abonnement Unibet Coolblue
pi_182426423
Helaas geen foto's, maar gisteren voor het eerst gegeten bij een sterrenrestaurant. En het was zeker de moeite! Foto's niet gemaakt, je moet het doen met de uitleg.

Waar? FG Food Labs, Rotterdam
Wanneer? 9 oktober 2018, dinsdagavond
Wat at je? In het kader van de Restaurantweek besloot ik mijn vriendin te verrassen en mee te nemen naar FB Food Labs. De verhalen, o.a. hier op Fok!, besloten tot deze keuze en het gekozen vijf-gangen menu (incl de beroemde FG Nitro) zou het beste en bekendste van FB Food Labs moeten laten zien. Mijn vriendin is vegetarisch, geen probleem voor de keuken maar haar gerechten weet ik niet precies meer. Daarnaast een wijnarrangement en bob-arrangement.

Als eerste amuse kwam de beroemde cannelé met eendenlevermousse (en met Granny smith appel voor mijn vriendin). Ik was niet bekend met eendenlever en vooraf was ik nogal afwachtend: eet zelden orgaanvlees en ook lever leek niet mijn ding. Maar WAT een heerlijk begin! Het zoetige, beetje knetterende van de (iets te harde) cannelé met de zachte mousse was een heerlijk begin. Ik snap waarom Iwanius deze vaker uitvroeg :) Daarna kregen we een goed op smaak gebrachte gazpacho (vaak te waterig, hier goede tomaten gebruikt) met een toastje met verschillende bereidingen van tomaat en geroosterde olijf. Ook dit was weer heerlijk. Met zo een begin was de avond al voor de helft geslaagd.

De eerste gang was de ceviche van tonijn met yuzu. Zeer zacht, smolt bijna op je tong. Mijn vriendin kreeg een ceviche van coeur de boeuf (tomaat), waar ze zelf zeer over te spreken was. Een verrassende eerste gang maar helaas wat klein. Hier had ik wel meer van op gekund! De bijbehorende wijn was wat vlak en daardoor viel hij weg naast de ceviche. Van wat ik nog weet was het een koolzuurhoudende Gruner Veltiner..

De tweede gang was weer vis: schelvis met spitskool en mosselsaus. Een iets simpeler gerecht, maar niet minder smaakvol. Daarbij kreeg ik een verrassende wijn gemaakt van Viognier en Chardonnay: erg fruitig, maar met een licht vette nadronk. Mocht wat intenser naar mijn smaak. De vegetarische gang was een combinatie van asperges, courgette en wat andere groenten. Niet erg goed op gelet.. Er werd wel een Sauvignon Blanc bij geserveerd.

Dan op naar de FG Nitro. Ik had al rondgekeken en we werden aan het werk gezet om onze spoom te maken waarbij wij de kruiden moesten vermalen, combineren met yoghurtijs en daarnaast kwam een gerecht van bataat en bepaalde paddenstoelen (beukenzwammen?). Dit in combinatie met een Spaanse Rosé. Erg interessant en een leuke afwisseling. Ze bleven in het midden houden of dit nou een spoom was, dus tussendoortje, of een aparte gang. Uiteindelijk bleek het het laatste te zijn.

Als vierde gang een heerlijk stuk lamsnek, met daarbij rendang van lam, een puree en wat verschillende groenten. Zeer goed op smaak. Er werd een stevige Franse wijn bij geschonken, een Vinsobres, gemaakt van Grenache en Syrah. Ik had vantevoren mijn twijfels om zo een uitgesproken wijn te schenken, maar het gerecht was goed gekruid en daardoor werd dit een goede combinatie. Het vegetarische gerecht was een combinatie van pompoen op verschillende wijzen waar een Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec. Mooi kruidig, deze had ik ook wel graag gehad!

Daarna was het al tijd voor een dessert: een taartje van hazelnoot en abrikoos met abrikozenijs, yuzu en zwart fruit. Heerlijke afsluiter, zonder meer. De dessertwijn was een lichtzoete Sauvignon, erg interessant, maar mocht wat meer uitgesproken zijn van smaak.

Na thee, koffie en bijbehorende friandises. Ook enkele zelfgemaakte bonbons lagen klaar om uitgekozen te worden.

Impressie?
Tja, waar moet ik beginnen? Een eerste kennismaking met een sterrenrestaurant, dit restaurant en er is tot op zekere hoogte aan de verwachtingen voldaan. Een leuke gemoedelijke sfeer, waarbij wij aan de bar zaten en hierdoor meer meekregen van het team achter en rond de bar. De open keuken is leuk, maar kan wat chaotisch overkomen. Het was niet afgeladen vol deze avond en hierdoor was er genoeg aandacht voor iedereen. Wel leken de porties vrij klein/afgemeten, dit kan te maken hebben met de Restaurantweek en de lagere prijzen voor de menu's. Al het andere was wel stevig aan de prijs, maar dat hoort er vast bij. Jammer dat de (dure) wijnen per glas halfvol leken: glazen gevuld tot ver onder de bolling van het glas en vergeleken met het bob-arrangement was het een slok meer. Kan natuurlijk ook zijn dat men uitschoot bij de bob..

Al met al een zeer leuke avond, waarbij we voldaan terug keerden naar huis en van mening zijn dat dit vaker gedaan moet worden!

Kosten?
¤250 in totaal incl fooi voor 2x vijfgangen menu, anderhalf wijnarrangement, champagne vooraf, koffie/thee na en flessen water. Ja het is aan de prijs en nee, dit ga ik niet iedere week doen, maar dit zijn gewoon heerlijke avonden.

Cijfer? 8.5
  woensdag 10 oktober 2018 @ 09:47:57 #252
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182426989
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.

Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
pi_182427149
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:47 schreef vinnypassy het volgende:
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.

Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
Het was wel voldoende, dus uiteindelijk was de portionering goed. Ging wel uit van vijf gangen, maar leek nu meer op 4.5 gang..
  woensdag 10 oktober 2018 @ 11:47:38 #254
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182429166
quote:
Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec
Sorry, ik moest lachen :@ Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.

Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 10 oktober 2018 @ 12:37:15 #255
131800 Tarado
capô de fusca
pi_182430020
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:

[..]

Sorry, ik moest lachen :@ Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.

Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard :Y
top Malbecs zijn ook aan de prijs :)
pi_182613255
Iemand hier wel eens gegeten bij avant garde van groeninge in het Philips stadion?

Ga er over 2 weken heen. Review zal dan volgen :)
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 22:25:57 #257
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_182619542
Yes, was meer dan prima. Erg fijn uitzicht ook, zeker bij buiten zitten.

Net gegeten bij le pigeon noir in Ukkel, erg fijne klassieke Bourgondische keuken. Duif, mousse de jambon en fijne glazen wijn erbij, daar kom ik nog wel eens terug.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_182625857
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:

[..]

Sorry, ik moest lachen :@ Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.

Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard :Y
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:44:33 #259
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182626561
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 10:44 schreef Baconator het volgende:

[..]

Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
:Y En vaak noem ik dan ook nog even mijn reisorganisatie })
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 29 oktober 2018 @ 13:02:05 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182813614
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Wat:
We konden via een Groupon-actie voor een hele schappelijke prijs kennis maken met Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam. Zit in een mooi pand in de Kerkstraat.
Actie bestaat uit shared-dining van elk een dim sum van de kaart, 2 hoofdgerechten van de kaart en 1 dessert.
Bij binnenkomst werden we eerst beneden naar een tafeltje verwezen, maar er waren problemen met de verwarming en het was beneden steenkoud. Op ons verzoek (en vele andere gasten) werden we naar de eerste etage verplaatst, waar het behaaglijk warm was.

We begonnen met een glas Boschendal 1685, Sauvignon Blanc Grande Cuvée en daarbij namen we ook een fles bruisend water.
Er kwam meteen wat kroepoek met een drietal dipschaaltjes op tafel, zelfgemaakte sambal, lekkere sojasaus en ingelegde komkommer:


Daarna volgde uit de dim sum keuzelijst voor ons 2 varianten:

Woh Ngau Sui Mai, oftewel wagyu siu mai met merg. Erg lekker, vooral door het even door de sojasaus te halen.

2e dim sum:

Jing Ngau Yuk Bao, een gestoomd broodje met 10-spices rundvlees en foie gras. Smakelijk, maar de foie gras konden we niet echt proeven.

Hoofdgerechten:

Koud hoofdgerecht. Ta Tan, grof gedraaid rundvlees met chili, tapioca en geroosterde puntpaprika. Een soort steak tartare. Mooi op smaak allemaal.


Pai Kwat, Rons beroemde spare ribs zonder bot. Lekker mals en pittig.


Zhu Erduo, bavette met zwarte bonen en knoflook, dunne friet, paksoi en ui. Supermalse bavette.


Mat Sui Naam, buikspek met zoetzure saus en groene appel. Niet echt heel bijzonder, wel goed op smaak en mooi gegaard.
(volgende keer toch maar iets meer exotisch als krokant lamshart met bonito en groene asperges proberen.)

Als extra side dish kozen we voor Chao Xi Lanhua,Gewokte bimi met knoflook. (geen foto van).

Dessert:
Ik had gekozen voor de Zyu Juk Pei, krokante varkenshuid met chocolade en gember en een bolletje ijs.

Heel apart, knapperig en wat mij betreft net iets te zoet.

Voor Bluezz tenslotte Dun Daan, gestoomd eiwit met zwarte peper, wortel en calamansi (een soort citrusvrucht).

Lekker, mooi fris van maak.

Prima eten en allemaal lekkere smaken.
Mooie inrichting. Vriendelijk, deskundig personeel.
Totale kosten van deze actie, inclusief extra side dish en drank: 89,50 euro voor 2 personen.

