Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben?quote:Op zondag 14 oktober 2018 23:48 schreef realAIVD het volgende:
Vreemd verhaal, de lage prijs bij Islamitische slagers is echt niet te danken aan inferieur vlees. Als het klopt dat er maden in je vlees zaten, dan mag ik hopen dat je als goed burger een melding hebt gedaan bij de NVWA, want "ik haal daar geen vlees meer" lijkt me verre van afdoende.
Zelf kies ik vaker voor het gemak van de supermarkt dan voor de Turkse slager, maar dat zit 'm meer in de duidelijkheid wat het kost en hoeveel ik meekrijg (als ik bij m'n slager vraag om een pond is het steevast: "700 gram, is dat oke?", en nee, dat is niet oke, ik wordt daar een beetje moe van).
Daarnaast zijn niet alle soorten vlees me duidelijk. Er staan sinds een jaar of 7 wel bordjes bij het vlees, maar het bordje bij bijvoorbeeld de biefstuk, heeft niets te maken met wat ik ken als biefstuk. Neemt niet weg dat zij weer rundvlees hebben dat ik bij de supermarkt niet kan krijgen, maar dat gebruik ik eigenlijk alleen als stoofvlees.
Lam, of schaap, dat is iets wat ik per definitie bij de Turk haal. Mijn supermarkt heeft op dat gebied eigenlijk niets dat ik zou willen kopen.
En wat ik niet vaak eet, maar waar ik bij mijn supermarkt helemaal niet voor terecht kan is geit! Geitennekjes stoven is echt een aanrader. Veel te lang geleden trouwens, dus dat moet weer eens op de boodschappenlijst.
Mijn Turk heeft dat niet.quote:Op zondag 14 oktober 2018 23:57 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben?
Ze staan idd niet bekend om goede hygiëne.quote:Op maandag 15 oktober 2018 00:07 schreef Postbus100 het volgende:
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld aannam van een klant voor mij, en vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne.
Martin eurokok !!!quote:Op maandag 15 oktober 2018 00:07 schreef Postbus100 het volgende:
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld zag aannemen van een klant voor mij, en hij vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne.
Nja, bij mij is het om het even. Er is een slager en een Turkse 'slager' die ook brood en olijven heeft. Ik ga er een dezer dagen wel even heen voor een kilo olijven (geen idee waar ik ze anders moet halen) en dan vragen of ze geitenvlees hebben.quote:Op maandag 15 oktober 2018 18:15 schreef realAIVD het volgende:
Inderdaad niet de bedoeling. Daarnaast is er al eerder aangegeven dat het niet de bedoeling is hier bevolkingsgroepen te bespreken.Hou het on topic graag.
Ik ben ook wel benieuwd hoeveel mensen eigenlijk beschikken over een Turkse slager? Woon zelf in Utrecht en heb meer halal slagers om me heen dan andere slagers, maar volgens mij is daar in de meeste kleinere plaatsen gen sprake van?
quote:
De TS vroeg om "Post hier positieve en negatieve ervaringen." ervaringen van mensen zijn toch geen "vooroordelen".quote:Op maandag 15 oktober 2018 12:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Nou alle bekende vooroordelen komen weer voorbij.
Ik haal regelmatig vlees, groente en brood bij de Turk, nog nooit voedselvergiftiging gehad.
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:33 schreef Spanky78 het volgende:
Gewoon proberen, meestal prima. En goed lamsvlees is top.
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:17 schreef possetje het volgende:
Ik vind dat ze bij de turk best wel lekker eten verkopen , alleen nooit wijn, dus dan ga ik vaak niet naar de turk omdat ik dan ipv van 1 keer 2 keer een super inmoet en nooit zin in,
ja en ook drankzaken die geen kip aanbieden, brrrrrquote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel!
Lekker hoor, babyschAapquote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:14 schreef possetje het volgende:
[..]
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?
Compleet onverwacht dat je topic, bestrooid met allerlei niet-al-te-subtiele vormen van racisme, een negatieve conclusie heeft.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 12:59 schreef vredesdruif het volgende:
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver.
Wat??????quote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:14 schreef possetje het volgende:
[..]
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?
Hoe was het vlees ?quote:Op donderdag 18 oktober 2018 12:59 schreef vredesdruif het volgende:
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver.
Wat moet je nou precies? Ik deel mijn gore ervaring.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:07 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Compleet onverwacht dat je topic, bestrooid met allerlei niet-al-te-subtiele vormen van racisme, een negatieve conclusie heeft.
lam heeft wel beetje iets menselijks, zoals een disney cartoon figuur, en kip is meer een soort plunderaar, zoals een dino,,, varken is heel oportunstisch, zet een bak met eten neer en tegelijkertijd zeg je tegen hem : we gaan je oom vavond opeten, dan rent varken gelijk naar eten toe en zegt : nu effe niet, heb effe geen zin in je verhaalquote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:16 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Wat??????
Ja, dat lam van 3 maanden tot (meestal in de supermarkt) een half jaar oud is zo schandalig!!!! Veel schandaliger dan dat kippetje van 40 (41/42) dagen oud wat je vanavond weer opsmikkelt.
Dat lam dat zijn (ja sorry, de meisjes worden meestal fokschapen en worden ouder) korte leven in de (ruime) stal begonnen is en het grootste deel van die tijd lekker buiten in de wei speelde met zijn vrienden is echt zo zielig tegenover dat varken dat bij zijn moeder weggerukt werd en nooit daglicht heeft gezien. Of die kip die op de lopende band uit het ei is gekropen en met kunstgrepen in een 40 dagen opgefokt is tot iets dat bijna niet meer kan lopen.
Persoonlijk eet ik veel liever halal melklam (max 3 maanden oud) dan varken of kip vanuit de 'reguliere' bron.
Gewoon een ander proberen danquote:Op donderdag 18 oktober 2018 15:58 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je denkt serieus dat ik vlees ga kopen in een tent die naar zweet ruikt?
er is er hier maar een dusquote:Op donderdag 18 oktober 2018 19:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Gewoon een ander proberen dan
Ik had vorige week slecht vlees bij een keurslager. Ik ga gewoon naar een ander de volgende keer.
Dat is wel jammer. Misschien kom je er nog eens in een andere plaatsquote:
t Was echt goor, man.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat is wel jammer. Misschien kom je er nog eens in een andere plaats
Da's mooi klote. Het is altijd tof om meer keuze te hebben. Heb je nog olijven gehaald? Of waren het mischien juist de olijven die zo overheersend roken?quote:
nee 't was zweet. wel olijven gehaald maar weet niet wat ik ermee ga doen.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:46 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Da's mooi klote. Het is altijd tof om meer keuze te hebben. Heb je nog olijven gehaald? Of waren het mischien juist de olijven die zo overheersend roken?
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 21:40 schreef Atak het volgende:
Het duurder zijn in de Nederlandse supermarkten is puur belasting. Laten die mensen maar extra betaling denkende dat ze premium halen. Ze betalen gewoon meer belasting.
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel.
Ben je serieus onder de illusie dat het vlees bij alle Nederlandse slagers uit Nederland komt?quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland.
Grotendeels en wat niet uit Nederland komt, komt niet uit kutlanden met slechte wetgeving.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:48 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ben je serieus onder de illusie dat het vlees bij alle Nederlandse slagers uit Nederland komt?
Heel veel dingen in de supermarkt kosten evenveel bij de supermarkt. Ik denk dat je niet naar de kosten moet kijken maar naar de winst. Supermarkten hebben veel meer winst dus ze zouden ook minder winst kunnen pakken.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik denk niet dat het met belasting te maken heeft, puur met marge die een winkel wil maken en de tussenhandellagen die er eventueel nog tussen zitten. Zelfde groenten, zelfde vlees. Minder marge, minder dure schappen en foefjes en personeel.
Ja, marge is een ander woord voor winst...quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:07 schreef Atak het volgende:
[..]
Heel veel dingen in de supermarkt kosten evenveel bij de supermarkt. Ik denk dat je niet naar de kosten moet kijken maar naar de winst. Supermarkten hebben veel meer winst dus ze zouden ook minder winst kunnen pakken.
B-keus, duhuh. Dat je komkommer niet recht is ja. Dat is B-keus.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 13:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is het niet. De groente is b-keus en het vlees niet per se uit Nederland.
Ja. Nou, dat is dus wel goedkoper, he. Ik zeg niet dat ik er een probleem mee heb.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
B-keus, duhuh. Dat je komkommer niet recht is ja. Dat is B-keus.
Boeien.
Tussenhandelaar bezorgt niet minder marge though.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, marge is een ander woord voor winst...
Wel een hogere prijs voor ons.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:19 schreef Atak het volgende:
[..]
Tussenhandelaar bezorgt niet minder marge though.
Neequote:Op vrijdag 19 oktober 2018 16:27 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wel een hogere prijs voor ons.
Maar goed, ik wilde hier verder geen lesje prijsberekening houden.
En nog eens nee.quote:Er zijn gewoon meerdere redenen waarom de Turk goedkoper is dat een reguliere supermarkt. En dat is niet omdat de kwaliteit belabberd is.
Als je niet snapt dat kostprijs met marge te maken heeft dan houd het inderdaad op.quote:Op vrijdag 19 oktober 2018 17:49 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb het niet over kostprijs gehad. We praten lekker langs elkaar heen zo. Daarom een punt erachter.
Graag. Dank je.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |