abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179181784
registreer om deze reclame te verbergen
Hier weer brainstormen over wie in 2019 Nederland op het Eurovisie zou kunnen/moeten vertegenwoordigen. ROEPTUMAARRRRRRRRRRR.
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:07:14 #2
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179181847
Nog even na vorige topic:

Ik snap het 'moeten we dan niet willen streven naar winst' van je ook echt niet, Elfletterig. Dat doen ze toch vaak juist wťl? :) Dat het niet lukt omdat anderen meer gewaardeerd worden wil toch niet zeggen dat er niet naar gestreefd is? Behalve Trijntje dan de laatste jaren, die ging voor de leuk. Als er iemand bv overduidelijk voor de winst ging is het Waylon. Dat het totaal anders uitpakte is een tweede, maar hij GING er vol voor. En Og3ne ook op hun manier. En Douwe. Als je zijn teleurstelling zag na plek 11, hij ging voor veel meer. Etc.
Koutist in opleiding.
pi_179181858
Geen idee hoe goed Ayden live is ... maar wel een mooie meid om te zien! :)

pi_179181983
registreer om deze reclame te verbergen
Nog even een feitje na snelle berekening tussendoor: we zijn BelgiŽ en ArmeniŽ voorbij als het gaat om eindgemiddelden tussen 2013-2018 (dus ook periode van de huidige manier van selecteren), wat betekent dat we nu plek 9 staan van beste landen, en dat met inclusief 1 flop! We staan nog vlak achter landen als Hongarije en Noorwegen.
Geen reden om de selectieprocedure aan te passen dus.
pi_179181992
Ik roep het eigenlijk ieder jaar
ik vond zijn album uit 2014 een stuk beter maar ach.
hij noemt zich inmiddels weer Boris

studio versie
pi_179182042
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:43 schreef Greys het volgende:
Jammer dat iemand die slechts een andere mening heeft dan de jouwe direct kortzichtig is. Beetje een zwaktebod.
Ik noem jou niet kortzichtig, ik noem de opmerking/mening kortzichtig.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:43 schreef Greys het volgende:
Zie je me ook maar ťrgens zeggen dat het alleen maar glorie hallelujah was dan? Dat maak je er toch echt weer eens helemaal zelf van :) Het is wel zo dat sinds men de artiest selecteert en die een nummer laat kiezen 'we' het weer stukken beter doen dan daarvoor. Is het al goed genoeg, nee dat niet. Maar het is sowieso een grote stap naar meer succes en meer finales geweest.
Je gaat eraan voorbij - nog steeds - dat we het verschillende keren helemaal niet goed hebben gedaan met nummers waarop het publiek nul invloed of slechts een schijn-invloed had. Want naast 2008, 2010 en 2015 geldt dat eigenlijk ook voor 2007 (zo klaar als een klontje welk nummer het moest worden), 2009 (idem) en 2011 (idem). Ik vind dus dat je een zwaar vertekend beeld schetst; volgens mij weet je als trouw ESF-volger zelf ook wel beter.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:43 schreef Greys het volgende:
Mjah dit zijn slechts vermoedens van je natuurlijk. Ik was erbij toen bij de 3Js en volgens mij (dus ook een vermoeden..) was het gewoon iemand van het publiek die vlakbij waar de camera stond zijn/haar vermoeden uitsprak tijdens de fragmenten welke het zou gaan worden.. De 3Js hebben later ook gezegd dat het gekozen nummer niet hun voorkeur had, dus het is in elk geval niet richting HUN voorkeur geduwd.
Geen vermoeden, het is gewoon een feit dat het in de uitzending te horen was: dit wordt 'm.
Wie het zei, weet ik niet. Maar dat het werd gezegd, ligt gewoon vast:

Op 0:02 - 0:03 seconden in het filmpje, wanneer Yolanthe "alleen" zegt.

Dat de 3JS een andere voorkeur hadden, zal best. Feit is dat Je Vecht Nooit Alleen bewust als laatste werd opgevoerd, zoals dat in 2009 ook gebeurde met Shine. Deze nummers moesten winnen, met de rest van de liedjes voor de vorm eromheen als opvulling. Stem van het publiek, uhuh...

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:43 schreef Greys het volgende:
Waarom wat? Waarom hij die andere nummers Łberhaupt liet horen bedoel je? Omdat ie die kans kreeg van DWDD, om z'n album te promoten waar al die nummers op staan en misschien ook wel omdat vele ESF fans het vaak jammer vinden dat ze eventuele andere keuze-opties nooit hebben mogen horen. Bij Og3ne had ik bv ook graag de andere nummers gehoord die NIET door paps waren geschreven. Niet dat je er echt iets aan hebt maar het is toch leuk om te weten zodat je lekker kunt miepen of iemand de juiste keuze heeft gemaakt. Zoals je zelf hierboven terecht zegt, bij CATS wisten we ook niet welke andere liedjes in de race waren. Jammer. Nu wel. Ik vind dat leuk. Anderen niet maar die hebben niet echt last van lijkt me. :D Als iemand het hier wilde horen hoefde diegene de tv maar op een ander net te zetten.
Ik zie niet in waarom een artiest 5 dagen op rij zijn aanstaande album mag promoten, want een ander doel het had laten horen van die vier andere liedjes niet. Er viel immers toch niks te kiezen. Je kunt het hooguit nog een positieve draai geven door te zeggen dat Waylon open kaart speelde, maar het was verder nergens goed voor.

quote:
12s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:45 schreef Greys het volgende:

[..]

Dit zinnetje zit al een tijdje onder je knip en plak, of niet? :P
Ja, het verschijnt de laatste jaren automatisch in beeld zo gauw ik Nederland en Songfestival in ťťn regel typ.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179182157
registreer om deze reclame te verbergen
Grappig dat Elfletterig bijzonder selectief en repetitief op mensen reageert.
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_179182217
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:48 schreef Cee het volgende:

[..]

Ik zal je enlighten want ik merk dat je moeite hebt met andere meningen.
- Lees allereest gewoon wat ik bedoel. Ik zeg dat iedereen z'n eigen lied zou moeten schrijven en uitvoeren, nergens zeg ik dat dit het zelfde moet zijn als wat jij conservatieve meuk noemt.

Eigenlijk was dit alles wat ik qua enlightment aan je wil geven. Nee wacht. Nog even iets.
- Houd eens op met telkens weer dat ambetante KUTtoontje van je. Ik kan het niet anders omschrijven. Serieus, als ik met jou in een restaurant zou zitten en ik bestel een pizza (en jij ongetwijfeld een gefrementeerd haute cuisine oester op een bedje van sla-foam) en ik zeg dat de pizza lekker is, dan zit je me de rest van de avond op de meest onsympathieke wijze te overtuigen dat die pizza ranzig is, ik geen smaak heb en me toch echt eens moet wagen aan wat voor driesterrenkwakje op jouw bord ligt.

Het zal me jeuken wat je vindt maar zie dit als een tip. Ik scroll voortaan lekker door bij je posts.
Volgens mij is het precies andersom en ben jij degene die moeite heeft met andere meningen. Je slotzin bevestigt dat beeld nog eens.

Even terug. Wuwwa schrijft:
We staan voor eigenzinnigheid, een persoonlijk verhaal, 'echte' muziek.
Dat betekent dus dat je artiesten ZELF een nummer moet laten schrijven/brengen.


Jij reageert daar instemmend op:
Ik vind het echt goed dat we daarvoor staan, en eigenlijk zou ieder land dit verplicht moeten doen, maar dat gaat niet gebeuren. En het brengt zoals ik eerder zei wel een risico met zich mee.

Sorry, maar als jij "daarvoor staan" schrijft, kan ik niet anders dan concluderen dat je doelt op "staan voor eigenzinnigheid, een persoonlijk verhaal, 'echte' muziek". Want dat schrijft Wuwwa immers.

Ik stel verder vast dat je geen antwoord geeft op de vragen die ik stelde. En ik zou je tot slot nog willen meegeven dat je beeldspraak net andersom een stuk zinniger was: jij doet elitair met je pleidooi voor "echte muziek", kortom het driesterrenkwakje. Ik ben wel klaar met die kwakjes en heb zo onderhand zin in een pizza.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179182234
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:21 schreef Cyan9 het volgende:
Grappig dat Elfletterig bijzonder selectief en repetitief op mensen reageert.
Ik sta erom bekend. Reageren kost tijd, sorry.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:25:12 #10
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182254
Ik ga er maar geen tijd en moeite meer in steken om weer mobiel een enorme lap tekst aan je te typen want je probeert niet eens een beetje andermans goedbedoelde schrijfsels op de juiste manier te interpreteren. Als ik nu namelijk weer ga reageren moet ik ongeveer 95 procent van m'n vorige post herhalen en tsja..

We worden het niet eens.
Hoeft ook niet, maar jammer dat je nooit ook maar een beetje open lijkt te kunnen staan voor andere inzichten of opties dan zoals ze in jouw hoofd zitten als De Waarheid. Zoals dit bv:

quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:13 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het nummer was helemaal niet prima. Echt niet. Je kunt dit amper nog smaak noemen, want zowel het publieksoordeel als de positie van Waylon in de Nederlandse hitlijsten spreekt boekdelen. Vrijwel niemand zit op zijn nummer te wachten; het is niet geliefd. En dat komt niet omdat hij het slecht zong - integendeel - of door gebrek aan passie/inzet. Het nummer zelf was gewoon te zwak.
De optie 'het was een prima nummer maar men had gewoon een andere smaak omdat nou eenmaal lŠng niet iedereen van countryrock houdt en omdat de act teveel afleidde' is gewoon geen optie in jouw boekje. Het nummer is gewoon te zwak. Punt.

Dan valt er ook weinig meer te discussiŽren met je voor anderen. En dat is best jammer op een forum. Maar je mening is genoteerd, als dat de bedoeling is. Al een keer of twintig. Dezelfde. :+
Koutist in opleiding.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:25:18 #11
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179182257
Maar het valt me op Elfletterig, dat je nog steeds zo enorm focust op de jaren vůůr 2013. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat het toen een zooitje was, maar persoonlijk zie ik 2013 met Anouk als een schone lei en een nieuw begin waarna dingen een heel stuk beter gingen.

Waarom heb jij het nog steeds over die mislukte jaren dan? Dat ligt toch achter ons nu?
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179182270
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:16 schreef Elfletterig het volgende:.

[..]

Je gaat eraan voorbij - nog steeds - dat we het verschillende keren helemaal niet goed hebben gedaan met nummers waarop het publiek nul invloed of slechts een schijn-invloed had. Want naast 2008, 2010 en 2015 geldt dat eigenlijk ook voor 2007 (zo klaar als een klontje welk nummer het moest worden), 2009 (idem) en 2011 (idem). Ik vind dus dat je een zwaar vertekend beeld schetst; volgens mij weet je als trouw ESF-volger zelf ook wel beter.

De jaren die je noemt behoren inmiddels alweer tot een heel ander Eurovisie-tijdperk. Het ESF was een ander festival dan recente jaren, en dat maakt dit argument erg kortzichtig.
Er is sinds Anouk een selectieprocedure ontstaan die ons bij de beste 10 landen van Europa zet, inclusief losse flodder. Dan kun je uit de vergaarbak van missers uit de periode daarvoor gaan heulen, maar Eurovisie verandert, en bovenal staat het festival nu nationaal hoger in aanzien dan eind 00's.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:27:26 #13
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182309
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:21 schreef Cyan9 het volgende:
Grappig dat Elfletterig bijzonder selectief en repetitief op mensen reageert.
Tsja. Ik noem bv duidelijk wat anderen wťl leuk vonden aan het mogen horen van andere afgevallen keuze opties van de nummers bij DWDD maar hij wil het gewoon niet lezen of weten. Hij heeft er gewoon nul boodschap aan wat anderen vinden of leuk vinden lijkt wel. Geen idee. Ik bespaar me voortaan de moeite maar gewoon. :)
Koutist in opleiding.
pi_179182331
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:48 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Dit zijn nogal wat verschillende vragen en bijbehorende assumpties.
De commissie kiest nu gewoon artiesten met ervaring (of een uniek talent zoals Og3ne), plus een eigen geluid en laten hen zelf een lied maken zodat het in ieder geval geloofwaardig overkomt, ze hun best moeten doen om hun eigen imago/uitgebrachte album te verkopen. Dat daar kennelijk in jouw ogen generieke oude meuk uitkomt, dat is dan jammer. Ik zie vooral goede songs die het in de afgelopen jaren erg goed doen (finale halen is gewoon goed.4/6 linkerrijtje finale is uitstekend in een groot veld).
De juiste formule om een 'winnend liedje/topsong' te maken, daar zoekt elk land naar. Ik vind vooralsnog de huidige manier van het selecteren nog steeds de beste vorm (tenzij je goede unieke ervaren eigenzinnige mensen niet meer kan krijgen, dan moet er iets anders komen).
Ik vroeg niet om een uitleg over hoe het de laatste jaren gaat; dat weet ik zelf ook wel. Ik vraag waarom er in Nederland zo'n breed gedeelde opvatting heerst - ook door Waylon uitgesproken - dat we "echte muziek" moeten sturen.

Kennelijk kan niemand mij vertellen wat "echte muziek" precies inhoudt. Het winnende nummer van IsraŽl viel er in elk geval *niet* onder, want dat was maar een rariteitenkabinet. Dat het gekakel en de gekke bekken functioneel waren voor het nummer ťn het verhaal - volgens sommigen is het verhaal ook heel belangrijk - doet er dan ineens niet meer toe.

Angst voor een moderne sound? Alle muziek waar een computer aan te pas komt is onecht?
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179182345
Yo, eigenlijk wil ik er niet over beginnen omdat het een zwarte bladzijde uit het ESF geschiedenis is, maar een zeker persoon die heel erg Maan fan was is nu opeens helemaal anti Maan en haat haar verschrikkelijke en wil haar absoluut niet op het songfestival zien :+

(PS: als deze reactie te ver gaat verwijder ik 'm wel)
Yeah yeah, fire.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:29:29 #16
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182348
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:24 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik sta erom bekend. Reageren kost tijd, sorry.
Dit geldt dus ook voor de mensen die de moeite nemen uitgebreid op jou te reageren. :)
Koutist in opleiding.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:30:43 #17
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_179182370
Ik ben voor Famke Louise zij ziet er mooi uit en kan ook aardig zingen.
Kan een mooi liedje zingen met een boodschap als kind is zij ook veel gepest.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:30:53 #18
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182373
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:29 schreef Nexum het volgende:
Yo, eigenlijk wil ik er niet over beginnen omdat het een zwarte bladzijde uit het ESF geschiedenis is, maar een zeker persoon die heel erg Maan fan was is nu opeens helemaal anti Maan en haat haar verschrikkelijke en wil haar absoluut niet op het songfestival zien :+

(PS: als deze reactie te ver gaat verwijder ik 'm wel)
Oh dat verbaast niemand denk ik want zelfs in die periode hier is diegene al een keer of zesentwintig van mening veranderd geloof ik daarover ;) Maar laten we het er verder idd niet te veel over hebben want diegene kan geen weerwoord geven hier.
Koutist in opleiding.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:31:19 #19
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182381
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:30 schreef KingRadler het volgende:
Ik ben voor Famke Louise zij ziet er mooi uit en kan ook aardig zingen.
Kan een mooi liedje zingen met een boodschap als kind is zij veel gepest geworden.
Dezelfde boodschap als de winnares van dit jaar? :@
Koutist in opleiding.
pi_179182384
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:29 schreef Nexum het volgende:
Yo, eigenlijk wil ik er niet over beginnen omdat het een zwarte bladzijde uit het ESF geschiedenis is, maar een zeker persoon die heel erg Maan fan was is nu opeens helemaal anti Maan en haat haar verschrikkelijke en wil haar absoluut niet op het songfestival zien :+

(PS: als deze reactie te ver gaat verwijder ik 'm wel)
Ik heb dit zekere persoon ook op een ander forum voorbij zien komen, daar schreef hij eerst: 'Yesss Waylon, Amsterdam 2019!' Een week later was het 'I hate Waylon, I hope we finish last....'
Ook daar zijn ze horendol van die persoon.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:31:50 #21
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_179182393
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:31 schreef Greys het volgende:

[..]

Dezelfde boodschap als de winnares van dit jaar? :@
Ja je kan er mee winnen als je een boodschap hebt.
pi_179182396
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:31 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Ik heb dit zekere persoon ook op een ander forum voorbij zien komen, daar schreef hij eerst: 'Yesss Waylon, Amsterdam 2019!' Een week later was het 'I hate Waylon, I hope we finish last....'
Ook daar zijn ze horendol van die persoon.
Zit je op ESF forum? GEZELLUG! Wat is je username?

EDIT: Oeps, dit gaat een beetje offtopic. Ik zal het wel vervolgen in Slowchat :P
Yeah yeah, fire.
pi_179182401
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:49 schreef Guanabana het volgende:

[..]

Nastreven is iets anders dan het mislukt en problematisch vinden als het niet lukt. Nauurlijk streef je elk jaar een hoge score na, maar dat valt niet af te dwingen.

Jij lijkt het te benaderen als een soort wiskunde. x + y = gegarandeerde top 10 of winst. Zo werkt het toch niet? Hoe je scoort op het ESF is afhankelijk van zoveel variabelen. Het nummer zelf, de artiest, de act, smaak van mensen, is er vooraf een hype, heeft het nummer momentum, hoe staat de pet van Europa, etc.
Ik benader het niet als wiskunde, ik geef gewoon een andere invalshoek. En dat is een andere invalshoek dan het tamelijk zelfgenoegzame toontje van onder meer Cornald Maas: "kijk ons eens goed presteren sinds het publiek geen invloed meer heeft".

Je hebt nooit garanties; dat kun je wel zien aan Zweden dit jaar. Veel moeite gedaan, zoals altijd. Beloning van de jury, maar totaal niet van het publiek. Ik vind gewoon dat er bijzonder bekrompen en kortzichtig gedacht wordt; er zijn de nodige kanttekeningen te plaatsen bij het "succes" van Nederland, de manier waarop we onze inzendingen selecteren en de genres die steeds aan bod komen of juist worden genegeerd.

Iemand moet die kritiek uiten en dat doe ik dus, want ik ben het totaal niet eens met de huidige gang van zaken. Kun je leuk vinden of niet, maar dit is een discussieforum. En dan wil je soms weleens een mening tegenkomen die niet strookt met de jouwe. Sorry.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179182406
Waylon is dit jaar ook behoorlijk veel gepest. Misschien volgend jaar sturen?
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:33:22 #25
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182423
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:28 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik vroeg niet om een uitleg over hoe het de laatste jaren gaat; dat weet ik zelf ook wel. Ik vraag waarom er in Nederland zo'n breed gedeelde opvatting heerst - ook door Waylon uitgesproken - dat we "echte muziek" moeten sturen.

Kennelijk kan niemand mij vertellen wat "echte muziek" precies inhoudt. Het winnende nummer van IsraŽl viel er in elk geval *niet* onder, want dat was maar een rariteitenkabinet. Dat het gekakel en de gekke bekken functioneel waren voor het nummer ťn het verhaal - volgens sommigen is het verhaal ook heel belangrijk - doet er dan ineens niet meer toe.

Angst voor een moderne sound? Alle muziek waar een computer aan te pas komt is onecht?
Wat maakt jou eigenlijk zo zeker dat er voor volgend jaar niet al lang iets heel moderns vastgelegd is? En dat dat volgens ons/hen niet onder echte muziek valt? Misschien wilde de commissie dat al veel eerder maar was diegene niet eerder beschikbaar.
Koutist in opleiding.
pi_179182447
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:33 schreef Greys het volgende:

[..]

Wat maakt jou eigenlijk zo zeker dat er voor volgend jaar niet al lang iets heel moderns vastgelegd is? Maar dat diegene eerder niet kon en dan wel?
Ik weet al wat we gaan sturen:
EEN COMMON FRAMEWORK *O*
Yeah yeah, fire.
pi_179182459
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:32 schreef Nexum het volgende:

[..]

Zit je op ESF forum? GEZELLUG! Wat is je username?

EDIT: Oeps, dit gaat een beetje offtopic. Ik zal het wel vervolgen in Slowchat :P
Oh geen usernaam daar, af en toe kijken naar buitenlandse reacties op artiest/lied in aanloop.
pi_179182487
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 18:53 schreef Guanabana het volgende:
Maar ik snap niet zo goed dat jij dit onderwerp zo enorm problematiseert, Elfletterig. Je doet alsof het allemaal een grote schande is, terwijl we ons afgelopen jaren, met uitzondering van 2015, helemaal nergens voor hebben hoeven schamen.

Maar dit is duidelijk je stokpaardje waar je alleen nog maar in termen van verontwaardigdheid over kan praten ofzo.
De vraag was waarom we moeten evalueren. Sommigen vinden dat totaal niet nodig, gezien de huidige "ongekende succesreeks". Ik plaats kanttekeningen. Ik kijk ook wat langer terug dan de afgelopen paar jaar en vind dat er meer dan genoeg is om ons voor te schamen; eigenlijk al sinds 2006.

En verder wijs ik gewoon op een goed artikel in het AD dat ingaat tegen de teneur van "wie sturen we volgend jaar" en die nadruk legt op het selecteren van een goede song. Het festival in kwestie is namelijk al heel wat jaartjes een Songfestival.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:36:28 #29
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179182494
Ik snap inmiddels niet meer wat het punt nu precies is van Elfletterig. Dat er niks 'moderns' gestuurd wordt en dat het publiek geen invloed heeft?

Dat laatste lijkt me vooralsnog alleen maar goed te hebben uitgepakt. Nederland (en dan vooral de Henk en Ria's die mogen stemmen tijdens een programma!) is maar een smakeloos landje.

Dat eerste, wie zegt inderdaad dat het volgend jaar niet iets moderns wordt?
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179182500
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:28 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik vroeg niet om een uitleg over hoe het de laatste jaren gaat; dat weet ik zelf ook wel. Ik vraag waarom er in Nederland zo'n breed gedeelde opvatting heerst - ook door Waylon uitgesproken - dat we "echte muziek" moeten sturen.

Kennelijk kan niemand mij vertellen wat "echte muziek" precies inhoudt. Het winnende nummer van IsraŽl viel er in elk geval *niet* onder, want dat was maar een rariteitenkabinet. Dat het gekakel en de gekke bekken functioneel waren voor het nummer ťn het verhaal - volgens sommigen is het verhaal ook heel belangrijk - doet er dan ineens niet meer toe.

Angst voor een moderne sound? Alle muziek waar een computer aan te pas komt is onecht?
Grappig (opnieuw) dat je hier iets verklaart als een breed gedragen opinie, terwijl er hier op het forum toch heel wat mensen zijn die dat niet vinden. En zo zijn er ook veel mensen in Nederland die dat niet vinden, want er is veel op gestemd. En de jury vindt dat ook niet, want die hebben er ook punten aan gegeven.

Het lijkt erop dat je dit baseert op een uitspraak van Waylon zelf (die ook recht heeft op zijn eigen mening), en een groot deel van de Nederlandse media die toch al bekend staat om z'n zeer karige en foutieve verslaglegging van het songfestival.

En dan nog een ps-je: het zou misschien helpen als je niet elke user hier tegen de schenen aan schopt, en elke mening die afwijkt van de jouwe afdoen als een ondoordacht en onzinnig gedachtespinsel.
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
pi_179182502
Waarom gaan we volgend jaar niet gewoon voor de gay vote en sturen we mij verkleed als drag queen?

Niet dat ik kan zingen maar dat heeft Zhana ook niet gestopt!!!!
Yeah yeah, fire.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:38:16 #32
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182537
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:36 schreef Nexum het volgende:
Waarom gaan we volgend jaar niet gewoon voor de gay vote en sturen we mij verkleed als drag queen?

Niet dat ik kan zingen maar dat heeft Zhana ook niet gestopt!!!!
Sia pruik op, rode lippenstift en gŠŠn! _O-
Koutist in opleiding.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:38:33 #33
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179182544
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:35 schreef Elfletterig het volgende:

De vraag was waarom we moeten evalueren. Sommigen vinden dat totaal niet nodig, gezien de huidige "ongekende succesreeks". Ik plaats kanttekeningen. Ik kijk ook wat langer terug dan de afgelopen paar jaar en vind dat er meer dan genoeg is om ons voor te schamen; eigenlijk al sinds 2006.

Oh evalueren mag best. Tuurlijk. Maar niet vanuit de gedachte 'het gaat helemaal mis, het is een grote schande, wat moeten we doen, het moet helemaal anders'.

En ik vind eigenlijk niet nodig om verder terug te kijken dan 2013, aangezien we allang van die ellende afgestapt zijn. (Nou ja, alleen om te kijken hoe het ook alweer nŪet moest).
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179182549
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:01 schreef Em31 het volgende:

[..]

Ja en wat ik al eerder zei, het is net alsof het onze schuld is _O-
Ik heb niemand schuld gegeven. Ik ageer gewoon tegen een bepaalde houding die overal in het land, maar ook hier in dit forum volop zichtbaar is.

Schuld ligt bij de NPO, die het Songfestival verwaarloost. Het had nooit bij de NOS vandaan mogen worden gehaald. Er moet ook een ruimer budget voor komen. Dit heb ik gelukkig pas 5.462 keer op dit forum geschreven.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179182567
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Greys het volgende:

[..]

Sia pruik op, rode lippenstift en gŠŠn! _O-
YES GOED IDEE BEN HELEMAAL VOOR! *O*
Yeah yeah, fire.
pi_179182572
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:36 schreef Nexum het volgende:
Waarom gaan we volgend jaar niet gewoon voor de gay vote en sturen we mij verkleed als drag queen?

Niet dat ik kan zingen maar dat heeft Zhana ook niet gestopt!!!!
_O-
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:39:52 #37
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179182579
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Elfletterig het volgende:

Schuld ligt bij de NPO, die het Songfestival verwaarloost
Ik snap dit echt nog steeds niet.

Wanneer ben jij tevreden dan? Als we elk jaar top 5 halen in de finale? Jij weet toch ook dat dat niet haalbaar is en niet af te dwingen valt?
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:40:07 #38
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_179182585
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik heb niemand schuld gegeven. Ik ageer gewoon tegen een bepaalde houding die overal in het land, maar ook hier in dit forum volop zichtbaar is.

Schuld ligt bij de NPO, die het Songfestival verwaarloost. Het had nooit bij de NOS vandaan mogen worden gehaald. Er moet ook een ruimer budget voor komen. Dit heb ik gelukkig pas 5.462 keer op dit forum geschreven.
Nog ruimer? Avrotros is de afgelopen jaren. Al 2 ton meer uit gaan geven...
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_179182604
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:40 schreef ijs_beer het volgende:

[..]

Nog ruimer? Avrotros is de afgelopen jaren. Al 2 ton meer uit gaan geven...
Hoe kan je dat nou zeggen, twee ton is niks joh.. :+
OngeÔnteresseerd maar toch aanwezig.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:44:27 #40
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182715
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik heb niemand schuld gegeven. Ik ageer gewoon tegen een bepaalde houding die overal in het land, maar ook hier in dit forum volop zichtbaar is.

Schuld ligt bij de NPO, die het Songfestival verwaarloost. Het had nooit bij de NOS vandaan mogen worden gehaald. Er moet ook een ruimer budget voor komen. Dit heb ik gelukkig pas 5.462 keer op dit forum geschreven.
Dat toontje weer van die laatste zin :D Ik geloof dat 99 procent van de mensen hier dat van dat budget namelijk gewoon met je eens is hoor. Maar je mag het gerust nog 5.462 keer typen alleen is men dŠt hier gewoon al met je eens.

Maar hoe weet je nou zo zeker dat er niet al lang iets heel anders en moderns is vastgelegd en dat ze dat gewoon al eerder wilden maar diegene(n) toen niet kon(den)? Jij doet steeds maar alsof men daar gewoon heel erg tegen is. Waarom is dat dan? Cornald heeft bv ook al duizend keer gezegd dat oa alle beetje goede en/of bekende DJ's al eens gepolst zijn maar ze steevast nee krijgen. Wat maakt dan toch dat jij steeds maar roept dat 'ze' niks met andere muziek te maken willen hebben of ver willen blijven van alles met computers? :? Want dat is dus niet zo.
Koutist in opleiding.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:44:36 #41
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_179182720
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik heb niemand schuld gegeven. Ik ageer gewoon tegen een bepaalde houding die overal in het land, maar ook hier in dit forum volop zichtbaar is.

Schuld ligt bij de NPO, die het Songfestival verwaarloost. Het had nooit bij de NOS vandaan mogen worden gehaald. Er moet ook een ruimer budget voor komen. Dit heb ik gelukkig pas 5.462 keer op dit forum geschreven.
Verwaarloosd? Really? Het is ook echt zwart wit bij je hŤ? We halen verdorie in de afgelopen 5 jaar 4 keer de finale en daarvan 3 keer het linkerrijtje en daarvan 1 keer 2e. Dat lukt gewoonweg niet al het verwaarloosd wordt.

En die opmerking over Cornald, tja ik ben niet zijn grootste fan, maarreh wie de schoen past trekke 'm aan zou ik tegen je willen zeggen.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_179182730
Zouden wij trouwens wel de juiste middelen hebben voor een goeie staging voor een dancenummer?
Yeah yeah, fire.
pi_179182769
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:13 schreef Wuwwa het volgende:
Nog even een feitje na snelle berekening tussendoor: we zijn BelgiŽ en ArmeniŽ voorbij als het gaat om eindgemiddelden tussen 2013-2018 (dus ook periode van de huidige manier van selecteren), wat betekent dat we nu plek 9 staan van beste landen, en dat met inclusief 1 flop! We staan nog vlak achter landen als Hongarije en Noorwegen.
Geen reden om de selectieprocedure aan te passen dus.
Nee, we moeten immers niet willen dat het Nationaal Songfestival uitgroeit tot een echt muziekfeest of dat "we" een nummer naar het Songfestival sturen dat ťcht de steun van de bevolking heeft. Liever blijft het een onderonsje tussen een handvol mensen en een artiest die een nieuw album wil promoten, of iemand die bij wijze van uitje "best wel" een keer namens Nederland wil meedoen.

Ik vind de hele manier van denken een beetje jammer. Temeer omdat de tegenwoordige "selectieprocedure" muzikaal gezien steevast dezelfde kant op dwarrelt. Met als gemene deler dat modern een vies woord is.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179182771
Budget moet ook bij de muziek/act passen, ik denk dat geen van de songs er flink voordeel van had gehad als er veel meer geld in staging zou zitten. Ja misschien had Douwe Bob in plaats van de goedkoopste gimmick zich in een 65.000 euro kostend pak moeten hijsen. En dan...?
pi_179182804
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik heb niemand schuld gegeven. Ik ageer gewoon tegen een bepaalde houding die overal in het land, maar ook hier in dit forum volop zichtbaar is.

Schuld ligt bij de NPO, die het Songfestival verwaarloost. Het had nooit bij de NOS vandaan mogen worden gehaald. Er moet ook een ruimer budget voor komen. Dit heb ik gelukkig pas 5.462 keer op dit forum geschreven.
Serieuze vraag, waarom mail je de NPO/AVROTROS niet gewoon?

Ik bedoel ik denk dat iedereen hier op het forum wel wil dat er veel meer budget is _O- _O-
pi_179182827
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:47 schreef Em31 het volgende:

[..]

Serieuze vraag, waarom mail je de NPO/AVROTROS niet gewoon?

Ik bedoel ik denk dat iedereen hier op het forum wel wil dat er veel meer budget is _O- _O-
Beter idee: we beginnen een Kickstarter. *O*
Yeah yeah, fire.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 19:48:31 #47
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179182830
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:46 schreef Elfletterig het volgende:
Temeer omdat de tegenwoordige "selectieprocedure" muzikaal gezien steevast dezelfde kant op dwarrelt. Met als gemene deler dat modern een vies woord is.
Ja daarom polsen ze dus al jaren elke beetje goede en/of bekende DJ. Omdat modern en vies woord is.
^O^

Ik ga hiermee inmiddels ook al aardig naar de 5.462 keer. Potver. _O-
Koutist in opleiding.
pi_179182847
Het hoeft echt niet terug naar de NPO hoor. Al het budget is alweer op aan voetbalrechten. Maakt geen donder uit.
pi_179182868
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:46 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Nee, we moeten immers niet willen dat het Nationaal Songfestival uitgroeit tot een echt muziekfeest of dat "we" een nummer naar het Songfestival sturen dat ťcht de steun van de bevolking heeft. Liever blijft het een onderonsje tussen een handvol mensen en een artiest die een nieuw album wil promoten, of iemand die bij wijze van uitje "best wel" een keer namens Nederland wil meedoen.

Ik vind de hele manier van denken een beetje jammer. Temeer omdat de tegenwoordige "selectieprocedure" muzikaal gezien steevast dezelfde kant op dwarrelt. Met als gemene deler dat modern een vies woord is.
Wees blij dat we in een situatie zitten dat gevestigde namen bereid zijn om mee te doen. Dat Eurovisie niet een vies woord is zoals in de UK.
Het enige waar je gelijk in hebt is dat we de laatste jaren vaak richting de country zitten. Maar kennelijk zijn de beste mensen op dance/elektronisch gebied minder bereid om zich in te zetten voor het land. En ik vind dat je het beste moet kiezen in welk genre dat is. En niet moet gaan voor nummer 10 omdat we zo nodig dance willen leveren.
pi_179182880
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:46 schreef Wuwwa het volgende:
Budget moet ook bij de muziek/act passen, ik denk dat geen van de songs er flink voordeel van had gehad als er veel meer geld in staging zou zitten. Ja misschien had Douwe Bob in plaats van de goedkoopste gimmick zich in een 65.000 euro kostend pak moeten hijsen. En dan...?
Volgens mij kunnen ze een beetje vuurwerk al niet betalen. Je ziet ook dat steeds meer landen augmented reality enzo gebruiken. In 2014 moesten Ilse en Waylon zelf bijbetalen geloof ik (Voor wat eigenlijk, sepia filter?). De afgelopen jaren zijn die eerste dingen niet echt nodig geweest bij onze acts, maar wat Nexum zich ook afvraagt, kunnen we wel wat maken van een dance-nummer?
pi_179182882
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:46 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Nee, we moeten immers niet willen dat het Nationaal Songfestival uitgroeit tot een echt muziekfeest of dat "we" een nummer naar het Songfestival sturen dat ťcht de steun van de bevolking heeft. Liever blijft het een onderonsje tussen een handvol mensen en een artiest die een nieuw album wil promoten, of iemand die bij wijze van uitje "best wel" een keer namens Nederland wil meedoen.

Ik vind de hele manier van denken een beetje jammer. Temeer omdat de tegenwoordige "selectieprocedure" muzikaal gezien steevast dezelfde kant op dwarrelt. Met als gemene deler dat modern een vies woord is.
nee juist niet.
het gaat erom dat er iemand een nummer brengt waar hij/zij zelf in gelooft en niet omdat er door ofwel een publiek, ofwel een zogenaamde vakjury voor gekozen is.
Maar het genre kan dus min of meer gestuurd worden door de keuze van de artiest.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 19:51:20 #52
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179182891
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:46 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Nee, we moeten immers niet willen dat het Nationaal Songfestival uitgroeit tot een echt muziekfeest of dat "we" een nummer naar het Songfestival sturen dat ťcht de steun van de bevolking heeft. Liever blijft het een onderonsje tussen een handvol mensen en een artiest die een nieuw album wil promoten, of iemand die bij wijze van uitje "best wel" een keer namens Nederland wil meedoen.

Ik vind de hele manier van denken een beetje jammer. Temeer omdat de tegenwoordige "selectieprocedure" muzikaal gezien steevast dezelfde kant op dwarrelt. Met als gemene deler dat modern een vies woord is.
Maar denk jij serieus dat er iets heel goeds uitrolt als we iets sturen dat de steun van de bevolking heeft? Wat is 'de bevolking' trouwens, want dat is geen homogene groep met dezelfde smaak. Je hebt dan Henk en Ria die gaan voor iets Jan Smit-achtigs, je hebt hippe jongeren (als die uberhaupt al geinteresseerd zijn) die Boef of Ronnie Flex willen, je hebt mensen die nu Ilse de Lange een keer willen zien gaan, en een groep die een dance-act wil met een jonge zangeres.

Stel die mensen gaan allemaal stemmen, wat rolt er dan uit?
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179182937
Je kunt alleen mensen laten stemmen als ze een indicatie hebben hoe de act/staging eruit gaan zien in een grote arena, dan krijg je de beste keus, en niet op basis van een avond in een tvstudio te Hilversum of Aalsmeer.
pi_179183027
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:25 schreef Greys het volgende:
We worden het niet eens.
Hoeft ook niet, maar jammer dat je nooit ook maar een beetje open lijkt te kunnen staan voor andere inzichten of opties dan zoals ze in jouw hoofd zitten als De Waarheid. Zoals dit bv:

[..]

De optie 'het was een prima nummer maar men had gewoon een andere smaak omdat nou eenmaal lŠng niet iedereen van countryrock houdt en omdat de act teveel afleidde' is gewoon geen optie in jouw boekje. Het nummer is gewoon te zwak. Punt.

Dan valt er ook weinig meer te discussiŽren met je voor anderen. En dat is best jammer op een forum. Maar je mening is genoteerd, als dat de bedoeling is. Al een keer of twintig. Dezelfde. :+
Ik kan dit verwijt met het grootste gemak omdraaien, maar dat zal ik niet doen. Of een nummer "zwak" is, is een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Maar dat de sound gedateerd is en dat het muzikaal bijzonder generiek is, zijn toetsbare feiten. Qua akkoorden en dergelijke bewandelt Waylon paden die al vele duizenden keren door anderen zijn bewandeld.

Feit is ook dat het nummer zelfs in eigen land de Top 40 niet eens heeft gehaald - dat kan alsnog, maar voorlopig staat het nummer daar niet in. En dat gebeurt zelden. Het Europese publiek kon duidelijk ook niks met de song van Waylon: op basis van puur televoting zou het de halve finale niet eens hebben overleefd; nota bene de zwakkere van de twee halve finales.

De act is zeker niet bevorderlijk geweest, maar ja... uiteindelijk is dat ook inherent aan het proces dat we in Nederland kiezen. In andere landen ziet het publiek vaak tijdens het Nationaal Songfestival al in hoofdlijnen - of zelfs volledig - hoe het nummer straks op het Songfestival gebracht gaat worden. Ook dat - de visualisatie dus - is iets dat je al in een vroeg stadium van de besluitvorming kunt meepakken.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183171
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:25 schreef Guanabana het volgende:
Maar het valt me op Elfletterig, dat je nog steeds zo enorm focust op de jaren vůůr 2013. Ik denk dat we het er allemaal wel over eens zijn dat het toen een zooitje was, maar persoonlijk zie ik 2013 met Anouk als een schone lei en een nieuw begin waarna dingen een heel stuk beter gingen.

Waarom heb jij het nog steeds over die mislukte jaren dan? Dat ligt toch achter ons nu?
2013 was een keerpunt omdat Anouk met een uitstekend nummer kwam en daarmee Nederland z'n waardigheid op het Songfestival teruggaf. Maar de schaduwzijde is dat Anouk geen enkele vorm van competitie wilde aangaan. En die houding is daarna de nieuwe norm geworden.

Ik heb het al zo vaak geschreven: genoeg artiesten die "best wel" voor Nederland naar het Songfestival willen, zolang ze maar geen selectieprocedure door hoeven. In andere landen voelen artiesten zich daar *niet* te goed voor. Zie Alexander Rybak - nota bene oud-winnaar - in Noorwegen dit jaar.

De gemiddeld betere resultaten zijn niet te ontkennen, uiteraard. Maar de conclusies die daaraan worden verbonden - zie je wel dat het goed is dat het publiek geen invloed heeft - vind ik op z'n minst kort door de bocht. En om dat te onderbouwen, is een vergelijking nodig met de jaren die eraan vooraf gingen. Dus ja, daar zoom ik dan nog eens op in. Want feitelijk was alles in 2007, 2009, 2010 en 2011 net zozeer in kannen en kruiken als in 2008 en sinds 2013.

Het is dus een manier van kijken:
- "Sinds 2013 heeft het publiek niks meer te zeggen en hebben we bijna altijd succes" versus:
- "In 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 en 2015 haalden we de finales *niet* met inzendingen waarover het publiek bar weinig of niks had te zeggen"

Ik leg dus een ander accent. Veel duidelijker kan ik het niet uitleggen.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:05:04 #56
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179183179
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:57 schreef Elfletterig het volgende:
Qua akkoorden en dergelijke bewandelt Waylon paden die al vele duizenden keren door anderen zijn bewandeld.
Maar even heel eerlijk, dat laatste geldt bv toch ook voor oa Zweden, even als een voorbeeld? Dat lied heb ik voor m'n gevoel echt al duizend keer eerder gehoord. En toch halen ze dat uit zo'n grote enorm uitgebreide publieke voorronde. En het kreeg uiteindelijk nog minder televotes dan NL.
Koutist in opleiding.
pi_179183182
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:29 schreef Greys het volgende:

[..]

Dit geldt dus ook voor de mensen die de moeite nemen uitgebreid op jou te reageren. :)
Weet ik, maar ik krijg het verwijt dat ik dingen negeer. Ik kan gewoon niet alles tegelijk.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183245
Ik denk dat ze sowieso altijd voor de subtop zullen gaan. Zullen ze nooit toegeven natuurlijk.
Maar ons omroepbestel en de enorme bezuinigingen erop laten het niet eens toe om een ESF te organiseren.
Als er een Giro 555 show opgezet moet worden, hebben we alle omroepen ťn RTL al nodig om het op poten te zetten. Om zoveel mogelijk kijkers te trekken? Nee, omdat het anders niet te doen is.
Ze hebben in 2014 echt wel met samengenepen billen zitten kijken toen we 2e werden.

De tijd dat de NOS nog een festival kon organiseren voor Israel is voorbij. Dat soort geld gaat niet meer rond.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:08:21 #59
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179183259
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:05 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Weet ik, maar ik krijg het verwijt dat ik dingen negeer. Ik kan gewoon niet alles tegelijk.
Okť. Fair enough. :)
Ik zal netjes rustig wachten op de andere antwoorden want ik ben oprecht benieuwd naar je mening over dat de DJ's diverse keren zijn gepolst en hoe dat dan past bij je idee dat NLe selectie kennelijk vies is van modern. Want dat snap ik echt niet en niet om dwars te liggen.
Koutist in opleiding.
pi_179183281
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:57 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

De act is zeker niet bevorderlijk geweest, maar ja... uiteindelijk is dat ook inherent aan het proces dat we in Nederland kiezen. In andere landen ziet het publiek vaak tijdens het Nationaal Songfestival al in hoofdlijnen - of zelfs volledig - hoe het nummer straks op het Songfestival gebracht gaat worden. Ook dat - de visualisatie dus - is iets dat je al in een vroeg stadium van de besluitvorming kunt meepakken.
Waar de acts soms hit en miss zijn, kun je niet ontkennen dat we de laatste jaren wel artiesten hebben gestuurd die vocaal maar ook qua charisma op het podium bij de beste 10 van de competitie horen. En dat is ook wat waard. Daarnaast probeert Cornald artiesten te kiezen die op grotere podia heeft gestaan, die weten hoe een act neergezet moet worden, hoe live-registratie werkt, hoe je een publiek moet bespelen etc. Dat gebeurt ook niet bij ieder land.

En trouwens, nu steeds meer fans al vroeg op youtube zien wat een Estland, Noorwegen of Zweden gedaan hebben/gaan doen qua staging, is dat verrassingseffect er ook wel een beetje af. Ik weet zeker dat als de hardcore esf-fan die jurk voor het eerst gezien had, ze beter had gescoord.
pi_179183310
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:33 schreef Greys het volgende:
Wat maakt jou eigenlijk zo zeker dat er voor volgend jaar niet al lang iets heel moderns vastgelegd is? En dat dat volgens ons/hen niet onder echte muziek valt? Misschien wilde de commissie dat al veel eerder maar was diegene niet eerder beschikbaar.
Met uitzondering van 2009, toen een uptempo popnummer voor het Songfestival in een ongelukkig dance-jasje werd gegoten, heeft Nederland al sinds 2000 geen modern uptempo nummer meer gestuurd.

Op basis van de inzendingen in de afgelopen 18 jaar, gecombineerd met de heersende muziekcultuur en opvattingen over "echte muziek" heb ik niet bepaald het idee dat er volgend jaar ineens wťl iets moderns met lef uit de koker komt rollen.

Uiteraard zie ik mijn ongelijk in dezen volgend jaar heel graag bewezen worden. Ik ben er ook nog steeds niet overheen dat deze track uit de open inzending in 2012 van tafel is geveegd om plaats te maken voor de C-sterren van John de Mol:

http://open.spotify.com/t(...)XRSfNfQLWcSGQfCmkhDA
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183318
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:07 schreef n00biedoobiedoo het volgende:
Ik denk dat ze sowieso altijd voor de subtop zullen gaan. Zullen ze nooit toegeven natuurlijk.
Maar ons omroepbestel en de enorme bezuinigingen erop laten het niet eens toe om een ESF te organiseren.
Als er een Giro 555 show opgezet moet worden, hebben we alle omroepen ťn RTL al nodig om het op poten te zetten. Om zoveel mogelijk kijkers te trekken? Nee, omdat het anders niet te doen is.
Ze hebben in 2014 echt wel met samengenepen billen zitten kijken toen we 2e werden.

De tijd dat de NOS nog een festival kon organiseren voor Israel is voorbij. Dat soort geld gaat niet meer rond.
In alle eerlijkheid: ik moet er ook niet aan denken.
Na die show in Portugal krijg ik echt tenenkrommende visioenen van hoe Nederland dat aan zal pakken.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:13:22 #63
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179183386
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:07 schreef n00biedoobiedoo het volgende:

Ze hebben in 2014 echt wel met samengenepen billen zitten kijken toen we 2e werden.

Hoe blij ik ook zou zijn om een keer te winnen, tegelijkertijd moet ik er ook weer niet echt aan denken dat het hier georganiseerd zou moeten worden.

Stel je eens voor wat voor gezeik dŠt gaat opleveren, van mensen die geen zin hebben in dat 'rare circus' hier. Ik zie al het drama in de media al voor me.

Maar goed, ik ben altijd wat negatief en zuunig in dat soort dingen, ik heb ook nooit zin in een WK of Olympische Spelen hier, kost allemaal geld, blijf maar lekker weg uit ons (te) kleine landje :@
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179183393
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:07 schreef n00biedoobiedoo het volgende:
Ik denk dat ze sowieso altijd voor de subtop zullen gaan. Zullen ze nooit toegeven natuurlijk.
Maar ons omroepbestel en de enorme bezuinigingen erop laten het niet eens toe om een ESF te organiseren.
Als er een Giro 555 show opgezet moet worden, hebben we alle omroepen ťn RTL al nodig om het op poten te zetten. Om zoveel mogelijk kijkers te trekken? Nee, omdat het anders niet te doen is.
Ze hebben in 2014 echt wel met samengenepen billen zitten kijken toen we 2e werden.

De tijd dat de NOS nog een festival kon organiseren voor Israel is voorbij. Dat soort geld gaat niet meer rond.
We hebben de beste en innovatiefste podiumbouwers in huis, een stad legt altijd bij omdat ze ideaal citymarketing kunnen uitoefenen, een concerthal staat al, een rode-loper event wil Heineken vast wel sponsoren. Nee de AVROTROS/NOS alleen lukt niet nee, maar Portugal/de portugese omroep is een stuk minder bedeeld en hen lukte het ook wel.
pi_179183400
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:36 schreef Guanabana het volgende:
Ik snap inmiddels niet meer wat het punt nu precies is van Elfletterig. Dat er niks 'moderns' gestuurd wordt en dat het publiek geen invloed heeft?

Dat laatste lijkt me vooralsnog alleen maar goed te hebben uitgepakt. Nederland (en dan vooral de Henk en Ria's die mogen stemmen tijdens een programma!) is maar een smakeloos landje.

Dat eerste, wie zegt inderdaad dat het volgend jaar niet iets moderns wordt?
1) Dat het publiek geen enkele invloed heeft
2) Dat we geen Nationaal Songfestival meer hebben, vanwege de "pragmatische, resultaatgerichte" benadering en allerlei sterren die zich te groot voelen voor een NSF
3) Dat een groots NSF een fantastisch muziekfeest kan zijn
4) Dat we in Nederland een conservatieve muziekcultuur hebben en dat onze inzendingen voor het Songfestival daar helaas een afspiegeling van zijn.

Maar voor de goede orde: een andere wijze van selecteren - de song centraal, dan pas de artiest zoeken - vind ik van wezenlijker belang dan mijn persoonlijke wens voor een moderner geluid.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183425
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:38 schreef Guanabana het volgende:

[..]

Oh evalueren mag best. Tuurlijk. Maar niet vanuit de gedachte 'het gaat helemaal mis, het is een grote schande, wat moeten we doen, het moet helemaal anders'.

En ik vind eigenlijk niet nodig om verder terug te kijken dan 2013, aangezien we allang van die ellende afgestapt zijn. (Nou ja, alleen om te kijken hoe het ook alweer nŪet moest).
Ik heb - hoop ik - voldoende uitgelegd waarom ik het nodig vind om wťl verder terug te kijken.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183460
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:10 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Met uitzondering van 2009, toen een uptempo popnummer voor het Songfestival in een ongelukkig dance-jasje werd gegoten, heeft Nederland al sinds 2000 geen modern uptempo nummer meer gestuurd.

Op basis van de inzendingen in de afgelopen 18 jaar, gecombineerd met de heersende muziekcultuur en opvattingen over "echte muziek" heb ik niet bepaald het idee dat er volgend jaar ineens wťl iets moderns met lef uit de koker komt rollen.

Uiteraard zie ik mijn ongelijk in dezen volgend jaar heel graag bewezen worden. Ik ben er ook nog steeds niet overheen dat deze track uit de open inzending in 2012 van tafel is geveegd om plaats te maken voor de C-sterren van John de Mol:

http://open.spotify.com/t(...)XRSfNfQLWcSGQfCmkhDA
Ik vind dat we binnen een bepaald muziekgenre de besten moeten sturen, als de top 10 van de Nederlandse 'moderne' scene zich te beroerd voelt om zich verkiesbaar te stellen, moet je het niet willen.
edit: wat een baggermeuk overigens dat spotifyliedje. Kwalitatieve act aub ipv dance omdat het moet.
pi_179183474
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:40 schreef Cyan9 het volgende:

[..]

Hoe kan je dat nou zeggen, twee ton is niks joh.. :+
Inderdaad. Het is inderdaad peanuts als je het vergelijkt met de astronomische bedragen die worden uitgegeven aan sport-uitzendrechten.

Overigens zie ik ook niet terug waar dat geld dan in gaat zitten, maar dat terzijde.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183490
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:13 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

We hebben de beste en innovatiefste podiumbouwers in huis, een stad legt altijd bij omdat ze ideaal citymarketing kunnen uitoefenen, een concerthal staat al, een rode-loper event wil Heineken vast wel sponsoren. Nee de AVROTROS/NOS alleen lukt niet nee, maar Portugal/de portugese omroep is een stuk minder bedeeld en hen lukte het ook wel.
Het is ook niet onmogelijk, maar Portugal had ook liever niet gewonnen. Het overkwam ze.
Hebben er dit jaar ook alles aan gedaan om het niet nog eens te laten gebeuren.
Net zoals Ierland dat jaren gedaan heeft, na die 3 jaar achter elkaar. Tot een kalkoen aan toe.
Nederland zal erop aansturen om het niet hierheen te laten komen.
pi_179183507
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:46 schreef Wuwwa het volgende:
Budget moet ook bij de muziek/act passen, ik denk dat geen van de songs er flink voordeel van had gehad als er veel meer geld in staging zou zitten. Ja misschien had Douwe Bob in plaats van de goedkoopste gimmick zich in een 65.000 euro kostend pak moeten hijsen. En dan...?
Goede staging hoeft helemaal niet duur te zien. Het is veel belangrijker dat het goed doordacht is en dat je volop gebruik maakt van de visuele mogelijkheden die er zijn. Ik vond dat Duitsland dat erg goed deed dit jaar. Noorwegen trouwens ook.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183525
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:47 schreef Em31 het volgende:

[..]

Serieuze vraag, waarom mail je de NPO/AVROTROS niet gewoon?

Ik bedoel ik denk dat iedereen hier op het forum wel wil dat er veel meer budget is _O- _O-
Ik denk niet dat het veel uithaalt. Uiteindelijk zal de politiek de NPO tot de orde moeten roepen. Maar ja, de huidige teneur is alleen maar dat er verder moet worden bezuinigd op de publieke omroep.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:19:54 #72
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179183530
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:13 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

1) Dat het publiek geen enkele invloed heeft
2) Dat we geen Nationaal Songfestival meer hebben, vanwege de "pragmatische, resultaatgerichte" benadering en allerlei sterren die zich te groot voelen voor een NSF
3) Dat een groots NSF een fantastisch muziekfeest kan zijn
4) Dat we in Nederland een conservatieve muziekcultuur hebben en dat onze inzendingen voor het Songfestival daar helaas een afspiegeling van zijn.

Maar voor de goede orde: een andere wijze van selecteren - de song centraal, dan pas de artiest zoeken - vind ik van wezenlijker belang dan mijn persoonlijke wens voor een moderner geluid.
1) het publiek heeft zich nog nooit bewezen daarin, dus onze scepsis daarover lijkt me niet vreemd
2) Zie 1 en 3
3) daar ben ik het mee eens. Maar dan moet het ook wel echt leuk, professioneel en grootsopgezet zijn, en niet een herhaling van al die arremoeige shows van weleer
4) Ik vind niet dat we een conservatieve muziekcultuur hebben an sich, maar wel dat 'moderne' artiesten welliht huiverig zijn om mee te doen aan het ESF. Wie weet zijn er al 10 dj's en moderne acts benaderd door de AVROTROS, maar hebben ze er zelf geen trek in.
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
pi_179183575
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:48 schreef Greys het volgende:

[..]

Ja daarom polsen ze dus al jaren elke beetje goede en/of bekende DJ. Omdat modern en vies woord is.
^O^

Ik ga hiermee inmiddels ook al aardig naar de 5.462 keer. Potver. _O-
Als je ťcht een moderne sound wilt, zijn er meer dan genoeg opties. Dat staat of valt echt niet met een paar DJ's. Het krioelt in Nederland namelijk van de goede producers.

Toen bekend werd dat Waylon opnieuw naar het Songfestival zou gaan, was ik aanvankelijk enthousiast. Waylon heeft in het verleden vaker moderne invloeden in z'n tracks verwerkt. Ik hoopte op een strakke, catchy song als Wicked Way. Helaas werd het gedateerde blues-rock.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183579
En alles wat nu 'modern' is en scoort, is Nederlandse hip-hop.
En hip-hop en rap doet het niet zo best, laat staan in een vreemde taal.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:23:15 #75
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_179183595
Je bent toch gek als je de gemiddelde Nederlander laat meebeslissen over onze songfestival inzending?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:23:43 #76
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_179183602
Maar ik ben helemaal voor een "moderne" inzending.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_179183617
Nou, ik niet.
Laten ze Will Luikinga, Eddy Ouwens en Dick Bakker maar weer bij elkaar komen.
pi_179183637
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:50 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Wees blij dat we in een situatie zitten dat gevestigde namen bereid zijn om mee te doen. Dat Eurovisie niet een vies woord is zoals in de UK.
Het enige waar je gelijk in hebt is dat we de laatste jaren vaak richting de country zitten. Maar kennelijk zijn de beste mensen op dance/elektronisch gebied minder bereid om zich in te zetten voor het land. En ik vind dat je het beste moet kiezen in welk genre dat is. En niet moet gaan voor nummer 10 omdat we zo nodig dance willen leveren.
Ik denk dat je de kwaliteit van de dancescene en de Nederlandse producers onderschat als je niet voor de nummer-10 wilt gaan.

En waarom zouden we eigenlijk niet zo nodig dance willen? We zijn er ontzettend goed in; Nederlandse dance gaat de hele wereld over. Er zijn zelfs Engelse artiesten geweest die zichzelf een Nederlandse naam gaven om zodoende meer Nederlands te lijken.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183672
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:50 schreef Wup2 het volgende:

[..]

nee juist niet.
het gaat erom dat er iemand een nummer brengt waar hij/zij zelf in gelooft en niet omdat er door ofwel een publiek, ofwel een zogenaamde vakjury voor gekozen is.
Maar het genre kan dus min of meer gestuurd worden door de keuze van de artiest.
Dat mag je vinden, maar dan is de uitkomst dus dat je songs als "Lights & Shadows" en "Outlaw in 'Em" krijgt.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:27:29 #80
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_179183689
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:26 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dat mag je vinden, maar dan is de uitkomst dus dat je songs als "Lights & Shadows" en "Outlaw in 'Em" krijgt.
En dat is helemaal niet erg.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_179183698
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:26 schreef Elfletterig het volgende:
Dat mag je vinden, maar dan is de uitkomst dus dat je songs als "Lights & Shadows" en "Outlaw in 'Em" krijgt.
ja.
pi_179183711
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:25 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik denk dat je de kwaliteit van de dancescene en de Nederlandse producers onderschat als je niet voor de nummer-10 wilt gaan.

En waarom zouden we eigenlijk niet zo nodig dance willen? We zijn er ontzettend goed in; Nederlandse dance gaat de hele wereld over. Er zijn zelfs Engelse artiesten geweest die zichzelf een Nederlandse naam gaven om zodoende meer Nederlands te lijken.
Ik zou best graag dance willen, maar wel kwalitatief goede dance. De kans daarop is minder groot als je alleen B of misschien zelfs C-garnituur kan krijgen. Zeker niet elke dance-song is van nature sterk.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:28:54 #83
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179183727
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:22 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Als je ťcht een moderne sound wilt, zijn er meer dan genoeg opties. Dat staat of valt echt niet met een paar DJ's. Het krioelt in Nederland namelijk van de goede producers.
Eens, maar op zich zijn ze er dus niet per se 'vies van' zoals je vermoedde. ;)
En we weten natuurlijk geen van allen wie en wat er allemaal gepolst is tot nu toe en hoeveel modern(er)s daar tussen zat maar niet wilde of geen tijd ervoor wilde maken of te duur was etc.

Ik vind echt ook dat lang niet alles goed gaat daar. Voorbeelden te over. Maar ik kan zelf iig nog niet roepen (nou ja wel roepen maar niet bewijzen) dat ze daar alleen voor deze - in jouw ogen oubollige - keuzes gaan. Geen idee wat er nog meer op de wensenlijst heeft gestaan maar niet doorging om welke reden ook en wat er evt al vast ligt voor volgend jaar. Misschien verbazen ze je nog. :) En ik zou het je nog gunnen ook, en iedereen die graag iets heel anders wil.
Koutist in opleiding.
pi_179183782
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:05 schreef Greys het volgende:

[..]

Maar even heel eerlijk, dat laatste geldt bv toch ook voor oa Zweden, even als een voorbeeld? Dat lied heb ik voor m'n gevoel echt al duizend keer eerder gehoord. En toch halen ze dat uit zo'n grote enorm uitgebreide publieke voorronde. En het kreeg uiteindelijk nog minder televotes dan NL.
Ik vond het ook wat tegenvallen, maar je kunt niet elk jaar in de Top 3 eindigen... Feit is dat Zweden steevast goed scoort en toen ze een paar jaar geleden een keer de finale nipt misliepen (11e), was dat een immense domper. Echter geen reden om dan maar het NSF te schrappen. Dat is daar namelijk onderdeel van de muziekcultuur: een immens, niet meer weg te denken muziekfeest.

En ja, daar ben ik als muziekliefhebber in hart en nieren, stinkend jaloers op. Zowel op die cultuur als op dat muziekfeest. Het is open, het biedt van allerlei stijlen een kans. En win je niet? Geen probleem, je nummer kan nog steeds door een breed publiek worden omarmd. En de mentaliteit die ermee gepaard gaat, maakt ook dat men elkaar naar een hoger niveau stuwt.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183826
Ik lees dat Maan al een tijdje aan het daten is met Tony Peroni Jr.
Lijkt me een uitgemaakte zaak voor volgend jaar.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:32:45 #86
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179183832
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:26 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Dat mag je vinden, maar dan is de uitkomst dus dat je songs als "Lights & Shadows" en "Outlaw in 'Em" krijgt.
Wmb niks om je als land voor te schamen. Zelfs al vond ik L&S zelf weer helemaal niks. We stonden er alles behalve mee voor lul. Het was goddank geen Shalalie of Shine.

En nee 'je er niet voor hoeven schamen' is uiteraard niet alleen het streven. Voor je dat mss weer denkt. :P Maar tis voor mij kwalitatief gewoon prima wat we de laatste jaren sturen. En uiteraard moet men blijven streven naar een song die nog hoger scoort dan plek 2 maar ik vond oa de plekken 6 en 11 in de finale iig alles behalve mislukt.
Koutist in opleiding.
pi_179183837
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:07 schreef n00biedoobiedoo het volgende:
Ik denk dat ze sowieso altijd voor de subtop zullen gaan. Zullen ze nooit toegeven natuurlijk.
Maar ons omroepbestel en de enorme bezuinigingen erop laten het niet eens toe om een ESF te organiseren.
Als er een Giro 555 show opgezet moet worden, hebben we alle omroepen ťn RTL al nodig om het op poten te zetten. Om zoveel mogelijk kijkers te trekken? Nee, omdat het anders niet te doen is.
Ze hebben in 2014 echt wel met samengenepen billen zitten kijken toen we 2e werden.

De tijd dat de NOS nog een festival kon organiseren voor Israel is voorbij. Dat soort geld gaat niet meer rond.
OekraÔne en Portugal kunnen een Songfestival organiseren en Nederland niet? Gewoon een kwestie van prioriteiten stellen, lijkt me. Ik pas maar even zelfcensuur toe wat betreft het onderwerp politieke keuzes...
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183890
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:09 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Waar de acts soms hit en miss zijn, kun je niet ontkennen dat we de laatste jaren wel artiesten hebben gestuurd die vocaal maar ook qua charisma op het podium bij de beste 10 van de competitie horen. En dat is ook wat waard. Daarnaast probeert Cornald artiesten te kiezen die op grotere podia heeft gestaan, die weten hoe een act neergezet moet worden, hoe live-registratie werkt, hoe je een publiek moet bespelen etc. Dat gebeurt ook niet bij ieder land.

En trouwens, nu steeds meer fans al vroeg op youtube zien wat een Estland, Noorwegen of Zweden gedaan hebben/gaan doen qua staging, is dat verrassingseffect er ook wel een beetje af. Ik weet zeker dat als de hardcore esf-fan die jurk voor het eerst gezien had, ze beter had gescoord.
Het klopt. De vocale prestaties in de periode 2013-2018 waren uitstekend. Maar, daar komt -ie weer: het is een Songfestival en geen Singfestival.

Goed zingen helpt, maar zo'n nummer als vorig jaar... tja... dan kun je nog zo mooi driestemmig zingen, maar het nummer is gewoon niet sterk genoeg.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183897
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:13 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

We hebben de beste en innovatiefste podiumbouwers in huis, een stad legt altijd bij omdat ze ideaal citymarketing kunnen uitoefenen, een concerthal staat al, een rode-loper event wil Heineken vast wel sponsoren. Nee de AVROTROS/NOS alleen lukt niet nee, maar Portugal/de portugese omroep is een stuk minder bedeeld en hen lukte het ook wel.
Sterker nog: vorig jaar kwam het podium voor het Songfestival van een Nederlands bedrijf. Het zou me niks verbazen als dat dit jaar weer zo was.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
pi_179183936
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:30 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik vond het ook wat tegenvallen, maar je kunt niet elk jaar in de Top 3 eindigen... Feit is dat Zweden steevast goed scoort en toen ze een paar jaar geleden een keer de finale nipt misliepen (11e), was dat een immense domper. Echter geen reden om dan maar het NSF te schrappen. Dat is daar namelijk onderdeel van de muziekcultuur: een immens, niet meer weg te denken muziekfeest.

En ja, daar ben ik als muziekliefhebber in hart en nieren, stinkend jaloers op. Zowel op die cultuur als op dat muziekfeest. Het is open, het biedt van allerlei stijlen een kans. En win je niet? Geen probleem, je nummer kan nog steeds door een breed publiek worden omarmd. En de mentaliteit die ermee gepaard gaat, maakt ook dat men elkaar naar een hoger niveau stuwt.
We staan 9e van alle landen (gemiddeld plek 14) over de afgelopen 6 jaar, en dat met een karig budget ťn Trijntje en Jantje Smit.
Een goede uitgangsbasis om verder door te pakken ja, maar het gaat niet zo dramatisch, met gedateerde meuk waar niemand op zit te wachten, als jij nu schetst.
pi_179183969
Een nationale voorronde gaat in Nederland gewoon nooit lukken. De enige manier waarop er in een competitief deelnemersveld een goed liedje komt bovendrijven, is wanneer er voldoende deelnemers zijn (>10) en er tussendoor geen gelul is. Dat heb je op het ESF immers ook niet.

De meeste Nederlandse nationale finales kwamen niet verder dan hooguit 8 deelnemers, waarvan meer dan de helft van een bedroevend niveau, en na elk liedje gezwam van types van het niveau Cornald Maas, Rene Froger, Carlo Boszhard, Ali B, Sugar Lee Hooper, Hind, George *hips* Baker, Tatjana, Daniel Dekker, enz. Daardoor stemde men uiteindelijk niet op het liedje dat de eerste goede indruk gaf, maar op wat men dacht dat ging scoren, omdat het volgens de jury zo lekker internationaal klonk.

In landen als Zweden, Rusland, OekraÔne en Noorwegen heb je in de voorbije 15 jaar de meeste voorrondes gehad die redelijk aan dit ideaalbeeld voldeden, en het gemiddelde resultaat op het ESF is er dan ook naar.
De Sahara is zonder meer erg droog.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:39:51 #92
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179183982
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:30 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik vond het ook wat tegenvallen, maar je kunt niet elk jaar in de Top 3 eindigen... Feit is dat Zweden steevast goed scoort en toen ze een paar jaar geleden een keer de finale nipt misliepen (11e), was dat een immense domper. Echter geen reden om dan maar het NSF te schrappen. Dat is daar namelijk onderdeel van de muziekcultuur: een immens, niet meer weg te denken muziekfeest.

En ja, daar ben ik als muziekliefhebber in hart en nieren, stinkend jaloers op. Zowel op die cultuur als op dat muziekfeest. Het is open, het biedt van allerlei stijlen een kans. En win je niet? Geen probleem, je nummer kan nog steeds door een breed publiek worden omarmd. En de mentaliteit die ermee gepaard gaat, maakt ook dat men elkaar naar een hoger niveau stuwt.
Maar wat je volgens mij soms hier verkeerd opvat is dat de meesten dat hier ook wel gewoon zouden willen. :) Maar dan wel op dŪe manier en niet met Tatjana in de vakjury zoals hier. En met een strenge professionele voorselectie zodat de echt akelig slechte meuk waar heel smakeloze Henken en Ingrids evt op zouden kunnen stemmen er gewoon al tussenuit is en we dat risico niet meer lopen.

Alleen aangezien we enigszins realistisch proberen te zijn zien de meesten hier dat de komende jaren echt niet gebeuren in NL. Ook toen John de Mol het NSF produceerde was het een amateuristische bende en de keuzes vrij belabberd. Dus als het dan voorlopig toch niet gaat gebeuren, dan in godsnaam artiesten met ervaring die iig niet vals gaan staan zingen van de zenuwen en met een eigen lied waar ze zich comfortabel bij voelen.

Want ook de NOS gaat er ben ik bang niet een dusdanig budget voor over hebben om dit naar een heel hoog niveau te kunnen tillen.

Maw velen van ons willen volgens mij hetzelfde als jij maar zien het realistisch gezien niet gebeuren en vinden dan hoe het nu gaat lang zo rot niet :)
Koutist in opleiding.
pi_179184043
Het zijn mijn keuzes en wensen niet. Laat ik het daar maar op houden, voordat ik nog meer users hoog in de gordijnen heb hangen...
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:43:58 #94
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179184048
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:34 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Het klopt. De vocale prestaties in de periode 2013-2018 waren uitstekend. Maar, daar komt -ie weer: het is een Songfestival en geen Singfestival.

Goed zingen helpt, maar zo'n nummer als vorig jaar... tja... dan kun je nog zo mooi driestemmig zingen, maar het nummer is gewoon niet sterk genoeg.
Wat vind je eigenlijk van de winnaars van de afgelopen 5 a 10 jaar? Waren die volgens jou altijd de verdiende winnaars, met het sterkste nummer?

Of erken je dat er soms ook andere factoren afhankelijk zijn?

(Nog los van smaak, wat je in deze hele discussie lijkt te vergeten. Jij vond Outlaw en L&S dan wel niks, maar minstens zoveel mensen vonden ze goed).
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:45:19 #95
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179184074
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:43 schreef Elfletterig het volgende:
Het zijn mijn keuzes en wensen niet. Laat ik het daar maar op houden, voordat ik nog meer users hoog in de gordijnen heb hangen...
We bungelen ergens onderaan, geen zorgen.

Ik denk zelfs dat meer het met je wensen eens zijn dan je zelf denkt dus. Alleen dat men het voorlopig niet op die manier ziet gebeuren.
Koutist in opleiding.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 20:47:38 #96
181519 Guanabana
Pluviophile
pi_179184120
Ik snap best je insteek, maar je brengt het zo dramatisch en drijft het zo op de spits.

Terwijl wij ons niet al teveel zorgen maken omdat de resultaten over de afgelopen jaren prima zijn. Zo kun je het ook zien toch.

En een inzending is altijd wel of niet je smaak, onafhankelijk van de selectieprocedure.
Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:48:38 #97
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179184138
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:47 schreef Guanabana het volgende:
Ik snap best je insteek, maar je brengt het zo dramatisch en drijft het zo op de spits.

Terwijl wij ons niet al teveel zorgen maken om de resultaten over de afgelopen jaren prima zijn.
Maar we hangen hoog in de gordijnen!
Koutist in opleiding.
pi_179184155
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:43 schreef Guanabana het volgende:

[..]

Wat vind je eigenlijk van de winnaars van de afgelopen 5 a 10 jaar? Waren die volgens jou altijd de verdiende winnaars, met het sterkste nummer?

Of erken je dat er soms ook andere factoren afhankelijk zijn?

(Nog los van smaak, wat je in deze hele discussie lijkt te vergeten. Jij vond Outlaw en L&S dan wel niks, maar minstens zoveel mensen vonden ze goed).
2009: terecht, leuk
2010: terecht, leuk
2011: manipulatie, omkoping, middelmatig
2012: zeer terecht, erg goed
2013: aardig, kan ermee leven
2014: terecht, onderschat nummer, goed vertolkt, te vaak de grond in gestampt als "freak show"
2015: uitstekend nummer, zeer terechte winnaar
2016: weerzinwekkend, zelden zo'n gedrocht gehoord, puur politiek
2017: mooi nummer, kan er goed mee leven, al had ItaliŽ moeten winnen
2018: aardig nummer, kan ermee leven

Bij L&S kun je die bewering nog staande houden met een 11e plaats, maar Outlaw is toch echt ruimschoots in de onderste helft geŽindigd. En de publieksscore is behoorlijk desastreus. De meeste mensen vonden het dus niks, sorry.
DJ11 @ RADIO 49 - TOPIC
Spotify-playlist: 12/8 - Music in 12/8 time
Spotify-playlist: Produced by Trevor Horn
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:55:12 #99
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179184251
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:49 schreef Elfletterig het volgende:
De meeste mensen vonden het dus niks, sorry.
Meer dan andere jaren waren veel NLers hier en op social media het erg eens met de keuze van dit lied. Veel betere eerste ontvangst dan CATS oa dat veel hoger scoorde uiteindelijk. Dus maakt jou dat dan niet huiverig om Nederlands publiek te laten stemmen? Want al die mensen hier en elders die het dus wťl tof vonden hadden in jouw ogen dus een slechte smaak. En die gaan dan wťťr stemmen.. :P
Koutist in opleiding.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 20:58:21 #100
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_179184314
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:44 schreef Greys het volgende:

[..]

Dat toontje weer van die laatste zin :D Ik geloof dat 99 procent van de mensen hier dat van dat budget gewoon met je eens is hoor. Maar je mag het gerust nog 5.462 keer typen alleen is men dŠt hier gewoon al met je eens.

Maar hoe weet je nou zo zeker dat er niet al lang iets heel anders en moderns is vastgelegd en dat ze dat gewoon al eerder wilden maar diegene toen niet kon? Jij doet steeds alsof men daar gewoon heel erg tegen is. Waarom dan? Cornald heeft ook al duizend keer gezegd dat bv alle beetje goede en/of bekende DJ's al eens gepolst zijn maar ze steevast nee krijgen. Wat maakt dan toch dat jij steeds maar roept dat 'ze' niks met andere muziek te maken willen hebben? :?
Even quoten voor amen. :o
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 21:07:50 #101
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_179184463
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:30 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Ik vond het ook wat tegenvallen, maar je kunt niet elk jaar in de Top 3 eindigen... Feit is dat Zweden steevast goed scoort en toen ze een paar jaar geleden een keer de finale nipt misliepen (11e), was dat een immense domper. Echter geen reden om dan maar het NSF te schrappen. Dat is daar namelijk onderdeel van de muziekcultuur: een immens, niet meer weg te denken muziekfeest.

En ja, daar ben ik als muziekliefhebber in hart en nieren, stinkend jaloers op. Zowel op die cultuur als op dat muziekfeest. Het is open, het biedt van allerlei stijlen een kans. En win je niet? Geen probleem, je nummer kan nog steeds door een breed publiek worden omarmd. En de mentaliteit die ermee gepaard gaat, maakt ook dat men elkaar naar een hoger niveau stuwt.
Een ding ontbreekt aan melodifestivalen, een lied dat werkelijk uit het hart lijkt te komen....
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_179184489
Even een vraagje tussendoor, zou een jazznummer als Madness of love (2011) nog steeds voor de overwinning of top 3 kunnen gaan? Of vinden ze dat anno 2018 ook 'te Amerikaans'?
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 21:09:47 #103
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_179184494
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 21:08 schreef Butler456 het volgende:
Even een vraagje tussendoor, zou een jazznummer als Madness of love (2011) nog steeds voor de overwinning of top 3 kunnen gaan? Of vinden ze dat anno 2018 ook 'te Amerikaans'?
Tuurlijk kan dat. In principe kan alles op het Songfestival, mits het goed is en goed wordt uitgevoerd.
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
pi_179185005
Ik ga volgende week zaterdag naar het centraal park festival, in Utrecht.
Oa Kensington, Anouk, Blaudzun komen.

Maar ook deze groep:


Kan toch ook een mooie Nederlandse inzending zijn?
Life can be a bitch, so like it..
pi_179185025
Oh ja Chef special komt ook.
Misschien kom ik Cornald en Co tegen *O*
Life can be a bitch, so like it..
pi_179185087
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:29 schreef Nexum het volgende:
Yo, eigenlijk wil ik er niet over beginnen omdat het een zwarte bladzijde uit het ESF geschiedenis is, maar een zeker persoon die heel erg Maan fan was is nu opeens helemaal anti Maan en haat haar verschrikkelijke en wil haar absoluut niet op het songfestival zien :+

(PS: als deze reactie te ver gaat verwijder ik 'm wel)
Hahaha
Life can be a bitch, so like it..
pi_179185139
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 19:36 schreef Nexum het volgende:
Waarom gaan we volgend jaar niet gewoon voor de gay vote en sturen we mij verkleed als drag queen?

Niet dat ik kan zingen maar dat heeft Zhana ook niet gestopt!!!!
Ik zing wel joh, komt goed.
Mij moet je niet voor het gordijn zetten maar erachter _O- *O*
Life can be a bitch, so like it..
pi_179185211
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:24 schreef n00biedoobiedoo het volgende:
Nou, ik niet.
Laten ze Will Luikinga, Eddy Ouwens en Dick Bakker maar weer bij elkaar komen.
Tikke tak alle nachten, bleef ik op je wachten. Tikke takke tak en dan him bam bom. De tijd was om.
*O*
Life can be a bitch, so like it..
pi_179185820
Jongens zat talent hier, deze komt ook op het festival:

Life can be a bitch, so like it..
pi_179185892
Kenden jullie deze al?

Life can be a bitch, so like it..
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 22:45:55 #111
351614 crew  ijs_beer
IJskoud de lekkerste.
pi_179186735
Wulf maakt best leuke muziek ja! :)
Op donderdag 15 juni 2017 16:53 schreef Cyan9 het volgende:
IJsbeer is inderdaad officieel cute. :D
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 22:51:36 #112
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179186873
AD die in hun poll alleen Maan en Romy specifiek bij naam noemen als optie :') En daarna "kijk maar een kwart van de bevolking kiest voor Maan!!". Ja leuk maar een nog groter aandeel koos voor "ander". Mooi man, die polls. _O-
Koutist in opleiding.
pi_179186888
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:45 schreef ijs_beer het volgende:
Wulf maakt best leuke muziek ja! :)
Ik hoorde de liedjes op de radio, maar ik wist helemaal niet dat hij uit Nederland kwam.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179186907
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:51 schreef Greys het volgende:
AD die in hun poll alleen Maan en Romy specifiek bij naam noemen als optie :') En daarna "kijk maar een kwart van de bevolking kiest voor Maan!!". Mooi man, die polls. _O-
Wat vind jij van Wulf?
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 22:54:23 #115
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179186929
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:53 schreef ato het volgende:

[..]

Wat vind jij van Wulf?
Ken ik (nog) niet. Zal er morgen op m'n vrije dag even naar luisteren! Niet dat het Łberhaupt boeiend is wat ik vind maar ben zelf wel benieuwd. ;)
Koutist in opleiding.
pi_179186964
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:54 schreef Greys het volgende:

[..]

Ken ik (nog) niet. Zal er morgen op m'n vrije dag even naar luisteren! Niet dat het Łberhaupt boeiend is wat ik vind maar ben zelf wel benieuwd. ;)
Echt goed en klinkt internationaal.
Life can be a bitch, so like it..
  dinsdag 15 mei 2018 @ 22:56:38 #117
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_179186976
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:11 schreef ato het volgende:
Jongens zat talent hier, deze komt ook op het festival:

Zoiets gaat het, als je het mij vraagt, echt niet doen op een ESF. Of ja plek 18 :+
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 22:57:41 #118
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_179186997
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 21:35 schreef ato het volgende:
Ik ga volgende week zaterdag naar het centraal park festival, in Utrecht.
Oa Kensington, Anouk, Blaudzun komen.

Ja reserveer die maar alvast voor de komende 3 jaren *O*
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_179187079
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:51 schreef Greys het volgende:
AD die in hun poll alleen Maan en Romy specifiek bij naam noemen als optie :') En daarna "kijk maar een kwart van de bevolking kiest voor Maan!!". Ja leuk maar een nog groter aandeel koos voor "ander". Mooi man, die polls. _O-
Nee echt? Jezus echt de neiging om het komende jaar naar iedereen die over het songfestival begint in combinatie met Maan dat filmpje van 538 te sturen.
  dinsdag 15 mei 2018 @ 23:06:31 #120
257772 Pisces29
Mijn kleine kuikentje <3
pi_179187143
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 22:51 schreef Greys het volgende:
AD die in hun poll alleen Maan en Romy specifiek bij naam noemen als optie :') En daarna "kijk maar een kwart van de bevolking kiest voor Maan!!". Ja leuk maar een nog groter aandeel koos voor "ander". Mooi man, die polls. _O-
Dat je alles nog leest ook. 95% is toch bagger :D
Life only gives you what you decided you can have!
Op maandag 9 september 2013 21:44 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende: Abs are made in the kitchen.
pi_179187535
Een collega had het over Maan. Ik heb heel voorzichtig geopperd dat dat wellicht niet zo’n goed idee is want live minder sterk, maar hij zei heel fel dat hij haar kent van voor ze bekend was en hij er veel vertrouwen in heeft. Omdat ik bang was dat ik met haar peetoom oid van doen had, heb ik het daar maar bij gelaten _O-
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 23:34:06 #122
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179187644
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 23:06 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Dat je alles nog leest ook. 95% is toch bagger :D
Ik opende de ESF Twitter en het stond pal bovenaan ondanks dat ik ze zelf niet volg. Onder het speciale kopje 'anderen vonden dit leuk' oid _O-

En ik maak me er nu niet meer boos om. Integendeel zelfs. Ik gniffel elke keer inmiddels als ze zoiets schrijven want ze zetten zichzelf er alleen maar meer mee voor joker. *O*
Koutist in opleiding.
  Moderator dinsdag 15 mei 2018 @ 23:35:07 #123
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179187669
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 23:27 schreef miss_dynastie het volgende:
Een collega had het over Maan. Ik heb heel voorzichtig geopperd dat dat wellicht niet zo’n goed idee is want live minder sterk, maar hij zei heel fel dat hij haar kent van voor ze bekend was en hij er veel vertrouwen in heeft. Omdat ik bang was dat ik met haar peetoom oid van doen had, heb ik het daar maar bij gelaten _O-
Oh dear. :D Ik zou idd ook niet weten hoe te reageren dan verder dan maar m'n mond houden verder.
Koutist in opleiding.
  Redactie Sport woensdag 16 mei 2018 @ 08:29:51 #124
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_179190973
Snollebollekes
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator / Redactie Sport woensdag 16 mei 2018 @ 08:48:44 #125
416575 crew  Kyran
pi_179191094
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 21:35 schreef ato het volgende:
Ik ga volgende week zaterdag naar het centraal park festival, in Utrecht.
Oa Kensington, Anouk, Blaudzun komen.

Maar ook deze groep:


Kan toch ook een mooie Nederlandse inzending zijn?
Dit soort dingen kunnen best inderdaad. Modern, niet over de top, easy listening. Alleen moet de staging wel echt kloppen. Anders krijg je hetzelfde als Oostenrijk (wat natuurlijk prima resultaat was). De jury weet het dan te waarderen, maar publiek thuis laat het links liggen omdat de staging te saai is.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 16 mei 2018 @ 08:50:59 #126
416575 crew  Kyran
pi_179191113
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 08:29 schreef Mexicanobakker het volgende:
Snollebollekes
Gewoon hele zaal links / rechts _O_

pi_179191402
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 08:50 schreef Kyran het volgende:

[..]

Gewoon hele zaal links / rechts _O_

Ik vrees dat we dan niet echt een juryfavoriet zullen zijn.
pi_179191508
Scoren bij de televoters is ook wel een keer leuk _O_
pi_179193583
quote:
6s.gif Op dinsdag 15 mei 2018 20:07 schreef n00biedoobiedoo het volgende:
Maar ons omroepbestel en de enorme bezuinigingen erop laten het niet eens toe om een ESF te organiseren.
Dit. Nederland heeft er niet eens meer het geld voor om het te organiseren. Als we winnen wordt dat een drama.
pi_179194072
Zoiets van de Snollebolleks zou ik van harte steunen. Dance als exportproduct, deuntje is makkelijk mee te bleren en je spreekt zowel Europees links als rechts aan ;)
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 12:02:54 #131
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179194137
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 08:50 schreef Kyran het volgende:

[..]

Gewoon hele zaal links / rechts _O_

Ik zou me echt kapot schamen _O-

Dan maar liever elk jaar twintigste met iets serieus.
Koutist in opleiding.
pi_179194186
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 11:34 schreef Morri2 het volgende:

[..]

Dit. Nederland heeft er niet eens meer het geld voor om het te organiseren. Als we winnen wordt dat een drama.
De Portugese AvroTros zat flink in de schulden, en komt toch met een aardig showtje op de proppen. Als we moeten organiseren komen er altijd genoeg mogelijkheden tevoorschijn om een topshow te financieren.
Alsof de publieke omroep zelf helemaal zou moeten opdraaien voor kosten...
  Redactie Sport woensdag 16 mei 2018 @ 12:22:55 #133
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_179194511
quote:
10s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:02 schreef Greys het volgende:

[..]

Ik zou me echt kapot schamen _O-

Dan maar liever elk jaar twintigste met iets serieus.
Is toch genot joh?
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 12:39:56 #134
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179194887
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 12:22 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Is toch genot joh?
Oh het zou zeker lachen worden maar ik zou me alsnog plaatsvervangend schamen :@ _O-
Koutist in opleiding.
  woensdag 16 mei 2018 @ 12:47:14 #136
477691 Niels93
<3 Muziek in alle vormen
pi_179195080
Thomas Azier zou echt mijn droom zijn. Of Yellow Claw
ESF 2018: A Matter of Time / Toy / X My Heart
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 14:21:49 #137
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179197379
Ik denk dat Sharon den Adel degene is die al een tijdje vast stond voor 2019. Ook omdat ze nu in de vakjury zat.
Koutist in opleiding.
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:28:38 #138
115121 MaLo
#neverforget
pi_179197532
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:21 schreef Greys het volgende:
Ik denk dat Sharon den Adel degene is die al een tijdje vast stond voor 2019. Ook omdat ze nu in de vakjury zat.
Pa Vol zat ook in de vakjury :{w , die sturen we ook niet.
Toch? :D
Twente O+
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 14:31:16 #139
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179197612
quote:
10s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:28 schreef MaLo het volgende:

[..]

Pa Vol zat ook in de vakjury :{w , die sturen we ook niet.
Toch? :D
The horror _O-

Nee kweetniet, voorgevoel.
Koutist in opleiding.
pi_179197641
Sharon met een liedje geschreven door Pa Vol. Met Lesley van der Aa (van Jantje Smit) als backing vocal.
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:32:59 #141
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_179197659
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:21 schreef Greys het volgende:
Ik denk dat Sharon den Adel degene is die al een tijdje vast stond voor 2019. Ook omdat ze nu in de vakjury zat.
Ik herinner mij dat Waylon iets in de trant zei van "dat ze dezelfde weg opgingen als voor Anouk met de eerste plannen voor de inzending van dit jaar. En dat als ze hem dan nog een keer zouden willen, dat het dan dit jaar moet!"

Dit zou betekenen dat ze niet voor een heel erg gevestigde artiest gaan die het eigen nummer (mee) schrijft. Dus mijn gevoel zegt, mochten ze iemand hebben doorgeschoven, dat het toch een The Voice kandidaat is zoals Maan of Pleun.
pi_179197991
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:32 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ik herinner mij dat Waylon iets in de trant zei van "dat ze dezelfde weg opgingen als voor Anouk met de eerste plannen voor de inzending van dit jaar. En dat als ze hem dan nog een keer zouden willen, dat het dan dit jaar moet!"

Dit zou betekenen dat ze niet voor een heel erg gevestigde artiest gaan die het eigen nummer (mee) schrijft. Dus mijn gevoel zegt, mochten ze iemand hebben doorgeschoven, dat het toch een The Voice kandidaat is zoals Maan of Pleun.
Tel daarbij op dat Maantje zei: 'het ESF in 2018 is nog te vroeg.' Als ze al wist dat 2019 vaststond kon ze dat mooi zeggen.
Mensen die 110% anti-Maan zijn gaan niet blij zijn.
Misschien wel tijdens het maken van die topsong ook nog eens verliefd geworden op de DJ.
pi_179198051
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:45 schreef Wuwwa het volgende:

[..]

Tel daarbij op dat Maantje zei: 'het ESF in 2018 is nog te vroeg.' Als ze al wist dat 2019 vaststond kon ze dat mooi zeggen.
Mensen die 110% anti-Maan zijn gaan niet blij zijn.
Misschien wel tijdens het maken van die topsong ook nog eens verliefd geworden op de DJ.
Dan is het lied dus geschreven door DJ Tony _O-
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179198143
quote:
10s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:28 schreef MaLo het volgende:

[..]

Pa Vol zat ook in de vakjury :{w , die sturen we ook niet.
Toch? :D
Ha! Er kwam kaas uit mijn neus (zat net een cracker te eten).

Het idee o|O
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 14:50:17 #145
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179198152
Oh god.
Nou dan wordt het iig een jaar zonder zenuwen voor me. Ook weleens lekker *O*
Koutist in opleiding.
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:51:03 #146
314007 Digi_Djeff
Better Call Saul!
pi_179198167
Stuur Chef'Special maar :)
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:54:22 #147
115121 MaLo
#neverforget
pi_179198268
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:51 schreef Digi_Djeff het volgende:
Stuur Chef'Special maar :)
Dat vind ik zo'n wisselende band. Amigo vind ik prima, maar dat nieuwste nummer, ik val telkens zowat in slaap tijdens het autorijden als dat erop komt :')
Twente O+
pi_179198292
quote:
10s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:50 schreef Greys het volgende:
Oh god.
Nou dan wordt het iig een jaar zonder zenuwen voor me. Ook weleens lekker *O*
Dan ga ik toch nog extra twijfelen of ik wel naar Tel Aviv of Jeruzalem ga volgend jaar... veiligheid is sowieso een ding, maar om nu het risico te lopen om voor het supporteren van Maan; Jan Smit of Pleun voor mijn kokosnoten geknald te worden :')
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 14:56:32 #149
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179198305
Als ze die Tony mee laten gaan hoop ik wel dat ze die echt volledig bij de pers weghouden. Dat wordt nog tien keer zo erg als met Waylon _O-

Parool:
quote:
Zijn vader is junior soms ietsje te veel. 'Het enige moment dat ik een beetje rust heb, is wanneer hij met een vrouw ligt te naaien.
Koutist in opleiding.
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 14:57:17 #150
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179198325
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:55 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Dan ga ik toch nog extra twijfelen of ik wel naar Tel Aviv of Jeruzalem ga volgend jaar... veiligheid is sowieso een ding, maar om nu het risico te lopen om voor het supporteren van Maan; Jan Smit of Pleun voor mijn kokosnoten geknald te worden :')
Mjah :@ _O- :@
Koutist in opleiding.
  woensdag 16 mei 2018 @ 14:57:18 #151
115121 MaLo
#neverforget
pi_179198327
quote:
10s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:50 schreef Greys het volgende:
Oh god.
Nou dan wordt het iig een jaar zonder zenuwen voor me. Ook weleens lekker *O*
Zo'n jaar dat je denkt: hadden we die krumpers van vorig jaar nog maar *O* Of dat geblakerde Baantjerlijk van 2 jaar terug *O*
Twente O+
pi_179198378
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:21 schreef Greys het volgende:
Ik denk dat Sharon den Adel degene is die al een tijdje vast stond voor 2019. Ook omdat ze nu in de vakjury zat.
Ik zou dat trouwens echt prima vinden. Ik vind ‘My Indigo’ echt wel een lekkere single. Als ze zoiets zou insturen dan ben ik echt wel enthousiast!
pi_179198396
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:57 schreef MaLo het volgende:

[..]

Zo'n jaar dat je denkt: hadden we die krumpers van vorig jaar nog maar *O* Of dat geblakerde Baantjerlijk van 2 jaar terug *O*
Dat zelfs de tien seconden stilte van Douwe beter klonken ^O^
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:03:49 #154
115121 MaLo
#neverforget
pi_179198467
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:59 schreef Manusje_v_a het volgende:

[..]

Ik zou dat trouwens echt prima vinden. Ik vind ‘My Indigo’ echt wel een lekkere single. Als ze zoiets zou insturen dan ben ik echt wel enthousiast!
En ze heeft ook al eens een lekker nummer met Armin van Buuren gemaakt, in het kader van DJ + zangeres sturen :Y
Twente O+
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:09:25 #155
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_179198587
Het idee dat dit gestuurd was in 2009 ipv de Toppers. Het is notabene nog 3 minuten ook hahaha
O+ O+ O+
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 15:10:54 #156
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_179198625
quote:
0s.gif Op maandag 14 mei 2018 22:16 schreef kermit71 het volgende:

[..]

Jouw profielfoto brengt me op een idee: Tessa Belinfante! En dan zo'n mooi gevoelig liedje
Heb ik inderdaad ook een paar keer geopperd. Werd niet ehcht enthousiast op gereageerd
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 15:12:39 #157
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179198675
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:32 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ik herinner mij dat Waylon iets in de trant zei van "dat ze dezelfde weg opgingen als voor Anouk met de eerste plannen voor de inzending van dit jaar. En dat als ze hem dan nog een keer zouden willen, dat het dan dit jaar moet!"

Dit zou betekenen dat ze niet voor een heel erg gevestigde artiest gaan die het eigen nummer (mee) schrijft. Dus mijn gevoel zegt, mochten ze iemand hebben doorgeschoven, dat het toch een The Voice kandidaat is zoals Maan of Pleun.
Dat eerste kan ik me zelf niet herinneren, dat ie ergens gezegd heeft dat ze die kant weer op gaan. Wel dat als ze hem nog eens zouden willen dat dit dan een geschikt jaar zou zijn ivm agenda en nieuwe nrs voor album etc.

Zouden ze Waylon voordat hij ging dan al verteld hebben wie er volgend jaar gaat? Kan me bijna niet voorstellen. En ook niet dat hij dat dan mocht verklappen dat ze van die tactiek af gaan stappen van artiest kiezen. Maar wie weet :Y
Koutist in opleiding.
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 15:13:50 #158
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179198698
Als we dan echt gaan voor DJ plus zangeres zou ik wel tien keer meer vertrouwen hebben in Sharon dan in Maan qua vocals.
Koutist in opleiding.
pi_179199096
Ik vind Sharon ook niet altijd heel prettig klinken live, maar in ieder geval unieker en bakken meer ervaring met dit soort podia en grootse acts.
  woensdag 16 mei 2018 @ 15:53:10 #160
115121 MaLo
#neverforget
pi_179199528
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:09 schreef lashatumbai het volgende:
Het idee dat dit gestuurd was in 2009 ipv de Toppers. Het is notabene nog 3 minuten ook hahaha
O+ O+ O+
Zo'n nummer zou het nu ook nog goed doen volgen mij, het klinkt niet gedateerd O+.

Alleen Armin maar thuis laten, die ziet er zo gaar en suf uit in de clip _O-
Twente O+
pi_179199566
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 14:32 schreef lashatumbai het volgende:

[..]

Ik herinner mij dat Waylon iets in de trant zei van "dat ze dezelfde weg opgingen als voor Anouk met de eerste plannen voor de inzending van dit jaar. En dat als ze hem dan nog een keer zouden willen, dat het dan dit jaar moet!"

Dit zou betekenen dat ze niet voor een heel erg gevestigde artiest gaan die het eigen nummer (mee) schrijft. Dus mijn gevoel zegt, mochten ze iemand hebben doorgeschoven, dat het toch een The Voice kandidaat is zoals Maan of Pleun.
Mijn gevoel zegt dat ook helaas.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179199570
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:09 schreef lashatumbai het volgende:
Het idee dat dit gestuurd was in 2009 ipv de Toppers. Het is notabene nog 3 minuten ook hahaha
O+ O+ O+
Blijft een goed nummer. Dit is ook precies wat ik voor mij zie bij de combi DJ + zangeres. Alleen mag de DJ wel eruit gelaten worden. Sharon den Adel/Floortje Jansen ed zijn al O+ genoeg.
mag het weten
pi_179199637
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:09 schreef lashatumbai het volgende:
Het idee dat dit gestuurd was in 2009 ipv de Toppers. Het is notabene nog 3 minuten ook hahaha
O+ O+ O+
Nog mooier maar ook teleurstellend, Anouk wilde destijds al meedoen met het nummer Lost.
Maar de comissie koos toch voor de Toppers.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179199659
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:58 schreef ato het volgende:

[..]

Nog mooier maar ook teleurstellend, Anouk wilde destijds al meedoen met het nummer Lost.
Maar de comissie koos toch voor de Toppers.
;( ;( ;(
pi_179199799
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:58 schreef ato het volgende:

[..]

Nog mooier maar ook teleurstellend, Anouk wilde destijds al meedoen met het nummer Lost.
Maar de comissie koos toch voor de Toppers.
En 'de comissie' zit er nu nog steeds? :') :') :')
pi_179199837
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 16:05 schreef Momo... het volgende:

[..]

En 'de comissie' zit er nu nog steeds? :') :') :')
Was nog met NOS dacht ik, zonder Jan en Cornald.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 16 mei 2018 @ 16:15:41 #167
467241 lashatumbai
russia goodbye
pi_179200059
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:58 schreef ato het volgende:

[..]

Nog mooier maar ook teleurstellend, Anouk wilde destijds al meedoen met het nummer Lost.
Maar de comissie koos toch voor de Toppers.
Dat kan ik mij ook herinneren! Oooooh ik hoop toch echt dat ze nog een keer mee doet. We moeten haar zo dankbaar zijn dat ze het songfestival voor NL nieuw leven heeft ingeblazen. Als er iemand het festival naar NL zou moeten brengen is zij het wel..
giphy.gif
  woensdag 16 mei 2018 @ 16:57:49 #168
204179 grazz
No milk today
pi_179201182
Sharon den Adel's nieuwe project My Indigo is toch ook geflopt? Ik heb er na haar eerste single niks meer over gehoord eigenlijk. Dus die kan het songfestival ook wel gebruiken om in 2019 nieuw materiaal te pluggen als ze wil.
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:27:42 #169
87554 Cee
Welluk?
pi_179202752
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 16:57 schreef grazz het volgende:
Sharon den Adel's nieuwe project My Indigo is toch ook geflopt? Ik heb er na haar eerste single niks meer over gehoord eigenlijk. Dus die kan het songfestival ook wel gebruiken om in 2019 nieuw materiaal te pluggen als ze wil.
Paar keer op radio 2 gehoord, verder niks.
Ik kan niets anders bedenken en vind haar zangstem echt niet mooi maar ik denk dat het met een goed nummer wel kan werken. Niet met haar recente werk.
pi_179202825
quote:
2s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:10 schreef iBenny het volgende:

[..]

Heb ik inderdaad ook een paar keer geopperd. Werd niet ehcht enthousiast op gereageerd
Doe maar niet. Zelfde tristesse als Litouwen dit jaar.
Maakt dropkrullen mogelijk.
pi_179202875
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:58 schreef ato het volgende:

[..]

Nog mooier maar ook teleurstellend, Anouk wilde destijds al meedoen met het nummer Lost.
Maar de comissie koos toch voor de Toppers.
Hoe dan? Want Lost is van 2004 en Toppers waren in 2009 voor ESF.
pi_179202946
In Boulevard zo: moet Ilse naar het Singfestival..? :{
pi_179202948
Ik ben volgensmij de enige maar ik zou het echt leuk vinden als Maan zou gaan!
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:37:56 #174
87554 Cee
Welluk?
pi_179202982
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:36 schreef Martijnnnpp het volgende:
Ik ben volgensmij de enige maar ik zou het echt leuk vinden als Maan zou gaan!
Ik stond er na lang twijfelen wel positief tegenover maar als ze zo wisselend zingt dan zeg ik thanks but no thanks.
pi_179203000
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:37 schreef Cee het volgende:

[..]

Ik stond er na lang twijfelen wel positief tegenover maar als ze zo wisselend zingt dan zeg ik thanks but no thanks.
Ja snap ik, maar al haar optredens bij the voice bijvoorbeeld waren echt heel goed gezongen, so who knows.
pi_179203039
Ik verheug me al niet eens meer op de bekendmaking want bijna alles schreeuwt nu al ‘Maan’ ;(
pi_179203093
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik verheug me al niet eens meer op de bekendmaking want bijna alles schreeuwt nu al ‘Maan’ ;(
Ik denk niet dat zij het wordt, denk dat het iemand wordt waar iedereen verrast door gaat zijn
pi_179203109
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik verheug me al niet eens meer op de bekendmaking want bijna alles schreeuwt nu al ‘Maan’ ;(
Dat wordt weer minder hyperen. Alhoewel ik weer een beetje mee wordt gesleept als Maan een goede productie/liedje heeft van bv DJ TiŽsto of Armin van Buuren.

En als zij plotseling het goed blijkt te doen tijdens de rehearsals en zij top 5) scoort in alle polls en odds.
Ja dan ben ik een beetje schijnheilig.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 16 mei 2018 @ 18:44:29 #179
87554 Cee
Welluk?
pi_179203114
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:40 schreef miss_dynastie het volgende:
Ik verheug me al niet eens meer op de bekendmaking want bijna alles schreeuwt nu al ‘Maan’ ;(
Dat was dit/vorig jaar ook al, en toen was Willem daar ineens!
Dus niet te vroeg juichen/treuren.
pi_179203133
Oh, er schijnt een petitie voor Ilse te zijn gestart...al 11 handtekeningen _O-
pi_179203170
Maan heeft al een keer met hardwell samen gewerkt, dus waarom niet nog een keer, voor het songfestival :)
pi_179203171
Straks Ellen ten damme ofzo.
pi_179203273
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 15:12 schreef Greys het volgende:

[..]

Dat eerste kan ik me zelf niet herinneren, dat ie ergens gezegd heeft dat ze die kant weer op gaan. Wel dat als ze hem nog eens zouden willen dat dit dan een geschikt jaar zou zijn ivm agenda en nieuwe nrs voor album etc.

Zouden ze Waylon voordat hij ging dan al verteld hebben wie er volgend jaar gaat? Kan me bijna niet voorstellen. En ook niet dat hij dat dan mocht verklappen dat ze van die tactiek af gaan stappen van artiest kiezen. Maar wie weet :Y
Hij zei zoiets bij 538, ik kan het filmpje alleen niet meer terugvinden. Dat ze niet terug moesten gaan naar hoe het was (volgens mij zei Coen toen iets over Sieneke) en dat het nu een goed moment was om hem weer te sturen.
pi_179203279
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:47 schreef Martijnnnpp het volgende:
Maan heeft al een keer met hardwell samen gewerkt, dus waarom niet nog een keer, voor het songfestival :)
Respect voor Hardwell, maar de nummers die hij voor Maan had geproduceerd/geschreven waren OK liedjes.
En als Maan zo'n OK liedje goed zou verkopen ofwel zou uitvoeren, zeg ik iets meer dan OK.
Maar Maan heeft dat met zijn liedjes nog niet gedaan.
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 18:56:09 #185
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179203344
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:52 schreef Em31 het volgende:

[..]

Hij zei zoiets bij 538, ik kan het filmpje alleen niet meer terugvinden. Dat ze niet terug moesten gaan naar hoe het was (volgens mij zei Coen toen iets over Sieneke) en dat het nu een goed moment was om hem weer te sturen.
Ah zie, dat klinkt gelukkig alweer heel anders dan 'ze gaan terug naar'. Kon het me al niet voorstellen dat ie dat Łberhaupt zou mogen zeggen als het al zo was :D Pfieuw... Er is nog hoop. Dank!
Koutist in opleiding.
pi_179203377
quote:
14s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:56 schreef Greys het volgende:

[..]

Ah zie, dat klinkt gelukkig alweer heel anders dan 'ze gaan terug naar'. Kon het me al niet voorstellen dat ie dat Łberhaupt zou mogen zeggen als het al zo was :D Pfieuw... Er is nog hoop. Dank!
Ja het leek daardoor wel dat de tweede optie naast Waylon dus 'terug naar hoe het was' was, maar misschien staat die persoon inderdaad niet vast voor 2019 :P (hoop ik)
pi_179203386
Waarom zeggen er veel dat de artiest voor 2019 al vast staat, denk dat ik iets gemist heb :p ?
pi_179203409
Iets in deze stijl zou ik wel echt nice vinden
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 19:02:06 #189
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179203455
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:58 schreef Martijnnnpp het volgende:
Waarom zeggen er veel dat de artiest voor 2019 al vast staat, denk dat ik iets gemist heb :p ?
Cornald zei letterlijk 'we zijn al bezig voor 2020'. Hoeft idd niet te betekenen dat ze niet ůůk nog met volgend jaar bezig zijn maar was wel opvallend.

En Daniel zei in het NRC interview dat het ook weleens voorkomt dat ze iemand peilen en die kan dan niet maar wil wel en dat ze dan kijken hoe diegene het jaar erna zit met de agenda.

Dus het hoeft niet zo te zijn maar zůu in dit geval kunnen. ;)
Koutist in opleiding.
pi_179203490
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 19:02 schreef Greys het volgende:

[..]

Cornald zei letterlijk 'we zijn al bezig voor 2020'. Hoeft idd niet te betekenen dat ze niet ůůk nog met volgend jaar bezig zijn maar was wel opvallend.

En Daniel zei in het NRC interview dat het ook weleens voorkomt dat ze iemand peilen en die kan dan niet maar wil wel en dat ze dan kijken hoe diegene het jaar erna zit met de agenda.

Dus het hoeft niet zo te zijn maar zůu in dit geval kunnen. ;)
Ben benieuwd, beetje trijntje - douwe bob geval dus?
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 22:14:31 #191
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_179207907
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:31 schreef DropDiffuser het volgende:

[..]

Doe maar niet. Zelfde tristesse als Litouwen dit jaar.
Ik zie hier toch meer kans in

#TeamTessa
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  Moderator woensdag 16 mei 2018 @ 22:15:49 #192
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_179207942
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:59 schreef Martijnnnpp het volgende:
Iets in deze stijl zou ik wel echt nice vinden
Alleen dan niet zo'n domme tekst. Ik irriteer me er kapot aan :')
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_179208209
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:37 schreef Cee het volgende:

[..]

Ik stond er na lang twijfelen wel positief tegenover maar als ze zo wisselend zingt dan zeg ik thanks but no thanks.
Hvala Ne!
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179208238
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:38 schreef Martijnnnpp het volgende:

[..]

Ja snap ik, maar al haar optredens bij the voice bijvoorbeeld waren echt heel goed gezongen, so who knows.
Nu kijken er iets meer mensen, en dat repetitieschema en alles eromheen is een behoorlijke aanslag, iets zegt me dat ze daar niet tegen opgewassen is....
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179208272
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:47 schreef vencodark het volgende:
Straks Ellen ten damme ofzo.
Probeerde trouwens serieus namens Duitsland in 2005
pi_179208429
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:27 schreef ShippedFromTheNetherlands het volgende:

[..]

Probeerde trouwens serieus namens Duitsland in 2005

Nummer heette eerst Plattgefickt, oftewel platneuken maar dat mocht niet :D
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179208472
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 18:43 schreef Martijnnnpp het volgende:

[..]

Ik denk niet dat zij het wordt, denk dat het iemand wordt waar iedereen verrast door gaat zijn
Ik zou verrast zijn als Blof gaat. Met een liedje over mosselen uit Zeeland ofzo.
pi_179208557
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:34 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik zou verrast zijn als Blof gaat. Met een liedje over mosselen uit Zeeland ofzo.
Zoutelande had het zo'n pak weg misschien best goed gedaan. Er zit zo'n mooi melodielijn in.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 16 mei 2018 @ 22:39:11 #199
87554 Cee
Welluk?
pi_179208614
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:37 schreef ato het volgende:

[..]

Zoutelande had het zo'n pak weg misschien best goed gedaan. Er zit zo'n mooi melodielijn in.
Jammer dat het origineel van een stel Duitsers is. :P
Heet Frankfurt oder volgens mij.
pi_179208618
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:37 schreef ato het volgende:

[..]

Zoutelande had het zo'n pak weg misschien best goed gedaan. Er zit zo'n mooi melodielijn in.
Nah, ik weet het niet. Nederlands is gewoon geen mooie taal. En al helemaal niet voor het songfestival.
pi_179208656
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:39 schreef Cee het volgende:

[..]

Jammer dat het origineel van een stel Duitsers is. :P
Heet Frankfurt oder volgens mij.
Oh dat wist ik niet.
Life can be a bitch, so like it..
  woensdag 16 mei 2018 @ 22:41:31 #202
87554 Cee
Welluk?
pi_179208673
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:39 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Nah, ik weet het niet. Nederlands is gewoon geen mooie taal. En al helemaal niet voor het songfestival.
Vind ik ook, hoe mooi een nummer ook is, het klinkt in onze taal voor een buitenstaander vrij hard en agressief. Beetje linguistisch krumpen.
pi_179208697
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:39 schreef Cee het volgende:

[..]

Jammer dat het origineel van een stel Duitsers is. :P
Heet Frankfurt oder volgens mij.
Ik vind sommige Duits talige liedjes best goed, ik ga het even opzoeken.
Schlagers vind ik ook leuk, ja ik beken.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179208723
Wir sind helden, ook tof.
pi_179208725
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:34 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik zou verrast zijn als Blof gaat. Met een liedje over mosselen uit Zeeland ofzo.
Ik hoef dat uitgestreken smoelwerk van Paskal niet te zien :')

Blof was trouwens benaderd voor het Nationaal Songfestival 1998, om Mijn Hart Kan Dat Niet Aan te zingen, maar toen braken ze door met Liefs uit Londen... uiteindelijk zong Frederique Spigt het niet onverdienstelijk :P
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  woensdag 16 mei 2018 @ 22:44:39 #206
204179 grazz
No milk today
pi_179208770
Oh nee toch, jongens, ik sla nog liever een jaar over dan dat we Blof sturen.
pi_179208776
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:43 schreef Sunshine1982 het volgende:
Wir sind helden, ook tof.
Zo'n toffe band ja O+

Frida Gold is ook een leuk bandje trouwens

Wovon Sollen Wir Traumen O+ O+

Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179208786
Guus Meeuwis was benaderd voor 1997
pi_179208795
Wir sind helden voor Duitsland
Agnes Obel voor Denemarken
Christine and the Queens voor Frankrijk

Nu nog wat voor Nederland verzinnen :)
pi_179208839
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:43 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Ik hoef dat uitgestreken smoelwerk van Paskal niet te zien :')

Blof was trouwens benaderd voor het Nationaal Songfestival 1998, om Mijn Hart Kan Dat Niet Aan te zingen, maar toen braken ze door met Liefs uit Londen... uiteindelijk zong Frederique Spigt het niet onverdienstelijk :P
Ja was prachtig, ik was er ook bij..
Life can be a bitch, so like it..
pi_179208885
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:45 schreef Sunshine1982 het volgende:
Wir sind helden voor Duitsland
Agnes Obel voor Denemarken
Christine and the Queens voor Frankrijk

Nu nog wat voor Nederland verzinnen :)
Snow Patrol voor GB
Oscar and the Wolf voor Belgie
The Hyves voor Zweden
Caro Emerald voor NL
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  woensdag 16 mei 2018 @ 22:50:53 #212
215495 Knutknuttsson
Rood-Wit-Rood
pi_179208943
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:48 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Snow Patrol voor GB
Oscar and the Wolf voor Belgie
The Hyves voor Zweden
Caro Emerald voor NL
The Hyves _O_
And the man in the back said Everyone attack and it turned into a ballroomblitz
pi_179208944
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:48 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Snow Patrol voor GB
Oscar and the Wolf voor Belgie
The Hyves voor Zweden
Caro Emerald voor NL
Oscar and the Wolf even googlen. Nog nooit van gehoord :) Klinkt wel tof.
pi_179209017
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:50 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Oscar and the Wolf even googlen. Nog nooit van gehoord :) Klinkt wel tof.
Geweldige band, de zanger heeft ooit aan het Junior ESF meegedaan dus ik sluit toch ook niet helemaal uit dat de VRT ze ooit zo gek krijgt om daadwerkelijk te gaan O+
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179209055
quote:
0s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:53 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Geweldige band, de zanger heeft ooit aan het Junior ESF meegedaan dus ik sluit toch ook niet helemaal uit dat de VRT ze ooit zo gek krijgt om daadwerkelijk te gaan O+
Klinkt tof inderdaad en ook vooral orgineel. Ik hou daar wel van, een beetje anders dan anders :)
pi_179210234
quote:
1s.gif Op woensdag 16 mei 2018 22:41 schreef Cee het volgende:

[..]

Vind ik ook, hoe mooi een nummer ook is, het klinkt in onze taal voor een buitenstaander vrij hard en agressief. Beetje linguistisch krumpen.
_O-
pi_179213440
En voor Spanje moeten zij gewoon Louis Fonzi sturen.
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 17 mei 2018 @ 07:33:12 #218
474869 Trumpinator
Ik Wil Zomer
pi_179213634
Na gekke bekken trekken en kip geluiden sturen we gewoon De Aal ;)

Met 5 krumpers die een varken nadoen in een modderbad

De Aal plakken we een baard aan de kin en treedt op in een avondjurk

Pannecouke of hoe die man ook heet, kom er maar in en maak er wat van

  donderdag 17 mei 2018 @ 07:38:34 #219
87554 Cee
Welluk?
pi_179213666
Nah, dan denken ze dat we Alf Poier proberen te imiteren en niemand komt in de buurt van Alf Poier, ooit.
  donderdag 17 mei 2018 @ 10:21:44 #220
474869 Trumpinator
Ik Wil Zomer
pi_179215232
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 07:38 schreef Cee het volgende:
Nah, dan denken ze dat we Alf Poier proberen te imiteren en niemand komt in de buurt van Alf Poier, ooit.
Het nummer van De Aal is ook een minuut te kort. Even een half minuutje een Salvador Sobral act als intermezzo gevolgd door 30 seconden jammeren over weggevoerde varkens en je hebt een leuke fusion van recente winnaars. Scoort geheid ;)
pi_179215436
Ik denk......dat het Shirma Rouse wordt, waarom? ze wil graag naar het Songfestival, ze heeft al wat ervaring als achtergrondzangeres bij de inzending van Anouk en ze is druk aan het afvallen en dagelijks in de sportschool te vinden, dus misschien voorbereidingen? Niet dat ik nou heel erg onder de indruk ben van haar, maar misschien met een goede song? Het is in ieder geval beter dan die gele zwembroek brrrr.
  donderdag 17 mei 2018 @ 10:36:13 #222
138876 Andromache
don't give up Andro
pi_179215495
Zeggen ze in Noord-Brabant ook baarg? :D Wow. Toch is baarch mooier :)
== houdt van sterke anekdotes voor op feesten en partijen ==
&gt;&gt;&gt;&gt; Ga van dat gas af! - Laat Groningen niet zakken &lt;&lt;&lt;&lt;
Don't give up: https://www.youtube.com/watch?v=VjEq-r2agqc O+
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 10:36:52 #223
416575 crew  Kyran
pi_179215509
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:33 schreef summer52 het volgende:
Shirma Rouse
Geen slechte zangeres, maar NUL kans met een ballad.

Als er iets up-tempo uitkomt kan het best leuk klinken en uitzien als er een fatsoenlijke staging komt. Up-tempo bedoel ik niet iets zoals Cyprus, maar als in Respect of Satisfaction (wat ze bij Voice deed), beetje een fatsoenlijke beat er onder ... geen zwijmel ballad.
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 10:39:00 #224
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179215553
Als MrProbzhet ooit wordt gaat ie zo te zien ook Raatgever in de ban gooien wrs _O-

9Ro7VCA.png
Koutist in opleiding.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 10:41:44 #225
416575 crew  Kyran
pi_179215605
Die Reetkever maakt vrienden :P wat een klapjosti is het ook. Dit soort mensen denken dat ze alles kunnen maken of zeggen, omdat ze het onder "verslaggeving" kunnen gooien.
  donderdag 17 mei 2018 @ 10:57:05 #226
357663 Aoibhin
Salvadorable
pi_179215922
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:39 schreef Greys het volgende:
Als MrProbzhet ooit wordt gaat ie zo te zien ook Raatgever in de ban gooien wrs _O-

[ afbeelding ]
Geweldig! Nog iemand tegen Raatgever _O_
pi_179215980
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:36 schreef Kyran het volgende:

[..]

Geen slechte zangeres, maar NUL kans met een ballad.

Als er iets up-tempo uitkomt kan het best leuk klinken en uitzien als er een fatsoenlijke staging komt. Up-tempo bedoel ik niet iets zoals Cyprus, maar als in Respect of Satisfaction (wat ze bij Voice deed), beetje een fatsoenlijke beat er onder ... geen zwijmel ballad.
Ik vind haar wel goed met een beetje Jazz/soulachtig nummer. En ze is al bekend in IsraŽl, heeft ze in mei 2017 opgetreden op een Jazz festival. Dus ja wie weet???
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 11:01:50 #228
416575 crew  Kyran
pi_179216035
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:59 schreef summer52 het volgende:

[..]

Ik vind haar wel goed met een beetje Jazz/soulachtig nummer. En ze is al bekend in IsraŽl, heeft ze in mei 2017 opgetreden op een Jazz festival. Dus ja wie weet???
Kan inderdaad ook ja, maar het moet niet een kwakkelnummer zijn, want dan begint zij al snel irritant te worden met haar stem.
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:06:58 #229
87554 Cee
Welluk?
pi_179216145
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:33 schreef summer52 het volgende:
Ik denk......dat het Shirma Rouse wordt, waarom? ze wil graag naar het Songfestival, ze heeft al wat ervaring als achtergrondzangeres bij de inzending van Anouk en ze is druk aan het afvallen en dagelijks in de sportschool te vinden, dus misschien voorbereidingen? Niet dat ik nou heel erg onder de indruk ben van haar, maar misschien met een goede song? Het is in ieder geval beter dan die gele zwembroek brrrr.
Ik geef de voorkeur aan de gele zwembroek als we Shirma sturen.
pi_179216147
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:33 schreef summer52 het volgende:
Ik denk......dat het Shirma Rouse wordt, waarom? ze wil graag naar het Songfestival, ze heeft al wat ervaring als achtergrondzangeres bij de inzending van Anouk en ze is druk aan het afvallen en dagelijks in de sportschool te vinden, dus misschien voorbereidingen? Niet dat ik nou heel erg onder de indruk ben van haar, maar misschien met een goede song? Het is in ieder geval beter dan die gele zwembroek brrrr.
Ik bedoel het niet lullig maar ik denk altijd maar: het heeft een reden dat je al duizend jaar in het vak zit als goede zangeres maar nooit echt bent doorgebroken. Dare I say it? Nou vooruit dan maar.... nog liever Maan _O-
pi_179216326
Shirma moet misschien eerst maar eens een paar eigen nummers uitbrengen, want daar kan ik net als bij Dries Roelvink geen eigen lied van opnoemen _O-
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 11:16:43 #232
416575 crew  Kyran
pi_179216338
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:07 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik bedoel het niet lullig maar ik denk altijd maar: het heeft een reden dat je al duizend jaar in het vak zit als goede zangeres maar nooit echt bent doorgebroken. Dare I say it? Nou vooruit dan maar.... nog liever Maan _O-
Omdat ze er een stuk minder geil uitziet dan Maan .... There I said it ... Wat voor kwaliteiten heeft Maan nou eigenlijk behalve haar kop, lijf en ok stem.
pi_179216341
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:01 schreef Kyran het volgende:

[..]

Kan inderdaad ook ja, maar het moet niet een kwakkelnummer zijn, want dan begint zij al snel irritant te worden met haar stem.
Ach misschien kan Anouk een goed nummer voor haar schrijven?
pi_179216363
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:06 schreef Cee het volgende:

[..]

Ik geef de voorkeur aan de gele zwembroek als we Shirma sturen.
brrr die gele zwembroek is wel heel erg irritant hoor en een goede zanger? Shirma zou ook niet mijn eerste voorkeur zijn maar wie wel?
pi_179216368
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:16 schreef summer52 het volgende:

[..]

Ach misschien kan Anouk een goed nummer voor haar schrijven?
SnaaiSnaaiSnaai _O-
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 11:22:05 #236
416575 crew  Kyran
pi_179216439
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:16 schreef TheVulture het volgende:
Shirma moet misschien eerst maar eens een paar eigen nummers uitbrengen, want daar kan ik net als bij Dries Roelvink geen eigen lied van opnoemen _O-
Dat is toch geen reden om iemand wel of niet naar ESF te sturen. Bijna niemand schrijft eigen nummers daar en diegenen die het wel doen krijgen echt niet meer punten.
pi_179216459
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:07 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Ik bedoel het niet lullig maar ik denk altijd maar: het heeft een reden dat je al duizend jaar in het vak zit als goede zangeres maar nooit echt bent doorgebroken. Dare I say it? Nou vooruit dan maar.... nog liever Maan _O-
Hoho ik heb niet gezegd dat zij MIJN voorkeur is, maar ze viel mij de afgelopen tijd op met haar commentaar (samen met Gerard Joling) op 10 mei bij Pauw en dat ze druk aan het afvallen is. Daarvoor had ik eigenlijk niets met haar, ik ben nu op YouTube aan het kijken wat ze allemaal wel en niet kan.
pi_179216471
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:22 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dat is toch geen reden om iemand wel of niet naar ESF te sturen. Bijna niemand schrijft eigen nummers daar en diegenen die het wel doen krijgen echt niet meer punten.
Nee dat klopt, maar ik vind niet dat dit de categorie zou moeten zijn om carte blanche te geven... dan moet je een nummer panklaar hebben liggen en als Shirma dit dan het beste kan vertolken a la... maar ik vind niet dat dit de categorie is die het verdient om aan te wijzen en er dan maar een lied bij te zoeken....
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179216474
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:16 schreef TheVulture het volgende:
Shirma moet misschien eerst maar eens een paar eigen nummers uitbrengen, want daar kan ik net als bij Dries Roelvink geen eigen lied van opnoemen _O-
Ik ook niet, alles wat je op YouTube ziet zijn covers, maar misschien kan iemand een goede song voor haar schrijven?
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 11:27:59 #240
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179216533
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:23 schreef summer52 het volgende:

[..]

Ik ook niet, alles wat je op YouTube ziet zijn covers, maar misschien kan iemand een goede song voor haar schrijven?
Als er toch een goede song wordt geschreven voor een artiest die zelf niet schrijft dan echt tien keer liever mensen als Tommie Christiaan (die van The Passion en Barcelona duet met Tania Kross) of een wat jongere (en strakkere :@ ) goede zangeres.
Koutist in opleiding.
pi_179216554
Tommie Christiaan of Freek Bartels O+

Maar ook daarvoor moet er wel een lied panklaar liggen eigenlijk
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 11:30:18 #242
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179216568
Ik bedoel als we echt dat pad opgaan dan staat Tommie bovenaan m'n lijstje geloof ik. Goeie kop, briljante stem, zacht type voor in de media, ja die dan maar. Die heeft zelf ook nul hits maar als iemand daar een lekker lied voor schrijft kan ie van mij iig gaan. Liever dan Shirma, Maan, Gele Zwembroek, Romy etc.

Koutist in opleiding.
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:30:43 #243
357663 Aoibhin
Salvadorable
pi_179216573
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:23 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Nee dat klopt, maar ik vind niet dat dit de categorie zou moeten zijn om carte blanche te geven... dan moet je een nummer panklaar hebben liggen en als Shirma dit dan het beste kan vertolken a la... maar ik vind niet dat dit de categorie is die het verdient om aan te wijzen en er dan maar een lied bij te zoeken....
Precies. Types als Shirma, Maan, etc. zou ik op zich prima vinden als er al een goed lied is en zij de perfecte persoon zijn om dat te vertolken. Alleen voor carte blanche... Shirma heeft nog geen eigen nummers toch? (en met eigen nummers bedoel ik een eigen repertoire/stijl, niet dat ze het zelf geschreven moet hebben). Dan is het wel risky om haar gewoon aan te wijzen en maar af te wachten wat eruit rolt. Na Waaaiaaiaai heb ik ook niet al teveel vertrouwen dat Anouk ineens een topnummer voor haar heeft.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 11:35:52 #244
416575 crew  Kyran
pi_179216666
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:30 schreef Aoibhin het volgende:

[..]

Precies. Types als Shirma, Maan, etc. zou ik op zich prima vinden als er al een goed lied is en zij de perfecte persoon zijn om dat te vertolken. Alleen voor carte blanche... Shirma heeft nog geen eigen nummers toch? (en met eigen nummers bedoel ik een eigen repertoire/stijl, niet dat ze het zelf geschreven moet hebben). Dan is het wel risky om haar gewoon aan te wijzen en maar af te wachten wat eruit rolt. Na Waaaiaaiaai heb ik ook niet al teveel vertrouwen dat Anouk ineens een topnummer voor haar heeft.
Dat moet sowieso niet gebeuren nee. Dit soort personen alleen vragen als je al een nummer hebt en je denkt dat X of Y het echt goed kan vertolken.

Ik blijf hopen op Sharon, misschien dat ze daarom dit jaar in de jury zat :D Daarnaast heb ik ook wel vertrouwen in haar dat zij een leuke act kan neerzetten.

Als ik dan ook nog eens kijk hoe zij dit jaar haar punten heeft verdeeld dan geloof ik er ook wel in dat ze weet wat aan kan slaan, zelfs buiten haar eigen genre.
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:38:53 #245
87554 Cee
Welluk?
pi_179216717
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:18 schreef summer52 het volgende:

[..]

brrr die gele zwembroek is wel heel erg irritant hoor en een goede zanger? Shirma zou ook niet mijn eerste voorkeur zijn maar wie wel?
Desnoods m’n hamster en ik heb niet eens een hamster. Shirma zingt of ze d’r mond vol friet heeft, heeft totaal geen sympathieke uitstraling, was bij The Passion ook niet toonvast, zong ooit op de radio liedjes van haar grote voorbeeld Aretha Franklin en kon zelfs de tekst van het meest bekende nummer niet goed onthouden, heeft geen eigen geluid.
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 11:40:47 #246
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179216755
Probz gaat nog even door nadat ie Raatgever al bij naam noemde.
(van onder naar boven)

I16ewLy.png

4j9zuru.png
Koutist in opleiding.
pi_179216805
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:16 schreef Kyran het volgende:

[..]

Omdat ze er een stuk minder geil uitziet dan Maan .... There I said it ... Wat voor kwaliteiten heeft Maan nou eigenlijk behalve haar kop, lijf en ok stem.
Denk je echt? Dat ze met maat 38 wel was doorgebroken? Ik denk het niet. Als je ‘het’ hebt, heb je het ook met maat 58. Jennie Lena is een slanke den uit dezelfde hoek en dat is ook nooit wat geworden.
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 11:45:08 #248
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179216842
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:43 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Denk je echt? Dat ze met maat 38 wel was doorgebroken? Ik denk het niet. Als je ‘het’ hebt, heb je het ook met maat 58. Jennie Lena is een slanke den uit dezelfde hoek en dat is ook nooit wat geworden.
Eens.
Koutist in opleiding.
pi_179216848
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:22 schreef summer52 het volgende:

[..]

Hoho ik heb niet gezegd dat zij MIJN voorkeur is, maar ze viel mij de afgelopen tijd op met haar commentaar (samen met Gerard Joling) op 10 mei bij Pauw en dat ze druk aan het afvallen is. Daarvoor had ik eigenlijk niets met haar, ik ben nu op YouTube aan het kijken wat ze allemaal wel en niet kan.
Oh nee, dat had ik wel door, dat het niet per se jouw voorkeur is. Maar het is gewoon mijn mening/rant over achtergrondzangeressen die vergeefs de spotlight zoeken n.a.v. jouw opmerking.
  donderdag 17 mei 2018 @ 11:46:45 #250
87554 Cee
Welluk?
pi_179216868
quote:
10s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:40 schreef Greys het volgende:
Probz gaat nog even door nadat ie Raatgever al bij naam noemde.
(van onder naar boven)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Bring out the popcorn *O*
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 11:47:29 #251
416575 crew  Kyran
pi_179216885
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:43 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Denk je echt? Dat ze met maat 38 wel was doorgebroken? Ik denk het niet. Als je ‘het’ hebt, heb je het ook met maat 58. Jennie Lena is een slanke den uit dezelfde hoek en dat is ook nooit wat geworden.
Tuurlijk, als je het echt hebt dan breek je sowieso wel door. Waar ik meer op doelde is dat zij het eigenlijk allebei niet hebben en dat de enige reden dat Maan wel doorgebroken is haar looks is, want qua zangkwaliteiten is zij echt niet veel soeps.
pi_179216947
Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat mensen nooit beperkt worden door hun gewicht, maar dat zit vaak ook wel bij zichzelf: ze willen me toch niet, want ik ben veel te zwaar. Maar die mensen blijven ver weg van dat wereldje, Shirma staat al twintig jaar overal vooraan bij en is het gewoon niet.


quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:47 schreef Kyran het volgende:

[..]

Tuurlijk, als je het echt hebt dan breek je sowieso wel door. Waar ik meer op doelde is dat zij het eigenlijk allebei niet hebben en dat de enige reden dat Maan wel doorgebroken is haar looks is, want qua zangkwaliteiten is zij echt niet veel soeps.
Ik denk dat Maan vooral is doorgebroken omdat papa de contacten heeft en er niet vies van is haar overal in te zetten.
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 11:54:27 #253
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_179217005
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_179217026
Ik denk dat Maan en Shirma ongeveer even bekend zijn. Even vaak op tv.
Ik denk wel dat Shirma's postuur heeft bijgedragen aan haar bekendheid/exposure.
  donderdag 17 mei 2018 @ 12:01:28 #255
474869 Trumpinator
Ik Wil Zomer
pi_179217129
Nu weer serieus. Liever Sharon den Andel dan Maan. Maan kan heel goed zingen, maar heeft te weinig eigens.

Mijn verlanglijstje zou zijn:

1. Ilse de Lange
2. Sharon den Andel
3. Sharon Doorson serveimage?url=https:%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FMrpSsP3JPgM%2Fmaxresdefault.jpg&sp=fabd3ae55acf9d76921e40493eb69a8a

Met een act als Cyprus 2018, maar nog beter. Eens zien of die kleuters van WIWI dan wat te mekkeren hebben ook
  donderdag 17 mei 2018 @ 12:04:00 #256
474869 Trumpinator
Ik Wil Zomer
pi_179217181
quote:
6s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:55 schreef n00biedoobiedoo het volgende:
Ik denk dat Maan en Shirma ongeveer even bekend zijn. Even vaak op tv.
Ik denk wel dat Shirma's postuur heeft bijgedragen aan haar bekendheid/exposure.
Shirma is weer zo'n politiek correct Nederlandse inzending waarbij je de finale niet haalt
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 12:10:06 #257
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179217274
quote:
Heeft die Łberhaupt nog iets noemenswaardigs gedaan in al die jaren sinds The Voice of X Factor of wat was het? Hoor er nooit iets van.
Koutist in opleiding.
pi_179217410
quote:
Waarom zitten ze daar met de rug naartoe, was toch geen auditie meer?
pi_179217452
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:01 schreef Trumpinator het volgende:
Nu weer serieus. Liever Sharon den Andel dan Maan. Maan kan heel goed zingen, maar heeft te weinig eigens.

Mijn verlanglijstje zou zijn:

1. Ilse de Lange
2. Sharon den Andel
3. Sharon Doorson [ afbeelding ]

Met een act als Cyprus 2018, maar nog beter. Eens zien of die kleuters van WIWI dan wat te mekkeren hebben ook
Volgend jaar met een act a la Cyprus 2018 gaat sowieso niet werken, kopieŽn doen het altijd minder dan het origineel... Cyprus deed het nu juist zo goed omdat we zo'n act al een jaar of 10 niet meer op het podium hadden gezien (Hadise, Helena Paparizou)
Op maandag voel ik me als Robinson CrusoŽ: Op zoek naar Vrijdag!
Het leven is als Lucille Werner: het kan raar lopen!
pi_179217529
Ik denk dat we het gewoon net zoals Duitsland, Oostenrijk en vooruit Denemarken moeten proberen met een lied dat je ook gewoon op de radio kunt horen. Dat waren die van IsraŽl en Cyprus toch minder, ging meer om de act.
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 12:30:39 #261
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_179217563
quote:
11s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:10 schreef Greys het volgende:

[..]

Heeft die Łberhaupt nog iets noemenswaardigs gedaan in al die jaren sinds The Voice of X Factor of wat was het? Hoor er nooit iets van.
Treed nog geregeld op, album uitgebracht en Paradiso uitverkocht
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_179217580
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:01 schreef Trumpinator het volgende:
Nu weer serieus. Liever Sharon den Andel dan Maan. Maan kan heel goed zingen, maar heeft te weinig eigens.

Mijn verlanglijstje zou zijn:

1. Ilse de Lange
2. Sharon den Andel
3. Sharon Doorson [ afbeelding ]

Met een act als Cyprus 2018, maar nog beter. Eens zien of die kleuters van WIWI dan wat te mekkeren hebben ook
Mee eens met je lijstje ^O^
mag het weten
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 12:32:35 #263
416575 crew  Kyran
pi_179217592
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:01 schreef Trumpinator het volgende:
Sharon den Andel
Ilse gaat echt niet, die is niet gek. Helemaal niet een jaar na Waylon.

Sharon den Adel zou echt kunnen. Die heeft echt wel zin, vooral nu met haar solo project naast Within Temptation. Daarnaast heeft ze echt belachelijk trouwe fans in vooral Oost-Europa die zonder nadenken max. aantal keer zouden stemmen :P

Sharon Doorson zou ik niet volgend jaar sturen. Bewaar dat dan voor een jaar waar jaar ervoor geen Cyprus stijl act is geweest. Zoals Vulture al aangaf was het succes van Cyprus zeker ook te danken aan het feit dat er al jaren niet zo'n act was geweest. Tien jaar geleden was dit een standaard ESF nummer.
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 12:37:09 #264
255123 crew  iBenny
Legen...wait for it...
pi_179217691
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:32 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ilse gaat echt niet, die is niet gek. Helemaal niet een jaar na Waylon.

Sharon den Adel zou echt kunnen. Die heeft echt wel zin, vooral nu met haar solo project naast Within Temptation. Daarnaast heeft ze echt belachelijk trouwe fans in vooral Oost-Europa die zonder nadenken max. aantal keer zouden stemmen :P

Sharon Doorson zou ik niet volgend jaar sturen. Bewaar dat dan voor een jaar waar jaar ervoor geen Cyprus stijl act is geweest. Zoals Vulture al aangaf was het succes van Cyprus zeker ook te danken aan het feit dat er al jaren niet zo'n act was geweest. Tien jaar geleden was dit een standaard ESF nummer.
Liet ze ook wel iets van doorschemeren bij RTL Late Night toen ze haar solo-project aankondigde
...dary!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_179217697
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:39 schreef Greys het volgende:
Als MrProbzhet ooit wordt gaat ie zo te zien ook Raatgever in de ban gooien wrs _O-

[ afbeelding ]
*O*
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217731
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:06 schreef Cee het volgende:

[..]

Ik geef de voorkeur aan de gele zwembroek als we Shirma sturen.
_O-
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217748
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 10:33 schreef summer52 het volgende:
Ik denk......dat het Shirma Rouse wordt, waarom? ze wil graag naar het Songfestival, ze heeft al wat ervaring als achtergrondzangeres bij de inzending van Anouk en ze is druk aan het afvallen en dagelijks in de sportschool te vinden, dus misschien voorbereidingen? Niet dat ik nou heel erg onder de indruk ben van haar, maar misschien met een goede song? Het is in ieder geval beter dan die gele zwembroek brrrr.
Opnieuw als achtergrondzangeres optreden is ook nog een optie.

Shirma op de vůůrgrond lijkt me geen slim plan. Ze heeft gewoon niet zo'n 'verkoopbaar' voorkomen, en dat is niet enkel haar gewicht. Het is ook een stukje likeability.
pi_179217776
quote:
14s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:27 schreef Greys het volgende:

[..]

Als er toch een goede song wordt geschreven voor een artiest die zelf niet schrijft dan echt tien keer liever mensen als Tommie Christiaan (die van The Passion en Barcelona duet met Tania Kross) of een wat jongere (en strakkere :@ ) goede zangeres.
Ook een prima keuze, alhoewel ik denk dat klassiek geschoolde stemmen niet echt meer wordt gewaardeerd.
Estland was ook net 8e.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217786
Ik hoorde net got my mind made up van Wulf, maar dat klinkt internationaal hoor.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217787
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:39 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Opnieuw als achtergrondzangeres optreden is ook nog een optie.

Shirma op de vůůrgrond lijkt me geen slim plan. Ze heeft gewoon niet zo'n 'verkoopbaar' voorkomen, en dat is niet enkel haar gewicht. Het is ook een stukje likeability.
Of ze krijgt veel stemmen van andere zwaarlijvige vrouwen die haar als voorbeeld zien.
pi_179217820
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:43 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Denk je echt? Dat ze met maat 38 wel was doorgebroken? Ik denk het niet. Als je ‘het’ hebt, heb je het ook met maat 58. Jennie Lena is een slanke den uit dezelfde hoek en dat is ook nooit wat geworden.
Netta was toch ook niet slank?

Die andere dame, uit IsraŽl in 2015 ook niet, werd 10e.

Het ligt eraan hoe je perfomance is en hoe je op camera over komt.
Ik vind Shourma een goede achtergrond zangeres, maar geen lead zangeres.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217832
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:41 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Of ze krijgt veel stemmen van andere zwaarlijvige vrouwen die haar als voorbeeld zien.
Een paar jaar geleden was er, op het Songfestival, een prima gemaakt dancenummer van een zeer zwaarlijvige vocaliste. Het kwam ergens rond de tiende plaats. Maar de vrouw in kwestie straalde wel meer lol uit dan Shirma ooit zal doen (idem voor Netta, btw). Dat maakt veel verschil.

pi_179217850
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:38 schreef Cee het volgende:

[..]

Desnoods m’n hamster en ik heb niet eens een hamster. Shirma zingt of ze d’r mond vol friet heeft, heeft totaal geen sympathieke uitstraling, was bij The Passion ook niet toonvast, zong ooit op de radio liedjes van haar grote voorbeeld Aretha Franklin en kon zelfs de tekst van het meest bekende nummer niet goed onthouden, heeft geen eigen geluid.
Dit dus.
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 17 mei 2018 @ 12:46:13 #274
474869 Trumpinator
Ik Wil Zomer
pi_179217851
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:23 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Volgend jaar met een act a la Cyprus 2018 gaat sowieso niet werken, kopieŽn doen het altijd minder dan het origineel... Cyprus deed het nu juist zo goed omdat we zo'n act al een jaar of 10 niet meer op het podium hadden gezien (Hadise, Helena Paparizou)
De act van Cyprus, die richting muziek is toch behoorlijk populair onder vooral jongeren ook. Daarom dat ook Tjechie goed scoorde. Cyprus dit jaar is toch echt anders dan Griekenland met Helena Paparizou. Dat laatste was rembetiki moderne stijl en klonk veel orientaalser dan het meer hip hop Cyprus. Hadise was de Turkse versie van remebtiki modern met veel orientaalse klanken. Van veel rembetiki songs, die typische songs die je in een Grieks restaurant hoort of op vakantie in Griekenland kun je met een uitgebreider instrumentarium geweldige muziek van maken.

Ik verwacht juist eerder krankzinnige copycats van Netta met bizarre liedjes dan een copycat van Cyprus volgend jaar.
pi_179217864
Ik heb even de optredende artiesten bij Daniel Dekker's programma het afgelopen jaar vluchtig doorgenomen en er zijn 3 acts die 2 keer hebben opgetreden, dus wel bij DaniŽl in de smaak vallen.
Steffen Morrison, Kita Menari en...My Indigo.

edit: oh, Blackbird ook nog. En Wulf :P
pi_179217919
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:01 schreef Trumpinator het volgende:
Nu weer serieus. Liever Sharon den Andel dan Maan. Maan kan heel goed zingen, maar heeft te weinig eigens.

Mijn verlanglijstje zou zijn:

1. Ilse de Lange
2. Sharon den Andel
3. Sharon Doorson [ afbeelding ]

Met een act als Cyprus 2018, maar nog beter. Eens zien of die kleuters van WIWI dan wat te mekkeren hebben ook
Dan moet het echt een top dance song zijn bij Sharon Doorson. Uitstraling en stem heeft zij al.
Ilse de langer, niet weer country Please.
Andere Sharon, graag iets met rock, muziek van WT. Dat sprookjesachtig.

Haar laatste solo nummer vond ik niet sterk.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217964
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:45 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Een paar jaar geleden was er, op het Songfestival, een prima gemaakt dancenummer van een zeer zwaarlijvige vocaliste. Het kwam ergens rond de tiende plaats. Maar de vrouw in kwestie straalde wel meer lol uit dan Shirma ooit zal doen (idem voor Netta, btw). Dat maakt veel verschil.

Die haalde ik ook net aan, 2015.
Die straalt een stukje meer positiviteit uit dan Shirma.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179217995
Mijn stem is voor de zanger van Direct. Excentrieke kop, prachtige stem.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 12:55:13 #279
416575 crew  Kyran
pi_179218000
quote:
2s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:37 schreef iBenny het volgende:

[..]

Liet ze ook wel iets van doorschemeren bij RTL Late Night toen ze haar solo-project aankondigde
Yup :Y
pi_179218044
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:54 schreef Sunshine1982 het volgende:
Mijn stem is voor de zanger van Direct. Excentrieke kop, prachtige stem.
Staat ook in mijn favorieten lijstje.
Hoe hij als coach was bij it takes two *O*
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 12:58:58 #281
416575 crew  Kyran
pi_179218062
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:49 schreef ato het volgende:

[..]

Dan moet het echt een top dance song zijn bij Sharon Doorson. Uitstraling en stem heeft zij al.
Ilse de langer, niet weer country Please.
Andere Sharon, graag iets met rock, muziek van WT. Dat sprookjesachtig.

Haar laatste solo nummer vond ik niet sterk.

Ene kant eens, andere kant krijg je dan wel weer "rock" of "iets met gitaren".

Mooiste van Sharon is wel dat sprookjesachtige waar je heerlijk bij kan wegdromen. Nummers die zij zelf heeft geschreven voor haar solo project zijn grotendeels waardeloos (naar mijn smaak). Als ze geen rock doet moet ze echt een nummer laten schrijven door een goede DJ (zoals eerder met Armin).
pi_179218088
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:57 schreef ato het volgende:

[..]

Staat ook in mijn favorieten lijstje.
Hoe hij als coach was bij it takes two *O*
Als hij meedoet, ga ik sinds jaren echt met een goed gevoel esf kijken. Voorgaande jaren werd ik nergens warm of koud van wat NL stuurde.
pi_179218119
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:01 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Als hij meedoet, ga ik sinds jaren echt met een goed gevoel esf kijken. Voorgaande jaren werd ik nergens warm of koud van wat NL stuurde.
Ja een muzikant met passie en een geweldige stem.
Ook op tv is hij likeable, kan alles.
Life can be a bitch, so like it..
  donderdag 17 mei 2018 @ 13:03:22 #284
2681 Dave
∑∑∑∑∑∑∑∑∑∑∑
pi_179218133
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 11:38 schreef Cee het volgende:

[..]

kon zelfs de tekst van het meest bekende nummer niet goed onthouden
E-P-R-E-S-T-C
:o)
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 13:03:34 #285
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179218140
Ja Di-rect meneertje mag van mij ook *O*
Koutist in opleiding.
pi_179218164
Of gewoon direct als band. Ook prima.
pi_179218239
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:04 schreef Sunshine1982 het volgende:
Of gewoon direct als band. Ook prima.
Mag ook, hun laatste cd klinkt ook internationaal.
Life can be a bitch, so like it..
pi_179218276
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 12:44 schreef ato het volgende:

[..]

Netta was toch ook niet slank?

Die andere dame, uit IsraŽl in 2015 ook niet, werd 10e.

Het ligt eraan hoe je perfomance is en hoe je op camera over komt.
Ik vind Shourma een goede achtergrond zangeres, maar geen lead zangeres.
Klopt, dat is exact mijn punt :)
pi_179218401
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:04 schreef Sunshine1982 het volgende:
Of gewoon direct als band. Ook prima.
Ik vind het goed.

Alleen Marcel met Sharon den Adel of Dionne Slagter vind ik ook goed als duet. Waylon had ook prima met Marlijn of Bibi als ze niet zwanger was een niet CatS song kunnen performen gelet op It Takes 2. Marcel is net zo veelzijdig.
mag het weten
pi_179218431
Ellen ten Damme, is die al genoemd ?
pi_179218448
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:23 schreef Klepper272 het volgende:
Ellen ten Damme, is die al genoemd ?
Al net iets te vaak. Die is wat mij betreft onderhand wel voorbij de THT-datum (voor het Songfestival, dan).
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 13:26:55 #292
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179218507
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:21 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ik vind het goed.

Alleen Marcel met Sharon den Adel of Dionne Slagter vind ik ook goed als duet. Waylon had ook prima met Marlijn of Bibi als ze niet zwanger was een niet CatS song kunnen performen gelet op It Takes 2. Marcel is net zo veelzijdig.
Dionne Slagter? Bibi? Marlijn? Nee toch.. Dat zijn voor mij echt meer BN'ers die normaal heel andere dingen doen en die 'toevallig ook best aardig kunnen zingen'. Veel te veel kans dat zo iemand vocaal uit de bocht vliegt op een ESF. En daarmee dan ook het optreden van de 'echte' zanger verprutsen.
Koutist in opleiding.
pi_179218515
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:12 schreef miss_dynastie het volgende:

[..]

Klopt, dat is exact mijn punt :)
^O^
Life can be a bitch, so like it..
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 13:28:03 #294
416575 crew  Kyran
pi_179218524
Gewoon Cand Dulfer, sax genot _O_
pi_179218534
quote:
11s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:26 schreef Greys het volgende:
Dionne Slagter? Bibi? Marlijn? Nee toch.. Dat zijn voor mij echt meer BN'ers die normaal heel andere dingen doen en die 'toevallig ook best aardig kunnen zingen'. Veel te veel kans dat zo iemand vocaal uit de bocht vliegt op een ESF.
True, maar er vlogen genoeg vocaal uit de bocht tijdens de semi en finale. Dus das geen criterium voor het ESF :P
mag het weten
  donderdag 17 mei 2018 @ 13:28:40 #296
2681 Dave
∑∑∑∑∑∑∑∑∑∑∑
pi_179218538
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:28 schreef Kyran het volgende:
Gewoon Cand Dulfer, sax genot _O_
En haar dan haar sax laten playbacken?
:o)
  Moderator donderdag 17 mei 2018 @ 13:30:21 #297
163650 crew  Greys
Nee.
pi_179218563
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:28 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

True, maar er vlogen genoeg vocaal uit de bocht tijdens de semi en finale. Dus das geen criterium voor het ESF :P
:P
Maar je zag wat er oa met AustraliŽ gebeurde bij de votes :P En Polen en Rusland etc. Bewust dat risico nemen is een no go voor mij iig. Sorry. Daarom ben ik ook niet echt pro-Maan, die vliegt me live ook te vaak uit de bocht :@
Koutist in opleiding.
pi_179218593
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:24 schreef Eightyone het volgende:

[..]

Al net iets te vaak. Die is wat mij betreft onderhand wel voorbij de THT-datum (voor het Songfestival, dan).
In mijn ogen is zij nog lang niet voorbij de THT datum. :9 O+
pi_179218594
quote:
12s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:30 schreef Greys het volgende:

[..]

:P
Maar je zag wat er oa met AustraliŽ gebeurde bij de votes :P En Polen en Rusland etc. Bewust dat risico nemen is een no go voor mij iig. Sorry. Daarom ben ik ook niet echt pro-Maan, die vliegt me live ook te vaak uit de bocht :@
Denk dat het televoting publiek geen bal uitmaakt of je zuiver of zo vals als een kraai zingt. Als de show gelikt overkomt, het deuntje lekker catchy is dan is het publiek al om. En zelfs de vakjury :') Zie Zweden :X
mag het weten
pi_179218608
quote:
10s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:28 schreef Dave het volgende:

[..]

En haar dan haar sax laten playbacken?
Of een of ander jong poppetje de door Candy ingespeelde sax laten playbacken. :P
  Moderator / Redactie Sport donderdag 17 mei 2018 @ 13:34:40 #301
416575 crew  Kyran
pi_179218658
quote:
10s.gif Op donderdag 17 mei 2018 13:28 schreef Dave het volgende:

[..]

En haar dan haar sax laten playbacken?
Ja, zoals het hoort _O_

Zo jammer dat dat niet live mag :( Echt zonde.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')