abonnement Unibet Coolblue
pi_182426423
Helaas geen foto's, maar gisteren voor het eerst gegeten bij een sterrenrestaurant. En het was zeker de moeite! Foto's niet gemaakt, je moet het doen met de uitleg.

Waar? FG Food Labs, Rotterdam
Wanneer? 9 oktober 2018, dinsdagavond
Wat at je? In het kader van de Restaurantweek besloot ik mijn vriendin te verrassen en mee te nemen naar FB Food Labs. De verhalen, o.a. hier op Fok!, besloten tot deze keuze en het gekozen vijf-gangen menu (incl de beroemde FG Nitro) zou het beste en bekendste van FB Food Labs moeten laten zien. Mijn vriendin is vegetarisch, geen probleem voor de keuken maar haar gerechten weet ik niet precies meer. Daarnaast een wijnarrangement en bob-arrangement.

Als eerste amuse kwam de beroemde cannelé met eendenlevermousse (en met Granny smith appel voor mijn vriendin). Ik was niet bekend met eendenlever en vooraf was ik nogal afwachtend: eet zelden orgaanvlees en ook lever leek niet mijn ding. Maar WAT een heerlijk begin! Het zoetige, beetje knetterende van de (iets te harde) cannelé met de zachte mousse was een heerlijk begin. Ik snap waarom Iwanius deze vaker uitvroeg :) Daarna kregen we een goed op smaak gebrachte gazpacho (vaak te waterig, hier goede tomaten gebruikt) met een toastje met verschillende bereidingen van tomaat en geroosterde olijf. Ook dit was weer heerlijk. Met zo een begin was de avond al voor de helft geslaagd.

De eerste gang was de ceviche van tonijn met yuzu. Zeer zacht, smolt bijna op je tong. Mijn vriendin kreeg een ceviche van coeur de boeuf (tomaat), waar ze zelf zeer over te spreken was. Een verrassende eerste gang maar helaas wat klein. Hier had ik wel meer van op gekund! De bijbehorende wijn was wat vlak en daardoor viel hij weg naast de ceviche. Van wat ik nog weet was het een koolzuurhoudende Gruner Veltiner..

De tweede gang was weer vis: schelvis met spitskool en mosselsaus. Een iets simpeler gerecht, maar niet minder smaakvol. Daarbij kreeg ik een verrassende wijn gemaakt van Viognier en Chardonnay: erg fruitig, maar met een licht vette nadronk. Mocht wat intenser naar mijn smaak. De vegetarische gang was een combinatie van asperges, courgette en wat andere groenten. Niet erg goed op gelet.. Er werd wel een Sauvignon Blanc bij geserveerd.

Dan op naar de FG Nitro. Ik had al rondgekeken en we werden aan het werk gezet om onze spoom te maken waarbij wij de kruiden moesten vermalen, combineren met yoghurtijs en daarnaast kwam een gerecht van bataat en bepaalde paddenstoelen (beukenzwammen?). Dit in combinatie met een Spaanse Rosé. Erg interessant en een leuke afwisseling. Ze bleven in het midden houden of dit nou een spoom was, dus tussendoortje, of een aparte gang. Uiteindelijk bleek het het laatste te zijn.

Als vierde gang een heerlijk stuk lamsnek, met daarbij rendang van lam, een puree en wat verschillende groenten. Zeer goed op smaak. Er werd een stevige Franse wijn bij geschonken, een Vinsobres, gemaakt van Grenache en Syrah. Ik had vantevoren mijn twijfels om zo een uitgesproken wijn te schenken, maar het gerecht was goed gekruid en daardoor werd dit een goede combinatie. Het vegetarische gerecht was een combinatie van pompoen op verschillende wijzen waar een Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec. Mooi kruidig, deze had ik ook wel graag gehad!

Daarna was het al tijd voor een dessert: een taartje van hazelnoot en abrikoos met abrikozenijs, yuzu en zwart fruit. Heerlijke afsluiter, zonder meer. De dessertwijn was een lichtzoete Sauvignon, erg interessant, maar mocht wat meer uitgesproken zijn van smaak.

Na thee, koffie en bijbehorende friandises. Ook enkele zelfgemaakte bonbons lagen klaar om uitgekozen te worden.

Impressie?
Tja, waar moet ik beginnen? Een eerste kennismaking met een sterrenrestaurant, dit restaurant en er is tot op zekere hoogte aan de verwachtingen voldaan. Een leuke gemoedelijke sfeer, waarbij wij aan de bar zaten en hierdoor meer meekregen van het team achter en rond de bar. De open keuken is leuk, maar kan wat chaotisch overkomen. Het was niet afgeladen vol deze avond en hierdoor was er genoeg aandacht voor iedereen. Wel leken de porties vrij klein/afgemeten, dit kan te maken hebben met de Restaurantweek en de lagere prijzen voor de menu's. Al het andere was wel stevig aan de prijs, maar dat hoort er vast bij. Jammer dat de (dure) wijnen per glas halfvol leken: glazen gevuld tot ver onder de bolling van het glas en vergeleken met het bob-arrangement was het een slok meer. Kan natuurlijk ook zijn dat men uitschoot bij de bob..

Al met al een zeer leuke avond, waarbij we voldaan terug keerden naar huis en van mening zijn dat dit vaker gedaan moet worden!

Kosten?
¤250 in totaal incl fooi voor 2x vijfgangen menu, anderhalf wijnarrangement, champagne vooraf, koffie/thee na en flessen water. Ja het is aan de prijs en nee, dit ga ik niet iedere week doen, maar dit zijn gewoon heerlijke avonden.

Cijfer? 8.5
  woensdag 10 oktober 2018 @ 09:47:57 #252
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182426989
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.

Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
pi_182427149
quote:
0s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 09:47 schreef vinnypassy het volgende:
Het Bob-arrangement lijkt ook bij mij vaker meer waar voor je geld in een glas dan een vol arrangement. :-) Qua porties zal het misschien wennen zijn, maar was je wel voldaan na afloop? Ik vind ook dat je niet vol-vol moet zitten, zoals na 5 rondes bij Shabu Shabu, maar een klein beetje ruimte over na 5 gangen bij een goed restaurant heb ik ook wel eens last van.

Dit klinkt wel goed, maar ik vind het misschien net iets te duur voor wat je krijgt en daar was ik al een beetje bang voor.
Het was wel voldoende, dus uiteindelijk was de portionering goed. Ging wel uit van vijf gangen, maar leek nu meer op 4.5 gang..
  woensdag 10 oktober 2018 @ 11:47:38 #254
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182429166
quote:
Bulgaarse rode wijn bij werd geschonken gemaakt van Merlot en Malbec
Sorry, ik moest lachen :@ Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.

Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  woensdag 10 oktober 2018 @ 12:37:15 #255
131800 Tarado
capô de fusca
pi_182430020
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:

[..]

Sorry, ik moest lachen :@ Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.

Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard :Y
top Malbecs zijn ook aan de prijs :)
pi_182613255
Iemand hier wel eens gegeten bij avant garde van groeninge in het Philips stadion?

Ga er over 2 weken heen. Review zal dan volgen :)
  vrijdag 19 oktober 2018 @ 22:25:57 #257
36221 Kopstoot
Ik houd nog steeds van Janine.
pi_182619542
Yes, was meer dan prima. Erg fijn uitzicht ook, zeker bij buiten zitten.

Net gegeten bij le pigeon noir in Ukkel, erg fijne klassieke Bourgondische keuken. Duif, mousse de jambon en fijne glazen wijn erbij, daar kom ik nog wel eens terug.
"Als ze de uitkeringen nu hoger maken, hoef ik ook niet zo veel meer te doen.."
pi_182625857
quote:
14s.gif Op woensdag 10 oktober 2018 11:47 schreef flipsen het volgende:

[..]

Sorry, ik moest lachen :@ Ik kan de Malbec natuurlijk alleen als Argentijnse specialiteit (ja, ik weet ook wel dat deze eerst uit Europa kwam), maar logisch dat ze deze druif ook in andere landen gebruiken.

Ik vind het prijskaartje vrij stevig als ik het zo lees, maar een mooie avond uit is ook wat waard :Y
Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
  zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:44:33 #259
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182626561
quote:
0s.gif Op zaterdag 20 oktober 2018 10:44 schreef Baconator het volgende:

[..]

Jij moet echt in elke reactie vertellen dat je in Argentinië woont hè?
:Y En vaak noem ik dan ook nog even mijn reisorganisatie })
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  maandag 29 oktober 2018 @ 13:02:05 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182813614
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Wat:
We konden via een Groupon-actie voor een hele schappelijke prijs kennis maken met Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam. Zit in een mooi pand in de Kerkstraat.
Actie bestaat uit shared-dining van elk een dim sum van de kaart, 2 hoofdgerechten van de kaart en 1 dessert.
Bij binnenkomst werden we eerst beneden naar een tafeltje verwezen, maar er waren problemen met de verwarming en het was beneden steenkoud. Op ons verzoek (en vele andere gasten) werden we naar de eerste etage verplaatst, waar het behaaglijk warm was.

We begonnen met een glas Boschendal 1685, Sauvignon Blanc Grande Cuvée en daarbij namen we ook een fles bruisend water.
Er kwam meteen wat kroepoek met een drietal dipschaaltjes op tafel, zelfgemaakte sambal, lekkere sojasaus en ingelegde komkommer:


Daarna volgde uit de dim sum keuzelijst voor ons 2 varianten:

Woh Ngau Sui Mai, oftewel wagyu siu mai met merg. Erg lekker, vooral door het even door de sojasaus te halen.

2e dim sum:

Jing Ngau Yuk Bao, een gestoomd broodje met 10-spices rundvlees en foie gras. Smakelijk, maar de foie gras konden we niet echt proeven.

Hoofdgerechten:

Koud hoofdgerecht. Ta Tan, grof gedraaid rundvlees met chili, tapioca en geroosterde puntpaprika. Een soort steak tartare. Mooi op smaak allemaal.


Pai Kwat, Rons beroemde spare ribs zonder bot. Lekker mals en pittig.


Zhu Erduo, bavette met zwarte bonen en knoflook, dunne friet, paksoi en ui. Supermalse bavette.


Mat Sui Naam, buikspek met zoetzure saus en groene appel. Niet echt heel bijzonder, wel goed op smaak en mooi gegaard.
(volgende keer toch maar iets meer exotisch als krokant lamshart met bonito en groene asperges proberen.)

Als extra side dish kozen we voor Chao Xi Lanhua,Gewokte bimi met knoflook. (geen foto van).

Dessert:
Ik had gekozen voor de Zyu Juk Pei, krokante varkenshuid met chocolade en gember en een bolletje ijs.

Heel apart, knapperig en wat mij betreft net iets te zoet.

Voor Bluezz tenslotte Dun Daan, gestoomd eiwit met zwarte peper, wortel en calamansi (een soort citrusvrucht).

Lekker, mooi fris van maak.

Prima eten en allemaal lekkere smaken.
Mooie inrichting. Vriendelijk, deskundig personeel.
Totale kosten van deze actie, inclusief extra side dish en drank: 89,50 euro voor 2 personen.

9/10
Voor herhaling vatbaar!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182814542
Dat ziet er goed uit en niet duur.
  maandag 29 oktober 2018 @ 14:13:20 #262
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182814675
Wow, lijkt me echt een hele goede deal als je ziet wat je krijgt inderdaad. Ziet er heel lekker uit!
pi_182816991
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine. Het was lang geleden dat we naar zo'n verfijnd restaurant zijn geweest en het smaakte zeker naar meer.

We kozen voor het 5-gangen menu. Het menu is altijd een verrassing. Bij het afrekenen krijg je de kaart mee voor thuis. Achteraf gezien hadden we nog wel twee gangen op gekund. We gingen zeker niet met honger naar huis maar het was wel te merken dat er nauwelijks koolhydraten in de maaltijden zitten en alles dus nogal licht is.

We begonnen met drie amuses die we tegelijkertijd kregen met een advies over de volgorde. Dat maakte de smaakpapillen zeker wakker. Het trio van pompoen met kokos daarna leek het hoogtepunt van de avond te worden. Little did we know...
Het 62 graden ei in aardpeerravioli was verrukkelijk. De duindoorn die bij de roodbaars zat was werkelijk een verrassing. De verhoudingen saus-vis-groente was een kleine misser maar dat is muggenzifterij.

Het hoogtepunt van de avond was de sous vide runderlende. De smaakcombinatie was zo voortreffelijk dat ik er tranen van in mijn ogen kreeg. Ik heb nog nooit op die manier eten beleefd, wat een perfectie.
We sloten af met een dessert van een frisse banaansorbet met chai. Ik hou niet erg van banaanijs en ook niet van chai maar dit klopte ook weer.

Mijn vriend dronk 4 halve glazen wijn. Ik dronk bruisend tafelwater en bij mijn hoofdgerecht een frisdrank van Neko Jusu in de smaak roos-hibiscus. De frisdrank was heerlijk maar na een half glas wat saai. Het was wel een leuke ervaring om een soort hartig drankje te drinken.

Voor 5 gangen, 4 halve glazen wijn, tafelwater voor 2 personen en mijn frisdrank waren we ¤ 136 euro kwijt. Het was het meer dan waard.

9/10

Aftrek omdat er volgens de menukaart een oester bij het voorgerecht zat en die hebben we niet gekregen. Ook wat aftrek omdat de gangen snel op elkaar kwamen. Mijn vriend was bij met zijn halve glazen wijn want hij kreeg ze maar net op voor er weer een ander glas werd ingeschonken. Dit was voor ons geen echt minpunt omdat we erg moe waren maar toch, 5 minuten extra tijd is wel zo netjes.


De kalfszwezerik en eendenlever hebben we moeten missen
Spoilers!
  maandag 29 oktober 2018 @ 16:17:34 #264
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182817076
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.

En dat eitje he... :9~ :9~

Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes. :9
pi_182817298
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:17 schreef vinnypassy het volgende:
Oh nice, menukaart is dus aardig op de schop gegaan t.o.v. ons bezoek in juli. Goed om te horen dat het zo beviel. Wij willen ook absoluut nog een keer terug, met deze nieuwe gerechten erbij kan ik al niet meer wachten.

En dat eitje he... :9~ :9~

Bij 7 gangen met af en toe wat brood, zaten wij trouwens wel vol hoor. Ik echt precies voldoende, mijn vriendin een heel klein beetje te vol. Dus als je nog een keer gaat, gewoon niet beknibbelen op die centjes. :9
Dat brood was ook echt goed trouwens. Daar hadden we nog wel meer van kunnen vragen trouwens, niet meer aan gedacht. We beknibbelden voornamelijk op tijd, de centjes waren minder belangrijk. De volgende keer doen we zeker 7 gangen.

Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist :9~
Spoilers!
pi_182818484
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt :{w :R ;)
  maandag 29 oktober 2018 @ 17:27:45 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182818526
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182819328
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt :{w :R ;)
Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
  maandag 29 oktober 2018 @ 18:19:44 #269
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182819603
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:06 schreef Mariocash het volgende:

Is een beetje voorschut om met een fototoestel gaan lopen hannesen in een vol restaurant.
Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182819632
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:19 schreef golfer het volgende:

[..]

Onzin. Wij schrijven al 14 jaar tientallen recensies en verslagen van restaurants met daarbij foto's. We gebruiken geen flits.
Niemand heeft daar ooit iets van gezegd of zich er aan gestoord. Van Bistro's tot 3 Michelin-sterrententen vinden het allemaal geen enkel probleem.
Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
pi_182819926
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:25 schreef Bluezz het volgende:
Klinkt allemaal superlekker Lucky.
Maar een culmod die geen pics maakt :{w :R ;)
Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te maken :)

quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 17:27 schreef golfer het volgende:
Leuke kaart met lekkere gerechten.
Wat jammer dat jullie de kalfszwezerik en de eendenlever niet genomen hebben. Dat zou voor mij er absoluut bij horen.
We konden niet kiezen tussen de gerechten. De zwezerik en lever hoorden gewoon niet bij het 5-gangen diner.
Spoilers!
pi_182820365
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 13:02 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 28-10-2018
Waar: Ron Gastrobar Oriëntal in Amsterdam https://www.rongastrobaroriental.nl/
Prachtige review, ik heb er trek van gekregen. Toen ik vanochtend las dat je daar geweest was en dat je later vandaag een review zou schrijven, heb ik de menukaart bekeken en was ik vooral benieuwd naar de ta tan...gelukkig kreeg je die op je bordje, zodat ik ook even mee kan gluren: dat ziet er prachtig uit zeg!
Sowieso ziet het er allemaal erg verzorgd uit, leuk dat jullie daar zo goed gegeten hebben.
pi_182820413
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij aten vorige week donderdag bij Héroine.
Prachtige kaart, daar kan ik ook zonder foto's best bij wegdromen ;)
En "cepes" heb ik even op moeten zoeken...eekhoorntjesbrood, weer wat geleerd!
pi_182822425
quote:
1s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:21 schreef Mariocash het volgende:

Als je geen flits gebruikt en het een beetje discreet houdt, dan zal het meevallen met de overlast. Ik was wellicht iets te voorbarig met mijn voorgaande post.
Bovendien vinden de meeste restaurants het heel leuk als je een verslagje incl foto's maakt (en ze dat mailt of tagt). Als het goed is zijn ze trots op hun producten/zaak en als je er dan meer dan gemiddelde moeite insteekt vinden ze dat alleen maar tof.
pi_182830116
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 16:27 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik had nog nooit een 62 graden ei op, het stond heel hoog op mijn culinaire wishlist :9~
Sinds ik een sous vide heb, maak ik ze regelmatig zelf. Alleen de sticky eidooiers eruit halen, door panko halen, en dan een half minuutje frituren. Dan krijg je toch een goddelijke bitterbal... Zo heb je ei nog nooit gegeten inderdaad!

Ben ook wel heel erg benieuwd naar Heroine nu!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_182832768
golfer lees je mee @ei in de sousvide *O*
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 11:53:28 #277
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182832913
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 11:45 schreef Bluezz het volgende:
golfer lees je mee @ei in de sousvide *O*
Bah, ik hou niet van zachtgekookte snoteieren. :r
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 12:43:47 #278
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182833877
quote:
0s.gif Op maandag 29 oktober 2018 18:34 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het restaurant en mijn vriend verzochten om geen foto's te maken :)

[..]

Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).

Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.

En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig. :)
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_182834047
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).

Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.

En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig. :)
Rustig, denk om je bloeddruk ;)

Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Spoilers!
pi_182834067
Ik heb trouwens nog wel even gekeken of ik een dikke bejaarde met een stinksigaar op tafel zag :')
Spoilers!
pi_182835437
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb trouwens nog wel even gekeken of ik een dikke bejaarde met een stinksigaar op tafel zag :')
Iwanius bash.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 14:17:32 #282
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182835809
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Rustig, denk om je bloeddruk ;)

Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Ik heb wel foto's gemaakt, RobinOok destijds ook. Ze vonden het ook totaal geen probleem dat ik foto's maakte. Snap de tekst wel, het gaat om de gezelligheid, maar ff snel een fotootje nemen of heel de tijd je telefoon checken is natuurlijk wel een verschil.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 17:50:26 #283
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182840596
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Rustig, denk om je bloeddruk ;)

Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
:D
Nou, ik erger me er altijd welgeteld twee seconden aan, besluit dan maar dat het verbazing is en hou me er verder niet mee bezig. Maar bijzonder vind ik het altijd wel!

Mooie subtiele hint van Héroine. Die staat hier trouwens ook op de to eat list indien in Rotjeknor.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_182840739
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:53 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Rustig, denk om je bloeddruk ;)

Op de kaart stond zoiets als: 'Look at your food, not your phone. What happens at Héroine, stays at Héroine'.
Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.
Want er is voor mij een verschil tussen snel een fotootje maken en dan genieten van het eten of al append je eten naar binnen schuiven en tussen de gangen door je tafelgezelschap ook negeren.

Mooi gepresenteerd en lekker eten is een kunstwerkje en dat leg ik graag vast om na het eten te delen. Tijdens eten alle aandacht en lof voor de gerechten en het gezelschap.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
pi_182840878
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 17:57 schreef Cat-astrophe het volgende:

[..]

Netjes verwoord van ze. Maar dan zou ik toch navragen of ze ermee bedoelen dat je gezelschap belangrijk is of dat ze écht liever niet hebben dat je foto’s maakt.
Want er is voor mij een verschil tussen snel een fotootje maken en dan genieten van het eten of al append je eten naar binnen schuiven en tussen de gangen door je tafelgezelschap ook negeren.

Mooi gepresenteerd en lekker eten is een kunstwerkje en dat leg ik graag vast om na het eten te delen. Tijdens eten alle aandacht en lof voor de gerechten en het gezelschap.
Mijn gezelschap voelt zich erg opgelaten als ik een foto maak. Dus ik heb er verder niet bij stilgestaan. Maar er is vast geen fotoverbod hoor. Ik kan me niet voorstellen dat ze me de zaak uitzetten als ik wel een foto had genomen.
Spoilers!
pi_182841905
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 12:43 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Zeiden ze dat bij het restaurant expliciet?
Wel goed (vind ik).

Geniet gewoon van je eten en heb het leuk in je gezelschap. Het is zo hijgerig, dat gefotografeer. Je gaat toch uit eten om smaak en gezelschap en sfeer en gezelligheid? Hoe komt het in mensen op om hun telefoon dan te pakken om met plaatjes te gaan bewijzen hoe lekker het was (en wat kan anderen die plaatjes schelen?) Ik snáp het ook gewoon niet.

En als je, zoals de meeste goede recensenten, behoorlijk schrijven kan, heb je die pauperkieken helemaal niet nodig. :)
Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje, 2 tellen klaar en dan genieten en lekker rustig eten. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse en vragen dan waar het te lezen is.
  dinsdag 30 oktober 2018 @ 18:48:55 #287
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182841958
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:45 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Het is helemaal niet hijgerig dat gefotografeer. Zonder flits, als de borden zijn neergezet een fotootje maken met een klein compact cameraatje. We zeggen het altijd en we krijgen altijd! leuke reacties dat het onze hobby is om een verslagje te maken met een fotootje van het bord erbij, vragen ook vaak nog een keertje wat er ook al weer inzit en ze vinden het alleen maar leuk, al die interesse.
Ja maar soms zie je mensen voor mijn gevoel uuuuren hannesen en dan denk ik: éét! Je bent uit! Naar een restaurant gaan is zo veel meer dan beoordelen en delen wat je eet.
Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor. Ik vind het eten vaak bijzaak. Of althans maar een onderdeel van uit eten gaan met leuke mensen.

Andere insteek, denk ik.

Maar goed, ik duw de boel nu erg off topic (Sorry L_S!).
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_182844665
Foto's is juist voor CUL'ers zeker leuk om te zien! Geeft een beter beeld. Sommige gerechten klinken fantastisch maar is het niks en een ander gerecht lijkt saai maar is prachtig en heerlijk.
Tevens kan het extra overtuiging geven om te gaan. Vind t ook fijn als er foto's op TripAdvisor staan.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_182845482
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:

Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor
nee, ik vind dat je jezelf verliest in extremen en doet alsof dat de norm en de algemene gang van zaken is.

Ik kan de fotos ook erg waarderen, een genot om te lezen en te bekijken ^O^

[ Bericht 0% gewijzigd door Prego op 31-10-2018 00:51:51 ]
pi_182845786
Ik maak ook graag een foto van de gerechten. a) Om achteraf te kunnen bekijken en het gerecht te kunnen herbeleven b) soms om inspiratie op te doen om zelf te maken.

Wel altijd zonder flits en zo discreet mogelijk.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 31 oktober 2018 @ 00:56:46 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182849088
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 oktober 2018 18:48 schreef Duderinnetje het volgende:

Maar goed, ik ben een cul-barbaar hoor. Ik vind het eten vaak bijzaak.

Maar goed, ik duw de boel nu erg off topic (Sorry L_S!).
Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend. ;)

[ Bericht 4% gewijzigd door golfer op 31-10-2018 01:06:04 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 oktober 2018 @ 09:17:26 #292
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182851448
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 00:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Vond je ook al toen je een aantal jaren geleden met een CUL-groepje in 2006 met ons bij de Librije aan het eten was, toch? Je vond het allemaal niks, dat voedsel. En die foto's vond je ook heel vervelend. ;)
Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_182858018
Waarom in hemelsnaam zeggen dat je foto's gaat maken :?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_182858248
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 15:56 schreef DancingPhoebe het volgende:
Waarom in hemelsnaam zeggen dat je foto's gaat maken :?
Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.
pi_182858251
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 09:17 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch helemaal niet? Ik eet regelmatig bij sterrenrestaurants, zoals je heus wel weet, en geniet me gek. Maar ik maak geen foto's en stoor me aan mensen die daar omstandig elk bord van alle kanten op de kiek zetten. Maar ik val in herhaling, dus je kunt gewoon teruglezen. Dan kan het hier weer gewoon over waar-heb-je-gegeten gaan.
Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit? :)
pi_182858288
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Als waarschuwing zodat mensen niet onaangenaam verrast worden.
Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_182858338
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:13 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Als je daar onaangenaam verrast van raakt moet je misschien binnenblijven...
Daar heb je wel een goed punt. Een beetje leven en laten leven.
  woensdag 31 oktober 2018 @ 16:46:30 #298
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_182859041
quote:
1s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:10 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Ik heb het idee dat er bij jou nog wat oud zeer zit. Klopt dit? :)
Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.
Ik ken ze gewoon hoor, dus je gestook kan elders vruchtbaardere bodem vinden. ;)
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 31 oktober 2018 @ 16:47:39 #299
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182859063
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 16:46 schreef Duderinnetje het volgende:

Welnee, want G&B, die ik zeer waardeer, lopen niet driemaal hun tafel rond om hun maaltje op de kiek te zetten.
Ik ken ze gewoon hoor, dus je gestook kan elders vruchtbaardere bodem vinden. ;)
Nee, wij houden het meestal bij tweemaal om de tafel lopen. :P
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 31 oktober 2018 @ 16:48:12 #300
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182859082
Maar genoeg nu over fotograferen en nu gewoon weer door met resencies.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')