze liggen daar prinsheerlijk te genieten. _O_
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  vrijdag 11 juni 2021 @ 09:24:40 #134
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199828190
Vanochtend vroeg was Onyx weer lekker druk, op het kozijn in mijn slaapkamer springen, en dan weer eraf, of via mijn bed, of er overheen, en dan naar zolder sprinten, en weer terug. Op een gegeven moment moest ik even uit bed voor een sanitaire stop, en ik liet de badkamerdeur open. Hij kwam toen voorzichtig naar binnen, constant koerende geluidjes makend, en ging op verkenning. Toen ik weer naar bed was, probeerde hij de deur weer open te krijgen, dus heb ik hem maar zijn zin gegeven en die weer op een kier gezet.

Toen hij weer uitverkend was, en na nog wat spurts de trap op en neer, ging hij weer rustig in het kozijn liggen. Op een gegeven moment ging ik overeind zitten, en toen stond hij op en begon tegen het houtwerk te schuren, met een hoog ruggetje. Ik heb toen heel kort zijn ruggetje geaaid, maar dat was toch nog niet vertrouwd, en hij liep naar het einde van het kozijn. Even later keek hij om het hoekje van het gordijn, zag ruimte en sprong en vluchtte naar de drempel. Waar hij vervolgens tegen alles kopjes begon te geven, en daarna een rondje door de kamer maakte en weer bij mijn bed uitkwam. Na nog een rondje ging hij rustig in een hoekje liggen.

Ik zit nu te werken, en zojuist stond hij naast mijn stoel tegen me te miauwen. Alleen, mijn hand was nog een stapje te ver.

Hij wil zo duidelijk zo graag contact met me, maar hij durft het nog net niet aan. Wat een verandering vergeleken met het trauma-gevalletje dat ik uit het asiel haalde, en zijn houding toen ik hem naar de dierenarts had gebracht. Zeker na de dierenarts had ik niet verwacht dat hij zo snel zou bijdraaien.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 11-06-2021 09:36:23 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199829428
Oh wauw! Dat wordt nog een echte knuffelkont, wie had dat gedacht?
pi_199829697
Gezellig zo'n prater. Wanneer de introductie met de rest ook zo goed gaat zie ik het helemaal voor me, jij met alle katten op de bank komende winter
We have far more in common than that which devides us..
  vrijdag 11 juni 2021 @ 14:56:29 #137
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199832023
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 11:39 schreef Kaatje1 het volgende:
Gezellig zo'n prater. Wanneer de introductie met de rest ook zo goed gaat zie ik het helemaal voor me, jij met alle katten op de bank komende winter
Mogelijk met alle 5 ... Een vriendin van een buurvrouw moet verhuizen van een vrij fraaie hoekwoning naar een apartement, en ze heeft een katertje dat (via een bovenraam) de wijde wereld in kan trekken. We vinden dat zij eerst moet proberen of dat beestje kan leven als binnenkatje (ik ken er meerdere die daar geen problemen mee hebben), maar als dat niet lukt, dan komt hij vermoedelijk ook naar mij. Het is geen allemans-vriendje, maar ik heb hem ooit ontmoet en was snel hele goede maatjes met hem (gewoon met respect benaderen). Wat ik nog niet weet is hoe hij andere katten vindt, maar hij heeft wel lang aan mijn hand gesnuffeld voordat hij zich liet aanhalen, maar reageerde niet argwanend.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199832218
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juni 2021 14:56 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Mogelijk met alle 5 ... Een vriendin van een buurvrouw moet verhuizen van een vrij fraaie hoekwoning naar een apartement, en ze heeft een katertje dat (via een bovenraam) de wijde wereld in kan trekken. We vinden dat zij eerst moet proberen of dat beestje kan leven als binnenkatje (ik ken er meerdere die daar geen problemen mee hebben), maar als dat niet lukt, dan komt hij vermoedelijk ook naar mij. Het is geen allemans-vriendje, maar ik heb hem ooit ontmoet en was snel hele goede maatjes met hem (gewoon met respect benaderen). Wat ik nog niet weet is hoe hij andere katten vindt, maar hij heeft wel lang aan mijn hand gesnuffeld voordat hij zich liet aanhalen, maar reageerde niet argwanend.
Mijn vorige katten waren ook buitenkatten maar werden hier binnenkatten. En nu heb ik 2 cattery herplaatsers en die doen het ook prima binnen. Vriend van mij heeft een buitenkat binnen gehad op een appartement, die wilde op een gegeven moment naar buiten, is ook ontsnapt, maar poes en vriend hadden daar een goede oplossing voor gevonden, met een klein trapje kon poes zelf ook weer terugkomen. Nu woont hij in een ander appartement en is van plan om tzt de benedenburen te vragen of hij een trap langs hun buitenmuur mag maken.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 12 juni 2021 @ 21:34:27 #139
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199855702
En we zijn weer een stapje verder.

Als ik de afgelopen dagen op mijn zolderkamer zat, en Onyx in het kozijn wilde gaan liggen, dan sprong hij eerst op het bureau, hield me in de gaten, sprong op het kozijn, hield me weer in de gaten, en ging dan zitten. Als ik teveel bewoog, of iets tegen hem zei voordat hij zat, was hij direct weer de kamer uit, en bij elke beweging van mij keek hij direct op.

Zojuist ging ik ook weer even naar de zolderkamer, zag Onyx in mijn slaapkamer liggen, groette hem in het voorbijgaan en ging verder naar boven. Een paar minuten later kwam hij me achterna, sprong in een beweging op bureau en kozijn, en strekte zich languit, met zijn kopje van me afgekeerd. Beweging en geluid van mijn kant leidden hoogstens tot een kleine beweging van zijn oor. Toen ik weer wegging was hij met een grondige wasbeurt bezig die niet kon worden onderbroken door zoiets triviaals als een mens die plotseling opstond.

Weer behoorlijk meer zelfvertrouwen, of vertrouwen in mij; het gaat verrassend snel.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  woensdag 16 juni 2021 @ 17:41:51 #140
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199913349
Ik heb vanochtend Onyx tweemaal kunnen aanhalen. Het was niet zijn bedoeling, maar er gebeurde ook niets ergs.

Hij komt de laatste dagen wel vaker tegen me miauwen, soms als ik op zolder zit te werken, maar ook 's nachts als hij doorheeft dat ik even wakker ben (en staat dan soms even bij mijn hoofd tegen het bed op). Elke beweging die ik maak doet hem weer wegschieten. Maar 's ochtends tussen 6 en 7 wordt hij nog veel actiever, en loopt dan de kamer door, overal kopjes tegen gevend, met een ruggetje zo hoog dat hij soms het risico loopt over zijn kopje te duiken, en soms over de grond rollend.

Vanochtend lag hij zelfs half onder mijn bed, op zijn ruggetje, en ik raakte zijn buikje aan. Hij was volkomen van slag, en ik voelde even zijn spieren spannen om in de verdediging te gaan en mijn arme handen weer open te halen. Maar uiteindelijk bleef hij iets van 10 seconden liggen, en ging er toen vandoor, om onmiddelijk verder te gaan met zijn rondje kopjes geven.

En even later kon ik hem in zijn nek krabbelen. Hij verstarde, zakte door zijn voorpoten, maar toen ik zijn beweging met mijn hand volgde en naar de zijkant van zijn kopje ging, draaide hij zijn kopje iets bij om op de goede plek gekrabbeld te worden. Een paar seconden maar, toen was het toch weer veel te eng.

Hij voelt zich zo alleen, hij wil zo graag contact, ook fysiek, maar het levert nog veel conflicterende gevoelens op. Ik denk dat hij uiteindelijk op mijn bed komt slapen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199914235
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juni 2021 17:41 schreef mvdejong het volgende:
Ik heb vanochtend Onyx tweemaal kunnen aanhalen. Het was niet zijn bedoeling, maar er gebeurde ook niets ergs.

Hij komt de laatste dagen wel vaker tegen me miauwen, soms als ik op zolder zit te werken, maar ook 's nachts als hij doorheeft dat ik even wakker ben (en staat dan soms even bij mijn hoofd tegen het bed op). Elke beweging die ik maak doet hem weer wegschieten. Maar 's ochtends tussen 6 en 7 wordt hij nog veel actiever, en loopt dan de kamer door, overal kopjes tegen gevend, met een ruggetje zo hoog dat hij soms het risico loopt over zijn kopje te duiken, en soms over de grond rollend.

Vanochtend lag hij zelfs half onder mijn bed, op zijn ruggetje, en ik raakte zijn buikje aan. Hij was volkomen van slag, en ik voelde even zijn spieren spannen om in de verdediging te gaan en mijn arme handen weer open te halen. Maar uiteindelijk bleef hij iets van 10 seconden liggen, en ging er toen vandoor, om onmiddelijk verder te gaan met zijn rondje kopjes geven.

