abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184249612
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
pi_184249669
Clinton < Trump < Alexandria Ocasio-Cortez
pi_184249951
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:26 schreef Bilge het volgende:

[..]

Trump is tegen militaire avonturen, dat ben ik met je eens. Het enige waar Trump zich om bekommert is de aardappelenteler uit Texas. En die heeft nog nooit van zijn leven van de YPG gehoord. Voor Trump levert de YPG dus niets op, terwijl het wel geld en soldatenlevens kost. Daarom wil hij zsm weg. Maar Trump is (helaas) niet almachtig. Hij kan ten eerste afgezet worden. Voor impeachment is ook de steun van een deel van de Republikeinen nodig, waardoor hij Republikeinse politici enigszins tevreden moet zien te stellen.
Klopt.

Maar de shutdown waarin de Amerikaanse overheid momenteel zit kan door Trump in de noodtoestand worden gepushed. In die noodtoestand als hypothetische situatie (en laten we hopen dat het hypothetisch blijft want veel zou de wereld en vooral de VS daar ook niet mee opschieten.. we're all fucked) zou hij wel meer macht krijgen dan hij nu heeft.

quote:
Daarnaast kan het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de CİA de boel saboteren door te lekken, valse informatie te geven, informatie achter te houden, processen uit te stellen, etc. Vooral Centcom (wat onder het Pentagon valt) lijkt het oneens met de terugtrekking uit SyriŽ.
Het brein weet niet meer wat de voeten aan het doen zijn.. :)
pi_184249985
Het is nu juist heel erg fijn dat Trump in het witte huis zit. Word er in elk geval een beetje gevochten tegen de neocon-agenda. Keer iets nieuws.
pi_184250059
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:54 schreef theunderdog het volgende:
Het is nu juist heel erg fijn dat Trump in het witte huis zit. Word er in elk geval een beetje gevochten tegen de neocon-agenda. Keer iets nieuws.
Het is toch ook niet bepaald alsof er nu geen partijen met een stevige agenda meer zijn in Syrie en het MO? Ik heb ooit m'n best gedaan het allemaal te overzien maar het is een chaotische spaghetti.
pi_184250078
Opzich is er voor de Turken weinig steun meer binnen de Amerikaanse politiek.
Alleen bij het Pentagon is er nog wat over.
Erdogan die YPG aanvalt waar nog special forces rondlopen is een mooie manier om die te verliezen.
Dus ik ben voor.
pi_184250128
quote:
5s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:56 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is toch ook niet bepaald alsof er nu geen partijen met een stevige agenda meer zijn in Syrie en het MO? Ik heb ooit m'n best gedaan het allemaal te overzien maar het is een chaotische spaghetti.
Uiteraard. Maar Trump lijkt in elk geval voor Amerika een andere koers te willen bewandelen. Trump is op veel dingen een clown, maar met de terugtrekking van de troepen uit Syrie heeft hij groot gelijk.
  zondag 6 januari 2019 @ 23:32:12 #8
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_184252253
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_184252608
Maşallah
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184270982
Erdoğan heeft een op-ed geschreven voor de New York Times. :')

De eervolle krijgerscultuur van de oeverloze steppe van Centraal-AziŽ wordt vervangen voor iets wat verwijfde culturen `diplomatie` noemen. |:( Oghuz Khan draait zich om in zijn graf.
pi_184275619
erdo die tegen pompeo belooft dat hij "de pkk zal beschermen" wat een fantasie die pompeo _O-

DwViEeTWkAEIwFv.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 10:58:42 #12
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_184275895
als dit waar is, zal het niet lang meer duren eer idlib volledig in handen is van het regime. als de turken niet in staat blijken om invloed uit te oefenen middels hun proxys in idlib hebben ze ook geen argumenten om het gebied hun bescherming te blijven geven.

VivaRevolt twitterde op maandag 07-01-2019 om 21:44:13 HTS has taken a decision to capture all of Rebel-Held Idlib,and to dissolve all NLF groups,and has given Ahrar Al-Sham and Soqour Al-Sham 24 Hours to submit to HTS reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  Moderator dinsdag 8 januari 2019 @ 11:37:04 #14
8781 crew  Frutsel
pi_184276428
spectatorindex twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 11:33:52 BREAKING: Erdogan says Turkey will 'very soon' take military action to 'defeat terrorists in Syria' reageer retweet
Ken het account verder niet.

Maar uiteindelijk had ik wel verwacht dat het zo zou aflopen... Koerden, bedankt voor de steun maar iedereen laat je straks stikken en Turkije ruimt jullie wel op en de wereld stond erbij en keek d'r naar.

AmichaiStein1 twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 11:53:18 #BREAKING: Trump's National Security Adviser Bolton prepares to leave Ankara after President Erdogan denies him a meeting over US condition that Turkey protect YPG terrorists in Syria reageer retweet


[ Bericht 31% gewijzigd door Frutsel op 08-01-2019 11:54:58 ]
  dinsdag 8 januari 2019 @ 13:22:30 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184278482
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 11:01 schreef Slayage het volgende:
als dit waar is, zal het niet lang meer duren eer idlib volledig in handen is van het regime. als de turken niet in staat blijken om invloed uit te oefenen middels hun proxys in idlib hebben ze ook geen argumenten om het gebied hun bescherming te blijven geven.

VivaRevolt twitterde op maandag 07-01-2019 om 21:44:13 HTS has taken a decision to capture all of Rebel-Held Idlib,and to dissolve all NLF groups,and has given Ahrar Al-Sham and Soqour Al-Sham 24 Hours to submit to HTS reageer retweet
^O^
Het is ook maar een farce dat die net zo extremistische malloten van Ahrar en Zinki etc dienen als schaamlap voor Turkse pretenties.

Als het zo loopt is dat weer uitstekend gespeeld door de Russen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184278592
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 13:22 schreef Szura het volgende:

Als het zo loopt is dat weer uitstekend gespeeld door de Russen.
sws
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184279306
De rebellen blijven zichzelf in de voet schieten. Na zoveel jaar oorlog zou je enig politiek bewustzijn verwachten. Treurig.

Over John Bolton: hij was 1 van de invloedrijkste architecten van de İrakoorlog. Met valse voorwendselen (Saddam heeft nucelaire wapens die binnen x minuten het Westen kunnen bereiken, Saddam heeft banden met AQ) bedekte hij zijn Neo-Conservatieve agenda. De belangen van İsrael boven alles. Als Trump - ondanks de Turkse bedreiging van de YPG - doorgaat met de terugtrekking van Amerikaanse soldaten, verwacht ik dat Bolton ontslag neemt. De YPG en het creeŽren van een Koerdische staat zijn enorm belangrijk voor de veiligheid van İsrael, omdat de Koerdische kaart İsrael de kans biedt om 4 buurlanden met een Koerdische minderheid (İrak, Turkije, SyriŽ en İran) te temmen. Dit was ook een van de werkelijke motieven om de İrakoorlog te starten. Bolton zal deze kwestie niet licht opvatten.
pi_184282423
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 14:13 schreef Bilge het volgende:
De rebellen blijven zichzelf in de voet schieten. Na zoveel jaar oorlog zou je enig politiek bewustzijn verwachten. Treurig.
United we stand, divided we fall.

Het is niet anders geweest gedurende 8 jaar conflict. Vrijwillig eenheid vormen is nooit gebeurd. Zal nooit gebeuren ook dat is wel gebleken.
Het regime aan de andere kant heeft de rangen gesloten en slim gehandeld, daarom staat het nog.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184283663
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 17:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

United we stand, divided we fall.

Het is niet anders geweest gedurende 8 jaar conflict. Vrijwillig eenheid vormen is nooit gebeurd. Zal nooit gebeuren ook dat is wel gebleken.
Het regime aan de andere kant heeft de rangen gesloten en slim gehandeld, daarom staat het nog.
Daarom kunnen de rebellen nooit een serieus alternatief vormen voor Assads regime. Zou Assad verslaan zijn krijg je LibiŽ in het kwadraat. Allerlei fracties die elkaar te lijf gaan. Allemaal eigen persoonlijke agenda voor SyriŽ.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184285215
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen. Daarnaast probeert het Semitische kwartet de door de Khashoggi-zaak verstoorde banden tussen MBS en de CİA/ Trump te herstellen.

Officieel onderhouden de Golfstaten geen banden met İsrael, maar achter de gordijnen zijn het elkaars bondgenoten.
pi_184286561
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:51 schreef Bilge het volgende:
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen.
Geef ze eens ongelijk. Wanneer was de laatste keer dat Perzen in Egypte, Palestina, of de zandbak tegenwoordig genaamd Saudi ArabiŽ waren?

De Turken waren er nog een paar generaties terug en hebben mede daarom nog steeds de grootste outreach ondanks dat de huidige regimes hun eigen kijk hebben op de Ottomaanse overheersing.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184286648
Bolton vond het overigens helemaal geweldig toen de coup gaande was in Turkije. Vanaf 4:30

ragipsoylu twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 17:54:58 Bolton presented Kalin with a “non-paper” (not an official paper) that was agreed to by Pompeo, Shanahan, Dunford, Bolton and Jeffrey. Includes: "The US opposes any mistreatment of opposition forces who fought with us against ISIS." per American official via @ZekeJMiller reageer retweet


[ Bericht 18% gewijzigd door Slayage op 08-01-2019 20:50:08 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184286826
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 19:51 schreef Bilge het volgende:
REVEALED: How Gulf states hatched plan with Israel to rehabilitate Assad

De vertegenwoordigers van Saudi-ArabiŽ, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en İsrael hebben vorige maand tijdens een vergadering geconcludeerd dat niet İran maar Turkije de grootste regionale rivaal is wiens invloed moet worden ingedamd met een serie maatregelen. Daarnaast probeert het Semitische kwartet de door de Khashoggi-zaak verstoorde banden tussen MBS en de CİA/ Trump te herstellen.

Officieel onderhouden de Golfstaten geen banden met İsrael, maar achter de gordijnen zijn het elkaars bondgenoten.
Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184288639
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
Wordt hij de laatste ikwan genoemd als in de laatste moslim broeder?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 21:54:03 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184288760
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:42 schreef Slayage het volgende:
Bolton vond het overigens helemaal geweldig toen de coup gaande was in Turkije. Vanaf 4:30

ragipsoylu twitterde op dinsdag 08-01-2019 om 17:54:58 Bolton presented Kalin with a “non-paper” (not an official paper) that was agreed to by Pompeo, Shanahan, Dunford, Bolton and Jeffrey. Includes: "The US opposes any mistreatment of opposition forces who fought with us against ISIS." per American official via @ZekeJMiller reageer retweet
Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184288938
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
Zo komt hij wel over inderdaad. Hij is nog steeds boos over dat de Turken de Amerikanen geen hand en span diensten verleenden tijdens de tweede Golfoorlog. En dan loopt hij in hetzelfde interview te klagen over dat de Turken in SyriŽ Isis hebben gefaciliteerd. Terwijl de basis van Isis gelegd is door de invasie van Irak dat bedacht is door mensen als bolton :{
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184290724
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:48 schreef Slayage het volgende:
Wordt hij de laatste ikwan genoemd als in de laatste moslim broeder?
In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184290786
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
In Turkije wordt totaal niet bericht over deze diaspora. Wat opvallend is op zijn minst.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184291092
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 21:54 schreef Szura het volgende:

[..]

Alles wat oorlog en geweld uitstraalt vindt die enge oorlogssnor geweldig
DwNiBG3WoAAplFG.jpg
  dinsdag 8 januari 2019 @ 23:32:47 #30
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_184291143
Bolton the War Criminal.


Crime against peace – planning and carrying out a war of aggression.
One of the architects of the Iraq war.
Claimed that Iraq had WMD.
Led opposition to US participation in International Criminal Court.


OEPG.png

http://warcriminalswatch.org/index.php/the-culpable/36-the-culprits/67-john-r-bolton
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_184291450
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 20:50 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor IsraŽl en KSA is Iran een veel grotere dreiging dan Turkije ooit zal worden. Duizend en een voorbeelden te bedenken. Dat Erdogan de laatste "Ikhwani" is in het M-Oosten doet er dan niet toe.

Het hele idee om zich te verzoenen met Assad door oa Saudie Arabie en UAE is juist om te proberen de Iraanse invloed en hun volledig vrije spel in SyriŽ wat in te dammen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

In het M-Oosten ja. Morsi is verdwenen. In LibiŽ zit Haftar met steun van UAE en Saudi de Ikhwanis uit Tripoli goed op de hielen. In Tunesie hadden ze verkiezingen verloren in 2014 en dus een regering met seculiere partij ipv Moslimbroeders. Turkije is een Ikhwani bastion en de laatste invloedrijke in het gehele M-Oosten. Veel van die religieuze tops worden in Turkije gehouden. Aan de Ikhwan gelieerde of qua sympathiek gelieerde Arabische bijeenkomsten van internationale imams-clubjes, geleerden bijeenkomsten etc.

Iemand als Wajdi Gonim, Egyptische "Sheikh" en sharia-dude verblijft na Morsi's afzetting in Istanbul.
İk denk dat het İsrael en de Golfstaten niet specifiek is te doen om de Moslimbroeders, maar meer in het algemeen democratische bewegingen. İsraŽl is tegen democratische Arabische buurlanden, omdat 1) het Arabische volk tegen İsrael en voor de Palestijnen is, wat in een democratie zou doorstralen naar de regering en 2) democratisch gekozen leiders zich onafhankelijker kunnen opstellen dan dictators, omdat dictaturen per definitie instabiel, zwak en hulpbehoevend zijn. İsrael prefereert pro-Westerse dictatoriale Arabische buren die naar Tel Aviv en Washington luisteren ipv democratisch bestuurde Golfstaten die naar hun eigen bevolking luisteren.

De Arabische monarchieŽn zijn tegen democratie omdat ze hun macht niet willen delen.

Turkije herbergt idd veel Arabische dissidenten. Daarnaast beschermt het Qatar, de thuisplaats van het populaire liberale medium Al Jazeera. Turkse soapseries indoctrineren Arabische kijkers ook met liberale waarden. En tot slot heeft het relatieve succes van de bestuurmethode ook een aantrekkende kracht.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 23:57:38 #32
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184291655
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:32 schreef TeenWolf het volgende:
Bolton the War Criminal.


Crime against peace – planning and carrying out a war of aggression.
One of the architects of the Iraq war.
Claimed that Iraq had WMD.
Led opposition to US participation in International Criminal Court.


[ afbeelding ]

http://warcriminalswatch.org/index.php/the-culpable/36-the-culprits/67-john-r-bolton
De wereld zou beter af zijn zonder deze oorlogsmisdadiger inderdaad
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  woensdag 9 januari 2019 @ 00:05:17 #33
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_184291785
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 23:57 schreef Szura het volgende:

[..]

De wereld zou beter af zijn zonder deze oorlogsmisdadiger inderdaad
Maakt niet uit wie de verkiezingen wint, het land wordt toch bestuurd door zo'n war criminal 'adviseur' dat in dienst is van de echte bestuurders.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot BrittanniŽ er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  woensdag 9 januari 2019 @ 03:35:30 #34
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_184292739
Elke rijk dat unipolaire macht heeft zal zich op deze manier gedragen.
  woensdag 9 januari 2019 @ 04:26:50 #35
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_184292756
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 18:47 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daarom kunnen de rebellen nooit een serieus alternatief vormen voor Assads regime. Zou Assad verslaan zijn krijg je LibiŽ in het kwadraat. Allerlei fracties die elkaar te lijf gaan. Allemaal eigen persoonlijke agenda voor SyriŽ.
Dit.

Syrie is gewoon het zoveelste 'interne' Islam-conflict. En ook al heeft iedereen de mond vol over Assad, ik zie hem daar liever zitten als seculiere autocraat, dan dat er een-of-andere orthodoxe Sunni-groepering zoals de Moslimbroederschap aan 'de macht' komt.
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_184296697
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 03:35 schreef Jellereppe het volgende:
Elke rijk dat unipolaire macht heeft zal zich op deze manier gedragen.
Power corrupts. Total power corrupts totally.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184296846
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
pi_184297068
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:33 schreef Glazenmaker het volgende:
https://www.geenstijl.nl/(...)erug-naar-nederland/

Nieuw woord: jihaatlarven. :')

Nou ben ik best voor kleurrijk taalgebruik als het om de islam gaat, maar kinderen die niks kunnen doen aan hun positie ontmenselijken gaat wel wat ver hoor.
Ontmenselijking van "de ander" is van allr tijden. Helaas is tegenwoordig met internet en sociale media de zieke geest van de mens voor iedereen toegankelijk. Een site als GeenStijl teert daar ook op. Zeggen wat je denkt is ook een ding tegenwoordig. Echt mooie tijden leven we in hoor :r
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184302335
Zouden de Turken idlib al verkocht hebben? Dat dat hun passieve houding verklaart richting wat Nusra momenteel aan het doen is.

Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:51:23 #pt: Should (a) this #HTS expansion continue apace & (b) #Turkey does nothing to reverse or even stall it, a #Russia-backed armed assault on #Idlib will become all-but inevitable.The consequences of that outcome are huge, as I wrote back in August 2018:https://t.co/QvCkw5oben https://t.co/jeUb09lM3k reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:57:31 #pt: Given the stakes at play here & the potential costs to #Turkey, it's remarkable how little #Ankara has responded to #HTS's attacks & advance.Bandwidth is clearly a problem - with the fate of the northeast (& #YPG/#PKK) amid a U.S. withdrawal being another immediate issue. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184303106
Sprak laatst IraniŽrs bij het Oranjeplein (schilderswijk) en die zeggen de huidige heersers zijn alleen bezig het geld uit te geven om invloedrijker te worden, het volk laten ze stikken.

En door die sancties van Amerika word het ook moeilijker om aan medicijnen te komen voor de bevolking...

Ook is toerisme aan de zee in Noord Iran aan banden gelegd en staat het leven verplicht in teken van de islam, ook is een hoofddoek verplicht .

Hun snappen Amerika dus wel.. Maar aan de anderen kant doet het ook pijn.. want de inwoners moeten lijden onder de sancties, de elites hebben het toch wel best


Ik hoop dat de Amerika een coup kunnen doen in Iran... weet zeker dat de IraniŽrs hier wel blij mee zullen zijn.
pi_184304108
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:02 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik hoop dat de Amerika een coup kunnen doen in Iran... weet zeker dat de IraniŽrs hier wel blij mee zullen zijn.
Ja, waarom doen ze dat eigenlijk niet? Laatste keer was zo'n success.
pi_184304345
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:02 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

Ook is toerisme aan de zee in Noord Iran aan banden gelegd
Hoe bedoel je? Heeft de Iraanse overheid hier aan halt toegeroepen? Ik las laatst nog dat buitenlands toerisme in Iran enorm in de lift zat.

quote:
en staat het leven verplicht in teken van de islam, ook is een hoofddoek verplicht .
Dat is al 40 jaar zo.
  woensdag 9 januari 2019 @ 18:49:12 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184304794
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:22 schreef Slayage het volgende:
Zouden de Turken idlib al verkocht hebben? Dat dat hun passieve houding verklaart richting wat Nusra momenteel aan het doen is.

Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:51:23 #pt: Should (a) this #HTS expansion continue apace & (b) #Turkey does nothing to reverse or even stall it, a #Russia-backed armed assault on #Idlib will become all-but inevitable.The consequences of that outcome are huge, as I wrote back in August 2018:https://t.co/QvCkw5oben https://t.co/jeUb09lM3k reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 09-01-2019 om 15:57:31 #pt: Given the stakes at play here & the potential costs to #Turkey, it's remarkable how little #Ankara has responded to #HTS's attacks & advance.Bandwidth is clearly a problem - with the fate of the northeast (& #YPG/#PKK) amid a U.S. withdrawal being another immediate issue. reageer retweet
Wat zouden ze gekocht kunnen hebben?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184304963
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:49 schreef Szura het volgende:

[..]

Wat zouden ze gekocht kunnen hebben?
Dat Turkije groen licht krijgt om het gele gebied binnen te vallen?
pi_184305640
quote:
5s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat Turkije groen licht krijgt om het gele gebied binnen te vallen?
Zou wel hetzelfde trucje zijn als met afrin. Geef je over aan het regime of we laten de Turken op jullie los. Maar de Amerikanen zitten daar nog dus die. Deal kan sowieso niet geleverd worden door de Russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184306621
eha_news twitterde op woensdag 09-01-2019 om 18:01:04 #BREAKING Turkish National Defence Minister Hulusi Akar had a phone call with his Russian counterpart Sergei Shoigu.Akar and Shoigu discussed Idlib, security issues and Sochi cases. https://t.co/gArFaLvR9d reageer retweet
DwfbH10WsAI2bPw.jpg:large
pi_184306854
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zou wel hetzelfde trucje zijn als met afrin. Geef je over aan het regime of we laten de Turken op jullie los. Maar de Amerikanen zitten daar nog dus die. Deal kan sowieso niet geleverd worden door de Russen.
Wel als de Turken en Russen er vanuit gaan dat Trump terugtrekt, wat tot een paar dagen geleden ook nog leek te gebeuren :+
pi_184307639
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 20:27 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Wel als de Turken en Russen er vanuit gaan dat Trump terugtrekt, wat tot een paar dagen geleden ook nog leek te gebeuren :+
Mwah, dat valt best mee. Alleen Trump isber stellig over. Voor de rest zit iedereen zijn besluit tegen te werken. Het ziet er niet naar uit dat het zo makkelijk zal gaan iig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184307761
quote:
10s.gif Op woensdag 9 januari 2019 21:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Mwah, dat valt best mee. Alleen Trump isber stellig over. Voor de rest zit iedereen zijn besluit tegen te werken. Het ziet er niet naar uit dat het zo makkelijk zal gaan iig.
Dat denk ik ook niet maar dan kunnen Erdogan en Putin wel alvast een plan klaar hebben liggen zodat Turkije gelijk kan binnenvallen wanneer de mogelijkheid zich voor doet.

Maar is allemaal speculeren natuurlijk:+
pi_184317156
Niets zeggende statement van «avuşoğlu.

hxhassan twitterde op donderdag 10-01-2019 om 09:57:23 Turkish FM Cavusoglu on HTS’s consolidation campaign in Idlib:“Radical groups are attacking the Syrian opposition, and we have taken necessary measures to halt these attacks.” https://t.co/gFi5fzYUld reageer retweet
Dit is zo makkelijk gegaan. Te makkelijk imo. Ik weet niet wat ik ervan moet maken. De Turken hebben niks van zich laten horen, maar ook de rebellen groepen hebben we nauwelijks iets van gehoord. Alsof het 1 grote show was.

Charles_Lister twitterde op donderdag 10-01-2019 om 12:14:45 @suriyegundemi_ There you have it: #Idlib falls under the authority of #HTS's Salvation Government, as part of a mass "ceasefire" w. #NLF.Catastrophic for #Syria's opposition, w. big implications for any UN political process.As per a separate deal, the #NLF evacuating 1,000s to #Afrin soon. https://t.co/rMurUBvPSq reageer retweet


[ Bericht 43% gewijzigd door Slayage op 10-01-2019 12:19:26 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')