Jij hebt een kipthema deze week?quote:Op zondag 1 juli 2018 16:03 schreef 0nderdeurtje het volgende:
En toen was de week alweer voorbij.. Weekend eet ik bij mijn vriend dus hoef maar 4 dagen zelf te koken. Wat een straf.
Ma: Spinazie, gekookte aardappels, kip hamburger
Di: Kippensoep met knoflook stokbrood
Wo: Bloemkool, gekookte aardappels, kip krokant schnitzel
Do: Pittige sperzieboontjes, rijst, kipsaté
Die zijn heel lekker! (vind ze wel precies hetzelfde als van de Lidl a 1,80).quote:
Ik hoorde van iemand anders ook dat de Lidl goede vleesvervangers heeft, dus daar zal ik zeker gaan kijken. Bedankt!quote:Op dinsdag 3 juli 2018 22:59 schreef SacreCoeur het volgende:
Die zijn heel lekker! (vind ze wel precies hetzelfde als van de Lidl a 1,80).
Ons lijstje:
vega quesadilla, rucola salade & limoen mayo
vega nasi goreng met spiegelei, limoen en pinda's
een pasta met wat groente, mini romatomaatjes & grana padano
Is het nog goed gekomen? Heb je geen overgebleven producten meer in de kast gevonden?quote:Op zondag 26 augustus 2018 20:48 schreef Amavi het volgende:
Afgelopen week voor het eerst met een weekmenu gewerkt, ik was wel even vergeten om de recepten te bewaren en had uiteindelijk een hele koelkast vol met boodschappen zonder me te herinneren wat nu bij elkaar hoorde. Gelukkig had ik het boodschappenlijstje zodanig opgesteld dat ik er nog wat van kon maken.
Dank je Ik probeer het een beetje leuk te houden. En ik vind het alleen leuk als het goed georganiseerd, lekker en gevarieerd isquote:Op zaterdag 27 oktober 2018 10:54 schreef FutureFairytale het volgende:
Altijd geweldige menu's LS! Leuk om te lezen (vooral lekker).
Maar vanavond bloemkool toch proberen?
Staat hier ook net in de oven!quote:Op zaterdag 27 oktober 2018 12:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dank je Ik probeer het een beetje leuk te houden. En ik vind het alleen leuk als het goed georganiseerd, lekker en gevarieerd is
Vanavond krijgt bloemkool de laatste kans ja.
Vertel eens over die soep?quote:Op vrijdag 30 november 2018 12:46 schreef Lonaa het volgende:
Hier ook maar weer eens:
vr: lamscurry met brood.
za: luxe uit eten.
zo: kip uit de oven met aardappelpartjes en boontjes.
ma: soep met pastinaak, spek en garnalen.
di: rendang met pastinaak/aardappelpuree. Groente.
wo: lamspastilla's.
do: Dunno, te ver weg.
https://alldayidreamaboutfood.com/keto-shrimp-chowder/quote:
Oh Dat staat hier op de planning voor in de kerstvakantie. Welk recept gebruikte je?quote:
quote:Op vrijdag 14 december 2018 15:45 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh Dat staat hier op de planning voor in de kerstvakantie. Welk recept gebruikte je?
Wij gaan komende week wat restjes opmaken voor de grote kerstboodschappen in huis gehaald worden.
Za: varkenshaas, groene asperges, champignonsaus, aardappelkroketten
Zo: bavette, ovenaardappels, pompoen
Ma: orzo, venkel, champignons, mozzarella, parm
Di: curry rogan josh met spinazie, kikkererwten, lime pickle, naan en paneer
Wo: uit eten
Do: shepherd's pie
Vr: hot dogs met zuurkool, kaas, spek, tomaat, ui, augurk en jalapeno
Dank je, ik heb hem opgeslagen.quote:
Jij kookt ook lekker zeg. Heb je toevallig een recept voor die tajine en pastinaakstoof?quote:Op maandag 28 januari 2019 17:09 schreef Tuindier het volgende:
Ik doe alleen een door-de-week-menu:
Maandag: tajine met venkel en linzen
Dinsdag: bonenpuree, worstjes en paddestoelen
Woensdag: bloemkoolrijstnasi
Donderdag: Pastinaakstoof
Vrijdag: ovengroente en -aardappeltjes en een vegaunit
De pastinaakstoof kwam uit de nieuwste Delicious. Gestoofd in groentebouillion met kastanjechampignons, venkelzaad, tijm, mosterd en creme fraiche. De tajine was geinspireerd ophttps://www.okokorecepten(...)rische-tajine-venkel maar dan zonder aardappelen, met een blikje linzen, en voor de groente zo'n zak ovengroente met venkel van de AH. Ik ben niet zo'n trouwe receptenvolger, blijkt wel.quote:Op vrijdag 1 februari 2019 13:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Jij kookt ook lekker zeg. Heb je toevallig een recept voor die tajine en pastinaakstoof?
Ik kook zelden uitgebreid door de week.quote:Op vrijdag 1 maart 2019 13:48 schreef FutureFairytale het volgende:
Blijft tof om te lezen LS! Zoveel afwisseling, ik zou er van moeten leren. Probeer het iedere keer en dan toch 's avonds wordt het weer iets wat snel klaar is en niet echt afwisselend.
Ik bestel mijn boodschappen per week, dus ik moet wel.quote:Op maandag 3 juni 2019 12:04 schreef Kaneelstokje het volgende:
Heb dit een tijdje gedaan, maar door omstandigheden niet meer aan toegekomen.
Moet het maar weer gaan doen, geeft toch wat rust in het hoofd. En je kunt gerichter boodschappen doen en zorgen dat je minder dingen weg hoeft te gooien.
Oeh!quote:Op vrijdag 21 juni 2019 14:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Za: Caraibische ham, perzikchutney, smashed potato, tomaat/erwtensalade
Zo: Brisket, koolsla, knoflookaardappeltjes
Ma: Asperges, rosti, ham, ei
Di: Aspergerisotto met geitenkaas, citroen en basilicum
Wo: Geblakerde kabeljauw met avocadosaus op een taco
Do: Gepofte aardappel, chili, avocado, creme fraiche, kaas
@:lonaa
Kijk ons eens inspiratie hebbenquote:Op vrijdag 21 juni 2019 17:02 schreef Lonaa het volgende:
vrijdag: preiquiche met spekjes
zaterdag: sushi of tapas.
zondag: pizza. ik denk met witte saus, kip, ui, en tijm.
maandag: broodje falafel met gegrilde groente
dinsdag: panzanella met steak
woensdag: tabouleh met kip en appel
donderdag: maaltijdsalade met mozzerala, serranoham en perzik.
@:Lucky_Strike
Heftig he?quote:
Doe eens receptje van de stoofvlees met koffie, pleazzzzquote:Op zondag 14 juli 2019 16:42 schreef Tuindier het volgende:
Vandaag: rundvlees gestoofd met koffie en wortels met iets van aardappel
Ma: paella
Di: pizza met bloemkoolbodem
Wo: @:work
Do: gnocchi met tuinbonenpuree en prei en chorizo
https://deliciousmagazine(...)-hazelnoten-2/81411/quote:Op zondag 14 juli 2019 17:28 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Doe eens receptje van de stoofvlees met koffie, pleazzzz
Tnx Gaat komend weekend op het menu. Meeste heb ik wel in huis, zelfs hazelnotenquote:Op zondag 14 juli 2019 18:34 schreef Tuindier het volgende:
[..]
https://deliciousmagazine(...)-hazelnoten-2/81411/
Heb de hazelnoten vergeten, maar ook zonder was het erg lekker!
Ik denk dat dat wel kan hoor. Dat recept zal wel zijn gesponsord door de koffiemachinefabrikant.quote:Op zondag 14 juli 2019 18:40 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Tnx Gaat komend weekend op het menu. Meeste heb ik wel in huis, zelfs hazelnoten
Kan ik gewoon de espresso gebruiken van de Dolce Gusto? Of ga ik beter voor het eerst mijn filter-apparaat gebruiken?
quote:Op zondag 14 juli 2019 20:06 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel kan hoor. Dat recept zal wel zijn gesponsord door de koffiemachinefabrikant.
Ja dat dacht ik alquote:Op zondag 14 juli 2019 20:06 schreef Tuindier het volgende:
[..]
Ik denk dat dat wel kan hoor. Dat recept zal wel zijn gesponsord door de koffiemachinefabrikant.
Ik eet deze week bij jouquote:Op vrijdag 25 oktober 2019 17:42 schreef realAIVD het volgende:
Ook weer eens een poging!
Vrijdag: AH verspakket Kip Curry Madras, met basmatirijst, naanbrood en brinjal pickle.
Zaterdag: "hapjesmaaltijd", waarbij we in ieder geval zelf gyoza (gaan bakken) en Singapore rettich cake gaan maken, de rest van de hapjes worden nog ingevuld (maar ws kaasjes, crudité met dips, olijven)
Zondag: Perlines met groene asperges
Maandag: gochujang-gehakt met zilvervliesrijst en gestoofde chinese kool
Dinsdag: Bahn xeon maken
Woensdag: uit eten (sushi, soepjes, gestoomde dimsums, salades, etcetera)
Donderdag: Gestoofde spitskool met rundergehakt en puree van aardappel en knolselderij
Gebruik jij het recept van Robin voor het vietnamese stoofvlees? Zo nee, welk recept dan?quote:Op vrijdag 24 januari 2020 15:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij moest uit mijn tenen komen vandaag maar hier is dan toch een plan:
Za: Frituur
Zo: Lamsribben, varkensribben, bacon-aardappels, ceasar salade
Ma: Orzo met champignons en kippendij, met tomatensalade
Di: Tomatenrisotto met garnalen
Wo: Vietnamees stoofvlees, paksoi, rijst
Do: Schupfnudeln, spinazie, omelet
Vr: Bestellen
Van Robin inderdaadquote:Op vrijdag 24 januari 2020 16:30 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Gebruik jij het recept van Robin voor het vietnamese stoofvlees? Zo nee, welk recept dan?
Komen beide uit het magazine van Ekoplaza! Zal eens neuzen op hun site.quote:Op vrijdag 24 januari 2020 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Van Robin inderdaad
@:Nectarientje Heb je een recept van de knolselderijraart en de risotto?
Die klinken allebei geweldigquote:Op vrijdag 24 januari 2020 16:44 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Komen beide uit het magazine van Ekoplaza! Zal eens neuzen op hun site.
https://www.ekoplaza.nl/r(...)aart-met-komijnekaas
Ik kan de ander niet vinden..
Risotto maken met 300g parelgort met bouillon. Als dit bijna gaar is, struik bleekselderij in kleine stukjes toevoegen en op smaak maken met vadouvan (ca 1 eetlepel), kleine crème fraiche en zout & peper. Eventueel gewelfde rozijnen toevoegen en na serveren blauwe kaas erover brokkelen en wat rucola.
Ik ga ze voor het eerst maken en ik ben heel benieuwd! Er stonden ook polentabitterballen in het magazine en ondanks mijn haatliefdeverhouding met polenta wil ik het proberenquote:
Dat klinkt ook lekker. Laat je weten hoe het allemaal was?quote:Op vrijdag 24 januari 2020 20:28 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Ik ga ze voor het eerst maken en ik ben heel benieuwd! Er stonden ook polentabitterballen in het magazine en ondanks mijn haatliefdeverhouding met polenta wil ik het proberen
Ja tof hè? Ik vond zelf de knolselderijtaart geen succes, daar was manlief erg gelukkig mee want hij vond m fantastischquote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Za: Uit eten
Zo: Gevulde pasta met courgette, champignon, rucola en blauwe kaas
Ma: Okonomyaki met champignons en lente-ui
Di: Chili a la @:Kaneelstokje
Wo: Erwtensoep en brood
Do: Knolselderijtaart met maisburger
Vr: Vega shepherd's pie a la @:tele6
De tomatenrisotto van @:nectarientje wordt vandaag vervangen door de risotto (geen gort) met vadouvan, bleekselderij, blauwe kaas en creme fraiche. Ik moet nog wel even uitzoeken hoe ik vadouvan maak.
Edit: mijn tomatenrisotto wordt dus vervangen door die van Nectarientje We hebben hem net op en hij mag blijven. Echt een fijne smaakcombinatie. We hadden er ook champignons door gedaan. De rozijnen pasten ook echt.
Ik ga denk ik om en om knolselderij en aardappel doen. Ben benieuwd.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:39 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Ja tof hè? Ik vond zelf de knolselderijtaart geen succes, daar was manlief erg gelukkig mee want hij vond m fantastisch
Dat zou nog kunnen werken ja. Ik was de komijnenkaas kwijt in het knollengeweld en ik blijk ook geen fan van de structuur van artisjokharten.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga denk ik om en om knolselderij en aardappel doen. Ben benieuwd.
Ik ben geboeid. Heb je dat vaker gemaakt?quote:Op zondag 9 februari 2020 02:11 schreef Farenji het volgende:
Zondag rodelinzencurry met rijst
Maandag savooiekoolcurry met kokos, gegrilde haloumi en zoete aardappel
Dinsdag shiitake, tofu, paprika, spinazie met oester-/sesam-/sojasaus met rijst
Woensdag patat, broccoli, gegrilde haloumi, pindasaus
Donderdag getoast zuurdesembrood met kruidenboter, rauwe zuurkool en gebakken eieren
Vrijdag wraps met bonen/vegagehakt/salsa, guacemole, creme fraiche, kaas
Zaterdag uit eten
Ja, ik maak zelf vaak zuurkool. Kost wel veel tijd (moet minstens een maand fermenteren) maar is eigenlijk heel makkelijk en erg lekker. Zeker in deze combi, met veel kruidenboter op vers getoast brood en dan dat eigeel dat eroverheen druipt.quote:Op dinsdag 11 februari 2020 18:03 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ben geboeid. Heb je dat vaker gemaakt?
Ik was inderdaad vooral geboeid door de combi. Brood met kuidenboter (jum), zuurkool (jum) en ei (jum), maar samen gaf dat toch een kleine error ofzoquote:Op dinsdag 11 februari 2020 18:40 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, ik maak zelf vaak zuurkool. Kost wel veel tijd (moet minstens een maand fermenteren) maar is eigenlijk heel makkelijk en erg lekker. Zeker in deze combi, met veel kruidenboter op vers getoast brood en dan dat eigeel dat eroverheen druipt.
Zo plannen is niet voor iedereen weggelegd. De één vindt het handig, de ander een verschrikking. Maar het is vast aan te leren.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 18:14 schreef soapie het volgende:
Ik lees hier al een tijd mee, en respect hiervoor, ik weet 's ochtends nog niet eens wat ik 's avonds eet....
Zo gaat dat als er goede ideeën zijn in CULquote:
Woensdag is traybake.quote:Op vrijdag 24 april 2020 12:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
Za: Pulled pork enchiladas
Zo: Kroketten met friet en koolsla
Ma: Grillen: asperges, romaine, bbq worst, ganzenvetaardappels
Di: Gevulde pompoen met groenterestjes en gierst
Wo: Hot dogs met koolsla
Do: Okonomyaki met champignons, lente-ui en wortel
Vr: Asperges, ham, ei, rosti
Mooi om zo te eten, dat is ons doel ook. Er is nog niets te oogsten uit de tuin helaas maar dat kan nooit lang meer duren. Ik heb vorige week wel weer een voorraadje vlees gehaald bij de vleesboerderij.quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:08 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga hier ook eens meedoen. Ik maak altijd lijstjes. In de zomer wordt het wel steeds vager zoals de maandag en de dinsdag. Vlees kopen wij bij de boer en dat ligt in de vriezer. Groenten komen uit de tuin. Kortom wij kijken waar het overschot van is en passen daarop het menu aan.
Dit klinkt interessant Wat doe je met die makreel?quote:
Spaans weekje!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 09:50 schreef Oceanonix het volgende:
een heel weekmenu is mij deze keer niet gelukt
donderdag:
Spaanse BBQ met Pinchitos, Gamba, Bruchetta, Kipkluifjes, Pipirrana en Aioli
vrijdag:
Paella
zaterdag:
Spaanse kip
zondag:
tapas
maandag tot en met woensdag moet ik nog verzinnen met ingredienten uit de voorraad en tuin.
idd we hangen er ieder weekend een ander thema aan het eten van dat weekend. Hierdoor moeten wij weer wat creatiever worden.quote:
Succes met het maken van de injera! Hoeveel dagen laat je het beslag staan?quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:44 schreef Myraela het volgende:
Donderdag: Vega Turkse pizza met ijsbergsla, tomaat, komkommer, ui, en cottage cheese met knoflook, munt en koriander
Vrijdag: Bloemkoolpizza met pastasaus en ananas
Zaterdag: Zelfgemaakte volkoren stoombroodjes met gemarineerde champignons, hoisinsaus, zoetzure komkommer, lente-ui en koriander
Zondag: Asperges, aspergesaus en ei
Maandag: Zilvervliesrijst met auberginecurry en tomatencurry
Dinsdag: Volkorenpasta met linzenbolognese
Woensdag: Poging twee om zelf injera te maken, anders eet ik het met naan. Heb drie Ethiopische stoofschotels al in de vriezer, eentje met kikkererwten, eentje met linzen en eentje met kool, wortel en aardappel
Thanks, de vorige keer was mislukt, nu maar een ander recept proberen. Ik laat het 5 dagen staan. Ik vind met m'n handen eten juist heerlijk. Daar heb ik wel wat stinkende vingers voor over.quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:55 schreef Yinny het volgende:
Succes met het maken van de injera! Hoeveel dagen laat je het beslag staan?
Ik heb een keer Ethiopisch gegeten, handen gebruikt, de geur bleef dagen aan mijn vingers hangen. Toen niet meer geprobeerd
Het eten met mijn handen vind ik niet erg, maar die geur...nee, dat was nietsquote:Op donderdag 4 juni 2020 11:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
Thanks, de vorige keer was mislukt, nu maar een ander recept proberen. Ik laat het 5 dagen staan. Ik vind met m'n handen eten juist heerlijk. Daar heb ik wel wat stinkende vingers voor over.
Mag ik maandag bij je komen eten? Of, heb je een recept van die gehaktballetjes? Klinkt als iets dat mijn dreumes onwijs lekker zou vinden.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 21:34 schreef Hupje het volgende:
Alvast een nieuw lijstje, morgen doe ik de boodschappen.
Do: mie met kip, peultjes en woksaus
Vr: aspergesoep en pitabroodje met shoarma en andijvie
Za: pasta met zalm, snijbonen en sojaroomsaus
Zo: vegan ovenschotel
Ma: spinazie-gehaktballetjes, tomatensaus, Italiaanse roerbakmix en pasta
Di: de rest van de ovenschotel
Wo: gele curry met linzen, paprika en kip
Ongeveer dit: https://www.ah.nl/allerha(...)azie-gehaktballetjes Ik doe er wat minder spinazie in, dan vind ik het fijnere balletjes. En daarom doe ik dus ook nog losse groente ernaast. Ik vind het ideaal om een kind zonder veel knoeien spinazie te laten eten.quote:Op woensdag 17 juni 2020 09:15 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Of, heb je een recept van die gehaktballetjes?
Allemaal lekker, ik heb geen zin om te koken dus eet deze week wel meequote:Op zondag 6 september 2020 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb overal trek in deze week
Ma: Ovenschotel met rijst, poblano, ricotta en gebarbecuede mais. Met avocadosalade.
Di: Venkelrisotto met citroen, dille, mascarpone en parm
Wo: Noedels met gehakt en paksoi, met radijs-komkommersalade
Do: Surinaamse nasi met wortel, sperziebonen, gebakken ei, zuurgoed en petjelsaus
Vr: Met tonijn en mozzarella gevulde courgette, met parelcouscous, gedroogde tomaat en boontjes
Za: Tapas
Zo: Broodje hamburger
Tot morgenquote:Op zondag 6 september 2020 14:39 schreef anndb het volgende:
[..]
Allemaal lekker, ik heb geen zin om te koken dus eet deze week wel mee
Eten we hamburger zondag?quote:Op zondag 6 september 2020 11:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb overal trek in deze week
Ma: Ovenschotel met rijst, poblano, ricotta en gebarbecuede mais. Met avocadosalade.
Di: Venkelrisotto met citroen, dille, mascarpone en parm
Wo: Noedels met gehakt en paksoi, met radijs-komkommersalade
Do: Surinaamse nasi met wortel, sperziebonen, gebakken ei, zuurgoed en petjelsaus
Vr: Met tonijn en mozzarella gevulde courgette, met parelcouscous, gedroogde tomaat en boontjes
Za: Tapas
Zo: Broodje hamburger
Niet zo doen he?!quote:
Ik ben in het topicquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |