Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:33 schreef Spanky78 het volgende:
Gewoon proberen, meestal prima. En goed lamsvlees is top.
Ja, écht niet!quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
Je koopt vlees bij een slager die kruisbesmettig niet begrijpt...?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik haal graag vlees bij de Turk. Echt niks mis met de kwaliteit. Integendeel zou ik willen zeggen. Al zalfde ene de andere niet zijn, maar ik heb geen klagen.
(Behalve over de kruisbesmetting, dat is een principe dar mijn slager niet begrijpt)
Nee, proef je meteenquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
Ja. Ik ben niet zo kleinzerig. Ik hou er gewoon rekening mee. Ik maak geen filet Americain van het rundvlees dat ik er koop. En zorg dat ik alles goed aanbraad.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:37 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Je koopt vlees bij een slager die kruisbesmettig niet begrijpt...?
Dat lijkt me geen vreemde gedachte als ze lamsshoarma voor de dezelfde prijs als kipshoarma hebben.quote:
Nog nooit gekocht. Ik koop lamsschouder, lamsbout, lamskarbonaadjes, lamsnek, lamsribbetjes, van die dingen. En als gehakt, dan zie je wat er de molen in gaat. Lijkt me niet dat ze opeens kalkoen als lam gaan verkopen. Dat shoarmatenten dat doen is wat anders.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:40 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dat lijkt me geen vreemde gedachte als ze lamsshoarma voor de dezelfde prijs als kipshoarma hebben.
Je hebt toch zintuigen? Dat spul lijkt in de verste verte niet op elkaarquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
2015 belde, ze wilden hun nieuwsbericht terugquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Molo het volgende:
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar
Ja eet ik wel, wist ik niet trouwensquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.
Vaak is het vlees bij een turkse slager verser dan in de supermarkt, ten minste dat is bij de slager waar ik het vlees haal wel zo.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Hier in het dorp is er eentje. Heeft ook olijven; dat vind ik wel lekker(die ga ik sowieso eens proberen, maar lees aub verder).
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden. Dat kan, maar ik vraag me af of je dan niet inlevert in kwaliteit (m.n. vlees natuurlijk), dat het wat minder vers is dan bij de supermarkt.
Post hier positieve en negatieve ervaringen.
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Molo het volgende:
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar
Groenten, kruiden, kaas en zulks zijn meer dan prima
Mijn Turk heeft zelfs Poolse/Oostblok zuivel staan
Lijkt me niet dat jij dat proeft met zo'n marinade.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nog nooit gekocht. Ik koop lamsschouder, lamsbout, lamskarbonaadjes, lamsnek, lamsribbetjes, van die dingen. En als gehakt, dan zie je wat er de molen in gaat. Lijkt me niet dat ze opeens kalkoen als lam gaan verkopen. Dat shoarmatenten dat doen is wat anders.
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Fer het volgende:
Schaap en kalkoen mengen en verkopen als lams shoarma of worst gebeurt soms wel.
Gaat langzamer dan hollandsch slachten, meer pijn, meer stress, meer lijden.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:55 schreef vharox333 het volgende:
[..]
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?
Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden.
se sijn alemaal eerlijk ik sweerquote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.
Ik heb een Hindoestaanse mohammedaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja eet ik wel, wist ik niet trouwens
Idd, vaak heb je geen lams hoor.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:58 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lijkt me niet dat jij dat proeft met zo'n marinade.
quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden.
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef Deshain het volgende:
[..]
Lopen jullie daar nog 50 jaar achter?
OOhhh, ongeveer een jaar geleden was k helemaal gek van Pierogi's, een rotklus om ze te maken, maar ontzettend lekker. (mijn favoriete niet authentieke recept: http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/)quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:24 schreef Fer het volgende:
[..]
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket.
De enige reden dat onverdoofd aka halal slachten in Nederland niet verboden is, is dat het 'de vrijheid van godsdienst teveel zou inperken'..quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:55 schreef vharox333 het volgende:
[..]
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?
Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden.
Waar precies bleek dat uit dan?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:09 schreef Lunatiek het volgende:
Het bleek indertijd ook dat de keuringsdienst weleens een oogje dichtdeed, want racisme en zo.
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.
Daar waren indertijd krantenartikelen over. Periode 1990-1994.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waar precies bleek dat uit dan?
Ja, kan kloppen. Maar dat het lastig is ongekruid lamsvlees te kopen in de supermarkt doet vermoeden dat het daar ook geen zuiver lam is (qua gehakt en zo).quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:20 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.
Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam hoor. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor.
Yeah, sure. Dat zal het zijn. Not.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:20 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.
Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor.
Ik hoop wel dat het soms niet meer te onderscheiden is... Kip en lam ligt qua structuur en smaak echt een straatlengte uit elkaar, varken kan daarin het midden houden. Toch kan ik 95% van de keren wel raden welk stuk vlees er bij of door het eten zit.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.
Een hindoe die koeien eet?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb een Hindoestaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager.
Niet dat iedere moslim het daarmee eens is natuurlijk. Er zijn tig halal-keurmerken. Wat de een halal vindt vindt de ander haram. Maar toch.
Hindoestanen zijn lang niet altijd hindoes.quote:
Ik zou het niet doen, principes kosten ook wat.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Hier in het dorp is er eentje. Heeft ook olijven; dat vind ik wel lekker(die ga ik sowieso eens proberen, maar lees aub verder).
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden. Dat kan, maar ik vraag me af of je dan niet inlevert in kwaliteit (m.n. vlees natuurlijk), dat het wat minder vers is dan bij de supermarkt.
Post hier positieve en negatieve ervaringen.
'Halal slacht' gaat wel om iets meer dan 'doodbloeden' alleen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.
Ah, je wil dus eigenlijk gewoon kankeren op Turkse slagers, in plaats van meningen horen?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
se sijn alemaal eerlijk ik sweer
Dit.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Degene die zeggen is beter vlees proeven vooral de centen die ze er niet aan betaald hebben. Voor dat geld kan je geen kwaliteit vlees produceren.
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:29 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn.
En in mijn ervaring verkoopt de gemiddelde keurslager hetzelfde als in de supermarkt.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:33 schreef clumsy_clown het volgende:
Verder zijn er goede Turkse slagers en hele slechte Turkse slagers. Je kunt geen oordeel vellen over de kwaliteit van *alle* Turkse slagers, wegens het grote verschil. Loop een slager in en probeer het vlees. Pas dan valt er wat over te zeggen. İn mijn ervaring ligt de kwaliteit van een gemiddelde Turkse slager boven die van een supermarkt, maar onder die van een keurslager.
Ik ken verschillende Hindoestanen maar die eten geen rund, komen wel allemaal uit Suriname.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:29 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn.
Niks mis met de kwaliteit van kiloknallers.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:
vaak nog slechter dan de gemiddelde kiloknaller in de supermarkt.
Goed dat ik weet. Ik heb regelmatig eetgasten.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:46 schreef T-D het volgende:
[..]
Ik ken verschillende Hindoestanen maar die eten geen rund, komen wel allemaal uit Suriname.
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Goed dat ik weet. Ik heb regelmatig eetgasten.
wie is eigenlijk de andere Robin?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he?
En niet alle Hindoestanen zijn hindoe, zo'n 25% van de Hindoestanen in Nederland is moslim.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he?
Deze man snapt het.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:37 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken.
Tips voor een goede Turkse slager in Rotterdam? Boven de Maas a.u.b.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:33 schreef clumsy_clown het volgende:
Verder zijn er goede Turkse slagers en hele slechte Turkse slagers. Je kunt geen oordeel vellen over de kwaliteit van *alle* Turkse slagers, wegens het grote verschil. Loop een slager in en probeer het vlees. Pas dan valt er wat over te zeggen. İn mijn ervaring ligt de kwaliteit van een gemiddelde Turkse slager boven die van een supermarkt, maar onder die van een keurslager.
Islamnitkálkün op Urk.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Tips voor een goede Turkse slager in Rotterdam? Boven de Maas a.u.b.
Stïkùmharäm in Rotterdam is erg goed.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:47 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Abi, ik zoek een adres in Rotterdam. Urk is me te ver.
Ik zal hem eens googlen. Thanks!quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:52 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Stïkùmharäm in Rotterdam is erg goed.
quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:37 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken.
je hebt toch wel door dat hij onzin neerzet he?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:54 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik zal hem eens googlen. Thanks!
Ja.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:58 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
je hebt toch wel door dat hij onzin neerzet he?
Ja die groentes zijn volgens mij allemaal b-keus.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:05 schreef Adames het volgende:
Weinig ervaring met het vlees, behalve wat goedkope kip, maar ik haalde wel zeer regelmatig groente en verse kruiden daar. Idee kan je waarschijnlijk redelijk doortrekken naar hun vlees.
Het leek vooral goedkoper te zijn omdat
1) het bijzonder volgepropte en onaantrekkelijke winkels zijn, zoiets als een discounter ook doet.
2) De groentes niet altijd even mooi zijn, leek vaak de b-keus. Veel groentes hadden lelijkere vormen.
3) Er zat wel eens wat spul tussen dat niet goed was. Vooral bij de kruiden, maar ook de groentes. Ook bij de appie of de jumbo ligt er wel eens een oude courgette tussen, maar lang niet zo veel als bij de gemiddelde Turk.
Bij vlees zou je dus alleen bedacht moeten zijn op nummer 3. Vorm maakt meestal weinig uit, tenzij specifieke gerechten.
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niks mis met de kwaliteit van kiloknallers.
En niet te vergeten: anti-biotica.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd.
Maar echt kwaliteitsvlees (en daarmee doel ik niet op biologische e.d., maar echt op kwaliteit, losstaand van die keurmerkjes) kost niet voor niets meer. Dat is niet te produceren voor die prijs. Enkel door inferieure (kwaliteits) rassen te gebruiken, inferieur voedsel te geven aan de dieren, te beknibbelen op alles wat werkelijke kwaliteit levert kan je kiloknallers produceren.
Blah blah blah blah. Mensen die het hoogst van de toren blazen over smaak en kwaliteit zijn over het algemeen het slechtste in het herkennen ervan. Dus lul maar lekker verder, maar gelul blijft het. En laster en stemmingmakerij.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd.
Maar echt kwaliteitsvlees (en daarmee doel ik niet op biologische e.d., maar echt op kwaliteit, losstaand van die keurmerkjes) kost niet voor niets meer. Dat is niet te produceren voor die prijs. Enkel door inferieure (kwaliteits) rassen te gebruiken, inferieur voedsel te geven aan de dieren, te beknibbelen op alles wat werkelijke kwaliteit levert kan je kiloknallers produceren.
Yep.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
En niet te vergeten: anti-biotica.
Laster zelfs.... Het zit je hoog of niet soms?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Blah blah blah blah. Mensen die het hoogst van de toren blazen over smaak en kwaliteit zijn over het algemeen het slechtste in het herkennen ervan. Dus lul maar lekker verder, maar gelul blijft het. En laster en stemmingmakerij.
Ja, ik hou niet van laster en bangmakerij. En vooral niet van gelul.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:26 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Laster zelfs.... Het zit je hoog of niet soms?
Er is niets aan gelogen, dat jij dat niet wil horen is niet mijn probleem.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik hou niet van laster en bangmakerij. En vooral niet van gelul.
Ik weet niets te noemen , de beste slager was de keurslager , maar die heeft een wissel van eigenaar gehad en ik woon al tijden niet meer daar dus kan je niet vertellen hoe hij tegenwoordig is.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:04 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ja.![]()
Ik wacht met smart op Clumsy. Zij kent volgens mij wel de do’s en don’ts wat betreft de Turkse slagers
Wat een hypocrisie. Als het je daar echt om zou gaan, waarom stop je dan niet helemaal met vlees eten?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Molo het volgende:
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar
Halal slacht draait vnl om het dier zo weinig mogelijk te laten lijden. De principes van halal slacht zijn dat het dier een goed leven gehad moet hebben (!), niet mag weten dat het naar de slacht gaat en bijvoorbeeld een mes niet aan mag zien komen, geen stress mag ervaren en zo snel mogelijk gedood moet worden, door de carotid en luchtpijp door te snijden. Tegenwoordig is halal vlees net zo goed plofvlees dus je mag je afvragen in hoeverre dit waarde heeft, aangezien dieren niet bepaald een goed leven leiden, maar halal slacht als principe afkeuren is een tikje kort door de bocht. Zeker omdat er een flink grijs gebied is rondom het nut en de toepassing van verdoving (en laten we wel wezen, verdoving klinkt leuk, maar betekent in praktijk dat dieren een stroomstoot of pin in de bakkes krijgen).quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Gaat langzamer dan hollandsch slachten, meer pijn, meer stress, meer lijden.
En ja, ik eet wel vlees, weet dat als je het helemaal wil voorkomen je veganistisch moet leven maar vlees en zuivel is te lekker
Dat is echt een kutargument. Je kunt voor het welzijn van een dier zijn, maar nog steeds vlees willen eten. Kom dan gewoon met fatsoenlijke argumenten, ipv in het extreme te schieten.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wat een hypocrisie. Als het je daar echt om zou gaan, waarom stop je dan niet helemaal met vlees eten?
Thanks voor je antwoord.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:44 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik weet niets te noemen boven de Maas, de beste slager in noord was de keurslager naast metrostation Blijdorp, maar die heeft een wissel van eigenaar gehad en ik woon al tijden niet meer in roffa dus kan je niet vertellen hoe hij tegenwoordig is.
Onder de Maas zit bij de Afrikaandermarkt een erg goede. Zou alleen niet weten hoe de straat heet en geen zin om moeilijk te doen met Google maps. Zit naast het ABN Amro pinautomaat, aan het einde van de markt richting Rijnhaven. Verder zit op de groene Hilledijk Edessa, met prachtig vlees, en zijn broertje heeft een zaak aan de Slinge, die ook goed is. Murat heet die geloof ik.
Misschien minder azijn en meer kiloknallers naar binnen werken?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik al zei. Blah blah blah blah blah.
Je vindt blijkbaar alles wat er on de bio industrie gebeurt okee, maar halal slachten vind je dermate kut dat je er niks mee te maken wil hebben.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:51 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Dat is echt een kutargument. Je kunt voor het welzijn van een dier zijn, maar nog steeds vlees willen eten. Kom dan gewoon met fatsoenlijke argumenten, ipv in het extreme te schieten.
Als er al serieus DNA-testen nodig zijn om kalkoen van kalf te moeten onderscheiden, dan moet dat ook wel weer tot vragen leiden, lijkt me.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef knokkels het volgende:
[..]
2015 belde, ze wilden hun nieuwsbericht terug
On topic: Turkse slager.Smaakvol vlees, goed spul allemaal.
Over die extreem grote kipfilets had de Keuringsdienst van Waarde jaren terug eens een aflevering. De vraag was hoe het komt dat de filets bij de Turk zo veel groter zijn dan in de supermarkt. Het antwoord was inderdaad dat ze die arme plofkippen langer laten leven.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:25 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Yep.
Zeker als het bv oost europees vlees is. Alhoewel hier eigenlijk verboden wordt het daar nog als groeistimulator gebruikt. Preventief antibiotica gebruik heet dat mooi op papier (wat dan neerkomt op bepaalde stammen continue).
Dat is 1 van de redenen dat bv de kipfilets zo groot zijn daar. De andere reden is een ruimere groeitijd, maar dat is in die omstandigheden geen goed nieuws en is hier niet toegestaan omdat in onze wat betere omstandigheden dat al ronduit gruwelijk wordt.
-nee-quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:17 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
En niet alle Hindoestanen zijn hindoe, zo'n 25% van de Hindoestanen in Nederland is moslim.
quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:48 schreef fathank het volgende:
Mijn Turkse slager
Kost echt de helft van de supermarkt volgens mij, en gewoon keurig netjes voor elkaar.
Echt?quote:Op zondag 14 oktober 2018 08:02 schreef Ringo het volgende:
Ik heb één keer een kippenpoot gekocht bij de slager annex poelier in de Turkse supermarkt.
Echt zo’n leuke ouderwetse slager met een dikke snor en bloedvlekken op z’n slagersjas!
Spotgoedkoop ook.
Eenmaal thuis zag ik pas de wormen krioelen..
Jazeker.quote:
Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben?quote:Op zondag 14 oktober 2018 23:48 schreef realAIVD het volgende:
Vreemd verhaal, de lage prijs bij Islamitische slagers is echt niet te danken aan inferieur vlees. Als het klopt dat er maden in je vlees zaten, dan mag ik hopen dat je als goed burger een melding hebt gedaan bij de NVWA, want "ik haal daar geen vlees meer" lijkt me verre van afdoende.
Zelf kies ik vaker voor het gemak van de supermarkt dan voor de Turkse slager, maar dat zit 'm meer in de duidelijkheid wat het kost en hoeveel ik meekrijg (als ik bij m'n slager vraag om een pond is het steevast: "700 gram, is dat oke?", en nee, dat is niet oke, ik wordt daar een beetje moe van).
Daarnaast zijn niet alle soorten vlees me duidelijk. Er staan sinds een jaar of 7 wel bordjes bij het vlees, maar het bordje bij bijvoorbeeld de biefstuk, heeft niets te maken met wat ik ken als biefstuk. Neemt niet weg dat zij weer rundvlees hebben dat ik bij de supermarkt niet kan krijgen, maar dat gebruik ik eigenlijk alleen als stoofvlees.
Lam, of schaap, dat is iets wat ik per definitie bij de Turk haal. Mijn supermarkt heeft op dat gebied eigenlijk niets dat ik zou willen kopen.
En wat ik niet vaak eet, maar waar ik bij mijn supermarkt helemaal niet voor terecht kan is geit! Geitennekjes stoven is echt een aanrader. Veel te lang geleden trouwens, dus dat moet weer eens op de boodschappenlijst.
Mijn Turk heeft dat niet.quote:Op zondag 14 oktober 2018 23:57 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben?
Ze staan idd niet bekend om goede hygiëne.quote:Op maandag 15 oktober 2018 00:07 schreef Postbus100 het volgende:
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld aannam van een klant voor mij, en vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne.
Martin eurokok !!!quote:Op maandag 15 oktober 2018 00:07 schreef Postbus100 het volgende:
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld zag aannemen van een klant voor mij, en hij vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne.
Nja, bij mij is het om het even. Er is een slager en een Turkse 'slager' die ook brood en olijven heeft. Ik ga er een dezer dagen wel even heen voor een kilo olijven (geen idee waar ik ze anders moet halen) en dan vragen of ze geitenvlees hebben.quote:Op maandag 15 oktober 2018 18:15 schreef realAIVD het volgende:
Inderdaad niet de bedoeling. Daarnaast is er al eerder aangegeven dat het niet de bedoeling is hier bevolkingsgroepen te bespreken.Hou het on topic graag.
Ik ben ook wel benieuwd hoeveel mensen eigenlijk beschikken over een Turkse slager? Woon zelf in Utrecht en heb meer halal slagers om me heen dan andere slagers, maar volgens mij is daar in de meeste kleinere plaatsen gen sprake van?
De TS vroeg om "Post hier positieve en negatieve ervaringen." ervaringen van mensen zijn toch geen "vooroordelen".quote:Op maandag 15 oktober 2018 12:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Nou alle bekende vooroordelen komen weer voorbij.
Ik haal regelmatig vlees, groente en brood bij de Turk, nog nooit voedselvergiftiging gehad.
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:33 schreef Spanky78 het volgende:
Gewoon proberen, meestal prima. En goed lamsvlees is top.
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:17 schreef possetje het volgende:
Ik vind dat ze bij de turk best wel lekker eten verkopen , alleen nooit wijn, dus dan ga ik vaak niet naar de turk omdat ik dan ipv van 1 keer 2 keer een super inmoet en nooit zin in,
ja en ook drankzaken die geen kip aanbieden, brrrrrquote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel!
Lekker hoor, babyschAapquote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:14 schreef possetje het volgende:
[..]
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?
Compleet onverwacht dat je topic, bestrooid met allerlei niet-al-te-subtiele vormen van racisme, een negatieve conclusie heeft.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 12:59 schreef vredesdruif het volgende:
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver.
Wat??????quote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:14 schreef possetje het volgende:
[..]
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?
Hoe was het vlees ?quote:Op donderdag 18 oktober 2018 12:59 schreef vredesdruif het volgende:
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver.
Wat moet je nou precies? Ik deel mijn gore ervaring.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:07 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Compleet onverwacht dat je topic, bestrooid met allerlei niet-al-te-subtiele vormen van racisme, een negatieve conclusie heeft.
lam heeft wel beetje iets menselijks, zoals een disney cartoon figuur, en kip is meer een soort plunderaar, zoals een dino,,, varken is heel oportunstisch, zet een bak met eten neer en tegelijkertijd zeg je tegen hem : we gaan je oom vavond opeten, dan rent varken gelijk naar eten toe en zegt : nu effe niet, heb effe geen zin in je verhaalquote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:16 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Wat??????
Ja, dat lam van 3 maanden tot (meestal in de supermarkt) een half jaar oud is zo schandalig!!!! Veel schandaliger dan dat kippetje van 40 (41/42) dagen oud wat je vanavond weer opsmikkelt.
Dat lam dat zijn (ja sorry, de meisjes worden meestal fokschapen en worden ouder) korte leven in de (ruime) stal begonnen is en het grootste deel van die tijd lekker buiten in de wei speelde met zijn vrienden is echt zo zielig tegenover dat varken dat bij zijn moeder weggerukt werd en nooit daglicht heeft gezien. Of die kip die op de lopende band uit het ei is gekropen en met kunstgrepen in een 40 dagen opgefokt is tot iets dat bijna niet meer kan lopen.
Persoonlijk eet ik veel liever halal melklam (max 3 maanden oud) dan varken of kip vanuit de 'reguliere' bron.
Gewoon een ander proberen danquote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:58 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je denkt serieus dat ik vlees ga kopen in een tent die naar zweet ruikt?
er is er hier maar een dusquote:Op donderdag 18 oktober 2018 19:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gewoon een ander proberen dan![]()
Ik had vorige week slecht vlees bij een keurslager. Ik ga gewoon naar een ander de volgende keer.
t Was echt goor, man.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is wel jammer. Misschien kom je er nog eens in een andere plaats
Da's mooi klote. Het is altijd tof om meer keuze te hebben. Heb je nog olijven gehaald? Of waren het mischien juist de olijven die zo overheersend roken?quote:
nee 't was zweet.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Da's mooi klote. Het is altijd tof om meer keuze te hebben. Heb je nog olijven gehaald? Of waren het mischien juist de olijven die zo overheersend roken?
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:40 schreef Atak het volgende:
Het duurder zijn in de Nederlandse supermarkten is puur belasting. Laten die mensen maar extra betaling denkende dat ze premium halen. Ze betalen gewoon meer belasting.
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel.
Ben je serieus onder de illusie dat het vlees bij alle Nederlandse slagers uit Nederland komt?quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland.
Grotendeels en wat niet uit Nederland komt, komt niet uit kutlanden met slechte wetgeving.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:48 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ben je serieus onder de illusie dat het vlees bij alle Nederlandse slagers uit Nederland komt?
Heel veel dingen in de supermarkt kosten evenveel bij de supermarkt. Ik denk dat je niet naar de kosten moet kijken maar naar de winst. Supermarkten hebben veel meer winst dus ze zouden ook minder winst kunnen pakken.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel.
Ja, marge is een ander woord voor winst...quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:07 schreef Atak het volgende:
[..]
Heel veel dingen in de supermarkt kosten evenveel bij de supermarkt. Ik denk dat je niet naar de kosten moet kijken maar naar de winst. Supermarkten hebben veel meer winst dus ze zouden ook minder winst kunnen pakken.
B-keus, duhuh. Dat je komkommer niet recht is ja. Dat is B-keus.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland.
Ja. Nou, dat is dus wel goedkoper, he. Ik zeg niet dat ik er een probleem mee heb.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
B-keus, duhuh. Dat je komkommer niet recht is ja. Dat is B-keus.
Boeien.
Tussenhandelaar bezorgt niet minder marge though.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, marge is een ander woord voor winst...
Wel een hogere prijs voor ons.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:19 schreef Atak het volgende:
[..]
Tussenhandelaar bezorgt niet minder marge though.
Neequote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wel een hogere prijs voor ons.
Maar goed, ik wilde hier verder geen lesje prijsberekening houden.
En nog eens nee.quote:Er zijn gewoon meerdere redenen waarom de Turk goedkoper is dat een reguliere supermarkt. En dat is niet omdat de kwaliteit belabberd is.
Als je niet snapt dat kostprijs met marge te maken heeft dan houd het inderdaad op.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 17:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het niet over kostprijs gehad. We praten lekker langs elkaar heen zo. Daarom een punt erachter.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |