Was de naam Morcilla? Dan was het bloedworst met stukjes (orgaan)vlees, rijst en knoflookquote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Dat weet ik niet meer (is al drie jaar geleden), maar afgaande op de reacties hier grote kans van wel.quote:Op woensdag 26 september 2018 11:40 schreef ZwerverMetHuis het volgende:
[..]
Was de naam Morcilla? Dan was het bloedworst met stukjes (orgaan)vlees, rijst en knoflook
Ze hebben bij KFC geen Fanta. Je krijgt daar standaard Sisi.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:04 schreef Postbus100 het volgende:
Fanta vragen en Sisi krijgen (in plaats van dat ze even zeggen: het is geen Fanta, het is Sisi, is dat oké?)
Je steak doorgebakken eten.quote:Op woensdag 26 september 2018 11:54 schreef Kamina het volgende:
Wanneer ik met m'n familie uit eten ga en het meest culniaire dat ze willen bestellen een flink doorgebakken steak is.
Geen idee, ik ben nog nooit bij een KFC geweest. Maar je ziet dat ook wel bij andere restaurants. Prima als je geen Fanta hebt, maar zeg het dan even, dan kan ik besluiten dat ik wat anders wil drinken.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:06 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ze hebben bij KFC geen Fanta. Je krijgt daar standaard Sisi.
Proef jij zoveel verschil dan?quote:Op woensdag 26 september 2018 12:07 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Geen idee, ik ben nog nooit bij een KFC geweest. Maar je ziet dat ook wel bij andere restaurants. Prima als je geen Fanta hebt, maar zeg het dan even, dan kan ik besluiten dat ik wat anders wil drinken.
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:16 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Proef jij zoveel verschil dan?
Je bent een fijnproever.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:17 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta.
Maar Sisi is een stuk zoeter en dieper oranje. Fanta is echt anders.
Wel als het op belangrijke zaken aankomtquote:
Die van de Aldi is mijn favoriete sinasdrink!quote:Op woensdag 26 september 2018 12:17 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Ja. Alleen die van de Aldi lijkt nagenoeg op Fanta.
Maar Sisi is een stuk zoeter en dieper oranje. Fanta is echt anders.
*Boks*quote:Op woensdag 26 september 2018 12:22 schreef Kamina het volgende:
[..]
Die van de Aldi is mijn favoriete sinasdrink!
Misschien een vers ingevroren hele tentakel, maar die voorgefrituurde inktvisringen worden er echt niet beter van. Ik maak zelf wel eens inktvisringen van verse pijlstaartinkvis en beslag, dat is echt onvergelijkbaar met de diepvries-versie.quote:Op dinsdag 25 september 2018 13:17 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Onzin, inktvis wordt malser van de vriezer.
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees.quote:Op woensdag 26 september 2018 13:37 schreef aquawoman het volgende:
Bij het replay cafe in Amsterdam een broodje tonijn carpaccio - volledig bevroren aan de binnenkant. Ik ging naar de serveerster om het te melden en haar reactie was: "Je krijgt geen geld terug hoor!". Ik had ook helemaal niet om geld gevraagd, dus ik was best verbaasd over de reactie. Ik kreeg inderdaad geen geld terug en ook geen nieuw broodje, dus heb dat bevroren ding laten staan, heb keurig betaald en nooit meer terug gegaan.
Een klap op haar muil had volstaan.quote:Op woensdag 26 september 2018 13:49 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees.
Ken die tent niet, maar lijkt me ook vreemd dat je vantevoren betaalt.quote:Op woensdag 26 september 2018 14:00 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Een klap op haar muil had volstaan.
Sushi met stokjes is anders ook een behoorlijke afknapper.quote:Op woensdag 26 september 2018 09:51 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Met een vork ipv stokjes
Nou, inderdaadquote:Op woensdag 26 september 2018 13:49 schreef vredesdruif het volgende:
Dat mag wel iets assertiever als ik t zo lees.
Nee hoor, ik ben behoorlijk assertiefquote:Op woensdag 26 september 2018 16:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou, inderdaadJe laat zo mensen over je heen lopen en daar word je niet gelukkiger van hoor.
Hier erger ik me ook vaak aan ja, Sisi is echt smerig zoet. Net zoals cola bestellen enquote:Op woensdag 26 september 2018 12:04 schreef Postbus100 het volgende:
Fanta vragen en Sisi krijgen (in plaats van dat ze even zeggen: het is geen Fanta, het is Sisi, is dat oké?)
Dat soort mensen zouden ze in het gevang moeten zetten.quote:Op woensdag 26 september 2018 17:41 schreef rena het volgende:
[..]
Net zoals cola bestellen enPepsi
krijgen.
Als ik een wagyu (a5 kwaliteit uiteraard) zou bestellen, dan verwacht ik dat deze tip top in orde zou zijn. Dat betekent op kamertemperatuur en het vlees moet smelten op mijn tong.quote:Op woensdag 26 september 2018 17:12 schreef RobinOok het volgende:
Bevroren carpaccio is toch geen ramp? Gewoon even blazen.
De carpaccio wordt nooit zo koud gegeten als ie opgediend wordt.
Die diepvries kant en klaar dingen is de vulling vaak (meestal) een pasta die uit gemalen inktvis zijn gemaakt.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:42 schreef Clupea het volgende:
[..]
Misschien een vers ingevroren hele tentakel, maar die voorgefrituurde inktvisringen worden er echt niet beter van. Ik maak zelf wel eens inktvisringen van verse pijlstaartinkvis en beslag, dat is echt onvergelijkbaar met de diepvries-versie.
Maar dan krijg je nog wat je vraagt (cola). Maar als je Coca Cola bestelt en je krijgt Pepsi, kijk, dan heb je een klacht.quote:Op woensdag 26 september 2018 17:41 schreef rena het volgende:
[..]
Hier erger ik me ook vaak aan ja, Sisi is echt smerig zoet. Net zoals cola bestellen enPepsi
krijgen.
Probeer het dan nog maar eens fatsoenlijk te snijden, red je met een snijmachine ook niet.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:08 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Als ik een wagyu (a5 kwaliteit uiteraard) zou bestellen, dan verwacht ik dat deze tip top in orde zou zijn. Dat betekent op kamertemperatuur en het vlees moet smelten op mijn tong.
Wat was het wel ?quote:Op maandag 24 september 2018 16:18 schreef Hallojo het volgende:
Een keertje prime rib besteld in de veronderstelling dat het spareribs waren
Ik zou het direct bestellen als ik het op de kaart zou zien staan.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:21 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Probeer het dan nog maar eens fatsoenlijk te snijden, red je met een snijmachine ook niet.
Maar dat bestel je toch nooit.
Ik niet direct, kans is klein dat het echt wagyu is.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:24 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik zou het direct bestellen als ik het op de kaart zou zien staan.
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:25 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Ik niet direct, kans is klein dat het echt wagyu is.
Uiteraard.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:28 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct.
Tuurlijk, bestel jij als kenner lekker een broodje Wagyu tonijn carpaccio joh.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:28 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik ben een kenner. Ik zie dat direct.
Carpaccio op een broodje eten.quote:Op woensdag 26 september 2018 18:55 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tuurlijk, bestel jij als kenner lekker een broodje Wagyu tonijn carpaccio joh.
Cola staat voor mij ook gelijk aan coca colaquote:Op woensdag 26 september 2018 18:19 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Maar dan krijg je nog wat je vraagt (cola). Maar als je Coca Cola bestelt en je krijgt Pepsi, kijk, dan heb je een klacht.
Wat triest.quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Is dit serieus?quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Heel bijzonder!quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Dit dus….. heb eens een keertje dinagoang voorgeschoten gekregen. Lekker aan het eten totdat iemand mij vraagt of ik wel weet wat ik aan het eten ben.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:30 schreef Igen het volgende:
Het is ook wel leuk om soms iets te bestellen waarvan je niet weet wat het is.
Carpacio hoort sowieso niet bevroren te zijn omdat het plat geslagen vlees is, niet van die gesneden plakjes die je overal krijt met klodders truffelmayonaise eroverheenquote:Op woensdag 26 september 2018 17:12 schreef RobinOok het volgende:
Bevroren carpaccio is toch geen ramp? Gewoon even blazen.
De carpaccio wordt nooit zo koud gegeten als ie opgediend wordt.
Wut?quote:Op donderdag 27 september 2018 04:47 schreef 111210 het volgende:
[..]
Carpacio hoort sowieso niet bevroren te zijn omdat het plat geslagen vlees is, niet van die gesneden plakjes die je overal krijt met klodders truffelmayonaise eroverheen
zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.quote:
We streken ooit met een groep van misschien wel 20 mensen van Fok neer op een terras. Consumptie verplicht. Geloof dat één of twee mensen, heus niet meer, geen zin in wat drinken hadden en die zeiden dat toen de serveerster de bestelling kwam opnemen. Mochten ze niet blijven zitten. De héle groep stond zonder overleg direct op om naar een naastgelegen terras te gaanquote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
You’re funny!quote:Op donderdag 27 september 2018 07:47 schreef RobinOok het volgende:
Een platgeslagen broodje wagyu tonijn carpaccio. Ik leer hier elke dag.
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurantquote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Herkenbaar, maar bij mij was dat in Vietnam en heb ik zelf niet goed opgelet waar ik ging zitten... Drie dagen lang elke 20 minuten liggen kotsen... Ik was kapot.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:22 schreef Igen het volgende:
[..]
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurant
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.quote:Op donderdag 27 september 2018 07:24 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.
Fooi betalen aan je oma.quote:Op donderdag 27 september 2018 10:58 schreef aquawoman het volgende:
[..]
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.quote:Op donderdag 27 september 2018 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.
Precies dezelfde fout gemaakt van de zomer met potjevleesch. Het ziet er ook zo onsmakelijk uit als je het voor je geserveerd krijgt.quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
dat lijkt mij niet meer dan normaal.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Carpaccio op zichzelf moet je ook niet te veel mee doen, als ze pesto er overheen gooien hoef ik het al niet meer.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:25 schreef Skitze het volgende:
[..]
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:
Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller.
inderdaad.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:52 schreef fespo het volgende:
[..]
dat lijkt mij niet meer dan normaal.
Het is al meer dan 10 jaar ernstig gedemocratiseerd. Je ziet het ook heel veel met pijnboompitten en rucola. Ik vind het allemaal prima maar als het vlees niet heel goed is dan heeft het allemaal niet zoveel zin. Ossenworst met pijnboompitten en ruccola en wat vlokken oude kaas is ook lekker. Ook met 'carpaccio's van...' is het niet zo dat iets heel lekker wordt als je het maar dun snijdt.quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Daar maakt een restaurant toch winst op?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:57 schreef Klaploper het volgende:
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken.
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:59 schreef Soury het volgende:
[..]
Daar maakt een restaurant toch winst op?
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:54 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |