quote:Op zondag 16 september 2018 19:53 schreef Smallish het volgende:
En die hoeveelheden: ik vind die enorme borden vol juist zo akelig in restaurants.
Ik denk niet dat jij ooit bij zulke sterrententen gegeten hebt, maar geloof me: je gaat er niet nadien met honger vandaan en de behoefte aan een kapsalon heb je al zeker niet.quote:Op zondag 16 september 2018 17:01 schreef Mariocash het volgende:
De gerechten zien er allemaal prachtig uit. Wel nadien ff een kapsalon klappen, anders ga je met honger slapen.
Negeer die gast maar gewoon, loopt overal te trollen en uit te dagen.quote:
Ja, viel mij ook al eerder op.quote:Op zondag 16 september 2018 23:47 schreef Rodgrod het volgende:
Negeer die gast maar gewoon, loopt overal te trollen en uit te dagen.
Kapsalon gaat er altijd inquote:Op zondag 16 september 2018 23:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik denk niet dat jij ooit bij zulke sterrententen gegeten hebt, maar geloof me: je gaat er niet nadien met honger vandaan en de behoefte aan een kapsalon heb je al zeker niet.
Ik trouwens helemaal nooit, heb zo iets smerigs nog nooit besteld.
Jij snapt het, beste Gripper.quote:Op maandag 17 september 2018 08:37 schreef Gripper het volgende:
[..]
Kapsalon gaat er altijd in
Dat moet je als foodie toch wel een keer doen hoor golfer, en er hier een recensie over schrijven. Want het is wel een signatuurgerecht !
Hoe kun je nou weten dat het smerig is als je het nooit hebt geproefd? Dat getuigt van net zoveel dedain als al die lutsers die denken dat wij voor ons plezier met piezelhapjes frunniken en dik 200 ¤ betalen om dan nóg niet vol te zitten
Je reageert niet op mijn “?”. Als je niet loopt te trollen, wat bedoel je dan? Overvolle borden zijnquote:Op maandag 17 september 2018 09:21 schreef Mariocash het volgende:
Oh. Er een andere mening op na houden is gelijk weer trollen. Stelletje sneeuwvlokjes.
Sorry dat ik je heb laten wachten. Ik bedoelde idd dat ik volle borden verkies boven ‘hoofdgerechten’ die je in 3 happen weg hebt.quote:Op maandag 17 september 2018 10:43 schreef Smallish het volgende:
[..]
Je reageert niet op mijn “?”. Als je niet loopt te trollen, wat bedoel je dan? Overvolle borden zijn? Dat is jouw andere mening? Ook best, hoor.
Amen.quote:Op maandag 17 september 2018 10:46 schreef Tarado het volgende:
ieder z'n meug toch, daarom dit topic
* flipsen draait zich om in zijn gr... oh wachtquote:Op maandag 17 september 2018 13:06 schreef JaafkeJunior het volgende:
Gekozen voor de Kingsmeal - Wagyu Kobe Style [GRADE 7+], Irish Black Angus, Angus de Argentina & de Nieuw-Zeelandse Hereford(ieder stuk ossenhaas bestaat uit 100 gram)
Elk stukje vlees was geweldig, waar mijn favoriet toch de hereford was.
ach ja vergeleken met daar is het hier wel behelpen, 1 van de redenen dat ik vlees altijd zelf doequote:Op maandag 17 september 2018 15:12 schreef flipsen het volgende:
[..]
* flipsen draait zich om in zijn gr... oh wacht
Hoe was het Argentijnse stukje bereid? Want het hoort natuurlijk op een grill met smeulende kooltjes van goed hout, een uurtje langzaam gaar te worden, inclusief smaak van de grill en het houtskool.
Elk stukje vlees kwam van de lavasteengrill in de keuken.quote:Op maandag 17 september 2018 15:12 schreef flipsen het volgende:
[..]