9/10
Voor herhaling vatbaar!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182814542
Dat ziet er goed uit en niet duur.
  maandag 29 oktober 2018 @ 14:13:20 #262
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182814675
Wow, lijkt me echt een hele goede deal als je ziet wat je krijgt inderdaad. Ziet er heel lekker uit!
pi_182816991
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine. Het was lang geleden dat we naar zo'n verfijnd restaurant zijn geweest en het smaakte zeker naar meer.

We kozen voor het 5-gangen menu. Het menu is altijd een verrassing. Bij het afrekenen krijg je de kaart mee voor thuis. Achteraf gezien hadden we nog wel twee gangen op gekund. We gingen zeker niet met honger naar huis maar het was wel te merken dat er nauwelijks koolhydraten in de maaltijden zitten en alles dus nogal licht is.

We begonnen met drie amuses die we tegelijkertijd kregen met een advies over de volgorde. Dat maakte de smaakpapillen zeker wakker. Het trio van pompoen met kokos daarna leek het hoogtepunt van de avond te worden. Little did we know...
Het 62 graden ei in aardpeerravioli was verrukkelijk. De duindoorn die bij de roodbaars zat was werkelijk een verrassing. De verhoudingen saus-vis-groente was een kleine misser maar dat is muggenzifterij.

Het hoogtepunt van de avond was de sous vide runderlende. De smaakcombinatie was zo voortreffelijk dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg. Ik heb nog nooit op die manier eten beleefd, wat een perfectie.
We sloten af met een dessert van een frisse banaansorbet met chai. Ik hou niet erg van banaanijs en ook niet van chai maar dit klopte ook weer.

Mijn vriend dronk 4 halve glazen wijn. Ik dronk bruisend tafelwater en bij mijn hoofdgerecht een frisdrank van Neko Jusu in de smaak roos-hibiscus. De frisdrank was heerlijk maar na een half glas wat saai. Het was wel een leuke ervaring om een soort hartig drankje te drinken.

Voor 5 gangen, 4 halve glazen wijn, tafelwater voor 2 personen en mijn frisdrank waren we ¤ 136 euro kwijt. Het was het meer dan waard.

9/10

Aftrek omdat er volgens de menukaart een oester bij het voorgerecht zat en die hebben we niet gekregen. Ook wat aftrek omdat de gangen snel op elkaar kwamen. Mijn vriend was bij met zijn halve glazen wijn want hij kreeg ze maar net op voor er weer een ander glas werd ingeschonken. Dit was voor ons geen echt minpunt omdat we erg moe waren maar toch, 5 minuten extra tijd is wel zo netjes.


De kalfszwezerik en eendenlever hebben we moeten missen
Spoilers!
  maandag 29 oktober 2018 @ 16:17:34 #264
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182817076
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.

En dat eitje he... :9~ :9~

Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes. :9
pi_182817298
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:17 schreef vinnypassy het volgende:
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.

En dat eitje he... :9~ :9~

Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes. :9
Dat brood was ook echt goed trouwens. Daar hadden we nog wel meer van kunnen vragen trouwens, niet meer aan gedacht. We beknibbelden voornamelijk op tijd, de centjes waren minder belangrijk. De volgende keer doen we zeker 7 gangen.

Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist :9~
Spoilers!
pi_182818484
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt :{w :R ;)
  maandag 29 oktober 2018 @ 17:27:45 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182818526
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182819328
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt :{w :R ;)
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
  maandag 29 oktober 2018 @ 18:19:44 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182819603
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:06 schreef Mariocash het volgende:

Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182819632
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
pi_182819926
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt :{w :R ;)
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te maken :)

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:27 schreef golfer het volgende:
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
We konden niet kiezen tussen de gerechten. De zwezerik en lever hoorden gewoon niet bij het 5-gangen diner.
Spoilers!
pi_182820365
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:02 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Prachtige review, ik heb er trek van gekregen. Toen ik vanochtend las dat je daar geweest was en dat je later vandaag een review zou schrijven, heb ik de menukaart bekeken en was ik vooral benieuwd naar de ta tan...gelukkig kreeg je die op je bordje, zodat ik ook even mee kan gluren: dat ziet er prachtig uit zeg!
Sowieso ziet het er allemaal erg verzorgd uit, leuk dat jullie daar zo goed gegeten hebben.
pi_182820413
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine.
Prachtige kaart, daar kan ik ook zonder foto's best bij wegdromen ;)
En "cepes" heb ik even op moeten zoeken...eekhoorntjesbrood, weer wat geleerd!
pi_182822425
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:21 schreef Mariocash het volgende:

Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
Bovendien vinden de meeste restaurants het heel leuk als je een verslagje incl foto's maakt (en ze dat mailt of tagt). Als het goed is zijn ze trots op hun producten/zaak en als je er dan meer dan gemiddelde moeite insteekt vinden ze dat alleen maar tof.
pi_182830116
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:27 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist :9~
Sinds ik een sous vide heb, maak ik ze regelmatig zelf. Alleen de sticky eidooiers eruit halen, door panko halen, en dan een half minuutje frituren. Dan krijg je toch een goddelijke bitterbal... Zo heb je ei nog nooit gegeten inderdaad!

Ben ook wel heel erg benieuwd naar Heroine nu!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')