Gebruik jij het recept van Robin voor het vietnamese stoofvlees? Zo nee, welk recept dan?quote:Op vrijdag 24 januari 2020 15:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hij moest uit mijn tenen komen vandaag maar hier is dan toch een plan:
Za: Frituur
Zo: Lamsribben, varkensribben, bacon-aardappels, ceasar salade
Ma: Orzo met champignons en kippendij, met tomatensalade
Di: Tomatenrisotto met garnalen
Wo: Vietnamees stoofvlees, paksoi, rijst
Do: Schupfnudeln, spinazie, omelet
Vr: Bestellen
Van Robin inderdaadquote:Op vrijdag 24 januari 2020 16:30 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Gebruik jij het recept van Robin voor het vietnamese stoofvlees? Zo nee, welk recept dan?
Komen beide uit het magazine van Ekoplaza! Zal eens neuzen op hun site.quote:Op vrijdag 24 januari 2020 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Van Robin inderdaad
@:Nectarientje Heb je een recept van de knolselderijraart en de risotto?
Die klinken allebei geweldigquote:Op vrijdag 24 januari 2020 16:44 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Komen beide uit het magazine van Ekoplaza! Zal eens neuzen op hun site.
https://www.ekoplaza.nl/r(...)aart-met-komijnekaas
Ik kan de ander niet vinden..
Risotto maken met 300g parelgort met bouillon. Als dit bijna gaar is, struik bleekselderij in kleine stukjes toevoegen en op smaak maken met vadouvan (ca 1 eetlepel), kleine crème fraiche en zout & peper. Eventueel gewelfde rozijnen toevoegen en na serveren blauwe kaas erover brokkelen en wat rucola.
Ik ga ze voor het eerst maken en ik ben heel benieuwd! Er stonden ook polentabitterballen in het magazine en ondanks mijn haatliefdeverhouding met polenta wil ik het proberenquote:
Dat klinkt ook lekker. Laat je weten hoe het allemaal was?quote:Op vrijdag 24 januari 2020 20:28 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Ik ga ze voor het eerst maken en ik ben heel benieuwd! Er stonden ook polentabitterballen in het magazine en ondanks mijn haatliefdeverhouding met polenta wil ik het proberen
Ja tof hè? Ik vond zelf de knolselderijtaart geen succes, daar was manlief erg gelukkig mee want hij vond m fantastischquote:Op vrijdag 31 januari 2020 12:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Za: Uit eten
Zo: Gevulde pasta met courgette, champignon, rucola en blauwe kaas
Ma: Okonomyaki met champignons en lente-ui
Di: Chili a la @:Kaneelstokje
Wo: Erwtensoep en brood
Do: Knolselderijtaart met maisburger
Vr: Vega shepherd's pie a la @:tele6
De tomatenrisotto van @:nectarientje wordt vandaag vervangen door de risotto (geen gort) met vadouvan, bleekselderij, blauwe kaas en creme fraiche. Ik moet nog wel even uitzoeken hoe ik vadouvan maak.
Edit: mijn tomatenrisotto wordt dus vervangen door die van Nectarientje We hebben hem net op en hij mag blijven. Echt een fijne smaakcombinatie. We hadden er ook champignons door gedaan. De rozijnen pasten ook echt.
Ik ga denk ik om en om knolselderij en aardappel doen. Ben benieuwd.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:39 schreef nectarientje het volgende:
[..]
Ja tof hè? Ik vond zelf de knolselderijtaart geen succes, daar was manlief erg gelukkig mee want hij vond m fantastisch
Dat zou nog kunnen werken ja. Ik was de komijnenkaas kwijt in het knollengeweld en ik blijk ook geen fan van de structuur van artisjokharten.quote:Op vrijdag 31 januari 2020 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga denk ik om en om knolselderij en aardappel doen. Ben benieuwd.
Ik ben geboeid. Heb je dat vaker gemaakt?quote:Op zondag 9 februari 2020 02:11 schreef Farenji het volgende:
Zondag rodelinzencurry met rijst
Maandag savooiekoolcurry met kokos, gegrilde haloumi en zoete aardappel
Dinsdag shiitake, tofu, paprika, spinazie met oester-/sesam-/sojasaus met rijst
Woensdag patat, broccoli, gegrilde haloumi, pindasaus
Donderdag getoast zuurdesembrood met kruidenboter, rauwe zuurkool en gebakken eieren
Vrijdag wraps met bonen/vegagehakt/salsa, guacemole, creme fraiche, kaas
Zaterdag uit eten
Ja, ik maak zelf vaak zuurkool. Kost wel veel tijd (moet minstens een maand fermenteren) maar is eigenlijk heel makkelijk en erg lekker. Zeker in deze combi, met veel kruidenboter op vers getoast brood en dan dat eigeel dat eroverheen druipt.quote:Op dinsdag 11 februari 2020 18:03 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ben geboeid. Heb je dat vaker gemaakt?
Ik was inderdaad vooral geboeid door de combi. Brood met kuidenboter (jum), zuurkool (jum) en ei (jum), maar samen gaf dat toch een kleine error ofzoquote:Op dinsdag 11 februari 2020 18:40 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ja, ik maak zelf vaak zuurkool. Kost wel veel tijd (moet minstens een maand fermenteren) maar is eigenlijk heel makkelijk en erg lekker. Zeker in deze combi, met veel kruidenboter op vers getoast brood en dan dat eigeel dat eroverheen druipt.
Zo plannen is niet voor iedereen weggelegd. De één vindt het handig, de ander een verschrikking. Maar het is vast aan te leren.quote:Op zaterdag 28 maart 2020 18:14 schreef soapie het volgende:
Ik lees hier al een tijd mee, en respect hiervoor, ik weet 's ochtends nog niet eens wat ik 's avonds eet....
Zo gaat dat als er goede ideeën zijn in CULquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |