abonnement Unibet Coolblue
pi_182067086
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:27 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nope. :N
Ik durf er een tientje om te verwedden. Omdat je me een leuke knul vindt, klikte je.
  zaterdag 22 september 2018 @ 17:36:56 #202
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182067176
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:29 schreef Mariocash het volgende:

[..]

Ik durf er een tientje om te verwedden. Omdat je me een leuke knul vindt, klikte je.
Nee, echt niet. Ik haat klikken. Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
  Official ESF Kreviewer zaterdag 22 september 2018 @ 17:39:31 #203
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_182067215
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, echt niet. Ik haat klikken. Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
Hier ben ik al.

http://jolt.richmond.edu/(...)rn-thumb-346x201.jpg
pi_182067313
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan moet het wel heel veelbelovend zijn wil ik klikken.
De laatste foto is een naakte foto van mezelf. :9
pi_182067324
quote:
Leuke foto.
pi_182067521
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:46 schreef Mariocash het volgende:

[..]

De laatste foto is een naakte foto van mezelf. :9
Klopt, RobinOok. Zeker klikken!
  zaterdag 22 september 2018 @ 17:59:56 #207
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182067606
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 17:59 schreef RobinOok het volgende:
:N
Verwijder die laatste DM dan maar als je me niet naakt wil zien.
  zaterdag 22 september 2018 @ 18:45:08 #209
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182068304
Waar en wanneer: vorige week zaterdag, bij Yama in Rotterdam. Als afsluiter van 3 weken Zuid-Afrika & Botswana en om een jubileumpje te vieren.

Het eten: Ik weet niet alle ingrediënten meer. Het menu zou mij gemaild worden, maar dat heb ik nog niet ontvangen, dus misschien komt daar nog een keer een toevoeging op.


Garnalenbrood | zalm met avocado | vijgencompote met tofucrème

Prima begin. Garnaal in maïsmeel met sesam was prima. Langzaam gegaarde zalm was botermals, avocado perfect. Maar de vijg met tofu was heerlijk zoet, romig en hartig tegelijk. De saké die we kregen smaakte na elke amuse net iets anders (zoet, hartig, iets zurig), dus we besloten het saké-arrangement erbij te nemen.


Heldere soep met o.a. kip

Pfoe. Dit was een potje umami zeg. Wát een smaak zat hierin! Verschrikkelijk smaakvolle soep met een mooie, subtiele rooksmaak erin. Toppertje.


Krabsalade | aubergine met eend en Oud Amsterdam | haringeitjes met makreel en yuzu

De krabsalade vond ik iets te koud, waardoor ik wat smaak miste. De aubergine met eend was echter lekker stevig en hartig, de gesmolten kaas maakte het tot een erg fijne hap. Maar de haring met makreel was briljant op smaak en had een perfect zuurtje, waardoor de opbouw van deze drie glaasjes erg goed samenkwam. Nice.


Sushi (v.l.n.r. paling | tonijn | garnaal | biefstuk)

Tsjah. Natuurlijk was dit de lekkerste sushi die we ooit op hadden. De tonijn was zo mals dat je deze kon platdrukken met je tong. De paling is altijd mijn favoriet, maar ook deze heb ik nog nooit zo zacht meegemaakt. En de mousse (?) die op de garnaal zat… SMAAK! Klein bommetje, super lekker.

Mijn vriendin vond wel dat er iets teveel wasabi op de sushi zat, ik had daar geen last van of iets minder problemen mee. De pickles die erbij geserveerd waren hadden een klein pitje door de geraspte gember, erg fijn om bij die super zachte sushi te eten.


Oester met schuim | biefstuk met gerookt eigeel en truffel, met yuzusausje

Bij FG2.0 had ik de sukade op. Een prachtige combinatie van smaken en texturen die ik zie als het allerlekkerste dat ik ooit op heb. Qua complexiteit zit dat gerecht een stuk hoger dan dit, want dit is eigenlijk veel eenvoudiger.

Maar. Op het moment van eten dacht ik dat dit het allerlekkerste was dat ik ooit op heb. De truffel werd zo subtiel gebruikt dat het samen met het eigeel, vlees en yuzusausje een enorm genot was. Ongelooflijk hoe iets als dit zo bizar lekker kan zijn. Het is moeilijk te omschrijven, maar er zat ook een heel kleine bite in de truffel (misschien zeezout?), waardoor je iets mals, romigs en krokants voelde en qua smaak… Geen idee hoe te omschrijven, maar dit was hem wel hoor. Hoogtepunt van de avond.


Tempura (krabschaar | minimais | tapiocakrokant | groene peper)

Dat hoogtepunt was moeilijk te overtreffen, maar deze tempura vonden we een beetje tegenvallen. Lekker? Ja hoor, prima, maar het sausje was wel nodig – hoewel het toch vooral losse gefrituurde elementen met een sausje bleven. Hiervan waren mijn vriendin en ik dus niet heel erg onder de indruk.


Shabu shabu met ibericoham

Hoe eet je dit???? We aten het eerst apart en was toen wel oké. We hebben het daarna maar gevraagd, want het was een gepriegel om vlees, groenten, noodles, soep en sausje te combineren. Dus werd ons gezegd dat we moesten doen wat we wilden, met als tip: eten op de grote lepel scheppen, dat in het sausje doen en dan eten.

Dat werkte! Het zurige sausje trok de romige en volle smaak van de soep enorm omhoog, dus vanaf dat moment was ik toch een klein beetje fan; alles bij elkaar was het erg lekker. Wel lastig eten omdat de soep op brandend vuur werd geserveerd en dus kookte, maar ik heb volgens mij geen brandwonden opgelopen.


Yoghurtijs met shiso-schuim, crème brulee van rijst

Het ijs was nog te bevroren en daarmee te koud om echt goed te kunnen proeven. Gelukkig was er ook een wat zachter deel en dat was in combinatie met het schuim erg lekker; de zoetige smaak van shiso vond ik erg verrassend. Topschuim dus. De crème brulee (of pudding) was het laatste wat we aten en met de zoet/hartige rijstsmaak was dit toch wel een prima afsluiter, omdat het niet te zoet was. Niet enerverend of schokkend, maar wel gewoon goed.

Impressie: Yama is een klein restaurantje dat je niet opvalt als je er langsloopt. Alleen dat is al leuk. Binnen zijn weinig tafels en ja, je moet nog altijd ruim van tevoren reserveren. De bediening is lekker soepel en het tempo ligt hoog (we waren met dit alles binnen 3 uur klaar). Dat zijn we wat minder gewend, liever krijgen we iets meer tijd. Wel heel erg fijn was de saké die we bij de gerechtjes kregen, echt topspul. Nooit eerder op, maar hier waren we blij mee verrast. Maakten het helemaal af en droegen echt iets bij aan de smaakervaring.

Cijfer: we zijn tevreden, ik geef het een 8,5. Ik vond de prijs-kwaliteit precies goed, mijn vriendin net niet (iets te duur). De eerste vier gangen waren top en sterwaardig, daarna werd het iets minder bijzonder – hoewel de shabu shabu toch wel erg lekker was. Ik houd wel van deze subtiele smaken, nadat het erg uitgesproken van Heroine (onlangs geweest) me ook al goed beviel. Blij dat we zoveel lekkers hier in Rotterdam hebben.
  zaterdag 22 september 2018 @ 19:46:37 #210
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182069255
De groene peper zou shishito moeten zijn, maar ik heb zo'n vermoeden dat hij gewoon Pimientos de Padrón heeft gebruikt. Tsssss.

Verder ben ik het een beetje met je vriendin eens, maar ja, Japans, dat is altijd duur. (als je voor kwaliteit gaat). Dus je moet eigenlijk net doen alsof ht 25 euro kostte, dan is het extreem lekker. ;)
  zaterdag 22 september 2018 @ 19:51:08 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182069347
Yama is en blijft goed, maar inderdaad wel duur. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 22 september 2018 @ 19:52:09 #212
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182069366
Maar ik heb geen prijs gezien in de review, waar moet je rekening mee houden? Of moet ik zelf maar even googlen *)

Edit: ¤ 65 voor 5 gangen en ¤ 85 voor 7 gangen, exclusief drankjes. Mja, is duur, maar ik zie (en lees) het er ook wel aan af, denk dat het wel ok is qua prijs/kwaliteit. Dat tripje naar NL toch maar eens gaan inboeken ergens :)
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_182074701
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag :)
  zondag 23 september 2018 @ 00:55:29 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182075317
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag :)
Meerdere keren:
https://www.paulentrudies(...)aurant-amsterdam.php
https://www.paulentrudies(...)urant--amsterdam.php
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 23 september 2018 @ 01:55:45 #215
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_182076144
quote:
Las net de tweede review. Misschien een keertje naar Argentinië komen en het geitenfestival bezoeken? Heb je niet te klagen over kleine beetjes vlees :D

Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  zondag 23 september 2018 @ 09:40:58 #216
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182077984
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 september 2018 19:52 schreef flipsen het volgende:
Maar ik heb geen prijs gezien in de review, waar moet je rekening mee houden? Of moet ik zelf maar even googlen *)

Edit: ¤ 65 voor 5 gangen en ¤ 85 voor 7 gangen, exclusief drankjes. Mja, is duur, maar ik zie (en lees) het er ook wel aan af, denk dat het wel ok is qua prijs/kwaliteit. Dat tripje naar NL toch maar eens gaan inboeken ergens :)
Inclusief fooi en sake-arrangement waren we voor 7 gangen in totaal ¤250 kwijt.
  zondag 23 september 2018 @ 09:45:12 #217
131800 Tarado
capô de fusca
pi_182078053
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag :)
ben er wel geweest, leuk maar er zijn wel andere restaurants in Amsterdam zonder ster die ik minimaal net zo goed vind
pi_182085637
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 09:45 schreef Tarado het volgende:

[..]

ben er wel geweest, leuk maar er zijn wel andere restaurants in Amsterdam zonder ster die ik minimaal net zo goed vind
Zoals? :)
Mijn idee is om met haar drie á vier gangen te doen bij de lunch, inclusief wijn. Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste :+
  zondag 23 september 2018 @ 16:58:05 #219
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_182085751
quote:
0s.gif Op zondag 23 september 2018 00:33 schreef underground1009 het volgende:
Ik weet niet of deze vraag hier is toegestaan, maar is iemand wel eens bij Rijks (voor hen die het niet kennen, het restaurant van het Rijksmuseum, 1*) geweest?
Ik overweeg om met mijn vriendin hier te lunchen voor haar verjaardag :)
Ik ben er nooit geweest, maar ik vind het een prima idee. Zeker voor een lunch. Ik zeg doen!
  zondag 23 september 2018 @ 23:16:27 #220
131800 Tarado
capô de fusca
pi_182094308
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 16:52 schreef underground1009 het volgende:

[..]

Zoals? :)
Mijn idee is om met haar drie á vier gangen te doen bij de lunch, inclusief wijn. Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste :+
Breda, Choux, Bak die laatste heeft alleen lunch in het weekend, kijk even online voor de prijzen
  zondag 23 september 2018 @ 23:33:03 #221
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182094504
quote:
1s.gif Op zondag 23 september 2018 16:52 schreef underground1009 het volgende:

Budget ligt op 100-150 euro; ze houdt niet van vis dus dat is geen vereiste :+
pp of bij elkaar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182104077
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgeven :P Het idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem :) Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
  maandag 24 september 2018 @ 15:19:43 #223
131800 Tarado
capô de fusca
pi_182104192
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgeven :P Het idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem :) Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
kijk op hun websites, ik denk dat Rijks dan sowieso een beetje over je budget is want vond hun wijnen best prijzig
  maandag 24 september 2018 @ 15:22:35 #224
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_182104291
quote:
0s.gif Op maandag 24 september 2018 15:15 schreef underground1009 het volgende:
Bij elkaar! We zijn studenten en ik kan niet ontzettend veel hieraan uitgeven :P Het idee is om op een zaterdag te gaan dus alleen in het weekend is geen probleem :) Ik weet dat het niet veel is maar een leuke en lekkere lunch met wijn moet voor dat geld toch wel te doen zijn?
Rijks:
Lunch: 3 gangen 37,50, 4 gangen 47,50 pp
Wijn 8,50 per glas.

Moet net kunnen binnen die 150 euro.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_182104387
Als je voor de zekerheid nog iets meer geld ervoor spaart / iets langer wacht tot je 200¤ bij je hebt, dan hoef je in het restaurant ook niet te zeggen "ja dat gerecht ziet er wel lekker uit, maar is toch een beetje duur" , of je neemt alleen bij het hoofdgerecht 1 glaasje wijn en drinkt verder alleen water ofzo.

Voor dit soort restaurants geldt toch altijd een beetje: als je het doet, dan moet je het goed doen. En niet elke euro moeten omdraaien.

Als je bij rijks 4 gangen luncht, is dat 47,5 ¤ pp en de bijpassende wijn is 8,5 per glas (of 5 ¤ voor bob-glazen) , dan zou het voor 150 ¤ moeten gaan lukken toch? :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')