Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben?quote:Op zondag 14 oktober 2018 23:48 schreef realAIVD het volgende:
Vreemd verhaal, de lage prijs bij Islamitische slagers is echt niet te danken aan inferieur vlees. Als het klopt dat er maden in je vlees zaten, dan mag ik hopen dat je als goed burger een melding hebt gedaan bij de NVWA, want "ik haal daar geen vlees meer" lijkt me verre van afdoende.
Zelf kies ik vaker voor het gemak van de supermarkt dan voor de Turkse slager, maar dat zit 'm meer in de duidelijkheid wat het kost en hoeveel ik meekrijg (als ik bij m'n slager vraag om een pond is het steevast: "700 gram, is dat oke?", en nee, dat is niet oke, ik wordt daar een beetje moe van).
Daarnaast zijn niet alle soorten vlees me duidelijk. Er staan sinds een jaar of 7 wel bordjes bij het vlees, maar het bordje bij bijvoorbeeld de biefstuk, heeft niets te maken met wat ik ken als biefstuk. Neemt niet weg dat zij weer rundvlees hebben dat ik bij de supermarkt niet kan krijgen, maar dat gebruik ik eigenlijk alleen als stoofvlees.
Lam, of schaap, dat is iets wat ik per definitie bij de Turk haal. Mijn supermarkt heeft op dat gebied eigenlijk niets dat ik zou willen kopen.
En wat ik niet vaak eet, maar waar ik bij mijn supermarkt helemaal niet voor terecht kan is geit! Geitennekjes stoven is echt een aanrader. Veel te lang geleden trouwens, dus dat moet weer eens op de boodschappenlijst.
Mijn Turk heeft dat niet.quote:Op zondag 14 oktober 2018 23:57 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Is geitenvlees iets wat ze daar standaard hebben?
Ze staan idd niet bekend om goede hygiëne.quote:Op maandag 15 oktober 2018 00:07 schreef Postbus100 het volgende:
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld aannam van een klant voor mij, en vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne.
Martin eurokok !!!quote:Op maandag 15 oktober 2018 00:07 schreef Postbus100 het volgende:
Sinds ik mijn Turkse slager eerst geld zag aannemen van een klant voor mij, en hij vervolgens met dezelfde handen in de schaal gehakt ging, heb ik mijn bedenkingen bij een Turkse slager en de aandacht voor hygiëne.
Nja, bij mij is het om het even. Er is een slager en een Turkse 'slager' die ook brood en olijven heeft. Ik ga er een dezer dagen wel even heen voor een kilo olijven (geen idee waar ik ze anders moet halen) en dan vragen of ze geitenvlees hebben.quote:Op maandag 15 oktober 2018 18:15 schreef realAIVD het volgende:
Inderdaad niet de bedoeling. Daarnaast is er al eerder aangegeven dat het niet de bedoeling is hier bevolkingsgroepen te bespreken.Hou het on topic graag.
Ik ben ook wel benieuwd hoeveel mensen eigenlijk beschikken over een Turkse slager? Woon zelf in Utrecht en heb meer halal slagers om me heen dan andere slagers, maar volgens mij is daar in de meeste kleinere plaatsen gen sprake van?
quote:
De TS vroeg om "Post hier positieve en negatieve ervaringen." ervaringen van mensen zijn toch geen "vooroordelen".quote:Op maandag 15 oktober 2018 12:48 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Nou alle bekende vooroordelen komen weer voorbij.
Ik haal regelmatig vlees, groente en brood bij de Turk, nog nooit voedselvergiftiging gehad.
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:33 schreef Spanky78 het volgende:
Gewoon proberen, meestal prima. En goed lamsvlees is top.
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel!quote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:17 schreef possetje het volgende:
Ik vind dat ze bij de turk best wel lekker eten verkopen , alleen nooit wijn, dus dan ga ik vaak niet naar de turk omdat ik dan ipv van 1 keer 2 keer een super inmoet en nooit zin in,
ja en ook drankzaken die geen kip aanbieden, brrrrrquote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:18 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik heb een slager die ook geen wijn verkoopt. Aanpakken die handel!
Lekker hoor, babyschAapquote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:14 schreef possetje het volgende:
[..]
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?
Compleet onverwacht dat je topic, bestrooid met allerlei niet-al-te-subtiele vormen van racisme, een negatieve conclusie heeft.quote:Op donderdag 18 oktober 2018 12:59 schreef vredesdruif het volgende:
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver.
Wat??????quote:Op woensdag 17 oktober 2018 11:14 schreef possetje het volgende:
[..]
is niet echt lam maar schaap, waaaagh stel je voor dat je een lam zou doden, zo een een piepklein lammetje van suiker? waaa dat zou betekenen dat we geen slagers in holland hebben maar beulen, tsss zou wat zijn toch?
Hoe was het vlees ?quote:Op donderdag 18 oktober 2018 12:59 schreef vredesdruif het volgende:
Nou, ben er geweest. 't Stonk er naar zweet. Eens en nooit weer. (daar in ieder geval). Gadverdegadver.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |