abonnement iBood bol.com Vodafone Ziggo Coolblue
pi_182612354
Syri

Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen Syri. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in Syri opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en Syri, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
Rood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).


Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en Syri verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.


Kaart van de huidige militaire situatie
Paars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul


Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182612426
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 15:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Iets naar Moskou afbuigen wat door ons is veroorzaakt?
Moskou en Teheran wilden graag dat het regime zou voortleven. Gefeliciteerd, zou ik zeggen. Nu wel verantwoordelijkheid nemen voor het geboekte resultaat ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182612865
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 16:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Moskou en Teheran wilden graag dat het regime zou voortleven. Gefeliciteerd, zou ik zeggen. Nu wel verantwoordelijkheid nemen voor het geboekte resultaat ;)
Klopt want niemand zit te wachten op nog een Irak of Libi.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  Moderator zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:39:44 #4
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_182626500
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 oktober 2018 15:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Iets naar Moskou afbuigen wat door ons is veroorzaakt?
ja waarom niet, de Russen zijn net zo goed verantwoordelijk en als ze daar de grote jongen willen uit gaan hangen dan mag dat best een lusten+lasten verhaal zijn natuurlijk
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_182666223
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 11:39 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja waarom niet, de Russen zijn net zo goed verantwoordelijk en als ze daar de grote jongen willen uit gaan hangen dan mag dat best een lusten+lasten verhaal zijn natuurlijk
Precies.
pi_182687850
isis is weer bezig met slick propaganda materiaal vanuit irak.

Seamus_Malek twitterde op zondag 21-10-2018 om 18:47:57 #ISIS in #Iraq has released a video from their Dijlah province (southern Nineveh, northern Salahuddin), their first in exactly a year.Thread below. ↓ reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182717442
knip
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 29 oktober 2018 @ 01:00:11 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182807683
SDF lekker aan het falen zonder Amerikaanse luchtsteun? ISIS schijnt bij de Eufraat de Iraakse grens alweer te hebben bereikt.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182811572
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 01:00 schreef Szura het volgende:
SDF lekker aan het falen zonder Amerikaanse luchtsteun? ISIS schijnt bij de Eufraat de Iraakse grens alweer te hebben bereikt.
VivaRevolt twitterde op zondag 28-10-2018 om 21:12:53 The International Coalition is bringing Tanks and Heavy Weaponry for the first time in Deir Ez Zor's Countryside ever ,since YPG entry into the area in 2017 reageer retweet
4rj1n twitterde op maandag 29-10-2018 om 10:03:28 SDF sends YPG forces to replace DMC in the fight against ISIS in Hajin. https://t.co/tOqdp2F4bN reageer retweet
SyriacMFS twitterde op maandag 29-10-2018 om 09:30:39 #Syriac Military Council, MFS also is sending special forces as reinforcements with the SDF amid ongoing hard battle against ISIS in the various fronts in the Deir ez Zor region for the total liberation of the area and safety of the population with @coalition & @CENTCOM. https://t.co/qbQlPVeZnZ reageer retweet
we zien elke keer wat er gebeurt, wanneer het slecht weer is en er geen luchtsteun is.

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182811662
quote:
10s.gif Op maandag 29 oktober 2018 10:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

VivaRevolt twitterde op zondag 28-10-2018 om 21:12:53 The International Coalition is bringing Tanks and Heavy Weaponry for the first time in Deir Ez Zor's Countryside ever ,since YPG entry into the area in 2017 reageer retweet
4rj1n twitterde op maandag 29-10-2018 om 10:03:28 SDF sends YPG forces to replace DMC in the fight against ISIS in Hajin. https://t.co/tOqdp2F4bN reageer retweet
SyriacMFS twitterde op maandag 29-10-2018 om 09:30:39 #Syriac Military Council, MFS also is sending special forces as reinforcements with the SDF amid ongoing hard battle against ISIS in the various fronts in the Deir ez Zor region for the total liberation of the area and safety of the population with @coalition & @CENTCOM. https://t.co/qbQlPVeZnZ reageer retweet
we zien elke keer wat er gebeurt, wanneer het slecht weer is en er geen luchtsteun is.

[ afbeelding ]
Deden de Duitsers ook tijden de slag om de Ardennen en slecht weer duurt niet eeuwen.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182853965
toffe video van russen die de navo in de gaten houden

"Russian video of refueling of French Dassault Rafale over Syria"

vezhlivo twitterde op woensdag 31-10-2018 om 11:23:47 Дозаправка французских истребителей Dassault Rafale в небе Сирии глазами российского летчика https://t.co/PB8YxlluAI reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182865511
de timing van de escalatie vanuit de turken is weird, daags voor de start de gezamenlijke turks/amerikaanse patrouilles in manbij.

Charles_Lister twitterde op woensdag 31-10-2018 om 16:50:15 The #YPG/#SDF has suspended its “final” counter-#ISIS offensive, in #Hajin, eastern #Syria - blaming #Turkey's shelling of #Kobani & #TelAbyad.Notably, the suspension also comes after the #YPG#SDF had struggled to advance against #ISIS - taking heavy losses, repeatedly. https://t.co/c5QDy7su3E reageer retweet
Charles_Lister twitterde op woensdag 31-10-2018 om 17:08:22 The #YPG/#SDF’s offensive on the Hajin pocket -- ostensibly a small town & a patch of desert to the #Iraq border -- began 7.5 weeks ago & has advanced little.700 #YPG “special forces”reinforcements (from northern #Aleppo & #Raqqa) just arrived, after heavy weekend losses. reageer retweet
VivaRevolt twitterde op woensdag 31-10-2018 om 16:25:09 Confirmed Exclusive: The Turkish Army has notified the Forces of Euphrates Shield and Olive Branch in Afrin and North Aleppo countrysides,to enlist the names of those fighters and groups who want to participate in a ground military operation east of the Euphrates River reageer retweet


[ Bericht 16% gewijzigd door Slayage op 31-10-2018 21:48:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182872091
quote:
10s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 12:01 schreef Slayage het volgende:
toffe video van russen die de navo in de gaten houden

"Russian video of refueling of French Dassault Rafale over Syria"

vezhlivo twitterde op woensdag 31-10-2018 om 11:23:47 Дозаправка французских истребителей Dassault Rafale в небе Сирии глазами российского летчика https://t.co/PB8YxlluAI reageer retweet
locatie van de interceptie diep in sdf gebied

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 1 november 2018 @ 11:40:29 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182873670
Nu de SDF zich terugtrekt moet de SAA dan maar de Eufraat oversteken en ISIS maar vernietigen?

Of zou de nieuwe Iraakse regering wel schijt hebben aan de eisen van de VS en de milities de grens te laten oversteken om ISIS te klappen en de grensovergang bij Al Qaim/Abukamal eindelijk te kunnen openen?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182874026
Wil niet erg vlotten in Idlib he?
pi_182874284
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:40 schreef Szura het volgende:
Nu de SDF zich terugtrekt moet de SAA dan maar de Eufraat oversteken en ISIS maar vernietigen?
*O*
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182874311
ojee!

bdrhmnhrk twitterde op donderdag 01-11-2018 om 11:48:19 Turkish forces evacuated one of their locations in southern Jarablus, allegedly to move into Menbij. https://t.co/S4NcZ2wYg2 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182874328
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2018 11:56 schreef WammesWaggel het volgende:
Wil niet erg vlotten in Idlib he?
vlotten met wat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182874398
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

vlotten met wat?
Het offensief van de Almachtige Slavische bomvogels en de Shia geweerpoppetjes.

De belofte op vuurwerk was indrukwekkender dan de facts on the ground.
pi_182874703
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 12:15 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Het offensief van de Almachtige Slavische bomvogels en de Shia geweerpoppetjes.

De belofte op vuurwerk was indrukwekkender dan de facts on the ground.
kameraad poetin en broeder erdo hebben anders besloten ;(

onduidelijk wat er nu gaande is achter de schermen. toen het zuidelijk front viel was de vraag wie aan de beurt was om het regime te lijf te gaan idlib of sdf? het leek aanvankelijk idlib, maar die vlieger ging niet op.
sdf vs regime front ligt al een tijdje op zijn gat. vanuit turks POV is die status quo heel gevaarlijk omdat het een risico impliceert van een amerikaanse PKK protectoraat met een grote olie voorraad. het ziet er momenteel naar uit dat de turken die status quo willen doorbreken. ik vraag me af hoeveel backing ze hebben in deze.

Acemal71 twitterde op donderdag 01-11-2018 om 12:21:38 TRT reports from Dadat, subdistrict of #Manbij. The reporter says #US soldiers are removing #YPG/#PKK flags and banners in the city while joint patrols between US and Turkish soldiers in the city is imminent. #Syriahttps://t.co/HGllIL8GNt reageer retweet


[ Bericht 17% gewijzigd door Slayage op 01-11-2018 12:33:12 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 1 november 2018 @ 16:03:36 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182879869
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:03 schreef Szura het volgende:

[..]

Wel grappig als uiteindelijk zou blijken dat Turkije na jaren miskleunen ineens op het goede paard blijkt te wedden en de VS zich volledig isoleert (met Isral).
Dat zou een fascinerende plottwist zijn :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182880161
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat zou een fascinerende plottwist zijn :p
Voor zolang het duurt :P
pi_182881497
quote:
10s.gif Op donderdag 1 november 2018 16:18 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Voor zolang het duurt :P
Mocht het in de toekomst de verkeerde paard blijken zal erdo gewoon weer draaien. Is ie wel gewend ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182898948
nice! if true :P

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 14:38:46 #Syria: military preparations for possible Offensive vs #SDF & #YPG are confirmed. reageer retweet
gisteren die raid van nusra op een regime stelling, en vandaag deze shit van het regime

Charles_Lister twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 14:20:52 BIG escalation in northwest #Syria, and on a #Friday of all days.- 10+ civilians killed in an artillery volley that struck the IDP-laden town of #Jarjanaz in #Idlib. Several children amongst the dead. Most images too graphic to share.https://t.co/9LEWzDE3Tp reageer retweet
en aan de andere kant

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 02-11-2018 om 10:36:44 #Syria: #Morek crossing (M5 Highway) between Rebel & Assad-held areas has been reopened this morning. https://t.co/8y79LJjyXi https://t.co/9e0zGMPHph reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182905776
Overeenkomsten?...

Het kan niet uitblijven:

Acht doden bij aanvallen van Syrisch bewind op “gedemillitariseerde zone”.

https://www.hln.be/nieuws(...)eerde-zone~a640528d/
pi_182961085
Nederlandse inlichtingendienst: “IS reorganiseert zich in Turkije”:

https://www.hln.be/nieuws(...)in-turkije~a9feb5ae/
pi_182972281
quote:
0s.gif Op maandag 5 november 2018 17:10 schreef gynaika het volgende:
Nederlandse inlichtingendienst: “IS reorganiseert zich in Turkije”:

https://www.hln.be/nieuws(...)in-turkije~a9feb5ae/
En de rest van de NAVO blijft gewoon naef.
pi_182974442
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 08:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

En de rest van de NAVO blijft gewoon naef.
de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182974499
Charles_Lister twitterde op maandag 05-11-2018 om 22:14:57 Situation in NW #Syria is escalating, both above & under the surface.Multiple attacks by pro-AQ groups over weekend, plus #HTS & #NLF retaliation for regime's Friday bombing of #Jarjanaz, which killed 10 civilians.Now, #Russia-backed pro-regime forces are preparing for ops. reageer retweet
Charles_Lister twitterde op maandag 05-11-2018 om 22:24:24 For @MiddleEastInst's Monday Briefing, I wrote about rising tensions across north #Syria - NW: jihadis, #Turkey proxies & pro-regime forces all violating ceasefire.- NE: #Turkey firing on #SDF in #TelAbyad & #Kobane; #YPG firing back; #ISIS ops paused.https://t.co/kjN4muJdgV https://t.co/HcFqojgPzi reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182975011
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Top vergelijking ook echt. PKK is een verzetbeweging. Omdat Turkije niet op een fatsoenlijke manier kon omgaan met de Koerden.
pi_182975889
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

de rest van PKK gedoogt of werkt samen met de PKK, maar dat benoemt de AIVD natuurlijk niet. sterker nog de turken krijgen zelfs verwijten: “Het is problematisch dat bij terrorismebestrijding de Turkse belangen niet altijd overeenkomen met de Europese prioriteiten”. no shit dat de turken meer aandacht hebben voor de PKK. isis zal voor de turken altijd een marginale dreiging zijn omdat de isis ideologie slechts een marginale groep turken aanspreekt, de PKK aan de andere kant, spreekt miljoenen turken aan en is zelfs vertegenwoordigd in het turkse parlement.
Ja je ziet PKK mensen verbranden, andersdenkenden kruisigen en executeren ect.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182975919
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 11:41 schreef theunderdog het volgende:

Top vergelijking ook echt. PKK is een verzetbeweging. Omdat Turkije niet op een fatsoenlijke manier kon omgaan met de Koerden.
isis is een organisatie dat in gewapende strijd is met de turken.
pkk is een organisatie dat in gewapende strijd is met de turken.

voor de turken is er geen verschil.

dat beide organisaties in den beginne een zekere terechte grieven hadden waarop ze hun ideologie stoelen, maakt hen niet minder verwerpelijk.

de pkk was een antwoord op de onderdrukkende politiek van de turkse staat in de jaren 80.

isis is ontsprongen uit al qaida in irak dat een antwoord was op de amerikaanse bezetting van irak en daarvoor was al qaida een reactie op de russische bezetting van afghanistan.

door te beroepen op hun oprechte grieven, kunnen we zo alle organisaties die verfoeilijke middelen gebruiken goedpraten.

zo hadden de duitsers aan het einde van de eerste wereldoorlog genoeg redenen om wraak te nemen op de buitenwereld. rechtvaardigt dat de middelen die ze hebben gebruikt tijdens de tweede wereld oorlog?

maar uiteraard is dit de zoveelste "verzetsbeweging vs. terreurorganisatie", het is maar wat je POV is welke label je toepast op een specifieke organisatie. zo was al qaida vanuit een westerse POV in de jaren 80 een verzetsorganisatie en veranderde het in de jaren 90 tot een terreurorganisatie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976119
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:28 schreef HSG het volgende:

Ja je ziet PKK andersdenkenden executeren.
vaak zat. alleen worden deze liquidaties niet gemeld in de westerse media. waardoor de PKK tot op de dag van vandaag een romantische beeld heeft van een verzetsbeweging.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976129
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:42 schreef Slayage het volgende:

[..]

vaak zat. alleen worden deze liquidaties niet gemeld in de westerse media. waardoor de PKK tot op de dag van vandaag een romantische beeld heeft van een verzetsbeweging.
Het zijn vrijheidsstrijders.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182976136
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:42 schreef HSG het volgende:

[..]

Het zijn vrijheidsstrijders.
het is een kinderfeest
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976144
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

het is een kinderfeest
Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182976153
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
daarom wint erdo sinds 2002 elke verkiezing
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976164
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:44 schreef Slayage het volgende:

[..]

daarom wint erdo sinds 2002 elke verkiezing
Fraude.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182976205
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:44 schreef HSG het volgende:

[..]

Fraude.
dat doet ie goed B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182976216
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat doet ie goed B:)B
Deed Hitler ook met alle gevolgen van dien.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182977168
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 12:43 schreef HSG het volgende:

[..]

Niemand wil onder het fascistische Erdogan-rijk leven.
Turken in Nederland en Duitsland wel, die stemmen massaal op The Erdo.
Maar doen het uiteindelijk toch niet :')
pi_182977199
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 13:40 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Turken in Nederland en Duitsland wel, die stemmen massaal op The Erdo.
Maar doen het uiteindelijk toch niet :')
In een vrij land op een man stemmen die jouw land van afkomst in een dictatuur wil drijven en er zelf niet willen wonen. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_182978513
verstandig

monaalami twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 13:36:55 . @madanewspaper says #Iraq forces have crossed into #Syria and taken police and military positions abandoned by #SDF https://t.co/3wg1GppVe9 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 6 november 2018 @ 14:48:20 #53
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182978654
Maar even afwachten of het niet fake is, maar zou tijd worden ja.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182979134
quote:
10s.gif Op dinsdag 6 november 2018 14:41 schreef Slayage het volgende:
verstandig

monaalami twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 13:36:55 . @madanewspaper says #Iraq forces have crossed into #Syria and taken police and military positions abandoned by #SDF https://t.co/3wg1GppVe9 reageer retweet
Betwijfel ik heel erg.
pi_182983315
Symboolpolitiek van de Amerikanen om de Turken te paaien :')

US State Department offers reward for information on key PKK leadersSonerCagaptay twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 18:35:41 @USEmbassyTurkey This is great news: US policy is to bring #Turkey and the #PKK back to the negotiating table, but with PKK entering talks from a position of weakness, hence the targeting of its leaders. It also helps build on positive momentum between #Erdogan and #Trump https://t.co/eEHzjdXxfQ reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 06-11-2018 om 18:35:18 For the 1st time, the U.S government has put #PKK leaders on its "Rewards for Justice" list, offering $millions for information.- Wonder how that'll go down within the #PKK's wing in #Syria, the #YPG - *the* key U.S. ally vs. #ISIS. https://t.co/ZJW5hxOJEw reageer retweet


[ Bericht 42% gewijzigd door Slayage op 06-11-2018 19:19:42 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 6 november 2018 @ 20:07:07 #56
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_182985314
Heel goed dat de Amerikanen hun eigen club weer gaan afbreken. Die Yanks kan het Midden-Oosten missen als kiespijn dus hopelijk vertrekken ze zo snel mogelijk uit Syri, goed dat ze alvast een stapje de goede kant op zetten.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_182990444
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_182990518
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 november 2018 20:07 schreef Szura het volgende:
Heel goed dat de Amerikanen hun eigen club weer gaan afbreken. Die Yanks kan het Midden-Oosten missen als kiespijn dus hopelijk vertrekken ze zo snel mogelijk uit Syri, goed dat ze alvast een stapje de goede kant op zetten.
Met de Amerikanen weet je het nooit vwb Syri. Assad moet weg, rode lijn en alles, vervolgens kwam Trump die aangaf dat hij Isis zou gaan vernietigen en em zsm zou smeren om vervolgens te draaien en kenbaar te maken dat ze in Syri zullen blijven totdat Iran zich heeft teruggetrokken. En morgen kan het weer totaal anders zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183058610
langzaam maar zeker escaleert het in idlib

QalaatAlMudiq twitterde op vrijdag 09-11-2018 om 11:11:04 #Pt. List of 23 Jaish Izza members killed during assault last night near #Zilaqiat in N. #Hama. Attack led by assailants w / night vision, all defenders killed, position recovered when reinforcements arrived. Local sources suggest foreigners involved. https://t.co/cDCPpmraKD reageer retweet
QalaatAlMudiq twitterde op zaterdag 10-11-2018 om 11:03:24 #Syria: #HTS "Red Unit" carried out last night 1st operation in retaliation for attack on Jaish Izza position. A fortified camp located S. of #Helfaya (N. #Hama) & report. used for attack vs Jaish Izza was assaulted (25 KIA claimed, some pictured). https://t.co/cHRElfVaGx https://t.co/pthgr08KJt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 10 november 2018 @ 12:39:51 #61
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183059927
Sidorenko is terug
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_183060619
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
pi_183063963
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 12:39 schreef Szura het volgende:
Sidorenko is terug
Waar was ie dan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zaterdag 10 november 2018 @ 18:04:16 #64
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183065080
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 13:24 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
Gaaf! Staat ook op mijn verlanglijstje. Waar ben je precies geweest allemaal?
  zaterdag 10 november 2018 @ 18:11:08 #65
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_183065187
quote:
10s.gif Op zaterdag 10 november 2018 16:48 schreef Slayage het volgende:

[..]

Waar was ie dan?
Z’n account was zeker een halfjaar weg
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_183065590
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 13:24 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
Goede kans dat die auto per schip of vliegtuig is gekomen, zo gaan die ook in de zomer naar Europa.
pi_183076594
NeilPHauer twitterde op zondag 11-11-2018 om 11:11:46 ANNA News reports that Russian military police have deployed in north Hama and have closed the Morek-Souran highway, following the successful infiltration raid by Malhama Tactical that reportedly killed 18 regime and 7 Russian soldiers: https://t.co/RmGFnV5gzF reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183076923
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 13:24 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Ik ben laatst in Beiroet geweest Libanon
Ongeveer tot Marj gereden op 50 km van Damascus ongeveer.

Vond de rijstijl in Libanon op z'n zachtst gezegd assertief en erg chaotisch. Je merkt gewoon dat het land te klein is, kruispunten geregeld zonder stoplichten dus het recht van de 'sterkste'

Verder als westeling geen negatieve sentimenten gehad, zo dicht bij Syri in het Midden Oosten voelt toch best vreemd, ben benieuwd of ik ook zonder kleerscheuren rond Damascus had kunnen rijden... Of word je dan ontvoerd? :P

Ook een kenteken uit Dubai gezien, zou die via SA en Syri hebben gereden? Lijkt mij een gevaarlijke onderneming om als steenrijke sjeik door het straat arme Syri te rijden
Niet naar Zuid Libanon geweest, Hezbollah gebied?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183097864
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 13:01 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Niet naar Zuid Libanon geweest, Hezbollah gebied?
Met een Isralische vlag ..
pi_183118733
grote korrel zout

" the coalition calls on the militia to remove flags, banners and pictures of their leader Ocalan from the eastern Euphrates regions."

Deirfree twitterde op dinsdag 13-11-2018 om 08:56:36 #ديرالزورالتحالف يطلب من ميليشيا قسد إزالة الرايات والشعارت وصور زعيمهم أوجلان من مناطق شرق الفرات. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183118815
wat was nou de exacte situatie mbt menagh en tal rifaat? officieel in handen van het SDF maar een regime aanwezigheid?

op_shield twitterde op dinsdag 13-11-2018 om 10:49:21 Assad regime and its militias are sending reinforcements towards Tall Rifat and Minag airport. https://t.co/woiU4JDXTU reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 13 november 2018 @ 21:10:28 #73
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_183131558
Hoe lang gaat dit nog duren en wie word de winnaar? Iemand die in zijn glazen bol kan kijken?
pi_183138416
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 21:01 schreef WammesWaggel het volgende:
https://www.at5.nl/artike(...)omgekomen-in-syrie-2

De zuster van ene Bilal zou morsdood zijn..
echte succes story die bilal :')

quote:
Na zijn vrijlating deradicaliseerde Bilal en in 2013 ging hij aan de slag voor de gemeente Amsterdam als jongerenwerker. Hij werd ingezet voor de deradicaliseringsaanpak in de begeleiding van kwetsbare jongeren, maar stopte daar in 2015 mee.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183174403
_O-
wesleysmorgan twitterde op donderdag 15-11-2018 om 20:17:18 Amb. Jim Jeffrey at @DefenseOne event acknowledging that biggest US partnerin Syria is "an offshoot of the PKK" and referring to it as "the SDF/PYD." Everybody knows this, but someone at CENTCOM is going to have a heart attack over the fact that Jeffrey said it out loud in public reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183241578
_O-

annaholligan twitterde op maandag 19-11-2018 om 11:48:20 “You taught the world to use chemical weapons... Syria never used chemical weapons, it’s the terrorists. And you dare to talk about ethics and morality. World will pay high price from destructive polices by UK & US...” @OPCW https://t.co/3QsFTDd2Vn reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 november 2018 @ 15:22:17 #77
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183243664
quote:
10s.gif Op maandag 19 november 2018 13:50 schreef Slayage het volgende:
_O-

annaholligan twitterde op maandag 19-11-2018 om 11:48:20 “You taught the world to use chemical weapons... Syria never used chemical weapons, it’s the terrorists. And you dare to talk about ethics and morality. World will pay high price from destructive polices by UK & US...” @OPCW https://t.co/3QsFTDd2Vn reageer retweet
Wie is deze deerne?
  maandag 19 november 2018 @ 15:27:27 #78
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183243770
Die Syrische ambassadeur. Dat is het lot van arme en zwakke landen. Onder Westerse hegemonie vallen, weigeren/tegenspartelen, dan maken we je kapot. Zelfs Rusland en China hebben hier last van met maandelijkse sancties en andere ongure praktijken. Dat is stage 2, als oorlog te riskant is dan een trapje lager gaan zitten, dus economische oorlogsvoering/propaganda/destabilisatie door minderheden te gebruiken en noem maar op.

[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 19-11-2018 15:48:49 ]
pi_183248480
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 15:27 schreef Jellereppe het volgende:
Die Syrische ambassadeur. Dat is het lot van arme en zwakke landen. Onder Westerse hegemonie vallen, weigeren/tegenspartelen, dan maken we je kapot. Zelfs Rusland en China hebben hier last van met maandelijkse sancties en andere ongure praktijken. Dat is stage 2, als oorlog te riskant is dan een trapje lager gaan zitten, dus economische oorlogsvoering/propaganda/destabilisatie door minderheden te gebruiken en noem maar op.
Welnee, de Ba'ath heeft het land eigenhandig de afgrond in geworpen.

Maar eerlijk is eerlijk de Syrische ambassadeur legt wel regelmatig de vinger op de zere plek. Niks is de schuld van de regering, het ligt allemaal aan een ander, ze maken echt nooit fouten en vooral nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Hij laat precies zien waarom Syri nooit een stap verder gaan komen en binnen enkele decennia zitten ze in een nieuwe burgeroorlog.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183255005
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2018 15:22 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Wie is deze deerne?
DEERNE

7) Loszinnige stoeipoes

_O-
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183261643
quote:
14s.gif Op maandag 19 november 2018 19:14 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Welnee, de Ba'ath heeft het land eigenhandig de afgrond in geworpen.

Maar eerlijk is eerlijk de Syrische ambassadeur legt wel regelmatig de vinger op de zere plek. Niks is de schuld van de regering, het ligt allemaal aan een ander, ze maken echt nooit fouten en vooral nergens verantwoordelijkheid voor nemen. Hij laat precies zien waarom Syri nooit een stap verder gaan komen en binnen enkele decennia zitten ze in een nieuwe burgeroorlog.
De bemoeienis van het westen heeft zoveel beter gebracht. :')
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_183357516
quote:
als dit echt is en geen fakenews dan zullen de russen de samenwerking opzoeken met de OPCW om hun casus sterker te maken. als ze niet de samenwerking opzoeken is het de gebruikelijke fakenews en is het slechts windowdressing om hun daden (mogelijke escalatie) te rechtvaardigen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183358039
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183375727
quote:
10s.gif Op zondag 25 november 2018 10:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

als dit echt is en geen fakenews dan zullen de russen de samenwerking opzoeken met de OPCW om hun casus sterker te maken. als ze niet de samenwerking opzoeken is het de gebruikelijke fakenews en is het slechts windowdressing om hun daden (mogelijke escalatie) te rechtvaardigen.
M.i. zijn er nog geen beelden van 'bewijzen' m.b.t. deze 'chemische aanval' op Aleppo?

Dan lijkt het me fake news.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
pi_183386190
quote:
Aanvulling:

Quote:
The West’s reaction to the attack on late Saturday has been rather restrained so far. France is the only state that has given its take on the assault, saying the case should be addressed by the international chemical watchdog – the OPCW. Admitting that he does not have enough information at the moment, French President Emmanuel Macron promised to raise the issue in talks with his “partners” within the EU and beyond.

https://www.rt.com/news/444830-russian-airstrike-militants-idlib/

https://www.rt.com/news/444829-syria-toxic-attack-un/
pi_183398055
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183417515
the awefull truth

AlexGSimon twitterde op woensdag 28-11-2018 om 10:15:00 A few realities that should guide discussions on Syria:- Damascus won't reform- Russia can't force reform- China won't rebuild- Iran won't leave- Refugees won't return en masse anytime soon- Geneva doesn't matter- "Guarantees" don't exist- Things are not "back to normal" reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 28 november 2018 @ 14:07:01 #92
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  donderdag 29 november 2018 @ 18:01:33 #93
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
  donderdag 29 november 2018 @ 18:04:56 #94
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183443286
Interessant open-source project van Amnesty om coalitie-luchtaanvallen op Raqqa in kaart te brengen: https://decoders.amnesty.org/projects/strike-tracker

[ Bericht 3% gewijzigd door Nibb-it op 29-11-2018 18:16:32 ]
pi_183445387
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 18:04 schreef Nibb-it het volgende:
Interessant open-source project van Amnesty om coalitie-luchtaanvallen op Raqqa in kaart te brengen: https://decoders.amnesty.org/projects/strike-tracker
Ambitieus

quote:
.Amnesty International, in partnership with Airwars, is conducting the most comprehensive assessment of civilian deaths resulting from US-led bombings in Raqqa.

The data you produce will help us link visible damage to the city’s buildings with coalition strikes and casualty reports gathered by our researchers and partners. This evidence will put pressure the US-led Coalition to properly investigate all civilian deaths, paving the way for justice and reparation.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183446403
quote:
10s.gif Op woensdag 28 november 2018 12:33 schreef Slayage het volgende:
the awefull truth

AlexGSimon twitterde op woensdag 28-11-2018 om 10:15:00 A few realities that should guide discussions on Syria:- Damascus won't reform- Russia can't force reform- China won't rebuild- Iran won't leave- Refugees won't return en masse anytime soon- Geneva doesn't matter- "Guarantees" don't exist- Things are not "back to normal" reageer retweet
Waarom zouden de Chinezen de rotzooi van Westerse, Russische, Iraanse en Arabische imperialisme en geweld herbouwen? Tuurlijk als ze een haven kunnen leasen van Bashar dan willen ze vast wel 2-3 miljard in de bouw van een Syrische diepzeehaven steken in ruil dat ze 50 jaar gebruik van mogen maken en de haven na die periode teruggeven aan Damascus. Dan kunnen ze goederen dumpen in het Midden-Oosten als ze nog een rail en weg bij bouwen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 29-11-2018 22:51:22 ]
pi_183446623
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 20:49 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Waarom zouden de Chinezen de rotzooi van Westerse, Russische, Iraanse en Arabische imperialisme en geweld herbouwen?
Om geld te verdienen uiteraard ;)

Maar het moet wel gefinancierd worden, maar niemand wil het financieren dus zitten de Syrirs voorlopig in de puinhopen
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183446642
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 20:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

Om geld te verdienen uiteraard ;)

Maar het moet wel gefinancierd worden, maar niemand wil het financieren dus zitten de Syrirs voorlopig in de puinhopen
Tuurlijk, op die fiets. Als de Syrirs met geld over de brug komen dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Ze kunnen veel zelf doen met hun eigen handen. Alleen materiaal en specialistische werk hebben ze buitenlanders voor nodig.
pi_183446861
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:00 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Tuurlijk, op die fiets. Als de Syrirs met geld over de brug komen dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Ze kunnen veel zelf doen met hun eigen handen. Alleen materiaal en specialistische werk hebben ze buitenlanders voor nodig.
Ook het zelf doen moet gefinancierd worden. Tenzij ze dwangarbeid gaan invoeren ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183446936
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:10 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ook het zelf doen moet gefinancierd worden. Tenzij ze dwangarbeid gaan invoeren ;)
Een beroep op nationalistische en revolutionaire gevoelens voor een betere toekomst. Uiteraard moet wel voor eten en onderdak worden gezorgd. De Syrirs moeten eerst een basis opbouwen voordat ze weer denken aan leven volgens het kapitalistische systeem.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 29-11-2018 21:18:57 ]
pi_183446958
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:00 schreef Jellereppe het volgende:
Tuurlijk, op die fiets. Als de Syrirs met geld over de brug komen dan is het natuurlijk een compleet ander verhaal. Ze kunnen veel zelf doen met hun eigen handen. Alleen materiaal en specialistische werk hebben ze buitenlanders voor nodig.
Voor materiaal heb je eerst nog geld nodig. Dat heeft de Syrische overheid nou net niet. Zelfs met dwangarbeid kom je er vrijwel niet zonder floes.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183446978
quote:
1s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:14 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Voor materiaal heb je eerst nog geld nodig. Dat heeft de Syrische overheid nou net niet. Zelfs met dwangarbeid kom je er vrijwel niet zonder floes.
Helaas. Ze kunnen kijken wat de Syrische gemeenschap zelf kan ophoesten, geld lenen van vriendelijke landen. En dan stukje bij beetje de boel opknappen naar gelang de financile draagkracht. Het duurt dan langer maar is niet anders.

[ Bericht 12% gewijzigd door Jellereppe op 29-11-2018 21:29:43 ]
pi_183447895
BreakingNLive twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:00:30 BREAKING UPDATE: Aerial attack on Syria ongoing. Israel likely responsible. Nearly an hour of constant bombardment. Syrian air defense systems working around the clock, with possible interceptions. Unconfirmed reports of an Israeli military jet shot down over SyriaDeveloping... reageer retweet
Conflicts twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:01:07 BREAKING: IDF says looking into reports of projectile landing in Golan Heights, amid reports of Syrian air-defenses engaging targets near Damascus - @i24NEWS_EN reageer retweet
  donderdag 29 november 2018 @ 22:20:42 #104
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183448366
Blijkbaar zijn de luchtaanvallen nog altijd gaande?
pi_183448431
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:20 schreef Nibb-it het volgende:
Blijkbaar zijn de luchtaanvallen nog altijd gaande?
Intel_sky twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:17:51 The 🇮🇱 air strikes on 🇸🇾 #Syria is not OVER yet. The #IAF ✈ tanker aircraft still ACTIVE in the south!!! Duration: 2:49:49https://t.co/R6h6CRPbP2 reageer retweet
pi_183448532
Conflicts twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:26:27 MORE: IDF denies reports of Israeli plane being hit by Syrian air-defenses but confirms report of projectile falling in Golan Heights - @AAhronheim reageer retweet
pi_183448650
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:27 schreef Infection het volgende:
Conflicts twitterde op donderdag 29-11-2018 om 22:26:27 MORE: IDF denies reports of Israeli plane being hit by Syrian air-defenses but confirms report of projectile falling in Golan Heights - @AAhronheim reageer retweet
Als get Israel niet is, wie wel?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183448689
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:13 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Een beroep op nationalistische en revolutionaire gevoelens voor een betere toekomst. Uiteraard moet wel voor eten en onderdak worden gezorgd. De Syrirs moeten eerst een basis opbouwen voordat ze weer denken aan leven volgens het kapitalistische systeem.
Eten onderdak verzekering kinderen moeten naar school. Enz. Enz. :P

Syri heeft een Marshall plan nodig. Alleen is Marshall voorlopig nergens te bekennen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183448692
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Als get Israel niet is, wie wel?
Dit gaat alleen om het zogenaamde vliegtuig wat neergehaald was.
  donderdag 29 november 2018 @ 22:35:19 #110
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_183448703
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:33 schreef Slayage het volgende:

[..]

Als get Israel niet is, wie wel?
Het is een gerucht dat bij Spoetnik en TASS vandaan komt. Neem het maar met een emmer zout.
pi_183448873
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:34 schreef Infection het volgende:

[..]

Dit gaat alleen om het zogenaamde vliegtuig wat neergehaald was.
Vliegtuig neergehaald heb ik niet langs zien komen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183448907
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:43 schreef Slayage het volgende:

[..]

Vliegtuig neergehaald heb ik niet langs zien komen.
Staat toch echt in die tweets.
pi_183451261
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 21:15 schreef Jellereppe het volgende:
Helaas. Ze kunnen kijken wat de Syrische gemeenschap zelf kan ophoesten, geld lenen van vriendelijke landen. En dan stukje bij beetje de boel opknappen naar gelang de financile draagkracht. Het duurt dan langer maar is niet anders.
Dan rest het regime met name Iran en Rusland qua wederopbouw. Rusland heeft volgens mij nog weinig echte interesse daarin getoond. Iranirs wel. Met name zakenmannen. Maar welke draagkracht men daarvoor heeft als Iraans regime kan je vraagtekens bij stellen nu zij met zeer zware sancties hebben te maken. En Iraanse zakenmannen zullen het toch ook bekijken als een zakelijke investering; hoe interessant is die in Syri?

Zonder hulp van de internationale gemeenschap gaat het echt heel erg lastig worden.

Gigantische nieuwe luxe wijk in Damascus wordt nu gebouwd, zie filmpje van staatstelevisie;

3D-filmpje van Marota City hoe het zou moeten worden;
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183451263
quote:
10s.gif Op donderdag 29 november 2018 22:34 schreef Slayage het volgende:

Eten onderdak verzekering kinderen moeten naar school. Enz. Enz. :P

Syri heeft een Marshall plan nodig. Alleen is Marshall voorlopig nergens te bekennen.

Daarvoor zit Assad in de weg. Mbt grote hulp van internationale gemeenschap. Om die wel te krijgen moet hij vervangen worden. Kunnen ze zo uit onderhandelen en dan stroomt de hulp binnen. Regime is toch al gered en Iraanse en Russische belangen safe.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183454191
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 05:34 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Daarvoor zit Assad in de weg. Mbt grote hulp van internationale gemeenschap. Om die wel te krijgen moet hij vervangen worden. Kunnen ze zo uit onderhandelen en dan stroomt de hulp binnen. Regime is toch al gered en Iraanse en Russische belangen safe.
ja maar "assad of we verbranden het land" ;(

dan is het de vraag is het regime bereid om hem op te offeren?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183454292
Vroeg me al af hoe het vandaag de dag in Syri gaat. :)
pi_183454326
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 05:32 schreef Aloulu het volgende:

Gigantische nieuwe luxe wijk in Damascus wordt nu gebouwd, zie filmpje van staatstelevisie;

3D-filmpje van Marota City hoe het zou moeten worden;
wie moet dat betalen? :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 2 december 2018 @ 20:27:29 #118
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183502230
quote:
With back-to-back trade fairs held in Damascus this month, Syria is hoping to jumpstart reconstruction of its devastated cities by inviting international investors to take part in lucrative opportunities. Arnous said 270 companies from 29 countries are taking part in this year's exhibition despite the sanctions imposed on Syrian. Most of the companies participating in the four-day exhibition are Syrian, followed by Lebanese and Iranian exhibitors. Most of the companies participating in the four-day exhibition are Syrian, followed by Lebanese and Iranian exhibitors. The exhibition is being held at the Damascus International Fairgrounds near the airport, not far from wrecked former rebel strongholds. Israel struck targets near the airport last month.

Although 38 Russian companies took part in the Damascus International Fair last month, only one made it to Tuesday's opening. Russia is a key ally of Assad, and its military support, starting in 2015, has helped turn the tide in his favor. Russian President Vladimir Putin has been lobbying for Western aid funding, while helping Assad prepare for an assault on the last rebel stronghold of Idlib, in northwestern Syria.

Anisimov Valeriy, who works for the Russian petrochemical firm JSC Promcatalys, says it hopes to tap into the underserved market but has yet to find a way around the sanctions. He said he was hoping to speak with other business people at the conference about transferring money into and out of Syria. Russian companies face competition from China, which is making serious, if cautious, efforts to snap up reconstruction offers.

Tarif Nahhas, the Syrian representative of the Chinese Truemax engineering solutions company, said China is still trying to find its way in Syria, with many companies worried about security and stability. He said exhibitions like these help company representatives assess the situation on the ground for themselves.
https://www.foxnews.com/w(...)pite-massive-hurdles

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 02-12-2018 22:44:28 ]
pi_183505770
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 05:32 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Dan rest het regime met name Iran en Rusland qua wederopbouw. Rusland heeft volgens mij nog weinig echte interesse daarin getoond. Iranirs wel. Met name zakenmannen. Maar welke draagkracht men daarvoor heeft als Iraans regime kan je vraagtekens bij stellen nu zij met zeer zware sancties hebben te maken. En Iraanse zakenmannen zullen het toch ook bekijken als een zakelijke investering; hoe interessant is die in Syri?

Zonder hulp van de internationale gemeenschap gaat het echt heel erg lastig worden.

Gigantische nieuwe luxe wijk in Damascus wordt nu gebouwd, zie filmpje van staatstelevisie;

3D-filmpje van Marota City hoe het zou moeten worden;
Interessant project voor beleggers lijkt me. Je kan waarschijnlijk goedkoop instappen, en dikke winsten halen in de toekomst.
pi_183505790
Doe mij 3000 euro netto per maand, en een hele knappe Arabische vrouw van 21 en ik zou best willen overwegen om in een nieuwbouw penthouse te wonen in Damascus.
  zondag 2 december 2018 @ 22:56:29 #121
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183506073
quote:
A luxury city shows blueprint for Syria's rebuilding plans

In this Oct. 8, 2018 photo, a bulldozers excavates at the building site of Marota City, as Syria's largest investment project is known, in southwestern Damascus, Syria. Construction is underway on the luxury development of residential high-rises and shopping centers -- the blueprint for the Syrian government's rebuilding of areas devastated by war. Critics say President Bashar Assad is using such plans to engineer demographic change and consolidate his post-war power. (AP Photo/Hassan Ammar)

DAMASCUS, Syria – At a building site in Damascus, trucks and bulldozers zigzag back and forth ferrying sand and stones for a luxury development of residential high-rises and shopping centres.

The area was up until recently a working-class neighbourhood of informal settlements and irregular housing running through orchards and farmland — one that early on in Syria’s conflict was a hub for protests against the government. Over the past year, thousands of residents have been evicted and their property razed to make way for the multimillion-dollar project that promises to be the new commercial centre for the capital.

Marota City, as Syria’s largest investment project is known, is seen as setting the blueprint for how the government will undertake the ambitious rebuilding of areas devastated in the nearly eight-year civil war.

The government is using controversial new property laws to create zones where partnerships of the government and businessmen take ownership of neighbourhoods and redevelop them. Officials say the projects aim at re-planning slums and destroyed areas and attracting private investors to join the massively expensive task of reconstruction.

Critics say President Bashar Assad is using such projects to consolidate post-war power, expropriate property and reshape Syria’s demographics by pushing out impoverished communities seen as centres of opposition support and replacing them with wealthier ones more likely to be loyalists.

The 53-year old president has survived the war, using help from allies Russia and Iran to crush an armed rebellion that aimed to oust him.

The Marota project lies at the heart of Syria’s tangled web of politics and rebuilding. Having recaptured the country’s key cities from the opposition, the government says it is now time to focus on rebuilding. But Western countries, including the United States, say they will not commit any funds to reconstruction without real progress on a political settlement.

The plan for upscale apartments and glossy malls in Damascus can seem particularly jarring with the enormous destruction in former rebel-held areas just a few miles away and in the rest of the country, where entire city blocks lie crumped, in scenes reminiscent of World War II.

Marota is being built over a southwestern neighbourhood called Basateen al-Razi that grew up on farmlands over the past decades as poorer Syrians moved in from the countryside and built unlicensed housing. The district saw anti-government protests in 2012, but they were swiftly suppressed in a crackdown, and the area was relatively untouched by the war’s destruction.

The project was approved in 2012 with a legislative law known as Decree No. 66, which authorized the government to redevelop slum dwellings and illegal housing areas in the capital.

This allowed the Damascus governorate to evict the population, which has largely dispersed to other, inexpensive parts of the capital, and level the district.

The project is managed chiefly by the Syrian government, under a joint-stock company called Cham Holding established in 2016 and owned by the Damascus governorate. It has attracted investments from businessmen known to have close ties to the Syrian leadership, including Samer Foz, a wealthy entrepreneur whose name became well known during the war and who recently bought majority shares in the landmark Four Seasons hotel in the capital. The company is also said to be linked to Rami Makhlouf, Assad’s cousin and one of Syria’s most powerful businessmen.

“I expect the commercial centre to shift here,” says Nasouh Nabolsi, chief executive officer for Damascus Cham holding, the company undertaking the management, construction and investment works.

Speaking to The Associated Press at the company’s stylish headquarters adjacent to the building site, he said the company has so far spent the equivalent of $70 million on infrastructural works for the 2.14 million square meter development. Construction is expected to begin before the end of the year. The project will provide 12,000 housing units for an estimated 60,000 residents.

Marota will be followed by a similar project further south on an area four times bigger, called Basilia City, Nabolsi said, adding that plans to develop these areas existed before the Syrian conflict erupted in 2011.

In April, the government passed controversial property Law No. 10, which expanded the geographic scope of decree 66 beyond Damascus to the rest of the country and extended it from informal settlements to regularly registered property.

Under Law 10, residents initially had just 30 days to prove that they own property in redevelopment zones in order to receive shares in the projects or alternative plots of land; otherwise, ownership will be transferred to the local government.

The law created panic among refugees abroad, many of whom had lost property deeds or could not return to prove ownership. After an international outcry, Syria’s foreign minister announced in June that the 30-day filing period would be extended to a year. Last month, a U.N. official said Syria’s government has withdrawn the law, citing Russia for the information.

However, there is no sign that the law has been formally amended or confirmation that it has been withdrawn.

At least four former-rebel held areas in and around the capital are now being considered for redevelopment under Law 10. They include Barzeh, Jobar, Daraya and Qaboun, where major demolitions are already underway, according to a Human Rights Watch investigation.

Sara Kayyali, Syria researcher at HRW, said the fact that the designated areas are all former rebel-held bastions and the lack of transparency around the property laws only exacerbates suspicions.

“The government’s urban planning laws are often used to confiscate the property of residents, leave them without any alternative housing and never provide them with compensation, so violating their property rights on more than one level,” she told the AP.

A resident of Damascus’ Mazzeh neighbourhood whose family owns property in nearby Basateen al-Razi and closely follows the subject said the new property laws were not necessarily a bad thing, but the implementation gives the impression that the government is driving out poor residents and attracting the rich.

She said demolitions started without the provision of alternative housing, and rental money offered was often insufficient to rent within Damascus. She spoke on condition of anonymity for security concerns.

Nabolsi rejects the claims and argues that everyone has been more than fairly compensated.

He said there is nothing wrong with developing society, adding that the Syrian crisis was fueled by poor people who were exploited.

“The mistake of the government is that it did not develop these areas and let them transform into illegal housing areas, and we paid a high price for this.”

Kayyali said there is concern that the laws will be used as a form of “collective punishment” against government opponents and dispossess the poor.

“It’s going to exacerbate the socio-economic imbalance that was actually one of the causes of the uprising,” she said.

___

Associated Press writers Hiba Dlewati in Beirut and Albert Aji in Damascus, Syria, contributed to this report.
https://www.680news.com/2(...)as-rebuilding-plans/
pi_183507370
quote:
Businessman Samer Foz zit hierachter. In staat van beschuldiging in Turkije voor liquidatie van een Egyptische zakenman die met hem een deal had voor 15milj dollar aan graan. Maar die graan hem nooit leverde en erna is afgemaakt. Die zaak loopt nog in Turkije. Hij heeft overigens ook de Turkse nationaliteit.

Hij heeft of schijnt graan van Isis gekocht te hebben en als Russisch graan verkocht te hebben aan het Syrische regime.

Rijk geworden na de revolutie. En de grote zakenman die zogenaamd onafhankelijk van de Assads in constructie zit. Omdat die niet sancties aan zijn broek heeft verantwoordelijk voor binnenhalen van buitenlandse investeringen in het heropbouwen van Syri.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  maandag 3 december 2018 @ 23:12:03 #123
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183524699
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 00:43 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Businessman Samer Foz zit hierachter. In staat van beschuldiging in Turkije voor liquidatie van een Egyptische zakenman die met hem een deal had voor 15milj dollar aan graan. Maar die graan hem nooit leverde en erna is afgemaakt. Die zaak loopt nog in Turkije. Hij heeft overigens ook de Turkse nationaliteit.

Hij heeft of schijnt graan van Isis gekocht te hebben en als Russisch graan verkocht te hebben aan het Syrische regime.

Rijk geworden na de revolutie. En de grote zakenman die zogenaamd onafhankelijk van de Assads in constructie zit. Omdat die niet sancties aan zijn broek heeft verantwoordelijk voor binnenhalen van buitenlandse investeringen in het heropbouwen van Syri.
Ach, witteboordencriminaliteit is normaal in die posities. Europeanen en Amerikanen in hoge posities stelen ook links en rechts om over belastingontduiking maar niet te spreken. Hij helpt hier Syri mee verder (mag men hopen) en dat is het belangrijkste voor Damascus.

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 03-12-2018 23:30:10 ]
pi_183604401
'Syri en Rusland verzonnen gifgasaanval rebellen om bestand te laten wankelen';

https://nos.nl/artikel/22(...)-laten-wankelen.html
  zaterdag 8 december 2018 @ 15:36:05 #125
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183606485
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 13:24 schreef gynaika het volgende:
'Syri en Rusland verzonnen gifgasaanval rebellen om bestand te laten wankelen';

https://nos.nl/artikel/22(...)-laten-wankelen.html
NOS "berichtgeving" over Syri :'(
  zaterdag 8 december 2018 @ 18:10:17 #126
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183608687
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 15:36 schreef Richestorags het volgende:

[..]

NOS "berichtgeving" over Syri :'(
Ja, niet alleen berichtgeving over Syri. Je merkt het heel duidelijk als wat dieper in bepaalde casussen zit dat de berichtgeving gekleurd en veel tekort komt. Zeer en zeer teleurgesteld in wat moet doorgaan voor de top echelon van Nederlandse media. Beter houden ze het bij berichtgeving over Sinterklaas en Zwarte Piet. Troep.

[ Bericht 1% gewijzigd door Jellereppe op 08-12-2018 18:17:26 ]
pi_183609965
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 18:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..] de top echelon van Nederlandse media.
Wat?
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183610007
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 18:10 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Ja, niet alleen berichtgeving over Syri. Je merkt het heel duidelijk als wat dieper in bepaalde casussen zit dat de berichtgeving gekleurd en veel tekort komt. Zeer en zeer teleurgesteld in wat moet doorgaan voor de top echelon van Nederlandse media. Beter houden ze het bij berichtgeving over Sinterklaas en Zwarte Piet. Troep.
Hear, hear
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183622445
dus de amerikanen willen alle sdf gebieden overdragen aan de turken? :s)

dlockyer twitterde op zondag 09-12-2018 om 09:03:10 US Syrian envoy Jeffrey declared #Manbij agreement could be a model for peace all over Syria He hoped to see Manbij Roadmap implemented by the end of the year and US would assure YPG withdrawal from the City and no presence in local councils nor military personnel via @RaqqaPost https://t.co/XeeyXIq07P reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183622731
quote:
10s.gif Op zondag 9 december 2018 12:18 schreef Slayage het volgende:
dus de amerikanen willen alle sdf gebieden overdragen aan de turken? :s)

dlockyer twitterde op zondag 09-12-2018 om 09:03:10 US Syrian envoy Jeffrey declared #Manbij agreement could be a model for peace all over Syria He hoped to see Manbij Roadmap implemented by the end of the year and US would assure YPG withdrawal from the City and no presence in local councils nor military personnel via @RaqqaPost https://t.co/XeeyXIq07P reageer retweet
echt megolen als ze dat gaan doen
pi_183622888
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 00:43 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Businessman Samer Foz zit hierachter. In staat van beschuldiging in Turkije voor liquidatie van een Egyptische zakenman die met hem een deal had voor 15milj dollar aan graan. Maar die graan hem nooit leverde en erna is afgemaakt. Die zaak loopt nog in Turkije. Hij heeft overigens ook de Turkse nationaliteit.

Hij heeft of schijnt graan van Isis gekocht te hebben en als Russisch graan verkocht te hebben aan het Syrische regime.

Rijk geworden na de revolutie. En de grote zakenman die zogenaamd onafhankelijk van de Assads in constructie zit. Omdat die niet sancties aan zijn broek heeft verantwoordelijk voor binnenhalen van buitenlandse investeringen in het heropbouwen van Syri.
Kortom: een zakenman die meedoet met het opportunistische spelletje, waar vrijwel iedereen aan meedoet.
pi_183622928
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 12:36 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

echt megolen als ze dat gaan doen
zal wel niet hoor, maar die draai kan je wel geven aan de tweet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183633249
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2018 11:22 schreef Slayage het volgende:

[..]

"assad of we verbranden het land"
sowieso
pi_183633299
quote:
10s.gif Op vrijdag 30 november 2018 11:30 schreef Slayage het volgende:

[..]

wie moet dat betalen? :D
Sjiietishe zakenmannen uit Khaleej.....
pi_183633523
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 23:38 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Sjiietishe zakenmannen uit Khaleej.....
De Iranirs moeten vooral de eigen bevolking naar de zin houden. Geen overbodige luxe als je bekijkt wat er allemaal in Syri is gebeurd ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183633655
quote:
10s.gif Op zondag 9 december 2018 23:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

De Iranirs moeten vooral de eigen bevolking naar de zin houden. Geen overbodige luxe als je bekijkt wat er allemaal in Syri is gebeurd ;)
Khaleej= Saudi Arabia, Kuwait, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, and Oman.
pi_183633763
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 00:07 schreef Gilgamesh-X het volgende:

[..]

Khaleej= Saudi Arabia, Kuwait, the United Arab Emirates, Qatar, Bahrain, and Oman.
Ach soooo

Dat moet blijken uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183729607
filosofische bespiegelingen in al qaida land. hoe isis in 2014 probeert al qaida in de maghreb over te halen om al zarqawi de rug te keren en al baghdadi te joinen, immers "het kalifaat is een feit en daar dien je je als goede moslim aan te onderwerpen"

overigens waren het profetische woorden van abu qatada over isis,
quote:
Flattering Droukdel, he writes, “We deem you [AQIM] far above to be saying the same as Abu Qatada al-Filistini, who did not only describe us as Khawarij [a historical extreme Islamic sect], he asserted that we are the dogs of hellfire, and that the state –– that was built on shreds, blood, and honor of believers in Tawhid [monotheism] and that has dazzled and giddied the unbelievers East to South –– is a bubble state.”
ISIS’s charm offensive toward al-Qaeda in the Islamic Maghreb

On Nov. 13, 2014, Abu Bakr al-Baghdadi, ISIS’s new self-proclaimed caliph, announced its expansion beyond Syria and Iraq, where it had become the dominant jihadi group, to include new affiliates in Saudi Arabia, Yemen, Egypt, Libya, and Algeria. In the case of Algeria, however, it had strong local competition. Al-Qaeda in the Islamic Maghreb (AQIM) had operated in the area for more than a decade and was by far the leading jihadi group in North Africa and the Sahel region, thus making it an attractive partner for ISIS’s expansionist ambitions. AQIM would not be swayed away from al-Qaeda, however –– but not for lack of trying.


stank voor dank?

The Teenage Soldiers Who Fought Extremists, Now Deserted By Their Country

Teenagers who fought the Islamic State group have returned home physically and psychologically broken. But because they were legally too young to fight, they have no way of getting the medical care or benefits.


[ Bericht 12% gewijzigd door Slayage op 14-12-2018 18:09:17 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183733796
Hoorde net op de auto radio dat Syrische troepen de laatste IS enclave hebben opgerold. Klopt deze informatie ? Heb het nieuws bericht niet af kunnen luisteren, omdat ik enorme buikkramp had, en snel de plaatselijke McDonald's in ben gelopen.
pi_183735220
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 21:34 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Hoorde net op de auto radio dat Syrische troepen de laatste IS enclave hebben opgerold. Klopt deze informatie ?
het sdf heeft grote delen van hajin ingenomen. dat zal het wel zijn geweest.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183743208
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 21:34 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
omdat ik enorme buikkramp had, en snel de plaatselijke McDonald's in ben gelopen.
:D

Fijn dat je deze details met ons wilde delen.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183805162
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 18 december 2018 @ 15:51:31 #144
102757 EdvandeBerg
It's okay to be white!
pi_183809231
quote:
0s.gif Op zondag 2 december 2018 22:40 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Interessant project voor beleggers lijkt me. Je kan waarschijnlijk goedkoop instappen, en dikke winsten halen in de toekomst.
Zijn er al Chinezen gesignaleerd? Zou buitenkansje zijn voor China om een flinke stapel dollars te investeren en de macht in de regio uit te bouwen.
pi_183814434
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:51 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Zijn er al Chinezen gesignaleerd?
Uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183814971
quote:
Er zijn inmiddels als circa 40.000 Syrirs Turks geworden met het aannemen van de nationaliteit. Er schijnt al hier en daar een beleid te zijn op met name zeer goed opgeleide Syrirs die in Turkije blijven de kans te geven tot naturalisatie. Omdat deze veel kunnen bijdragen. En tevens is het zo dat als die Syrirs met een turkse partij sympathiseren dat de AKP is. Dus ook stemmen erbij voor hen.

Maar het zou wel netjes zijn als Turkije de kinderen de nationaliteit schenkt. En daarmee zou het de enige zijn in de regio. Want in andere landen als Libanon of Jordani zullen ze nooit de nationaliteit krijgen en heb je kans dat het "nieuwe Palestijnen worden". Geen nationaliteit, en daarmee altijd zonder rechten in de landen waar ze verblijven.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_183828340
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 20:02 schreef Aloulu het volgende:

Er zijn inmiddels als circa 40.000 Syrirs Turks geworden met het aannemen van de nationaliteit. Er schijnt al hier en daar een beleid te zijn op met name zeer goed opgeleide Syrirs die in Turkije blijven de kans te geven tot naturalisatie. Omdat deze veel kunnen bijdragen. En tevens is het zo dat als die Syrirs met een turkse partij sympathiseren dat de AKP is. Dus ook stemmen erbij voor hen.

Maar het zou wel netjes zijn als Turkije de kinderen de nationaliteit schenkt. En daarmee zou het de enige zijn in de regio. Want in andere landen als Libanon of Jordani zullen ze nooit de nationaliteit krijgen en heb je kans dat het "nieuwe Palestijnen worden". Geen nationaliteit, en daarmee altijd zonder rechten in de landen waar ze verblijven.
er zijn wel wat programmas om syriers de turkse nationaliteit te geven, maar niks grootschalig. dat is simpelweg te gevoelig momenteel. vooral ten tijde van crises steekt overal in de wereld xenofobie de kop op. dit jaar is het me opgevallen hoe erg dat het geval is in turkije over met name de syriers.

ik verwacht daarom niet dat ze ruimhartige zullen zijn in de nabije toekomst hoewel dat wel wenselijk zou zijn aangezien veel van deze mensen het niet in hun hoofd zullen halen om terug te gaan naar een land waar baath/pkk de scepter zwaait of waar het nog niet veilig is in TFSA gebied.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183828626
ReutersWorld twitterde op woensdag 19-12-2018 om 14:31:14 JUST IN: U.S. considering complete troop withdrawal from Syria - officials https://t.co/i6xhftl6FF reageer retweet

https://www.amazon.com/No(...)istory/dp/0195080750
pi_183828932
kan iemand het artikel van de wallstreet journal copy pasten? bvd :P

https://www.wsj.com/artic(...)rn-syria-11545225641

Charles_Lister twitterde op woensdag 19-12-2018 om 14:51:31 BREAKING - The U.S. is preparing a possible withdrawal from #Syria, per new @DionNissenbaum report in @WSJ.https://t.co/o1BChqFODWAllies (inc. #UK) have been informed. The call came direct from #Trump.BUT, there’s an ongoing debate internally. #Bolton, DOD & State furious. reageer retweet


[ Bericht 6% gewijzigd door Slayage op 19-12-2018 15:01:23 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183829196
quote:
10s.gif Op woensdag 19 december 2018 14:54 schreef Slayage het volgende:
kan iemand het artikel van de wallstreet journal copy pasten? bvd :P

https://www.wsj.com/artic(...)rn-syria-11545225641

Charles_Lister twitterde op woensdag 19-12-2018 om 14:51:31 BREAKING - The U.S. is preparing a possible withdrawal from #Syria, per new @DionNissenbaum report in @WSJ.https://t.co/o1BChqFODWAllies (inc. #UK) have been informed. The call came direct from #Trump.BUT, there’s an ongoing debate internally. #Bolton, DOD & State furious. reageer retweet
U.S. Military Preparing for a Full Withdrawal of Its Forces From Northeastern Syria
Move throws campaign against Islamic State into question

U.S. officials began informing partners in northeastern Syria of their plans to begin immediately pulling American forces out of the region. PHOTO: HUSSEIN MALLA/ASSOCIATED PRESS

By Dion Nissenbaum
Dec. 19, 2018 8:20 a.m. ET
WASHINGTON—In an abrupt reversal, the U.S. military is preparing to withdraw its forces from northeastern Syria, people familiar with the matter said Wednesday, a move that throws the American strategy in the Middle East into turmoil.

U.S. officials began informing partners in northeastern Syria of their plans to begin immediately pulling American forces out of the region where they have been trying to wrap up the campaign against Islamic State, the people said.

The move follows a call last week between President Trump and Turkish President Recep Tayyip Erdogan, who has threatened to launch an assault on America’s Kurdish partners in Syria.

Write to Dion Nissenbaum at dion.nissenbaum@wsj.com
pi_183829572
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 15:09 schreef Bilge het volgende:

[..]

U.S. Military Preparing for a Full Withdrawal of Its Forces From Northeastern Syria
Move throws campaign against Islamic State into question
[ afbeelding ]
U.S. officials began informing partners in northeastern Syria of their plans to begin immediately pulling American forces out of the region. PHOTO: HUSSEIN MALLA/ASSOCIATED PRESS

By Dion Nissenbaum
Dec. 19, 2018 8:20 a.m. ET
WASHINGTON—In an abrupt reversal, the U.S. military is preparing to withdraw its forces from northeastern Syria, people familiar with the matter said Wednesday, a move that throws the American strategy in the Middle East into turmoil.

U.S. officials began informing partners in northeastern Syria of their plans to begin immediately pulling American forces out of the region where they have been trying to wrap up the campaign against Islamic State, the people said.

The move follows a call last week between President Trump and Turkish President Recep Tayyip Erdogan, who has threatened to launch an assault on America’s Kurdish partners in Syria.

Write to Dion Nissenbaum at dion.nissenbaum@wsj.com
dit is niet het hele artikel ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183829618
quote:
10s.gif Op woensdag 19 december 2018 15:27 schreef Slayage het volgende:

[..]

dit is niet het hele artikel ;(
Hoe weet jij dat nou, je hebt geen eens toegang tot het hele artikel?
pi_183829714
Het artikel blijkt in de tussentijd inderdaad te zijn uitgebreid. Maar vraag blijft: hoe kan jij dat weten als je geen toegang hebt tot het hele artikel? :P

U.S. Military Preparing for a Full Withdrawal of Its Forces From Syria
Move throws campaign against Islamic State into question

U.S. officials began informing partners in northeastern Syria of their plans to begin immediately pulling American forces out of the region. PHOTO: HUSSEIN MALLA/ASSOCIATED PRESS

By Dion Nissenbaum and Nancy A. Youssef
Updated Dec. 19, 2018 9:20 a.m. ET
WASHINGTON—The U.S. military is preparing to withdraw its forces from Syria, people familiar with the matter said Wednesday, a move that marks an abrupt reversal of the American military strategy in the Middle East.

U.S. officials began informing partners in northeastern Syria of their plans to begin an immediate pullout of American forces from the region where they have been trying to wrap up the campaign against Islamic State, the people said.

“The Pentagon has an order to get to move troops out of Syria as quickly as possible, “ a U.S. official said.

The move follows a call last week between President Trump and Turkish President Recep Tayyip Erdogan, who has threatened to launch an assault on America’s Kurdish partners in Syria.

Mr. Erdogan steadfastly opposed the American partnership with Kurdish forces in Syria that he views as a terrorist force intent on destabilizing Turkey. But the U.S. has relied on the Kurdish forces as the most effective fighting force in Syria against Islamic State, which has been pushed to the brink of defeat.

The U.S. has long sought to reconcile the two seemingly incompatible goals that the president has sought in Syria. On the one hand, Mr. Trump has pushed to withdraw all U.S. forces from Syria, where more than 2,000 service members are working alongside Syrian militants to defeat Islamic State. On the other, he’s embraced a strategy that calls for American forces to remain in Syria as a deterrent to Iran’s expansive military ambitions.

Officially, the U.S. military has no authority to battle Iran in Syria. Their mission has been to defeat Islamic State and ensure the militant group that once controlled large swaths of Syria and Iraq is unable to regroup.

That task is largely complete. Islamic State has been effectively cornered in a small stretch of Syrian territory along the Iraq border, where the U.S. military estimates about 2,000 fighters have managed to hold off complete defeat for months.

Earlier this year, the Pentagon said that Islamic State controlled less than 2% of the territory it once held in the Middle East, sparking a vow from Mr. Trump to get all U.S. forces out of Syria in a matter of months.

“We’ll be coming out of Syria, like, very soon,” he said in the spring. “I want to get out. I want to bring our troops back home.”

But the pullout also comes amid abiding worries about the continued influence of Iran in Syria. Mr. Trump’s national security team pushed back and persuaded the president to embrace an open-ended strategy that would make sure Islamic State couldn’t rise again—and use the military as leverage to force Iran to withdraw its forces from Syria.

The U.S. sent in diplomatic teams to help rebuild northeastern Syria as the military set up new outposts on the country’s border with Turkey, which views them as an effort to shield America’s Kurdish partners from an attack by Turkish forces.

Earlier this month, Mr. Erdogan moved Turkish military forces to the border and threatened to attack the Kurdish forces within days.

Mr. Trump and Mr. Erdogan spoke last Friday, and the discussions about withdrawing U.S. forces moved rapidly.

Write to Dion Nissenbaum at dion.nissenbaum@wsj.com and Nancy A. Youssef at nancy.youssef@wsj.com
pi_183829753
realDonaldTrump twitterde op woensdag 19-12-2018 om 15:29:49 We have defeated ISIS in Syria, my only reason for being there during the Trump Presidency. reageer retweet
Trumpgod _O_
pi_183832640
nytimes twitterde op woensdag 19-12-2018 om 15:22:32 Breaking News: President Trump is considering pulling America’s 2,000 troops out of Syria after a 4-year fight against ISIS. Pentagon officials oppose the move. https://t.co/AJrHdtstuE reageer retweet
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183834165
De dood van Khassoggi dus geruild tegen terugtrekking zodat Turkije de oorlog nog wreder kan maken. Lekker bezig.
pi_183835711
#MAGA. Make Assad Great Again.
  woensdag 19 december 2018 @ 19:12:48 #158
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183835763
Ik zou niet te vroeg conclusies trekken. Het kabinet Trump zit vol met neoconservatieven (Westerse imperialisten). Hij kan net zo goed morgen weer verklaren het aantal troepen aanzienlijk uit te breiden. Het woord van de Amerikaanse president en verdragen afgesloten met de VS zijn evenveel waard als het toiletpapier bij de Aldi. Laten we vooral kijken naar acties en negeren wat deze Duitser via Twitter verklaart.
pi_183837676
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 15:34 schreef Bilge het volgende:
realDonaldTrump twitterde op woensdag 19-12-2018 om 15:29:49 We have defeated ISIS in Syria, my only reason for being there during the Trump Presidency. reageer retweet
Trumpgod _O_
deze man :D !

russische agent eerste klas w/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183837689
quote:
1s.gif Op woensdag 19 december 2018 19:11 schreef Gilgamesh-X het volgende:
#MAGA. Make Assad Great Again.
:Y :Y)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183837711
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 19:12 schreef Jellereppe het volgende:
Ik zou niet te vroeg conclusies trekken. Het kabinet Trump zit vol met neoconservatieven (Westerse imperialisten). Hij kan net zo goed morgen weer verklaren het aantal troepen aanzienlijk uit te breiden. Het woord van de Amerikaanse president en verdragen afgesloten met de VS zijn evenveel waard als het toiletpapier bij de Aldi. Laten we vooral kijken naar acties en negeren wat deze Duitser via Twitter verklaart.
dit dus.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183837808
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 15:32 schreef Bilge het volgende:
Maar vraag blijft: hoe kan jij dat weten als je geen toegang hebt tot het hele artikel? :P

ich habe es nicht gewust, broer

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183838268
Leuk dat hij Islamitische Staat verslagen heeft maar ondertussen islamificeert bondgenoot Toerkai gestaag.
Heeft Amerika verder geen last van :7
pi_183839566
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 20:21 schreef WammesWaggel het volgende:
Leuk dat hij Islamitische Staat verslagen heeft maar ondertussen islamificeert bondgenoot Toerkai gestaag.
Heeft Amerika verder geen last van :7
Precies. Dat maakt toch ook niets uit?
pi_183839589
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 19:12 schreef Jellereppe het volgende:
Ik zou niet te vroeg conclusies trekken. Het kabinet Trump zit vol met neoconservatieven (Westerse imperialisten). Hij kan net zo goed morgen weer verklaren het aantal troepen aanzienlijk uit te breiden. Het woord van de Amerikaanse president en verdragen afgesloten met de VS zijn evenveel waard als het toiletpapier bij de Aldi. Laten we vooral kijken naar acties en negeren wat deze Duitser via Twitter verklaart.
Neocons zijn niet te vertrouwen. Misschien is het wel een voorbereiding om iets tegen Iran te beginnen.
pi_183846073
Geweldig dit. Binnen paar dagen gaat de grote schoonmaak beginnen.
pi_183847371
ISIS verslagen _O_

T R U M P _O_

Eindelijk een Amerikaanse President die zich niet laat gek maken door 'nation builders' en op het juiste moment terugtrekt en de regio het zelf laat oplossen.
pi_183847834
quote:
14s.gif Op donderdag 20 december 2018 01:32 schreef Nintex het volgende:
ISIS verslagen _O_

T R U M P _O_

Eindelijk een Amerikaanse President die zich niet laat gek maken door 'nation builders' en op het juiste moment terugtrekt en de regio het zelf laat oplossen.
_O-
pi_183850468
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 20:53 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Neocons zijn niet te vertrouwen. Misschien is het wel een voorbereiding om iets tegen Iran te beginnen.
Dat argument zag ik ook al eerder langskomen. Klibkt niet echt aannemelijk omdat de neo cons Iran net zo goed in Syri kunnen aanpakken met veel minder risico. Onder het mom van Isis aanpakken, waardoor ze ook internationale backing hebben. Amerikaanse vertrek uit Syri zou een cadeau aan Iran zijn.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183851189
Het doel van neocons is vooral om de Amerikaanse hegemonie veilig te stellen. Het doel is om landen als Iran, Noord-Korea, Rusland en China onschadelijk te maken (of minstens stevig verzwakken). Daarvoor hebben ze de NATO in Europa tegenover Rusland, Arabische landen tegenover Iran en Australi/Japan/Zuid-Korea tegenover China. En daar willen ze India nog aan toevoegen in de toekomst om de ballast richting de Chinezen te vergroten. Als een dominosteen omvalt en ze zijn echt ongerust dan gaan ze proberen om de leden weer in het gelid te krijgen/sturen. Het valt mij al langer op dat in Europa (NATO) vooral negatieve verhalen leest over Rusland maar in Australi en Nieuw-Zeeland (Five Eyes) met name negatieve verhalen over China. Toeval?

De detente Rusland - Duitsland zint ze niet (zie die Nord Stream II) dus diplomatieke druk in Berlijn om dat te cancelen en op die manier Rusland verder te isoleren. Of Turkije dat een beetje aan het opschuiven is richting Iran/Rusland om de belangen veilig te stellen. Dat probeert men diplomatiek weer in het gelid te krijgen. Lukt dat niet dan sancties en in het ergste geval poging tot regime change om een ex-bondgenoot weer bij de groep te krijgen. Dat is hoe ze rollen. De medialandschap is ook verre van objectief en actief bezig om publieke opinie te sturen. Bloomberg had laatst een artikel over Chinese spychips in moederborden van Amerikaanse bedrijven. Die bedrijven hebben dat laten onderzoeken en niks gevonden. Excuses van Bloomberg. Nul. En zo heb je meer voorbeelden zoals met die saga van Huawei dat net wat te succesvol aan het worden is naar de smaak van D.C. en dus landen onder druk zetten om af te zien van telecommunicatieapparatuur van dat bedrijf. Heeft natuurlijk ook te maken met dat ze anders geen backdoors meer kunnen installeren zoals ze doen met apparatuur van CISCO.

Dan landen diplomatiek onder druk zetten om geen Russische wapens te kopen maar aan de andere kant wel mond vol hebben van ''eerlijke en vrije handel'' bij WTO. Uiteraard is eerlijke en vrije handel goed als met name Westerse bedrijven high tech-markten kunnen domineren. Anders gaan we snel over op protectionisme want nationale veiligheid of zo gaat het verhaal.

https://www.businessinsid(...)ernational=true&r=US

https://uk.reuters.com/ar(...)tracts-idUKH9N1UZ02R

De Amerikaanse heksenjacht op Russische wapenexport en 5G-telecommunicatieapparatuur van Huawei heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd voor 2018.

[ Bericht 6% gewijzigd door Jellereppe op 20-12-2018 12:15:55 ]
pi_183851243
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 10:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

Dat argument zag ik ook al eerder langskomen. Klibkt niet echt aannemelijk omdat de neo cons Iran net zo goed in Syri kunnen aanpakken met veel minder risico. Onder het mom van Isis aanpakken, waardoor ze ook internationale backing hebben. Amerikaanse vertrek uit Syri zou een cadeau aan Iran zijn.
Hmm, misschien dat ze dan wel echt uit Syrie gaan, om uit Syrie te gaan

Laten we het hopen.
pi_183852546
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 11:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Hmm, misschien dat ze dan wel echt uit Syrie gaan, om uit Syrie te gaan

Laten we het hopen.
trump wil uit syrie om zijn meester putin te dienen ;)

hij verwoordt het wel heel duidelijk in dit filmpje

realDonaldTrump twitterde op donderdag 20-12-2018 om 00:10:35 After historic victories against ISIS, it's time to bring our great young people home! https://t.co/xoNjFzQFTp reageer retweet


[ Bericht 44% gewijzigd door Slayage op 20-12-2018 12:35:20 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183852604
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 11:03 schreef Jellereppe het volgende:

Het valt mij al langer op dat in Europa (NATO) vooral negatieve verhalen leest over Rusland maar in Australi en Nieuw-Zeeland (Five Eyes) met name negatieve verhalen over China. Toeval?
nee niet toeval. simpelweg geografie. in europa is rusland heel dichtbij. en voor australie en nieuw zeeland china.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183852806
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 12:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

trump wil uit syrie om zijn meester putin te dienen ;)

hij verwoordt het wel heel duidelijk in dit filmpje

realDonaldTrump twitterde op donderdag 20-12-2018 om 00:10:35 After historic victories against ISIS, it's time to bring our great young people home! https://t.co/xoNjFzQFTp reageer retweet
Lang leven meester Putin. Eindelijk eens iets nieuws.

De oorlogen voor shekkels beginnen nu onderhand wel te vervelen he.
pi_183852827
de mission accomplished van bush werd de aftrap voor isis. belooft veel moois iig ;)

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183852858
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 12:45 schreef theunderdog het volgende:

Lang leven meester Putin.
BarzanSadiq twitterde op donderdag 20-12-2018 om 11:44:55 #Putin: I agree with #Trump that #ISIS has been defeated in #Syria. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183852867
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 12:50 schreef Slayage het volgende:

[..]

BarzanSadiq twitterde op donderdag 20-12-2018 om 11:44:55 #Putin: I agree with #Trump that #ISIS has been defeated in #Syria. reageer retweet
Heel goed. Wat zou het prachtig zijn als Trump kan zorgen voor een geopolitieke draai.

Al is het alleen al om die infantiele Israellobby tegen de schenen te schoppen.
pi_183852968
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 12:50 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Heel goed. Wat zou het prachtig zijn als Trump kan zorgen voor een geopolitieke draai.

Al is het alleen al om die infantiele Israellobby tegen de schenen te schoppen.
meh. de israel lobby gaat nergens heen. itt presidenten, die komen en gaan en max 8 jaar in office zijn. dus nee er zal geen geopolitieke draai komen

de israel lobby kan je val alles noemen maar niet infantiel aangezien ze altijd het congres, de senaat en meestal ook het witte huis in de pocket heeft.

wat dat betreft heeft de alt right in de VS alle recht van spreken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183853033
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 12:56 schreef Slayage het volgende:

[..]

meh. de israel lobby gaat nergens heen. itt presidenten, die komen en gaan en max 8 jaar in office zijn. dus nee er zal geen geopolitieke draai komen

de israel lobby kan je val alles noemen maar niet infantiel aangezien ze altijd het congres, de senaat en meestal ook het witte huis in de pocket heeft.

wat dat betreft heeft de alt right in de VS alle recht van spreken.
Mwau, laten we het niet overdrijven. De lobby is machtig, maar dat de VS deze keuze heeft gemaakt zegt wel wat. De regime change wens is niet praktijk geworden.

Verder is er binnen de VS behoorlijk veel kritiek op de geopolitieke koers waar mede de Israellobby op aanstuurt.
pi_183853057
realDonaldTrump twitterde op donderdag 20-12-2018 om 12:42:57 Getting out of Syria was no surprise. I’ve been campaigning on it for years, and six months ago, when I very publicly wanted to do it, I agreed to stay longer. Russia, Iran, Syria & others are the local enemy of ISIS. We were doing there work. Time to come home & rebuild. #MAGA reageer retweet
hij heeft hier feitelijk wel gelijk natuurlijk met zijn "we were doing THERE work"

de amerikanen heb ik altijd de luchtmacht van assad genoemd voor hun werk in in deir azzor.

hij is atm overigens bezig met zijn persoonlijke twitter campagne om zijn besluit te verdedigen ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183853116
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:00 schreef theunderdog het volgende:

Mwau, laten we het niet overdrijven. De lobby is machtig, maar dat de VS deze keuze heeft gemaakt zegt wel wat. De regime change wens is niet praktijk geworden.

Verder is er binnen de VS behoorlijk veel kritiek op de geopolitieke koers waar mede de Israellobby op aanstuurt.
de VS heeft deze keuze niet gemaakt het is trump die deze beslissing heeft genomen. overigens is het niet de eerste keer dat hij de beslissing nam om terug te trekken. de vorige keer is het ook met een sisser afgelopen. iets wat nu ook kan gebeuren.

vwb de macht de israel lobby nee, dat is geen overdrijving.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183853151
tja
QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 19-12-2018 om 20:39:50 @VivaRevolt Indeed. Posted today by an Assad's soldier "from Idlib to DeirEzzor". https://t.co/2cxrk6vemg reageer retweet
WarSurfing twitterde op woensdag 19-12-2018 om 21:15:18 @QalaatAlMudiq @VivaRevolt Assad, Russia, Iran, Turkey, and opposition will soon be racing to carve up YPG/PKK/SDF territory... https://t.co/5CEJGqgh4P reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183853153
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:04 schreef Slayage het volgende:

[..]

de VS heeft deze keuze niet gemaakt het is trump die deze beslissing heeft genomen. overigens is het niet de eerste keer dat hij de beslissing nam om terug te trekken. de vorige keer is het ook met een sisser afgelopen. iets wat nu ook kan gebeuren.

vwb de macht de israel lobby nee, dat is geen overdrijving.
Trump beslist niet alleen.
pi_183853184
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:06 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Trump beslist niet alleen.
welke namen uit zijn cabinet steunen hem hierin? ik heb daar niks (weinig) over gelezen. enige wat ik lees is dat ze flabbergasted zijn door dit hele gebeuren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183853232
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke namen uit zijn cabinet steunen hem hierin? ik heb daar niks (weinig) over gelezen. enige wat ik lees is dat ze flabbergasted zijn door dit hele gebeuren.
Verdiep je eens in de Amerikaanse politiek. Een president krijgt zoiets niet voor elkaar zonder steun.
pi_183853245
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:11 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Verdiep je eens in de Amerikaanse politiek. Een president krijgt zoiets niet voor elkaar zonder steun.
welke namen uit zijn cabinet steunen hem hierin?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183853256
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

welke namen uit zijn cabinet steunen hem hierin?
Geen idee. Weet ook niet welke namen hem niet steunen.
pi_183855980
Alhoewel Harald hier natuurlijk ook wel goede punten heeft:

https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/1075424714288480256
pi_183856218
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:23 schreef theunderdog het volgende:
Alhoewel Harald hier natuurlijk ook wel goede punten heeft:

https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/1075424714288480256
De Amerikanen hebben niet veel troepen in Syri. Hoe dit gaat verlopen is van veel meer factoren afhankelijk dan alleen het terugtrekken van grondtroepen.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183856269
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:35 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

De Amerikanen hebben niet veel troepen in Syri. Hoe dit gaat verlopen is van veel meer factoren afhankelijk dan alleen het terugtrekken van grondtroepen.
Dat is correct. Maar de Amerikaanse troepen waren wel een eventuele steun.

Daar kunnen ze nu naar fluiten. Verder hebben ze inderdaad het landschap ook niet mee.
  donderdag 20 december 2018 @ 15:40:12 #191
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_183856329
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 13:01 schreef Slayage het volgende:
realDonaldTrump twitterde op donderdag 20-12-2018 om 12:42:57 Getting out of Syria was no surprise. I’ve been campaigning on it for years, and six months ago, when I very publicly wanted to do it, I agreed to stay longer. Russia, Iran, Syria & others are the local enemy of ISIS. We were doing there work. Time to come home & rebuild. #MAGA reageer retweet
hij heeft hier feitelijk wel gelijk natuurlijk met zijn "we were doing THERE work"

de amerikanen heb ik altijd de luchtmacht van assad genoemd voor hun werk in in deir azzor.

hij is atm overigens bezig met zijn persoonlijke twitter campagne om zijn besluit te verdedigen ;)
There work :') je merkt echt dat hij raged en gewoon niet eens de tijd neemt om 140 karakters even op spelfouten te controleren.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_183856340
Dit is denk door een deal met Turkije

Straks worden alle gele delen op de kaart groen.....
Komen er Turkse ziekenhuizen etc

Vervolgens gaat Amerika het via Israel spelen.
Verlammen Assad door bombardementen op zijn matrieel.
met als smoes ''De Iranirs verlammen''

En zo komt er dus nooit een einde aan deze oorlog, met als doel goedkope olie voor het Westen
pi_183856965
Levitt_Matt twitterde op donderdag 20-12-2018 om 13:01:07 In one fell swoop @POTUS upended his own admin’s 3 pronged Syria policy, sidelined all his top officials, alienated all our closest allies, set the stage for an ISIS resurgence, gifted the Levant to Iran, & guaranteed huge Mideast instability in 2019 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183857090
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:40 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Dit is denk door een deal met Turkije

Straks worden alle gele delen op de kaart groen.....
Komen er Turkse ziekenhuizen etc
Meh. Wat er ook gebeurt, het machtsvacum dient gevuld tr worden en dat gaan de Koerden niet in hun uppie doen. En wat gaan de Europese landen doen die daar net zo goed boots on the ground hebben?

Sdf zit al te dreigen om Isis leden vrij te laten. Ze hebben gezien hoe Assad extremisten heeft vrijgelaten aan het begin van de opstand om de rebellen zo te verdelen. Voorbeeld doet volgen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183857133
KyleWOrton twitterde op donderdag 20-12-2018 om 15:14:45 Today, U.S. officials have told @Reuters that the U.S. will be ceasing the air campaign in #Syria entirely.Again, #IS has not even had its whole "caliphate" destroyed yet, let alone been actually wounded in a serious way. https://t.co/lhVG1MrqNP reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183857238
Mbt het opvullen van een eventuele machtsvacum

HosengHesen twitterde op donderdag 20-12-2018 om 15:16:13 #ANHA : An #Iranian military convoy consisting of nearly 80 military vehicles, with about 400 personnel heading to #DeirAlZour near the Iraqi borders. reageer retweet
En de Koerden die altijd al innige banden hebben gehad met het regime wanneer het hun uitkwam hebben kennelijk ook de gesprekken gestart om de Rojava droom maar te begraven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183857283
Hoe kijkt Assad er tegen aan, dat Amerika verdwijnt in het noorden van het land?
pi_183857366
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:25 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Hoe kijkt Assad er tegen aan, dat Amerika verdwijnt in het noorden van het land?
Die vindt het prachtig natuurlijk. De Amerikanen zijn de enige macht die bij machten zijn om het land feitelijk te verdelen. Als die weg zijn is het een kwestie van tijd dat het land volledig in handen van het regime is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183857449
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

Die vindt het prachtig natuurlijk. De Amerikanen zijn de enige macht die bij machten zijn om het land feitelijk te verdelen. Als die weg zijn is het een kwestie van tijd dat het land volledig in handen van het regime is.
Interessant, Assad (rusland) en Turkije zijn hierin dus de grote winnaars.
pi_183858104
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 16:34 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Interessant, Assad (rusland) en Turkije zijn hierin dus de grote winnaars.
En Iran natuurlijk. Turkije is een vreemde eend in de bijt natuurlijk als de voornaamste rebellen backer, maar ze hebben sinds de zogenaamde "de escalatie zones" wel bijgedragen aan de successen van het regime, door de rebellen in idlib koest te houden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183860030
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:40 schreef ZwolseVlag11 het volgende:
Dit is denk door een deal met Turkije

Straks worden alle gele delen op de kaart groen.....
Komen er Turkse ziekenhuizen etc

Vervolgens gaat Amerika het via Israel spelen.
Verlammen Assad door bombardementen op zijn matrieel.
met als smoes ''De Iranirs verlammen''

En zo komt er dus nooit een einde aan deze oorlog, met als doel goedkope olie voor het Westen
Wut? :')
pi_183860511
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 15:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Dat is correct. Maar de Amerikaanse troepen waren wel een eventuele steun.

Daar kunnen ze nu naar fluiten. Verder hebben ze inderdaad het landschap ook niet mee.
De Amerikanen hebben nu 2000 troepen in een gebied groter dan Nederland. Het is niet de militaire aanwezigheid dat hier telt, maar de garantie op luchtsteun, financile ondersteuning, politieke steun, wapens, logistiek etc. Als dit ook wegvalt hebben de SDF en de rebellen bij Al-Tanf inderdaad een probleem.

Dus als Trump niet wil dat zijn bondgenoten onder de voet worden gelopen doet hij er verstandig aan om dit deels in stand te houden. Maargoed we hebben het over Trump, dat is altijd even afwachten wat hij nu weer verstandig vindt.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
  donderdag 20 december 2018 @ 19:37:47 #203
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_183860548
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:35 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

De Amerikanen hebben nu 2000 troepen in een gebied groter dan Nederland. Het is niet de militaire aanwezigheid dat hier telt, maar de garantie op luchtsteun, financile ondersteuning, politieke steun, wapens, logistiek etc. Als dit ook wegvalt hebben de SDF en de rebellen bij Al-Tanf inderdaad een probleem.

Dus als Trump niet wil dat zijn bondgenoten onder de voet worden gelopen doet hij er verstandig aan om dit deels in stand te houden. Maargoed we hebben het over Trump, dat is altijd even afwachten wat hij nu weer verstandig vindt.
Groot gelijk dat Amerika daar weggaat. De olie- en gasvelden behoren toe aan de Syrische regering, niet aan een Amerikaans vazalstaatje.
pi_183860549
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:35 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

De Amerikanen hebben nu 2000 troepen in een gebied groter dan Nederland. Het is niet de militaire aanwezigheid dat hier telt, maar de garantie op luchtsteun, financile ondersteuning, politieke steun, wapens, logistiek etc. Als dit ook wegvalt hebben de SDF en de rebellen bij Al-Tanf inderdaad een probleem.

Dus als Trump niet wil dat zijn bondgenoten onder de voet worden gelopen doet hij er verstandig aan om dit deels in stand te houden. Maargoed we hebben het over Trump, dat is altijd even afwachten wat hij nu weer verstandig vindt.
We hebben het niet alleen over Trump. We hebben het over een complexe situatie.

Stel nu dat Turkije beslist om de Koerdische milities aan te gaan pakken, wat is dan verstandig in het perspectief van Amerika? de kant van de Koerden kiezen of toch maar niets doen om niet Turkije tegen de schenen te schoppen?
pi_183860705
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]

We hebben het niet alleen over Trump. We hebben het over een complexe situatie.

Stel nu dat Turkije beslist om de Koerdische milities aan te gaan pakken, wat is dan verstandig in het perspectief van Amerika? de kant van de Koerden kiezen of toch maar niets doen om niet Turkije tegen de schenen te schoppen?
Lijkt er toch sterk op dat Trump dit in zijn eentje heeft besloten gezien de verbazing van zo'n beetje iedereen.

Gaat eraan liggen wat Turkije ervoor in ruil zal geven.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183860759
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:35 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Dus als Trump niet wil dat zijn bondgenoten onder de voet worden gelopen doet hij er verstandig aan om dit deels in stand te houden.
We hebben gezien hoe het met het "zuidelijke front" is afgelopen toen Assad zijn legers die kant op stuurde. De "bondgenoten" kregen van de Amerikanen te horen, "jullie moeten niet denk dat we jullie te hulp zullen schieten".
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183860839
Na 7 jaar burgeroorlog zijn we weer terug bij af.

Ook de enige logische conclusie van dit hele debacle. De Amerikanen hadden niets te zoeken in Syrie. Alleen als ze all in waren gegaan had het nut gehad. Putin kan prima zelf ISIS uit de weg ruimen en platbranden, daar heeft hij de Amerikanen niet voor nodig.
pi_183860846
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:46 schreef Frikandelbroodje het volgende:

Gaat eraan liggen wat Turkije ervoor in ruil zal geven.
Wie beweert dat dit een toezegging is aan de Turken?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183860875
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:52 schreef Nintex het volgende:
Na 7 jaar burgeroorlog zijn we weer terug bij af.

Was het maar zo'n feest. 7 jaar geleden lag het land niet in puin.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183860899
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

We hebben gezien hoe het met het "zuidelijke front" is afgelopen toen Assad zijn legers die kant op stuurde. De "bondgenoten" kregen van de Amerikanen te horen, "jullie moeten niet denk dat we jullie te hulp zullen schieten".
Aan de andere kant dachten Russische huurlingen wel te kunnen gaan wandelen in een territorium van de Amerikaanse mariniers en hun poppetjes :P
  donderdag 20 december 2018 @ 19:57:43 #211
38496 Perrin
road warrior
pi_183860920
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

Was het maar zo'n feest. 7 jaar geleden lag het land niet in puin.
7 jaar geleden leefden allerlei luitjes die een bloederige revolutie wilden nog..
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183860933
mike_giglio twitterde op donderdag 20-12-2018 om 17:28:04 just heard from a U.S.-backed rebel commander at Tanf, the U.S. special forces base near the Syrian border with Jordan, that they've been told America will pull support there too. he said they are busy doing inventory. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183860959
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:57 schreef Perrin het volgende:

[..]

7 jaar geleden leefden allerlei luitjes die een bloederige revolutie wilden nog..
Ze zijn er nog steeds. In Syri als buiten Syri.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 20 december 2018 @ 20:00:04 #214
38496 Perrin
road warrior
pi_183860963
Dit is zo'n verstandig besluit van de VS dat ik bijna twijfel wat het addertje onder het gras is..
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183860969
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:46 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Lijkt er toch sterk op dat Trump dit in zijn eentje heeft besloten gezien de verbazing van zo'n beetje iedereen.

Gaat eraan liggen wat Turkije ervoor in ruil zal geven.
Laat wel zien hoe sterk de neocon-doctrine is in Amerika. Stelletje mafketels daar.
  donderdag 20 december 2018 @ 20:01:00 #216
38496 Perrin
road warrior
pi_183860978
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ze zijn er nog steeds. In Syri als buiten Syri.
Het fanatiekste kanonnenvoer is wel wat minder voorradig..
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183861005
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:49 schreef Slayage het volgende:

[..]

We hebben gezien hoe het met het "zuidelijke front" is afgelopen toen Assad zijn legers die kant op stuurde. De "bondgenoten" kregen van de Amerikanen te horen, "jullie moeten niet denk dat we jullie te hulp zullen schieten".
Deels. Daar kregen de Isralirs een vrijbrief om Iraanse troepen naar hartelust te bombarderen voor terug.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183861102
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:01 schreef Perrin het volgende:

[..]

Het fanatiekste kanonnenvoer is wel wat minder voorradig..
Er is niets gedaan om de onderliggende oorzaken, die dit conflict hebben veroorzaakt, op te lossen. Ik zie niet echt een reden om zo optimistisch te zijn.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
  donderdag 20 december 2018 @ 20:13:37 #219
38496 Perrin
road warrior
pi_183861182
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:09 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Er is niets gedaan om de onderliggende oorzaken, die dit conflict hebben veroorzaakt, op te lossen. Ik zie niet echt een reden om zo optimistisch te zijn.
Oh begrijp me niet verkeerd hoor, dat ben ik ook niet, zeker niet op de middellange termijn.

Maar de kans op een grootschalige nieuwe gewapende opstand lijkt me de komende paar jaar iig best klein.
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183861809
_O-

ABCWorldNews twitterde op donderdag 20-12-2018 om 18:26:59 NEW: Sen. Lindsey Graham says decision to withdraw U.S. troops from Syria is "a big gift" to Iran, ISIS: "The only reason they're not dancing in the aisles in Tehran and ISIS camps is they don't believe in dancing." https://t.co/ajvj9LitTK https://t.co/tp2e2l6q3d reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183861855
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:38 schreef Slayage het volgende:
Lindsey Graham
Die man is verstandelijk gehandicapt
pi_183861906
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:39 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die man is verstandelijk gehandicapt
Had zo een player in het MO kunnen zijn.
  donderdag 20 december 2018 @ 20:44:15 #223
38496 Perrin
road warrior
pi_183861974
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:38 schreef Slayage het volgende:
_O-

ABCWorldNews twitterde op donderdag 20-12-2018 om 18:26:59 NEW: Sen. Lindsey Graham says decision to withdraw U.S. troops from Syria is "a big gift" to Iran, ISIS: "The only reason they're not dancing in the aisles in Tehran and ISIS camps is they don't believe in dancing." https://t.co/ajvj9LitTK https://t.co/tp2e2l6q3d reageer retweet
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183862048
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:13 schreef Perrin het volgende:

Maar de kans op een grootschalige nieuwe gewapende opstand lijkt me de komende paar jaar iig best klein.
Niet meer ten tijde van de huidige generatie Syrirs. Misschien twee generaties later als baath niet hervormt?

Eigenlijk hadden veel main stream rebellen al spijt van de opstand twee drie jaar in het conflict. Hun lot werd uiteindelijk bezegeld door Obamas onwil om zijn rode lijn te handhaven. Het ingrijpen van Rusland was de nail in the coffin.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183862071
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:39 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Die man is verstandelijk gehandicapt
Ik vind hem wel vermakelijk soms.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 20 december 2018 @ 20:48:34 #226
38496 Perrin
road warrior
pi_183862099
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Niet meer ten tijde van de huidige generatie Syrirs. Misschien twee generaties later als baath niet hervormt?

Eigenlijk hadden veel main stream rebellen al spijt van de opstand twee drie jaar in het conflict. Hun lot werd uiteindelijk bezegeld door Obamas onwil om zijn rode lijn te handhaven. Het ingrijpen van Rusland was de nail in the coffin.
Ja zo'n soort tijdlijn verwacht ik ook.
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183862102
quote:
10s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik vind hem wel vermakelijk soms.
Ik impliceer toch ook niet dat verstandelijke mensen niet vermakelijk zijn? integendeel. Je kan ze gras laten eten.
pi_183862103
quote:
Hij refereert naar het molla regime uiteraard
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183862131
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:48 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik impliceer toch ook niet dat verstandelijke mensen niet vermakelijk zijn? integendeel. Je kan ze gras laten eten.
"Don't be evil"
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183862338
EdwardGLuce twitterde op donderdag 20-12-2018 om 16:36:00 I don't believe in coincidences. As Mueller's probe tightens, Putin's leverage on Trump intensifies. Hard to read the Deripaska sanctions move & pulling out of Syria as anything other than Trump's Christmas gifts to his handler. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183862421
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2018 19:37 schreef theunderdog het volgende:

[..]

We hebben het niet alleen over Trump. We hebben het over een complexe situatie.

Stel nu dat Turkije beslist om de Koerdische milities aan te gaan pakken, wat is dan verstandig in het perspectief van Amerika? de kant van de Koerden kiezen of toch maar niets doen om niet Turkije tegen de schenen te schoppen?
Wat hebben de Koerden de Amerikanen te bieden ?
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  donderdag 20 december 2018 @ 21:06:37 #232
38496 Perrin
road warrior
pi_183862508
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 21:03 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat hebben de Koerden de Amerikanen te bieden ?
Olie :P Afnemer van wapentuig. Huurlingen voor allerlei oorlogjes in de regio.
It’s Pox-Eclipse, full of pain! And out of it were birthed crackling dust and fearsome time. It were full-on winter, and Mr. Dead chasing them all. But one he couldn’t catch, that were Captain Walker.
pi_183862572
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 21:03 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat hebben de Koerden de Amerikanen te bieden ?
Een springplank weinig meer dan dat.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183863375
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 21:03 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat hebben de Koerden de Amerikanen te bieden ?
Daar zijn verschillende antwoorden op. De meeste machthebbers in Amerika zouden op dit antwoorden: genoeg. Want ze zijn tegen de terugtrekking.
pi_183863810
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 20:13 schreef Perrin het volgende:

[..]

Oh begrijp me niet verkeerd hoor, dat ben ik ook niet, zeker niet op de middellange termijn.

Maar de kans op een grootschalige nieuwe gewapende opstand lijkt me de komende paar jaar iig best klein.
Ik vind het ook niet zo verkeerd hoor, vrede is vrede. Beter dan deze oorlog.

Ik denk echter ook aan de lange termijn. De kern van het probleem is dat het Syrische regime inherent onhervormbaar is. De Ba'ath heeft nu twee destructieve burgeroorlogen veroorzaakt in de afgelopen 40 jaar. Ik heb weinig trek in nog een, maar gezien het feit dat er nul komma nul veranderd vrees ik het onvermijdelijke.
Op zaterdag 5 september 2020 17:21 schreef Glazenmaker het volgende:
Eens met dat Frikandel waarschijnlijk een incel is.
pi_183863819
Een aangename omgeving voor SF en antennes etc neem ik aan.
pi_183867502
Minister van defensie mattis eruit. Wordt steeds gekker daar in Washington.

Trump B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 21 december 2018 @ 00:57:25 #238
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183868026
Wollah, deze Trump. Het doet denken aan een veel mildere vorm van Mao in de zin dat het nooit lang rustig en saai blijft.
pi_183868034
Die Mattis is gewoon oud. Zijn tijd zat erop. Maar mensen zien direct verband !!
  vrijdag 21 december 2018 @ 01:02:12 #240
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183868081
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 00:58 schreef theunderdog het volgende:
Die Mattis is gewoon oud. Zijn tijd zat erop. Maar mensen zien direct verband !!
1950. Niet de jongste meer inderdaad. Gewoon lekker met pensioen.
pi_183868130
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 01:02 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

1950. Niet de jongste meer inderdaad. Gewoon lekker met pensioen.
Precies.
  vrijdag 21 december 2018 @ 01:41:58 #242
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183868405
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2018 21:03 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Wat hebben de Koerden de Amerikanen te bieden ?
Momenteel, een potentieel toekomstige vazalstaat waar Amerikanen militaire basissen kunnen starten. Het biedt ook Koerdische lekkertjes voor hun soldaten. Die Amerikaanse soldaten neuken de local meiden links en rechts overal waar ze in redelijke aantallen gestationeerd staan. Daar gaat je soevereiniteit en eer/trots als land en volk. Bah.

[ Bericht 2% gewijzigd door Jellereppe op 21-12-2018 01:59:07 ]
pi_183868832
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 01:41 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Momenteel, een potentieel toekomstige vazalstaat waar Amerikanen militaire basissen kunnen starten. Het biedt ook Koerdische lekkertjes voor hun soldaten. Die Amerikaanse soldaten neuken de local meiden links en rechts overal waar ze in redelijke aantallen gestationeerd staan. Daar gaat je soevereiniteit en eer/trots als land en volk. Bah.
:') :')
pi_183868839
Het Midden Oosten hervormen (Iran, Syri, Irak, Saudi Arabie ) etc is bijzonder lastig.
Niet alleen door de leiders, maar ook de bevolking die daar woont staat niet altijd open voor democratie, mede door het geloof.

Geen idee wat de oplossing is
pi_183871626
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183872254
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:17 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Vanwaar die smiley?
:')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183872353
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

:')
Was een oprechte vraag, hoor?
pi_183874976
kwam dit tegen zojuist, niet direct mbt syrie, maar wel iets om mee te nemen om breder te kijken naar de regio. ik vind het wel opvallend hoe israel overigens reageert op het terugtrekken van trump. alsof ze meer weten dan de europese landen, die aan het huilen zijn momenteel

quote:
Israel’s Hadashot news channel reported on Wednesday that along with Trump’s decision to remove U.S. forces from Lebanon, U.S. officials told Israel that if Hezbollah gains a more powerful position in the next Lebanese government, the U.S. will end its support for the LAF and agree to Israel’s request that it place an economic embargo on the Lebanese government.

Hezbollah announced its intention to take control over Lebanon’s health ministry shortly after the elections in May. The ministry has one of the largest budgets and plenty of disposable cash. The U.S. had already warned Lebanese President Michel Aoun that it would end its support for Lebanon if Hezbollah receives the health ministry.

On Thursday, it was reported that Hezbollah loyalist Jamil Jabak will serve as Lebanese health minister in the next government. If the U.S. follows through on its promise to end its support for Lebanon as a result, then the Trump administration will entirely abandon Obama’s pro-Iranian policy in the Middle East.

From Israel’s perspective, continued U.S. support for the Hezbollah-controlled Lebanese government and military has been a major concern. In 2006, due the Bush administration’s support for the Lebanese government, then-Secretary of State Condoleezza Rice prohibited Israel from targeting Lebanese infrastructures and other resources critical to Hezbollah’s war effort. If the U.S. is true to its word and aligns its policy towards Lebanon with Israel, the move will vastly expand Israel’s ability to decisively defeat Hezbollah, Iran’s proxy army in Lebanon, in the next war.

By Caroline Glick a world-renowned journalist

https://www.facebook.com/568774564/posts/10156288119504565/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183874986
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 11:45 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Was een oprechte vraag, hoor?
dude, als het daadwerkelijk zo is gegaan, is het toch bezopen?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183875333
tweet reeks

ragipsoylu twitterde op vrijdag 21-12-2018 om 14:04:36 BREAKING — Turkey postpones a military operation on North Eastern Syria against US partner SDF following Trump’s decision to withdraw troops from this country, Erdogan announces reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183881397
avischarf twitterde op donderdag 20-12-2018 om 19:51:43 'Scared to death': Syria's Kurds tell @Elizrael @haaretzcom they were surprised by Trump withdrawal, and would rather negotiate with Assad and 'surrender the dream of autonomy' than face Erdogan and his 'Arab Jidahist allies' onslaught https://t.co/vSVYCJRvrL reageer retweet
En wat reacties op de tweet

BBarabandi twitterde op vrijdag 21-12-2018 om 14:31:17 @avischarf @Elizrael @haaretzcom For #pkk#sdf this is true,Regime is better than #turkey. But for average Kurds in Syria it’s 100% the opppait. They prefer Turkey on the regime. reageer retweet
worldonalert twitterde op donderdag 20-12-2018 om 22:54:33 @avischarf @Elizrael @haaretzcom If they prefer the mass murderer, child killer and war criminal Assad, then they don't deserve freedom or democracy. YPG never fought against the plague Assad in 7 years of war. I wish the Turkish army good luck in their offensive against YPG fools. reageer retweet
XI_interbrigade twitterde op donderdag 20-12-2018 om 22:38:32 I wish the #PKK a fun time in #Assad's dungeons after surrender, as they love him so dearly. https://t.co/eJhizpmq13 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183883454
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 december 2018 14:20 schreef Slayage het volgende:

[..]

dude, als het daadwerkelijk zo is gegaan, is het toch bezopen?
Want?
pi_183884091
Wat hadden ze dan verwacht, dat de VS eeuwige steun zou verlenen?
  vrijdag 21 december 2018 @ 22:43:52 #256
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183886479
Die Koerden. Voor geen cent te vertrouwen. Een ware vijfde kolonne. Wie weet kunnen de Yanks ze wat grond bieden in Murica. De staat Montana heeft een groter landoppervlakte dan Duitsland met maar een miljoen inwoners. Doop het om in Koerdistan en zorg voor een luchtbrug.
pi_183886967
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 22:43 schreef Jellereppe het volgende:
Die Koerden. Voor geen cent te vertrouwen. Een ware vijfde kolonne. Wie weet kunnen de Yanks ze wat grond bieden in Murica. De staat Montana heeft een groter landoppervlakte dan Duitsland met maar een miljoen inwoners. Doop het om in Koerdistan en zorg voor een luchtbrug.
Koerden zijn dol op bergen.
Breng ze liever naar de Rif en laat ze de Berbers tuchtigen, fokken of gewoon onderdrukken.
pi_183887049
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:01 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Koerden zijn dol op bergen.
Breng ze liever naar de Rif en laat ze de Berbers tuchtigen, fokken of gewoon onderdrukken.
Koerden verkiezen boven berbers...

Die is gek.
pi_183887336
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 22:43 schreef Jellereppe het volgende:
Die Koerden. Voor geen cent te vertrouwen. Een ware vijfde kolonne. Wie weet kunnen de Yanks ze wat grond bieden in Murica. De staat Montana heeft een groter landoppervlakte dan Duitsland met maar een miljoen inwoners. Doop het om in Koerdistan en zorg voor een luchtbrug.
Jij als geboren Berber zou beter moeten weten hoe het is om een minderheid te zijn in een land. }:|

Beetje kort door de bocht, waarom zijn de Koerden niet te vertrouwen?
Erbil is een welvarende regio, Noord Irak is een van de veiligste delen van het land, met een redelijk goede infrastructuur, ik denk dat die Koerden best wel wat kunnen.

Ergens las ik ook dat Iranirs en Koerden het 't best doen in Zweden, en de Somalirs en Marokkanen zwaar achterlopen, dus opzich een vreemde beredenering om de Koerden zo zwart te maken.
  vrijdag 21 december 2018 @ 23:29:48 #260
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_183887807
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:16 schreef ZwolseVlag11 het volgende:

[..]

Jij als geboren Berber zou beter moeten weten hoe het is om een minderheid te zijn in een land. }:|

Beetje kort door de bocht, waarom zijn de Koerden niet te vertrouwen?
Erbil is een welvarende regio, Noord Irak is een van de veiligste delen van het land, met een redelijk goede infrastructuur, ik denk dat die Koerden best wel wat kunnen.

Ergens las ik ook dat Iranirs en Koerden het 't best doen in Zweden, en de Somalirs en Marokkanen zwaar achterlopen, dus opzich een vreemde beredenering om de Koerden zo zwart te maken.
We zijn geen minderheid, maar vooral onder de voet gelopen door de Arabische hordes eeuwen geleden en verarabiseerd. Het is een bitch om afstammeling te zijn van een volk dat generaties geleden onder de voet is gelopen en cultureel verkracht in de image van het Arabische schiereiland. Maar goed ik heb niks met alles wat uit het Arabische schiereiland komt. Amerikaanse slaven en religieuze extremisme komen daar vandaan. De Koerden zijn al eerder misbruikt door de Amerikanen. Kissinger deed daar nog een mooie duidelijke uitspraak over en dan lenen ze zich de tweede keer volop voor Amerikaanse belangen. Ezels. Plus de Koerden zijn landlocked en daarmee omsingeld door vijandige staten. Succes met het runnen van een economie in zo'n omgeving. Terwijl Assad vecht (waarschijnlijk gestart door de Friends of Syria om een anti-Amerikaanse regime om ver te werpen en daarmee de Westerse/Amerikaanse/Saudische invloedssfeer te vergroten) om het land bij elkaar te houden voegen zij zich met oppergemak bij de Amerikanen. Hoe moet ik zoiets noemen?

https://en.wikipedia.org/wiki/Friends_of_Syria_Group
pi_183887870
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:05 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Koerden verkiezen boven berbers...

Die is gek.
Van Koerden heb je in Europa ook weinig last terwijl de Berbers zich bedienen van criminaliteit en terrorisme van Spanje tot aan Frankrijk en in de Noordelijke steden te Duitsland en Denemarken.
pi_183888037
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Van Koerden heb je in Europa ook weinig last terwijl de Berbers zich bedienen van criminaliteit en terrorisme van Spanje tot aan Frankrijk en in de Noordelijke steden te Duitsland en Denemarken.
Zet je 100.000 Noord Afrikanen neer in Polen of Tjechi en je krijgt daar ook problemen, enige waar ze in het gareel gehouden kunnen worden is in Marokko Algerije of Tunesi.
pi_183888076
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:32 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Van Koerden heb je in Europa ook weinig last terwijl de Berbers zich bedienen van criminaliteit en terrorisme van Spanje tot aan Frankrijk en in de Noordelijke steden te Duitsland en Denemarken.
Wat heeft dat er nu weer mee te maken.
pi_183891205
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:40 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Wat heeft dat er nu weer mee te maken.
Dat is een reflectie van de intens verrotte volksaard van de Berber.
pi_183892565
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 december 2018 07:50 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Dat is een reflectie van de intens verrotte volksaard van de Berber.
Heb je vaak je gsm moeten afgeven aan Nederlandse-berbers of wat is het probleem?

We hebben het hier over Syrie en de Koerden.
pi_183893380
Maar goed: de Koerden zijn nu dus flink de klos. Tijd voor een eigen staat, die Amerika vervolgens flink gaat steunen met wapens en geld?
pi_183893700
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 21:15 schreef theunderdog het volgende:
Wat hadden ze dan verwacht, dat de VS eeuwige steun zou verlenen?
die signalen waren er wel. de amerikanen waren zich aan het ingraven.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183893710
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:01 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Koerden zijn dol op bergen.
Breng ze liever naar de Rif en laat ze de Berbers tuchtigen, fokken of gewoon onderdrukken.
_O- ^O^
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183895933
Tijd dat ze eindelijk de ring komen kussen in Damascus.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_183896032
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2018 14:32 schreef IPA35 het volgende:
Tijd dat ze eindelijk de ring komen kussen in Damascus.
Ze moeten wel. Anders moeten ze in bad met behaarde Turken.
pi_183911412
Bret mcgurk :W
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_183918176
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2018 23:29 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

We zijn geen minderheid, maar vooral onder de voet gelopen door de Arabische hordes eeuwen geleden en verarabiseerd. Het is een bitch om afstammeling te zijn van een volk dat generaties geleden onder de voet is gelopen en cultureel verkracht in de image van het Arabische schiereiland. Maar goed ik heb niks met alles wat uit het Arabische schiereiland komt. Amerikaanse slaven en religieuze extremisme komen daar vandaan. De Koerden zijn al eerder misbruikt door de Amerikanen. Kissinger deed daar nog een mooie duidelijke uitspraak over en dan lenen ze zich de tweede keer volop voor Amerikaanse belangen. Ezels. Plus de Koerden zijn landlocked en daarmee omsingeld door vijandige staten. Succes met het runnen van een economie in zo'n omgeving. Terwijl Assad vecht (waarschijnlijk gestart door de Friends of Syria om een anti-Amerikaanse regime om ver te werpen en daarmee de Westerse/Amerikaanse/Saudische invloedssfeer te vergroten) om het land bij elkaar te houden voegen zij zich met oppergemak bij de Amerikanen. Hoe moet ik zoiets noemen?

https://en.wikipedia.org/wiki/Friends_of_Syria_Group
De meeste Marokkanen in Nederland zijn van berber komaf, maar weten niets, nada over hun geschiedenis.
pi_183919994
Als de Amerikanen daadwerkelijk vertrekken (wat nog twijfelachtig is, de wapenlobby en de Israllobby voeren de druk op Trump flink op) kan alleen Rusland een Turkse inval bemoeilijken.

Een hoop landen/ partijen zijn in de afgelopen dagen als beschermengel van de Koerden geopperd: Frankrijk, Engeland, Saudi-Arabi, de Verenigde Arabische Emiraten, Iraanse milities en Syrie. Ik denk dat ze geen schijn van kans maken, mede doordat veel lokale stammen hebben geleden onder de Koerdische bezetting en op wraak zinnen.
pi_183920033
Dubbel.
pi_183925481
quote:
1s.gif Op zondag 23 december 2018 15:02 schreef Bilge het volgende:
Als de Amerikanen daadwerkelijk vertrekken (wat nog twijfelachtig is, de wapenlobby en de Israllobby voeren de druk op Trump flink op) kan alleen Rusland een Turkse inval bemoeilijken.

Een hoop landen/ partijen zijn in de afgelopen dagen als beschermengel van de Koerden geopperd: Frankrijk, Engeland, Saudi-Arabi, de Verenigde Arabische Emiraten, Iraanse milities en Syrie. Ik denk dat ze geen schijn van kans maken, mede doordat veel lokale stammen hebben geleden onder de Koerdische bezetting en op wraak zinnen.
Denk je echt dat Turkije flink gaat invallen? en zo ja: hoe zal Rusland daar dan op reageren?