abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183938314
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183938587
Erdogan beloofde met zijn jihadi vrinden te gaan bidden in Damascus, 2019 kan hij het weer proberen.
Het lijkt mij eerder de zoveelste valse belofte.
pi_183939639
Ik vind het opvallend hoe afzijdig Rusland en de assadisten zijn rondom deze koeienhandel tussen Trump en erdo.

ragipsoylu twitterde op zondag 23-12-2018 om 19:54:23 BREAKING — Erdogan, Trump agreed to avoid ‘power vacuum’ in Syria, Turkish Presidential readout on the phone call says reageer retweet
ragipsoylu twitterde op zondag 23-12-2018 om 19:59:19 Here is the complete Turkish readout on Erdogan, Trump phone call on Syriao A power vacuum should be prevented otherwise withdrawal and transition process could be abused https://t.co/lsg5o2hqKJ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183939678
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 12:34 schreef WammesWaggel het volgende:
Erdogan beloofde met zijn jihadi vrinden te gaan bidden in Damascus, 2019 kan hij het weer proberen.
Het lijkt mij eerder de zoveelste valse belofte.
Promises made promises broken ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183949789
Waarom trekt Trump zijn troepen terug uit SyriŽ? İn de Turkse pers kwam ik verschillende, niet per se tegenstrijdige, verklaringen tegen:

- Trump is impulsief en irrationeel. Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.
- Trump ziet dat het Amerikaanse volk oorlogsmoe is en geeft het volk wat het wil. Tijdens zijn verkiezingscampagne had hij zijn voornemen tot terugtrekking al bekendgemaakt.
- Erdogan had 1 week voor Trumps beslissing al de Turkse troepen naar de Syrische grens gestuurd en bekendgemaakt dat Turkije binnen enkele dagen de YPG zou opruimen, ongeacht de consequenties (zoals botsen met Amerikaanse troepen). Hiermee dwong Erdogan Trump om een keuze te maken: de YPG blijven steunen en mogelijk vechten tegen Turkije, of de Koerden laten vallen. Het te vriend houden van Turkije woog zwaarder voor Trump dan het verliezen van de Koerden.
- Trumps doel in het Midden-Oosten is het beperken van de İraanse invloed en het garanderen van İsraels veiligheid. Aanvankelijk wilde hij dit doen met behulp van een Arabische NATO (met o.a. Saudi-ArabiŽ, de VAE en Egypte), maar na de reeks van blunders in de Khashoggi-moord en de oorlog in Jemen, heeft Trump geconcludeerd dat deze landen eerder een last dan een toevoeging zijn. De Koerden zouden ook geen partij zijn voor İran. De enige realistische optie is dan Turkije.
- De VS is in een concurrentieslag verwikkeld met Rusland en China. De VS kan de Turkse hulp goed gebruiken in Centraal-AziŽ, West-China, de Zwarte Zee, Caucasus, Balkan, Oost-Middelandse Zee, SyriŽ, İrak en İran.
- De VS en Turkije hebben een nog niet openbaar gemaakte deal gesloten. Voor Amerikaanse terugtrekking uit SyriŽ moet Turkije iets terug hebben gegeven aan de Amerikanen.
- Door Amerikaanse terugtrekking zullen İran, Rusland en Turkije moeten concurreren voor de controle over Noord-Oost-SyriŽ, waardoor een voor alle betrokkenen destructieve ratrace ontstaat. Wat de VS hierbij wint is mij onduidelijk.
pi_183950302
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:47 schreef Bilge het volgende:
Waarom trekt Trump zijn troepen terug uit SyriŽ? İn de Turkse pers kwam ik verschillende, niet per se tegenstrijdige, verklaringen tegen:

- Trump is impulsief en irrationeel. Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.
- Trump ziet dat het Amerikaanse volk oorlogsmoe is en geeft het volk wat het wil. Tijdens zijn verkiezingscampagne had hij zijn voornemen tot terugtrekking al bekendgemaakt.
- Erdogan had 1 week voor Trumps beslissing al de Turkse troepen naar de Syrische grens gestuurd en bekendgemaakt dat Turkije binnen enkele dagen de YPG zou opruimen, ongeacht de consequenties (zoals botsen met Amerikaanse troepen). Hiermee dwong Erdogan Trump om een keuze te maken: de YPG blijven steunen en mogelijk vechten tegen Turkije, of de Koerden laten vallen. Het te vriend houden van Turkije woog zwaarder voor Trump dan het verliezen van de Koerden.
- Trumps doel in het Midden-Oosten is het beperken van de İraanse invloed en het garanderen van İsraels veiligheid. Aanvankelijk wilde hij dit doen met behulp van een Arabische NATO (met o.a. Saudi-ArabiŽ, de VAE en Egypte), maar na de reeks van blunders in de Khashoggi-moord en de oorlog in Jemen, heeft Trump geconcludeerd dat deze landen eerder een last dan een toevoeging zijn. De Koerden zouden ook geen partij zijn voor İran. De enige realistische optie is dan Turkije.
- De VS is in een concurrentieslag verwikkeld met Rusland en China. De VS kan de Turkse hulp goed gebruiken in Centraal-AziŽ, West-China, de Zwarte Zee, Caucasus, Balkan, Oost-Middelandse Zee, SyriŽ, İrak en İran.
- De VS en Turkije hebben een nog niet openbaar gemaakte deal gesloten. Voor Amerikaanse terugtrekking uit SyriŽ moet Turkije iets terug hebben gegeven aan de Amerikanen.
- Door Amerikaanse terugtrekking zullen İran, Rusland en Turkije moeten concurreren voor de controle over Noord-Oost-SyriŽ, waardoor een voor alle betrokkenen destructieve ratrace ontstaat. Wat de VS hierbij wint is mij onduidelijk.
Het is het tweede. Daarom is dit ook een beslissing van Trump alleen. De rest zijn nagenoeg allemaal smerige neocons.
  maandag 24 december 2018 @ 23:40:23 #7
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183950759
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is het tweede. Daarom is dit ook een beslissing van Trump alleen. De rest zijn nagenoeg allemaal smerige neocons.
Dit baseer je op je onderbuik? Hoe verklaar je dan dat hij eerst meer troepen naar SyriŽ stuurde?
pi_183950954
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:40 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Dit baseer je op je onderbuik? Hoe verklaar je dan dat hij eerst meer troepen naar SyriŽ stuurde?
Vanwege de neocon-invloeden.
  maandag 24 december 2018 @ 23:51:14 #9
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183951000
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Vanwege de neocon-invloeden.
Ah ja, en je baseert het nog steeds op je onderbuik?
pi_183951035
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:51 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Ah ja, en je baseert het nog steeds op je onderbuik?
Dat is gewoon Amerikaanse politiek, hoor. Geen verassing.
  maandag 24 december 2018 @ 23:56:39 #11
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183951104
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:52 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is gewoon Amerikaanse politiek, hoor. Geen verassing.
Ik weet vrij veel van Amerikaanse politiek. Ik denk eerder dat de huidige president beÔnvloed wordt door wat bij het ontbijtprogramma van Fox News verteld wordt dan wat voor andere invloed dan ook.
pi_183951343
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:56 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Ik weet vrij veel van Amerikaanse politiek. Ik denk eerder dat de huidige president beÔnvloed wordt door wat bij het ontbijtprogramma van Fox News verteld wordt dan wat voor andere invloed dan ook.
Ik denk dat je vooral niet goed leest
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:13:59 #13
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183951364
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik denk dat je vooral niet goed leest
Het staat je vrij om niet de hele tijd zo vaag te reageren, maar veel concreter te zijn, wat op een forum best wenselijk is.
pi_183951384
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:13 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Het staat je vrij om niet de hele tijd zo vaag te reageren, maar veel concreter te zijn, wat op een forum best wenselijk is.
Jij dacht vanaf het begin al dat ik vanuit mijn onderbuik aan het redeneren was. Dan heeft een discussie weinig zin. Laten we het weer over Syrie hebben
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:17:49 #15
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183951406
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:15 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Jij dacht vanaf het begin al dat ik vanuit mijn onderbuik aan het redeneren was. Dan heeft een discussie weinig zin. Laten we het weer over Syrie hebben
Dat deed ik vanuit mijn ervaring. Ik stelde het bovendien als vraag, maar de tweede belangrijkere vraag negeer je.
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:29:31 #16
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183951541
Hoe kunnen Amerikanen oorlogsmoe zijn? Ze hebben nooit een oorlog op eigen grondgebied meegemaakt maar vechten die uit op andere continenten terwijl de eigen populatie op TV met een pak popcorn van geniet. Misschien zijn ze media-moe? Die 24/7 propaganda word je op een gegeven moment horendol van. Als ze in Afghanistan of Irak zeggen we zijn oorlogsmoe, uiteraard.
pi_183951597
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:29 schreef Jellereppe het volgende:
Hoe kunnen Amerikanen oorlogsmoe zijn? Ze hebben nooit een oorlog op eigen grondgebied meegemaakt maar vechten die uit op andere continenten terwijl de eigen populatie op TV met een pak popcorn van geniet. Misschien zijn ze media-moe? Die 24/7 propaganda word je op een gegeven moment horendol van. Als ze in Afghanistan of Irak zeggen we zijn oorlogsmoe, uiteraard.
Je kan natuurijk ook als Irak ervoor gaan zorgen dat je meedoet op wereldtoneel. Kun jij Amerikaantje spelen.
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:34:06 #18
44703 ExtraWaskracht
Laat maar lekker draaien
pi_183951606
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:33 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je kan natuurijk ook als Irak ervoor gaan zorgen dat je meedoet op wereldtoneel. Kun jij Amerikaantje spelen.
maar de tweede belangrijkere vraag negeer je.
  dinsdag 25 december 2018 @ 00:35:37 #19
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183951624
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:33 schreef theunderdog het volgende:
Je kan natuurijk ook als Irak ervoor gaan zorgen dat je meedoet op wereldtoneel. Kun jij Amerikaantje spelen.
Irak kan eerst beter voor zorgen dat hun populatie 24/7 toegang heeft tot elektriciteit en andere basismiddelen. Eerst eigen huis in orde. De VS heeft een Manifest Destiny van we willen Westerse waarden (''universele waarden'') verspreiden en onze hegemonie in stand houden. Een enorm deel van de Amerikanen gelooft dat hun natie een bijzondere natie is omdat ze de afgelopen 2,5 eeuw uitzonderlijk succesvol zijn geweest. De Irakezen daarentegen. Ik weet niet waar die hun trots en standing van moeten halen. Niet uit een derdewereldland maar zal moeten komen van hun eigen prestaties.
pi_183951692
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 00:35 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Irak kan eerst beter voor zorgen dat hun populatie 24/7 toegang heeft tot elektriciteit en andere basismiddelen. Eerst eigen huis in orde. De VS heeft een Manifest Destiny van we willen Westerse waarden (''universele waarden'') verspreiden en onze hegemonie in stand houden. Een enorm deel van de Amerikanen gelooft dat hun natie een bijzondere natie is omdat ze de afgelopen 2,5 eeuw uitzonderlijk succesvol zijn geweest. De Irakezen daarentegen. Ik weet niet waar die hun trots en standing van moeten halen. Niet uit een derdewereldland maar zal moeten komen van hun eigen prestaties.
Bedoelde het vooral in de context: als Irak in de plaats van Amerika had gestaan, dan deden ze hetzelfde. Amerika doet, wat een grootmacht doet. Hun invloed verbreden en verdiepen.
pi_183952840
Eigenlijk lijkt mij de kans dat Erdokhan de komende maanden daadwerkelijk de YPG grootschalig gaat aanvallen en vervolgens verslaan niet iets waar ik geld op zou inzetten.
pi_183953917
f27lp5jk2w3c.jpg
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183954098
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 22:47 schreef Bilge het volgende:
Waarom trekt Trump zijn troepen terug uit SyriŽ? İn de Turkse pers kwam ik verschillende, niet per se tegenstrijdige, verklaringen tegen:

- Trump is impulsief en irrationeel. Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.
- Trump ziet dat het Amerikaanse volk oorlogsmoe is en geeft het volk wat het wil. Tijdens zijn verkiezingscampagne had hij zijn voornemen tot terugtrekking al bekendgemaakt.
- Erdogan had 1 week voor Trumps beslissing al de Turkse troepen naar de Syrische grens gestuurd en bekendgemaakt dat Turkije binnen enkele dagen de YPG zou opruimen, ongeacht de consequenties (zoals botsen met Amerikaanse troepen). Hiermee dwong Erdogan Trump om een keuze te maken: de YPG blijven steunen en mogelijk vechten tegen Turkije, of de Koerden laten vallen. Het te vriend houden van Turkije woog zwaarder voor Trump dan het verliezen van de Koerden.
- Trumps doel in het Midden-Oosten is het beperken van de İraanse invloed en het garanderen van İsraels veiligheid. Aanvankelijk wilde hij dit doen met behulp van een Arabische NATO (met o.a. Saudi-ArabiŽ, de VAE en Egypte), maar na de reeks van blunders in de Khashoggi-moord en de oorlog in Jemen, heeft Trump geconcludeerd dat deze landen eerder een last dan een toevoeging zijn. De Koerden zouden ook geen partij zijn voor İran. De enige realistische optie is dan Turkije.
- De VS is in een concurrentieslag verwikkeld met Rusland en China. De VS kan de Turkse hulp goed gebruiken in Centraal-AziŽ, West-China, de Zwarte Zee, Caucasus, Balkan, Oost-Middelandse Zee, SyriŽ, İrak en İran.
- De VS en Turkije hebben een nog niet openbaar gemaakte deal gesloten. Voor Amerikaanse terugtrekking uit SyriŽ moet Turkije iets terug hebben gegeven aan de Amerikanen.
- Door Amerikaanse terugtrekking zullen İran, Rusland en Turkije moeten concurreren voor de controle over Noord-Oost-SyriŽ, waardoor een voor alle betrokkenen destructieve ratrace ontstaat. Wat de VS hierbij wint is mij onduidelijk.
Trump heeft vanaf dag 1 van in ieder geval zijn verkiezingscampagne een zeer isolationistische positie verkondigd mbt M-Oosten politiek. "Terugtrekken zodra kan, geen moer mee te maken of te zoeken daar. Laat het ze uitzoeken". De enige uitzonderingen was de strijd tegen IS en die te beslechten. En door mensen om hem heen zal hij veelvuldig verteld zijn dat "we moeten denken aan onze bondgenoten, en Iraanse invloed tegengaan". Dat laatste heeft hij dus een tijdje herhaald. Maar puntje bij paaltje blijkt dat hij geen enkele Amerikaanse soldaat in het Midden Oosten veel belangrijker vindt dan Iraanse de (toenemende) Iraanse invloedssfeer. Blijkbaar.

Trump doet wat veel Europeanen ook al jaren roepen: "waarom rotten die Yanks niet gewoon op uit M-Oosten, hebben er niets te zoeken". Hoppa, weg uit SyriŽ en uit dat kut Afghanistan. Laat de Afghanen met Europeanen lekker de Taliban bestrijden ofzo.

De Europeanen die Trump nu dom noemen mogen pleiten voor Europese intensieve samenwerking met de Syrische Koerden en dat Europa de rol van de Yanks daarin overneemt. Een gouden kans. Maar dat zullen ze niet doen. De Amerikanen moeten de kastanjes uit het vuur halen volgens deze lieden.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183954929
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 09:15 schreef Aloulu het volgende:
[ afbeelding ]
Context? wat staat er?
pi_183955752
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 10:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Context? wat staat er?
Fijne kerstdagen en een knallend oud & nieuw.

Iets in die strekking zal het wel zijn ~:) >:O
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_183956617
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 10:49 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Fijne kerstdagen en een knallend oud & nieuw.

Iets in die strekking zal het wel zijn ~:) >:O
Dat lijkt mij sterk.
pi_183957384
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 23:17 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Het is het tweede. Daarom is dit ook een beslissing van Trump alleen. De rest zijn nagenoeg allemaal smerige neocons.
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 09:26 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Trump heeft vanaf dag 1 van in ieder geval zijn verkiezingscampagne een zeer isolationistische positie verkondigd mbt M-Oosten politiek. "Terugtrekken zodra kan, geen moer mee te maken of te zoeken daar. Laat het ze uitzoeken". De enige uitzonderingen was de strijd tegen IS en die te beslechten. En door mensen om hem heen zal hij veelvuldig verteld zijn dat "we moeten denken aan onze bondgenoten, en Iraanse invloed tegengaan". Dat laatste heeft hij dus een tijdje herhaald. Maar puntje bij paaltje blijkt dat hij geen enkele Amerikaanse soldaat in het Midden Oosten veel belangrijker vindt dan Iraanse de (toenemende) Iraanse invloedssfeer. Blijkbaar.

Trump doet wat veel Europeanen ook al jaren roepen: "waarom rotten die Yanks niet gewoon op uit M-Oosten, hebben er niets te zoeken". Hoppa, weg uit SyriŽ en uit dat kut Afghanistan. Laat de Afghanen met Europeanen lekker de Taliban bestrijden ofzo.

De Europeanen die Trump nu dom noemen mogen pleiten voor Europese intensieve samenwerking met de Syrische Koerden en dat Europa de rol van de Yanks daarin overneemt. Een gouden kans. Maar dat zullen ze niet doen. De Amerikanen moeten de kastanjes uit het vuur halen volgens deze lieden.
Als Trump zijn troepen terugtrekt omdat het Amerikaanse volk dit wil: waarom trekt hij zijn troepen in andere landen dan niet terug? De VS heeft in 177 landen 800 militaire bases met 200.000 soldaten. Wat onderscheidt SyriŽ? İn Afghanistan worden de troepen verminderd, niet geheel teruggetrokken; waarom?us-personnel-chart-military.jpg
Het aantal Amerikaanse soldaten in Duitsland (34805) is ten opzichte van het aantal Duitse soldaten (61054) schrikbarend hoog trouwens. Je kunt je afvragen of Duitsland wel een onafhankelijk land is...
pi_183957497
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:03 schreef Bilge het volgende:

[..]

[..]

Als Trump zijn troepen terugtrekt omdat het Amerikaanse volk dit wil: waarom trekt hij zijn troepen in andere landen dan niet terug? De VS heeft in 177 landen 800 militaire bases met 200.000 soldaten. Wat onderscheidt SyriŽ? İn Afghanistan worden de troepen verminderd, niet geheel teruggetrokken; waarom?[ afbeelding ]
Het aantal Amerikaanse soldaten in Duitsland (34805) is ten opzichte van het aantal Duitse soldaten (61054) schrikbarend hoog trouwens. Je kunt je afvragen of Duitsland wel een onafhankelijk land is...
Misschien omdat Trump de macht niet heeft?

Zoals ik al zei: hij wordt flink tegengewerkt.
pi_183957509
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 09:15 schreef Aloulu het volgende:
[ afbeelding ]
Is dit een martel techniek in sednaya ?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183957570
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Misschien omdat Trump de macht niet heeft?

Zoals ik al zei: hij wordt flink tegengewerkt.
Trump wordt zeker tegengewerkt door het establishment. Maar dat weerhield hem er niet van om zijn troepen uit SyriŽ te trekken. Wat onderscheidt SyriŽ?
pi_183957632
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:03 schreef Bilge het volgende:

[..]

[..]

Als Trump zijn troepen terugtrekt omdat het Amerikaanse volk dit wil: waarom trekt hij zijn troepen in andere landen dan niet terug? De VS heeft in 177 landen 800 militaire bases met 200.000 soldaten. Wat onderscheidt SyriŽ? İn Afghanistan worden de troepen verminderd, niet geheel teruggetrokken; waarom?[ afbeelding ]
Het aantal Amerikaanse soldaten in Duitsland (34805) is ten opzichte van het aantal Duitse soldaten (61054) schrikbarend hoog trouwens. Je kunt je afvragen of Duitsland wel een onafhankelijk land is...
Domme opmerking. Sorry dat ik het zeg. Kan je zelf niet indenken wat het verschil is voor de US mbt het personeel dat ergens gestationeerd is en bijv Syrie en Afghanistan? Zeker als je met Duitsland aan komt zetten. Boots on the ground in een actieve strijd bijv?

Al die militaire basissen gaat om de macht van de US te beschermen. Laat juist zien hoe machtig de US is wereldwijd.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183957675
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:09 schreef Slayage het volgende:
Is dit een martel techniek in sednaya ?
Ja, volgens Arabischtalige FB-pagina's die getuigenissen van voormalige gevangenen verzamelen wel. Dit noemt men ta3thib al-chem3a, "de kaars-methode (marteling)" binnen eigen kringen. Mag je paar uur met je blote anus op een brandende kaars zitten waarbij je van onder wegbrandt.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183957720
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:13 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Domme opmerking. Sorry dat ik het zeg. Kan je zelf niet indenken wat het verschil is voor de US mbt het personeel dat ergens gestationeerd is en bijv Syrie en Afghanistan? Zeker als je met Duitsland aan komt zetten. Boots on the ground in een actieve strijd bijv?
Lopen de troepen in İrak geen gevaar? Kosten de troepen in relatief veilige landen geen belastinggeld?
pi_183957747
Syria Pullout: Israel Left With False Russian Promises and a Volatile U.S. President

Zeer lezenswaardig artikel uit Haaretz waarin de Russische beweegredenen en strategieŽn in SyriŽ worden beschreven.
pi_183957821
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:11 schreef Bilge het volgende:

[..]

Trump wordt zeker tegengewerkt door het establishment. Maar dat weerhield hem er niet van om zijn troepen uit SyriŽ te trekken. Wat onderscheidt SyriŽ?
Niets. Het is eerder: bij een land lukt het, bij meerdere niet.
pi_183957983
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:21 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Niets. Het is eerder: bij een land lukt het, bij meerdere niet.
İk volg Trump op Twitter (wie niet?); behalve SyriŽ en Afghanistan heeft hij nog niet getweet over het terugtrekken van Amerikaanse troepen uit andere landen. Wat niet is kan nog komen. Maar het is ook mogelijk dat er andere beweegredenen spelen dan louter populisme.

Ahmadinejad denkt er bijvoorbeeld het zijne van:
Ahmadinejad1956 twitterde op zondag 23-12-2018 om 20:29:31 Mr. @realDonaldTrump hopefully the #USWithdrawal from #Syria and #Afghanistan would not be a new opportunity and excuse to start another war. reageer retweet
pi_183958059
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:17 schreef Bilge het volgende:
Lopen de troepen in İrak geen gevaar? Kosten de troepen in relatief veilige landen geen belastinggeld?
Weer slechte vergelijking.

Amerikanen trainen en adviseren enkel in Irak. Niet actief boots on the ground in de actieve oorlog tegen ISIS. In Afghanistan zitten er circa 10.000 dacht ik die actief meehelpen en in Syrie special forces en marines die ook actief meehelpen al dan niet met het verzamelen van inlichtingen op de grond en ondersteunen van de Koerden op het oorlogsveld.

Zijn eerst volgende prioriteit zal bij de militairen in Afghanistan zijn. Als hij zijn terugtrekken van troepen verder wil doorzetten. Die lopen meer gevaar dan de adviseurs en trainers in Irak.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183958089
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:27 schreef Bilge het volgende:

[..]

İk volg Trump op Twitter (wie niet?); behalve SyriŽ en Afghanistan heeft hij nog niet getweet over het terugtrekken van Amerikaanse troepen uit andere landen. Wat niet is kan nog komen. Maar het is ook mogelijk dat er andere beweegredenen spelen dan louter populisme.

Ahmadinejad denkt er bijvoorbeeld het zijne van:
Ahmadinejad1956 twitterde op zondag 23-12-2018 om 20:29:31 Mr. @realDonaldTrump hopefully the #USWithdrawal from #Syria and #Afghanistan would not be a new opportunity and excuse to start another war. reageer retweet
Die Iraanse drol ziet overal complotten.
pi_183958125
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:31 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Weer slechte vergelijking.

Amerikanen trainen en adviseren enkel in Irak. Niet actief boots on the ground in de actieve oorlog tegen ISIS. In Afghanistan zitten er circa 10.000 dacht ik die actief meehelpen en in Syrie special forces en marines die ook actief meehelpen al dan niet met het verzamelen van inlichtingen op de grond en ondersteunen van de Koerden op het oorlogsveld.

Zijn eerst volgende prioriteit zal bij de militairen in Afghanistan zijn. Als hij zijn terugtrekken van troepen verder wil doorzetten. Die lopen meer gevaar dan de adviseurs en trainers in Irak.
Gaat Trump nooit lukken, vanwege andere invloeden zoals ik al zei. Zal mij ook niets verbazen als de terugtrekking uit Syrie veel langzamer gaat dan gepland. De Israellobby is hier ook niet gelukkig mee, immers.
pi_183958282
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:33 schreef theunderdog het volgende:
Gaat Trump nooit lukken, vanwege andere invloeden zoals ik al zei. Zal mij ook niets verbazen als de terugtrekking uit Syrie veel langzamer gaat dan gepland. De Israellobby is hier ook niet gelukkig mee, immers.
Dat weet jij helemaal niet. En ik ook niet. De president is grondwettelijk gezien in Amerika gewoon bij machte het besluit tot terugtrekking te nemen. Ook als hij ervoor kiest zijn volledige team van adviseurs te negeren. Niemand is zo onvoorspelbaar als Trump gebleken. Dus weten we niet waar het eindigt, en hoe.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183958399
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dat weet jij helemaal niet. En ik ook niet. De president is grondwettelijk gezien in Amerika gewoon bij machte het besluit tot terugtrekking te nemen. Ook als hij ervoor kiest zijn volledige team van adviseurs te negeren. Niemand is zo onvoorspelbaar als Trump gebleken. Dus weten we niet waar het eindigt, en hoe.
Zullen we wedden?
pi_183958452
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:31 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Weer slechte vergelijking.

Amerikanen trainen en adviseren enkel in Irak. Niet actief boots on the ground in de actieve oorlog tegen ISIS. In Afghanistan zitten er circa 10.000 dacht ik die actief meehelpen en in Syrie special forces en marines die ook actief meehelpen al dan niet met het verzamelen van inlichtingen op de grond en ondersteunen van de Koerden op het oorlogsveld.

Zijn eerst volgende prioriteit zal bij de militairen in Afghanistan zijn. Als hij zijn terugtrekken van troepen verder wil doorzetten. Die lopen meer gevaar dan de adviseurs en trainers in Irak.
Wederom feitelijk onjuist. Amerikaanse troepen vechten weldegelijk in İrak:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De meeste boots on the ground komen van het Iraakse leger, maar dat geldt ook voor SyriŽ waar de YPG de hete kolen uit het vuur haalde voor de Amerikanen.

Daarnaast beantwoord je mijn tweede vraag niet: kosten Amerikaanse troepen in relatief veilige landen geen belastinggeld?

quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die Iraanse drol ziet overal complotten.
Met John Bolton als Nationale veiligheidsadviseur, Mike Pompeo als Minister van BuZa en Jared Kushner als schoonzoon weet ik het zo net nog niet.
pi_183958638
Natuurlijk zal Amerika altijd aanzetten om invloed uit te oefenen, maar het is niet alsof Iran onschuldig is.
pi_183959934
Less troops, more drones.
Welcome to the future? :7
pi_183960914
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:41 schreef Aloulu het volgende:

[..]
Niemand is zo onvoorspelbaar als Trump gebleken. Dus weten we niet waar het eindigt, en hoe.
Truer words have never been spoken. Volgens mij is dit 1 van de dingen die hij beloofd had in zijn verkiezingscampagne, om onvoorspelbaar te zijn.

"we must as a nation be more unpredictable. We are totally predictable. We tell everything. We’re sending troops. We tell them. We’re sending something else. We have a news conference. We have to be unpredictable. And we have to be unpredictable starting now."
https://www.nytimes.com/2(...)-foreign-policy.html
pi_183961228
Ibra_Joudeh twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 14:26:59 Breaking: Kurdish forces handover town near Manbij to Syrian Army https://t.co/yhusbvLTjW reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183961344
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 14:37 schreef IPA35 het volgende:
Ibra_Joudeh twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 14:26:59 Breaking: Kurdish forces handover town near Manbij to Syrian Army https://t.co/yhusbvLTjW reageer retweet
Wat verrassend! _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183961419
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 14:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat verrassend! _O-
Zou gaan om Arima: https://en.wikipedia.org/(...)vil_War_detailed_map

SAA zou daar al een aantal jaar wat posities in de buurt hebben, maar dat was destijds al erg vaag. Dus hoe de situatie daar nu precies is, is nogal vaag. Zou wel een soort uitstulping in het front zijn, beter geven ze meer dorpen terug...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183961510
Ik ben wel benieuwd wat er nu gaat gebeuren:

- Gaat SAA bij Bukamal de Eufraat over proberen te steken?
- Gaan de Amerikanen daadwerkelijk weg uit Tanf en zo ja, nemen ze dan hun bondgenoten mee?
- Zullen de Koerden (meer) dorpen/stadjes gaan overdragen? Ik neem dan aan dat de Manbij voor de Koerden zelf gunstig zou zijn, maar ik kan mij voorstellen dat Damascus ook graag de gebieden rondom Tabqa en de dam zelf zouden willen.
- De situatie in Qamishli is iets om in de gaten de houden. Ik vraag mij af of een eventuele Turkse inval ook in dat gebied zal plaatsvinden en wat dat betekent voor de gebieden in handen van de regering. Vandaag beelden gezien van pro-regering optochten daar in de stad.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183961622
quote:
8s.gif Op dinsdag 25 december 2018 14:24 schreef Peunage het volgende:

[..]

Truer words have never been spoken. Volgens mij is dit 1 van de dingen die hij beloofd had in zijn verkiezingscampagne, om onvoorspelbaar te zijn.

"we must as a nation be more unpredictable. We are totally predictable. We tell everything. We’re sending troops. We tell them. We’re sending something else. We have a news conference. We have to be unpredictable. And we have to be unpredictable starting now."
https://www.nytimes.com/2(...)-foreign-policy.html
De Verenigde Staten zijn altijd een onvoorspelbaar land geweest, ook met de binnenlandse politiek. Veel verschillende visies en ideeŽn die per administratie ook weer verschillen. Trump weet dat weer te overtreffen, dat wel.
  dinsdag 25 december 2018 @ 15:39:35 #53
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183962317
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:15 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ja, volgens Arabischtalige FB-pagina's die getuigenissen van voormalige gevangenen verzamelen wel. Dit noemt men ta3thib al-chem3a, "de kaars-methode (marteling)" binnen eigen kringen. Mag je paar uur met je blote anus op een brandende kaars zitten waarbij je van onder wegbrandt.
Ik blijf het gebrek aan respect voor basale mensenrechten in de Arabische (M-O) contreien fascinerend vinden. Overigens is het in Egypte en LibiŽ ook al kommer en kwel wat dat betreft. Ik vraag me altijd af hoe de gemiddelde burger hier dan over denkt.
pi_183962483
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 15:39 schreef Richestorags het volgende:
Ik blijf het gebrek aan respect voor basale mensenrechten in de Arabische (M-O) contreien fascinerend vinden. Overigens is het in Egypte en LibiŽ ook al kommer en kwel wat dat betreft. Ik vraag me altijd af hoe de gemiddelde burger hier dan over denkt.
Tsjaah. De gemiddelde burger. Feit dat er geen normale vorm van democratie en dus een beetje menselijkheid en mensenrechten naar boven drijft maakt voor mij dat het probleem heel diep in de bredere samenleving zit. Zonder daarbij te zeggen dat burgers deze schandalige martelingsvormen goed praten. Het is wel typerend dat dit uiteindelijk in welke vorm van dictatuur of regering dan ook de norm blijft. En ik zou het geen toeval noemen. Er zit een constante factor in.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183962512
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 14:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat verrassend! _O-
Mwau, toch wel. Vaak zijn die Koerdische groepen niet al te intelligent. Had gedacht dat ze nog wel eens eigenwijs zouden gaan doen. Maar gelukkig.
  dinsdag 25 december 2018 @ 15:55:45 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183962566
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 15:52 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Mwau, toch wel. Vaak zijn die Koerdische groepen niet al te intelligent. Had gedacht dat ze nog wel eens eigenwijs zouden gaan doen. Maar gelukkig.
Is het al ergens anders bevestigd dan?
Zou inderdaad de beste oplossing zijn.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_183962619
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 15:55 schreef Szura het volgende:

[..]

Is het al ergens anders bevestigd dan?
Zou inderdaad de beste oplossing zijn.
Beter smeken ze om hulp, anders ligt er een genocide op de loer.
pi_183962993
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 15:52 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Mwau, toch wel. Vaak zijn die Koerdische groepen niet al te intelligent. Had gedacht dat ze nog wel eens eigenwijs zouden gaan doen. Maar gelukkig.
mwah. de koerden hebben bescherming nodig om te overleven. als de VS weg gaat hebben ze weinig keus meer dan op de knieen gaan bij het regime en hopen dat ze mild zullen zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183963227
op_shield twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 16:38:21 #BREAKINGBATTLE OF MANBIJ HAS BEGUN.MenbiÁ harekatı başladı. reageer retweet
pi_183963346
Ze zullen die regio wel niet gaan overdragen uit een combinatie van ijdelheid en Stockholm-syndroom. Vgl. Afrin.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183963414
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 16:50 schreef IPA35 het volgende:
Ze zullen die regio wel niet gaan overdragen uit een combinatie van ijdelheid en Stockholm-syndroom. Vgl. Afrin.
Dan is het wachten op een genocide.
pi_183963501
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 16:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dan is het wachten op een genocide.
In Afrin toch ook nie
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183963562
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 17:03 schreef IPA35 het volgende:

[..]

In Afrin toch ook nie
Genocide niet. Wel zijn de Turken Afrin flink aan het verturksen.
pi_183963590
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 17:08 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Genocide niet. Wel zijn de Turken Afrin flink aan het verturksen.
Aard van het beestje...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183966297
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 17:10 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Aard van het beestje...
*)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183966311
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 16:42 schreef Bilge het volgende:
op_shield twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 16:38:21 #BREAKINGBATTLE OF MANBIJ HAS BEGUN.MenbiÁ harekatı başladı. reageer retweet
#FakeNews :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 25 december 2018 @ 21:21:09 #67
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183967120
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 12:03 schreef Bilge het volgende:

[..]

[..]

Als Trump zijn troepen terugtrekt omdat het Amerikaanse volk dit wil: waarom trekt hij zijn troepen in andere landen dan niet terug? De VS heeft in 177 landen 800 militaire bases met 200.000 soldaten. Wat onderscheidt SyriŽ? İn Afghanistan worden de troepen verminderd, niet geheel teruggetrokken; waarom?[ afbeelding ]
Het aantal Amerikaanse soldaten in Duitsland (34805) is ten opzichte van het aantal Duitse soldaten (61054) schrikbarend hoog trouwens. Je kunt je afvragen of Duitsland wel een onafhankelijk land is...
Doet dat je verbazen? De enige twee iets voorstellende landen die een onafhankelijke buitenlandse politiek hebben zijn Rusland en China. Een paar klassen lager Iran. Daarom al die vijandigheid daartegen inclusief een enorme stroom propaganda in de westerse media waarvan je nooit weet wat je moet geloven omdat het zwaar wordt aangedikt. De rest van de geÔndustrialiseerde landen niet bepaald. Turkije is hoogstens opstandig. De laagste categorie zijn landen zoals NL die gewoon mee gaan met de stroom zonder enig oordeel hoewel ze doen voorkomen dat ze wel een oordeel hebben zoals met de Tweede Kamer die over grote jongens politiek debatteert waar weinig tot geen waarde aan gehecht moet worden. Een poppenkast voor de achterban.
pi_183967268
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 20:36 schreef Slayage het volgende:

[..]

*)
Je bent daar oprecht trots op?
  dinsdag 25 december 2018 @ 21:48:27 #69
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183967663
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq_War

Massavernietigingswapen Irak 2003. Supported by The Netherlands. Tfoe.
pi_183967718
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 20:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

#FakeNews :D
De reflexen van de vijand testen, om een adequate tactiek te kunnen bepalen :7
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 21:21 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Doet dat je verbazen? De enige twee iets voorstellende landen die een onafhankelijke buitenlandse politiek hebben zijn Rusland en China. Een paar klassen lager Iran. Daarom al die vijandigheid daartegen inclusief een enorme stroom propaganda in de westerse media waarvan je nooit weet wat je moet geloven omdat het zwaar wordt aangedikt. De rest van de geÔndustrialiseerde landen niet bepaald. Turkije is hoogstens opstandig. De laagste categorie zijn landen zoals NL die gewoon mee gaan met de stroom zonder enig oordeel hoewel ze doen voorkomen dat ze wel een oordeel hebben zoals met de Tweede Kamer die over grote jongens politiek debatteert waar weinig tot geen waarde aan gehecht moet worden. Een poppenkast voor de achterban.
Zo zwart wit is het niet. Hoewel Nederland geen noemenswaardig leger heeft, kan het land middels diplomatie en een verenigde Europese reactie (embargo, wel of geen vrij verkeer van goederen, diensten, verkeer en kapitaal, etc) toch veel gedaan krijgen. Ook investeringen vergroten de NLse invloed.

Doordat grootmachten op veel fronten tegelijk moeten vechten kunnen kleinere machten hun beperkte middelen gerichter inzetten. Bovendien kunnen de kleinere landen zich verenigen in een alliantie tegen de grootmacht. Zo kansloos zijn de landen buiten de grote 3 niet. Iedereen die EU4 speelt kan dit beamen. :P

[ Bericht 56% gewijzigd door Bilge op 25-12-2018 21:58:03 ]
pi_183967746
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 21:21 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Een paar klassen lager Iran.
Serieus? Dat is wel een van de laatste landen die ik zou noemen.

Neem het feit dat Iran de Kaspische Zee heeft weggeven aan zijn buren en zijn economie heeft laten overnemen door China. Kijk eens hoe de Perzische golf wordt leeggevist door Chinezen terwijl de Iraanse bevolking kan creperen. De Ayatollah's hebben de nationale belangen verkocht aan buitenlandse mogendheden voor zijn eigen egoÔstische belangen. De Islamitische Republiek is oorverdovend stil over de situatie van de Oeigoeren. Landen als Frankrijk en Duitsland waren tenminste nog openlijk tegen de Irak-oorlog.
  dinsdag 25 december 2018 @ 22:00:22 #72
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183967917
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 21:52 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Serieus? Dat is wel een van de laatste landen die ik zou noemen.

Neem het feit dat Iran de Kaspische Zee heeft weggeven aan zijn buren en zijn economie heeft laten overnemen door China. Kijk eens hoe de Perzische golf wordt leeggevist door Chinezen terwijl de Iraanse bevolking kan creperen. De Ayatollah's hebben de nationale belangen verkocht aan buitenlandse mogendheden voor zijn eigen egoÔstische belangen. De Islamitische Republiek is oorverdovend stil over de situatie van de Oeigoeren. Landen als Frankrijk en Duitsland waren tenminste nog openlijk tegen de Irak-oorlog.
Het geeft de VS enige hoofdbrekens in het Midden-Oosten zodat het niet die hele regio onder haar invloedssfeer kan krijgen en naar haar smaak kan vormen. Zeker een regionale machtspool met uitzonderlijk veel lef.
pi_183967970
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:00 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Het geeft de VS enige hoofdbrekens in het Midden-Oosten zodat het niet die hele regio onder haar invloedssfeer kan krijgen en naar haar smaak kan vormen. Zeker een regionale machtspool met uitzonderlijk veel lef.
Niet dus. Als de Islamitische Republiek lef had, had het de belangen van het land niet weggegeven.
  dinsdag 25 december 2018 @ 22:03:45 #74
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183967973
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 21:51 schreef Bilge het volgende:

[..]

De reflexen van de vijand testen, om een adequate tactiek te kunnen bepalen :7

[..]

Zo zwart wit is het niet. Hoewel Nederland geen noemenswaardig leger heeft, kan het land middels diplomatie en een verenigde Europese reactie (embargo, wel of geen vrij verkeer van goederen, diensten, verkeer en kapitaal, etc) toch veel gedaan krijgen. Ook investeringen vergroten de NLse invloed.

Doordat grootmachten op veel fronten tegelijk moeten vechten kunnen kleinere machten hun beperkte middelen gerichter inzetten. Bovendien kunnen de kleinere landen zich verenigen in een alliantie tegen de grootmacht. Zo kansloos zijn de landen buiten de grote 3 niet. Iedereen die EU4 speelt kan dit beamen. :P
Dat zijn goede punten.
pi_183967989
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 16:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dan is het wachten op een genocide.
Genocide van wie? Door wie?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183968062
Israel bezig met raketten richting damascus. Op kerst.

'het heilige Israel'
pi_183968076
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:04 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Genocide van wie? Door wie?
De Turkse jihadi groepen.
pi_183968252
Toch bijzonder hoe landen het voor elkaar krijgen om telkens weer defensie personeel te krijgen. En helemaal in Syrie. Dat ze er telkens weer voor gaan. Je leven op het spel zetten voor Assad en zoiets onbenulligs als landsbelang.
pi_183968381
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 21:28 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je bent daar oprecht trots op?
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 17:10 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Aard van het beestje...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183968463
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:08 schreef theunderdog het volgende:
De Turkse jihadi groepen.
Welke? (Namen en rugnummers aub).

En genocide op wie?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183968532
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:22 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Welke? (Namen en rugnummers aub).

En genocide op wie?
1: Geen idee hoe die exact heten. Zag in elk geval dat die zich nu opmaken om richting de Koerden te gaan.

2: Koerden.
pi_183968617
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:07 schreef theunderdog het volgende:
Israel bezig met raketten richting damascus. Op kerst.

'het heilige Israel'
17 Als zij dan vergaderd waren, zeide Pilatus tot hen: Welken wilt gij, dat ik u zal loslaten, Bar-abbas, of Jezus, Die genaamd wordt Christus?

18 Want hij wist, dat zij Hem door nijdigheid overgeleverd hadden.

19 En als hij op den rechterstoel zat, zo heeft zijn huisvrouw tot hem gezonden, zeggende: Heb toch niet te doen met dien Rechtvaardige; want ik heb heden veel geleden in den droom om Zijnentwil.

20 Maar de overpriesters en de ouderlingen hebben den scharen aangeraden, dat zij zouden Bar-abbas begeren, en Jezus doden.

21 En de stadhouder, antwoordende, zeide tot hen: Welken van deze twee wilt gij, dat ik u zal loslaten? En zij zeiden: Bar-abbas.

22 Pilatus zeide tot hen: Wat zal ik dan doen met Jezus, Die genaamd wordt Christus? Zij zeiden allen tot hem: Laat Hem gekruisigd worden.

23 Doch de stadhouder zeide: Wat heeft Hij dan kwaads gedaan? En zij riepen te meer, zeggende: Laat Hem gekruisigd worden!

24 Als nu Pilatus zag, dat hij niet vorderde, maar veel meer dat er oproer werd, nam hij water en wies de handen voor de schare, zeggende: Ik ben onschuldig aan het bloed dezes Rechtvaardigen; gijlieden moogt toezien.

25 En al het volk, antwoordende, zeide: Zijn bloed kome over ons, en over onze kinderen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183968643
Ben benieuwd wanneer SyriŽ overgaat op elektrische auto's vooralsnog heb ik op geen enkel youtube video laadpalen gezien of ander infrastructuur die wijzen op voorbereidingen.
pi_183968684
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:29 schreef IPA35 het volgende:

[..]

17 Als zij dan vergaderd waren, zeide Pilatus tot hen: Welken wilt gij, dat ik u zal loslaten, Bar-abbas, of Jezus, Die genaamd wordt Christus?

18 Want hij wist, dat zij Hem door nijdigheid overgeleverd hadden.

19 En als hij op den rechterstoel zat, zo heeft zijn huisvrouw tot hem gezonden, zeggende: Heb toch niet te doen met dien Rechtvaardige; want ik heb heden veel geleden in den droom om Zijnentwil.

20 Maar de overpriesters en de ouderlingen hebben den scharen aangeraden, dat zij zouden Bar-abbas begeren, en Jezus doden.

21 En de stadhouder, antwoordende, zeide tot hen: Welken van deze twee wilt gij, dat ik u zal loslaten? En zij zeiden: Bar-abbas.

22 Pilatus zeide tot hen: Wat zal ik dan doen met Jezus, Die genaamd wordt Christus? Zij zeiden allen tot hem: Laat Hem gekruisigd worden.

23 Doch de stadhouder zeide: Wat heeft Hij dan kwaads gedaan? En zij riepen te meer, zeggende: Laat Hem gekruisigd worden!

24 Als nu Pilatus zag, dat hij niet vorderde, maar veel meer dat er oproer werd, nam hij water en wies de handen voor de schare, zeggende: Ik ben onschuldig aan het bloed dezes Rechtvaardigen; gijlieden moogt toezien.

25 En al het volk, antwoordende, zeide: Zijn bloed kome over ons, en over onze kinderen.
Wat wil je hiermee zeggen?
pi_183968696
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:32 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat wil je hiermee zeggen?
IsraŽl is niet (meer) heilig, nog los van het feit dat het huidige landje weinig van doen heeft met het (ooit) heilige IsraŽl.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183968715
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:32 schreef IPA35 het volgende:

[..]

IsraŽl is niet (meer) heilig, nog los van het feit dat het huidige landje weinig van doen heeft met het (ooit) heilige IsraŽl.
Dat is een discussie binnen het christendom. Veel protestante en katholieke denken daar anders over.
  dinsdag 25 december 2018 @ 22:46:16 #88
385501 Nikonlover
KLB aandachtshoer 2013
pi_183969506
IvanSidorenko1 twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 22:19:05 #Syria #منبج #Manbij #Aleppo #NorthAleppo #NorthernAleppo Crowds of the #SAA #SyrianArmy preparing to enter Manbij."Syria will remain united and erdogan will fal.l Just like we kicked you from gouta, daraa and homs we will kick you from all of syria and send you to erdogan soon https://t.co/XwN6REzKxm reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183969692
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:05 schreef IPA35 het volgende:
IvanSidorenko1 twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 22:19:05 #Syria #منبج #Manbij #Aleppo #NorthAleppo #NorthernAleppo Crowds of the #SAA #SyrianArmy preparing to enter Manbij."Syria will remain united and erdogan will fal.l Just like we kicked you from gouta, daraa and homs we will kick you from all of syria and send you to erdogan soon https://t.co/XwN6REzKxm reageer retweet
Als Turkije zich hiermee gaat bemoeien, dan is het dag dag SAA.
pi_183969704
Partisangirl twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 21:24:29 BREAKING: The #Syria-n army flanked by #Russia will re-take #Manbij at Dawn, preventing a Turkish invasion as the US withdraws. https://t.co/uV21Ib6dXI reageer retweet
Wel beter dit.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183969844
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:32 schreef IPA35 het volgende:

[..]

IsraŽl is niet (meer) heilig, nog los van het feit dat het huidige landje weinig van doen heeft met het (ooit) heilige IsraŽl.
Hear, hear
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183969911
https://twitter.com/Ibra_Joudeh/status/1077684800998248448

Goed, ergens wel logisch dat Israel hier niet op zit te wachten.
pi_183969915
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:12 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Als Turkije zich hiermee gaat bemoeien, dan is het dag dag SAA.
Gaat niet gebeuren.
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:12 schreef IPA35 het volgende:
Partisangirl twitterde op dinsdag 25-12-2018 om 21:24:29 BREAKING: The #Syria-n army flanked by #Russia will re-take #Manbij at Dawn, preventing a Turkish invasion as the US withdraws. https://t.co/uV21Ib6dXI reageer retweet
Wel beter dit.
Klinkt plausibel.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183969990
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:34 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is een discussie binnen het christendom. Veel protestante en katholieke denken daar anders over.
De Messias ontkennen en nog steeds heilig blijven volgens sommige christenen. Je moet het wel toegeven dat ze creatief zijn iig.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183970043
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Messias ontkennen en nog steeds heilig blijven volgens sommige christenen. Je moet het wel toegeven dat ze creatief zijn iig.
De verdienindustrie op de verschikkingen in de tweedenwereldoorlog hebben een groot schuldcomplex geproduceerd op het christendom.
pi_183970130
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:27 schreef theunderdog het volgende:

[..]

De verdienindustrie op de verschikkingen in de tweedenwereldoorlog hebben een groot schuldcomplex geproduceerd op het christendom.
_O_ holocaust industrie _O_

Tot het einde der tijden zullen ze het uitmelken B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183970145
quote:
10s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Messias ontkennen en nog steeds heilig blijven volgens sommige christenen. Je moet het wel toegeven dat ze creatief zijn iig.
Naar mijn weten ontkennen dat soort protestanten niet dat alle Joden naar de Hel zullen gaan vanwege het verwerpen van de Messias, maar zij geloven enkel dat de huidige Joden (dus mensen die die religie aanhangen of sinds de 19e eeuw ergens die religie verlaten hebben) nog steeds "IsraŽl" zijn i.z.v. dat het land aan hen toebehoort en een rol gaan spelen tijdens de eindtijd. Voor hen in de terugkeer van het volk IsraŽl naar het land IsraŽl ook een van de dingen die vereist is voor het aanbreken van de eindtijd. (Dan zal Jezus de Joden bekeren danwel vernietigen, afhankelijk van de protestantse sekte die je aanhangt.)
Maar ik weet het ook niet precies...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183970459
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 22:34 schreef theunderdog het volgende:
Dat is een discussie binnen het christendom. Veel protestante en katholieke denken daar anders over.
Enkel protestanten staan er zo in.

Voor Oosters Orthodoxen en Katholieken is het IsraŽl dat in de Bijbel terugkomt met het nieuwe testament en de komst van Jezus overgegaan en/of vervangen door "de Kerk". Spiritueel IsraŽl wat met het nieuwe verbond de Kerk is geworden; volgelingen van Jezus.
Dat proberen Christelijke Palestijnen protestanten vanuit de Bijbel duidelijk te maken maar dat komt niet echt over tot nu toe. Vervangingstheologie, Google er eens op. Volgens mij was het niemand minder (in het Christendom) dan Paulus die direct zei dat Israel geldig was (met de komst van Jezus) voor de volgelingen van Jezus van toen af aan. De grote kerkvaders hebben deze interpretatie aangehouden, en die zijn leidend binnen de katholieke stromingen. Pas na de reformatie en volgelingen daarvan kreeg je de protestants gereformeerde theologie op dit punt die joden als volk en IsraŽl als geografie een speciaal land bleven toe dichten op basis van de Bijbel. Lutheranen en protestantse Anglicanen doen dit niet zo. Zijn echt de gereformeerde protestantse kerken en evangelicals met name.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183970468
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183970519
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:48 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Enkel protestanten staan er zo in.

Voor Oosters Orthodoxen en Katholieken is het IsraŽl dat in de Bijbel terugkomt met het nieuwe testament en de komst van Jezus overgegaan en/of vervangen door "de Kerk". Spiritueel IsraŽl wat met het nieuwe verbond de Kerk is geworden; volgelingen van Jezus.
Dat proberen Christelijke Palestijnen protestanten vanuit de Bijbel duidelijk te maken maar dat komt niet echt over tot nu toe. Vervangingstheologie, Google er eens op. Volgens mij was het niemand minder (in het Christendom) dan Paulus die direct zei dat Israel geldig was (met de komst van Jezus) voor de volgelingen van Jezus van toen af aan.
Nee, is niet waar. Het katholicisme en het jodendom is ook tot elkaar gekomen.
pi_183970585
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:51 schreef theunderdog het volgende:
Nee, is niet waar. Het katholicisme en het jodendom is ook tot elkaar gekomen.
Wat bedoel je precies?

Wat exact is niet waar? En wat bedoel je met jodendom? Wij hebben het over Israel alszijnde een geografisch stuk grond waarvan een deel der protestanten meent dat God in de Bijbel totdat Jezus terugkomt het expliciet aan joden heeft gegeven. Die lezing zijn zij uniek in in vergelijking tot Oosters Orthodoxen, Katholieken, Anglicanen en protestantse stromingen als lutheranen (dacht ik).
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183970609
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:54 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat bedoel je precies?

Wat exact is niet waar? En wat bedoel je met jodendom? Wij hebben het over Israel alszijnde een geografisch stuk grond waarvan een deel der protestanten meent dat God in de Bijbel totdat Jezus terugkomt het expliciet aan joden heeft gegeven. Die lezing zijn zij uniek in in vergelijking tot Oosters Orthodoxen, Katholieken, Anglicanen en protestantse stromingen als lutheranen (dacht ik).
We kunnen erover dm'en als je wil. Want het is nogal offtopic.
pi_183970619
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:48 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Enkel protestanten staan er zo in.

Voor Oosters Orthodoxen en Katholieken is het IsraŽl dat in de Bijbel terugkomt met het nieuwe testament en de komst van Jezus overgegaan en/of vervangen door "de Kerk". Spiritueel IsraŽl wat met het nieuwe verbond de Kerk is geworden; volgelingen van Jezus.
Dat proberen Christelijke Palestijnen protestanten vanuit de Bijbel duidelijk te maken maar dat komt niet echt over tot nu toe. Vervangingstheologie, Google er eens op. Volgens mij was het niemand minder (in het Christendom) dan Paulus die direct zei dat Israel geldig was (met de komst van Jezus) voor de volgelingen van Jezus van toen af aan.
De Christenen zijn IsraŽl in de zin van dat ze het zaad van Abraham zijn.
Het ging nooit om het zijn van fysiek afstammeling van Abraham namelijk.

Vandaar ook de volgende woordenwisseling tussen Jezus en de Joden (i.zv. zij die de FarizeeŽrs volgden, de voorlopers van het huidige rabbijns jodendom):

39 Zij antwoordden en zeiden tot Hem: Abraham is onze vader. Jezus zeide tot hen: Indien gij Abrahams kinderen waart, zo zoudt gij de werken van Abraham doen.

40 Maar nu zoekt gij Mij te doden, een Mens, Die u de waarheid gesproken heb, welke Ik van God gehoord heb. Dat deed Abraham niet.

41 Gij doet de werken uws vaders. Zij zeiden dan tot Hem: Wij zijn niet geboren uit hoererij; wij hebben een Vader, namelijk God.

42 Jezus dan zeide tot hen: Indien God uw Vader ware, zo zoudt gij Mij liefhebben; want Ik ben van God uitgegaan; en kom van Hem. Want Ik ben ook van Mijzelven niet gekomen, maar Hij heeft Mij gezonden.

43 Waarom kent gij Mijn spraak niet? Het is, omdat gij Mijn woord niet kunt horen.

44 Gij zijt uit den vader den duivel, en wilt de begeerten uws vaders doen; die was een mensenmoorder van den beginne, en is in de waarheid niet staande gebleven; want geen waarheid is in hem. Wanneer hij de leugen spreekt, zo spreekt hij uit zijn eigen; want hij is een leugenaar, en de vader derzelve leugen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183970666
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:56 schreef theunderdog het volgende:
We kunnen erover dm'en als je wil. Want het is nogal offtopic.
DM-en vind ik crisis. Korte berichten over en weer. Plus ik zit op telefoon. Google vervangingstheologie en je kan na een half uur concluderen dat wat ik in grote lijnen zegt klopt. Jodendom als religie heeft er niets mee te maken. Gaat erom hoe men IsraŽl interpreteert in Oude Testament en welke gevolgen men verbindt aan de komst van Jezus en het nieuwe verbond.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183970677
Sorry, foutje, Jezus is het zaad van Abraham, niet de Christenen an sich.

Zie Galaten 3.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183970689
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:58 schreef Aloulu het volgende:

[..]

DM-en vind ik crisis. Korte berichten over en weer. Plus ik zit op telefoon. Google vervangingstheologie en je kan na een half uur concluderen dat wat ik in grote lijnen zegt klopt. Jodendom als religie heeft er niets mee te maken. Gaat erom hoe men IsraŽl interpreteert in Oude Testament en welke gevolgen men verbindt aan de komst van Jezus en het nieuwe verbond.
Ik ben orthodox christen, Aloulou. Ik kan je vertellen dat je analyse nogal ongenuanceerd is. Maar nogmaals: als je interesse hebt wil ik je het altijd uitleggen.
pi_183970698
Ik vraag me af wat de SAA precies wil doen, mocht Turkije aanvallen...
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_183970839
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:00 schreef Mathemaat het volgende:
Ik vraag me af wat de SAA precies wil doen, mocht Turkije aanvallen...
Ik geloof niet dat de Turken op avontuur gaan in SyriŽ zonder de expliciete zegen van de Russen. Daarom zie ik de Turken niks geks doen. Sterker nog het zou me niks verbazen als deze hele show van Trump en erdo gecoŲrdineerd is met de Russen om de ypg uit te schakelen, door weer te dreigen met een Turkse invasie als ze niet gaan bukken voor Damascus. Of klinkt dat als een complot gekkie? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183970905
quote:
10s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat de Turken op avontuur gaan in SyriŽ zonder de expliciete zegen van de Russen. Daarom zie ik de Turken niks geks doen. Sterker nog het zou me niks verbazen als deze hele show van Trump en erdo gecoŲrdineerd is met de Russen om de ypg uit te schakelen, door weer te dreigen met een Turkse invasie als ze niet gaan bukken voor Damascus. Of klinkt dat als een complot gekkie? :P
Tenzij YPG er ook vanuit gaat dat Turkije toch niet gaat invallen.
pi_183970961
Ach ja, we lopen achter. De regime change agenda verplaatst zich naar de Soedan...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183970980
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 23:59 schreef theunderdog het volgende:
Ik ben orthodox christen, Aloulou. Ik kan je vertellen dat je analyse nogal ongenuanceerd is. Maar nogmaals: als je interesse hebt wil ik je het altijd uitleggen.
Gooi het in een spoiler hier.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183971058
quote:
10s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik geloof niet dat de Turken op avontuur gaan in SyriŽ zonder de expliciete zegen van de Russen. Daarom zie ik de Turken niks geks doen. Sterker nog het zou me niks verbazen als deze hele show van Trump en erdo gecoŲrdineerd is met de Russen om de ypg uit te schakelen, door weer te dreigen met een Turkse invasie als ze niet gaan bukken voor Damascus. Of klinkt dat als een complot gekkie? :P
We hebben niets van de Russen gehoord. Ik betwijfel het of het ze nog boeit.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_183971068
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:09 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Gooi het in een spoiler hier.
Nee, want dan moet jij daar weer op reageren. En ik ook weer.

Het is offtopic.
pi_183971092
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:08 schreef IPA35 het volgende:
Ach ja, we lopen achter. De regime change agenda verplaatst zich naar de Soedan...
Een woestijn landje vol arme afrikanen, niemand boeit Soedan
SyriŽ is wel degelijk zeer relevant (Ligging, olie, invloedssfeer Iran tegenhouden etc)
pi_183971301
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:12 schreef theunderdog het volgende:
Nee, want dan moet jij daar weer op reageren. En ik ook weer.

Het is offtopic.
Ook goed. Heb het snel opgezocht in Oosters Orthodoxe bron en dat bevestigd in grote lijnen wat ik zeg. "After Christ there is no such a thing as a chosen nation (in its old sense) because now God chooses his Israel from among all the nations, both Jews and non-Jews."
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183971327
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:23 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ook goed. Heb het snel opgezocht in Oosters Orthodoxe bron en dat bevestigd in grote lijnen wat ik zeg. "After Christ there is no such a thing as a chosen nation (in its old sense) because now God chooses his Israel from among all the nations, both Jews and non-Jews."
"Ja maar *insert vage citaten uit Openbaringen*!1!11!1!"
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183971337
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:23 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ook goed. Heb het snel opgezocht in Oosters Orthodoxe bron en dat bevestigd in grote lijnen wat ik zeg. "After Christ there is no such a thing as a chosen nation (in its old sense) because now God chooses his Israel from among all the nations, both Jews and non-Jews."
Nogmaals (echt de laatste keer): als je interesse hebt dan zal ik je uitleggen via dm.
pi_183971424
Christenen zouden eens niet zo beta moeten doen en gewoon durven zeggen waar het op staat: alle Joden (net als alle andere niet-Christenen) gaan naar de Hel, aldus de Bijbel.

Maar men draait nog erger dan Mark Rutte...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183971484
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:28 schreef IPA35 het volgende:
Christenen zouden eens niet zo beta moeten doen en gewoon durven zeggen waar het op staat: alle Joden (net als alle andere niet-Christenen) gaan naar de Hel, aldus de Bijbel.

Maar men draait nog erger dan Mark Rutte...
Nee.
pi_183971568
Soleimani zou nu al voor de #5647763e keer gedood zijn.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183973289
Tijd voor wederom een halve fusie tussen Egypte en SyriŽ? Kan Assad bij zijn Iraanse broodheren en Shia knechten te Teheran gaan wonen en kan Sisi de kar gaan trekken.
In een wereld van SJW en andere ebola durft hij de zaken tenminste te benoemen.


https://news.sky.com/stor(...)besity-rant-11591143
pi_183974143
Het Iraanse parlement stemt over de begroting voor 2019; door het Amerikaanse embargo en de lage olieprijs moet Rouhani bezuinigen; als het parlement zijn voorstel goedkeurt krijgt het ministerie van Defensie 50% minder geld, en de Iraanse Revolutionaire Garde juist 25% extra geld; per saldo dalen de defensie-uitgaven met 27.3%.
pi_183975750
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:12 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

We hebben niets van de Russen gehoord. Ik betwijfel het of het ze nog boeit.
dat je weinig van ze hoort vind ik verdacht. ik zou ook weinig van me laten horen als de dingen gaan zoals ik wil. gewoon achterover leunen en enjoy the show
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183975861
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2018 08:11 schreef Bilge het volgende:
als het parlement zijn voorstel goedkeurt krijgt het ministerie van Defensie 50% minder geld, en de Iraanse Revolutionaire Garde juist 25% extra geld; per saldo dalen de defensie-uitgaven met 27.3%.
impliceert dit dat de iraniers voor lands verdediging 50% minder gaan uitgeven maar aan avonturen in het buitenland meer gaan uitgeven? omdat de avonturen onder leiding staan van de revolutionaire garde :?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183975930
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 02:07 schreef WammesWaggel het volgende:
Tijd voor wederom een halve fusie tussen Egypte en SyriŽ? Kan Assad bij zijn Iraanse broodheren en Shia knechten te Teheran gaan wonen en kan Sisi de kar gaan trekken.
In een wereld van SJW en andere ebola durft hij de zaken tenminste te benoemen.

https://news.sky.com/stor(...)besity-rant-11591143
hij heeft wel een punt hier natuurlijk :P

quote:
WHO figures show 63% of Egyptians are overweight, including nearly 36% percent who are obese.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183975992
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 00:14 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Een woestijn landje vol arme afrikanen, niemand boeit Soedan
sudan eerder dit jaar

5c233e1cc03c0e0cc0550307
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183978120
minister van buza rusland

quote:
Syrian authorities must control the lands from which the Americans will leave

Moscow is closely coordinating with Turkey regarding the recent military operation in Syria

Contacts in Astana format on Syria are planned for the near future in Moscow

We have questions about the continuation of the international coalition raids in Syria despite the announcement of the US withdrawal

We do not have a full picture of the reasons for the US withdrawal from Syria and its timetable
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183981928
quote:
10s.gif Op woensdag 26 december 2018 10:17 schreef Slayage het volgende:

[..]

impliceert dit dat de iraniers voor lands verdediging 50% minder gaan uitgeven maar aan avonturen in het buitenland meer gaan uitgeven? omdat de avonturen onder leiding staan van de revolutionaire garde :?
Volgens onderstaande mini-docu ontstond de İraanse Revolutionaire Garde (İRG) uit Khamenei´s wantrouwen voor het gewone leger (met dienstplichtigen), dat een contrarevolutie/ staatsgreep zou kunnen plegen. De İRG schijnt zeer loyaal, gemotiveerd en opofferingsgezind te zijn. Ze dienen zowel bij buitenlandse avonturen als bij binnenlandse ordehandhaving. De keuze voor meer geld aan het IRG lijkt dus meer te maken te hebben met vertrouwen en effectiviteit dan met binnenlands/ buitenlands.

pi_183982156
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 15:25 schreef Bilge het volgende:

[..]

Volgens onderstaande mini-docu ontstond de İraanse Revolutionaire Garde (İRG) uit Khamenei´s wantrouwen voor het gewone leger (met dienstplichtigen), dat een contrarevolutie/ staatsgreep zou kunnen plegen. De İRG schijnt zeer loyaal, gemotiveerd en opofferingsgezind te zijn. Ze dienen zowel bij buitenlandse avonturen als bij binnenlandse ordehandhaving. De keuze voor meer geld aan het IRG lijkt dus meer te maken te hebben met vertrouwen en effectiviteit dan met binnenlands/ buitenlands.

een staat binnen een staat.

blinde trouw wordt extra ondersteund, klootjesvolk not so much
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183983360
Islamitische staten gonna islam.
pi_183984207
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2018 16:51 schreef WammesWaggel het volgende:
Islamitische staten gonna islam.
To Islam or not to Islam, that's the question
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183984554
ragipsoylu twitterde op woensdag 26-12-2018 om 17:24:10 Turkish FM Cavusoglu, Defense Minister Akar, Spy Chief Fidan, Erdogan’s senior Foreign policy advisor Kalin to visit Moscow this Saturday related to recent developments in Syria reageer retweet
ragipsoylu twitterde op woensdag 26-12-2018 om 17:52:22 BREAKING — U.S. National Security Advisor Bolton to visit Turkey early January with regard to Syria, Turkish ruling party spokesman announces reageer retweet
pi_183988820
Lekker polderen!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183998232
quote:
_O-

Dit soort uitlating kan de IsraŽl lobby niet waarderen natuurlijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183998279
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 11:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

_O-

Dit soort uitlating kan de IsraŽl lobby niet waarderen natuurlijk.
Hoezo?
pi_183998436
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 11:07 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Hoezo?
Omdat IsraŽl zich graag profileert als een land dat continue onder dreiging is van vernietiging en dat ze daarom alle hulp kunnen gebruiken. Daarbij past niet een uitspraak als , they'll be okay. Way een feitelijk juiste constatering is.

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 27-12-2018 11:25:59 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183998785
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 11:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

Omdat IsraŽl zich graag profileert als een land dat continue onder dreiging is van vernietiging en dat ze daarom alle hulp kunnen gebruiken. Daarbij past niet een uitspraak als , they'll be okay. Way een feitelijk juiste constatering is.
Ah zo.
pi_184005030
quote:
Volgens dit artikel heeft Rusland op 13 September een voorstel (´Patrushev Paper´) gedaan aan İsrael over de oplossing van het SyriŽ en İran-vraagstuk:

- De Amerikanen verlaten SyriŽ
- De İraanse milities verlaten SyriŽ
- Geen economische sancties tegen İran
- De VS en İsrael krijgen zeggenschap in de naoorlogse politieke vormgeving van SyriŽ.

Netanyahu weigert dit voorstel. Drie maanden later trekt de VS zich eenzijdig terug uit SyriŽ. Netanyahu zit nu dus nog steeds met İraanse milities in buurland SyriŽ, zonder Amerikanen (die middels luchtaanvallen en de YPG de İraanse milities eruit hadden kunnen kicken). Hiermee wordt de druk op İsrael opgevoerd om alsnog akkoord te gaan met het voorstel. De felle uitlatingen van Trump zijn ook te rijmen met deze achtergrondinfo. De vervroegde verkiezingen in İsrael (en het uit de regering stappen van de radicale coalitiegenoot) zouden ook hiermee te maken kunnen hebben.
pi_184006351
Turkse wetenschappers versnellen munitie van 1000 kg tot 1,5 mach. Munitie gaat als warme mes door boter door dikke muur.

https://twitter.com/varank/status/1078161927547899904?s=20
pi_184007126
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 11:03 schreef Slayage het volgende:

_O-

Dit soort uitlating kan de IsraŽl lobby niet waarderen natuurlijk.
Ik moest ook lachen. Maar hij heeft wel gelijk. Amerika deed in SyriŽ sowieso puntje bij paaltje niets tegen de Iraanse invloed. IsraŽl heeft vanaf dag 1 zelf daarvoor acties moeten ondernemen en wist dat dat zo zou blijven. En dat kunnen ze makkelijk gezien hun superioriteit.

Trump is gewoon zo onvoorspelbaar.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184007370
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 17:09 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ik moest ook lachen. Maar hij heeft wel gelijk. Amerika deed in SyriŽ sowieso puntje bij paaltje niets tegen de Iraanse invloed. IsraŽl heeft vanaf dag 1 zelf daarvoor acties moeten ondernemen en wist dat dat zo zou blijven. En dat kunnen ze makkelijk gezien hun superioriteit.

Trump is gewoon zo onvoorspelbaar.
Heeft voor 80% toch gewoon met Kashoggi te maken? Heeft Turkije sinds vorige week nog iets over die zaak gezegd?

Zou me niks verbazen als Turkije op de hoogte was van dat die vermoord zou worden zodat ze er een slaatje uit kunnen slaan. Zou ook wel het afluisteren en systematische lekken verklaren.
pi_184007532
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 15:48 schreef Bilge het volgende:

[..]

Volgens dit artikel heeft Rusland op 13 September een voorstel (´Patrushev Paper´) gedaan aan İsrael over de oplossing van het SyriŽ en İran-vraagstuk:

- De Amerikanen verlaten SyriŽ
- De İraanse milities verlaten SyriŽ
- Geen economische sancties tegen İran
- De VS en İsrael krijgen zeggenschap in de naoorlogse politieke vormgeving van SyriŽ.

Netanyahu weigert dit voorstel. Drie maanden later trekt de VS zich eenzijdig terug uit SyriŽ. Netanyahu zit nu dus nog steeds met İraanse milities in buurland SyriŽ, zonder Amerikanen (die middels luchtaanvallen en de YPG de İraanse milities eruit hadden kunnen kicken). Hiermee wordt de druk op İsrael opgevoerd om alsnog akkoord te gaan met het voorstel. De felle uitlatingen van Trump zijn ook te rijmen met deze achtergrondinfo. De vervroegde verkiezingen in İsrael (en het uit de regering stappen van de radicale coalitiegenoot) zouden ook hiermee te maken kunnen hebben.
Die analyse lijkt mij nogal onrealistisch. Denk niet dat Trump Rusland boven Israel verkiest.
pi_184008352
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 15:48 schreef Bilge het volgende:
Volgens dit artikel heeft Rusland op 13 September een voorstel (´Patrushev Paper´) gedaan aan İsrael over de oplossing van het SyriŽ en İran-vraagstuk:

- De Amerikanen verlaten SyriŽ
- De İraanse milities verlaten SyriŽ
- Geen economische sancties tegen İran
- De VS en İsrael krijgen zeggenschap in de naoorlogse politieke vormgeving van SyriŽ.

Netanyahu weigert dit voorstel. Drie maanden later trekt de VS zich eenzijdig terug uit SyriŽ. Netanyahu zit nu dus nog steeds met İraanse milities in buurland SyriŽ, zonder Amerikanen (die middels luchtaanvallen en de YPG de İraanse milities eruit hadden kunnen kicken). Hiermee wordt de druk op İsrael opgevoerd om alsnog akkoord te gaan met het voorstel. De felle uitlatingen van Trump zijn ook te rijmen met deze achtergrondinfo. De vervroegde verkiezingen in İsrael (en het uit de regering stappen van de radicale coalitiegenoot) zouden ook hiermee te maken kunnen hebben.
Dit lijkt me broodje aap. Onmogelijke voorstellen. Vooral omdat het een voorstel aan IsraŽl. Zij blijven Syrie en opslagplaatsen platgooien. Sancties aan Iran van met name de US staan totaal los van Iraanse milities in Syrie. De US gaat de sancties onder Trump nooit opgeven voor voor hen zoiets onbenulligs als SyriŽ. En zelfs Netanyahu zou dan kiezen voor het in standhouden van de sancties. Die van veel belangrijkere orde zijn voor de anti-Iran landen (US, Saudie ArabiŽ en IsraŽl).
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184010459
quote:
5s.gif Op donderdag 27 december 2018 17:21 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heeft voor 80% toch gewoon met Kashoggi te maken? Heeft Turkije sinds vorige week nog iets over die zaak gezegd?
Wat heeft met kashogi te maken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184010553
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 17:27 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die analyse lijkt mij nogal onrealistisch. Denk niet dat Trump Rusland boven Israel verkiest.
AİPAC en de ex-baas van de Mossad Tamir Pardo denken daar anders over, om maar even 2 namen te noemen.
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 18:05 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dit lijkt me broodje aap. Onmogelijke voorstellen. Vooral omdat het een voorstel aan IsraŽl. Zij blijven Syrie en opslagplaatsen platgooien.
Netanyahu heeft het voorstel direct geweigerd. Dit staat in het artikel. Het is dus niet tegenstrijdig met het artikel dat İsraŽl SyriŽ blijft platgooien.

Overigens weet ik niet 100% zeker of het artikel op waarheid berust, het is een optie. İk zie echter geen feiten die het weerspreken. De Amerikaanse terugtrekking uit SyriŽ strookt met het artikel.
quote:
Sancties aan Iran van met name de US staan totaal los van Iraanse milities in Syrie. De US gaat de sancties onder Trump nooit opgeven voor voor hen zoiets onbenulligs als SyriŽ. En zelfs Netanyahu zou dan kiezen voor het in standhouden van de sancties. Die van veel belangrijkere orde zijn voor de anti-Iran landen (US, Saudie ArabiŽ en IsraŽl).
Daar denken John Bolton en Muhammad bin Salman anders over.

SyriŽ heeft 2 belangrijke eigenschappen. Het grenst aan İsraŽl en het grenst aan de Middellandse Zee. Als Damascus een İraanse proxy wordt, kunnen İraanse milities İsrael bestoken met raketten, Palestijnen bewapenen en de Europese markt goedkoper en sneller bereiken. Dit vergroot de İraanse invloed enorm. Vanuit İsraelisch en Arabisch perspectief is het cruciaal dat İraanse milities uit SyriŽ worden gekicked.
pi_184010615
Terwijl de Amerikanen hun militaire bases in SyriŽ verlaten, bouwen ze 2 nieuwe bases in İrak aan de Syrische grens:

US Established Two New Military Bases in Anbar Province
pi_184010931
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 19:55 schreef Bilge het volgende:

Vanuit İsraelisch en Arabisch perspectief is het cruciaal dat İraanse milities uit SyriŽ worden gekicked.
Iran gaat nergens heen. Ze nestelen zich nog dieper in SyriŽ. Alleen al om het simpele feit dat het Syrische regime ze nodig heeft om de boel te stabiliseren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184011409
Israel krijgt meer dan 4,5 miljard steun per jaar. Wat willen ze precies nog meer?
pi_184011507
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

Iran gaat nergens heen. Ze nestelen zich nog dieper in SyriŽ. Alleen al om het simpele feit dat het Syrische regime ze nodig heeft om de boel te stabiliseren.
İntegendeel, met İraanse milities is het onmogelijk om SyriŽ te stabiliseren en wederop te bouwen.

İn ruil voor het vertrek van İraanse milities zullen de Arabische Petrodollars rijkelijk vloeien en de İsraelische bommen stoppen. Als de vluchtelingen weer terug worden opgenomen zullen de Euro´s binnenstromen. Hiervoor is wel een bepaalde mate van democratisering nodig. Anders is het onmogelijk om het land ooit stabiel te krijgen.

Ook in Rusland begint men dit in te zien: Leestip

quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:27 schreef theunderdog het volgende:
Israel krijgt meer dan 4,5 miljard steun per jaar. Wat willen ze precies nog meer?
Naar volgorde van belang: 1. Vertrek İraanse milities. 2. Het opdelen van SyriŽ en het stichten van een Koerdische staat. 3. Uitbreiden İsraelisch grondgebied.
pi_184011566
Ja, ik begrijp wel wat ze in letterlijke zin willen. Maar hadden ze nu echt verwacht dat Amerika ja en amen blijft roepen? op een begeven moment komen er in Amerika nu eenmaal ook 'america first' geluiden. En dat laat Trump nu zien.
pi_184011883
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 19:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat heeft met kashogi te maken?
Terugtrekken van Amerikanen zodat Turkije stopt met S-A beschuldigen.

Is toch al meerdere keren uitgekomen dat Trump/Kushner die hele zooi in de doofpot wil stoppen. Wat is makkelijker dan je troepen terugtrekken zodat Erdogan ook z'n zin krijgt, en je er ook nog mee een verkiezingsbelofte inlost? De knaken van S-A wegen zwaar. Zou me niks verbazen als zij meer over Trump weten dan Poetin.
pi_184012522
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:32 schreef theunderdog het volgende:
Ja, ik begrijp wel wat ze in letterlijke zin willen. Maar hadden ze nu echt verwacht dat Amerika ja en amen blijft roepen? op een begeven moment komen er in Amerika nu eenmaal ook 'america first' geluiden. En dat laat Trump nu zien.
De Israelische premier Benjamin Netanyahu sliep letterlijk in het bed van Trumps joodse schoonzoon. :@

quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:40 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Terugtrekken van Amerikanen zodat Turkije stopt met S-A beschuldigen.

Is toch al meerdere keren uitgekomen dat Trump/Kushner die hele zooi in de doofpot wil stoppen. Wat is makkelijker dan je troepen terugtrekken zodat Erdogan ook z'n zin krijgt, en je er ook nog mee een verkiezingsbelofte inlost? De knaken van S-A wegen zwaar. Zou me niks verbazen als zij meer over Trump weten dan Poetin.
Drie dagen geleden, dus na de terugtrekking van Amerikaanse troepen, heeft de Turkse minister van BuZa onder andere een internationaal onderzoek van de Verenigde Naties aangekondigd naar de toedracht van de moord. De Khashoggi-soap lijkt dus nog niet over. Stay tuned.
pi_184012586
Trump laat met de terugtrekking in elk geval zien dat hij Israel wil steunen, maar niet ten koste van alles. Ze mogen blij zijn met die 4,5 miljard per jaar.
pi_184012732
https://www.almasdarnews.(...)d-take-back-country/

Zo, dat is duidelijk. Turkije moet gewoon braaf zijn.
pi_184012926
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:27 schreef theunderdog het volgende:
Israel krijgt meer dan 4,5 miljard steun per jaar. Wat willen ze precies nog meer?
Iran bombarderen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184013086
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 21:05 schreef theunderdog het volgende:
https://www.almasdarnews.(...)d-take-back-country/

Zo, dat is duidelijk. Turkije moet gewoon braaf zijn.
Ach, dat zeiden de Russen ook over Afrin, en we weten allemaal hoe dat afliep. Er is een verschil tussen woorden en daden. Zolang Rusland geen Turkse doelen beschiet, zou ik de woorden met een korreltje zout nemen.

Overmorgen gaat een Turkse delegatie naar Rusland voor het bezegelen van het Sykes-Pikotverdrag Lavrov-«avuşoğluverdrag.
pi_184013188
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 21:05 schreef theunderdog het volgende:
https://www.almasdarnews.(...)d-take-back-country/

Zo, dat is duidelijk. Turkije moet gewoon braaf zijn.
Tot nu toe heb ik niks gemerkt dat de Russen en Turken met elkaar in de clinch zijn mbt SyriŽ. Veel gepolder al ik weet niet hoe lang.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184013242
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 21:16 schreef Slayage het volgende:

[..]

Tot nu toe heb ik niks gemerkt dat de Russen en Turken met elkaar in de clinch zijn mbt SyriŽ. Veel gepolder al ik weet niet hoe lang.
Dat komt omdat ze braaf naar elkaar luisteren. Maar mocht Erdogan het toch hoog in zijn bol krijgen, dan is het duidelijk hoe Rusland daarover zal denken.
pi_184013273
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 21:13 schreef Bilge het volgende:

[..]

Ach, dat zeiden de Russen ook over Afrin, en we weten allemaal hoe dat afliep. Er is een verschil tussen woorden en daden. Zolang Rusland geen Turkse doelen beschiet, zou ik de woorden met een korreltje zout nemen.

Overmorgen gaat een Turkse delegatie naar Rusland voor het bezegelen van het Sykes-Pikotverdrag Lavrov-«avuşoğluverdrag.
Afrin is tot daar aantoe. Maar Turkije moet niet Assad gaan dwars zitten. Dat is voornamelijk het signaal van Rusland.
pi_184016986
Waarom zou Rusland niet blij zijn met dat de Koerden gebied in SyriŽ hebben maar wel blij dat Turkije dat deel gaat annexeren?
  donderdag 27 december 2018 @ 23:26:44 #164
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184017783
Was al gemeld dat de Emiraten hun ambassade in Damascus hebben heropend? Bij dezen.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184017919
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 23:26 schreef Szura het volgende:
Was al gemeld dat de Emiraten hun ambassade in Damascus hebben heropend? Bij dezen.
Damn, dus eerst financieren ze jarenlang terroristen samen met vriendjes USA, Turkey en Saudi om Assad omver te gooien en een onderdanige pony show op de troon te zetten die hun belangen zou gaan dienen en nu is alles weer zonneschijn? Zand over. Een paar honderdduizenden doden en alles in puin maar vanaf nu weer diplomatieke betrekkingen..... Wat maakt het uit. De Syrische dames hoeven maar 9 maanden met een zwangere buik te lopen per kind om over het herstel van materiŽle schade niet te beginnen.
pi_184018033
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 19:55 schreef Bilge het volgende:
SyriŽ heeft 2 belangrijke eigenschappen. Het grenst aan İsraŽl en het grenst aan de Middellandse Zee. Als Damascus een İraanse proxy wordt, kunnen İraanse milities İsrael bestoken met raketten, Palestijnen bewapenen en de Europese markt goedkoper en sneller bereiken. Dit vergroot de İraanse invloed enorm. Vanuit İsraelisch en Arabisch perspectief is het cruciaal dat İraanse milities uit SyriŽ worden gekicked.
Tuurlijk is dat cruciaal. Dat is mijn punt niet. Ik stel dat voor IsraŽl en KSA de sancties tegen Iran echt van belangrijkere orde zijn (als ze moesten kiezen) dan de Iraanse milities in SyriŽ. De sancties leggen het Iraanse regime als geheel aan het infuus. Terwijl een situatie zonder acties het regime alle vrijheid geven om met de bredere wereld te handelen, met alle gevolgen van dien.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184018617
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 20:30 schreef Bilge het volgende:
İn ruil voor het vertrek van İraanse milities zullen de Arabische Petrodollars rijkelijk vloeien en de İsraelische bommen stoppen. Als de vluchtelingen weer terug worden opgenomen zullen de Euro´s binnenstromen. Hiervoor is wel een bepaalde mate van democratisering nodig. Anders is het onmogelijk om het land ooit stabiel te krijgen.

Ook in Rusland begint men dit in te zien: Leestip
En waarom zou SyriŽ hun loyaalste partner Iran inruilen voor alles behalve loyale "partners" Saudie Arabie, Golfstaten of IsraŽl die notabene de rebellen hebben gesteund? Op welk woord zouden ze hen vertrouwen?

Het gaat niet enkel om dollars. Het gaat om een loyale partner allereerst die het regime blijvend door dik en dun backed en daarmee in het zadel houdt. En daarin heeft het Rusland, maar vooral in Iran de allertrouwste partner.

Laten we realistisch blijven. De kans dat het regime Iran als partner inwisselt is 0. Zeker nu de overwinning al is behaald op het slagveld. Zelfs een Rusland kan dat niet (meer) forceren.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184022020
Gefeliciteerd lieve Assad met je overwinning.
Je hebt de kop niet klein laten maken voor de Europeanen en de Amerikanen

je bent altijd dicht bij jezelf en je volk gebleven
Het is een prestatie om na zoveel politieke druk te blijven zitten op je troon, ondanks zoveel grootmachten je weg wilt.

Hoop dat SyriŽ snel weer genormaliseerd wordt, en hoe meer ambassades opengaan, hoe beter voor het land en haar bevolking.

Goed begin van het weekend, en hoop dat de Syrische Europeanen straks weer allemaal lekker naar huis kunnen naar hun zonnige land ^O^
pi_184023312
Toch het lesje geleerd in Afrin?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184024180
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 23:31 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Damn, dus eerst financieren ze jarenlang terroristen samen met vriendjes USA, Turkey en Saudi om Assad omver te gooien en een onderdanige pony show op de troon te zetten die hun belangen zou gaan dienen en nu is alles weer zonneschijn? Zand over. Een paar honderdduizenden doden en alles in puin maar vanaf nu weer diplomatieke betrekkingen..... Wat maakt het uit.
That's politics for ya.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184024224
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 09:15 schreef IPA35 het volgende:
Toch het lesje geleerd in Afrin?
De kaarten liggen net ff anders dit keer. Met name de VS dat aangeeft zsm te vertrekken natuurlijk. Maar het ziet er naar uit het een interessante dag wordt rondom manbij vandaag.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 28 december 2018 @ 12:40:29 #172
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184027321
De CU wil ons ondertussen in een nieuw militair avontuur storten :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184030019
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 03:28 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Gefeliciteerd lieve Assad met je overwinning.
Je hebt de kop niet klein laten maken voor de Europeanen en de Amerikanen

je bent altijd dicht bij jezelf en je volk gebleven
Het is een prestatie om na zoveel politieke druk te blijven zitten op je troon, ondanks zoveel grootmachten je weg wilt.

Hoop dat SyriŽ snel weer genormaliseerd wordt, en hoe meer ambassades opengaan, hoe beter voor het land en haar bevolking.

Goed begin van het weekend, en hoop dat de Syrische Europeanen straks weer allemaal lekker naar huis kunnen naar hun zonnige land ^O^
Dicht bij je volk gebleven? :D ja bij zijn eigen kudde en werkt nu mee aan de kolonisatie van het land door IraniŽrs, Afghanen en Pakistanen terwijl het merendeel van de SyriŽrs nog altijd niks te zeggen heeft, de dood heeft gevonden of in het buitenland zit.
Ja, wat een manager.
Wat een leider.
Heel veel harder kan je je burgers niet falen.
Maar wel anti-Amerika en IsraŽl dus okť.
pi_184032328
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 12:40 schreef Szura het volgende:
De CU wil ons ondertussen in een nieuw militair avontuur storten :').
Macht doet gekke dingen met de mens
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184032422
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 december 2018 14:26 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Dicht bij je volk gebleven? :D ja bij zijn eigen kudde en werkt nu mee aan de kolonisatie van het land door IraniŽrs, Afghanen en Pakistanen terwijl het merendeel van de SyriŽrs nog altijd niks te zeggen heeft, de dood heeft gevonden of in het buitenland zit.
Ja, wat een manager.
Wat een leider.
Heel veel harder kan je je burgers niet falen.
Maar wel anti-Amerika en IsraŽl dus okť.
Als Assad niet bestond waren alle christenen of vermoord, of naar Europa gevlucht.

Ieder mens maakt zijn fouten, en in een oorlog is iedereen schuldig.
Het zou best kunnen dat Assad vrije verkiezingen toestaat als de oorlog voorbij is om het volk tegemoet te komen. En hij op ballingschap gaat in een villa ergens in Dubai
pi_184032684
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 15:51 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

Het zou best kunnen dat Assad vrije verkiezingen toestaat als de oorlog voorbij is om het volk tegemoet te komen.
Wanneer ging in het midden Oosten een staatshoofd dat de oorlog won voor het laatst in ballingschap?

Er komen geen vrije verkiezingen. Het is business as usual zoals voor de opstand. Een politie staat dat geen enkele oppositie duldt en als je al iets durft te zeggen belandt je in een martelkamer om het je af te leren. Wil je niet leren van je "fouten" word je geruimd. Zo is de aard van het regime nu eenmaal. Helaas is het een regionaal probleem. Dat niet in de nabije toekomst anders zal zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184032740
quote:
10s.gif Op vrijdag 28 december 2018 15:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wanneer ging in het midden Oosten een staatshoofd dat de oorlog won voor het laatst in ballingschap?

Er komen geen vrije verkiezingen. Het is business as usual zoals voor de opstand. Een politie staat dat geen enkele oppositie duldt en als je al iets durft te zeggen belandt je in een martelkamer om het je af te leren. Wil je niet leren van je "fouten" word je geruimd. Zo is de aard van het regime nu eenmaal. Helaas is het een regionaal probleem. Dat niet in de nabije toekomst anders zal zijn.
Irak het buurland is tegenwoordig wel een democratie, vind je dat wel een eerlijke democratie? OF zitten hier ook haken en ogen aan.
  vrijdag 28 december 2018 @ 17:13:15 #178
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_184034567
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 12:40 schreef Szura het volgende:
De CU wil ons ondertussen in een nieuw militair avontuur storten :').
Ah, de Germaanse West-Europeanen. Een toepasselijke naam CU (ChristenUnie). Een nieuwe kruisriddertocht naar de landen van de heidense barbaren? In het jaar 1218 zouden ze hier ook voor zijn geweest maar dan om het Christendom te brengen naar heidense landen. Tegenwoordig moeten die barbaarse landen westerse democratie en andere westerse civilisatie worden gebracht. De Syrische regering heeft ze toestemming gegeven om daar soldaten en materieel te stationeren, eh? Of is het gewoon ultra-zwak land dat zich niet kan verdedigen dus de blanke goden beslissen beslissen wel even wat goed voor ze is? Ik hoop echt dat we de komende decennia meer bewegen richten multi-polariteit zodat we de westerse overheersing over deze aardkloot definitief gedag kunnen zeggen.

Deze vergane koloniale glorie in de vorm van Frankrijk, BritanniŽ en Nederland moet even lekker thuis blijven. Genoeg schade aangericht de afgelopen eeuwen met hun buitenlandse avonturen: politionele acties, Bengaalse hongersnood 1943, Herero genocide, Eerste-Indochina oorlog en de lijst gaat maar door en door. Voldoende, Germanen. Thuis blijven. Krik eerst de geboortecijfers maar op. De wereld heeft voldoende Europese beschaving gezien in de afgelopen eeuwen. Tot 1945 gingen ze namelijk als koloniale criminelen de wereld over op zoek naar gewin en hele volken leefden in angst voor kolonisatie. Voor talloze volkeren zoals de Native Amerikanen, Australische Aboriginals en Nieuw Zeelandse Maori's is het nooit helemaal meer goedgekomen en die zijn hun land voor altijd kwijtgeraakt (omdat Europeanen veel talrijker waren dus ze zijn letterlijk overlopen). Helaas van de regen in de drup en heeft een andere het scepter overgenomen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 28-12-2018 18:00:23 ]
pi_184052152
Schijnen allemaal dingen te gebeuren nu. Amerika die vanuit de lucht het Turkse proxy leger aanvalt
pi_184052789
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 17:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ah, de Germaanse West-Europeanen. Een toepasselijke naam CU (ChristenUnie). Een nieuwe kruisriddertocht naar de landen van de heidense barbaren? In het jaar 1218 zouden ze hier ook voor zijn geweest maar dan om het Christendom te brengen naar heidense landen.
Naar mijn weten zit het Christendom al veel langer in SyriŽ dan de islam....
pi_184054700
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 04:49 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Schijnen allemaal dingen te gebeuren nu. Amerika die vanuit de lucht het Turkse proxy leger aanvalt
#FakeNews
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184056128
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 17:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ah, de Germaanse West-Europeanen. Een toepasselijke naam CU (ChristenUnie). Een nieuwe kruisriddertocht naar de landen van de heidense barbaren? In het jaar 1218 zouden ze hier ook voor zijn geweest maar dan om het Christendom te brengen naar heidense landen. Tegenwoordig moeten die barbaarse landen westerse democratie en andere westerse civilisatie worden gebracht. De Syrische regering heeft ze toestemming gegeven om daar soldaten en materieel te stationeren, eh? Of is het gewoon ultra-zwak land dat zich niet kan verdedigen dus de blanke goden beslissen beslissen wel even wat goed voor ze is? Ik hoop echt dat we de komende decennia meer bewegen richten multi-polariteit zodat we de westerse overheersing over deze aardkloot definitief gedag kunnen zeggen.

Deze vergane koloniale glorie in de vorm van Frankrijk, BritanniŽ en Nederland moet even lekker thuis blijven. Genoeg schade aangericht de afgelopen eeuwen met hun buitenlandse avonturen: politionele acties, Bengaalse hongersnood 1943, Herero genocide, Eerste-Indochina oorlog en de lijst gaat maar door en door. Voldoende, Germanen. Thuis blijven. Krik eerst de geboortecijfers maar op. De wereld heeft voldoende Europese beschaving gezien in de afgelopen eeuwen. Tot 1945 gingen ze namelijk als koloniale criminelen de wereld over op zoek naar gewin en hele volken leefden in angst voor kolonisatie. Voor talloze volkeren zoals de Native Amerikanen, Australische Aboriginals en Nieuw Zeelandse Maori's is het nooit helemaal meer goedgekomen en die zijn hun land voor altijd kwijtgeraakt (omdat Europeanen veel talrijker waren dus ze zijn letterlijk overlopen). Helaas van de regen in de drup en heeft een andere het scepter overgenomen.
Je begon goed, maar eindigde toch wat teleurstellend.
pi_184057418
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 12:07 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Je begon goed, maar eindigde toch wat teleurstellend.
Jellereppe is voorstander van de Bersiap-periode.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184059242
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 13:05 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Jellereppe is voorstander van de Bersiap-periode.
Ahja?
pi_184059278
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 14:06 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ahja?
Waarom zou je anders tegen de politionele acties zijn?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184059347
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 14:08 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Waarom zou je anders tegen de politionele acties zijn?
Ik begrijp even niet wat je bedoeld.
pi_184059453
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 14:10 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik begrijp even niet wat je bedoeld.
Hij zeikt over de politionele acties, die bedoeld waren om de orde te herstellen.
(Zodat bendes niet willekeurig mensen gingen lynchen en zo.)
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184059649
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 14:15 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Hij zeikt over de politionele acties, die bedoeld waren om de orde te herstellen.
(Zodat bendes niet willekeurig mensen gingen lynchen en zo.)
Ja, maar goed Nederland had daar natuurlijk helemaal niet moeten zijn.
pi_184060894
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 14:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ja, maar goed Nederland had daar natuurlijk helemaal niet moeten zijn.
Het is altijd makkelijk om iets te roepen over de geschiedenis met een bril van het heden. Feit is dat de Nederlanders daar nu eenmaal aanwezig waren als overheid en feit is dat je als overheid niet zo maar lynchpartijen van onderdanen kan dulden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184062367
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 december 2018 10:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

#FakeNews
MHJournalist twitterde op zaterdag 29-12-2018 om 15:52:17 #Manbij #Syria US helicopters between #MMC and Turkish Groups in the northern of #Manbij https://t.co/KWchVhh4sn reageer retweet
Alhoewel dit natuurlijk ook nep kan wezen...
pi_184062412
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 16:01 schreef Adrie072 het volgende:

[..]

MHJournalist twitterde op zaterdag 29-12-2018 om 15:52:17 #Manbij #Syria US helicopters between #MMC and Turkish Groups in the northern of #Manbij https://t.co/KWchVhh4sn reageer retweet
Alhoewel dit natuurlijk ook nep kan wezen...
Ik kan me best voorstellen dat ze rondvliegen. Las ook dat de Amerikanen flares hebben afgeschoten richting vturkse linies. Kan ik me ook voorstellen,ml maar dat de Turken een aanval inzetten terwijl de Amerikanen daar zitten en dat de Amerikanen vervolgens de Turken gaan bombarderen. Nee da's toch te ver gezocht :p

Interessante ontwikkelingen iig de laatste tijd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184062473
Ja, klinkt aannemelijk.
pi_184063091
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 december 2018 16:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik kan me best voorstellen dat ze rondvliegen. Las ook dat de Amerikanen flares hebben afgeschoten richting vturkse linies. Kan ik me ook voorstellen,ml maar dat de Turken een aanval inzetten terwijl de Amerikanen daar zitten en dat de Amerikanen vervolgens de Turken gaan bombarderen. Nee da's toch te ver gezocht :p

Interessante ontwikkelingen iig de laatste tijd.
Ja, het is een bordspelsessie Diplomacy geworden. Wie gaat wie aanvallen? :p
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_184064863
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 december 2018 15:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Het is altijd makkelijk om iets te roepen over de geschiedenis met een bril van het heden. Feit is dat de Nederlanders daar nu eenmaal aanwezig waren als overheid en feit is dat je als overheid niet zo maar lynchpartijen van onderdanen kan dulden.
Ja, feit is ook dat de holocaust nu eenmaal is gebeurd. In het licht van de eeuwigheid is niets erg, en meer van dat soort clichťs.
pi_184066389
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 17:54 schreef theunderdog het volgende:

Ja, feit is ook dat de holocaust nu eenmaal is gebeurd. In het licht van de eeuwigheid is niets erg, en meer van dat soort clichťs.
ik heb zojuist dit programma bekeken, toevallig is 1 van de onderwerpen de gebeurtenissen in nederlands indie, een aantal bewoners van het huis bezoeken een herdenking waar ze meerdere oorlogsveteranen spreken. vanaf 14:00 1 van de huisgenoten zegt ook exact hetzelfde als jij, "ze hadden daar toch helemaal niks te zoeken?"

https://www.npostart.nl/m(...)2-2018/VPWON_1290519
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184066582
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:02 schreef Slayage het volgende:

[..]

ik heb zojuist dit programma bekeken, toevallig is 1 van de onderwerpen de gebeurtenissen in nederlands indie, een aantal bewoners van het huis bezoeken een herdenking waar ze meerdere oorlogsveteranen spreken. vanaf 14:00 1 van de huisgenoten zegt ook exact hetzelfde als jij, "ze hadden daar toch helemaal niks te zoeken?"

https://www.npostart.nl/m(...)2-2018/VPWON_1290519
Programma heb ik ook gezien. Verschrikkelijk. Het had een zeer hoog 'het liberalisme heeft zich al weten te nestelen in het christendom, nu de islam nog'.
pi_184066621
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:09 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Programma heb ik ook gezien. Verschrikkelijk. Het had een zeer hoog 'het liberalisme heeft zich al weten te nestelen in het christendom, nu de islam nog'.
>:O
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184066973
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2018 17:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ah, de Germaanse West-Europeanen. Een toepasselijke naam CU (ChristenUnie). Een nieuwe kruisriddertocht naar de landen van de heidense barbaren? In het jaar 1218 zouden ze hier ook voor zijn geweest maar dan om het Christendom te brengen naar heidense landen. Tegenwoordig moeten die barbaarse landen westerse democratie en andere westerse civilisatie worden gebracht. De Syrische regering heeft ze toestemming gegeven om daar soldaten en materieel te stationeren, eh? Of is het gewoon ultra-zwak land dat zich niet kan verdedigen dus de blanke goden beslissen beslissen wel even wat goed voor ze is? Ik hoop echt dat we de komende decennia meer bewegen richten multi-polariteit zodat we de westerse overheersing over deze aardkloot definitief gedag kunnen zeggen.

Deze vergane koloniale glorie in de vorm van Frankrijk, BritanniŽ en Nederland moet even lekker thuis blijven. Genoeg schade aangericht de afgelopen eeuwen met hun buitenlandse avonturen: politionele acties, Bengaalse hongersnood 1943, Herero genocide, Eerste-Indochina oorlog en de lijst gaat maar door en door. Voldoende, Germanen. Thuis blijven. Krik eerst de geboortecijfers maar op. De wereld heeft voldoende Europese beschaving gezien in de afgelopen eeuwen. Tot 1945 gingen ze namelijk als koloniale criminelen de wereld over op zoek naar gewin en hele volken leefden in angst voor kolonisatie. Voor talloze volkeren zoals de Native Amerikanen, Australische Aboriginals en Nieuw Zeelandse Maori's is het nooit helemaal meer goedgekomen en die zijn hun land voor altijd kwijtgeraakt (omdat Europeanen veel talrijker waren dus ze zijn letterlijk overlopen). Helaas van de regen in de drup en heeft een andere het scepter overgenomen.
Ah je bent er zo eentje.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184067051
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:09 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Programma heb ik ook gezien. Verschrikkelijk. Het had een zeer hoog 'het liberalisme heeft zich al weten te nestelen in het christendom, nu de islam nog'.
Dit is nogal hoe prog-lib D66 types denken. Uiteindelijk zal iedereen wel een atheÔst worden die van homo's en wiet houdt, dus gooi lekker open die grenzen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184067470
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:23 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dit is nogal hoe prog-lib D66 types denken. Uiteindelijk zal iedereen wel een atheÔst worden die van homo's en wiet houdt, dus gooi lekker open die grenzen.
Ja, ze hebben totaal niet door dat het juist een tegencultuur in de hand werkt.
pi_184067540
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:36 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ja, ze hebben totaal niet door dat het juist een tegencultuur in de hand werkt.
Beetje die Fukuyama "einde van de geschiedenis en de laatste mens" mindset.

Al 200 jaar laten Europese elites zich leiden door utopische ideologieŽn. Beetje triest.
Surrogaat voor het Christendom...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184067610
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:39 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Beetje die Fukuyama "einde van de geschiedenis en de laatste mens" mindset.

Al 200 jaar laten Europese elites zich leiden door utopische ideologieŽn. Beetje triest.
Surrogaat voor het Christendom...
Andere discussie, maar ik denk dat het wel wat meer is dan slechts naÔviteit.
pi_184069270
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2018 19:42 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Andere discussie, maar ik denk dat het wel wat meer is dan slechts naÔviteit.
is het een complot van de joden om wraak te nemen op de christenen voor eeuwen vervolging en de holocaust? :7
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184069275
SyrianLionesss twitterde op zaterdag 29-12-2018 om 18:47:28 President Assad and first Lady Asma Al Assad during their visit to the church in the village of Sawda in the countryside of Tartous today #Syria https://t.co/aKZepANYQg reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184069339
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 december 2018 20:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

is het een complot van de joden om wraak te nemen op de christenen voor eeuwen vervolging en de holocaust? :7
Neuh, maar het idee dat joden immuun zijn voor kritiek is al een even krankzinnige gedachte. Holocaust is geweest, over naar gelijke monniken gelijke kappen.
  zondag 30 december 2018 @ 09:19:28 #207
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184080431
Na vele jaren ziet #JihadiJulian het licht jongens

Dvo2G3HVsAA8bjb?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184081953
Beetje een merkwaardige tweet dit. Vooral de timing. Waarom nu? Dit is niks nieuws dit is al jaren zo.

Daarnaast hebben de rebellen niks meer te kiezen/willen. Ze zijn uitgespeeld. Enige manier om nog mee te spelen is via een backer. En de enige Backer die is overgebleven zijn de Turken. En die eist vam hen dat ze hun belangen dienen.
Daarnaast is de PKK altijd al een vijand geweest van de revolutie. Daar waar het hun uitkwam waren ze matties met het regime. Nooit heeft het regime en de PKK elkaar de totale oorlog verklaard. Ze waren altijd on speaking terms.
Zo kan ik me best voorstellen dat velen in de ranken van de rebellen een appeltje te schillen hebben met de PKK en dat ze zich daarom met alle liefde voor het karretje van de Turken laten spannen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 30 december 2018 @ 11:16:47 #209
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184082018
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2018 11:14 schreef Slayage het volgende:
Beetje een merkwaardige tweet dit. Vooral de timing. Waarom nu? Dit is niks nieuws dit is al jaren zo.

Daarnaast hebben de rebellen niks meer te kiezen/willen. Ze zijn uitgespeeld. Enige manier om nog mee te spelen is via een backer. En de enige Backer die is overgebleven zijn de Turken. En die eist vam hen dat ze hun belangen dienen.
Daarnaast is de PKK altijd al een vijand geweest van de revolutie. Daar waar het hun uitkwam waren ze matties met het regime. Nooit heeft het regime en de PKK elkaar de totale oorlog verklaard. Ze waren altijd on speaking terms.
Zo kan ik me best voorstellen dat velen in de ranken van de rebellen een appeltje te schillen hebben met de PKK en dat ze zich daarom met alle liefde voor het karretje van de Turken laten spannen.
Dat je jarenlang al je frustraties over Poetin en Assad van je hebt afgeschreven ten faveure voor haatbaarden door wie je verblind bent voor een blad waarmee iedereen z’n kont afveegt en uiteindelijk zitten ze nog op hun plek, dat doet wat met je denk ik :').
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184088749
Heeft die man wel een journalistieke opleiding gevolgd? Hij voldoet in elk geval niet aan de basisregels van een journalist(streven naar objectiviteit). Zie je zeker bij dit conflict wel bij opvallend veel van die zelfverklaarde journalisten.

Snap de obsessie met hem ook niet, Bild is net zo'n flutkrant als de Daily Mail.
pi_184089515
Egyptische veiligheidsfunctionarissen bezochten Manbij nadat de VS de terugtrekking aankondigde
bron https://syria.liveuamap.c(...)visited-manbij-after

Best vreemd... Waarom zouden Egyptenaren de koerden bezoeken?

Is egypte anti assad?
pi_184091044
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 16:13 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Egyptische veiligheidsfunctionarissen bezochten Manbij nadat de VS de terugtrekking aankondigde
bron https://syria.liveuamap.c(...)visited-manbij-after

Best vreemd... Waarom zouden Egyptenaren de koerden bezoeken?

Is egypte anti assad?
Anti Turks dus pro PKK om de Turken een hak te zetten. Echt een trieste zooitje die regio. Iedereen probeert elkaar te naaien.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 30 december 2018 @ 18:21:07 #213
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_184092889
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2018 17:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

Anti Turks dus pro PKK om de Turken een hak te zetten. Echt een trieste zooitje die regio. Iedereen probeert elkaar te naaien.
Het is een geo- politiek spel. Maar dan niet op de playstation maar IRL
pi_184101696
DefenseBaron twitterde op zondag 30-12-2018 om 21:33:10 BREAKING: "We are in a pause situation" says @LindseyGrahamSC about US troop pullout from #Syria, after WH lunch with @realDonaldTrump. Would be change from Trump's complete pullout plan the past 2 wks. But no details given, just says he's more comfortable after meeting w pres. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184107613
quote:
10s.gif Op zondag 30 december 2018 21:48 schreef Slayage het volgende:
DefenseBaron twitterde op zondag 30-12-2018 om 21:33:10 BREAKING: "We are in a pause situation" says @LindseyGrahamSC about US troop pullout from #Syria, after WH lunch with @realDonaldTrump. Would be change from Trump's complete pullout plan the past 2 wks. But no details given, just says he's more comfortable after meeting w pres. reageer retweet
Tussen 3:38 en 5.00 en vanaf 9.35 spreekt Graham over SyriŽ.

Lindsey Graham zegt nergens dat Trump de terugtrekking pauseert. De terugtrekking gaat door, maar tegelijkertijd wil Trump 3 zaken bereiken.
1. Vernietigen İS en voorkomen dat ze ooit weer ontstaan.
2. Voorkomen dat İran de controle krijgt over de route Beiroet - Teheran, via welke route wapens kunnen worden geleverd aan İraanse milities in Libanon, die de İsraelische veiligheid bedreigen.
3. Voorkomen van een oorlog tussen Turkije en Koerden, door een bufferzone in te stellen tussen Turkije en YPG-gebied. Trump gaat Erdoğan hierover bellen. İk ben benieuwd of Erdoğan akkoord gaat, en wat er gebeurt als hij het voorstel weigert.
pi_184108633
DudwWQKWoAU65IE.jpg
De İraaks-Syrische grens is 599 km.

De laatste resten van İS zitten in het Oosten van SyriŽ rond de stad Hajin.

Als de YPG (ik zeg maar wat) 100 km naar beneden trekt, kunnen zij (met luchtsteun van Amerikaanse troepen uit İrak) ten eerste voorkomen dat İraanse milities een vrije doorgang hebben en ten tweede İS uıtschakelen. De bufferzone langs de Turkse grens voorkomt ten eerste dat de YPG Turkije wandelend binnendringt en ten tweede biedt het een veilige haven voor vluchtelingen die terug willen naar een Assad-vrije SyriŽ waar vechters van het FSA, al dan niet met luchtsteun, als leger dient.

Vragen: gaan Rusland, Turkije en YPG hiermee akkoord? İs İran bij machte om deze deal te saboteren?
pi_184118390
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 00:05 schreef Bilge het volgende:
[ afbeelding ]
De İraaks-Syrische grens is 599 km.

De laatste resten van İS zitten in het Oosten van SyriŽ rond de stad Hajin.

Als de YPG (ik zeg maar wat) 100 km naar beneden trekt, kunnen zij (met luchtsteun van Amerikaanse troepen uit İrak) ten eerste voorkomen dat İraanse milities een vrije doorgang hebben en ten tweede İS uıtschakelen. De bufferzone langs de Turkse grens voorkomt ten eerste dat de YPG Turkije wandelend binnendringt en ten tweede biedt het een veilige haven voor vluchtelingen die terug willen naar een Assad-vrije SyriŽ waar vechters van het FSA, al dan niet met luchtsteun, als leger dient.

Vragen: gaan Rusland, Turkije en YPG hiermee akkoord? İs İran bij machte om deze deal te saboteren?
al jaren was muv de turken iedereen tegen zon bufferzone. daar is mi niks aan veranderd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184118648
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 15:44 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Heeft die man wel een journalistieke opleiding gevolgd? Hij voldoet in elk geval niet aan de basisregels van een journalist(streven naar objectiviteit). Zie je zeker bij dit conflict wel bij opvallend veel van die zelfverklaarde journalisten.

Snap de obsessie met hem ook niet, Bild is net zo'n flutkrant als de Daily Mail.
Journalistiek is geen beschermd vakgebied. Iedereen kan zichzelf zo noemen.
pi_184120738
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 12:49 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Journalistiek is geen beschermd vakgebied. Iedereen kan zichzelf zo noemen.
Precies. Allemaal van die lui die denken het beter te weten :)
pi_184120993
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 14:08 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Precies. Allemaal van die lui die denken het beter te weten :)
Iemand als Willem Oltmans krijgen we niet meer terug tot er eens een tegencultuur is gekomen.
pi_184125254
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 december 2018 20:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

is het een complot van de joden om wraak te nemen op de christenen voor eeuwen vervolging en de holocaust? :7
De holocaust heeft ook inderdaad eeuwen geduurd.

Ook de moslims zijn daar schuldig aan.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_184126567
Er zijn berichten dat de terugtrekking uit SyriŽ toch misschien niet zo snel gaat als dat Trump zei en gelijk wordt er weer een filmpje over de Khashoggi moord getoond in de Turkse media.

Toeval? :+
pi_184126617
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 00:05 schreef Bilge het volgende:
[ afbeelding ]
De İraaks-Syrische grens is 599 km.

De laatste resten van İS zitten in het Oosten van SyriŽ rond de stad Hajin.

Als de YPG (ik zeg maar wat) 100 km naar beneden trekt, kunnen zij (met luchtsteun van Amerikaanse troepen uit İrak) ten eerste voorkomen dat İraanse milities een vrije doorgang hebben en ten tweede İS uıtschakelen. De bufferzone langs de Turkse grens voorkomt ten eerste dat de YPG Turkije wandelend binnendringt en ten tweede biedt het een veilige haven voor vluchtelingen die terug willen naar een Assad-vrije SyriŽ waar vechters van het FSA, al dan niet met luchtsteun, als leger dient.

Vragen: gaan Rusland, Turkije en YPG hiermee akkoord? İs İran bij machte om deze deal te saboteren?
Hier is minder dan 0% kans op.
pi_184127156
quote:
1s.gif Op maandag 31 december 2018 17:41 schreef BEFEM het volgende:
Er zijn berichten dat de terugtrekking uit SyriŽ toch misschien niet zo snel gaat als dat Trump zei en gelijk wordt er weer een filmpje over de Khashoggi moord getoond in de Turkse media.

Toeval? :+
Drumpf heeft gedineerd met die ene Israel-Firster dude.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184127266
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 18:10 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Drumpf heeft gedineerd met die ene Israel-Firster dude.
Ja dat weet ik. Gaat erom dat er nu weer 'opeens' een filmpje van de moord vrij wordt gegeven.

Turkije probeert de Trump/VS te chanteren. Geef ze geen ongelijk verder, zou hetzelfde doen.
pi_184128555
Ook Nederland vindt het genoeg:

Nederlandse F-16’s terug uit Irak en SyriŽ:

https://www.telegraaf.nl/(...)ug-uit-irak-en-syrie
  maandag 31 december 2018 @ 21:27:44 #227
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_184131392
quote:
1s.gif Op maandag 31 december 2018 18:14 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat weet ik. Gaat erom dat er nu weer 'opeens' een filmpje van de moord vrij wordt gegeven.

Turkije probeert de Trump/VS te chanteren. Geef ze geen ongelijk verder, zou hetzelfde doen.
Wollah, ik begin Erdogan te liken. Hij heeft vast genoeg Khasoggi-materiaal voor 2019. Wij simpele stervelingen wachten rustig op nieuw materiaal vanuit Ankara. De Yanks daar moet je niet op wachten want die schuiven het liefst onder de tapijt en willen dat de media stil blijft zodat het in de vergetelheid raakt bij het grote publiek. Daarvoor moet Turkije haar mond dicht houden en dan vergeten de mensen het wel. Die komen pas zogenaamd in actie met voldoende media-druk.
pi_184131623
quote:
1s.gif Op maandag 31 december 2018 17:41 schreef BEFEM het volgende:
Er zijn berichten dat de terugtrekking uit SyriŽ toch misschien niet zo snel gaat als dat Trump zei en gelijk wordt er weer een filmpje over de Khashoggi moord getoond in de Turkse media.

Toeval? :+
Die duivelse erdo ook _O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184132490
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 21:27 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wollah, ik begin Erdogan te liken. Hij heeft vast genoeg Khasoggi-materiaal voor 2019. Wij simpele stervelingen wachten rustig op nieuw materiaal vanuit Ankara. De Yanks daar moet je niet op wachten want die schuiven het liefst onder de tapijt en willen dat de media stil blijft zodat het in de vergetelheid raakt bij het grote publiek. Daarvoor moet Turkije haar mond dicht houden en dan vergeten de mensen het wel. Die komen pas zogenaamd in actie met voldoende media-druk.
Momentum is al lang van de Khassogi-moord af. Iedereen weet nu dat Salman de directe opdrachtgever was. Doe een rondje bij alle inlichtingendiensten en ze erkennen het. Doe hetzelfde rondje bij hun regeringen of leiders en ze erkennen het niet openlijk. Niemand wil Saudie publiekelijk erop aanspreken. En nu het momentum weg is interesseren die videootjes echt niet meer.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  dinsdag 1 januari 2019 @ 00:39:10 #230
365082 IPA35
Patriarch
pi_184134138
quote:
1s.gif Op maandag 31 december 2018 22:42 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Momentum is al lang van de Khassogi-moord af. Iedereen weet nu dat Salman de directe opdrachtgever was. Doe een rondje bij alle inlichtingendiensten en ze erkennen het. Doe hetzelfde rondje bij hun regeringen of leiders en ze erkennen het niet openlijk. Niemand wil Saudie publiekelijk erop aanspreken. En nu het momentum weg is interesseren die videootjes echt niet meer.
Stel je voor, je wordt dikke money beloofd om deze moord uit te voeren, als dank krijg je de doodstraf en zijn alle losse eindjes opgeruimd.
Yikes.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184134365
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 00:39 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Stel je voor, je wordt dikke money beloofd om deze moord uit te voeren, als dank krijg je de doodstraf en zijn alle losse eindjes opgeruimd.
Yikes.
Standaard beroepsrisico van huurmoordenaars.
Niemand geeft een fok om Kashoggi noch wil iemand Erdogan een plezier doen door er al te hysterisch om te doen.
Happy new year!
pi_184136293
Ik wens iedereen in dit topic (Van turk, arabier, koerd, IS strijder tot Assad aanhangers) een gezegend 2019 ben benieuwd wat dit nieuwe jaar voor ons gaat brengen qua nieuwtjes.

ev7lf3j6z09.png


De beste wensen voor iedereen op deze planeet. *;
pi_184137560
Zag gister op rtlZ een programma (Engelse journalist) over Syrische opvangkampen in Turkije.

Ik was echt verbaasd hoe strak die kampen zijn qua infrastructuur en geen vuiltje op de grond. Allemaal soort blokhutten (van steen), netjes geordend, wijk na wijk, afvalcontainers in de grond wordt netjes geleegd door de gemeente, scholen, Turkse taalscholen, zorgcentrum, een straat met winkeltjes ontstaan. Gewoon een "normale wijk", maar dan afgesloten qua locatie.

Als je dat vergelijkt met hoe ze leven in Libanon of JordaniŽ in tenten in de modder...

Hebben de Turken echt heel netjes gedaan. Laat ook weer voor de zoveelste keer zien dat arabieren een stel incompetente savages zijn.
8miljard is er circa aan uitgegeven door de Turkse overheid (opvang van SyriŽrs in het geheel).
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184137599
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 00:39 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Stel je voor, je wordt dikke money beloofd om deze moord uit te voeren, als dank krijg je de doodstraf en zijn alle losse eindjes opgeruimd.
Yikes.
Ze krijgen de doodstraf niet. Is Ff om de Westerse media op verkeerde been te zetten en druk van de ketel te halen.

Eenmaal in Saudie via de achterdeur komen ze vrij. Geen haan die ernaar kraait. Je weet zelf hoe die dingen gaan.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184137747
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 10:56 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Ze krijgen de doodstraf niet. Is Ff om de Westerse media op verkeerde been te zetten en druk van de ketel te halen.

Eenmaal in Saudie via de achterdeur komen ze vrij. Geen haan die ernaar kraait. Je weet zelf hoe die dingen gaan.
Ik denk wel dat ze de doodstraf krijgen. Het zijn tenslotte pionnen voor MBS, niets meer, niets minder. Nu met alle spotlights op SA gericht denk ik niet dat ze stiekem vrij worden gelaten.
pi_184137775
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 11:08 schreef Peunage het volgende:
Ik denk wel dat ze de doodstraf krijgen. Het zijn tenslotte pionnen voor MBS, niets meer, niets minder. Nu met alle spotlights op SA gericht denk ik niet dat ze stiekem vrij worden gelaten.
Geen vrije pers. We zullen het nooit weten. Daarom geloof ik niet dat het gebeurd. Even vasthouden, en vervolgens vrij. Enige is dat ze Ff niet hoeven te reizen.

Waarom zouden we MBS op zijn woord geloven dat die gasten veroordeeld worden tot de dood?

PS: ik zeg niet dat MBS niet in staat is ze om te leggen, ondanks dat ze zijn opdracht uitvoerden. Daar heeft hij geen enkel probleem mee moreel gezien.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184137849
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 11:11 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Geen vrije pers. We zullen het nooit weten. Daarom geloof ik niet dat het gebeurd. Even vasthouden, en vervolgens vrij. Enige is dat ze Ff niet hoeven te reizen.

Waarom zouden we MBS op zijn woord geloven dat die gasten veroordeeld worden tot de dood?
Ze worden door zo'n beetje alle westerse inlichtingendiensten in de gaten gehouden. Maar ik denk dat die 5 mensen die ze uitgekozen hebben niks meer voor MBS waard zijn. Dus als hij ze executeert verliest hij niks, maar hij krijgt wel een stok om mee te slaan (ik heb er alles aan gedaan, de schuldigen zijn gexecuteerd, etc).

Maar het maakt sowieso niks uit, we weten allemaal dat die 5 die ze nu aanwijzen niks op eigen houtje hebben gedaan. Ze worden gewoon geofferd.
pi_184137932
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 11:15 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ze worden door zo'n beetje alle westerse inlichtingendiensten in de gaten gehouden. Maar ik denk dat die 5 mensen die ze uitgekozen hebben niks meer voor MBS waard zijn. Dus als hij ze executeert verliest hij niks, maar hij krijgt wel een stok om mee te slaan (ik heb er alles aan gedaan, de schuldigen zijn gexecuteerd, etc).

Maar het maakt sowieso niks uit, we weten allemaal dat die 5 die ze nu aanwijzen niks op eigen houtje hebben gedaan. Ze worden gewoon geofferd.
Heb je gelijk in.

Maar punt is dat er helemaal geen politieke wil is in het Westen bij de politiek om saudie te vervolgen voor de moord. Snap je? En de druk en momentum is ervan af inmiddels.

Lekker boeiend wat later inlichtingendiensten weten. Zolang er geen enkele aanwijzing is dat er politieke consequenties aan verbonden worden.

Elke inlichtendienst weet dat salman de directe opdrachtgever is. Amerikaanse hebben het zo goed als gezegd. Maar de politiek spreekt het niet uit.

Waarom zou Salman zoveel moeite doen voor een showproces en ter dood veroordeling als de druk er volledig af is? Iedereen weet dat men Saudie niet gaat aanpakken. Zeker nu de druk eraf is.

Hij laat het "omzetten in gevangenisstraf". En erna zijn ze vrij. Geen vrije pers. Geen haan die jaar of twee jaar na dato ernaar kraait.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184138110
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 11:20 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Heb je gelijk in.

Maar punt is dat er helemaal geen politieke wil is in het Westen bij de politiek om saudie te vervolgen voor de moord. Snap je? En de druk en momentum is ervan af inmiddels.

Lekker boeiend wat later inlichtingendiensten weten. Zolang er geen enkele aanwijzing is dat er politieke consequenties aan verbonden worden.

Elke inlichtendienst weet dat salman de directe opdrachtgever is. Amerikaanse hebben het zo goed als gezegd. Maar de politiek spreekt het niet uit.

Waarom zou Salman zoveel moeite doen voor een showproces en ter dood veroordeling als de druk er volledig af is? Iedereen weet dat men Saudie niet gaat aanpakken. Zeker nu de druk eraf is.

Hij laat het "omzetten in gevangenisstraf". En erna zijn ze vrij. Geen vrije pers. Geen haan die jaar of twee jaar na dato ernaar kraait.
Ik denk dat de doodstraf zeg maar laatste hoofdstuk van het Khashoggi-boek zal worden. Saudis zeggen dat ze de verantwoordelijken gestraft hebben. Het Westen kan heel hypocriet zeggen dat ze alles hebben gedaan wat ze konden doen, verantwoordelijken zijn gestraft, etc.

Het enige wat nog niet helemaal duidelijk is, wat Turkije gaat doen of aan het doen is. Ze kunnen het denk ik best wel voor MBS opfokken als ze het willen.
  dinsdag 1 januari 2019 @ 13:33:51 #240
365082 IPA35
Patriarch
pi_184139765
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 11:15 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ze worden door zo'n beetje alle westerse inlichtingendiensten in de gaten gehouden. Maar ik denk dat die 5 mensen die ze uitgekozen hebben niks meer voor MBS waard zijn. Dus als hij ze executeert verliest hij niks, maar hij krijgt wel een stok om mee te slaan (ik heb er alles aan gedaan, de schuldigen zijn gexecuteerd, etc).

Maar het maakt sowieso niks uit, we weten allemaal dat die 5 die ze nu aanwijzen niks op eigen houtje hebben gedaan. Ze worden gewoon geofferd.
De familie zal dan wel een smak geld krijgen of zo?
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184140276
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 10:53 schreef Aloulu het volgende:
Laat ook weer voor de zoveelste keer zien dat arabieren een stel incompetente savages zijn.

ze hebben zich niet voor niks sinds de Mammelukken in de middeleeuwen door de turken laten regeren en konden zich pas ontdoen van hen met steun van de europeanen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Mammelukken

ik kon het stuk van rtlz niet vinden helaas
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184140522
Het momentum is er nog niet vanaf. De democraten hebben een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden behaald. Op 3 januari 2019 begint de nieuwe termijn. Tot aan de presidentsverkiezingen van 2020 zullen zij de Khashoggi-zaak (en meer in het algemeen de banden tussen SA-VS) met hoorzittingen enzo uitmelken. Dit wordt een van de belangrijkste wapenfeiten van de Democraten, omdat ze weten dat Trumps achterban ook geen fan van is van SA, Trump ook persoonlijke zakelijke belangen heeft met SA (belangenverstrengeling?), Trumps schoonzoon mysterieuze relaties onderhoud met o.a. MBS, Mueller zijn onderzoek naar Russische inmenging heeft uitgebreid naar de Golfstaten, en de Khashoggi-zaak veel gruwelijke en ontroerende details bevat die de nieuwsconsument blijft intrigeren. Bovendien heeft Ankara nog niet alle bewijsmiddelen op tafel gelegd.

De Saudi's kunnen deze kwelling voorkomen door een andere kroonprins aan te wijzen en schoon schip te maken. Ik snap niet waarom ze per se MBS willen behouden.
pi_184143764
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 14:15 schreef Bilge het volgende:
De Saudi's kunnen deze kwelling voorkomen door een andere kroonprins aan te wijzen en schoon schip te maken. Ik snap niet waarom ze per se MBS willen behouden.
Omdat MBS de baas is en zelf bepaald wie er weg gaat en wie niet.
pi_184144165
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 18:05 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Omdat MBS de baas is en zelf bepaald wie er weg gaat en wie niet.
Zo zwart/wit schijnt het niet te werken in de saud familie
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184144850
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 13:33 schreef IPA35 het volgende:

[..]

De familie zal dan wel een smak geld krijgen of zo?
Dat zou niet moeten. En anders is dat iets wat ze in het geheim zouden doen. Want eigenlijk geeft MBS daarmee toe dat hij achter de opdracht zat. Nu is het verhaal dat het een rogue team was die op eigen houtje naar Turkije is gegaan om Khashoggi te halen.
  dinsdag 1 januari 2019 @ 19:17:18 #246
365082 IPA35
Patriarch
pi_184144866
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 19:16 schreef Peunage het volgende:

[..]

Dat zou niet moeten. En anders is dat iets wat ze in het geheim zouden doen. Want eigenlijk geeft MBS daarmee toe dat hij achter de opdracht zat. Nu is het verhaal dat het een rogue team was die op eigen houtje naar Turkije is gegaan om Khashoggi te halen.
Daarom moet je je ook nooit laten verleiden tot zulke acties.
I.p.v. een zak geld krijg je een zwaard in je nek...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184145447
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 19:17 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Daarom moet je je ook nooit laten verleiden tot zulke acties.
I.p.v. een zak geld krijg je een zwaard in je nek...
Ik denk dat het niet de eerste keer is dat ze mensen laten "verdwijnen". Hebben ze zelfs in Murica gedaan. Het is de eerste keer dat het zo fout gaat. Maar wtf dachten ze :?
pi_184145715
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 19:17 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Daarom moet je je ook nooit laten verleiden tot zulke acties.
I.p.v. een zak geld krijg je een zwaard in je nek...
Ze hebben geen keuze. Als ze weigeren krijgen ze ook een zwaard in hun nek.
pi_184145819
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 19:47 schreef Peunage het volgende:

[..]

Ik denk dat het niet de eerste keer is dat ze mensen laten "verdwijnen". Hebben ze zelfs in Murica gedaan. Het is de eerste keer dat het zo fout gaat. Maar wtf dachten ze :?
Tja, ach.
Ome Erdo en Hakan Fidan wilden Turkije beschieten vanuit SyriŽ.
Soms hebben mensen een gevoel van overmoed, dat krijg je als niemand je meer afremmen wil.
pi_184146383
quote:
10s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 18:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zo zwart/wit schijnt het niet te werken in de saud familie
Bin Salman heeft vorig jaar een zuivering laten uitvoeren in de Koninklijke familie. Zou wel eens heel succesvol kunnen zijn geweest. Hij schijnt in elk geval zich veel minder te hoeven/willen aantrekken van de rest van de familie.
https://www.elsevierweekb(...)audi-arabie-151803w/
pi_184146417
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 14:15 schreef Bilge het volgende:
Het momentum is er nog niet vanaf. De democraten hebben een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden behaald. Op 3 januari 2019 begint de nieuwe termijn. Tot aan de presidentsverkiezingen van 2020 zullen zij de Khashoggi-zaak (en meer in het algemeen de banden tussen SA-VS) met hoorzittingen enzo uitmelken. Dit wordt een van de belangrijkste wapenfeiten van de Democraten, omdat ze weten dat Trumps achterban ook geen fan van is van SA, Trump ook persoonlijke zakelijke belangen heeft met SA (belangenverstrengeling?), Trumps schoonzoon mysterieuze relaties onderhoud met o.a. MBS, Mueller zijn onderzoek naar Russische inmenging heeft uitgebreid naar de Golfstaten, en de Khashoggi-zaak veel gruwelijke en ontroerende details bevat die de nieuwsconsument blijft intrigeren. Bovendien heeft Ankara nog niet alle bewijsmiddelen op tafel gelegd.

De Saudi's kunnen deze kwelling voorkomen door een andere kroonprins aan te wijzen en schoon schip te maken. Ik snap niet waarom ze per se MBS willen behouden.
Over een maand of drie is de koning dood en heeft Kushner ineens het oor van de nieuwe Koning van Saudi Arabie.

Dan privatiseren ze een deel van Aramco via de New York Stock Exchange.
pi_184146908
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 10:53 schreef Aloulu het volgende:
Zag gister op rtlZ een programma (Engelse journalist) over Syrische opvangkampen in Turkije.

Ik was echt verbaasd hoe strak die kampen zijn qua infrastructuur en geen vuiltje op de grond. Allemaal soort blokhutten (van steen), netjes geordend, wijk na wijk, afvalcontainers in de grond wordt netjes geleegd door de gemeente, scholen, Turkse taalscholen, zorgcentrum, een straat met winkeltjes ontstaan. Gewoon een "normale wijk", maar dan afgesloten qua locatie.

Als je dat vergelijkt met hoe ze leven in Libanon of JordaniŽ in tenten in de modder...

Hebben de Turken echt heel netjes gedaan. Laat ook weer voor de zoveelste keer zien dat arabieren een stel incompetente savages zijn.
8miljard is er circa aan uitgegeven door de Turkse overheid (opvang van SyriŽrs in het geheel).
Correct. Maar je kan het ook zo bekijken: als je vlucht voor de ellende van oorlog, ben je toch tevreden met elke vorm van opvang?
pi_184147274
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 20:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Correct. Maar je kan het ook zo bekijken: als je vlucht voor de ellende van oorlog, ben je toch tevreden met elke vorm van opvang?
Dat zou je denken alhoewel de realiteit soms anders is.
pi_184149403
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 20:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Correct. Maar je kan het ook zo bekijken: als je vlucht voor de ellende van oorlog, ben je toch tevreden met elke vorm van opvang?
Meestal zit men jaren in die kampen. Ipv met je blote reet in de modder te moeten ronddwarrelen en tenten is het best leuk voor je gezinnetje als je gewoon wat geÔsoleerds hebt, een schoon wijkje waar je kinderen veilig kunnen spelen. Iets menswaardigs zeg maar. Is dat teveel gevraagd?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184149595
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 januari 2019 21:52 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Meestal zit men jaren in die kampen. Ipv met je blote reet in de modder te moeten ronddwarrelen en tenten is het best leuk voor je gezinnetje als je gewoon wat geÔsoleerds hebt, een schoon wijkje waar je kinderen veilig kunnen spelen. Iets menswaardigs zeg maar. Is dat teveel gevraagd?
Kan niet, als jij als land bijna alle vluchtelingen moet opvangen.
pi_184172477
Zo gedetailleerd had ik het nog niet gelezen.
De bron is Quora.

quote:
On February 7, 2018, approximately 500 to 600 pro-Syrian forces composed of Syrian Army infantry and a few hundred Russian mercenaries attacked a US JSOC (Joint Special Operations Command) outpost using artillery, tanks, and APCs in the assault. The ‘mercenaries’ were believed to have been composed of members of a Russian private military organization known as ‘The Wagner Group’. The Wagner Group has been used in the past by the Russian government to conduct special operations they don’t want Moscow associated-with directly. However they are known to train at Russian bases, are composed mainly of former Spetsnaz, and are believed to be ‘advised’ by active duty Spetsnaz to an unknown degree. It would not be unfair to call them a Special Operations Force.

Prior to the battle the forces developing against the US camp were overheard on radios communicating routinely in Russian, and were known after the battle to have left Syria and reported directly to Moscow. They also used EW (electronic warfare) assets before and during the battle that are known to be sole proprietary assets of the Russian military. It did not go well for them.

Though the attacking troops and their artillery and armor were seen massing in a nearby town days before the assault, there was no indication that an attack on the American outpost in particular would take place. Normally great care is taken to keep Russian and US forces from clashing directly in Syria.

A team of about 30 Delta Force soldiers, Rangers from the Joint Special Operations Command were working alongside Kurdish and Arab forces at a small dusty outpost next to a Conoco gas plant, near the city of Deir al-Zour.

Roughly 20 miles away, at a base known as a mission support site, a team of Green Berets and a platoon of infantry Marines watched drone feeds and passed information to the Americans at the gas plant about the gathering fighters.

About 1500 hrs., the Syrian force began moving toward the Conoco plant. By early evening, more than 500 troops and 27 vehicles (made up of tanks and APCs) had amassed.

In the American air operations center at Al Udeid Air Base in Qatar, and at the Pentagon, military officers and intelligence analysts watched the scene unfold. Commanders briefed American pilots and ground crews in support of the US forces in Syria, and air assets were placed on alert.

Back at the mission support site, the Green Berets and Marines were preparing a small reaction force, consisting of roughly 16 troops in four mine-resistant vehicles, to support the Conoco plant if they were needed.

About 2030 hrs., three Russian-made T-72 tanks moved within a mile of the Conoco plant. Bracing for an attack, the Green Berets prepared to launch the reaction force.

At the Conoco plant, American SOF troops watched a column of tanks and other armored vehicles turn and drive toward them around 2000 hrs.from a neighborhood of houses where they had tried to gather undetected.

About 2030 hrs., the Russian mercenaries and Syrian forces struck.

The Conoco outpost was hit with a mixture of tank fire, large artillery and mortar rounds. The air was filled with dust and shrapnel. The American SOF operators took cover, then ran behind dirt berms to fire anti-tank missiles and machine guns at the advancing column of armored vehicles.

For the first 15 minutes, American military officials called their Russian counterparts and urged them to stop the attack. When that failed, American troops fired warning shots at a group of vehicles and a howitzer.

The attackers were not deterred.

Soon American CloseAir Support aircraft began arriving in waves, including Reaper drones, F-22 stealth fighter jets, F-15E Strike Fighters, B-52 bombers, AC-130 gunships and AH-64 Apache helicopters. For the next three hours, dozens of American air assets pummeled enemy troops, tanks and other vehicles. Marine rocket artillery was fired from the ground.

The reaction team sped toward the fight. It was dark, and the roads were littered with felled power lines and shell craters. The 20-mile drive was made all the more difficult since the trucks did not turn on their headlights, relying solely on thermal-imaging cameras to navigate.

As the Green Berets and Marines neared the Conoco plant around 11:30 p.m., they were forced to stop. The barrage of artillery was too dangerous to drive through until airstrikes silenced the enemy’s howitzers and tanks.

At the plant, the commandos were pinned down by enemy artillery and running low on ammunition. Flashes from tank muzzles, antiaircraft weapons and machine guns lit up the air.

About 0100 hrs. with the Syrian artillery fire finally dwindling from the constant US air assault, the team of Marines and Green Berets pulled up to the Conoco outpost and began firing. At that point in the battle most of the air assets had returned to their bases to refuel and re-arm.

The United States JSOC troops, allied Syrian troops, and Marines….roughly 50 in all…. prepared for direct fire engagement as the Russian mercenaries left their vehicles and headed toward the JSOC outpost on foot in full-on frontal assault.

A handful of Marines ran ammunition to machine guns and Javelin missile launchers scattered along the berms and wedged among the trucks. Some of the Green Berets and Marines took aim from exposed hatches of their vehicles. Others remained in their trucks, using a combination of thermal screens and joysticks to control and fire the heavy machine guns affixed on their roofs.

A few of the US troops, including Air Force combat controllers, worked the radios to direct the next fleet of bombers flying toward the battlefield. At least one Marine exposed himself to incoming fire as he used a missile guidance computer to find targets’ locations in the dark and pass them on to the troops calling in follow-on airstrikes.

The Russian mercenaries were effectively massacred in the battle.

An hour later, they started to retreat and the American troops stopped firing. From their outpost, the Special Operators and Marines watched the mercenaries and Syrian fighters return to collect their dead. The small team of American troops suffered no harm in the battle. One allied Syrian fighter was wounded.

What the Russians leading the attack had failed to appreciate was the US forces’ combat experience and expertise at battlefield management. They also turned out to be totally inept at countering US air assets. They thought it would be a cake walk given their armor, artillery, and outnumbering the US Special operators more than ten to one. It was a lesson I’m sure the survivors will not soon forget.
pi_184175365
Trumps persvoorlichting over o.a. SyriŽ, Afghanistan en de Koerden. Openhartig en boordevol grappige anecdotes.
pi_184178338
Volgens ' diplomatieke bronnen ' hebben Rusland en Turkije een overeenkomst bereikt over Manbij. De Russen hebben geen bezwaar tegen een Turkse inval. Bovendien heeft Rusland Asad gewaarschuwd/ bevolen om de stad niet in te nemen.

Hoewel de bron oncontroleerbaar is, ligt dit nieuws wel in de lijn der verwachting.
  donderdag 3 januari 2019 @ 12:54:36 #259
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_184178759
HTS houdt ondertussen flink huis tegen andere haatbaarden als Ahrar en Zinki (die kindonthoofders) in Idlib en West-Aleppo.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_184188935
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 12:26 schreef Bilge het volgende:
Volgens ' diplomatieke bronnen ' hebben Rusland en Turkije een overeenkomst bereikt over Manbij. De Russen hebben geen bezwaar tegen een Turkse inval. Bovendien heeft Rusland Asad gewaarschuwd/ bevolen om de stad niet in te nemen.

Hoewel de bron oncontroleerbaar is, ligt dit nieuws wel in de lijn der verwachting.
Ehhhmm, nee.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184189166
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 21:02 schreef IPA35 het volgende:
Ehhhmm, nee.
Zit er dik in dat dit wel gaat gebeuren. Akkoord tussen Poetin en Erdo over Manbij. Vraag is wat Poetin daar weer voor terug krijgt.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_184206280
De VS viel in 2003 İrak binnen. Binnen 3-4 weken was Saddam Husseins leger verslagen. Slechts 139 Amerikaanse soldaten stierven. Bush verklaarde trots `mission accomplished`. Maar daarmee was de klus niet geklaard. Het Amerikaanse leger werd nadien geconfronteerd met onconventionele oorlogstactieken (aanslagen, sabotage, etc.) en verloor in totaal 4.815 soldaten. Volgens conservatieve schattingen kostte de İrak-oorlog 1.7 biljoen dollar aan belastinggeld. İn 2011 trok Obama de Amerikaanse troepen grotendeels terug uit İrak zonder dat het land gestabiliseerd was.

Afghanistan idem dito.

Rusland, İran en Assad hebben de conventionele fase van de oorlog zo goed als gewonnen. Maar het stabiliseren van SyriŽ is een heel ander verhaal. Destabiliserende factoren zijn:
- Assad is een meedogenloze dictator.
- Assad is een sektarische Alawiet die regeert over een bevolking die voor 74% uit Soennieten bestaat.
- Door de burgeroorlog verloren circa 500.000 SyriŽrs het leven. Nabestaanden koesteren hun wrok.
- Assad heeft vele steden platgebombardeerd, waardoor veel burgers niets meer te verliezen hebben. Voor de wederopbouw is zo`n 400 miljard dollar nodig.

Dan zijn er ook nog externe partijen die SyriŽ zowel kunnen stabiliseren als destabiliseren. Turkse steun/ hinder zal afhangen van de rol die het Vrije Syrische Leger en de PKK/YPG krijgen toebedeeld en of politieke hervormingen het mogelijk maken om de 4 miljoen vluchtelingen (deels) terug te sturen. Duitse en Jordanische steun/hinder zal ook afhangen van politieke hervormingen om de vluchtelingen terug te kunnen sturen. İsraelische en Arabische steun/hinder zal afhangen van de Iraanse invloed.

Ook de banden tussen Rusland-Turkije en Rusland-Europa staan op het spel.

Rusland heeft dus aardig wat redenen om met democratische hervormingen SyriŽ te stabiliseren.
pi_184208652
Die Russen ook :s)

Charles_Lister twitterde op vrijdag 04-01-2019 om 21:32:42 Very very interesting... #Russia just launched a heavy series of airstrikes targeting #HTS positions in/around Darat Izza & other areas of western #Aleppo.Those areas have just been captured from the #Turkey-backed #NLF. Is this the result of a new Ankara-#Moscow understanding? reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184208728
- .
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 20:16 schreef Bilge het volgende:

Assad is een sektarische Alawiet die regeert over een bevolking die voor 74% uit Soennieten bestaat
Ik vraag me af hoeveel procent nu soennitische is. Velen zijn vertrokken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 22:19:01 #265
38496 Perrin
road warrior
pi_184208773
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 22:12 schreef Slayage het volgende:
Die Russen ook :s)

Charles_Lister twitterde op vrijdag 04-01-2019 om 21:32:42 Very very interesting... #Russia just launched a heavy series of airstrikes targeting #HTS positions in/around Darat Izza & other areas of western #Aleppo.Those areas have just been captured from the #Turkey-backed #NLF. Is this the result of a new Ankara-#Moscow understanding? reageer retweet
Lastig terrein te winnen als de Russen bommen op je hoofd droppen.
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_184221751
HogirNejar twitterde op zaterdag 05-01-2019 om 11:15:30 #US withdrawal will take at least until end of 2019, official says #Reuters مسؤول #أمريكي: إن الانسحاب #الأمريكي سيستغرق على الأقل حتى نهاية عام 2019#رويترز reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184222429
Volgens de WSJ vragen de Turruken om zoveel hulp aan de Amerikanen in SyriŽ dat het zelfs een uitbreiding van de Amerikaanse betrokkenheid zou inhouden.
pi_184223103
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Volgens de WSJ vragen de Turruken om zoveel hulp aan de Amerikanen in SyriŽ dat het zelfs een uitbreiding van de Amerikaanse betrokkenheid zou inhouden.
"Tja dan kunnen ze net zo goed gewoon verder gaan zoals het nu gaat" is dan de impliciete boodschap van het artikel ?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184223628
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 18:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

"Tja dan kunnen ze net zo goed gewoon verder gaan zoals het nu gaat" is dan de impliciete boodschap van het artikel ?
Voor meer dan de inleiding moet je betalen en aangezien ik volgende week op vakantie ga naar IsraŽl geef ik mijn geld liever uit aan bier en humus aldaar :7
pi_184224310
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:18 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voor meer dan de inleiding moet je betalen en aangezien ik volgende week op vakantie ga naar IsraŽl geef ik mijn geld liever uit aan bier en humus aldaar :7
He vergeet de falafel!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184229545
bealejonathan twitterde op zaterdag 05-01-2019 om 22:02:41 Breaking: BBC understands 2 British soldiers have been seriously injured in #Syria . UK Special Forces have been operating alongside US - though MOD of course doesn’t comment on SF ops. Reports of coalition troops injured in #IS attack first came via social media reageer retweet
ELINTNews twitterde op zaterdag 05-01-2019 om 22:35:23 #UPDATE: Local media now report up to 7 British Special Forces wounded after ISIS missile attack in eastern Syria https://t.co/2ku6I9rLVU reageer retweet
pi_184232625
quote:
10s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 19:18 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voor meer dan de inleiding moet je betalen en aangezien ik volgende week op vakantie ga naar IsraŽl geef ik mijn geld liever uit aan bier en humus aldaar :7
Sorry maar ik ga het toch zeggen ...free palestina....
pi_184233547
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 00:42 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Sorry maar ik ga het toch zeggen ...free palestina....
Israel heeft om te beginnen Gal Gadot.

Wat heeft palestina uberhaupt te bieden anders dan gejengel? :')
pi_184236894
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 00:42 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Sorry maar ik ga het toch zeggen ...free palestina....
Ik zie eerder alle Palestijnen door IsraŽl gedeporteerd worden dan een free Palestina.

Sad but true
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184243731
In principe beoordeel ik volkeren op basis van de hoeveelheid overlast die zij veroorzaken en wat zij aan de wereld toevoegen in de vorm van R&D.
In die zin scoren de Arabieren uiteraard extreem slecht, het lot van palestijnen danwel pallets laat mij derhalve volledig koud.
pi_184244786
Ik zit al weken te wachten op het vuurwerk in noord-oost SyriŽ. Het gehuil is leuker dan het vuurwerk zelf. Gaat binnenkort beginnen ben ik bang. :@
pi_184245002
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:29 schreef Atak het volgende:
Ik zit al weken te wachten op het vuurwerk in noord-oost SyriŽ. Het gehuil is leuker dan het vuurwerk zelf. Gaat binnenkort beginnen ben ik bang. :@
Boşuna bekleme :p

Ijdele hoop
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184245036
Interessante observatie

RenaNetjes twitterde op zondag 06-01-2019 om 16:13:18 I spoke with some Syrian kids here. And to my surprise they hardly knew Arabic, and could only speak in Turkish. They called their mother: Anne, the Turkish word for mother. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 6 januari 2019 @ 19:12:56 #279
365082 IPA35
Patriarch
pi_184245614
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:43 schreef Slayage het volgende:
Interessante observatie

RenaNetjes twitterde op zondag 06-01-2019 om 16:13:18 I spoke with some Syrian kids here. And to my surprise they hardly knew Arabic, and could only speak in Turkish. They called their mother: Anne, the Turkish word for mother. reageer retweet
Zijn ze bijna klaargestoomd voor de grote kolonisatie van het Zuid-Oosten?
}) })
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_184246125
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:43 schreef Slayage het volgende:
Interessante observatie

RenaNetjes twitterde op zondag 06-01-2019 om 16:13:18 I spoke with some Syrian kids here. And to my surprise they hardly knew Arabic, and could only speak in Turkish. They called their mother: Anne, the Turkish word for mother. reageer retweet
Die spreken thuis niet met hun ouders? Of zijn die in SyriŽ in dienst van de milities van ome Erdo?
Wel handig trouwens dat Turks, van SomaliŽ tot aan Duisburg kan je er tegenwoordig mee terecht.
pi_184246578
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184246601
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:12 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Zijn ze bijna klaargestoomd voor de grote kolonisatie van het Zuid-Oosten?
}) })
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184246622
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:36 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die spreken thuis niet met hun ouders? Of zijn die in SyriŽ in dienst van de milities van ome Erdo?
Wel handig trouwens dat Turks, van SomaliŽ tot aan Duisburg kan je er tegenwoordig mee terecht.
Misschien was het kindje Turkmeense SyriŽr?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184247368
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:56 schreef Slayage het volgende:
De Turken mogen de PKK niet bestrijden aldus Bolton _O-

Syria withdrawal conditioned on Turkey assuring safety of US-backed YPG, Bolton says
Het zou wel bazig zijn als Erdogan dinsdag, op het moment dat Bolton zijn eerste voet op Turkse bodem zet, een grootschalige militaire operatie zou starten tegen de YPG en IS.
pi_184247718
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:24 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het zou wel bazig zijn als Erdogan dinsdag, op het moment dat Bolton zijn eerste voet op Turkse bodem zet, een grootschalige militaire operatie zou starten tegen de YPG en IS.
De stemming is wel gezet. De uitspraken van Bolton zijn voor de Turken net zo bizar als wanneer de Turken tegen de VS zou zeggen, jullie mogen Isis niet bestrijden in SyriŽ _O-

De arrogantie is wel stuitend, maar niet verrassend.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184247812
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 18:43 schreef Slayage het volgende:
Interessante observatie

RenaNetjes twitterde op zondag 06-01-2019 om 16:13:18 I spoke with some Syrian kids here. And to my surprise they hardly knew Arabic, and could only speak in Turkish. They called their mother: Anne, the Turkish word for mother. reageer retweet
Rena is weer op haar nepnieuws.
pi_184247823
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 19:56 schreef Slayage het volgende:
De Turken mogen de PKK niet bestrijden aldus Bolton _O-

Syria withdrawal conditioned on Turkey assuring safety of US-backed YPG, Bolton says
Turkije trollen :)
pi_184247831
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:24 schreef Bilge het volgende:

[..]

Het zou wel bazig zijn als Erdogan dinsdag, op het moment dat Bolton zijn eerste voet op Turkse bodem zet, een grootschalige militaire operatie zou starten tegen de YPG en IS.
Dat zou vooral heel dom zijn.
pi_184248018
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 11:26 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik zie eerder alle Palestijnen door IsraŽl gedeporteerd worden dan een free Palestina.

Sad but true
amen.

Er kunnen mogelijk wel iets lossere teugels komen na Netanyahu of in een periode waarin het klimaat ook weer in de wereld wat meer gericht is op balans en vrede. Maar dan hebben we het eerder over St. Juttemis dan over morgen. Nu poppen er overal rechtse kerken met extreme kanten uit de grond, dus qua verandering wordt het voorlopig niets meer dan een diepe zucht.
pi_184248136
quote:
10s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:37 schreef Slayage het volgende:

[..]

De stemming is wel gezet. De uitspraken van Bolton zijn voor de Turken net zo bizar als wanneer de Turken tegen de VS zou zeggen, jullie mogen Isis niet bestrijden in SyriŽ _O-

De arrogantie is wel stuitend, maar niet verrassend.
Ik denk dat het een onderhandelingstactiek is. Volgens dit gedetailleerde (en daarom m.i. geloofwaardige) artikel was eigenlijk niemand in Washington verbaasd over Trumps beslissing om de troepen uit SyriŽ te trekken, omdat hij dit o.a. in April 2018 wilde doen, maar na intern gemor nog 6 maanden uitstel gaf. De Amerikanen hebben toen 1) direct de YPG gewaarschuwd (die dus ook niet verrast kunnen zijn), 2) geprobeerd om de golfstaten te overtuigen om het Amerikaanse gat in SyriŽ op te vullen met Arabische soldaten (de Golfstaten gingen met tegenzin akkoord, maar omdat de YPG dit niet zag zitten en de Amerikanen er eigenlijk ook weinig vertrouwen in hadden ging het plan uiteindelijk niet door) en 3) geprobeerd om een diplomatieke oplossing te vinden, maar Rusland en Turkije luisterden niet eens naar de Amerikaanse voorstellen ("We were latecomers, and no one was listening to us,” the senior State Department official said. “We were on the outside looking in. It was very frustrating.”)

Ik denk dat Bolton nu weer een diplomatieke oplossing zoekt. Hij zet hoog in om ergens in het midden toch tot een akkoordje te komen waarin TR accepteert om Iran enigszins te beteugelen en/of akkoord te gaan met een bufferzone tegen de YPG.
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:41 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat zou vooral heel dom zijn.
Ja, best wel. Het zou Trumps positie bemoeilijken, en misschien aanzetten om toch in SyriŽ te blijven.
pi_184248489
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:48 schreef Beathoven het volgende:

[..]

amen.

Er kunnen mogelijk wel iets lossere teugels komen na Netanyahu of in een periode waarin het klimaat ook weer in de wereld wat meer gericht is op balans en vrede. Maar dan hebben we het eerder over St. Juttemis dan over morgen. Nu poppen er overal rechtse kerken met extreme kanten uit de grond, dus qua verandering wordt het voorlopig niets meer dan een diepe zucht.
Er is momenteel geen enkele teken van hoop. Niet in IsraŽl, maar ook niet in de regio. -O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184248498
Wie denkt er dat er rondom het bezoek van Bolton aan Turkije nog wat naar buiten komt oveer Khashoggi?
pi_184248568
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2019 20:52 schreef Bilge het volgende:

[..]

Ik denk dat het een onderhandelingstactiek is. Volgens dit gedetailleerde (en daarom m.i. geloofwaardige) artikel was eigenlijk niemand in Washington verbaasd over Trumps beslissing om de troepen uit SyriŽ te trekken, omdat hij dit o.a. in April 2018 wilde doen, maar na intern gemor nog 6 maanden uitstel gaf. De Amerikanen hebben toen 1) direct de YPG gewaarschuwd (die dus ook niet verrast kunnen zijn), 2) geprobeerd om de golfstaten te overtuigen om het Amerikaanse gat in SyriŽ op te vullen met Arabische soldaten (de Golfstaten gingen met tegenzin akkoord, maar omdat de YPG dit niet zag zitten en de Amerikanen er eigenlijk ook weinig vertrouwen in hadden ging het plan uiteindelijk niet door) en 3) geprobeerd om een diplomatieke oplossing te vinden, maar Rusland en Turkije luisterden niet eens naar de Amerikaanse voorstellen ("We were latecomers, and no one was listening to us,” the senior State Department official said. “We were on the outside looking in. It was very frustrating.”)

Ik denk dat Bolton nu weer een diplomatieke oplossing zoekt. Hij zet hoog in om ergens in het midden toch tot een akkoordje te komen waarin TR accepteert om Iran enigszins te beteugelen en/of akkoord te gaan met een bufferzone tegen de YPG.

[..]

Ja, best wel. Het zou Trumps positie bemoeilijken, en misschien aanzetten om toch in SyriŽ te blijven.
Ik snap dat 'de Amerikanen' onder de vorige administraties veel met de YPG hadden en er waarde aan hechten deze te ondersteunen maar hoeveel heeft Trump daarmee? Ik krijg eerder de indruk dat Trump z'n blik nu volledig op de VS intern richt en z'n buitenlandpolitiek vooral uit veel spierballenvertoon en andere symboolpolitiek bestaat en dat andere zaken gewoon ge-unplugged worden.
pi_184248965
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:06 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik snap dat 'de Amerikanen' onder de vorige administraties veel met de YPG hadden en er waarde aan hechten deze te ondersteunen maar hoeveel heeft Trump daarmee? Ik krijg eerder de indruk dat Trump z'n blik nu volledig op de VS intern richt en z'n buitenlandpolitiek vooral uit veel spierballenvertoon en andere symboolpolitiek bestaat en dat andere zaken gewoon ge-unplugged worden.
Strump staat dan ook volledig in zijn uppie mbt het Syrische beleid van de Amerikanen. Vanuit geopolitieke belangen bekeken kunnen de Amerikanen teren op hun aanwezigheid aldaar. Als ze vertrekken, isbhet ook gedaan met hun invloed.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_184248977
quote:
11s.gif Op zondag 6 januari 2019 21:03 schreef BEFEM het volgende:
Wie denkt er dat er rondom het bezoek van Bolton aan Turkije nog wat naar buiten komt oveer Khashoggi?
Jij
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.