zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.quote:
We streken ooit met een groep van misschien wel 20 mensen van Fok neer op een terras. Consumptie verplicht. Geloof dat één of twee mensen, heus niet meer, geen zin in wat drinken hadden en die zeiden dat toen de serveerster de bestelling kwam opnemen. Mochten ze niet blijven zitten. De héle groep stond zonder overleg direct op om naar een naastgelegen terras te gaanquote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
You’re funny!quote:Op donderdag 27 september 2018 07:47 schreef RobinOok het volgende:
Een platgeslagen broodje wagyu tonijn carpaccio. Ik leer hier elke dag.
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurantquote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Herkenbaar, maar bij mij was dat in Vietnam en heb ik zelf niet goed opgelet waar ik ging zitten... Drie dagen lang elke 20 minuten liggen kotsen... Ik was kapot.quote:Op donderdag 27 september 2018 08:22 schreef Igen het volgende:
[..]
O ja, die keer dat ik door bedorven kip een voedselvergiftiging kreeg was toch ook wel met stip mijn grootste tegenvaller in een restaurant
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.quote:Op woensdag 26 september 2018 20:19 schreef stavromulabeta het volgende:
Één keer in een restaurant gegeten, waardoor ik de volgende dag gebeld werd dat ze een gang te weinig gerekend hadden en of ik het even wilde overmaken. Was mij die avond niet opgevallen en als het mij opvalt zeg ik er ook altijd iets van. Maar dat ze een dag later durven te bellen... Ondanks dat ik een fijne avond had met lekker eten, gaf me dat telefoontje toch een nare nasmaak.
Pfff, neem die 2 tientjes verlies en leef verder.
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.quote:Op donderdag 27 september 2018 07:24 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
zoals hij het schrijft is het alsof je een biefstuk platslaat, maar het is natuurlijk al dun gesneden voordat je er op gaat slaan.
Fooi betalen aan je oma.quote:Op donderdag 27 september 2018 10:58 schreef aquawoman het volgende:
[..]
Een vriendin van mij is een keer naar Oma in Kopenhagen geweest en die had het andersom - ze belden de volgende dag dat er veel te veel fooi was bijgeteld door een onlogische stap in het systeem oud. En dat ze dat bedrag teruggestort kreeg.
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.quote:Op donderdag 27 september 2018 11:13 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Volgens mij wordt het vaak flink gekoeld om het dun te kunnen snijden.
Precies dezelfde fout gemaakt van de zomer met potjevleesch. Het ziet er ook zo onsmakelijk uit als je het voor je geserveerd krijgt.quote:Op maandag 24 september 2018 16:01 schreef itchycoo het volgende:
Ik vond niet echt een geschikt topic waar ik dit kwijt kon en ik dacht dat er vast nog veel meer mensen zijn met dergelijke ervaringen, dus wellicht wel grappig om dat met elkaar te delen!
Afgelopen week was ik met mijn vriendin op vakantie in Frankrijk. De hele week heerlijk gegeten en op de terugweg hebben we een stop gemaakt in Duinkerke. Daar stond in veel tenten een aantal regionale Vlaams/Franse specialiteiten op de kaart. Een daarvan was 'potjevleesch' zonder dat er in ons geval een nadere beschrijving bij stond. De naam deed ons vermoeden dat het iets van stoofvlees zou zijn en mijn vriendin is daar dol op, dus die heeft het enthousiast besteld, zonder verder te vragen wat het precies was. Bleek het uiteindelijk een koud gerecht te zijn van rund, kip en konijn waar ze een bak gelei overheen donderen. Het vlees zelf was erg smaakvol en op zichzelf ook lekker, maar omdat het geheel koud is en in combinatie met de gelei was het gewoon net alsof je een bak natvoer van de kat weg zat te werken en was het niet zo'n smakelijke beleving.
Achteraf kunnen we er verschrikkelijk om lachen, maar mijn vriendin gruwelt nu al bij het noemen van de naam van het gerecht.
Hebben jullie ooit (blindelings) iets besteld in een restaurant dat niet zo goed uitpakte?
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
dat lijkt mij niet meer dan normaal.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Carpaccio op zichzelf moet je ook niet te veel mee doen, als ze pesto er overheen gooien hoef ik het al niet meer.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:25 schreef Skitze het volgende:
[..]
Carpaccio; twee keer in een restaurant gegeten. De eerste keer was zaaaaalig, alsof engeltjes mijn tong plezierden. De tweede keer:
Misschien mijn fout om hetzelfde te verwachten maar was toch een aardige tegenvaller.
inderdaad.quote:Op donderdag 27 september 2018 13:52 schreef fespo het volgende:
[..]
dat lijkt mij niet meer dan normaal.
Het is al meer dan 10 jaar ernstig gedemocratiseerd. Je ziet het ook heel veel met pijnboompitten en rucola. Ik vind het allemaal prima maar als het vlees niet heel goed is dan heeft het allemaal niet zoveel zin. Ossenworst met pijnboompitten en ruccola en wat vlokken oude kaas is ook lekker. Ook met 'carpaccio's van...' is het niet zo dat iets heel lekker wordt als je het maar dun snijdt.quote:Op donderdag 27 september 2018 12:28 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Ligt het aan mij of is de laatste jaren carpaccio tot een inferieur dertien-in-een-dozijn gerecht verworden dat veel te populair is geworden? Het gemiddelde restaurant heeft het op de kaart staan en het is zelden om over naar huis te schrijven.
Hetzelfde leek ook te gebeuren met steak tartare als voorgerecht. Als dat goed bereid wordt is het heerlijk, maar meestal krijg je een flauwe smaakloze bende. En met name die laatste variant leek steeds meer op te duiken op menukaarten.
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
Daar maakt een restaurant toch winst op?quote:Op donderdag 27 september 2018 21:57 schreef Klaploper het volgende:
Ergernis als gastheer in een restaurant: mensen die denken dat dat de plek is om samen lekker even een drankje te drinken.
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:59 schreef Soury het volgende:
[..]
Daar maakt een restaurant toch winst op?
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.quote:Op donderdag 27 september 2018 21:54 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Umm, volgens mij is jouw groep de teleurstelling, en niet het restaurant. Ga dan lekker naar een café.
Dat is wel redelijk opmerkelijk op dat tijdstip. In veel Franse restaurants kun je dan juist alleen drinken omdat de keuken pas weer om 19:00 uur open gaatquote:Op donderdag 27 september 2018 22:07 schreef Skitze het volgende:
Wat ik me wel kan herinneren van een hittegolfvakantie in Zuid-Frankrijk; we hadden allemaal dorst en zagen een tentje. Even wat drinken dachten we. Restaurantje was helemaal leeg, het was ook iets van 15u30 ofzo. Moesten we ook de hele experience nemen of anders niet...
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe isquote:Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Piva het volgende:
[..]
Het was meer gewoon zo dat de meeste geen honger meer hadden na het zien van de prijzen. Daarom dachten we een drankje te doen en weer door te gaan, waarbij er een aantal nog wel twijfelden. Het was er overigens ook niet vol ofzo, dan kan ik het wel begrijpen ja als ze omzet mislopen. Maar goed de marges zullen nog wel te laag geweest zijn op alleen drinken dat het er echt niet vanaf kon.
Je hebt nogal lekker veel keuze op een ski piste. Puur bar gerichte gelegenheden zijn er niet altijd en/of gaan pas later open.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:28 schreef fespo het volgende:
[..]
hoe kun je nou niet begrijpen dat een restaurant geen bar/cafe is
is het toch ook?quote:Op donderdag 27 september 2018 12:38 schreef Molo het volgende:
Surimi voorgeschoteld krijgen alszijnde seafood![]()
Samengeperste wijting met wat andere bestanddelen, inderdaad.quote:
Ik had er toch een iets andere voorstellig vanquote:
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...quote:Op donderdag 27 september 2018 22:06 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Zeker. En het ligt ook sterk aan welk soort restaurant je treft. Maar verwachten dat je gewoon even een biertje kan gaan drinken in een restaurant zonder te eten vind ik raar.
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.quote:Op vrijdag 28 september 2018 02:44 schreef Geerd het volgende:
Vaak is er toch gewoon een bar in een restaurant waar je aan kunt zitten...
Erger nog, takken munt erbij zodat de wijn niet meer smaaktquote:Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaadquote:Op vrijdag 28 september 2018 13:31 schreef NutKees het volgende:
4,50 voor een karaf water met 2 schijfjes citroen en wat ijsblokjes.
Als ik de rekening had moeten betalen was dat de fooi geweest.
Je moet ook niet in Frankrijk gaan skiën, als je goedkoop wil drinken naar Oostenrijk en als je lekker wil eten naar Sud-Tirol.quote:Op woensdag 26 september 2018 21:01 schreef Piva het volgende:
Grootste tegenvaller was toch wel de bedorven kip.
Ohja en in Courchevel op de piste waar we met 8 man in een restaurant wat te drinken bestelden. Waarna de ober kwam vragen of we ook wat te eten zouden bestellen en zo niet of we dan zo vriendelijk zouden zijn om weer op te donderen.![]()
waar was dat?quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Is dat zo ? Heb ik teveel films gezien denk ik...quote:Op vrijdag 28 september 2018 08:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.
Dat had je kunnen verwachten. Ga dan gewoon naar een leuke eettent.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Ik zie dat het all you can eat is en s middags ¤19. Ik zou t niet eens proberen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:27 schreef Elvi het volgende:
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haagvan binnen zag het er meer uit als Shabby Shabby maar dat terzijde.
Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn.
Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik.
Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menuik heb het geprobeerd, maar ik denk ook dat het smaakte als een vagina op sterk water
Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten.
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen?quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:11 schreef flipsen het volgende:
Hier in Argentinë gebruiken ze geen pincode bij het betalen met je debetkaart, je moet een bonnetje tekenen. Goed, wij een keer gegeten in een parilla (steak restaurant) en omdat we niet echt honger hadden, beide een "medio bife de lomo" gekozen (wat in Nederland nog steeds groter is dan een normale biefstuk natuurlijk). Goed, wordt geserveerd, ziet er inderdaad uit als een halve portie, wij eten, toetje, kopje koffie en de rekening graag.
Serveerster neemt de debetkaart van mijn vrouw mee om de betaling te doen en ik kijk nog eens naar de rekening. Staat er 2x bife de lomo ipv medio bife de lomo. Wij uitleggen aan de serveerster dat we een medio bife hadden gevraagd en het naar ons idee ook echt een medio bife de lomo was (mijn vrouw is Argentijns). Serveerster haalt de eigenaresse erbij, echt een takkewijf die compleet niet wilde luisteren. Wij hadden beide een bife de lomo gegeten en zodoende diende dat ook betaald te worden. Goed, mijn vrouw kan ook een bitch zijn als het moet, dus die zegt tegen me: "Jas aan, we gaan weg en ik teken het bonnetje niet.". Volgende ochtend de bank gebeld, uitgelegd dat ze NIET getekend heeft en het bedrag is ook nooit in rekening gebracht.
Moraal van het verhaal: als de eigenaresse nou ook maar een béétje moeite had gedaan, hadden we zonder problemen het bedrag van 2x een medio bife de lomo betaald. Maar nu was ze zo halsstarrig dat we gratig gegeten hebben. En er nooit meer zijn geweest natuurlijk.
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:41 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen?Worden die bonnetjes ergens centraal gecontroleerd en dan afgeboekt ofzo of is het op goed Zuid-Amerikaans vertrouwen?
Met een creditcard ja.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:01 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:03 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
Dat dusquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:26 schreef itchycoo het volgende:
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:18 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.
https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php
https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf
Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
Okquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:49 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
QFTquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etcquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:14 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren?
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.
Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.quote:Op zaterdag 29 september 2018 17:40 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.
[..]
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?
Was jij onderdeel van het koppel?quote:Op zaterdag 29 september 2018 18:05 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.
quote:Op zaterdag 29 september 2018 20:08 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Was jij onderdeel van het koppel?
jammer, nog steeds geen antwoord.quote:
quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?quote:Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:
[..]
jammer, nog steeds geen antwoord.
[..]
Ja maar ik ben ook wel eens in Frankrijk geweest! Het komt wel dichtbij zoquote:Op maandag 1 oktober 2018 00:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?
Ja, dit inderdaad. Moest er lang over nadenken, maar dit zal hem voor mij ook wel zijn. Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.quote:Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ik proef ook duidelijk verschil hoor, hoewel ik sisi ook nog wel te pruimen vind.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:16 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Proef jij zoveel verschil dan?
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.quote:Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:
[..]
jammer, nog steeds geen antwoord.
[..]
Ah, brings back memories. Lang verhaal kort: in Argentinië heeft iedereen meerdere bijnamen, mijn vrouw en ik noemen elkaar daarom "Mooi" (don´t ask). In Buenos Aires vond ik een tentje dat Mooi heette, dus daar een keer geluncht als verrassing, was érg leuk. Toen we in NL waren vond ik dus ook deze Mooii in Rotterdam (waar mijn broertje woont en mijn ouders vlakbij woonden), dus daar natuurlijk ook heen. Fikse tegenvaller, lunch was wel erg gewoontjes en vooral de bediening stond me niet aan. Ook geen fooi achtergelatenquote:Op maandag 1 oktober 2018 10:12 schreef vinnypassy het volgende:
Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven iddquote:Op maandag 1 oktober 2018 13:58 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.
(ik zie nu overigens op google maps dat ze veel slechte recensies hebben, maar goed we hadden honger en liepen hier direct uit de parkeergarage naar binnen)
Hele dure drankjes niet of verstopt op een aparte kaart zetten is idd wel een bekende toeristentruc, waar ik doorgaans wel op bedacht ben en altijd even check voordat ik een restaurant binnen ga. Bij deze uit de kluiten gewassen bakkerij had ik het niet verwachtquote:Op maandag 1 oktober 2018 16:26 schreef Prego het volgende:
[..]
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven idd![]()
Ik stelde trouwens die omdat ik dacht aan een « piège à touristes ». Dat die bestaan in een stad als Duinkerke wist ik nietik zou er nog niet dood gevonden willen worden.
En vooral niet op het terras gaan zittenquote:Op maandag 1 oktober 2018 17:51 schreef itchycoo het volgende:
In o.a. Parijs kun je daar overigens goed op inspelen en op mooie plekken goedkoop uit eten te gaan, zolang je maar bereid bent om water te drinken.
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.quote:Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ik heb volgens mij een goede handvol restaurants bezocht waarbij het slechts eenmaal tegenviel. Bij de andere 5 zou ik wel teruggaan, dus daar is het wel geslaagd. Eén tegenvaller hoeft dus zeker geen reden te zijn om niet meer mee te doen.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 13:51 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.
Wasda?quote:
Dat de serveerster expres wacht voordat ze iets serveert.quote:
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 15:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ergens gegeten dit weekend, helaas gereseveerd.
Rekening gevraagd en een verkeerde rekening gekregen, dit aangegeven aan de ober maar die vertelde dat het wel klopte.
Betaald en de dag later telefoontje gekregen of ik nog even terug wil komen om extra te betalen (42 euro)
Vriendelijk verteld dat ik het aangegeven heb aan de ober, en als ik ooit nog in de buurt ben wel kom betalen. (restaurant zit kleine 40 minuten van mijn huis af)
Neem gewoon je verlies of adequaat personeel
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 17:03 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"
Ik wist bijna zeker dat dat niet zo was, dus de beroerdste niet, ben er langs gefietst, t zat toch vlakbij. Hij zag meteen bij binnenkomst dat ie mij niet moest hebben, maar dat de schuldige een wat oudere heer met een gezelschap van 6 moest zijn geweest, die het volgens zijn zeggen makkelijk kon lijden om nog wat te komen bijbetalen. Kreeg als verontschuldiging een fles lekkere wijn mee voor de moeite van het langskomen
Een blikje krijgen ken ik alleen maar in een snackbar.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 15:30 schreef cherrycoke het volgende:
een blikje drinken krijgen zonder glas
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.quote:
Nederlandse bediening schijnt hier internationaal berucht om te zijn.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 19:37 schreef RipCity het volgende:
[..]
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.
Omdat dit eigenlijk een tè mooi verhaal is om niet te delen:quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 17:46 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |