Mooi om zo te eten, dat is ons doel ook. Er is nog niets te oogsten uit de tuin helaas maar dat kan nooit lang meer duren. Ik heb vorige week wel weer een voorraadje vlees gehaald bij de vleesboerderij.quote:Op donderdag 7 mei 2020 21:08 schreef Oceanonix het volgende:
Ik ga hier ook eens meedoen. Ik maak altijd lijstjes. In de zomer wordt het wel steeds vager zoals de maandag en de dinsdag. Vlees kopen wij bij de boer en dat ligt in de vriezer. Groenten komen uit de tuin. Kortom wij kijken waar het overschot van is en passen daarop het menu aan.
Dit klinkt interessant Wat doe je met die makreel?quote:
Spaans weekje!quote:Op zaterdag 23 mei 2020 09:50 schreef Oceanonix het volgende:
een heel weekmenu is mij deze keer niet gelukt
donderdag:
Spaanse BBQ met Pinchitos, Gamba, Bruchetta, Kipkluifjes, Pipirrana en Aioli
vrijdag:
Paella
zaterdag:
Spaanse kip
zondag:
tapas
maandag tot en met woensdag moet ik nog verzinnen met ingredienten uit de voorraad en tuin.
idd we hangen er ieder weekend een ander thema aan het eten van dat weekend. Hierdoor moeten wij weer wat creatiever worden.quote:
Succes met het maken van de injera! Hoeveel dagen laat je het beslag staan?quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:44 schreef Myraela het volgende:
Donderdag: Vega Turkse pizza met ijsbergsla, tomaat, komkommer, ui, en cottage cheese met knoflook, munt en koriander
Vrijdag: Bloemkoolpizza met pastasaus en ananas
Zaterdag: Zelfgemaakte volkoren stoombroodjes met gemarineerde champignons, hoisinsaus, zoetzure komkommer, lente-ui en koriander
Zondag: Asperges, aspergesaus en ei
Maandag: Zilvervliesrijst met auberginecurry en tomatencurry
Dinsdag: Volkorenpasta met linzenbolognese
Woensdag: Poging twee om zelf injera te maken, anders eet ik het met naan. Heb drie Ethiopische stoofschotels al in de vriezer, eentje met kikkererwten, eentje met linzen en eentje met kool, wortel en aardappel
Thanks, de vorige keer was mislukt, nu maar een ander recept proberen. Ik laat het 5 dagen staan. Ik vind met m'n handen eten juist heerlijk. Daar heb ik wel wat stinkende vingers voor over.quote:Op donderdag 4 juni 2020 10:55 schreef Yinny het volgende:
Succes met het maken van de injera! Hoeveel dagen laat je het beslag staan?
Ik heb een keer Ethiopisch gegeten, handen gebruikt, de geur bleef dagen aan mijn vingers hangen. Toen niet meer geprobeerd
Het eten met mijn handen vind ik niet erg, maar die geur...nee, dat was nietsquote:Op donderdag 4 juni 2020 11:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
Thanks, de vorige keer was mislukt, nu maar een ander recept proberen. Ik laat het 5 dagen staan. Ik vind met m'n handen eten juist heerlijk. Daar heb ik wel wat stinkende vingers voor over.
Mag ik maandag bij je komen eten? Of, heb je een recept van die gehaktballetjes? Klinkt als iets dat mijn dreumes onwijs lekker zou vinden.quote:Op dinsdag 16 juni 2020 21:34 schreef Hupje het volgende:
Alvast een nieuw lijstje, morgen doe ik de boodschappen.
Do: mie met kip, peultjes en woksaus
Vr: aspergesoep en pitabroodje met shoarma en andijvie
Za: pasta met zalm, snijbonen en sojaroomsaus
Zo: vegan ovenschotel
Ma: spinazie-gehaktballetjes, tomatensaus, Italiaanse roerbakmix en pasta
Di: de rest van de ovenschotel
Wo: gele curry met linzen, paprika en kip
Ongeveer dit: https://www.ah.nl/allerha(...)azie-gehaktballetjes Ik doe er wat minder spinazie in, dan vind ik het fijnere balletjes. En daarom doe ik dus ook nog losse groente ernaast. Ik vind het ideaal om een kind zonder veel knoeien spinazie te laten eten.quote:Op woensdag 17 juni 2020 09:15 schreef 1inamelon het volgende:
[..]
Of, heb je een recept van die gehaktballetjes?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |