Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:33 schreef Spanky78 het volgende:
Gewoon proberen, meestal prima. En goed lamsvlees is top.
Ja, écht niet!quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
Je koopt vlees bij een slager die kruisbesmettig niet begrijpt...?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:31 schreef RobinOok het volgende:
Ik haal graag vlees bij de Turk. Echt niks mis met de kwaliteit. Integendeel zou ik willen zeggen. Al zalfde ene de andere niet zijn, maar ik heb geen klagen.
(Behalve over de kruisbesmetting, dat is een principe dar mijn slager niet begrijpt)
Nee, proef je meteenquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
Ja. Ik ben niet zo kleinzerig. Ik hou er gewoon rekening mee. Ik maak geen filet Americain van het rundvlees dat ik er koop. En zorg dat ik alles goed aanbraad.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:37 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Je koopt vlees bij een slager die kruisbesmettig niet begrijpt...?
Dat lijkt me geen vreemde gedachte als ze lamsshoarma voor de dezelfde prijs als kipshoarma hebben.quote:
Nog nooit gekocht. Ik koop lamsschouder, lamsbout, lamskarbonaadjes, lamsnek, lamsribbetjes, van die dingen. En als gehakt, dan zie je wat er de molen in gaat. Lijkt me niet dat ze opeens kalkoen als lam gaan verkopen. Dat shoarmatenten dat doen is wat anders.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:40 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dat lijkt me geen vreemde gedachte als ze lamsshoarma voor de dezelfde prijs als kipshoarma hebben.
Je hebt toch zintuigen? Dat spul lijkt in de verste verte niet op elkaarquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
2015 belde, ze wilden hun nieuwsbericht terugquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:36 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lamsvlees is daar vaak kalkoen, heb ik gehoord.
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Molo het volgende:
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar
Ja eet ik wel, wist ik niet trouwensquote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.
Vaak is het vlees bij een turkse slager verser dan in de supermarkt, ten minste dat is bij de slager waar ik het vlees haal wel zo.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Hier in het dorp is er eentje. Heeft ook olijven; dat vind ik wel lekker(die ga ik sowieso eens proberen, maar lees aub verder).
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden. Dat kan, maar ik vraag me af of je dan niet inlevert in kwaliteit (m.n. vlees natuurlijk), dat het wat minder vers is dan bij de supermarkt.
Post hier positieve en negatieve ervaringen.
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Molo het volgende:
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar
Groenten, kruiden, kaas en zulks zijn meer dan prima
Mijn Turk heeft zelfs Poolse/Oostblok zuivel staan
Lijkt me niet dat jij dat proeft met zo'n marinade.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nog nooit gekocht. Ik koop lamsschouder, lamsbout, lamskarbonaadjes, lamsnek, lamsribbetjes, van die dingen. En als gehakt, dan zie je wat er de molen in gaat. Lijkt me niet dat ze opeens kalkoen als lam gaan verkopen. Dat shoarmatenten dat doen is wat anders.
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Fer het volgende:
Schaap en kalkoen mengen en verkopen als lams shoarma of worst gebeurt soms wel.
Gaat langzamer dan hollandsch slachten, meer pijn, meer stress, meer lijden.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:55 schreef vharox333 het volgende:
[..]
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?
Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden.
se sijn alemaal eerlijk ik sweerquote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.
Ik heb een Hindoestaanse mohammedaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja eet ik wel, wist ik niet trouwens
Idd, vaak heb je geen lams hoor.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:58 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lijkt me niet dat jij dat proeft met zo'n marinade.
quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden.
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef Deshain het volgende:
[..]
Lopen jullie daar nog 50 jaar achter?
OOhhh, ongeveer een jaar geleden was k helemaal gek van Pierogi's, een rotklus om ze te maken, maar ontzettend lekker. (mijn favoriete niet authentieke recept: http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/)quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:24 schreef Fer het volgende:
[..]
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket.
De enige reden dat onverdoofd aka halal slachten in Nederland niet verboden is, is dat het 'de vrijheid van godsdienst teveel zou inperken'..quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:55 schreef vharox333 het volgende:
[..]
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?
Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden.
Waar precies bleek dat uit dan?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:09 schreef Lunatiek het volgende:
Het bleek indertijd ook dat de keuringsdienst weleens een oogje dichtdeed, want racisme en zo.
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.
Daar waren indertijd krantenartikelen over. Periode 1990-1994.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waar precies bleek dat uit dan?
Ja, kan kloppen. Maar dat het lastig is ongekruid lamsvlees te kopen in de supermarkt doet vermoeden dat het daar ook geen zuiver lam is (qua gehakt en zo).quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:20 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.
Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam hoor. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor.
Yeah, sure. Dat zal het zijn. Not.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:20 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.
Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor.
Ik hoop wel dat het soms niet meer te onderscheiden is... Kip en lam ligt qua structuur en smaak echt een straatlengte uit elkaar, varken kan daarin het midden houden. Toch kan ik 95% van de keren wel raden welk stuk vlees er bij of door het eten zit.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.
Een hindoe die koeien eet?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb een Hindoestaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager.
Niet dat iedere moslim het daarmee eens is natuurlijk. Er zijn tig halal-keurmerken. Wat de een halal vindt vindt de ander haram. Maar toch.
Hindoestanen zijn lang niet altijd hindoes.quote:
Ik zou het niet doen, principes kosten ook wat.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Hier in het dorp is er eentje. Heeft ook olijven; dat vind ik wel lekker(die ga ik sowieso eens proberen, maar lees aub verder).
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden. Dat kan, maar ik vraag me af of je dan niet inlevert in kwaliteit (m.n. vlees natuurlijk), dat het wat minder vers is dan bij de supermarkt.
Post hier positieve en negatieve ervaringen.
'Halal slacht' gaat wel om iets meer dan 'doodbloeden' alleen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.
Ah, je wil dus eigenlijk gewoon kankeren op Turkse slagers, in plaats van meningen horen?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
se sijn alemaal eerlijk ik sweer
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn.quote:
Dit.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Degene die zeggen is beter vlees proeven vooral de centen die ze er niet aan betaald hebben. Voor dat geld kan je geen kwaliteit vlees produceren.
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:29 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn.
En in mijn ervaring verkoopt de gemiddelde keurslager hetzelfde als in de supermarkt.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:33 schreef clumsy_clown het volgende:
Verder zijn er goede Turkse slagers en hele slechte Turkse slagers. Je kunt geen oordeel vellen over de kwaliteit van *alle* Turkse slagers, wegens het grote verschil. Loop een slager in en probeer het vlees. Pas dan valt er wat over te zeggen. İn mijn ervaring ligt de kwaliteit van een gemiddelde Turkse slager boven die van een supermarkt, maar onder die van een keurslager.
Ik ken verschillende Hindoestanen maar die eten geen rund, komen wel allemaal uit Suriname.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:29 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn.
Niks mis met de kwaliteit van kiloknallers.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:
vaak nog slechter dan de gemiddelde kiloknaller in de supermarkt.
Goed dat ik weet. Ik heb regelmatig eetgasten.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:46 schreef T-D het volgende:
[..]
Ik ken verschillende Hindoestanen maar die eten geen rund, komen wel allemaal uit Suriname.
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:05 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Goed dat ik weet. Ik heb regelmatig eetgasten.
wie is eigenlijk de andere Robin?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he?
En niet alle Hindoestanen zijn hindoe, zo'n 25% van de Hindoestanen in Nederland is moslim.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niet alle Surinamers zijn hindoestaan he?
Deze man snapt het.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:37 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken.
Tips voor een goede Turkse slager in Rotterdam? Boven de Maas a.u.b.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:33 schreef clumsy_clown het volgende:
Verder zijn er goede Turkse slagers en hele slechte Turkse slagers. Je kunt geen oordeel vellen over de kwaliteit van *alle* Turkse slagers, wegens het grote verschil. Loop een slager in en probeer het vlees. Pas dan valt er wat over te zeggen. İn mijn ervaring ligt de kwaliteit van een gemiddelde Turkse slager boven die van een supermarkt, maar onder die van een keurslager.
Islamnitkálkün op Urk.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Tips voor een goede Turkse slager in Rotterdam? Boven de Maas a.u.b.
Stïkùmharäm in Rotterdam is erg goed.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:47 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Abi, ik zoek een adres in Rotterdam. Urk is me te ver.
Ik zal hem eens googlen. Thanks!quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:52 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Stïkùmharäm in Rotterdam is erg goed.
quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:37 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Hindoestanen zijn per definitie Surinaams. Het betekent namelijk niet 'hindoe' zoals veel mensen denken.
je hebt toch wel door dat hij onzin neerzet he?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:54 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik zal hem eens googlen. Thanks!
Ja.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:58 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
je hebt toch wel door dat hij onzin neerzet he?
Ja die groentes zijn volgens mij allemaal b-keus.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:05 schreef Adames het volgende:
Weinig ervaring met het vlees, behalve wat goedkope kip, maar ik haalde wel zeer regelmatig groente en verse kruiden daar. Idee kan je waarschijnlijk redelijk doortrekken naar hun vlees.
Het leek vooral goedkoper te zijn omdat
1) het bijzonder volgepropte en onaantrekkelijke winkels zijn, zoiets als een discounter ook doet.
2) De groentes niet altijd even mooi zijn, leek vaak de b-keus. Veel groentes hadden lelijkere vormen.
3) Er zat wel eens wat spul tussen dat niet goed was. Vooral bij de kruiden, maar ook de groentes. Ook bij de appie of de jumbo ligt er wel eens een oude courgette tussen, maar lang niet zo veel als bij de gemiddelde Turk.
Bij vlees zou je dus alleen bedacht moeten zijn op nummer 3. Vorm maakt meestal weinig uit, tenzij specifieke gerechten.
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Niks mis met de kwaliteit van kiloknallers.
En niet te vergeten: anti-biotica.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd.
Maar echt kwaliteitsvlees (en daarmee doel ik niet op biologische e.d., maar echt op kwaliteit, losstaand van die keurmerkjes) kost niet voor niets meer. Dat is niet te produceren voor die prijs. Enkel door inferieure (kwaliteits) rassen te gebruiken, inferieur voedsel te geven aan de dieren, te beknibbelen op alles wat werkelijke kwaliteit levert kan je kiloknallers produceren.
Blah blah blah blah. Mensen die het hoogst van de toren blazen over smaak en kwaliteit zijn over het algemeen het slechtste in het herkennen ervan. Dus lul maar lekker verder, maar gelul blijft het. En laster en stemmingmakerij.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:11 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Als je geen kwaliteit gewend bent, het verdrinkt in kruiden/saus e.d. kan je jezelf voorhouden dat er niets mis mee is idd.
Maar echt kwaliteitsvlees (en daarmee doel ik niet op biologische e.d., maar echt op kwaliteit, losstaand van die keurmerkjes) kost niet voor niets meer. Dat is niet te produceren voor die prijs. Enkel door inferieure (kwaliteits) rassen te gebruiken, inferieur voedsel te geven aan de dieren, te beknibbelen op alles wat werkelijke kwaliteit levert kan je kiloknallers produceren.
Yep.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
En niet te vergeten: anti-biotica.
Laster zelfs.... Het zit je hoog of niet soms?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Blah blah blah blah. Mensen die het hoogst van de toren blazen over smaak en kwaliteit zijn over het algemeen het slechtste in het herkennen ervan. Dus lul maar lekker verder, maar gelul blijft het. En laster en stemmingmakerij.
Ja, ik hou niet van laster en bangmakerij. En vooral niet van gelul.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:26 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Laster zelfs.... Het zit je hoog of niet soms?
Er is niets aan gelogen, dat jij dat niet wil horen is niet mijn probleem.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, ik hou niet van laster en bangmakerij. En vooral niet van gelul.
Ik weet niets te noemen , de beste slager was de keurslager , maar die heeft een wissel van eigenaar gehad en ik woon al tijden niet meer daar dus kan je niet vertellen hoe hij tegenwoordig is.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:04 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ja.
Ik wacht met smart op Clumsy. Zij kent volgens mij wel de do’s en don’ts wat betreft de Turkse slagers
Wat een hypocrisie. Als het je daar echt om zou gaan, waarom stop je dan niet helemaal met vlees eten?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef Molo het volgende:
Ik vind halal slachten best kut dus koop daarom geen vlees meer daar
Halal slacht draait vnl om het dier zo weinig mogelijk te laten lijden. De principes van halal slacht zijn dat het dier een goed leven gehad moet hebben (!), niet mag weten dat het naar de slacht gaat en bijvoorbeeld een mes niet aan mag zien komen, geen stress mag ervaren en zo snel mogelijk gedood moet worden, door de carotid en luchtpijp door te snijden. Tegenwoordig is halal vlees net zo goed plofvlees dus je mag je afvragen in hoeverre dit waarde heeft, aangezien dieren niet bepaald een goed leven leiden, maar halal slacht als principe afkeuren is een tikje kort door de bocht. Zeker omdat er een flink grijs gebied is rondom het nut en de toepassing van verdoving (en laten we wel wezen, verdoving klinkt leuk, maar betekent in praktijk dat dieren een stroomstoot of pin in de bakkes krijgen).quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:13 schreef Molo het volgende:
[..]
Gaat langzamer dan hollandsch slachten, meer pijn, meer stress, meer lijden.
En ja, ik eet wel vlees, weet dat als je het helemaal wil voorkomen je veganistisch moet leven maar vlees en zuivel is te lekker
Dat is echt een kutargument. Je kunt voor het welzijn van een dier zijn, maar nog steeds vlees willen eten. Kom dan gewoon met fatsoenlijke argumenten, ipv in het extreme te schieten.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:44 schreef Farenji het volgende:
[..]
Wat een hypocrisie. Als het je daar echt om zou gaan, waarom stop je dan niet helemaal met vlees eten?
Thanks voor je antwoord.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:44 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Ik weet niets te noemen boven de Maas, de beste slager in noord was de keurslager naast metrostation Blijdorp, maar die heeft een wissel van eigenaar gehad en ik woon al tijden niet meer in roffa dus kan je niet vertellen hoe hij tegenwoordig is.
Onder de Maas zit bij de Afrikaandermarkt een erg goede. Zou alleen niet weten hoe de straat heet en geen zin om moeilijk te doen met Google maps. Zit naast het ABN Amro pinautomaat, aan het einde van de markt richting Rijnhaven. Verder zit op de groene Hilledijk Edessa, met prachtig vlees, en zijn broertje heeft een zaak aan de Slinge, die ook goed is. Murat heet die geloof ik.
Misschien minder azijn en meer kiloknallers naar binnen werken?quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:34 schreef RobinOok het volgende:
Wat ik al zei. Blah blah blah blah blah.
Je vindt blijkbaar alles wat er on de bio industrie gebeurt okee, maar halal slachten vind je dermate kut dat je er niks mee te maken wil hebben.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:51 schreef clumsy_clown het volgende:
[..]
Dat is echt een kutargument. Je kunt voor het welzijn van een dier zijn, maar nog steeds vlees willen eten. Kom dan gewoon met fatsoenlijke argumenten, ipv in het extreme te schieten.
Als er al serieus DNA-testen nodig zijn om kalkoen van kalf te moeten onderscheiden, dan moet dat ook wel weer tot vragen leiden, lijkt me.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:49 schreef knokkels het volgende:
[..]
2015 belde, ze wilden hun nieuwsbericht terug
On topic: Turkse slager. Smaakvol vlees, goed spul allemaal.
Over die extreem grote kipfilets had de Keuringsdienst van Waarde jaren terug eens een aflevering. De vraag was hoe het komt dat de filets bij de Turk zo veel groter zijn dan in de supermarkt. Het antwoord was inderdaad dat ze die arme plofkippen langer laten leven.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 19:25 schreef Cause_Mayhem het volgende:
[..]
Yep.
Zeker als het bv oost europees vlees is. Alhoewel hier eigenlijk verboden wordt het daar nog als groeistimulator gebruikt. Preventief antibiotica gebruik heet dat mooi op papier (wat dan neerkomt op bepaalde stammen continue).
Dat is 1 van de redenen dat bv de kipfilets zo groot zijn daar. De andere reden is een ruimere groeitijd, maar dat is in die omstandigheden geen goed nieuws en is hier niet toegestaan omdat in onze wat betere omstandigheden dat al ronduit gruwelijk wordt.
-nee-quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 17:17 schreef MissGiraffe het volgende:
[..]
En niet alle Hindoestanen zijn hindoe, zo'n 25% van de Hindoestanen in Nederland is moslim.
dit.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 18:48 schreef fathank het volgende:
Mijn Turkse slager
Kost echt de helft van de supermarkt volgens mij, en gewoon keurig netjes voor elkaar.
Echt?quote:Op zondag 14 oktober 2018 08:02 schreef Ringo het volgende:
Ik heb één keer een kippenpoot gekocht bij de slager annex poelier in de Turkse supermarkt.
Echt zo’n leuke ouderwetse slager met een dikke snor en bloedvlekken op z’n slagersjas!
Spotgoedkoop ook.
Eenmaal thuis zag ik pas de wormen krioelen. .
Nee, tuurlijk niet. Gewoon negeren dit gelul.quote:
Jazeker.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |