abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_183460790
registreer om deze reclame te verbergen
EPO.jpg

laatste update 17/08/2015

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

AOD9604 (Lipotropin) Vetverbander is gebaseerd op een stuk van de menselijke molecule van het de groeihormoon. Dit hormoon, dat natuurlijk in het lichaam voorkomt en dat vet metabolisme bevordert, wordt onderdrukt in het lichaam.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

FG-4592 (zuurstof in een pil) is bedoeld voor mensen die een tekort hebben aan rode bloedlichaampjes, zoals mensen met nierproblemen. Het middel stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes en werkt dus als epo, maar dan in pilvorm. Het is dus makkelijker toe te dienen dan epo zelf, dat werkt met een spuit."
FG-4592 alleen beschikbaar voor deelnemers aan klinische proeven. Het geneesmiddel bevindt zich in de laatste testfase, maar is nog niet goedgekeurd voor de markt. Toch kan het al op verschillende websites besteld worden, als de koper tenminste kan laten zien dat hij onderzoeker is.

Mechano groeifactor (Mechano Growth Factor) (MGF) is een variant van de spier insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) die op strikte lichaamsbeweging en spierschade. Structureel anders dan andere groeifactoren, zoals IGF-1, dat wordt gesynthetiseerd door de lever, MGF gaat spiervezels skeletspier weefsel te herstellen en voorkomt beschadigde cellen sterven af. Het voegt stamcellen in de spier en wordt geactiveerd door een puls van stimulatie na spierweefsel belangrijke mechanische belasting ondergaan. Genen voor MGF getranscribeerd in mindere mate het ouder daarom spiermassa afneemt bij ouderen en bepaalde ziekten ook interfereren met de productie ervan

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
https://vimeo.com/101032213
51a740b816.jpg

CjxoeCdUoAEUauv.jpg
pi_183460805
AQANpEY.jpg

Gewoon harder trainen. En de sfeer, zo fantastisch!

XFwi77v.jpg

Vader Verheijen (lol) had er ook al zo z'n ideeën over.

h6LGoOI.jpg

Ook nog wat wielrenners volgepropt bij Buckler en later bij het Tulip van Adrianus van der Poel.
  Redactie Sport vrijdag 30 november 2018 @ 17:36:27 #3
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_183460935
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 13:01 schreef Idisrom het volgende:

[..]

De Telegraaf meldt tot nu toe nog niks over deze affaire. Ik ga eerst de "Andere tijden' op televisie maar even afwachten.
https://nos.nl/video/2261(...)doofpot-gestopt.html
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Redactie Sport vrijdag 30 november 2018 @ 18:07:45 #4
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_183461490
registreer om deze reclame te verbergen
Je gaat bijna hopen dat die stalen 30 jaar geleden al zijn gevonden en alsnog getest zijn. Dat ze bij het vervolg daar de uitslag van krijgen _O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_183462342
quote:
De UCI heeft Miguel Ubeto voor twee jaar geschorst. Reden voor de uitsluiting van de 42-jarige Venezolaan, die enkele jaren geleden korte tijd bij de profs reed en meermaals nationaal kampioen van zijn land werd, is ‘het gebruik van verboden methoden en/of verboden substanties’.

Ubeto koerste het grootste deel van zijn carrière in Zuid-Amerika, maar ook in Europa heeft hij zijn sporen liggen. Zo tekende hij voor 2012 een contract bij Androni Giocattoli-Venezuela, om vervolgens in 2013 erop in de kleuren van Lampre-Merida te rijden.

Dat seizoen testte hij echter al eens positief, namelijk op het verboden middel GW1516 – een middel dat bekendstaat als zeer kankerverwekkend. Hij kreeg twee jaar schorsing door de antidopingfederatie in Venezuela, maar de UCI reduceerde de schorsing tot veertien maanden.

Goud op Pan-Amerikaanse Spelen
Ubeto keerde terug en pakte in 2015 goud op de Pan-Amerikaanse Spelen, nadat hij er de snelste was van een kopgroep van vier renners. Dit jaar was hij nog actief in de Ronde van Venezuela, waarin hij een etappe won en veertiende eindigde in het algemeen klassement.
pi_183462757
https://nos.nl/artikel/22(...)sers-beschadigd.html

Ab heeft niks gezien, dus was het er niet.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Redactie Sport vrijdag 30 november 2018 @ 19:33:54 #7
164004 crew  TargaFlorio
pi_183463186
registreer om deze reclame te verbergen
Niemand heeft iets gezien, gewoon doorlopen mensen.

:') :')
  Redactie Sport vrijdag 30 november 2018 @ 19:46:24 #8
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_183463504
Goede kritiek van Matthijs #dwdd op onderzoek schaatsen/doping: Spannend verhaal, geen bewijzen. Als dit de baanbrekende doping onthullingen zijn ih schaatsen...

Was getekend; Mark T
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_183463976
Straks een item hierover bij Pauw met Mark Stuitert.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  vrijdag 30 november 2018 @ 20:21:01 #10
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_183464436
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:05 schreef superniger het volgende:
Straks een item hierover bij Pauw met Mark Stuitert.
Tuitert, de koning van het pieken. _O_
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
  vrijdag 30 november 2018 @ 21:17:26 #11
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_183466049
Die kaak van Van Gennip :D
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow">Afleidingsmanoeuvre</a>
pi_183466376
Die dokter is gewoon omgekocht door DDR-trainer Rainer Mund. Die had zijn dames de verkeerde pillen gegeven, waardoor ze de verkeerde kant opschaatsten. Levensgevaarlijk natuurlijk. Om schorsing te voorkomen, heeft-ie met communistisch partijgeld gewoon die Pluijmers omgekocht.
Eerst moest Pluijmers het kistje ophalen, dan de flesjes leegdrinken en vervolgens het resterende zaakje de Waal inkeilen. Geen wonder dat die gast een beetje misselijk werd.
Klaar als een klontje, wat mij betreft.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
pi_183467933
Die gozer van de Volkskrant gaat lekker verder. Ook in het moderne schaatsenrijden. Kijken of daar wat uitkomt m.b.t. attesten voor schildklierhormoonkuurtjes.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
pi_183468197
Toen ik die fles champagne langs zag komen dacht ik dat dit manier was om Ria Visser mee te lokken naar je hotelkamer.
pi_183468311
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 22:32 schreef Fietsertje70 het volgende:
Toen ik die fles champagne langs zag komen dacht ik dat dit manier was om Ria Visser mee te lokken naar je hotelkamer.
Nee, dat was 5 jaar eerder. :)
Toen was Ria nog maar 18 en was ranja voldoende.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
pi_183468538
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:17 schreef marcodej het volgende:
https://nos.nl/artikel/22(...)sers-beschadigd.html

Ab heeft niks gezien, dus was het er niet.
Die zat natuurlijk in de wachtkamer bij Karsten, dan krijg je niet mee wat er buiten allemaal nog gebeurd.
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 20:21 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Tuitert, de koning van het pieken. _O_
Enkelvoud 'piek' is voldoende om Tuiterts carriere te duiden.
Die reed overigens op KinderBueno's.
pi_183472037
EricrGod _O_

Die krantenartikelen zijn echt grandioos genot.
Jack does it in real time...
  zaterdag 1 december 2018 @ 07:50:33 #18
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_183472080
Heeft verveld lulletje wennemars al wat gezegd ?
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 1 december 2018 @ 13:51:18 #19
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_183476125
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 19:46 schreef franklop het volgende:
Goede kritiek van Matthijs #dwdd op onderzoek schaatsen/doping: Spannend verhaal, geen bewijzen. Als dit de baanbrekende doping onthullingen zijn ih schaatsen...

Was getekend; Mark T
Volkskrant is met nog veel meer bezig vertelden ze vrijdag op Radio1, ze zijn al een tijdje bezig met het onderwerp schaatsen en doping. Dit is pas het eerste verhaal.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_183476294
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 december 2018 13:51 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Volkskrant is met nog veel meer bezig vertelden ze vrijdag op Radio1, ze zijn al een tijdje bezig met het onderwerp schaatsen en doping. Dit is pas het eerste verhaal.
Hard
pi_183476860
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 07:37 schreef DeeBee het volgende:
EricrGod _O_

Die krantenartikelen zijn echt grandioos genot.
Dan is het ook wel leuk om te zien hoe van Gennip het zelf zag in 1985

FIKOQ31.jpg

tTHpD27.jpg

De kern is het woordje 'nog', net zoals Visser sloot ze gebruik dus niet uit in 1985. Grote kans overigens dat ze toen al tjokvol doping zaten. DDR gaf je geen partij op alleen wat voeding en groenten.

En dan nog even de coach (Kloosterboer) zelf aan het woord in dat jaar:

CeiQdWN.jpg

Dan heb je er dus drie (Visser, van Gennip en Kloosterboer) die in 1985 gebruik niet uitsloten en een arts die banden heeft met de farmaceutische industrie en een expert is op het gebied van hormonale middelen.


Wat in 1986 leidde tot dit pareltje als column van Jacob Nederlof

VCKzxKU.jpg

huauxBa.jpg


En omdat het zo leuk is, uit 1984 met Harm Kuipers aan het woord

sSBnFX9.jpg

[ Bericht 9% gewijzigd door Ericr op 01-12-2018 17:17:55 ]
pi_183478744
Ericr ^O^ ^O^ Fantastisch dat je al die oude krantenstukken opduikelt. De meeste stukken van mij zijn vijf tot zeven jaar ouder, toen ik vrij fanatiek aan het knippen en plakken was.

Maar toch, Yvonne aan de doping, dat wil er bij mij nog steeds niet in.
pi_183480116
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 14:41 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan is het ook wel leuk om te zien hoe van Gennip het zelf zag in 1985

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De kern is het woordje 'nog', net zoals Visser sloot ze gebruik dus niet uit in 1985. Grote kans overigens dat ze toen al tjokvol doping zaten. DDR gaf je geen partij op alleen wat voeding en groenten.

En dan nog even de coach (Kloosterboer) zelf aan het woord in dat jaar:

[ afbeelding ]

Dan heb je er dus drie (Visser, van Gennip en Kloosterboer) die in 1985 gebruik niet uitsloten en een arts die banden heeft met de farmaceutische industrie en een expert is op het gebied van hormonale middelen.

Wat in 1986 leidde tot dit pareltje als column van Jacob Nederlof

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En omdat het zo leuk is, uit 1984 met Harm Kuipers aan het woord

[ afbeelding ]
Harm kuipers, EPO werkt niet :')
  zondag 2 december 2018 @ 15:01:36 #24
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_183494654
Aandacht voor het EK Schaatsen voor vrouwen in 1985, waar de Nederlandse dames een opmerkelijke opleving lieten zien na de desastreus verlopen Winterspelen van Sarajevo (1984).

https://www.uitzendinggem(...)re_Tijden_Sport.html
pi_183495336
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 07:50 schreef kikoooooo het volgende:
Heeft verveld lulletje wennemars al wat gezegd ?
Ja, In Bureau Sport op Radio 1 vrijdagmiddag.ongeveer 13:40 uur
  zondag 2 december 2018 @ 15:52:25 #26
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_183495876
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 15:26 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Ja, In Bureau Sport op Radio 1 vrijdagmiddag.ongeveer 13:40 uur
Conclusie? Want ik kan echt niet langer dan 20 seconden naar die lul luisteren.
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
pi_183496355
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 15:52 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Conclusie? Want ik kan echt niet langer dan 20 seconden naar die lul luisteren.
Erben heeft zelf er nooit wat mee te maken gehad, volgens hem.
En inderdaad, dat programma is verschrikkelijk, voornamelijk door die Erik Dijkstra.
  zondag 2 december 2018 @ 16:39:32 #28
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_183497117
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:09 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Erben heeft zelf er nooit wat mee te maken gehad, volgens hem.
En inderdaad, dat programma is verschrikkelijk, voornamelijk door die Erik Dijkstra.
O dat is ook een lul. Maar Erben Wennemars waar dan ook kan ik niet uitstaan.
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
pi_183497163
9P6NfIA.jpg

Uit 1992, toen de moraal al iets wat veranderd t.o.v. de jaren 70 en 80. Het gebruik natuurlijk niet, dat waren de begindagen van het grootschalige EPO-gebruik.

Kuipers die dus moedwillig mensen door verwees naar dopingdokter Karsten en Pluymers die precies weet waar Abraham de mosterd haalt. Om met van Gennip te spreken, laten we vooral niet hypocriet gaan doen in 2018.
pi_183497414
IDTtSz3.jpg

Uit de mond van de Chef de Mission in 1984 op zowel winter en zomerspelen.Tjeerd Greidanus. Drie keer raden in welke tak hij hoogleraar was? Het begint met een f, de term die Kuipers ook graag aanhoudt voor het gebruik van doping.
  zondag 2 december 2018 @ 17:04:55 #31
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_183497534
Ericrgod
  zondag 2 december 2018 @ 17:25:51 #32
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_183497896
In de jaren 80 en begin 90 waren er inderdaad heel veel genuanceerde geluiden over dopinggebruik. De gevreesde dopingjager Donike werd regelmatig weggehoond als zwart-witkijker.

Het gelazer met Epo - eerst in het Italiaanse wielrennen, waardoor subtoppers lachend uit het wiel werden gereden door nobody's, en later in het Armstrong-tijdperk - heeft deze nuances weer grotendeels weggevaagd. Ook het doorlopende bedrog in de atletiek werd velen een doorn in het oog. Plus uiteraard de nodige gezondheidsrisico's.

Nu ben je een zware crimineel als je maar iets hebt gebruikt (al dan niet bewust), en worden figuren als oud-hockeyer Jacques Brinkman (geef doping op een gereguleerde manier vrij) volledig stijf gescholden.

Het kan verkeren.
Maar 'schoon' wordt de (top)sport nooit. Of je nu genuanceerd of keihard straft.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  zondag 2 december 2018 @ 18:09:02 #33
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_183498782
Beroemde mini-docu over de Tour de France 1962, door de beroemde filmmaker Louis Malle. In wezen al (gedeeltelijk) in de 'moderne' tijd, maar voor wie het wielrennen nu volgt... zie de verschillen.


Vanaf 10:44 een aantal minuten over doping (waarop toen nog niet gecontroleerd werd), met o.a. de avonturen van nummer 20, Giuseppe Zorzi. Dit soort grappen gebeurde toen zowat ieder jaar. In 1955 bijvoorbeeld ontsnapte Jean Malléjac (een zeer goed renner) in de bakoven op de Mont Ventoux aan de dood, en ging in dezelfde etappe Ferdi Kübler (winnaar Tour 1950), in de hitte volledig van de wereld geraakt door de pillen, een heel eind spookrijden. Renners kregen in die tijd amfetaminen, pijnstillers en drank van kwakzalvers, verzorgers en mécaniciens, en anders zorgden ze er zelf wel voor dat ze iets te pakken kregen als ze er volledig door zaten.
Pas toen Simpson in 1967 van z'n fiets viel en niet meer opstond, met een flinke vracht aan amfetaminen en drank in z'n lijf, kwam het integrale besef dat er iets moest veranderen. Ook in andere sporten.
In de jaren 80 kwam steeds meer de gedachte dat doping, mits onder streng medisch toezicht, moest worden toegestaan. Anders zou in veel sporten alleen nog maar communnistisch feestgedruis te horen blijven. Veel anderen bleven daar echter anders over denken. En niet zonder reden. Sommige (oud-)sporters sloten zich daarbij aan, bijv. David Millar en Thomas Dekker.

Nota bene: zelf ben ik tegen doping. Ook al kun je niet iedereen te pakken krijgen, het boeit me niet. Je kunt ook niet iedere verkeersovertreder of inbreker te pakken krijgen. Maar je kunt er wel naar blijven streven.
Gewoon heel hard trainen, zeg ik altijd maar. En als het een dag dan niet gaat, dan neem je maar gas terug. De sterkste/snelste/beste verdient te winnen. Mocht dat ten koste gaan van nieuwe records: tough shit. Ik zit er niet mee.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  zondag 2 december 2018 @ 19:25:30 #34
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_183500677
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 18:09 schreef Toby56 het volgende:
Beroemde mini-docu over de Tour de France 1962, door de beroemde filmmaker Louis Malle. In wezen al (gedeeltelijk) in de 'moderne' tijd, maar voor wie het wielrennen nu volgt... zie de verschillen.


Vanaf 10:44 een aantal minuten over doping (waarop toen nog niet gecontroleerd werd), met o.a. de avonturen van nummer 20, Giuseppe Zorzi. Dit soort grappen gebeurde toen zowat ieder jaar. In 1955 bijvoorbeeld ontsnapte Jean Malléjac (een zeer goed renner) in de bakoven op de Mont Ventoux aan de dood, en ging in dezelfde etappe Ferdi Kübler (winnaar Tour 1950), in de hitte volledig van de wereld geraakt door de pillen, een heel eind spookrijden. Renners kregen in die tijd amfetaminen, pijnstillers en drank van kwakzalvers, verzorgers en mécaniciens, en anders zorgden ze er zelf wel voor dat ze iets te pakken kregen als ze er volledig door zaten.
Pas toen Simpson in 1967 van z'n fiets viel en niet meer opstond, met een flinke vracht aan amfetaminen en drank in z'n lijf, kwam het integrale besef dat er iets moest veranderen. Ook in andere sporten.
In de jaren 80 kwam steeds meer de gedachte dat doping, mits onder streng medisch toezicht, moest worden toegestaan. Anders zou in veel sporten alleen nog maar communnistisch feestgedruis te horen blijven. Veel anderen bleven daar echter anders over denken. En niet zonder reden. Sommige (oud-)sporters sloten zich daarbij aan, bijv. David Millar en Thomas Dekker.

Nota bene: zelf ben ik tegen doping. Ook al kun je niet iedereen te pakken krijgen, het boeit me niet. Je kunt ook niet iedere verkeersovertreder of inbreker te pakken krijgen. Maar je kunt er wel naar blijven streven.
Gewoon heel hard trainen, zeg ik altijd maar. En als het een dag dan niet gaat, dan neem je maar gas terug. De sterkste/snelste/beste verdient te winnen. Mocht dat ten koste gaan van nieuwe records: tough shit. Ik zit er niet mee.
Ongetwijfeld is het meest effectieve middel tegen doping nog de schrik dat je, zelfs als je de controlemiddelen van jouw tijd te slim af was, je hoe dan ook nog tegen de lamp kan lopen. Dat die twee Nederlandse schaatsters nu voor de camera gehaald worden om uitleg te verschaffen is mooi werk. Het zal de schaatsers van morgen alleen maar méér doen nadenken voor ze al dan niet beslissen te gebruiken ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_183501175
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:55 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Uit de mond van de Chef de Mission in 1984 op zowel winter en zomerspelen.Tjeerd Greidanus. Drie keer raden in welke tak hij hoogleraar was? Het begint met een f, de term die Kuipers ook graag aanhoudt voor het gebruik van doping.
Heb jij zo´n uitgebreid krantenarchief?
pi_183501240
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 19:46 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Heb jij zo´n uitgebreid krantenarchief?
Nee dat is via Delpher. Koninklijke bibliotheek archief. Mooie bron ook al mist het nogal wat kranten. Zou het Haagsche courant archief er wel in willen vinden. Zeker in de jaren 80 een goede sport redactie
pi_183501298
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 16:41 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

Uit 1992, toen de moraal al iets wat veranderd t.o.v. de jaren 70 en 80. Het gebruik natuurlijk niet, dat waren de begindagen van het grootschalige EPO-gebruik.

Kuipers die dus moedwillig mensen door verwees naar dopingdokter Karsten en Pluymers die precies weet waar Abraham de mosterd haalt. Om met van Gennip te spreken, laten we vooral niet hypocriet gaan doen in 2018.
Dit stuk kan niet genoeg uitvergroten om het te kunne lezen.

Oh ja, toch wel. mijn beeldscherm op 150% zetten :s)
Hartelijk dank voor deze stukken, Ericr ^O^
  zondag 2 december 2018 @ 19:55:07 #38
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_183501380
quote:
1s.gif Op zondag 2 december 2018 19:49 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nee dat is via Delpher. Koninklijke bibliotheek archief. Mooie bron ook al mist het nogal wat kranten. Zou het Haagsche courant archief er wel in willen vinden. Zeker in de jaren 80 een goede sport redactie
Over dit onderwerp (en vele andere onderwerpen ook, trouwens) stonden eveneens goede artikelen in het toenmalige maandblad Sport International. Veel lezenswaardige achtergrondartikelen over zowat alle sporten. Helaas begin deze eeuw ter ziele gegaan. Heb het nog niet gecheckt, maar misschien is daar in de KB ook nog een archiefje van...
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  zondag 2 december 2018 @ 19:55:41 #39
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_183501393
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 december 2018 14:41 schreef Ericr het volgende:

[..]

Dan is het ook wel leuk om te zien hoe van Gennip het zelf zag in 1985

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

De kern is het woordje 'nog', net zoals Visser sloot ze gebruik dus niet uit in 1985. Grote kans overigens dat ze toen al tjokvol doping zaten. DDR gaf je geen partij op alleen wat voeding en groenten.

En dan nog even de coach (Kloosterboer) zelf aan het woord in dat jaar:

[ afbeelding ]

Dan heb je er dus drie (Visser, van Gennip en Kloosterboer) die in 1985 gebruik niet uitsloten en een arts die banden heeft met de farmaceutische industrie en een expert is op het gebied van hormonale middelen.

Wat in 1986 leidde tot dit pareltje als column van Jacob Nederlof

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

En omdat het zo leuk is, uit 1984 met Harm Kuipers aan het woord

[ afbeelding ]
Echt geweldig dit.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_183506496
aBqoxcK.jpg

De mores uit die tijd (1980). Overigens ook nog een leuk artikel gevonden uit die tijd waar talent Eric de Bruin naar de DDR werd gestuurd maar dat was een foutje van de bond. Bleek het toch een West-Duitse coach te zijn waar hij terecht kwam.
  zondag 2 december 2018 @ 23:30:55 #41
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_183506588
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 23:23 schreef Ericr het volgende:
[ afbeelding ]

De mores uit die tijd (1980). Overigens ook nog een leuk artikel gevonden uit die tijd waar talent Eric de Bruin naar de DDR werd gestuurd maar dat was een foutje van de bond. Bleek het toch een West-Duitse coach te zijn waar hij terecht kwam.
Het was een frustrerende tijd voor veel Westerse sporters en atleten.
Maar degenen die er slechts mondjesmaat of helemaal niet van snoepten zijn misschien toch gezonder en gelukkiger geworden/gebleven. Met name bij de dames. Als ik me niet vergis, waren enkele Oostduitse atletes na hun carrière genoodzaakt zich om te laten bouwen. Ze zaten inmiddels volledig onder de haren, hun lijf zat propvol testosteron en andere mannelijke hormonen. Een weg terug naar vrouwelijkheid was er niet meer.
Om depressief van te worden, zoals die communistische hufters met hun eigen sporttalenten omsprongen.
Sochi 2014 heeft helaas aangetoond dat ze er verdomd weinig van hebben geleerd.
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  zondag 2 december 2018 @ 23:32:26 #42
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_183506604
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 19:25 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ongetwijfeld is het meest effectieve middel tegen doping nog de schrik dat je, zelfs als je de controlemiddelen van jouw tijd te slim af was, je hoe dan ook nog tegen de lamp kan lopen. Dat die twee Nederlandse schaatsters nu voor de camera gehaald worden om uitleg te verschaffen is mooi werk. Het zal de schaatsers van morgen alleen maar méér doen nadenken voor ze al dan niet beslissen te gebruiken ...
ik vind het knap dat ze nog antwoord geven 30 jaar na dato, ik zou echt niks meer weten van 30 jaar geleden.
  zondag 2 december 2018 @ 23:34:10 #43
427674 Toby56
Carpe Diem
pi_183506622
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 23:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vind het knap dat ze nog antwoord geven 30 jaar na dato, ik zou echt niks meer weten van 30 jaar geleden.
Door welke doping is dat veroorzaakt? 8)7
"Er is iets geks aan de hand met liefde die net buiten ons bereik ligt [...]" (www . happinez . nl)
  zondag 2 december 2018 @ 23:59:14 #44
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_183506875
Heb die uitzending van ATS ook gezien nu. Die reactie van Van Gennip _O-

Lekker ook dat iedereen ooit wel een keer met vingers heeft durven wijzen en ze daar vervolgens gewoon weer op terugkomen :D
pi_183513896
Mannen, wat een heerlijk deeltje in een fantastische reeks. Genieten die krantenknipsels.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  maandag 3 december 2018 @ 19:15:56 #46
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183519209
Van Gennip vanavond ook nog bij Pauw
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 3 december 2018 @ 19:43:14 #47
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_183519857
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 23:32 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik vind het knap dat ze nog antwoord geven 30 jaar na dato, ik zou echt niks meer weten van 30 jaar geleden.
Logisch, jij bent pas vijfentwintig
pi_183525257
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
pi_183525350
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 19:43 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Logisch, jij bent pas vijfentwintig
oh, ouwe opa in de comments
pi_183525361
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:39 schreef Remzz het volgende:
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
ze zag er ook vertiefd uit, bij andere tijden alsof ze 3 scheidingen achter de rug had.
https://www.npostart.nl/live/npo-1
  Redactie Sport maandag 3 december 2018 @ 23:57:06 #51
164004 crew  TargaFlorio
pi_183525478
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:39 schreef Remzz het volgende:
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
Op wie?
pi_183525895
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:57 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Op wie?
Op die Andere Tijden sport aflevering van zondag. Te eenzijdig en veel dingen onbelicht volgens haar. Ik vond nu niet dat ze ergens echt een punt had. Ze praate vooral veel, snel en boos.
  dinsdag 4 december 2018 @ 01:04:08 #53
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_183526249
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 00:27 schreef Remzz het volgende:

[..]

Op die Andere Tijden sport aflevering van zondag. Te eenzijdig en veel dingen onbelicht volgens haar. Ik vond nu niet dat ze ergens echt een punt had. Ze praate vooral veel, snel en boos.
Die zit in paniekmodus

Genot.
pi_183527918
Van Gennip : 'We zijn nooit positief bevonden'. Altijd een goed argument.

Hein Vergeer werd volgens haar in 1984 wereldkampioen, ook een beetje dement aan het worden door al die Andriol.

[ Bericht 45% gewijzigd door Ericr op 04-12-2018 09:19:01 ]
pi_183528510
Nooit positief genot. Lance vindt dit leuk.
Jack does it in real time...
  dinsdag 4 december 2018 @ 14:02:59 #56
14505 OProg
A Life in Music
pi_183531473
Advertentie uit de telegraaf van 8-10-1992. Ik vraag me af wat hier precies in stond. :o

2mdp9at.png
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_183533776
quote:
0s.gif Op maandag 3 december 2018 23:39 schreef Remzz het volgende:
Yvonne van Gennip was goed boos net bij Pauw.
https://pauw.bnnvara.nl/media/581676

[ Bericht 1% gewijzigd door THEFXR op 04-12-2018 17:18:11 ]
  dinsdag 4 december 2018 @ 19:02:03 #58
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_183535781
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 09:06 schreef Ericr het volgende:
Van Gennip : 'We zijn nooit positief bevonden'. Altijd een goed argument.

Hein Vergeer werd volgens haar in 1984 wereldkampioen, ook een beetje dement aan het worden door al die Andriol.
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 09:06 schreef Ericr het volgende:
Van Gennip : 'We zijn nooit positief bevonden'. Altijd een goed argument.

Hein Vergeer werd volgens haar in 1984 wereldkampioen, ook een beetje dement aan het worden door al die Andriol.
Tjah, als je plasjes verdwijnen is het nogal moeilijk ze positief te testen natuurlijk ...

Wat mij wel opvalt is dat de wielrenners uit de jaren '70 en '80 en zelfs '90 ondertussen allang hun dopinggebruik niet meer ontkennen, maar bij veel andere sporten ligt dat toch nog moeilijker blijkbaar ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  Redactie Sport dinsdag 4 december 2018 @ 20:06:00 #59
164004 crew  TargaFlorio
pi_183537476
Ik las daar gisteren nog een column over van Nynke de Jong. Schaatsen is heilig in Nederland. Beschuldigen van Oost-Duitsers en Russen is geen probleem maar Nederlandse schaatsers zijn van de Hollandse pot en gebruiken geen doping. Bovendien is schaatsen een technische sport.
pi_183539442
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 19:02 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

[..]

Tjah, als je plasjes verdwijnen is het nogal moeilijk ze positief te testen natuurlijk ...

Wat mij wel opvalt is dat de wielrenners uit de jaren '70 en '80 en zelfs '90 ondertussen allang hun dopinggebruik niet meer ontkennen, maar bij veel andere sporten ligt dat toch nog moeilijker blijkbaar ...
Wx4VfZA.jpg

Alleen waren dat dan wel sporters die in de jaren massaal journalisten boycotten als er iets onwelgevalligs over hun werd gezegd. Daar wist Theo Koomen alles van. Dat boek heb ik overigens nog ergens liggen, Eerder grappig dan heel serieus te nemen maar de renners waren er wel totaal door over de zeik.
pi_183547344
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 20:06 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik las daar gisteren nog een column over van Nynke de Jong. Schaatsen is heilig in Nederland. Beschuldigen van Oost-Duitsers en Russen is geen probleem maar Nederlandse schaatsers zijn van de Hollandse pot en gebruiken geen doping. Bovendien is schaatsen een technische sport.
Linkje:
https://www.gelderlander.(...)t-te-maken~a7999394/
Want ik heb destijds besloten, dat ik de harde weg ontwijk.
Dus blijf ik lopen door de sloten, het liefst in zeven tegelijk.
BZB - Zeven Sloten
pi_183547500
geen bewijs, klaar punt uit
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
pi_183549715
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 20:06 schreef TargaFlorio het volgende:
Ik las daar gisteren nog een column over van Nynke de Jong. Schaatsen is heilig in Nederland. Beschuldigen van Oost-Duitsers en Russen is geen probleem maar Nederlandse schaatsers zijn van de Hollandse pot en gebruiken geen doping. Bovendien is schaatsen een technische sport.
De opwaartse bias wat betreft Nederlanders vind je in elke sport wel terug. Kijk hoe Froome en Dumoulin beoordeeld worden bij vergelijkbare prestaties, fysiek / gewichtsverlies, gebruik salbutamol.
pi_183550062
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 14:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De opwaartse bias wat betreft Nederlanders vind je in elke sport wel terug. Kijk hoe Froome en Dumoulin beoordeeld worden bij vergelijkbare prestaties, fysiek / gewichtsverlies, gebruik salbutamol.
Deels eens, al rijdt a) Froome bij een verdache(re) ploeg en b) heeft Froome toch altijd een merkwaardige versnelling in huis; Dumoulin rijdt veel gelijkmatiger.

Verder begeeft elke topsporter zich wel rond de grens van het toelaatbare.
pi_183552480
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 14:27 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

De opwaartse bias wat betreft Nederlanders vind je in elke sport wel terug. Kijk hoe Froome en Dumoulin beoordeeld worden bij vergelijkbare prestaties, fysiek / gewichtsverlies, gebruik salbutamol.
Dat klopt, maar in het schaatsen (en voetbal) is deze wel groter.

Bovendien is in een sport waarvan de helft van de (profesionele) beoefenaars uit Nederland komt, het effect van de opwaartse bias van een grotere invloed op de sportcultuur.

Dat Dumoulin anders dan Froome beoordeeld wordt, heeft met meer te maken dan de nationaliteit. Dumoulin heeft zich op zijn prestaties na, nog nooit verdacht gemaakt, Froome wel behoorlijk.
pi_183552590
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:12 schreef papert het volgende:

[..]

Dat klopt, maar in het schaatsen (en voetbal) is deze wel groter.

Bovendien is in een sport waarvan de helft van de (profesionele) beoefenaars uit Nederland komt, het effect van de opwaartse bias van een grotere invloed op de sportcultuur.

Dat Dumoulin anders dan Froome beoordeeld wordt, heeft met meer te maken dan de nationaliteit. Dumoulin heeft zich op zijn prestaties na, nog nooit verdacht gemaakt, Froome wel behoorlijk.
Nouja, Dumoulin heeft gezegd dat hij ook salbutamol geprobeerd heeft, maar daarmee stopte toen het geen prestatiebevorderende uitwerking had.

Denk dat het verschil tussen voetbal en wielrennen meer in het verschil tussen het beoordelen van de sporten zit. Over voetbal wordt gewoon gedacht dat er nauwelijks gebruikt wordt, ongeacht de nationaliteit. Dat moet ook wel de denkwijze zijn in Nederland, want als er historisch gezien na Spanje een land verdacht is, is het wel Nederland.
pi_183552801
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:19 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nouja, Dumoulin heeft gezegd dat hij ook salbutamol geprobeerd heeft, maar daarmee stopte toen het geen prestatiebevorderende uitwerking had.

Denk dat het verschil tussen voetbal en wielrennen meer in het verschil tussen het beoordelen van de sporten zit. Over voetbal wordt gewoon gedacht dat er nauwelijks gebruikt wordt, ongeacht de nationaliteit. Dat moet ook wel de denkwijze zijn in Nederland, want als er historisch gezien na Spanje een land verdacht is, is het wel Nederland.
Over voetbal ben ik het helemaal eens.
Ik volg veel wielrennen, maar die Salbutamol uitspraak van Dumoulin verbaast me. Had hij er een attest voor? Wanneer/waar gaf hij dat toe?
pi_183555280
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:29 schreef papert het volgende:

[..]

Over voetbal ben ik het helemaal eens.
Ik volg veel wielrennen, maar die Salbutamol uitspraak van Dumoulin verbaast me. Had hij er een attest voor? Wanneer/waar gaf hij dat toe?
https://www.trouw.nl/home(...)outineerd-~a8a40f5f/
pi_183556648
quote:
Bedankt voor de link. Het staat er achterloos in een bijzin. Terwijl de rest van het artikel meer een tendens heeft dat hij er ver van blijft. Als lezer/liefhebber zou ik het juist fijn vinden als daar is wat vaker naar wordt doorgevraagd. Er zijn helaas maar weinig journalisten die niet bang zijn uit de gunst van de sporter te vallen.

Nu staat af en toe een puffer gebruiken totaal niet in de verhouding met de bloedwaarden van Froome (ik dacht vergelijkbaar met het gebruik van 100/meer puffers) , maar ik zou het ook hij Dumoulin fijner vinden als in het/een artikel meer zou staan over zijn beweegredenen, hoeveel je mag gebruiken zonder attest, hoeveel met attest enz.
pi_183558301
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 20:38 schreef papert het volgende:

[..]

Bedankt voor de link. Het staat er achterloos in een bijzin. Terwijl de rest van het artikel meer een tendens heeft dat hij er ver van blijft. Als lezer/liefhebber zou ik het juist fijn vinden als daar is wat vaker naar wordt doorgevraagd. Er zijn helaas maar weinig journalisten die niet bang zijn uit de gunst van de sporter te vallen.

Nu staat af en toe een puffer gebruiken totaal niet in de verhouding met de bloedwaarden van Froome (ik dacht vergelijkbaar met het gebruik van 100/meer puffers) , maar ik zou het ook hij Dumoulin fijner vinden als in het/een artikel meer zou staan over zijn beweegredenen, hoeveel je mag gebruiken zonder attest, hoeveel met attest enz.
Ja precies, het is niet dat Dumoulin hier meteen om moet worden afgeschoten, maar het feit dat niemand kritische vragen stelt is wel typerend.
pi_183600702
Winnares van Olympisch en WK zilver snelwandelen, Lupita Gonzalez, positief, lol.

Constant valsspelen qua techniek is blijkbaar niet genoeg, maar jezelf ook nog doperen... :')
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 8 december 2018 @ 08:41:08 #72
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183600838
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:03 schreef DeeBee het volgende:
Winnares van Olympisch en WK zilver snelwandelen, Lupita Gonzalez, positief, lol.

Constant valsspelen qua techniek is blijkbaar niet genoeg, maar jezelf ook nog doperen... :')
Als ze dat had gedaan had ze niet beide wedstrijden gefinished he slimmerik.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 8 december 2018 @ 08:50:19 #73
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183600877
*Sample was taken on October 17th by the National Antidoping Committee, as a surprise test asked by WADA.

*Both, Mexican NOC and Athletics Federation were notified of a positive result some days later, tough the information was not made public until November 16th.

*The athlete's defense team is alleging that the positive was due to consumption of tainted meat, as the prohibited substance is known to be used by Mexican ranchers are known to use it to feed their cattle.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_183601113
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 17:19 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Nouja, Dumoulin heeft gezegd dat hij ook salbutamol geprobeerd heeft, maar daarmee stopte toen het geen prestatiebevorderende uitwerking had.

Denk dat het verschil tussen voetbal en wielrennen meer in het verschil tussen het beoordelen van de sporten zit. Over voetbal wordt gewoon gedacht dat er nauwelijks gebruikt wordt, ongeacht de nationaliteit. Dat moet ook wel de denkwijze zijn in Nederland, want als er historisch gezien na Spanje een land verdacht is, is het wel Nederland.
Hij zei: Gestopt omdat hij geen verbetering merkte..
prestatieverbetering is jouw subjectieve invulling. Kan hij bedoelt hebben, maar kan ook hooikoorts of astma hebben maar van de puffer niet merkbaar minder benauwd was/meer lucht had..
everyone's a critic...
even you ! !
pi_183602086
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 09:19 schreef the_critic het volgende:

[..]

Hij zei: Gestopt omdat hij geen verbetering merkte..
prestatieverbetering is jouw subjectieve invulling. Kan hij bedoelt hebben, maar kan ook hooikoorts of astma hebben maar van de puffer niet merkbaar minder benauwd was/meer lucht had..
Kan zijn dat hij met astma rondrijdt, daar niets van laat merken, niets tegen doet, en toch steeds beter wordt.

Daar kan je allerlei vraagtekens bij zetten natuurlijk, maar dat doet niemand dus blijft het gissen.
pi_183603154
quote:
10s.gif Op zaterdag 8 december 2018 08:41 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Als ze dat had gedaan had ze niet beide wedstrijden gefinished he slimmerik.
heywoodu triggered over snelwandelen, gras is groen.

Mexicaantjes met hun vlees excuus zijn overigens lachwekkend. Vrijbrief om dan maar van alles in je mik te douwen? Zou in Mexico gaan trainen als atleet...
Jack does it in real time...
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 8 december 2018 @ 11:54:55 #77
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_183603164
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 11:54 schreef DeeBee het volgende:

[..]

heywoodu triggered over snelwandelen, gras is groen.

Dat gaat nou eenmaal makkelijk als mensen dom doen en het hebben over het overtreden van regels zonder daarbij de regels in acht te nemen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_183825235
https://www.volkskrant.nl(...)-het-eerst~bad3c7b4/
https://nos.nl/artikel/22(...)sers-doping-aan.html
https://nos.nl/artikel/22(...)illetjes-gezien.html

quote:
Drie weken na het verhaal dat in de jaren 80 een koffertje met urinestalen van schaatssters Yvonne van Gennip en Ria Visser op raadselachtige wijze verdween uit het ziekenhuis in Nijmegen, is de schaatswereld opnieuw in verlegenheid gebracht. En opnieuw gaat het om een zaak uit de jaren 80.

De Volkskrant meldt dat twee voormalig profschaatsers doping aangeboden hebben gekregen van Rob Pluijmers, arts van schaatsbond KNSB. Een van die schaatsers is Jan Ykema, winnaar van olympisch zilver in 1988. De andere wil het liefst anoniem blijven.

'Nooit pilletjes gezien'
"Ik heb in de schaatsploeg nooit meegemaakt dat wij voorlichting kregen over doping. Ik heb ook nooit pilletjes gezien", reageert Ykema in het Radio 1 Journaal op NPO Radio 1.

"Had ik er meer van geweten dan was ik er wellicht vatbaar voor geweest in die tijd. Wij hadden begin jaren 80 een gigantische achterstand op de Russen en de Oost-Duitsers, die toen waarschijnlijk wel gebruikt hebben."

Ykema ontkent zelf ooit gebruik te hebben gemaakt van doping. De nu 55-jarige oud-schaatser wil juist naar buiten toe zo open mogelijk zijn.

"Als ik daar destijds op in was gegaan, was dit verhaal van mijn kant niet in de publiciteit gekomen. Ik doe aan waarheidsbevinding en hoop dat iedereen zijn verhaal gaat doen. Dan kom je er gauw genoeg achter wat de waarheid is geweest", aldus Ykema, die met terugwerkende kracht anders terugkijkt op de situatie van toen.

"Jaren later voel ik mij misschien nog wel de sufferd van de jaren 80. Want wie zijn nou de winnaars uit die tijd? Dat zijn de mensen die wel gebruikt hebben en die niet betrapt zijn. Ik heb het spul nooit gebruikt. Heb het ook niet gezien. Er was bij ons geen drugscultuur."

Jan Ykema ontkent dopinggebruik
De oud-schaatser reageert in het Radio 1 Journaal op NPO Radio 1 op het verhaal dat bondsarts Rob Pluijmers doping aan hem heeft aangeboden.

Bondsarts Pluijmers lijkt, wederom, de grote speelbal in het verhaal. Als schaatser had Ykema dan ook vaak met hem te maken. Doping kwam destijds enkele keren voor in gesprekken tussen beide heren.

"Één keer heeft Pluijmers tegen mij gezegd: 'Luister, je moet niet op eigen houtje klooien. Dat is gevaarlijk. Als je daarmee verder wil moet je je tot mij wenden'", aldus Ykema.

'Kreeg elke drie weken een spuit'
"Ik kreeg ook elke drie weken van Pluijmers een spuit. Dat was vitamine D en neurobion (een multi-vitamine, red.) en ik weet niet allemaal. Tuurlijk hebben wij gevraagd wat het was. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij iets heeft gegeven waar we zelf geen weet van hadden. "

Bang voor reacties uit de schaatswereld is Ykema niet. "Er zullen vast mensen nu zeggen: wat maak jij nou? Maar ik ben gewoon open en wil dat de waarheid boven water komt."
Uit de Volkskrantserie. Beetje jammer dat het weer om een jaren '80 verhaal gaat en dat het sterkste wat er nu geclaimd wordt, een 'aanbod' is. Dat die Pluijmers niet zuiver op de graad is, kwam al wel voort uit dat vorige stuk en dit gaat niet echt verder dan dat. Sterker nog, de schaatsers zelf hebben het aangegeven, anders was er uberhaupt geen verhaal geweest.
pi_183834023
Wel grappig dat voor Ykema blijkbaar openheid geven over anabolen gebruik moeilijker is dan praten over je iedere dag kapot snuiven.
pi_183834568
Toen ik die uitzending van andere tijden zag dacht ik eigenlijk ook aan Jantje Ykema en zijn medaille in Calgary. Die kwam toen toch ook best wel als een verrassing als ik het me nog allemaal goed herinner.
  woensdag 19 december 2018 @ 18:53:57 #81
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_183835088
Ykema nu op het Sportjournaal.
  woensdag 19 december 2018 @ 19:31:55 #82
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_183836448
Tosh Van der Sande betrapt op doping.

https://www.hln.be/sport/(...)aagse-gent~a32ad8fc/
pi_183836592
quote:
"Één keer heeft Pluijmers tegen mij gezegd: 'Luister, je moet niet op eigen houtje klooien. Dat is gevaarlijk. Als je daarmee verder wil moet je je tot mij wenden'", aldus Ykema.
slip of the tongue?
  woensdag 19 december 2018 @ 20:20:32 #84
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_183838244
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 19:31 schreef Van_Poppel het volgende:
Tosh Van der Sande betrapt op doping.

https://www.hln.be/sport/(...)aagse-gent~a32ad8fc/
:') Wanne sukkelaar.
  donderdag 20 december 2018 @ 13:03:10 #85
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183853085
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_183853143
Alweer zo'n laf astma-middeltje. Dat zijn tegenwoordig de grote dopingvondsten. Waar zijn de tijden van CERA, testosteron, etcetera. Dit is allemaal gerommel in de marginal gains.
pi_183853444
quote:
Waarschijnlijk waren de urinestalen vervuild. Zwemmen is een technische sport, daar gebruikt men geen doping.
pi_183853939
Hoe kan dit? Nederlanders gebruiken geen doping.
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_183855058
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:22 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Waarschijnlijk waren de urinestalen vervuild. Zwemmen is een technische sport, daar gebruikt men geen doping.
A&B staal positief, er komen 8 verschillen/fouten naar boven tussen A&B staal op de 100.000 testen
  Redactie Sport donderdag 20 december 2018 @ 15:03:19 #90
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_183855571
ah Toussaint was dus 'ziek'
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  donderdag 20 december 2018 @ 15:15:53 #91
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_183855809
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:22 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Waarschijnlijk waren de urinestalen vervuild. Zwemmen is een technische sport, daar gebruikt men geen doping.
Het is godverdomme geen wielrennen.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_183855942
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:15 schreef PirE het volgende:

[..]

Het is godverdomme geen wielrennen.
Precies! En wie anders beweert: pomp je kinderen maar vol met dianabol ipv ze op zwemles te doen, zullen we eens kijken of ze een beetje blijven drijven als ik ze de gracht in flikker.
pi_183856037
Ongeloofwaardig bericht, zwemmen is tenslotte een technische sport. Ik ga over tot de orde van de dag.
pi_183856111
quote:
Mij is hier op Fok! altijd verteld dat zwemmen geen dopingprobleem had, jeetje!

Wel leuk dat iedereen tegenwoordig voor de Sky-defense gaat: de autoriteiten moeten maar bewijzen dat ik het bewust genomen heb, ik weet niet hoe het in mijn lichaam is gekomen!

En 'toevallig' neemt iedereen legale stoffen of vergeten ze net voor die ene wedstrijd een uitzondering aan te vragen etc. :Z
Jack does it in real time...
pi_183857307
Ik had nog een mooie, is al weer een tijd geleden dat een Belg positief was.

Team suspends van der Sande for doping positive at Gent six-day

https://www.velonews.com/(...)-gent-six-day_482426
pi_183857348
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:27 schreef THEFXR het volgende:
Ik had nog een mooie, is al weer een tijd geleden dat een Belg positief was.

Team suspends van der Sande for doping positive at Gent six-day

https://www.velonews.com/(...)-gent-six-day_482426
Kijk eens boven je...
pi_183857372
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:30 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Mij is hier op Fok! altijd verteld dat zwemmen geen dopingprobleem had, jeetje!

Wel leuk dat iedereen tegenwoordig voor de Sky-defense gaat: de autoriteiten moeten maar bewijzen dat ik het bewust genomen heb, ik weet niet hoe het in mijn lichaam is gekomen!

En 'toevallig' neemt iedereen legale stoffen of vergeten ze net voor die ene wedstrijd een uitzondering aan te vragen etc. :Z
ik dacht dat Cees-Rein van den hoogenband, die positieve testen altijd weg deed moffelen, die zit toch inde FINA bestuur?
pi_183857464
die meid heeft een kop als een spook, enigste fatsoenlijke foto die ik kon vinden.
?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&quality=0.9
pi_183857474
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:29 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Kijk eens boven je...
8)7
  donderdag 20 december 2018 @ 16:42:48 #100
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_183857604
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:35 schreef THEFXR het volgende:
die meid heeft een kop als een spook, enigste fatsoenlijke foto die ik kon vinden.
[ afbeelding ]
Wat een raar zwempak.
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
pi_183857936
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 18:15 schreef Ericr het volgende:
Wel grappig dat voor Ykema blijkbaar openheid geven over anabolen gebruik moeilijker is dan praten over je iedere dag kapot snuiven.
Bij Jan Ykema twijfel ik ook wel aan de waarde van zijn uitspraken. Ik denk dat hij nu niet in staat is om helder weer te geven wat er vroeger tegen hem gezegd is.
Hij wil nu waarschijnlijk even meeliften over de publiciteit, die eerder deze maand vrij kwam.
  donderdag 20 december 2018 @ 17:02:00 #102
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183858003
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:58 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Bij Jan Ykema twijfel ik ook wel aan de waarde van zijn uitspraken. Ik denk dat hij nu niet in staat is om helder weer te geven wat er vroeger tegen hem gezegd is.
Hij wil nu waarschijnlijk even meeliften over de publiciteit, die eerder deze maand vrij kwam.
Mwah, misschien. Ik denk echter dat 'ie niet zit te wachten op een nieuwe shitstorm over zich heen. Zijn uitspraken komen op mij over als verholen bekentenis.
pi_183858292
Met Cees-Rein aan het roer was dit nooit gebeurd.
pi_183859206
quote:
Tosh Van der Sande reageert na positieve dopingtest: “Louter een vergissing”

De positieve dopingtest van Tosh Van der Sande tijdens de Zesdaagse van Gent is het gevolg van een “materiële vergissing”, zo meldt de renner van Lotto Soudal donderdag in een persbericht. Er werd een verkeerde neusspray vermeld op het dopingcontroleformulier.

“Tijdens de Zesdaagse van Gent werd ik gecontroleerd op doping. De laatste dag is het gebruikelijk dat alle renners die het podium hebben gehaald, worden gecontroleerd”, klinkt het in een persbericht. “Groot was mijn verbazing vervolgens een brief te ontvangen met een afwijkend analyseresultaat. Mijn staal bevatte prednisolone, afkomstig van de neusspray Sofrasolone. Deze neusspray is vrij verkrijgbaar, werd mij bezorgd via de ploegarts en is toegelaten binnen wedstrijdverband voor zover vermeld op het dopingcontroleformulier.”

“Ik nam deze intranasaal. In de hectiek werd bij vergissing op het formulier “Mometasone spray” vermeld in plaats van “Sofrasolone”, hetgeen voor dezelfde medische indicaties wordt gebruikt. Het betreft dus louter een materiële vergissing. In het verleden gebruikte ik reeds afwisselend de twee neussprays, steeds bezorgd via een ploegarts.”

“Ik zal nu samen met mijn raadslieden Mr. Johnny Maeschalck en Mr. Kristof De Saedeleer en mijn manager Jef Van den Bosch het nodige doen om een en ander te duiden aan de UCI en mijn naam te zuiveren.”

Nadat de positieve dopingtest aan het licht kwam, besliste Lotto Soudal zijn renner voorlopig te schorsen in afwachting van het onderzoek van de Internationale Wielerunie (UCI). Op de Zesdaagse van Gent reed Van der Sande aan de zijde van ploeggenoot Jasper De Buyst, ze eindigden op de derde plaats.
Een ''''vergissing'''' in alle hectiek.
  FOK!fotograaf donderdag 20 december 2018 @ 19:04:22 #105
842 Zorro
Z
pi_183860032
Deze van Toussaint is wel hilarisch:

quote:
De 24-jarige Toussaint hoopte in China juist haar goede vorm van dit najaar - ze zwom op meerdere nummers Nederlandse records - een vervolg te geven.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_183871623
wat lees ik nou
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  vrijdag 21 december 2018 @ 11:31:52 #107
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_183872095
quote:
6s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:04 schreef Zorro het volgende:
Deze van Toussaint is wel hilarisch:

[..]

Een schande. Men zou moeten verbieden om sporters die in vorm zijn te schorsen ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_183872103
quote:
Vlak voor zijn overlijden sprak huisarts Michel Karsten nog eenmaal over doping bij topsporters. Hij onthult dat in de jaren negentig veel meer schaatsers bij hem kwamen.

Maud Effting, Willem Feenstra en Mark Misérus 21 december 2018, 2:00
Michel Karsten (76) is ernstig vermagerd. Hij heeft ­alvleesklierkanker en niet lang meer te leven. Voor hem staat een zwarte koffie, eten doet hij niet.

Hij zou nu thuis kunnen zitten en met zijn familie zijn laatste weken kunnen doorbrengen. Maar hij zit hier in een hotel langs de snelweg in Sassenheim. Om te praten over het onderwerp dat hem al zijn hele leven bezighoudt: anabole steroïden. Het zal zijn laatste interview zijn, al weet hij dat nu nog niet. Hij overleed vorige week donderdag in Frankrijk.

Als arts werd hij op handen gedragen én verketterd. Sporters prezen zijn begeleiding bij het gebruik van verboden spierversterkende middelen, maar schaatsers daagden hem voor de rechter omdat hij zei dat een van hen bij hem kwam voor doping.

Tussen de 150 en 200 sporters bezochten hem naar eigen zeggen in zijn praktijk. Atleten, judoka’s, wielrenners, kracht- en vechtsporters.

En schaatsers, al ontkennen ze dat tot op de dag van vandaag.

De Volkskrant spoorde vier sporters op die bij hem kwamen, om zo zijn werkwijze te verifiëren. Hun verhalen komen op de meeste punten overeen. Ze waren op zoek naar roem, net als Karstens’ andere klanten. Ze hoopten dat de huisarts hen met zijn anabolen sterker zou maken. Ze wilden beter bestand zijn tegen de harde trainingen die nodig waren om te top te ­halen.

Karsten oogt onvermoeibaar en vastberaden. Hij wil zijn kennis doorgeven. Hij wil dat ook de positieve kanten van anabole steroïden worden belicht. En hij vindt dat over ­doping openlijk gesproken moet kunnen worden. Zelfs nu hij doodziek is, blijft hij daarin het voortouw nemen, zoals hij zijn hele werkzame leven al doet.

Nog steeds verbaast hij zich over de manier waarop in Nederland over ­doping wordt gesproken: alsof het hier nauwelijks voorkomt. Iedereen die openlijk twijfelt aan de zuiverheid van Nederlandse atleten wordt mikpunt van verontwaardiging en woede.

Hij denkt terug aan de keer dat hij zelf dat mikpunt was. Aan de bommelding in zijn praktijk, 26 jaar geleden.

Maart 1992: In de televisiestudio
Het is maandag 23 maart 1992 als ­Michel Karsten plaatsneemt onder de felle lampen van een televisiestudio. Presentator Gert Berg heeft hem persoonlijk uitgenodigd te praten over doping. Over anabole steroïden.

De komende minuten zullen zijn leven veranderen, al is de huisarts uit Haarlem zich dan nog van geen kwaad bewust.

‘U bent huisarts en u doet veel met topsporters’, zegt Berg. ‘Hoeveel topsporters komen er bij u voor doping?’

‘Tussen de 150 en 175’, zegt Karsten.

Berg: ‘Topsporters?’

Karsten: ‘Dat zijn mensen die tot de top gaan.’

Berg: ‘Mensen die wij bij Studio Sport zien optreden?’

Karsten: ‘Die zitten erbij, ja.’

Karsten praat op tv zoals hij altijd over doping praat: open en zonder omhaal.

En dan begint presentator Berg over de Nederlandse schaatsers.

‘Mag je zeggen dat leden van de kernploeg gebruiken?’, vraagt Berg. ‘Komen ze bij u?’

Karsten: ‘Nou gaat u het zo generaliseren. Ik kan alleen maar zeggen dat ik mensen heb die daar inderdaad op hoog niveau presteren.’

Berg: ‘Leden van de kernploeg ­komen bij u?’

Karsten: ‘Ja.’

Berg: ‘Heeft u naar de Olympische Spelen in Albertville gekeken en heeft u daar mensen zien schaatsen die bij u over de vloer kwamen?’

‘Ja’, zegt Karsten zonder aarzeling.

Berg: ‘Ook mensen die medailles hebben gewonnen?’

Karsten: ‘Daar kan ik me niet over uitlaten.’

In het publiek ontstaat geroezemoes. Horen ze dit echt?

Met zijn woorden doorbreekt de huisarts een taboe: er zijn dus schaatsers die doping gebruiken. En blijkbaar zijn het niet de minsten. Maar wie zijn het? En hoeveel?

Er is ongeloof. Schaatsers, dat zijn de jongens en meisjes die het doen op bruine boterhammen met kaas. Die vaak zijn afgetroefd door de gedrogeerde Russen en Oost-Duitsers.

Bijna niemand weet dan nog dat dit al de tweede dopingaffaire is die schaatsbond KNSB in zeven jaar treft. Op de slotdag van het EK allround in 1985 is een koffertje met urinestalen van onder meer Yvonne van Gennip en Ria Visser gestolen uit het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Volgens betrokkenen zou de toenmalige bondsarts verantwoordelijk zijn geweest voor de diefstal, mogelijk om een dopingcontrole te voorkomen. De affaire is in de doofpot gehouden.

Maar deze nieuwe rel valt met geen mogelijkheid te verbergen. In de dagen na de uitzending wordt Karsten volop onder druk gezet om de namen te noemen van de schaatsers die hij begeleidt. Maar daar peinst hij niet over.

De tegenaanval
De lampen van de tv-studio van Veronica zijn nog maar net gedoofd of schaatsbondscoach Ab Krook heeft op zijn hotelkamer in Canada al de eerste journalisten aan de telefoon. Kan hij soms vertellen wie van zijn schaatsers doping gebruikt?

‘Grote kolder’, snauwt hij in de telefoon. ‘Mijn schaatsers kennen die man niet eens, laat staan dat ze bij hem langs zijn geweest.’ Toch gaat hij de hotelkamers van de schaatsers af om hun reacties te peilen.

Bondsarts Frank Nusse vindt de beschuldigingen ‘te gek om los te lopen’ en Karsten ‘een bedenkelijke figuur’. Schaatsbond KNSB noemt het ‘absolute waanzin’. Maar op het bonds­bureau is men er toch niet helemaal gerust op. Wat als Karsten gelijk heeft? Wat betekent dit voor de schaatsers die aan de Spelen in Albertville meededen? Voor Leo Visser, Bart Veldkamp, Yvonne van Gennip en Falko Zandstra?

In de dagen die volgen, vragen de KNSB en sportkoepel NOCNSF Karsten naar een hotel te komen om zijn uitspraken toe te lichten. Karsten: ‘De KNSB zei tegen me: als jij nou zegt hoeveel schaatsers het zijn, dan stoppen we ermee. Ik zei toen dat het er één was. Maar daarna stopten ze dus helemaal niet.’

Aan de Haarlemse Zijlweg, waar Karsten zijn praktijk heeft, staan ondertussen journalisten aan de overkant van de straat te posten, om te ontdekken welke sporters bij de huisarts op bezoek komen.

Normaal ontvangt Karsten elke avond drie of vier sporters in zijn praktijk. ‘Maar toen waren er allerlei toestanden’, vertelt hij. ‘Mensen waren bang. Ik zei: kom maar niet meer naar mijn praktijk, dat is te gevaarlijk. Want het waren vaak mensen die bekend waren. Ik heb toen een hele tijd geen sporters in mijn praktijk gehad.’ Noodgedwongen ontvangt hij hen thuis in Aerdenhout.

Drie dagen na de uitzending wordt Karsten gebeld door een onbekende. De anonieme beller beweert dat er tijdens het spreekuur een bom in zijn wachtkamer zal afgaan. De huisarts schrikt zich wild. Nooit had hij voorzien dat zijn uitspraken zo veel commotie zouden veroorzaken. ‘Het is niet mijn bedoeling geweest een bepaalde groep sporters in een negatief daglicht te stellen’, zegt hij. ‘Ik wilde slechts de dopingproblematiek relativeren.’

Uit voorzorg geeft hij de medische dossiers aan de sporters mee. ‘Als er een inval zou komen van de Belastingdienst, of als er ingebroken zou worden, dan zou er in elk geval niets te vinden zijn. Dus namen alle sporters gewoon elke keer hun mapje mee.’

Intussen stelt de schaatsbond alles in het werk om te weten komen op welke schaatser Karsten doelt. Bondsarts Nusse voert met alle olympische schaatsers een persoonlijk gesprek. Ook krijgen alle leden van de kernploeg een brief thuisgestuurd waarin de bond hun vraagt anoniem naar ­voren te treden over eventueel dopinggebruik. De oproep blijft onbeantwoord.

Op zondag 29 maart, zes dagen na de tv-uitzending, landen de schaatsers na de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Butte op Schiphol. Ter plekke houden ze een persconferentie, onder meer Yvonne van Gennip, Bart Veldkamp, Rintje Ritsma, Falko Zandstra en Gerard van Velde schuiven aan. Naast hen staat bondscoach Ab Krook.

Een boze Veldkamp leest een verklaring voor, ondertekend door alle schaatsers van de Spelen in Albertville. Daarin staat dat niemand Karsten heeft geconsulteerd, bij hem is geweest of doping van hem heeft gekregen. Ook geven ze hem collectief toestemming zijn beroepsgeheim te schenden: van hen mag hij bekendmaken wie het is.

Maar volgens Karsten hebben de schaatser en hij heimelijk contact gehouden. Hij herinnert zich dat de schaatser bang was, zich in het nauw gedreven voelde. ‘Maar ik zei: joh, dat is helemaal geen punt, je kunt honderd procent op me vertrouwen. Ik zei dat hij gerust die verklaring kon ondertekenen en dat ik nooit iets zou zeggen.’

‘Ik weet wie het was’
Bijna iedereen keert zich tegen Karsten, behalve Harm Kuipers. De voorzitter van de medische commissie van de schaatsbond, laat in eerste instantie weten niet te twijfelen aan de woorden van zijn collega. ‘Hij is in mijn ogen oprecht’, zegt hij in NRC Handelsblad. Maar na een gesprek met Krook stelt Kuipers zijn mening bij. ‘Ik denk dat hij gebluft heeft’, zegt hij tegen de NOS.

Alle twintig schaatsers uit de kernploeg spannen, gesteund door de KNSB, een kort geding aan tegen Karsten. Ze eisen dat hij zijn uitspraken herroept en zijn excuses aanbiedt. ‘Ik weet zeker, dat niemand binnen ons team naar hem toe is geweest voor advies over dopinggebruik’, zegt Bart Veldkamp tegen de pers.

De Haarlemse rechter oordeelt uiteindelijk dat hij zijn beroepsgeheim niet hoeft te schenden. Wel moet hij rectificeren. Hij heeft zijn uitspraken niet aannemelijk kunnen maken. Van de rechter moet hij dat ook toegeven in een korte verklaring aan persbureau ANP.

Karsten neemt zijn verlies. Hij wist vooraf dat de rechter hem vanwege het beroepsgeheim niet zou verordonneren de naam van de schaatser te noemen en hij is tevreden dat hij ook niet hoeft te zeggen dat zijn uitspraken niet klopten.

Met de schaatser in kwestie heeft hij na de rechtszaak nog een paar keer contact gehad, zegt hij nu. ‘De schaatser was vooral blij dat het afgelopen was.’

Twee jaar later, als de storm allang weer is gaan liggen, staat Karsten ineens oog in oog met bondscoach Ab Krook op een bijeenkomst van sportartsen. Hij staat net met zijn vrouw te praten als Krook op hem afloopt.

‘Ik wéét wie het was’, roept Krook uit. ‘Ik wéét wie er toen bij jou kwam.’

Als Krook de naam van een schaatser noemt, reageert Karsten laconiek: ‘Nou’, zegt hij, ‘dan waren het er twee. Want die was het niet.’

Achteraf zegt Krook dat hij ‘geen concrete informatie’ had over de schaatser die hij destijds noemde, maar dat hij op deze manier Karsten ‘uit zijn tent probeerde te lokken’.

Veel meer schaatsers
Als Karsten in 1992 had gezegd hoe het écht zat, dan was het land te klein geweest. Wat hij toen niet zei, zegt hij nu wel.

Niet één, maar tien topschaatsers kwamen volgens hem in zijn praktijk op zoek naar doping. Het waren zowel mannen als vrouwen. ‘Ik heb een tiental van hen geadviseerd over anabole steroïden’, zegt Karsten.

Hij stelt vier mannelijke schaatsers injecties te hebben gegeven met Deca-Durabolin, waarmee hij hun spieropbouw en herstelvermogen bevorderde. ‘Ze deden mee aan EK’s en WK’s. En ze kwamen ongeveer in ­dezelfde periode bij me. Begin jaren negentig.’

De methode die hij gebruikte, was periodiseren: negen weken lang injecties, negen weken niets. In de rustperiode kon het lichaam weer zelf testosteron aanmaken, daardoor zijn er minder bijwerkingen. Na een aantal injecties keek hij altijd of de sporters niet te snel spiermassa aanmaakten: was dat toch zo, dan verlaagde hij de dosis.

De zes vrouwelijke schaatsers zegt hij alleen voorlichting te hebben gegeven. Karsten zegt dat hij het gebruik van anabole steroïden door vrouwelijke sporters afraadde. ‘Het kan onomkeerbare gevolgen hebben voor vrouwen. Ze kunnen er onvruchtbaar van worden, ze krijgen een lagere stem en lichaamsbeharing op vreemde plaatsen. Als dat eenmaal gebeurt, is dat niet terug te draaien. Later hoorde ik dan weleens dat vrouwen het toch hadden gedaan. Maar dat waren er enkelen.’

De schaatsers hebben volgens hem waarschijnlijk nooit van elkaar geweten dat ze dezelfde huisarts bezochten. ‘Ze kwamen onafhankelijk van elkaar en nooit met zijn tweeën. Ik denk dat ze bij me kwamen via mond-op-mondreclame. Ze kenden me van ­horen zeggen.’ Volgens Karsten zochten schaatsers contact met hem omdat ze dachten dat ploeggenoten ook doping gebruikten.

Een sporter die hem om anabole steroïden vroeg, hielp hij niet zomaar, zegt hij. Eerst probeerde hij diegene ervan te overtuigen dat je met volharding en hard trainen ook een heel eind kan komen. ‘Maar als ik er na een aantal keer van overtuigd raakte dat ze sowieso zouden gaan gebruiken, dan vond ik dat ik de plicht als dokter had om hen te helpen. Als ik dat niet zou doen, zouden ze het spul op de zwarte markt gaan halen. En dat is de grootste rotzooi. Had ik hen dan willens en wetens aan dat gevaar bloot moeten stellen? Wat voor een dokter was ik dán geweest?’

Dat Karsten ook open was over de nadelen van anabolengebruik, bevestigt Jaap ten Kortenaar, voormalig tijdritspecialist in het wielrennen. ‘Ik waardeerde hem omdat hij niet zo ­iemand was die zei: gewoon doen. Hij was ook sceptisch en eerlijk. Natuurlijk zijn er bijwerkingen, zei hij. Hij liet de keus echt aan de sporter. Ik heb het uiteindelijk dus ook niet gedaan.’

‘Ik was besmet’
Nu, dertig jaar later, stoort Michel Karsten zich nog altijd aan de hypocrisie. Hij moet constateren dat de discussie over doping alleen maar heftiger is geworden.

‘Er is een totale gekte ontstaan. Van de ene kant is de dopingrepressie enorm. En van de andere kant is de druk om te presteren zó groot. En het wordt alleen maar erger. Het is niet te bestrijden. Daarom ben ik er ook mee gestopt.’

Na de schaatsrel in 1992 liep het storm in zijn praktijk, zegt hij. Nieuwsgierige sporters meldden zich. Ook zij wilden hun grenzen verleggen en het hoogst haalbare nastreven.

‘Iedereen belde’, zegt Karsten. ‘Vanuit het hele land kreeg ik telefoontjes.

Maar de schaatsers hielden het na die affaire voor gezien, aldus de arts. ‘Te gevaarlijk. Ik was besmet.’

Dit verhaal is na het overlijden van ­Michel Karsten voor publicatie voorgelegd aan zijn twee zoons.
pi_183872306
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 18:09 schreef wimderon het volgende:

[..]

Een ''''vergissing'''' in alle hectiek.
dat is een bekende tactiek onder sporters,soms komt de controle instantie of zaterdag of zondagochtend om 6 uur op dagen voor een dopingtest. De avond ervoor was er een feestje en hadden ze gedronken, dus ben je s'morgens niet helder.
Als er dan een positief resultaat uitkomt dan gooien ze op het een vergissing ivm niet helder/wakker te zijn geweest.
  vrijdag 21 december 2018 @ 11:49:57 #110
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_183872431
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Het Nederlands schaatsen is als een rijpe puist met een dikke witte kop erop. Het enige wat nodig is is een klein prikje van een Seppeltiaanse onderzoeksjournalist en de boel knapt, met pus druipend langs alle kanten.
pi_183872471
ben eens benieuwd of Dafne na haar carrière gezonde kinderen kan krijgen.
  vrijdag 21 december 2018 @ 11:58:27 #112
131800 Tarado
capô de fusca
pi_183872528
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:53 schreef THEFXR het volgende:
ben eens benieuwd of Dafne na haar carrière gezonde kinderen kan krijgen.
bij een draagmoeder
pi_183872708
Het is niet alleen keihard trainen, maar ook op je voeding letten.
Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend.
  FOK!fotograaf vrijdag 21 december 2018 @ 12:33:30 #114
842 Zorro
Z
pi_183873048
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:31 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Een schande. Men zou moeten verbieden om sporters die in vorm zijn te schorsen ...
Ik vraag me vooral af hoe ze zo in vorm kwam.
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
pi_183873121
thijszonneveld twitterde op vrijdag 21-12-2018 om 08:45:58 Over die keer dat Kira Toussaint ziek was, maar eigenlijk toch niet. Column:https://t.co/g853GMuLpa reageer retweet
pi_183874396
De altijd irritante Kira Toussaint. Dat hele zwemmen moeten ze opdoeken met hun honderdduizend onderdelen en ondertussen meer dopinggevallen dan in het wielrennen. :')

Maar de NOS is alweer vrolijk begonnen met het witwassen, in het artikel gister stond alweer 'pas 5 atleten zijn erop betrapt!' en 'het was maar een heel lage concentratie hoor!' :') Wat dat betreft respect voor Thijs dat hij in ieder geval wat meer vragen stelt en door een deel van de bullshit heen kijkt...
Jack does it in real time...
pi_183876833
Hopelijk gaat De Volkskrant ook nog roeren in de strontpot van Springstein <-> Romme/Wennemars en Nikkels <-> Spaarselect.
  maandag 24 december 2018 @ 10:07:06 #118
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_183936270
quote:
Bij het hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen zijn vijf gewichtheffers alsnog betrapt op dopinggebruik. Dat meldt de mondiale gewichtheffederatie IWF.

Twee van de vijf kregen een gouden medaille omgehangen. De Oekraïner Oleksej Torochtij won in Londen in de klasse -105 kg. De Oezbeek Roeslan Noeroedinov werd daar vierde, maar wist vier jaar later in Rio de Janeiro het goud te veroveren.

Beiden zijn voorlopig geschorst, evenals de winnaar van brons (-56 kg) in 2012, de Azeri Valentin Hristov. Ook de Wit-Rus Michail Novokov en de Armeense Meline Dalusjan liepen tegen de lamp.

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zal zich nu buigen over de consequenties voor de gewichtheffers.
Verrassing!
pi_183936762
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 13:48 schreef DeeBee het volgende:
De altijd irritante Kira Toussaint. Dat hele zwemmen moeten ze opdoeken met hun honderdduizend onderdelen en ondertussen meer dopinggevallen dan in het wielrennen. :')

Maar de NOS is alweer vrolijk begonnen met het witwassen, in het artikel gister stond alweer 'pas 5 atleten zijn erop betrapt!' en 'het was maar een heel lage concentratie hoor!' :') Wat dat betreft respect voor Thijs dat hij in ieder geval wat meer vragen stelt en door een deel van de bullshit heen kijkt...
gelukkig krijgen we nog 36 nieuwe estafettes erbij op de Spelen :')
  Redactie Sport maandag 24 december 2018 @ 11:25:53 #120
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_183937254
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:53 schreef THEFXR het volgende:
ben eens benieuwd of Dafne na haar carrière gezonde kinderen kan krijgen.
Vooralsnog kan ze geeneens een hont in leven houden
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_183937344
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Waarom pas dit onthullen na zijn overlijden?
Dit had De Volkskrant als eerste moeten publiceren, in plaats van de verdwenen testen uit februari 1985.
  Redactie Sport maandag 24 december 2018 @ 16:57:41 #122
164004 crew  TargaFlorio
pi_183942883
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2018 11:30 schreef Idisrom het volgende:

[..]

Waarom pas dit onthullen na zijn overlijden?
Dat was een eis van Karsten?
pi_183945817
Dat Karstenverhaal stond een jaar terug toch ook in de NRC oid? Met links naar Ab Krook ed.
pi_183959048
Dit is ook weer een parel.
.
Jon Jones MMA kampioen test 3 jaar geleden positief op twee specifiek genoemde stoffen.
krijgt na arbitrage er toch nog 1 jaar voor, terwijl hij volhield dat het aan de dick pills lag.
Alleen in die pillen zaten drie verboden stoffen en niet alleen maar de twee waar hij positief voor testte.
Nog in zijn schorsingsperiode mag hij het gevecht met de toen huidige kampioen promoten.
Na zijn gewonnen gevecht komt er een positieve test naar buiten die was afgenomen een dag voor het gevecht, metabolite M3 oral Turinabol.
daar krijg je in de UFC die soft USADA heeft 2 jaar voor, maar het is zijn tweede positieve test, dus 4 jaar.
Wat doet die gast, die gaat in op het klokkenluiders voorstel(snitching) en krijgt 26 maanden korting, blijven er 18 over.
Hier zijn ze het niet mee eens gaan naar arbitrage en krijgen 15 ipv 18 maanden.
Deze zaterdag zou dan weer een gevecht met hem plaatsvinden om kampioen te worden. Komt er weer een positieve test naar buiten op hetzelfde oral Turinabol.
Alleen noemen ze het nu een A-typical finding.
Omdat hun vinden dat er sprake is van pulsering.
Tussen zijn vorige positieve test en deze zitten er 6 schone testen tussen, maar de zogenaamde specialisten menen dat dit toch nog gewoon een restant is van 18 maanden geleden, toen hij beweerde niks hebben te genomen en na het testen van twintig supplementen het maar heeft opgegeven wat de oorzaak was.

.
Dit is gewoon een positieve test waar elke andere atleet een lifetime ban voor krijgt, het is zijn derde positieve test.
https://mmajunkie.com/201(...)ustafsson-dana-white
pi_183999663
Fascinerend inderdaad. Pulsing, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar als je een keertje ergens op gepakt bent kan je het dus gewoon blijven gebruiken en je beroepen op de jurisprudentie van pulsing. Genottelijk wel.
pi_184000831
quote:
10s.gif Op donderdag 27 december 2018 12:07 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Fascinerend inderdaad. Pulsing, ik heb er nog nooit van gehoord. Maar als je een keertje ergens op gepakt bent kan je het dus gewoon blijven gebruiken en je beroepen op de jurisprudentie van pulsing. Genottelijk wel.
Pulsing bestaat ook niet, vooral als je tussen die twee positieve testen, 10x negatief getest hebt.
Vraag mij af waar ik deze corrupte zaak kan aankaarten, WADA/CAS?
  donderdag 27 december 2018 @ 13:20:26 #127
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_184001184
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Pulsing bestaat ook niet, vooral als je tussen die twee positieve testen, 10x negatief getest hebt.
Vraag mij af waar ik deze corrupte zaak kan aankaarten, WADA/CAS?
Vanaf nu beter iedere atleet bij een positief plasje meteen 5 jaar schorsen. Dan ben je zeker dat er niks meer in het lichaam van overblijft ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  donderdag 27 december 2018 @ 13:22:49 #128
131800 Tarado
capô de fusca
pi_184001247
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:20 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Vanaf nu beter iedere atleet bij een positief plasje meteen 5 jaar schorsen. Dan ben je zeker dat er niks meer in het lichaam van overblijft ...
waarom maar 5 jaar, levenslang lijkt me de enige juiste straf
pi_184001643
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 13:05 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Pulsing bestaat ook niet, vooral als je tussen die twee positieve testen, 10x negatief getest hebt.
Vraag mij af waar ik deze corrupte zaak kan aankaarten, WADA/CAS?
Ja bizarre is dat usada hier zelf mee komt. Beetje RUSADA praktijken dit. Maar goed, westers, dus zal wel geen onderzoekje naar komen ^O^
pi_184040693
het wordt nog mooier, nog twee keer positief getest, die Jon Jones
30MPIdy.png
  Moderator / Redactie Sport / Weblog zaterdag 29 december 2018 @ 23:01:43 #131
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_184074225
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 15:51 schreef wimderon het volgende:
Hopelijk gaat De Volkskrant ook nog roeren in de strontpot van Springstein <-> Romme/Wennemars en Nikkels <-> Spaarselect.
de journalist van de Volkskrant vertelde dat ze veel materiaal zijn waarin ze onderzoeken maar dat het moeilijk is omdat vrijwel niemand wil praten. Dus ze hopen dat naar aanleiding van zaken die ze steeds brengen weer andere zaken gaan rollen. Hoe recenter hoe moeilijker natuurlijk omdat daar nog veel belangen spelen van mensen die nog in het schaatsen werken of er werk aan over hebben gehouden.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  zondag 30 december 2018 @ 09:10:47 #132
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_184080361
Wennemars :r
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
pi_184115175
'Door al het dopinggezeik was dit de zwaarste periode in mijn leven' - https://nos.nl/l/2265651

De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...

WADA trok zich overigens terug van de zaak, om wat voor reden en hebben dus niet gezegd dat het een valide reden is. Vliegen als excuus voor je bloedprofielen, dit is nog belachelijker dan de zaak van onze vriend Chris F.
Jack does it in real time...
  Redactie Sport maandag 31 december 2018 @ 12:59:18 #134
164004 crew  TargaFlorio
pi_184118876
quote:
10s.gif Op maandag 31 december 2018 10:05 schreef DeeBee het volgende:
De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...
De NOS gaat zichzelf natuurlijk niet in de vingers snijden.
  maandag 31 december 2018 @ 13:08:46 #135
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184119107
quote:
10s.gif Op maandag 31 december 2018 10:05 schreef DeeBee het volgende:
'Door al het dopinggezeik was dit de zwaarste periode in mijn leven' - https://nos.nl/l/2265651

De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...

WADA trok zich overigens terug van de zaak, om wat voor reden en hebben dus niet gezegd dat het een valide reden is. Vliegen als excuus voor je bloedprofielen, dit is nog belachelijker dan de zaak van onze vriend Chris F.
HEE JIJ DAAR

DOORLOPEN JA!!!
pi_184239273
quote:
Bizar: 90-jarige wielrenner verliest nationale titel en wereldrecord nadat hij op doping betrapt wordt

Carl Grove, een 90-jarige Amerikaanse wielrenner die vorig jaar met een nieuw wereldrecord landskampioen werd bij de veteranen, verliest zijn titel nadat hij positief testte op doping. Dat maakte het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA bekend. In het urinestaal na de wedstrijd in juli werd het anabole steroïde trenbolon aangetroffen.

Volgens het USADA is dit verboden middel waarschijnlijk afkomstig van het eten, de avond voor de wedstrijd, van vlees dat met hormonen bewerkt was. Het anti-dopingagentschap schorste de atleet niet maar gaf hem een waarschuwing. Hij verliest wel zijn titel op de Masters Track National Championships in de categorie 90-94 jaar en zijn wereldrecord.
9b6918a6-118b-11e9-85f9-9b2aeb0280b4_web_scale_0.7865168_0.7865169__.jpg
  zondag 6 januari 2019 @ 14:19:33 #137
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_184240360
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2019 13:24 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
gewoon gek, dit zijn hobbyisten
  maandag 7 januari 2019 @ 11:04:15 #138
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_184257131
Als je in die klasse 5min op de fiets blijft zitten heb je al gewonnen. Komop man.
pi_184261524
quote:
10s.gif Op maandag 31 december 2018 10:05 schreef DeeBee het volgende:
'Door al het dopinggezeik was dit de zwaarste periode in mijn leven' - https://nos.nl/l/2265651

De NOS-propaganda snoort vrolijk door. *O* De zoveelste dopeur mag kritiekloos haar 'zielige' verhaal doen, want ja, Nederlanders en schaatsers gebruiken geen doping, dus dit moet allemaal wel een vergissing zijn...

WADA trok zich overigens terug van de zaak, om wat voor reden en hebben dus niet gezegd dat het een valide reden is. Vliegen als excuus voor je bloedprofielen, dit is nog belachelijker dan de zaak van onze vriend Chris F.
Een van de minst geloofwaardige verdedigingen van het afgelopen jaar. Jammer dat je daar mee weg kan komen. Maarja, nog teveel Nederlandse journalisten vinden zichzelf al kritisch als ze willekeurige Russen wantrouwen, dus deze insteek van de NOS verbaast natuurlijk helemaal niemand.
pi_184312361
quote:
De schimmige kant van de petanque-sport
“Soms staan spelers gewoon helemaal lazarus op de baan. Dat is natuurlijk niet goed voor het imago van de sport.”

(...)

Wordt er eigenlijk weleens valsgespeeld bij petanque?
Edward: Ja natuurlijk, dan gaat het vooral om het meten van twee ballen die ongeveer even ver liggen.
Kees: Bij het EK voor veteranen speelde er een keer iemand met gemanipuleerde ballen. De truc is dan om een gaatje in de bal te maken, hem te vullen met kwik en dan weer dicht te maken. Dan reageert die bal heel anders en is het veel makkelijker om te gooien. Bij deze speler waren ze er toen achter gekomen, ik geloof dat hij uit Duitsland kwam.
Edward: Heel toevallig was het een Duitser.
Kees: Puur toeval.
Edward: Maar het is vrij makkelijk te controleren. Zo’n bal met kwik erin blijft op een schuine helling namelijk gewoon liggen. En ze hebben van die speciale bakken, waar een normale bal keurig in rond moet gaan. Dus als-ie dan gaat wiebelen, weet je dat er iets aan de hand is.
Kees: En doping is natuurlijk ook een manier van valsspelen.
Edward: Van mij mag er wel wat vaker op doping gecontroleerd worden. Vooral in Frankrijk en België denk ik dat er veel gebruik wordt gemaakt van verdovende middelen.

Waar moet ik dan aan denken?
Kees: Ik hoor vaak geluiden over ritalin, omdat het goed is voor je concentratie.
Edward: En cocaïne, of wiet. Ik ken genoeg Belgische spelers die coke gebruiken. Die gaan dan even naar het toilet en gooien geen bal meer fout als ze terugkomen. Ze voelen zich dan echt de koning.

Hebben jullie het weleens zien gebeuren?
Kees: Ik heb het wel een keer tegen me gehad, in Frankrijk tegen spelers uit Madagaskar. We stonden ver voor en speelden foutloos. Toen gingen zij even tien minuten naar de wc, en kwamen ze terug met enorme ogen. Alles ging ineens goed bij die gasten.
Edward: Op normale toernooien wordt er ook haast nooit een dopingcontrole gehouden.
Kees: Ook geen alcoholcontrole trouwens. Soms heb ik het idee dat er op toernooien te veel wordt gedronken. Dan staan er mensen gewoon helemaal lazarus op de baan. Dat is natuurlijk niet goed voor het imago van de sport.

(...)
https://sports.vice.com/nl/article/vbawpb/schimmige-kant-petanque
  Redactie Sport / Supervogel maandag 14 januari 2019 @ 12:27:03 #141
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_184395495
https://nos.nl/artikel/22(...)f-op-stanozolol.html

quote:
Baanatlete Adekoya positief op stanozolol

Baanatlete Kemi Adekoya is in november positief getest op de anabole steroïde stanozolol en om die reden voorlopig geschorst.

De geboren Nigeriaanse, die sinds 2014 uitkomt voor Bahrein, veroverde in 2016 goud op de 400 meter bij de WK indoor. Daarnaast behaalde de 25-jarige hardloopster vier titels op de Aziatische Spelen: op de 400 meter vlak, op de gemengde 4 x 400 meter estafette en twee keer op de 400 meter horden.
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
  maandag 14 januari 2019 @ 13:25:52 #142
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_184396465
quote:
_O_ Good ol' stromba, dat is nog eens een blast from the past! _O_ In de golfstaten loopt men klaarblijkelijk niet alleen met vrouwenrechten ettelijke jaren achter op het Westen.
  maandag 14 januari 2019 @ 14:06:05 #143
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_184396955
quote:
kemi-adekoya-run.png
Kunnen we de Acne Schippers checklist even doen?
pi_184400174
en_rouelibre twitterde op maandag 14-01-2019 om 15:15:47 🔚10 mois de suspension pour Janez Brajkovic (35 ans) selon un communiqué de l'UCI. Le vainqueur du Duaphiné 2010 a été contrôlé positif à la méthylhexaneamine, un régulateur de poids, sur le Tour de Croatie 2018. Cela signe sûrement la fin de sa carrière. https://t.co/YiieHTDyPd reageer retweet
  maandag 14 januari 2019 @ 17:35:12 #145
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_184400442
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 14:06 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Kunnen we de Acne Schippers checklist even doen?
brrrr een tranny is er niks bij :{w
  maandag 14 januari 2019 @ 18:57:36 #146
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_184401982
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 17:21 schreef wimderon het volgende:
en_rouelibre twitterde op maandag 14-01-2019 om 15:15:47 🔚10 mois de suspension pour Janez Brajkovic (35 ans) selon un communiqué de l'UCI. Le vainqueur du Duaphiné 2010 a été contrôlé positif à la méthylhexaneamine, un régulateur de poids, sur le Tour de Croatie 2018. Cela signe sûrement la fin de sa carrière. https://t.co/YiieHTDyPd reageer retweet
Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 14 januari 2019 @ 19:45:20 #147
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_184402947
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Stijn Devolder, die had zulks spul niet nodig.
  maandag 14 januari 2019 @ 19:56:54 #148
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_184403165
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Ze leven allemaal nog, zo ver ik kan zien. Da's al heel wat.
  maandag 14 januari 2019 @ 20:46:39 #149
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_184404099
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 18:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Zijn er eigenlijk nog ex-Us Postal/Discovery renners die niet betrapt geweest zijn?
Jazeker, Max van Heeswijk. :D
Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende: Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
  maandag 14 januari 2019 @ 20:56:59 #150
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_184404306
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:46 schreef Zwansen het volgende:
Max van Heeswijk
Die bekende zelf :

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20110802_047
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_184404340
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 19:45 schreef -XOR- het volgende:

[..]

Stijn Devolder, die had zulks spul niet nodig.
:')

wat doet die nog tegenwoordig
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  maandag 14 januari 2019 @ 20:59:53 #152
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_184404384
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:58 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

:')

wat doet die nog tegenwoordig
Koersen ... Rijdt het komende seizoen voor "Corendon - Circus" samen met oa Matthieu Van Der Poel
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
pi_184404427
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 20:59 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Koersen ... Rijdt het komende seizoen voor "Corendon - Circus"
Ah hij doet een Rob Ruijghje.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  maandag 14 januari 2019 @ 21:09:11 #154
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_184404550
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:02 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Ah hij doet een Rob Ruijghje.
Gohja, hij is ook al 40 natuurlijk. Uiteindelijk reed Devolder tot 2015 nog wel behoorlijke resultaten ...
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  maandag 14 januari 2019 @ 21:18:08 #155
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_184404738
quote:
Ja, in een interview met NU.nl, maar trok daarna die bekentenis weer in en ontvreemdde de geluidsopname. _O-

https://nu.nl/sport-overig/2579965/zaak-van-heeswijk.html
Op woensdag 9 juni 2010 09:38 schreef n3z het volgende: Nee. Ik vindt immigranten niet erg, maar aub alleen hoogopgeleide.
  maandag 14 januari 2019 @ 21:20:19 #156
94668 Joost-mag-het-weten
Voor Vorst, Vlaming & vr R
pi_184404777
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:18 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ja, in een interview met NU.nl, maar trok daarna die bekentenis weer in en ontvreemdde de geluidsopname. _O-

https://nu.nl/sport-overig/2579965/zaak-van-heeswijk.html
_O-
Frank Vandenbroucke : * 06-11-74; + 12-10-09
"Mijn comeback wordt de grootste uit de wielergeschiedenis!" (14-08-07)
"Vdb is klaar om opnieuw te schitteren" (10-10-07)
"Ik rij geen koers, ik geef een voorstelling" (17-01-08)
  zondag 20 januari 2019 @ 19:03:42 #157
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_184517116
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 21 januari 2019 @ 15:41:34 #158
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_184533509
quote:
:') de prinses houdt niet van kritische vragen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Redactie Sport maandag 21 januari 2019 @ 18:02:22 #159
164004 crew  TargaFlorio
pi_184536233
:') :')
pi_184536561
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 21:18 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ja, in een interview met NU.nl, maar trok daarna die bekentenis weer in en ontvreemdde de geluidsopname. _O-

https://nu.nl/sport-overig/2579965/zaak-van-heeswijk.html
Die had gewoon de wielrenner van Heeswijk een muilpeer moeten geven en daarna de diskette uit de emmer moeten vissen.

Nog smeriger: vuilnis man omkopen en vuilniszak opeisen en diskette terug halen.

Of, de nette methode: keukenkast openen en de diskette liggend in de vuilnisemmer fotograferen en publiceren.
Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  Redactie Sport dinsdag 22 januari 2019 @ 19:43:04 #161
164004 crew  TargaFlorio
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 23 januari 2019 @ 10:49:47 #162
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_184568719
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 23 januari 2019 @ 10:52:26 #163
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184568770
quote:
9s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:49 schreef heywoodu het volgende:
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geen mannen?
pi_184568786
quote:
9s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:49 schreef heywoodu het volgende:
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
AnI0hdh.gif
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 23 januari 2019 @ 10:53:49 #165
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_184568795
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:52 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Geen mannen?
Er zijn geen namen genoemd, maar de mannen wonnen niet zoveel, dan ga je eerder aan de belachelijk dominantie Thaise (lichte) vrouwen denken :+
https://en.wikipedia.org/(...)ifting_Championships
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 23 januari 2019 @ 10:54:20 #166
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_184568807
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:53 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
_O-

Ik zocht het andere gifje van deze baas, maar kon er geen een vinden, want te lui.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 23 januari 2019 @ 10:57:20 #167
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_184568865
Oh, namen zijn wel genoemd. Ik heb bingo!

Sukcharoen, Tanasan en Srisurat, met ook nog Chitchanok Pulsabsakul die zesde werd bij de zwaargewichten. Dat is overigens ook twee keer olympisch goud (Tanasan en Srisurat) uit Rio.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 23 januari 2019 @ 11:05:30 #168
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_184568979
Schijnbaar zijn er in december ook al namen gepubliceerd, nog twee uit Thailand die op het WK één en twee keer brons pakten. Ook een Moldavische, die via Azerbeidzjan (waar ze positief testte en een olympische medaille in moest leveren) naar Roemenië ging is op het WK betrapt.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_184570341
USADA pakt weer zo'n vieze cheater, skateboarder op wiet :') :')
https://www.usada.org/cory-scott-juneau-accepts-doping-sanction/
  woensdag 23 januari 2019 @ 16:51:48 #170
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_184575719
quote:
9s.gif Op woensdag 23 januari 2019 10:49 schreef heywoodu het volgende:
https://www.iwf.net/2019/(...)analytical-findings/

Vier positieve tests door Thaise gewichtheffers op het WK van vorig jaar, je verwacht het niet. Even speculeren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Thailand is dan ook echt een steroids-hotbed. Het valt een beetje buiten ons zichtsveld omdat ze behalve in het gewichtheffen nauwelijks in sport uitblinken maar er wordt daar veel geproduceerd en er heerst een sterke gebruikerscultuur.
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 23 januari 2019 @ 19:06:59 #171
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_184578205
❤ DeLuna ❤
-------
De FOK! Custom CSS-tool - Top 2000 Stats
pi_184593470
weer die Jon jones positief, hij wordt door USADA en door VADA getest meer geen straf, wat heeft dat testen dan voor zin???

quote:
Jon Jones has tested positive for a Turinabol metabolite again. But like the last few positive tests, he will not be punished due to what experts believe to be a “pulsing” effect that can see the metabolites stick around for a long, long time.

Jones was forced into completing a testing program under VADA around his UFC 232 fight with Alexander Gustafsson, and like a bunch of out-of-competition tests over the last few months, a few picograms of the long-term M3 Turinabol metabolite are still kicking around, according to the California State Athletic Commission (via MMA Fighting). 33 picograms, to be exact. That came from a urine test before the weigh-in, a day prior to their bout.

CSAC head Andy Foster stated that Jones has been tested by the commission, USADA, and VADA since the weigh-ins, and all the tests of come back negative. And they’re not going to go after Jones again about it.

“I spoke with the scientists,” Foster said. “They stand by their original statement. Nothing has changed. We’ve already punished Jon Jones for the M3 metabolite, which is a long-term metabolite. There’s no grounds to charge somebody twice for the same violation.”

Jones was given what amounted to a 15-month suspension after originally testing positive for Turinabol in July of 2017. It has now been in his system for over 17 months, albeit in trace amounts.

UFC anti-drug czar Jeff Novitzky shared Foster’s opinion, saying that he was told by experts that the pulsing is possible when someone is exerting their body to a high degree, such as cutting weight or doing heavy exercise, according to the article. That might explain the weigh-in positive test but no other ones. These are only theories though, it should be noted.

Regardless, it appears that Jones’ third-round KO win over Gustafsson will stand up, and he will continue on as UFC light heavyweight champion. He still has to meet with the Nevada State Athletic Commission regarding this issue though. The UFC was forced to moved the Jones-Gustafsson event to California on short notice in December due to NSAC finding out about a string of positive tests too close to the show, which didn’t give them enough time to thoroughly investigate it. He is scheduled to address them later this month.

Jones is currently scheduled to meet Anthony Smith in Las Vegas at UFC 235 in March though, so that seems like a formality at this point.
https://www.bloodyelbow.c(...)sing-effect-mma-news
pi_184598624
Ja, maar turinabol 'pulsing'!!11!!

:')

Mooiste zijn nog de mensen die in de onschuld van deze clown geloven online...

Wel interessant dat USADA dit laat gaan. Of echt smerig corruptie of ze hebben echt geen geld meer. Al blijkt vooral dat de dopingorganisaties de juridische strijd niet aan kunnen vanwege kosten, expertise etc. Je zag het in de Froome zaak en nu weer: positief testen, bullshit excuus en dan de bewijslast omdraaien...
Jack does it in real time...
  maandag 28 januari 2019 @ 18:13:06 #174
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_184677935
Badr Hari is betrapt op doping.

https://nos.nl/teletekst#114
pi_184677940
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:13 schreef Van_Poppel het volgende:
Badr Hari is betrapt op doping.

https://nos.nl/teletekst#114
Je verwacht het niet.
pi_184677989
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 19:24 schreef DeeBee het volgende:
Ja, maar turinabol 'pulsing'!!11!!

:')

Mooiste zijn nog de mensen die in de onschuld van deze clown geloven online...

Wel interessant dat USADA dit laat gaan. Of echt smerig corruptie of ze hebben echt geen geld meer. Al blijkt vooral dat de dopingorganisaties de juridische strijd niet aan kunnen vanwege kosten, expertise etc. Je zag het in de Froome zaak en nu weer: positief testen, bullshit excuus en dan de bewijslast omdraaien...
In het geval van Badr zelfs de sportbond die het advocatenkantoor dat Froome heeft gered inroept om Hari vrij te kunnen pleiten. Veel gekker gaat het niet worden _O-
pi_184678382
quote:
1s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:15 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

In het geval van Badr zelfs de sportbond die het advocatenkantoor dat Froome heeft gered inroept om Hari vrij te kunnen pleiten. Veel gekker gaat het niet worden _O-
Ja, genot. De anti-dopingstrijd is wel dood.
Jack does it in real time...
  maandag 28 januari 2019 @ 18:37:38 #178
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_184678443
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:13 schreef Van_Poppel het volgende:
Badr Hari is betrapt op doping.

https://nos.nl/teletekst#114
testen in Kickboksen? nog nooit van gehoord :D
pi_184678497
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:37 schreef THEFXR het volgende:

[..]

testen in Kickboksen? nog nooit van gehoord :D
Die kickboksers ook niet :')
pi_184678658
Dat ze testen bij kickboksen joh. Denk dat weinig mensen het erg vinden dat Badr Hari betrapt is.
pi_184679084
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 18:46 schreef VoMy het volgende:
Dat ze testen bij kickboksen joh. Denk dat weinig mensen het erg vinden dat Badr Hari betrapt is.
Marokkaanse Nederlanders zijn geen mensen? Statement wel.
  maandag 28 januari 2019 @ 19:07:06 #182
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_184679203
Sportbond die zelf ertegen wil procederen :')

Dat is echt sneu
  Eindredactie Sport / Forummod maandag 28 januari 2019 @ 19:28:23 #183
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_184679689
quote:
7s.gif Op maandag 28 januari 2019 19:02 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Marokkaanse Nederlanders zijn geen mensen? Statement wel.
Die geloven het gewoon niet, het is een complot van Verhoeven.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_184680667
Waarom gaat de sportbond zelf in beroep en niet de individuele sporter? Hoe kan een sporter geschorst worden als hun bond hen niet schorst? Zijn dit soort sporters uberhaupt verplicht om een dopingtest te ondergaan? Ik heb alleen maar vragen bij dit bericht.
pi_184681279
Boeiend. Laat alle vechtsporters gewoon doping gebruiken.

PRIDE WILL NEVER DIE w/
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
  donderdag 31 januari 2019 @ 20:52:37 #186
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_184738789
https://www.nu.nl/sport-o(...)ieve-dopingtest.html

Mooi, deze onderklasse-"sport" zien we voorlopig dus ook niet terug op de Spelen...
pi_184740030
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2019 20:52 schreef -XOR- het volgende:
https://www.nu.nl/sport-o(...)ieve-dopingtest.html

Mooi, deze onderklasse-"sport" zien we voorlopig dus ook niet terug op de Spelen...
Is toch ook nooit olympisch geweest?
Faka G
  donderdag 31 januari 2019 @ 21:42:39 #188
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_184740144
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 21:38 schreef Atta-boy het volgende:

[..]

Is toch ook nooit olympisch geweest?
ik bedoelde inderdaad terugvinden, niet terug zien.
pi_184766966
12 Russen geschorst waaronder hoogspringer Ukhov, die ook zijn goud van de OS 2012 kwijt raakt.
Kynard, krijgt nu alsnog het goud.
pi_185164368
Achterneef van Max is ook gepakt.
Wel een origineel excuus, op eigen houtje 15 jaar oude medicijnen slikken.

https://www.hln.be/sport/(...)-geschorst~a8d6dd09/
pi_185198105
Is dit topic anti of pro doping?
Vakman pur sang
pi_185248251
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 februari 2019 19:34 schreef Lospedrosa het volgende:
Is dit topic anti of pro doping?
Rare vraag.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_185275414
https://www.nrk.no/sport/(...)n-seefeld-1.14449300

https://www.saechsische.d(...)seefeld-5040807.html

Politie-invallen en ondervragingen bij het WK langlaufen in Seefeld. Ik probeer nog even een Nederlandse bron te scoren.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 13:32:46 #194
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185275420
Sow, de poep raakt de ventilator op het WK langlaufen (en noordse combinatie en schansspringen), enorme politieactie, persco om 15.00

hajoseppelt twitterde op woensdag 27-02-2019 om 13:23:51 15.00 h Pressekonferenz zu den Dopingrazzien in der Landespolizeidirektion Innsbruck- koordinierte Aktion österreichischer und deutscher Behörden läuft immer noch. Es sieht nach größter Polizeiaktion nach Turin 2006 aus reageer retweet
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_185275593
Blijkbaar ook een inval bij een Sportmediziner in Erfurt. Het zou verband houden met informatie van de in 2014 betrapte langlaufer Johannes Dur, aldus de NRK.
pi_185275763
Oostenrijkers, Kazakken en Esten.

Domme jongens.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 13:53:30 #197
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185275801
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_185275837
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
Baldauf en Hauke, nog zesde in de teamsprint van een paar dagen geleden.
pi_185275878
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:56 schreef VoMy het volgende:

[..]

Baldauf en Hauke, nog zesde in de teamsprint van een paar dagen geleden.
*Pas zesde. :P
Als het Poltoranin maar niet is. ;(
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 14:01:11 #200
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185275922
Die Nordische WM in Seefeld wurde von einem Mega-Skandal erschüttert: Wie die „Krone“ am Mittwoch erfuhr, gab es bei den österreichischen Langläufern eine Doping-Razzia, genannt „Operation Aderlass“. Bei den Betroffenen handelt sich um Dominik Baldauf und Max Hauke, die beim Teamsprint Sechste wurden.

Operatie Aderlating :D
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_185275966
Krone-Zeitung zegt nog iets leuks:

quote:
Mastermind des Dopingrings soll der ehemalige Mannschaftsarzt des Radteams Gerolsteiner sein.
Voormalig arts van wielerploeg Gerolsteiner, de ploeg met oa Bernard Kohl, Stephan Schumacher, Georg Totschnig, Levi Leipheimer, Davide Rebellin.
pi_185276011
Mark Schmidt dus.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 14:09:07 #203
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185276042
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:58 schreef showtimer het volgende:

[..]

*Pas zesde. :P
Als het Poltoranin maar niet is. ;(
De andere drie Kazakken zijn inmiddels onderweg..
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_185276061
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 14:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]

De andere drie Kazakken zijn inmiddels onderweg..
Ik zie het, is toch wel een grote naam.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 14:12:44 #205
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185276110
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 14:09 schreef showtimer het volgende:

[..]

Ik zie het, is toch wel een grote naam.
Misschien een Kazakhse vrouw :P
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  woensdag 27 februari 2019 @ 14:15:19 #206
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185276153
Hahaha _O_
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 14:19:28 #207
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185276214
Zeven mensen gearresteerd, waaronder vijf atleten. Dat zullen dan dus Hauke, Baldauf, Veerpalu, Tammjärv en ?Poltoranin? zijn.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 27 februari 2019 @ 14:20:35 #208
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185276240
Nou, doei Poltoranin dus, DNS.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_185276257
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 14:20 schreef heywoodu het volgende:
Nou, doei Poltoranin dus, DNS.
Zit ook bij Veerpalu senior blijkbaar.
  woensdag 27 februari 2019 @ 14:36:23 #210
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_185276516
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
_O_
pi_185277802
Het altijd cleane langlaufen
Jack does it in real time...
  woensdag 27 februari 2019 @ 15:59:50 #212
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185277837
quote:
10s.gif Op woensdag 27 februari 2019 15:57 schreef DeeBee het volgende:
Het altijd cleane langlaufen
Met de altijd schone Oostenrijkers.
pi_185277991
Georg TotschnigGod genoemd, mooi blijft dat. _O_

Vooral omdat mensen nog steeds beweren dat EPO niet zou werken... _O-
Jack does it in real time...
  woensdag 27 februari 2019 @ 16:09:54 #214
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185278019
quote:
1s.gif Op woensdag 27 februari 2019 16:08 schreef DeeBee het volgende:
Georg TotschnigGod genoemd, mooi blijft dat. _O_

Vooral omdat mensen nog steeds beweren dat EPO niet zou werken... _O-
Ik was wel fan van die man altijd. Ik heb wel gejuicht toen hij die Touretappe won :@ De echte boef was natuurlijk die Pfannberger :P
  woensdag 27 februari 2019 @ 16:15:01 #215
362868 Slobeend
of all places
pi_185278118
quote:
1s.gif Op woensdag 27 februari 2019 16:08 schreef DeeBee het volgende:
Georg TotschnigGod genoemd, mooi blijft dat. _O_

Vooral omdat mensen nog steeds beweren dat EPO niet zou werken... _O-
Harm Kuiper vindt dit geen leuke post.
  woensdag 27 februari 2019 @ 16:30:34 #216
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185278414
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 16:09 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Ik was wel fan van die man altijd. Ik heb wel gejuicht toen hij die Touretappe won :@ De echte boef was natuurlijk die Pfannberger :P
PfannenbergerGOD
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_185278443
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
images?q=tbn:ANd9GcRgaUn2x4g7Y_GyePMbnOPDzi5hQOa9g44j0AFtjA5k_UG_zVyLaA
  Redactie Sport woensdag 27 februari 2019 @ 17:07:24 #218
164004 crew  TargaFlorio
pi_185279024
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
_O_
  woensdag 27 februari 2019 @ 17:11:51 #219
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_185279086
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
Benieuwd of ze zelfs hiervoor nog een plausibele verklaring gaan proberen te geven _O-

Ja, eeuh ik ben bloeddonor en dat doe ik altijd net voor de wedstrijd :D
  Moderator / Redactie Sport / Weblog woensdag 27 februari 2019 @ 18:00:10 #220
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185279977
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
als ze maar niet van schrik zijn opgesprongen, bloedbad dan
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  Moderator / Redactie Sport donderdag 28 februari 2019 @ 08:50:32 #221
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_185292222
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_185292990
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 08:50 schreef borisz het volgende:
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
Heeft in ieder geval geen mediatraining gehad.
Boris Kapotjeplof. :')
pi_185293136
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 08:50 schreef borisz het volgende:
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
Met Pieter en Cees-Rein aan het roer, wordt iedereen in Tokio vissenvoer! w/
Jack does it in real time...
  donderdag 28 februari 2019 @ 10:14:49 #224
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185293269
Lekker warrig verhaal van Cees-Rein.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_185294739
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 08:50 schreef borisz het volgende:
Cees-Rein over Thyrax tijdens de Winterspelen
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter

Volkskrant, dus alleen een linkje en geen c/p
Cees-Rein van den Hoogenband laat naar aanleiding van het interview weten dat hij zijn uitspraken over de KNSB betreurt. ‘Ik heb me laten meeslepen door mijn eigen betoog en mijn passie voor het zo goed mogelijk organiseren en uitvoeren van de medische begeleiding van topsporters. Ik heb kwalificaties gebruikt die ik niet had moeten gebruiken en dat betreur ik.’
pi_185295108
Die Karin Top speelt dus een rol bij dopingcontroles maar was/is tegelijkertijd sportarts van Wüst (en anderen)?
pi_185295226
quote:
5s.gif Op donderdag 28 februari 2019 12:15 schreef wimderon het volgende:
Die Karin Top speelt dus een rol bij dopingcontroles maar was/is tegelijkertijd sportarts van Wüst (en anderen)?
Misschien krijgt de medische staf van TeamNL w/ w/ wel een soort uitdraai/controlebewijs na elke dopingcontrole, waarin ook alle attesten en medische uitzonderingen staan opgeschreven?

Sowieso vreemd, Karin Top, die dus als sportarts al jaren Thyrax voorschrijft aan Ireen Wust, want die zou dat naar eigen zeggen al jaren nodig hebben, die tijdens de Olympische Spelen opeens verbaasd gaat zitten te lopen te zijn dat sporters Thyrax gebruiken :')
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 28 februari 2019 @ 20:38:43 #228
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185305383
quote:
0s.gif Op woensdag 27 februari 2019 13:53 schreef heywoodu het volgende:
Twee Oostenrijkers zouden op heterdaad betrapt zijn terwijl ze aan de bloedzakken hingen, gezellig.
genot, er is beeld
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 28 februari 2019 @ 20:51:00 #229
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_185305747
Holy shit haha. _O-
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_185305842
quote:
Hahahahahahaha
  donderdag 28 februari 2019 @ 20:55:19 #231
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185305899
quote:
Keihard gelachen.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_185305918
Dat filmpje is een instant-classic, zo ongemakkelijk.
Citius, Altius, Fortius.
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:00:54 #233
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_185306106
Combineer bovenstaand filmpje met deze.

Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_185306606
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:00 schreef Mani89 het volgende:
Combineer bovenstaand filmpje met deze.

https://streamable.com/cyo4y
Citius, Altius, Fortius.
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 28 februari 2019 @ 21:18:03 #235
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185306677
quote:
Dit is echt een van de beste dingen ooit _O_
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:20:03 #236
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_185306761
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:23:38 #237
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_185306944
Geweldig dat ze gefilmd hebben :D

Zijn alle namen al officieel vrijgegeven? Of moeten we het doen met de DNS lijst?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 28 februari 2019 @ 21:26:46 #238
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185307083
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:23 schreef Faraday01 het volgende:
Geweldig dat ze gefilmd hebben :D

Zijn alle namen al officieel vrijgegeven? Of moeten we het doen met de DNS lijst?
Goede vraag, hoewel het volgens mij duidelijk zat is :P

Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv en Alexey Poltoranin trainden onder een Estse coach, met de beruchte Andrus Veerpalu (vader van) als 'adviseur'. Geen idee hoe Hauke en Baldauf daarbij passen.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 28 februari 2019 @ 21:26:59 #239
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185307091
quote:
_O- tranen van het lachen
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_185307121
quote:
Geweldig _O-
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:28:59 #241
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185307188
quote:
Lekker gewerkt pik.
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_185307221
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:30:50 #243
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_185307289
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Goede vraag, hoewel het volgens mij duidelijk zat is :P

Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv en Alexey Poltoranin trainden onder een Estse coach, met de beruchte Andrus Veerpalu (vader van) als 'adviseur'. Geen idee hoe Hauke en Baldauf daarbij passen.
Vader Veerpalu heeft in de EPO jaren zo hard geschroeid op de OWS dat Riis op Hautacam een amateurtje was
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 28 februari 2019 @ 21:31:37 #244
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185307337
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:30 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

Vader Veerpalu heeft in de EPO jaren zo hard geschroeid op de OWS dat Riis op Hautacam een amateurtje was
Gezellig samen met de inmiddels ook vrijgesproken Kristina Smigun O+
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:33:43 #245
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_185307460
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:31 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gezellig samen met de inmiddels ook vrijgesproken Kristina Smigun O+
vrijgesproken :D hoe dan?
  Eindredactie Sport / Forummod donderdag 28 februari 2019 @ 21:34:27 #246
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185307512
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:33 schreef Faraday01 het volgende:

[..]

vrijgesproken :D hoe dan?
Geen idee, ik heb die zaak niet echt meer gevolgd :@
https://newsmavens.com/ne(...)of-doping-suspicions
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 1 maart 2019 @ 01:51:59 #248
14505 OProg
A Life in Music
pi_185313071
quote:
:') :') :D

quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 12:21 schreef VoMy het volgende:

Karin Top, die dus als sportarts al jaren Thyrax voorschrijft aan Ireen Wust, want die zou dat naar eigen zeggen al jaren nodig hebben, die tijdens de Olympische Spelen opeens verbaasd gaat zitten te lopen te zijn dat sporters Thyrax gebruiken :')
We kunnen stellen dat Karin Top niet zuiver op de graat is. :')
"Het is oorlog, bedankt Vannoppen, bedankt Van der Linden. Dit is het laatste dat ik voor de Belgische ploeg gedaan heb. Ze kunnen allemaal de boom in."
Improv: Rich Tapestry of Life
pi_185313248
quote:
TOPSHOW
Jack does it in real time...
  vrijdag 1 maart 2019 @ 07:00:53 #250
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_185313597
Mijn God. Plaatsvervangend schaamte hier.
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  Redactie Sport vrijdag 1 maart 2019 @ 07:22:48 #251
194695 crew  franklop
Fran knock
pi_185313684
Beste
Beelden
Ooit
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  vrijdag 1 maart 2019 @ 07:36:38 #252
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_185313799
Dat hoofd :D
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_185314155
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 07:22 schreef franklop het volgende:
Beste
Beelden
Ooit
Dit
''Rice is great if you're really hungry and want to eat two thousand of something.' - Mitch Hedberg
  vrijdag 1 maart 2019 @ 08:16:56 #254
152519 opgebaarde
met de handen gevouwen
pi_185314189
Die beelden...

Dat waren voor mij als kijker negen lange seconden. Pfff
pi_185316870
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 12:21 schreef VoMy het volgende:

[..]

Misschien krijgt de medische staf van TeamNL w/ w/ wel een soort uitdraai/controlebewijs na elke dopingcontrole, waarin ook alle attesten en medische uitzonderingen staan opgeschreven?

Sowieso vreemd, Karin Top, die dus als sportarts al jaren Thyrax voorschrijft aan Ireen Wust, want die zou dat naar eigen zeggen al jaren nodig hebben, die tijdens de Olympische Spelen opeens verbaasd gaat zitten te lopen te zijn dat sporters Thyrax gebruiken :')
Is dat zo vreemd dan. Zij was toch alleen medisch begeleider van Wust en niet van de hele Olympisch ploeg? Dan kan je best verbaasd zijn dat blijkbaar meerdere schaatsers Thyrax gebruiken.
pi_185316890
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:53 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Hahahahahahaha
Heerlijk beeld. Jammergenoeg van een voor mij onbekende sporter, maar toch genieten.
  vrijdag 1 maart 2019 @ 11:27:55 #257
390178 dz5b604
You're fake news
pi_185316909
En dan te bedenken dat hij dit nooit eerder had gedaan en dit de eerste keer was dat hij bloeddoping gebruikte. :+
You're fake news
pi_185317027
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 11:27 schreef dz5b604 het volgende:
En dan te bedenken dat hij dit nooit eerder had gedaan en dit de eerste keer was dat hij bloeddoping gebruikte. :+
Waarschijnlijk wilde hij gewoon extra bloed in zijn lichaam bewaren om later aan zijn zieke hond te geven.
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 1 maart 2019 @ 12:00:34 #259
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185317492
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
  vrijdag 1 maart 2019 @ 12:01:03 #260
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185317502
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Jaaaaaaaaaaaaaa

Namen graag _O_
pi_185317613
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Sowwwww, KOEKOEK.

De oude vriezer van Fuentes naar Oostenrijk verplaatst? _O-
Jack does it in real time...
pi_185317623
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Genieton.
En dan niet een in doofpotrepubliek als Spanje, maar in Duitsland :). De kans dat we die namen nog gaan horen, zijn dus een stuk hoger! Kijken welke geinige pseudoniemen er dit keer op de zakken geschreven is.

Ik neem aan dat dit het resultaat is van die inval in Erfurt bij ons aller Mark Schmidt?
pi_185317704
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Kleine overhaasting vanuit deze tekst helaas:

quote:
„Es werden sicherlich auch andere Sportarten betroffen sein“, sagte Dieter Csefan vom Bundeskriminalamt am Mittwoch und er sprach von einem weltweit agierenden Netzwerk und einer „kriminellen Organisation“. Die Praxis in Erfurt ist eine lizenzierte sportmedizinische Untersuchungsstelle des Landessportbundes Thüringen. Dort betreute der Arzt 50 bis 60 Profi-Sportler, unter anderem Schwimmer, Radfahrer, Fußballer, Handballer und Leichtathleten. Wie viele davon gedopt haben, ist unklar. Doch es sollen zahlreiche Blutbeutel sichergestellt worden sein. Mittels Klarnamen, Codes oder DNS-Abgleichen werden diese wohl bestimmten Sportlern zugeordnet werden können.
bron:
https://kurier.at/sport/w(...)oping-netz/400421555
  vrijdag 1 maart 2019 @ 13:33:17 #264
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_185319060
Ik moest bij de beelden denken aan:

Vanbommelwordtongemakkelijk.gif
  vrijdag 1 maart 2019 @ 13:53:14 #265
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_185319440
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 12:00 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 00:08:33 Latest on the #doping scandal at the World Nordic Skiing Championships.According to German police sources - 50 to 60 athletes from different countries from sports such as swimming, cycling, football and handball are involved. Police have found the blood bags involved. reageer retweet
Sow.
Genot
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 1 maart 2019 @ 14:03:11 #266
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185319595
friebos twitterde op vrijdag 01-03-2019 om 13:45:52 Austrian police are going to take action...against the individual who leaked video of cross-country skiier's blood transfusion. Meanwhile "more than 40 blood bags labelled with codenames" await DNA tests. (🇩🇪) https://t.co/pgKNlHvBwB reageer retweet
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  vrijdag 1 maart 2019 @ 14:04:05 #267
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_185319608
50-60 clienten bij Schmidt. Betekent niet dat ze allemaal ook gebruiken maar rubbereend zn tweet wijst wel op een redelijk aantal wellicht.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog vrijdag 1 maart 2019 @ 14:06:43 #268
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_185319656
Het is ook niet uit te sluiten dat Schmidt gewoon gaat praten en een boekje open doet.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_185319849
Zijn dat bekende namen?!
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
pi_185319963
Hopelijk werkt Schmidt ook met leuke codenamen op de zakken. Wordt weer een leuk raadspelletje hoe de hond van welke sporter heet enzo.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  vrijdag 1 maart 2019 @ 14:36:50 #271
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185320216
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 14:22 schreef ThePlaneteer het volgende:
Hopelijk werkt Schmidt ook met leuke codenamen op de zakken. Wordt weer een leuk raadspelletje hoe de hond van welke sporter heet enzo.
1ai :')
pi_185321045
Kunnen ze atleten schorsen als er een zak met zijn bloed is gevonden, maar er geen bewijs is dat je ooit een zak bloed terug hebt toegevoegd aan je lichaam?
pi_185323641
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 13:33 schreef Bugno2 het volgende:
Ik moest bij de beelden denken aan:

Vanbommelwordtongemakkelijk.gif
Moreau die vanaf de eettafel verschrikt opkijkt als de politie binnenvalt, om er tot zijn opluchting achter te komen dat ze voor Astana komen.
  vrijdag 1 maart 2019 @ 18:06:24 #274
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_185324654
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 15:15 schreef northernlight81 het volgende:
Kunnen ze atleten schorsen als er een zak met zijn bloed is gevonden, maar er geen bewijs is dat je ooit een zak bloed terug hebt toegevoegd aan je lichaam?
Ja ik denk van wel. Zeker als die zak bloed is aangetroffen bij een dopingdokter.
pi_185324896
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 18:06 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ja ik denk van wel. Zeker als die zak bloed is aangetroffen bij een dopingdokter.
Dan zeggen ze dat ze het van plan waren en die dokter een zak bloed af hebben laten nemen, maar er uiteindelijk van af hebben gezien en dat ze er dus verder niets mee hebben gedaan.
  vrijdag 1 maart 2019 @ 18:51:07 #276
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_185325512
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 17:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Moreau die vanaf de eettafel verschrikt opkijkt als de politie binnenvalt, om er tot zijn opluchting achter te komen dat ze voor Astana komen.
Ik heb net weer 5x gekeken. Dit is echt het summum van bewegende beelden _O_
  Redactie Sport vrijdag 1 maart 2019 @ 18:54:11 #277
164004 crew  TargaFlorio
  Redactie Sport vrijdag 1 maart 2019 @ 18:56:42 #278
164004 crew  TargaFlorio
pi_185325629
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 18:51 schreef Bugno2 het volgende:

[..]

Ik heb net weer 5x gekeken. Dit is echt het summum van bewegende beelden _O_
Linkje? Dat was geweldig toen.
pi_185325905
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:26 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Goede vraag, hoewel het volgens mij duidelijk zat is :P

Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv en Alexey Poltoranin trainden onder een Estse coach, met de beruchte Andrus Veerpalu (vader van) als 'adviseur'. Geen idee hoe Hauke en Baldauf daarbij passen.
Zijn dit allemaal bekende namen uit die wereld Heywoodu? Ben niet zo into het langlaufen vandaar. Zoals die jongen met dat heterdaadje, is dat een topper of totaal niet?
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 1 maart 2019 @ 20:13:10 #280
284411 crew  heywoodu
heywoodu
pi_185326937
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 19:12 schreef de_boswachter het volgende:

[..]

Zijn dit allemaal bekende namen uit die wereld Heywoodu? Ben niet zo into het langlaufen vandaar. Zoals die jongen met dat heterdaadje, is dat een topper of totaal niet?
Hauke is pure middelmaat, doet wel mee in de World Cup (al jaren), maar daar houdt het wel mee op. Op dit WK werd hij samen met Baldauf wel ineens bijzonder knap zesde op de teamsprint 10.gif

Tammjärv is niks, Veerpalu ook niet en die is vooral bekend als zoon van Andrus Veerpalu (medailles op Spelen en WK's enzo, dopingschandaaltje, etc). Poltoranin is een beetje uitgerangeerd, maar op z'n dag kan hij nog wat moois laten zien en in zijn beste jaren was hij in de klassieke stijl absolute wereldtop.
Noriaki Kasai _O_
Laura Dahlmeier O+
Bruna Moura _O_ O+
pi_185328864
thanks ^O^
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  zaterdag 2 maart 2019 @ 04:26:24 #282
479054 Bugno2
Campeone del Mondo
pi_185335285
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2019 18:56 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Linkje? Dat was geweldig toen.
Ik bedoelde de bloedzakken van onze Oostenrijkse vrinden...sorry.
pi_185335693
'Schaatsers zonder astma kregen medicatie van longarts' - https://nos.nl/l/2274099

Bijzonder dat er in het schaatsen nog nooit echt namen zijn gevallen.
  zaterdag 2 maart 2019 @ 08:14:21 #284
458878 -XOR-
uitsluitend
pi_185335813
https://www.nu.nl/schaats(...)-voorgeschreven.html

quote:
Volgens de schaatsers bood longarts Jaap Westbroek van het Tjongerschans-ziekenhuis in Heerenveen aan om de diagnose inspanningsastma op papier te zetten, ongeacht de uitslag van een longtest.

Ook Shelley Overbeek van het Erasmus MC in Rotterdam zou veel schaatsers astmamedicatie voorgeschreven hebben. Beide artsen spreken de beschuldigingen met klem tegen.

Wie? Oh, die:

https://nos.nl/video/2207(...)le-schijn-tegen.html
  zaterdag 2 maart 2019 @ 09:06:07 #285
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_185336279
https://www.volkskrant.nl(...)haatsers-~bbc8fed58/

'Gewoon een kwestie van hard trainen en een goeie techniek'
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  zaterdag 2 maart 2019 @ 09:13:43 #286
311938 Kopiko
We were so happy...
pi_185336357
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 07:51 schreef Remzz het volgende:
Bijzonder dat er in het schaatsen nog nooit echt Nederlandse namen zijn gevallen.
Op Tom van Beek na inderdaad vrijwel niemand ...

https://www.volkskrant.nl(...)%2Fduckduckgo.com%2F
  zaterdag 2 maart 2019 @ 09:35:55 #287
198822 Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_185336627
Ik dacht dat schaatsen een technische sport was, jongens. :{

quote:
‘Je kunt salbutamol niet vergelijken met epo of bloedtransfusies, omdat er geen enkel bewijs is dat je er harder van gaat schaatsen.’ Onderzoeken tonen eerder het tegenovergestelde aan, zegt voormalig lid van de medische commissie van de internationale schaatsbond Harm Kuipers: ‘Je kunt geen extra luchtwegverwijding krijgen. Overdosering leidt juist tot prestatievermindering.’
Harm KuipersGOD _O_ Die man zou ook durven te beweren dat de aarde plat is, wat een genot.

quote:
In het buitenland kijken ze met verbazing naar de Nederlandse medicijncultuur. In sommige landen is het gebruik van medicijnen en zelfs vitaminetabletten uit voorzorg verboden. ‘In Noorwegen wil de nationale sportkoepel niet eens dat sporters multivitaminen nemen, ook al is het goedgekeurd door de Noorse Dopingautoriteit’, vertelt bondscoach Bjarne Rykkje, die jarenlang voor Nederland schaatste. Volgens hem zijn de regels aangescherpt na een dopingschandaal rond twee Noorse langlaufers.
Ehh, kwamen onze Noorse vrienden tijdens de vorige winterspelen niet juist in het nieuws omdat ze een godsgruwelijk grote hoeveelheid astmamedicatie hadden meegenomen? :') Hallo Volkskrant wel een beetje opletten he.

Goed verhaal wel van die artsen. :')
Op zaterdag 1 juni 2013 00:30 schreef Ezell het volgende:
grrrr, jij bent genotttt :9~ :9~ :9~
pi_185336928
de gehele sportwereld is zo verrot als het maar kan :')

En ja, ook de Nederlandse :') Of denkt men werkelijk dat "we" alles op een bruine boterham met pindakaas kunnen doen _O-
Op vrijdag 19 juni 2015 14:29 schreef Spooky4u het volgende:
Zoveel woorden voor iemand die je niet serieus moet nemen :')
|
BradgeTV Tribute Video
  zaterdag 2 maart 2019 @ 09:58:42 #289
279824 Mansjester
City>United
pi_185336935
quote:
10s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:06 schreef fathank het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)haatsers-~bbc8fed58/

'Gewoon een kwestie van hard trainen en een goeie techniek'
Ik ben het wel helemaal eens met het punt van Anema eigenlijk

Als het aan schaatscoach Jillert Anema ligt, stopt dat per direct. Hij pleit voor een nullijn. ‘Geen cortisonen, geen puffers, niks. Alleen de sterkste lijven tegen elkaar. Dat sommigen daaronder lijden, het zij maar zo. Als ik 1 meter 45 ben, mag ik toch ook mijn benen niet verlengen omdat ik zo graag basketballer wil worden?’
  zaterdag 2 maart 2019 @ 09:59:26 #290
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_185336950
Sportartsen staan lager op de ladder dan junkies en dieven...
pi_185337152
Verhaal komt oa bij Uytdehaage vandaan neem ik aan? Dat was de jongste NL schaatser op de OS 2002. En ook vrij snel klaar met de schaatswereld daarna.
pi_185337381
Volkskrant is wel lekker bezig laatste tijd. Het raaskallen van die dokteren ben ik ook een beetje zat, je maakt je hele beroepsgroep ten schande zo. Ben het wel eens met Anema eigenlijk, al blijf je dan altijd de gevallen houden dat mensen écht ziek zijn en daardoor niet kunnen deelnemen, wat botte pech is, maar helaas dan maar...

Het Nederlandse schaatsen is overigens wel lachwekkend, WIJ zijn ondertussen vuiler dan elk ander land... _O-
Jack does it in real time...
  zaterdag 2 maart 2019 @ 10:30:21 #293
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_185337532
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 10:23 schreef DeeBee het volgende:
Volkskrant is wel lekker bezig laatste tijd. Het raaskallen van die dokteren ben ik ook een beetje zat, je maakt je hele beroepsgroep ten schande zo. Ben het wel eens met Anema eigenlijk, al blijf je dan altijd de gevallen houden dat mensen écht ziek zijn en daardoor niet kunnen deelnemen, wat botte pech is, maar helaas dan maar...

Het Nederlandse schaatsen is overigens wel lachwekkend, WIJ zijn ondertussen vuiler dan elk ander land... _O-
Die verklaringen over Noren en Japanners zijn ook wel erg makkelijk. Ze hebben aan twee Nederlandse coaches gevraagd hoe het zit en ze doen allebei alsof hun sporters de meest onschuldige types zijn.
pi_185337585
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 10:30 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Die verklaringen over Noren en Japanners zijn ook wel erg makkelijk. Ze hebben aan twee Nederlandse coaches gevraagd hoe het zit en ze doen allebei alsof hun sporters de meest onschuldige types zijn.
Wanneer een bak van de altijd irritante Noren nog geschorst was voor Pyeongchang etc. Dat is inderdaad matig journalisme, R_R zei het ook al.

Het is ondertussen echter wel duidelijk dat de 'anti-dopingstrijd' ook volkomen achterhaald is. Test tijdens wedstrijden of wat OOC controles die gaan echt geen sporters pakken, het hele attesten-moeras en doktoren die willens en wetens meewerken aan 'legale' medicijnen voorschrijving is ernstig vermoeiend...

Net als het Harm Kuipers-verweer van 'middel x maakt je geen wereldtopper op de schaats!' Nee, dat is waar, maar het zorgt er wel voor dat je meer, harder, beter kan trainen en herstellen, wat je vervolgens weer een betere schaatser maakt. Laat staan als je een combinatie van 10 middelen in je mik douwt... Ernstig vermoeiend dat die man een spreekbuis van de topsporters is...
Jack does it in real time...
  FOK!fotograaf zaterdag 2 maart 2019 @ 10:39:56 #295
842 Zorro
Z
pi_185337690
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:58 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik ben het wel helemaal eens met het punt van Anema eigenlijk

Als het aan schaatscoach Jillert Anema ligt, stopt dat per direct. Hij pleit voor een nullijn. ‘Geen cortisonen, geen puffers, niks. Alleen de sterkste lijven tegen elkaar. Dat sommigen daaronder lijden, het zij maar zo. Als ik 1 meter 45 ben, mag ik toch ook mijn benen niet verlengen omdat ik zo graag basketballer wil worden?’
Eerste keer dat ik denk: Anema _O_
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zaterdag 2 maart 2019 @ 10:44:34 #296
279824 Mansjester
City>United
pi_185337754
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 10:23 schreef DeeBee het volgende:
Volkskrant is wel lekker bezig laatste tijd. Het raaskallen van die dokteren ben ik ook een beetje zat, je maakt je hele beroepsgroep ten schande zo. Ben het wel eens met Anema eigenlijk, al blijf je dan altijd de gevallen houden dat mensen écht ziek zijn en daardoor niet kunnen deelnemen, wat botte pech is, maar helaas dan maar...

Het Nederlandse schaatsen is overigens wel lachwekkend, WIJ zijn ondertussen vuiler dan elk ander land... _O-
Maar dat is het hele punt. Als je ziek bent,ben je ziek. En heb je dus een mindere kans om te winnen ipv in feite verboden medicijnen te nemen om alsnog te kunnen winnen.
  zaterdag 2 maart 2019 @ 10:45:13 #297
400021 Faraday01
Inducing, Biatlonfan
pi_185337767
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:35 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik dacht dat schaatsen een technische sport was, jongens. :{

[..]

Harm KuipersGOD _O_ Die man zou ook durven te beweren dat de aarde plat is, wat een genot.

[..]

Ehh, kwamen onze Noorse vrienden tijdens de vorige winterspelen niet juist in het nieuws omdat ze een godsgruwelijk grote hoeveelheid astmamedicatie hadden meegenomen? :') Hallo Volkskrant wel een beetje opletten he.

Goed verhaal wel van die artsen. :')
De Noren deden inderdaad niet moeilijk over een beetje meer of minder astmamedicijnen, maar na dat schandaal en het gedoe met Johaug's lippenbalsem kan ik me voorstellen dat ze wat strenger geworden zijn.
pi_185339048
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 09:58 schreef Mansjester het volgende:

[..]

Ik ben het wel helemaal eens met het punt van Anema eigenlijk

Als het aan schaatscoach Jillert Anema ligt, stopt dat per direct. Hij pleit voor een nullijn. ‘Geen cortisonen, geen puffers, niks. Alleen de sterkste lijven tegen elkaar. Dat sommigen daaronder lijden, het zij maar zo. Als ik 1 meter 45 ben, mag ik toch ook mijn benen niet verlengen omdat ik zo graag basketballer wil worden?’
ls7C3iE.png
  zaterdag 2 maart 2019 @ 19:03:53 #299
64925 kikoooooo
Kwart over partytime
pi_185346044
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2019 07:51 schreef Remzz het volgende:
'Schaatsers zonder astma kregen medicatie van longarts' - https://nos.nl/l/2274099

Bijzonder dat er in het schaatsen nog nooit echt namen zijn gevallen.
Hoezo? Dat is een technische sport.
I feel absolutely clean inside, and there is nothing but pure euphoria. I have never felt so great. All the next day I felt like a 'citizen of the universe' rather than a citizen of the planet.
  zaterdag 2 maart 2019 @ 20:51:31 #300
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_185348828
Harm kuipers is de Nederlandse "Alex Jones" van de sportwereld
pi_185352734
dicht
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')