En even later kon ik hem in zijn nek krabbelen. Hij verstarde, zakte door zijn voorpoten, maar toen ik zijn beweging met mijn hand volgde en naar de zijkant van zijn kopje ging, draaide hij zijn kopje iets bij om op de goede plek gekrabbeld te worden. Een paar seconden maar, toen was het toch weer veel te eng.

Hij voelt zich zo alleen, hij wil zo graag contact, ook fysiek, maar het levert nog veel conflicterende gevoelens op. Ik denk dat hij uiteindelijk op mijn bed komt slapen.
Maar hij weet nu wel hoe lekker een kriebel is en dat jij zijn aanwijzingen begrijpt.
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 19 juni 2021 @ 11:34:03 #142
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199957458
We hebben de afgelopen dagen het aanraak-spelletje vaker gespeeld, en hij reageert nu eerder geirriteerd dan angstig, maar blijft ondanks de aanrakingen steeds terugkomen en overal kopjes geven en rollen. Vanochtend kwam hij zelfs een keertje met opgeheven voorpootje achter mijn hand aan toen ik die terugtrok, een typische "corrigerende tik" actie van een kat. En even later lag hij op zijn zij en was ik zijn dij aan het krabbelen, en dat hebben we een minuutje volgehouden waarbij hij af en toe een tik uitdeelde (twee keer ging een nageltje net door mijn huid heen).

Toen ik daarna naar de douche ging, vond hij het niet leuk dat ik de deur dichtdeed, dus na een paar minuten hoorde ik plotseling bonken op de deur, en even later was hij tevreden en kon hij vanaf de overloop me in de gaten houden.

Onyx is nu al een stuk assertiever dan ik verwacht had als resultaat voor over een paar maanden.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199958253
Je engelengeduld is bewonderenswaardig. Ik volg je posts met grote interesse hoe dit verder verloopt! Zo fijn dat hij nu op een plek is waar hij de kans krijgt een gelukkige kat te worden. ^O^
  zaterdag 19 juni 2021 @ 13:11:45 #144
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199958580
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juni 2021 12:47 schreef Duiker64 het volgende:
Je engelengeduld is bewonderenswaardig. Ik volg je posts met grote interesse hoe dit verder verloopt! Zo fijn dat hij nu op een plek is waar hij de kans krijgt een gelukkige kat te worden. ^O^
Het is net als met mijn kwartet 8 jaar geleden : niet te hard proberen, en blij zijn met de vorderingen die er dan vanzelf komen.

Hij blijft heel erg geinteresseerd, overdag komt hij soms in het kozijn op zolder liggen, maar ik zie hem soms ook uren niet. Ga ik dan op de 1e verdieping naar het toilet, en kom ik weer uit de badkamer, dan ligt hij meestal in mijn slaapkamer op een plekje waar hij de overloop in de gaten kan houden, zodat hij me weer langs ziet komen. Ben ik in mijn slaapkamer een tijdje bezig met iets als kleren opvouwen, dan ligt hij plotseling op een matje op de overloop, of een van de onderste treden van de trap naar zolder, zodat hij me vanaf daar in de gaten kan houden.

Maar het is heel duidelijk dat hij over het aanvankelijke trauma heen is, en dat hij min of meer gelukkig is sinds hij meer ruimte heeft gekregen; hij probeert ook verder niet beneden de deur naar het halletje, of de buitendeur open te maken. En nu gaan we gewoon op dezelfde voet door, zolang hij na mijn aanrakingen steeds weer terug blijft komen, zijn die een goede manier om het contact te versterken.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zondag 20 juni 2021 @ 10:43:06 #145
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199972227
Vanochtend een onbedoelde en onbewaakte ontmoeting gehad tussen Cayok en Onyx.

Omdat Onyx eigenlijk nooit de trap omlaag neemt, vergeet ik soms de deur-discipline tussen halletje en huiskamer. Ook vanochtend even, maar toen liep Cayok direct vanuit de huiskamer het halletje in, en toen ik hem (rustig) achterna liep rende hij zoals gewoonlijk de trap op. Als ik hem was gevolgd was hij verder omhoog gevlogen, en wat geagiteerd geraakt, dus liet ik het maar even en ging verder met het maken van mijn ontbijt, en hield mijn oren open voor het geval er grote bonje uitbrak.

Ik ging af en toe even het halletje in om te kijken en te luisteren, en bij de vierde keer zag ik Cayok weer rustig op de trap zitten, een treetje of vier van boven. Ik wilde hem toch weer de huiskamer in hebben, en liep de trap op, in de verwachting dat hij weer omhoog zou rennen. Integendeel, hij liep langs me omlaag de huiskamer in. En toen ik nog even verder de trap opging bleek te reden : op de overloop, direct bij de trap, lag Onyx op zijn zij. Dus de heren hebben elkaar ontmoet, en geen van beide had behoefte om daar problemen over te maken.

Onyx had al eerder laten blijken niet echt onder de indruk te zijn van mijn jongens, maar Cayok kan soms erg territoriaal doen, hoewel dat meestal min of meer "afgesproken werk" is met een ander territoriaal beestje, dat ook bewust de confrontatie zoekt. Maar ik was best gelukkig met het resultaat, ook omdat Cayok wel in de buurt van Onyx bleeft zitten, zonder hoge rug of dikke staart. Geen angst of agressie, maar onderling respect en interesse.

Toen ik later weer omhoog ging lag Onyx op een matje verder naar achter op de overloop, ik weet niet of hij daar nog "op wacht" lag, maar toen ik naar zolder doorliep kwam hij snel achter me aan.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199974942
Fijn! Geen bonje maar interesse. Dat is voor dit moment in de introductie het best mogelijke scenario, denk ik zo!
  maandag 21 juni 2021 @ 11:27:44 #147
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199987649
Onyx is toch best geinteresseerd in Cayok, en mogelijk toch met een wat territoriaal tintje, want hij ligt nu vaak op de overloop, en de bovenste trede van de trap. Toen ik mijn fiets naar buiten reed voor een rondje en weer naar binnen ging, zat hij zelfs halverwege de trap, maar dat zou ook interesse in mij kunnen zijn (hij probeert steeds vaker bij me in de buurt te zijn), of zelfs interesse in de buitenwereld. Interesse in mij wint het wel van de andere 2, want toen ik vanochtend thuiskwam van de corona-prik lag hij op de drempel van mijn slaapkamer, maar nu ligt hij in het kozijn te slapen.

Vanacht werd ik wakker, en blijkbaar merkt Onyx dat altijd, en hij kwam weer mekkerend mijn slaapkamer binnen. Ik bungelde mijn arm over de rand van het bed, in de verwachting dat ik hem dan weer kon aanraken als hij in de buurt kwam. Tot mijn grote verbazing kreeg ik vrij snel een paar kattenschoudertjes tegen mijn vingers gedrukt, en liet hij zich echt bewust aanhalen; ik kreeg wel een tikje toen hij wegliep, maar daar zat kracht noch snelheid achter. Dat scenario herhaalde zich nog iets van 7 keer, waarbij het tikje wel steeds feller werd, bij de laatste kwam hij met 2 maaiende voorpootjes achter mijn hand aan. Een uurtje later speelde zich dit nogmaals af, maar toen was de reactie het al bij het derde contact erg fel. Hij blijft groeien in zijn vertrouwen, maar zijn interne conflict en verwarring zijn nog niet weg.

En het hoost buiten, dus het werd druk op de fleecedeken in de huiskamer :[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 21-06-2021 18:30:53 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 21 juni 2021 @ 21:49:53 #148
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_200000135
En om zijn verdere vertrouwen te bewijzen heeft Onyx bijna de hele dag in het kozijn op zolder geslapen terwijl ik zat te werken; bewegen, telefoon-gesprekken en team-meetings stoorden hem niet. Hij moest alleen even naar beneden voor eten en een sanitaire stop (en om de deur van de badkamer open te maken).
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_200002475
Dat wordt nog wel een schootkatje! Het lijkt ook wel of hij met je wilde spelen vannacht. Dat met die tikjes doet één van onze katers ook met mijn vriend. Bij voorkeur 's nachts ook.
  dinsdag 22 juni 2021 @ 17:04:40 #150
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_200011138
Na al het goede nieuws weer eventjes iets minder.

Ik had al een paar dagen het idee dat het tijd werd om Onyx weer wat meer aan de oude garde voor te stellen. Vanochtend lagen Pepe en Cayok na mijn ontbijt ontspannen op de fleecedeken, Diesel was buiten, en toen ik naar boven wilde gaan om te werken, bleek Onyx op een van de onderste treden van de trap te zitten. Dus de deur opengelaten en de kattenluiken op alleen-naar-binnen gezet, en Onyx begon heel voorzichtig de kamer te doorzoeken. Cayok stond op en begon Onyx te stalken, maar door zijn naam scherp te roepen droop hij snel af. Ik ging even in de keuken mijn handen wassen, en hoorde vervolgens een kat het typische jengel-geluid maken van een kater die ruzie zoekt. Snel terug de huiskamer in, en dat bleek Onyx te zijn die toch wat erg onder de indruk was van een kater van 3 maal zijn gewicht die kwam kijken. Dat was nog niet zo'n probleem, maar Pepe begon ook dat geluid te maken, met hoge rug en opstaand haar (dat is een indrukwekkend gezicht dat ik zelden heb mogen meemaken). Onyx besloot terug naar zijn eigen terrein te gaan, en ik kon Pepe blokkeren en de deur dichtdoen.

Toen ik voor een late lunch ging was alleen Pepe in de huiskamer, en Onyx kwam weer om het hoekje kijken, Dit keer gaf Pepe een paar geirriteerde miauwtjes en vloog Onyx achterna, gevolgd door mij. Op de overloop zocht Onyx zijn heil op mijn bed, terwijl Pepe voor mij richting zolder vluchtte. Het monster in zijn nekvel gepakt en in de huiskamer gezet, en 2 minuten later was hij in voor de uitgebreide kroel- en kam-sessie die gewoonlijk een onderdeel van mijn lunch is.

Verrassend dat de eerdere ontmoetingen met de territoriale Cayok, en de leider Diesel wel redelijk verliepen, maar dat het juist met de gewoonlijk "gentle giant" Pepe misgaat. Daar heb ik nog wel wat werk aan.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 22 juni 2021 @ 17:06:41 #151
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_200011174
quote:
0s.gif Op maandag 21 juni 2021 23:16 schreef yinu het volgende:
Dat wordt nog wel een schootkatje! Het lijkt ook wel of hij met je wilde spelen vannacht. Dat met die tikjes doet één van onze katers ook met mijn vriend. Bij voorkeur 's nachts ook.
Die tikjes zijn niet speels, maar behoorlijk agressief. Ofwel schrikt hij nog steeds van zijn eigen aanhaal-neigingen, of hij behoort tot de katten waarbij het aanhalen van staart of staart-wortel tot overstimulatie leidt. Ik kom er wel achter, hij begint nu de neiging te krijgen om heel veel bij mij in de buurt te willen zijn.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_200011720
Mmm wat jammer dat het zo ging. Aan de andere kant, je had het van 2 verwacht en nu is het er maar 1, weliswaar helemaal een andere. Maar da's in ieder geval 1 minder.
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 22 juni 2021 @ 19:20:51 #153
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_200013121
Onyx is allesbehalve het timide katertje wat ik in het begin dacht. De grote jongens zitten alle 3 buiten, en hij is weer in de huiskamer.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_200014033
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juni 2021 19:20 schreef mvdejong het volgende:
Onyx is allesbehalve het timide katertje wat ik in het begin dacht. De grote jongens zitten alle 3 buiten, en hij is weer in de huiskamer.
:D
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 22 juni 2021 @ 20:22:56 #155
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_200014191
Onyx was na een kwartiertje weer naar boven gegaan, maar toen ik even ging kijken waar hij was volgde hij me naar beneden, en ging op de onderste tree van de trap zitten, waarvanaf hij in de huiskamer kon kijken. Toen kwam Cayok binnen, en die zag Onyx (hij keek die kant op omdat de deur openstond). Cayok raakte wel wat geagiteerd (zwaaiende staart), maar ging uiteindelijk op zijn achterste zitten. Ik ben hem toen gaan aanhalen, wat toch interessanter bleek dan de indringer (hoewel het haar op zijn rug niet helemaal vlak lag). Na iets van 10 minuten wilde Cayok toch maar naar buiten, dus gaf ik de kattenluiken weer vrij en deed de deur dicht. Onyx was op de trap blijven zitten totdat ik de deur weer dicht deed, hij lijkt zich toch wel sterk te willen maken voor het deel van het huis dat hij als zijn territorium beschouwt.

Nu nog eens zo'n sessie met Diesel, want de relatie met de groeps-leider gaat bepalend worden.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')