abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
  maandag 18 februari 2019 @ 14:01:19 #1
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185083715
Vervolg van : F&F / Cayok & Chester, Diesel & Pepe, en Blackie

Een probleempje bij mijn provider zorgde ervoor dat alle plaatjes uit mijn voorgaande topics niet meer zichtbaar waren. "www.mvdejong.luna.nl" bestond niet meer, alleen "mvdejong.luna.nl"; na wat overleg met mijn provider is ook de "www"-versie weer levend. Wat nog blijft is dat het certificaat niet klopt, dat is alleen geldig voor de korte versie, dus je krijgt een beveiligings-klacht, en dan moet je een uitzondering toevoegen (voor de hele https://www.mvdejong.luna.nl).

Maar nu kan ik weer verder met het reilen en zeilen van het vijftal, ik zal binnenkort wat recentere foto's toevoegen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 14:16:37 #2
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185083995
Elke winter is weer de vraag : hoe gaat Blackie om met de noodzaak om binnen te slapen ? Ook eind vorig jaar bleek dat een temperatuur van onder de 10o haar deed besluiten dat een kwartet katers toch te verkiezen was boven een nachtje buiten. Maar deze winter heeft ze duidelijk geaccepteerd dat dit haar huis is : ze bleef veel langer binnen liggen dan "noodzakelijk" was om op te warmen, en ze komt nu ook vaker binnen slapen terwijl het buiten best uit te houden is. Zo is ze afgelopen zaterdag, met temperaturen overdag van boven de 10o, twee keer naar binnen gelopen om daar een half uur tot een uur in een mandje te duiken.

Ze had tot een week geleden de gewoonte om in de loop van de avond naar binnen te komen, en zich dan op het salon-tafeltje tegen mijn kuiten te nestelen, en daar bleef ze slapen, ook als ik naar bed ging. Pas in de loop van de ochtend ging ze naar buiten, om dan weer binnen te komen als ik ging ontbijten en wat vleeswaar ronddeelde. Maar ik ben momenteel elke woensdag-avond op een examen-training, en ik maak ook wel mee dat als ik rond 11 uur 's avonds thuiskom, ze achter het raam op met zit te wachten.

De laatste dagen loopt ze vaker 's avonds laat nog buiten, en als ze dan naar binnen komt loopt ze de trap op om bij me op bed te slapen, tot ergens tussen 4 en 5 uur.

Ik hoor de laatste weken wel wat vaker de diepe keelgrom die ze opzet als de spanning met de katers oploopt, maar dat is een gevolg van haar vele binnenzijn, en de opkomende lente waardoor de heren wat speelser worden, ook naar haar toe. In tegenstelling tot voorgaande jaren is dat voor haar ook geen reden meer om direct naar buiten te vluchten.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 14:56:21 #3
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185084614
Oud&nieuw was echt naar dit jaar. Zoals gewoonlijk werkte ik die dag thuis, zodat ik rond 3 uur 's middags de kattenluiken kon afsluiten (en er een plankje voorhangen om te voorkomen dat ze in paniek op volle snelheid erdoorheen vlogen, zoals Chester een keer presteerde in het vorige huis van Blackie).

De heren waren allevier binnen, maar Blackie niet. Na een half uurtje ben ik toch even in het parkje bij de volgende flat gaan kijken, en ze kwam daar mauwend uit de struiken, dus ze stond vermoedelijk te wachten tot het geknal even minder werd om naar huis te komen. Nu kon ze gewoon met me oplopen.

Zoals te verwachten kropen Diesel en Chester eind van de dag onder de bank, Pepe begin van de avond en Cayok rond een uur of 9. Alles leek onder controle, zelfs toen Cayok bij de eerste knallen na middernacht onder de bank vandaan kwam en klagelijk begon te mauwen; dat kenden we ook al van de vorige jaren. Alleen : dit keer slaagde hij erin om binnen 15 seconden het plankje voor het kattenluik weg te slopen, en dwars door het gesloten kattenluik naar buiten te breken.

Natuurlijk gingen we direct op zoek, maar zonder resultaat. Toen het geknal afgelopen was, rond half 3, zijn we nog eens 3 kwartier aan het rondlopen en roepen geweest, maar nog steeds niets. Ik heb toen de kattenluiken weer opengezet (voor zover dat nog nodig was) voor de andere katten, en we zijn naar bed gegaan met het idee dat de volgende dag een lange zoektocht zou gaan opleveren. Ik had nog een beetje hoop, omdat waar een hond in paniek zou blijven rennen, een kat vrij snel tot de conclusie komt dat hij (of zij) beter kan onderduiken en afwachten.

Ik ben 's nachts nog een paar keer wakker geweest, en ging dan even kijken of meneer toevallig binnen was gekomen. Om half 8 was ik weer wakker, en hoorde een kat de trap oplopen. En mijn gehoor had het goed, het was de oude man Cayok die op zolder wilde gaan eten. Zucht. Hij is vrij kort achter elkaar naar zolder gegaan, dus hij was vermoedelijk tot na 7 ergens weggekropen, en was net weer binnen. Hij is de rest van de dag wel eerst wat schuchter, en later wat extra aanhalig geweest, maar hij lijkt er geen echte problemen van overgehouden te hebben.

In december komen er aanmerkelijk robuustere planken voor de kattenluikjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 16:39:31 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185086334
Dan slaap je niet goed h? Ik herken het van toen ik nog thuis woonde, n van de katten verdween ook weleens in de avond de 31e. Een hoop stress...
  maandag 18 februari 2019 @ 16:26:42 #5
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185086416
Het
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2019 16:23 schreef Prego het volgende:
Dan slaap je niet goed h? Ik herken het van toen ik nog thuis woonde, n van de katten verdween ook weleens in de avond de 31e. Een hoop stress...
Nee, en zeker niet als hij temidden van al het vuurwerk uit weet te breken.
Gelukkig is hij weliswaar vrij schrikachtig, maar heeft hij dat naar mijn inschatting geleerd op straat; het lijkt erop dat hij ook deze situatie "streetwise" heeft aangepakt.
En de komende oudjaar gaat hem dit niet meer lukken, het worden nu niet meer houten plankjes aan oogjes opgehangen, maar stevig balken die geborgd worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 16:38:52 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185086622
Fijn, meer avonturen van de groep *O* ik lees weer mee!
Gek? kan je dat eten?
  maandag 18 februari 2019 @ 16:38:28 #7
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185086632
Het vijftal is ook nog steeds druk bezig om alles wat leeft en groeit in de buurt onder controle te houden. Muizen, en kleine ratten, zijn daarbij nog steeds de bulk van wat er in en om mijn huis wordt afgeleverd.

Blackie heeft 2 jaar geleden op 2 opeenvolgende dagen een piepjong konijntje weten te vangen. Ondertussen heeft Pepe tweemaal een volwassen (wild) konijn buitgemaakt. De eerste keer kwam hij tegen mijn bedtijd ermee binnen, toen heb ik hem zijn gang laten gaan, en kon de volgende ochtend het beest, minus de kop, opruimen.

Een half jaartje geleden was ik op een zondag-avond laat beneden voor eten, en telde buiten snel 4 katten, alleen Pepe was buiten zicht. Ik vond hem door af te gaan op wat geluiden in mijn voortuin, waar ik Pepe aantrof, met zijn kaken om de nek van een konijn dat nog net een paar laatste stuiptrekkingen maakte. Ik ben toen eten voor de rest, en mijzelf, gaan klaarzetten, en toen ik 3 kwartier later weer ging kijken zat hij zichzelf net te wassen, terwijl er alleen nog 2 pootjes overwaren. Die heeft Blackie toen opgepeuzeld, zodat ik niets in de kliko hoefde te gooien (ik heb in het halletje een handschoen liggen die alleen maar dient voor het opruimen van karkassen). Pepe is de rest van de avond wel heel loom geweest, ook toen ik naar de singel liep duurde het 5 minuten voordat hij volgde. Ook voor een kater van 8 kg is een volwassen konijn wel een behoorlijke maaltijd.

Maar hij moet dat halfdode beest toch meer dan 100 meter naar zijn thuis-basis hebben versleept, want konijnen zitten niet vlakbij.

Het kan nog leuk worden, want er zit bij de singel een blauwe reiger die denkt katten te kunnen intimideren, en Pepe negeerde dat de keren dat ik het zag. Als dat beest een keer te brutaal wordt denk ik dat die reiger ook op het menu komt.

[ Bericht 3% gewijzigd door mvdejong op 18-02-2019 17:18:26 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  maandag 18 februari 2019 @ 20:55:46 #8
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_185092306
Ha tof, je bent weer begonnen met de avonturen van je katten!
*O*
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  maandag 18 februari 2019 @ 22:12:04 #9
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_185094471
Reiger stond in de middeleeuwen ook bij mensen op t menu. :D

Ik heb jullie gemist. :@
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 19 februari 2019 @ 02:43:04 #10
469979 Also-von-Oder
Last man standing.
pi_185097518
Mooi die verhalen weer te zien... om zo mee te leven met 'jouw' kattenlevens.
Ik heb er zelf ook 4 (allemaal katers nu, het meisje is helaas gestorven, en een kater is er bijgekomen sinds mijn moeder en mijn vader overleden zijn).

Het lijkt mij wel een interessante gedachte als alle kattenliefhebbers hier op Fok hun katten voorstellen in een voorstellingstopic. Om de karakters (etc) kunnen te leren kennen van de katten waarover we het allemaal hebben. Gewoon als naslagwerk voor degenen die dit alles willen volgen, zoals bij jou.

Kortom gewoon de achtergrond van onze gemeenschappelijke katten, hun karakter etc.
Gewoon voor alle F&F kattenliefhebbers over hun eigen katten.
En natuurlijk kan er ook zo'n topic over honden (e.d.) geopend worden.

Ja, ik kan zelf ook zo'n topic voor mijn katten openen... maar voor we het weten zijn het er straks 30 topics.
Dus samenwerking heeft zo z'n voordelen. ;)
pi_185099774
He, wat een fijne verrassing dat het topic weer open is!
We have far more in common than that which devides us..
pi_185101064
Oh kijk ze zijn er weer!
I solemnly swear i'm up to no good
pi_185114097
Wat heerlijk om weer over je vijftal te lezen!
  donderdag 21 februari 2019 @ 15:21:02 #14
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_185148128
Het lijkt niet logisch, maar een van de problemen met jagende katten zijn muizen in huis. Mijn jongens nemen hun prooi graag mee naar binnen, maar dat wil nog wel eens tot gevolg hebben dat ze na een tijdje spelen genoeg hebben van een muis die nog niet dood is.

Het is al vervelend als een half-dode muis zich aan de meute weet te onttrekken, en achter een kast dood gaat. Maar die stank duurt maar een paar dagen, als het al niet warm genoeg is dat de muis eerder mummificeert dan verrot.

Ik heb eind vorig jaar echter tweemaal een probleem gehad met een muis die een tijd in mijn huis heeft geleefd. Ze hadden zich aanvankelijk verstopt in het inwendige van de koelkast, en konden vanuit die schuilplaats, als de katten van huis waren, makkelijk bij het klaarstaande droogvoer komen. Daarvan legden ze ook op meerdere plaatsen een voorraadje aan. Echter, na een paar dagen beginnen de sanitaire gewoonten van muizen je huis redelijk onleefbaar te maken.

De eerste is het huis ontvlucht toen ik de koelkast naar voren trok. Ik heb toen zo goed als mogelijk de gaten waar dat beest zich verstopte met kippengaas gedicht. Ik maakte toen alles goed schoon, en dacht van het probleem af te zijn. Echter, na een paar dagen stonk het nog meer, en het bleek dat een plastic constructie, waarvan ik dacht dat het een open rekje was dat de motor moest vastzetten, feitelijk van onderen dicht was, en dus een reeks bakjes vormde. Elk bakje was gevuld met een laag muizen-urine, waarin de muizen-keutels dreven. Dat maar grondig schoongemaakt, waarna ik een tijdje weer in een fris huis woonde.

Het probleem trad echter weer op, en het bleek dat de volgende muis nog steeds een mogelijkheid had gevonden om in de achterkant van de koelkast te trekken. Ik heb toen de zaak weer goed schoongemaakt, en er nu een geperforeerde aluminium plaat tegen gemonteerd. In dit geval was de muis echter niet het huis ontvlucht, maar was vanuit de open keuken de woonkamer ingevlucht, en had zich achter wat kastjes had weten te nestelen, waar zelfs behang werd verscheurd om een nestje te bouwen. Het beest verjaagd (dat was een hele vette muis), schoongemaakt en de opening die voor de plint bedoeld was precies pas gemaakt.

Ik dacht dat ik de muis kwijt was, maar helaas, hij of zij was weer naar een andere reeks kasten uitgeweken, dus ik kon weer aan de gang. Nu zijn niet alleen de openingen voor de plinten dichtgemaakt, maar ik heb de achterkant van alle kasten (onder de onderste plank) ook dichtgemaakt zodat er ook geen plek meer is om te wonen, zelfs als een muis achter de kast weet te komen.

Het genoegen om je huis binnen te lopen en het stinkt er niet naar muis ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_185165887
Ik moet wel lachen om je verhaal. Heel veel Tommies en nog is n Jerry ze te slim af
We have far more in common than that which devides us..
pi_185192285
Leuk je bent weer terug. ^O^
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:46:52 #17
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_186827764
Blackie is steeds vaker binnen te vinden, ook als de weersomstandigheden het niet nodig maken. Soms staat ze 's ochtends al voor de deur van de badkamer te jengelen dat ze te lang moet wachten op het rondje vleeswaar. Gisteren ook weer, en toen we samen naar beneden liepen lag er een dikke muis in het halletje. Die heeft ze dus, via de huiskamer, daar gebracht om er mee te spelen; vermoedelijk dacht ze dat in de huiskamer de heren ook met haar prooi zouden willen spelen. Tot voor kort bleef ze buiten met haar prooi, maar blijkbaar is binnen toch veiliger (of warmer ?). Overigens lag in de huiskamer ook een prooi : een meerkoet-kuiken, vermoedelijk van Pepe.

Ze blijft ook proberen op betere voet te komen met de heren, en er komt soms wat respons. Vorige week stond ze weer neusje te snuffelen met Cayok, en probeerde hem een kopje te geven. Hij beantwoordde dat met een kopje waarbij hij ook zijn hele lijfje inzette, dat was toch wat veel voor haar (qua gewicht scheelt het niet zo veel, maar hij staat wel wat hoger op zijn pootjes).

Alleen Diesel vertrouwt het nog niet, hij is nog steeds bang dat kopjes-geven uitmondt in meppen, terwijl zij het juist met hem blijft proberen uit respect voor zijn leiders-positie.

Met Pepe gaat het ook goed, ze is op haar gemak in zijn buurt. Maar ze weet nu ook dat meppen geen goed idee meer is, hij pikt het niet meer en mept terug. En dat is met 8 tegen 4 kg best indrukwekkend, maar ze accepteert de "correctie" zonder bang voor hem te zijn.

En wat ook merkbaar is dat ze wat toleranter is bij gepeuter aan haar lijfje. Ik heb nog nooit zoveel teken moeten plukken, uit allemaal, maar waar Blackie daar vroeger moeilijk over deed, heb ik er nu al een keer drie achter elkaar kunnen lostrekken zonder dat ze begon te tegen te spartelen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 14 mei 2019 @ 11:47:58 #18
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_186827787
Wijzg, niet quote ...
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_186829927
Wat fijn dat ze wat meer op haar gemak wordt. Dat moet voor haar ook een stuk fijner zijn.
I solemnly swear i'm up to no good
  zondag 23 februari 2020 @ 11:20:28 #20
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191642739
Blackie liet deze herfst zien definitief gesettled te zijn : toen ze eenmaal door de dalende temperaturen weer binnen ging slapen, bleef ze dat ook doen als de temperaturen dat helemaal niet nodig maakten. Ze ging ook vaak demonstratief midden in de kamer liggen, en negeerde de voorbijlopende katers, ze draaide zelfs niet haar oortjes als er eentje vlak achter haar langs liep. En ik betrapte haar erop dat ze soms opzettelijk dichter bij Pepe ging liggen, ze leek iets van een band te krijgen met de kater die meer dan het dubbele van haar gewicht was.

Helaas, vrijdag-ochtend is ze onder een metro terechtgekomen, ik zal het verder zonder haar moeten doen.

Slaap zacht, prinsesje.

Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_191642801
Ogh wat verdrietig. Net nu ze op haar plekje was geland. Sterkte.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_191643010
Sterkte mvdejong ;(
pi_191644001
Ach wat sneu. Hopelijk heeft ze niet hoeven lijden. Sterkte
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 23 februari 2020 @ 13:03:26 #24
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_191644067
Wat erg... ;( Veel sterkte. Gelukkig heeft ze iig wl een hele fijne tijd bij jullie gehad.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zondag 23 februari 2020 @ 14:10:30 #25
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191644986
Bedankt allemaal.

Ik denk niet dat ze geleden heeft, een metro is vrij definitief. En als ze alleen gewond was geweest, was ze wel weggekropen in het struikgewas dat aan alle kanten om het metro-spoor aanwezig is, en hadden ze haar niet zo snel gevonden. Ze moet door een van de eerste metro's geraakt zijn, anders was ze wel voor 7 uur in de buurt van huis geweest voor haar rondje vleeswaar, en ik werd begin van de ochtend al gebeld door de Dierenambulance "na een melding overleden kat". En dan moesten ze haar nog ophalen, scannen, en de chip-gegevens opvragen om te vinden waar ze thuishoorde.

Maar ik begin er nu achter te komen hoeveel van mijn dagelijkse routine alleen maar was ontstaan om Blackie binnen te krijgen en te houden.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_191645005
Och wat sneu. Veel sterkte!

Merk je nog iets aan de katers?
  zondag 23 februari 2020 @ 14:16:39 #27
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191645078
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 14:12 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Och wat sneu. Veel sterkte!

Merk je nog iets aan de katers?
Nee, maar die relatie was volgens mij nog niet sterk genoeg. Het meeste contact was 's avonds bij het eten (waar ze zonodig de koppen van de veel grotere katers wegduwde uit de bakjes waaruit zij op dat moment wilde eten), maar het is vaak genoeg voorgekomen dat ze pas later binnenkwam. Pepe was nog meer tolerant tegenover haar, dan dat hij een band richting haar opbouwde.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  zondag 23 februari 2020 @ 17:29:57 #28
7446 Pippi
Crazy cat woman
pi_191648951
Ahh, wat sneu.
Prinses Blackie is niet meer...
Hoe oud is zij uiteindelijk geworden?
  zondag 23 februari 2020 @ 19:41:13 #29
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_191651409
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2020 17:29 schreef Pippi het volgende:
Ahh, wat sneu.
Prinses Blackie is niet meer...
Hoe oud is zij uiteindelijk geworden?
Een jaartje of 10. Ze heeft een kleine 2 jaar geleefd in de groep waar ze geboren is, daar is ze toen uit weggevlucht. Daarna heeft ze een 2-3 luxe jaartjes als enige kat bij een ouder echtpaar geleefd, maar die verhuisden naar een 9e verdieping. Daarna ben ik 6 jaar bezig geweest haar duidelijk te maken dat mijn katers lief zijn, hoewel dat alleen de eerste 2 jaar echt veel moeite kostte. En dat lukte, de laatste maanden kwam ze zelfs door het kattenluik naar binnen, terwijl ze daarvoor alleen maar door de kier van de voordeur wilde (het lattenluik komt uit op het stukje huiskamer waar altijd wel wat katers te vinden zijn). Overigens was veel van haar afkeer van mijn katers wel aanstellerij.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  dinsdag 22 december 2020 @ 20:33:24 #30
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_196889551
Terwijl de corona mij niet veel problemen bezorgt (ik kan net zo goed vanaf huis werken, en mijn belangrijkste hobby is fietsen, in mijn eentje) is 2020 toch ook voor mij een vrij beroerd jaar geworden. Nadat ik in februari Blackie ben kwijtgeraakt, heb ik onlangs de jongste kater uit de groep, Chester, op een leeftijd van iets van 9 jaar, moet laten inslapen vanwege een gezwel in zijn borst. Als dat al operabel was geweest, waren we daar te laat voor geweest omdat hij in nog geen 2 maanden van 5.7 naar 4.05 kg was afgevallen (na het eerste bezoek aan de dierenarts heb ik hem een maand lang niet kunnen aanraken).


En net als Blackie begon hij ook net een positieve ontwikkeling door te maken. Hij vond aanhalen altijd best lekker, maar durfde daar niet om te vragen. Als ik thuiskwam liep hij altijd mijn richting op (respect tonen aan de leider van de groep), maar sloeg op een dikke meter dan haaks af. En zowaar is hij de afgelopen zomer soms spontaan op me af komen lopen voor een krabbel.

Drie is te weinig, dus in januari ga ik er weer eentje bijnemen, en dat zal wel weer interessant worden, omdat ik toch voor een probleem-kat ga. Er zitten zoveel katten in asiels die voor de gemiddelde kattenbezitter niet geschikt zijn, omdat ze te bang zijn. Ik ga voor een exemplaar dat ik voorzichtig moet overtuigen dat de wereld niet zo slecht is; en eventueel aanvaarden dat het geen kroelbeestje wordt.

[ Bericht 2% gewijzigd door mvdejong op 22-12-2020 21:06:32 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_196889973
Aaww knuffel.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
Oooof een taak op oew boekkes, jongens jongens het is toek op je bakkes h
pi_196891770
Wat verdrietig, heel veel sterkte.

Hopelijk ga je dan ook weer wat vaker updates posten ik vind ze altijd erg leuk O-)
I solemnly swear i'm up to no good
  dinsdag 22 december 2020 @ 21:58:42 #33
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_196891900
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 21:53 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Wat verdrietig, heel veel sterkte.

Hopelijk ga je dan ook weer wat vaker updates posten ik vind ze altijd erg leuk O-)
Tja, na 7 jaar gebeurt er niet zoveel spannends meer, en zeker niet omdat Blackie net wegviel toen haar relatie met de katers veel positiever leek te worden,

Maar de nieuweling zal dit topic wel weer wat leven inblazen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_196891956
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 21:58 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Tja, na 7 jaar gebeurt er niet zoveel spannends meer, en zeker niet omdat Blackie net wegviel toen haar relatie met de katers veel positiever leek te worden,

Maar de nieuweling zal dit topic wel weer wat leven inblazen.
Alleen foto's is ook goed :+ Nee voel je niet verplicht. Vind het gewoon een leuk topic.
I solemnly swear i'm up to no good
pi_196892203
Fijn om weer iets van je te lezen, al is de aanleiding zo verdrietig.
Zou het kunnen dat Chester door het thuiswerken aanhankelijker was geworden, alleen maar thuis ipv steeds thuiskomen (merk ik hier wel)
We have far more in common than that which devides us..
  dinsdag 22 december 2020 @ 22:20:30 #36
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_196892367
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 20:33 schreef mvdejong het volgende:
Terwijl de corona mij niet veel problemen bezorgt (ik kan net zo goed vanaf huis werken, en mijn belangrijkste hobby is fietsen, in mijn eentje) is 2020 toch ook voor mij een vrij beroerd jaar geworden. Nadat ik in februari Blackie ben kwijtgeraakt, heb ik onlangs de jongste kater uit de groep, Chester, op een leeftijd van iets van 9 jaar, moet laten inslapen vanwege een gezwel in zijn borst. Als dat al operabel was geweest, waren we daar te laat voor geweest omdat hij in nog geen 2 maanden van 5.7 naar 4.05 kg was afgevallen (na het eerste bezoek aan de dierenarts heb ik hem een maand lang niet kunnen aanraken).

[ afbeelding ]
En net als Blackie begon hij ook net een positieve ontwikkeling door te maken. Hij vond aanhalen altijd best lekker, maar durfde daar niet om te vragen. Als ik thuiskwam liep hij altijd mijn richting op (respect tonen aan de leider van de groep), maar sloeg op een dikke meter dan haaks af. En zowaar is hij de afgelopen zomer soms spontaan op me af komen lopen voor een krabbel.

Drie is te weinig, dus in januari ga ik er weer eentje bijnemen, en dat zal wel weer interessant worden, omdat ik toch voor een probleem-kat ga. Er zitten zoveel katten in asiels die voor de gemiddelde kattenbezitter niet geschikt zijn, omdat ze te bang zijn. Ik ga voor een exemplaar dat ik voorzichtig moet overtuigen dat de wereld niet zo slecht is; en eventueel aanvaarden dat het geen kroelbeestje wordt.
Sterkte! En tof dat je straks weer voor een probleemkat gaat O+

En tof dat je dan weer wat vaker gaat posten ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  dinsdag 22 december 2020 @ 22:34:38 #37
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_196892855
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 22:12 schreef Kaatje1 het volgende:
Fijn om weer iets van je te lezen, al is de aanleiding zo verdrietig.
Zou het kunnen dat Chester door het thuiswerken aanhankelijker was geworden, alleen maar thuis ipv steeds thuiskomen (merk ik hier wel)
Ik denk niet dat het thuiswerken veel uitmaakte. De heren komen 's ochtends binnen, en liggen dan tot het einde van de middag te slapen. Slechts heel af en toe krijg ik er eentje langs terwijl ik op zolder werk. Ik denk dat Chester eindelijk voldoende (zelf)vertrouwen had opgebouwd. Net zoals ik nu Cayok met twee handen kan aanhalen, wat twee jaar geleden nog tot een paniek-aftocht leidde.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_196893071
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 december 2020 22:34 schreef mvdejong het volgende:

[..]

Ik denk niet dat het thuiswerken veel uitmaakte. De heren komen 's ochtends binnen, en liggen dan tot het einde van de middag te slapen. Slechts heel af en toe krijg ik er eentje langs terwijl ik op zolder werk. Ik denk dat Chester eindelijk voldoende (zelf)vertrouwen had opgebouwd. Net zoals ik nu Cayok met twee handen kan aanhalen, wat twee jaar geleden nog tot een paniek-aftocht leidde.
Ik werk waar de katten ook slapen, en zeker de bange komt regelmatig even kijken op het beeldscherm, heel dicht bij mij.
Vond jouw verhalen altijd zo bemoedigend, bij jou kwam het goed, zo hield ik hoop ;)
We have far more in common than that which devides us..
pi_198136751
Kick. Hoop dat TS snel een nieuwe kat mag verwelkomen.
  maandag 10 mei 2021 @ 10:43:51 #40
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199354436
Het heeft even geduurd, maar binnenkort gaat de teller weer omhoog ! Het probleem is dat ik altijd eventjes na wil denken als ik op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl een potentiele kandidaat zie, en dat die dan vaak al besproken is als ik wil reageren. Driemaal op tijd gereageerd, de eerste keer was op een poes die ze toch samen met 2 andere wilden plaatsen, de tweede keer een koppel die kat-sociaal naar elkaar waren, maar niet naar andere katten. De derde keer had ik gereageerd op 4 potentiele kandidaten in het asiel in Vlaardingen, en binnen een paar uur kreeg ik een telefoontje over Onyx. Dit is de foto zoals die op de site stond :Het is een kater van een jaar of 2, die in een soort katatonische toestand op straat is aangetroffen. Er bleek geen medische reden te zijn, dus dat was pure paniek. Ze hadden heel weinig informatie over hem, omdat hij alleen maar in een hoekje verstopt zit, en geen contact wil. Hij heeft wel interesse getoond in een jong poesje dat los in de kamer loopt (hij zit in een grote kooi, met daarin weer een houten hokje), dus ze hadden het idee dat hij wel met andere katten om zou kunnen gaan, zeker met zo'n super-sociale groep als de mijne. En aangezien ik met mijn heren ook 2 maanden geduld moest hebben voordat de eerste mij accepteerde, hadden ze het idee dat ik Onyx langzaam zou kunnen overtuigen dat de wereld niet zo zwart is als hijzelf.

Ik heb hem nog niet aangeraakt (ik heb hem nog niet eens helemaal in levende lijve gezien, alleen een klein stukje achterlijf in zijn hokje, en 1 oog), maar ik heb een paar maal mijn hand in zijn hokje geplaatst, wat resulteerde in blazen, en uiteindelijk grommen. Toch waren er positieve dingen :
- hij heeft geen moment aanstalten gemaakt uit te halen;
- hij heeft op een gegeven moment toch even gesnuffeld aan de plek waar mijn hand had gelegen.
Dat bevestigde voor mij het vermoeden dat het asiel ook heeft : het is een kat die mensen gewend is geweest.

Ze stelden dat hij een kat was die naar buiten moest, maar het zou ook juist kunnen zijn dat hij aanvankelijk zo verstard was omdat hij een verwende binnenkat is die onbedoeld op straat belandde, en een shutdown kreeg omdat hij daar niet mee om kon gaan.

Sommige asiels geven de kat nooit bij het eerste bezoek mee, omdat ze zowel het asiel als de nieuwe eigenaar even nog willen laten nadenken. Ik had hem wel direct mee kunnen nemen, maar het bleek dat hij woensdag nog zijn booster-injectie moet krijgen, en ik wilde hem niet meenemen om hem dan een paar dagen later al weer te moeten oppakken, in een mandje proppen en naar een dierenarts brengen voor een prik. De dames van het asiel konden die redenering volgen, dus hij zit nog in het asiel; ik ga hem donderdag ophalen. Het zal een interessante tijd worden, ik verwacht eigenlijk dat hij na een paar weken vrij abrupt een grote omslag zal maken van paniek naar vertrouwen. Maar, ik ga gewoon beginnen, en zie wel waar wij met ons tweetjes uitkomen.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 10-05-2021 10:50:09 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199355344
Wat fijn voor Onyx dat hij bij jou komt, met al jouw geduld met katten.
We have far more in common than that which devides us..
pi_199356678
Wat fijn voor Onyx. Ik ben erg benieuwd waar deze kat zich qua karakter in gaat ontpoppen.
I solemnly swear i'm up to no good
  maandag 10 mei 2021 @ 13:02:11 #43
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_199356696
Fijn om te lezen, ik ga dit met warme belangstelling volgen. Ik hoop dat Onyx zich snel wat beter op zijn gemak gaat voelen.
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  dinsdag 11 mei 2021 @ 00:20:28 #44
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_199366735
quote:
0s.gif Op maandag 10 mei 2021 10:43 schreef mvdejong het volgende:
Het heeft even geduurd, maar binnenkort gaat de teller weer omhoog ! Het probleem is dat ik altijd eventjes na wil denken als ik op ikzoekbaas.dierenbescherming.nl een potentiele kandidaat zie, en dat die dan vaak al besproken is als ik wil reageren. Driemaal op tijd gereageerd, de eerste keer was op een poes die ze toch samen met 2 andere wilden plaatsen, de tweede keer een koppel die kat-sociaal naar elkaar waren, maar niet naar andere katten. De derde keer had ik gereageerd op 4 potentiele kandidaten in het asiel in Vlaardingen, en binnen een paar uur kreeg ik een telefoontje over Onyx. Dit is de foto zoals die op de site stond :

[ afbeelding ]

Het is een kater van een jaar of 2, die in een soort katatonische toestand op straat is aangetroffen. Er bleek geen medische reden te zijn, dus dat was pure paniek. Ze hadden heel weinig informatie over hem, omdat hij alleen maar in een hoekje verstopt zit, en geen contact wil. Hij heeft wel interesse getoond in een jong poesje dat los in de kamer loopt (hij zit in een grote kooi, met daarin weer een houten hokje), dus ze hadden het idee dat hij wel met andere katten om zou kunnen gaan, zeker met zo'n super-sociale groep als de mijne. En aangezien ik met mijn heren ook 2 maanden geduld moest hebben voordat de eerste mij accepteerde, hadden ze het idee dat ik Onyx langzaam zou kunnen overtuigen dat de wereld niet zo zwart is als hijzelf.

Ik heb hem nog niet aangeraakt (ik heb hem nog niet eens helemaal in levende lijve gezien, alleen een klein stukje achterlijf in zijn hokje, en 1 oog), maar ik heb een paar maal mijn hand in zijn hokje geplaatst, wat resulteerde in blazen, en uiteindelijk grommen. Toch waren er positieve dingen :
- hij heeft geen moment aanstalten gemaakt uit te halen;
- hij heeft op een gegeven moment toch even gesnuffeld aan de plek waar mijn hand had gelegen.
Dat bevestigde voor mij het vermoeden dat het asiel ook heeft : het is een kat die mensen gewend is geweest.

Ze stelden dat hij een kat was die naar buiten moest, maar het zou ook juist kunnen zijn dat hij aanvankelijk zo verstard was omdat hij een verwende binnenkat is die onbedoeld op straat belandde, en een shutdown kreeg omdat hij daar niet mee om kon gaan.

Sommige asiels geven de kat nooit bij het eerste bezoek mee, omdat ze zowel het asiel als de nieuwe eigenaar even nog willen laten nadenken. Ik had hem wel direct mee kunnen nemen, maar het bleek dat hij woensdag nog zijn booster-injectie moet krijgen, en ik wilde hem niet meenemen om hem dan een paar dagen later al weer te moeten oppakken, in een mandje proppen en naar een dierenarts brengen voor een prik. De dames van het asiel konden die redenering volgen, dus hij zit nog in het asiel; ik ga hem donderdag ophalen. Het zal een interessante tijd worden, ik verwacht eigenlijk dat hij na een paar weken vrij abrupt een grote omslag zal maken van paniek naar vertrouwen. Maar, ik ga gewoon beginnen, en zie wel waar wij met ons tweetjes uitkomen.
O+ Succes! ^O^
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_199366895
Succes @mvdejong, en fijn dat je zo’n kater een huis gaat geven O+
pi_199388815
Succes! Ik ben benieuwd hoe het gaat!
  donderdag 13 mei 2021 @ 12:51:55 #47
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199402674
Zo, Onyx is is zijn nieuwe huis. De medewerkster van het asiel heeft hem in de transportmand gedaan, wat met geblaas gepaard ging, maar alweer zonder echt verzet. De autorit duurde ongeveer een half uur, en de eerste 10 minuten heeft hij wat onzeker, maar toch wel geinteresseerd rondgekeken, daarna werd het hem teveel en is hij heel gericht tussen het fleece dekentje en het kussentje gekropen, en is daar blijven liggen, ook nadat ik de mand al naar mijn slaapkamer had gedragen. Het is duidelijk een stress-gevoelig jongetje, maar hij heeft niet merkbaar gereageerd op de geuren van het dekentje, waar minstens 3 katers (2 van mij, en 1 adoptie-kandidaat) op hebben gelegen, dus andere katten zijn geen probleem voor hem.

Ik laat hem nu een paar uurtjes alleen, in de loop van de middag ga ik kijken of er al wat beweging in is gekomen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
  donderdag 13 mei 2021 @ 16:42:49 #48
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199406810
Rond 12:45 heb ik hem in mijn slaapkamer gezet, rond 16:30 ben ik gaan kijken, en hij was in ieder geval uit de transportmand gekomen; dat was wel een opluchting. Ik heb gisterenavond en vanochtend nog een ruw huisje voor hem gemaakt dat lijkt op waar hij in het asiel in lag, alleen wat groter : meubelplaat, 60x40 cm oppervlak. 60 cm hoog met een plafond op 40 cm en een gat van 30x30 in de lange zijde aan de linkerkant; een deken erin en een deken erop. Hij was er inderdaad in gaan liggen (yippie), ik ben er even voor gaan liggen, en hij heeft de hele tijd naar me liggen kijken, zonder verdere reactie. Ik heb wat tegen hem gepraat, en ben toen weer weggegaan, mijn hand aanbieden leek me nu niet behulpzaam. Er staat nu water en 2 soorten droogvoer, rond 19:00 ga ik eten maken en dan krijgt hij ook een bakje natvoer. In het asiel kreeg hij geen blikvoer omdat hij dat toch niet opat, kijken of hij Animundi spul wel lekker vindt (de katten van mijn voormalige buurman keken bij de eerste keer dat ze dat voorgeschoteld kregen hem aan alsof ze niet konden geloven dat ze dat mochten hebben).

En dan gaan we de eerste nacht in waarin hij urenlang met een mens in dezelfde ruimte van 3x4 meter moet verblijven.

[ Bericht 0% gewijzigd door mvdejong op 13-05-2021 17:02:21 ]
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
pi_199407311
Welkom thuis Onyx *O*
  vrijdag 14 mei 2021 @ 09:19:56 #50
8252 mvdejong
Home is where the cat is.
pi_199414730
Toen ik rond 19:00 natvoer bracht, en ook toen ik rond middernacht naar bed ging, lag hij nog steeds achterin het hok, en gaf de indruk alsof hij al die tijd niet van zijn plekje gekomen was. Ik maakte me dus wel wat zorgen, en nam me voor om hem desnoods vrijdag-ochtend uit het hok te halen, om hem uit die toestand te krijgen. Maar dat was niet iets om al die avond te doen, dus ik ben mijn bed in gedoken, heb nog een kwartiertje wat Wikipedia-pagina's doorlopen, en daarna het licht uitgedaan.

Een kwartier later kwam hij plotseling in beweging, en heeft anderhalf uur lang mijn slaapkamer lopen verkennen, waarbij hij ook meerdere malen op mijn bed sprong, onder andere om zo het kozijn te bereiken en naar buiten te kijken. Ik hoorde hem ook meerdere malen op de bak gaan (en rook het een keertje), wat mij geruststelde over zijn spijsvertering (een kat in paniek kan dat zolang ophouden dat hij met spoed naar de dierenarts moet). En ook later in de nacht is hij gaan rondspoken. Om het helemaal af te maken trof ik hem vanochtend zo aan :Hij had blijkbaar niet meer de behoefte om achterin het hok weggedoken te liggen, maar lag op een kussentje in een rek dat aan alle kanten open was. Ook de uitdrukking in zijn ogen is aanmerkelijk beter dan de foto van het asiel. En op een gegeven moment deed hij zijn oogjes zelfs dicht en legde zijn kopje op het kussen, toch een begin van vertrouwen.
Sorry voor kwaliteit van de foto's, ik nam ze terwijl ik nog in bed lag, en de tweede is overbelicht omdat een zwarte kat tegen een donkergrijze achtergrond de camera voor de gek hield; ik moet weer eens opzoeken hoe ik een paar stoppen onderbelicht.

Maar ik ben dus zeer gelukkig vanochtend, nadat hij iets van 10 uur als een blok in het hok heeft gelegen, heeft hij plotseling zelfvertrouwen en ondernemingsdrang gekregen, terwijl er wel iemand in de kamer bij hem was. Ik had nog wel gehoopt op vooruitgang, maar dit overtrof mijn verwachtingen.
Het gewenste aantal katten is het huidige aantal katten +1. Herhaal.
abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')