* flipsen draait zich om in zijn gr... oh wacht
Hoe was het Argentijnse stukje bereid? Want het hoort natuurlijk op een grill met smeulende kooltjes van goed hout, een uurtje langzaam gaar te worden, inclusief smaak van de grill en het houtskool.
Eigenaar is zeer kundig, vertelde uitgebreid (en gepassioneerd) over de stukken vlees.quote:Op maandag 17 september 2018 15:03 schreef Gripper het volgende:
Nu heb ik ook meteen zin om weer eens naar een goed vlees-restaurant te gaan. Die foto doet ze vast geen recht Jaafke, het zou ook een mixed grill bij de griek kunnen zijn, maar het menu van de golden bull ziet er smakelijk uit!![]()
Leuk om te zien dat ze op iens ook goede recensies krijgen en vooral terzake kundig worden beoordeeld. Wel belangrijk als je je op 1 zo'n specifiek ding richt
Dat ook niet nee. Anders kun je niet meer genieten van het eten. Maar als ik 's avonds nog trek in van alles heb dan vind ik het niet zo leuk. Voldaan is prima. Maar moeilijk voor restaurants want de een is een grotere eter dan de ander. Dan zou ik wel voor de grote eter gaan. Als iets niet geheel op gaat lijkt het mij minder erg dan als mensen klagen dat ze met trek weg moeten.quote:Op zondag 16 september 2018 17:08 schreef Fretwork het volgende:
Voldaan weggaan is ook perfect, niet dat je je laatste gang tegen je huig aan zit te douwen om hem er maar bij te krijgen.
quote:Op maandag 17 september 2018 16:04 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Elk stukje vlees kwam van de lavasteengrill in de keuken.
Ik weet niet hoe lang het erop heeft gelegen, maar het duurde wel even.
Ook moet ik zeggen dat het quilmes bier prima smaakte!
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)quote:Op maandag 17 september 2018 16:39 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Dat ook niet nee. Anders kun je niet meer genieten van het eten. Maar als ik 's avonds nog trek in van alles heb dan vind ik het niet zo leuk. Voldaan is prima. Maar moeilijk voor restaurants want de een is een grotere eter dan de ander. Dan zou ik wel voor de grote eter gaan. Als iets niet geheel op gaat lijkt het mij minder erg dan als mensen klagen dat ze met trek weg moeten.
als ik in een top restaurant eet heb ik altijd zin in meer, niet omdat het niet genoeg is maar omdat goed eten en drinken smaakt naar meer van datzelfdequote:Op maandag 17 september 2018 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)
Heel simpel gezegd: ga niet naar een gastronomisch restaurant als je je zo druk maakt of je wel voldoende te eten gaat krijgen, maar hou het lekker bij de all-in wokchinees. Je gaat daarheen om iets te proeven wat je nog nooit hebt geproefd, en je meet dat af aan het wow-gevoel achteraf, en niet aan het puf-gevoel van een te volle pens.
Jij ziet dus liever dat mensen zoveel vreten dat ze tot aan hun terugslagklep vol zitten, en de rest wat ze echt niet opkrijgen dan mag worden weggegooid. Lekker verspillen.
Wat is er erg aan trek hebben? 10.000 jaar geleden hadden we voortdurend trek, en moesten we achter ons eten aanrennen. Nu zit de helft van de Nederlanders de hele dag door maar meer vreten in hun ongezond dikke lijven te proppen, maar trek hebben we gelukkig nooit meer.
Ik ben het helemaal met je eens.quote:Op maandag 17 september 2018 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)
Heel simpel gezegd: ga niet naar een gastronomisch restaurant als je je zo druk maakt of je wel voldoende te eten gaat krijgen, maar hou het lekker bij de all-in wokchinees. Je gaat daarheen om iets te proeven wat je nog nooit hebt geproefd, en je meet dat af aan het wow-gevoel achteraf, en niet aan het puf-gevoel van een te volle pens.
Jij ziet dus liever dat mensen zoveel vreten dat ze tot aan hun terugslagklep vol zitten, en de rest wat ze echt niet opkrijgen dan mag worden weggegooid. Lekker verspillen.
Wat is er erg aan trek hebben? 10.000 jaar geleden hadden we voortdurend trek, en moesten we achter ons eten aanrennen. Nu zit de helft van de Nederlanders de hele dag door maar meer vreten in hun ongezond dikke lijven te proppen, maar trek hebben we gelukkig nooit meer.
Jij kunt echt niet begrijpend lezen. Jammer.quote:Op maandag 17 september 2018 16:53 schreef Gripper het volgende:
[..]
Tering zeg, ik word hier echt schijtziek van, al sinds gisteren zit je te zeiken over die te kleine bordjes. (En hierna moet het echt maar weer eens over restaurant recensies gaan trouwens)
Heel simpel gezegd: ga niet naar een gastronomisch restaurant als je je zo druk maakt of je wel voldoende te eten gaat krijgen, maar hou het lekker bij de all-in wokchinees. Je gaat daarheen om iets te proeven wat je nog nooit hebt geproefd, en je meet dat af aan het wow-gevoel achteraf, en niet aan het puf-gevoel van een te volle pens.
Jij ziet dus liever dat mensen zoveel vreten dat ze tot aan hun terugslagklep vol zitten, en de rest wat ze echt niet opkrijgen dan mag worden weggegooid. Lekker verspillen.
Wat is er erg aan trek hebben? 10.000 jaar geleden hadden we voortdurend trek, en moesten we achter ons eten aanrennen. Nu zit de helft van de Nederlanders de hele dag door maar meer vreten in hun ongezond dikke lijven te proppen, maar trek hebben we gelukkig nooit meer.
Ik heb het andersom denkquote:Op maandag 17 september 2018 17:36 schreef Tim86 het volgende:
Door de spreiding van de gerechten in de betere restaurants (met name bij de 5+ gangenmenu's) ben je altijd wel verzadigd. Als je de porties zo ziet lijkt het wellicht weinig, maar dat is het echt niet. Als je maar blijft eten krijg je nooit dat gevoel van normale verzadiging en stop je pas als je al teveel hebt gegeten eigenlijk..met wat meer tijd ertussen voelt dat ook veel beter.
Ja, wanneer was je er en wat at je?quote:
Gisteren. Kapsalon.quote:Op maandag 17 september 2018 23:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Ja, wanneer was je er en wat at je?
Baas Mariocashquote:Op zaterdag 22 september 2018 15:59 schreef Mariocash het volgende:
Zojuist toog ik richting de McDonald’s voor een lekkere maaltijd. Ik twijfelde tussen Mac en KFC en de Mac is vandaag als winnaar uit de bus gekomen.
Een sfeerimpressie van de zaak.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/haUnqIiJ
Er stond naar 1 iemand voor me, maar toch lieten ze me 2 minuten wachten.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Y6oaXkUg
Op aanraden van user VanderWoodsen besloot ik om voor het homestyle crispy chicken menuutje te gaan. Een gok, want ik had dit menu nog niet eerder besteld. Een medium menu maakt je 9,15 euro lichter.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/d33OUi68
Zo ziet het menu er uitgestald uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Jb5GSbd0
Zo ziet de burger er van dichtbij uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/KSXmUfS8
De burger had een goede bite. Wat kaas en bacon erop en één of andere oranje saus die ik niet kan plaatsen. Wat groenvoer er nog bij om het geheel af te maken. 8/10
De foto’s zijn met een telefoon gemaakt, dus wellicht niet de beste kwaliteit.
Haten = sws direct verlaten.
Met vriendelijke groet,
Op deze regenachtige dag was de auto de beste optie. Nuggets zijn inderdaad ook goed te doen, al eet ik ze meestal met zoetzure saus.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:07 schreef -Ondskapt- het volgende:
[..]
Baas Mariocash
Je zou ook eens met de fiets door de McDrive moeten gaan. Tenminste dat doe ik altijd. Enige wat ik bij de mac haal zijn McNuggets met BBQ saus. Wat ik overigens alleen te vreten vind als ik een lading bier op heb.
Ik ga toch echt niet 5 x klikken.quote:Op zaterdag 22 september 2018 15:59 schreef Mariocash het volgende:
Zojuist toog ik richting de McDonald’s voor een lekkere maaltijd. Ik twijfelde tussen Mac en KFC en de Mac is vandaag als winnaar uit de bus gekomen.
Een sfeerimpressie van de zaak.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/haUnqIiJ
Er stond naar 1 iemand voor me, maar toch lieten ze me 2 minuten wachten.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Y6oaXkUg
Op aanraden van user VanderWoodsen besloot ik om voor het homestyle crispy chicken menuutje te gaan. Een gok, want ik had dit menu nog niet eerder besteld. Een medium menu maakt je 9,15 euro lichter.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/d33OUi68
Zo ziet het menu er uitgestald uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/Jb5GSbd0
Zo ziet de burger er van dichtbij uit.
https://afbeeldinguploaden.nl/image/KSXmUfS8
De burger had een goede bite. Wat kaas en bacon erop en één of andere oranje saus die ik niet kan plaatsen. Wat groenvoer er nog bij om het geheel af te maken. 8/10
De foto’s zijn met een telefoon gemaakt, dus wellicht niet de beste kwaliteit.
Haten = sws direct verlaten.
Met vriendelijke groet,
Wedden dat je minimaal op 1 plaatje hebt geklikt? Je nieuwsgierigheid won het van je principes.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ga toch echt niet 5 x klikken.
Nope.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:22 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Wedden dat je minimaal op 1 plaatje hebt geklikt? Je nieuwsgierigheid won het van je principes.
Nee, echt niet. Ik haat klikken. Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:29 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik durf er een tientje om te verwedden. Omdat je me een leuke knul vindt, klikte je.
Hier ben ik al.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, echt niet. Ik haat klikken. Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
De laatste foto is een naakte foto van mezelf.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
Leuke foto.quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:39 schreef Kreator het volgende:
[..]
Hier ben ik al.
http://jolt.richmond.edu/(...)rn-thumb-346x201.jpg
Klopt, RobinOok. Zeker klikken!quote:Op zaterdag 22 september 2018 17:46 schreef Mariocash het volgende:
[..]
De laatste foto is een naakte foto van mezelf.
Meerdere keren:quote:Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag
Las net de tweede review. Misschien een keertje naar Argentinië komen en het geitenfestival bezoeken? Heb je niet te klagen over kleine beetjes vleesquote:Op zondag 23 september 2018 00:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Meerdere keren:
https://www.paulentrudies(...)aurant-amsterdam.php
https://www.paulentrudies(...)urant--amsterdam.php
Inclusief fooi en sake-arrangement waren we voor 7 gangen in totaal ¤250 kwijt.quote:Op zaterdag 22 september 2018 19:52 schreef flipsen het volgende:
Maar ik heb geen prijs gezien in de review, waar moet je rekening mee houden? Of moet ik zelf maar even googlen
Edit: ¤ 65 voor 5 gangen en ¤ 85 voor 7 gangen, exclusief drankjes. Mja, is duur, maar ik zie (en lees) het er ook wel aan af, denk dat het wel ok is qua prijs/kwaliteit. Dat tripje naar NL toch maar eens gaan inboeken ergens
ben er wel geweest, leuk maar er zijn wel andere restaurants in Amsterdam zonder ster die ik minimaal net zo goed vindquote:Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag
Zoals?quote:Op zondag 23 september 2018 09:45 schreef Tarado het volgende:
[..]
ben er wel geweest, leuk maar er zijn wel andere restaurants in Amsterdam zonder ster die ik minimaal net zo goed vind
Ik ben er nooit geweest, maar ik vind het een prima idee. Zeker voor een lunch. Ik zeg doen!quote:Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag
Breda, Choux, Bak die laatste heeft alleen lunch in het weekend, kijk even online voor de prijzenquote:Op zondag 23 september 2018 16:52 schreef underground1009 het volgende:
[..]
Zoals?![]()
Mijn idee is om met haar drie á vier gangen te doen bij de lunch, inclusief wijn. Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste
pp of bij elkaar?quote:Op zondag 23 september 2018 16:52 schreef underground1009 het volgende:
Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste
kijk op hun websites, ik denk dat Rijks dan sowieso een beetje over je budget is want vond hun wijnen best prijzigquote:Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgevenHet idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem
Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Rijks:quote:Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgevenHet idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem
Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Je zou dan naar Bridges in hotel The Grand kunnen gaan. Die bieden voor 40 euro een 3 gangen menu incl. koffie/thee en mignardises voor de lunch. Dan kom je er wel met je budget, en het heeft ook een ster.quote:Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgevenHet idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem
Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Ziet er uit als een leuke tent en niet zo ver van mijn huis. Daar ga ik binnenkort eens eten.quote:Op woensdag 26 september 2018 22:26 schreef stavromulabeta het volgende:
[quote][ afbeelding ] Op vrijdag 20 juli 2018 11:23 schreef Prego het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Guusjes, Vogelwijk (Of is het de Staatsliedenbuurt??), Utrecht
Wanneer?
Vorige week
Wat at je?
Een bord saté. Plus een stuk of 2, 3 speciaalbiertjes. Miss Stavromulabeta at een Guusjes-Burger.
[ afbeelding ]
Impressie?
Buurthuiskamer anex eetcafe anex speciaalbierkroeg. Dus de verwachtingen wat betreft het eten zijn dus ook: een voedzame, niet al te dure, lekkere maaltijd. En dat wordt ook waargemaakt. Een simpel bord saté. Wat Atjar uit een k&k-potje. Geen cremepjes, geen gelletjes en geen stikstof. Gewoon simpel maar lekker bord saté. Van verantwoorde kip. Dat dan weer wel.
Kosten?
55 euro voor 2 personen inclusief een paar biertjes. Het toetje hebben we maar gelaten, want dat was de vorige keer een maaltijd op zich.
Cijfer?
Totaal geen pretenties. Totaal geen verwachtingen. Wel een bord feel-good-voer tegen een schappelijke prijs. Dus een 8. Eat this, Amsterdammertje.
Waarbij het aan een kruising ligt van een straat vernoemd naar een bestuurder en een straat vernoemd naar een Adelijk geslacht... Zo logisch die buurten in Utrechtquote:
Jummie, geitquote:Op zondag 23 september 2018 01:55 schreef flipsen het volgende:
[..]
Las net de tweede review. Misschien een keertje naar Argentinië komen en het geitenfestival bezoeken? Heb je niet te klagen over kleine beetjes vlees
[ afbeelding ]
Ja joh, officieel is die straat idd randje Vogelbuurt en Tuinwijk dus je hebt een punt, maar agz iedereen tuinwijk weer verwart met Tuindorp noemt iedereen dat hele stuk Vogelbuurt.quote:Op donderdag 27 september 2018 19:40 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Waarbij het aan een kruising ligt van een straat vernoemd naar een bestuurder en een straat vernoemd naar een Adelijk geslacht... Zo logisch die buurten in Utrecht
Lunch wordt door de meeste mensen in NL als broodjes, sandwich enzo gezien, is dat wel je bedoeling?quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:51 schreef SV-tje het volgende:
Wij willen maandag graag lunchen voor ons 2-jarig huwelijk (we gaan op zaterdag al eten op de trouwlocatie). We zijn die dag in de buurt van Velsen/Zaandam waar we niet bekend zijn, iemand tips?
Nee dat is inderdaad niet wat we bedoelen. We vinden allerlei hapjes (zoals tapas, hoeft niet perse spaans maar om het idee aan te geven) lekker, maar ook een licht "diner" behoord tot de mogelijkheden. Voor een broodje kaas ga ik naar Bakker Bartquote:Op vrijdag 28 september 2018 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lunch wordt door de meeste mensen in NL als broodjes, sandwich enzo gezien, is dat wel je bedoeling?
Nogal een verschil Velsen of Zaandam.quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:51 schreef SV-tje het volgende:
Wij willen maandag graag lunchen voor ons 2-jarig huwelijk (we gaan op zaterdag al eten op de trouwlocatie). We zijn die dag in de buurt van Velsen/Zaandam waar we niet bekend zijn, iemand tips?
Gelukkig welquote:
We gaan naar een bedrijf in Velsen en naar een bedrijf in Zaandam (komen vanuit Brabant) dus ergens in de buurt van die plaatsen is prima, we zijn toch onderweg.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:17 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogal een verschil Velsen of Zaandam.
Gemeente Velsen is o.a. Santpoort, IJmuiden, Velserbroek.
Zaandam ligt heel ergens anders.
Kun je hier tijdens de lunch ook bestellen van de a la carte kaart of alleen van de lunchkaart. A la carte kaart ziet er goed uit.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef Nielojram75 het volgende:
[..]
Gelukkig wel![]()
SV-tje, hier kan je ontzettend lekker lunchen : http://www.brasseriedenk.nl/nl/
In Santpoort!
quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:09 schreef SoS87 het volgende:
Ik ken geen Vogelbuurt in U. Wel de Vogelenbuurt.
Gaaf en mooi hoorquote:Op maandag 1 oktober 2018 20:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Was dat restaurant met de Michelinster, het simpele eetcafé of je lokale Chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?
Waar?
Bij Rikus in Eext (Drenthe)
Ziet er allemaal lekker uit.quote:Op maandag 1 oktober 2018 20:33 schreef stavromulabeta het volgende:
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?
Impressie?
-knip-
Cijfer?
9-. Zelden zo goed gegeten met zo'n deskundige bediening.
Gewetensvraag... Toetjes boeien me eigenlijk nooit zo. Maar het was een soort brownie met ijs (vergeten wat, maar geen standaardsmaak), kastanjepuree en een mouse van weer iets wat ik vergeten ben. Wel lekker, maar persoonlijk zou ik het nooit zo erg vinden om een dessert voor een tussengang in te ruilen.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 00:13 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Gaaf en mooi hoor![]()
Wat was het toetje eigenlijk?
Ik kan het alleen maar aanbevelen aan iedereen die ook maar in de buurt van Drenthe komt. Deze staat bij mij nu ergens in mijn persoonlijke top 3.quote:
Ik weet niet, maar ik denk dat het meevalt, maar vooral heel erg van de dag afhangt. Door de week zal het wel loslopen.quote:Op zondag 7 oktober 2018 22:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Moet je bij Heroine lang van te voren reserveren?
Het was wel voldoende, dus uiteindelijk was de portionering goed. Ging wel uit van vijf gangen, maar leek nu meer op 4.5 gang..quote:Op woensdag 10 oktober 2018 09:47 schreef vinnypassy het volgende:
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.
Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
Sorry, ik moest lachenquote:Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec
top Malbecs zijn ook aan de prijsquote:Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Sorry, ik moest lachenIk kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.
Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?quote:Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:
[..]
Sorry, ik moest lachenIk kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.
Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard
quote:Op zaterdag 20 oktober 2018 10:44 schreef Baconator het volgende:
[..]
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
Dat brood was ook echt goed trouwens. Daar hadden we nog wel meer van kunnen vragen trouwens, niet meer aan gedacht. We beknibbelden voornamelijk op tijd, de centjes waren minder belangrijk. De volgende keer doen we zeker 7 gangen.quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:17 schreef vinnypassy het volgende:
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.
En dat eitje he...![]()
Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes.![]()
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.quote:Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt![]()
![]()
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:06 schreef Mariocash het volgende:
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:19 schreef golfer het volgende:
[..]
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te makenquote:Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt![]()
![]()
We konden niet kiezen tussen de gerechten. De zwezerik en lever hoorden gewoon niet bij het 5-gangen diner.quote:Op maandag 29 oktober 2018 17:27 schreef golfer het volgende:
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
Prachtige review, ik heb er trek van gekregen. Toen ik vanochtend las dat je daar geweest was en dat je later vandaag een review zou schrijven, heb ik de menukaart bekeken en was ik vooral benieuwd naar de ta tan...gelukkig kreeg je die op je bordje, zodat ik ook even mee kan gluren: dat ziet er prachtig uit zeg!quote:Op maandag 29 oktober 2018 13:02 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Prachtige kaart, daar kan ik ook zonder foto's best bij wegdromenquote:Op maandag 29 oktober 2018 16:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine.
Bovendien vinden de meeste restaurants het heel leuk als je een verslagje incl foto's maakt (en ze dat mailt of tagt). Als het goed is zijn ze trots op hun producten/zaak en als je er dan meer dan gemiddelde moeite insteekt vinden ze dat alleen maar tof.quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:21 schreef Mariocash het volgende:
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
Sinds ik een sous vide heb, maak ik ze regelmatig zelf. Alleen de sticky eidooiers eruit halen, door panko halen, en dan een half minuutje frituren. Dan krijg je toch een goddelijke bitterbal... Zo heb je ei nog nooit gegeten inderdaad!quote:Op maandag 29 oktober 2018 16:27 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist
Bah, ik hou niet van zachtgekookte snoteieren.quote:
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?quote:Op maandag 29 oktober 2018 18:34 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te maken
[..]
Rustig, denk om je bloeddrukquote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).
Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.
En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig.
Iwanius bash.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb trouwens nog wel even gekeken of ik een dikke bejaarde met een stinksigaar op tafel zag
Ik heb wel foto's gemaakt, RobinOok destijds ook. Ze vonden het ook totaal geen probleem dat ik foto's maakte. Snap de tekst wel, het gaat om de gezelligheid, maar ff snel een fotootje nemen of heel de tijd je telefoon checken is natuurlijk wel een verschil.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk![]()
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk![]()
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Rustig, denk om je bloeddruk![]()
Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Mijn gezelschap voelt zich erg opgelaten als ik een foto maak. Dus ik heb er verder niet bij stilgestaan. Maar er is vast geen fotoverbod hoor. Ik kan me niet voorstellen dat ze me de zaak uitzetten als ik wel een foto had genomen.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 17:57 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.
Want er is voor mij een verschil tussen snel een fotootje maken en dan genieten van het eten of al append je eten naar binnen schuiven en tussen de gangen door je tafelgezelschap ook negeren.
Mooi gepresenteerd en lekker eten is een kunstwerkje en dat leg ik graag vast om na het eten te delen. Tijdens eten alle aandacht en lof voor de gerechten en het gezelschap.
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje, 2 tellen klaar en dan genieten en lekker rustig eten. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse en vragen dan waar het te lezen is.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).
Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.
En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig.
Ja maar soms zie je mensen voor mijn gevoel uuuuren hannesen en dan denk ik: éét! Je bent uit! Naar een restaurant gaan is zo veel meer dan beoordelen en delen wat je eet.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:45 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse.
nee, ik vind dat je jezelf verliest in extremen en doet alsof dat de norm en de algemene gang van zaken is.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend.quote:Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor. Ik vind het eten vaak bijzaak.
Maar goed, ik duw de boel nu erg off topic (Sorry L_S!).
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 00:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend.
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 15:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
Waarom in hemelsnaam zeggen dat je foto's gaat maken
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit?quote:Op woensdag 31 oktober 2018 09:17 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.
Daar heb je wel een goed punt. Een beetje leven en laten leven.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:13 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit?
Nee, wij houden het meestal bij tweemaal om de tafel lopen.quote:Op woensdag 31 oktober 2018 16:46 schreef Duderinnetje het volgende:
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.
Ik ken ze gewoon hoor, dus je gestook kan elders vruchtbaardere bodem vinden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |