abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184249612
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_184249669
Clinton < Trump < Alexandria Ocasio-Cortez
pi_184249951
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:26 schreef Bilge het volgende:

[..]

Trump is tegen militaire avonturen, dat ben ik met je eens. Het enige waar Trump zich om bekommert is de aardappelenteler uit Texas. En die heeft nog nooit van zijn leven van de YPG gehoord. Voor Trump levert de YPG dus niets op, terwijl het wel geld en soldatenlevens kost. Daarom wil hij zsm weg. Maar Trump is (helaas) niet almachtig. Hij kan ten eerste afgezet worden. Voor impeachment is ook de steun van een deel van de Republikeinen nodig, waardoor hij Republikeinse politici enigszins tevreden moet zien te stellen.
Klopt.

Maar de shutdown waarin de Amerikaanse overheid momenteel zit kan door Trump in de noodtoestand worden gepushed. In die noodtoestand als hypothetische situatie (en laten we hopen dat het hypothetisch blijft want veel zou de wereld en vooral de VS daar ook niet mee opschieten.. we're all fucked) zou hij wel meer macht krijgen dan hij nu heeft.

quote:
Daarnaast kan het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de CİA de boel saboteren door te lekken, valse informatie te geven, informatie achter te houden, processen uit te stellen, etc. Vooral Centcom (wat onder het Pentagon valt) lijkt het oneens met de terugtrekking uit SyriŽ.
Het brein weet niet meer wat de voeten aan het doen zijn.. :)
pi_184249985
Het is nu juist heel erg fijn dat Trump in het witte huis zit. Word er in elk geval een beetje gevochten tegen de neocon-agenda. Keer iets nieuws.
pi_184250059
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:54 schreef theunderdog het volgende:
Het is nu juist heel erg fijn dat Trump in het witte huis zit. Word er in elk geval een beetje gevochten tegen de neocon-agenda. Keer iets nieuws.
Het is toch ook niet bepaald alsof er nu geen partijen met een stevige agenda meer zijn in Syrie en het MO? Ik heb ooit m'n best gedaan het allemaal te overzien maar het is een chaotische spaghetti.
pi_184250078
Opzich is er voor de Turken weinig steun meer binnen de Amerikaanse politiek.
Alleen bij het Pentagon is er nog wat over.
Erdogan die YPG aanvalt waar nog special forces rondlopen is een mooie manier om die te verliezen.
Dus ik ben voor.
pi_184250128
quote:
5s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:56 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is toch ook niet bepaald alsof er nu geen partijen met een stevige agenda meer zijn in Syrie en het MO? Ik heb ooit m'n best gedaan het allemaal te overzien maar het is een chaotische spaghetti.
Uiteraard. Maar Trump lijkt in elk geval voor Amerika een andere koers te willen bewandelen. Trump is op veel dingen een clown, maar met de terugtrekking van de troepen uit Syrie heeft hij groot gelijk.
  zondag 6 januari 2019 @ 23:32:12 #8
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_184252253
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_184252608
Maşallah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184270982
Erdoğan heeft een op-ed geschreven voor de New York Times. :')

De eervolle krijgerscultuur van de oeverloze steppe van Centraal-AziŽ wordt vervangen voor iets wat verwijfde culturen `diplomatie` noemen. |:( Oghuz Khan draait zich om in zijn graf.
pi_184275619
erdo die tegen pompeo belooft dat hij "de pkk zal beschermen" wat een fantasie die pompeo _O-

DwViEeTWkAEIwFv.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 10:58:42 #12
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_184275895
als dit waar is, zal het niet lang meer duren eer idlib volledig in handen is van het regime. als de turken niet in staat blijken om invloed uit te oefenen middels hun proxys in idlib hebben ze ook geen argumenten om het gebied hun bescherming te blijven geven.

VivaRevolt twitterde op maandag 07-01-2019 om 21:44:13 HTS has taken a decision to capture all of Rebel-Held Idlib,and to dissolve all NLF groups,and has given Ahrar Al-Sham and Soqour Al-Sham 24 Hours to submit to HTS reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 11:37:04 #14
8781 crew  Frutsel
pi_184276428
spectatorindex twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 11:33:52 BREAKING: Erdogan says Turkey will 'very soon' take military action to 'defeat terrorists in Syria' reageer retweet
Ken het account verder niet.

Maar uiteindelijk had ik wel verwacht dat het zo zou aflopen... Koerden, bedankt voor de steun maar iedereen laat je straks stikken en Turkije ruimt jullie wel op en de wereld stond erbij en keek d'r naar.

AmichaiStein1 twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 11:53:18 #BREAKING: Trump's National Security Adviser Bolton prepares to leave Ankara after President Erdogan denies him a meeting over US condition that Turkey protect YPG terrorists in Syria reageer retweet


[ Bericht 31% gewijzigd door Frutsel op 08-01-2019 11:54:58 ]
  dinsdag 8 januari 2019 @ 13:22:30 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184278482
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 11:01 schreef Slayage het volgende:
als dit waar is, zal het niet lang meer duren eer idlib volledig in handen is van het regime. als de turken niet in staat blijken om invloed uit te oefenen middels hun proxys in idlib hebben ze ook geen argumenten om het gebied hun bescherming te blijven geven.

VivaRevolt twitterde op maandag 07-01-2019 om 21:44:13 HTS has taken a decision to capture all of Rebel-Held Idlib,and to dissolve all NLF groups,and has given Ahrar Al-Sham and Soqour Al-Sham 24 Hours to submit to HTS reageer retweet
^O^
Het is ook maar een farce dat die net zo extremistische malloten van Ahrar en Zinki etc dienen als schaamlap voor Turkse pretenties.

Als het zo loopt is dat weer uitstekend gespeeld door de Russen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184278592
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:22 schreef Szura het volgende:

Als het zo loopt is dat weer uitstekend gespeeld door de Russen.
sws
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184279306
De rebellen blijven zichzelf in de voet schieten. Na zoveel jaar oorlog zou je enig politiek bewustzijn verwachten. Treurig.

Over John Bolton: hij was 1 van de invloedrijkste architecten van de İrakoorlog. Met valse voorwendselen (Saddam heeft nucelaire wapens die binnen x minuten het Westen kunnen bereiken, Saddam heeft banden met AQ) bedekte hij zijn Neo-Conservatieve agenda. De belangen van İsrael boven alles. Als Trump - ondanks de Turkse bedreiging van de YPG - doorgaat met de terugtrekking van Amerikaanse soldaten, verwacht ik dat Bolton ontslag neemt. De YPG en het creeŽren van een Koerdische staat zijn enorm belangrijk voor de veiligheid van İsrael, omdat de Koerdische kaart İsrael de kans biedt om 4 buurlanden met een Koerdische minderheid (İrak, Turkije, SyriŽ en İran) te temmen. Dit was ook een van de werkelijke motieven om de İrakoorlog te starten. Bolton zal deze kwestie niet licht opvatten.
pi_184282423
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 14:13 schreef Bilge het volgende:
De rebellen blijven zichzelf in de voet schieten. Na zoveel jaar oorlog zou je enig politiek bewustzijn verwachten. Treurig.
United we stand, divided we fall.

Het is niet anders geweest gedurende 8 jaar conflict. Vrijwillig eenheid vormen is nooit gebeurd. Zal nooit gebeuren ook dat is wel gebleken.
Het regime aan de andere kant heeft de rangen gesloten en slim gehandeld, daarom staat het nog.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184283663
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 17:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

United we stand, divided we fall.

Het is niet anders geweest gedurende 8 jaar conflict. Vrijwillig eenheid vormen is nooit gebeurd. Zal nooit gebeuren ook dat is wel gebleken.
Het regime aan de andere kant heeft de rangen gesloten en slim gehandeld, daarom staat het nog.
Daarom kunnen de rebellen nooit een serieus alternatief vormen voor Assads regime. Zou Assad verslaan zijn krijg je LibiŽ in het kwadraat. Allerlei fracties die elkaar te lijf gaan. Allemaal eigen persoonlijke agenda voor SyriŽ.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184285215
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen. Daarnaast probeert het Semitische kwartet de door de Khashoggi-zaak verstoorde banden tussen MBS en de CİA/ Trump te herstellen.

Officieel onderhouden de Golfstaten geen banden met İsrael, maar achter de gordijnen zijn het elkaars bondgenoten.
pi_184286561
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:51 schreef Bilge het volgende:
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen.
Geef ze eens ongelijk. Wanneer was de laatste keer dat Perzen in Egypte, Palestina, of de zandbak tegenwoordig genaamd Saudi ArabiŽ waren?

De Turken waren er nog een paar generaties terug en hebben mede daarom nog steeds de grootste outreach ondanks dat de huidige regimes hun eigen kijk hebben op de Ottomaanse overheersing.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184286648
Bolton vond het overigens helemaal geweldig toen de coup gaande was in Turkije. Vanaf 4:30

ragipsoylu twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 17:54:58 Bolton presented Kalin with a “non-paper” (not an official paper) that was agreed to by Pompeo, Shanahan, Dunford, Bolton and Jeffrey. Includes: "The US opposes any mistreatment of opposition forces who fought with us against ISIS." per American official via @ZekeJMiller reageer retweet


[ Bericht 18% gewijzigd door Slayage op 08-01-2019 20:50:08 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184286826
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:51 schreef Bilge het volgende:
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen. Daarnaast probeert het Semitische kwartet de door de Khashoggi-zaak verstoorde banden tussen MBS en de CİA/ Trump te herstellen.

Officieel onderhouden de Golfstaten geen banden met İsrael, maar achter de gordijnen zijn het elkaars bondgenoten.
Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184288639
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
Wordt hij de laatste ikwan genoemd als in de laatste moslim broeder?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:54:03 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184288760
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:42 schreef Slayage het volgende:
Bolton vond het overigens helemaal geweldig toen de coup gaande was in Turkije. Vanaf 4:30

ragipsoylu twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 17:54:58 Bolton presented Kalin with a “non-paper” (not an official paper) that was agreed to by Pompeo, Shanahan, Dunford, Bolton and Jeffrey. Includes: "The US opposes any mistreatment of opposition forces who fought with us against ISIS." per American official via @ZekeJMiller reageer retweet
Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184288938
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
Zo komt hij wel over inderdaad. Hij is nog steeds boos over dat de Turken de Amerikanen geen hand en span diensten verleenden tijdens de tweede Golfoorlog. En dan loopt hij in hetzelfde interview te klagen over dat de Turken in SyriŽ Isis hebben gefaciliteerd. Terwijl de basis van Isis gelegd is door de invasie van Irak dat bedacht is door mensen als bolton :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184290724
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:48 schreef Slayage het volgende:
Wordt hij de laatste ikwan genoemd als in de laatste moslim broeder?
In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184290786
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
In Turkije wordt totaal niet bericht over deze diaspora. Wat opvallend is op zijn minst.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184291092
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
DwNiBG3WoAAplFG.jpg
  dinsdag 8 januari 2019 @ 23:32:47 #30
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_184291143
Bolton the War Criminal.


Crime against peace – planning and carrying out a war of aggression.
One of the architects of the Iraq war.
Claimed that Iraq had WMD.
Led opposition to US participation in International Criminal Court.


OEPG.png

http://warcriminalswatch.org/index.php/the-culpable/36-the-culprits/67-john-r-bolton
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_184291450
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
İk denk dat het İsrael en de Golfstaten niet specifiek is te doen om de Moslimbroeders, maar meer in het algemeen democratische bewegingen. İsraŽl is tegen democratische Arabische buurlanden, omdat 1) het Arabische volk tegen İsrael en voor de Palestijnen is, wat in een democratie zou doorstralen naar de regering en 2) democratisch gekozen leiders zich onafhankelijker kunnen opstellen dan dictators, omdat dictaturen per definitie instabiel, zwak en hulpbehoevend zijn. İsrael prefereert pro-Westerse dictatoriale Arabische buren die naar Tel Aviv en Washington luisteren ipv democratisch bestuurde Golfstaten die naar hun eigen bevolking luisteren.

De Arabische monarchieŽn zijn tegen democratie omdat ze hun macht niet willen delen.

Turkije herbergt idd veel Arabische dissidenten. Daarnaast beschermt het Qatar, de thuisplaats van het populaire liberale medium Al Jazeera. Turkse soapseries indoctrineren Arabische kijkers ook met liberale waarden. En tot slot heeft het relatieve succes van de bestuurmethode ook een aantrekkende kracht.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 23:57:38 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184291655
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:32 schreef TeenWolf het volgende:
Bolton the War Criminal.


Crime against peace – planning and carrying out a war of aggression.
One of the architects of the Iraq war.
Claimed that Iraq had WMD.
Led opposition to US participation in International Criminal Court.


[ afbeelding ]

http://warcriminalswatch.org/index.php/the-culpable/36-the-culprits/67-john-r-bolton
De wereld zou beter af zijn zonder deze oorlogsmisdadiger inderdaad
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 januari 2019 @ 00:05:17 #33
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_184291785
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:57 schreef Szura het volgende:

[..]

De wereld zou beter af zijn zonder deze oorlogsmisdadiger inderdaad
Maakt niet uit wie de verkiezingen wint, het land wordt toch bestuurd door zo'n war criminal 'adviseur' dat in dienst is van de echte bestuurders.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_184292739
Elke rijk dat unipolaire macht heeft zal zich op deze manier gedragen.
  woensdag 9 januari 2019 @ 04:26:50 #35
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184292756
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 18:47 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daarom kunnen de rebellen nooit een serieus alternatief vormen voor Assads regime. Zou Assad verslaan zijn krijg je LibiŽ in het kwadraat. Allerlei fracties die elkaar te lijf gaan. Allemaal eigen persoonlijke agenda voor SyriŽ.
Dit.

Syrie is gewoon het zoveelste 'interne' Islam-conflict. En ook al heeft iedereen de mond vol over Assad, ik zie hem daar liever zitten als seculiere autocraat, dan dat er een-of-andere orthodoxe Sunni-groepering zoals de Moslimbroederschap aan 'de macht' komt.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184296697
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 03:35 schreef Jellereppe het volgende:
Elke rijk dat unipolaire macht heeft zal zich op deze manier gedragen.
Power corrupts. Total power corrupts totally.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184296846
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
pi_184297068
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:33 schreef Glazenmaker het volgende:
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
Ontmenselijking van "de ander" is van allr tijden. Helaas is tegenwoordig met internet en sociale media de zieke geest van de mens voor iedereen toegankelijk. Een site als GeenStijl teert daar ook op. Zeggen wat je denkt is ook een ding tegenwoordig. Echt mooie tijden leven we in hoor :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184302335
Zouden de Turken idlib al verkocht hebben? Dat dat hun passieve houding verklaart richting wat Nusra momenteel aan het doen is.

Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:51:23 #pt: Should (a) this #HTS expansion continue apace & (b) #Turkey does nothing to reverse or even stall it, a #Russia-backed armed assault on #Idlib will become all-but inevitable.The consequences of that outcome are huge, as I wrote back in August 2018:https://t.co/QvCkw5oben https://t.co/jeUb09lM3k reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:57:31 #pt: Given the stakes at play here & the potential costs to #Turkey, it's remarkable how little #Ankara has responded to #HTS's attacks & advance.Bandwidth is clearly a problem - with the fate of the northeast (& #YPG/#PKK) amid a U.S. withdrawal being another immediate issue. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184303106
Sprak laatst IraniŽrs bij het Oranjeplein (schilderswijk) en die zeggen de huidige heersers zijn alleen bezig het geld uit te geven om invloedrijker te worden, het volk laten ze stikken.

En door die sancties van Amerika word het ook moeilijker om aan medicijnen te komen voor de bevolking...

Ook is toerisme aan de zee in Noord Iran aan banden gelegd en staat het leven verplicht in teken van de islam, ook is een hoofddoek verplicht .

Hun snappen Amerika dus wel.. Maar aan de anderen kant doet het ook pijn.. want de inwoners moeten lijden onder de sancties, de elites hebben het toch wel best


Ik hoop dat de Amerika een coup kunnen doen in Iran... weet zeker dat de IraniŽrs hier wel blij mee zullen zijn.
pi_184304108
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:02 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik hoop dat de Amerika een coup kunnen doen in Iran... weet zeker dat de IraniŽrs hier wel blij mee zullen zijn.
Ja, waarom doen ze dat eigenlijk niet? Laatste keer was zo'n success.
pi_184304345
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:02 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

Ook is toerisme aan de zee in Noord Iran aan banden gelegd
Hoe bedoel je? Heeft de Iraanse overheid hier aan halt toegeroepen? Ik las laatst nog dat buitenlands toerisme in Iran enorm in de lift zat.

quote:
en staat het leven verplicht in teken van de islam, ook is een hoofddoek verplicht .
Dat is al 40 jaar zo.
  woensdag 9 januari 2019 @ 18:49:12 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184304794
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:22 schreef Slayage het volgende:
Zouden de Turken idlib al verkocht hebben? Dat dat hun passieve houding verklaart richting wat Nusra momenteel aan het doen is.

Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:51:23 #pt: Should (a) this #HTS expansion continue apace & (b) #Turkey does nothing to reverse or even stall it, a #Russia-backed armed assault on #Idlib will become all-but inevitable.The consequences of that outcome are huge, as I wrote back in August 2018:https://t.co/QvCkw5oben https://t.co/jeUb09lM3k reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:57:31 #pt: Given the stakes at play here & the potential costs to #Turkey, it's remarkable how little #Ankara has responded to #HTS's attacks & advance.Bandwidth is clearly a problem - with the fate of the northeast (& #YPG/#PKK) amid a U.S. withdrawal being another immediate issue. reageer retweet
Wat zouden ze gekocht kunnen hebben?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184304963
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat zouden ze gekocht kunnen hebben?
Dat Turkije groen licht krijgt om het gele gebied binnen te vallen?
pi_184305640
quote:
5s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat Turkije groen licht krijgt om het gele gebied binnen te vallen?
Zou wel hetzelfde trucje zijn als met afrin. Geef je over aan het regime of we laten de Turken op jullie los. Maar de Amerikanen zitten daar nog dus die. Deal kan sowieso niet geleverd worden door de Russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184306621
eha_news twitterde op woensdag 09-01-2019 om 18:01:04 #BREAKING Turkish National Defence Minister Hulusi Akar had a phone call with his Russian counterpart Sergei Shoigu.Akar and Shoigu discussed Idlib, security issues and Sochi cases. https://t.co/gArFaLvR9d reageer retweet
DwfbH10WsAI2bPw.jpg:large
pi_184306854
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zou wel hetzelfde trucje zijn als met afrin. Geef je over aan het regime of we laten de Turken op jullie los. Maar de Amerikanen zitten daar nog dus die. Deal kan sowieso niet geleverd worden door de Russen.
Wel als de Turken en Russen er vanuit gaan dat Trump terugtrekt, wat tot een paar dagen geleden ook nog leek te gebeuren :+
pi_184307639
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:27 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Wel als de Turken en Russen er vanuit gaan dat Trump terugtrekt, wat tot een paar dagen geleden ook nog leek te gebeuren :+
Mwah, dat valt best mee. Alleen Trump isber stellig over. Voor de rest zit iedereen zijn besluit tegen te werken. Het ziet er niet naar uit dat het zo makkelijk zal gaan iig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184307761
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 21:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mwah, dat valt best mee. Alleen Trump isber stellig over. Voor de rest zit iedereen zijn besluit tegen te werken. Het ziet er niet naar uit dat het zo makkelijk zal gaan iig.
Dat denk ik ook niet maar dan kunnen Erdogan en Putin wel alvast een plan klaar hebben liggen zodat Turkije gelijk kan binnenvallen wanneer de mogelijkheid zich voor doet.

Maar is allemaal speculeren natuurlijk:+
pi_184317156
Niets zeggende statement van «avuşoğlu.

hxhassan twitterde op donderdag 10-01-2019 om 09:57:23 Turkish FM Cavusoglu on HTS’s consolidation campaign in Idlib:“Radical groups are attacking the Syrian opposition, and we have taken necessary measures to halt these attacks.” https://t.co/gFi5fzYUld reageer retweet
Dit is zo makkelijk gegaan. Te makkelijk imo. Ik weet niet wat ik ervan moet maken. De Turken hebben niks van zich laten horen, maar ook de rebellen groepen hebben we nauwelijks iets van gehoord. Alsof het 1 grote show was.

Charles_Lister twitterde op donderdag 10-01-2019 om 12:14:45 @suriyegundemi_ There you have it: #Idlib falls under the authority of #HTS's Salvation Government, as part of a mass "ceasefire" w. #NLF.Catastrophic for #Syria's opposition, w. big implications for any UN political process.As per a separate deal, the #NLF evacuating 1,000s to #Afrin soon. https://t.co/rMurUBvPSq reageer retweet


[ Bericht 43% gewijzigd door Slayage op 10-01-2019 12:19:26 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184320119
John Bolton heeft in Ankara geen harde eisen gesteld (zoals hij voorafgaand aan zijn bezoek deed voorkomen in de media), maar 5 aandachtspunten naar voren gebracht die open staan voor discussie.

Er zitten veel sappige details in het artikel. De VS trekt zich vermoedelijk binnen 120 dagen terug uit SyriŽ (met uitzondering van de Al-Tanf-basis in Zuid-SyriŽ, ter bestrijding van İraanse milities), de overdracht van Manbij aan TR beschouwt TR als een teken van goede wil voor verdere onderhandelingen (omdat dit al eerder was beloofd), voor de YPG willen de Amerikanen een diplomatieke oplossing die de veiligheid van TR garandeert (doei Kobani, welkom Ayn-al Arab), dat TR SyriŽ niet wil binnenvallen voordat er een akkoord is met de VS om te voorkomen dat Trump zijn vertrekwens terugdraait en dat de Amerikanen benieuwd waren naar de onderhandelingen tussen Rusland en TR, maar dat TR niets losliet (om vervolgens de onderhandelingen met de VS wel te lekken aan de media. :+ )
pi_184320458
AFP twitterde op donderdag 10-01-2019 om 15:37:55 #BREAKING: US seeks to 'expel every last Iranian boot' in Syria: Pompeo https://t.co/cjt4vakZ4A reageer retweet
pi_184321793
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:33 schreef Glazenmaker het volgende:
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
Het komt van geenstijl. Wat verwacht je.
  donderdag 10 januari 2019 @ 17:39:27 #54
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184322745
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:39 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op donderdag 10-01-2019 om 15:37:55 #BREAKING: US seeks to 'expel every last Iranian boot' in Syria: Pompeo https://t.co/cjt4vakZ4A reageer retweet
:')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184323549
quote:
0s.gif Op donderdag 10 januari 2019 15:39 schreef Frutsel het volgende:
AFP twitterde op donderdag 10-01-2019 om 15:37:55 #BREAKING: US seeks to 'expel every last Iranian boot' in Syria: Pompeo https://t.co/cjt4vakZ4A reageer retweet
:O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184327527
Aan al-Qaida gelinkte rebellengroep verwerft volledige controle over provincie Idlib in SyriŽ:

https://www.hln.be/nieuws(...)b-in-syrie~a0faab10/
pi_184327985
quote:
10s.gif Op donderdag 10 januari 2019 12:02 schreef Slayage het volgende:

Dit is zo makkelijk gegaan. Te makkelijk imo. Ik weet niet wat ik ervan moet maken. De Turken hebben niks van zich laten horen, maar ook de rebellen groepen hebben we nauwelijks iets van gehoord. Alsof het 1 grote show was.

Turkije laat HTS Idlib overnemen zodat ze Ahrar kunnen gebruiken als kannonnenvoer tegen de SDF en Rusland gaat daarmee akkoord omdat zij nu HTS kunnen aanvallen in Idlib?
pi_184328113
Interessante verklaring voor de Russische en Turkse stilte over Idlib:

https://twitter.com/russi(...)451344038416384?s=19

https://twitter.com/russi(...)453493149614080?s=19

Maar het zou ook kunnen dat Yury te vroeg conclusies trekt.
pi_184328122
quote:
5s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:13 schreef BEFEM het volgende:

Turkije laat HTS Idlib overnemen zodat ze Ahrar kunnen gebruiken als kannonnenvoer tegen de SDF en Rusland gaat daarmee akkoord omdat zij nu HTS kunnen aanvallen in Idlib?
We gaan het zien. Idlib kunnen we iig zwart kleuren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 10 januari 2019 @ 22:32:40 #60
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184328455
quote:
10s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

We gaan het zien. Idlib kunnen we iig zwart kleuren.
Rood bedoel je?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184328819
quote:
1s.gif Op donderdag 10 januari 2019 22:32 schreef Szura het volgende:

[..]

Rood bedoel je?
Eerrst zwart ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184335523
deze dame verwoordt goed wat ik al een tijdje hoop. namelijk dat de amerikanen de turken en de pkk dwingt/verlijdt om tot een settlement te komen. het klinkt vergezocht momenteel, maar het is realistisch als je bekijkt dat de wapenstilstand tussen de pkk en de turken alleen maar is gebarsten door de gebeurtenissen in syrie, nu dat conflict grotendeels is afgesloten is het ook mogelijk om het conflict van de turken met de pkk in een andere fase te doen belanden.

The Syria deal Trump should strike
........
The Trump administration needs to think bigger — geographically and politically — in order to prevent a Turkish-Kurdish fight inside Syria. I am talking about offering Erdogan a grand bargain for a comprehensive peace with the Kurds. Americans would need to do what they have been avoiding — that is, rolling out maps and engaging in geostrategic engineering, to develop a comprehensive peace plan between Turks and Kurds across Turkey, Syria and Iraq. The issue can no longer be addressed solely within the nation-state boundaries of Turkey, and there is no solution that would work solely for Syria.

It sounds like a huge undertaking, but a grand bargain is actually easier than trying to deal with just the Syrian piece of the puzzle. Kurds in Syria are a threat to Turkey because Ankara fears they might someday feed the PKK insurgency within Turkey itself. As long as that threat persists, Erdogan will never accept Syrian Kurdish autonomy.

To persuade him otherwise, the United States would need to give him a win at home. That’s why the starting point of any grand bargain would have to be concessions from Kurds inside Turkey. Washington would have to somehow convince the PKK, YPG’s parent organization, to declare a cease-fire and withdraw its forces from Turkey — in return for Kurdish autonomy in Syria. Such a grand bargain would appeal to Kurds and Turks if there were a serious U.S. commitment.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184344689
Turken testen Active Protection System voor tanks. Gruwelijke video.


https://twitter.com/Acemal71/status/1083730467130613760?s=20
pi_184346220
Gulenistische imam zegt in 2014 dat er een coup gaat komen.


https://twitter.com/tirsaktaci_/status/1083140535647436803?s=20
pi_184346624
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:36 schreef polderturk het volgende:
Gulenistische imam zegt in 2014 dat er een coup gaat komen.

https://twitter.com/tirsaktaci_/status/1083140535647436803?s=20
Het is 2019..
pi_184346798
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is 2019..
De coup was in 2016. Gulenisten beweren nu dat ze niks met de coup te maken hebben, wat gewoon een leugen is.
pi_184346990
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 20:55 schreef polderturk het volgende:

[..]

De coup was in 2016. Gulenisten beweren nu dat ze niks met de coup te maken hebben, wat gewoon een leugen is.
Dit topic gaat over Syrie.
pi_184353495
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:01 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dit topic gaat over Syrie.
+1
pi_184359637
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192
pi_184362975
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 14:51 schreef polderturk het volgende:
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192
NWS / [Centraal] Crisis OekraÔne - Rusland #221
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184370229
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 14:51 schreef polderturk het volgende:
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

https://twitter.com/poroshenko/status/1084020791619080192
Jezus gast, kan jij echt niet ontopic blijven?
pi_184371831
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 14:51 schreef polderturk het volgende:
Turkije verkoopt 12 gewapende drones aan Oekraine. Wat vindt Rusland hiervan?

OekraÔne was het industriŽle hartland van de USSR. Tegenwoordig moeten ze drones aanschaffen.
pi_184376091
Teken aan de wand?

Fixer_Turkey twitterde op zondag 13-01-2019 om 12:02:57 13 people arrested in Adana in southern Turkey including chairman of a charity organization Hasan SŁslŁ for having relations with HTS (Al Nusra) and sending money to HTS. https://t.co/14XwwAXLcK reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184389816
RT_com twitterde op maandag 14-01-2019 om 00:08:41 Trump threatens to ‘devastate Turkey economically’ if it attacks Kurds amid US withdrawal from Syria https://t.co/PLgt4EAzkG reageer retweet
pi_184390133
Hahahaha die Erdogan.

Trump heeft hem economisch in de houdgreep en Putin militair.
Hij zal wel weer het podium op springen om zijn slaafjes toe te spreken. :')

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_184390510
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 00:46 schreef Nintex het volgende:
Hahahaha die Erdogan.

Trump heeft hem economisch in de houdgreep en Putin militair.
Hij zal wel weer het podium op springen om zijn slaafjes toe te spreken. :')
Sancties gaan niet helpen. Voor de inval in Cyprus werd Turkije ook gedreigd met sancties. Tocb was Turkije Cyprus binnengevallen.
pi_184392435
Trump: 'Will devastate Turkey economically if they hit Kurds. Create 20 mile safe zone. Likewise do not want the Kurds to provoke Turkey.'

Een safe zone van circa 20 mile (= 32 km) is wat Turkije al jaren wil. Ik zie de YPG/PKK niet akkoord gaan. Dit gebied is het vruchtbaarste deel van SyriŽ. Het zuiden is vooral woestijn. De M4-snelweg (logistiek cruciaal) zit hier. Een significant deel van de Syrische olie zit hier. De Syrisch-Koerdische bevolking (incl. Kobani) zit hier. Als Turkije dit gebied in handen krijgt, kunnen de 4 miljoen Syrische vluchtelingen uit Turkije er deels worden ondergebracht.

Trumps stijl oogt anti-Turks, en RTE zal vast het e.e.a. terugroepen, maar inhoudelijk denk ik dat de YPG/PKK hier vooral moeite mee zal hebben, en ik ben benieuwd hoe het geÔmplementeerd gaat worden.
pi_184396627
KarlreMarks twitterde op maandag 14-01-2019 om 09:57:35 The US military presence in Syria apparently had one simple clear aim: defeating Isis protecting the Kurds containing Iran keeping Russia in check safeguarding Israel challenging Assad maintaining the regional US role curing cancer. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184397190
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 00:11 schreef Houtenbeen het volgende:
RT_com twitterde op maandag 14-01-2019 om 00:08:41 Trump threatens to ‘devastate Turkey economically’ if it attacks Kurds amid US withdrawal from Syria https://t.co/PLgt4EAzkG reageer retweet
SonerCagaptay twitterde op maandag 14-01-2019 om 06:30:15 If one thing makes Turks’ blood boil, it would be language equating Kurds and the PKK/YPG. That’s why I find Erdogan spox @ikalin1’s response to Trump’s tweet (“Turkey attacking the Kurds”), which shows frustration but not anger, quite sober. Ankara still wants a Syria deal! reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184397274
De Turkse publieke opinie wordt klaargestoomd om idlib te laten vallen.

ragipsoylu twitterde op maandag 14-01-2019 om 12:44:38 Turkish FM Cavusoglu described HTS as a terror group today, accused Assad regime of transferring terrorists from different parts of Syria to Idlib, on purpose creating a terror nest reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184401885
quote:
10s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:26 schreef Slayage het volgende:
De Turkse publieke opinie wordt klaargestoomd om idlib te laten vallen.

ragipsoylu twitterde op maandag 14-01-2019 om 12:44:38 Turkish FM Cavusoglu described HTS as a terror group today, accused Assad regime of transferring terrorists from different parts of Syria to Idlib, on purpose creating a terror nest reageer retweet
Wachten op de volgende Mevlut Mert Altintas?
pi_184402015
quote:
10s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

SonerCagaptay twitterde op maandag 14-01-2019 om 06:30:15 If one thing makes Turks’ blood boil, it would be language equating Kurds and the PKK/YPG. That’s why I find Erdogan spox @ikalin1’s response to Trump’s tweet (“Turkey attacking the Kurds”), which shows frustration but not anger, quite sober. Ankara still wants a Syria deal! reageer retweet
Ach gossie, de arme Turkjes.
pi_184407944
na de gebruikelijke onbezonnen tweets van trump moest er op het diplomatieke front natuurlijk het een en ander gedaan worden

21780451_0.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184414207
Deze gast...

realDonaldTrump twitterde op maandag 14-01-2019 om 23:12:49 Spoke w / President Erdogan of Turkey to advise where we stand on all matters including our last two weeks of success in fighting the remnants of ISIS, and 20 mile safe zone. Also spoke about economic development between the U.S. & Turkey - great potential to substantially expand! reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184427300
quote:
10s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:26 schreef Slayage het volgende:
De Turkse publieke opinie wordt klaargestoomd om idlib te laten vallen.

ragipsoylu twitterde op maandag 14-01-2019 om 12:44:38 Turkish FM Cavusoglu described HTS as a terror group today, accused Assad regime of transferring terrorists from different parts of Syria to Idlib, on purpose creating a terror nest reageer retweet
En de Nederlandse publieke opinie wordt klaargestoomd om de PKK/YPG te laten vallen.


Duitsland verdenkt Nederlander van steun Koerdische beweging PKK

Een 25-jarige Nederlander is in Duitsland aangeklaagd, omdat hij namens de Koerdische beweging PKK iemand zou hebben ontvoerd en mishandeld. Ook vier Turkse Koerden worden daarvoor vervolgd.

De PKK, de Koerdische Arbeiderspartij, staat in de Europese Unie op de terreurlijst.

De Nederlandse verdachte, Agit K., heeft ook een Turks paspoort. Hij is aangeklaagd voor ontvoering, mishandeling en ondersteuning van een terroristische organisatie.

Volgens het Duitse Openbaar Ministerie wilden hij en de vier anderen samen een oud-PKK-lid ontvoeren. Ze wilden hem zo dwingen om weer voor de PKK te strijden. Ook wilden ze weten of hij had gepraat met de politie.

Urenlange opsluiting en mishandeling
Daarom lokten ze hem afgelopen april naar een afgelegen plek in de buurt van Stuttgart. Toen het slachtoffer niet vrijwillig met ze meeging, sleurden ze hem met geweld een auto in. Vervolgens brachten ze het slachtoffer naar een gebouw in GŲppingen, ten oosten van Stuttgart.

Daar werd hij urenlang opgesloten, geslagen en met de dood bedreigd. Uit zijn portemonnee stalen ze honderden euro's. Vervolgens werd hij naar een andere plek gebracht en daar gedumpt.

Agit K. en drie anderen zijn in juni opgepakt. De vijfde verdachte werd een maand later gearresteerd in Frankrijk en later uitgeleverd aan Duitsland.
pi_184429269
Een admiraal die met nepbewijzen door Gulenisten in de gevangenis was gegooid. Hij doet voorspellingen over wraak. Het is bijna allemaal uitgekomen.

Wat vinden de Turken op fok hiervan?
pi_184433394
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 00:19 schreef Bilge het volgende:

En de Nederlandse publieke opinie wordt klaargestoomd om de PKK/YPG te laten vallen.

haha nee was het maar zon feest. De PKK in europa mag gewoon zijn gang gaan als ze het maar niet te bond maken, dit is zon gevalletje van dat ze het te bond hebben gemaakt en de overheid genoodzaakt was om te handelen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184433931
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 08:14 schreef polderturk het volgende:
Een admiraal die met nepbewijzen door Gulenisten in de gevangenis was gegooid. Hij doet voorspellingen over wraak. Het is bijna allemaal uitgekomen.

Wat vinden de Turken op fok hiervan?
hij heeft het over "bunlar" wie zijn dat precies?

daarnaast weet ik tegenwoordig niet wat ik moet geloven. waren bijvoorbeeld de rechtszaken tegen het seculiere establishment in het leger zoals balyoz, echt nep of werden ze nep verklaard doordat erdo oorlog kreeg met de gulenisten en hij de seculieren nodig had om hen te bestrijden?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184436345
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 12:45 schreef Slayage het volgende:

[..]

hij heeft het over "bunlar" wie zijn dat precies?

daarnaast weet ik tegenwoordig niet wat ik moet geloven. waren bijvoorbeeld de rechtszaken tegen het seculiere establishment in het leger zoals balyoz, echt nep of werden ze nep verklaard doordat erdo oorlog kreeg met de gulenisten en hij de seculieren nodig had om hen te bestrijden?
Er was zeker een seculiere elite die veel macht had.
Echter, de Gulenisten hadden grote hoeveelheden nep bewijzen gefabriceerd. Zo hadden ze de pas afgestudeerde luchtmacht piloot Mehmet Ali Celebi tot leider van Ergenekon verklaard en hadden ze honderden telefoonnummers in zijn telefoon gestopt nadat de telefoon in beslag was genomen. Ook waren ze op basis van verzinsels de Cosmic room binnen gegaan en hadden ze staatsgeheimen gelekt. Hierdoor werden Turkse geheim agenten in het buitenland gedood.

Gulen is een CIA agent. Hij had mensen bij de Turkse geheime diensten die informatie doorspeelden naar het huis van Gulen in de VS. De CIA hoeft alleen zijn huis af te luisteren om alle info te krijgen.
  woensdag 16 januari 2019 @ 15:02:45 #90
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184436435
Pleur toch eens op met je Turkije :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 16 januari 2019 @ 15:40:31 #91
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184437040
https://nos.nl/artikel/22(...)litairen-gedood.html

Goh wat een toevallig moment, net nu ze zich willen gaan terugtrekken

Zie foto’s langskomen op Twitter waarop in ieder geval twee westerse personen in militair outfit te zien zijn.

[ Bericht 17% gewijzigd door Szura op 16-01-2019 15:48:58 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184440054
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:40 schreef Szura het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)litairen-gedood.html

Goh wat een toevallig moment, net nu ze zich willen gaan terugtrekken

Zie foto’s langskomen op Twitter waarop in ieder geval twee westerse personen in militair outfit te zien zijn.
Daar zitten krachten achter die willen dat de VS blijven.
pi_184440302
quote:
0s.gif Op woensdag 16 januari 2019 08:14 schreef polderturk het volgende:
Een admiraal die met nepbewijzen door Gulenisten in de gevangenis was gegooid. Hij doet voorspellingen over wraak. Het is bijna allemaal uitgekomen.

Wat vinden de Turken op fok hiervan?
Wss dat het niet in dit topic thuishoort.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  Moderator woensdag 16 januari 2019 @ 19:11:56 #94
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_184440368
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:07 schreef marsan het volgende:

[..]

Wss dat het niet in dit topic thuishoort.
Dat dus. En dan ben ik niet eens een Turk.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_184440411
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 15:40 schreef Szura het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)litairen-gedood.html

Goh wat een toevallig moment, net nu ze zich willen gaan terugtrekken

Zie foto’s langskomen op Twitter waarop in ieder geval twee westerse personen in militair outfit te zien zijn.
toevallig _O_

velen hebben er belang bij dat er een paar amerikanen zijn opgeblazen,dus het is lastig om vast te stellen wie er uiteindelijk verantwoordelijk is, maar de meest voor de hand liggende is toch de pkk zelf die probeert de amerikanen te weerhouden om het gebied te verlaten, maar misschien is dat mijn paranoide turkse geest *)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184440425
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:11 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Dat dus. En dan ben ik niet eens een Turk.
weet je dat zeker? heb je wel eens zo'n DNA test gedaan? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator woensdag 16 januari 2019 @ 19:17:02 #97
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_184440450
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

weet je dat zeker? heb je wel eens zo'n DNA test gedaan? :P
:D haha nee dat heb ik niet. Ik heb wel bijzonder gezonde snorgroei :7
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_184440458
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:17 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

:D haha nee dat heb ik niet. Ik heb wel bijzonder gezonde snorgroei :7
mashallah! :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184441150
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

toevallig _O_

velen hebben er belang bij dat er een paar amerikanen zijn opgeblazen,dus het is lastig om vast te stellen wie er uiteindelijk verantwoordelijk is, maar de meest voor de hand liggende is toch de pkk zelf die probeert de amerikanen te weerhouden om het gebied te verlaten, maar misschien is dat mijn paranoide turkse geest *)
IS heeft het opgeeist. Maar misschien hebben ze info gekregen van de PKK. Ze hebben eerder samengewerkt. IS is hoe dan ook een tool die gebruikt wordt door verschillende machten.
pi_184441293
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:48 schreef polderturk het volgende:

[..]

IS heeft het opgeeist. Maar misschien hebben ze info gekregen van de PKK. Ze hebben eerder samengewerkt. IS is hoe dan ook een tool die gebruikt wordt door verschillende machten.
isis eist alles op ook al hebben ze er niks mee te maken :') ik denk dat we nooit zullen weten wie er precies achter zit. zoals ik zei er zijn meerdere spelers die er belang bij hebben dat er een paar amerikanen worden opgeblazen. dat het in manbij gebeurt maakt imo de pkk de meest aannemelijke verdachte omdat ze hiermee oa "bewijzen" dat isis nog steeds niet verslagen is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184441337
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis eist alles op ook al hebben ze er niks mee te maken :') ik denk dat we nooit zullen weten wie er precies achter zit. zoals ik zei er zijn meerdere spelers die er belang bij hebben dat er een paar amerikanen worden opgeblazen. dat het in manbij gebeurt maakt imo de pkk de meest aannemelijke verdachte omdat ze hiermee oa "bewijzen" dat isis nog steeds niet verslagen is.
Misschien is het wel de Mossad. Die willen ook dat de Amerikanen blijven. Of de Saudis.
pi_184441432
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:56 schreef polderturk het volgende:

[..]

Misschien is het wel de Mossad. Die willen ook dat de Amerikanen blijven. Of de Saudis.
die hebben er allemaal belang bij idd. alleen het meest heeft de pkk te verliezen, die dreigen hun communistische heilstaat te verliezen ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184443608
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

isis eist alles op ook al hebben ze er niks mee te maken :') ik denk dat we nooit zullen weten wie er precies achter zit. zoals ik zei er zijn meerdere spelers die er belang bij hebben dat er een paar amerikanen worden opgeblazen. dat het in manbij gebeurt maakt imo de pkk de meest aannemelijke verdachte omdat ze hiermee oa "bewijzen" dat isis nog steeds niet verslagen is.
Of het was ťcht IS. Die plegen wel meer aanslagen in SyriŽ, elke dag worden er wel auto's opgeblazen in Afrin, Idlib, regime en SDF gebied. Informatie over waar Amerikanen zijn zal ook wel niet al te moeilijk te verkrijgen zijn, je kunt die patrouille's gewoon volgen en als je geluk hebt (of spionnen, die er nog genoeg zijn) heb je ze bij een bijeenkomst.
pi_184443635
quote:
10s.gif Op woensdag 16 januari 2019 19:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

die hebben er allemaal belang bij idd. alleen het meest heeft de pkk te verliezen, die dreigen hun communistische heilstaat te verliezen ;(
Of Turkije stuurde hem op de Koerden af en waren de Amerikanen per ongeluk bijvangst 99.gif
pi_184451970
ik was altijd in de veronderstelling dat isis "de al qaida tak in irak" was. hoewel het inderdaad een periode als al qaida tak fungeerde heeft het ideologisch deels een gedeelde, maar toch een andere basis/ontwikkeling gehad als al qaida. in dit fascinerend stuk waarin wordt teruggegrepen van het conflict in afghanistan naar de algerijnse burgeroorlog in de jaren 90 tot uiteindelijk irak en syrie.

zoals adnani het zelf verwoordt

The Hardline Stream of Global Jihad: Revisiting the Ideological Origin of the Islamic State
.....
In a May 2014 speech, a few months after al-Qa`ida had expelled the Islamic State from its fold, Abu Muhammad al-Adnani outlined how the Islamic State had historically viewed its relationship with al-Qa`ida.62 Although it is possible the animosity caused by the split led the Islamic State spokesman to indulge in some revisionist history, the speech provides a window into the evolution of the relationship between the two groups. Al-Adnani made a key distinction between the historical deference his group had shown al-Qa`ida when it came to jihad outside Iraq and the right of the group after it had declared itself an Islamic State in 2006 to set its own agenda inside Iraq. He asserted that in matters beyond the borders of Iraq in the years that followed, “the emirs of the Islamic State” carried on “addressing al-Qa`ida as soldiers addressing their emir” “out of humbleness, humility and an act of honor and generosity from us to you” rather than out of obligation. He summed it up by stating, “The [Islamic] State is not a branch that belongs to al-Qai`da, and it never was for a day.”63

Evidence for this, he said, was “our not responding to your repeated request to stop targeting the Rawafidh [a slur term for Shi`a] masses in Iraq due to the judgment they are Muslims whose ignorance pardons them. So if we had pledged allegiance to you we would have listened to your command, even if we did not agree with you.” Addressing al-Zawahiri, al-Adnani stated, “What did you give the State if you were its Emir? With what did you supply it? For what did you hold it accountable? What did you order it to do? What did you forbid it to do? … Neither you or anyone before you spoke to us as an emir to his soldiers or with the imperative.”64

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184452168
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184454775
De Turkse vredesoperatie in oost SyriŽ zal waarschijnlijk na de 23ste pas beginnen want op die dag staat er een Turks Russische onderhandeling gepland.

De Russen hopen op een deal tussen Assad en de Koerden. De Koerden willen dat niet want ze willen dat gestolen land en natuurlijke grondstoffen voor hunzelf (ze hebben nu 80% van de rijkdommen van SyriŽ terwijl ze me maar 10% van de bevolking zijn). Er zijn nu wel onderhandelingen tussen Assad en Koerden maar die dringen nog steeds aan op autonomie wat ze niet zullen krijgen.

De VS zullen trouwens nooit toestaan dat de Koerden een deal met Assad maken. Ze hebben niet voor niks al dat geld geÔnvesteerd in noord SyriŽ. Voor de VS is het zaak om de Koerdische bezetter bezig te houden met zoete koek totdat Turkije de boel kan overnemen en dan kan de VS nog steeds een aanwezigheid hebben in die regio.

Vraag mij af wat voor weerstand de Koerdische bezetters kunnen bieden. Afrin was een gebergte en het was gefortificeerd met tunnels en al. Oost SyriŽ is gewoon plat land. De Turken kunnen gewoon hun militie wegblazen zonder close quarter gevechten. Als de Koerdische bezetters de grens met Turkije verliezen dan blijft er alleen woestijn over. Wat er dan over blijft mag dan Assad opruimen. Op het eind zal SyriŽ weer naar het oude gaan, zonder IS en zonder de YPG. Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
pi_184454876
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:02 schreef Atak het volgende:
Op het eind zal SyriŽ weer naar het oude gaan, zonder IS en zonder de YPG. Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
En een stukje KSTC (Turks-Noord-Syrie). :7
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_184455042
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:09 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

En een stukje KSTC (Turks-Noord-Syrie). :7
Die olievelden zouden niet slecht zijn. :@
pi_184455435
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:02 schreef Atak het volgende:

Op het eind zal SyriŽ weer naar het oude gaan, zonder IS en zonder de YPG. Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
dat is de grote drama van dit conflict. alles weer terug bij het oude.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184455980
quote:
10s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:46 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat is de grote drama van dit conflict. alles weer terug bij het oude.
Niet helemaal. Rusland heeft nu meer macht in SyriŽ. Assad is verzwakt en is afhankelijk van Iran. Hij houdt stand met Iraanse recycle militie. Rusland en Iran hebben natuurlijk niet voor niks miljarden gepastst in SyriŽ. De volgende oorlog gaat tussen IsraŽl en Iran zijn denk ik. En SyriŽ zal wederom het speelveld zijn. Turkije heeft die bufferzone nodig om straks al die apen tegen te houden als het weer raak is in SyriŽ. Turkije kan moeilijk alle SyriŽrs in SyriŽ in Turkije te gast houden.
pi_184456048
IsraŽl gaat al van tijd tot tijd los op Iran in SyriŽ. Rusland is altijd afzijdig. Mijn voorspelling is dat de Joden ook een buffer zone in SyriŽ willen. Op internet kan je al mappen zien hoe dat eruit zou kunnen zien.
methode%2Ftimes%2Fprod%2Fweb%2Fbin%2Fa1eb5ed6-61ac-11e7-b6f8-8145f3f5d431.png?crop=480%2C480%2C-0%2C-0
pi_184457494
quote:
0s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:02 schreef Atak het volgende:
Het was jaren oorlog dat. Helemaal voor niks.
quote:
10s.gif Op donderdag 17 januari 2019 15:46 schreef Slayage het volgende:

dat is de grote drama van dit conflict. alles weer terug bij het oude.
quote:
1s.gif Op donderdag 17 januari 2019 16:22 schreef Atak het volgende:

Niet helemaal.
:')
pi_184483461
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 18 januari 2019 @ 23:08:53 #116
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184483590
Das toch precies het masterplan van Rusland? Amerikanen eruit, Turkije flink laten dreigen met een nieuw Afrinnetje, Koerden terug onder de duim, olievoorraden weer toegankelijk. Trump lijkt het allemaal op een gouden schaal aan te reiken :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184488448
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 23:08 schreef Szura het volgende:
Das toch precies het masterplan van Rusland? Amerikanen eruit, Turkije flink laten dreigen met een nieuw Afrinnetje, Koerden terug onder de duim, olievoorraden weer toegankelijk. Trump lijkt het allemaal op een gouden schaal aan te reiken :').
Trump doet zijn job als Russische agent ook briljant. Er zijn nog steeds mensen die het niet willen geloven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184488470
quote:
10s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 23:43 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
_O- _O_ _O_ _O-
Ik hoop dat dit geen echte nieuwsbericht is is :D

Edit. Kennelijk echt, maar ze hebben het gecorrigeerd links https://www.presstv.com/D(...)ks-in-Syria-arrested

[ Bericht 10% gewijzigd door Slayage op 19-01-2019 10:35:26 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184488485
Hopelijk bevindt Noord-SyriŽ zich snel weer onder het regime van Assad. Zoveel ellende, destructie en mensenlevens verloren gegaan omdat men in Washington D.C., Tel Aviv, Ankara, Riyhad, London en Parijs op het idee kwam een pro-Russische voor een pro-Westerse vazal te vervangen. Turkije kan dit jaar misschien ook starten om 2-3 miljoen SyriŽrs terug naar huis te sturen.

https://en.wikipedia.org/wiki/Friends_of_Syria_Group

[ Bericht 52% gewijzigd door Jellereppe op 19-01-2019 10:37:30 ]
pi_184489206
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184490565
Turkije 1.6 miljoen vluchtelingen opgevangen? Dat zijn er al gauw 4 miljoen.

Westen maakt midden-oosten kapot en buurlanden moeten alles opvangen. Niet eerlijk. Grenzen open gooien naar Europa en vlug ook!
pi_184490605
Zijn de goons van het regime ook activisten aan het liquideren in Europa? Zou me niks verbazen iig. Het regime is gered en er is tijd en energie om toekomstige potentiŽle troublemakers te ruimen.

‘Syrische activist vermoord met bijl in Hamburg’

Volgens lokale media was het slachtoffer een 48-jarige SyriŽr genaamd Mohamed J., die zich openlijk uitsprak tegen Assad.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184490608
quote:
Die man snapt natuurlijk hoe belangrijk Turkije is voor Amerika. Huidige regering verkiest een terroristische aftakking boven een bondgenoot die overigens over het tweede grootste leger van NATO beschikt.
pi_184505383
quote:
Bij eventuele terugname van de Koerdische gebieden door Assad krijg je discrepantie dat de YPG blij ermee is maar de lokale niet perse YPG gelieerde Koerdische inwoners geen zin hebben om terug te gaan naar de dictatuur zoals het vroeger was. Die tegenstrijdigheid tussen YPG belangen en lokale normale man lees je hier en daar wel op Twitter. En dat komt er helemaal uit wanneer je praat over volledige overgave.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184507953
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 01:53 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Bij eventuele terugname van de Koerdische gebieden door Assad krijg je discrepantie dat de YPG blij ermee is maar de lokale niet perse YPG gelieerde Koerdische inwoners geen zin hebben om terug te gaan naar de dictatuur zoals het vroeger was. Die tegenstrijdigheid tussen YPG belangen en lokale normale man lees je hier en daar wel op Twitter. En dat komt er helemaal uit wanneer je praat over volledige overgave.
Tussen de perceptie van de lokale gewone man en de ypg lui zit dan ook een enorme verschil. Daar waar lokale gewone man openlijk in opstand kwam tegen het regime en de val van dat regime wilde. Speelde de ypg een andere spelletje.
Nooit openlijk in opstand komen. Nooit grote schermutselingen aangaan. Altijd open voor business met het regime. Zo is de stap terug naar totale baath heerschappij een veel kleinere stap dan voor lokale normale man.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184509719
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184509981
Misschien dat Assad nu wel de neiging heeft om de Koerden hetzelfde te behandelen als de soennieten.
In de buurt van de gezalfde en veelal geÔmporteerde shia naast de alewieten zal het wel nooit komen :')
pi_184510508
Die YPG/PKK is een laffe organisatie. Ze plegen bomaanslagen in Turkije en gaan overal ter wereld huilen als Turkije hen wil aanvallen in Syrie.
pi_184511234
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 12:54 schreef polderturk het volgende:
Die YPG/PKK is een laffe organisatie. Ze plegen bomaanslagen in Turkije en gaan overal ter wereld huilen als Turkije hen wil aanvallen in Syrie.
"De ypg heeft helemaal niks te maken met de PKK. Waar haal jij je informatie vandaan? _O- "

was het taalgebruik van vele users in dit topic jaren lang. Gek genoeg kom je dat soort posts niet meer tegen :')

De PKK doet vooral wat hun het veste uitkomt naargelang de omstandigheden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184511534
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 13:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

"De ypg heeft helemaal niks te maken met de PKK. Waar haal jij je informatie vandaan? _O- "

was het taalgebruik van vele users in dit topic jaren lang. Gek genoeg kom je dat soort posts niet meer tegen :')

De PKK doet vooral wat hun het veste uitkomt naargelang de omstandigheden.
Als je laffe bomaanslagen gaat plegen, dan moet je ook mans genoeg zijn om de consequenties daarvan te aanvaarden.
pi_184511586
Een bomaanslag van de YPG/PKK op een bus in Afrin. Dit zijn de figuren die sommigen in het westen als hun bondgenoten zien.


https://twitter.com/op_shield/status/1086904291409965058?s=20
pi_184511719
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:05 schreef polderturk het volgende:
Een bomaanslag van de YPG/PKK op een bus in Afrin. Dit zijn de figuren die sommigen in het westen als hun bondgenoten zien.

https://twitter.com/op_shield/status/1086904291409965058?s=20
Het is niet moeilijk om bondgenoot (loopjongen) van het Westen te worden. Het recept is eenvoudig. Je moet als eerste een Manifesto maken waarin de woorden democratie en mensenrechten rijkelijk vloeien. En daarna duidelijk maken dat je voor democratie en vrijheid vecht tegen een tiran die nu het scepter zwaait. Daarnaast ook duidelijk maken dat je onderdanig bent aan Westerse geopolitieke doelen. Dat je die Westerse belangen zal dienen als je eenmaal aan de macht bent geholpen. Zelfs als je het niet tot de troon schopt kun je een Nobelprijs voor de Vrede overhandigd krijgen. Denk aan door Westerse media geprezen figuren als Liu Xiaobo en Malala Yousafzai.

[ Bericht 7% gewijzigd door Jellereppe op 20-01-2019 14:21:38 ]
pi_184511870
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het is niet moeilijk om bondgenoot (loopjongen) van het Westen te worden. Het recept is eenvoudig. Je moet als eerste een Manifesto maken waarin de woorden democratie en mensenrechten rijkelijk vloeien. En daarna duidelijk maken dat je voor democratie en vrijheid vecht tegen een tiran die nu het scepter zwaait. Zelfs als je het niet tot de troon schopt kun je een Nobelprijs voor de Vrede verwachten. Denk aan door Westerse media geprezen figuren als Liu Xiaobo en Malala Yousafzai. Daarnaast ook duidelijk maken dat je onderdanig bent aan Westerse geopolitieke doelen. Dat je die Westerse belangen zal dienen als je eenmaal aan de macht bent geholpen.
Het grappige is, is dat YPG totaal niet democratisch is. Ze dulden totaal geen tegenspraak.
pi_184511896
Als Al Nasra zijn verandert naar HTS, dan weet iedereen dat het om dezelfde organisatie gaat. Als de PKK de naam verandert naar YPG, dan is dat opeens een totaal andere organisatie. Wie zou het accepteren als IS de naam wijzigt?
pi_184511916
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:23 schreef polderturk het volgende:
Als Al Nasra zijn verandert naar HTS, dan weet iedereen dat het om dezelfde organisatie gaat. Als de PKK de naam verandert naar YPG, dan is dat opeens een totaal andere organisatie. Wie zou het accepteren als IS de naam wijzigt?
Pkk heeft zijn naam niet verandert. Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
pi_184512103
Wanneer krijgt YPG een Nobelprijs voor de Vrede?
pi_184512112
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:24 schreef _--_ het volgende:

[..]

Pkk heeft zijn naam niet verandert. Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
Als een IS een nieuwe aftakking zou oprichten en die een andere naam zou geven, zou iemand dat accepteren?
pi_184512122
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:38 schreef polderturk het volgende:

[..]

Als een IS een nieuwe aftakking zou oprichten en die een andere naam zou geven, zou iemand dat accepteren?
Ja ik snap je wel hoor. VS wil invloed en dat is heel natuurlijk voor een land. :')
  zondag 20 januari 2019 @ 14:56:45 #142
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_184512309
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:24 schreef _--_ het volgende:

[..]

Pkk heeft zijn naam niet verandert. Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
:')
Fan van Kim-Holland
pi_184512419
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:56 schreef BoneThugss het volgende:

[..]

:')
:W
pi_184512481
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
pi_184512496
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:10 schreef intellectuele_user het volgende:
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
Tuurlijk wel, waarom niet. Maar op dit moment worden ze volgepompt met wapens en vele maken daar misbruik van.
pi_184512599
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:10 schreef intellectuele_user het volgende:
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
Dit is precies wat Erdogan in het NY times artikel had voorgesteld. Lokale Koerden zullen de dienst uitmaken in Noord Syrie en Turkije gaat hun daarbij ondersteunen.
  zondag 20 januari 2019 @ 15:24:56 #147
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184512672
quote:
Je lijkt het niet te kunnen laten om wat steekjes onder water naar Koerden te geven, ik weet niet of je het inziet maar het is vrij duidelijk. Daarnaast zijn veel mensen de YPG = PKK discussie wel een beetje moe. Jij noemt ze PKK, wat niet geheel klopt maar je wel handig uitkomt. Dat ze sterk verweven zijn met de PKK klopt dan weer wel.
  zondag 20 januari 2019 @ 15:25:32 #148
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184512679
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:20 schreef polderturk het volgende:

[..]

Dit is precies wat Erdogan in het NY times artikel had voorgesteld. Lokale Koerden zullen de dienst uitmaken in Noord Syrie en Turkije gaat hun daarbij ondersteunen.
Erdogan heeft daar vrij weinig over te zeggen. Het is een soeverein land :)
pi_184512703
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:25 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Erdogan heeft daar vrij weinig over te zeggen. Het is een soeverein land :)
(((Soeverein))) ;(
  zondag 20 januari 2019 @ 15:27:40 #150
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184512705
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:05 schreef polderturk het volgende:
Een bomaanslag van de YPG/PKK op een bus in Afrin. Dit zijn de figuren die sommigen in het westen als hun bondgenoten zien.


https://twitter.com/op_shield/status/1086904291409965058?s=20
Ach, het Westen ziet ook journalisten in stukken snijdende landen als bondgenoot. Of Alewitische vrouwen in kooien zettende moslimfundamentalisten. Of Assad zolang die terreurverdachten voor ze kan martelen om nationale wetgeving te omzeilen. De hypocrisie van het Westen letterlijk grenzeloos.
  zondag 20 januari 2019 @ 15:28:53 #151
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184512724
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:27 schreef _--_ het volgende:

[..]

(((Soeverein))) ;(
Ja, SyriŽ wordt nog steeds als een land erkend. En ik geloof zonder Erdogan als kalief.
pi_184512760
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, SyriŽ wordt nog steeds als een land erkend. En ik geloof zonder Erdogan als kalief.
Ja, ik kan m'n straat ook als soeverein erkennen maar dan maakt dat die straat niet soeverein. In praktijk is er niets soeverein aan SyriŽ.
pi_184513060
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:01 schreef polderturk het volgende:

[..]

Als je laffe bomaanslagen gaat plegen, dan moet je ook mans genoeg zijn om de consequenties daarvan te aanvaarden.
Mwah. Als je zwakker bent dan de tegenstander moet je wel guerilla tactieken gebruiken en daar hoort ook aanslagen op softtargets bij.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184513243
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mwah. Als je zwakker bent dan de tegenstander moet je wel guerilla tactieken gebruiken en daar hoort ook aanslagen op softtargets bij.
Maar dan moet je niet gaan janken als Turkije wat terug doet.
pi_184514866
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:21 schreef polderturk het volgende:

[..]

Het grappige is, is dat YPG totaal niet democratisch is. Ze dulden totaal geen tegenspraak.
dat hebben ze wel heel mooi weten te verbloemen :Y
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:23 schreef polderturk het volgende:
Als Al Nasra zijn verandert naar HTS, dan weet iedereen dat het om dezelfde organisatie gaat. Als de PKK de naam verandert naar YPG, dan is dat opeens een totaal andere organisatie. Wie zou het accepteren als IS de naam wijzigt?
haha true. wel een correcte vergelijking.

uiteindelijk gaat niet zo zeer om hoe het beestje heet maar wat het doet. zo is nusra naar alle naamsverandering zich niet anders gaan gedragen. iets waar velen in de rebellen rangen op hadden gehoopt. ze streven net als isis naar exact hetzelfde, namelijk een oneindige jihad met de rest van de wereld, alleen twisten ze over hoe ze die strijd moeten invullen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184514906
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 14:24 schreef _--_ het volgende:

Pkk is een aftakking en vanwege public relations wordt ypg aangeduid als sdf. :')
zo grappig hoe die amerikaanse militair het voor de cameras verwoordde, "ik gaf de mensen van de ypg aan dat hun naam een probleem was. de volgende kwamen met het sdf. ik vond het briljant dat ze het woord democratic erin hadden verweven" _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184514962
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

zo grappig hoe die amerikaanse militair het voor de cameras verwoordde, "ik gaf de mensen van de ypg aan dat hun naam een probleem was. de volgende kwamen met het sdf. ik vond het briljant dat ze het woord democratic erin hadden verweven" _O-
:')
pi_184514973
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:10 schreef intellectuele_user het volgende:
Even los van de PKK, zou Turkije een autonome Koerdische regio in Noord-Oost-SyriŽ accepteren als niet-PKK-Koerdische SyriŽrs de baas waren?

Ik denk het niet. Wat denken de mensen die het telkens over PKK hebben?
de turken waren uiteindelijk wel de beste matties geworden van de KRG in noord irak, dus theoretisch zou het mogelijk zijn. alleen is het probleem, dat de PKK de scepter zwaait in noord syrie en daardoor zou zo iets alleen fictief mogelijk zijn. hoewel ik wel denk dat als de turken in staat zijn om met de PKK over het hele conflict in de regio een deal kunnen sluiten dat ze dan niet zo vijandig zullen zijn richt "rojava". omdat de turken graag zaken willen doen daar waren zaken gedaan kan worden. dan maakt het weinig uit met wie dat is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184515033
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:24 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Je lijkt het niet te kunnen laten om wat steekjes onder water naar Koerden te geven, ik weet niet of je het inziet maar het is vrij duidelijk. Daarnaast zijn veel mensen de YPG = PKK discussie wel een beetje moe. Jij noemt ze PKK, wat niet geheel klopt maar je wel handig uitkomt. Dat ze sterk verweven zijn met de PKK klopt dan weer wel.
*O* je ziet het eindelijk in en durft het ook nog te posten *O*

hoewel je het niet kunt laten om te zeggen dat mijn PKK = YPG stelling "niet geheel klopt", maar dat zal ik je vergeven *;
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184515057
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ja, SyriŽ wordt nog steeds als een land erkend. En ik geloof zonder Erdogan als kalief.
binnenkort wel met khamanei of zijn opvolger als grote leider :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184515061
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:56 schreef polderturk het volgende:

[..]

Maar dan moet je niet gaan janken als Turkije wat terug doet.
hear hear
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 20 januari 2019 @ 18:02:45 #163
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_184515558
quote:
10s.gif Op zondag 20 januari 2019 17:35 schreef Slayage het volgende:

[..]

*O* je ziet het eindelijk in en durft het ook nog te posten *O*

hoewel je het niet kunt laten om te zeggen dat mijn PKK = YPG stelling "niet geheel klopt", maar dat zal ik je vergeven *;
Ik heb de verwevenheid nooit ontkend. Wel dat YPG = PKK. Dat is een beetje als zeggen Feijenoord = Excelsior. En ja die clubs hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze uit dezelfde stad komen ;)
pi_184516229
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb de verwevenheid nooit ontkend. Wel dat YPG = PKK. Dat is een beetje als zeggen Feijenoord = Excelsior. En ja die clubs hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze uit dezelfde stad komen ;)
Mwah. De relatie pkk ypg gaat natuurlijk veel dieper dan een samenwerking. Ypg is een dochter onderneming van de PKK. Je zou kunnen beargumenteren dat PKK = YPG niet helemaal klopt, maar als je de leiderschap, de ideologie, over en weer invloed hebt op elkaar en zelfs de leden deelt, wordt het heel lastig om te stellen dat je een andere organisatie bent.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184516429
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 18:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik heb de verwevenheid nooit ontkend. Wel dat YPG = PKK. Dat is een beetje als zeggen Feijenoord = Excelsior. En ja die clubs hebben meer met elkaar gemeen dan dat ze uit dezelfde stad komen ;)
Hebben Excelsior en Feijenoord dezelfde leiders? Wist jij dat YPG is opgericht door PKK-ers die gevlucht waren uit Turkije? ÷calan is de leider van zowel de YPG als de PKK. Als er een groep zou zijn die door IS'ers is opgericht en die Al Baghdadi als hun leider zien, zou die groep dan los gezien worden van IS?

Een PKK terroriste heeft tijdens een interview gezegd "als we in Turkije zijn, zijn we PKK, als we in Iran zijn, zijn we PJAK, als we in Syrie zijn, zijn we YPG."
pi_184516812
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 15:27 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ach, het Westen ziet ook journalisten in stukken snijdende landen als bondgenoot. Of Alewitische vrouwen in kooien zettende moslimfundamentalisten. Of Assad zolang die terreurverdachten voor ze kan martelen om nationale wetgeving te omzeilen. De hypocrisie van het Westen letterlijk grenzeloos.
Je ziet de NOS (een publieke zender dat als doel heeft om het publiek naar behoren te informeren) hier nooit een dikke artikel over schrijven. Om nog maar niet te spreken over de Nederlandse deelname aan de Irak-oorlog in 2003 (massavernietigingswapens...) of het steunen van terroristische groeperingen in SyriŽ (met als doel om Assad te wippen voor een pro-westerse bacha bazi). Informatie dat per ongeluk uitlekt naar de media anders had niet een dag een haan naar gekraaid. Het is gewoon wie Murica als vijand aanwijst, is onze vijand. Meer inhoud zit niet achter de Nederlandse buitenlandse politiek. En dat geldt voor veel landen: AustraliŽ, Canada, Nederland, BrittanniŽ, Japan. Ze hebben werkelijk waar een Empire uitgebouwd. Het enige wat nog mist is dat ze de gouverneurs niet benoemen vanuit de hoofdstad.

https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq

https://www.nu.nl/syrie/5(...)pering-in-syrie.html

quote:
Iraq 2003: Weapons of Mass Destruction and Coalition of Willing

Coalition and Allied contingent involvement
Members of the Coalition included Australia: 2,000 invasion, [Poland]: 200 invasion--2,500 peak, Spain: 1,300 invasion United Kingdom: 46,000 invasion, United States: 150,000 to 250,000 invasion. Other members of the coalition were Afghanistan, Albania, Angola, Azerbaijan, Bulgaria, Colombia, Costa Rica, the Czech Republic, Denmark, Dominican Republic, El Salvador, Eritrea, Estonia, Ethiopia, Georgia, Honduras, Hungary, Iceland, Italy, Japan, Kuwait, Latvia, Lithuania, Macedonia, Marshall Islands, Micronesia, Mongolia, the Netherlands, Nicaragua, Palau, Panama, the Philippines, Portugal, Romania, Rwanda, Singapore, Slovakia, Solomon Islands, South Korea, Tonga, Turkey, Uganda, Ukraine, and Uzbekistan.

https://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq


[ Bericht 4% gewijzigd door Jellereppe op 20-01-2019 19:36:39 ]
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')